Möte Kommittén för samhällelig drivkraft

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Möte Kommittén för samhällelig drivkraft"

Transkript

1 Inbjudan och mötesagenda Datum: Välkomna till möte med Kommittén för samhällelig drivkraft. Meddela deltagande senast 17 september till David Stigson Möte Kommittén för samhällelig drivkraft Datum: Tid: Plats: N 2052, Växjö Adress: N-huset plan 2 Närvarande: Peter Aronsson, Hans Lundberg, Anna Maria Lindblom Rickard Bucksch Anna Lund Patrik Henriksson Hans-GöranNygren David Stigson TorbjörnHåkansson Frånvarande: Maude Johansson och ersättare Lennart Magnusson Ärende 1 Ärende 2 Ärende 3 Mötets öppnande Peter Aronsson öppnar möte och går igenom agenda och förtydligar att underlag är utkast och utgångspunkt för diskussion kollegor emellan. Peter Aronsson kort om nya prorektorer Univ.styrelsens förslag att Peter blir ny prorektor samtidigt som rollen i KSD fortsätter. Kan bli en diskussion framöver att samhällelig drivkraft kommer från utbildningsanslaget vilket inte är oproblematiskt när man vill röra sig över hela fältet för samhällelig drivkraft. ( hur får vi ihop utbildning och forskning när det gäller samh. Drivkraft ) Policy för Samhällelig drivkraft 1 (8)

2 Peter Aronsson och Rickard Bucksch Genomgång av utkast samt vad bör finnas med, till exempel frågan om uppdragsutbildning. Policyn är den övergripande delen som påverkar de övriga. Diskussion pågår hos ledningen om det bör användas en gemensam ram för hur vi utformar policydokument på Lnu. Det utkast som tagits fram har utgångspunkt i de behov kommittén diskuterat ( på Korrö ) Vår policy har ett tydligt fokus på inriktningar och principer. Finns goda exempel att titta på tex Linköpings univ. Rickard, mycket av det som vi diskuterade på Korrö kunde inte samlas i ett policydokument och genererade behov av ytterligare dokument. Fokus på kommittén och vicerektors roll som drivande kraft kring samhällelig drivkraft. Börjar med visionen i dokument och vi behöver fundera över begreppen samhällelig drivkraft och samverkan och hur de semantiskt uppfattas. Därefter kommer bakgrunden till nuläget, hur kommer det sig att vi befinner oss där vi gör. Berör även vilket stöd som finns idag och vad policyn syftar till. Principer berör arbetssätt i utbildning och forskning samt hur vi skapar värden i de projekt/arbete vi utför. Ett entreprenöriellt förhållningssätt, det vi vill vara och det som format oss, vi är entreprenörer och det är det som tagit oss hit. Tar även upp rollfördelningen i organisationen, kommittén ska stödja initiativ men kanske ska vi inte driva och uppfinna. Övergripande prioriteringar, fem stycken som vi diskuterade på Korrö ( se utkast tilll policy ). Inspel från kommittén H-G, generellt är den tilltalande och ömsesidig och stringent i sin konkretion. Anna Lund, entreprenöriellt förhållningssätt ett begrepp som kan komplettera, kan vi tala om kreativitet/engagerad/drivande? Hans Lundberg, bra skrivit och värdebegreppet är bättre än nyttobegreppet. Värde för vem och vilket värde. I sista delen saknas belöningsstrukturer för samhällelig drivkraft (värderingen av arbete med samverkan/samh drivkraft). Ann-Charlotte, tycker i stora drag att policyn är bra. Men vi 2 (8)

3 kanske bör skriva att vi följer upp initiativ/projekt inom samh drivkraft. Hur projicerar vi samhällelig drivkraft på andra verksamheter i utbildning och forskning ( men detta är ett annat dokument )? Initiativ och strategiska medel? Hur kommer fördelning att se ut och fungera? Rickard, alla medel kommer till kommittén och det är kommittén som beslutar om fördelning. Peter, hur når vi ut i hela organisationen? Kan det vara ett utskott som gör det mot fakultet, är det i dialoger, är det i fakultetsstyrelserna? Bra att vi är fakultetsrepresentanter i kommittén som kan bidra till spridning i organisationen. Patrik Henriksson, en bra övergripande policy som ger en bra bild av området samhällelig drivkraft. Reflektion, vi behöver senare börja definiera vilka värden vi talar om men initialt talar vi om värde. Kan det vara så att vi i uppföljningar hos fakulteter kan be om vilka värden man genererat. Hur det gör an till uppdraget från staten och till vår egen vision och policy. Rickard, kort om PM för samarbetsformer, behövs för att förtydliga policy och verksamhetsplan. Och PM bör inte vara kontroversiellt utan är egentligen en sammanställning av nuläget. Ann-Charlotte, vi bör kanske ha ett liknande dokument eller behöver vi ett sammanhållet dokument som även inbegriper internationalisering, hållbar utveckling, och ev lika villkor. Rickard, diskussionen har varit uppe och det kan vara så att detta arbete kan komma att påverka övriga kommittéers samarbetsformer och organisation. Hans Lundberg, tycker det är bra då det är en hjälp att se bilden av hur verksamheten ser ut. Det vi behöver lägga till är vilket ansvar har prefekter, dekaner och så vidare. Vilket Peter och övriga instämmer i. Vi skulle kunna ha delegationsordningen som utgångspunkt. H-G, känner också igen mig och bara en liten detalj att vi bör skilja mellan verksamhetsplan ( vad? ) och handlingsplan (hur?). Vi kanske inte ska ägna oss åt handlingsplan ( hur? ). Rickard, egentligen finns inte verksamhetsplan i LNU 3 (8)

