Författare: Stina Engman CC BY ND NC. Monstret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Författare: Stina Engman CC BY ND NC. Monstret"

Transkript

1 Författare: Stina Engman CC BY ND NC Monstret

2 Kapitel 1: ljudet Malva gick i femman och stod i matkön och väntade på sin tur. När Malva hade hämtat sin mat och var på väg att sätta sig, trillade hon över ett stolsben och råkade komma i emot Majas mat, så att den hamnade på golvet. Då kom den arga mattanten för att skälla på Malva för att hon hade tappat maten på golvet. Malva svarade att det inte var hon, sen gick mattanten därifrån. Malva satt sig ner och började äta sin mat. Hon satte sig bredvid sin bästa kompis Maja. Plötsligt hör Malva ett ljud.

3 - Hörde du? frågade Malva. - Nej! svarade Maja - Det var ett ljud, sa Malva. - Nej, jag hörde inte. Vad var det för ljud? undrade Maja. Man hör ju ingenting här inne. - Hörde du verkligen inget! undrade Malva. - Är du säker på att du hörde någonting då? frågade Maja. Det verkade som om det bara är du som hörde. - Ja, jag är säker på att jag hörde någonting det, svarade Malva. - Hur lät ljudet då? undrade Maja. - Det lätt så här: Aj! Fast det var någon som ropade eller mer skrek, svarade Malva. - Jaha, men jag hörde iallafall inget, svarade Maja. - Men jag är säker på att jag hörde ett ljud, sa Malva. Malva märkte inte att det var någon som lyssnade på vad hon sa till Maja. För att hon var så upptagen med att lyssna efter ljudet.

4 Då kom den störst killen i klassen, med hans gäng fram till Malva. - Du ska inte tro att du är något, bara för att du trillar och spiller ut all din mat på golvet, sa han som heter Olle, alla kollade på Malva. När Olle kommer fram till någon då vet man att man har hamnat i trubbel. - Jaha, men det gör inte Malva, svarade Maja.

5 Malva var glad att Maja sa så, för att hon vågade aldrig säga ifrån Olle själv. Ingen vågar någonsin säga åt någon lärare eller något om Olle för att alla lärare gillar honom. De gick de eftersom att de tyckte att det var tråkigt att vara med Malva och Maja. Malva har orangerött hår och har ofta håret i en tofs. Hon har nästan aldrig på sig nya kläder. Hon ärver bara kläder från sina kusiner och från nätet, men hon har alltid något fint i håret eller uppsatt det i någon häftig frisyr. Det tycker Maja, men det tycker inte Olle. Så att Olle brukar säga det varje gång han går förbi. Det känns som alla stirrar på Malva när Olle har gått. Alla utom Maja.

6 - Kan han inte lägga av snart, med att reta dig alltså, undrade Maja - Tyst!! sa läraren, som har femmorna. Då förstår Malva och Maja att ljudet är Jättehögt. Nu hörde Malva ljudet igen, men nu lät det, "Aj" den här gången. - Hörde du något nu, viskade Malva till Maja. - Nej! viskade Maja tillbaka. - Jag är säker på att jag hörde något ljud, det lätt likadant som det gjorde förut, viskade Malva. - Nej, det kan inte vara något där nere. Det kanske är någon som hämtar något ur källaren eller så är det kanske en mus, sa Maja. Maja älskar möss så att hon är säker på att det är en mus. Det tror inte Malva på, men det säger hon inte.

7 - Men kan en mus säga aj, undrade Malva? - Ja, det kan den om det finns en docka eller något som kan prata, svarade Maja argt. Musen kan ju faktiskt vält omkull något som står på en hylla som sen trillar ner på t.ex. en dockan eller vad det nu än är. Då kan den hamnat på knappen på dockan som sen gått i gång. Malva funderade en stund men trodde ändå inte riktigt på det. Hon sa inget för hon vill inte göra Maja ledsen. - Är du klar snart, alla har ju nästan gått, undrade Maja. Maja sitter kvar och väntar på Malva, det gör hon alltid.

8 Kapitel 2: Rädslan Malva och Maja var på väg i korridoren. Malva var rädd för ljudet, och tittade sig omkring, om något såg konstigt ut. - Hörde du verkligen ingenting förut? undrade Malva. - Nej! Det gjorde jag inte, svarade Maja. - Säkert? Då verkade det bara som om Malva hade hört ljudet. - Du ser blek ut, är allt som det ska? undrade Maja. - Ja, det är det, svarade Malva.

9 Men i hela Malva gjorde det ont av rädsla. Hon hade ont i huvudet och i magen när hon tänkte på ljudet. - För annars skulle vi kunna gå till skolsyster. - Nej, det är okej, svarade Malva. Då ser Malva en konstig skugga av något slag. - Såg du det där? undrade Malva. - Nej, det gjorde jag inte, svarade Maja. Då kom Olle och hans gäng. De stannade en bit ifrån Malva och Maja. När Malva skulle gå såg hon en skugga som försvann bakom en hylla. Hon såg inte att Olle satte krokben för henne så att hon trillade. Hon började blöda på knät.

