Arctic Paper får senare idag tillfälle att motivera sitt beslut. Frågan om utdelning kommer att behandlas separat som en särskild punkt om en stund.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arctic Paper får senare idag tillfälle att motivera sitt beslut. Frågan om utdelning kommer att behandlas separat som en särskild punkt om en stund."

Transkript

1 Ordföranden Kjell Ormegards stämmotal 2013 Kära aktieägare, Idag firar vi åter årsstämma i vårt Rottneros. Det betyder slutredovisning av året som gått och att det är dags att rikta blicken framåt. Årsstämma betyder examensdag för ledning och styrelse. Men tyvärr den där riktiga feststämningen vill inte infinna sig. Turerna runt Arctic Papers bud har varit många och svårbegripliga för alla, aktieägare, anställda och kunder. Tonläget i debatten har också varit sådan att det skadat förtroendet för oss och budgivaren. Vi kan alla konstatera att idag är Rottneros ett dotterbolag till Arctic Paper. Men vi har fortfarande drygt 7000 ägare och är börsnoterade. Det måste vi alla förhålla oss till. Förtroende kan återskapas, men det tar tid och kräver respekt för spelreglerna på aktiemarknaden. Just nu känns det inte som den viljan finns hos vår huvudägare som tycks föredra konfrontation före dialog. Det senaste och högst anmärkningsvärda exemplet kom bara ett par veckor före årsstämman när jag informerades om att huvudägaren avsåg att rösta mot styrelsens utdelningsförslag. Nu har Arctic Paper anmält att de kommer att säga nej till utdelning för Att en huvudägare går emot den styrelse som man själv röstat fram och på osakliga grunder och på ett mycket sent stadium meddelar att man kommer att rösta ned styrelsens förslag, det är extraordinärt och strider mot övriga aktieägares intressen och sunda principer för bolagsstyrning. Detta går också helt stick i stäv mot hur vår gemensamme huvudägare Nemus agerat tidigare år. Arctic Paper får senare idag tillfälle att motivera sitt beslut. Frågan om utdelning kommer att behandlas separat som en särskild punkt om en stund. Arctic Papers bud präglade året Att 2013 var ett händelserikt år för gamla Rottneros är knappast någon överdrift. Det kan illustreras av att styrelsen hade 19 styrelsemöten under året. Det indikerar den aktivitetsnivå som rådde och som ni alla är medvetna om så var det Arctic Papers bud på Rottneros som präglade året. VD kommer strax att ge sin syn på de mer operativa frågorna. Men låt mig först gå tillbaka till den allt överskuggande ägarfrågan och budet till Rottneros ägare. Turerna har varit många och jag antar att det varit ganska svårt att följa händelseförloppet. Därför vill jag att ni ägare ska få styrelsens syn på vad som hänt och ge en bakgrund till hur vi och ledningen agerat i den här ganska speciella situationen.

2 Som jag antydde redan vid fjolårets stämma så tittade styrelsen på flera alternativ för att fortsatta utveckla verksamheten. Ett av de spår som vi jobbade med redan då var att analysera konsekvenserna av ett eventuellt samgående med Arctic Paper. Redan vid inledningen av 2011 hade Arctic Paper tagit kontakt med oss för att diskutera en möjlig affär. Som ni vet fanns redan då sedan länge ett ägarsamband genom Nemus som dels ägde 20 % i Rottneros och dels var den dominerande ägaren i det polska finpappersbolaget Arctic Paper. Det är en gammal idé som var uppe till diskussion flera gånger tidigare. Motiv för ett samgående Bakgrunden är att både Rottneros och Arctic Paper är mycket känsliga för variationer i massapriser och valutautveckling. I tider när massapriset är högt, då går det bra för Rottneros och tungt för Arctic Paper. Det omvända gäller då massapriset är lågt. Här borde det finnas uppenbara fördelar med ett samgående var utgångspunkten för förhandlingarna. Ett samgående ger också besparingar genom att skapa ett företag av två. Det sammanslagna bolaget skulle ledas av en företagsledning i stället för dagens två och kostnaden för två börsnoteringar borde i princip halveras. Men även på andra plan räknade vi med synergier t ex vad gäller bolagens sammantagna finansieringskostnader. En stabilare verksamhet innebär lägre risk för kreditgivarna och därmed rimligen lägre upplåningskostnader var hypotesen. Och slutligen var båda parter överens om att det borde finnas rent industriella fördelar med att samordna Arctic Papers behov av massa med vår produktion. Inte minst vad gäller närheten mellan våra bruk i Vallvik och Sunne respektive Arctics verksamhet i Grycksbo respektive Munkedal. Arctic Paper har länge varit kund till Rottneros och med ett gemensamt ägande var arbetshypotesen att det borde finnas rejäla samordningsfördelar inte minst vad gäller lägre logistikkostnader. Vid ett gemensamt ägande skulle alla aktieägare kunna dra fördel av dessa besparingar oavsett om de kom från gamla Rottneros eller Arctic Paper. Men det förutsätter att bolagen går helt samman, annars uppstår stora problem för endera minoriteten i respektive bolag. Och något annat diskuterades heller aldrig under de två år som affären faktiskt låg på bordet innan den blev publik. Detta var arbetshypotesen. Från vår sida gick ledning och styrelse in i en dialog med Arctic Paper för att för det första analysera vad ett samgående skulle ge för besparingar och för det andra och i ett senare steg också förhandla villkoren för en affär. Styrelsens utgångspunkt från dag ett har varit att våra aktieägare skulle fatta beslutet genom att ta ställning till ett bud, givet att styrelsen kunde ställa sig bakom och rekommendera en affär.