4 dokument hierarki. Peter, det vi saknar är en forskningskommitté. Anna Maria, det har Ärende 4 Verksamhetsplan för kommittén Här bör vi kunna pricka av i policyn hur vi når målen i policyn. Peter Aronsson och Rickard Bucksch, samt diskussion om utlysning av strategiska medel, uppföljning och framtida fördelning. Se förslag på fördelning nedan. Rickard dragning, kommunikationsplan är något vi måste göra. Vinnova ansökan Gå igenom andra avtal och dokument, tex lönesättning. Strategisk styrning, Verksamhetens inriktning och Uppföljning, och hur gör vi det? Utlysning fakultetsöverskridande projekt, har varit uppskattad och något vi kanske bör göra igen Utvärdera vad som hänt 2015 Nya plattformar, tex kultur för Lnu och kommunstrategisk forskning och utbildning. Stödja redan beslutade prioriteringar, uppdragsutbildning, Alumni, Out-reach ( hur knyter vi omgivning till oss ) Inspel: Peter, vi behöver se vad som ska budgetsättas eller vad som redan ingår i ER-budget. Vi behöver titta på vilka områden vi bör fokusera på, anställningsordning etc. Ann-Charlotte, kanske vi kan fokusera på ett par första året och sedan gå vidare. Anna Lund, fundering kring plattformsdokument och även omvärldsbevakning, kan vi fundera över hur vi omvärldsbevakar och hur gör andra kring plattformar och omvärldsbevakning. Peter, kan någon få i uppgift att göra en snabb genomlysning kring vad som är på gång. Del av kommunikation/-plan. Anna Maria, kan det vara så att vi bjuder in Linköpings forskningscenter/samverkanscenter. (ett institut ) Anna Lund, Centret för regional och individuell demokrati är det en lösning eller konkurrera vi med dem. Peter, Kultur på Lnu är en lösning för att fokusera på kultur under jubileumsåret i samverkan med samhället. H-G, uppföljning av aktiviteter, kan man där istället 4 (8)

5 fokusera på värdeskapandet och kvalité och kanske resultat. Peter, i år kanske vi börjar enkelt och följer upp de medel som delats ut. Men kanske kan vi ta det vidare och fördjupa det i Vinnovaansökan del 2. Hur den kommer utformas är inte helt klart men den kommer troligen fokusera mer på relation mellan verksamhet och vision. Hans, för hårt uppskruvad uppföljning kan hindra ibland och det vi ska fokusera på är uppmuntran. Tror det är bra med den här lite mjukare utformningen. Rickard, kanske kan vi skicka med delar av policyn till fakulteternas kommande verksamhetsplaner även om vi inte hinner besluta den i tid för att skickas med i sin helhet. Peter, svaret till kom-avd är att fokus i år är inåt. Året därefter kan vi börja rikta oss mer utåt. Och att vi arbetar i enlighet med kommunikationsplan ( och den ska inte implementeras ) Anna Lund, kanske ska kom-avd även skicka ut nyheter kring samhällelig drivkraft och inte bara forskning. Ärende 5 Fördelning av strategiska medel Finns omkring 9,5 miljoner där ett förslag är att 75% (7,125 milj ) som tidigare utifrån grundbudget men med tydligare riktlinjer om mål att investera i och verka mot. 25% som läggs till fakultetsöverskridande projekt med tydlig inriktning att möta samhällsutmaningar samt hitta nya samverkansformer. Peter, i Korrö talade vi egentligen bara om extremfallen/ytterligheterna. I år har vi haft 2 miljoner för att testa vad vi kan/ska/bör göra. Förslaget är att vi lägger ca 2,4 milj centralt och 9,5 miljoner delas ut ungefär som vi gjorde Är detta ett rimligt resonemang eller hur gör vi? A-C, problem för fakulteter om vi blir av med medfinansiering. Kan vi använda dessa medel mer som en medfinansieringsfond, och isf behöver vi även en långsiktighet. Vi använder även det till att medfinansiera gemensamma nätverk och annat. Tek lägger idag cirka en halv miljon per år och projekt. Hans L, detta är ju lite inspirationspengar och glädjepengar. Det kan vara så att vi faktiskt bör ha en rejäl budget för detta. A-C, vi behöver fundera över hur vi gör detta och dessa medel löser inte medfinansiering. 5 (8)

6 Peter, är det så att detta är en rimlig kompromiss och att vi kan vässa uppföljning av medel och hur det har uppfyllt policy. Anna Lund, vi behöver kartan av vad vi gör idag för att veta hur vi vill att fördelning ska se ut. Ärende 6 Uppföljning strategiska medel Peter Aronsson och Rickard Bucksch Hur ska vi följa upp av strategiska medel som delats ut Men vi måste också följa upp hur det har gått i de projekt som fick medel? Kan vi ha en drivkraftsdag där projekten kan berätta för oss och övriga. Ärende 7 Plattformar för samhällelig drivkraft Peter Aronsson och Rickard Bucksch Diskussion om plattformar/sammanhang och till exempel Linnaeus Innovation Labs. Rickard, dokument som inte skickade ut då det var ofärdigt. Vi kanske behöver ett sådant för att hitta ett övergripande bild av synliggörandet av plattformar för samhällelig drivkraft. Är det något KSD vill prioritera? Mejla ut dokumentet Ann-Charlotte, stora projekt ( iaf strukturfond ) ska ha följeforskning och är det intressant för oss och kan vi använda det här. Anna Lund, vi behöver plattformar för tex innehållsliga i forskningsansökningar. Torbjörn, vi behöver definiera plattform. Ärende 8 Kommande möten Peter Aronsson Hur ses vi framöver? Bra med Korrö och att vi har det i majjuni. A-C, bättre att planera i möte och isf ställa in möte om vi inte har något att diskutera. Rickard, internationalisering har en planering för hela året. 6 (8)

7 Ärende 9 Övrigt Kommunikationsplan Vinnova pilot 2 Rickard, i oktober kommer respons från vinnova på del 1. I november kommer utlysningen för del 2, den kommer bla innehålla hur goda exempel förhåller sig till vision/strategi. Även innehålla hur externa uppfattat samarbeten och vilka värden det skapat. Peter, hänger samman mycket med den uppföljning vi vill göra. Vi borde kanske redan nu flagg för dekan/fakultet att detta är på gång och att dessa svar behöver komma in i januari-februari. Anna Lund, samhällsutmaningar Vetenskapsrådet 14 oktober kl om nydanande forskning. Hur deltar vi i detta? Peter, vi har idag ingen organisation för detta idag och detta kanske vi behöver lösa. Omvärldsbevakning, hur kan vi lösa detta fortlöpande och hur får vi in det i VP och kommunikation. Torbjörn, funderar på medarbetare, är det ett forum vi kan använda mer? Peter, det används för olika i organisationen. A-C, vad kan vi göra för att underlätta detta på något sätt? Anna Lund, Inventering av vilka olika former av samverkan för att undvika dubbelarbete, dubbelavtal etcetera samt även att skapa ett formulär att använda ( Anna Maria ) ( hänger samman med Vinnova och Karin Lundhgrens arbete ) Att göra Box. Lägg allt på box även utkast och arbetsdokument och alla handlingar inför möten. 7 (8)

8 Doodle om kommande möten. Och vi behöver sätta datum för uppföljning av projekten. 8 (8)

Minnesanteckningar för möte med Kommittén för samhällelig drivkraft

Minnesanteckningar för möte med Kommittén för samhällelig drivkraft Minnesanteckningar Datum: 2015-11-04 Välkomna till möte med Kommittén för samhällelig drivkraft. Minnesanteckningar för möte med Kommittén för samhällelig drivkraft Datum: 2015-11-04 Tid: 10.00-12.00 Plats:

Läs mer

Dagordning, Kommittén för samhällelig drivkraft

Dagordning, Kommittén för samhällelig drivkraft Dagordning 2015-03-31 Dagordning, Kommittén för samhällelig drivkraft Datum: 2015-03-31 Tid: Kl. 13.00 15.00 Plats: Adress: Förhinder: Närvarande: Ej närvarande: Ärende 1 Ärende 2 Ärende 3 Ärende 4 N2052

Läs mer

Agenda, Kommittén för samhällelig drivkraft på Korrö

Agenda, Kommittén för samhällelig drivkraft på Korrö Korrö 20150603-04 Kommittén för samhällelig drivkraft Agenda, Kommittén för samhällelig drivkraft på Korrö Vi träffas onsdagen 3 juni för avresa till Korrö. kl 10.30 i Kalmar ( restid ca 1 tim 15 min )

Läs mer

Workshop: Varför och hur samverkar Lnu?

Workshop: Varför och hur samverkar Lnu? Minnesanteckningar 2015-04-14 Workshop: Varför och hur samverkar Lnu? Steg 1. Självvärdering och implementering av samverkansstrategi Närvarande: Peter Aronsson, Richard Bucksch, Torbjörn Håkansson, Jan

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell

Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell Beslut i kommunfullmäktige den 22 november 2007 STADSKONTORET 1. Bakgrund 1.1 - Hur har kommunens vision Halmstad 2020 och visionsstyrningsmodellen arbetats fram?

Läs mer

Prioriterade nyckeltal

Prioriterade nyckeltal Dnr: MAHR 61-2014/600 1 (av 7) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-05-04 Styrgruppen Madeleine Hulting Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.1 2015-04-23 Utkast till projektgrupp

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: 2016/6683-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2017-2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2017-01-01 Beslutat av: Beslutsdatum: 2016-12-08

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från:

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från: Diarienummer: Ks2018/0200.143 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2018-08-14 Gäller för: Ljungby kommun Globalt mål: Samtliga Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Arbetsgruppen

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Region 8

Protokoll från sammanträde i Region 8 Protokoll från sammanträde i Tid: Torsdagen den 22/1 13.15 15.00 Plats: Grand Hotel Stockholm Beslutande: Kjell Öjeryd, Ordförande Martin Noréhn Arne Hellsten Roland Wermelin Jonas Ternestål Egon Persson

Läs mer

Avdelningen för externa relationer. Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden.

Avdelningen för externa relationer. Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden. Avdelningen för externa relationer Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden. Linnéuniversitetets uppdrag Ur högskolelagen(1992:1434): 2 Staten

Läs mer

Plan för introduktion av nya chefer vid Linnéuniversitetet

Plan för introduktion av nya chefer vid Linnéuniversitetet Plan för introduktion av nya chefer Personalavdelningen/HB-YT Reviderad senast 2016-11-01 Plan för introduktion av nya chefer vid Linnéuniversitetet Nedan föreslås en plan för introduktionsmöten som ska

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning

Rektors besluts- och delegationsordning Dnr: ST 2013/165-1.1 Regeldokument Rektors besluts- och delegationsordning Beslutat av Rektor Gäller från 2013-04-22 Senast reviderad 2015-07-01 Beslutat av: rektor Beslutsdatum: 2013-04-22 Dnr: ST 2013/165-1.1

Läs mer

Fotograf Bengt Ekberg. Strategi för Värmdö kommuns internationella arbete. Antagen av kommunfullmäktige 2009-03-04 51

Fotograf Bengt Ekberg. Strategi för Värmdö kommuns internationella arbete. Antagen av kommunfullmäktige 2009-03-04 51 Fotograf Bengt Ekberg Strategi för Värmdö kommuns internationella arbete Antagen av kommunfullmäktige 2009-03-04 51 Övergripande plattform Värmdö kommuns internationella arbete ska vara förankrat i den

Läs mer

Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete

Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete 1 (5) Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete VERKSAMHETSPLAN År: 201X Förening: Föreningens vision: EXEMPEL Föreningen är en modern idrottsförening som är inkluderande, demokratisk

Läs mer

Analys av Plattformens funktion

Analys av Plattformens funktion Analys av Plattformens funktion Bilaga 3: Plattform för hållbar stadsutveckling årsrapport för 2015 Författarna ansvarar för innehållet i rapporten. Plattformen har inte tagit ställning till de rekommendationer

Läs mer

Välkomna till workshop om socialt bokslut!

Välkomna till workshop om socialt bokslut! Välkomna till workshop om socialt bokslut! 2013-11-15 1 Upplägg Inledning Vad är ett socialt bokslut? Hur jobbar vi med jämställdhet, barnperspektiv och tillgänglighet? Hur kan vårt sociala bokslut se

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Delregional handlingsplan för Västbus samverkan, i Fyrbodal

Delregional handlingsplan för Västbus samverkan, i Fyrbodal Delregional handlingsplan för Västbus samverkan, i Fyrbodal 2016-2017 Handlingsplanen utgår från regionala handlingsplaner och Vårdsamverkan Fyrbodals Verksamhetsplan och är framtagen för att säkra genomförandet

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Protokoll Sammanträdesdatum: 2019-02-25 Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Ledamöter: Närvarande: Gunlög Fur ordförande Hans T Sternudd vice ordförande Jørgen Bruhn ledamot Martina Böök studeranderepresentant

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: KS2013/0195. Gäller från: 2013-11-01

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: KS2013/0195. Gäller från: 2013-11-01 Diarienummer: KS2013/0195 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2013-11-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Anette Olsson Revideras senast: 2018-06-01

Läs mer

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2013/39-2.2.4 Strategisk plan för fakulteten för 2015 2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för Gäller från 2015-01-01 Innehåll Inledning 3 1. Kompetensförsörjning 5 2. Utmanande utbildningar 5 3. Framstående

Läs mer

Möte Kommittén för samhällelig drivkraft

Möte Kommittén för samhällelig drivkraft Minnesanteckningar 2015-01-22 Möte Kommittén för samhällelig drivkraft Datum: 2015-01-22 Tid: Kl. 13.15 15.00 Plats: Adress: Närvarande: Dacke F-huset, Campus Växjö Peter Aronsson Ordf. Kommittén för samhällelig

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Regional överenskommelse

Regional överenskommelse Regional överenskommelse om samverkan mellan Region Östergötland och idéburen sektor i Östergötland Avsiktsförklaring Det offentliga och civilsamhället/sociala ekonomin/idéburen sektor* har olika roller

Läs mer

Minnesanteckningar kommittén för internationalisering 2015-03-06

Minnesanteckningar kommittén för internationalisering 2015-03-06 Sida 1 (6) Minnesanteckningar kommittén för internationalisering 2015-03-06 Närvarande: 1. Helén Anderson, ordförande 2. Charlotte Skoglund, sekreterare 3. Catherine Legrand, FHL 4. Soniya Billore, FEH

Läs mer

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020 Fakulteten för teknik Strategi 2015 2020 Attraktivt utbildningsutbud. Starka forskningsmiljöer. Samhörighetskänsla, ansvar och tydliga mål. Välkommen till Fakulteten för teknik! Fakulteten för teknik Strategi

Läs mer

Ägardirektiv för Göteborg & Co Träffpunkt AB

Ägardirektiv för Göteborg & Co Träffpunkt AB Bilaga F Styrelsen 1 Diarienummer: 0094/16 Handläggare: Peter Berggren Tel: 031-368 54 56 E-post: peter.berggren@gshab.goteborg.se Ägardirektiv för Göteborg & Co Träffpunkt AB Förslag till beslut i styrelsen

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte 2017-10-12 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll styrelsemöte Datum: 2017-10-12 Tid: 13:15 16:10 Plats: Konferenssal Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Frånvarande: Närvarande Ordförande:

Läs mer

Handlingsplan för samverkan

Handlingsplan för samverkan UTBVET 2017/296 Handlingsplan för samverkan Fakulteten för utbildningsvetenskaper Fastställd av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2017-06-01 Innehållsförteckning Inledning 3 Definition och avgränsning

Läs mer

Policy för verksamhetsstyrning

Policy för verksamhetsstyrning Policy för verksamhetsstyrning Antagen av 20150929, 105 Bakgrund Halmstads kommuns policy för verksamhetsstyrning är framtagen för att fastställa hur arbetet med planering, genomförande, uppföljning och

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Internationell strategi Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Vi lever i en allt mer globaliserad värld som ger ökade möjligheter men som också ställer nya krav. Linköpings

Läs mer

Avrapportering av regeringsuppdraget om att bidra med underlag för Sveriges genomförande av Agenda 2030

Avrapportering av regeringsuppdraget om att bidra med underlag för Sveriges genomförande av Agenda 2030 Datum 2016-08-29 Diarienummer 3.3-2016-6545 1-lancliaggare Patrik Baard Finansdepartementet 103 33 Stockholm Avrapportering av regeringsuppdraget om att bidra med underlag för Sveriges genomförande av

Läs mer

BRA FORSKNING GER UTDELNING

BRA FORSKNING GER UTDELNING BRA FORSKNING GER UTDELNING FORSKNINGSFINANSIERING På Örebro universitet är arbetet med finansieringen av forskningen en självklar del av forskningsprocessen. Utgångspunkten är att hjälpa forskarna nå

Läs mer

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN

FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN FÖRTYDLIGAD POLICY FÖR TJÄNSTGÖRINGSSKYLDIGHET INOM INSTITUTIONSUTVECKLANDE ARBETE OCH EXTERN SAMVERKAN Fastställd av institutionsstyrelsen 2009-05-15 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Läs mer

REGION KRONOBERGS HANDLINGSPLAN FÖR SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP

REGION KRONOBERGS HANDLINGSPLAN FÖR SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP REGION KRONOBERGS HANDLINGSPLAN FÖR SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP 1 SEPTEMBER 2018 31 OKTOBER 2020 BESLUTAD 2018-09-19 1 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 4 BAKGRUND 5 SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP FRÅN GLOBAL TILL

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-01-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Rune Körnefors studierektor,

Läs mer

Medicinska fakulteten Sammanträdesdag Internationella kommittén för läkarprogrammet

Medicinska fakulteten Sammanträdesdag Internationella kommittén för läkarprogrammet LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL Medicinska fakulteten Sammanträdesdag 2018-04-06 Internationella kommittén för läkarprogrammet Närvarande: Jesper Petersson, ordf Lars Hagander Kristina Källén Elisabeth Axell

Läs mer

Verksamhetsplan SOGO. Verksamhetsplan 2016 för samverkansområdet Geografiskt områdesansvar

Verksamhetsplan SOGO. Verksamhetsplan 2016 för samverkansområdet Geografiskt områdesansvar Dnr MSB 2016-129 Version 7 2016-02-04 Verksamhetsplan SOGO Verksamhetsplan 2016 för samverkansområdet Geografiskt Beredd av AU 151007 Reviderad efter SOGO 151021 Reviderad av AU 151203/160122 Beslutad

Läs mer

Hållbarhetsintegrering

Hållbarhetsintegrering Systemsyn Planetens gränser Omställning Mänskliga behov Gemensamma resurser Naturens grundlagar Hållbarhetsintegrering Lena Aune & Agneta Morelli Avdelningen folkhälsa & hållbarhet Vårt uppdrag Hållbar

Läs mer

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-03-17 Dnr: 2015/128-IFN-010 Eva Sahlén - SNSES03 E-post: eva.sahlen@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Förslag till beslut Individ- och familjenämnden

Läs mer

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.2-329 Prorektor Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Delprojektledare: Torbjörn von Schantz Uppdragsgivare: Rektor Datum: 2013-01-31

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

INTERNATIONELL PLAN STYRDOKUMENT FÖR INTERNATIONELLT ARBETE I KARLSTADS KOMMUN

INTERNATIONELL PLAN STYRDOKUMENT FÖR INTERNATIONELLT ARBETE I KARLSTADS KOMMUN INTERNATIONELL PLAN STYRDOKUMENT FÖR INTERNATIONELLT ARBETE I KARLSTADS KOMMUN KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Kommunstyrelsen Ansvarig samt giltighetstid: Mia Marklund 2017-2018 Diarienummer: KS-2016-315

Läs mer

Revisionsrapport Omvärldsbevakning och omvärldsanalys Hudiksvalls kommun

Revisionsrapport Omvärldsbevakning och omvärldsanalys Hudiksvalls kommun Revisionsrapport Omvärldsbevakning och omvärldsanalys Hudiksvalls kommun David Emanuelsson Micaela Hedin Kontaktrevisorer Britta Svalfors Nils-Göran Strömberg Januari 2013 Innehållsförteckning Sammanfattning

Läs mer

Version Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation

Version Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation ÖSTERGÖTLAND EN VÄRDESKAPANDE REGION 1. Uppdraget Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation 2. Arbetet 1. Inventera nuläget (vad är gjort hittills och varför, gällande strategier och

Läs mer

samverkan i örebro mellan Det civila samhället och kommunen

samverkan i örebro mellan Det civila samhället och kommunen ÖVERENSKOMMELSE OM samverkan i örebro mellan Det civila samhället och kommunen örebro kommun och det civila samhället presenterar i denna broschyr, som grund för sin samverkan, en överenskommelse om värdegrund,

Läs mer

Alumnrelationer vid LNU

Alumnrelationer vid LNU Alumnrelationer vid LNU Lnu Alumn är till för dig som: vill ha ett brett kontaktnät i yrkeslivet redan från början. vill hålla kontakten med dina studiekamrater. vill få veta hur Linnéuniversitetet utvecklas

Läs mer

Plattform för välfärdsfrågor

Plattform för välfärdsfrågor Plattform för välfärdsfrågor Den 4 maj 2017 samlades ett trettiotal aktörer från Kalmar och Kronobergs län samt Linnéuniversitetet för att diskutera hur samverkan mellan samhällsaktörer och universitetet

Läs mer

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 8 oktober 2015 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning

Rektors besluts- och delegationsordning Dnr: ST 2013/165-1.1 Regeldokument Rektors besluts- och delegationsordning Beslutat av Rektor Gäller från 2013-04-22 Reviderad 2014-01-27 Beslutat av: rektor Beslutsdatum: 2013-04-22 Dnr: ST 2013/165-1.1

Läs mer

Pedagogiskt ledarskap och pedagogisk utveckling. Hur ska vi arbeta utifrån Mål och strategier för Uppsala universitet? Samtal med Eva Åkesson

Pedagogiskt ledarskap och pedagogisk utveckling. Hur ska vi arbeta utifrån Mål och strategier för Uppsala universitet? Samtal med Eva Åkesson Pedagogiskt ledarskap och pedagogisk utveckling. Hur ska vi arbeta utifrån Mål och strategier för Uppsala universitet? Samtal med Eva Åkesson Min bakgrund Professor kemisk fysik (femtokemi, dissociationsreaktioner,

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef 1(5) PROTOKOLL Närvarande Eva Östling Ollén Kent Andersson Henric Kahlmeter Jan Nilsson Lennart Olausson Jan Wifstrand Regionchef Skåne, ordförande Kommunalråd, vice ordförande Barn- och ungdomschef Rektor,

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Plats: Norra Hamngatan, Göteborg kl 13:00-16:00

Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Plats: Norra Hamngatan, Göteborg kl 13:00-16:00 Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Sammanträde Plats: Norra Hamngatan, Göteborg 2014-11-21 kl 13:00-16:00 NÄRVARANDE Ledamöter: Ulrika Frick, VGR ordförande Roland Karlsson, VGR Anders Perme,

Läs mer

Regionalfonden Västsverige & Urbact

Regionalfonden Västsverige & Urbact Regionalfonden Västsverige & Urbact Linnea Hagblom Thanos Pinakas Helena Gidlöf (SKL) 1 Kort om Tillväxtverket Kontor på 9 orter Cirka 350 medarbetare Vi arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft

Läs mer

VINNOVA. Sveriges innovationsmyndighet INFORMATION 1 VI 2014:07

VINNOVA. Sveriges innovationsmyndighet INFORMATION 1 VI 2014:07 VINNOVA Sveriges innovationsmyndighet INFORMATION 1 VI 2014:07 Kort om oss Så fördelas pengarna Vad vi erbjuder Vi investerar 2,7 MILJARDER KRONOR varje år i runt 2400 FORSKNINGS- OCH INNOVATIONSPROJEKT.

Läs mer

BARN- & UNGDOMSPLAN FÖR HÖGANÄS KOMMUN Höganäs kommun arbetar efter en barn- och ungdomsplan som utgår ifrån FN:s konvention om barnets rättigheter, även kallad barnkonventionen. Nästan alla länder i världen

Läs mer

Att leda och styra en process för strategiska ansökningar ett exempel från Chalmers

Att leda och styra en process för strategiska ansökningar ett exempel från Chalmers Att leda och styra en process för strategiska ansökningar ett exempel från Chalmers P E Thörnström Forsknings och innovationspropositionen landade i ett intressant skede förberedelser inför uppbyggnad

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument i Botkyrka kommun

Riktlinjer för styrdokument i Botkyrka kommun 1 [7] Riktlinjer för styrdokument i Botkyrka kommun Dokumenttyp: riktlinje Beslutad av: kommunfullmäktige Beslutad: den 26 mars 2015 Dokumentet gäller för: alla nämnder och förvaltningar Dokumentet gäller

Läs mer

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Strategisk plan 1 (6) Datum 20141125 Diarienr 2012-1845 version 1.1 Projekt Ledning och samverkan Enheten för samverkan och ledning Bengt Källberg Patrik Hjulström

Läs mer

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland 1 (5) Landstingsstyrelsen Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland Bakgrund Innovationer har fått ett allt större politiskt utrymme under de senaste åren. Utgångspunkten är EUs vision om Innovationsunionen

Läs mer

Diarienummer KS2016/55. Datum » POLICY. Sandvikens Kommuns. Strategi för Medborgardialog

Diarienummer KS2016/55. Datum » POLICY. Sandvikens Kommuns. Strategi för Medborgardialog KS2016/55» POLICY Sandvikens Kommuns Strategi för Medborgardialog Styrdokumentets data Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum och paragraf: 2017-06-12 113 : Giltighetstid: Dokumentansvarig: För revidering

Läs mer

Riktlinjer för strategier samt uppdrag att utarbeta fakultetsstrategier och inriktningsdokument

Riktlinjer för strategier samt uppdrag att utarbeta fakultetsstrategier och inriktningsdokument Planeringsavdelningen BESLUT SLU ua 2016.1.1.1-799 2016-03-01 Riktlinjer för strategier samt uppdrag att utarbeta fakultetsstrategier och inriktningsdokument Beslut Rektor beslutar att fastställa riktlinjer

Läs mer

Utvärdering av genomförandeorganisationerna. Presentation för och workshop med ESF:s ÖK

Utvärdering av genomförandeorganisationerna. Presentation för och workshop med ESF:s ÖK Utvärdering av genomförandeorganisationerna i ESI Presentation för och workshop med ESF:s ÖK 2016-10-04 Syfte Återföra erfarenheter från utvärderingsarbetet så här långt Bidra till engagemang Få inspel

Läs mer

DETTA UTKAST ÄR ETT FÖRSLAG OCH INTE ETT FÄRDIGT ANTAGET DOKUMENT. DET SKA LÄSAS OCH FÖRÄNDRAS INFÖR

DETTA UTKAST ÄR ETT FÖRSLAG OCH INTE ETT FÄRDIGT ANTAGET DOKUMENT. DET SKA LÄSAS OCH FÖRÄNDRAS INFÖR DETTA UTKAST ÄR ETT FÖRSLAG OCH INTE ETT FÄRDIGT 2017 ANTAGET DOKUMENT. DET SKA LÄSAS OCH FÖRÄNDRAS INFÖR ETT ANTAL REMISS-MÖTEN SOM SKER I JANUARI OCH FEBRUARI. SLUTLIGEN KOMMER DET ATT ANTAS I MÅNGA

Läs mer

Vinnovas samverkansuppdrag. Universitet och högskolor rustade för framtiden Mårten Berg

Vinnovas samverkansuppdrag. Universitet och högskolor rustade för framtiden Mårten Berg Vinnovas samverkansuppdrag Universitet och högskolor rustade för framtiden Mårten Berg 27-10-2016 Stärka Sveriges konkurrenskraft i den globala kunskapsekonomin Tre roller Investeringar i forskning och

Läs mer

Värmland. Workshop Utkast Överenskommelsen

Värmland. Workshop Utkast Överenskommelsen Värmland Workshop Utkast Överenskommelsen Agenda 14.00 Inledning och presentation Kort paus 14.30 Camilla Olsson och Jan Linde- samverkan före och efter Överenskommelsen! Kort paus 15.30 Kaffe och film

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

INNOVATIONSKRAFT KALMAR LÄN HANDLINGSPROGRAM FÖR ÖKAD INNOVATIONSFÖRMÅGA I KALMAR LÄN

INNOVATIONSKRAFT KALMAR LÄN HANDLINGSPROGRAM FÖR ÖKAD INNOVATIONSFÖRMÅGA I KALMAR LÄN INNOVATIONSKRAFT KALMAR LÄN HANDLINGSPROGRAM FÖR ÖKAD INNOVATIONSFÖRMÅGA I KALMAR LÄN INNOVATIONSAGENDAN BAKGRUNDEN UPPDRAGET EN UTFLYKT I UNDERJORDEN RESULTAT VAD HÄNDER HÄRNÄST? JOHAN CARLSTEDT IVA ULF

Läs mer

Överenskommelse för samverkan mellan idéburen sektor i Malmö och Malmö stad. För ökad demokrati, delaktighet och jämlikhet i Malmö

Överenskommelse för samverkan mellan idéburen sektor i Malmö och Malmö stad. För ökad demokrati, delaktighet och jämlikhet i Malmö Överenskommelse för samverkan mellan idéburen sektor i Malmö och Malmö stad För ökad demokrati, delaktighet och jämlikhet i Malmö Om överenskommelsen Den här överenskommelsen kan användas av den idéburna

Läs mer

Regional utvecklingsledare

Regional utvecklingsledare 1 (5) Avdelningen för energieffektivisering Regional utvecklingsledare Energimyndigheten utlyser nu 17 miljoner kronor för de regionala energikontoren i rollen som regional utvecklingsledare (RUL). Sista

Läs mer

Yttrande över remiss av Agenda 2030-delegationens slutbetänkande Världens utmaning, världens möjlighet (SOU 2019:13) KSN

Yttrande över remiss av Agenda 2030-delegationens slutbetänkande Världens utmaning, världens möjlighet (SOU 2019:13) KSN Sida 1 (1) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum: Protokollsutdrag 2019-08-20 222 Yttrande över remiss av Agenda 2030-delegationens slutbetänkande Världens utmaning, världens möjlighet (SOU

Läs mer

Plan för introduktion av nya chefer vid Linnéuniversitetet

Plan för introduktion av nya chefer vid Linnéuniversitetet Plan för introduktion av nya chefer Personalavdelningen/YT 2013-10-21 reviderad senast 2015-03-12 Plan för introduktion av nya chefer vid Linnéuniversitetet Nedan föreslås en plan för introduktionsmöten

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Som ledare i Lunds kommun har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare presterar och trivs samt hur

Läs mer

IT-BESTÄLLARRÅDET Möte 2009: kl , IT fakulteten, hus Patricia, plan 4

IT-BESTÄLLARRÅDET Möte 2009: kl , IT fakulteten, hus Patricia, plan 4 1 (6) GÖTEBORGS UNIVERSITET IT-BESTÄLLARRÅDET Möte 2009:6 2009-11-03 MINNESANTECKNINGAR Tid och plats kl.13.15-16.00, IT fakulteten, hus Patricia, plan 4 Närvarande Marina Ghersetti Göran Hilmersson John

Läs mer

eprogram 2025 Verksamhetsutveckling med e-stöd

eprogram 2025 Verksamhetsutveckling med e-stöd Verksamhetsutveckling med e-stöd eprogram 2025 beslutades av kommunfullmäktige den 29 augusti 2013. Förord Under 2009 inleddes diskussionen kring uppdatering av eprogrammet. Det då gällande eprogrammet

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun LUNDS KOMMUN Box 41, 221 00 Lund kommunkontoret@lund.se www.lund.se Stortorget 7 Telefon (vx) 046-35 50 00 Produktion Personalavdelningen, Kommunkontoret Design www.mariannaprieto.com Foto Wirtén PR &

Läs mer

Inför Reglabs medlemsmöte. Stockholm 14 september 2016

Inför Reglabs medlemsmöte. Stockholm 14 september 2016 Inför Reglabs medlemsmöte Stockholm 14 september 2016 Innehåll 1 Sammanfattning av arbetet 1 Akademi för Regional utveckling 1 Förslag på pilot 1 Nästa steg Sammanfattning - Utbildningsformer MOOC (=öppna

Läs mer

POLICY. Policy för medborgardialog

POLICY. Policy för medborgardialog POLICY Policy för medborgardialog Typ av styrdokument Policy Beslutsinstans Kommunfullmäktige Fastställd 2017-06-26 Diarienummer KS 2016/509 101 Giltighetstid Från och med den 15 juli 2017 och tillsvidare

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2013-2014 Specialpedagogiska institutionen Stockholms universitet Beslutad vid institutionsstyrelsens sammanträde 2013-05-17 2 Verksamhetsplan Verksamhetsplanen innehåller de prioriterade

Läs mer

1(6) Patricia Staaf BESLUT. 2008-11-27 Dnr Mahr 12-2008/621. Handlingsplan för breddad rekrytering 2008 2010

1(6) Patricia Staaf BESLUT. 2008-11-27 Dnr Mahr 12-2008/621. Handlingsplan för breddad rekrytering 2008 2010 MAH /Centrum för kompetensbreddning 1(6) 2008-11-27 Dnr Mahr 12-2008/621 Handlingsplan för breddad rekrytering 2008 2010 Inledning Malmö högskola hade redan vid starten 1998 ett uttalat uppdrag att locka

Läs mer

Kommunikationsplan utbildningsstrategi

Kommunikationsplan utbildningsstrategi 2016-04-18 Eva Wiktorsson/KOM för prolongeringsperioden 2016 2017 Innehållsförteckning Dokumenthistorik... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 3 Framgångsfaktorer i kommunikationen... 3 Kommunikationsmål... 3 Kommunikationsansvar...

Läs mer

FRÅGEBATTERI VID INTERN MILJÖREVISION VT-2016

FRÅGEBATTERI VID INTERN MILJÖREVISION VT-2016 FRÅGEBATTERI VID INTERN MILJÖREVISION VT-2016 Revisionskriterier Frågor Revisorns anteckningar Tema: Ledarskap och åtagande ISO 14001:2015, kap 5.1 Tema: Miljöpolicy ISO 14001:2015, kap 5.2 SFS 2009:907

Läs mer

Policy och handlingsplan för jämställdhet- och jämlikhet vid Röda Korsets Högskola

Policy och handlingsplan för jämställdhet- och jämlikhet vid Röda Korsets Högskola Policy och handlingsplan för jämställdhet- och jämlikhet vid Röda Korsets Högskola 2019 2021 Dnr: 49/2018 Fastställd av: Rektor 2018-10-23 1 Innehåll Inledning... 3 Vision och värdegrund... 3 Ansvar, organisation

Läs mer

Handlingsplan för Teaterhögskolan 2018 utifrån Uppgift, vision och mål för Teaterhögskolan i Malmö

Handlingsplan för Teaterhögskolan 2018 utifrån Uppgift, vision och mål för Teaterhögskolan i Malmö Teaterhögskolan Malmö Handlingsplan för Teaterhögskolan 2018 utifrån Uppgift, vision och mål för Teaterhögskolan i Malmö 2016-2020 Beslutad i institutionsstyrelsen 2017-12-13 1 Innehåll Inledning 3 Uppgift,

Läs mer

Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling

Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling Region Jönköpings län Kommunal utveckling Ola Götesson 072-5724293 ola.gotesson@rjl.se Primärkommunalt samverkansorgan Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling Bakgrund

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): januari 2014

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): januari 2014 1(7) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): januari 2014 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor Digital strategi Järfälla För- och grundskolor I Järfällas för- och grundskolor arbetar vi för att... barn, elever och medarbetare ska ha tillgång till digitala verktyg som ger ett bra stöd för lärande

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218 samhällsskydd och beredskap 1 (8) Pia Håkansson 010-240 35 93 pia.hakansson@msb.se Noomi Egan 010 240 35 45 noomi.egan@msb.se Verksamhetsplan 2015 Kunskapsplattform ledning samhällsskydd och beredskap

Läs mer

En lärandeplan för det regionala tillväxtarbetet i Halland

En lärandeplan för det regionala tillväxtarbetet i Halland En lärandeplan för det regionala tillväxtarbetet i Halland 2013 Innehåll 1. Bakgrund och uppdrag... 2 2. Varför en lärandeplan för tillväxtarbetet i Halland?... 2 3. Utgångsläget... 3 4. Förutsättningar

Läs mer

Regional Överenskommelse i Östergötland mellan Region Östergötland och civilsamhället/sociala ekonomin/idéburen sektor*

Regional Överenskommelse i Östergötland mellan Region Östergötland och civilsamhället/sociala ekonomin/idéburen sektor* Regional Överenskommelse i Östergötland mellan Region Östergötland och civilsamhället/sociala ekonomin/idéburen sektor* Avsiktsförklaring Den offentliga och den idéburna sektorn har olika roller och funktioner.

Läs mer

- en process för utvecklad samverkan

- en process för utvecklad samverkan - en process för utvecklad samverkan WORKSHOP NR 2: ÖNSKAT LÄGE MÅL: Definiera vilka principer som ska gälla för samverkansöverenskommelsen Identifiera en vision för samverkansöverenskommelsen AGENDA:

Läs mer

Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet

Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet 2015-2020 Pedagogik av högsta kvalitet Utveckling av den universitetspedagogiska verksamheten är en viktig strategisk fråga för Linnéuniversitetet. Verksamheten ska

Läs mer

Handlingsplan för stärkt samverkan

Handlingsplan för stärkt samverkan Handlingsplan för stärkt samverkan Kommunerna i Göteborgsregionen och Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet Utkast 2017-09-28 Förslaget GR har fått i uppdrag att sätta samman ett förslag

Läs mer

Hur får man anställda att tänka dokument- & ärendehantering?

Hur får man anställda att tänka dokument- & ärendehantering? Hur får man 20 000 anställda att tänka dokument- & ärendehantering? Att få alla att arbeta mot samma mål och åstadkomma verklig förändring i verksamheten. Johanna Fransson, projektledare Stadskontoret

Läs mer

Internationell policy för Eksjö kommun. Antagen av kommunfullmäktige, , 25

Internationell policy för Eksjö kommun. Antagen av kommunfullmäktige, , 25 Internationell policy för Eksjö kommun Antagen av kommunfullmäktige, 2018-02-22, 25 2(5) Innehåll Internationell policy för Eksjö kommun...3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Övergripande mål... 3 Strategi arbetsmetod...

Läs mer

Satsning på forskning, utveckling och tillväxt

Satsning på forskning, utveckling och tillväxt ÖVERENSKOMMELSE OM Satsning på forskning, utveckling och tillväxt Mellan Kalmar Kommun och Linnéuniversitetet INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND 3 2. MÅL 3 3. FINANSIERING OCH OMFATTNING 3 4. ORGANISERING

Läs mer