Enligt riktlinjerna ska barnhemmen nu placera 80 % av barnen i inhemsk adoption.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Enligt riktlinjerna ska barnhemmen nu placera 80 % av barnen i inhemsk adoption."

Transkript

1 Sida1 Hej! Här kommer BFA-A s där du bland annat får information om dagens väntetider i utlandet och i BFA-A s register. För mer information om vilka krav och processer som gäller för de olika länderna, den allra senaste uppdateringen av nyheter, kostnader etc., se vår hemsida Här kan du beställa vårt informationsmaterial gratis. I brevet får du också senaste nytt om vad som händer på BFA-A. LänderNytt Bolivia Vi väntar på förnyat avtal i Bolivia, tills dess kan vi inte skicka nya handlingar till landet. För nya familjer avvaktar vi avtalet. Sex barn anlände Två barn anlände Två barn har anlänt Medgivandekrav: 0-12 mån. (högre är positivt). Bulgarien Väntetid i landet: mån. Kan bli kortare vid högre medgivande. Väntetid i Sverige: ca 3 mån. 18 barn till 16 familjer har anlänt under Fyra barn har anlänt under Fyra familjer har barnbesked. Medgivandekrav: 0-36 mån. (högre är önskvärt och möjlighet att ta emot barn med särskilda behov). Indien Den indiska centralmyndigheten CARA lanserade sommaren 2011 nya riktlinjer för adoptioner. När de första dokumenten är klara från familjen, registreras ansökan i CARA s databas, som är öppen för registrering första arbetsdagen i varje månad. CARA tar emot 100 nya ansökningar varje månad. Först när CARA godkänt familjen kan övriga dokument sammanställas och skickas till barnhemmet i Indien. CARA bestämmer till vilket barnhem ansökan ska skickas. Eftersom processen är helt ny kan vi i dagsläget inte säga hur lång väntetiden kommer att bli. I mitten av november meddelade CARA att det kommer att bli ett tillfälligt stopp av registreringar av nya ansökningar till och med februari Anledningen är att de för närvarande har tillräckligt många ansökningar registrerade. Kravet på äktenskapets längd är två år. Enligt riktlinjerna ska barnhemmen nu placera 80 % av barnen i inhemsk adoption. Totalt har det under 2011 anlänt nio barn till åtta familjer från barnhemmet Nava Jeevan i Kolkata. Tre barn har anlänt hem med sina familjer under En familj som har registrerats enligt de nya riktlinjerna har fått barnbesked.

2 Sida2 Kenya Väntetid i landet på barnbesked: ca 4-5 mån. Väntetid i Sverige: Ingen. Vistelsetid: 9 mån. Elva barn har anlänt Åtta barn har anlänt familjer befinner sig i landet. Medgivandekrav: mån. Litauen Väntetiden i landet: ca 12 mån. Väntetid i Sverige: Ca 6 mån. Elva barn till tio familjer har anlänt under Elva barn har anlänt med sina familjer hittills under Fyra familjer har fått officiellt barnbesked. Tre familjer är matchade med barn. Medgivandekrav: Lägst 0-36 mån. Polen Väntetiden i landet: 1-2 år. Varierar beroende på hur högt medgivande familjen har och vilka förutsättningar man har att passa in på flera adoptionsmyndigheter i Polen. Ca 3 mån. väntetid i Sverige. Tolv barn har anlänt till elva familjer Tolv barn till tio familjer har hittills anlänt i år. Tre familjer har barnbesked. Medgivandekrav: 0-24 mån. Ryssland Väntetid i landet: ca 1 år. Väntetid i Sverige: ca 4 mån. Under 2012 har elva barn anlänt till nio familjer. Fyra familjer till har godkänts i domstol och hämtar hem sina sju barn strax före och efter årsskiftet. Dessutom har ytterligare tre familjer fått domstolstid innan årsskiftet. Vi samarbetar nu med fyra regioner i Ryssland. I dessa har nu elva familjer sina handlingar och en av dem har blivit matchade med ett barn. Slovakien Vi får ha tio ansökningar på gång samtidigt i Slovakien. Slovakien vill ha familjer födda runt 1975 för de yngsta barnen. Lägsta medgivandeålder 0-3 år. Väntetid i landet har varit 4-18 mån., för de senaste familjerna. Äldre sökande behöver högre medgivande eller vara öppna för barn med särskilda behov. Väntetiden i Sverige: 6 mån. Åtta barn till sex familjer anlände Sex barn har anlänt i år. Två familjer har barnbesked. Sri Lanka Väntetid i landet: ca 24 mån. Väntetid i Sverige: ca 4 år. Fyra barn har anlänt Fem familjer väntar på barnbesked. Medgivandekrav: 0-12 mån. För närvarande kan vi inte skicka nya familjers handlingar till Sri Lanka. Adoptionsmyndigheterna på Sri Lanka tar inte emot nya handlingar pga. den långa kön i landet. Vi avvaktar ny information. Taiwan Väntetiden i utlandet är ca 1-1½ år. 25 barn till 20 familjer anlände under barn till 15 familjer har anlänt hittills i år. För närvarande har vi elva barn utsedda till tio familjer.

3 Sida3 För närvarande startar vi inte upp nya familjer på Taiwan, då vi behöver avvakta fler barnbesked. Undantag om man kan tänka sig barn 5 år och uppåt. Thailand Thailand har kvoterat hur många ansökningar organisationerna får skicka årligen. Under 2010 och 2011 tog adoptionsmyndigheten inte emot några nya ansökningar pga. de långa väntetiderna i landet. Under 2012 får vi skicka två ansökningar och dessa platser är fyllda. Väntetid i landet: ca 3 år, fast för närvarande längre väntetid. Medgivandekrav: 0-24 mån. Under 2010 kom det hem två barn och ett barn anlände Två barn har anlänt hittills i år. Vi har i dagsläget ett barnbesked. Tjeckien Väntetiden i Sverige är idag ca 10 mån. Medgivandekrav är lägst 0-24 mån., men man önskar ansökningar med högre medgivande. Väntetiden i utlandet är ca 12 mån., men räkna med längre väntetid för låga medgivanden. Nio barn till nio familjer anlände under Elva barn har anlänt hittills i år och sex familjer har barnbesked Ungern Lägsta medgivandeålder: 3 år, ett barn eller syskonpar. Fyra familjer har anlänt med sina barn. Ytterligare en familj har barnbesked. För syskonpar behövs högre medgivandeålder.

4 Sida4 Barn söker föräldrar Våra utlandskontakter ber oss ibland att söka efter familjer till barn som är i extra stort behov av en familj. Här berättar vi kortfattat om vilka barn det är som vi för närvarande söker familjer till. De familjer som är intresserade av barnen nedan är välkomna att kontakta BFA-A för mer detaljerade upplysningar såsom läkarintyg, socialrapporter, foton och utlåtande från vår konsultläkare. Alla är i stort behov av familj. Även ni som inte är adoptionssökande och medlemmar hos BFA-A har nu möjlighet att anmäla intresse för äldre barn och/eller barn med särskilda behov. Mer information finns om detta på POLEN Frisk pojke, 11 år, söker familj. Frisk flicka, 11½ år, söker familj. SLOVAKIEN Flicka född oktober Kortvuxen och behandlas med tillväxthormon, misstanke om FAS-skada. Flicka född Efter i sin utveckling, allergier. Syskonpar från Slovakien, flicka född 1999 och pojke född Flickan har diabetes, i övrigt är barnen friska. Pojke född Han är understimulerad och har uppmärksamhetsstörningar. Två bröder, födda 2003 och 2005 söker familj. Den äldre pojken är opererad för skelning, utvecklingen för övrigt är god för båda bröderna. Slovakien godkänner även ensamstående sökande till ett flertal av dessa barn. TAIWAN Organisationen Chung Yi har bett oss att söka adoptivfamilj/er till en syskonskara på fyra flickor födda i augusti 2004, juli 2005, oktober 2006 och juni Helst ser Chung Yi att barnen placeras i samma familj, men då vi tror att detta blir svårt så har man gått med på att dela på syskonskaran. Kravet är dock att vi hittar familjer i Sverige till alla fyra flickorna så att de ska få dela språk och ha möjlighet att träffas när de växer upp/blir vuxna. Chung Yi önskar att den äldsta flickan och den yngsta placeras i samma familj och att man inte delar på de båda flickorna födda 2005 och 2006 då de hoppas på att bli adopterade tillsammans. Pojke född i juli Organisationen Chung Yi i Taiwan har bett oss att finna en familj till en liten pojke utan kända hälsoproblem född i juli Den aktuella familjen måste ha giltigt medgivande, ha varit gift i minst två år samt båda makarna måste vara friska. Makarna ska helst vara barnlösa.

5 Sida5 Ni som är intresserade kan antingen mejla till eller ringa till Berit på 0300/ måndag, onsdag, fredag mellan kl samt tisdag, torsdag mellan UNGERN Vi söker familjer till Ungern, för barn från 3 år och över. BULGARIEN Det finns möjlighet att visa sitt intresse för att stå med på en mejllista för barn med särskilda behov, s.k. SN-barn, från Bulgarien. Vi får många förslag på SN-barn från Bulgarien och dessa barn har man möjlighet att ansöka om, även om man inte har sina handlingar i landet. När vi får förslag på SN-barn från Bulgarien, så gäller det för oss att hitta familjer snabbt. Om man väljer att tacka ja, skickas en ansökan ner till Bulgarien. Här väljs sedan en intresserad familj ut och givetvis så går familjer med handlingar i landet före. Vi har dock sett att om vi är snabba, så är det mycket vanligt att vi kan få barnen utsedda till familjer som står på vår väntelista i Sverige, men som inte har handlingarna i landet. Flera ensamstående sökande har fått barnbesked på detta sätt. Vi vill göra er uppmärksamma på att barnen med särskilda behov kommer från extremt svåra förhållanden och behöver därför extra bra förutsättningar i sitt nya hem. Det är därför extra viktigt att ha ett bra nätverk med mycket stöttning när man adopterar barn med särskilda behov. För att få stå med på mejllistan vill vi att ni har ett giltigt medgivande och står i BFA-A s register för att få påbörja en adoption, samt att ni inte har påbörjat en adoption hos någon annan organisation. Om ni är intresserade, mejla SN Bulgarien till lia@bfa.se Ni kommer då att löpande få mejl på SN-barn från Bulgarien, där ni sedan kan välja om ni vill få mer information om ett specifikt barn.

6 Sida6 Det händer på BFA-A Barn- och ungdomsförsäkring för Adoptivbarn Från och med den första juni 2012 omfattas alla barn som adopteras genom BFA-A av en s.k. Barn- och Ungdomsförsäkring för Adoptivbarn. Försäkringen är en sjuk- och olycksfallsförsäkring och börjar gälla fullt ut från den dagen då föräldrarna och barnet har anlänt till Sverige. När ni befinner er i utlandet och får barnet i er vård, så gäller enbart olycksfallsförsäkringen. Det är därför väldigt viktigt att ni kompletterar med en reseskyddsförsäkring när ni befinner er utomlands (som bl.a. kan täcka läkemedelskostnader och sjukhusvistelser). Barnen, som adopterats under 2012 (efter 1/6), omfattas av skyddet t o m och premien för denna period ingår i adoptionsavgiften. Därefter erbjuds fortsatt försäkring individuellt för varje familj. Eftersom detta är en medlemsförmån förutsätter det dock att man fortfarande är medlem i BFA-A. Som familj kan man göra tillägg och försäkra samtliga barn i familjen oavsett om de är adopterade eller föräldrarnas biologiska barn. I fortsättningsförsäkringen ingår alla familjens barn upp till 25 år. Försäkringsgivare är Förenade Liv och försäkringen administreras av Allians Försäkringsmäklare. För mer information ring eller e-post: info@allians.com BFA s telefontid OBS! Ny telefontid: Fr.o.m. den första oktober är telefontiden på torsdagar ändrad till eftermiddag mellan Tänk på att skicka en kopia till BFA-A när er medgivandeutredning är klar Vill du skriva i vår tidning? Vi söker nya medarbetare till vår medlemstidning. Är du intresserad av att skriva i tidningen, hör av dig till adoption@bfa.se Ny adress Tänk på att meddela BFA-A om ni har bytt adress under året. Detta för att underlätta för oss att nå er med viktig information. Biståndsgruppen Vi söker nya medlemmar till biståndsgruppen. Skulle du vara intresserad, v.g. kontakta Margareta Wilholm, margareta.wilholm@bfa.se