10

11 - Gick det bra? undrade Maja. - Nej, det gjorde det inte! svarade Malva och reste sig upp. Då kom deras lärare. - Vad har hänt? undrade läraren Linda. Då berättade Maja allt som hade hänt när Olle satte krokben för Malva och det som hände i matsalen. Sedan försökte Linda reda ut allt som hade hänt. Olle svarade att det inte var sant och han gjorde allt för att han skulle komma undan. Sedan kom Maja på att man kunde kolla på fotavtrycket som hade blivit där Olle hade satt ner sin fot. Linda bad om allas skor utom Malvas. Efter en stund hade hon kollat på alla skor och hade kommit fram till ett svar.

12 - Jaha Olle, man ska inte skylla ifrån sig på andra, säger Linda. Malva, nu måste du gå till skolsyster. - Kan jag följa med Malva till skolsyster? undrade Maja. - Nej, det kan du inte för att du har lektion nu, men du kan följa med och lämna Malva med mig, säger Linda. (Efter en stund är Malva hos skolsyster och har blivit omplåstrad). - Vill du ha lite fika eller godis? undrade skolsystern som hette Lisa. - Jag kan ta en klubba, svarade Malva. Lisa undrade vad Malva ville ha för smak på klubban och Malva tänkte länge. - Har du apelsin-smak? undrade Malva. - Det har jag nog, svarade Lisa. - Tack, svarade Malva.

13 Sedan pratade Lisa med Malva om att hon behövde komma hit några gånger till innan det var läkt. Sedan undrade Malva om det var något hon behövde veta om såret. Malva och Lisa fortsatte att prata, Malva fortsatte att suga på sin klubba som hon hade. När Malva kom tillbaka till klassrummet undrade alla vad som hade hänt. Linda sa åt Maja att hon skulle hjälpa Malva den här veckan.

14 Kapitel 3: Affischen Malva gick igenom korridoren för att gå hem. Hon såg en affisch som hon läste. Skolnytt Vi i elevrådet har pratat om alla frågor vi fick in från alla klasser. Vi pratade om att det är många som vill ha fler fotbollar och bandybollar. Nya bandymål kan vi ordna. Fotbollsmål är det också många som vill ha, men det är för dyrt för skolan.

15 Resten hann Malva inte läsa för att hon skulle hem. Sedan såg Malva att det var en kant som hade lossnat från väggen. Precis när hon skulle sätta tillbaka den såg hon att det stod något på baksidan. Malva kollade sig omkring för att kolla att ingen kollade på henne, det var inte någon. Hon lossade kanten försiktigt för att läsa på baksidan. Då kom Maja springandes för att lämna svenska läxan som Malva hade glömt i klassrummet. - Maja har du läst Skolnytt? frågade Malva - Ja, vi kommer att få nya bollar! Malva, är inte det fantastiskt! sa Maja. Maja måste gå hem nu och frågade om Malva ville följa med hem till henne. Malva svarade att hon inte kunde just nu. Då blev Malva äntligen ensam i korridoren för att läsa på baksidan. Då vände Malva på affischen för att läsa. Malva läste noga vad det stod.

16 Kan man lita på alla Det finns spår ifrån matsalen ner i källaren och från kemisalen. Man har hört ljud från källaren och spår. Kommer det här någon gång ta slut? Man har hittat päls på golvet nere i källaren och stora fotspår på trappan ner till källaren. Ljuden från golven blir bara läskigare och läskigare.

17 Malva blev jätterädd nu, och satte upp affischen så att ingen annan skulle veta vad som fanns i källaren. Sedan ringde det i Malvas mobil, det var Maja som ringde och Malva svarade. - Hej! det är Maja. - Hej! det är Malva. - Kan du komma över seden för att göra läxorna med mig? frågade Maja. - Ja, det kan jag nog, svarade Malva. - Men annars, om du inte får kan jag komma till dig? frågade Maja. - Nej, det blir nog bättre om vi är hos dig, Maja. - Är du inte hemma än Malva? - Nej, men jag kommer snart. Hej då Maja. - Hej då Malva.

18 Kapitel 4: Upptäckten Malva hade kemilektion. Klassen låg så långt fram i boken att de fick extra uppgifter som det skulle göras nästa lektion. Malva gick ner i källaren och hämtade fler böcker som klassen behövde. Martin hade en genomgång som de behövde för att få fortsätta. Malva började gå i den ljusa korridoren för att komma fram till källardörren. När Malva kom till den mörka trädörren som ledde ner till källaren, var den upplåst. Den som alltid brukade vara låst för att ingen ska kunna gå in på rasten och gå ner och göra så att de blir strömavbrott. Undra varför den är upplåst tänkte Malva. Då kom Malva på att det kunde vara någon annan som var där nere. När hon gick ner för den lilla trappen mötte hon ingen, då började hon känna sig rädd. Hon hittade inte den lilla knappen som gjorde så att det tändes, då letade hon efter en ficklampa vid elskåpet, som var lite längre bort.

19 Hon såg något som rörde sig längre in i källaren. Hon gick långsamt dit för att kolla vad det var som var där borta. Nu stod hon precis bakom en jättehårig varelse som stod med ryggen emot henne så att hon inte kunde se den rätt in i ögonen. Malva ställde sig vid kanten så att monstret inte kunde se henne. Malva kastade en liten sten framåt. Då vände sig monstret om och då såg hon hur monstret såg ut. Den hade två smala små ben under all päls och två stora söta ögon. Två jättekorta armar och en pytteliten mun. Malva tyckte det liknade något som hon hade sett förut. Malva fick en känsla av att det inte är var bra. Hon glömde nästan bort att hon skulle hämta böckerna till kemilektionen.

20 I klassrummet började alla undra vart Malva var. Maja sa att hon kunde gå ner och hämta henne. Hon gick ner och märkte att det inte var tänt där nere, så hon tände lampan. Då såg hon att Malva kom springande emot henne och hon pekade att hon skulle gå åt sidan. Då fick Malva skynda sig och springa till Maja och säga. - Maja, var det du som tände lampan? frågade Malva. - Ja, varför var du där borta? Förrådet till kemin ligger åt andra hållet, svarade Maja. - Det var något som trillade ner så det var därför, förklarade Malva. - Nu går vi och hämtar böckerna och går upp till lektionen, den är snart slut, sa Maja. - Ja, det gör vi, sa Malva. - Har du nycklarna? frågade Maja. - Ja, de ligger i min ficka, svarade Malva.

21 De gick och hämtade böckerna, och gick sedan upp till lektionen. Då kom Malva på vad det var för djur. - Det såg ut som en fågel, sa Malva. - Vad såg ut som en fågel? undrade Maja. - Inget, sa Malva När Malva och Maja kom till klassrummet kollade alla på dem. De gick in i klassrummet och ställde böckerna på Martins kateder. - Malva, varför tog det sådan lång tid för dig att hämta böckerna från källaren? undrade Martin. - Först hittade jag inte knappen så jag kunde inte tända lampan. Sedan var det en bok som trillade ner långt borta i korridoren, så jag gick dit för att lägga den på hyllan.

22 Då behövde jag hämta en pall och ställa mig på pallen. Då kom Maja och tände så att jag såg bättre och jag sprang till henne. Vi letade efter förrådet men vi visste inte vilken bok det var för att jag hade glömt det. Vi kom på vilken bok det var vi skulle ha och tog så många vi behövde. Sedan gick vi ut och då var vi tvungna och låsa efter oss till förrådet. Vi släckte lampan och gick uppför trappan. Sedan behövde vi låsa igen ner till källaren. På vägen till klassrummet tappade Maja boken som hon skulle ge Martin. - Ni kom perfekt till slutet av lektionen, svarade Martin. Då slår ni upp kapitel fyra och börjar läsa. Efter lektionen följde Malva med Maja hem för att göra läxorna tillsammans.

23 Kapitel 5: Dikten Malva var på väg till biblioteket på tredje våningen för att låna böcker. Hon kom sedan på att hon skulle gå med Maja så hon stannade och väntade. Då såg hon en dikt uppsatt på väggen. Hon läste.

24 Hon ångrade sig för att det var ju hon som hade sett ett monster. Hon kände inte igen vem som hade skrivit dikten. Vanja och några kompisar kom fram till Malva. - Läser du dikten? undrade Vanja. - Nej, jag kollade bara om det var något viktigt, svarade Malva. - Malva, det är klart att du läser den för att man ser på långt håll att det är en dikt, sa Vanja. - Ska inte du ha lektion nu? undrade Malva. - Ja, ska inte du också ha det? - Hej då, svarade Malva. Varför läste hon den dikten, undrar Malva. Det gick en kall kår genom hela kroppen. Malva vände sig om för att läsa dikten igen, men då var den borta. Då gick hon till Maja som kom upp från trappan som också var på väg till biblioteket.

25 - Kan vi gå tillsammans till biblioteket? undrade Malva. - Ja, vi kan gå tillsammans, svarade Maja. - Bra, för det är något jag måste prata med dig om, sa Malva. Sedan började Malva berätta allt som hade hänt med dikten och med Vanja som kom fram till henne med sina kompisar. Maja trodde inte på det iallafall, men hon sa det inte. Hon ville inte göra Malva ledsen. Malva behövde reda ut om det var sant, för att i biblioteket fanns det en bok med dikter som alla elever har skrivit på skolan. Om den fanns där var det sant.

26 Kapitel 6:Boken Malva var i biblioteket och letade efter en fågelbok som hon skulle låna. Hon skulle läsa mer om fåglar för att på så vis lära sig mer om monstret i källaren. - Varför ska du kolla i fågelboken när vi ska leta efter andra böcker som vi behöver i skolan? Du skulle också kolla efter den där diktboken, sa Maja. - Jag ville bara kolla vad det var för bok, sa Malva. - Jaha, men det är en fågelhobby bok, så kan vi försätta att leta efter böcker nu, sa Maja. När Maja gick för att leta, läste Malva i fågelboken. Det såg mest ut som en blåmes tänkte Malva och kollade i sakregistret.

27

28 Malva märkte inte att hennes lärare Linda stod bakom henne och tittade i boken som hon läste. - Jaha, Malva jag visste inte att du var intresserad av fåglar, sa fröken. - Det är jag inte, jag skriver en bok om fåglar hemma så det är därför jag kollar i boken, svarade Malva. Hon såg att någon annan hade läst boken innan henne. Det var några sidor som var utrivna ur boken. Malva letade efter fler fågelböcker så hon fick veta mer om blåmesen och andra fåglar som är släkt med blåmesen, och andra sorters fåglar om det inte är en blåmes.

29 Malva gick ut från biblioteket. Hon såg någon som hade ett sönderrivet papper i handen. Malva misstänkte att det var sidan som fattades i fågelboken. Malva undrade vad det stod på sidan och bestämde sig för att följa efter personen. Tillslut kom de fram till personalrummet som svängde av till slöjdsalen. Då såg Malva ansiktet och det var hennes lärare, Linda. - Vad gör du här Malva? undrar Linda.

30 - Jag skulle..., Malva tänkte, jag skulle bara hämta en sak från slöjden. - Vad gjorde du för något här, undrade Linda. - Vet du vad? sa Malva. - Nej, sa Linda. - Det vet inte jag heller, sa Malva. Malva fick stanna kvar och prata med Linda efter sista lektionen. Malva frågade vad Linda gjorde vid slöjdsalen. Då svarade Linda att hon lämnade en lapp om att det var några som var bortresta och sjuka de senaste veckorna. Malva gick hem klockan tre och de slutade skolan klockan två.

31 Kapitel 7: Blandningen Malva hade precis gått från klassrummet och skulle gå ut på rast. Hon gick istället till matsalen för hon tänkte att hon skulle göra ett lockbete till monstret. Hon hade precis gått in till köket och då såg hon att det var jättestökigt. Hon trodde att det var Olle som hade varit där. Malva plockade upp allt som Olle hade stökat till. Skolsyster kom. - Vad gör du här Malva? undrade skolsyster. - Jag plockar upp allt som någon gjort här, sa Malva. Hon ville inte säga att hon trodde att hon visste vem det var. - Ska jag hjälpa dig? sa skolsyster. - Ja, tack, svarade Malva. Malva och skolsyster plockade upp allt. Då ringde det i skolsysterns mobil och då gick hon. Malva kom på att hon kunde ta hjälp av fakta texten som hon lånade. Hon läste texten igen.

32 Så Malva behövde insekter, larver och pumpor. Malva behövde också talg, oljerika frön och bröd. Malva visste inte hur hon skulle få tag på talg men frön och bröd. Malva följde receptet noga. Malva tyckte inte det såg gott ut.

33

34 Då ringde Malvas mobil, och det var Maja som undrade vart Malva var. - Var är du Malva? undrade Maja. - Jag är i matsalen, sa Malva. - Vad gör du där? undrade Maja. - Jag glömde en sak här när vi var och åt, sa Malva. - Kan du komma nu för det är något riktigt viktigt som jag måste berätta, sa Maja. - Okej! Jag kommer nu, vart är du? undrade Malva. Maja hade redan lagt på så Malva skickade ett meddelande till Maja. Malva fick ett meddelande tillbaka från Maja, hon skrev att hon var hemma hos sig. Malva undrar vad som hade hänt. Då kom hon på att hon inte kunde gå till Maja och kolla vad som hade hänt.

35 Malva skulle gå på stan, och hon valde stan istället för att gå och kolla vad det var hemma hos Maja. Malva skickade ett meddelande till Maja och frågade vad det var, hon sa också att hon inte kunde komma. Det började vibrera i Malvas jackficka och det var ett meddelande från Maja som sa att hon kunde ses klockan fem på cafeterian på stan. Malva kunde då eftersom att hon redan var på stan. Malva började bli trött så hon skulle fortsätta nästa dag.

36 Kapitel 8: Hämden Det var en onsdags morgon. Malva gick till skolan tidigt på morgonen. Hon skulle först hämta lockbetet som hon skulle locka fram monstret med. Malva gick ner i källaren till monstret och ställde fram lockbetet. Monstret verkade sova för Malva fick vänta en stund. Efter tio minuter kom monstret fram till lockbetet och luktade på det. Malva kom fram och tog lockbetet och sa. - Du kan få det här och du kan få mer, om du hjälper mig, sa Malva. Monstret nickade, långsamt. - Det du ska göra är att du ska följa med mig och skrämma en i min klass, sa Malva. - Men du måste vara försiktig, ingen annan får se dig med mig. Då kommer de ta dig och ta bort dig från skolan och vi kommer aldrig mer att träffas, sa Malva. De hade gått en bit i trappan när de hörde röster utanför dörren.

37 - Du kan väl gå ner i källaren och hämta några saker till kemilektionen, sa någon. Malva kände inte igen rösterna, de var tvungna att gömma sig fort. Det var bra för att det var Olle, för då kunde Malva skrämma Olle. När Olle kom ner så hoppade monstret fram. Olle blev jätterädd. Då kom hans kompisar också ner och Malva ville att Olle inte skulle säga någonting om monstret till dem. - Olle varför skrek du så högt, undrade hans ena kompis, som heter Stefan. - Jag vet inte, sa Olle. - Kan du gå själv och hämta sakerna, undrade Stefan. - Ja, jag kan gå själv, svarade Olle.

38 Olle gick till Malva som stod och väntade på honom. Olle undrade jättemycket varför monstret var i källaren. När Olle hade gått var all mat slut som monstret hade fått. Då hörde Malva en röst som sa: - Kan jag få lite mer mat? - Vem frågade, undrade Malva. - Det är jag, monstret. - Kan du prata, hur länge har du kunnat det, vad heter du? undrade Malva. - Det har jag alltid kunnat, och jag heter Britta. - Du kan få lite mer mat, sa Malva. När Malva vänder sig om stod Maja där med skolsystern. När skolsystern såg att någon inte var skadad så gick hon. Maja stod kvar och kollade på monstret.

39 - Malva, det är ett monster som du klappar? sa Maja. - Det är inte så farligt, svarade Malva. - Jag går nu, ska inte du också gå upp, vi börjar om två minuter, svarade Maja. De gick uppför trappan från källaren upp i den tomma korridoren. När de kom till klassrummet såg Malva att Olle tittade på henne. Malva och Maja satte sig på sina platser. Efter skolan kom Malva på att hon hade lovat monstret mer mat. - Maja kan du följa med mig till affären och köpa några saker, undrade Malva. - Nej, det går inte jag ska vara med Vera, svarade Maja. - Jaha, då gör jag det själv, sa Malva. Då börjar Malva gå. Maja kom springandes efter henne och sa att hon inte ska vara med Vera. Hon bara sa det för att hon inte ville vara med Malva just då, efter det som hände förut.

40 - Vad skulle du handla, undrade Maja. - Jag ska göra två kakor så jag behöver: 4 g solrosfrön, 300 g margarin,10 st valnötter, 4 dl vatten, 2 msk linfrön, 2 st hackade knäckebröd, 2 tsk salt, lite hackade linfrön och 2 tsk havregryn, svarade Malva. - Bara en fråga vad ska det bli, ska det bli två kakor för det låter som om det ska det, undrade Maja - Det ska bli en kaka, sa Malva.

41 Kapitel 9: Sanningen Malva och Maja var i biblioteket. Medan Maja gick och letade efter några böcker kom Malva på att Britta var i källaren. Malva undrade hur Britta kunde ha kommit dit och varför. Malva skrev en lista på hur hon trodde att hon hade gjorde det och vem som hade gjort det. Malva kom på att, hon skrämde Olle med Britta så då kan det inte vara han eftersom att han sa att han aldrig sett något sånt monster. Då strök Malva Olle från listan. Linda kunde det inte heller vara, tänkte Malva, så hon kan Malva också stryka från listan. Då fanns det bara Vanja och arga mattanten kvar.

42 Malva var så inne i sina egna tankar att hon inte märkte att det var någon som stod bakom Malva. Det var Vanja. - Varför står det mitt namn där, undrade Vanja. - Vart står det ditt namn, jag ser inte ditt namn, svarade Malva. - Ser du inte att det står mitt namn där! skrek Vanja. Sen gick hon. Arga Mattanten kan det inte heller vara. För att hon är bara i köket. Då fanns det ingen kvar på listan som hon trodde. Martin kan det vara eftersom att han har kemi. Olles kompisar kan det inte vara. Då fanns det bara Maja, Martin och skolsyster kvar. Skolsyster gillar inte djur alls, och då fanns det bara Martin och Maja kvar. Men det kan inte vara Martin. Maja kom precis då och frågade vad Malva gjorde för något.

43 - Jag läser, svarade Malva. - Jaha, går det att vara efter skolan, undrade Maja. - Ja, det går, sa Malva. När skolan hade slutat, kom Malva på att hon kunde fråga Maja varför hon gjorde det. Malva frågade mycket om monstret. Varför hon hade skrivit affischen, varför hon hade skrivit på baksidan av affischen, varför hon hade skrivit dikten, och hur Britta hade blivit ett monster, och varför det fanns i källaren. Maja svarade ja på alla frågor. Då förstod Malva att det verkligen var Maja. Då kom hon på en till fråga.

44 - Vart är Olle nu? undrade Malva. - Han flyttade till Malmö, svarade Maja. - Vad ska vi göra nu, undrade Malva. Då fick Malva en lapp av Maja. - Här, sa Maja. - Vad är det för något? undrade Malva. - Det är ett recept på hur Britta kan bli en vanlig fågel igen, sa Maja. - Bara en sista fråga, varför gjorde du det, och varför sa du inget till mig, undrade Malva. - Det var såhär, en gång när du var sjuk hade vi kemi och då skulle vi experimentera på ett gosedjur och då blev det lite fel, och det var Martin som hade bestämt att sätta Britta i källaren, svarade Maja. - Berätta hur du gjorde, sa Malva. - Det tar vi när vi kommer hem, svarade Maja. Malva och Maja förvandlade Britta till en fågel. Malva trodde att det skulle bli en blåmes och att det skulle vara ett gosedjur. Men det blev en riktig fågel som var en papegoja.

45 Efter det blev Britta flyttad till en djurpark, och Malva och Maja kom och hälsade på varje dag. De som jobbade på djurparken, fick receptet på Brittas favoritmat.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv. Monstret Kapitel 1- Ljuden. -Hörde du ljudet frågade Mira? -Nej sa Lisa Vilket ljud? -Det lät som ett MONSTER sa jag! Lisa är min bästa vän. Vi satt på kemilektionen med den argaste läraren. Han hette

Läs mer

MONSTRET. Av: Stina Boström

MONSTRET. Av: Stina Boström MONSTRET Av: Stina Boström Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? Frågade Lea. - Nej, vadå? Frågade Wilma. - Det lät som någon ropade, sa Lea. - Vad ni är barnsliga... Hånskrattade Anna. - Lägg av, det är

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin Skolmonstret Författare och illustratör: Edvin Gustin 1 2 Kapitel 1 Ljudet -Hörde du ljudet sa, Totte till Tim. -Vad för ljud, jag hörde inget, sa Tim. Totte hade hört ett ljud från golvet, det var ett

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga Monstret Av Ida Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga lärare Mats blängde surt på dom, så

Läs mer

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett MONSTRET Kap 1 LJUDEN -Hörde du ljudet, viskade Anders. -Nej det var säkert bara nån som tappade pennan, svarade Peter. Tyst i klassen ni kan få kvarsittning, ropade den stränga kemiläraren. Allt blev

Läs mer

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. monstret AV MELVIN Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. -Vad konstigt att du hörde det Max,

Läs mer

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan! Kapitel 1 Ljuden Arga Johanna spände ögonen i både Erik och Karl. -Sluta upp med det där genast. -Men, sa Erik och Karl, vi gör ju ingenting. -Hör du det där ljudet, säger Erik till Karl. Det låter som

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod: Monstret Kapitel 1- ljuden. Det var en gång en tjej som hette Anna. Hon var tolv år gammal. Hennes lärare Johanna var jättesträng. Man fick inte prata på lektionen och om man kastade sudd så fick man stå

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken av Joel Om författaren Namn Joel Ålder 10 år Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Böcker som jag inspireras av Marlons böcker. Intressen Jag gillar att göra sagor, spela datorspel och titta på tv.

Läs mer

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel Av: Lalo Kader Monstret herr Pixel Kapitel 1:ljuden En gång när Morgan skulle hämta sin mat hörde han ett konstigt ljud ifrån bambaköket. - Hörde du ljudet Zlatanovic, sa Morgan. - Nej, det är säkert den

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det Ljuden Josh är i hemkunskaps salen och gör pannkakor med sin kompis Samuel. Josh är 13 år han går i Skogås skolan i klass 7b.Josh kompis Samuel läser receptet högt då säger Josh käften jag hör något konstigt

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det: Monstret Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du ljudet? Fråga Isa. - Nej, vilket ljud? Undrade min bästa kompis Lisa. - Det lät som ett MOSTER! Utbrast Isa. - Åh! Små pluttarna tror på monster, sa dumma dumma dumma

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR Monstret av Liv - Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR KOCK! - Det är fem minuter tyst, sa han.

Läs mer

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. MONSTRET Kapitel 1- Ljuden - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. De var på lektion i hemkunskapen. Lisa bakade

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

MONSTRET BOBBE AV SONJA

MONSTRET BOBBE AV SONJA MONSTRET BOBBE AV SONJA Kapitel 1: Ljuden Hilda var på väg till matsalen för att äta mat, hon var först av alla. När hon kom in såg hon bambatanterna, dom höll på med att laga maten men det såg inte ut

Läs mer

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Ljuden1 Kjelle hämtar mat han sätter sig och väntar på sin kompis Olof. Men när Kjelle väntar så hör han ett

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist kapitel 1 Ljudet Lina hörde något nere ifrån källaren. Hörde du ljudet? frågade Lina sin vän Annika. Vad för ljud? undrade Annika. Lina förstod att

Läs mer

MONSTRET KASPER SANDBERG.

MONSTRET KASPER SANDBERG. MONSTRET AV KASPER SANDBERG. KAPITEL : 1 LJUDET. - Hörde du det där konstiga ljudet, undrade Sixten? - Nej, sa Max. Varför skulle jag det? - För att det var ganska högljutt, sa jag. Vi var mitt i en kemilektion

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken Monstret av Hadeel Om författaren Namn Hadeel Ålder 10 år Intressen Skriva böcker, simma, gymnastik, bowla, pingis, cykla och att vara ute med kompisar. Böcker som jag inspireras av Amulett av Kazu Kibuishi

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Författare: Lisa Spjuth

Författare: Lisa Spjuth Författare: Lisa Spjuth kap1 Ljudet Det här handlar om två flickor som heter Lisa och Molly. Lisa är 12 år som gillar sin hund Bessie som hon kör agiliti med. Bessie har klarat hoppat 99 cm. Molly som

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken Om författaren Namn Kevin Ålder 9 år Intresse Sport Böcker som jag inspireras av Sportböcker Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef, Casper, Leo och Noak Om boken William upptäcker

Läs mer

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett. Monstret kap 1viggo -Hörde du ljudet? sa Jack. -Nej sa, Alex. Under Jacks och Alex klassrum så fanns det en stor källare. Alla i klassen förutom Alex hörde ett konstigt ljud, till och med den dumma läraren

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. Författare: Nils Rosing 2014 Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix.

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig. Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig. Hon och jag går i samma klass, 4A på Grundhögskolan.

Läs mer

Monstret Av: Emil Jöfelt

Monstret Av: Emil Jöfelt Monstret Av: Emil Jöfelt Kapitel 1:Ljuden -Hörde du ljudet? sa Morgan. Morgans klasskamrat Totto vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju, sa Totto. Arga Polly spände ögonen i både Morgan

Läs mer

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita, Författare: Jonathan Therén 2014 Kapitel 1: Ljuden Det var ny termin och det var tråkigt att gå i skolan. -Hörde du? det låter som någon är i förrådet, sa Lillen -Nää, vadå? svarade Klumpen. -Nä, vad läbbigt

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. Undra vad det var för ljud?tänkte Sebbe. Ljuden Sebbe och Jacob var på väg till hemkunskapen då Sebbe hörde ett ljud. Det lät som 2 stora klor slog mot varandra jättefort! -Hörde du?sa Sebbe. -Vadå?sa Jacob frågande. -Nä det va inget,sa Sebbe.

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson Magiska dörren Av Vilgot Eriksson Kapitel 1 Hej Hej jag heter Valter och min skola heter Nyland. Jag är 9 år och min bästa vän heter Olle han är jättesnäll sa Valter. Jag är också rädd för mattanten hon

Läs mer

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren. Kasper Lindström Den magiska dörren Kasper Lindström Kapitel 1. Hej Hej! Jag heter Marcus berg och jag är 12 år jag går i Centralskolan i Sundsvall. Min klass är ganska stökig. Min bästis heter Johan och vi har känt varandra

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Monstret Molganovitch

Monstret Molganovitch Monstret Molganovitch Av Charlie Kapitel 1: ljudet Martino var i matsalen en dag när han hörde ett konstigt ljud från köket. - Hörde du Gunnar? sa Martino. - Det är nog bara mattanten Gullbritt, sa Gunnar.

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

Det mystiska monstret

Det mystiska monstret Det mystiska monstret En bok av Johan Karlsson Kapitel 1: Ljuden Hörde du ljudet?, sa Erik högt till Tomas. Erik tittade på Tomas som nickade och undrade vad det var som lät. Var tysta och lyssna nu,

Läs mer

KAPITEL1:LJUDEN. -Hörde du ljudet? Frågade Erik. -Nej vilket ljud? Frågade Wille. -Det där konstiga ljudet från källaren.

KAPITEL1:LJUDEN. -Hörde du ljudet? Frågade Erik. -Nej vilket ljud? Frågade Wille. -Det där konstiga ljudet från källaren. MONSTRET AV NOA KAPITEL1:LJUDEN -Hörde du ljudet? Frågade Erik. -Nej vilket ljud? Frågade Wille. -Det där konstiga ljudet från källaren. Vi var på lektion i hemkunskapen vi skulle diska. Olle skvätte lite

Läs mer

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen...

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen... Baksidestext När Lisa börjar på den nya skolan är inte allt som vanligt. Hon hör konstiga ljud komma från källaren och varför är hennes nya lärare Mats så dum mot henne? Följ med Lisa när hon hoppar ner

Läs mer

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats. Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? KAPITEL 1:LJUDEN - Miranda kom!! hörde Miranda att hennes

Läs mer

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen. Kapitel 1 ljuden: -Hörde du ljudet? Det låter som en apa sa Grevert. - Nej vadå? Sa Kossan. -Nej det var inget sa Grevert. Det var under kemitimmen som Grevert hörde konstiga ljud från golvet. Grevert

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden Kalle författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden 1 2 Kapitel 1 hörde du ljudet? Hörde du ljudet sa Kalle till sin kompis Hansa? Vilket ljud det pratas ju bara svarade Hansa! Då vände sig läraren

Läs mer

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören. Lova är i kemisalen. De har fått en ganska svår uppgift, så man måste konsentrera sig. Hon tittade på tavlan. Då hörde hon något ljud från golvet. Det lät som om något stort men ändå inte. Det lät nästan

Läs mer

Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa. sa: -Du är ful. Då sa Carl:

Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa. sa: -Du är ful. Då sa Carl: Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa Fuck you, röv slickande marsvin. Då slog Britta en ra och han slängde mat på Britta. Britta blev jätteledse Snobben.Snobben är rektor på

Läs mer

Monstret. Av:Simon Wikell

Monstret. Av:Simon Wikell Monstret Av:Simon Wikell Kapitel1: Ljudet När Karl var hos skolsystern så hörde han något konstigt ljud. -Hörde du? sa Karl till skolsystern. Skolsystern tittade frågande på Karl. Karl ryste, han blev

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

Elaka Karl var den dummaste i klassen. Han kunde till och med slå ner en person tre år äldre än han. Alla i klassen var rädda för honom.

Elaka Karl var den dummaste i klassen. Han kunde till och med slå ner en person tre år äldre än han. Alla i klassen var rädda för honom. Författare: Anton Patel vt 2014 Kapitlet 1: Ljuden Kalle var på kemilektion. Som kemilärare hade dom arga Annika. - Hörde du ljudet? sa Kalle till klasskompisen Tom. - Vilket ljud? sa Tom. - Nu låter det

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren Den magiska dörren Wilma Fahlgren KAPITEL 1 Jag heter Ebba och jag är 9år. Jag gillar att spela innebandy och handboll. Jag har 2 syskon som heter Erik och Alva, min mamma heter Karin och min pappa heter

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012 Hjälp! Jag Linn gjorde illa hjälp! jag gjorde illa linn Text: Jo Salmson 2012 Bild: Veronica Isaksson 2012 Formgivare: Sandra Bergström Redaktör: Stina Zethraeus Repro: Allmedia Öresund AB, Malmö Typsnitt:

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia. Den magiska dörren skriven av Diana och Leia. Kapitel 1- Hej Hej jag heter Heidi. Jag är 8 år. Jag gillar hästar. Min favoritfärg är rosa. Mitt hår är blont. Jag har blåa ögon. Jag har en hund som heter

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Den magiska dörren. av Oskar Åsén Den magiska dörren av Oskar Åsén Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gårdon min bästa vän heter Bert Jag är 10år och jag går i fyra c Jag går på Jadolfgårdens skola Vi brukar åka slalom efter skolan Vi spelar

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen. Författare: Svea Assarsson Rymdresan PS: Läs inte boken på kvällen. Kapitel 1 Huvudpersonen Jag heter Frooogi. Jag är 2 år. Jag har 2 stora ögon. Ett grönt öga och ett rött. Jag är hel grön med några svarta

Läs mer

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam Kapitel 1 Hej Hej jag heter Vilma och jag är 9 år.jag går på Lindbergs skolan. Min bästa vän heter Max. Mitt hår är ljusbrunt med lila slingor. Min tröja

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

1 Kap ljudet - Hörde du ljudet? Sa Gunnar - Är du döv det är alla som pratar! Svarade Josef - Det lät som ett monster, sa Gunnar - Mes!! sa Josef till Gunnar - Det kommer från golvet!! sa Gunnar - Var

Läs mer

Ut spelas i kemisalen.

Ut spelas i kemisalen. Den märkliga hemligheten Författare: William KAPITEL 1 LJUDEN Ut spelas i kemisalen. - Hörde du ljudet? sa Martin - Va vadå?! Det går nästan inte att höra något när alla pratar. sa Gustav - Ja det lät

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Sven. - Nä, hur skulle jag kunna höra när alla andra pratar? sa Anton. Bakom dom kom sura Kony. - Har inte ni lektion?

- Hörde du ljudet? sa Sven. - Nä, hur skulle jag kunna höra när alla andra pratar? sa Anton. Bakom dom kom sura Kony. - Har inte ni lektion? AV AXEL G Monstret - Hörde du ljudet? sa Sven. - Nä, hur skulle jag kunna höra när alla andra pratar? sa Anton. Bakom dom kom sura Kony. - Har inte ni lektion? hörde de sura Kony säga. - Äääää jo, men

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Kapitel 1. Kattungen. Nu går jag till skolan! sa jag. Hej då!  Hej då Bella!. När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante. Guldskatten Kapitel 1 Kattungen Klockan var halv 7 på morgonen. Idag var det 12/1. Jag skulle flytta. Fast egentligen ville jag inte flytta. Väckarklockan ringde, och jag gick upp ur sängen och tog på

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl. Av KABR Kapitel 1: Ljuden. - Hörde du Alex? säger Max. Max och Alex är i matsalen och äter lunch. De går i fyran. - Vadå? Alla pratar ju så man hör ju ingenting. Förresten vad var det för ljud menar du?

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer