Frågor och svar Domännamn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor och svar Domännamn"

Transkript

1 Frågor och svar Domännamn Vad är ett domännamn och hur fungerar det? Man kan idag säga att ditt domännamn är din identitet på internet. Idag måste man i princip ha ett domännamn för att kunna marknadsföra eller kommunicera sin existens på internet. Internet har en katalogfunktion som översätter domännamn till ip-adresser och tvärtom. Jämför med telefonkatalogen där du finner ett specifikt telefonnummer till den du vill kontakta. Bakom varje domännamn finns alltså ett motsvarande nummer. Denna katalogfunktion heter dns, vilket är en förkortning för Domain Name System på engelska. 2. Vad är domän, domänadress, huvuddomän och domännamn? Domän, domänadress, huvuddomän eller domännamn är olika benämningar på samma sak. Exempel på domännamn är telia.se, teliasonera.fi, teliasonera.com. Ett domännamn består av flera delar. Om vi tar domänen info.telia.se så består den av tre delar. Domänen.se är toppdomän (TLD, Top Level Domain) eller huvuddomän för Sverige och administreras av SE-Registry (genom IIS, Internet Infrastruktur Stiftelsen). 3. Vad är en toppdomän? Det finns ett antal toppdomäner (TLDs, Top Level Domains) under vilka man kan välja att registrera sitt domännamn. Dessa delas ofta in i: cctlds (Country Code Top Level Domains), s.k. landsspecifika toppdomäner. För vissa landsspecifika toppdomäner änder krävs lokal representation. I Sverige exv. är detta ett krav, men inte för.nu för Niue. gtlds (Generic Top Level Domains). För de flesta generiska toppdomäner finns inte specifika krav. Exempel på generiska toppdomäner:.com - öppen för alla.net - öppen för alla.info - öppen för företag och privatpersoner.name - öppen för privatpersoner Om man har verksamhet i Sverige bör man i första hand registrera under.se. För att skydda sitt namn bör man även registrera.com och.nu. Ibland kan det finnas skäl att muta in många fler toppdomäner, t ex då man vill skydda ett varumärke eller en tjänst globalt. Vidare kan vi rekommendera att man registrerar domännamn i de länder man har verksamhet. 4. Vad är en subdomän? I vissa fall kan det vara praktiskt att dela in domännamnet i så kallade subdomäner. Det kan t.ex. vara ett sätt att förse olika lokalkontor med egna webbadresser, utan att behöva registrera mer än en huvuddomän. Om du vill kunna delegera ansvaret för en subdomän till flera administratörer så måste subdomänen läggas upp som en separat domän. Exempel på en subdomän är t ex sverige.telia.se eller info.telia.se. 5. Hur kan jag se om ett domännamn är ledigt? Klicka på Köp, klicka på Nästa, välj Domännamn och klicka på Nästa igen. Skriv in det önskade domännamnet gör en sökning genom att klicka på Nästa.

2 7. Hur utformar man ett domännamn? Ett klassiskt domännamn får endast bestå av bokstäverna a - z, siffrorna 0-9 samt bindestreck. De måste inledas och avslutas med en bokstav eller siffra, och får inte uteslutande bestå av siffror eller bindestreck. Tecken som blanksteg (space), utropsteckens (!), asterix (*) och understrykning (_) är inte tillåtna. Ett domännamn kan vara upp till 67 tecken långt inklusive "." och själva toppdomänen. Exempelvis innehåller domännamnet telia.se åtta tecken. Du kan även registrera s.k. internationaliserade domännamn med tecknen å, ä, ö, ü och é, som ett komplement till de klassiska domännamnen under toppdomänen.se. 8. Varför skall jag registrera en eller flera domännamn? Det finns olika skäl till att registrera ett domännamn. Det registreras dagligen tusentals domännamn och det finns många personer, tjänster och företag i världen med snarlika namn och likartade idéer, och därför kan det vara av intresse att skydda sitt namn på Internet. Det är också vanligt att man registrerar ett domännamn för att man vill skaffa sig en egen identitet på Internet. Om man har en tjänst på Internet kan det vara bra att använda sitt registrerade domännamn istället för att på något sätt ligga under operatören/leverantörens namn. 9. Kan jag använda mitt domännamn med åäö fullt ut? Även om det är möjligt att registrera domännamn med de nationella tecknen kommer det till en början att vara svårt att använda dessa domännamn fullt ut. Den tekniska standarden löser hur domännamnen med de nya tecknen ska hanteras i domännamnsystemet (dns). För att det ska fungera problemfritt för användarna kan vissa e-postprogram och webbläsare behöva uppdateras. Det kan även vara svårt för någon utomlands som inte har svenskt tangentbord att skriva in domännamn med svenska tecken. 10. Hur ändrar jag kontaktuppgifter för mitt/mina domännamn? I de fall Telia är registrar för ditt domännamn så kontaktar du ip- och domän-kundtjänsten direkt på alternativt via e-post på adressen domains@telia.com så får du hjälp med detta. 11. Hur lång tid tar det att registrera ett domännamn? Efter det att en ansökan har fyllts i via kontrollpanelen kommer den att behandlas omedelbart. Du kommer via e-post att erhålla en bekräftelse på att vi mottagit din ansökan samt bekräftelse när registreringen är klar. 12. Vad kostar det att registrera ett domännamn? Se aktuell prislista under fliken Pris. I priset ingår bland annat nyregistrering samt framtida förändringar kring registrerade uppgifter av ditt domännamn. En nyregistrering ger dig rätt till domännamnet under en ett-årsperiod (om inte annat anges). Därefter tas en årlig avgift utför fortsatt registerhållning.

3 13. Vad innebär det att Telia är en s.k registrar? Som registrar (registrerat/licencierat ombud) ansvarar Telia för domännamnet, från registrering till avregistrering, inklusive årsfakturering och eventuella uppdateringar av adresser, kontaktpersoner etc. 14. Vem erhåller information angående mitt domännamn och vilken typ av information skickas ut? De kontaktuppgifter som anges/återfinns i kontrollpanelen (under kontaktperson) används förde fall vi skickar information gällande prisförändringar, avtalsförändringar och nyheter. Därför är det viktigt att ha en uppdaterad e-postadress i kontrollpanelen då information skickas ut via e-post. 15. Hur görs domännamnet tillgängligt på internet? Domännamnet publiceras i s.k. dns-servrar (även kallat namnservrar). Dessa namnservrar är distribuerade på internet. Vissa företag har egna namnservrar, men de flesta låter sitt domännamn publiceras i sin operatörs namnservrar. 16. Vad är förutsättningarna för kontrollpanelen? Det enda som krävs är att du har någon av nedanstående webbläsare: Internet Explorer Mozilla Firefox 3.0 Apple Safari 5+ Google Chrome 5+ Opera 10+ Vi följer standarderna XHTML 1.0 Strict samt CSS2 med vissa inslag av CSS3. Panelerna kräver stöd för JavaScript vilket alla moderna webbläsare erbjuder. 17. Hur gör jag för att annullera mitt domännamn? Ring kundtjänst på Hur hanteras domännamnstvister? Om det uppstår en konflikt om rätten till ett domännamn kommer Telia tillämpa de procedurer som för.se-domänen beskrivs i Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) och för övriga domäner i UDRP-Uniform Dispute Resolution Policy. När du registrerar ett domännamn binder du dig juridiskt till någon av dessa tvistlösningsförfaranden enligt Särskilda villkor. Dessa tvistlösningsförfaranden finns för att du på ett enkelt sätt, utan att behöva gå till domstol, ska kunna överklaga tilldelningen av ett domännamn i efterhand. Se särskilda villkor i länken till höger.

4 19. Hur går en ompekning till när jag har min domän hos Telia (telia är registrar) och när jag har den hos en annan registrar? För att kunna göra en ompekning behöver du ha aktuellt domännamn registrerat på ett konto i kontrollpanelen. Bytet av namnservrar sker per automatik genom administrering av egna domännamn. A. När telia är registrar loggar du in i kontrollpanelen och hanterar ompekning av domännamn genom att ändra uppgifter om aktuella namnservrar under sidan Byt namnservrar. En omdelegering av aktuellt domännamn sker på TLD-Registry-nivå. B. När Telia inte är registrar för domännamnet behöver du själv ombesörja ompekning hos aktuell TLD-Registry. Det betyder att du inte kommer att kunna peka om dessa domännamn under samma flik. Dessa domännamn listas alltså inte under DNS/Nameservers utan listas endast under Domain and Web/My domain names. C. OBS, glöm inte bort att ange glue record (dvs. ip-adressen) för nya namnservrar. 20. Vad är parkering? Om du bara vill skydda ditt domännamn, utan att koppla det till en hemsida och e-post, så kan du använda parkeringstjänsten. När du vill börja använda ditt parkerade domännamn så aktiverar du det enkelt genom Telia kontrollpanel. 22. Hur gör jag en parkering av mitt domännamn? Parkering av domännamn sker per automatik i orderflödet om du ej aktivt väljer en specifik tjänst, t.ex. vid överföring av domännamn. 21. Vad är domännamnsbedrägeri? Det finns idag många företag som sysslar med att till exempel felaktigt skicka en faktura till dig med uppmaningen att göra en så kallad överföring av ditt domännamn till dem. Samtidigt tar de betalt för domännamnsförnyelsen. Exempel på företag med en affärsmodell baserad på oetisk utövning är Domain Renewal Group, Namejuice.com, Domain Registry Of America (DROA) och SK Holdings Company Ltd. Dessa företag hämtar din kontaktinformation via så kallade WhoisDB, katalogtjänster för domännamn på internet. Dessa företags metoder går ut på att skicka en mängd fakturaliknande brev och e-post till domännamnsägare där de utger sig för att vara den rättmätiga Registraren (ombudet) och därmed vara ansvarig för förnyelsen av domännamnet. Målet är att övertyga dig som ägare av domännamnet att flytta ditt /dina domännamn och därmed ge företaget kontroll över denna/dessa under ett antal år framöver. Om du ingår avtal med ett sådant företag kommer det ofta att bli väldigt svårt för dig att byta webbhotell eller göra en överföring av domännamnet under den kostsamma kontraktsperioden. En annan vanligt förekommande metod är att de skickar en "varning" om att någon annan försökt registrera ett domännamn som du egentligen borde ha "rätt till?, alltså ditt varumärke/företagsnamn. Varningar om att någon försöker registrera ett domännamn som du eventuellt borde vara intresserad av. kan göra vem som helst osäker, men bör inte tas på allvar.

5 22. När bör jag agera vid domännamnsbedrägeri? Det kommer alltid att finnas möjlighet för vem som helst att registrera "dittföretag.vilkentldsomhelst", och man kan inte på allvar försöka förhindra alla de som gör detta i "ond tro". Dessutom måste man bestämma sig var gränsen går för hur många olika varianter och domännamn man vill registrera, för att "skydda sitt varumärke". Om någon med uppenbart ont uppsåt, registrerar ditt företagsnamn och sedan använder en webbsida för att utge sig för att vara dig, då har du ett problem, men det är också först då du bör agera. Vad gör jag vid misstanke om bedrägeri? Tvivlar du på hur du ska agera vid ärenden från andra företag än Telia som rör ditt domännamn, vänligen kontakta vår kundtjänst på

Hos Telia kan du enkelt registrera de domännamn du önskar i någon eller alla de klassiska toppdomänerna SE, NU, COM, INFO, NET, ORG, EU, NAME.

Hos Telia kan du enkelt registrera de domännamn du önskar i någon eller alla de klassiska toppdomänerna SE, NU, COM, INFO, NET, ORG, EU, NAME. Domännamn Information Tillverkare Artikelnummer Domännamn Allmänt om domännamn Hos Telia kan du enkelt registrera de domännamn du önskar i någon eller alla de klassiska toppdomänerna SE, NU, COM, INFO,

Läs mer

Med Telias domäntjänst Domännamn kan du enkelt administrera alla dina domännamn, oavsett storlek på domänportfölj.

Med Telias domäntjänst Domännamn kan du enkelt administrera alla dina domännamn, oavsett storlek på domänportfölj. Domännamn Information Tillverkare Artikelnummer Domännamn Domännamn är en fundamental del av internet. Med ett eget domännamn får du en effektiv plattform för kommunikation och marknadsföring på en av

Läs mer

REGISTRERINGSVILLKOR

REGISTRERINGSVILLKOR REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.nu fr.o.m 25 MAJ 2018 1 INLEDNING 1.1 Stiftelsen för Internetinfrastruktur (802405-0190), Box 92073, 120 07 Stockholm, är en oberoende allmännyttig stiftelse

Läs mer

REGISTRERINGSVILLKOR

REGISTRERINGSVILLKOR REGISTRERINGSVILLKOR Gällande för toppdomänen.nu 1 INLEDNING 1.1 Stiftelsen för Internetinfrastruktur (802405-0190), Box 7399, 103 91 Stockholm, är en oberoende allmännyttig stiftelse som ansvarar för

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

Uppsägning av kontrakt för domännamn.

Uppsägning av kontrakt för domännamn. Uppsägning av kontrakt för domännamn. Den här blanketten fyller du i när du vill säga upp ditt domänavtal med Internet.se Svenska AB. Om du vill ha auth-kod för att flytta till ett annat ombud, var vänlig

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2014-06-02 758 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Stam fyra Östermalm AB (556851-3005) 113 88 Stockholm Ombud: Brann AB Att: Tomas J Box 12246 102 26 Stockholm INNEHAVARE

Läs mer

REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.se fr.o.m. 25 MAJ 2018

REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.se fr.o.m. 25 MAJ 2018 1 REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.se fr.o.m. 25 MAJ 2018 1 INLEDNING 1.1 Stiftelsen för Internetinfrastruktur (802405-0190), Box 92073, 120 07 Stockholm, är en oberoende allmännyttig stiftelse

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2007-07-09 252 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Volvo Trademark Holding ARSC 3H 405 08 Göteborg OMBUD: Niels L., Valea AB Lindholmspiren 5 417 56 Göteborg MOTPART Bra

Läs mer

Ordlista. 3 maj, Internetstiftelsen Box 92073, Stockholm Tel Org.nr internetstiftelsen.se

Ordlista. 3 maj, Internetstiftelsen Box 92073, Stockholm Tel Org.nr internetstiftelsen.se Ordlista 3 maj, 2019 Ordlista Internetstiftelsen Internetstiftelsen (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) är namnet på den oberoende allmännyttiga organisation som ansvarar för Internets svenska toppdomän,

Läs mer

Frågor för remissförfarande i oktober 2009

Frågor för remissförfarande i oktober 2009 Frågor för remissförfarande i oktober 2009.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) ansvarar för Internets svenska toppdomän,.se. Stiftelsen införde 2003 nya regler för registrering av domännamn som innebar

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Ny förskrivare. Registrera ny användare av Alfa e-recept. Klicka på [Ny förskrivare]

Ny förskrivare. Registrera ny användare av Alfa e-recept. Klicka på [Ny förskrivare] Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny förskrivare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Saken Alternativt tvistlösningsförfarande för domännamnet 121.se

Saken Alternativt tvistlösningsförfarande för domännamnet 121.se BESLUT 2006-11-06 Ärendenr. 129 Sökande One To One AB, 556558-9222, Solåsvägen 22, 553 03 Jönköping Ombud Niclas I, Advokatbyrån Gulliksson AB, Box 55631, 102 43 Stockholm Innehavare Name Navigataion AB,

Läs mer

Internationalized Domain Names (Internationaliserade domännamn)

Internationalized Domain Names (Internationaliserade domännamn) Internetdagarna 9 oktober 2002 Internationalized Domain Names (Internationaliserade domännamn) Vad är IDN? Hur fungerar IDN? Hur hanteras IDN i.se? Vad behöver Ni tänka på? Stefan Lindqvist 9 Oktober 2002

Läs mer

Kom-igång-guide Administratör

Kom-igång-guide Administratör Kom-igång-guide för Administratör 1 Rev 1.1 Kom-igång-guide Administratör Innehåll Introduktion 2 Ordförklaringar 2 Skapa ett konto på Mina Sidor på Arbetet 3 Aktivera Office 365 i Telia Business Apps

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se - projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa ansökan om arrangörs- och utvecklingsbidrag samt ansökan

Läs mer

Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort)

Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort) Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort) 2014 12 09 1) Vad är en registrar? En registrar är en ackrediterad återförsäljare av domännamn. Alla som vill ha en.sedomän måste registrera domännamnet

Läs mer

REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.se fr.o.m. YY MÅNAD 2018

REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.se fr.o.m. YY MÅNAD 2018 1 REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.se fr.o.m. YY MÅNAD 2018 Borttaget: 27 maj 2015 1 INLEDNING 1.1 Stiftelsen för Internetinfrastruktur (802405-0190), Box 92073, 120 07 Stockholm, är en oberoende

Läs mer

Inför din ansökan om Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Inför din ansökan om Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Inför din ansökan om Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Läs igenom detta innan du fyller i din ansökan. Då ökar chansen att du fyller i din ansökan korrekt och att din argumentation och bevisning

Läs mer

.SE Registry. Information. Ordlista. 18 mars, 2011

.SE Registry. Information. Ordlista. 18 mars, 2011 Ordlista 18 mars, 2011 SE, Stiftelsen för Internetinfrastruktur 2007 Ordlista.SE.SE Direkt.SE Registry ACE-kodat domännamn Admin-C Administrativ kontakt Anycast ASCII ATF Auktoriseringskod Avikontakt.SE

Läs mer

INTERNETSTIFTELSENS WEBBWHOIS

INTERNETSTIFTELSENS WEBBWHOIS INTERNETSTIFTELSENS WEBBWHOIS Tjänstebeskrivning 2019-03-05 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 1.1 Detta dokument...3 1.2 Förkortningar & ordförklaring...3 1.3 Referenser...4

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2010-06-10 398 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Grundfos A/S 6850 Bjerringsbro Denmark Ombud: Groth & Co KB/Johan S 102 32 Stockholm MOTPART Jacek K Podkarpackie Poland

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2010-05-31 381 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Vitvarumäklarna AB 113 48 Stockholm Ombud: Two i Sverige AB 652 24 Karlstad MOTPART Albert W 8042 Graz Austria SAKEN

Läs mer

Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen.se ( Förfarandereglerna )

Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen.se ( Förfarandereglerna ) Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen.se ( Förfarandereglerna ) (I händelse av konflikt ska den svenska versionen av Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande

Läs mer

Sammanfattning av informationssamhällsbalkens (917/2014) paragrafer om domännamn

Sammanfattning av informationssamhällsbalkens (917/2014) paragrafer om domännamn Sammanfattning av informationssamhällsbalkens (917/2014) paragrafer om domännamn AVDELNING I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 kap. Lagens syften och definitioner I denna lag avses med 3 Definitioner 21) skyddat

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Beslut Ärendenummer 2015-09-10 852 Sökande Söderstam Handels Aktiebolag med bifirma Franska Kakelbutiken i Sverige (org. nr/pers nr 556409-9249) Odengatan 23 114

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2010-03-04 374 ÄRENDENUMMER SÖKANDE MOLWAY på Nygård AB 261 92 Härslöv Ombud: Dipcon AB/Magnus B och Jonas W 433 76 Jonsered MOTPART balata.com ltd 3705

Läs mer

WHOIS Tjänstebeskrivning

WHOIS Tjänstebeskrivning WHOIS Tjänstebeskrivning Internetstiftelsen i Sverige. Box 92073, 120 07 Stockholm. Tel 08 452 35 00. Org.nr 802405-0190. iis.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 1.1 Detta

Läs mer

RP 151/2005 rd. 1. Nuläge

RP 151/2005 rd. 1. Nuläge Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om domännamn PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att lagen om domännamn ändras så att lagen

Läs mer

ENUM Tier 1 Registry - Rutiner för provdrift Version 001.09 2006-02-23. II-stiftelsen 1 (20) Version 001.09 06-02-23

ENUM Tier 1 Registry - Rutiner för provdrift Version 001.09 2006-02-23. II-stiftelsen 1 (20) Version 001.09 06-02-23 ENUM Tier 1 Registry - Rutiner för provdrift Version 001.09 20 II-stiftelsen 1 (20) Version 001.09 Rutiner för ENUM Tier 1 Registry 1 NYREGISTRERING... 3 1.1 Beställning från ett fristående ENUM-ombud...

Läs mer

Cirkulärnr: 2002:112 Diarienr: 2001/2256 Nyckelord: Domännamn.se Handläggare: Ellen Hausel Heldahl Sektion/Enhet: Civilrättssektionen / IT-enheten

Cirkulärnr: 2002:112 Diarienr: 2001/2256 Nyckelord: Domännamn.se Handläggare: Ellen Hausel Heldahl Sektion/Enhet: Civilrättssektionen / IT-enheten Cirkulärnr: 2002:112 Diarienr: 2001/2256 Nyckelord: Domännamn.se Handläggare: Ellen Hausel Heldahl Sektion/Enhet: Civilrättssektionen / IT-enheten Datum: 2002-12-02 Mottagare: IT Webbansvarig Kommunkansliet

Läs mer

Frågor och svar avslutande av.nu registrar (last resort)

Frågor och svar avslutande av.nu registrar (last resort) Frågor och svar avslutande av.nu registrar (last resort) 2014 12 09 1) Vad är en registrar? En registrar är en godkänd återförsäljare av domännamn. Alla som vill ha en.nu domän måste registrera domännamnet

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

ATF-alternativt tvistlösningsförfarande. Elisabeth Ekstrand

ATF-alternativt tvistlösningsförfarande. Elisabeth Ekstrand ATF-alternativt tvistlösningsförfarande Elisabeth Ekstrand Vad är ATF? Från NÖD till ATF 2003. UDRP (tvistlösning för generiska toppdomäner) är en förebild. Allmänna villkor binder innehavaren. Inga hinder

Läs mer

Motpart Stockholm Delivery System, , Lars-Åke E, Box 32007, Stockholm

Motpart Stockholm Delivery System, , Lars-Åke E, Box 32007, Stockholm BESLUT 2004-07-02 Ärendenr. 58 Sökande AstraZeneca AB, 556011-7482, R&D Headquarters, Intellectual Property, 115 85 Södertälje Ombud: Groth & Co KB, Johan S, Box 6107, 102 32 Stockholm Motpart Stockholm

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa stöd och bidrag från Kulturutveckling. Innehåll: - Rekommenderade

Läs mer

SAMMANFATTNING AV DOMÄNNAMNSPARAGRAFERNA I LAGEN OM TJÄNSTER INOM ELEKTRONISK KOMMUNIKATION (917/2014)

SAMMANFATTNING AV DOMÄNNAMNSPARAGRAFERNA I LAGEN OM TJÄNSTER INOM ELEKTRONISK KOMMUNIKATION (917/2014) SAMMANFATTNING AV DOMÄNNAMNSPARAGRAFERNA I LAGEN OM TJÄNSTER INOM ELEKTRONISK KOMMUNIKATION (917/2014) AVDELNING I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 kap. Lagens syften och definitioner I denna lag avses med 3 Definitioner

Läs mer

Beslut Härmed beslutas att domännamnet ryanair.se skall överföras till sökanden.