7 Sida7 BFA söker nya fadderadministratörer! Vad gör en fadderadministratör? Som administratör är du länken mellan den som blir sponsrad, (eller snarare den som sköter fadderverksamheten i den mottagande organisationen) och den som sponsrar här hemma. Vad är speciellt med att vara fadderadministratör? Du får internationella kontakter och du får möjlighet att träna dina språkkunskaper, vi söker just nu administratörer till Indien och Nepal där vi kommunicerar på engelska och till Bolivia där språket är spanska. Du får inblick i lokala sedvänjor och livsförhållanden. Du får kontakt med sponsorer i Sverige och du hjälper dem att finna svaret på deras frågor angående fadderbarnet/ungdomen. Du arbetar hemifrån och vid tider som passar dig själv. Hur samarbetar administratörerna? Du ingår i ett team av fadderadministratörer. Ni träffas och diskuterar olika spörsmål i samband med verksamheten. Du har också hela tiden kontakt med den fadderansvariga personen i styrelsen. Ideellt arbete Arbetet är som allt arbete i BFA-Bistånd/Fadder helt ideellt. Ingen lön utbetalas men ersättning utgår för resor och uppehälle vid möten. Vi på BFA är stolta över att 93 % av fadderbidraget går till de sponsrade barnen och ungdomarna.

8 Sida8 BFA-A söker barnbilder till hemsidan Vi efterlyser barnbilder till vår hemsida. Det kommer inte att lämnas ut några namn eller texter till bilderna. Bilderna måste vara högupplösta i JPEG-format och i storlek 1-2 MGB. Har du några fina bilder som du vill dela med dig av så mejlar du dessa till lena@bfa.se Anlända barn 2011 Under 2011 anlände 117 barn till 104 familjer till Sverige genom BFA-A s försorg. Under 2010 anlände 108 barn till 88 familjer Land Barn Familjer Barn Familjer Indien Taiwan Thailand Ungern Bulgarien Litauen Polen Slovakien Tjeckien Bolivia Sri Lanka Kenya Nepal Ryssland Totalt Länk till bok för barn om adoption: En bra grupp på Facebook för föräldrar till barn med LKG: Observera att man inte kan gå med i gruppen för att veta mer om LKG, utan måste ha barn med LKG. Gruppen är öppen för alla sorts familjer, adoptivfamiljer och/eller familjer med biobarn.

9 Sida9 Julgransplundring i Stockholm Söndagen den 13 januari, mellan klockan två och fem på eftermiddagen, är det dags för BFA s Julgransplundring i Stockholm. Det bjuds på tilltugg, dryck och kaffe med kaka. Det blir plundring av granen, pyssel, lotteri, biståndsförsäljning och massor av annat trevligt. Vi håller till i matsalen på Råsunda skola i Solna. Julgransplundringen kostar 100 Kronor för vuxna och 70 Kronor för barn, upp till tolv år. Barn under två år får följa med gratis. Om ni har någon allergi av något slag ber vi er att meddela oss vid anmälan. Ni anmäler Er genom att betala in avgiften på BFA s plusgirokonto Skriv namn samt ange JUL STHLM på inbetalningen och skicka ett mejl till julfeststhlm@bfa.se där Ni skriver Ert namn, hur många vuxna och barn som kommer. Sista anmälningsdag och betalningsdag är den 2 januari. Vi vill gärna ha fler familjer som vill hjälpa till att ordna julgransplundringen. Är ni intresserade hör av er till Lena och Marie via mejl till julfeststhlm@bfa.se. Anmäl er bums! Hjärtligt välkomna!

10 Sida10 När vi adopterade Movitz för snart två år sedan så letade jag efter en "fylla-i-bok för sonens första år. Alla jag hittade innehöll sidor med "bilder från BB", "så här såg mamma ut när hon väntade mig" och "när jag tog mina första steg" När man adopterar vill man inte köpa en sådan här bok och lämna dessa sidor tomma. Jag hittade ingen som riktade sig direkt till adopterade barn så därför bestämde jag mig för att göra en själv. Nu är arbetet med förläggare och illustratör klart och boken finns att beställa på förlagets hemsida: Det går även att tjuvkika lite i boken på följande länk: Vill du läsa mer om hur boken kom till och om vår familj så kan ni kika på: Linda Mjölner Jultider Kontoret är stängt under v 52 - själva julveckan - och öppnar åter onsdagen den 2 januari. Telefontid 2/1 4/1: Detta är sista nyhetsbrevet för i år. Vi återkommer i slutet på januari nästa år. Vi önskar er en riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

11 Sida11 Gåvokort Gör någon glad på sin högtidsdag! Vad ger man till den som redan har allt? Varför inte ge en present som gläder många fler? Varför inte ge bort en get eller ett skolpaket? En get kan bli starten på ett helt nytt liv för en kvinna i Kongo eller Indien. En get kostar 400 kr och hjälper en kvinna att försörja sig själv. För 200 kr kan fem barn i Uvira, Kongo Kinshasa få skolmaterial i ett år. Kontakta Ann-Charlotte på BFA-kontoret om vilket kort du önskar köpa. Telefon eller mejl ann-charlotte@bfa.se. Se även vår hemsida Du betalar in summan (400 eller 200 kr) till vårt biståndskonto pg eller bg och skriver Gåvokort Kongo/Indien på inbetalningskortet. Ann-Charlotte sänder dig gåvokortet. I texten framgår det vad gåvan innebär och där finns också utrymme för din personliga hälsning. Vi har länge arbetat med våra gåvokort. Nu är de här och vi är stolta över dem! Nu kan du ge en present som är meningsfull och gör skillnad! Du skänker ett Gåvokort från BFA! Biståndsgruppen BFA.

