Made in Smålandsstenar. Works worldwide. Mitt EAB EAB 24/7. Ny webb JUST NU LYFTER VI PALLAR RUNT OM I VÄRLDEN! MÖT VÅRA KONSTRUKTÖRER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Made in Smålandsstenar. Works worldwide. Mitt EAB EAB 24/7. Ny webb JUST NU LYFTER VI PALLAR RUNT OM I VÄRLDEN! MÖT VÅRA KONSTRUKTÖRER"

Transkript

1 maxipacker Made in Smålandsstenar. Works worldwide. JUST NU LYFTER VI PALLAR RUNT OM I VÄRLDEN! Ny webb Mitt EAB MÖT VÅRA KONSTRUKTÖRER EAB 24/7 VI HAR ÖPPET DYGNET RUNT

2 Det är grönt! På EAB har vi en affärsstrategi som bygger på en ständig tillväxt. Vi vill växa som bolag, men jag ser inte omsättningssiffrorna som bästa mätinstrument för den tillväxt vi månar om här på EAB. Tillväxt för oss är att växa i en takt där medarbetare, kvalitet och befintliga kunder och leverantörer följer med och utvecklas i samma takt. Det är enda sättet att skapa en hållbarhet över tid. Konkreta exempel I detta nummer av FrontLine kan du läsa om konkreta exempel på vad vi menar med hållbarhet över tid. Stolta och fantastiskt duktiga medarbetare får säga sin mening, vi berättar om värdet av EABs Engineering Principles, våra investeringar och självklart får också våra kunder berätta om varför de valt EAB inte bara en gång, utan fl era. Nu kör vi! Hållbarhet handlar också om att ta ett miljömässigt ansvar. Grön el, miljötänk integrerat i företagets alla processer i all ära, men frågan är om inte livslängden i våra produkter och projekt ändå är den bästa insatsen EAB gör för en hållbar och grön framtid. Jag hoppas du ska fi nna detta nummer intressant och givande. EAB växer och kör vidare mot nya mål. Vi tycker det är viktigt att du vill vara med på vår resa. Per-Åke Andersson Ägare och VD EAB Ansvarig utgivare: Per-Åke Andersson, text, idé, projekt: Agneta Boman. Layout: Tony Hult. Bilder: Jesper Molin, Curt Ekblom, Jan Söderström, EAB, Bent Rej, Agneta Boman.

3 Välkommen till EAB. Dygnet runt. 7 dagar i veckan! Ny webb att få fram en så heltäckande webbsida som möjligt. Vi har också lagt stor vikt vid att vår webb ska vara varumärkesstärkande och visa upp ett attraktivt EAB för nya och presumtiva kunder, nya medarbetare och givetvis alla andra besökare på vår sida. Följ oss på FaceBook Givetvis har vi även en sida på FaceBook. Följ oss och gilla oss! Ny webb Det känns riktigt roligt att nu kunna gå ut och möta våra besökare genom en helt ny webbsida, där vi hoppas att du ska hitta all generell information om EAB som företag, våra produkter, hur och var du hittar oss. Linkedin Vi håller just nu även på att bygga upp vår sida på Linkedin. Film, bilder, teknisk information? Du hittar det här! Under respektive produktgrupp, Lagerinredningnar, Portar, Stålbyggnader har vi samlat all information som kan vara värdefull för dig som behöver få lite mer kunskap om en speciell produkt. Sidan är under ständig utveckling, och kompletteringar sker fortlöpande, vilket innebär att det alltid fi nns anledning att besöka vår sida. Stefan Höögs, IT ansvarig på EAB Det har varit ett intensivt arbete under en ganska lång tid. Vi började med en noggrann analys, där vi intervjuade kunder, säljare och produktansvariga för

4 Tingstad Papper, Hisings Kärra, Hisingen kvadratmeter ordning

5 FAKTA TINGSTADS PAPPER AB och reda Plats: Hisings Kärra, Göteborg. Verksamhet: Leverantör och distributör av engångs- och förbrukningsartiklar till restauranger, hotell och dagligvaruhandeln. Marknad: Skandinavien Omsättning: 1,5 miljarder SEK Anställda: cirka 260 Antal pallplatser:

6 Tingstad Papper, Hisings Kärra, Hisingen Vi säljer kvalitet och köper kvalitet. Den 250 m långa fasaden är screentryckt med fotografier från den omgivande skogen. Designen är medvetet gjord för att smälta in i omgivningen.

7 Tingstad valde att ha en plocktunnel med EABs Maxipacker System för sina största volymprodukter. Här finns fyra godsgångar med två plocktunnlar. En Maxipacker robot/godsgång. Maxipacker Det lönar sig alltid Daniel Söderström, Tingstads Papper och Mats Carlsson på EAB Daniel Söderström, IT-ansvarig och projektledare för Tingstads nya logistikcenter Vi kunde inte fortsätta att växa i befi ntliga lokaler, utan behövde mer ändamålsenliga och utvecklingsbara utrymmen. Vi ville helst hitta något som låg nära vårt huvudkontor, vilket inte var helt lätt men till slut fi ck vi tillgång till den mark där vi nu byggt vårt lager. Högsta effektivitet Vi ställde självklart höga krav på att få högsta möjliga effektivitet i vårt nya lager. Vi behövde leverantörer som vi kunde lita på och som kunde sin sak. Till vår hjälp har vi haft Alfakonsult och Ramböll. EAB har vi samarbetat med fl era gånger tidigare och det har alltid fungerat mycket bra. När vi nu sökte leverantörer för lagerinredningen blev det naturligt att begära in offert även från dem. EAB serverade en helhetslösning EAB kunde erbjuda oss en mycket bra helhetslösning med ställage, plocktunnel med pallautomatik, ras- och påköringsskydd vilket i kombination med deras service- och kvalitetsgrad, gjorde att vi valde dem. Lagret invigdes i januari 2014, helt enligt tidsplanen, och vi är otroligt nöjda. Självklart är det en hel del som tar tid att komma in i vad gäller rutiner för våra medarbetare, men på det stora hela har allt fungerat perfekt. Plocktunnel med automatik Det som är helt nytt för oss är bland annat den nya plocktunneln med pallautomatiken. Denna lösning sväljer otroligt mycket produkter och här kan våra högfrekventa produkter lätt fyllas på och hämtas på ett effektivt sätt. Jörgen Svensson, säljare EAB och ansvarig för Tingstadsprojektet Det känns jätteroligt att nu får leverera ett så stort projekt till Tingstads Papper. För mig är detta en alldeles speciell kund eftersom de var min första kund när jag började som säljare i slutet av 80-talet. För oss på EAB är Tingstads Papper en bra referens då företaget har högt ställda krav vad gäller effektivitet och funktionalitet. De säljer själva kvalitet och köper därför också kvalitet och vet att detta även en kostnadsmässigt bra lösning över tid. Axelent som samarbetspartner Vi har i detta projekt samarbetat med Axelent när det gäller ras- och maskinskydd. Maskinskyddet används runt maskinen som plastar in godset innan det går iväg till kund. EAB HAR LEVERERAT Ställage till ca pallplatser. Maxipackerställage med plocktunnel pallplatser. 420 pallplatser rullbana för långsideshantering. Stolpskydd och påkörningsskydd.

8 Passar högvolymprodukter och fungerar i alla temperaturzoner från frys till varma utrymmen. Made in Smålandsstenar. Works worldwide.

9 Just nu lyfter vi pallar i världen! EABs patenterade semiautomatiska lagringssystem, System Maxipacker, är en unik och oslagbar lösning när du söker ett effektivt lagersystem för dina volymprodukter. Vi är nu inne på vår fjärde generation av systemet vilket gör att vi både kan visa upp originalet och den senaste och mest beprövade versionen för våra kunder. Ett original med närmare installationer Vi har idag levererat närmare installationer till allt från riktigt stora centrallager och logistikpunkter, till lite mindre lagringsutrymmen. Det har gett oss en bred och djup kunskap som kommer våra kunder till godo både i planerings- och genomförandestadie när ett nytt lager ska planeras och byggas. Vem behöver vårt System Maxipacker? Vårt System Maxipacker passar allra bäst för lager som hanterar volymprodukter - från färskvaror och kolonialvaror, till kapitalvaror och förbrukningsprodukter. Bilderna på detta uppslag visar ett axplock av de produkter som transporteras av System Maxipacker. Gemensam nämnare för våra kunder och projekt är att alla ställer höga krav på effektivitet, ergonomi, maximalt utnyttjande av lagerutrymme och hållbarhet över tid. Bland våra kunder fi nns bland annat världsledande varumärken inom dagligvaror, drycker, mejeriprodukter, etc. Om humlor och cyklar Vår System Maxipacker har även inneburit en ypperlig lagerlösning för udda projekt, exempelvis vid hantering av humlor på burk. Med hjälp av dessa kärlekskranka humlor kan slutkunden få bättre skördar genom rikare blomning. Vi har även glädjen att lyfta världens svenskaste cykel när och där det behövs i ett litet, men nog så effektiv och kundanpassat lager. Kjell Sture, Skeppshultcykeln AB Vi funderade på att tillverka ett enkelt lager för att förvara cyklar på lager. Kontaktade EAB som visade sitt system med Maxipacker. Vi tyckte först att det kanske var överkurs men efter att ha fått en demonstration och en offert var valet enkelt. Omfattande användningsområde Genom smidigheten i lagret har det idag fått ett mer omfattande användningsområde än vad vi tänkte från början. Numera används lagret både som färdiglager, förvaring av komponenter som t ex däck. Ja, till och med våra kataloger. Flexibelt och lättanvänt Systemet gav oss stor fl exibilitet och är väldigt enkelt att använda. Och sen gillar vi förstås Made in Småland.

10 NYBERGS BIL AB, JÖNKÖPING OCH NÄSSJÖ Hela fasaden är ombyggd med stora glaspartier som ger ett rejält ljusinsläpp. Bilhallen är på ca m 2. Vi ska leverera ett bilägande i världsklass På Nybergs Bil har man satt ribban högt. Man vill bli den bästa i världen på att sälja, reparera och marknadsföra Volvo, Renault, Ford och Dacia. Och det ska bli möjligt genom en helhetssyn, innovativt tänkande och en hög portion engagemang i form av service och personlighet. Man är redan på god väg mot målet. Idag tillhör Nybergs Bil i Jönköping och Nässjö landets ledande återförsäljare av ovan nämnda bilmärken. Självklart måste också denna placering synas och kännas. I Nässjö har man gjort en storsatsning som omfattar både om- och nybyggnation av bilhall, serviceverkstad, butik och däckhotell. Mats Nyberg, ägare Nybergs Bil AB Det kan tyckas kaxigt att säga att vi ska hålla en världsklass, men sätter man visionen högt så når man en bra bit. Det sätter också en ton till alla våra medarbetare hur vi ska tänka när vi gör något. Ska vi hålla världsklass måste vi agera så också i allt det vi gör och säljer.

11 Serviceverkstaden har totalrenoverats och är större för att inrymma fler arbetsplatser med högre kapacitet. förmåga att alltid leverera det som de lovar och när de lovat. Den löpande kontakten med EAB har Leif på Thorstenssons Bygg AB haft. Men, jag känner väl till EAB och uppskattar den förmåga de har att vara så engagerade i sina kunder. Vidare utveckling Vi är nu riktigt stolta över att kunna visa upp en anläggning i Nässjö som matchar den vi har i Jönköping. Nu ska vi jobba vidare med att utveckla oss på olika sätt ska man vara världsklass gäller det att inte stanna upp utan hela tiden gå vidare. På EAB är det Lars-Göran Fahlén, säljare och projektansvarig på EAB, som ansvarat för portar och dörrar i projektet, Anders Andersson, säljare och projektansvarig på EAB, som ansvarat för de delar som rört stålkonstruktioner. EAB har levererat 9 st eldrivna vikportar och 4 st eldrivna skjutportar. FAKTA NYBERGS BIL AB Vi säljer en positiv upplevelse För oss är det väldigt viktigt att alla våra kunder och medarbetare får en positiv upplevelse när de kommer till oss. Då är miljön självklart viktigt. Vi har satsat på ljusa, fräscha lokaler som inte ska andas lyx men harmoni och kvalitet. Ordning och reda är ledord som inkluderar allt från skräpfria ytor till hur vi sköter våra åtaganden. EAB portar och stålkonstruktioner Till vårt nya bygge har EAB levererat portar, gångdörrar, diverse stålkonstruktioner samt varit behjälpliga på andra sätt, bland annat genom fl ytt av en spiraltrappa. Vi har ett riktigt gott samarbete sedan tidigare och uppskattar deras kunskap, service och Var: Verksamhet i Jönköping, Nässjö och Eksjö Historik: Familjeföretag som startades när Claes Nyberg förvärvade Nyströms Bil AB Ägs idag av andra generationen Nyberg. Verksamhet: Att sälja, reparera och marknadsföra Volvo, Renault, Ford och Dacia personbilar samt Renault och Ford transportbilar. Erbjuder marknadens bredaste miljöbilsprogram. Omsättning: circa 720 MSEK Antal anställda: 130

12 EAB ENGINEERING PRINCIPLES Det håller kan förklaras in i detalj När vi började att bygga vårt varumärke var det runt begreppet Det Håller. och Built to last. (det senare på alla marknader förutom Sverige). Det är ett varumärkeslöfte som vi ger våra kunder och som vi nu över tid sett till att fylla på olika sätt. EAB har mycket att erbjuda inom begreppet Det håller., inte minst vad gäller relationer och löften, men vi vill även förklara ner på detaljnivå vad det är som gör att våra lösningar håller. Därför har vi skapat EAB Engineering Principles. Fakta och förklaringar Engineering Principles är ett koncept som beskriver hur vi tänker in i detalj kring konstruktion och hållbarhet. Här får du veta fakta och förklaringar kring de principer, lagar och regler vi alltid följer när vi konstruerar och tillverkar våra lagerinredningar, portar och stålbyggnader. Hållbarhet över tid Det är ett sätt för oss att förklara varför EABs produkter särskiljer sig och varför vi kan garantera hållbarhet. Men, framför allt är det för att du som kund ska känna dig trygg och få en produktlösning som fungerar lika bra initialt som under många, många år framöver. Det handlar om säkerhet, men gör också lösningen till en kostnadsmässigt mycket bra investering. Vill du veta mer om EAB Engineering Principles? Kontakta Mikael Pernefors

13 Mitt EAB Mitt EAB är en serie filmer där vi får möta ett axplock av våra duktiga medarbetare i deras arbetssituation här på EAB. Detta är ett led i vår kontinuerliga rekryteringsprocess, där vi söker nya medarbetare och ämnen som kan utvecklas med oss. Mikael Magnusson, Portmontör Jag har jobbat på EAB i 11 år. Det bästa med mitt jobb är att det är väldigt fritt och att det ena jobbet inte är det andra likt. Ena dagen är du på ett stort centrallager, nästa dag är du hos en lantbrukare som behöver portar till en maskinhall. Jag skulle rekommendera andra att söka till EAB. Det är ett starkt och stort företag där man har möjlighet att växa på en mängd olika sätt. Dennis Good, Projektkonstruktör Jag började min bana på EAB genom att gå företagets Traineeutbildning, där jag fi ck prova på de olika delarna i företaget. Jag fi ck då läsa in grundläggande kurser i konstruktion med inriktning på stål. Det roligaste med mitt jobb är att det är så många olika moment. Inget är det andra likt. Jag har verkligen vuxit i min roll på EAB. Jag har fått ta större och större ansvar och arbetar nu väldigt självständigt. Jag trivs verkligen och uppskattar också EABs förmåga att verkligen ta hand om sina medarbetare. Malin Candell, Projektkonstruktör Jag har gått EABs Traineeutbildning och fi ck sedan fast tjänst på EABs Stålbyggnader. Mina arbetsuppgifter är att vara projektledare, vilket inkluderar att ta fram förslagsritningar, montageritningar, byggmöten med kunder och andra entreprenörer som är inblandade i projektet. Det innebär en hel del resor och möten ute hos kund. Min tjänst har utvecklats mycket från att bara rita till att nu ta ett helhetsansvar. På EAB fi nns mycket kompetens och erfarenhet och en bra mix mellan detta och nya unga förmågor. Roligast är de ständiga utmaningarna och att få se den slutliga produkten ett hus eller byggnad att vara stolt över. Se filmerna på

14 Foto: Bent Rej Gunillaberg blommat ut som ett aktivt småländskt kulturcentrum Med lust och fägring stor. På EAB har vi förmånen att få jobba med ett brett spektra av kunder och verksamheter. Alla är betydelsefulla på sitt sätt. Men, vi kan inte sticka under stol med att Gunillaberg är ett extra ordinärt projekt för oss. Definitivt ett av de vackraste ett 400 kvadratmeter magnifikt orangeri med plats för lust och fägring stor. Dennis Good, projektansvarig på EAB Rostigt och kantigt var orden som genomsyrade detta projekt. Därmed blev förutsättningarna helt annorlunda i jämförelse med ett vanligt projekt där man vanligtvis vill ha rostskydd och profiler som inte syns. Attityd och harmoni Beställaren ville ha ett stålskelett som visade attityd och harmoni på samma gång. Efter ett antal möten med beställare och arkitekt hade vi kommit fram till ett utseende och en konstruktion som harmonierade med varandra. Resultat blev en obehandlad stålstomme, där allting skulle svetsas på plats. Stålet skulle synas istället för att gömmas undan. Utanpå stålet monterades gamla ekbjälkar och en helglasad fasad. Ett helt annorlunda tänk Utmaningen och drivkraften i detta projekt var att tänket var helt annorlunda. Detta skulle vi få till med samma kontroll och kvalitet som EAB står för.

15 En bra dag kommer det omkring 300 besökare till Gunillaberg för vandring, kontemplation och sann ögonfröjd. Den danske blomsterkungen Tage Andersen är förknippad med dansk blomsterkonst, och hans affär och utställningslokal i centrala Köpenhamn är en upplevelse för såväl själ som öga vidgade Tage sitt blomsterland genom att köpa Gunillaberg utanför Bankeryd, en 1600-talsherrgård i karolinerstil med plats för både Tage Andersen, hans blomsterkonst, fl era skulpturala trädgårdsinstallationer och hundra vietnamesiska hängbukssvin. Orangeriet en dröm som uppfyllts Orangeriet, som invigdes sommaren 2013, är en dröm som blivit sann och en plats att älska för alla sinnen. Här ryms under sommaren musik och konserter, dans, diverse utställningar och självklart också Tages fantastiska blomsterkonst. Sommaren 2014 kommer orangeriet att även hysa Tages kameliautställning, något som defi nitivt rekommenderas att besöka! Ljus och luft Det blir på fredagarna som Tage sätter sig i sin bil och kör de 35 milen till Småland och som han själv beskriver det: På Gunillaberg fi nns ljus och luft, plats för min konst och mina djur, och stor potential för vidare utveckling. Prosaiskt och vackert beläget i skogen på småländska höglandet omgiven av betesmarker och raviner med karpdamm och porlande vattendrag, magi och atmosfär.

16 Stål. Möjligheternas material FAKTA Stål är benämningen på material som i huvudsak innehåller järn, men maximalt två procent kol och i övrigt varierande inslag och blandningar av legeringsämnen som till exempel krom, vanadin eller nickel. Källor. Jernkontoret och Stålbyggnadsinstitutet Visste du att ton stål passerar varje år på EAB. Det säger en hel del om vad vi tror på när det kommer till materialfrågor.

17 Stål är ett fantastiskt material som håller och som medger mängder av möjligheter och har används som konstruktionsmaterial sedan mitten av 1700-talet. Under alla dessa år har materialet sedan utvecklats i takt med marknadens behov, trender och nya tekniska möjligheter. På EAB har vi arbetat med stål som huvudsakligt material i alla våra produkter sedan starten Drygt 57 år senare kan vi fortfarande fascineras över vilka möjligheter stålet medger. Med den erfarenhet och kunskap vi har idag kring materialet kan vi våga göra det omöjliga möjligt. Tänja gränser utan att någonsin behöva rucka på det allra viktigaste Det håller. Ett bra exempel på detta är stålkonstruktionen till Borås Arena som, bland annat, bestod av fribärande balkar med spännvidder på 107 meter. Vi vill ha ljus Våra kunder vill ha ljus. Konsumenter i köpcentra vill ha ljus. De fl esta vill ha ljusa arbetsmiljöer. I byggnader där man önskar stora ljusgenomsläpp är kombinationen stål och glas vanligt. Stål möjliggör nytänkande då materialet har ett mycket gynnsamt förhållande mellan styrka och egen vikt. Stålet kan bära stora ytor av glas, utan att totalvikten blir för hög. Inget annat material kan matcha detta. Eftersom vi använder stål i våra portar, kan vi erbjuda våra kunder stora glasytor med små smäckra stålprofi ler. Detta resulterar både i ljusa, fräscha interiöra miljöer, men också den exteriöra fasaden går att designa på ett modernt och tilltalande sätt....och god ekonomi Att bygga med stålkonstruktion medger även en hög prefabriceringsgrad. På kort tid kan man till exempel få fullhöjd på byggnaden och därmed snabbt påbörja omfattande arbeten inne i huset i en torr miljö. Detta sparar både tid och pengar. Stål framtidens material Lägg sedan till möjligheterna med att använda ultrahöghållfasta och rostfria stålkvaliteter samt stålets vilja att samarbeta med andra kontrasterande material och vi kan garantera att stålets framtid ser mycket ljus ut. grönska... Byggnader innehållande stål kan tack vare hållfastheten göras resurssnåla och miljövänliga samtidigt som de har lång hållbarhet. Stål är dessutom återvinningsbart, då skrot kan smältas ned och återanvändas i nya produkter hur många gånger som helst. Glöm inte heller bort att vi på EAB anväder oss av Grön El.

18 EAB förvärvade Wenco Nu är vi störst inom Bygghandeln! Hösten 2013 förvärvade EAB Wenco AB i Örebro. Bolaget har under många år varit en av de ledande leverantörerna till Bygghandeln vad gäller speciellt utvecklade produkter för lagerhantering av virke och sågade trävaror. Detta ligger i linje med EABs strategi att växa som leverantör till denna målgrupp. Vi har redan tidigare haft ett starkt och brett sortiment, men har genom uppköpet stärkt vår position ytterligare. Vi investerar i ny produktionsteknik EAB har beslutat att om en nybyggnad av produktionsutrustning som baseras på rullformningsteknik. Utrustningen planeras vara klar för drifttagning under våren Maskininvesteringen är en viktig del i EABs strategiska och ständigt pågående teknikutveckling, där fokus ligger på att skapa hållbara produkter med högsta möjliga nivå vad gäller säkerhet, funktionalitet, ergonomi och ekonomi. Årets Leverantör Jens Hartwig Vi är stolta över att vår säljare Jens Hartwig blivit vald till årets säljare av vår kund Runelandhs. Motivering: Med en kund som verkligen satte höga krav fi ck denna leverantör viga väldigt mycket av sin tid åt Runelandhs. Från leverantörens första besök till att affären var på plats, krävdes fl ertalet besök, otal uppdaterade ritningar, monteringsförlag och offerter. Leverantören gav kunden en hotline och jourtid, allt för att Runelandhs skulle ta hem affären ett exemplariskt omhändertagandet av Runelandhs och Runelandhs kunder. EAB Academy ständig utveckling för oss alla På EAB har vi kontinuerligt utbildningar på olika nivåer för att vi alltid ska hålla en jämn och hög kunskapsnivå anpassad för det vi säljer och levererar. Alla utbildningar som sker internt gör vi numera under namnet EAB Academy.

19 Ny port Nu blir Sveriges bredaste program av vikportar ännu mer komplett! EAB har idag marknadens mest vridstyva och stabila högisolerade vikportar. Egen konstruktion och tillverkning gör det möjligt att hålla en hög flexibilitet gentemot våra kunder. Vår nya Termoport 45 och 65 är dessutom ett led i vårt fortsatta säkerhetstänkande och miljöengagemang. Helglasat med låga U-världen Termoport 45 och Termoport 65 är högisolerade vikportar som försetts med ett köldbrytande skikt till porttjocklek 45 mm alt. 65 mm. Porttjockleken är beroende på portens storlek. Genom dessa nya portar kan vi erbjuda våra kunder möjligheter att designa en helglasad vikport. Nytt U-värde på våra isolerglas Vi har även gjort förändringar på våra glaslister som gör det möjligt för oss att leverera isolerglas med U-värde 1,1. Vi kommer även att kunna tillmötesgå våra kunders önskemål om solskyddsglas eller laminerade glas med ett fortsatt bra U-värde. Vill du veta mer? Kontakta Mattias Mårtensson Telefon: mattias.martensson@eab.se

20 BARA PÅ EAB Svensk kvalitet håller! När du kommer till oss på EAB i Smålandsstenar möts du just nu i receptionen av ett kollage som speglar ett svenskt och, kan vi nog utan att överdriva nu säga, tidslöst fenomen ABBA. Väggdekorationen ingår i vår utsmyckningsserie av företaget som vi kallar för Svensk kvalitet håller, eller Made in Sweden. Built to last. I samma serie ingår även installationen av Greta Garbo, som vi nu kan se i vår matsal. Tanken är att visa upp svenska människor och produkter som blivit uppmärksammade för sin kvalitet över tid även på internationell nivå. Tusenkonstnären Lars Nordin är upphovsmannen bakom verken. Installationerna finns bara på EAB. LAGERINREDNINGAR PORTAR STÅLBYGGNADER SMÅLANDSSTENAR TEL SUNDSVALL: TEL

LAGERINREDNINGAR PORTAR STÅLBYGGNADER

LAGERINREDNINGAR PORTAR STÅLBYGGNADER LAGERINREDNINGAR PORTAR STÅLBYGGNADER WWW.EAB.SE Vi tar idén vidare till verkligheten. En verklighet som håller. Småländsk ingenjörskonst som håller. EAB är ett familjeägt företag som ligger i Smålandsstenar.

Läs mer

ENTRÉER, DÖRRAR OCH FÖNSTER

ENTRÉER, DÖRRAR OCH FÖNSTER ENTRÉER, DÖRRAR OCH FÖNSTER E A B E N T R É E R, D Ö R R A R O C H F Ö N S T E R De kan sparkas på. Vandaliseras. Utsättas för den mest oömma behandling. Och ändå stå rakryggade kvar. EAB:s entréer, dörrar

Läs mer

EAB - stålvikport. konstruktion möjliggör de flesta önskemål. Vill du bli mer inspirerad se EAB Designline.

EAB - stålvikport. konstruktion möjliggör de flesta önskemål. Vill du bli mer inspirerad se EAB Designline. STÅLVIKPORTAR EAB:s handmanövrerade och maskindrivna vikportar av varmförzinkat stål, håller mycket hög klass tack vare ett kvalitetstänkande och en yrkeskunskap som genomsyrar hela kedjan, från ritning

Läs mer

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs VÄLKOMMEN TILL FURHOFFS ROSTFRIA Den här broschyren tar dig med till Furhoffs i Skövde. Här har vi alla de möjligheter och

Läs mer

Ett lysande räcke för gång- och cykelvägar GÅNG- OCH CYKELRÄCKET

Ett lysande räcke för gång- och cykelvägar GÅNG- OCH CYKELRÄCKET Ett lysande räcke för gång- och cykelvägar GÅNG- OCH CYKELRÄCKET Fakta Birstaverken Birstaverken AB grundades 1961 och är ett verkstadsföretag med egen anläggning för varmförzinkning. Vår tillverkning

Läs mer

E A B m a x i pa c k e r

E A B m a x i pa c k e r maxipacker EABs Maxipacker är ett unikt och patenterat lagerhanteringssystem, som möjliggör en rationell och ekonomisk hantering av pallar, där hela lagervolymen utnyttjas. Maxipacker fungerar lika bra

Läs mer

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager.

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager. PALLSTÄLL ALFA EAB PALLSTÄLL ALFA EAB har ett komplett sortiment av pallställ i olika höjder, bredder och längder. Tillsammans med ett gediget tillbehörsprogram kan du enkelt skapa ett funktionellt och

Läs mer

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager.

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager. PALLSTÄLL ALFA EAB PALLSTÄLL ALFA EAB har ett komplett sortiment av pallställ i olika höjder, bredder och längder. Tillsammans med ett gediget tillbehörsprogram kan du enkelt skapa ett funktionellt och

Läs mer

Stålbyggnader sedan 1975

Stålbyggnader sedan 1975 Stålbyggnader sedan 1975 Tectum är ett av de äldsta företagen i stålbyggnadsbranschen och grundades redan 1975. Inledningsvis såldes stallbyggnader men snart föddes idén att ta fram en byggnad för lantbruksmaskiner,

Läs mer

HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS

HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS VAD ÄR HÅLLBARHET? Hållbarhet är ett brett begrepp. För de allra fl esta handlar det nog om miljön runt omkring oss, det vill säga vår planet och den natur och de resurser som

Läs mer

Vi har förenat det bästa av två världar

Vi har förenat det bästa av två världar Vi har förenat det bästa av två världar 1 januari 2013 hände något historiskt. Halmstad Hamn och Varbergs Hamn gick samman till ett bolag HallandsHamnar AB. Det handlade om att förena det bästa av två

Läs mer

STARKA SKÄL ATT VÄLJA KYL- OCH FRYSRUM FRÅN FINNEBÄCKS

STARKA SKÄL ATT VÄLJA KYL- OCH FRYSRUM FRÅN FINNEBÄCKS 4 STARKA SKÄL ATT VÄLJA KYL- OCH FRYSRUM FRÅN FINNEBÄCKS 1 STARKA SKÄL ATT VÄLJA FINNEBÄCKS DET ÄR INGEN SLUMP att den som söker kvalificerade lösningar för kyl- och frysrum ofta väljer Finnebäcks. Argumenten

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Effektiva och flexibla lagerinredningslösningar för din bygghandel

Effektiva och flexibla lagerinredningslösningar för din bygghandel Effektiva och flexibla lagerinredningslösningar för din bygghandel Börja här Vilken typ av ställage behöver du? 2 FAKTA PALLSTÄLL EABs pallställ Omega bygger på en konstruktion där säkerhet och funktion

Läs mer

Totallösningen för er byggnation

Totallösningen för er byggnation Totallösningen för er byggnation MRK er leverantör av stålbyggnader MRK har sedan starten utvecklats till ett av landets främsta byggföretag inom entreprenader i samband med större byggnationer. Vi har

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Räcket för tuffa tag i vinterklimat vägräcket

Räcket för tuffa tag i vinterklimat vägräcket Räcket för tuffa tag i vinterklimat vägräcket Fakta Birstaverken Birstaverken AB grundades 1961 och är ett verkstadsföretag med egen anläggning för varmförzinkning. Vår tillverkning och vårt huvudkontor

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar Skillnaden ligger i detaljerna Främsta konkurrensfördelar med LG Solar FINANSIELL STYRKA HUR ÄR DEN AKTUELLA SITUATIONEN INOM SOLCELLSINDUSTRIN? Marknaden för solceller är under kraftig förändring. Minskande

Läs mer

DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR

DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR MARKNADSLEDANDE I BRANSCHEN Amiga AB grundades i augusti 2000 och är idag en av Sveriges ledande el- och VVS-grossister för proffsoch konsumentfackhandeln. Verksamheten

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Kundanpassade rullformade profiler

Kundanpassade rullformade profiler Kundanpassade rullformade profiler Under snart femtio år har vi gjort profiler till vår profil ROBUST RULLPROFILER tillverkar rullformade profiler för industrin. Det har vi gjort i snart femtio år. Utan

Läs mer

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Vi är samma lag Vi levererar minnen Ledande branschkunskap Våga sticka ut Ingen kund är den andra lik Glöd Vi är alla stolta ambassadörer Utstråla glädje

Läs mer

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet VÄX MED VEG TECH Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet ETT FRÖ BÖRJADE GRO Under 30 års tid har vi på Veg Tech odlat, utvecklat och levererat olika system för att skapa gröna miljöer. När bolaget

Läs mer

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager.

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager. PALLSTÄLL ALFA EAB PALLSTÄLL ALFA EAB har ett komplett sortiment av pallställ i olika höjder, bredder och längder. Tillsammans med ett gediget tillbehörsprogram kan du enkelt skapa ett funktionellt och

Läs mer

EAB - Maxipacker. Brett användningsområde Maxipacker kan användas för Filo-, Plock- och Fifo-hantering, se separat

EAB - Maxipacker. Brett användningsområde Maxipacker kan användas för Filo-, Plock- och Fifo-hantering, se separat MAXIPACKER EABs Maxipacker är ett unikt och patenterat lagerhanteringssystem, som möjliggör en rationell och ekonomisk hantering av pallar, där hela lagervolymen utnyttjas. Maxipacker fungerar lika bra

Läs mer

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager.

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager. PALLSTÄLL ALFA EAB PALLSTÄLL ALFA EAB har ett komplett sortiment av pallställ i olika höjder, bredder och längder. Tillsammans med ett gediget tillbehörsprogram kan du enkelt skapa ett funktionellt och

Läs mer

Kontor Helsingborg Egnahemsvägen Mörarp. Kontor Halmstad Lilla Böslid Eldsberga

Kontor Helsingborg Egnahemsvägen Mörarp. Kontor Halmstad Lilla Böslid Eldsberga Idéer om en park Gröna ytor på ett annorlunda sätt Kontor Helsingborg Egnahemsvägen 64 260 34 Mörarp Kontor Halmstad Lilla Böslid 146 310 31 Eldsberga Telefon: 042-400 80 90 Fax: 042-716 70 Email: info@parksyd.se

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm Bra takhöjd Effektivt Flexibel Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm LOKALEN Effektiv lokal med en takhöjd på hela 3,35 meter Kontorsyta 894 kvm Antal arbetsplatser 50-75 Yteffektivt, ljust

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

Med rätt kunskap kommer man långt.

Med rätt kunskap kommer man långt. PRODUKTION Med rätt kunskap kommer man långt. Har du egna byggprodukter att utveckla eller legotillverka? Vänd dig med förtroende till Arqdesign Produktion! Vi vet hur viktigt det är att allt material

Läs mer

System 144. För åkare med krav på hög flexibilitet.

System 144. För åkare med krav på hög flexibilitet. System 144. För åkare med krav på hög flexibilitet. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. Beprövade produkter utvecklade för säkra och lönsamma transporter. Världsledande produkter. ExTe Fabriks

Läs mer

AFFÄRSIDÉ Svets & Montage Industri Partner AB ska, på bas av hög teknisk nivå, tillhandahålla metallprodukter, industritjänster och systemlösningar i

AFFÄRSIDÉ Svets & Montage Industri Partner AB ska, på bas av hög teknisk nivå, tillhandahålla metallprodukter, industritjänster och systemlösningar i AFFÄRSIDÉ Svets & Montage Industri Partner AB ska, på bas av hög teknisk nivå, tillhandahålla metallprodukter, industritjänster och systemlösningar i en helhet som ger kunden stabilitet, trygghet och kvalitet.

Läs mer

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager.

kunskapsnivå och erfarenhet inom logistik som vi gärna delar med oss av redan i layoutskedet av ditt nya lager. PALLSTÄLL ALFA EAB PALLSTÄLL ALFA EAB har ett komplett sortiment av pallställ i olika höjder, bredder och längder. Tillsammans med ett gediget tillbehörsprogram kan du enkelt skapa ett funktionellt och

Läs mer

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 Västra Hamnen Yteffektivt Modernt Malmö Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 LOKaLEn BÄSTA LÄGET I VÄSTRA HAMNEN! Kontorsyta 800-3 450 kvm Antal arbetsplatser Ca 70-350 Mitt i blickfånget har vi kvarteret

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

WENCOINFO WENCO LAGERTEKNIK AB

WENCOINFO WENCO LAGERTEKNIK AB WENCOINFO WENCO LAGERTEKNIK AB INTRESSERAD AV LAGERINREDNING SOM EFFEKTIVITET, PRODUKT OCH LÖNSAMHET? 2 FÖRBÄTTRAR IVITET TALA MED EXPERTERNA. I snart trettio år har vi varit experter på materialhantering.

Läs mer

Nytänkande effektivt samarbete

Nytänkande effektivt samarbete Nytänkande effektivt samarbete HELHETSLÖSNINGAR FÖR TEKNISKA INSTALLATIONER Behov av nya lösningar Bygg- och installationsbranschen utvecklas snabbt. Idag är fastigheter mer tekniskt krävande än tidigare.

Läs mer

Vad säger: Gällande Europastandarder. Arbetsmiljölagen. Arbetsmiljöverket. Leverantörer. Viktiga tillbehör. Kontroll av lagerinredningar EN

Vad säger: Gällande Europastandarder. Arbetsmiljölagen. Arbetsmiljöverket. Leverantörer. Viktiga tillbehör. Kontroll av lagerinredningar EN SÄKERHET PÅ LAGRET Vad säger: 1 2 Gällande Europastandarder Arbetsmiljölagen 2296 EN 1090-1 Arbetsmiljölagen med kommentarer 3 Arbetsmiljöverket 4 Leverantörer 5 Viktiga tillbehör 6 Kontroll av lagerinredningar

Läs mer

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN LAND OCH HAV

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN LAND OCH HAV LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN LAND OCH HAV MARINA MILJÖER Alla sinnen stimuleras i en miljö där naturen är närvarande. Luften blir bättre och stressen minskar. Det är därför vi på Akvarieleasing

Läs mer

en liten bok om en stor vision

en liten bok om en stor vision en liten bok om en stor vision En man kom på besök till ett stenbrott. Där såg han först en man som frenetiskt svärande och uppenbarligen mycket missnöjt hackade i stenen. Besökaren gick fram och frågade

Läs mer

Högt upp. Ljus Skyltläge. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm

Högt upp. Ljus Skyltläge. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm Högt upp Ljus Skyltläge Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm LOKALEN Högt upp i fastigheten med fri utsikt Kontorsyta 829 kvm Antal arbetsplatser 40 60 beroende på planlösning Välkommen till

Läs mer

Produktblad - Arbetsö

Produktblad - Arbetsö Produktblad - Arbetsö ARBETSÖ 80x4 ARBETSÖ Arbetsön för dig som värdesätter flexibilitet och valmöjlighet. Betjäning från båda håll, välj mellan dörrar och lådor. Lådor tål upp till 50 kilos belastning

Läs mer

SPIRALTRAPPOR. För inom- och utomhusbruk.

SPIRALTRAPPOR. För inom- och utomhusbruk. SPIRALTRAPPOR För inom- och utomhusbruk. 2 MED EN VILJA AV STÅL Det är något magiskt med den småländska myllan. Trots vårt karga landskap får frön fäste och gror. Ur jorden växer tålmodiga, envisa och

Läs mer

Tillsammans är vi Eductus

Tillsammans är vi Eductus Tillsammans är vi Eductus Du är Eductus I varje möte med omvärlden bygger vi bilden av Eductus och vi gör det tillsammans. För att vi ska lyckas kommunicera en enhetlig, tydlig och attraktiv bild är det

Läs mer

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET Makes IT happen Idnet grundades 1991 och har på den tiden gått från att vara en teknikleverantör till att bli en expert på IT-logistiklösningar för varuflöden i både butik-, lager- och transportsektorn.

Läs mer

Rör det rörräcke rör det Birstaverken rörräcket

Rör det rörräcke rör det Birstaverken rörräcket Rör det rörräcke rör det Birstaverken rörräcket Fakta Birstaverken Birstaverken AB grundades 1961 och är ett verkstadsföretag med egen anläggning för varmförzinkning. Vår tillverkning och vårt huvudkontor

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

MED IDÉER OCH INNOVATIONER FÖR FRAMTIDENS HUS

MED IDÉER OCH INNOVATIONER FÖR FRAMTIDENS HUS MED IDÉER OCH INNOVATIONER FÖR FRAMTIDENS HUS 2 EN BYGGFIRMA I FRAMKANT Det som en gång startade som en småskalig tvåmansfirma har idag vuxit till en 13 man stark organisation, dessutom med fyra dotterbolag

Läs mer

Ditt och mitt Indexator

Ditt och mitt Indexator Indexators filosofi 2 Ditt och mitt Indexator INDEXATOR har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla nivåer.

Läs mer

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet...

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet... VÅR VISION VÄX MED OSS! Vi sådde ett frö... Från starten 1996 har vi på Designlight utvecklat och levererat produkter med fokus på design, smidighet och mycket bra kvalitet. Bolaget grundades av paret

Läs mer

Kreativ koppling. vinner kampen om kompetensen

Kreativ koppling. vinner kampen om kompetensen Kreativ koppling vinner kampen om kompetensen när man är uppkopplad, avkopplad och sammankopplad var är man då? svar: på unit4:s nya svenska huvudkontor. Här andas inredningen modernt flexibelt kunskapsföretag.

Läs mer

Säker, säkrare, SafeEnd

Säker, säkrare, SafeEnd Säker, säkrare, SafeEnd Fakta Birstaverken Birstaverken AB grundades 1961 och är ett verkstadsföretag med egen anläggning för varmförzinkning. Vår tillverkning och vårt huvudkontor finns i Sundsvall. Lokala

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

enkel och solid Enkel och solid design med KAVANI fi nns inga kompromisser,

enkel och solid Enkel och solid design med KAVANI fi nns inga kompromisser, Stålskorstenar 1 enkel och solid En skorsten i superligan skorstenen är den absolut viktigaste delen i ett eldningssystem. Det är här som rökgaserna leds bort från förbränningen och här ska man definitivt

Läs mer

Inledning Om oss Teknikområden Kärnvärden Vision Slutord

Inledning Om oss Teknikområden Kärnvärden Vision Slutord Inledning Om oss Teknikområden Kärnvärden Vision Slutord Organisationen skall inte uppnå maximalt resultat utan ett optimalt resultat där säkerhet, miljö och arbetsmiljö ständigt tas i beaktande vid återinvesteringar

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Har vi optimal plockteknik?

Har vi optimal plockteknik? Har vi optimal plockteknik? En lagerresa från starten 2005 Stayhard startades 2005 av två unga entreprenörer, Daniel Möller och Joakim Naumburg, i ett källarförråd på 15 kvadratmeter idén kom under en

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

Stolta men inte nöjda

Stolta men inte nöjda stainless steel solutions Stolta men inte nöjda resultat av Damstahls kundundersökning KUNDUNDERSÖKNING 1 Fakta De 836 kunder som svarat på vår undersökning utgör 60 % av vår omsättning. 67 % av de som

Läs mer

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner Helhetsleverantör av stålkonstruktioner EN 1090-1 ABT-BALKEN AB Niclas, Torsten och Johan Salomonsson ABT-Balken AB helhetsleverantör av stålkonstruktioner ABT-Balken är familjeföretaget som sätter kunden

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

furniture in time presented by Hans K

furniture in time presented by Hans K furniture in time presented by Hans K Rötter från Hyssna - från Hyssna till ett framgångsrikt internationellt möbelproducerande designföretag För den som är intresserad av möbler väcker namnet Hyssna direkt

Läs mer

Produktblad - Arkiv Kontor

Produktblad - Arkiv Kontor Produktblad - Arkiv Kontor ARKIV KONTOR ARKIV KONTOR Arkivet är ett mångsidigt och smart förvaringssystem för den som har mycket att spara och förvara. Med den flexibla utbyggbara lösningen kan företagets

Läs mer

MÖJLIGHETER SOM INSPIRERAR

MÖJLIGHETER SOM INSPIRERAR MÖJLIGHETER SOM INSPIRERAR Bygg dig ett hem med bestående värde! Borta bra men hemma bäst är ett ofta använt, men inte desto mindre sant utryck. Och hemma ska gärna vara ett eget hus, ett boende som man

Läs mer

Kompetens, erfarenhet och ambition en oslagbar kombination!

Kompetens, erfarenhet och ambition en oslagbar kombination! Kompetens, erfarenhet och ambition en oslagbar kombination! Våra medarbetare har stor yrkesskicklighet, erfarenhet och dessutom ambitionen att varje gång leverera en produkt som innebär kvalitet och mervärde

Läs mer

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND

LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND LÅT DIG INSPIRERAS AV INREDNING FRÅN HAV OCH LAND OM OSS VISION Europas ledande leverantör av inredning med design från land och hav. Nordic Green Design en naturlig del av kontor och offentliga miljöer

Läs mer

Glödheta kvalitetskrav. - produkter som tål värme och slitage

Glödheta kvalitetskrav. - produkter som tål värme och slitage Glödheta kvalitetskrav - produkter som tål värme och slitage Våra heta produkter Restriktionerna ökar när det gäller den gamla metoden att lägga avfall på deponi. Andra, mer miljöanpassade lösningar krävs

Läs mer

En komplett systemleverantör

En komplett systemleverantör En komplett systemleverantör 2 Heltäckande legotillverkare Blekinge Pressgjuteri bildades 1994 och är idag en komplett systemleverantör. Med passion för teknik, ett brett kunnande och ett stort engagemang

Läs mer

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse Topphemligt Boende Från övergivet hus till lyxbostad, galleri, restaurang och boutique. Graanmarkt 13 i Antwerpen blev Ilse Cornelissens och Tim Van Gelovens drömprojekt. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik

Läs mer

Starkast på stål RANAVERKEN STÅLBYGGNADER. Mer om Ranaverken www.ranaverken.se

Starkast på stål RANAVERKEN STÅLBYGGNADER. Mer om Ranaverken www.ranaverken.se Starkast på stål RANAVERKEN STÅLBYGGNADER Mer om Ranaverken www.ranaverken.se 1 VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ RANAVERKEN Med mer än 100 anställda och en verksamhet som vilar på 50 års erfarenhet står vi på en

Läs mer

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Nordens ledande fönsterbytare 1997 skapade Mockfjärds konceptet att sälja fönster med installation till svenska villaägare och blev snabbt Sveriges ledande fönsterbytare.

Läs mer

Showroom och kontor för dig som. vill sticka ut! Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm

Showroom och kontor för dig som. vill sticka ut! Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm vill sticka ut! Showroom och kontor för dig som Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm LOKALEN Showroom och kontor för dig som vill sticka ut Kontorsyta 443 kvm Antal arbetsplatser 10-40 Adress

Läs mer

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Nordens ledande fönsterbytare 1997 skapade Mockfjärds konceptet att sälja fönster med installation till svenska villaägare och blev snabbt Sveriges ledande fönsterbytare.

Läs mer

Räcket som är ett lyft för broarna broräcket

Räcket som är ett lyft för broarna broräcket Räcket som är ett lyft för broarna broräcket Fakta Birstaverken Birstaverken AB grundades 1961 och är ett verkstadsföretag med egen anläggning för varmförzinkning. Vår tillverkning och vårt huvudkontor

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

Din professionella partner för vattenrutschbanor och vattenparksdesign. CONSTRUCTING JOY

Din professionella partner för vattenrutschbanor och vattenparksdesign. CONSTRUCTING JOY Din professionella partner för vattenrutschbanor och vattenparksdesign. CONSTRUCTING JOY Välkommen till Hydro Sport Vi kan idag stolt säga att vi är en av världens ledande tillverkare av vattenrutschbanor

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare.

Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare. Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare. Limträ. Styrka, formstabilitet och skönhet. Limträ är ett byggmaterial som skapar möjligheter. Både för professionella yrkesmän och hemmabyggare med visioner om

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Vi har porten för dig

Vi har porten för dig Vi har porten för dig Flexibla lösningar efter våra kunders behov AJAB Smide är ett västgötskt familjeföretag, placerat två mil sydost om Svenljunga nära den småländska gränsen. Vi har sedan starten för

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Studentmingel på EdmoLift EdmoLift firar 50 år som företag 2014 och grundades av Torbjörn Edmo som i dag är företagets styrelseordförande.

Studentmingel på EdmoLift EdmoLift firar 50 år som företag 2014 och grundades av Torbjörn Edmo som i dag är företagets styrelseordförande. Studentmingel på EdmoLift EdmoLift firar 50 år som företag 2014 och grundades av Torbjörn Edmo som i dag är företagets styrelseordförande. Företaget arbetar främst med olika typer av lyftbord och har anställda

Läs mer

Indexator Rotator Systems AB

Indexator Rotator Systems AB Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator Rotator Systems har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla

Läs mer

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster Funktion estetik & ett brett utbud! Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster www.hogstadaluminium.se Ditt projekt vårt engagemang! VI TAR ANSVAR HELA VÄGEN Hogstad Aluminium AB är ett av marknadens

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Trailereffekter AB. Specialisten på delar till trailers och släpvagnar. Bild. 2013-03-26 Anita Lennerstad 1

Trailereffekter AB. Specialisten på delar till trailers och släpvagnar. Bild. 2013-03-26 Anita Lennerstad 1 Trailereffekter AB Bild Specialisten på delar till trailers och släpvagnar 2013-03-26 Anita Lennerstad 1 Utveckling bild bild Axel Johnson AB BRIAB bild Trailereffekter AB Transporteffekter AB Trailereffekter

Läs mer

Axelent Store Säkra, smarta nätväggar för industri och lager

Axelent Store Säkra, smarta nätväggar för industri och lager Axelent Store Säkra, smarta nätväggar för industri och lager För oss är din miljö det allra viktigaste På Axelent utgår vi alltid från det du behöver och vill ha. Av erfarenhet vet vi att varje kund och

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

E A B pa l l s t ä l l

E A B pa l l s t ä l l pallställ E A B pa l l s t ä l l 1 EAB har ett komplett sortiment av pallställ i olika höjder, bredder och längder. Tillsammans med ett gediget tillbehörsprogram kan du enkelt skapa ett funktionellt och

Läs mer

Gull-Britt Jonasson VD

Gull-Britt Jonasson VD CKEN 1957-20 50 ÅR I BETONGENS TECKEN 1957-20 50 ÅR I BETONGENS TECKEN 1957-20 50 ÅR I BETONGENS TECKEN 1957-20 57 57 De Vi kan, Vi vill Vi vågar första 50 åren med Finja har varit fantastiska. Vi på Finja

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

Möjligheternas snickeri Södra Timber Torsås

Möjligheternas snickeri Södra Timber Torsås Möjligheternas snickeri Södra Timber Torsås Vi förverkligar dina idéer Vi hjälper både privatpersoner och företag att förverkliga sina inredningsidéer. Hos oss är hantverkstraditionen gedigen och kvalitetsmedvetenheten

Läs mer

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild!

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! jubileum Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! Bröderna Perssons Specialsnickeri i Bromölla är ett av Sveriges ledande specialsnickerier. Efter 30 års verksamhet är vi idag 23 medarbetare

Läs mer

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG OLSSONS ÅKERI Under alla år har Volvo varit och är alltjämt den största uppdragsgivaren. På senare tid har även SCA kommit in som en stor kund. Vår huvudsysselsättning

Läs mer

Stålbyggnader sedan 1975

Stålbyggnader sedan 1975 Stålbyggnader sedan 1975 Tectum är ett av de äldsta företagen i stålbyggnadsbranschen och grundades redan 1975. Inledningsvis såldes stallbyggnader men snart föddes idén att ta fram en byggnad för lantbruksmaskiner,

Läs mer