Beslut Härmed beslutas att domännamnet ryanair.se skall överföras till sökanden. BESLUT 2003-12-10 Ärendenr. 34 Sökande Ryanair Ltd., org. nr. 104547 Dublin Airport, Dublin 1 Irland Ombud: Owe H och Fredrik von B Setterwalls Advokatbyrå AB Arsenalgatan 6 111 47 Stockholm Tel. nr. 08-598

Läs mer

WEBB PRODUKTION. Publicering av stora webbplatser. 2010 Thomas Mejtoft. Thomas Mejtoft 1210-12-13 2

WEBB PRODUKTION. Publicering av stora webbplatser. 2010 Thomas Mejtoft. Thomas Mejtoft 1210-12-13 2 WEBB 2010 PRODUKTION Publicering av stora webbplatser 1210-12-13 2 1 Publicering av stora webbplatser Juridiska och etiska riktlinjer Domännamn Webbservrar Webbhotell Sökmotorer CMS 1210-12-13 3 Juridiska

Läs mer

REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.se fr.o.m. 27 maj 2015

REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.se fr.o.m. 27 maj 2015 REGISTRERINGSVILLKOR gällande för toppdomänen.se fr.o.m. 27 maj 2015 1 INLEDNING 1.1 Stiftelsen för Internetinfrastruktur (802405-0190), Box 7399, 103 91 Stockholm, är en oberoende allmännyttig stiftelse

Läs mer

BESLUT 2004-06-18. Stiftelsen för InternetInfrastruktur meddelar följande

BESLUT 2004-06-18. Stiftelsen för InternetInfrastruktur meddelar följande BESLUT 2004-06-18 Ärendenr. 52 Sökande Volvo Trademark Holding AB, 556567-0428, c/o AB Volvo, VHK, avd. 641, 405 08 Göteborg Ombud: Jur kand. Henrietta D, Advokatbyrån Jonas Gulliksson AB, Box 4171, 203

Läs mer

Guide för ansökan om.fi-domännamn

Guide för ansökan om.fi-domännamn Guide för ansökan om.fi-domännamn Varje finländare kan lägga upp webbsidor vare sig det handlar om ett företag, ett innebandylag, en syförening eller en privatperson. Till internets grundläggande rättigheter

Läs mer

Whoisprotokollet. Tjänstebeskrivning

Whoisprotokollet. Tjänstebeskrivning Whoisprotokollet Tjänstebeskrivning 2019-03-05 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 1.1 Detta dokument...3 1.2 Förkortningar & ordförklaring...3 1.3 Referenser...4 1.4 Om

Läs mer

Registrering IBRD. Övriga villkor är att användaren är bosatt i Sverige och/eller har sin huvudsakliga verksamhet i landet.

Registrering IBRD. Övriga villkor är att användaren är bosatt i Sverige och/eller har sin huvudsakliga verksamhet i landet. Registrering IBRD IBRD (International Beacon Registration Database) är ett internationellt register för nödsändare som administreras av Cospas-Sarsat-sekretariatet. Sverige har valt att registrera nödsändare

Läs mer

BESLUT 2003-11-26. YourLenses ITD, 730824-0212, Box 16195, 103 24 Stockholm. Lensway AB, 556579-3188, Box, 49135, 111 60 Stockholm

BESLUT 2003-11-26. YourLenses ITD, 730824-0212, Box 16195, 103 24 Stockholm. Lensway AB, 556579-3188, Box, 49135, 111 60 Stockholm BESLUT 2003-11-26 Ärendenr. 29. Sökande YourLenses ITD, 730824-0212, Box 16195, 103 24 Stockholm Motpart Lensway AB, 556579-3188, Box, 49135, 111 60 Stockholm Ombud: Advokat Fredrik v B, Setterwalls Advokatbyrå,

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2015-03-24 814 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Keller Grundläggning AB (556108-1646) Östra Lindomevägen 50 437 34 Lindome INNEHAVARE Kristoffer Ö SAKEN Alternativt

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2015-05-21 ÄRENDENUMMER 835 SÖKANDE WebHotel TjugoFyra AB (org/pers nr 556887-3946) Box 4028 128 04 Bagarmossen INNEHAVARE David E/Evig Webb SAKEN Alternativt

Läs mer

BESLUT 2005-05-06. Ombud: Jur. kand. Henrietta D, Advokatbyrån Gulliksson AB, Box 4171, 203 13 Malmö

BESLUT 2005-05-06. Ombud: Jur. kand. Henrietta D, Advokatbyrån Gulliksson AB, Box 4171, 203 13 Malmö BESLUT 2005-05-06 Ärendenr. 79 Sökande Volvo Trademark Holding AB, 556567-0428, c/o AB Volvo, VHK, avd 641, 405 08 Göteborg Ombud: Jur. kand. Henrietta D, Advokatbyrån Gulliksson AB, Box 4171, 203 13 Malmö

Läs mer

TELIA CENTREX IP ADMINISTRATÖRSWEBB HANDBOK

TELIA CENTREX IP ADMINISTRATÖRSWEBB HANDBOK TELIA CENTREX IP ADMINISTRATÖRSWEBB HANDBOK Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok 2 Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Du hittar alltid senaste versionen av denna handbok på https://ipac.telia.com

Läs mer

IDN INLEDNING. Presentation NIC-SE Vad är IDN, hantering och stöd av IDN Övergången till IDN, åäöü och é Förtur Nya ansökningar

IDN INLEDNING. Presentation NIC-SE Vad är IDN, hantering och stöd av IDN Övergången till IDN, åäöü och é Förtur Nya ansökningar IDN INLEDNING Presentation NIC-SE Vad är IDN, hantering och stöd av IDN Övergången till IDN, åäöü och é Förtur Nya ansökningar Anette Hall, oktober 2003 1 Anette Hall, oktober 2003 2 NIC-SE Styrelse Anders

Läs mer

Webbteknik. Innehåll. Historisk återblick Teknisk beskrivning Märkspråk Standardisering Trender. En kort introduktion

Webbteknik. Innehåll. Historisk återblick Teknisk beskrivning Märkspråk Standardisering Trender. En kort introduktion Webbteknik En kort introduktion Innehåll Historisk återblick Teknisk beskrivning Märkspråk Standardisering Trender 1 Historisk återblick 89 CERN Tim Berners Lee Ett plattformsoberoende sätt att sprida

Läs mer

REGISTERVILLKOR. UNDER TOPPDOMÄNEN.se gällande fr.o.m. 1 januari 2009.

REGISTERVILLKOR. UNDER TOPPDOMÄNEN.se gällande fr.o.m. 1 januari 2009. UTKAST FÖR REMISS (2007-12-17) REGISTERVILLKOR UNDER TOPPDOMÄNEN.se gällande fr.o.m. 1 januari 2009. Den som ackrediterats som Registrar av.se har förbundit sig att tillämpa dessa Registervillkor i förhållande

Läs mer

Tillsyn avseende domännamnsregistret för den nationella toppdomänen.se

Tillsyn avseende domännamnsregistret för den nationella toppdomänen.se AVSKRIVNINGSBESLUT 1(7) Datum Vår referens Aktbilaga 2016-12-13 Dnr: 16-9097 32 Nätsäkerhetsavdelningen Tillsyn avseende domännamnsregistret för den nationella toppdomänen.se Saken Tillsyn avseende domännamnsregistret

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2013-06-28 668 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Modern Times Group MTG AB (org nr 556309-9158) Box 2094 103 13 Stockholm OMBUD Melbourne IT Digital Brand Services AB

Läs mer

file:///c:/users/engström/downloads/resultat.html

file:///c:/users/engström/downloads/resultat.html M 6 0 M F Ö R S Ö K 1 2 0 1 2-0 1-2 1 1 J a n W o c a l e w s k i 9 3 H u d d i n g e A I S 7. 0 9 A F 2 O s c a r J o h a n s s o n 9 2 S p å r v ä g e n s F K 7. 2 1 A F 3 V i c t o r K å r e l i d 8

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

instruktion för att hämta certifikat med Windows Vista och Internet Explorer

instruktion för att hämta certifikat med Windows Vista och Internet Explorer instruktion för att hämta certifikat med Windows Vista och Internet Explorer För att kunna logga in på Internetkontoret behöver du ett personligt certifikat samt ett Rot/CA Bankcertifikat. Så här gör du

Läs mer

BESLUT 2006-05-24. Ticnet AB, 556401-2887, Box 6639, 113 84 Stockholm

BESLUT 2006-05-24. Ticnet AB, 556401-2887, Box 6639, 113 84 Stockholm BESLUT 2006-05-24 Ärendenr. 117 Sökande Ticnet AB, 556401-2887, Box 6639, 113 84 Stockholm Ombud: Advokat Per Eric A och jur kand Karolina M, Advokatfirman Vinge KB, Box 1703, 111 87 Stockholm Motpart

Läs mer

Exempel 2: En kund (firmatecknare för tidigare innehavare) hävdar att den som överlåtit domännamnet inte var behörig att teckna firman. Vad gör du?

Exempel 2: En kund (firmatecknare för tidigare innehavare) hävdar att den som överlåtit domännamnet inte var behörig att teckna firman. Vad gör du? ABUSE DOCUMENT 1. Hur förhindras oegentlig överlåtelse? En person har via en whois slagning på ett domännamn fått fram namnet på den som innehar domännamnet. Han får också fram personnr eller organisationsnummer

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Beslut 2017-05-26 989 Ärendenummer Sökande Havs- och vattenmyndigheten (org.nr 202100-6420) Box 11930 404 39 Göteborg Innehavare Domain Brokers Sweden AB (556118-0687)

Läs mer

Stiftelsen för InternetInfrastruktur meddelar följande. Domännamnet funai.se överförs till sökanden, Funai Electric Company Limited.

Stiftelsen för InternetInfrastruktur meddelar följande. Domännamnet funai.se överförs till sökanden, Funai Electric Company Limited. BESLUT 2004-01- 12 Ärendenr 37. Sökande Funai Electric Company Limited, 7-ban, 1-go, Nakagaido 7-chome, Daito-Shi, JP- OSAKA-FU, Japan Ombud: Ehrner & Delmar Patentbyrå AB, Johan S, Box 10316, 100 55 Stockholm

Läs mer

Uppdaterad Hitta önskad förening när du har öppnat PRO RIKS. PRO Riks. Hitta din förening genom att dra ner listan för föreningar.

Uppdaterad Hitta önskad förening när du har öppnat PRO RIKS. PRO Riks. Hitta din förening genom att dra ner listan för föreningar. Hitta önskad förening när du har öppnat PRO RIKS För att komma från PRO Riks till önskad PRO förening exempel här PRO Öregrund kan man göra på följande sätt: PRO Riks Längs ner på sidan en länk Hitta din

Läs mer

Frobbit AB www.frobbit.se

Frobbit AB www.frobbit.se Frobbit AB www.frobbit.se Svar på Uppföljningsremiss från.se angående Alternativt Tviste Förfarande Frobbit! lämnar härmed sina synpunkter på.se Uppföljningsremiss angående Alternativt TvisteFörfarande

Läs mer

Hur hänger det ihop? För att kunna kommunicera krävs ett protokoll tcp/ip, http, ftp För att veta var man skall skicka

Hur hänger det ihop? För att kunna kommunicera krävs ett protokoll tcp/ip, http, ftp För att veta var man skall skicka Webben som verktyg Idag: Hur hänger det ihop? Viktiga tekniker Stegen i ett webbprojekt Verktyg Dreamweaver Photoshop Joomla CMS Storyboard och flödesschema Fixa webbhotell Hur hänger det ihop? För att

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Beslut Ärendenummer 2016-02-04 867 Sökande Agfa-Gevaert NV & Co. KG (org nr HRA 24525) 50670 Koln Tyskland Ombud: Groth & Co KB Box 6107 102 32 Stockholm Innehavare

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2010-12-01 435 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Republiken Cyperns ambassad i Stockholm (Embassy of the Republic of Cyprus) 103 94 Stockholm MOTPART Benny K 72591 Västerås

Läs mer

Allmänna villkor! 4. Avtalstid 4.1. Avtalet gäller tills vidare och kan skriftligen sägas upp av respektive Part med en (1) månads uppsägningstid.

Allmänna villkor! 4. Avtalstid 4.1. Avtalet gäller tills vidare och kan skriftligen sägas upp av respektive Part med en (1) månads uppsägningstid. 1. Parter 1.1. Dessa allmänna villkor gäller som Avtal i förhållandet mellan Frobbit AB (nedan Frobbit ) och Kund (nedan gemensamt Parterna ). 2. Definitioner 2.1. Nedanstående definitioner skall, oavsett

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2013-11-12 707 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Domaininfo AB (org. nr 556492-8413) William Gibsons väg 1 433 76 Jonsered Ombud: Domain and Intellectual property Consultants,

Läs mer

BESLUT Ombud: Zacco Sweden AB, Jur kand Petra K U, Box 23101, Stockholm. Stiftelsen för InternetInfrastruktur meddelar följande

BESLUT Ombud: Zacco Sweden AB, Jur kand Petra K U, Box 23101, Stockholm. Stiftelsen för InternetInfrastruktur meddelar följande BESLUT 2004-04-01 Ärendenr. 44. Sökande Luleå Mäss & Kongress AB, 556268-8233, Arcusvägen 61, 975 94 Luleå Motpart Concert Lighting Scandinavia AB, 556572-6063, Storabrännbovägen 15, 193 33 Sigtuna Ombud:

Läs mer

Information om ny affärsmodell som införs 9 mars 2009

Information om ny affärsmodell som införs 9 mars 2009 Information om ny affärsmodell som införs 9 mars 2009.SE:s öppna informationsdag 080924 Torbjörn Carlsson, projektledare Därför byter.se affärsmodell Styrelsen för.se (Stiftelsen för Internetinfrastruktur)

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 Vitec Mäklarsystem VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360

Läs mer

1. Allmänt. 2. Tjänsten. 3. Avtalstid och uppsägning

1. Allmänt. 2. Tjänsten. 3. Avtalstid och uppsägning 1. Allmänt 1. Dessa villkor ("Avtalet") gäller mellan kund ("Kund/-en") och Binero AB, org. nr 556689-0397, Lindhagensgatan 126, 112 51 Stockholm ("Binero") avseende registrering och administration av

Läs mer

WHOIS policy för.eu-domännamn

WHOIS policy för.eu-domännamn WHOIS policy för.eu-domännamn 1/7 DEFINITIONER Termer som definieras i allmänna villkor och/eller i tvistlösningsreglerna för domänen.eu skrivs i kursiv stil i detta dokument. AVSNITT 1. INTEGRITETSPOLICY

Läs mer

DOMÄNNAMNSTVISTER JÄMFÖRANDE FALLSTUDIE OM ALTERNATIVA TVISTLÖSNINGSSYSTEM F FÖR DOMÄNNAMNSTVISTER. Sammanfattning

DOMÄNNAMNSTVISTER JÄMFÖRANDE FALLSTUDIE OM ALTERNATIVA TVISTLÖSNINGSSYSTEM F FÖR DOMÄNNAMNSTVISTER. Sammanfattning JÄMFÖRANDE FALLSTUDIE OM ALTERNATIVA TVISTLÖSNINGSSYSTEM F DOMÄNNAMNSTVISTER JÄMFÖRANDE FALLSTUDIE OM ALTERNATIVA TVISTLÖSNINGSSYSTEM FÖR DOMÄNNAMNSTVISTER Sammanfattning 1 SAMMANFATTNING Internets utbredning

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2007-04-27 191 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Piteå-Tidningen (556012-8745) Box 193 941 24 Piteå Sverige MOTPART Stefan B Peap Kast 3744 105 08 Tallinn Estland SAKEN

Läs mer

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare.

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare. ANSÖKAN OM STÖD ELEKTRONISK UTGIVNING AV KVALITETSLITTERATUR För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Version 001 2008-11-26

Version 001 2008-11-26 REGgie FAQ för Registrarer Rutiner Version 001 2008-11-26 Senast sparat: 2008-11-30 10:18 SE, Stiftelsen för Internetinfrastruktur 2007 Innehållsförteckning 1 RUTINER...4 1.1 BYTE AV REGISTRAR...4 1.1.1

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2011-12-27 533 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Svenska Menskoppen AB 821 30 Bollnäs MOTPART Helo Holdings Ltd. E182AN London Great Britain SAKEN Alternativt tvistlösningsförfarande

Läs mer

REGISTRERINGSVILLKOR

REGISTRERINGSVILLKOR REGISTRERINGSVILLKOR gällande för Toppdomänen.SE fr.o.m. 9 mars 2009 1 INLEDNING 1.1 Stiftelsen för Internetinfrastruktur (802405-0190), Box 7399, 103 91 Stockholm, är en oberoende allmännyttig stiftelse

Läs mer

Analys av registrerings- och tvistlösningsförfarande gällande domännamn under.se,.eu och de generiska toppdomänerna

Analys av registrerings- och tvistlösningsförfarande gällande domännamn under.se,.eu och de generiska toppdomänerna Malmö Högskola Intellectual Property Martin Granqvist Staffan Thörngren Analys av registrerings- och tvistlösningsförfarande gällande domännamn under.se,.eu och de generiska toppdomänerna Projektarbete

Läs mer

.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) Presentation februari 2008

.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) Presentation februari 2008 .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) Presentation februari 2008 Vision.SE är den självklara vägen till Internet för alla med koppling till Sverige. Alla ska ha en unik, säker och personlig adress

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016

Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016 Dnr CIF 2015/11 Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna in en ansökan,

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2014-01-03 728 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Åre Skidfabrik AB (org. nr/pers nr 556835-7619) Såå 402 830 13 Åre INNEHAVARE Name Navigation (org. nr/pers nr 556678-3485)

Läs mer

AVTAL REGISTRAR INNEHAVARE Tilläggsavtal till.se s REGISTRERINGSVILLKOR

AVTAL REGISTRAR INNEHAVARE Tilläggsavtal till.se s REGISTRERINGSVILLKOR AVTAL REGISTRAR INNEHAVARE Tilläggsavtal till.se s REGISTRERINGSVILLKOR PARTER QuickNet AB (nedan: Registraren) som är, eller som senast den 31 maj 2009 kommer att vara, av Stiftelsen för Internetinfrastruktur

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (9) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänst Se och ändra ansvar för ensamkommande Senast uppdaterad: 2018-03-09 2 (9) Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2.

Läs mer

Frågor och svar om.se:s byte av affärsmodell. För innehavare av domännamn. Senast sparat: 13 mars 2009

Frågor och svar om.se:s byte av affärsmodell. För innehavare av domännamn. Senast sparat: 13 mars 2009 Frågor och svar om.se:s byte av affärsmodell För innehavare av domännamn Senast sparat: 13 mars 2009 SE, Stiftelsen för Internetinfrastruktur 2009 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 1 Allmänt

Läs mer

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili 1 (5) Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili Registrering För att registrera dig för rapporteringstjänsten Energiapeili behöver du dina personliga bankkoder. Du kan använda de vanligaste nätbankernas

Läs mer

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan.

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan. Skapa konto För att använda Limesurvey måste du ansöka om ett separat datakonto, d.v.s. det är inte samma användaruppgifter som ditt datakonto vid HiG. Ansökan görs genom att kontakta Mats Brenner alt.

Läs mer

Rutiner för årsavgift och årsrapportering

Rutiner för årsavgift och årsrapportering Norrköping 2015-03 Till Svemo medlemsföreningar Rutiner för årsavgift och årsrapportering Enligt Svemo stadgar kap 7 föreningar ska medlemsklubbarna varje år betala årsavgift samt lämna årsrapport senast

Läs mer

Integritetspolicy SwedOffice.se

Integritetspolicy SwedOffice.se Integritetspolicy SwedOffice.se Introduktion Detta dokument förklarar hur vi samlar in, lagrar, skyddar och använder personuppgifter. Med begreppet personuppgift syftar vi till upplysningar som direkt

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Ballou - Hosting Intelligence Ronnebygatan 36, SE Karlskrona

INTEGRITETSPOLICY. Ballou - Hosting Intelligence Ronnebygatan 36, SE Karlskrona INTEGRITETSPOLICY Ballou Internet Services AB, org.nr 556520-1984, med adress Ronnebygatan 36, 371 33 Karlskrona, telefonnummer 0455-555 88 och e-postadress support@ballou.se ( vi ) är ansvarig för behandlingen

Läs mer

Visma Proceedo Att logga in - Manual

Visma Proceedo Att logga in - Manual Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.1 / 131028 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2014-10-03 781 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Sällma AB (org.nr 556828-4722) Johannesgränd 1 111 30 Stockholm INNEHAVARE Affärsdoktorn AB (org.nr 556827-2008) Saltsjövägen

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2008-03-11 232 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Leg Avenue Inc. 19691 E. Walnut Drive South City of Industry USA Ombud: Johan S Groth & Co KB Box 6107, 102 32 Stockholm

Läs mer

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) BESLUT 2010-02-03 363 ÄRENDENUMMER SÖKANDE Duma Nya Medier AB 805 95 Gävle MOTPART Skapa Dot Com AB 111 73 Stockholm SAKEN Alternativt tvistlösningsförfarande

Läs mer

Skapa konto och logga in på Vuxenutbildningens Lärplattform

Skapa konto och logga in på Vuxenutbildningens Lärplattform Skapa konto och logga in på Vuxenutbildningens Lärplattform O.B.S! För att du ska kunna skapa ett konto på Vuxenutbildningens Lärplattform, så måste du ha ett fungerande e-postkonto, t.ex. hotmail eller

Läs mer