Kravet på äktenskapets längd är två år.

Kravet på äktenskapets längd är två år. Sida1 Hej! Här kommer s där du bland annat får information om dagens väntetider i utlandet och i s register. För mer information om vilka krav och processer som gäller för de olika länderna, den allra

Läs mer

AdoptionsNytt. Kravet på äktenskapets längd är två år. Enligt riktlinjerna ska barnhemmen nu placera 80 % av barnen i inhemsk adoption.

AdoptionsNytt. Kravet på äktenskapets längd är två år. Enligt riktlinjerna ska barnhemmen nu placera 80 % av barnen i inhemsk adoption. Sida1 Hej! Här kommer s där du bland annat får information om dagens väntetider i utlandet och i s register. För mer information om vilka krav och processer som gäller för de olika länderna, den allra

Läs mer

LänderNytt Bolivia - Vi väntar på förnyat avtal i Bolivia, tills dess kan vi inte skicka nya ansökningar till landet.

LänderNytt Bolivia - Vi väntar på förnyat avtal i Bolivia, tills dess kan vi inte skicka nya ansökningar till landet. Hej! Här kommer s AdoptionsNytt där du bland annat får information om dagens väntetider i utlandet och i s register. För mer information om vilka krav och processer som gäller för de olika länderna, den

Läs mer

KOSTNADER OCH FORMER FÖR BETALNING

KOSTNADER OCH FORMER FÖR BETALNING KOSTNADER OCH FORMER FÖR BETALNING Allmänt Kostnaden för att adoptera ett barn varierar beroende på vilket land barnet kommer från. I varje sammanhang försöker vi minimera de kostnader som går att minimera,

Läs mer

1 BULGARIEN INTRODUKTION

1 BULGARIEN INTRODUKTION 1 BULGARIEN INTRODUKTION ANSÖKAN Ni är intresserade av att adoptera från Bulgarien och vi vill därför berätta mer om vad detta innebär. Alla internationella adoptioner förmedlas via den statliga centralmyndigheten

Läs mer

BARNENS VÄNNER INTERNATIONELL ADOPTIONSFÖRENING

BARNENS VÄNNER INTERNATIONELL ADOPTIONSFÖRENING BARNENS VÄNNER INTERNATIONELL ADOPTIONSFÖRENING Välkommen till Barnens Vänner Vi arbetar med att finna föräldrar till barn genom internationell adoption. Vi är en mindre förening med stort hjärta som har

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Inledning Allmänt om BFA och omvärlden Barnen Framför Allt- Adoptioner (BFA) är en ideell förening som bildades 1979 och har sedan 1980 auktorisation att förmedla internationella

Läs mer

Börja dock först med att ta del om diagnoserna i vårt länkbibliotek: www.ffia.se/laenkar/barn-och-haelsa.aspx

Börja dock först med att ta del om diagnoserna i vårt länkbibliotek: www.ffia.se/laenkar/barn-och-haelsa.aspx 1INDIEN CARA REGISTRERING ANSÖKAN INTRODUKTION Ni är intresserade av att adoptera från Indien och vi vill därför berätta mer om vad detta innebär. Den indiska centralmyndigheten CARA introducerade nya

Läs mer

Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap. Konsultläkare. Med barnen i centrum sid 16-17

Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap. Konsultläkare. Med barnen i centrum sid 16-17 Nr 2-3 2008 Adoptioner Bistånd Fadderskap Konsultläkare Med barnen i centrum sid 16-17 Barnen Framför Allt, BFA, är en ideell organisation för adoption, fadderskap och bistånd. Adoptionsdelen (BFA-A) är

Läs mer

Tillfällig. föräldrapenningen. vid vård av barn som fyllt 12 men inte 16 år. Vem kan få tillfällig föräldrapenning?

Tillfällig. föräldrapenningen. vid vård av barn som fyllt 12 men inte 16 år. Vem kan få tillfällig föräldrapenning? Tillfällig föräldrapenning vid vård av barn som fyllt 12 men inte 16 år FK 4089-B_Fa I vissa fall kan du få tillfällig föräldrapenning för ett barn som fyllt tolv år. Det gäller om barnet har en sjukdom

Läs mer

Föreningen Barnen Framför Allt Adoptioner

Föreningen Barnen Framför Allt Adoptioner Sida 1 av 19 Föreningen Framför Allt Adoptioner Framför Allt bildades i mitten av 1970-talet som en biståndsförening. Initiativtagarna var några familjer som på privat väg adopterat från Indien och på

Läs mer

Verksamhetsplan för Bistånds/Fadder-gruppen (BF).

Verksamhetsplan för Bistånds/Fadder-gruppen (BF). Verksamhetsplan för Bistånds/Fadder-gruppen (BF). verksamhetsåret 2015/16. Övergripande syfte. Barnen Framför Allt (BFA) har som syfte med sina projekt att stödja barn, vilka på olika sätt befinner sig

Läs mer

Föreningen Barnen Framför Allt Adoptioner

Föreningen Barnen Framför Allt Adoptioner Innehållsförteckning Föreningen Barnen Framför Allt Adoptioner... 2 Viktigt för samtliga våra samarbetsländer... 2 Hur kommer vi att arbeta för er?... 3 Anmälningsavgift mm... 4 Kostnader och former för

Läs mer

TanumStrand by The Sea Maj 2019

TanumStrand by The Sea Maj 2019 Välkommen till Sommarträffen på TanumStrand med Barnen Framför Allt 24-26 maj 2019 TanumStrand by The Sea 24-26 Maj 2019 Att BFA anordnar sommarträffar, sedan många år tillbaka, har några olika syften.

Läs mer

Nr 2-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap

Nr 2-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap Nr 2-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap Kontakter Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: mån, ons - fre: 9.30-11.30. Tis: 13.00-15.00.

Läs mer

FFIA & KINA 20 ÅR. Då 1992 anlände 6 barn från Kina av totalt 87 barn. FFIA var en av världens första organisationer i Kina

FFIA & KINA 20 ÅR. Då 1992 anlände 6 barn från Kina av totalt 87 barn. FFIA var en av världens första organisationer i Kina Då 1992 anlände 6 barn från Kina av totalt 87 barn FFIA var en av världens första organisationer i Kina Samarbetet skedde med Justitieministeriet i Kina Handläggningstiden var kort(!) Då 1993 anlände 35

Läs mer

O o Org.nr

O o Org.nr O o Org.nr. 852000 3693 Innehåll Innehåll... 1 Om BFA... 2 Adoptionsverksamheten... 4 Medlemsverksamheten... 11 Biståndsverksamheten... 13 Fadderbarnsverksamheten... 16 1 (19) Om BFA Verksamhet Barnen

Läs mer

Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap. Starka band...

Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap. Starka band... Nr 1 2011 Adoptioner Bistånd Fadderskap Starka band... Kontakter Eva har ordet Innehåll 1 2011 Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid:

Läs mer

Organisationsnummer

Organisationsnummer O o Organisationsnummer 852000 3693 Innehåll Innehåll... 1 Om BFA... 2 Påverkansarbete... 4 Adoptionsverksamheten... 5 Medlemsverksamheten... 15 Biståndsverksamheten... 17 Fadderbarnsverksamheten... 20

Läs mer

1 COLOMBIA INTRODUKTION

1 COLOMBIA INTRODUKTION 1 COLOMBIA INTRODUKTION ANSÖKAN Ni är intresserade av att adoptera från Colombia och vi vill gärna berätta mer om vad en adoption från Colombia innebär. I Colombia samarbetar FFIA med den statliga myndigheten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 O o Verksamhetsberättelse 2016 Org.nr. 852000 3693 Innehåll Innehåll... 1 Om BFA... 2 Organisation... 3 Adoptionsverksamheten... 5 Biståndsverksamheten... 12 Fadderbarnsverksamheten... 15 Medlemsverksamheten...

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap. Tema: Dyslexi

Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap. Tema: Dyslexi Nr 3 2009 Adoptioner Bistånd Fadderskap Tema: Dyslexi Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: Vardagar 9.30-11.30, torsdag även

Läs mer

Nr 1-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap

Nr 1-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap Nr 1-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap Kontakter Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: mån, ons, fre: 9.30-11.30. Tis: 13.00-15.00.

Läs mer

TanumStrand by The Sea Maj 2018

TanumStrand by The Sea Maj 2018 Välkommen till Sommarträffen på TanumStrand med Barnen Framför Allt 18-20 maj 2018 TanumStrand by The Sea 18-20 Maj 2018 Att BFA anordnar sommarträffar, sedan många år tillbaka, har några olika syften.

Läs mer

Nr 1-2013 Adoptioner Bistånd Fadderskap

Nr 1-2013 Adoptioner Bistånd Fadderskap Nr 1-2013 Adoptioner Bistånd Fadderskap Kontakter Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: mån, ons, fre: 9.30-11.30. Tis, tor: 13.00-15.00.

Läs mer

Det här är biståndsföreningen. Bharat Indien-Bistånd

Det här är biståndsföreningen. Bharat Indien-Bistånd Det här är biståndsföreningen Bharat Indien-Bistånd Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon. Kom och var med! Indien Indien är ett land i stark ekonomisk utveckling. Ändå finns tusen och åter tusen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 O o Verksamhetsberättelse 2015 Org.nr. 852000 3693 Innehåll Innehåll... 1 Om BFA... 2 Organisation... 3 Adoptionsverksamheten... 6 Biståndsverksamheten... 14 Fadderbarnsverksamheten... 20 Medlemsverksamheten...

Läs mer

Familjeförmåner inom EU

Familjeförmåner inom EU Familjeförmåner inom EU Dessa regler gäller även EES-länder och Schweiz Föräldrar som arbetar eller bor och arbetar i olika länder inom EU kan ha rätt till förmåner från båda länderna. Det betyder att

Läs mer

Nr 4-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap

Nr 4-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap Nr 4-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap Kontakter Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: mån, ons, fre: 9.30-11.30. Tis, tor: 13.00-15.00.

Läs mer

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Nyhetsbrev 2018-03-28 Här kommer den senaste informationen från Föreningen Norden med tyngdpunkt på lokalavdelningarnas årsmöten som ligger på agendan strax efter jul. Nyhetsbrevet går till alla styrelsemedlemmar,

Läs mer

Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap

Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap Nr 1 2010 Adoptioner Bistånd Fadderskap Kontakter Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: Vardagar 9.30-11.30, torsdag även 16.30-19.00.

Läs mer

Adoptioner. www.scb.se

Adoptioner. www.scb.se Adoptioner Vid utgången av 2010 var 74 614 kvinnor och 64 631 män adopterade. De flesta, 6 av 10, är födda i Sverige men åtta av tio adopterade som är födda efter 1970 är född utomlands. Under 2010 adopterades

Läs mer

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till praoplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

Verksamhetsberättelse med bokslut 2007

Verksamhetsberättelse med bokslut 2007 Verksamhetsberättelse med bokslut 2007 Barnen Framför Allt Adoptioner - Bistånd - Fadderskap Organisationsnummer 852000-3693 Barnen framför allt Adoptioner / Children Above All Adoptions Energigatan 11,

Läs mer

BFAs sommarträff blev en succé

BFAs sommarträff blev en succé Nr 4 2009 Adoptioner Bistånd Fadderskap BFAs sommarträff blev en succé Kontakter Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: Vardagar

Läs mer

2013-03-08. Hej, Här ser ni skillnaden mellan den GAMLA logotypen (t v) och den NYA logotypen (t h) i fyrfärg. Nyhetsbrev mars 2013

2013-03-08. Hej, Här ser ni skillnaden mellan den GAMLA logotypen (t v) och den NYA logotypen (t h) i fyrfärg. Nyhetsbrev mars 2013 Page 1 of 5 Nyhetsbrev mars 2013 Ser du inte nyhetsbrevet? Läs det i din webbläsare. Nyhetsbrev mars 2013 Hej, Här kommer mars månads nyhetsbrev från oss på kontoret. Var vänlig sprid det till alla medlemmar

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

Barn och familj 2018/2019

Barn och familj 2018/2019 Våren 2019 Barn och familj 2018/2019 Låt barnen komma till mig, säger Jesus. Barn och familj är en viktig del av vår verksamhet. De förtjänar det bästa i livet! I våra grupper lägger vi stor vikt vid att

Läs mer

Välkommen till Sommarträffen med Barnen Framför Allt maj 2016

Välkommen till Sommarträffen med Barnen Framför Allt maj 2016 Välkommen till Sommarträffen med Barnen Framför Allt 20-22 maj 2016 Billingen i Skövde 20-22 maj 2016 Att BFA anordnar sommarträffar, sedan många år tillbaka, har några olika syften. Det viktigaste av

Läs mer

Adoptioner Bistånd Fadderskap. Nr 4-2013

Adoptioner Bistånd Fadderskap. Nr 4-2013 Adoptioner Bistånd Fadderskap Nr 4-2013 Kontakter Eva har ordet Innehåll 4-2013 Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: mån, ons,

Läs mer

Mobiltelefon: Telefon, dagtid Mobiltelefon Telefon, dagtid Mobiltelefon

Mobiltelefon: Telefon, dagtid Mobiltelefon Telefon, dagtid Mobiltelefon Sida 1 av 5 Barnet Gatuadress Bostadsområde Postnummer, postadress Telefon, bostaden Talas annat språk än svenska i hemmet, ange vilket Har barnet allergi? Mobiltelefon: Har barnet särskilda behov? FAMILJEFÖRHÅLLANDEN

Läs mer

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare.

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. Historik Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. 1929 föddes Erik Nilsson i en by i Småland. Eriks barndom och ungdom tillbringades på sjukhus och i vila i sitt hem. Erik föddes

Läs mer

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK OMSORG

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK OMSORG TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK OMSORG Ansök om plats Lomma kommun ordnar förskoleverksamhet, pedagogisk omsorg och fritidshemsverksamhet för de barn som bor i kommunen,

Läs mer

Lättläst. Om du bor eller arbetar utomlands

Lättläst. Om du bor eller arbetar utomlands Lättläst Om du bor eller arbetar utomlands Om socialförsäkringen Socialförsäkringen är en viktig del av det svenska trygghetssystemet. Den svenska socialförsäkringen gäller i stort sett alla som bor eller

Läs mer

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall GRÖNA KLASSER Pojkar/Flickor födda -07 och yngre 14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall Röda och Blåa klasser spelar 17-18/10 2015 (spelare födda ca 2002-2006) Välkomna till RCC Innebandy cup 2015 i Piteå!

Läs mer

Nr 4-2011 Adoptioner Bistånd Fadderskap

Nr 4-2011 Adoptioner Bistånd Fadderskap Nr 4-2011 Adoptioner Bistånd Fadderskap Kontakter Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kungsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: mån, ons, fre: 9.30-11.30. Tis: 13.00-15.00.

Läs mer

Kommunbladet december 2014

Kommunbladet december 2014 Kommunbladet december 2014 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 9. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under december månad? Ring växeln, telefon 0918-140 00 eller

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND NOVEMBER/2016

NYHETSBREV ÅLAND NOVEMBER/2016 NYHETSBREV ÅLAND NOVEMBER/2016 Info för lokalföreningsaktiva Landskapsföreningen Folkhälsan på Åland r.f.:s medlemmar kallas till stadgeenligt höstmöte onsdagen den 30 november 2016 klockan 18.30 i Lemlands

Läs mer

SWEDISH VIKINGS 2019

SWEDISH VIKINGS 2019 SWEDISH VIKINGS 2019 Swedish Vikings informationsblankett med regler, allmänna villkor samt praktisk information om hur du som spelare söker in till något av Swedish Vikings 4 olika lag. I samband med

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun Vimmerby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015 Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen Stjärnevik 2015 För alla barn i Vimmerby

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

INFOBLAD V32~MÅNDAG 5 AUGUSTI Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling

INFOBLAD V32~MÅNDAG 5 AUGUSTI Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling INFOBLAD V32~MÅNDAG 5 AUGUSTI 2013. NUMMER 8/2013 Samhällsinformation från Lumparlands kommun och Lemland-Lumparlands församling PENSIONÄRSTRÄFF Torsdagen den 8 augusti kl. 13:00 på Kapellhagen med trädgårdsfest.

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Familjer och hushåll

Familjer och hushåll Kenth Häggblom, statistikchef Tel. 018-25497 Befolkning 2017:1 12.6.2017 Familjer och hushåll 31.12.2016 Statistiken för 2016 visar att den genomsnittliga hushållsstorleken är 2,10 personer, vilket är

Läs mer

Familjer och hushåll

Familjer och hushåll Kenth Häggblom, statistikchef Tel. 018-25497 Befolkning 2016:2 29.11.2016 Familjer och hushåll 31.12.2015 Statistiken för 2015 visar att den genomsnittliga hushållsstorleken är 2,10 personer, vilket är

Läs mer

ANGÅENDE VISUM TILL INDIEN. Bästa Albatrosresenär,

ANGÅENDE VISUM TILL INDIEN. Bästa Albatrosresenär, ANGÅENDE VISUM TILL INDIEN Bästa Albatrosresenär, Vill du slippa fylla i omfattande elektroniska visumformulär på engelska? Eventuellt vänta i långa telefonköer för att få svar på dina frågor? Då bör du

Läs mer

KINA. Det började Organisation och förändringar i Kina

KINA. Det började Organisation och förändringar i Kina KINA Det började 1990 Under 1980-talet hörde man inte talas om adoptioner från Kina. Den som ville adoptera ett barn därifrån fick försöka på privata vägar och inte ens då var det möjligt att adoptera

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

Sista bladet i avtalet ska undertecknas och returneras till Adoptionscentrum.

Sista bladet i avtalet ska undertecknas och returneras till Adoptionscentrum. Avtal AVTAL om förmedling av adoption mellan er och Adoptionscentrum Sista bladet i avtalet ska undertecknas och returneras till Adoptionscentrum. Box 11139, 161 11 Bromma, Sverige. Ekbacksvägen 22, 4

Läs mer

Familjer och hushåll

Familjer och hushåll Kenth Häggblom, statistikchef Tel. 018-25497 Befolkning 2015:2 7.12.2015 Familjer och hushåll 31.12.2014 Statistiken för 2014 visar att den genomsnittliga hushållsstorleken är 2,12 personer, vilket är

Läs mer

Nr 3-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap

Nr 3-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap Nr 3-2012 Adoptioner Bistånd Fadderskap Kontakter Kontoret Vårt kontor finns på Energigatan 11, 434 37 Kngsbacka. Tel: 0300-331 31. Fax: 0300-331 30. Telefontid: mån, ons, fre: 9.30-11.30. Tis, tor: 13.00-15.00.

Läs mer

Välkommen till Kramfors!

Välkommen till Kramfors! Välkommen till Kramfors! VÄLKOMMEN TILL KRAMFORS! Uppehållsrätt För att vistas i Sverige längre än tre månader måste du söka uppehållsrätt. Detta gör du genom att skicka inblanketten Registrering av uppehållsrätt

Läs mer

JULAVSLUTNING och MASSOR AV AKTIVITETER

JULAVSLUTNING och MASSOR AV AKTIVITETER JULAVSLUTNING och MASSOR AV AKTIVITETER 10 DECEMBER KL. 12.00-c:a15.30 Vi vill att Du och hela familjen firar jul med oss så att vi tillsammans får en trevlig avslutning på terminen. Avslutningen är en

Läs mer

2. När kan jag söka feriearbete inför sommaren 2019? Ansökningen öppnar kl. 08:00 den 1 februari och stänger 28 februari.

2. När kan jag söka feriearbete inför sommaren 2019? Ansökningen öppnar kl. 08:00 den 1 februari och stänger 28 februari. Här kan du få svar på en del frågor och funderingar som kan uppkomma inför och under ditt feriearbete. Först hittar du en lista med de frågor som sedan besvaras nedan. Läs gärna svaren här i första hand

Läs mer

Barnen Framför Allt Fadderskap

Barnen Framför Allt Fadderskap Barnen Framför Allt Fadderskap BFA F hjälper fadderbarn i 7 olika länder Indien, Sri Lanka, Nepal, Bolivia, Vietnam, Demokratiska Rep. Kongo och Polen Vill du stödja vårt arbete? BLI FADDER Fadderskap

Läs mer

Så går det till att adoptera

Så går det till att adoptera Så går det till att adoptera Så går det till att adoptera Inledning Före adoptionen Varje adoption ska vara till barnets bästa... 3 Vem får adoptera?... 3 Föräldrautbildning... 4 Medgivandeutredning...

Läs mer

Föräldrapenning. Hur mycket får man? Vem har rätt till föräldra penning?

Föräldrapenning. Hur mycket får man? Vem har rätt till föräldra penning? Föräldrapenning Föräldrapenning är den ersättning föräldrar får för att kunna vara hemma med sina barn i stället för att arbeta. Den betalas ut i sammanlagt 480 dagar per barn. Föräldrapenningen har tre

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Adopterades rätt till sitt ursprung

Adopterades rätt till sitt ursprung 2012-05-16 Adopterades rätt till sitt ursprung Sammanfattning Undertecknande organisationer anser att adopterade har rätt att få så mycket information som möjligt om sin bakgrund och sitt ursprung och

Läs mer

God Jul & Gott Nytt år! Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap. På besök i Indien. En omtumlande resa som innehöll det mesta sid 10-11

God Jul & Gott Nytt år! Nr Adoptioner Bistånd Fadderskap. På besök i Indien. En omtumlande resa som innehöll det mesta sid 10-11 God Jul & Gott Nytt år! Nr 4 2007 Adoptioner Bistånd Fadderskap På besök i Indien En omtumlande resa som innehöll det mesta sid 10-11 Barnen Framför Allt, BFA, är en ideell organisation för adoption, fadderskap

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

En mysig helg tillsammans med likasinnade ute i skärgården?

En mysig helg tillsammans med likasinnade ute i skärgården? En mysig helg tillsammans med likasinnade ute i skärgården? Ung Diabetes bjuder dig till en helg med fokus på typ 2 diabetes på Grundets vandrarhem ute i Stockholms vackra skärgård. Vi kommer under helgen

Läs mer

Vad är fritids? Vem kan få plats på fritids? Vem ansvarar för fritids? Vilka fritids finns i Orsa? Hur ansöker man?...

Vad är fritids? Vem kan få plats på fritids? Vem ansvarar för fritids? Vilka fritids finns i Orsa? Hur ansöker man?... Vanliga frågor om På fritids kan barn från förskoleklass till årskurs 6 vistas medan föräldrarna arbetar eller studerar. Fritids uppgift är att ge barn en god omsorg och stimulera deras utveckling och

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5.

