Logitech. Nätverksmusiksystem. Användarhandbok. svenska (emea)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Logitech. Nätverksmusiksystem. Användarhandbok. svenska (emea)"

Transkript

1 Logitech Nätverksmusiksystem Användarhandbok svenska (emea)

2 Användarhandbok för Squeezebox Duet 1 Contents Om Squeezebox Duet...2 Hjälp...2 Innehåll...3 Systemkrav...3 Innan du börjar...4 Välj nätverkskonfiguration...4 Ta reda på inställningarna för ditt trådlösa nätverk...4 Använda Squeezebox Controller...5 Squeezebox Controller-gränssnitt...6 Installera maskinvaran...7 Ladda batteriet...7 Anslut Squeezebox Receiver...8 Skapa ett SqueezeNetwork -konto...9 Lyssna när datorn är avstängd...9 Installera SqueezeCenter (valfritt)...10 Anslut Squeezebox Duet...11 Helt trådlös nätverkskonfiguration...11 Hybridnätverkskonfiguration...13 Bryggad nätverkskonfiguration...16 Squeezebox Controller-skärm...18 Spela musik...20 Slumpmässig blandning...20 Bläddra i biblioteket...20 Spellistor...21 Favoriter...22 Rensa Aktuellt spår...22 Redigera en spellista du sparat på datorn...22 Söka i musikbiblioteket...22 Tagga musikfiler...23 Webbradio...23 Musiktjänster...24 Bilaga A: Konfigurera brandväggen...25 Bilaga B: Knappfärgskoder...26 Bilaga C: Uppdatera programvaran...28 Bilaga D: Filformat som stöds...29 Bilaga E: Använda Apple itunes...30 Bilaga F: Felsökning...31 Bilaga G: Återställa standardinställningar...37 Vidare information...38 Webbaserad hjälp...38 Kontakta supportavdelningen...38 Resurser för utvecklare...38 Logitechs kontaktinformation...38 Returneringsinformation...38 Logitech produktgaranti för maskinvara...39 Säkerhet...40

3 2 Logitech Om Squeezebox Duet Tack för att du valt nätverksmusiksystemet Squeezebox Duet från Logitech. Vi hoppas att du kommer att ha lika roligt när du använder systemet som vi hade när vi utvecklade det. I Squeezebox Duet-paketet ingår Squeezebox Controller, en trådlös fjärrkontroll för att bläddra i, välja och spela upp musiksamlingen, lyssna på tusentals webbradiostationer, använda musiktjänster som Last.fm och till och med hantera mp3tunes-arkiv, allt med några enkla knapptryckningar. I paketet finns också Squeezebox Receiver, en kompakt nätverksmusikspelare som överför musiken från datorn eller Internet till stereon eller till strömförsörjda högtalare via hemnätverket. Om du lägger till fler Squeezebox-mottagare eller andra spelare ur Squeezebox-serien, kan du skapa en unik spellista för varje rum eller synkronisera spelarna så att samma musik spelas överallt. Den här användarhandboken innehåller grundläggande anvisningar om hur du installerar och använder Squeezebox Duet. Eftersom produkten ständigt utvecklas och förbättras kanske inte alla funktioner beskrivs här. Mer information om de senaste funktionerna finns på webbplatsen slimdevices.com, där du också kan gå med i våra aktiva användarforum eller ta del av detaljerad dokumentation för programutvecklare. Hjälp Om du stöter på några problem under installationen har du flera olika möjligheter att få experthjälp: Gå först till avsnittet Felsökning i den här handboken. De vanligaste problemen tas upp där. En utförlig lista över vanliga frågor finns på under Support Felsökning. Besök 3. och gå till Support E-postsupport och fyll i e-postformuläret. Du får svar inom en arbetsdag.

4 Användarhandbok för Squeezebox Duet 3 Innehåll I paketet hittar du: Squeezebox Controller Uppladdningsbart litiumjonbatteri Laddare med nätadapter Squeezebox Receiver Nätadapter för mottagaren Guldpläterad stereo-rca-kabel Eluttagsadaptrar för din region Snabbstartsguide Systemkrav Operativsystem Windows Vista / XP / 2000 Mac OS X, version 10.3 eller senare Linux-baserat operativsystem med Perl eller senare Dator 733 MHz-processor eller snabbare 256 MB RAM-minne 80 MB ledigt hårddiskutrymme Nätverk Ethernet- och/eller b/g/n-kompatibelt trådlöst nätverk Internet Bredband krävs för webbradio och musiktjänster som Last.fm och MP3tunes. Internetanslutning krävs också för att ladda ner programmet SqueezeCenter och programuppdateringar till fjärrkontrollen.

5 4 Logitech Innan du börjar Om du redan har ett Ethernet-nätverk eller ett trådlöst nätverk och en dator som kan fungera som server, tar det ungefär 30 minuter att installera Squeezebox Duet. Det finns ett par saker du kan göra för att förenkla installationen. Välj nätverkskonfiguration Det blir enklare att installera Squeezebox Duet om du vet vilken nätverkskonfiguration du har, så att du kan följa rätt instruktioner. Det finns tre möjliga konfigurationer: En helt trådlös installation om du redan har ett trådlöst hemnätverk som du ansluter både Squeezebox Controller och Squeezebox Receiver till. En hybridinstallation om du både har ett trådlöst och trådbundet nätverk hemma, och ansluter Squeezebox Controller trådlöst och Squeezebox Receiver med en Ethernet-kabel. En bryggad installation om du endast har ett trådbundet nätverk. I den här konfigurationen ansluts Squeezebox Receiver till nätverket med en Ethernet-kabel, och Squeezebox Controller använder mottagaren som brygga till nätverket. Ta reda på inställningarna för ditt trådlösa nätverk Det här avsnittet gäller endast dig som ska ansluta Squeezebox Duet till det befintliga trådlösa nätverket i en helt trådlös installation eller en hybridinstallation. Det blir lättare att installera Squeezebox Duet om du först tar reda på detaljerna kring ditt nätverk. Nätverksnamn (SSID): Säkerhetsnyckel: Om du har ett skyddat nätverk måste du ange säkerhetsnyckeln när du installerar nätverksmusiksystemet.

6 Användarhandbok för Squeezebox Duet 5 Squeezebox Duet har stöd för de vanligaste säkerhetsnycklarna som används i trådlösa nätverk: WEP (64- och 128-bitars), WPA och WPA2. Det är viktigt att du har säkerhetsnyckeln tillgänglig innan du börjar. WEP-nycklar anges hexadecimalt (med siffror 0 9 och bokstäver A F). 64-bitars WEP-nycklar är exakt 10 tecken långa, 128-bitars exakt 26 tecken. WPA- och WPA2- nycklar är mellan 8 och 64 tecken långa och kan innehålla vilka siffror eller bokstäver (både versaler och gemener) som helst, samt vissa skiljetecken. Squeezebox Duet kan i allmänhet känna av vilken typ av säkerhet som används, men om du använder WEP-kryptering kan systemet inte känna av om det rör sig om en 64-bitars eller 126-bitars nyckel. Det måste du veta innan du börjar. Om du använder Apple Airport Base Station. Squeezebox Duet använder standarden och är inställd för WEP-nycklar i hexadecimalt format. Airport Base Station använder ASCII-tecken för WEP-nyckeln. Du måste hitta den hexadecimala versionen av WEP-nyckeln för att konfigurera Squeezebox Duet. Gör så här: Öppna administratörsverktyget för Airport. I Mac OS X hittar du verktyget under Program > Verktygsprogram i Finder. I Windows går du till Start > Program > Airport Admin Utility. Markera din basstation och klicka på Konfigurera. I konfigurationsfönstret klickar du på lösenordsikonen (ikonen som ser ut som ett hänglås) högst upp i fönstret. Då visas nyckeln i hexadecimalformat. Skriv ner säkerhetsnyckeln på föregående sida. OBS! 64-bitars WEP-nycklar för Airport Base Station är exakt 5 tecken långa, 128-bitars exakt 13 tecken. Använda Squeezebox Controller Det här är ett bra tillfälle att börja bekanta sig med Squeezebox Controller. Om du känner till hur gränssnittet fungerar blir det lättare att konfigurera Squeezebox Duet.

7 6 Logitech Squeezebox Controller-gränssnitt A. Rullningshjulet används för att navigera uppåt och nedåt i listor och menyer. B. Med mittknappen öppnar du menyer och väljer låt, album, artist eller musikgenre. C. Spela upp när du vill spela upp en låt, ett album, en artist eller en genre. Då ersätts din aktuella spellista. D. Bakåt när du vill gå tillbaka till föregående menyalternativ eller sida. F A B C E. Tryck på Hem för att gå tillbaka till rotmenyn. Om du trycker på Hem en gång till visas sidan Aktuellt spår. Hem används också för att stänga av fjärrkontrollen. Håll knappen nedtryckt när du vill stänga av kontrollen. Tryck en gång för att slå på den. D G H E F. Tryck på plusknappen för att lägga till en låt, ett album, en artist eller en genre i den aktuella spellistan. G. Använd volym (+) och volym ( )för att kontrollera volymen. En volymstapel som indikerar volymnivån visas. När stapeln är synlig kan du justera volymen med hjälp av rullningshjulet. H. Med knapparna Snabbspola bakåt, Paus och Snabbspola framåt styr du uppspelningen av musiken. Håll pausknappen nedtryckt för att stoppa uppspelningen.

8 Användarhandbok för Squeezebox Duet 7 Installera maskinvaran Ladda batteriet I det här steget behöver du: Squeezebox Controller Laddare med nätadapter Eluttagsadapter för din region Batteri Ladda först batteriet så att det kan användas för konfigurationen av Squeezebox Controller och Receiver för nätverket Välj rätt eluttagsadapter och anslut den till laddarens nätadapter. Se till att den sitter ordentligt på plats. Anslut nätadaptern till vägguttaget. Sätt i batteriet i fjärrkontrollen: Ta bort batteriluckan på fjärrkontrollens baksida. Skjut batteriluckan mot botten av enheten med hjälp av tummarna. Den ska röra sig ungefär en halv centimeter. Sätt i batteriet och se till att texten This side up är vänd uppåt och går att läsa. Placera den del av batteriet som är märkt med tre pilar i batteriluckan först, och för in batteriet under plastfliken. Sätt tillbaka batteriluckan. Piggarna på luckan ska haka i skårorna på fjärrkontrollen. Skjut batteriluckan uppåt tills den sitter på plats. Sätt fjärrkontrollen i laddaren. Fjärrkontrollen slås på och batteripacket börjar laddas. Det kan ta upp till fyra timmar innan batteripacket är fulladdat. Batteriet behöver dock inte vara fulladdat för att du ska kunna konfigurera fjärrkontrollen.

9 8 Logitech Anslut Squeezebox Receiver I det här steget behöver du: Squeezebox Receiver Nätadapter för Squeezebox Receiver Eluttagsadapter för din region RCA-stereokablar eller en egen optisk eller koaxial S/PDIF-kabel. Egen Ethernet-kabel (för hybridinstallationer och bryggade installationer). Nu kan du ansluta Squeezebox Receiver till stereon eller till ett par strömförsörjda högtalare. Om du använder ett trådbundet nätverk (antingen en hybridinstallation eller en bryggad installation), ansluter du även Ethernet-kabeln. 1. Anslut stereon eller högtalarna till mottagaren med de medföljande färgkodade, guldpläterade RCA-kablarna. Kablarna kan användas med i stort sett vilken stereoanläggning eller vilket högtalarsystem som helst. Du kan också ansluta mottagaren till en digital ingång via S/PDIF-kontakten med en egen optisk eller koaxial kabel. 2. Valfritt: Anslut Ethernet-kabeln till mottagaren och till nätverksswitchen eller uttaget Sätt fast eluttagsadaptern på mottagarens nätadapter. Se till att den hamnar på plats och sitter fast ordentligt. Anslut nätadaptern till vägguttaget och till mottagaren. Knappen på mottagarens front bör blinka rött, vilket innebär att mottagaren är igång men ännu inte programmerad för nätverket. Analog ljudutgång (RCA) Digital optisk utgång Digital koaxial utgång Ethernet Strömförsörjning

10 Användarhandbok för Squeezebox Duet 9 Skapa ett SqueezeNetwork -konto I det här steget behöver du: En dator med webbläsare Bredband En giltig e-postadress SqueezeNetwork är en webbtjänst som du kan använda för att lyssna på tusentals olika webbradiokanaler och onlinemusiktjänster som Last.fm och MP3tunes. Du kan lyssna på Squeezebox även när datorn är avstängd. Registrera dig gratis och skapa ett konto, så får du ut det mesta av ditt Squeezebox-system. OBS! För vissa tjänster måste du betala en avgift vi erbjuder kostnadsfria utvärderingsperioder så att du kan testa tjänsterna först. Om du vill registrera dig öppnar du webbläsaren (t.ex. Internet Explorer eller Safari) och går till Klicka på Komma igång så startas registreringsguiden. Följ anvisningarna på skärmen. Om du anger personlig information under registreringen kommer du automatiskt och kostnadsfritt att få prova på våra partners tjänster. Du väljer själv om du vill ange uppgifterna. Om du redan har ett SqueezeNetwork-konto är det bara att logga in. Lyssna när datorn är avstängd Genom att prenumerera på MP3tunes och ladda upp en egen musiksamling till deras arkivtjänst får du tillgång till musiken även när datorn är avstängd. Det här är en perfekt lösning för den som vill ha tillgång till musik dygnet runt, utan att ständigt ha datorn igång. Det finns flera fördelar med ett MP3tunes-arkiv. Du har t.ex. tillgång till musiksamlingen från vilken internetansluten dator som helst, t.ex. på kontoret eller hemma hos en vän. Det går också att lyssna från många mobiltelefoner och andra anslutna enheter. OBS! Musikarkivet är en avgiftsbelagd tjänst som tillhandahålls av MP3tunes Inc., som inte tillhör Logitech-koncernen. Du betalar själv eventuella avgifter i samband med nyttjandet av tjänsten. Besök mp3tunes.com för vidare information.

11 10 Logitech Installera SqueezeCenter (valfritt) SqueezeCenter är en musikserver som körs på datorn och som ansluter Squeezebox-spelare och -fjärrkontroller till musikfilerna på datorn och gör det möjligt att använda plugin-program från oberoende utvecklare så att du kan lägga till ytterligare funktioner till Squeezebox. Om du endast tänker använda Squeezebox Duet för att lyssna på webbradio och onlinemusiktjänster, eller om du lagrar dina musikfiler i ett MP3tunes-arkiv, kan du hoppa över det här steget. Du kan ladda ner SqueezeCenter från När du loggat in på SqueezeNetwork klickar du på Ladda ner SqueezeCenter. Följ sedan anvisningarna nedan Markera den version av SqueezeCenter som passar ditt operativsystem, och spara programmet på en plats där du lätt hittar det. Nedladdningen börjar. När nedladdningen har slutförts, dubbelklickar du på ikonen för installationsprogrammet och följer sedan anvisningarna på skärmen. Första gången du startar SqueezeCenter, får du ange sökvägar till dina musikfiler och spellistor samt uppgifterna från ditt SqueezeNetwork-konto. SqueezeCenter söker sedan igenom musiksamlingen. Hur lång tid det tar beror på hur stor musiksamlingen är och hur snabb dator du har. OBS! SqueezeCenter söker efter musikfiler i en mapp och dess undermappar. Om du har sparat musikfiler i flera olika mappar eller på olika datorer, måste du skapa en genväg till de andra mapparna och spara dem i den mapp du angett att SqueezeCenter ska söka i. OBS! Om du installerar SqueezeCenter på en Linux-baserad dator, eller på en Unix-variant med hjälp av ett tar-arkiv, finns det mer information på wiki.slimdevices.com.

12 Användarhandbok för Squeezebox Duet 11 Anslut Squeezebox Duet I det här steget ansluter du Squeezebox Controller och Receiver till ditt lokala nätverk och väljer musikkälla. Nedan följer tre avsnitt där vart och ett innehåller anvisningar för en av nätverkskonfigurationerna som beskrivs under Välj nätverkskonfiguration ovan. Du behöver bara följa anvisningarna för din nätverkskonfiguration. Helt trådlös nätverkskonfiguration I den här konfigurationen ansluts både Squeezebox Controller och Receiver till det trådlösa nätverket. Konfigurera Squeezebox Controller Ta bort Squeezebox Controller från laddaren. Om fjärrkontrollen är avstängd slår du på den genom att trycka på Hem. Använd rullningshjulet för att markera det språk du vill använda, och tryck sedan på mittknappen för att välja. Startsidan visas. Gå vidare till nästa sida genom att trycka på mittknappen. Välj rätt trådlös region för land eller region. OBS! Om du inte väljer rätt region riskerar du att bryta mot gällande lagstiftning. Om ditt land eller din region inte finns med på listan, bör du välja det/den som ligger närmast. Sidan Trådlösa nätverk visas, med en lista över tillgängliga trådlösa nätverk. Bläddra till nätverket och tryck på mittknappen för att välja det. OBS! Om routern har konfigurerats att inte visa nätverksnamnet (kallas också SSID), ser du inte alternativet i listan. Du kan ansluta till nätverket genom att välja Andra nätverk, och ange nätverksnamnet manuellt. OBS! Om du är säker på att nätverksnamnet visas, men det ändå inte finns med på listan kanske du befinner dig för långt från routern. Om det inte hjälper att flytta närmare, kontrollerar du en extra gång att routern visar nätverksnamnet.

13 12 Logitech Om det trådlösa nätverket är skyddat försöker Squeezebox Controller avgöra vilken typ av säkerhet som används. Om det inte lyckas får du markera i en lista vilken typ av kryptering du använder. När krypteringen har angetts ombeds du ange din säkerhetsnyckel genom att markera en siffra eller bokstav med hjälp av rullningshjulet och trycka på mittknappen för att välja. Om krypteringsnyckeln angetts korrekt, ansluts Squeezebox Controller till nätverket och Ansluten visas på kontrollen. Om det blev fel när du angav nyckeln, trycker du på Bakåt och anger sedan nyckeln igen. OBS! Om det inte går att ansluta till nätverket, går du till avsnittet Felsökning för mer information. Kontaktuppgifter till vår tekniska support finns i början av den här handboken. Konfigurera Squeezebox Receiver När du har anslutit Squeezebox Controller till nätverket kan du konfigurera Squeezebox Receiver Markera din Squeezebox Receiver i listan. Den visas på fjärrkontrollens skärm som Squeezebox XXXXXX, där XXXXXX är de sex sista siffrorna i spelarens MAC-adress (dess unika nätverks-id). OBS! Du kan kontrollera att MAC-adressen stämmer genom att jämföra med etiketten på undersidan av Squeezebox Receiver. OBS! Om spelaren inte visas i listan, kontrollerar du att knappen på mottagarens front blinkar rött. Om den inte gör det nollställer du spelaren genom att hålla knappen på mottagaren nedtryckt i fem sekunder. Ett par sekunder efter det att knappen börjar blinka rött bör Squeezebox Receiver dyka upp i listan på fjärrkontrollens skärm. Fjärrkontrollen ansluts till mottagaren, som börjar programmeras för nätverket. Knappen ändrar nu färg flera gånger, där varje färg motsvarar en viss anslutningsstatus. Mer information finns i Bilaga B: Knappfärgskoder. När knappen på Squeezebox Receiver lyser blått, visas ett meddelande på fjärrkontrollen där du ombeds välja musikkälla. Om du har installerat SqueezeCenter på datorn, ser du datorns namn och SqueezeNetwork i listan. Välj den musikkälla du vill använda.

14 Användarhandbok för Squeezebox Duet OBS! Om du har installerat och kört SqueezeCenter utan att datorns namn visas på fjärrkontrollen kan det bero på att en brandvägg hindrar identifieringen av datorn. Mer information om hur du konfigurerar brandväggen på datorn finns i Bilaga A: Konfigurera brandväggen. När mottagaren anslutits till musikkällan lyser knappen svagt vitt, och spelaren är klar att användas. Om knappen blinkar med ett starkt, vitt ljus håller mottagarens programvara på att uppdateras. Vänta tills uppdateringen slutförts (det kan ta några minuter). Efter uppdateringen startas mottagaren om, och knappen går igenom alla färglägen för att till sist lysa svagt vitt när spelaren är klar att användas. OBS! SqueezeCenter eller SqueezeNetwork förser automatiskt Squeezebox Duet med uppdateringar, så att spelaren alltid har den senaste programvaran installerad. Nätverksystemet är nu installerat och klart att användas! Läs avsnittet Spela musik i den här handboken, om du snabbt vill komma igång med Squeezebox Duet. Hybridnätverkskonfiguration I den här konfigurationen ansluts Squeezebox Controller trådlöst till nätverket och Squeezebox Receiver med en Ethernetkabel. Konfigurera Squeezebox Controller Ta bort Squeezebox Controller från laddaren. Om fjärrkontrollen är avstängd slår du på den genom att trycka på Hem. Använd rullningshjulet för att markera det språk du vill använda, och tryck sedan på mittknappen för att välja. Startsidan visas. Gå vidare till nästa sida genom att trycka på mittknappen. Välj rätt trådlös region för land eller region. OBS! Om du inte väljer rätt region riskerar du att bryta mot gällande lagstiftning. Om ditt land eller din region inte finns med på listan, bör du välja det som ligger närmast.

15 14 Logitech Sidan Trådlös anslutning visas. Här kan du välja Anslut med Squeezebox eller Anslut med annat trådlöst nätverk. Eftersom du använder en hybridinstallation ska du välja Anslut med annat nätverk. Sidan Trådlösa nätverk visas med en lista över tillgängliga trådlösa nätverk. Bläddra till nätverket och tryck på mittknappen för att välja det. OBS! Om routern har konfigurerats att inte visa nätverksnamnet (kallas också SSID), ser du det inte i listan. Du kan ansluta till det genom att välja Andra nätverk, och ange nätverksnamnet manuellt. OBS! Om du är säker på att nätverksnamnet visas, men det ändå inte finns med på listan kanske du befinner dig för långt från routern. Om det inte hjälper att flytta närmare, kontrollerar du en extra gång att router visar nätverksnamnet. Om det trådlösa nätverket är skyddat försöker Squeezebox Controller avgöra vilken typ av säkerhet som används. Om det inte lyckas, får du markera i en lista vilken typ av kryptering du använder. När krypteringen har angetts ombeds du ange din säkerhetsnyckel genom att markera en siffra eller bokstav med hjälp av rullningshjulet och trycka på mittknappen för att välja det markerade tecknet. Om krypteringsnyckeln angetts korrekt, ansluts Squeezebox Controller till nätverket och sidan Ansluten visas på kontrollen. Om du gjorde ett misstag när du angav nyckeln, trycker du på knappen Bakåt och anger sedan nyckeln igen. OBS! Om det inte går att ansluta till nätverket, går du till avsnittet Felsökning för mer information. Kontaktuppgifter till vår tekniska support finns i början av den här handboken. Konfigurera Squeezebox Receiver När du har anslutit Squeezebox Controller till nätverket kan du konfigurera Squeezebox Receiver. 1. Markera din Squeezebox Receiver i listan. Den visas på fjärrkontrollens skärm som Squeezebox XXXXXX, där XXXXXX är de sex sista siffrorna i spelarens MAC-adress (dess unika nätverks-id).

16 Användarhandbok för Squeezebox Duet OBS! Du kan kontrollera att MAC-adressen stämmer genom att jämföra med etiketten på undersidan av Squeezebox Receiver. OBS! Om spelaren inte visas i listan, kontrollerar du att knappen framtill på mottagaren blinkar rött. Annars nollställer du spelaren genom att hålla knappen på mottagaren nedtryckt i fem sekunder. Ett par sekunder efter det att knappen börjar blinka rött bör Squeezebox Receiver dyka upp i listan på fjärrkontrollens skärm. I nästa steg väljer du mellan anslutningstyperna Trådlöst och Ethernet för mottagaren. Välj Ethernet för att ansluta mottagaren till nätverket med kabel. Fjärrkontrollen ansluts till mottagaren, som börjar programmeras för nätverket. Knappen ändrar nu färg flera gånger, där varje färg motsvarar en viss anslutningsstatus. Mer information finns i Bilaga B: Knappfärgskoder. När knappen på mottagaren lyser blått, visas ett meddelande på fjärrkontrollen där du ombeds välja musikkälla. Om du har installerat SqueezeCenter på datorn, ser du datorns namn och SqueezeNetwork i listan. Välj den musikkälla du vill använda. OBS! Om du har installerat och kört SqueezeCenter utan att datorns namn visas på fjärrkontrollen kan det bero på att en brandvägg hindrar identifieringen av datorn. Mer information om hur du konfigurerar brandväggen på datorn finns i Bilaga A: Konfigurera brandväggen. När mottagaren anslutits till musikkällan lyser knappen svagt vitt, och spelaren är klar att användas. Om knappen blinkar vitt håller mottagarens programvara på att uppdateras. Vänta tills uppdateringen slutförts (det kan ta några minuter). Efter uppdateringen startas mottagaren om, och knappen går igenom alla färglägen för att till sist lysa svagt vitt när spelaren är klar att användas. OBS! SqueezeCenter eller SqueezeNetwork förser automatiskt Squeezebox Duet med uppdateringar, så att spelaren alltid har den senaste programvaran.

17 16 Logitech Nätverksystemet är installerat och klart att användas! Gå till avsnittet Spela musik i den här handboken om du snabbt vill komma igång med Squeezebox Duet. Bryggad nätverkskonfiguration Använd bara den här konfigurationen om du inte har ett trådlöst nätverk hemma. Squeezebox Receiver ansluts till det trådbundna Ethernet-nätverket, medan Squeezebox Controller ansluts till nätverket via ad hoc-anslutning till mottagaren. OBS! I ett trådlöst nätverk har ad hoc-anslutningar betydligt kortare räckvidd än vanliga anslutningar (så kallade infrastrukturslägesanslutningar). Om det går bör du överväga att lägga till en trådlös router eller anslutningspunkt i nätverket. Då får du ut betydligt mer av din Squeezebox Duet. Konfigurera Squeezebox Controller och Receiver Ta bort Squeezebox Controller från laddaren. Om fjärrkontrollen är avstängd slår du på den genom att trycka på Hem. Använd rullningshjulet för att markera det språk du vill använda, och tryck sedan på mittknappen för att välja. Startsidan visas. Gå vidare till nästa sida genom att trycka på mittknappen. Välj rätt trådlös region för land eller region. OBS! Om du inte väljer rätt region riskerar du att bryta mot gällande lagstiftning. Om ditt land eller din region inte finns med på listan, bör du välja det som ligger närmast. Sidan Trådlös anslutning visas. Här kan du välja Anslut med Squeezebox eller Anslut med annat trådlöst nätverk. Eftersom du använder en bryggad installation ska du välja Anslut med Squeezebox. OBS! Om det inte finns några trådlösa nätverk i närheten, visas inte den här skärmen. I de flesta tätbebyggda områden hittar dock Squeezebox Duet flera trådlösa nätverk i närheten. Om du inte har något trådlöst nätverk hemma måste du välja Anslut med Squeezebox för att Squezebox Duet ska konfigureras korrekt.

18 Användarhandbok för Squeezebox Duet Sidan Konfigurera mottagare visas med en lista över tillgängliga Squeezebox-mottagare. Markera din Squeezebox Receiver i listan. Den visas på fjärrkontrollens skärm som Squeezebox XXXXXX, där XXXXXX är de sex sista siffrorna i spelarens MAC-adress (dess unika nätverks-id). OBS! Du kan kontrollera att MAC-adressen stämmer genom att jämföra med etiketten på undersidan av Squeezebox Receiver. OBS! Om spelaren inte visas i listan, kontrollerar du att knappen framtill på mottagaren blinkar rött. Annars nollställer du spelaren genom att hålla knappen på mottagaren nedtryckt i fem sekunder. Ett par sekunder efter det att knappen börjar blinka rött bör Squeezebox Receiver dyka upp i listan på fjärrkontrollens skärm. Fjärrkontrollen ansluts till mottagaren, som börjar programmeras för nätverket. Knappen på mottagaren ändrar nu färg flera gånger, där varje färg motsvarar en viss anslutningsstatus. Mer information finns i Bilaga B: Knappfärgskoder. När knappen på mottagaren lyser blått, visas ett meddelande på fjärrkontrollen där du ombeds välja musikkälla. Om du har installerat SqueezeCenter på datorn, ser du datorns namn och SqueezeCenter i listan. Välj den musikkälla du vill använda. OBS! Om du har installerat SqueezeCenter och programmet körs, men datorns namn ändå inte visas på fjärrkontrollen kan det bero på att en brandvägg hindrar identifieringen av datorn. Mer information om hur du konfigurerar brandväggen på datorn finns i Bilaga A: Konfigurera brandväggen. 10. När mottagaren anslutits till musikkällan lyser knappen svagt vitt, och spelaren är klar att användas. Om knappen blinkar vitt håller mottagarens programvara på att uppdateras. Vänta tills uppdateringen slutförts (det kan ta några minuter). Efter uppdateringen startas mottagaren om, och knappen går igenom alla färglägen för att till sist lysa svagt vitt när spelaren är klar att användas. OBS! SqueezeCenter eller SqueezeNetwork förser automatiskt Squeezebox Duet med uppdateringar, så att spelaren alltid har den senaste programvaran. Nätverksystemet är installerat och klart att användas! Se avsnittet Spela musik i den här handboken, om du snabbt vill komma igång med Squeezebox Duet.

19 18 Logitech Squeezebox Controller-skärm Namnlist Namnlisten högst upp på skärmen visar namnet på den aktuella menyn. Ibland visas en miniatyr av omslaget när du visar information om ett album. Namnlist Title Bar Tips: När du öppnar Hemmenyn, visar namnlisten vilken spelare som används. Om du bara har Squeezebox Duet installerad, har Statusfält Bar Squeezebox Receiver standardnamnet Squeezebox. Du kan ändra namnet på mottagaren under Hem > Inställningar > Avancerat > Spelarens namn. Den här funktionen behöver du om du lägger till fler mottagare till hemnätverket för att spela musik i fler rum. Du kan också ändra spelarens namn via SqueezeCenters webbgränssnitt under Inställningar > Spelare.

20 Användarhandbok för Squeezebox Duet 19 Statusfält Statusfältet finns längst ner på skärmen. Här kan följande ikoner och symboler visas: Spela upp/paus: En uppspelningsikon visas när ljud spelas upp. Den ersätts av en pausikon när uppspelningen pausas. När uppspelningen stoppats eller fjärrkontrollen inte är ansluten till någon spelare, visas ingen ikon. Upprepa: Upprepningsikonen visas när den anslutna spelaren är inställd på att upprepa låtar eller spellistor. Du aktiverar eller ändrar inställningarna för upprepning under Hem > Inställningar > Upprepa. Slumpmässig uppspelning: Slumpikonen visas när den anslutna spelaren är inställd på att spela upp en slumpmässig blandning av låtar eller album. Du aktiverar slumpmässig uppspelning under Hem > Inställningar > Slumpmässig uppspelning. Trådlöst: Ikonen visar kvaliteten på den trådlösa anslutningen. Ju fler streck som visas, desto starkare är signalen. Normalt är ikonen vit, men den ändrar färg under vissa omständigheter. Om ikonen är röd är nätverket frånkopplat eller utom räckhåll. Om ikonen är blå är Squeezebox Controller ansluten till nätverket men kan inte hitta musikkällan. Batteri: Visar batterinivån. När ikonen indikerar låg batterinivå (en stapel), placerar du fjärrkontrollen i laddaren. Ikonen indikerar att batteriet laddas. När det är fulladdat visas bilden av en stickkontakt.

21 20 Logitech Spela musik Om du har kommit så här långt utan att spela upp någon musik är det dags att ändra på det nu! I det här avsnittet presenteras olika sätt att bläddra i musiksamlingen, så att du kan hitta den perfekta blandningen för varje stämning. Slumpmässig blandning Vill du spela upp en slumpmässig blandning av alla dina spår? Välj Hem > Musikbibliotek > Slumpmässig blandning, så väljer Squeezebox Duet musik åt dig. Du kan spela upp slumpmässigt valda låtar, album, artister, genrer eller årtal. TIPS: Genrealternativet för slumpmässig uppspelning är perfekt när du väljer musik för en fest eller andra sociala sammanhang. Det är bara att välja den genre som passar stämningen, så sköter Squeezebox Duet resten. Bläddra i biblioteket OBS! För att du ska kunna söka bland och spela upp spår ur din musiksamling måste SqueezeCenter vara installerat och köras på datorn. Se Installera SqueezeCenter ovan. Det finns flera sätt att söka i musikbiblioteket med SqueezeboxDuet. Du kan t.ex. utgå från: Album Artist Genre År Ny musik Om du markerar Album på menyn och trycker på mittknappen, visas en lista över albumen i ditt musikbibliotek, inklusive bilder av omslagen om de finns tillgängliga. Om du markerar ett album och trycker på mittknappen visas albumvyn. Här ser du albumets låtlista och eventuellt omslag. Från albumvyn kan du välja Spela upp alla låtar och sedan trycka på mittknappen om du vill höra hela albumet, eller markera någon av låtarna och sedan trycka på mittknappen om du vill gå till låtvyn.

22 Användarhandbok för Squeezebox Duet 21 Där visas information om låten, bland annat artist, genre, filformat och bithastighet. Vill du snabbt skapa en spellista? Tryck på plusknappen så läggs det markerade objektet till sist i den aktuella spellistan. Om det markerade objektet är en genre, en artist, ett år, en mapp eller kanske en annan spellista läggs alla objekt i gruppen till i den aktuella spellistan. Spellistor Squeezebox Duet spelar upp musiken genom att lägga till låtar i den aktuella spellistan. När du markerar en låt, ett album, en artist, en spellista eller en genre och trycker på Spela upp, rensas den aktuella spellistan och det markerade objektet spelas upp. Om du markerar ett objekt och sedan trycker på plusknappen läggs objektet till i den aktuella spellistan Välja en spellista du skapat på datorn När du installerar programmet SqueezeCenter identifieras spellistor från itunes, Windows Media Player och andra vanliga program automatiskt, och läggs till i Squeezebox Controllers lista över tillgängliga spellistor. Om du vill visa spellistor från datorn väljer du Hem > Musikbibliotek > Spellistor. Spara spellistor Så här sparar du en spellista med fjärrkontrollen: När du har lagt till låtar eller album i den aktuella spellistan, bläddrar du till listans slut med hjälp av rullningshjulet. Markera Spara spellista, och tryck på mittknappen. Från textinmatningssidan anger du det namn du vill ge spellistan, och trycker sedan på mittknappen. Spellistor som sparats visas under Hem > Min musik > Spellistor.

23 22 Logitech Favoriter Från Favoriter-menyn (Hem > Favoriter) kommer du snabbt åt de låtar, album, genrer, spellistor och radiostationer du lagt till som favoriter. Så här lägger du till ett objekt som favorit: Gå till menyn Aktuellt spår och tryck på mittknappen, så visas fler alternativ. Bläddra till Lägg till i favoriter och tryck på mittknappen. Rensa Aktuellt spår Du rensar den aktuella spellistan genom att trycka på Hem så att sidan Aktuellt spår visas, och sedan trycka på mittknappen så att listan över låtarna i den aktuella spellistan visas. Bläddra till listans slut, markera Rensa spellista, och tryck på mittknappen. En dialogruta visas där du ombeds bekräfta valet. Tryck på mittknappen igen för att slutföra rensningen av listan. Den aktuella spellistan rensas automatiskt varje gång du trycker på Spela upp när du markerat en låt, ett album, en artist, en spellista eller en genre, och objektet du valt blir den nya spellistan. Redigera en spellista du sparat på datorn Om du vill ändra i en spellista du skapat med Squeezebox Controller startar du SqueezeCenter på datorn. Gå till Musikbibliotek och välj sedan Spellistor. Välj den lista du vill ändra. Markera en låt och ändra sedan informationen om låten med hjälp av pennikonen, eller dra och släpp låttiteln för att ändra ordningen mellan låtarna i listan. Söka i musikbiblioteket Så här söker du efter musik efter namn: 1. Gå till Hem > Musikbibliotek > Sök. 2. Välj mellan artister, album, låtar och spellistor, och tryck sedan på mittknappen.

24 Användarhandbok för Squeezebox Duet På textinmatningssidan markerar du ett tecken med rullningshjulet, och trycker sedan på mittknappen för att välja tecknet. När du skriver in text fungerar knappen Bakåt som backstegstangent och plusknappen som blanksteg. Med knappen Spela upp tar du bort det markerade tecknet. När du angett dina sökord, trycker du på mittknappen igen för att starta sökningen. Du behöver inte ange albumtiteln, artisten eller låttiteln i sin helhet för att sökningen ska fungera. Du kan ange de första bokstäverna, trycka på mittknappen och sedan bläddra nedåt i sökresultatet med hjälp av rullningshjulet. Gör ditt val i resultatlistan, och tryck på mittknappen om du vill markera objektet eller på Spela upp om du vill spela upp det genast. Tagga musikfiler I SqueezeCenter sorteras dina musikfiler efter album, artist, genre och år. Den här informationen finns i taggar som ligger inbäddade i filerna och som läses av när programmet söker igenom din musiksamling. SqueezeCenter stöder taggar i ID3v1- och ID3v2- och Vorbisformat. Musik som inhandlas på internet är redan taggad, och de flesta program för att rippa spår från cdskivor har en funktion där musiken taggas manuellt av användaren eller via webbresurser som CDDB. Ibland kan du träffa på musikspår som inte taggats eller som har felaktiga taggar. Då kan du använda en taggredigerare för att rätta till problemet. I onlinedokumentationen på wiki.slimdevices.com finns en lista över taggredigerare för Windows, OS X och Linux, samt artiklar om hur du bäst går till väga för att tagga musik. Webbradio Squeezebox Duet spelar upp webbradio genom att ansluta till dygnetrunt-tjänsten SqueezeNetwork, som ger dig tillgång till ett brett urval av webbradiokanaler och musiktjänster, till och med när datorn är avstängd. Det finns redan tusentals webbradiokanaler och fler tillkommer hela tiden. Många av kanalerna är webbvarianter av marksända kanaler, andra är renodlade webbradiokanaler. Squeezebox Duet spelar upp kanalerna via internet, så du måste ha bredband för att kunna lyssna på dem.

25 24 Logitech Så här kommer du snabbt igång med att lyssna på webbradio: 1. Gå till Hem > Webbradio Markera Våra favoriter, och tryck sedan på mittknappen. Bläddra till Webbradiofavoriter och tryck på mittknappen Bläddra till Demonstration: Miles Davis och tryck på Spela upp (eller tryck på mittknappen och välj sedan Spela upp på nästa sida.) Kanalen buffras och börjar sedan spelas upp. På menyn Hem > Webbradio hittar du också ett urval av webbradiotjänster, t.ex. RadioIO, RadioTime, Live365, och SHOUTCast. De här tjänsterna hjälper dig hitta radiokanaler. I vissa fall kan du skapa ett konto med listor över kanaler och andra personliga alternativ. Logga in på SqueezeNetwork (www.squeezenetwork.com) och välj Konton för mer information om radiotjänsterna. Musiktjänster Onlinemusiktjänsterna är mer interaktiva än vanlig webbradio, och tar på så sätt tekniken ett steg vidare. Om du vill registrera dig för de här tjänsterna, loggar du in på SqueezeNetwork-kontot på och väljer Konton. MP3tunes Med MP3tunes kan du lyssna på hela din digitala musiksamling via Squeezebox utan att datorn behöver vara påslagen. Vi erbjuder dig att prova musikarkivet Premium Music Locker från MP3tunes gratis i 60 dagar. Obegränsat lagringsutrymme för att ladda upp din musiksamling på internet ingår. Live Music Archive Projektet Live Music Archive, som är ett samarbete mellan Internet Archive (archive.org och etree (etree.org), går ut på spara och arkivera så många livespelningar som möjligt, så att både nuvarande och kommande generationer kan njuta av dem. Över liveframträdanden finns tillgängliga utan kostnad.

26 Användarhandbok för Squeezebox Duet 25 Bilaga A: Konfigurera brandväggen Brandväggar orsakar ofta anslutningsproblem för nätverksenheter som Squeezebox Duet. Du behöver inte avaktivera brandväggen för att Squeezebox ska kunna kommunicera med datorn, men att avaktivera den tillfälligt kan vara ett sätt att snabbt ta reda på om det är brandväggen som orsakar problem. Om det går att upprätta en anslutning mellan Squeezebox Duet och SqueezeCenter när du avaktiverat brandväggen, aktiverar du den igen och konfigurerar den så att kommunikation via följande portar tillåts: Port 3483 (UDP) Port 3483 (TCP) Port 9000 (TCP) Logitechs tekniska support kan hjälpa dig konfigurera de inbyggda brandväggarna i Windows och Macintosh OS X. OBS! Det finns ingen anledning att ändra brandväggsinställningarna på routern för att använda Squeezebox Duet, om inte brandväggen har konfigurerats att begränsa tillgängligheten endast för specifika lokala värdar. Fråga en nätverksexpert om du är osäker på hur du konfigurerar nätverket på rätt sätt

27 26 Logitech Bilaga B: Knappfärgskoder Följande avsnitt handlar om färgerna på knappen på Squeezebox Receiver. Informationen kan vara till hjälp vid felsökning. Inget ljus: Vit (lyser svagt): Vit (lyser starkt): Vit (blinkar snabbt): Röd: Squeezebox Receiver är avstängd. Squeezebox Receiver är aktiverad men ingen musik spelas upp. Squeezebox Receiver är aktiverad och musik spelas upp. Automatisk programuppdatering pågår. Startar. Röd (blinkar långsamt): Väntar på att konfigureras för nätverket. Röd (blinkar snabbt): Standardinställningarna återställs. Gul: Grön: Ansluter till nätverket. Om knappen fortsätter lysa gult, innebär det att det har uppstått problem när spelaren skulle anslutas till nätverket. Om du använder ett trådlöst nätverk går du till avsnittet Felsökning i den här handboken. Ansluten till nätverket och väntar på att tilldelas en IP-adress av DHCP-servern. Om knappen fortsätter lysa grönt bör du kontrollera att den trådlösa routern tillhandahåller DHCPtjänsten. I vissa trådlösa nätverk konfigureras routern så att antalet IP-adresser som kan tilldelas begränsas för att öka säkerheten. Om DHCP fungerar korrekt kontrollerar du om routern har fått slut på IP-adresser.

28 Användarhandbok för Squeezebox Duet 27 Blå: Lila (blinkar): Ansluten till nätverket och väntar på att ansluta till en musikkälla (t.ex. SqueezeNetwork or SqueezeCenter). Om du försöker ansluta till SqueezeCenter och knappen fortsätter att lysa blått, är den troligaste orsaken en brandvägg som körs på samma dator som SqueezeCenter. Se Bilaga A: Konfigurera brandväggen. Om du försöker ansluta till SqueezeNetwork och knappen fortsätter att lysa blått, kontrollerar du att internetanslutningen fungerar korrekt. Ett maskinvarufel som inte kan korrigeras har uppstått. Kontakta Logitechs tekniska support och fråga efter en RMA (returgodsattest). Även om du kan få Squeezebox Receiver att fungera bättre genom att slå av och på strömmen, bör du returnera spelaren så att du kan få den utbytt mot en ny. Om du vill starta om Squeezebox Receiver håller du ner knappen i tre sekunder tills den börjar blinka långsamt med rött ljus. Om du vill återställa Squeezebox Receivers fabriksinställningar håller du ner knappen i fem sekunder tills den börjar blinka snabbt med rött ljus.

29 28 Logitech Bilaga C: Uppdatera programvaran Squeezebox Duet-programvaran uppdateras regelbundet för att öka stabiliteten och lägga till nya funktioner. Uppdatera Squeezebox Controller När en programuppdatering finns tillgänglig visas ett meddelande på fjärrkontrollen. Om du vill ominstallera fjärrkontrollens programvara manuellt, börjar du från sidan Hem och väljer sedan Inställningar > Avancerat > Programuppdatering > Nätverksuppdatering. Uppdatera Squeezebox Receiver Mottagarens programvara uppdateras automatiskt. När den uppdateras blinkar knappen på mottagarens front i vitt. Det går inte att ominstallera mottagarens programvara manuellt. Om du tror att programvaran behöver ominstalleras kontaktar du Logitechs tekniska support. Uppdatera SqueezeCenter SqueezeCenter uppdateras regelbundet. När en ny version finns tillgänglig visas ett meddelande i SqueezeCenters gränssnitt. Du kan också få information om uppdateringar genom att registrera dig på e-postlistan på slimdevices.com. Du hittar anmälningsformuläret under Nätgemenskap > Nyhetsbrev.

30 Användarhandbok för Squeezebox Duet 29 Bilaga D: Filformat som stöds Musikfilformat som stöds Squeezebox Duet och SqueezeCenter har stöd för en mängd olika filformat för musik. Vissa format har stöd för Squeezebox Receivers maskinvara, vilket innebär att spelaren avkodar formatet automatiskt. Andra format som inte kan spelas av maskinvaran konverteras till ett uppspelningsbart format av SqueezeCenter. Format med maskinvarustöd: MP3 (CBR och VBR) FLAC WAV AIFF WMA (CBR och VBR) OGG Format som stöds genom omkodning: AAC (.M4A) Apple Lossless WMA Lossless APE MPC WavPack Format för spellistor Squeezebox Duet och SqueezeCenter kan hantera spellistor som sparats i en mängd olika musikprogram, t.ex. itunes och Windows Media Player. Spellisteformat som stöds är bland annat: PLS-filer, M3U-filer (WinAMP) och WPL-filer (Windows Playlist). Begränsningar Vissa filformat har kända begränsningar: I filer med omkodat format går det inte att spola framåt eller bakåt i en låt. Om du trycker på knappen Snabbspola framåt hoppar spelaren till nästa spår. Om du trycker på Snabbspola bakåt hoppar spelaren till början av låten som spelas upp. Om du trycker två gånger på Snabbspola bakåt hoppar spelaren till föregående låt. Snabbspola framåt och Snabbspola bakåt inom en och samma låt fungerar inte med WMA-filer som spelas upp på maskinvaran. Snabbspola framåt och Snabbspola bakåt fungerar på samma sätt för WMA som för omkodade filer.

31 30 Logitech Bilaga E: Använda Apple itunes itunes från Apple är ett musikprogram där du kan hantera din musiksamling, rippa cd-skivor, skapa och hantera spellistor o.s.v. Programmet ansluter också till itunes Music Store, där du kan köpa musik, video och poddsändningar från Apple. Musikbiblioteket från itunes kan användas i SqueezeCenter. Det går inte att spela upp låtar som inhandlats i itunes Music Store och som skyddas med FairPlay, Apples program för DRM (Digital Rights Management). Det beror på att Apple inte licensierar sin DRM-teknik till andra maskinvarutillverkare. Så här konfigurerar du SqueezeCenter för att använda itunes-biblioteket: 1. Öppna SqueezeCenter och klicka på knappen Inställningar. 2. Välj fliken itunes och kontrollera att kryssrutan Använd itunes är markerad. I annat fall markerar du den och klickar på Verkställ. 3. Välj fliken Grundinställningar Kontrollera att rutan Musikmapp är tom och klicka på Verkställ Bläddra till Sök igenom musikbiblioteket igen, välj Rensa biblioteket och sök igenom allt igen, och klicka sedan på Sök igenom igen, så startas sökningen. Om du följt anvisningarna ovan men musiken eller spellistorna ändå inte visas, kan du prova följande: 1. Gå till Inställningar > itunes i SqueezeCenter. 2. Ange filens sökväg under Plats för itunes Music Library.XML Standardsökvägen i Windows XP är: C:\Användare\användarnamn\My Documents\Min musik\itunes Standardsökvägen i Windows Vista är: C:\Användare\användarnamn\Musik\iTunes\iTunes Music Library.xml Standardsökvägen i Mac OS X är: /Användare/användarnamn/Musik/iTunes Ange mappen där dina musikfiler är sparade under Musikmapp för itunes. Välj fliken Grundinställningar. Bläddra till Sök igenom musikbiblioteket igen, välj Rensa biblioteket och sök igenom allt igen och klicka sedan på Sök igenom igen. Om du har provat att följa stegen ovan, men fortfarande har problem med att använda itunes kontaktar du Logitechs tekniska support.

32 Användarhandbok för Squeezebox Duet 31 Bilaga F: Felsökning När jag konfigurerar fjärrkontrollen visas inte nätverket. Den vanligaste orsaken är att signalen är för svag. Antingen är avståndet mellan fjärrkontrollen och den trådlösa routern för stort, eller så är det någonting som stör signalen. Problemet kan också bero på att det trådlösa nätverket av säkerhetsskäl har konfigurerats att inte visa nätverksnamnet (SSID). I sådana fall kan du ange nätverksnamnet manuellt på fjärrkontrollen. Välj Annat nätverk och ange nätverksnamnet på sidan som följer med hjälp av rullningshjulet. När jag konfigurerar mottagaren visas inte spelaren. Kontrollera färgen på statuslampan i knappen på spelarens front. Normalt ska knappen blinka rött, vilket innebär att spelaren är klar att konfigurera. Om knappen inte blinkar rött (t.ex. om spelaren redan har konfigurerats och processen upprepas på fjärrkontrollen), håller du knappen nedtryckt tills den börjar blinka rött. Inom ett par sekunder bör då mottagarens namn visas på Squeezebox Controller-skärmen. Spelare visas i formatet Squeezebox XXXXXX, där XXXXXX är de sex siffrorna i spelarens MAC-adress. MAC-adressen finns angiven på undersidan av spelaren. Om spelarens MAC-adress är: 00:08:67:05:03:09 visas den som Squeezebox på menyn Konfigurera mottagare. Andra möjliga orsaker: Kontrollera att spelaren är ansluten till eluttaget. Kontrollera att spelaren är inom räckhåll för det trådlösa nätverket. Om den står i utkanten av nätverkets räckvidd, kan du tillfälligt flytta den närmare den trådlösa routern så att du kan konfigurera spelaren och kontrollera att allt fungerar. Du kan också ansluta Squeezebox Receiver till en router med en Ethernet-kabel. När jag konfigurerar fjärrkontrollen visas inga musikkällor. Normalt visas alternativet SqueezeNetwork samt en eller flera datorer som kör SqueezeCenter. Datorerna med SqueezeCenter visas på samma sätt som på nätverket. Datornamnen brukar ha ungefär följande format: JOHAN- LARSSONS-DATOR.

33 32 Logitech Logitech driver SqueezeNetwork dygnet runt, så om din Squeezebox Duet fungerar korrekt visas alltid SqueezeNetwork i listan. I annat fall provar du följande: Kontrollera att ditt nätverk kan ansluta till internet. Om en dator där SqueezeCenter körs inte visas, provar du följande: Kontrollera att SqueezeCenter har installerats och körs. Kontrollera att Squeezebox Duet och servern är anslutna till samma nätverk. Om det finns flera tillgängliga nätverk kanske datorn är ansluten till ett nätverk (via Ethernet eller trådlöst), medan Squeezebox Duet har konfigurerats att ansluta till ett annat. Kontrollera att det inte är datorns brandvägg som orsakar problemet. Se Bilaga A: Konfigurera brandväggen för Squeezebox Duet. Squeezebox-volymen är för låg. Kontrollera att kablarna är korrekt anslutna. Kontrollera att volymen ställts in korrekt både på Squeezebox Controller och på högtalarna eller förstärkaren som spelaren anslutits till. Knappen på mottagaren fortsätter lysa gult. Gult ljus indikerar att mottagaren försöker ansluta till nätverket. Om den fortsätter lysa gult kontrollerar du följande: Är spelaren inom räckhåll för det trådlösa nätverket? Tillåter routerns säkerhetsinställningar att alla enheter med rätt lösenord ansluts? Om MAC-filtrering har aktiverats på routern, måste spelarens MACadress läggas till i den trådlösa routerns lista över tillåtna adresser. Du hittar mottagarens MAC-adress på enhetens undersida. Om du ansluter med Ethernetkabel provar du följande: Prova en annan Ethernet-kabel. Kontrollera att Squeezebox Controller ansluter trådlöst till samma nätverk som Squeezebox Receiver är ansluten till.

34 Användarhandbok för Squeezebox Duet 33 Hur använder man Squeezebox Duet med statiska IPadresser? Om du har konfigurerat nätverket för statiska IP-adresser visar Squeezebox Receiver meddelandet Adressproblem: Det uppstod ett problem vid tilldelningen av DHCP-adresser på nätverket. Bläddra till Använd en statisk IP-adress och tryck på mittknappen. På de följande sidorna kan du ange IPadress, nätmask, gateway, adress och DNS-serveradress för nätverket. Spelaren hackar, förvränger musiken eller hoppar över partier. Någonting stör den trådlösa anslutningen, eller så är den trådlösa signalen inte tillräckligt stark. Prova att flytta Squeezebox Receiver närmare den trådlösa routern, eller att ta bort föremål som kan störa anslutningen. Du kan också prova att ansluta Squeezebox Receiver direkt till routern med en Ethernet-kabel. Om den då fungerar, beror problemet troligen på att den trådlösa nätverkssignalen är för svag, eller på störningar. Fjärrkontrollens gränssnitt är långsamt, med långa väntetider innan sidorna visas. Det beror troligen på att den trådlösa signalen är för svag. Prova att flytta fjärrkontrollen närmare den trådlösa routern, eller att ta bort föremål som kan störa anslutningen. Det går inte att ansluta Squeezebox Duet till det trådlösa nätverket. Kontrollera följande: Kontrollera krypteringsnyckeln. Om nyckeln inte har angetts korrekt kan inte Squeezebox Duet anslutas till det trådlösa nätverket. Kontrollera namnet på nätverket (kallas även SSID) du ansluter till. Om det är ett standardnamn som NETGEAR eller LINKSYS bör du överväga att ändra det till ett unikt namn, så att du är säker på att du inte av misstag ansluter till ett närliggande nätverk med samma namn. Kontrollera avståndet till den trådlösa routern. Flytta Squeezebox Duet närmare den trådlösa router och försök ansluta igen. Kontrollera själva routern.

Logitech. Användarhandbok

Logitech. Användarhandbok Logitech Användarhandbok Användarhandbok för Squeezebox Boom 1 Innehåll Tack!...3 Hjälp...3 Paketet innehåller...4 Systemkrav:...4 Översikt över Boom-maskinvaran...5 Fjärrkontroll...5 Knappar och reglage

Läs mer

Handbok för installation av programvara

Handbok för installation av programvara Handbok för installation av programvara Denna handbok beskriver hur du installerar programvaran via en USB- eller nätverksanslutning. Nätverksanslutning är inte tillgängligt för modellerna SP 200/200S/203S/203SF/204SF

Läs mer

SkeKraft Bredband Installationsguide

SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide Innan du startar installationen av SkeKraft Bredband bör du kontrollera om din dator har ett nätverkskort installerat. OBS! Har

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

Startboxen innehåller följande utrustning. Modem Nätverkskabel Strömadapter

Startboxen innehåller följande utrustning. Modem Nätverkskabel Strömadapter Manual Huawei B260a Startboxen innehåller följande utrustning Modem Nätverkskabel Strömadapter 2 3 Modem Huawei B260a Betydelsen av modemets lampor 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Anslutning för extern antenn

Läs mer

Användarhandbok AE6000. Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband

Användarhandbok AE6000. Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband Användarhandbok AE6000 Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband a Innehåll Produktöversikt Funktioner 1 Installation Installation 2 Trådlös nätverkskonfiguration Wi-Fi Protected Setup 3 Verktyg för

Läs mer

Handbok för installation av programvara

Handbok för installation av programvara Handbok för installation av programvara Denna handbok beskriver hur du installerar programvaran via en USB- eller nätverksanslutning. Nätverksanslutning är inte tillgängligt för modellerna SP 200/200S/203S/203SF/204SF

Läs mer

Komma igång med PSS (Personal Sound System)

Komma igång med PSS (Personal Sound System) QSG_swe 29/12/04 15:14 Page 43 Komma igång med PSS (Personal Sound System) Ta dig tid att läsa det här innan du använder ditt PSS. Vi hoppas att du kommer ha mycket nöje med din personligt ljudsystem (pss).

Läs mer

N300 WiFi Range Extender

N300 WiFi Range Extender Installationshandbok N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RP Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten

Läs mer

ipod shuffle Användarhandbok

ipod shuffle Användarhandbok ipod shuffle Användarhandbok Innehåll 5 Kapitel 1: Om ipod shuffle 6 Nyheter i ipod shuffle 7 Kapitel 2: Grundläggande om ipod shuffle 7 ipod shuffle i överblick 8 Använda reglagen på ipod shuffle Controls

Läs mer

Snabbstart. N300 WiFi Range Extender Modell EX2700

Snabbstart. N300 WiFi Range Extender Modell EX2700 Snabbstart N300 WiFi Range Extender Modell EX2700 Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer

Trådlös musikadapter. Snabbstartguide. Installera. Ansluta. Spela

Trådlös musikadapter. Snabbstartguide. Installera. Ansluta. Spela SV Trådlös musikadapter SLA5520 Snabbstartguide 1 2 3 Installera Ansluta Spela Vad som följer med i lådan a.trådlös musikadapter SLA5520 b1. Fjärrkontroll, b2. 2 st. AAA-batterier c. Snabbstartguide Installation

Läs mer

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. 2 Vad medföljer? Basstation Strömadapter till basstation Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen Monteringsskruvar

Läs mer

Bekanta dig med Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-musikspelare. Funktionsguide

Bekanta dig med Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-musikspelare. Funktionsguide Bekanta dig med Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-musikspelare Funktionsguide Innehåll Squeezebox Touch: Funktionsguide Tack!................................................................ 5 Hjälp................................................................

Läs mer

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Varumärken NETGEAR, NETGEAR-logotypen och Connect with Innovation är varumärken och/eller registrerade varumärken som tillhör NETGEAR, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och/eller andra länder. Informationen

Läs mer

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installationshandbok Läs det här dokumentet innan du installerar Mac OS X. Det innehåller viktig information om att installera Mac OS X. Systemkrav Om du ska uppgradera till

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Benga s IT-hörna. Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma

Benga s IT-hörna. Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Av Martin Appel Använd samma internetuppkoppling och nå dina filer överallt. Med ett hemmanätverk kan du som har flera datorer utnyttja kraften maximalt. Nätverk.

Läs mer

Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma

Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Så enkelt gör du ett eget nätverk hemma Av Martin Appel Tips och skolor Använd samma internetuppkoppling och nå dina filer överallt. Med ett hemmanätverk kan du som har flera datorer utnyttja kraften maximalt.

Läs mer

ipod Övningsexempel Innehåller lektioner om att föra över musik till ipod, spela musik och lagra filer på ipod

ipod Övningsexempel Innehåller lektioner om att föra över musik till ipod, spela musik och lagra filer på ipod ipod Övningsexempel Innehåller lektioner om att föra över musik till ipod, spela musik och lagra filer på ipod apple Apple Computer, Inc. 2004 Apple Computer, Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples

Läs mer

Del 2 HANTERA MUSIKFILER. 5. Importera filer... 34 6. Skapa ordning i din musiksamling... 38 7. Skapa spellistor... 46 8. Bränna cd-skivor...

Del 2 HANTERA MUSIKFILER. 5. Importera filer... 34 6. Skapa ordning i din musiksamling... 38 7. Skapa spellistor... 46 8. Bränna cd-skivor... Del HANTERA MUSIKFILER. Importera filer... 6. Skapa ordning i din musiksamling... 8 7. Skapa spellistor... 6 8. Bränna cd-skivor... . IMPORTERA FILER När du använder samma ljudformat för alla dina musikfiler,

Läs mer

snabbmanual för installation av bredband och telefoni

snabbmanual för installation av bredband och telefoni snabbmanual för installation av bredband och telefoni Startboxen innehåller följande utrustning Nätverkskablar Modem Strömadapter Testplugg Splitter Antenner Väggfäste Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777

Läs mer

ipod shuffle Användarhandbok

ipod shuffle Användarhandbok ipod shuffle Användarhandbok 2 Innehåll Kapitel 1 3 Om ipod shuffle Kapitel 2 4 Grundläggande om ipod shuffle 4 ipod shuffle i överblick 5 Använda reglagen på ipod shuffle 6 Ansluta och koppla från ipod

Läs mer

Installationsguide / Användarmanual

Installationsguide / Användarmanual (Ver. 2.6.0) Installationsguide / Användarmanual Innehåll 1. Välkommen Sid 1 Välkommen som Internet kund hos Seth s Bredband Kontrollera att din Internetlåda innehåller: 2. Anslutningsguide Sid 2 Koppla

Läs mer

BRUKSANVISNING. DENVER MPG-4054 NR Mediaspelare

BRUKSANVISNING. DENVER MPG-4054 NR Mediaspelare Video MP4-spelaren är en full multimediespelare. Detta innebär att den visar bilder och e-böcker med text, registrerar och spelar upp live-ljud och att den spelar upp musik- och videofiler. De här filerna

Läs mer

Se till att alltid starta om nätverket i den här ordningen:

Se till att alltid starta om nätverket i den här ordningen: Kapitel 2 Felsökning I det här kapitlet får du information om felsökning av routern. Snabbtips Här följer några tips om hur du rättar till enklare problem. Se till att alltid starta om nätverket i den

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB FIBER INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2009.01

KARLSBORGS ENERGI AB FIBER INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2009.01 KARLSBORGS ENERGI AB FIBER INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2009.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. KONTROLLERA DIN ANSLUTNING... 4 2. SÅ HÄR ANSLUTER DU DIN DATOR... 4 3. KONFIGURERA DIN PC FÖR INTERNET...

Läs mer

Börja här. Viktig installationsinformation. Ta bort all tejp och lyft grafikfönstret. Leta rätt på komponenter

Börja här. Viktig installationsinformation. Ta bort all tejp och lyft grafikfönstret. Leta rätt på komponenter Börja här 1 Viktig installationsinformation Användare av trådlöst eller icke-trådlöst nätverk: följ anvisningarna i den här installationsguiden om du vill lägga till HP All-in-One i ditt nätverk. Användare

Läs mer

Snabbstart. AC750 WiFi Range Extender. Modell EX3800

Snabbstart. AC750 WiFi Range Extender. Modell EX3800 Snabbstart AC750 WiFi Range Extender Modell EX3800 Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer

WiFi-router N300 (N300R)

WiFi-router N300 (N300R) Easy, Reliable & Secure Installationshandbok WiFi-router N300 (N300R) Varumärken Varumärkes- och produktnamn är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive ägare. Informationen kan

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-15 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-15 "Andra installationssätt" på sidan 3-16 "Felsökning

Läs mer

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB OBS! Utsätt inte Sweex Wireless 300N Adapter USB för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Sweex

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. ANSLUT KABELMODEMET... 4 2. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING... 5 OM DU VILL ANVÄNDA DIN

Läs mer

Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress

Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress Installationsanvisning För dig som har dynamisk IP-Adress Inomhusnod Comega FTTH-TVMC... 2 Inomhusnod Allied Telesyn img616... 4 Inomhusnod CTS HET-3109... 5 Nätverkskort... 6 Kontakter och kablar... 6

Läs mer

Guide för Wi-Fi-inställningar

Guide för Wi-Fi-inställningar Guide för Wi-Fi-inställningar Wi-Fi-anslutningar till skrivaren Ansluta med en dator via en Wi-Fi-router Ansluta med en dator direkt Ansluta med en smartenhet via en Wi-Firouter Ansluta med en smartenhet

Läs mer

bredband Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777 000

bredband Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777 000 Snabbmanual för installation av bredband och telefoni Den här guiden visar dig hur du installerarr bredband och telefoni med modemet Zyxel 2812. Startboxen innehåller följande utrustning Bredbandsbolaget

Läs mer

Setup Internet Acess CSE-H55N

Setup Internet Acess CSE-H55N Setup Internet Acess CSE-H55N Installation och konfigurering av converter (omvandlare) CSE-H55N för tillgång till internet Rev 1.0 September 2014 Översatt till Svenska Innehåll 1. Installationsverktyg...

Läs mer

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni STARTBOXEN INNEHÅLLER FÖLJANDE UTRUSTNING Modem Två nätverkskablar Strömadapter Splitter Testplugg Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777

Läs mer

WiFi-router N150 (N150R)

WiFi-router N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Installationshandbok WiFi-router N150 (N150R) Varumärken Varumärkes- och produktnamn är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive ägare. Informationen kan

Läs mer

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering Snabbguide Denna snabbguide hjälper dig att installera och komma igång med Readiris TM 15. För detaljerad information om Readiris TM alla funktioner, läs hjälpfilen som medföljer programvaran, eller de

Läs mer

Kapitel 1 Ansluta routern till Internet

Kapitel 1 Ansluta routern till Internet Kapitel 1 Ansluta routern till Internet I det här kapitlet beskrivs hur du ansluter routern och hur du får åtkomst till Internet via den. Vad finns i lådan? Produktförpackningen bör innehålla följande

Läs mer

Inbyggd programvara för DiMAGE X1, v 1.10

Inbyggd programvara för DiMAGE X1, v 1.10 www.konicaminolta.com www.konicaminoltasupport.com Inbyggd programvara för DiMAGE X1, v 1.10 I det här avsnittet beskrivs hur du installerar den inbyggda programvaran v 1.10 för DiMAGE X1; programvara

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Er anslutning är klar först när den gröna lampan på Fiberkonverten

Läs mer

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni

snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni snabbmanual för installation av trådlöst bredband och telefoni STARTBOXEN INNEHÅLLER FÖLJANDE UTRUSTNING Trådlös gateway Två nätverkskablar Två telefonkablar Strömadapter Mellanpropp Testplugg Bredbandsbolaget

Läs mer

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Vad medföljer? Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Basstation Strömadapter till basstation Helt trådlösa kameror Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen

Läs mer

Kapitel 1 Ansluta Router till Internet

Kapitel 1 Ansluta Router till Internet Kapitel 1 Ansluta Router till Internet I det här kapitlet beskrivs hur du installerar router i ditt lokala nätverk (LAN) och ansluter till Internet. Du får information om hur du installerar router med

Läs mer

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter.

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. Komma igång Support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När enheten har installerats letar du upp serienumret på etiketten på produkten och använder det till att registrera produkten på https://my.netgear.com.

Läs mer

Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile

Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile Innehåll Komma igång.......................................... 3 Här har du WiFi Booster................................. 4 Framsida och sida...................................

Läs mer

Användarhandbok. Linksys PLWK400. Utökningspaket Powerline AV för trådlösa nätverk

Användarhandbok. Linksys PLWK400. Utökningspaket Powerline AV för trådlösa nätverk Användarhandbok Linksys PLWK400 Utökningspaket Powerline AV för trådlösa nätverk Innehåll Innehåll Översikt............... 3 Funktioner.................... 3 PLE400 3 PLW400 4 Så här fungerar Powerline-nätverk...........

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824.

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Trådlös radio är inte startad på dessa router vid köp (fabriksinställning). Anledningen till detta är för att undvika att man installerar om

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Installationsanvisning För dig som har valt fast IP-Adress

Installationsanvisning För dig som har valt fast IP-Adress Installationsanvisning För dig som har valt fast IP-Adress Inomhusnod Comega FTTH-TVMC... 2 Inomhusnod Allied Telesyn img616... 4 Inomhusnod CTS HET-3109... 5 Nätverkskort... 6 Kontakter och kablar...

Läs mer

Handbok för WiFi-inställningar

Handbok för WiFi-inställningar Handbok för WiFi-inställningar uu Inledning Det finns två lägen för trådlöst nätverk: infrastrukturläget för att ansluta via en åtkomstpunkt och adhoc-läget för att upprätta en direktanslutning till en

Läs mer

Snabbguide Höghastighetsbredband

Snabbguide Höghastighetsbredband Snabbguide Höghastighetsbredband Compal CH7284e Allt du behöver veta för att komma igång med ditt bredband! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda

Läs mer

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Snabbstartguide Behöver du hjälp? Gå in på www.philips.com/welcome där du får tillgång till en fullständig uppsättning supportmaterial som

Läs mer

Handbok. Installation av Dovado Tiny

Handbok. Installation av Dovado Tiny Handbok Installation av Dovado Tiny Dela med dig av ditt 4G-modem Med din trådlösa 4G-router Dovado Tiny och ett usb-modem för mobilt bredband, kan du dela din 4G-uppkoppling med flera andra användare

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

INSTRUKTIONSTEXT FÖR PLEXTALK Pocket PTP1 - Direktuppspelning av webbradio -

INSTRUKTIONSTEXT FÖR PLEXTALK Pocket PTP1 - Direktuppspelning av webbradio - INSTRUKTIONSTEXT FÖR PLEXTALK Pocket PTP1 - Direktuppspelning av webbradio - Shinano Kenshi Co., Ltd. Äger rätt att utan förvarning ändra innehållet i denna instruktionstext. Innehållsförteckning 1 Vad

Läs mer

DI-624+ AirPlus G+ trådlös 2.4 GHz router

DI-624+ AirPlus G+ trådlös 2.4 GHz router Denna produkt kan installeras med hjälp av en vanlig webbläsare, t.ex. Internet Explorer 6 eller Netscape Navigator 6.2.3. DI-624+ AirPlus G+ trådlös 2.4 GHz router Innan du börjar 1. Om du har köpt denna

Läs mer

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10 Instruktion till PigWin PocketPigs Del 1 - Installation 2008-07-10 INNEHÅLL Installation...3 Förberedelser - pocket...3 Förberedelser - PC...3 PocketPigs...4 Pocket PC nr. 2...5 Installation av AgroSync...6

Läs mer

Konfigurera Routern manuellt

Konfigurera Routern manuellt Konfigurera Routern manuellt Den här guiden beskriver hur du ställer in din Internetanslutning mot Belkin Routern. Steg 1. Stäng av din Kabel eller ADSL-modem. I det fall det inte finns en på- och avstängningsknapp

Läs mer

Mac OS X 10.5 Leopard Installationshandbok

Mac OS X 10.5 Leopard Installationshandbok Mac OS X 10.5 Leopard Installationshandbok Om du redan har Mac OS X 10.3 eller senare installerat på datorn: Du behöver bara uppgradera till Leopard. Se Uppgradera Mac OS X på sidan 1. Om du vill installera

Läs mer

Förpackningens innehåll

Förpackningens innehåll Varumärken NETGEAR, NETGEAR-logotypen och Connect with Innovation är varumärken och/eller registrerade varumärken som tillhör NETGEAR, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och/eller andra länder. Informationen

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

SW3674. Snabbguide. Eee PC 900 Serierna 15G06Q0136D0

SW3674. Snabbguide. Eee PC 900 Serierna 15G06Q0136D0 SW3674 Snabbguide Eee PC 900 Serierna 15G06Q0136D0 Starta din Eee PC Dessa är endast snabbinstruktioner för användning av din Eee PC. Läs hela manualen för detaljerad information. 1 1. Installera batteripaketet

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05

KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05 KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. LOKALISERA FÖRSTA TELEFONJACKET... 4 2. ANSLUT DITT MODEM... 4 3. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING...

Läs mer

Installationsguide Bredband + Telefoni

Installationsguide Bredband + Telefoni Installationsguide Bredband + Telefoni (Netgear EVG 2000) Startboxen innehåller följande utrustning: Gateway Nätverkskabel Testplugg Mellanpropp Strömkabel (adapter) Telefonkabel 2 st fötter till din gateway

Läs mer

Installationshandbok för WN2000RPT WiFi Range Extender

Installationshandbok för WN2000RPT WiFi Range Extender Installationshandbok för WN2000RPT WiFi Range Extender Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer

Handbok för Wi-Fi Direct

Handbok för Wi-Fi Direct Handbok för Wi-Fi Direct Enkel installation med Wi-Fi Direct Felsökning Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Enkel installation med Wi-Fi Direct Kontrollera

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 "Förberedelser" på sida 3-14 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-14 "Övriga installationssätt" på sida 3-15 "Felsökning i Windows 2000, Windows

Läs mer

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN Installationshandbok KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkterna DTN-10 och DTN-11 uppfyller

Läs mer

Benga s tekniska hörna. Så skapar du ett Vista-nätverk. 2008-03-18 16:16 - PC för Alla

Benga s tekniska hörna. Så skapar du ett Vista-nätverk. 2008-03-18 16:16 - PC för Alla 2008-03-18 16:16 - PC för Alla Benga s tekniska hörna Så skapar du ett Vista-nätverk Av Martin Appe Ett hemmanätverk behöver varken vara komplicerat eller dyrt. Har du datorn kopplad till en router är

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

NeoTV 350 Media Player NTV350

NeoTV 350 Media Player NTV350 NeoTV 350 Media Player NTV350 2011 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem eller översättas till något

Läs mer

Användarhandbok för Nero MediaStreaming för MCE

Användarhandbok för Nero MediaStreaming för MCE Användarhandbok för Nero MediaStreaming för MCE Nero AG Information om upphovsrätt och varumärken Innehållet i denna användarhandbok är skyddat av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Användarhandboken

Läs mer

PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING. Version 10/10. Att ansluta en PC till Controller 1

PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING. Version 10/10. Att ansluta en PC till Controller 1 PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING Version 10/10 Att ansluta en PC till Controller 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INTRODUKTION...3 1.1 NÄTVERK MED EN ROUTER...3 1.2 PUNKT TILL PUNKT-ANSLUTNING MELLAN SH-CONTROLLER

Läs mer

Snabbstart. AC1200 WiFi Range Extender Modell EX6150

Snabbstart. AC1200 WiFi Range Extender Modell EX6150 Snabbstart AC1200 WiFi Range Extender Modell EX6150 Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Installation. N300 WiFi Range Extender Modell EX2700

Installation. N300 WiFi Range Extender Modell EX2700 Installation N300 WiFi Range Extender Modell EX2700 Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer

Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 546v6. Bredband ADSL. Hitta första telefonjacket

Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 546v6. Bredband ADSL. Hitta första telefonjacket Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 546v6 Bredband ADSL Hitta första telefonjacket Börja alltid med att läsa den lilla foldern SpeedTouch Anvisning hitta första jacket. Följ anvisningarna noga

Läs mer

LC000070 Sweex trådlös bredbandsrouter 11g

LC000070 Sweex trådlös bredbandsrouter 11g LC000070 Sweex trådlös bredbandsrouter 11g Inledning Tack för att du har valt en Sweex trådlös bredbandsrouter 11g. Med den här routern kan du snabbt och enkelt skapa ett trådlöst nätverk. Dessutom är

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Sida 2 av 21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-byod... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING BREDBAND

INSTALLATIONSANVISNING BREDBAND INSTALLATIONSANVISNING BREDBAND INSTALLATIONSANVISNING FÖR DIG SOM HAR DYNAMISK IP-ADRESS INOMHUSNOD CTS HES-3109... 3 BRA ATT TÄNKA PÅ!... 4 WINDOWS 7... 5 WINDOWS VISTA... 8 WINDOWS XP... 11 WINDOWS

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

ipod shuffle Användarhandbok

ipod shuffle Användarhandbok ipod shuffle Användarhandbok Innehåll 3 Kapitel 1: Om ipod shuffle 4 Kapitel 2: Grundläggande om ipod shuffle 4 ipod shuffle i överblick 5 Använda reglagen på ipod shuffle 5 Ansluta och koppla från ipod

Läs mer

Installationshandbok för WiFi Booster for Mobile WN1000RP

Installationshandbok för WiFi Booster for Mobile WN1000RP Installationshandbok för WiFi Booster for Mobile WN1000RP Support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När du har installerat enheten ska du leta reda på serienumret på dekalen på produkten och

Läs mer

Installation. N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RPv3

Installation. N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RPv3 Installation N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RPv3 Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten

Läs mer

Konfigurationsdokument M1

Konfigurationsdokument M1 Filename: Konfigurationsdokument M1 Page: 1(15) Konfigurationsdokument M1 Revision history Date Version Changes Changed by 2014-10-24 0.1 First draft AB 2015-01-21 0.2 Uppdaterad AB 2015-01-29 0.3 Uppdaterad

Läs mer

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual 3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual ,QQHKnOOVI UWHFNQLQJ,QVWDOODWLRQDY931NOLHQW 'DWRUHUVRPLQJnULHQ)DVW7UDFNPLOM $QYlQGDUHPHGNRQWRL9+6RFKGDWRUPHG:LQGRZV;3 $QYlQGDUHPHGNRQWRLDQQDQGRPlQlQ9+6HOOHUGDWRUPHG:LQGRZV

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. LC202 Sweex Powerline Ethernet-adapter 200 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av maskinvara. LC202 Sweex Powerline Ethernet-adapter 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet-adapter 200 Mbps Inledning Utsätt inte Sweex Powerline Ethernet-adapter 200 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmeelement.

Läs mer

Kom igång med din 4G WiFi-router. Det tar bara någon minut

Kom igång med din 4G WiFi-router. Det tar bara någon minut Kom igång med din 4G WiFi-router Det tar bara någon minut Innehållsförteckning Välkommen 2 Paketets innehåll 3 Vad är vad på routern 3 Symboler och lampor 4 Installation av routern 5 Anslut via trådlöst

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar Vanliga frågor och svar Anslutning och konfiguration 2014-04-21 TaHoma, ta kontroll over ditt hem! 1. Hur upprättar jag anslutningarna? Koppla först boxen till bredbandsmodemet med hjälp av medföljande

Läs mer

Guide för trådlös anslutning

Guide för trådlös anslutning Guide för trådlös anslutning [Kamera Dator] (För Mac OS X v10.4) VIKTIGT! Du måste installera programvaran innan du ansluter kameran till datorn. Börja med att installera programvaran. Programvara som

Läs mer

Snabbguide Höghastighetsmodem

Snabbguide Höghastighetsmodem Snabbguide Netgear CG3700 Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem! USB Functionality Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Instruktion: Trådlöst BYOD-nätverk Sida 2 av 24 2017-05-17 1.4 Instruktion - orebro-byod.pdf Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Så ansluter

Läs mer