Erling Johansson. Erling Johansson ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Erling Johansson. Erling Johansson ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret"

Transkript

1 Kommunala Pensionärsrådet (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Lilly Holmén (SPF Landeryd/Långaryd) Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Persson (SPF Unnaryd/Jälluntofta) Karl-Gustav Lindbäck (KV) Erling Johansson (SPF Drängsered) Rune Christiansson (PRO Torup) Tore Klingborg (PRO Rydö) Tjänstgörande ersättare Lisa Fahlén (PRO Hylte) Övriga deltagare Berit Winbladh omsorgschef Lena Carlsson, Enhetschef omsorg i hemmet 1-3 Ann-Kristin Isacson, ekonom Björn Andersson, Enhetschef omsorg i hemmet 1-3 Ann-Margreth Ärlemalm, utredare Elisabet Lindeblad, kostkonsulent 1-4 Stig Arvidsson (C) Leena Björnsson (PRO Torup) Patrik Roos, lönesystemkonsult 1-2 Bengt-Åke Andersson (SPF Landeryd/Långaryd) Christer Danielsson (SPF Unnaryd/Jälluntofta Elin Lundgren, sekreterare Utses att justera Justeringens tid Erling Johansson Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-6 Ordförande Justerande Elin Lundgren Gunnel Johansson Erling Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala Pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kommunledningskontoret Elin Lundgren 2012-

2 Kommunala Pensionärsrådet (9) 1 Val av justerare Tillsammans med ordförande Gunnel Johansson (S) väljs Erling Johansson att justera protokollet.

3 Kommunala Pensionärsrådet (9) 2 Ersättningsreglemente Patrik Roos informerar om det nya ersättningsreglementet. Enligt det nya ersättningsreglementet har nu även representanter i de kommunala råden från intresseorganisationer även rätt till timersättning och inställelsearvode, samt km-ersättning till och från mötet. Ersättare har endast rätt till ersättning vid de tillfällen ersättare är tjänstgörande. Det vill säga vid de tillfällen ordinarie ledamot inte är på plats. KPR har tagit del av informetionen.

4 Kommunala Pensionärsrådet (9) 3 Öppna jämförelser 2011 Lena Carlsson och Björn Andersson, enhetschefer omsorg i hemmet, informerar om Öppna jämförelser 2011 och de goda resultaten för verksamheten Omsorg i hemmet. Hemtjänsten i Hylte är bäst i Sverige på att tillgodose omsorgstagarens egna önskemål i verksamheten omsorg i hemmet. Lena och Björn berättar att man aktivt jobbar med bemötande och kommunikation. De berättar även att de har en stabil och trogen personalstyrka och att omsättningen på personal är väldigt låg och kompetensen är hög. KPR har tagit del av informationen.

5 Kommunala Pensionärsrådet (9) 4 Kosten i kommunen Elisabet Lindeblad, kostkonsulent, informerar om kostverksamheten i kommunen. Hyltes kostenhet arbetar med mat för skolorna, särskilda boenden och hemtjänsten. Elisabet berättar att man hela tiden jobbar med utveckling för att bli bättre och man har startat ett samarbete med Halmstad för att lära av hur de arbetar med till exempel potatis som är en viktig komponent i matlagningen. KPR har tagit del av informationen.

6 Kommunala Pensionärsrådet (9) 5 Uppföljning och redovisning ekonomi Dnr 2011 ON0006 Sammanfattning Bokslut visar en positiv avvikelse om tkr i förhållande till budget. Bokslutet inkluderar en lönekompensation om tkr. Volymökningar inom socialpsykiatri och särskilt boende balanseras bland annat mot den positiva avvikelsen för verksamheten omsorg i hemmet, retroaktivt bidrag för inregistrering i nationella nätverk och intäkt från Försäkringskassan gällande personlig assistans från 2010 samt tjänsteköp från Närsjukvården. Behoven i verksamheterna har ökat under året. Inom den socialpsykiatriska enheten har boendestödet ökat med 150 % de senaste tre åren. Korttidstillsyn enligt LSS för barn och ungdomar ökar och verksamheten är nu öppen 5 dagar per vecka. Antal omsorgstagare med utåt agerande demenssjukdom ökar på de särskilda boendena och då även hot om våld. För att kunna tillgodose trygghet och säkerhet i boende och arbetsmiljö, har extrapersonal satts in på de särskilda boendena. Beläggningsgraden på särskilt boende har varit ca 98,6 % jämfört med 98 % Den planerade tiden för verksamheten Omsorg i hemmet har ökat med ca 1 % i förhållande till Verksamheten utför även anhörigavlösningen som har ökat med ca 14 %. Korttidsenheten har haft en beläggning om ca 83,8 % i jämförelse med 89,1 % Enligt specifikationen i inledningen finns ett överskott på intäkter motsvarande tkr. I dessa finns intäkter kopplade till projekt för motsvarande ca tkr. Projektmedel budgeteras inte och alla intäkter motsvaras av en lika stor kostnad, varav en stor del är personalkostnader. Det innebär att omsorgskontoret på intäktssidan egentligen har en positiv avvikelse mot budget motsvarande tkr. Det beror på retroaktiva intäkter från Försäkringskassan och statliga stimulansmedel för anslutning till nationella kvalitetsnätverk som härrör sig till 2010, försäljning av verksamhet till Närsjukvården. I likhet med projekten är intäkten från Närsjukvården kopplat till personalkostnader. Omsorgsnämnden har under året investerat 926 tkr i bland annat telefonväxel, möbler, larmdatorer, takliftar och servrar. Den planerade flytten till nya lokaler (Folktandvården) har fördröjts och kommer att genomföras under våren I samband med flytten kommer nämnden att investera ca 500 tkr, nämnden förutsätter att investeringsbudget resultatbalanseras som tidigare år. Planerings- och uppstartsmöten gällande uppgradering av nuvarande verksamhetssystem Vård- och omsorg (Logica) till Treserva har påbörjats under året. Införande/uppgradering (2012) blir på grund av sjukdom samt att införande av SITHS-kort tidigareläggs dyrare än planerat. Nämnden begär att 350 tkr av överskottet 2011 resultatbalanseras för att kompensera ökade kostnader.

7 Kommunala Pensionärsrådet (9) Eftersom Omsorgsnämnden inte kompenseras för timanställdas löneökning, vilket beräknas till ca 400 tkr för 2012, begär nämnden att 400 tkr av överskottet 2011 resultatbalanseras för att kompensera lönekostnader under På grund av genomförd personalförändring under hösten 2011 får nämnden en lönekostnad 2012 som härrör till Nämnden begär att 200 tkr av överskottet 2011 resultatbalanseras för att kompensera lönekostnader Beslutsunderlag Omsorgsnämndens bokslut 2011 KPR har tagit del av informationen.

8 Kommunala Pensionärsrådet (9) 6 Mål- och resursplan MRP omsorgsnämnden Dnr 2012 ON0004 Sammanfattning Förutsättningar I förutsättningarna inför MRP som baseras på prognoser från SKL beräknas löneökningen bli 2,9 % för 2013, 3,4 % för 2014 och 3,8 % för Prisökningen för åren beräknas hamna på 1,7 % för 2013, 2,1 % för 2014 och 2,5 % för Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutade om den tilldelning omsorgsnämnden har att disponera för vilket för 2013 motsvarar tkr, för 2014: tkr samt 2015: tkr. Nämndernas ramar skall beräknas utifrån en löneökning på 2,5 % för respektive år. För åren innebär det lägre ram för nämnden motsvarande 507 tkr för 2014 och tkr för Omsorgsnämnden kompenseras inte för timanställdas löneökning om ca 750 tkr 2013, tkr för 2014 samt tkr för Ramen för nämnderna ska beräknas på en prisökningskompensation för 2013 motsvarande 0 % vilket innebär en lägre ram för nämnden motsvarande 666 tkr för För åren ska ramen baseras på en prisökning motsvarande 1,5 % vilket leder till en minskad ram för nämnden motsvarande 915 tkr för 2014 och tkr för Förslag från omsorgsnämnden är baserat på det ekonomiska uppföljningsmaterial som presenteras samt i dagsläget kända förutsättningar. Verksamhetsförändringar En inventering av ungdomar tillhörande LSS personkrets (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) visar ett ökat behov av boende inom planperioden. Enligt LSS finns 3 olika boendeformer, bostad med särskild service (gruppbostad), serviceboende eller annan särskilt anpassad bostad. I Hylte kommun finns idag 2 gruppbostäder i Hyltebruk och Torup, totalt 12 lägenheter. Ett serviceboende är en fullvärdig bostad med god tillgänglighet, ett visst fast basstöd av personal, i övrigt efter behov. Det är en bostadsform mellan ett helt självständigt boende i egen lägenhet och en lägenhet i gruppbostad. Under perioden beräknas 7 ungdomar ha behov av serviceboende. Planering för den nya boendeformen pågår, serviceboendet beräknas vara färdigt under Omsorgsnämnden beräknar inte kunna inrymma verksamhetsförändringen inom tilldelad ram. Verksamheten har behov av utökad ram om ca tkr för att kunna tillgodose behov av boende. Beslut om den ovanstående verksamhetsförändringen skall fattas i Kommunfullmäktige

9 Kommunala Pensionärsrådet (9) Total volym- och verksamhetsförändring samt ändrade förutsättningar Verksamhet Serviceboende LSS Socialpsykiatri Särskilt boende, extraförstärkning Omsorg i hemmet Förebyggande insatser Anhörigstöd Arbetskläder Löneökningskompensation Löneökningskompensation timanställda Prisöknings-kompensation Totalt Omsorgsnämnden beräknar inte kunna inrymma de ökade behoven inom tilldelad ram under mål- och resursperioden. Inom tilldelad ram saknas ca tkr 2013, ytterligare tkr 2014 och tkr 2015, totalt tkr för mål- och resursperioden Nämndens serviceåtaganden och utvecklingsmål Omsorgsnämndens kärnverksamhet finns förtydligade i fem serviceåtaganden, Omsorg i hemmet, Stöd och service i hemmet, Boende, Bostad med särskild service samt Anhörigstöd. Till dessa åtaganden finns resurser och kvalitetsindikatorer kopplade som möjliggör och förtydligar på vilket sätt uppföljning/utvärdering ska ske. Nämnden fattade beslut om utvecklingsmål för perioden , dessa kan nu revideras inför perioden Omsorgsnämnden beslutar om ambitionsnivå i form av önskad utveckling och tillhörande utvecklingsmål för verksamheten , medan omsorgskontoret ansvarar för hur dessa ska följas upp. Beslutsunderlag Mål- och resursplan omsorgsnämnden Tjänsteskrivelse Winbladh Isacson KPR har tagit del av informationen.

Omsorgsnämnden (11)

Omsorgsnämnden (11) Omsorgsnämnden 2013-03-14 1 (11) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl: 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Karl-Gustav

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2012-09-12 1 (7)

Kommunala Pensionärsrådet 2012-09-12 1 (7) Kommunala Pensionärsrådet 2012-09-12 1 (7) Plats och tid Malmagården, kl. 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Johansson (S) Karl-Gustav Lindbäck (KV) Rune Christiansson (PRO Torup) Lisa Fahlén (PRO Hylte) Lilly

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2014-06-11 1 (9)

Kommunala Pensionärsrådet 2014-06-11 1 (9) Kommunala Pensionärsrådet 2014-06-11 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet 15:00 16:55 Gunnel Johansson (S) ordförande Karl-Gustav Lindbäck (KV) Ann-Marie Alfredsson (PRO Rydö) Tore Klingborg

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI)

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI) Omsorgsnämnden 2015-03-19 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-15-45 Beslutande Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-03-07 1 (16) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:15-16.15 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Erling Johansson ANSLAG/BEVIS. 2012 Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Erling Johansson ANSLAG/BEVIS. 2012 Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Kommunala Pensionärsrådet 2012-06-13 1 (7) Plats och tid Hörsalen, Hyltebruk kl: 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Karl-Gustav Lindbäck (KV) Rune Christiansson (PRO Torup) Tore Klingborg

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-06-01 1 (8) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 13.15-16.15 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-03-10 1 (16) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 13.15-16.30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2012-08-09 1 (13) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, kl: 14.00-16.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Ingegerd Torhall (L), Ann-Marie Alfredsson (PRO Rydöbruk), Christer

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Kommunala Pensionärsrådet MÖTESPROTOKOLL 2016-03-09 Plats och tid Guldkanten, stora salen kl. 15:00-16:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-06-05 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum omsorgskontoret, Kl 13.15-14.45 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-02-06 1 (15) Plats och tid Omsorgsnämndens sammanträdesrum, Kl 13.15 17.00 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-04-02 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00 Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-05-05 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2012-06-20 1 (9) Plats och tid Treklövern, Hyltebruk kl. 14.00-15.30 Beslutande Gunnel Johansson (S) Dorothea Nilsson (M) Tjänstgörande ersättare Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2012-04-04 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 14.00-16.30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 15:00-16:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd

Läs mer

Omsorgsnämnden (10)

Omsorgsnämnden (10) Omsorgsnämnden 2014-08-14 1 (10) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15 15:00 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Harri Kytöharju (KV) Leif

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Harri Kytöharju (KV) Leif Smith (S)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Harri Kytöharju (KV) Leif Smith (S) Omsorgsnämnden 2014-02-13 1 (10) Plats och tid Hörsalen, kl. 13.15 15-30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Harri Kytöharju (KV) Leif Smith

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Karin Åkesson (C) tjänstgörande ersättare Harri Kytöharju (KV) Leif Smith (S)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Karin Åkesson (C) tjänstgörande ersättare Harri Kytöharju (KV) Leif Smith (S) Omsorgsnämnden 2013-06-20 1 (9) Plats och tid Hörsalen, kl 08.30-09.45 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Karin Åkesson (C) tjänstgörande ersättare Harri Kytöharju

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

Gunnel Johansson ANSLAG/BEVIS

Gunnel Johansson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-12-12 1 (11) Plats och tid Hörsalen kl. 13.15-16.00 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Dorothea Nilsson, (M) tjänstgörande ersättare Ann Brodin Thorsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid ANK sammanträdesrum kl. 08:15-10:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Maria Johansson Arnström (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Birgit Gabrielsson (S)

Birgit Gabrielsson (S) Omsorgsnämnden 2015-04-16 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-16:25 Beslutande Gunnel Johansson (S) Tommy Edenholm (KV) Agneta Johansson (FP) Wiveca Norén (SPI) Harri Kytöharju (KV) Dorothea Nilsson (M)

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet kl:

Lilla sammanträdesrummet kl: Omsorgsnämnden 2012-04-18 1 (10) Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet kl:14.00-15.30 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Karl-Gustav Lindbäck

Läs mer

Bengt-Åke Andersson. Susanne Ohlsson ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Bengt-Åke Andersson. Susanne Ohlsson ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Pensionärsrådet 2015-11-25 1 (6) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset. Kl. 15:00-16:50 Beslutande Gunnel Johansson (S) Ingegerd Torhall (L) Karl-Gustav Lindbäck (KV) Ann-Marie Alfredsson (PRO

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet (12)

Kommunala Pensionärsrådet (12) Kommunala Pensionärsrådet 2015-02-25 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet Kl: 15:00-16:55 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Karl-Gustav Lindbäck (KV) Ingegerd Torhall (FP) Lisbeth Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2013-10-03 1(12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kl. 15.00-16.45 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Omsorgsnämnden (7)

Omsorgsnämnden (7) Omsorgsnämnden 2012-01-25 1 (7) Plats och tid Daglig verksamhet i Hyltebruk, kl: 14.00-16.00 Beslutande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Harri Kytöharju (KV) Birgit Gabrielsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD)

Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2009-11-04 1 (12) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, kl 13.15 15.45 Beslutande Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Ingegerd Torhall (L), Ann-Marie Alfredsson

Läs mer

Omsorgskontoret sammanträdesrum 13:00-15:35 Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontoret sammanträdesrum 13:00-15:35 Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-06-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Omsorgskontoret sammanträdesrum 13:00-15:35 Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Guldkanten kl. 15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Ingegerd Torhall (L), Kenneth Andersson (PRO Torup),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-10-10 1 (10) Plats och tid Hörsalen, kl. 13.15 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2013-10-10 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 11:00-12:50 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M), Ingemar Steneteg (C), Wiveca Noren (SPI), Ingrid

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-01-16 1 (8) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, Kl. 13.15-15-00 Beslutande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämnden 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M) 26, 29-32,

Läs mer

Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10)

Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10) Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10) Plats och tid Hörsalen, 13.15 15.45 Beslutande Karin Åkesson (c), ordf Gunnel Johansson (s) Tom Barkström (kd) Övriga deltagande Berit Winbladh, omsorgschef Cecilia

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2012-12-05 1 (9) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, kl. 14:00-15:30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Susanne Ohlsson. Maria Johansson Arnström (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Valnämnden (14)

Susanne Ohlsson. Maria Johansson Arnström (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Valnämnden (14) MOTESPROTOKOLL Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:30-09:45 ande ledamöter Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Rune Gunnarsson (S), Matilda Johansson (S), Gunilla Magnusson (KV), Per-Anders

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:40-15:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-16:20 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-16:20 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-02-05 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-16:20 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Norén

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 09:00-11:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2012-03-05 1 (8) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16.00-17.20 Beslutande Politiker Åke Morin (KV) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Krister Mattsson (S) Lennart

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-02-11

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-02-11 Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-02-11 Plats och tid Storgatan 8C Blå rummet kl. 13:15-16:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV)

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2015-08-13 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagare Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande

Läs mer

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2015-10-08 1 (9) Plats och tid Guldkanten, Hyltebruk. Klockan 13.15 15.20 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Ingemar Steneteg (C) Leif Smith (S) Dorothea Nilsson (M) Agneta Johansson

Läs mer

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS

Birgit Gabrielsson ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämnden 2013-11-21 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl 13,15 15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-03-20 1 (10)

Omsorgsnämnden 2014-03-20 1 (10) Omsorgsnämnden 2014-03-20 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Kommunhusets fikarum/ Hörsalen Kl. 13:15 15:45 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson

Läs mer

Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV)

Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-10-01 1 (8) Plats och tid Arbets- och näringslivskontorets sammanträdesrum. Kl. 13.15-14.35 Beslutande Övriga deltagare Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S)

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Storgatan 8C lila rummet kl. 13:15-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 17 september 2015 klockan 13:30-14:20 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Torbjörn Nyholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 12 Plats och tid Dagcentralen Malmagården kl. 15:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Ingegerd Torhall (L), Ann-Marie

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Biosalongen i Forum, Hyltebruk kl. 13:00-13:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 14:30 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 14:30 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-04-03 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 14:30 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M)

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-01-27 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 9:00-9:45 Beslutande Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:15-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-02-29 1 (10) Plats och tid Barn och ungdomskontoret kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 18-23 Övriga

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2010-06-21 1 (9) Plats och tid Centrumhuset i Hyltebruk kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Bertilsson () 1:e vice ordf. Åke Morin (KV) 2:e vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31 1 1 Plats och tid Socialförvaltningen, kl 09.00-10.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 09:00-11:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.3014.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Lars-Gunnar Andersson (S)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-10-15 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-10-15 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Mari Viberg (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Övriga deltagare

Läs mer