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN EVA THORS RUDVALL Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5 Till kommer människor för att låna. Här jobbar Lisa som är. Hon kan hjälpa dig att hitta

Läs mer

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) 2017 Då var det dags igen Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Ståtliga svampar Onsdagen den 20 september kl. 12.00 Med ord och bild presenterar Botkyrka Teaterförening

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

Ansök om ersättning. - så gör du. lararnasakassa.nu

Ansök om ersättning. - så gör du. lararnasakassa.nu Ansök om ersättning - så gör du lararnasakassa.nu Så här söker du ersättning från oss Du har anmält dig på Arbetsförmedlingen som arbetssökande. För att vi ska kunna utreda ditt ärende behöver vi få in

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Familjer och hushåll

Familjer och hushåll Kenth Häggblom, statistikchef Tel. 018-25497 Befolkning 2019:1 11.6.2019 Familjer och hushåll 31.12.2018 Statistiken för 2018 visar att den genomsnittliga hushållsstorleken är 2,09 eller densamma som 2017.

Läs mer

Adoptioner Bistånd Fadderskap. Nr

Adoptioner Bistånd Fadderskap. Nr Bistånd Fadderskap Nr 4-2018 Kontakter Ordföranden har ordet Innehåll 4 2018 BFA:s kontor Box 10034, 434 37 Kungsbacka Besöksadress: Energigatan 11 Tel: 0300-331 31 Telefontid: mån, ons, tor, fre: kl.

Läs mer

Veckoschema v. 5 -Järvar-

Veckoschema v. 5 -Järvar- Veckoschema v. 5 -Järvar- Hej! Trevligt att se flera av er på föräldramötet i måndags! Tre igen Vi blir nu tre pedagoger igen i Järvarna. Peter Halldin, fritidsledare som har arbetat länge på skolan, kommer

Läs mer

Ersättning vid arbetslöshet

Ersättning vid arbetslöshet PÅ LÄTTLÄST SVENSKA Ersättning vid arbetslöshet INFORMATION OM ARBETSLÖSHETSFÖRSÄKRINGEN 1 2 Det här är arbetslöshetsförsäkringen... 4 Vem gör vad?...... 6 När har du rätt till arbetslöshetsersättning?...

Läs mer

Ansök om ersättning. - så gör du. lararnasakassa.nu

Ansök om ersättning. - så gör du. lararnasakassa.nu Ansök om ersättning - så gör du lararnasakassa.nu Så här söker du ersättning från oss Du har anmält dig på Arbetsförmedlingen som arbetssökande. För att vi ska kunna utreda ditt ärende behöver vi få in

Läs mer

Välkommen till Alfa-kassan

Välkommen till Alfa-kassan Välkommen till Alfa-kassan Alfa-kassan är fristående från fackförbund och intresseorganisationer och välkomnar alla oberoende av yrkesgrupp. Alfa-kassan i korthet Vi välkomnar alla som någon gång har arbetat

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 O o Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Org.nr. 852000 3693 Innehåll Allmänt om verksamheten 2 Organisation 2 Styrelse 3 Arbetsgrupper 3 Kansli 3 Adoptionsverksamheten Utvecklingen för adoptioner

Läs mer

Fritids. Vanliga frågor om

Fritids. Vanliga frågor om Vanliga frågor om Fritids På Fritids kan barn från Förskoleklass till årskurs 6 vistas medan föräldrarna arbetar eller studerar. Fritidshemmets uppgift är att ge barn en god omsorg och stimulera deras

Läs mer

FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14

FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14 FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14 Folksam Scandinavian Open 2014 Särskilda bestämmelser Dressyr Samarbetspartner: Folksam Deltagare Öppet för 5- och 6-åriga hästar såväl svenskfödda

Läs mer

Ska du vara föräldraledig?

Ska du vara föräldraledig? Ska du vara föräldraledig? Information om vad man ska tänka på när man ska vara föräldraledig Ska du vara föräldraledig? När du är föräldraledig sänks din medlemsavgift till Handels gäller inte avgiften

Läs mer

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till PRAOplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

Regler som gäller speciellt för den här utställningen

Regler som gäller speciellt för den här utställningen Regler och registreringsblankett för individuellt deltagande Här nedan finns en grå ruta med information och datum som gäller för denna specifika utställning. Med början på nästa sida står de allmänna

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Information. För förskola/pedagogisk omsorg och fritidshem

Information. För förskola/pedagogisk omsorg och fritidshem Information För förskola/pedagogisk omsorg och fritidshem Förskola I förskolan bedrivs en pedagogisk gruppverksamhet för inskrivna barn i ålder 1-5 år. Under 2011 erbjuds pedagogisk omsorg (familjedaghem)

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

ONLY WOMAN 2016. Plats: Art Gallery Quirinus http://www.galleryquirinus.com/ Datum: 9 januari 22 januari. Vernissage: 9 januari kl. 11-15.

ONLY WOMAN 2016. Plats: Art Gallery Quirinus http://www.galleryquirinus.com/ Datum: 9 januari 22 januari. Vernissage: 9 januari kl. 11-15. ONLY WOMAN 2016 en utställning av kvinnor för kvinnor där 20% av intäkterna för sålda konstverk går oavkortat till Kvinnojouren i Köping, Sverige Regler och registreringsblankett för individuellt deltagande

Läs mer

Riktlinje Nattis - Omsorg på obekväm arbetstid

Riktlinje Nattis - Omsorg på obekväm arbetstid BILDNINGSFÖRVALTNINGEN RIKTLINJE Dnr 2019/254 1(5) Riktlinje Nattis - Omsorg på obekväm arbetstid Dokumenttyp RIKTLINJE Beslutsinstans BKU-nämnden Bildningsnämnden Dokumentet gäller Tills vidare Dokument-ID

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer