BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet"

Transkript

1 Juristprogrammet BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet Bakgrund och syfte Som ett led i arbetet med att höja kvaliteten i utbildningen vid Göteborgs universitet har rektor beslutat om en översyn av universitetets samtliga utbildningsprogram. Översynen syftar till att inför kommande verksamhetsdialoger med fakulteterna rörande utbildningsutbudets inriktning och kvalitet skapa en samlad redovisning av kvalitet och kvalitetsarbete vid Göteborgs universitets utbildningsprogram. Översynen har fått arbetsnamnet BLUE 11 (Better Learning in University Education) och ska genomföras under Ett första förslag till verktyg arbetades fram under våren Förslaget byggde på befintliga styrdokument vid Göteborgs universitet samt på idéer från utvecklingen av motsvarande verktyg vid andra lärosäten. Under hösten 2010 har verktyget diskuterats inom Grundutbildningsberedningen, Kvalitetsrådet, PIL samt med företrädare för fakulteter, program och studenter. Den slutliga utformningen är resultatet av en sammanvägning av olika synpunkter och beslutades av rektor den 10 januari Verktyg för uppföljning Verktyget är utformat så att det ska vara möjligt att få en samlad redovisning av kvalitet och kvalitetsarbete vid utbildningsprogrammen vid Göteborgs universitet. Det består av ett antal teman som har bäring på kvalitet och kvalitetsarbete. En viktig utgångspunkt är att programmens kvalitetsarbete ska kunna stämmas av mot de mål för utbildningen som återfinns i universitetets styrdokument. I verktyget efterfrågas för varje deltema ett antal uppgifter som ska redovisas och kommenteras inom ramen för översynen. Vilka program avses? Översynen gäller alla program, såväl på grundnivå som på avancerad nivå, som gavs under 2010 och som fortsätter Som program definieras utbildning som i utbildningskatalogen anges som program. I den mån olika program uppvisar stora likheter kan de beskrivas i en och samma programrapport. Många utbildningsprogram som ges vid Göteborgs universitet är nyinrättade. Det innebär att vissa uppföljningsfrågor i BLUE 11 inte kan belysas för dessa program.

2 2 Ansvar Ansvaret för att genomföra och redovisa resultatet av uppföljningsarbetet ligger på fakultetsnämnden. Varje fakultet tilldelas särskilda medel för uppföljningsarbetet. Arbetsgång Uppföljningen ska ske i tre steg: 1) En programrapport, inklusive en basfaktadel, som redovisar programmets uppläggning och kvalitetsarbete ska tas fram. 2) En dokumenterad audit/extern bedömning av programrapporten ska genomföras. 3) Fakultetsnämndens samlade bedömning av fakultetens programutbud ska avsluta arbetet. I. Programrapport Programrapporten ska innehålla basfakta om programmet samt redovisning av efterfrågade uppgifter och kommentarer till dessa. Det bör vara möjligt att få fram basfakta och vissa efterfrågade uppgifter genom fakultetens försorg eller genom kontakter med studentavdelningen. De uppgifter som avses (utöver basfakta) är kvantitativa data under delteman I A 1 2, I B 1 och V B 1 2 nedan. Observera dock att programledningen så långt möjligt ska kommentera samtliga lämnade uppgifter. Utbildningsplan och programmets kursplaner, samt andra relevanta dokument som kan tjäna som faktaunderlag, ska anges som webblänkar. Programrapporten är tänkt som ett slags självvärdering som utgör basen för en extern granskning samt för den bedömning som fakultetsnämnden gör av programmet. Programrapporterna ska lämnas som bilagor till fakultetsnämndens redovisning till rektor. Studenter ska ges tillfälle att vara delaktiga i framtagandet av rapporten. Det underlag som rapporteras kan eventuellt hämtas från tidigare producerade texter, och vice versa texter som skrivs för programrapporten bör kunna utformas så att de kan användas i andra sammanhang. Detta kan bland annat gälla Högskoleverkets utbildningsutvärderingar och fakultetsuppföljningar av olika slag. Programrapporten ska vara kortfattad.

3 3 II. Audit/extern bedömning En dokumenterad extern bedömning ska genomföras med programrapport och, om möjligt, kompletterande intervjuer som grund. Bedömarnas uppgift är att utifrån de teman som behandlas i rapporten ge synpunkter på och lämna rekommendationer rörande det granskade programmet och dess kvalitetsarbete. Auditrapporten ska vara kortfattad. Det är önskvärt att granskningen genomförs av en grupp ( auditgrupp ) som utses av fakultetsnämnden på förslag av programledningen. Bedömare kan rekryteras inom fakulteten/gu, nationellt och/eller, när så är lämpligt, internationellt. I auditgruppen bör ingå minst en verksamhets /ämnesföreträdare med programerfarenhet, en student och i möjligaste mån en arbetslivsföreträdare. Samma auditgrupp kan granska flera program om dessa är ämnesmässigt närliggande. III. Fakultetsnämndens bedömning Fakultetsnämnden ska utifrån programrapporter och bedömarkommentarer göra en värdering av styrkor och problemområden i fakultetens programutbud. Nämnden bör dessutom peka på möjligheter att utveckla fakultetens program. Projektledning För projektledning, samordning och stöd av arbetet kring BLUE 11 svarar rektorsrådet Bengt Ove Boström tillsammans med Karin Fogelberg och Malin Östling vid universitetsledningens kansli. Karin Fogelberg fungerar som koordinator för arbetet.

4 4 Skriv in text i högerspalten Basfakta om programmet Programmets namn: Ansvarig programledare/studierektor: Omfattning (hp): Nivå (grund/avancerad): Examensbenämning: Startår i sin nuvarande form: Huvudsakliga deltagande institutioner: Studietakt (helfart/halvfart): Campus/distans: Verksamhetsförlagd utbildning i hp: Programmet genomförs helt/delvis/ej på engelska: Antagning till programmet (varje termin/varje höst/varje vår/annat): Platstilldelning föregående/senaste läsår (hst) termin/år: Ungefärlig medelstilldelning till programmet/år: Eventuell samordning med andra program: Relevanta webblänkar (utbildningsplan, kursplaner mm): Uppgifter/kommentarer Juristprogrammet Andreas Moberg / Ylva Benson 270 hp Yrkesexamen 4,5 år Juristexamen (tidigare Jur. kand.) 1991 gavs rätten att utexaminera de första juris kandidaterna i Göteborg. Programmet gjordes om Juridiska institutionen Helfart Campus 0 hp. Fördjupningskurser ges på engelska samt viss litteratur på det obligatoriska blocket (d v s termin 1 6) Varje höst 2011: 890 hst 2011: kr (takbelopp) Våra studenter kan på fördjupningsnivå välja att läsa t ex Europamaster eller ICM. Hemsida: Utbildningsplan: Kursplaner:

5 5 sv/listunderlyingevents.do Ev. kommentarer till uppgifterna ovan: Andreas Moberg är ordförande i Utbildningsnämnden vid Juridiska institutionen

6 6 Tema Deltema Uppgifter/kommentarer I. Studentrekrytering, uppföljning och studentstöd A. Rekrytering och söktryck. Beskriv/ange och kommentera: 1. Planeringstal, antal sökande och faktiskt antagna på programmet vid de senaste två antagningstillfällena samt programmets dimensionering i relation till utbildningsutbud och arbetsmarknad. Juristprogrammet har mycket högt söktryck. Ht 2009 resp. ht 2010 hade vi 4413 resp behörigt sökande till programmets 250 platser. I landet antas årligen cirka 1870 studenter på juristprogrammet genomförde Juridiska institutionen en omfattande undersökning av hur behovet av jurister skulle komma att förändras inom den närmaste framtiden. Undersökningen resulterade i slutsatsen att behovet av jurister är fortsatt stort, varför antalet platser utökades från 175 till 250. Vidare kan glädjande nog konstateras att arbetsmarknaden för våra juriststudenter är mycket god enligt de undersökningar som genomförts de senaste åren. Career Service på Handelshögskolan gör årligen en enkätundersökning kallad Vad hände sedan? och i uppföljningen av 2009 års examensstudenter kan utläsas att 90 % av juriststudenterna hade arbete 0 6 månader efter examen. 35 % av dem hade arbete innan studierna avslutats, ( I Göteborgsakademiker 2010 framgår att 93 % av de tillfrågade yrkesarbetade heltid. Andelen fast anställda (84 %) är något låg, men detta beror sannolikt på att så många gör notarietjänstgöring, vilket är en tidsbegränsad anställning. Juseks senaste arbetsmarknadsundersökning ger ytterligare stöd för vår uppfattning: Fortsatt god arbetsmarknad för nyexaminerade jurister Nästan nio av tio jurister som tog examen under 2008/2009 har jobb våren Den öppna arbetslösheten bland juristerna är fyra procent, vilket är samma nivå som för ett år sedan. Det är dock en historiskt låg andel och lägst bland Juseks utbildningsgrupper. Övriga sex procent är tjänstlediga, pluggar vidare eller är sjukskrivna.

7 7 2. Planeringstal, antal sökande och faktiskt antagna på programmet vid de senaste två antagningstillfällena vad gäller internationella studenter (för program som ges på engelska). 3. Rekryteringsinsatser (breddad rekrytering, marknadsföring e t c). Programmet ges på svenska. Institutionen arbetar sedan lång tid tillbaka med att bredda rekryteringen till Juristprogrammet. Vi har ett samarbete med Angeredsgymnasiet som innebär både mentorsverksamhet och besök hos oss där gymnasieeleverna ges information och möjlighet att närvara vid en föreläsning. På Angeredsgymnasiet är antalet elever med annan bakgrund än svensk högt. Samarbetet planeras och utvecklas hela tiden och kommer även omfatta visst engagemang i en högstadieskola där många av eleverna på Angeredsgymnasiet har gått. Med anledning av den nya gymnasiereformen GY 11, där juridik blir en inriktning, planeras ett utvidgat samarbete innehållande bland annat studentlärare och processpelstävlingar. Denna rekryteringsinsats kommer även att rikta sig till övriga gymnasieskolor i Göteborgsområdet som ger juridikinriktningen. Vidare ger institutionen en kompletteringsutbildning för jurister med utländsk examen (UTLEX). Efter genomgången utbildning erhåller deltagarna en svensk juristexamen. Våra Utlex alumni har mottagits mycket positivt av arbetsmarknaden. Institutionen har uppmärksammats för detta på ett positivt sätt i såväl radio, tidningar som television. Företrädare för institutionen har också varit engagerade i GU: s arbete för breddad rekrytering under lång tid. Detta arbete omfattar alternativt urval, studentstöd i allmänhet och språkstöd i synnerhet tillika kompletteringsutbildningar. För närvarande marknadsför programmet sig i viss mån också av sig självt då vi nått

8 8 en starkt etablerad position bland svenska utbildningar, vilket bekräftas av det höga söktrycket. I syfte att behålla denna åtråvärda position arbetar institutionen och vårt programs studentrepresentanter med marknadsföring av utbildningen på olika studentmässor ute i landet samt på de av GU anordnade besöksdagarna. B. Studentuppföljning och studentstöd. Beskriv/ange och kommentera: 1. Genomsnittlig genomströmning på programmet (hpr i relation till hst) senaste året. 2. Uppföljning av studenter på programmet (avhopp, retention). Prestationsgraden för 2010 är 89 %. Den genomsnittliga nivån för högskoleutbildning är 78 % för 2009/2010 (HSV, Rapport 2011:8 R, Vår prestationsgrad har legat relativt stadigt kring denna nivå under flera år och med tanke på att vi nyligen utökat antalet studenter på programmet är det anmärkningsvärt att prestationsgraden kunnat hållas så pass hög. Vi upplever att förklaringen ligger i en kombination av faktorer men vill särskilt lyfta fram följande två: den hårda konkurrensen om platser, vilken innebär att det ökade intaget studenter inte innebär en särskilt stor förändring i studenternas förberedelser för universitetsstudier, och vår framgångsrika, mångfacetterade pedagogik. Uppföljning av studenter på programmet görs varje år i samband med registreringen till höstterminerna. Under programmets första termin har rutiner införts för att tidigt kunna komma i kontakt med de studenter som av olika anledningar inte fullföljer sina studier. Framför allt utförs detta arbete av studierektor och studievägledare. Arbetet ger vår administration god kunskap om de olika faktorer som typiskt sett leder till att våra studenter hamnar ur fas på programmet. Vi vet sålunda av erfarenhet att all form av dubbelläsning är problematisk, då det för studenten oftast innebär att sten läggs på börda. Därför investerar vi mycket tid i att gå igenom studenternas studieresultat så att vi kan förhindra att studenter tillåts fortsätta på programmet om det skulle innebära en orimlig studiesituation. Dessutom bidrar detta arbete till att vi lättare får en överblick hur många studenter vi har kvar på programmet och om vi ev. kan anta studieortsbytare. 3. Metoder för att På Juridiska institutionen har vi arbetat fram ett flertal kanaler för att

9 9 identifiera studenters behov av särskilt stöd. uppmärksamma studenters behov av särskilt stöd, varav fem huvudsakliga sådana kan nämnas särskilt här. Vi har en heltidsanställd studievägledare, en studierektor, amanuenser (minst en amanuens per termin på grundutbildningen) och tre studentrepresentanter i vår Utbildningsnämnd (UN). Studievägledaren och studierektorn har väl tilltagna besökstider och fungerar som direkta kontaktytor mellan vår administration och våra studenter, medan våra amanuenser och våra studentrepresentanter fungerar som en annan typ av informatörer, där sådan information som studenter eventuellt inte vill lämna personligen kan hämtas in. Dessa fyra kanaler ger oss goda möjligheter att samla in information om studenters behov av särskilt stöd. II. Innehåll och utformning A. Innehåll. Beskriv/ange och kommentera: 1. Metoder för att säkra kursplanernas kvalitet, t ex förekomst av regelbundna kursplanerevideringar. Dessutom har vi utvecklat funktionen kursombudets kvart på flera av kurserna på grundutbildningen. Detta innebär att kursombuden ges 15 minuter av föreläsningstiden utan att läraren närvarar. Detta möte hålls ungefär en gång varannan vecka för att studenterna skall kunna diskutera med varandra hur kursen fortlöper, vilket kursombuden sedan har möjlighet att föra vidare till kursansvarig. På fakulteten finns tillgång till språkhandledning. I programmet finns även inslag av karriärrådgivning med inriktning mot den individuella studenten och dennes speciella förutsättningar och förmågor. Under första terminen på programmet ges undervisning i studieteknik av såväl lärare som äldre studenter. Studenterna informeras då om hjälpmedel som finns att tillgå för dem som så behöver. Institutionen har även ett samarbete med Göteborgs universitets handikappsamordnare Lena Borg Melldahl. Vid Juridiska institutionen är det UN: s uppgift att granska och tillstyrka kursplaner som sedan fastställs av Handelshögskolans fakultetsnämnd. UN har under de senaste åren arbetat aktivt med att skapa hållbara, genomförbara rutiner för att åstadkomma ett mera effektivt kvalitetsarbete. Institutionens kvalitetsarbete med frågor som rör juristprogrammet är därför en stående punkt på nämndens månatliga möten.

10 10 Ett viktigt led i detta arbete har varit att UN granskar alla kursplaner under särskilt för ändamålet inrättade kursutvärderingsdagar. Lärarledamöterna har under dessa dagar, vilka infaller två gånger per år, till uppgift att för nämnden föredra den utvärderade kursens lärandemål, examinationsformer och litteraturlista i samband med att kursombud redogör för kursutvärderingen. Därefter diskuterar och utvärderar kursansvarig och UN allt framlagt material tillsammans. På detta sätt levandegörs våra kursplaner, och arbetet leder ofta till, större eller mindre, förändringar av kursplanerna. För att möta ett behov av att kunna kvalitetssäkra kurserna under kursens gång har vi utvecklat den tidigare nämnda funktionen kursombudets kvart samt funktionen referentgrupper. Våra referentgrupper fungerar som en återrapporteringskanal till kursansvarig, så att feedback om kursen når fram innan det är för sent att vidta åtgärder som annars hade varit möjliga. 2. Metoder för att säkra att innehållet i programmet svarar mot Högskoleförordningens examensmål (d v s att kursplanernas lärandemål sammantaget uppfyller examensmål). Då UN beslutar om att tillstyrka en kursplan tas noggrann hänsyn till lärandemålen och deras överensstämmelse med lärandemålen i utbildningsplanen. De tidigare nämnda kursutvärderingsdagarna underlättar det kontinuerliga arbetet med att säkra att innehållet i programmet svarar mot Högskoleförordningens examensmål eftersom UN under dessa dagar får en mycket god, samlad, överblick av kurserna på programmet och hur dessa harmonierar i förhållande till såväl utbildningsplan som Högskoleförordning. Arbetet dokumenteras löpande i den för ändamålet avsedda matris GU producerat ( blue tips /). Arbetet under kursutvärderingsdagarna läggs till grund för revisioner av kursplanerna vilka sedan tillstyrks av UN. Då UN tillstyrker en kursplan granskas särskilt lärandemålen, tillika hur de examineras. Eftersom de av UN tillstyrkta kursplanerna senare antas av Fakultetsnämnden genomför Fakultetsnämndens kansli ytterligare en granskning, särskilt gentemot

11 11 Juristprogrammets utbildningsplan och Högskoleförordningens examensmål. B. Vetenskaplig/konstnärlig kvalitet. Beskriv/ange och kommentera: 1. Metoder för att säkra vetenskaplig/konstnärlig kvalitet. Vi arbetar med tre huvudsakliga metoder för att säkra programmets vetenskapliga kvalitet. Studierektor och prefekt planerar undervisningsarbetet gemensamt. Då det handlar om att tillsätta kursansvariga har stor vikt lagts vid individens vetenskapliga meriter. Nästan alla kurser drivs av personal med doktorsexamen varav flertalet är docenter eller professorer. På de kurser där ännu ej disputerade adjunkter är kursansvariga undervisar också personal med doktorsexamen. UN svarar för att tillstyrka litteraturlistor till kurserna och har inrättat en ordning för detta ändamål. En av de variabler som används för att kontrollera litteraturlistorna är det obligatoriska kursmaterialets vetenskapliga kvalitet. Denna kontroll utförs av UN då kursplanerna tillstyrks. Pedagogiska utskottet vid Juridiska institutionen (PUT) sammanträder minst en gång per termin. I PUT diskuteras vilken pedagogik som lämpligast används för att underlätta studenternas förståelse av juridiken som vetenskap. På så vis försäkrar vi oss om att vi tar hjälp av pedagogisk vetenskap för att säkra att den juridiska vetenskapen når fram till våra programstudenter. 2. Metoder för integrering av aktuell och relevant forskning. Alla lektorer på institutionen ges särskilt utrymme i deras respektive arbetsbeskrivning för egen forskning och ajourföring i ämnet. Syftet med detta är att våra lektorer skall ges bästa möjliga förutsättningar att integrera aktuell forskning i undervisningen. På fördjupningsnivå är tanken att kurserna i hög utsträckning skall kunna anknyta till lärarnas forskning. Institutionens modell har under lång tid varit att låta lärarna ha stort inflytande över kursernas teman och innehåll. Forskningsprojekten vid institutionen har därför i flera fall påverkat fördjupningskursernas innehåll där det

12 12 senaste exemplet är kursen kring offentlig upphandling. I den nuvarande modellen för framtagande av fördjupningskurser ansvarar varje lärarlag om ca 8 lärare för ca fyra kurser. Lärarlagen är sammansatta med utgångspunkt i lärarnas respektive forskningsintressen. Ambitionen är att utifrån denna besluts och fördelningsmodell skapa en grund för att utforma mastersinriktningar omfattande två år. C. Utformning. Beskriv/ange och kommentera: 1. Undervisningsformer som används inom programmet, andelsmässig fördelning (ungefärlig) mellan olika undervisningsformer samt ev. variationer under programmet. Förhållandena på juristprogrammet kan i stort beskrivas enligt följande. Siffrorna avser andel i procent av kurserna som använder de olika momenten (2010). Det är viktigt att framhålla att denna uppställning inte förmedlar kunskap om hur stor inverkan varje enskild typ av undervisningsform har i förhållande till andra undervisningsformer, på respektive kurs. Detta är heller inte uppställningens syfte. För den typen av kunskap hänvisas till kursplan för respektive kurs: Undervisningsform Grundkurser Fördjupningskurser Analyser 40% 10% Arbetsplatsbesök 40% 20% CALI * 5% 10% Filmer 40% 0% Konstruktioner 20% 10% Lärarstödd webverksamhet 20% 20% Muntliga presentationer 40% 60% Salsföreläsningar 100% 100% Salstentamina 100% 80% Salsövningar 100% 100%

13 13 Seminarier 60% 80% Spel (förhandl., rätteg. etc) 60% 50% Uppsatser 40% 40% Utredningar 40% 20% Återföringar 80% 80% * CALI står för Computer Assisted Legal Instruction och är en amerikansk databas med över 500 lektioner om amerikansk och holländsk juridik. Som framgår av tabellen ovan är, förutom typiska undervisningsformer, även olika examinationsformer inkluderade i svaret på denna delfråga (C1), trots att de förväntas tas upp först i nästa delfråga (C2). Vi har valt att besvara de två frågorna under denna rubrik eftersom uppdelningen mellan undervisning och examination är mindre lämplig för att beskriva hur vi på Juridiska institutionen bedriver vår verksamhet. Vi har inga kurser på programmet som bedrivs enligt det vi kallar ett traditionellt snitt där föreläsningar hålls i helklass och studenten skriver en tentamen på slutet. Vi har kurser som ligger nära den typen av pedagogik, men de innehåller utöver det redovisade också olika former av interaktiva moment såsom övningstillfällen och seminarier. Dessutom har vi kurser där examinationen är integrerad i undervisningen, eftersom majoriteten kursansvariga på juristprogrammet länge varit övertygade om det pedagogiska värde examination besitter. Detta har inneburit att flera av våra kursansvariga under många år arbetat med att utveckla och använda olika alternativ till den traditionella examinationsformen tentamen (på slutet av kursen). För att förklara hur undervisningen och examinationen kan utgöra en integrerad del ger vi ett exempel. Exemplet avser femte terminen på grundutbildningen En kurs som ca 240 studenter deltog i.

14 14 Kursen bestod av två steg där det första utgjorde grunden för det andra. För att kunna arbeta med de arbetsuppgifter som det andra steget omfattade behövde studenterna ha tillgodogjort sig vissa grundkunskaper och vissa grundläggande färdigheter. För att hjälpa studenterna att lära sig grunderna användes filmer, salsföreläsningar, salsövningar, lärarstött övningsforum på kurssidan, och en serie av sex åtta moment där studenterna individuellt tillämpade regler och förklarade detta skriftligt. Dessa möjligheter gavs under tio veckor. Studenterna fick härigenom möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter, inte bara till den nivå som var nödvändig för att klara av det första steget, utan också för att nå olika grader av förfining beträffande grunderna. Det är möjligt att beskriva fem sju av de skriftliga momenten som examination och allt övrigt som undervisning. Detta främst på grund av att dessa fem sju moment, utifrån studentens begäran, kunde läggas till grund för en prövning av huruvida studenten uppfyllde kraven för att bli godkänd på kursen. I pedagogiskt hänseende är dock allt en fråga om utbildning. Det blir tydligt just i det att studenterna hade en möjlighet att vidareutvecklas med hjälp av de erfarenheter de gjorde vid varje bedömningsgrundande tillfälle samt de olika former av återföring de erhöll på prestationerna. Därför vill vi gärna framhålla att en alltför tydlig separation mellan examination och undervisning riskerar att föra bort fokus ifrån de pedagogiska vinsterna som finns att göra med bedömningsgrundande moment invävda i undervisningen. Kursen fortsatte sedan med det andra steget som bestod av sju uppgifter. Dessa uppgifter byggde på rollspelspedagogik och innebar att studenterna försattes i olika roller och att de i denna egenskap skulle prestera något. Instruktionerna för respektive uppgift var av varierande omfång och form. En uppgift handlade om att hålla en utbildning på ett angivet tema för en viss kategori av personer, exempelvis fackföreningsombud eller bankjurister. En annan om att företräda en av fyra parter i en förhandling. En tredje uppgift handlade om att på valfritt sätt utveckla ett företag (2010 var det Wallenstam) med en konstruktion byggd med rättsliga verktyg. En fjärde gick ut på att göra en bättre argumentation än domare gjort i en avancerad

15 15 rättslig fråga. Kursen avslutades med ett moment där studenterna fick beskriva sina insatser vid de olika uppgifterna och förklara hur de genom insatserna klarat av kursens olika lärandemål. Detta moment är ytterligare ett tydligt exempel på den nytta man kan finna hos ett integrerat förhållningssätt till den traditionella uppdelningen mellan undervisning/examination. 2. Examinationsformer som används inom programmet, andelsmässig fördelning (ungefärlig) mellan olika examinationsformer samt ev. variationer under programmet. 3. Ungefärligt antal timmar/vecka som utgörs av lärarledd tid under programmets första år samt eventuella variationer under programmet. Se ovan Om vi utgår från den tid som är schemalagd på första terminen 2010 möter studenten en lärare drygt 8 timmar per vecka, det vill säga ca 160 timmar på terminen. Samtidigt möter lärarlaget studenter ungefär 3 timmar per dag, vilket blir ca 300 timmar för första terminen. Förklaringen ligger alltså i att vissa föreläsningar ges i helklass och andra i kvartsklass. Härutöver får studenten anvisningar och återföring av olika slag. Studenten blir också examinerad på en rad olika uppgifter. Under de följande fem grundutbildningsterminerna möter studenten en lärare i snitt knappt 2 timmar per dag. På vissa kurser, såsom femte terminen, är det ganska tydligt att det härutöver tillkommer kontakter med lärarna genom kurswebsidan. Höstterminen 2010 gjordes ca 1500 inlägg i diskussionsforumen på den kursen. Ungefär en tredjedel av dem gjordes av lärarna. För fördjupningskurserna blir den lärarledda tiden lägre. Det förekommer här att studenterna inte möter någon lärare alls på hela veckor. Detta beror då förstås på att studenterna fått uppgifter att hantera själva.

16 16 Kurs Lärarledda timmar Antal veckor Snitt per vecka T1: Juridisk introduktionstermin 167 h 20 v 8,35 h T2: Civilrätt I 140 h 19 v 7,37 h T3: Teoritermin 157 h 19 v 8,26 h T4: Straff och processrätt 169 h 19 v 8,89 h T5: Civilrätt II 155 h 18 v 8,61 h T6:1: Internationell rätt 84 h 9 v 9,33 h T6:2: Skatterätt med redovisning 91 h 10 v 9,1 h Totalt 963 h 114 v 8,45 h Statistiken är baserad på schemana för kurserna under grundutbildningen. Inräknade är endast de timmar, då läraren har en ledande eller aktiv roll, såsom är fallet vid föreläsningar, vissa seminarier, övningstillfällen m.m. Tid avsatt för exempelvis grupparbeten och tentamenstillfällen är exkluderad. Detta betyder att statistiken visar lärarledd tid utifrån en enskild students perspektiv, förutsatt att hon inte går på de föreläsningar som hålls för andra grupper än hennes egen grupp. 4. Metoder för pedagogiskt utvecklingsarbete inom programmet. Institutionens personal deltar fortlöpande i PIL enheten vid GU: s pedagogiska kurser. Med någorlunda jämna mellanrum arrangeras också interna kurser av olika slag. Pedagogik är ett återkommande tema under institutionens gemensamma konferenser. Sedan fem år tillbaka ansvarar Pedagogiska utskottet (PUT) för att fortlöpande driva

17 17 pedagogiska frågor. I detta organ möts samtliga kursansvariga på grundutbildningen 1 2 gånger per termin. På institutionen finns en stor andel lärare med särskilt intresse för pedagogiska frågor. Vi har även haft något vi kallat för pedagogiska luncher för att samla all undervisande personal. På dessa möten har vi diskuterat sådana frågor som är aktuella. D. Kvalitet på studentprestationer. Beskriv/ange och kommentera: 1. Metoder för att säkra kvalitet i studenternas prestationer på examinationer (t ex förekomst av bedömningsoch betygskriterier). Den helt dominerande metoden för att säkra kvalitet i studenternas prestationer är att studenterna får kvalificerade och väl genomtänkta uppgifter som svarar mot de lärandemål som fastlagts för kursen. Lärandemålen utgör ju per definition nivån för ett godkänt betyg och i denna aspekt kan de sägas utgöra bedömnings och betygskriterier i sig själva. Ansvaret för arbetet med att skapa kvalificerade och väl genomtänkta uppgifter har i mycket hög grad legat på kursansvarig lärare och de kollegor han eller hon använt som hjälp i de olika formerna av examination. Det faktum att det så sällan är en ensam lärare som ansvarar för hela examinationen har inneburit att lärarna genom fortlöpande diskussion bildat sig en någorlunda gemensam uppfattning om kvalitén och hur denna bedöms. Under senare år har arbetet med lärarlag etablerats och ofta ingår åtminstone fem lärare i examinationen av en student. I vissa fall är examinationen uppdelad och i andra är det en examinator som får hjälp av de övriga i sin helhetsbedömning av en students kursinsatser. Utbildningsnämndens arbete med kursutvärderingar och betygsstatistik fungerar också som en metod för att säkra kvalitet i studenternas prestationer. Våra kursutvärderingar ställer specifikt frågan i vilken mån studenten upplever att undervisningen bidragit till att kursens lärandemål kunnat uppnås. Med dessa

18 18 metoder har avvikelser av olika slag kunnat diskuteras och vid enstaka tillfällen har särskilda insatser gjorts för att anpassa kursupplägg och kravnivåer i examinationsuppgifterna. Institutionen har även utformat uttryckliga betygskriterier för examensarbetet, d v s programmets avslutande kurs. Detta med anledning av att en större reformering av kursen examensarbetet som fr o m sommaren 2011 skall genomföras på samtliga lärosäten som erbjuder en juristexamen. Eftersom examensarbetena kommer att utgöra underlag för bedömning av utbildningens kvalitet i kommande programutvärderingar har samtliga lärosäten som erbjuder juristexamen enats om att skapa gemensamma betygskriterier för denna kurs. Betygskriterierna är inte identiska, men innehållsmässigt är de mycket lika varandra. 2. Resultat som uppnåtts i förhållande till examensmålen i högskoleförordningen (efterfrågas även i samband med Högskoleverkets utbildningsutvärderingar). Under II.A.2 ovan beskrevs metoden för att säkerställa att innehållet i programmet svarar mot Högskoleförordningens examensmål. Under 2009 inledde vi arbetet med att arbeta om alla våra kursplaner enligt nya direktiv avseende examensmål och lärandemål. Vi insåg tidigt att det arbetet skulle kräva mycket stora resurser och beslutade att det skulle genomföras löpande, i takt med att kursplaner reviderades skulle UN tillse att de följer givna direktiv samt uppdatera GU: s matris för planering och uppföljning av utbildningsprogram ( blue tips /). Matrisen utgör ramen för arbetet med att säkerställa att innehållet i programmet svarar mot Högskoleförordningens lärandemål. För att kunna redovisa resultat som uppnåtts i förhållande till examensmålen i högskoleförordningen kan man säkerligen gå till väga på många olika sätt. Möjligen kan man redovisa resultat (framförallt genomströmning) på kursen examensarbetet, då lärandemålen på den kursen omfattar de flesta av lärandemålen i utbildningsplanen. Emellertid förhåller det sig så att just kursen examensarbetet skiljer sig markant från övriga kurser på juristprogrammet, varför sådan statistik inte låter sig redovisas utan kommentar. För det första är det endast en del av dem som registrerar sig på kursen som faktiskt examineras samma termin som de

19 19 registreras för första gången (2010 var de 30 %). För det andra ligger betygsstatistiken mycket högt (men den är ungefär densamma på alla lärosäten som utfärdar juristexamen). Förklaringen till dessa ovanliga förhållanden ligger i första hand i hur examensarbetet har examinerats på juristutbildningarna i Sverige. Examensarbetet på juristprogrammet har under många år examinerats först då det faktiskt hållt den nivå som krävs, varför betygsstatistiken skiljer sig markant från övriga kurser på programmet. Kort uttryckt har examensarbetet ytterst sällan underkänts på svenska juristutbildningar de studenter som ännu inte lyckats skriva en tillräckligt bra uppsats har helt enkelt inte examinerats på kursen. Sålunda har examensarbetet fungerat som ett gesällprov i någon mån, varför ett godkänt examensarbete inneburit att studenten uppfyller de krav som ställs för att erhålla juristexamen. Detta kan eventuellt förklara varför det för de flesta studenter tar mer än en termin att skriva sitt examensarbete. Däremot gör det att resultaten på kursen blir svåra att använda för syftet att besvara denna fråga. I HSV: s utvärdering 2007 anges att juristprogrammet har en genomströmning på 56 %. Denna siffra har HSV tagit fram genom att dividera antalet utfärdade examina med antalet antagna studenter på programmet under ett och samma år. För övriga lärosäten som utfärdade juristexamen 2007 var siffrorna: Lund 55 %, Stockholm 38 %, Uppsala 58 % och Umeå 65 %. Det är dock viktigt att framhålla att alla studenter som har möjlighet att ta ut examen gör inte så, varför de som faktiskt uppfyller kraven för att ta ut examen sannolikt är fler än 56 % av dem som antas till programmet just det året. Hade vi kunnat plocka fram statistik på hur många av alla dem som antagits till programmet som också uppfyller kraven för att ta ut examen så hade den siffran sannolikt utgjort ett bra svar på denna fråga. Dessvärre är det knappt ens möjligt, då Ladok endast registrerar dem som ansökt om, och erhållit, examen. Det är uppenbart att juriststudenterna tar längre tid på sig för att klara av sin utbildning än de 4,5 år som kurserna tar. Vi kan med hjälp av de ovan angivna uppgifterna sluta oss till att en stark majoritet av dem som väljer att påbörja juristprogrammet också slutför detsamma då uppnår de examensmål som anges i Högskoleförordningen med den

20 20 precisering desamma givits av handelshögskolans fakultetsnämnd i utbildningsplan och kursplaner. E. Internationella perspektiv i programmet. Beskriv/ange och kommentera: 1. Ungefärlig andel litteratur på engelska och/eller andra språk än svenska. 2. Ungefärligt antal utbytesstudenter och lärarutbyten, utresande samt inkommande år Metoder/aktiviteter som används för att studenten efter sin utbildning ska vara väl förberedd att verka i internationella sammanhang. På grundnivå på juristprogrammet fokuseras studier av nationella rättsliga förhållanden och nationellt rättsligt material, såsom lagar och förarbeten. På grund av ämnets nationellt präglade karaktär är merparten av kurslitteraturen på svenska på de obligatoriska kurserna. Det enda undantaget är kursen Internationell rätt, 15hp, på vilken all obligatorisk litteratur är på engelska. På fördjupningskursnivå ges kurser på såväl svenska som engelska, med litteratur på både svenska och engelska. Förklaringen ligger bland annat i att man där kan specialisera sig i utländska rättssystem alternativt studerar ämnen som inte är lika starkt kopplade till ett specifikt nationellt system såsom rättsfilosofi och rättsvetenskap hade vi 43 juriststudenter utomlands och en lärare som var på Island. Läsåret 2011 beräknar vi att ett ännu större antal av våra studenter kommer att läsa utomlands. Vi hade under samma år ca 25 utbytesstudenter här, mestadels ifrån europeiska universitet samt ett lärarutbyte; en professor från Australien. Utbildningen är i väsentliga delar en utbildning i praktiska färdigheter såsom kritiskt tänkande, förhållningssätt till källor, argumentationsteknik och mycket mera. Dessa färdigheter är inte begränsade av nationella kontexter, vilket gör att studenten förbereds mycket väl för att verka i internationella sammanhang. Det finns upparbetade nätverk för att kunna erbjuda våra studenter möjlighet att studera utomlands under en eller flera terminer. Detta vet vi bidrar till att våra juriststudenter får större chans att få arbete utomlands. Vidare är det inte heller

21 21 ovanligt att våra juriststudenter får praktiktjänst utomlands. Det finns då ett flertal lärare som erbjuder sig vara handledare för dessa studenter. Vi arbetar successivt med att utveckla kurser där vi kan dra större nytta av det faktum att våra utbytesstudenters erfarenheter, såväl i generell bemärkelse som från universitetsutbildning i andra länder, kompletterar våra, och våra studenters, egna erfarenheter. Som exempel kan nämnas en fördjupningskurs i EU processrätt där svenska studenter och utbytesstudenter samarbetar i undervisning byggd på rollspelspedagogik. Under den senaste femårsperioden har vi även arbetat intensivt på att öka antalet gästprofessorer från andra länder. Detta som ett led i en kvalitetsstyrd internationaliseringstanke. Läsåret 2011 kommer institutionen att ha fyra utländska gästprofessorer på såväl hel som deltid. III. Lärarkompetens 4. Internationell erfarenhet hos de lärare som huvudsakligen undervisar på programmet. Beskriv/ange och kommentera: 1. Andel disputerade lärare av dem som huvudsakligen undervisar på programmet. 2. Antal professorer som undervisar på programmet och ungefärlig omfattning Av lärarna som undervisade på Juristprogrammet under 2010 har drygt 40 % varit utomlands och undervisat eller varit gästprofessorer. Om man inkluderar erfarenhet av att verka som forskare internationellt stiger siffran. Våra doktorander uppmuntras vidare i att under doktorandtiden förlägga en termin vid annat lämpligt universitet. Våra utländska gästprofessorer deltar också i undervisningen. Läsåret 2010/2011 undervisade 46 lärare anställda vid institutionen på juristprogrammet. 27 av dem (59 %) var då disputerade, 11 (24 %) var doktorander och 8 (17 %) var adjunkter. 7 professorer undervisade under läsåret 2010/2011 på programmet. Omfattningen av deras undervisning varierar ifrån 30 % av heltid till knappt 10 %. Uppgifterna omfattar exempelvis föreläsningar, examination, handledning och kursansvar.

22 22 på deras undervisning. IV. Studentinflytande 3. Andel av undervisande lärare som har behörighetsgivande högskolepedagogisk kompetens. 4. Metoder för att säkra att det finns lärare med aktuell och relevant professionsrelaterad kompetens. Beskriv/ange och kommentera: 1. Resultat från studentundersökningar (t ex GU: s Studentbarometer 2010 om nedbrytning till programmet är möjlig), programutvärderingar och kursvärderingar. 30 % av dem som undervisar på programmet har genomgått högskolepedagogisk utbildning. Övriga har bedömts inneha motsvarande kompetens. Årligen genomför prefekt och studierektor utvecklingssamtal med samtlig personal. Vid dessa möten planeras lärarnas arbete under det kommande läsåret. Vid dessa möten ges möjlighet till reflektion över det arbete som gjorts och vilka utvecklingsmöjligheter respektive lärare kan behöva vidta. Institutionen har sedan 1991 med viss oregelbundenhet men i snitt vartannat år genomfört studentenkäter med i vanligtvis två årskullar per enkät. En kull som, om de följt tidsplanen, avslutat sina studier och en kull som står inför att söka jobb. Detta har gett institutionen en god bild av hur studenterna uppfattar utbildningen, vad studenterna gör efter utbildningen och skäl till varför man inte avslutat densamma. Resultaten av undersökningarna visar generellt på nöjda studenter som anser sig ha fått jobb som är relevanta i förhållande till utbildningen. Tidiga avhopp beror ofta på att man av olika skäl insett att juridik inte är rätt utbildning, såsom att man kommit in på vad man egentligen ville läsa eller att juridiken i sig inte motsvarade förväntningarna. Göteborgsakademiker 2010 ger att 82 % ansåg att deras arbete hade mycket hög eller ganska hög relevans i förhållande till utbildningen. Detta är högre än både Handels totalt (68 %) och GU totalt (79 %). I Juseks senaste arbetsmarknadsundersökning 2010, se ovan, står att läsa att

23 23 [n]ästan samtliga nyexaminerade jurister har mycket eller ganska kvalificerade arbetsuppgifter. Sex av tio uppger att jobbet helt och håller motsvarar utbildningen och drygt en av tre att det delvis gör det. Enbart var tjugonde anser att jobbet inte alls motsvarar utbildningen. Det är lägst bland Juseks medlemsgrupper. Redan inom tre månader efter examen hade 77 % kvalificerat arbete och 89 % av de nyexaminerade hade kvalificerat arbete inom 6 månader. 2. Metoder för samlad kvalitetsanalys (t ex kursrapport, kursbokslut, programnämnd, kurskonferens) och utveckling av programmet. 3. Studentmedverkan i beredande och beslutande organ. Det övergripande kvalitetsarbetet på juristprogrammet utförs av UN. Vid de månatliga mötena avhandlas löpande händelser som inträffat, vilket ger ledamöterna god överblick av programmet. Alla kurser har kursombud, vilka i sin tur har i uppgift att upprätta kursutvärderingar. Kursutvärderingsdagarna, då varje termins kursutvärderingar avhandlas under en dag, har beskrivits ovan. Studentrepresentanter och lärare har framfört att de är mycket positiva till dessa dagar. Vid Juridiska institutionen finns våra studenter representerade i samtliga beslutande nämnder; Utbildningsnämnden (3 representanter), Forskningsnämnden (1 representant) samt Samhällsdialognämnden (2 representanter). V. Omvärldsanalys A. Omvärldsanalys utbildningsutbud. Beskriv/ange och kommentera: 1. Programmets bidrag i jämförelse med program inom GU som har liknande innehåll. Det finns också juriststudenter i centrala organ vid GU. Det inflytande som juriststudenterna upplever sig ha över vad som framhålls från studeranderepresentanter på central nivå anses dock ytterst begränsat. I dagsläget finns det inte något motsvarande program vid Göteborgs universitet.

24 24 2. Programmets profil i jämförelse med liknande program vid andra svenska lärosäten. B. Omvärldsanalys arbetsmarknad. Beskriv/ange och kommentera: 1. Före detta studenters bedömning av studierna i relation till vad de behöver i sitt arbete (kommentera när så är möjligt resultat från Göteborgsakademiker 2010 eller annan/lokal alumnundersökning). 2. Före detta studenters etablering inom relevant yrkesområde (kommentera Juristutbildningarna vid de olika lärosätena har stora likheter, men det finns också tydliga skillnader. Det som framförallt präglat utbildningen i Göteborg har alltsedan 1977 då vi hade examen i Företags och förvaltningsjuridik (FFJ) varit att vi månat om de mer praktiska inslagen i utbildningen. Nuförtiden beskrivs detta bäst med begreppet rollspelspedagogik. Många av våra kurser har inslag av praktiska övningar där studenterna får ikläda sig olika juristroller. Att betona kopplingen mellan teori och praktik genom att visa på de olika roller en jurist kan komma att ikläda sig är vårt signum. Vår ambition att samverka med näringslivet har också uppmärksammats i media eftersom den givit utslag. I Svenskt näringslivs undersökning (2011) om svenska utbildningars samverkan med näringslivet framkommer att utbildningen i Göteborg på ett tydligare sätt samverkar med näringslivet jämfört med andra lärosäten som ger juristexamen. HSV är dock kritiska till hur svenskt näringsliv genomför sina undersökningar och menar att HSV: s undersökningar är av högre kvalitet. Dessvärre är HSV: s senaste undersökning gjord på studenter som tog examen 2005/06. Av Göteborgsakademiker 2010 framgår att juridikalumnerna i hög utsträckning (93 %) förvärvsarbetar heltid. 99 % av de förvärvsarbetande anser sig självständigt kunna lösa problem, 92 % anser sig kunna argumentera och övertyga och 87 % anser sig kunna tänka kritiskt. Dessa tre förmågor är alla centrala för juristen i det dagliga arbetet, och utgör grunderna i utbildningsplanens lärandemål. Av Göteborgsakademiker 2010 framgår att 82 % av juridikalumnerna anser att de etablerat sig inom relevant yrkesområde. Denna siffra är lite högre än GU totalt sett (79 %) och mycket högre än genomsnittet på Handelshögskolan (68 %). Frågan i

25 25 när så är möjligt resultat från Göteborgsakademiker 2010 eller annan/lokal alumnundersökning) 3. Modeller för samverkan med alumner och avnämare i planering, genomförande, uppföljning och utveckling av programmet, t ex programråd med externa representanter. undersökningen var ställd på följande vis: [instämmer i påståendet] Arbetet är inom ett område som min utbildning var inriktad mot. Sannolikt ligger en del av förklaringen till de höga siffrorna i att juristprogrammet är en yrkesexamen, men de visar också att våra studenter i hög utsträckning är kvalificerade att inneha juristarbeten. På Juridiska institutionen finns det sedan 2005 ett alumninätverk för enbart jurister, som verkar parallellt med Handelshögskolans alumninätverk. Under åren som gått har vi haft ett flertal sammankomster, seminarier, pubkvällar och fester. Våra alumner kommer gärna tillbaka till institutionen, exempelvis som föreläsare eller vid olika arrangemang för marknadsföring av utbildningen. Det händer också att våra alumner medverkar i utvecklingen och genomförandet av vissa kurser på juristprogrammet. Det har handlat om att ge synpunkter på innehållet i kursmoment och om att hjälpa till med framtagandet av material. Exempelvis har alumner på Mannheimer Swartling Advokatbyrå tagit fram flera underlag för praktikfall som legat till grund för förhandlingsspel där advokatbyråns personal agerat moderatorer för 40 förhandlingar. Bland kontakterna med våra avnämare kan nämnas att Advokatfirman Vinge bidragit med material för en övning på termin 2. Sjätte APfonden har bidragit med uppslag till en fördjupningskurs som samordnas med ekonomutbildningen och med material för case studier på denna. VI. Framtid Beskriv/ange och kommentera: 1. Ev. planerade förändringar av programmet på kort sikt. Regelbundna utskick skickas ut till alumnerna på såväl Handelshögskolegemensam nivå som institutionsnivå. Vi har planerat två förändringar på programmet inför läsåret 2011/2012. Kurserna på terminerna 1 och 5 kommer att göras mer traditionella vilket innebär en minskning av inslaget av nya pedagogiska grepp. Den främsta anledningen till förändringarna är att institutionen funnit det omöjligt att med rådande resurstilldelning genomföra de framgångsrika, prisbelönta (kursansvarig för Civilrätt 2, d v s T5 erhöll GU: s pedagogiska pris 2006), kurserna och samtidigt uppfylla den

26 26 påtagligt stelbenta Regelsamlingen för studier vid Göteborgs universitet och särskilt den tämligen extrema tolkning som regelsamlingen givits. Det föreligger svåröverstigliga motsättningar mellan pedagogiskt nydanande, effektivt resursutnyttjande för studentkollektivets bästa och ett system som kräver att kurserna skall se ut som de alltid gjort (utan möjligheter till anpassning till olika programförhållanden). Denna motsättning har bl a lett till att oproportionerligt stora resurser måste läggas på att anpassa kurserna till den tolkning av Regelsamlingen för studier vid Göteborgs universitet som Regelverkskommittén vid GU för närvarande förespråkar. Vi arbetar kontinuerligt för att skapa möjligheter att bedriva avancerad resurskrävande pedagogik utan att kompromettera våra studenters rättsäkerhet, men för tillfället har vi ansett oss tvungna att dra ned på det förra för att kunna möta tolkningen av det senare. Sålunda kommer de kurser som ersätter Terminerna 1 och 5 att innehålla färre moment där studenten kan komma att uppfattas ha blivit bedömd på ett icke traditionellt vis. På något längre sikt önskar institutionen utveckla juristutbildningen till att bli Sveriges första juristutbildning som följer Bolognamodellen år (juristprogrammet är nu 4,5 år, eller m a o nio terminer). Det är en stor utmaning att förändra en så pass väl etablerad institution som juristexamen, då det naturligtvis får verkningar bland alla juristarbetsgivare. Dessutom kan det ta tid att övertyga framtida studenter om att de bör läsa 5 år istället för 4,5 år. Därför vill vi kunna erbjuda möjligheten till examen efter 3 år (kandidatnivå), efter 4,5 (traditionell juristexamen) och efter 5 år (master nivå). Vi är övertygade om att ett Bolognaanpassat juristprogram skulle innebära ännu större efterfrågan för vår utbildning. 2. Programmets framtid på lång sikt (10 år eller mer). På tio års sikt har juristprogrammet fått möjlighet att drivas vidare i den riktning och den anda som funnits sedan juristutbildningen startade i Göteborg, Det handlar om en rollspelspedagogisk linje som innebär att kunskaper och färdigheter byggs samtidigt och i förening. Det har varit utbildningens signum att inte examinera

27 27 VII. Övrigt av vikt om programme t Beskriv/ange och kommentera: 1. Organisation och ledning av programmet. enbart genom en tentamen på slutet utan att just utveckla kunskaper och färdigheter under kursens gång integrerat med examinationen. Denna ambition skulle i första hand garanteras av ökade ekonomiska resurser eftersom denna typ av undervisning bygger på ett starkt förtroende mellan studenter och lärare, vilket skapas genom små studentgrupper och hög personlig kontakt mellan lärare och student. Dessvärre går vi för närvarande mot en utveckling där den ekonomiska realiteten dikterar större studentgrupper och mindre komplicerade examinationsformer. Om tio år kommer juristprogrammet ha vidareutvecklat rollspelspedagogiken på våra kurser till en pedagogik där teori och praktik vävts samman. Vi kommer att göra det med hjälp av praktiker, eftersom vi på så vis kan illustrera de moment vi förklarar teoretiskt. Projektet arbetsplatsstudier vi nu sjösatt på kursen examensarbetet som innebär en mer integrerad praktik där kopplingen mellan universitet och näringsliv blir än tydligare än vid vanlig praktik eftersom de två aktörerna samarbetar i undervisning och handledning av studenten, utifrån respektive aktörs egen rationalitet utgör ett första steg i utvecklingen mot en entreprenöriellt inriktad utbildning där våra studenter tränar på att växla sina teoretiska kunskaper till praktiska färdigheter genom att konstruera juridiska lösningar. Programmet har om tio år ett väl etablerat samarbete med en handfull utländska lärosäten och arbetar gemensamt med dessa för att driva mastersutbildningar. På Juridiska institutionen är forskningsrelaterade, utbildningsrelaterade och innovationsrelaterade frågors beredning, och i viss mån beslutande, delegerad från institutionsstyrelsen till tre nämnder: forskningsnämnden, utbildningsnämnden och samhällsdialognämnden. Utbildningsnämnden har huvudansvaret för att bereda, och inom ramen för dess mandat även besluta i, utbildningsrelaterade frågor på

BLUE 11. Better Learning in University Education. Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet

BLUE 11. Better Learning in University Education. Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet 1 Bakgrund och syfte Som ett led i arbetet med att höja kvaliteten i utbildningen

Läs mer

BLUE 11 Better Learning in University Education. Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet

BLUE 11 Better Learning in University Education. Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet Blue 11 Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet

Läs mer

Direktiv inför genomlysning av program och fristående kurser

Direktiv inför genomlysning av program och fristående kurser Nämnden för grundnivå och avancerad nivå inom fakultetsnämnden för ekonomi och design (NGA FED) Direktiv inför genomlysning av program och fristående kurser Uppdrag: Kvalitetsgenomlysning av program och

Läs mer

BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet

BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet 1 BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet Bakgrund och syfte Som ett led i arbetet med att höja kvaliteten i utbildningen

Läs mer

Programrapport XXXXXXX

Programrapport XXXXXXX Läsåret 20XX/YY UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSKANSLIET Programrapport XXXXXXX Syftet med programrapporten är att följa upp programutbildningar inom Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsens utbildningsuppdrag.

Läs mer

BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet

BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet 1 BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet Bakgrund och syfte Som ett led i arbetet med att höja kvaliteten i utbildningen

Läs mer

Juristprogrammet, 270 högskolepoäng (S2JUR)

Juristprogrammet, 270 högskolepoäng (S2JUR) Juristprogrammet, 270 högskolepoäng (S2JUR) Master of Laws Programme, LL. M. Nivå: Grundnivå, examen på avancerad nivå Fastställande Utbildningsplanen för det ursprungliga Juristprogrammet, 270 högskolepoäng,

Läs mer

HANDELSHÖGSKOLAN. Grundnivå, examen på avancerad nivå / First cycle, Second-cycle qualification

HANDELSHÖGSKOLAN. Grundnivå, examen på avancerad nivå / First cycle, Second-cycle qualification Utbildningsplan Dnr G 2018/263 HANDELSHÖGSKOLAN Juristprogrammet, 270 högskolepoäng Master of Laws, 270 credits Programkod: S2JUR 1. Fastställande Utbildningsplanen är godkänd av Dekan vid fakulteten 2018-05-02

Läs mer

Magisterprogram med inriktning mot arbetsrätt

Magisterprogram med inriktning mot arbetsrätt Samhällsvetenskapliga fakulteten/juridiska institutionen Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 E-post: staffan.ingmansson@jus.umu.se www.umu.se Dnr 502-3214-08 Datum Sid 1 (5) Magisterprogram

Läs mer

BLUE 11 Bakgrund och syfte Verktyg för uppföljning Vilka program avses? Ansvar Arbetsgång I. Programrapport II. Audit/extern bedömning Projektledning

BLUE 11 Bakgrund och syfte Verktyg för uppföljning Vilka program avses? Ansvar Arbetsgång I. Programrapport II. Audit/extern bedömning Projektledning BLUE 11 Bakgrund och syfte Verktyg för uppföljning Vilka program avses? Ansvar Arbetsgång I. Programrapport II. Audit/extern bedömning Projektledning Basfakta om programmet I. Studentrekrytering, uppföljning

Läs mer

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet 1 Beslutsdatum 2016-06-27 Dnr V 2016/378 Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet Detta verktyg utgör ett stöd för fakulteter och institutioner i det kontinuerliga uppföljnings- och

Läs mer

3. Programmets mål Utbildningsplanen innehåller följande preciseringar i förhållande till högskoleförordningens (SFS 1993:199) examensbeskrivning.

3. Programmets mål Utbildningsplanen innehåller följande preciseringar i förhållande till högskoleförordningens (SFS 1993:199) examensbeskrivning. Juristprogrammet, 270 högskolepoäng (S2JUR) Master of Laws Programme, LL. M. Nivå: avancerad nivå 1. Inrättande och fastställande Utbildningsplanen för det ursprungliga Juristprogrammet, 270 högskolepoäng,

Läs mer

Basfakta om programmet

Basfakta om programmet Basfakta om programmet Uppgifter/kommentarer Programmets namn: Konstnärligt masterprogram i filmisk gestaltning regi och produktion Ansvarig programledare/studierektor: Dan Sandkvist Omfattning (hp): 120

Läs mer

Programmet genomförs helt/delvis/ej på engelska: delvis (internationella föreläsare och masterclasslärare undervisar på engelska)

Programmet genomförs helt/delvis/ej på engelska: delvis (internationella föreläsare och masterclasslärare undervisar på engelska) 1 Basfakta om programmet Programmets namn: Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning kyrkomusik Ansvarig programledare/studierektor: Maria Bania Omfattning: 180 hp Nivå): Grundläggande nivå Examensbenämning:

Läs mer

BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet

BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet 1 BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet Bakgrund och syfte Som ett led i arbetet med att höja kvaliteten i utbildningen

Läs mer

1 BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet Bakgrund och syfte Som ett led i arbetet med att höja kvaliteten i utbildningen

Läs mer

Lokal utvärdering av utbildning på grundnivå och avancerad nivå (1 bilaga)

Lokal utvärdering av utbildning på grundnivå och avancerad nivå (1 bilaga) Rektor RIKTLINJER 2011-10-04 Dnr HS 2011/406-50 Lokal utvärdering av utbildning på grundnivå och avancerad nivå (1 bilaga) 1 Inledning I dessa riktlinjer beskrivs systemet för lokal utvärdering av utbildning

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga. vetenskapsområdet UPPSALA UNIVERSITET

Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga. vetenskapsområdet UPPSALA UNIVERSITET UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Dessa riktlinjer tillämpas vid befordran

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2013/6 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

JAEHA, Masterprogram i europeisk handelsrätt, 120 högskolepoäng Master Programme in European Business Law, 120 credits

JAEHA, Masterprogram i europeisk handelsrätt, 120 högskolepoäng Master Programme in European Business Law, 120 credits Juridiska fakulteten JAEHA, Masterprogram i europeisk handelsrätt, 120 högskolepoäng Master Programme in European Program med akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen på avancerad nivå / Second

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

Basfakta om programmet

Basfakta om programmet Basfakta om programmet Uppgifter/kommentarer Programmets namn: Konstnärligt kandidatprogram i filmisk gestaltning regi och produktion Ansvarig programledare/studierektor: Anne-Marie Söhrman Fermelin Omfattning

Läs mer

Student som avlagt juristexamen har följande kunskaper och förståelse:

Student som avlagt juristexamen har följande kunskaper och förståelse: Juristprogrammet, 270 högskolepoäng (S2JUR) Master of Laws Programme, LL. M. Nivå: avancerad nivå 1. Inrättande och fastställande Utbildningsplanen för det ursprungliga Juristprogrammet, 270 högskolepoäng,

Läs mer

Förändrade bestämmelser för examensarbeten vid juridiska institutionen, Stockholms universitet

Förändrade bestämmelser för examensarbeten vid juridiska institutionen, Stockholms universitet Stockholms universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Mikael Herjevik 08-5630 87 8727 mikael.herjevik@hsv.se

Läs mer

BLUE 11 redovisning. Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden. Samlad bedömning med åtgärdsplan

BLUE 11 redovisning. Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden. Samlad bedömning med åtgärdsplan BLUE 11 redovisning Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Samlad bedömning med åtgärdsplan Bilagor: 1:1 Programrapport: Hälsopromotionsprogrammet 1:2. Lärarkompetens: Hälsopromotionsprogrammet, inriktning

Läs mer

BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet. Uppgifter/kommentarer

BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet. Uppgifter/kommentarer 1 BLUE 11 Better Learning in University Education Verktyg för uppföljning av utbildningsprogram vid Göteborgs universitet Basfakta om programmet Programmets namn: Ansvarig programledare/studierektor: Omfattning

Läs mer

LAGM01, Examensarbete, 30 högskolepoäng Graduate Thesis, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle

LAGM01, Examensarbete, 30 högskolepoäng Graduate Thesis, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten LAGM01, Examensarbete, 30 högskolepoäng Graduate Thesis, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens nämnd för utbildningen

Läs mer

Kursplan. Grundnivå. Kursen ges på femte terminen på juristprogrammet vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet

Kursplan. Grundnivå. Kursen ges på femte terminen på juristprogrammet vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet Kursplan HRO501, Krediträtt, exekutionsrätt, redovisning, associationsrätt och immaterialrätt (KERAI), 18 högskolepoäng Law of Credit, Bankruptcy, Accounting, Associations and Intellectual Property Grundnivå

Läs mer

Riktlinjer och mallar för betygskriterier inom grundutbildningen i biologi (beslutat av BIG: s styrelse den 13 juni 2007)

Riktlinjer och mallar för betygskriterier inom grundutbildningen i biologi (beslutat av BIG: s styrelse den 13 juni 2007) Riktlinjer och mallar för betygskriterier inom grundutbildningen i biologi (beslutat av BIG: s styrelse den 13 juni 2007) Rektors och fakultetens riktlinjer Rektor utfärdade i juni 2006 riktlinjer för

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

I. Validering av nya program med examen på grundnivå och/eller avancerad nivå

I. Validering av nya program med examen på grundnivå och/eller avancerad nivå 1 I. Validering av nya program med examen på grundnivå och/eller avancerad nivå Validering av nya program är ett grundläggande element i kvalitetssäkringsarbetet vid Lunds universitet. Förutsättningarna

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Styrdokument dnr G2011/323 1 / 5 Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Publicerad Beslutsfattare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Beslutsdatum 130408 Giltighetstid Revideringsdatum Från och med

Läs mer

Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet

Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet Styrelsebeslut 2014-06-13 Dnr: ST 2014/231-1.1 Fakulteten för teknik Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet Syftet med riktlinjerna är att få en enhetlig

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Moment 1 Ifall kursen i allt väsentligt samläses

Läs mer

HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND

HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND HANDELSHÖGSKOLANS FAKULTETSNÄMND HRO501, Krediträtt, exekutionsrätt, redovisning, associationsrätt och immaterialrätt (KERAI), 18,0 högskolepoäng Law of Credit, Bankruptcy, Accounting, Associations and

Läs mer

Masterprogram i humaniora. Inriktning retorik. Studieplan

Masterprogram i humaniora. Inriktning retorik. Studieplan Uppsala universitet Historisk-filosofiska fakulteten Litteraturvetenskapliga institutionen Masterprogram i humaniora Inriktning retorik Studieplan 1 Studieplan Masterprogram i humaniora 120 Hp Inriktning

Läs mer

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Beslut fattade i samband med Bolognaprocessen. (Beslut före

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM 60 POÄNG Special Education Programme, 60 points

SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM 60 POÄNG Special Education Programme, 60 points PEDAGOGISKA INSTITUTIONEN UTBILDNINGSPLAN SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM 60 POÄNG Special Education Programme, 60 points Fastställande av utbildningsplan Utbildningsplanen är fastställd av sektionsnämnden

Läs mer

Eventuell samordning med andra program: Konstnärliga kandidat- och masterprogram vid Högskolan för scen och musik

Eventuell samordning med andra program: Konstnärliga kandidat- och masterprogram vid Högskolan för scen och musik 1 Basfakta om programmet Programmets namn: Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning världsmusik Ansvarig programledare/studierektor: Lars Ohlsson Omfattning: 180 hp Nivå): Grundläggande nivå Examensbenämning:

Läs mer

Uppgifter/kommentarer

Uppgifter/kommentarer 1 Basfakta om programmen Programmens namn: Ansvarig programledare/studierektor: Omfattning (hp): Nivå (grund/avancerad): Examensbenämning: Uppgifter/kommentarer Konstnärligt masterprogram i tillämpad konst

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Fastställd av rektor 2015-05-19 Dnr: FS 1.1-707-15 Denna handläggningsordning

Läs mer

Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås

Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Rektor 2017-12-04 Dnr 589-17 Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås Med stöd av HF1993:100, 1kap 14 samt HL 1 kap 4. HF1993:100,

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRO560 Kredit- och exekutionsrätt, 15 högskolepoäng Law and credit. Securities and Bankruptcy, 15 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska institutionen 2016-05-13

Läs mer

Praktikplats, examensarbetsplats och arbetsplatsstudier

Praktikplats, examensarbetsplats och arbetsplatsstudier Praktikplats, examensarbetsplats och arbetsplatsstudier - under kursen Examensarbetet på juristprogrammet Information till studenter och arbetsplatser Så här fungerar det! Tre former för arbetsplatsanknytning

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PT2410 Handledarutbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Psychotherapy Supervision, focusing on cognitive behavioural therapy, 45 higher

Läs mer

Utbildningsplan för Masterprogram i socialt arbete 120 högskolepoäng

Utbildningsplan för Masterprogram i socialt arbete 120 högskolepoäng Utbildningsplan för Masterprogram i socialt arbete 120 högskolepoäng (30 högskolepoäng motsvarar kurser från avancerad nivå inom socionomprogrammet) Programme for Master of Social Science with a Major

Läs mer

Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap

Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Dnr U 2013/509 Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Studieplanen är fastställd 2013-09-05 av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen. Utbildning på forskarnivå regleras

Läs mer

Utbildningsplan Dnr CF /2006. Sida 1 (5)

Utbildningsplan Dnr CF /2006. Sida 1 (5) HUMANISTISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-668/2006 Sida 1 (5) FILMPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Film Studies Programme, 180 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat den 12 oktober 2004 av fakultetsnämnden

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRS280 Praktisk humanjuridik och välfärdsrätt, 30 högskolepoäng Law of the Welfare State in Practice (Law Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska institutionen 2014-03-01

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRS280 Praktisk humanjuridik och välfärdsrätt, 30 högskolepoäng Law of the Welfare State in Practice (Law Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska institutionen 2014-03-01

Läs mer

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Denna kvalitetsplan är fastställd av DSV:s styrelse den 2017-03-16. De olika roller som finns inom utbildningen på grund- och avancerad nivå

Läs mer

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för Statistikerprogrammet,

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för Statistikerprogrammet, 15-1-9 Sid 1 () Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för Statistikerprogrammet, 18hp. Programbeskrivning Statistikerprogrammet är ett treårigt kandidatprogram med inriktning mot statistik. Förutom

Läs mer

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Ekonomihögskolan HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN SK1523 Examensarbete i statsvetenskap, 15 högskolepoäng Dissertation, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhälls fakultetsnämnden 2006-11-14

Läs mer

Masterprogram i socialt arbete med inriktning mot verksamhetsanalys och utveckling i civilsamhället, 120 hp UTBILDNINGSPLAN

Masterprogram i socialt arbete med inriktning mot verksamhetsanalys och utveckling i civilsamhället, 120 hp UTBILDNINGSPLAN 1 (7) Institutionen för socialvetenskap Masterprogram i socialt arbete med inriktning mot verksamhetsanalys och utveckling i civilsamhället, 120 hp UTBILDNINGSPLAN Master Programme in Social Work Research

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Fakulteten för utbildningsvetenskaper

Antagning av excellent lärare vid Fakulteten för utbildningsvetenskaper Dnr Antagning av excellent lärare vid Fastställd av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2012-09-28. Senast reviderad 2013-11-14 Utgångspunkter I Pedagogiskt program för Uppsala universitet 1 betonas

Läs mer

Information Avdelningsmöte maj 2012

Information Avdelningsmöte maj 2012 Information Avdelningsmöte maj 2012 Programutbudsprocessen läsåret 2013/2014. Reviderad Arbetsordning för inrättande, revidering och avveckling av utbildningsprogram Beslutsprocessen för kursplaner 2013/2014

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I ELKRAFTTEKNIK. TFN-ordförande

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I ELKRAFTTEKNIK. TFN-ordförande ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I ELKRAFTTEKNIK TFN-ordförande 2012-10-30 1 Ämnesområde Ämnet omfattar studier av hållbara system för elgenerering, transport av elektrisk energi samt växelverkan

Läs mer

Masterprogrammet i audiologi/logopedi Kvalitetsarbete Uppföljning fastställd av Nämnden för rehabiliteringsutbildning

Masterprogrammet i audiologi/logopedi Kvalitetsarbete Uppföljning fastställd av Nämnden för rehabiliteringsutbildning Lunds universitet Medicinska fakulteten Masterprogrammet i audiologi/logopedi Kvalitetsarbete Uppföljning fastställd av Nämnden för rehabiliteringsutbildning 11-08 Sakområde Fokus Mål Strategi Tid Ansvar

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng. Social Work Study Programme, 210 ECTS Credits

UTBILDNINGSPLAN. Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng. Social Work Study Programme, 210 ECTS Credits Dnr: 156/2004-51 Grundutbildningsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng Social Work Study Programme, 210 ECTS Credits Ansvarig institution Institutionen

Läs mer

Studenttränarprojektet andra omgången Studentträning ger fler poäng på tentamen!

Studenttränarprojektet andra omgången Studentträning ger fler poäng på tentamen! Studenttränarprojektet andra omgången Studentträning ger fler poäng på tentamen! Juridiska institutionen Juridiska institutionen Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Studenttränarprojektet andra

Läs mer

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Beslut fattade i samband med Bolognaprocessen. (Beslut före

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I ENERGITEKNIK. TFN-ordförande

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I ENERGITEKNIK. TFN-ordförande ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I ENERGITEKNIK TFN-ordförande 2007-09-10 1 Ämnesområde Energiteknik omfattar utveckling av teknik och processer för en uthållig energiförsörjning. Forskningen

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Dnr U 2013/471 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna bestämmelser

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/799 Allmän studieplan för licentiatexamen i litteraturvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 16 december 2015.

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRS280 Praktisk humanjuridik och välfärdsrätt, 30 högskolepoäng Law of the Welfare State in Practice (Law Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska institutionen 2014-03-01

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 19 januari 2011 (ändr. den 12 december 2011). Studieplanen

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden Utbildningsstrategiska rådet 2013-06-18 Fastställd av rektor 2013-10-08 Dnr:

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRO400 Straff- och processrätt, 30 högskolepoäng Criminal Law and Procedural Law, 30 higher education Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

Psykologi PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology

Psykologi PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Psykologiska institutionen KURSPLAN PC1508 Psykologi PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE SQ5172 Psykosocialt arbete, 25 högskolepoäng Psychosocial Work, 25 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för socialt arbete 2013-11-25 och senast

Läs mer

Utbildningsplan Dnr CF /2006

Utbildningsplan Dnr CF /2006 HUMANISTISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-670/2006 Sida 1 (6) MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING, 180 HÖGSKOLEPOÄNG International Communications Programme,

Läs mer

PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng

PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology, 15 higher education credits Grundnivå (First Cycle) 1. Fastställande

Läs mer

ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Ekonomihögskolan HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen

Läs mer

- A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. För godkänd examination på kursen skall studenten kunna visa

- A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. För godkänd examination på kursen skall studenten kunna visa Juridiska fakulteten JUCN19, Familjerätt i ett komparativt och EU-rättsligt perspektiv, 15 högskolepoäng Family Law in a Comparative and EC-legal Perspective, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/819 Allmän studieplan för licentiatexamen i romanska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi

Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi Bilaga 1 Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi Efter möte 20/2 2017 Grundprinciper Studenten skall enligt Universitetets

Läs mer

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds Universitet. Kursen omfattar andra terminen av sammanlagt tre.

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds Universitet. Kursen omfattar andra terminen av sammanlagt tre. Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄKPN02, Ämnesläraren som reflekterande praktiker, 30 högskolepoäng The Subject Teacher as a Reflective Practitioner, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande

Läs mer

Utbildningsplan Dnr CF /2006. PR- OCH INFORMATIONSPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Public Relations Programme, 180 ECTS

Utbildningsplan Dnr CF /2006. PR- OCH INFORMATIONSPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Public Relations Programme, 180 ECTS HUMANISTISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-669/2006 Sida 1 (6) PR- OCH INFORMATIONSPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Public Relations Programme, 180 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat 12 oktober

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/171 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

Masterprogrammet i audiologi/logopedi Kvalitetsarbete

Masterprogrammet i audiologi/logopedi Kvalitetsarbete Lunds universitet Fastställd av Nämnden för rehabiliteringsutbildning Medicinska fakulteten 02-01 Kristina Hansson och Boel Heister Trygg Masterprogrammet i audiologi/logopedi Kvalitetsarbete Sakområde

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Juridiska fakulteten

Fastställande. Allmänna uppgifter. Juridiska fakulteten Juridiska fakulteten Fastställande JUZN12, Hur forskning går till - rättsvetenskapens utmaningar i teori och praktik, 15 högskolepoäng Preparations for Legal Research, 15 credits Avancerad nivå / Second

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete Dnr U 2013/472 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetssstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE216 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM, 90 HÖGSKOLEPOÄNG

SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM, 90 HÖGSKOLEPOÄNG PEDAGOGISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-482/2007 Sida 1 (6) SPECIALPEDAGOGISKT PROGRAM, 90 HÖGSKOLEPOÄNG Special Education Programme, 90 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat den 20 augusti

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Göteborgs universitet Rektor. 1) Allmän kommentar till anmälan.

Göteborgs universitet Rektor. 1) Allmän kommentar till anmälan. Göteborgs universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Pontus Kyrk 08/56308726 pontus.kyrk@hsv.se

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar som leder till gemensam examen på grundnivå eller avancerad nivå

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar som leder till gemensam examen på grundnivå eller avancerad nivå Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar som leder till gemensam examen på grundnivå eller avancerad nivå Fastställd av rektor 2012-06-19 Dnr: UmU 100-1444-12

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. Dnr: U 2015/776 Allmän studieplan för licentiatexamen i arkeologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen kompletteras med

Läs mer

Kompetenser och arbetsuppgifter för examinator, examinerande lärare, lärare och instruktör samt befattningsbeteckningar inom hippologprogrammet

Kompetenser och arbetsuppgifter för examinator, examinerande lärare, lärare och instruktör samt befattningsbeteckningar inom hippologprogrammet Kompetenser och arbetsuppgifter för examinator, examinerande lärare, lärare och instruktör samt befattningsbeteckningar inom hippologprogrammet Innehåll Innehåll... 1 Inledning... 1 Kompetensbeskrivning

Läs mer

Utbildningsplan för. Masterprogram inom huvudområde Business & Design, 120 högskolepoäng

Utbildningsplan för. Masterprogram inom huvudområde Business & Design, 120 högskolepoäng för Avancerad nivå 2 I. Beslut om inrättande av utbildningen samt fastställande av utbildningsplan Utbildningsplanen är godkänd av rektor för Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) genom beslut 2007-09-24

Läs mer

LAGF03, Rättsvetenskaplig uppsats, 15 högskolepoäng Essay in Legal Science, 15 credits Grundnivå / First Cycle

LAGF03, Rättsvetenskaplig uppsats, 15 högskolepoäng Essay in Legal Science, 15 credits Grundnivå / First Cycle Juridiska fakulteten LAGF03, Rättsvetenskaplig uppsats, 15 högskolepoäng Essay in Legal Science, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetsstyrelsens

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/777 Allmän studieplan för licentiatexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

Utbildningsplan för Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning (NoMiA) 120 högskolepoäng

Utbildningsplan för Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning (NoMiA) 120 högskolepoäng Utbildningsplan för Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning (NoMiA) 120 högskolepoäng Nordic Master Program in Education with orientation towards Action Research 120 Higher

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE SQ4247 Missbruk och beroende, 10 högskolepoäng Substance Abuse and Addiction, 10 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för socialt arbete 2012-10-05

Läs mer