För utbyggnaden av Köpingebro inköpte kommunen mark av Yngve Jönsson, Ragnar Wighagen, Olof Olsson och Gunnar Rasmusson.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "För utbyggnaden av Köpingebro inköpte kommunen mark av Yngve Jönsson, Ragnar Wighagen, Olof Olsson och Gunnar Rasmusson."

Transkript

1 BYALAGETS HEMSIDA I KÖPINGEBRO LANTBRUKEN I KÖPINGENRO St Köpinge församling ligger i en typisk jordbruksbygd. Det är mycket detta som präglat bygden. För 50 år sedan fanns det ett stort antal gårdar i församlingen. Under 1900-talets första hälft skedde inga större förändringar inom jordbruket. De stora gårdarna var få till antalet och de flesta var med dagens mått mindre eller riktigt små gårdar. Den största gården i församlingen är Köpingsbergs Gård, som i stort sett alltid varit i familjen Ottergrens ägo. Antalet jordbruk av 160 stycken Under de senaste åren har dessa och många andra gårdar försvunnit. De nya stora brukningsenheterna som bildats efter sammanslagning av gårdar ligger inte alltid med sina huvudgårdar i församlingen. I Köpingebro finns/har funnits följande gårdar: Köpingegården, som under många år tillhörde Sockerbruket Olsgården, som är den äldsta i byn vid Nybrovägen Wighagens Gård vid Solviksvägen Gunnar Rasmussons Gård vid Vigavägen Yngve Jönssons Gård vid Hemvägen Gunnar Nilssons Gård vid Boställevägen Klas Jönssons Gård vid Boställevägen Hjalmar Anderssons Gård vid Idrottsplatsen Örupsgården Klungegården Lavelund Persbo Barevads Mölla och Gård Länsmannabostället För utbyggnaden av Köpingebro inköpte kommunen mark av Yngve Jönsson, Ragnar Wighagen, Olof Olsson och Gunnar Rasmusson. FÖRETAG I KÖPINGEBRO Köpingebro Sockerbruk etablerades 1894 och avvecklades Lokalföreningen tillkom 1933 med Eskil Ingelström som föreståndare och avvecklades 1972 med Helge Ewaldz som föreståndare. Ordförande var Per Svensson, Persbo. Köbro-Maskiner startades på 1950-talet av John Persson, som varit föreståndare på Lokalföreningen. Vid hans frånfälle övertogs verksamheten av Svets-Mekano, som senare flyttade till Ystad. Verksamheten var tillverkning av transportband. Ce-Ee Sport genom Carl-Eric Åkesson övertog lokalerna 1981 och drev detta till sin pension Företaget startade 1969 och sålde sportartiklar. Innan 1981 hade man lokaler på olika platser i byn. Lennart Jacobssons Målerifirma hade lokalerna från 1998 innan Bengt Andersson BA-Fastigheter övertog dem Gamla Lokalföreningen ägs idag av Bengt Rosengren som utöver egen byggnadsverksamhet har det som industriby. Här finns även en pizzeria.

2 Fabrikör Nils Andersson byggde på 1910-talet en stor verkstad där nuvarande BRF Klampenborg ligger. Denna övertogs på 1940-talet av byggmästare John Jönsson som i sin tur överlät den till Börje Wilhelmsson flyttade Nybro-Bageriet från Nybro till Köpingebro och övertog denna fastighet. Bageriet hade då varit i Nybro År 1978 flyttade man verksamheten till Ystad byggdes Klampenborg som innehöll bl a caférörelse. Detta har gett namn till vägen. Huset revs Byggmästare John Jönsson startade sin verksamhet 1946 och höll på med detta en bit in på talet. Han var dessutom en aktiv politiker i såväl Herrestads som Ystads kommun. Karl Olssons Rörledningsfirmastartades 1947 och har funnits på olika platser i samhället. Idag ägs firman av Elan El. Tore Sandmark startade sin verksamhet på 1940-talet och har också funnits på olika platser i byn. Firman övertogs senare av EL-TRE SERVICE som ägdes av Thomas Göransson från Svenstorp. En av Tores lärlingar är Johnny Ingelström, som idag har egen elfirma på Mossvägen. Det finns ytterligare en elfirma på Promenadvägen- Köpingebro El. Erik Andersson byggde på 1930-talet en större fastighet på Nybrovägen 2. I denna har det funnits frisersalong, mjölkaffär, blomsteraffär, fiskaffär och bank. Bank fanns där Oskar Friborg byggde på 1940-talet en snickerifabrik på Nybrovägen 37. Efter ett antal olika ägare övertogs den av Stig Mårtensson Henry Jönsson hade under många år bilverkstad på Åvägen 10. Han var dessutom engagerad i brandkåren och byalaget. I posthuset som byggdes 1961 finns idag Service-Elektra, Novakliniken och Trendklippet. På bottenvåningen finns Köpingebro Brandvärn. Här har funnit bibliotek och post. HANTVERKARE Hantverken blomstrade i alla delar av församlingen. I Köpingebro blev det ingen riktig rusch förrän järnvägsstationens tillkomst Stationsvägen 16 övertogs av Birger Andersson 1941 där han hade järnaffär, cykelaffär, bilverkstad och bensinstationen Caltex. Vid sin pensionering övertog Olle Hansson verksamheten innan den lades ner. Idag är det bostäder. På Stationsvägen 14 öppnade Tora Evald Café 1934 som sen övertogs av Alva och Janne Hallin. Idag är det bostäder. Erik Andersson drev herrfrisering på Nybrovägen 2 och blev sedermera brevbärare. En av hans gesäller övertog sedan rörelsen ett antal år innan han flyttade till Ystad. Erik Robért drev herrfrisering på Nybrovägen 5 samt arbetsförmedling på frilansbasis. Ebbe blev sedermera arbetsförmedlare på heltid. Rörelsen drevs vidare av andra ett antal år innan den avvecklades. Ebbe var också aktiv politiker. Inga Ekstrand startade sin damfrisering på Villavägen 4 år 1946 och avvecklade den Huset är nu ombyggt och enbart bostad. I kooperativas mjölkaffär på Nybrovägen 1 öppnade Ruth Holmberg på 1960-talet den andra damfriseringen i byn. Det fanns ett antal olika ägare innan den avvecklades.

3 Monica Mårtensson startade sin damfrisering på Nybrovägen 4 där det varit köttaffär och sjukkassa. Hon flyttade sedan rörelsen till bostaden på Mossvägen 5 innan hon avvecklade den. Idag finns två frisörer i byn Kickis Klippstuga på Lantmannavägen och Trendklippet på Stationsvägen. Längs Nybrovägen söderut har det funnits: Arthur Cederborns Tandläkarpraktik Erik Lundgrens Skomakeri Axel Nilssons Cykel och Radioaffär Elsa Nilssons Tygaffär Sture Nilssons Sadelmakeri Bengt Meléns Cykelaffär Kjell Persons Möbel och Tapetserarverkstad Tage Månssons Toffelaffär vid Toffelgränd I byn fanns också ett antal åkerier/åkare: Ernst Esbjörnsson på Nybrovägen SA Jönsson på Hemvägen Ivar Svensson på Boställevägen Verner Nilssons Taxi på Villavägen och Nybrovägen Följande handelsträdgårdar har det funnits: Köpingebro Handelsträdgård Per Persson på Nybrovägen Magnus Mårtensson på Ådalavägen Stig Nilsson på Åsvägen I byn har det också funnits ett antal målare: Nilssons Måleri på Nybrovägen Malte Larssons på Åvägen Carl Werngren på Ängvägen Erik Persson på Nybrovägen Lennart Jacobsson på Lantmannavägen Tvätteriverksamhet bedrevs av Gullan och Anders Stridh först på Villavägen och sedan på Essvägen Hertha Schweinem hade spettkakbageri på Bäckvägen Här finns idag Österlen Bygg och Inredning. AFFÄRERNA På Hemvägen 4 fanns Vidals Mjölkaffär från 1917 och ett antal år. Det krävdes särskilda tillstånd för att sälja mejeriprodukter. Strax före 1900 startade Hanna och Anders Linde på Stationsvägen 16 en speceriaffär som sen blev Handelsförening och Kooperativa innan Birger Andersson övertog affären Stationsvägen var först ölservering som ägdes av Abraham Bengtsson. Han överlät den till Per Larsson innan det blev Carpings som drevs av Ester och Oskar Åkesson. Idag ombyggt till bostad.

4 Stationsvägen 6 ägdes i tur och ordning av Hansson, N A Nilsson innan Asta och Gunnar Jönsson övertog affären och drev den till Numera ombyggd till bostad. Gustav Werner som varit föreståndare på Kooperativa öppnade egen affär på Stationsvägen vid Torget. Han överlät den till Baltzar Persson Baltzars Livs som byggde om hela huset till affär övertog Majlis och Gert Persson affären GEMA LIVS.1996 övertog dottern Rosa affären. Hon sålde den 2008 till Peter Svensson och började själv på Ystad Saltsjöbads SPA 1919 köpte kreaturshandlare Duvander Nybrovägen 1 och byggde om detta. Kooperativa övertog sedan tomten och byggde nytt. Föreståndare Troje bodde på ovanvåningen 1960 köpte Tore Sandmark och Karl Olsson huset och hade El och VVS-verksamhet där. Idag ägs fastigheten av Peter Jönsson. På Hemvägen 9 drev under några år Einar Olsson fiskaffär. BRANDFÖRSVARET 1875 etablerades en brandkår i St Köpinge utökades det till en enhet i Köpingebro som lokaliserades till Lokalföreningen. När posthuset byggdes 1961 inrättades garage i källaren för brandbilarna som tillhör Köpingebro Brandvärn. TELESERVICE Telefonstationen i Köpingebro öppnades 1926 med Elvy Persson som föreståndare. Stationen lades ner i samband med automatiseringen Stationen var belägen vid Klampenborgsvägen där det nu finns BRF: KOMMUNKONTOR I tidernas begynnelse var kontoren hemma hos de förtroendevalda. I samband med kommunreformen 1950 tillkom det första kontoret i St Köpinge i de gamla skolan. Efter många om och men beslöt man att inte bygga något kontor i Köpingebro. Man hyrde från 1954 in sig Nya Rådhusets Östra flygel. Här var man kvar fram till nästa kommunsammanläggning med Ystad SOCIAL SERVIVE Lekskola öppnades 1965 i de numera rivna skolbyggnaderna på Sockerbruksvägen Vigs Ängar invigs Äldreboende Det första daghemmet öppnas i Folkets Park Det privata dagiset Lilla Jag vid Plutonvägen öppnas Biblioteket finns nu i anslutning till skolan men har funnits på olika platser i byn bla posthuset Distriktssköterskemottagning på Bagerivägen FOLKETS PARK Parken invigdes 1919 och drevs dels i egen regi och dels av arrendatorer. Parken revs 1974 för att ge plats åt ett daghem. Köpingebro Blåsorkester svarade ofta för underhållningen. FÖRENINGSLIVET

5 Utöver politiska och fackliga organisationer har det funnits och finns många olika föreningar. PRO bildades 1916 och dess förste ordförande var Wiktor Andersson. Verksamheten är förlagd till Fritidsgården. SPF bidades 2000 och dess förste ordförande var Ove Svensson. Verksamheten är förlagd till olika lokaler. Köpingebro Bridgeklubb bildades Köpingebro Scoutkår bidades 1968 och dess förste ordförande var Harald Bengtsson disponerade man olika lokaler innan man fick egen klubbstuga i Nybrostrand. Köpingebro Idrottsförening bildades 1927 och invigde sin idrottsplats /BE

STINSTRÄDGÅRD, BIBLIOTEK, FÖRSÄKRINGSKASSA, POST, DIST.SKÖT, FRISÖR, LÄKARMOT.,SERVICE- ELEKTRA,BRANDSTATION

STINSTRÄDGÅRD, BIBLIOTEK, FÖRSÄKRINGSKASSA, POST, DIST.SKÖT, FRISÖR, LÄKARMOT.,SERVICE- ELEKTRA,BRANDSTATION FASTIGHETER I KÖPINGEBRO STATIONSVÄGEN 18: STINSTRÄDGÅRD, BIBLIOTEK, FÖRSÄKRINGSKASSA, POST, DIST.SKÖT, FRISÖR, LÄKARMOT.,SERVICE- ELEKTRA,BRANDSTATION STATIONSVÄGEN 16: UPPFÖRDES I BÖRJAN AV 1900-TALET

Läs mer

Hästveda Brottarklubb

Hästveda Brottarklubb Hästveda Brottarklubb 1949-1950 Datum HBK-brottare Viktkl. Motståndare och klubb Vi Fö Oa Plac Skolbrottningar i Bjärnum. 1949-09-11 Nilsson Bertil Persson Stig, Sösdala 1 1949-09-11 Nilsson Bertil Paulsson

Läs mer

Kolbäck på 1950-talet Affärer & företag

Kolbäck på 1950-talet Affärer & företag Studiecirkeln Vår Hembygd Kolbäck på 1950-talet Affärer & företag Kolbäck Sidan 2 KARTLÄGGNING AV BUTIKER OCH FÖRETAG KOLBÄCK I MITTEN PÅ 1950-TALET 1. Östra Åvägen Vi börjar i den södra delen av Östra

Läs mer

Hästveda Brottarklubb

Hästveda Brottarklubb Hästveda Brottarklubb 1953-1954 Datum HBK-brottare Viktkl. Motståndare och klubb Vi Fö Oa Plac Träningsmatch, Hästveda - Christian 4-5. 1953-10-01 Johansson Per Nilsson Arne, Christian 1 1953-10-01 Persson

Läs mer

Odd Fellow Logen 61 Karlavagnen

Odd Fellow Logen 61 Karlavagnen ALM GÖTE Arb.tel. Född 1934-01-13 MYNTGATAN 1 L Mob.tel. 070-6204379 Invigd 2002-11-27 93148 SKELLEFTEÅ Bost.tel. 0910-13508 E-post gote.alm@myntet.ac ANDERSSON ERIC Arb.tel. Född 1928-12-03 STRANDGATAN

Läs mer

Affärerna på Hällevik

Affärerna på Hällevik Affärerna på Hällevik Det kan tyckas osannolikt idag, men under flera decennier har fyra olika handelsbutiker/affärer, av typen fullsorterad diversehandel, drivits samtidigt på Hällevik. De har dessutom

Läs mer

Hästveda Brottarklubb

Hästveda Brottarklubb Hästveda Brottarklubb 1954-1955 Datum HBK-brottare Viktkl. Motståndare och klubb Vi Fö Oa Plac Eslövsserien i Hästveda, 1:a omgången. 1954-10-03 Svantesson Helge Persson Stig, Osby 1 Eslövsserien i Osby.

Läs mer

Titta själv och tyck till! Ewa

Titta själv och tyck till! Ewa För jämförelsens skull har jag gjort två olika layoutförslag. Här kommer det andra. Det är en bok i liggande A4. (Det andra förslaget, som du kanske redan har sett, är i stående A5). Den här layouten gör

Läs mer

RESULTATLISTA. Trelleborg Förbundstävlingar Kretstävlingar

RESULTATLISTA. Trelleborg Förbundstävlingar Kretstävlingar SKÅNES SKYTTESPORTFÖRBUND 2010-02-14 Ändringstryck 1, 2010-02-15 RESULTATLISTA Trelleborg 2010-02-14 Förbundstävlingar Kretstävlingar Ändringstryck 1, 2010-02-15 2010-02-14 Sid 2 (6) Skåneförbundets divisionstävling

Läs mer

Hamra Håkansgård 3 (Hamra 1:27)

Hamra Håkansgård 3 (Hamra 1:27) Hamra Håkansgård 3 (Hamra 1:27) Oklart vilket byggår huset har. År 1863 vid hemmansklyvningen för Hamra Håkansgård, så ligger ett bostadshus på samma plats som idag, enligt kartan, men ladugården var placerad

Läs mer

Styrelsesammansättning för Gotlands Fotbollförbund Sid 1(10)

Styrelsesammansättning för Gotlands Fotbollförbund Sid 1(10) Sid 1(10) År Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot 1921 Ivar Persson Bertil Nordlander Otto Persson Conrad Hultberg Erik Lutterman Folke Linnman Albert Nilsson 1922 Ivar Persson Bertil

Läs mer

Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets- Samhället i Göteborg (KVVS)

Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets- Samhället i Göteborg (KVVS) Porträttmatrikel In memoriam Avlidna 2000-2016 Kompilerad i augusti 2017 Birger Karlsson Hedersledamöter, avlidna 2000-2016 Brånemark, Per-Ingvar Hult, Jan Mesterton, Erik 1923-2014 1927-2014. Invald 1968

Läs mer

Ulla Kall Ödeshög Album Sid 1 av 106

Ulla Kall Ödeshög Album Sid 1 av 106 Ulla Kall Ödeshög Album Sid 1 av 106 1 2 3 4 5 6 1. Åke Johansson Rök 2. Eivor Karlsson Rök 3. Ulla Kall Stora Krokek 4. Gösta Kall Stora Krokek 5. Siv Karlsson Getingaryd 6. Yngve Karlsson Getingaryd

Läs mer

Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets-

Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets- Porträttmatrikel In memoriam Avlidna 2000-2017 Kompilerad i januari 2018 Birger Karlsson Hedersledamöter, avlidna 2000-2017 Brånemark, Per-Ingvar Hult, Jan Mesterton, Erik 1923-2014 1927-2014. Invald 1968

Läs mer

Ättlingar Anders Nilsson

Ättlingar Anders Nilsson Ättlingar Anders Nilsson Anders Nilsson. Lantbrukare och Bygdeforskare. Född 1859-04-11 Vanstad. Bosatt 1920-09-24 Gladsax. Bosatt 1921-04-30 Vanstad. Död 1937-10-02 Vanstad. Familj med Johanna Åkesdotter

Läs mer

KARLSKOGA KAROSSERIFABRIK

KARLSKOGA KAROSSERIFABRIK KARLSKOGA KAROSSERIFABRIK Här följer en sammanställning av hopsamlade uppgifter om den karosserifabrik som fanns på Blomstervägen i Karlskoga. Mats Karlsson 2012-01-08 Urklipp i Karlskoga Tidning 2011-12-28:

Läs mer

Sommarro Nr Källa AI:25a Sid 323 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 333 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 334

Sommarro Nr Källa AI:25a Sid 323 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 333 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 334 Sommarro Nr 3 1891-1896 Källa AI:25a Sid 323 Eriksson, Karl Vilhelm, Eg. f 1843 22/2 Karl Gustaf, Son f 1878 20/6 Sommarro Nr 3 1896-1899 Källa AIIa:1 Sid 333 Egare K.V. Eriksson Eriksson, Karl Vilhelm,

Läs mer

Söklista gravbok Björketorps församling

Söklista gravbok Björketorps församling 2014-05-07 12:04:24 X Visa gravplatser utan gravrätter Ytkod: (inget) Skyltad: 2012-06-01-2014-05-07 Kultur: (inget) 1 4 32 1 Pettersson, Georg Pettersson Georg 1 5 37 1 Jakobsson, Anders Jakobsson Johanna

Läs mer

Vinterfältträffen i Gammalstorp Resultat F 15 Plac Namn Klubb Totalt 1 Kim Carlsson Köping-Alböke 26 2 Jenny Thelander Växjö (G) 25

Vinterfältträffen i Gammalstorp Resultat F 15 Plac Namn Klubb Totalt 1 Kim Carlsson Köping-Alböke 26 2 Jenny Thelander Växjö (G) 25 Vinterfältträffen i Gammalstorp Segrare i årets upplaga av vinterfältträffen blev Magnus Thelander 35 träffar 6 Skyttar kom upp till 35 träffar och för att skilja om medaljerna användes innnerringsmarkering.

Läs mer

Ättlingar Anders Nilsson

Ättlingar Anders Nilsson Ättlingar Anders Nilsson Anders Nilsson. Lantbrukare och Bygdeforskare. Född 1859-04-11 Vanstad. Bosatt 1920-09-24 Gladsax. till Gladsax nr 34 Östraby Baskemölla P 148 Bosatt 1921-04-30 Vanstad. Död 1937-10-02

Läs mer

Något om de mindre gårdarna, torpen och stugorna i Gunnarp.

Något om de mindre gårdarna, torpen och stugorna i Gunnarp. Något om de mindre gårdarna, torpen och stugorna i Gunnarp. Den lilla byn i Gunnarp. Av Nils Nilsson När och hur Gunnarpsgården en gång bildades vet jag inte. Det var uppenbarligen så att de riktigt stora

Läs mer

Följande gravar på Asarums kyrkogård kommer att återgår till pastoratet genom beslut 2017 i enighet med begravningslagens 7:e kapitel.

Följande gravar på Asarums kyrkogård kommer att återgår till pastoratet genom beslut 2017 i enighet med begravningslagens 7:e kapitel. Följande gravar på Asarums kyrkogård kommer att återgår till pastoratet genom beslut 2017 i enighet med begravningslagens 7:e kapitel. Pastoratet saknar relevanta uppgifter om gravrättsinnehavare och har

Läs mer

Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets-

Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets- Porträttmatrikel In memoriam Avlidna 2000-2018 Kompilerad i januari 2019 Hedersledamöter, avlidna 2000-2018 Brånemark, Per-Ingvar Carlsson, Arvid Hult, Jan 1923-2014 1923-2018. Invald 1968 1927-2014. Invald

Läs mer

P R E S I D I U M. Lions Club, Hudiksvall, distrikt: 101 GD, Zon 1. Klubben bildades den 9 maj 1952, som 37:e klubb. Internationellt nr:

P R E S I D I U M. Lions Club, Hudiksvall, distrikt: 101 GD, Zon 1. Klubben bildades den 9 maj 1952, som 37:e klubb. Internationellt nr: P R E S I D I U M Lions Club, Hudiksvall, distrikt: 101 GD, Zon 1 Klubben bildades den 9 maj 1952, som 37:e klubb. Internationellt nr: 18 425 1948 bildades första lionsklubben i Europa, LC Stockholm den

Läs mer

Gravar utan känd gravrättsinnehavare

Gravar utan känd gravrättsinnehavare Gravar utan känd gravrättsinnehavare EDEBO Gravnummer Gravstenstext Senast gravsatt A 4 J A Gustafsson, Skärsta Hilda 1889-1971 Johan Alfred Gustafsson 1977 A 7 C J Janzon fam grav Knut Hjalmar Johanzon

Läs mer

RESULTATLISTA. Dalby Förbundstävlingar Kretstävlingar

RESULTATLISTA. Dalby Förbundstävlingar Kretstävlingar SKÅNES SKYTTESPORTFÖRBUND 2011-10-16 RESULTATLISTA Dalby 2011-10-16 Förbundstävlingar Kretstävlingar Arrangör: Malmö-Ystad Skyttekrets, grupp 1. Kjell-Åke Nordström Sid 2 (5) Skåneförbundets divisionstävling,

Läs mer

HERRAR SLUTRESULTAT BK 80 -SLAGET 2018

HERRAR SLUTRESULTAT BK 80 -SLAGET 2018 SLUTRESULTAT BK 80 -SLAGET 2018 DET VAR TOTALT 145 STARTANDE I ÅRETS TÄVLING VARAV 116 HERRAR OCH 29 DAMER. ÅRETS TÄVLING VAR KLUBBENS SJUNDE BK-80-SLAG. TOTAL VINSTSUMMA SOM UTGÅR ÄR 7,100 KR OCH KOMMER

Läs mer

ALGUTSRUMS IF, styrelser

ALGUTSRUMS IF, styrelser ALGUTSRUMS IF, styrelser år ordförande sekreterare kassör Övriga i styrelsen 1925 Nils Falk Gustaf Falk Arthur Olofsson, Arvid Gustavsson 1926 Arthur Olofsson 1927 Arthur Olofsson 1928 Bertil Ljungström

Läs mer

FÄLTSKJUTNING GEVÄR RINKABY

FÄLTSKJUTNING GEVÄR RINKABY FÄLTSKJUTNING GEVÄR RINKABY 2013-02-10 Resultat GF 15 Hpr 1 Viktor Klemmedsson Christianstads skyttesällskap (SK) 0 6 5 6 3 20 5 120:- 2 Linus Berlin Genarp (SK) 1 1 2 5 3 12 2 3 Martin Eriksson Österlens

Läs mer

SYDSVENSKT MÄSTERSKAP MALMÖ 1978

SYDSVENSKT MÄSTERSKAP MALMÖ 1978 SYDSVENSKT MÄSTERSKAP MALMÖ 1978 Senior 1 Leif Nilsson Eslöv 93 94 95 97 379 2 Tore Bengtsson Tvååker 95 93 98 93 379 3 Anders Andersson Morup 97 98 93 91 379 4 Terho Visuri Eslöv 98 89 93 96 376 5 Bertil

Läs mer

SKÅNES SKYTTESPORTFÖRBUND FÄLTSKJUTNING GEVÄR

SKÅNES SKYTTESPORTFÖRBUND FÄLTSKJUTNING GEVÄR uppdaterad 2011-02-23 SKÅNES SKYTTESPORTFÖRBUND FÄLTSKJUTNING GEVÄR 2011-02-20 Tävlingsfakta: Gren: Gevär 6.5 Fältskjutning Skjutprogram: 5 Stationer JF-Tal 26 Antal anmälda: 93 st MÅL FIGUR STÄLLNING

Läs mer

Spel på Omgång Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat.

Spel på Omgång Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat Fr-Mat. Spel på Omgång 1. Matta NR. 1. Fr-Mat. 1-16 Fr-Mat. 8-86 2. Fr-Mat. 2-22 Fr-Mat. 7-75 3. Fr-Mat. 3-31 Fr-Mat. 6-61 4. Fr-Mat. 4-42 Fr-Mat. 5-53 5. Fr-Mat. 1-15 Fr-Mat. 8-83 6. Fr-Mat. 2-27 Fr-Mat. 7-73

Läs mer

Blomsterhandlare, Handelsträdgårdar Trädgårdsmästare, Begravnings och Eldbegängelsebyråer i Umeå - området

Blomsterhandlare, Handelsträdgårdar Trädgårdsmästare, Begravnings och Eldbegängelsebyråer i Umeå - området 1 Blomsterhandlare, Handelsträdgårdar Trädgårdsmästare, Begravnings och Eldbegängelsebyråer i Umeå - området Almqvist Eftr., E. Öbacka Tel. 1140 1943 Begravningsbyrå Öbacka Tel. 1140 1947 -- Märta Lindmark

Läs mer

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda

Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Resultatslista DM i Mete 4 juni 2006, Mariebergsviken, Karlstad. Arrangör Skoghall SFK LAG Äldre damjuniorer: 1. SFK Trekroken 1026 gram 2 tävlande 2 avanmälda Damseniorer: 1. SFK Wasa 2308 gram 4 tävlande

Läs mer

Nedan följer lite bilder från byavandringen. Bossagården Här sätts stolpe och namnbricka upp vid Bossagården.

Nedan följer lite bilder från byavandringen. Bossagården Här sätts stolpe och namnbricka upp vid Bossagården. Byavandring i Svansjömåla 11 maj 2013 Söndagen den 11 maj var det byavandring i Svansjömåla. Ett tjugotal personer hade mött upp i ett vackert väder med strålande solsken. 14 15 stycken gamla torp besöktes

Läs mer

KONSTHANTVERK TYRINGE MUSEUM

KONSTHANTVERK TYRINGE MUSEUM KONSTHANTVERK TYRINGE MUSEUM En del av Byalaget STÄMPLAR Svårt att avgöra när en viss stämpel ersattes med en annan, några användes parallellt. Troligt är att de ovan är i någon form av åldersordning..

Läs mer

SKÅNES SKYTTESPORTFÖRBUND Fältskjutning gevär

SKÅNES SKYTTESPORTFÖRBUND Fältskjutning gevär SKÅNES SKYTTESPORTFÖRBUND Fältskjutning gevär 2011-03-06 Tävlingsfakta: Gren: Gevär 6.5 Fältskjutning Skjutprogram: 5 Stationer JF-Tal 27 Antal anmälda: 94 st MÅL FIGUR STÄLLNING AVSTÅND SNITT 1 C 35 Ligg

Läs mer

Bilder Rösebo. Vår Bygd Scrolla eller ta neråtpil för att komma till nästa bild

Bilder Rösebo. Vår Bygd Scrolla eller ta neråtpil för att komma till nästa bild Vår Bygd 1891 Bilder Rösebo Scrolla eller ta neråtpil för att komma till nästa bild För att läsa om de olika gårdarna i Rösebo, ur boken Vår Bygd 1891, kan du klicka här. Medlemmar i logen Dalslands Sköld

Läs mer

Hannäs SockenFörening

Hannäs SockenFörening Register över givare Hannäs Sockenförening är en ideell förening, som bildades år 2002. Syftet är att med ekonomiska medel främja utvecklingen i Hannäs Socken. Genom erhållna arv och gåvor skapas ett kapital,

Läs mer

Skolträff den 19 augusti 2014

Skolträff den 19 augusti 2014 Skolträff den 19 augusti 2014 Med elever som började skolan i Borgared i mitten av 1940-talet. Borgareds skola byggdes 1880. Lärare 1938-1945 var Elvira Nelson. Efter år 1945 anställdes ett antal vikarier

Läs mer

OG Individuellt

OG Individuellt OG 2017 Ekarna Knistad Ack Lagresultat Slag Poäng Slag Poäng Poäng Lidköping 354 12 360 13 25 Billingen 366 11 363 12 23 Ekarna 347 13 384 8 21 Mariestad 371 9 369 11 20 Lundsbrunn 368 10 383 9,5 19,5

Läs mer

Törnsfalls PRO-avdelning 50 år

Törnsfalls PRO-avdelning 50 år Törnsfalls PRO-avdelning 50 år Så började det Törnsfalls pensionärsförening bildades vid ett möte i National i Almvik den 9 maj 1954. Föreningen startade med 15 medlemmar. Ernst Renström valdes som ordförande,

Läs mer

BILDARKIV GAMLA SLÄTAFLYBILDER KÄNNER DU IGEN NÅGON PÅ DESSA BILDER?

BILDARKIV GAMLA SLÄTAFLYBILDER KÄNNER DU IGEN NÅGON PÅ DESSA BILDER? BILDARKIV GAMLA SLÄTAFLYBILDER KÄNNER DU IGEN NÅGON PÅ DESSA BILDER? Då är vi tacksamma om Du meddelar oss i gästboken här på hemsidan eller via e-post till slataflybyalag@gmail.com Ange bild nr och vilka

Läs mer

Eivor Johansson Ödeshög album Sid 1 av 57. Maj-Britt Hård Stava Mary Lindberg Näteryd 1

Eivor Johansson Ödeshög album Sid 1 av 57. Maj-Britt Hård Stava Mary Lindberg Näteryd 1 Eivor Johansson Ödeshög album Sid 1 av 57 Maj-Britt Hård Stava Mary Lindberg Näteryd 1 Ingegerd Davidsson Holkaberg Gun Karlsson La Krokek Disa Lindberg Näteryd Inger Antonsson Stava Sigbritt Hård Stava

Läs mer

Hannäs SockenFörening. Register över givare

Hannäs SockenFörening. Register över givare Register över givare Hannäs Sockenförening är en ideell förening, som bildades år 2002. Syftet är att med ekonomiska medel främja utvecklingen i Hannäs Socken. Genom erhållna arv och gåvor skapas ett kapital,

Läs mer

Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar

Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar Gunnar Tonnquists släkt 4 Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar Tabell Johan Alfred Sjöberg (fk Tånnqvist). Soldat, lantbrukare. Född 20 jun 859 i Kårabo, Tånnö (F). Död 6 dec 947 i

Läs mer

S1_007 Nils Gustav Petersson 1/12

S1_007 Nils Gustav Petersson 1/12 S1_007 Nils Gustav Petersson 1/12 Gustav Petersson Gustav föddes 1864-03-01 som fjärde barnet av åtta på gården Börje Börsgård, Nygård i Träslövs församling. De två äldsta syskonen dog dock inom en vecka

Läs mer

med gårdsnamnet "Mårs".(Mårsch)

med gårdsnamnet Mårs.(Mårsch) 1 Bensbyn no 4:9 Bomärke: med gårdsnamnet "Mårs".(Mårsch) Det här är en av gårdarna som finns med i 1645 års Jordabok, ett hus fanns i alla fall på samma tomt som det hus som finns där idag. Ägarna har

Läs mer

Resultat. Färs & Frosta Cup Kävlinge 7-8 februari 2009

Resultat. Färs & Frosta Cup Kävlinge 7-8 februari 2009 Resultat L9 1 Marcus Ekdahl Åkarps Sportskyttar 419.6 2 Hampus Bokelund Össjö Skf 419.0 3 Niklas Jogmark Eslövs Skg 409.4 4 Olof Gränsbo Vellinge Ssk 408.5 5 Dennis Oscarsson Åkarps Sportskyttar 405.8

Läs mer

Resultatlista efter omgång 6

Resultatlista efter omgång 6 Resultatlista efter omgång 6 1 11 Björn Olsson LILLA PARIS 10 43 Tommy Ericsson LILLA PARIS Lennart Strand LILLA PARIS 2 35 Rolf Hjalmarsson ÖSTRA 10 29 BLEKINGE Nils Andersson ÖSTRA BLEKINGE Evert Persson

Läs mer

Smålands Bowlingförbunds förtroendevalda

Smålands Bowlingförbunds förtroendevalda Smålands Bowlingförbunds förtroendevalda 1944-1945 Ordförande Erik Georg Holm Jönköping Suppleant John Lindberg Jönköping vice Ordförande Bertil Ljungberg Gunnar Andersson Sekreterare Alvar Wärnegård Jönköping

Läs mer

Om Kestad. Torpet Anemossen heter numera Anemossen 1:1.

Om Kestad. Torpet Anemossen heter numera Anemossen 1:1. Om Kestad Kestad ligger norr om Kinne-Kleva vid Kinnekulles fot. 1310 nämns Kithestahum, 1312 in Kydistadum. Socknens först nämnda gård är Göksholmen, år 1399. En kyrkby som ligger österut vid foten av

Läs mer

RESULTATLISTA. Dalby Förbundstävlingar Kretstävlingar

RESULTATLISTA. Dalby Förbundstävlingar Kretstävlingar SKÅNES SKYTTESPORTFÖRBUND RESULTATLISTA Dalby 2013-10-06 Förbundstävlingar Kretstävlingar Arrangör: Malmö-Ystad Skyttekrets, grupp 1. Kjell-Åke Nordström Skåneförbundets divisionstävling, omgång 4 2013-10-06

Läs mer

Katrineberg, torp under Stav

Katrineberg, torp under Stav Katrineberg, torp under Stav Lilla Katrineberg och källarstugan på 60-talet. Foto Göte Ekström. Torpet har i äldre tider kallats Katrinelund. Katrineberg finns som torp i HFL 1826-95 och hette från början

Läs mer

STENBRYTNING PÅ 1950-TALET

STENBRYTNING PÅ 1950-TALET STENBRYTNING PÅ 1950-TALET I början av 1950-talet bildade 5 bönder i Blekinge (Per Petersson, Pungsmåla, Hjalmar Olsson, Råsen, Karl Olsson, Gåsamåla, Josef Holmberg, Björsmåla och Hilmer Holmberg, Älmteryd)

Läs mer

Marken avstyckad från Solhaga Marklanda 1:54. Trädgården. uppbyggdes med början när Solhagahuset var byggt 1938. Ägaren där,

Marken avstyckad från Solhaga Marklanda 1:54. Trädgården. uppbyggdes med början när Solhagahuset var byggt 1938. Ägaren där, MARKLANDA NORRA BYS FASTIGHETER Av Gunnar Fröberg 2014 Solhaga trädgård Marklanda 1:68 Marken avstyckad från Solhaga Marklanda 1:54. Trädgården uppbyggdes med början när Solhagahuset var byggt 1938. Ägaren

Läs mer

02 Adseke Jaktlag Bo Göran Andersson Bo Göran Andersson Per Olof Andersson. 14 Östra Ejaröd Hästateppet Berne Forsman Lennart Ahlstedt Berne Forsman

02 Adseke Jaktlag Bo Göran Andersson Bo Göran Andersson Per Olof Andersson. 14 Östra Ejaröd Hästateppet Berne Forsman Lennart Ahlstedt Berne Forsman Page 1 of 6 Jaktlag 82 Lägg till Jaktlag... 01 Harastorp - Duckarps jaktlag Jörgen Nackmar Jörgen Nackmar Patrik Sjögren 02 Adseke Jaktlag Bo Göran Andersson Bo Göran Andersson Per Olof Andersson 03 Röegårds

Läs mer

Eslövs AI Ekevalla Idrottsplats. Kyligt ej över 10 grader, lätt regn i början. M80 Diskuskastning Knut Henriksson -23 Malmö AI 17,66

Eslövs AI Ekevalla Idrottsplats. Kyligt ej över 10 grader, lätt regn i början. M80 Diskuskastning Knut Henriksson -23 Malmö AI 17,66 RESULTATLISTA Senior DM och Veteran DM i Eslöv Onsdagen den 26 maj 2004 Arrangör: Tävlingsledare: Väder: Eslövs AI Ekevalla Idrottsplats Alger Westring Kyligt ej över 10 grader, lätt regn i början M80

Läs mer

Sjöviks Industri AB. Bild nr: 748 i Östad Hembygdsförenings fotosamling. Bildbehandling: Thomas Svensson Text: Tage Sundvall S.

Sjöviks Industri AB. Bild nr: 748 i Östad Hembygdsförenings fotosamling. Bildbehandling: Thomas Svensson Text: Tage Sundvall S. I Sjöviks Industri AB hörnet av Hampes väg Utängsvägen ligger Granova husen idag, där fanns förr en ladugård med kor och grisar. 1947 köpte Börje Pedersen som var kemi ingenjör ladugården och byggde om

Läs mer

Vimmerbyträffens VPSK 75 Års Jubileums Tävling

Vimmerbyträffens VPSK 75 Års Jubileums Tävling träffens Resultat Jubileumsstationen NR 9 Belönas med 1000 Kronor till 1 Peter Andersson SAAB PK 67 Poäng Resultat i A-vapen Klass 1 1 Christoffer Sjösten Växjö PK 6 9 7 7 8 11 2 7 57p 16 2 Lennart Andersson

Läs mer

Utdrag ur fastighetsregistret. 2007-09-25

Utdrag ur fastighetsregistret. 2007-09-25 NAMN BOSTADR POSTNR POSTADR DJURÖN 1:5 SVENSKA LANTMÄNNEN EK.FÖR. BOX 30192 104 25 STOCKHOLM DJURÖN 1:6 SVENSKA LANTMÄNNEN EK.FÖR. BOX 30192 104 25 STOCKHOLM DJURÖN 1:164 DJURÖNS SAMFÄLLIGHETSFÖR SIV RYSTEDT

Läs mer

Klass: Dam. Plac. Startnr Namn Ort/Klubb Klass Res. Skilje Särskj. 1 6 Lisbeth Lööv Björkvik D Terese Tillenius Västerås D

Klass: Dam. Plac. Startnr Namn Ort/Klubb Klass Res. Skilje Särskj. 1 6 Lisbeth Lööv Björkvik D Terese Tillenius Västerås D Klass: Dam 1 6 Lisbeth Lööv Björkvik D 146 89 2 112 Terese Tillenius Västerås D 132 25 3 107 Asta Gustafsson Vingåker D 127 32 4 17 Mona Stahre Eskilstuna D 123 14 5 76 Emma Vessberg Floda D 119 33 6 39

Läs mer

Affärerna i Hällevik

Affärerna i Hällevik Affärerna i Hällevik Materialet till denna text är hämtat ur Jan Erik Hardebos En historisk bildserie om affärerna i Hällevik som han välvilligt ställt till hembygdsföreningens förfogande. Det kan tyckas

Läs mer

77.F.D. Riksdagsman Einar Henningsson, Helsingborg; Berättar om

77.F.D. Riksdagsman Einar Henningsson, Helsingborg; Berättar om 65. Börge Skarstedl Sid. 1.,51 min; Sid.2., 57 min; Intervjuare: Karl Salomonsson; 1977-10-24; Nr. 50. 66. Karl Einar Levanden, S. Hunnetorpsv. 38 C, Helsingborg; Nr. 54; Sid' I Spanska inbördeskagget;

Läs mer

Fältskjutning i Trelleborg med: Förbundstävlingar som cup, division m m. F.d. M-förbundets mästerskap

Fältskjutning i Trelleborg med: Förbundstävlingar som cup, division m m. F.d. M-förbundets mästerskap 2012-10-28 REVIDERAD 2012-10-29 Skånes Skyttesportförbund Fältskjutning i Trelleborg 2012-10-28 med: Förbundstävlingar som cup, division m m F.d. M-förbundets mästerskap Kretsmästerskap för Malmö-Ystad

Läs mer

M35 Längd 12/6 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 Stefan Jeppson 75 Vittsjö GIK 4,66 1,9

M35 Längd 12/6 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 Stefan Jeppson 75 Vittsjö GIK 4,66 1,9 Resultat Veteran DM 2013 Datum: 2013-06-12 Plats: Hedens Idrottsplats Arrangör: IFK Helsingborg Tfn: 042-137295 Tävlingsledare Claus Elnif E-mail: ifk.helsingborg@telia.com Väder M35 100m Final -4,1 12/6

Läs mer

J A Lundins morfars släkt

J A Lundins morfars släkt 84 RALLATORP J A Lundins morfars släkt Skylten utanför Rallatorps gård i Forshem 84 RALLATORP... 1 Anor till Stina Johansdotter... 2 Olof Göransson... 3 Johannes Olofsson... 3 Lars Olofsson... 4 Rallatorp

Läs mer

Telefonstation. Örebro centralväxelstation med underlydande växelstationer

Telefonstation. Örebro centralväxelstation med underlydande växelstationer Telefonstation Telegrafverket kom till 1853 och var ett statligt verk under Civildepartementet. Till en början hade verket bara hand om telegrambefordran men när telefonen infördes i början på 1880-talet

Läs mer

SYDMÄSTERSKAP Luftgevär Halmstad

SYDMÄSTERSKAP Luftgevär Halmstad SYDMÄSTERSKAP Luftgevär Halmstad 1977-03-06 Senior 1 Brita Raning Årstad 378 2 Arne Johansson Varberg 378 3 Anders Andersson Morup 377 4 Tore Bengtsson Tvååker 376 5 Bengt A Bengtsson Morup 375 6 Carl-Göran

Läs mer

Lag- och individuella resultat för samtliga deltagande KGK-lag

Lag- och individuella resultat för samtliga deltagande KGK-lag Lag- och individuella resultat för samtliga deltagande KGK-lag Det individuella resultatets placeringssiffra anger placering i omgången (normalt 36 startande) Antal deltagare H80 sid 2 7 Div 2O H75 lag

Läs mer

SLUTRESULTAT. Avstånd

SLUTRESULTAT. Avstånd SLUTRESULTAT Avstånd Station 1 1/7-300 meter Station 2 1/3-440 meter Station 3 L2-390 meter Station 4 C40-430 meter Station 5 1 / 8-280 meter Station 6 S20H - 310 meter Statistik Klass Antal deltagare

Läs mer

Årets BÄSTEKORVARE : KAVAJ från CARLANDERS

Årets BÄSTEKORVARE : KAVAJ från CARLANDERS Pristagare den 12/5 Tee Antal startande: 105 Poängbogey Norra Banan 1 Olsson, Bengt-O 10 R 41 BE Chark - Medvurst 25 2 Blomgren, Bo 13 R 39 " Bil Månsson - Wash-Drive* 22 3 Klang, Jan-Börje 13 R 39 JM:s

Läs mer

Bilder Tjärtakan. Vår Bygd Scrolla eller ta neråtpil för att komma till nästa bild

Bilder Tjärtakan. Vår Bygd Scrolla eller ta neråtpil för att komma till nästa bild Vår Bygd 1891 Bilder Tjärtakan Scrolla eller ta neråtpil för att komma till nästa bild För att läsa om de olika gårdarna i Tjärtakan, ur boken Vår Bygd 1891, kan du klicka här. Mannen i mitten längst fram

Läs mer

RESULTLISTA FRÅN ROSLAGSTRÄFFEN 2006-02-12 Plats: Söderbykarl Arrangör: Norrtälje skyttekrets

RESULTLISTA FRÅN ROSLAGSTRÄFFEN 2006-02-12 Plats: Söderbykarl Arrangör: Norrtälje skyttekrets RESULTLISTA FRÅN ROSLAGSTRÄFFEN 2006-02-12 Plats: Söderbykarl Arrangör: Norrtälje skyttekrets GF Elit 1 Olle Gabrielsson Rommehed Skf (W) 6 6 6 6 6 6 6 42 26 2 Bo Wiqvist Rommehed Skf (W) 6 6 6 6 6 6 6

Läs mer

IDROTTSFÖRENINGEN KAMRATERNA XII LUND Stiftad den 28 jan. 1919

IDROTTSFÖRENINGEN KAMRATERNA XII LUND Stiftad den 28 jan. 1919 IDROTTSFÖRENINGEN KAMRATERNA XII LUND Stiftad den 28 jan. 1919 XII Trollebergsvägen 26 222 29 LUND Tfn 046-211 84 30 RESULTATLISTA, Veteranträffen, lördagen den 5 juni 2004 Plats: Centrala Idrottsplatsen

Läs mer

Regenter under personers livstid

Regenter under personers livstid Regenter under personers livstid Arneson Anders Tillträdde Gustav III Holstein Gottorpska ätten 1771-02-12 1792-03-25 Andersdotter Maria Gustav III Holstein Gottorpska ätten 1771-02-12 1792-03-25 Olsson

Läs mer

socialdemokraterna Malmo BH/UL T i l l Arbetarekommunernas ordforande Kommunstyrelsegruppernas ordforande Kommunalrad och Landstingsrad

socialdemokraterna Malmo BH/UL T i l l Arbetarekommunernas ordforande Kommunstyrelsegruppernas ordforande Kommunalrad och Landstingsrad socialdemokraterna SKANES PARTIOISTRIKT NOBELTORGET 9, 214 44 MALMD TEL. 040-724 10 Malmo 1981-10-08 BH/UL T i l l Arbetarekommunernas ordforande Kommunstyrelsegruppernas ordforande Kommunalrad och Landstingsrad

Läs mer

POS 16/4-2015 Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015. S:a slag 6 omg Plac

POS 16/4-2015 Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015. S:a slag 6 omg Plac Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015 Namn / Speldag 2/4 9/4 16/4 23/4 30/4 7/5 12/5 21/5 28/5 4/6 Andersson Arne Andersson Egon Andersson Jan-Christer 76 80 73 Bengtsson Bengt-Ove 82 81 79 Bengtsson

Läs mer

RM för Hjärt- och Lungsjukas Föreningar 2013 HERRAR Backlund Birger Östersund 24-maj H 172 226 224 246 205 215 1288 1 Andersson Hans Gävle 24-maj H

RM för Hjärt- och Lungsjukas Föreningar 2013 HERRAR Backlund Birger Östersund 24-maj H 172 226 224 246 205 215 1288 1 Andersson Hans Gävle 24-maj H RM för Hjärt- och Lungsjukas Föreningar 2013 HERRAR Backlund Birger Östersund 24-maj H 172 226 224 246 205 215 1288 1 Andersson Hans Gävle 24-maj H 181 246 180 182 242 193 1224 2 Arvidsson Lars-Erik Köping

Läs mer

POS 30/4-2015 Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015. S:a slag 6 omg Plac

POS 30/4-2015 Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015. S:a slag 6 omg Plac Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015 Namn / Speldag 2/4 9/4 16/4 23/4 30/4 7/5 12/5 21/5 28/5 4/6 Andersson Arne Andersson Egon 86 Andersson Jan-Christer 76 80 73 70 68 Bengtsson Bengt-Ove 82

Läs mer

Resultat Öppen. Placering Startnr Namn Klubb Poäng

Resultat Öppen. Placering Startnr Namn Klubb Poäng Resultat Öppen 1 130 Bengt Davidsson Skärblacka 158 2 1 Stefan Arfvedsson Finspång 157 3 69 Mats Gustavsson Finspång 156 4 79 Tomas Persson Vingåker 156 5 100 Hans Björling Norrköping 156 6 92 Rolf Gillstam

Läs mer

LEINY SLÄKTUTREDNING (15) Dokument ID Familjenummer Författare Rev / Ver. UTRED911U.DOC Leif Nyström 0/5

LEINY SLÄKTUTREDNING (15) Dokument ID Familjenummer Författare Rev / Ver. UTRED911U.DOC Leif Nyström 0/5 LEINY SLÄKTUTREDNING 000911 2012-03-01 1 (15) ModerNamn: Hanna Persdotter Utred911U.doc 000911 000422 Barn: Anders (Anna, Per, Ola, Jöns, Johanna) FaderNamn: Nils Persson Orsak: Mitt, Leif Nyströms släktskap

Läs mer

Regenter under personers livstid

Regenter under personers livstid Regenter under personers livstid Tillträdde Rosengren Carl Magnus Östergötlands län, S:t Kars 1795-02-0 Död: --- Gustaf IV Adolf Holstein Gottorpska ätten 1792-03-29 1809-03-13 Olsdotter Anna Malmöhus

Läs mer

DiG. Samlade vykort från Gullaskruv. DiG Dokumentation i Glasbruksbygd DiG

DiG. Samlade vykort från Gullaskruv. DiG Dokumentation i Glasbruksbygd DiG DiG Samlade vykort från Gullaskruv DiG Dokumentation i Glasbruksbygd DiG 201. Kyrkan i Hälleberga Kyrkan uppfördes 1819 1821 under Peter L. Sellergrens tid. Byggnaden hade korsformad plan med torn i väster

Läs mer

Boda Torp under Boda. De sista som bodde här var Johan Jäger Jonasson med hustru och åtta barn. De flyttade år 1900 till Planen.

Boda Torp under Boda. De sista som bodde här var Johan Jäger Jonasson med hustru och åtta barn. De flyttade år 1900 till Planen. Åbo Boda Torp under Boda. De sista som bodde här var Johan Jäger Jonasson med hustru och åtta barn. De flyttade år 1900 till Planen. Sida 302 1776 Karl (1736- ), Stina (1745- ), Stina (1781- ) och Katrina.

Läs mer

Kortfattad historik Svensk Ortopedisk Förening (SOF)

Kortfattad historik Svensk Ortopedisk Förening (SOF) Kortfattad historik Svensk Ortopedisk Förening (SOF) Styrelseledamöter Svenska Ortopedförbundet, som bildades 1944, hade sitt konstituerande sammanträde på Svenska Läkarsällskapet den 25 november 1944.

Läs mer

I= Barn, 2=barnbarn, 3= barnbarnsbarn, 4= barnbarns barnbarn 5= barnbarns barnbarns barn

I= Barn, 2=barnbarn, 3= barnbarnsbarn, 4= barnbarns barnbarn 5= barnbarns barnbarns barn SJÖREDS SLÄKTEN Johan Severin Bengtsson född i Hölseböke, Asige 19/5 186-193 gift 1893 med Lydia Maria f Svensdotter i Kjettebo 6/5 1871 1968..Flyttade från Pugabol till Sjöred 1911. Johans föräldrar hette

Läs mer

Startlista Breddstafetten 2008 Sida

Startlista Breddstafetten 2008 Sida Startlista Breddstafetten 2008 Sida 1 Breddstafetten 19 anmälda 10:00:00 1 Falkenbergs OK Lag 1 1 Christer Håkansson 30488 2A Johan Badenfelt 241987 2B Matilda Martinsson 341516 3A Ronnie Andersson 17392

Läs mer

S1_005 Hildur Nilsson g Petersson

S1_005 Hildur Nilsson g Petersson Hildur Elisabeth Nilsson föddes i nr. 2 Gamla Köpstad i Träslövs församling fredagen den 30 april 1909. Hon var det näst yngsta av 6 syskon. Fyra bröder och två systrar. En av bröderna, Oskar Gottfrid

Läs mer

Para SM Mattcurling 12-13 apr i Växjö Individuellt spel den 12 april 2014

Para SM Mattcurling 12-13 apr i Växjö Individuellt spel den 12 april 2014 Para SM Mattcurling 12-13 apr i Växjö Individuellt spel den 12 april 2014 Klass R Gunnar Josefsson, Linköpings HIF - Alf Rällsjö, Borlänge MIK 6-2 Sten-Åke Svensson, Linköpings HIF - Michael Sandberg,

Läs mer

Resultat Ulleboulen 2018.

Resultat Ulleboulen 2018. Resultat Ulleboulen 2018. A-Final. Placer. 1 38 Bertil Eriksson o Mats Norberg Kil 2 51 Kenneth Bogelid o Lars Åhslund Torsby 3 46 Arne Svensson/Knut Jonsson Ks.Va 4 16 Gunnar Skoglund o Maj-Britt Bergman

Läs mer

Resultat. Distriktsmästerskap. Fältskjutning Gevär. Ravlunda Tävlingsfakta: Gevär 6.5 Fältskjutning. JF-Tal 23 beräknat på 5 stationer

Resultat. Distriktsmästerskap. Fältskjutning Gevär. Ravlunda Tävlingsfakta: Gevär 6.5 Fältskjutning. JF-Tal 23 beräknat på 5 stationer Resultat Distriktsmästerskap Fältskjutning Gevär Ravlunda 2013-03-17 Tävlingsfakta: Gevär 6.5 Fältskjutning JF-Tal 23 beräknat på 5 stationer Antal anmälda: 91 st Mål Figur Ställning Avstånd Medel 1 C40

Läs mer

Söklista gravbok Vårfruberga-Härads församling

Söklista gravbok Vårfruberga-Härads församling Foö H 170 1 Ahlqvist Fredrik August Foö H 174 1 Johansson Emma Augusta Foö A 3 1 Inget namn angivet Sack Eva Gabriella Sack Johan Gabriel (John) Sack Louise Wilhelmina Foö A 4 1 Bennet Sack Charlotta Sack

Läs mer

Ruth Arvidsson Anläggningsförrättning berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m fl.

Ruth Arvidsson Anläggningsförrättning berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m fl. L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N H A L L A N D S L Ä N Synpunkter enligt Sevekulla Gilles förslag Ärendenum m er N03458 Förrättningslantm ätare Ruth Arvidsson Sida 1 (6) Ärende Anläggningsförrättning

Läs mer

H55 Brutto Order of Merit-ranking efter OM 3, 2018

H55 Brutto Order of Merit-ranking efter OM 3, 2018 H55 Brutto Order of Merit-ranking efter OM 3, 2018 1 Bob Bäckstedt Rya GK 73 19 75 15 79 14 34 2 Kjell Bengtsson Gävle GK 73 19 75 15 34 3 Peder Johansson Karlskoga GK 78 12 73 19 81 12 31 4 Bengt Guldborn

Läs mer

Vildmarksträffen. och

Vildmarksträffen. och Vildmarksträffen och Förbundsmästerskap Västernorrland 2008-03-15 Stationer 8 st JF-tal 45 GF 15 1 Tobias Viklund Härnösand Skf (Y) 6 6 6 5 6 5 6 5 45 7 2 Kevin Andersson Härnösand Skf (Y) 5 3 2 3 1 0

Läs mer

Resultat G 4. Resultat G Elit. Resultat G 55. Resultat G 65. Resultat G 70

Resultat G 4. Resultat G Elit. Resultat G 55. Resultat G 65. Resultat G 70 Resultat G 3 1 Konny Fritz Skg (M) 50 47 41 138 47 40 87 225 2 Lennart Eriksson Ängelholms Skytteförening (L) 45 43 35 123 46 45 91 214 3 Charlie Axelsson Bromölla (L) 41 47 40 128 48 35 83 211 4 Per-Olof

Läs mer

22 Gunnar Lilja Hässleholm Tommy Karlsson Staffanstorp Hans Hägg

22 Gunnar Lilja Hässleholm Tommy Karlsson Staffanstorp Hans Hägg Klippans Pensionärs Bowling redovisar här resultatet från vår Hösttävling, som pågick under tiden 1 oktober till den 3 december 2015 och totalt 10 omgångar. Klass A omfattar spelare med snitt från 155

Läs mer

Tidig historia, Dalby 26 Enskiftet 1810

Tidig historia, Dalby 26 Enskiftet 1810 Dalby 26:9 Här kommer historien om gården Dalby 26:9. Gården låg i de södra utkanterna av Dalby församling och hade en storlek av knappt 20 tunnland. Mer om detta nedan. Tidig historia, Dalby 26 Före enskiftet

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl

Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga AN1 Sida 1 Andelstalslängd 2018-0x-xx Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsåtgärd berörande BERGSBYN 1:48 mfl Kommun:

Läs mer