3 Bolagens båda ledningar fick i uppgift att gemensamt arbeta fram en analys av konsekvenserna av ett samgående. Så långt allt väl. Slutsatsen av denna analys var att ett samgående skulle ge synergier på ca 80 MSEK. Det beloppet skall ställas mot vad de båda företagen var för sig visat för resultat under senare år. Styrelsen för Rottneros ansåg beloppet vara så intressant att vi såg det som vår skyldighet att gå vidare i processen och jobba fram ett budförslag som vi kunde ställa oss bakom. Förhandlingarna om utbytesförhållandet som pågått parallellt med ledningarnas analysarbete slutfördes och vi tog i hand på det föreslagna budet. Vi tog också in KPMG som genomförde en s.k. fairness opinion som innebär att erfarna revisorer får ta del av allt vårt beslutsunderlag för att bedöma om budet kan anses vara finansiellt attraktivt för våra ägare. Något KPMG kunde bekräfta strax innan budet presenterades i marknaden, vilket skedde i början av november. Mot den bakgrunden skrev styrelsen en rekommendation som med vissa förbehåll innebar att styrelsen rekommenderade aktieägarna att acceptera budet. Nu var det upp till aktieägarna att ta ställning till erbjudandet. Men vad vi inte då visste var att vi stod inför ett antal överraskningar. Storägare tackar nej Dagarna efter att budet blev publikt fick vi skriftliga besked från två av bolagets största ägare Skagen Fonder och Bronsstädet att de inte avsåg att acceptera budet. Att bolagets näst störste ägare Skagen Fonder inte såg positivt på budet kom som en stor överraskning för oss. Inte nog med det, Skagen Fonder som vi också träffade uppmanade styrelsen att utvärdera andra strategiska alternativ. Då skall noteras att vi tidigare fått den uppenbarligt felaktiga information från budgivaren att Skagen ställt sig positiva till budet. Det faktum att två ägare som tillsammans kontrollerade mer än 10 % av aktierna skriftligen till styrelsen anmält att de inte tänkte acceptera budet skulle innebära att Arctic Paper inte skulle kunna nå en anslutning om 90 % och därmed skulle de inte heller kunna begära tvångsinlösen. Det innebar att styrelsens rekommendation inte skulle vara relevant eftersom den förutsatte ett samgående mellan bolagen. Detta var ny och väsentlig information för både styrelse och marknaden. Börsens regelverk innebar att vi var skyldiga att gå ut med denna information för att våra ägare själva skulle kunna ta ställning till det nya läget. Styrelsen kritiserades senare av Aktiespararna för att informationen inte var tillräckligt tydlig och precis. Vi beklagar det och hade gärna velat lämna en mer precis kompletterande information, men det är alltid lätt med facit i hand. Att vi inte tydligare ändrade vår ursprungliga rekommendation och avrådde från erbjudandet utgick från att vi vid det här laget några dagar in på anmälningsperioden inte kunde vara helt säkra på att antingen

4 Skagen eller Bronsstädet skulle ändra sig senare under anmälningstiden och att det då skulle vara möjligt för Arctic Paper att nå nödvändiga 90 %. Vi ville inte spekulera, bara lägga fram fakta som de såg ut vid det här tillfället. Idag vet vi vad som faktiskt inträffade. Skagen Fonder fick faktiskt ett specialerbjudande från Arctic Paper långt senare och avyttrade sina aktier i Rottneros. Arctic Paper fullföljer budet trots låg anslutning Även budgivaren Arctic Paper blev störda över denna kompletterande information från vår sida. Att vi var skyldiga att ge marknaden denna information bortsåg man uppenbarligen från. I det läget valde Arctic Paper att gå ut med den för oss mycket överraskande informationen om att de avsåg att fullfölja budet även vid en lägre anslutningsgrad än 90 %. Vi hade aldrig under de två år som affären varit uppe för diskussion över huvud taget berört möjligheten att Arctic Paper skulle fullfölja vid en låg anslutningsgrad. Våra diskussioner förutsatte hela tiden ett samgående där vi skulle skapa ett företag under en ledning och en styrelse. Utan ett samgående skulle merparten av synergierna bortfalla. Och det var ju de betydande synergierna som var grundbulten i styrelsens ursprungliga rekommendation till aktieägarna. Här har som bekant Arctic Paper en annan uppfattning och de har sedan länge utlovat en presentation hur synergierna skall säkerställas i nuvarande läge med två separata börsbolag. Jag kan bara konstatera att någon sådan redovisning ännu inte har lagts fram såsom utlovats. När anmälningsperioden löpte ut strax före jul visade det sig att Arctic Papers bud fått en mycket låg anslutning. Totalt hade 39 % valt att tacka ja varav 20 % kom från Arctic Papers egen huvudägare Nemus, 7 % från Danske Bank och DNB som i förtid förbundit sig att lämna in sina aktier. Därutöver hade alltså endast ägare med ett innehav om 12 procentenheter av aktiekapitalet tackat ja. En mycket stor majoritet av våra aktieägare tackade alltså nej och föredrog ett fristående Rottneros. Engagemanget från våra ägare har varit mycket starkt och jag och ledningen har fått motta många bevis på det. Rottneros har tusentals små ägare som är beredda att gå genom eld och vatten för sitt företag. Det har vi sett förr och det ser vi nu. I det här läget hade vi naturligtvis räknat med att Arctic Paper skulle dra tillbaka sitt bud. Men så blev inte fallet. I stället förlängdes budet både en, två och tre gånger. Dessutom lyckades Arctic Paper få med sig Skagen Fonder till sist genom att de fick vad jag lågmält vill kalla ett specialerbjudande. Något som väckt en hel del frågor hos andra aktieägare. Idag kan vi konstatera att Arctic Paper har uppnått ett ägande på ca 54 %, men vi har fortfarande dryga 7000 aktieägare som uppenbarligen föredrar ett oberoende Rottneros.

5 Budprocessen har skadat bolaget Jag kan konstatera att det senaste halvåret inte har varit bra för Rottneros. Den utdragna budprocessen har skadat bolaget på flera plan. Tonläget i affären har skadat förtroendet för bolaget. Arctic Papers uttalade intresse att utöva ett aktivt inflytande skapar oro hos våra andra kunder. Vi har tyvärr noterat att flera stora kunder nu tvekar inför vår förmåga och vårt intresse att utveckla vår affär med dem. Vi är förvånade över att Arctic Paper inte tycks bry sig om dessa negativa signaleffekter. Sammantaget kan jag konstatera att den utdragna budprocessen har varit olycklig för bolaget. Jag vill därför i all ödmjukhet ge den tillträdande styrelsen rådet att den första uppgiften måste bli fokusera på kärnaffären och ta hand om kunderna! Allt annat kommer i andra hand. När jag nu avgår som ordförande för Rottneros kan jag inte annat än att önska er alla ägare stora som små lycka till! Lilla Rottneros skapar ett engagemang som kanske inte står i proportion till bolagets storlek. Tack också till mina kollegor i styrelsen både stämmovalda och fackliga ledamöter. Jag kan med viss stolthet konstatera, att trots den turbulens vi levt i, har alla våra beslut i styrelsen varit enhälliga. Jag vill också passa på och tacka ledningen med Ole i spetsen för en helhjärtad insats att driva bolaget i en mycket besvärlig situation där VD dessutom varit medveten om att han skulle förlora jobbet om ett samgående blivit ett faktum. Ole din skogsindustriella kompetens imponerar på alla som haft glädjen att arbeta nära dig! Jag får också medge att det är med lite sorg i hjärtat jag nu jag var lämnar Rottneros där min första kontakt med bolaget var redan 1987 när jag hjälpte den dåvarande ledningen att köpa Rockhammar vilket innebar att Rottneros kom in på börsen. Under alla dessa dryga 25 år har Rottneros ägare inte minst de små varit oerhört lojala med sitt bolag. När det varit kris har ni utan knot ställt upp med friska pengar för att säkra bolagets fortlevnad. Det är imponerande. Jag hoppas att ni i slutändan får betalt för den risk ni tagit! TACK

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:09 2013-01-24 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 7 januari 2013 en framställning Sveriges Aktiesparares Riksförbund ( Aktiespararna ). Framställningen rör

Läs mer

Tillägg till Arctic Paper S.A.:s erbjudandehandling avseende erbjudande till aktieägarna i Rottneros AB

Tillägg till Arctic Paper S.A.:s erbjudandehandling avseende erbjudande till aktieägarna i Rottneros AB Tillägg till Arctic Paper S.A.:s erbjudandehandling avseende erbjudande till aktieägarna i Rottneros AB Innehåll Viktig information Tilläggshandlingen (definieras nedan) får inte postas eller på annat

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:49 2014-10-24 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 17 oktober 2014 en framställning från advokatbyrån XXX som ombud för ett svenskt aktiemarknadsbolag ( Bolaget ). Framställningen

Läs mer

Uttalande från styrelsen för EXINI Diagnostics med anledning av Progenics Pharmaceuticals offentliga uppköpserbjudande

Uttalande från styrelsen för EXINI Diagnostics med anledning av Progenics Pharmaceuticals offentliga uppköpserbjudande Lund 13 oktober 2015 Uttalande från styrelsen för EXINI Diagnostics med anledning av Progenics Pharmaceuticals offentliga uppköpserbjudande Styrelsen för EXINI har baserat på såväl ett kort som ett medellångt

Läs mer

Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015)

Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015) Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015) 1. BOLAGSSTÄMMA Kodens innehåll Följs Kommentar 1.1 Tidpunkt och ort för stämman samt ärende på stämman 1.2 Kallelse och övrigt underlag

Läs mer

EFG-härvan: Skandalchefen fick nytt toppjobb

EFG-härvan: Skandalchefen fick nytt toppjobb EFG-härvan: Skandalchefen fick nytt toppjobb http://www.realtid.se/articlepages/200803/31/20080331200617_realtid707/20080331200617_ Realtid707.dbp.asp Magnus Olsson var finanschef på Helsingborgs kommun

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:37 2014-06-22 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 19 juni 2014 en framställning från Bird & Bird Advokatbyrå på uppdrag av Lexmark International Technology

Läs mer

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor Enkätsvar 4 Enkäsvaren vid undersökning på Kyrkans Familjerådgivning i Stockholm och Haninge våren 4.. Män 62 47% Kvinnor 7 53% Summa: 32 Fler kvinnor 53% 47% 2. Ensam 26 Flest par Par Familj 5 32 8 6

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning. Ordlista

TÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning. Ordlista ÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning Ordlista arbetsskada operationsbord såg (subst.) ta sig samman arbetsledning anmäla skadan överhängande nerv sena sönderskuren samordningstiden olyckshändelse

Läs mer

Frågor och svar med anledning av Eniros rekapitalisering

Frågor och svar med anledning av Eniros rekapitalisering Frågor och svar med anledning av Eniros rekapitalisering Varför gör Eniro en rekapitalisering? Eniro gör en rekapitalisering för att bolagets lånebörda är för tung. Även om bolagets underliggande verksamhet

Läs mer

Årsstämma vid Investor AB den 21 mars 2006

Årsstämma vid Investor AB den 21 mars 2006 Styrelsens ordförande Jacob Wallenbergs och Anders Rydins redogörelse för principer för ersättning och andra anställningsvillkor för bolagsledningen samt om långsiktigt incitamentsprogram för bolagsledningen

Läs mer

opinionsbildning i konsumentfrågor.

opinionsbildning i konsumentfrågor. Konsumentföreningen Stockholm (KfS) är en medlemsstyrd ekonomisk förening och en av de största av Sveriges 54 konsumentföreningar. KfS grundades 1916 och har idag 580 000 medlemmar och närmare 450 förtroendevalda.

Läs mer

Styrelseledamotens i Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ) uttalande avseende budpliktsbudet från Lackarebäck Holding AB

Styrelseledamotens i Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ) uttalande avseende budpliktsbudet från Lackarebäck Holding AB Pressmeddelande 2019-05-08 Styrelseledamotens i Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ) uttalande avseende budpliktsbudet från Lackarebäck Holding AB Styrelseledamoten Peter Hamnebo ( Styrelseledamoten

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2012:26 2012-11-01 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 30 oktober 2012 en framställning från Roschier Advokatbyrå på uppdrag av Arctic Paper S.A. Framställningen

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:08 2008-02-18 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2008-02-18.

Läs mer

Till dig som är konvertibelägare i PA Resources

Till dig som är konvertibelägare i PA Resources Till dig som är konvertibelägare i PA Resources Här får du svar på de viktigaste frågorna med anledning av att PA Resources rekommenderar dig att i förtid byta dina konvertibler mot aktier. Styrelsen i

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2010:41 2010-11-15 Detta uttalande är såvitt avser fråga 2 (i) meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument 2015-03-04 BESLUT North Investment Group AB FI Dnr 14-15736 Advokaterna Peter Sarkia och Hans Schedin Delgivning nr 2 MAQS Advokatbyrå Box 7009 103 86 Stockholm Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103

Läs mer

TILLÄGG TILL ERBJUDANDE- HANDLINGEN AVSEENDE ERBJUDANDET TILL AKTIEÄGARNA OCH KONVERTIBELINNEHAVARNA I PEAB INDUSTRI AB (PUBL).

TILLÄGG TILL ERBJUDANDE- HANDLINGEN AVSEENDE ERBJUDANDET TILL AKTIEÄGARNA OCH KONVERTIBELINNEHAVARNA I PEAB INDUSTRI AB (PUBL). TILLÄGG TILL ERBJUDANDE- HANDLINGEN AVSEENDE ERBJUDANDET TILL AKTIEÄGARNA OCH KONVERTIBELINNEHAVARNA I PEAB INDUSTRI AB (PUBL). INNEHÅLLSFÖRTECKNING Tillägg till erbjudandehandlingen avseende erbjudandet

Läs mer

Lackarebäck Holding AB offentliggör kontant budpliktsbud till aktieägarna i Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)

Lackarebäck Holding AB offentliggör kontant budpliktsbud till aktieägarna i Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ) Pressmeddelande 22 mars 2019 Erbjudandet lämnas inte, och detta pressmeddelande får inte distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till, och inga anmälningssedlar kommer att accepteras från

Läs mer

Barn kräver väldigt mycket, men de behöver inte lika mycket som de kräver! Det är ok att säga nej. Jesper Juul

Barn kräver väldigt mycket, men de behöver inte lika mycket som de kräver! Det är ok att säga nej. Jesper Juul Vi har en gammal föreställning om att vi föräldrar alltid måste vara överens med varandra. Men man måste inte säga samma sak, man måste inte alltid tycka samma sak. Barn kräver väldigt mycket, men de behöver

Läs mer

STYRELSENS FÖR KOPY GOLDFIELDS AB (PUBL) FÖRSLAG RÖRANDE ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN, MINSKNING AV AKTIEKAPITALET OCH EMISSION AV NYA AKTIER M.M.

STYRELSENS FÖR KOPY GOLDFIELDS AB (PUBL) FÖRSLAG RÖRANDE ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN, MINSKNING AV AKTIEKAPITALET OCH EMISSION AV NYA AKTIER M.M. STYRELSENS FÖR KOPY GOLDFIELDS AB (PUBL) FÖRSLAG RÖRANDE ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN, MINSKNING AV AKTIEKAPITALET OCH EMISSION AV NYA AKTIER M.M. I. Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

Läs mer

Aktiecafé 19 januari 2015. Aktiespararna Stockholm Kungsholmen Erik Levlin

Aktiecafé 19 januari 2015. Aktiespararna Stockholm Kungsholmen Erik Levlin Aktiecafé 19 januari 2015 Aktiespararna Stockholm Kungsholmen Erik Levlin Aktieportfölj kontra aktiefond Aktiefond medför att man enkelt kan investera i en mängd olika bolag utan att själv behöva analysera

Läs mer

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING 1. Inledning 1.1 Allmänt om Moment Groups valberedning Styrelsen har beslutat att Moment Group ska följa den svenska Koden för bolagsstyrning ("Koden").

Läs mer

Valberedningens ordförande Arne Karlsson presenterade valberedningen och föreslog Svend Holst Nielsen till ordförande vid stämman.

Valberedningens ordförande Arne Karlsson presenterade valberedningen och föreslog Svend Holst Nielsen till ordförande vid stämman. 1(6) Protokoll fört vid årsstämma i Lindab International AB den 7 maj 2008 i Grevie Närvarande: Aktieägare upptagna i röstlängden, bilaga 1, samtliga styrelsens ledamöter, valberedningens ledamöter, ordinarie

Läs mer

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE 150 ledningsgrupper senare - vår bild av en dold potential Detaljerade fallstudier av verkliga ledningsgruppssituationer och typiska problem såväl som konkreta tips för

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

Kollegiets inställning i frågan om individuell omröstning och automatisk rösträkning vid styrelseval

Kollegiets inställning i frågan om individuell omröstning och automatisk rösträkning vid styrelseval 2015-10-01 Kollegiets inställning i frågan om individuell omröstning och automatisk rösträkning vid styrelseval Kollegiet har fått ett brev från ett antal internationella institutionella investerare beträffande

Läs mer

Förhandling. Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor)

Förhandling. Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor) BOLÅNEBOK #1 Förhandling Du kan tjäna cirka 10.000 kronor per år på en lyckad förhandling (räknat på bolån på 2 miljoner kronor) En lyckad förhandling kräver: o Att du har en någorlunda god privatekonomi

Läs mer

Bolagsaktuellt 2011 (uppdateras löpande)

Bolagsaktuellt 2011 (uppdateras löpande) Bolagsaktuellt 2011 (uppdateras löpande) Sandvik lämnar ett rekommenderat offentligt erbjudande till minoritetsaktieägarna i Seco Tools Sandvik lämnade 2011-11-07 ett rekommenderat offentligt erbjudande

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2005:25 2005-07-25. Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 9 maj 2005 en framställning från Advokatfirman Vinge KB.

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2005:25 2005-07-25. Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 9 maj 2005 en framställning från Advokatfirman Vinge KB. 1 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2005:25 2005-07-25 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 9 maj 2005 en framställning från Advokatfirman Vinge KB. BAKGRUND Beträffande bakgrunden till framställningen lämnas

Läs mer

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016 1 INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016 Enligt Svensk kod för bolagsstyrning ( Koden ) ska bolag som omfattas av Koden ha en valberedning. Valberedningen

Läs mer

Bolagsaktuellt 2012 (uppdateras löpande)

Bolagsaktuellt 2012 (uppdateras löpande) Bolagsaktuellt 2012 (uppdateras löpande) Backahill Holdings kontanta budpliktsbud på Brinova Backahill Holding, ett delägt dotterbolag till Backahill, offentliggjorde 2012-05-16 ett kontant budpliktsbud

Läs mer

Valberedningen i Bilia kommer att framlägga följande förslag vid bolagets årsstämma:

Valberedningen i Bilia kommer att framlägga följande förslag vid bolagets årsstämma: Redogörelse för valberedningens arbete inför årsstämman 2016 Bakgrund I enlighet med den instruktion Bilia ABs ( Bilia ) årsstämma utfärdade 2014 utsågs hösten 2015 en valberedning bestående av representanter

Läs mer

Brev till aktieägarna. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget

Brev till aktieägarna. Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget Brev till aktieägarna Till aktieägarna i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB (Bolaget) avseende möjligheten att kvarstå som aktieägare i Bolaget Styrelsen i Global Fastighet Utbetalning 2008 AB 17:e september

Läs mer

Södra Sandby den 6 september 2018 Skånska Energi AB (publ) Styrelsen. För ytterligare information, vänligen kontakta:

Södra Sandby den 6 september 2018 Skånska Energi AB (publ) Styrelsen. För ytterligare information, vänligen kontakta: Pressmeddelande 6 september 2018, kl. 08.10 Uttalande från styrelsen för Skånska Energi med anledning av Acsnacs Energis offentliga uppköpserbjudande Styrelsen för Skånska Energi AB (publ) ( Skånska Energi

Läs mer

PETROGRAND AB: DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS 2010

PETROGRAND AB: DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS 2010 PETROGRAND AB: DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS 2010 Försäljningen av produktionsbolaget STS-Service genomförd Extra bolagsstämma beslutar att anta ny affärsplan innebärande bland annat att Malka Oil AB (publ)

Läs mer

Erbjudande till aktieägarna i. i Ticket Travel Group AB (publ)

Erbjudande till aktieägarna i. i Ticket Travel Group AB (publ) Per G. Braathen Chairman/ Styreformann Erbjudande till aktieägarna i Ticket Travel Group AB (publ) Offentliggjort den 19 februari 2010 Tillägg nr 4 till Braganza AS erbjudandehandling avseende erbjudande

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:45 2013-12-04 ÄRENDET Till Finansinspektionen ingavs den 23 oktober 2013 en anmälan från AB Apriori (556741-1508) avseende ett ifrågasatt offentligt uppköpserbjudande.

Läs mer

UTTALANDE FRÅN DEN OBEROENDE BUDKOMMITTÉN FÖR DIGNITA SYSTEMS AB (PUBL) I ANLEDNING AV OFFENTLIGT ERBJUDANDE FRÅN 1A SMART START, LLC

UTTALANDE FRÅN DEN OBEROENDE BUDKOMMITTÉN FÖR DIGNITA SYSTEMS AB (PUBL) I ANLEDNING AV OFFENTLIGT ERBJUDANDE FRÅN 1A SMART START, LLC PRESSMEDDELANDE 10 maj 2017 UTTALANDE FRÅN DEN OBEROENDE BUDKOMMITTÉN FÖR DIGNITA SYSTEMS AB (PUBL) I ANLEDNING AV OFFENTLIGT ERBJUDANDE FRÅN 1A SMART START, LLC Den oberoende budkommittén för Dignita

Läs mer

Sabotage eller misstag? En presentation byggd på fakta

Sabotage eller misstag? En presentation byggd på fakta Sabotage eller misstag? En presentation byggd på fakta Två system som fungerar oberoende av varandra Två system som fungerar oberoende av varandra OVO Två system som fungerar oberoende av varandra OVO

Läs mer

Bilaga 1 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 I NETENT AB (PUBL)

Bilaga 1 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 I NETENT AB (PUBL) Bilaga 1 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 I NETENT AB (PUBL) Valberedningens arbete inför årsstämman 2018 Valberedningen har

Läs mer

Uttalande från styrelsen i PartnerTech med anledning av Scanfils offentliga uppköpserbjudande

Uttalande från styrelsen i PartnerTech med anledning av Scanfils offentliga uppköpserbjudande PRESSMEDDELANDE 2015-05-25 Uttalande från styrelsen i PartnerTech med anledning av Scanfils offentliga uppköpserbjudande Bakgrund Detta uttalande görs av styrelsen 1 ( Styrelsen ) för PartnerTech AB (publ)

Läs mer

Valberedningens ordförande Arne Karlsson presenterade valberedningen och föreslog Svend Holst- Nielsen till ordförande vid stämman.

Valberedningens ordförande Arne Karlsson presenterade valberedningen och föreslog Svend Holst- Nielsen till ordförande vid stämman. 1(6) Protokoll fört vid årsstämma i Lindab International AB den 6 maj 2009 i Boarp Närvarande: Aktieägare upptagna i röstlängden, bilaga 1, samtliga styrelsens ledamöter, valberedningens ledamöter, ordinarie

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008: Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 30 april 2008 en framställning från Advokatfirman Vinge.

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008: Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 30 april 2008 en framställning från Advokatfirman Vinge. Aktiemarknadsnämndens uttalande 2008:11 2008-05-02 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 30 april 2008 en framställning från Advokatfirman Vinge. FRAMSTÄLLNINGEN I framställningen till nämnden anförs följande.

Läs mer

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 I NETENT AB (PUBL)

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 I NETENT AB (PUBL) VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 I NETENT AB (PUBL) Valberedningens arbete inför årsstämman 2017 Valberedningen har haft tre

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:05 2016-02-23 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2016-02-25.

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2013:04 2013-01-16 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16 Välkommen till ditt nya liv uppföljning vecka 13-16 Även om du inte längre tar CHAMPIX, fortsätter LifeREWARDSprogrammet att ge dig råd och stöd i ytterligare 4 veckor och hjälper dig vara en före detta

Läs mer

FRÅGOR TILL STYRELSEPROFFS UTBILDNING I AKTIVT STYRELSEARBETE

FRÅGOR TILL STYRELSEPROFFS UTBILDNING I AKTIVT STYRELSEARBETE FRÅGOR TILL STYRELSEPROFFS UTBILDNING I AKTIVT STYRELSEARBETE 1 (7) Introduktionsfrågor SP 1. Berätta lite kort om dig själv och din bakgrund. 2. Vad fick dig att börja med styrelsearbete? 3. Inom vilka

Läs mer

I. Nordeas fonder Corporate governance-policy riktlinjer för ägarstyrning

I. Nordeas fonder Corporate governance-policy riktlinjer för ägarstyrning 2010 1 (5) I. Nordeas fonder Corporate governance-policy riktlinjer för ägarstyrning Nordeas fonder 1 har antagit följande riktlinjer för ägarstyrning avseende bolag verksamma på den finländska och svenska

Läs mer

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 6 maj 2015

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 6 maj 2015 Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 6 maj 2015 Nedanstående beslutsförslag följer den numrering som framgår av den föreslagna dagordningen.

Läs mer

URA 40 HUR PÅVERKAS KONCERNREDOVISNINGEN OCH TILLÄMPNINGEN AV KAPITALANDELSMETODEN AV FÖREKOMSTEN AV POTENTIELLA RÖSTBERÄTTIGADE AKTIER

URA 40 HUR PÅVERKAS KONCERNREDOVISNINGEN OCH TILLÄMPNINGEN AV KAPITALANDELSMETODEN AV FÖREKOMSTEN AV POTENTIELLA RÖSTBERÄTTIGADE AKTIER UTTALANDE FRÅN REDOVISNINGSRÅDETS AKUTGRUPP URA 40 HUR PÅVERKAS KONCERNREDOVISNINGEN OCH TILLÄMPNINGEN AV KAPITALANDELSMETODEN AV FÖREKOMSTEN AV POTENTIELLA RÖSTBERÄTTIGADE AKTIER Enligt punkt 9 i RR 22,

Läs mer

ATTITYDUNDERSÖKNING I SAF LO-GRUPPEN

ATTITYDUNDERSÖKNING I SAF LO-GRUPPEN ATTITYDUNDERSÖKNING I SAF LO-GRUPPEN EN KVANTITATIV MÅLGRUPPSUDERSÖKNING DECEMBER 2007 Ullrica Belin Jonas Björngård Robert Andersson Scandinavian Research Attitydundersökning SAF LO-gruppen En kvantitativ

Läs mer

MW Årsstämma Ordförandes anförande om styrelsens arbete. I den ekonomiska miljö banken verkar så förblir styrelsearbetet i SEB intensivt.

MW Årsstämma Ordförandes anförande om styrelsens arbete. I den ekonomiska miljö banken verkar så förblir styrelsearbetet i SEB intensivt. 2011-03-24 MW Årsstämma Ordförandes anförande om styrelsens arbete Ärade stämmodeltagare, SEB har en aktiv styrelse. I den ekonomiska miljö banken verkar så förblir styrelsearbetet i SEB intensivt. Under

Läs mer

ERIK SJÖMAN. Uppköpserbjudanden, irrevocables och flaggning 2008-09 NR 1

ERIK SJÖMAN. Uppköpserbjudanden, irrevocables och flaggning 2008-09 NR 1 ERIK SJÖMAN Uppköpserbjudanden, irrevocables och flaggning 2008-09 NR 1 230 DEBATT Uppköpserbjudanden, irrevocables och flaggning 1. Inledning Det är vanligt att en budgivare redan före lämnandet av ett

Läs mer

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR PRESSRELEASE Poznań den 1 mars 2013 ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR Arctic Paper S.A., en av Europas ledande tillverkare av bokpapper

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Anmälningsperioden för Wihlborgs Erbjudande löper enligt prospektet ut den 15 september 2004.

Anmälningsperioden för Wihlborgs Erbjudande löper enligt prospektet ut den 15 september 2004. Pressmeddelande 22/2004 Stockholm 2004-09-08 Alternativ budgivare har meddelat att de ej går vidare Styrelsen rekommenderar aktieägarna att acceptera Wihlborgs aktieerbjudande som bedöms mer intressant

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: BESLUT

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: BESLUT Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:31 2016-10-04 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2016-10-17.

Läs mer

Storumans kommun. Ägarpolicy för. Antagen av kommunfullmäktige 2013-09-24 94

Storumans kommun. Ägarpolicy för. Antagen av kommunfullmäktige 2013-09-24 94 Storumans kommun Ägarpolicy för Storumans kommun Antagen av kommunfullmäktige 2013-09-24 94 Ägarpolicy för Storumans kommun Allmänt 1. Inledning Delar av Storuman kommuns verksamhet bedrivs i aktiebolagsform.

Läs mer

1. Bekräftelsebehov eller självacceptans

1. Bekräftelsebehov eller självacceptans 1. Bekräftelsebehov eller självacceptans Jag behöver kärlek och bekräftelse från människor som känns viktiga för mig och jag måste till varje pris undvika avvisande eller nedvärdering från andra. Jag gillar

Läs mer

Oasmia Pharmaceutical AB (Publ)

Oasmia Pharmaceutical AB (Publ) Oasmia Pharmaceutical AB (Publ) Handlingar inför bolagsstämman den 28 maj 2015 kl. 14.00 Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Valberedningens i Nobia AB (publ) förslag till beslut, motiverade yttrande och redogörelse för sitt arbete inför årsstämman 2015

Valberedningens i Nobia AB (publ) förslag till beslut, motiverade yttrande och redogörelse för sitt arbete inför årsstämman 2015 Valberedningens i Nobia AB (publ) förslag till beslut, motiverade yttrande och redogörelse för sitt arbete inför årsstämman 2015 Bakgrund Årsstämman i Nobia AB (publ) ( Nobia ) har vid årsstämman 2011

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007: BAKGRUND

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007: BAKGRUND Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:10 2007-03-14 BAKGRUND Den 18 september 2006 offentliggjorde MAN AG ( MAN ) ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Scania. Den 29 november 2006 mottog Scania

Läs mer

Styrelsens ordförande, Per Hallerby, hälsade på styrelsens vägnar alla välkomna till bolagsstämman och förklarade därefter bolagsstämman öppnad.

Styrelsens ordförande, Per Hallerby, hälsade på styrelsens vägnar alla välkomna till bolagsstämman och förklarade därefter bolagsstämman öppnad. Protokoll fört vid extra bolagsstämma med aktieägarna i MSC Group AB, org nr 556313-5309, på Kungsgatan 64 i Stockholm den 30juni 2016, kl. 16.00-16.30. Deltagande aktieägare: Enligt bifogad röstlängd,

Läs mer

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Avsnitt Sida 1. PARTER... 1 2. BAKGRUND... 1 3. PARTERNAS MÅLSÄTTNING med bolaget... 1 4. FINANSIERING OCH VINSTUTDELNING... 2 5.

Läs mer

Hemtenta Vad är egentligen demokrati?

Hemtenta Vad är egentligen demokrati? Hemtenta Vad är egentligen demokrati? Inledning Demokrati ett begrepp många av oss troligen tycker oss veta vad det är, vad det innebär och någonting många av oss skulle hävda att vi lever i. Ett styrelseskick

Läs mer

Överträdelse av reglerna i lagen (2006:451) om offentliga uppköpserbjudanden på aktiemarknaden

Överträdelse av reglerna i lagen (2006:451) om offentliga uppköpserbjudanden på aktiemarknaden 2014-02-17 BESLUT Riksförbundet Bostadsrätterna FI Dnr 13-11935 Sverige Ekonomisk förening Delgivning nr 2 c/o advokaten Annika Andersson Advokatfirman Lindahl KB Box 1065 101 39 Stockholm Finansinspektionen

Läs mer

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2014

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2014 Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2014 Valberedningens redogörelse Bakgrund Den 24 september 2013 offentliggjorde ICA Gruppen namnen på de personer som utgör valberedningens sammansättning i

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:15 2007-04-27 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 24 april 2007 en framställning från Mannheimer Swartling Advokatbyrå. BAKGRUND I framställningen till nämnden anförs

Läs mer

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig.

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Hej snygging Hej Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Lyssna din lilla hora! Jag känner folk som gillar att spöa på tjejer, de tvekar inte att hoppa på ditt huvud. Vill du det???

Läs mer

Netrevelation byter inriktning och förvärvar IndustrIQ AB genom apportemission

Netrevelation byter inriktning och förvärvar IndustrIQ AB genom apportemission Netrevelation byter inriktning och förvärvar IndustrIQ AB genom apportemission Transaktionen i korthet Netrevelation AB (publ) har avtalat med Avalanche Capital AB och Minara AB om att förvärva samtliga

Läs mer

Stefan hade inte hängt med, det tog ett ögonblick innan han kunde svara. Öh från Sverige? Pojken fick en rynka mellan ögonbrynen, lät lite irriterad

Stefan hade inte hängt med, det tog ett ögonblick innan han kunde svara. Öh från Sverige? Pojken fick en rynka mellan ögonbrynen, lät lite irriterad BARCELONA 2008 Stefan och Karin hade skaffat mobiltelefonen nästan genast när de anlände till Barcelona drygt en månad tidigare. De hade sedan dess haft den inom räckhåll alla dygnets timmar, varit måna

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

Bolagsaktuellt 2010 (uppdateras löpande)

Bolagsaktuellt 2010 (uppdateras löpande) Bolagsaktuellt 2010 (uppdateras löpande) Alliance Oil Company, styrelsearvoden och nyemissionsbemyndigande Årsstämman i Alliance Oil Company 2010-05-27 beslutade om höjda styrelsearvoden i enlighet med

Läs mer

2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser.

2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser. ett år senare! 2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser. 2011 "Av säljaren accepterat pris - en frivillig överenskommelse mellan fastighetsmäklarna i Stockholms

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:55 2014-12-19

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:55 2014-12-19 Aktiemarknadsnämndens uttalande 2014:55 2014-12-19 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av Kollegiet för svensk bolagsstyrnings regler om offentliga uppköpserbjudanden avseende

Läs mer

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Säljare av olika skäl Hur ser du på din egen säljarroll? Jag möter människor som arbetar med försäljning av olika skäl och som ser helt olika på sina uppdrag

Läs mer

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner.

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner. Styrelsens för Fingerprint Cards AB (publ) förslag till beslut om emission av teckningsoptioner 2013/2016:B och beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner med mera Styrelsen för Fingerprint

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2016:12 2016-04-28 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 18 april 2016 en framställning från Hannes Snellman Advokatbyrå på uppdrag av styrelsen för Industrial and

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:34 2015-11-10 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 26 oktober 2015 en framställning Advokatfirman Westermark Anjou på uppdrag av PA Resources ( PAR ). Framställningarna

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2006:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2006: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2006:23 2006-08-24 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 22 augusti 2006 en framställning från Setterwalls Advokatbyrå i egenskap av ombud för LogicaCMG plc och Advokatfirman

Läs mer

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 051 Arbetsfyllt och strävsamt har Ditt liv varit Lugn och stilla blev Din död. 052 053 Du bäddas i hembygdens Det suckar av vemod

Läs mer

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson Närståendetransaktioner 14 maj 2013 Björn Kristiansson Definitioner Vad är en närståendetransaktion? Närstående? Varför regler? Befogenhet och behörighet Styrelse och VD företräder bolaget Bolagsstämman

Läs mer

Långsiktig investerare och aktiv ägare i internationellt verksamma nordiska kvalitetsbolag

Långsiktig investerare och aktiv ägare i internationellt verksamma nordiska kvalitetsbolag Långsiktig investerare och aktiv ägare i internationellt verksamma nordiska kvalitetsbolag Första kvartalet 8 april 2015 Industrivärden är en långsiktig investerare och aktiv ägare i internationellt verksamma

Läs mer

Resultatet av Indecaps enkätundersökning

Resultatet av Indecaps enkätundersökning Resultatet av Indecaps enkätundersökning Först och främst vill jag tacka er som var med och svarade på enkätundersökningen. Anledningen till att vi skickar ut en sådan lite då och då är för att få en chans

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:09 2015-05-14 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 13 maj 2015 en framställning från NASDAQ OMX Stockholm AB (Börsen). Framställningen rör tolkning av Nasdaq

Läs mer

Ägardirektiv avseende onoterade fastighetsbolag där Första AP-fonden har ett betydande inflytande

Ägardirektiv avseende onoterade fastighetsbolag där Första AP-fonden har ett betydande inflytande Beslutas av VD i ledningsgruppen Tidigare beslut 2015-03-31 (2014-03-13) Uppdateras Årligen Handläggare Chef Kommunikation och ägarstyrning Kopplade dokument Ägarpolicyn Ägardirektiv avseende onoterade

Läs mer

MÖTET. Världens döttrar

MÖTET. Världens döttrar Världens döttrar Fotografen Lisen Stibeck har porträtterat unga flickor runt om i världen. De har alla olika uppväxt, bakgrund och möjligheter men ändå har de tre saker gemensamt. Oro, förvirring och framtidsdrömmar.

Läs mer

Budkommittén i Tribonas styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna i Tribona att inte acceptera Corems offentliga uppköpserbjudande

Budkommittén i Tribonas styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna i Tribona att inte acceptera Corems offentliga uppköpserbjudande PRESSMEDDELANDE 2015-09-18 TRIBONA AB (PUBL): TRIBONA AB (PUBL): Uttalande från Budkommittén i Tribona AB:s styrelse med anledning av Corem Property Group AB:s offentliga uppköpserbjudande Budkommittén

Läs mer

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2016

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2016 Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2016 Valberedningens redogörelse Valberedningen ska bestå av fyra ledamöter som representerar bolagets aktieägare. Den 25 september 2015 offentliggjordes valberedningens

Läs mer

ICA Banken AB FI Dnr 13-1522 genom styrelsens ordförande. Finansinspektionens beslut (att meddelas den 26 juni 2013 kl. 8.00)

ICA Banken AB FI Dnr 13-1522 genom styrelsens ordförande. Finansinspektionens beslut (att meddelas den 26 juni 2013 kl. 8.00) 2013-06-25 BESLUT ICA Banken AB FI Dnr 13-1522 genom styrelsens ordförande 171 93 SOLNA Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se

Läs mer

Tillägg till erbjudandehandling avseende erbjudandet till aktieägarna i Brinova Fastigheter AB (publ)

Tillägg till erbjudandehandling avseende erbjudandet till aktieägarna i Brinova Fastigheter AB (publ) Tillägg till erbjudandehandling avseende erbjudandet till aktieägarna i Brinova Fastigheter AB (publ) Innehåll Tillägg till erbjudandehandling avseende erbjudandet till aktieägarna i Brinova 1 Pressmeddelande

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

sfei tema företagsobligationsfonder

sfei tema företagsobligationsfonder Kort fakta om företagsobligationer Vad är företagsobligationer för något? Företagsobligationer är precis som det låter obligationer som emitteras av företag. Det ökande intresset från investerare och bankernas

Läs mer