Delårsbokslut januari - mars 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsbokslut januari - mars 2005"

Transkript

1 Samordningsförbundet Göteborg Tjänsteutlåtande Dnr 2005/11 Hisingen Kansliet, OA Ärende nr 6 Delårsbokslut januari - mars 2005 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen följer Göteborgs stads struktur för ekonomistyrning och redovisning. Detta innebär att delårsbokslut upprättas per mars och augusti och därefter görs ett årsbokslut. Delårsboksluten skall ses som delar av den rapportering som skall göras till Samordningsförbundet och dess ägare och som ingår som väsentliga delar i det som benämns styrning och ledning. Strukturen i delårsbokslutet nedan följer i stort den struktur som återfinns i budget. 1. Första året som Samordningsförbund År 2005 har präglats och kommer att präglas av omställning av verksamhet som bedrevs inom Beställarförbundet DELTA. Under perioden fastställdes först en budget gällande fram till 31 maj. Därefter har styrelsen även fastställt budget för resterande del av året. Detta innebär att för den enskilda verksamheten kan budgetförutsättningarna ha förändrats genom de olika besluten. Vid avstämning gentemot budget skall båda besluten och dess effekt för hela året beaktas. Att Samordningsförbundet befinner sig i en omställning bekräftas också av det faktum att rutiner i linjeorganisationerna inte är fullt utvecklade för uppföljning och rapportering till samordningsförbundet. Det återspeglas i brister i det underlag som skall levereras till detta bokslut. Detta medför att verksamhetsuppföljningen och dess rapportering av denna inte är komplett. Vad gäller den ekonomiska redovisningen och prognos baseras de på faktiska kostnader och kommentarer som inkommit från verksamhetsföreträdare. Dessa uppgifter är dock inte avstämda. Under perioden har det på tjänstemannanivå förts diskussioner kring implementering, ansvar vad gäller respektive myndighet visavi samordningsförbundet samt framtida finansiering. Dessa område behöver klargöras under kommande period. Samordningsförbundet Göteborg Hisingens har i sin budget för år 2005 betonat att verksamheten som bedrivs i samverkan skall präglas av att : all rehabilitering sker utifrån individers behov och förmåga individens aktiva medverkan eftersträvas de samverkande myndigheterna tar ett gemensamt ansvar.

2 2 2. Kunskaps-DELTA Följa upp och utvärdera I Budget för år 2005 framgår att Samordningsförbundet kommer under år 2005 aktivt medverka till att nationella system för uppföljning (SUS) tillämpas, utvecklas och har en hög kvalitet. Under perioden har en person haft som uppgift att implementera SUS-systemet i aktiviteterna. SUS är som system användbart idag men inte fullt utvecklat vad gäller kvaliteten. Implementeringen har försenats på grund av tekniska och administrativa problem som exempelvis blanketter för medgivande och förordning om att andra myndigheter än försäkringskassan skall ha tillgång tillsystemet. Under perioden har ett system ( excellfilen ) som kompletterar SUS använts i som uppföljning av verksamheterna. Resultatet av denna uppföljning redovisas längre fram i bokslutet. Implementering dvs. tillvarata erfarenheter I samordningsförbundet Göteborg Hisingens budget för år 2005 kan man utläsa Under år 2005 skall arbetet med implementering fortsätta med målsättning att teamarbete skall finnas på alla vårdcentraler. Resurser har avsatts för att en person på halvtid skall stödja arbetet med att bygga upp tvärprofessionella team på alla vårdcentraler. Erfarenheterna från DELTA visar på vikten av att avsätta tid och processtöd för att få en fungerande samverkan. Denna resurser bör bibehållas resterande del av verksamhetsåret för att säkra kvaliteten i implementeringsarbetet. Erfarenhetsutbyte och spridande av kunskap De erfarenheter som utvecklades under försöksperioden väcker fortfarande intresse lokalt och runt om i landet. Medarbetare från de olika verksamheterna såväl som kansliets personal inbjuds ofta till konferenser och seminarier eller står som värdar vid besök. Härutöver ingår personal i nätverk som syftar till erfarenhetsutbyte och verksamhetsutveckling. Av de budgeterade medlen för kunskaps-delta har under perioden drygt hälften använts. 3. Främjande Aktiviteter Hälsodisken & Värkstaden Hälsodisken är en etablerad verksamhet på Hisingen med mål att bereda människor möjligheter att ta ett större eget ansvar för sina liv och sin hälsa och aktivt kunna delta i sin egen rehabilitering.

3 3 Hälsodiskens gruppverksamheter fortsätter att växa och är en spegling av stora folkhälsoproblem i samhället: psykisk ohälsa och långvarig värk och smärta. Ett medmänskligt och respektfullt möte med människor och ett förhållningssätt som ger dem möjlighet att växa är Hälsodiskens kraftfullaste redskap. Förutom gruppverksamheterna erbjuder Hälsodisken enskilda kognitiva samtal. Tre vårdcentraler (Bjurslätt, Brämaregården och Kyrkbyn) vägleder patienter till Hälsodisken. Det gäller patienter med ångest, depression och stress/utbrändhetstillstånd. Hälsodisken hade under perioden besök, hemsidan och informationscentret ej medräknade. Livsstil för hälsa i Torslanda Livsstil för hälsa i Torslanda har utvecklat insatser utifrån de behov som uppstått genom att arbeta allt mer med tidiga tvärprofessionella samordnade och rehabiliterande insatser i team samtidigt med det hälsofrämjande och förebyggande arbetet. Insatserna bedrivs i form av föreläsningar, gruppverksamheter och individuell rådgivning. De behov som man möter hos Torslandabon tas inte om hand i dagsläget i någon annan välfärdsinstans. Diskussioner pågår om implementering av och samordning mellan den förebyggande aktiviteten i stadsdelen Livsstil för Hälsa och uppbygganden av ett tvärprofessionellt och tvärsektoriellt team på vårdcentralen. Kurator och (psykolog?) finns på VC liksom FK-handläggare en dag/vecka. Rutiner och former för samverkan är under utformning. 4. Socialmedicinskt inriktade aktiviteter Dessa aktiviteter som finns på eller i anslutning till sex vårdcentraler består av tvärprofessionella team som arbetar med inriktning på tidiga insatser. Insatserna syftar till för individen ändamålsenliga insatser med mål att bibehålla /öka funktionsnivån. Arbetet inriktas mot att förebygga och förkorta sjukskrivning, aktiva sjukskrivning där man arbetar med behandling/rehabilitering i kombination med deltidssjukskrivning. Det handlar om insatser efter individens behov och med effektivt användande av de samlade resurser som krävs i det aktuella individärendet. Teamsammansättning liksom teamets arbetsformer kan se olika ut i de olika aktiviteterna beroende på såväl aktuella behov hos områdets invånare som lokala förutsättningar för team och samverkan. Tvärprofessionellt och tvärsektoriellt arbete ingår, samverkansformer kan se olika ut i de olika områdena. I samtliga aktiviteter finns nu handläggare från Försäkringskassan på vårdcentralerna viss tid i veckan för samverkan i team och kunskapsöverföring mellan myndigheter. Dessa har tillgång till arbetsplatser med egna dataskärmar uppkopplade till Försäkringskassans dator

4 4 Backa Arbetsformerna är etablerade och stabila. Arbetssättet är helt implementerat i ordinarie verksamhet och form och tid finns för kontinuerlig uppföljning och metodutveckling, där verksamhetschefen deltar regelbundet. Teammodellen är etablerad, man saknar dock kontaktperson från AF för smidigare övergångar mellan medicinsk och arbetsinriktad rehabilitering. DELTAgruppen i stadsdelen träffas för samverkansfrågor var 6:e vecka. Deltagare finns från de fyra myndigheterna samt psykiatrin. Backa VC har tagit emot många nya patienter från en nedlagd privat läkarmottagning i området, vilket har inneburit en ökad tillströmning av patienter med komplex problematik och i många fall en lång, passiv sjukskrivning, vilket har påverkat arbetet och resultatet under perioden. Många professionella hör av sig till teamet från andra delar av Göteborg för att få tillgång till den kunskap och erfarenhet av rehabilitering i samverkan som teamet skaffat under de år man arbetat med denna modell. Biskopsgården Efter sammanslagning i början av året av vårdcentralerna Biskopsgården och Länsmansgården har ett gemensamt Deltateam skapats med flera kompetenser. Olika teammodeller har prövats och man har nu en teammodell som består i att tid för teamdiskussion finns avsatt en eftermiddag/vecka. Man bildar då team kring patienten med aktuella behandlare. Handläggare från FK finns på VC en dag i veckan. Två FK- handläggare bemannar, en med ansvar för anställda sjukskrivna av VC och en med ansvar för arbetslösa sjukskrivna av VC. Ledningsgrupp på närmsta chefsnivå träffas regelbunden för samverkansfrågor. Deltar gör två chefer från socialtjänsten, två från VC och en från FK. AF saknar f.n. representant i gruppen. Brämaregården På Brämaregårdens vårdcentral pågår en fortsatt uppbyggnad, utveckling och konsolidering av teamarbete och samverkansformer internt och externt. FKhandläggare deltar i teammöten och har på vårdcentralen tillgång till arbetsrum. Samverkan med socialtjänst sker fr.a. via deltagande i regelbundna möten kring s.k. 0-klassade på socialkontoret där kurator och läkare från teamet deltar. I dessa möten deltar även FK och AF. Här finns en utvecklingspotential för samverkan utifrån ett brett perspektiv ur såväl områdes- som individperspektiv.

5 5 Kärra Fortsatt teamarbete enligt utprovad modell. Tillgång till psykiaterkonsult sedan hösten 2004 anställd av primärvården är ett viktigt komplement i teamarbetet och rehabiliteringsarbetet. Arbete med fördjupning av teamarbetet och utveckling av nya behandlingsformer i samverkan för grupper med olika behov. En viktig del i arbetet är förebyggande aktiviteter i samverkan med andra aktörer i stadsdelen med inriktning mot de stora grupperna i Kärra med unga familjer/föräldrar och tonåringar. Ungdomsverksamhet och Familjearbete har varit förebyggande aktiviteter under perioden. 75 skolelever i åk 8 har fått 4 timmars gruppundervisning i sex och samlevnad och Föräldrautbildning har nått 14 personer, 7 tillfällen á 2 timmar. Resultat En sammanställning av resultat för individer på vårdcentralerna ovan som varit aktuella för samverkansinsatser visar på ett stort flöde. Det rör sig om ca 1000 individer under en tremånadersperiod. Av dessa har 30% avslutats under perioden. Det innebär sannolikt att arbetssättet med tidiga, koncentrerade och träffsäkra insatser gör det möjligt att korta väntetider och erbjuda korta, fokuserade behandlingar. Könsfördelningen är 30% män och 70% kvinnor. Detta överensstämmer med könsfördelningen bland patienter inom sjukvård generellt. Vissa undersökningar visar att män generellt sett får betydligt större tillgång till samhällets olika rehabiliteringsresurser än kvinnor, vilket väcker frågan om det kan vara så att man inom Delta-aktiviteterna tar ett ansvar för kvinnor som inte får tillgång till rehabilitering via ett mer traditionellt arbetssätt hos respektive myndighet. Största åldersgruppen är år vilket är en viktig åldersgrupp att arbeta med för att förhindra funktionsförluster och minskad egenförsörjningsförmåga för människor som har lång tid kvar i arbetslivet. Vissa nyare siffror har visat på att det är dessa yngre åldrar som sjukskrivning och förtidspensioner ökad, de är därför en mycket viktig behovsgrupp i samverkansarbete och rehabilitering. Antalet individer med någon grad av sjukpenning har halverats vid en jämförelse mellan sjukskrivning in och vid avslut. Många blir inte alls sjukskrivna i samband med behandling. Ett mycket litet fåtal går från sjukskrivning till sjukersättning. Kyrkbyn och Bjurslätt En psykolog finns på halvtid för bedömningar i samråd med VC:s läkare och korta behandlingsinsatser efter behov. Torslanda Diskussioner pågår ( se ovan) om implementering av och samordning mellan den förebyggande aktiviteten i stadsdelen Livsstil för Hälsa och uppbygganden av ett tvärprofessionellt och tvärsektoriellt team på vårdcentralen. Kurator och

6 6 (psykolog?) finns på VC liksom FK-handläggare en dag/vecka. Rutiner och former för samverkan är under utformning. Delta-teamet Tuve-Säve I bugeten för 1 juni till 31 december anger Samordningsförbundet att verksamheten vid Tuve-Säve skall anpassas till det arbetssätt som återfinns i de vårdcentraler med tidiga insatser. Under perioden januari-mars har verksamheten bibehållit i samma omfattning som under förra året, och gör så fram till 31/5. Då neddragningarna kan genomföras först fr o m 1/6 räknar beräknas en omställningskostnad på högst 300 kkr. Prestationsredovisning genom mottagningsbesök för perioden, hämtat ur Hekla: Vårdgivarkategori Besök på Besök utanför Totalt mottagningen mottagningen Arbetsterapeut Kurator Sjukgymnast Besöken utanför mottagningen består främst av sjukgymnastiska behandlingar på Lundbybadet samt hembesök och arbetsplatsbesök för analys av vardagliga sysslor eller arbetsuppgifter av arbetsterapeut. Försäkringskassan DELTA-finansiering har bland annat möjliggjort en placering av handläggare från försäkringskassan vid vårdcentraler. Resultat som explicit rör försäkringskassan finns inte för denna period. DELTApsykologerna - Psykologer i Tidig och Samordnad Rehabilitering Under år 2004 överfördes merparten av verksamheten till primärvården. Samordningsförbundet har i sin budget för år 2005 beslutat att nuvarande verksamhet upphör. Avvecklingen kommer att vara genomförd under hösten Unga Vuxna Unga Vuxnas målsättning sedan starten har varit att erbjuda psykoterapeutisk behandling till unga vuxna med identitetsproblematik. Målgruppen var till en början år men ändrades 2003 till år för att överensstämma med Ungdomsmottagningens åldersgrupp. Resultat för perioden finns inte redovisade.

7 7 5. Arbetslivsinriktade aktiviteter Arbetsmarknadstorget Kvilleteamet och Ungdomsteamet Målsättningen är den samma som under projekttiden. Arbetslösa Hisingsbor skall snabbare komma ut i arbete. Av dem som avslutas skall minst 60% gå vidare till egen försörjning. Gemensamma handlingsplaner skall upprättas och handläggare från de samverkande myndigheterna skall tillsammans följa den arbetslöse fram till dess han/hon fått ett arbete. Syftet är att snabbare återgång till arbete skall ge minskade kostnader i de samverkande myndigheternas försörjningssystem samt bidra till ökad livskvalitet för Hisingsbon. I Kvilleteamet har 67 personer avslutat kontakten varav 39% gått till arbete. Såväl antalet avslutade som andelen av dessa som gått till arbete är mindre än samma period Orsaker till denna nedgång står att finns i den dåliga tillgången på lediga arbeten samt stopp för AF-åtgärder sedan december och att förmedlarresurserna i teamet minskat under perioden. I Kvilleteamet har 326 personer varit aktuella för samverkan under perioden samt därutöver 30 som bara har kontakt med socialsekreterare. I ungdomsteamet har 388 ungdomar varit aktuella under perioden och 88 avslutats. Av dessa gick 42% till arbete och 20 % till studier en lägre andel till arbete än tidigare perioder. Även här har stopp för åtgärder påverkat negativt. Teamet noterar att det är svårt för ungdomarna att skapa sig en plats med längre anställningar. Alla de unga som saknar gymnasiekompetens passar inte in på arbetsgivarnas höga krav krav som arbetsgivarna kan ställa eftersom tillgången på sökande är hög. Resultat från Biskopsgårdsteamet explicit arbetsförmedlingen eller försäkringskassan finns inte redovisade. Lundbykajen Målsättningen är att långvarigt arbetslösa eller sjukskrivna snabbare skall komma vidare in i rätt åtgärd som syftar till arbete och utbildning. Därigenom förkortas tiden som han/hon uppbär försörjningsstöd, sjukpenning eller A-kassa. Insatserna skall också leda till minskad passivitet, ökat självförtroende och självinsikt för deltagarna. Under perioden har 83 individer varit inskrivna i verksamhetens tre team samt 15 personer ute i praktik/arbetsprövning. Målet är 180 personer per helår i verksamheten. Därutöver ca 20 personer som varit på församtal eller studiebesök. Under perioden har 20 individer påbörjat eller erbjudits arbete, praktik/prövning eller utbildning som leder mot arbete. 14 individer har rekommenderats vidare insatser av rehabiliterande och eller utredande karaktär dvs. är just nu inte redo att ta ett arbete. 2 individer har tackat nej eller avbrutit.

8 8 SANNA SANNA skall arbeta med arbetsrehabilitering av Hisingsbor med missbruksbakgrund i samverkan mellan socialtjänst, försäkringskassa, arbetsförmedling och hälso- och sjukvård. Målet för aktiviteten är att rehabilitera arbetslösa Hisingsbor med missbruksproblem och med försörjningsstöd eller sjukpenning, till arbete. Under perioden har kostnaden för arbetsträningar, för de deltagare som är aktuella hos socialtjänsten, tagits över av stadsdelarna. Dock används gemensamma medel till arbetsträning för de deltagare som är aktuella hos försäkringskassan. Anledningen är att försäkringskassan sedan 2002 saknar möjlighet att köpa arbetsträningsplatser för arbetslösa. Gemensamma medel används även till köp av platser på Nordhemsklinikens friskvårdskurs oavsett om deltagaren är aktuell inom socialtjänsten eller försäkringskassan. Under perioden har 24 individer avslutats. Av dessa har 10 individer gått till arbete eller studier. 6. Rehabilitering av enskilda åtgärdsmedel I DELTA-samverkan prövas bland annat de gemensamma möjligheterna i rehabilitering av enskilda Hisingsbor. När detta sker skall i första hand respektive myndighets egen arsenal av åtgärder användas. Om denna inte räcker kan DELTA-grupper med flera använda sig av de gemensamma åtgärdsmedlen. Under perioden har inga medel betalats för rehabilitering av enskilda. 7. Förslag till nya aktiviteter Under slutet av perioden avsatte Samordningsförbundet motsvarande Tkr för att förstärka försäkringskassans insatser. Det är för tidigt att under denna period kunna avläsa resultat. 8. Samordningsförbund / sekretariat I detta anslag ingår bland annat kostnader för löner, arvoden, lokaler, kontorsmaterial, resor, kurser mm för förbundsstyrelsen och tjänsteman. Vidare ingår kostnader för ekonomihantering, sekreterarskap, IT-stöd mm. 9. Ekonomi I samband med övergången från beställarförbund till samordningsförbund har det förekommit en del både praktiska och tekniska problem. För att praktisk kunna

9 9 hantera situationen har ekonomihanteringen skett via Beställarförbundet DELTA fram till och med Resultatet, bilaga 1, för perioden är positivt med tkr. Saldot från beställarförbundet på tkr är ännu inte överfört till samordningsförbundet. Detta innebär att resultatet för perioden faktiskt är tkr. I övriga kostnader ingår bl.a. engångskostnader motsvarande 500 tkr som i budgeten reserverades för SDN Lundby. Av ovan nämnda skäl finns endast ett fåtal poster i balansräkningen, bilaga 2. Övriga kortfristiga fordringar består i huvudsak av samverkansmedel som ännu inte blivit utbetalade till samordningsförbundet. Övriga kortfristiga skulder består av en skuld till beställarförbundet som hanterat ekonomin under perioden. Avsatta medel med motsvarande tkr för moms kommer inte att behöva ianspråktas. Det har nyligen kommit besked om att samordningsförbundet kommer att kunna redovisa moms. Den balanspost som i budgeten är avsatt med motsvarande 400 tkr kommer troligen inte heller att behöva ianspråktas. Kostnaderna för omställnings- och avveckling beräknas inte komma att uppgå till avsatta tkr. I budgeten finns dessutom tkr kvar att disponera. Eftersom det förkommit brister i den efterfrågade ekonomiska rapporteringen till samordningsförbudet råder det osäkerhet kring prognosen i förhållande till budget. Dessutom kan det att ske omstrukturering i verksamheterna vilket kan innebära omfördelning av medel mellan verksamheterna. Utifrån en försiktig bedömning skulle resultatet för samordningsförbundet på helårsbasis kunna bli positivt med ca tkr. Förslag till beslut Samordningsförbundet Göteborg Hisingen föreslås besluta att godkänna förslaget till delårsbokslut för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen att förklara protokollet under denna punkt omedelbart justerat Samordningsförbundet Göteborg Hisingen Ola Andersson Ansvarig tjänsteman

10 10 Resultaträkning Bilaga 1 Intäkter Samverkansmedel Summa intäkter Kostnader Personalkostnader Arvoden Sociala avgifter Summa personalkostnader Övriga kostnader Lokalkostnader Övriga kostnader Samverkansinsatser Summa övriga kostnader Summa kostnader Summa nettokostnad Finansiella intäkter Ränteintäkter Summa finansiella intäkter Periodens resultat

11 11 Balansräkning Bilaga 2 Omsättningstillgångar Övriga kortfristiga fordringar Summa omsättningstillgångar Skulder och eget kapital Eget kapital Eget kapital Periondens resultat Summa eget kapital Kortfristiga skulder Övriga kortfristiga skulder Summa kortfristiga skulder Summa skulder och eget kapital

Samordningsförbundet Göteborg Tjänsteutlåtande Dnr 2005/05 Hisingen

Samordningsförbundet Göteborg Tjänsteutlåtande Dnr 2005/05 Hisingen Samordningsförbundet Göteborg Tjänsteutlåtande Dnr 2005/05 Hisingen 2005-01-05 Ärende nr 11 SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG HISINGENS BUDGET 2005 Inledning Samordningsförbundet Göteborg Hisingen ansvarar

Läs mer

Förslag till inriktning av budget för 2005.

Förslag till inriktning av budget för 2005. Beställarförbundet DELTA Tjänsteutlåtande Dnr 2004/21 på Hisingen 2004-10-18 Sekretariatet, OA Förslag till inriktning av budget för 2005. Inledning Vid Beställarförbundet DELTA:s sammanträde den 2 september

Läs mer

Delårsbokslut januari - augusti 2005

Delårsbokslut januari - augusti 2005 Samordningsförbundet Göteborg Tjänsteutlåtande Dnr 2005/11 Hisingen 2005-09-23 Kansliet, OA Delårsbokslut januari - augusti 2005 Ärende nr 6 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen följer Göteborgs stads

Läs mer

Delårsbokslut januari - mars 2008

Delårsbokslut januari - mars 2008 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/08 2008-04-17 Ärende nr 4 Delårsbokslut

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG HISINGENS BUDGET FÖR TIDEN 1 JUNI TILL 31 DECEMBER ÅR 2005

SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG HISINGENS BUDGET FÖR TIDEN 1 JUNI TILL 31 DECEMBER ÅR 2005 Samordningsförbundet Göteborg Tjänsteutlåtande Dnr 2005/08 Hisingen 2005-03-09 Sekretariatet, OA SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG HISINGENS BUDGET FÖR TIDEN 1 JUNI TILL 31 DECEMBER ÅR 2005 1. Inriktning Samordningsförbundet

Läs mer

Delårsbokslut januari - mars 2006

Delårsbokslut januari - mars 2006 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0005/06 2006-04-25 Ärende nr 8 Delårsbokslut

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/ Ärende nr 5

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/ Ärende nr 5 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/07 2007-09-21 Ärende nr 5 Samordningsförbundet

Läs mer

Delårsbokslut januari - mars 2009

Delårsbokslut januari - mars 2009 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/09 2009-04-24 Ärende nr 3 Delårsbokslut

Läs mer

FÖRSLAG TILL BUDGET 2006

FÖRSLAG TILL BUDGET 2006 Samordningsförbundet Göteborg Tjänsteutlåtande Dnr 0305/05 Hisingen kallat DELTA 2005-10-28 Sekretariatet, OA Ärende nr 7 FÖRSLAG TILL BUDGET 2006 1. Inriktning Samordningsförbundet Göteborg Hisingen har

Läs mer

ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2009 ÅRS VERKSAMHET

ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2009 ÅRS VERKSAMHET Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/10 2010-02-11 Ärende nr 3 SAMORDNINGSFÖRBUNDET

Läs mer

DIS Deltagare i samverkan

DIS Deltagare i samverkan Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN DIS Deltagare i samverkan Uppföljning 2005-2007 Helena Johansson Hisingen

Läs mer

Förslag till budget år 2007

Förslag till budget år 2007 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0005/06 2006-09-26 Ärende nr 6 Förslag

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Ärende nr 7 SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG HISINGENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

Budget och verksamhetsplan för år 2015

Budget och verksamhetsplan för år 2015 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/14 2014-11-20 Ärende nr 3 Budget

Läs mer

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 2 Verksamhetsplan - budget Samordningsförbundet Göteborg Centrum 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0005/ Ärende nr 5

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0005/ Ärende nr 5 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0005/06 2006-09-26 Ärende nr 5 Samordningsförbundet

Läs mer

Deltagare i samverkan

Deltagare i samverkan Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Deltagare i samverkan uppföljning med stöd av Excel Resultat 2006 Helena

Läs mer

Delårsbokslut januari - mars 2010

Delårsbokslut januari - mars 2010 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/10 2010-04-23 Ärende nr 3 Delårsbokslut

Läs mer

Budget och verksamhetsplan för år 2010

Budget och verksamhetsplan för år 2010 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/09 2009-12-14 Ärende nr 3 Budget

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/07 2007-02-13 Ärende nr 6 SAMORDNINGSFÖRBUNDET

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/ Ärende nr 3

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/ Ärende nr 3 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/07 2007-11-01 Ärende nr 3 Budget

Läs mer

FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2

FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 Unga vuxna... 2 Ungdomsteam Kortedala/Bergsjön... 2 Samordnare Ungdomscentrum Angered...

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST. Detaljbudget 2013. Samordningsförbundet Göteborg Nordost

SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST. Detaljbudget 2013. Samordningsförbundet Göteborg Nordost Samordningsförbundet Göteborg Nordost Detaljbudget SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST Följande dokument beskriver det stöd till samordnade aktiviteter som förbundet budgeterar under. Dokumentet utgör

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Skaraborg

Samordningsförbundet Norra Skaraborg 2014 Samordningsförbundet Verksamhetsplan Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet 2 Mål- och ramdokument Mål, syfte, principer och centrala begrepp för samordningsförbundet Övergripande mål Det

Läs mer

Vinnarna av samverkan ska vara invånarna i Nordost

Vinnarna av samverkan ska vara invånarna i Nordost Samordningsförbundet Göteborg Nordost -11-30 FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 UNGA VUXNA...2 Ungdomsteam Kortedala/Bergsjön...2

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5. VERKSAMHETSPLAN 2011 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Budget och verksamhetsplan fo r a r 2019

Budget och verksamhetsplan fo r a r 2019 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/18 2018-11-22 Budget och verksamhetsplan

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

Budget 2013 med inriktning till 2015

Budget 2013 med inriktning till 2015 Budget 2013 med inriktning till 2015 Ärendet Enligt förbundsordning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost skall styrelsen fatta beslut om budget för kommande år senast 30:e november. I detta tjänsteutlåtande

Läs mer

Resultat från uppföljning i Västra Götaland 2010

Resultat från uppföljning i Västra Götaland 2010 Berit Björnered Resursperson för uppföljning Västra Götaland 2011-01-17 1 (7) Resultat från uppföljning i Västra Götaland 2010 Uppföljningssystemet DIS Deltagare i samverkan. DIS är ett uppföljningssystem

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2018 (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGEN FÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2018 1. Sammanfattning

Läs mer

Delårsbokslut januari - augusti 2013

Delårsbokslut januari - augusti 2013 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/13 2013-11-19 Ärende nr 2 Delårsbokslut

Läs mer

Delårsbokslut januari - augusti 2010

Delårsbokslut januari - augusti 2010 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/10 2010-09-17 Ärende nr 4 Delårsbokslut

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2017 (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2017 1. Sammanfattning

Läs mer

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 1 Verksamhetsplan & budget Finsam Karlskoga/ Degerfors för Perioden 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom Degerfors och

Läs mer

Budget och verksamhetsplan för år 2017

Budget och verksamhetsplan för år 2017 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/16 2016-11-21 Ärende nr 4 Budget

Läs mer

Budget och verksamhetsplan fo r a r 2016

Budget och verksamhetsplan fo r a r 2016 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/15 2015-11-18 Ärende nr 4 Budget

Läs mer

Budget och verksamhetsplan för år 2014

Budget och verksamhetsplan för år 2014 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/13 2013-11-19 Ärende nr 3 Budget

Läs mer

Delårsbokslut januari - augusti 2012

Delårsbokslut januari - augusti 2012 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/12 2012-10-05 Ärende nr 6 Delårsbokslut

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamheter under Uppföljning och utvärdering 6

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamheter under Uppföljning och utvärdering 6 VERKSAMHETSPLAN 2012 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamheter

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3 VERKSAMHETSPLAN 2010 Innehållsförteckning 2 Inledning 3 Övergripande mål och syfte 3 Målgrupper 3 Organisation 4 Styrelsens uppgifter 4 Beredningsgruppens uppgifter 4 Tjänstemannens uppgifter 4 Revisorer

Läs mer

Delårsbokslut januari - mars 2013

Delårsbokslut januari - mars 2013 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/3 203-05-08 Ärende nr 7 Delårsbokslut

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2016 (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2016 1. Sammanfattning

Läs mer

Delårsbokslut. Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA)s. Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA)

Delårsbokslut. Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA)s. Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande 2008-09-25 Samordningsförbundet Göteborg

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Excelfilen. - ett sätt att följa upp samverkansaktiviteter

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Excelfilen. - ett sätt att följa upp samverkansaktiviteter Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Excelfilen - ett sätt att följa upp samverkansaktiviteter Resultat 2005

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2014:11 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST. Detaljbudget 2014. Samordningsförbundet Göteborg Nordost

SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST. Detaljbudget 2014. Samordningsförbundet Göteborg Nordost Samordningsförbundet Göteborg Nordost Detaljbudget SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST Följande dokument beskriver det stöd till samordnade aktiviteter som förbundet budgeterar under. Dokumentet utgör

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2007

Verksamhetsplan Budget 2007 Lycksele Verksamhetsplan Budget 2007 Samordningsförbundet Lycksele Lycksele kommun, Landstinget i Västerbotten, LAN Västerbotten, Försäkringskassan Västerbotten 1 1. Samordningsförbundet...3 Inledning...3

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Budget 2011. Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24

Budget 2011. Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24 Samordningsförbundet Göteborg Väster Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24 Tjänsteutlåtande Dnr 2010/23 Pkt 3 Budget 2011 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Verksamhetsplan och budget 2014 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 1 Förvaltningsberättelse 1.1 Uppstart och bildande

Läs mer

Budget och verksamhetsplan fo r a r 2018

Budget och verksamhetsplan fo r a r 2018 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/17 2017-11-16 Budget och verksamhetsplan

Läs mer

BUDGET 2015 MED INRIKTNING TILL Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Dnr 2012/01 Ärende nr: 3 Sammanträde

BUDGET 2015 MED INRIKTNING TILL Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Dnr 2012/01 Ärende nr: 3 Sammanträde BUDGET 2015 MED INRIKTNING TILL 2017 ÄRENDET... 1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2015-2017... 2 INRIKTNING... 4 FÖRÄNDRINGAR/AVSLUT I FÖRHÅLLANDE TILL FÖREGÅENDE ÅR... 4 SAMMANFATTNING AV STRATEGIER... 5 EKONOMISKA

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2013 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA

Verksamhetsplan Budget 2013 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Verksamhetsplan Budget 2013 Plan 2014 2015 Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Lycksele kommun, Landstinget i Västerbotten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan Samordningsförbundet Lycksele, Lysa 1.

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Rnr: Ärende nr: 4. Sammanträde

Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Rnr: Ärende nr: 4. Sammanträde SAMMANFATTNING Följande dokument är s delårsrapport för januari-mars 2019. Dokumentet ger en övergripande bild av hur verksamheten bedrivits, hur ekonomiska resurser har använts och med vilka resultat.

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Uppgifter om sökande organisation Försäkringskassan Firmatecknare/Chef Roger Johansson Utdelningsadress Box 510 Kontaktperson

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2012 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA

Verksamhetsplan Budget 2012 Plan Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Verksamhetsplan Budget 2012 Plan 2013 2014 Samordningsförbundet Lycksele, LYSA Lycksele kommun, Landstinget i Västerbotten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan Samordningsförbundet Lycksele, Lysa 1.

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV EGENFÖRSÖRJNING 1 (7) Delårsrapport

Läs mer

NySatsa i Haninge. Ett projekt med syfte att främja individens möjligheter till återgång i arbete. genom individuell utveckling och vägledning

NySatsa i Haninge. Ett projekt med syfte att främja individens möjligheter till återgång i arbete. genom individuell utveckling och vägledning NySatsa i Haninge Ett projekt med syfte att främja individens möjligheter till återgång i arbete genom individuell utveckling och vägledning Ingrid Anderzén, Ann-Sophie Hansson Enheten för socialmedicin

Läs mer

Budget och verksamhetsplan för år 2009

Budget och verksamhetsplan för år 2009 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/09 2008-12-10 Ärende nr 5 Budget

Läs mer

Verksamhet/insatser 2007-2008

Verksamhet/insatser 2007-2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Beredningsgruppen i samarbete med ansvarig tjänsteman Verksamhet/insatser 2007-2008 En förutsättning för att lyckas med rehabilitering i samverkan är att det är individens

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 114/05 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST. Detaljbudget 2015. Samordningsförbundet Göteborg Nordost

SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST. Detaljbudget 2015. Samordningsförbundet Göteborg Nordost Samordningsförbundet Göteborg Nordost Detaljbudget 2015 SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST Följande dokument beskriver det stöd till samordnade insatser som förbundet budgeterar under 2015. Dokumentet

Läs mer

Framgångsfaktorer för samverkan

Framgångsfaktorer för samverkan Framgångsfaktorer för samverkan Helhetssyn på patienters och klienters behov som utgångspunkt för samverkan. Kompetens att arbeta och kommunicera över professionella och organisatoriska gränser ( samverkanskompetens

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

FRÅGEFORMULÄR. Din bakgrund. DELTA-verksamhet: ARBETSMARKNADSTORGET. 1. Kön Man. Kvinna. 2. Ålder. .. år.

FRÅGEFORMULÄR. Din bakgrund. DELTA-verksamhet: ARBETSMARKNADSTORGET. 1. Kön Man. Kvinna. 2. Ålder. .. år. FRÅGEFORMULÄR DELTA-verksamhet: ARBETSMARKNADSTORGET Din bakgrund 1. Kön Man. Kvinna. 2. Ålder.. år. 3. Familjesituation Bor hos föräldrar eller anhöriga. Ensamstående utan barn hemma. Ensamstående med

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2011

Verksamhetsplan och budget 2011 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

ÖVERSYN AV ARBETSSÄTT OCH MÅLGRUPP SAMT STRUKTURELLA FÖRÄNDRINGAR PÅ LUNDBYKAJEN

ÖVERSYN AV ARBETSSÄTT OCH MÅLGRUPP SAMT STRUKTURELLA FÖRÄNDRINGAR PÅ LUNDBYKAJEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Tjänsteutlåtande Dnr 2005/13 Hisingen 2005-06-13 Sekretariatet, OA, CA Ärende nr 7 ÖVERSYN AV ARBETSSÄTT OCH MÅLGRUPP SAMT STRUKTURELLA FÖRÄNDRINGAR PÅ LUNDBYKAJEN Bakgrund

Läs mer

Budget Karin Alstersjö Styrelsemöte Pkt 3

Budget Karin Alstersjö Styrelsemöte Pkt 3 Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr Karin Alstersjö Styrelsemöte 2013-12-05 Pkt 3 Budget 2014 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet Göteborg

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

Lag 2003:1210 om finansiell samordning

Lag 2003:1210 om finansiell samordning Lag 2003:1210 om finansiell samordning 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att: 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna 3.

Läs mer

Tjänsteutlåtande Budget Dnr 0021/12 Reviderad. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år

Tjänsteutlåtande Budget Dnr 0021/12 Reviderad. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år 2014 2015 Budget 2013 med verksamhetsplan för år 2014 2015 Övergripande mål och målgrupper Förbundets ändamål är att inom stadsdelarna

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

Vågmästaregatan 1 D, fjärde våningen. Bengt Pervik (fp) Lennart Johansson LAN

Vågmästaregatan 1 D, fjärde våningen. Bengt Pervik (fp) Lennart Johansson LAN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-06-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 12.45 14.25 PLATS Vågmästaregatan 1 D, fjärde

Läs mer

BUDGET 2014 MED INRIKTNING TILL Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Dnr 2012/01 Ärende nr: 2 Sammanträde

BUDGET 2014 MED INRIKTNING TILL Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Dnr 2012/01 Ärende nr: 2 Sammanträde BUDGET 2014 MED INRIKTNING TILL 2016 ÄRENDET... 1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2016... 2 FÖRÄNDRINGAR/AVSLUT I FÖRHÅLLANDE TILL FÖREGÅENDE ÅR... 3 IDENTIFIERADE BEHOVSGRUPPER... 5 SAMMANFATTNING AV STRATEGIER...

Läs mer

Tidig och samordnad rehabilitering Årsrapport 2009

Tidig och samordnad rehabilitering Årsrapport 2009 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Tidig och samordnad rehabilitering Årsrapport 2009 1. VERKSAMHETENS UPPDRAG

Läs mer

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottets förslag

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottets förslag STRÖMSTADS KOMMUN Ärenden Sida 24 (38) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-10-24 KS/2013 0159 KS 116 Årsredovisning med verksamhetsberättelse för Samordningsförbundet Norra Bohuslän Kommunstyrelsen

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost Delårsredovisning

Samordningsförbundet Göteborg Nordost Delårsredovisning Samordningsförbundet Göteborg Nordost Delårsredovisning Sida 1 av 13 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST... 2 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHET... 3 Tabell: Antal deltagare... 4 Tabell:

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Verksamhetens inriktning 3. Uppföljning och utvärdering 7. Finansiering 7.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Verksamhetens inriktning 3. Uppföljning och utvärdering 7. Finansiering 7. VERKSAMHETSPLAN 2013 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhetens inriktning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning VERKSAMHETSPLAN 212 (dnr 211:29 / 1) 1. Inledning Samordningsförbund har ett unikt uppdrag att stödja samordnade insatser för personer som behöver hjälp av flera huvudmän för att komma tillbaka till arbete.

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5. Budget 2013

Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5. Budget 2013 Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5 Budget 2013 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet Göteborg

Läs mer

Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2

Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2 Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2 Ansökan Lokala samverkansgruppen i området Högsby, Mönsterås och Oskarshamn ansöker om projektmedel för gemensam verksamhet under tiden 1

Läs mer

DELTA-samverkan maj - augusti 2001

DELTA-samverkan maj - augusti 2001 Beställarförbundet DELTA Tjänsteutlåtande Dnr 2001/26 på Hisingen 2001-09-18 Sekretariatet, JJ DELTA-samverkan maj - augusti 2001 Efter det intensiva arbetet med utvärderingsrapporten har vi mer koncentrerat

Läs mer

1. Vad menas med funktion för koordinering av sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen?

1. Vad menas med funktion för koordinering av sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen? 2016-12-16 1 (5) Avdelningen för Vård och omsorg Anna Östbom Frågor och svar Villkor 2 Funktion för koordinering 1. Vad menas med funktion för koordinering av sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen?

Läs mer

Kartläggning av sjukskrivna personer utan sjukpenning, aktuella på ekonomiskt bistånd i kommunerna Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna

Kartläggning av sjukskrivna personer utan sjukpenning, aktuella på ekonomiskt bistånd i kommunerna Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna Kartläggning av sjukskrivna personer utan sjukpenning, aktuella på ekonomiskt bistånd i na Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna Bakgrund Projektet SAMRE-samordnad rehabilitering för sjukskrivna utan

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

DELTA-samverkan maj - augusti 2002

DELTA-samverkan maj - augusti 2002 Beställarförbundet DELTA Tjänsteutlåtande Dnr 2002/18 på Hisingen 2002-09-17 Sekretariatet DELTA-samverkan maj - augusti 2002 Inom DELTA-samverkans aktiviteter har arbetet med att implementera erfarenheterna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson 2009-01-28 Bilaga 3 Dnr: 0007/09 Ärende nr 3 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost Delårsredovisning

Samordningsförbundet Göteborg Nordost Delårsredovisning Samordningsförbundet Göteborg Nordost Delårsredovisning 2016-03-31 Sida 2 av 8 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST... 4 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHET... 4 Diagram: Utskrivningsanledningar...

Läs mer

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-04-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 08.40 10.35 (Ajournering 09.40-09.45) PLATS

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2011

Verksamhetsplan Budget 2011 Verksamhetsplan Budget 2011 Samordningsförbundet i Jämtlands län Arbetsförmedlingen Bergs kommun Bräcke kommun Härjedalens kommun Krokoms kommun Ragunda kommun Strömsunds kommun Åre kommun Östersunds kommun

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå Samordningsförbundet Umeå Umeå kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan i Umeå, Länsarbetsnämnden i Umeå Verksamhetsplan Budget 2006 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundet Umeå...

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer