Verksamhetsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan"

Transkript

1 Verksamhetsplan Under hösten 2010 arbetade ELUs styrelse fram en vision för ELU, Vision Visionen är i detta dokument konkretiserad i en rad punkter under tre olika områden - Organisation, Position och samverkan samt Verksamhet. Verksamhetsplanen gäller för åren Inledning ELU, Evangelisk-Luthersk Mission Ungdom, är en evangelisk-luthersk ungdomsrörelse med sina rötter i den sydsvenska väckelsen runt sekelskiftet 1800/ bildades KUS, Kristna Ungdomsförbundet i Sydsverige, som bedrev bland annat tält-, prediko-, barn-, ungdoms- och musikverksamhet genomgick KUS en organisationsförändring och lämnade över delar av sin verksamhet till vad som då blev ELM Syd, Evangelisk-Luthersk Mission Syd. Kvar är ungdomsverksamheten som bedrivs främst genom ungdomsgrupper, idrottsevenemang, resor, tidningen Insidan, bibelläsningsplanen Accent och återkommande läger främst i anslutning till kristna storhelger. Idag är ELU en levande ungdomsorganisition. Den övergripande visionen för vårt arbete är utläst ur det gamla namnet, KUS: vi vill Kalla, Utrusta och Sända människor i tro på och tjänst för Jesus Kristus, den levande och uppståndne. Detta vill vi göra i trohet mot de värden som har varit grundläggande för KUS i drygt ett hundra år: Jesusglädje, Bibeltillit och Missionsiver. Punkterna från visionsdokumentet har en förklarande text i kursiv stil. Den följs av en konkret åtgärd under den närmaste treårsperioden. Observera att denna verksamhetsplan endast innehåller de punkter vi har valt att prioritera ur visionsdokumentet. Organisation ELU är en organisation med en tydlig struktur. ELU ser ett behov av att förbättra sin organisation för att uppfylla vårt uppdrag. Styrelsen kommer under att organisera sig i mindre arbetsgrupper. Detta för att underlätta arbetet, samt att styrelsen i större grad får möjlighet att fokusera på visionen. Efter årsmötet 2011 kommer styrelsens arbete att organiseras i arbetsgrupper. Ordförande

2 och vice ordförande ansvarar för att gruppera styrelseledamöter i lämpliga kluster efter förslag från en redan utsedd arbetsgrupp. Arbetsgrupperna bestäms under första styrelsesammanträdet efter årsmötet och får ansvar för olika verksamhetsområden. Tanken är att vi ska bli starkare som grupp, och att enskilda verksamhetsområden inte ska fallera pga enskilda styrelsemedlemmars arbetskapacitet. Det ger även en större möjlighet för inskolning av nya styrelsemedlemmar. Styrelsens nya arbetssätt utvärderas inför sammanträdet i mars Ansv: ordförande och vice ordförande. Till januarisammanträde 2012 tar AU fram ett dokument om arbetsordning och arbetsbeskrivning för styrelsen. Styrelsesmedlemmarna läser igenom dokumentet samt kvitterar att de läst det. Dokumentet ska innehålla arbetsgång och tidsramar gällande rutinerna innan och efter varje sammanträde, samt någon form av klargörande av vad som förväntas av styrelseledamöter. Valberedningen ansvarar för att skicka ut dokumentet till de tillfrågade ledamöterna. På första sammanträdet efter årsmötet tas dokumentet fram och ledamöter läser genom samt undertecknar att man har läst dokumentet. Ansvar: Ordförande i valberedning distribuerar dokumentet. AU ansvarar för att ta fram dokumentet. Från och med årsmötet 2011 ska en ungdomssekreterare delta på alla sammanträden om inget annat anges. Det finns fler ungdomsgrupper inom ELU s verksamhet än idag och varje ungdomsgrupp har minst en vuxen ledare. Denne ledare kan vara en föreningsmedlem, volontär eller ELU-anställd. Varje ungdomsgrupp är indelad i hemgrupper. Vi ser ett ökat behov av vuxna ledare i ungdomsgrupperna och att det finns en ännu tätare koppling mellan förening och ungdomsgrupp. ELU ska verka för och uppmuntra uppstart av nya ungdomsgrupper. ELU bör också tydliggöra vad de kan erbjuda för de ungdomsgrupper/ungdomar som har naturliga kopplingar till rörelsen men ej är anslutna idag. Ansvar: Ungdomssektrerare och fördjupningsgruppen. Från och med höstterminen 2011 ska ELU arbeta för att det finns en äldre person (ungdomsledare, volontär eller föreningsmedlem) i ledarfunktion i samtliga befintliga ungdomsgrupper. Denna personen ska vara en kontaktperson mellan ELU och ungdomsgruppen. Ansvar: Ungdomssekreterare får ansvar för att sammanställa en lista över vilka vuxna personer som redan har ett ansvar i ungdomsgrupperna. Listan ska läggas fram på styrelsens januarimötet Till årsmötet 2013 ska varje ungdomsgrupp ha en äldre ledare i funktion. Ansvar: Ungdomssektreterare och styrelsen?

3 Under den närmsta treårsperioden ska ELU medverka till att ungdomsgrupperna är indelad i hemgrupper. Exempel på hemgruppsmaterial tas fram och distribueras under Ansvar: fördjupningsgruppen i samråd med ungdomssekreterarna. Möjlighet till undervisning/handledning av hemgruppsledarna är ett naturligt inslag i vår verksamhet. ELU önskar att ledarträna de tonåringar som har ledaransvar i ungdomsgrupperna. Denna ledarträning kommer att ta sig i uttryck i olika former. Ansvar: Ungdomssekreterare har ansvar att dokumentera sina träffar/samtal med de tonåringar som har ledaransvar. Utvärdering: hösten ELU önskar en tydligare länk mellan konfirmationsläger och konfirmander som inte har anknytning till en ungdomgrupp. Ungdomssekreterare fungerar som länk mellan missionsgårdarna och ungdomsgruppsledarna och informerar vilka nykonfirmerade som finns i deras närområden. Utvärdering hösten Ansvar: Ungdomssektreterare ELU har kallat och engagerat ännu fler personer än idag (t.ex: ungdomssekreterare, ungdomsledare, ungdomsmissionärer m.m.). ELU har som mål att utöka sitt arbete för att nå flera ungdomar med evangeliet. Därför önskar ELU engagera flera människor i sitt arbete. Arbetsbeskrivning för volontärer och ungdomsledare arbetas fram under hösten 2011 och läggs fram på styrelsesmötet i november Ansvar: AU. Marknadsföring av volontärtjänster sker kontinuerligt under hela perioden Eftersom vi har som ambition att växa, plantera nya ungdomsgrupper och ha fler anställda har ELU en egen generalsekreterare med beslutsansvar. I och med att ELU växer, ser vi också ett ökande behov av att någon anställd får ett mera övergripande ansvar för verksamheten. Innan årsmötet 2013 ska en av de anställda ha ett uttalat övergripande ansvar för den löpande verksamheten. Under perioden januari - mars 2012 ska en arbetsbeskrivning för ovan nämnde tjänst tas fram av AU.

4 Position och Samverkan Det är en naturlig övergång från att vara ELU:are till att bli en ELM:are. Detta fungerar genom att föreningarna tar emot och involverar ungdomar i sin verksamhet och att föreningarna har en generationsöverskridande gemenskap. ELU har en stark anknytning till ELM-bv, men är samtidigt en fristående ungdomsorganisation. Vi ser ett behov av att yngre människor börjar att engagera sig i ELM. Under 2011/2012 ska ELU arbeta för att yngre människor engagerar sig i sina föreningar. Detta ska ELU göra genom att: Stötta och vägleda de unga som vill engagera sig i och arbeta med sin lokala förening, samt föra deras talan i samtal med föreningarnas styrelser och inspirera dessa till förnyelse. ELU satsar på samlingar för gruppen, både lokalt och regionalt där fokus ligger på inspiration till föreningsengagemang och rörelseorienterade frågor. Ansvar: Ungdomssekreterare Under hösten 2011 arbetar ELU fram ett exempel på gudstjänstform som i högre grad tar till vara människor utan kristen bakgrund och bättre passar yngre människors referensramar. Ansvar: Fördjupningsgruppen ELU önskar att fortlöpande utbilda våra anställda bland annat genom samarbete med organisationer/kyrkor som har erfarenhet av t.ex. generationsöverskridande arbete. Ansvar: Personalansvarig Anställda sätter fokus på vikten av att ta emot och involvera ungdomar i föreningarna vid exempelvis stormöten. Även visa på bra exempel inom vår rörelse. Ansvar: Ordförande och viceordförande. Det finns ett tätt samarbete mellan ELU och Strandhems Bibel- och lärjungaskola. Det visar sig bland annat i att vi är en naturlig samtalspartner i utvecklingen av Bibelskolans verksamhet. Det tar sig även uttryck i att våra anställda regelbundet är på bibelskolan som lärare och för att presentera ELU:s arbete. Strandhems Bibel- och lärjungaskola står närmare ELU s verksamhet. ELU önskar att fortsätta och utveckla detta samarbete. Våra anställda ska minst en gång/termin med start hösten 2011 (gäller även ungdomsledare) besöka Strandhems bibelskola enbart i sin ELU-roll. Under detta besöket ska de bland annat informera om arbetet de håller på med. Vi ser gärna att Strandhems Bibel- och lärjungaskola besöker våra ungdomsgrupper för att informera om sin verksamhet.

5 Bibelskolan är en naturlig bas från vilken vi rekryterar ungdomsledare och ungdomssekreterare. Många av våra ungdomsledare har gått ett år på Strandhem innan de börjar som ungdomsledare. ELU ser Strandhem som en rekryteringsbas för vårt arbete. Anställda inom ELU, har ansvar för att ta fram namn för rekrytering av ungdomsledare på och utanför Strandhems bibelskola. En uttalad strategi efterfrågas och framarbetas under våren Ansvar: Ungdomsektrerare. ELU samarbetar med andra kristna ungdomsorganisationer om utbildning av ungdomsledare och i andra uppdrag där vi ser den möjligheten. ELU samarbetar med andra kristna organisationer och önskar fortsätta detta samarbete. Under hösten 2011 startar ELU tillsammans med Salt (EFS) och Credo en gemensam utbildning av ungdomsledare på Glimåkra folkhögskola. Ansvar: ungdomssekreterare. Våra ungdomssekreterare möter anställda som arbetar i kristna ungdomsorganisationer för informella samtal kring vårt och deras arbete. Rapport från dessa samtal läggs fram för ELU:s styrelse från och med hösten Ansvarig: ungdomssekreterare ELU är delaktig i strategiska möten med andra kristna ungdomsorganisationer på lokal, regional och nationell nivå. Rapport från dessa möten läggs fram för ELU styrelse från och med hösten Verksamhet ELU kallar och utrustar människor för långsiktigt ledarskap bland unga. ELU önskar fortsätta att Kalla, Utrusta och Sända människor i tro på och tjänst för Jesus Kristus Från och med hösten 2011 anställs ungdomsledare med ett längre tidsperspektiv än ett år, och med en öppenhet för och samtal kring att eventuellt arbeta i fler år, som anställd volontär eller som frivilligt engagerad. Ett dokument arbetas fram under 2011 där ELU förklarar de olika anställningsformerna/ledarformerna och syftet med dem. Dokumentet redogör också för de ekonomiska ramarna. Ett uppföljande samtal sker under våren Utvärdering av arbetet läggs fram för styrelsen våren Ansvar: ordförande och viceordförande. ELU är en aktör i de medier ungdomar rör sig i form av exempelvis: undervisning, rådgivning, reportage, artiklar och annat. Medier en är viktig kanal för kommunikation med ungdomar. ELU önskar att under perioden ta en större plats i digitala medier än vad som sker idag.. De digitala medierna ska inte ta över det personliga mötet, men vara ett komplement till vårt arbete.

6 ELU finns närvarande i de olika medier där ungdomar rör sig. Vi önskar erbjuda ett stöd och hjälp för unga människor genom att lägga ut material i de digitala medier där ELU finns. Hemsidan uppdateras kontinuerligt. På hemsidan hittar man aktuell information om vår organisation (ex: vem är vi, vilka finns i styrelsen, aktuella händelser). Det ska också finnas aktuella länkar till sociala medier. Ansvar: Informationsgruppen. Rapport om arbetet läggs fram för styrelsen hösten Till januari sammanträde 2012 ska det vara utarbetat en strategi om hur ELU önskar att profilera oss i digitala medier. Ansvar: Informationsgruppen. ELU utvärderar kontinuerligt vilka olika medier ELU ska vara aktivt i, såsom webb, tidningar etc. Ansvar: Informationsgruppen.

Stadgar för. Allmänna bestämmelser. Föreningens medlemmar

Stadgar för. Allmänna bestämmelser. Föreningens medlemmar Stadgar för Evangelisk Luthersk Mission Ungdom (ELU) Stadgar antagna vid årsmötet 2005, med ändringar beslutade vid årsmötet 2010 ( 14) samt vid årsmötet 2014 ( 4 och 9). Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Till EFS årsmöte 16 maj 2015: Verksamhetsplan för 2016

Till EFS årsmöte 16 maj 2015: Verksamhetsplan för 2016 Till EFS årsmöte 16 maj 2015: Verksamhetsplan för 2016 EFS stadgar föreskriver att årsmötet tillsammans med rambudget ska fastställa en verksamhetsplan för kommande år. Verksamhetsplanen ska ange inriktningar

Läs mer

ELM Dnr

ELM Dnr 1 ELM 2016-02-17 ELMs omorganisation 2005 Inom ELM-rörelsen genomfördes 2005 en genomgripande omorganisation. Vid 4AU-mötet i mars 2015 aktualiserades frågan om en utvärdering av omorganisationen, och

Läs mer

Normalstadgar för EFS missionsförening

Normalstadgar för EFS missionsförening Normalstadgar för EFS missionsförening antagna av EFS styrelse 2011-11-12 13, 156/11 Stadgar för EFS missionsförening i.... Antagna den......... Missionsföreningens ordförande 1. Grundval och uppgift 1.1

Läs mer

Vi utbildar för församlingarnas uppdrag

Vi utbildar för församlingarnas uppdrag Hej! Du som får det här dokumentet har nyligen träffat en människa som är intresserad av Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT). Den personen vill antingen ha dig som mentor eller er församling som utbildningsplats.

Läs mer

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Antagna på Pannkakskyrkans Riksorganisations konstituerande årsmöte 2011-10-05, med ändringar antagna på årsmötet 2012-04-29, 2013-04-21, 2014-03-30 och 2015-03-21.

Läs mer

Normalstadgar för equmenias regioner

Normalstadgar för equmenias regioner Normalstadgar för equmenias regioner Inom equmenia finns sju regioner. Geografi och uppdrag fastställs av equmenias riksstämma. Verksamheten i regionerna sker i nära koppling till den verksamhet som sker

Läs mer

Sjöviks folkhögskola aug

Sjöviks folkhögskola aug 16 Sjöviks folkhögskola 11-14 aug PROPOSITIONER 2016 PROPOSITION 2016:1 PRELIMINÄR VERKSAMHETSINRIKTNING 2018 Svenska Kyrkans Ungas syftesparagraf: Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn

Läs mer

Att leda ideella medarbetare

Att leda ideella medarbetare Att leda ideella medarbetare Delaktighet I Bibeln framställs kyrkan bland annat som ett träd, vilket symboliserar visionen om människors gemenskap med varandra och Gud. När många människor inser att de

Läs mer

Stadgar för Equmenia region Svealand

Stadgar för Equmenia region Svealand Stadgar för Equmenia region Svealand 1 Regionens grund, namn och uppdrag JESUS KRISTUS ÄR HERRE. Equmenia region Svealand delar denna bekännelse från Filipperbrevet 2:11 med kristna genom alla tider. Barn-

Läs mer

Arbete med utvecklingsfrågor

Arbete med utvecklingsfrågor Arbete med utvecklingsfrågor Förslag presenteras för Styrelsen arbetsmöte runt vårt uppdrag styrelsen sept. 2007. + omvärldsanalys maj 2011 Arbetsgrupp startar Ny arbetsgrupp våren sitt arbete jan 2007

Läs mer

Lepramissionen Sverige (org.nr 875001 4063) Mastgatan 2 D 692 71 Kumla. Arbetsordning Ansvar och delegation. Antagen av Lepramissionens styrelse

Lepramissionen Sverige (org.nr 875001 4063) Mastgatan 2 D 692 71 Kumla. Arbetsordning Ansvar och delegation. Antagen av Lepramissionens styrelse Lepramissionen Sverige (org.nr 875001 4063) Mastgatan 2 D 692 71 Kumla Arbetsordning och delegation Antagen av Lepramissionens styrelse Syfte Detta dokument reglerar hur ansvar och arbetsuppgifter fördelas

Läs mer

FOLKHÖG SKOLORNA. Styrdokument rörande Equmeniakyrkans och Equmenias huvudmannaskap för folkhögskolorna

FOLKHÖG SKOLORNA. Styrdokument rörande Equmeniakyrkans och Equmenias huvudmannaskap för folkhögskolorna 2017 FOLKHÖG SKOLORNA Styrdokument rörande Equmeniakyrkans och Equmenias huvudmannaskap för folkhögskolorna Antaget av kyrkostyrelsen 2017 09 17 och av Equmenias styrelse 2017 09 09 Det reviderade styrdokumentet

Läs mer

Förslag till Equmeniakyrkans verksamhetsplan

Förslag till Equmeniakyrkans verksamhetsplan Förslag till Equmeniakyrkans verksamhetsplan 2011 2012 Inledning Följ mig! sa Jesus och allt blev nytt. I den kallelsen föds och förnyas kyrkan varje ny dag. Jesus är centrum och vi vill en kyrka som dras

Läs mer

Salts syftesparagraf. definitioner, utläggning och vision

Salts syftesparagraf. definitioner, utläggning och vision Salts syftesparagraf definitioner, utläggning och vision Inledning Detta häfte har skrivits av Salts generalsekreterare Olof Edsinger på uppdrag av Salts styrelse. Texten är antagen av Salts styrelse vid

Läs mer

Kandidater vid styrelseval i EFS 2018

Kandidater vid styrelseval i EFS 2018 Kandidater vid styrelseval i EFS 2018 Fem styrelseledamöter är år i tur att avgå: Maria Andersson, LarsOlov Eriksson, Magdalena Giertz, Lillemor Persson och Per-Anders Wiklund. Av dessa ställer fyra upp

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

EFK 2020 EVANGELISKA FRIKYRKANS UTMANINGAR

EFK 2020 EVANGELISKA FRIKYRKANS UTMANINGAR EFK 2020 EVANGELISKA FRIKYRKANS UTMANINGAR EFK 2020. Hur ser livet ut om 10 år? Ingen av oss vet det. Mycket kan inträffa som radikalt ändrar förutsättningarna både i positiv och negativ bemärkelse för

Läs mer

Trygga tillsammans. Riktlinjer för Equmeniakyrkans och Equmenias gemensamma arbete mot sexuella övergrepp

Trygga tillsammans. Riktlinjer för Equmeniakyrkans och Equmenias gemensamma arbete mot sexuella övergrepp Trygga tillsammans Riktlinjer för Equmeniakyrkans och Equmenias gemensamma arbete mot sexuella övergrepp Inledning Equmeniakyrkans vision är att vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1 Verksamhetsplan 2015 Bilaga 1 Verksamhetsmål 1 Ledord: Gemenskap Vi vill verka för att föreningarna känner mening och glädje över att vara del av Equmenia Väst, och att föreningarna upplever att Equmenia

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Organisation: Brottsofferjouren Mellersta Skåne är en av landets 79 lokala brottsofferjourer och ger stöd i kommunerna Lund, Eslöv, Höör, Hörby,

Läs mer

Bygg och utveckla ett ledarteam för kreativ barnverksamhet

Bygg och utveckla ett ledarteam för kreativ barnverksamhet Bygg och utveckla ett ledarteam för kreativ barnverksamhet Detta arbetsmaterial är ursprungligen framtaget för en Promiseland-konferens i församlingen Willow Creek i USA. Det är skrivet av Lori Salomo,

Läs mer

Utmaningar med innovationsprocesser i byggsektorn. Anna Kadefors, inst för teknikens ekonomi och organisation Paula Femenías, inst för Arkitektur

Utmaningar med innovationsprocesser i byggsektorn. Anna Kadefors, inst för teknikens ekonomi och organisation Paula Femenías, inst för Arkitektur Utmaningar med innovationsprocesser i byggsektorn Anna Kadefors, inst för teknikens ekonomi och organisation Paula Femenías, inst för Arkitektur Upplägg 1. Varför behöver byggherrar engagera sig i utvecklingsarbete

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 Till EFS årsmöte 5 juni 2017 EFS stadgar föreskriver att årsmötet tillsammans med rambudget ska fastställa en verksamhetsplan för kommande år. Verksamhetsplanen ska ange inriktningar

Läs mer

Demokrati och Mänskliga Rättigheters Förbund

Demokrati och Mänskliga Rättigheters Förbund Arbetsordning Styrelsen arbetssätt Valberednings arbete Antagen av Demokrati och Mänskliga Rättigheters förbunds styrelse Syfte: Detta dokument reglerar hur ansvar och arbetsuppgifter fördelas inom DMRF

Läs mer

Mål och handlingsplaner för 2011-2014

Mål och handlingsplaner för 2011-2014 Mål och handlingsplaner för 2011-2014 1 Distriktsmissionen Distriktsorganisation med styrelse och anställda. Mål Handlingsplan Målen nås genom att 1. Att skapa förutsättningar för tillväxt genom - Information/nya

Läs mer

De tre fokusområdena blir synliga under våren

De tre fokusområdena blir synliga under våren De tre fokusområdena blir synliga under våren I början av det nya året kommer här en hälsning med ny information från de tre fokusområdena Bibel och Bön, Uppdraget och Trovärdighet. Den handlar om det

Läs mer

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling.

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling. PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Se bifogad handling. Distriktsstyrelsen föreslår Distriktsårsmötet att: fastställa verksamhetsberättelsen 2012 PROPOSITION 2013:2 Preliminär verksamhetsplan

Läs mer

Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan

Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan Johanna Björkman, 22 år, bor i Umeå. Medlem i Salt i Vasakyrkan Jag var med när det började, så sedan 2005 har jag varit medlem i Salt. Jag har varit med på lite olika sätt. Först var jag med via tonårsgruppen

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖR IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING (Version 3)

FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖR IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING (Version 3) FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖR IMMANUELSKYRKANS FÖRSAMLING (Version 3) På väg mot 2020 Det här är Immanuel Immanuelskyrkans församling präglas av alla sina olika människor och alla sina olika verksamheter.

Läs mer

NY BILD?! VERKSAMHETSPLAN 2019 EQUMENIA VÄST

NY BILD?! VERKSAMHETSPLAN 2019 EQUMENIA VÄST NY BILD?! VERKSAMHETSPLAN 2019 EQUMENIA VÄST EQUMENIA VÄST Equmenia Väst 2018 Grafisk form Veronica S Eksmo Bilder Equmenia Väst XX Tryck XX 2018 NY BILD?! VISION Vi vill vara en organisation där barn

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015

Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 Riksorganisationen Reacta Reacta är en ideell riksorganisation bestående av nästan 20 lokalföreningar, med totalt 2500 unga medlemmar. Reacta står upp för att varje barn och ung

Läs mer

PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND

PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND Kommun x tillsammans med Skånes skolidrottsförbund ser stora vinster i att satsa på skolidrottsföreningar i Kommun x. I ett nära samarbete med Kommun x,

Läs mer

Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet

Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet Inledning Kommunikation handlar inte bara om att prata, det handlar också om att lyssna samt att kunna ta till sig information genom de olika kanaler

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I LAG, TRO & LIV Universal Kyrkan av Jesus Kristus UKJK STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I (.) Antagna den 2 1. Namn och identitet UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I.., förkortat. är en gemenskap

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

Att vara internationellt ombud

Att vara internationellt ombud Att vara internationellt ombud Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla

Läs mer

VÄGLEDNINGSDOKUMENT för ledare i Baptistförsamlingen Korskyrkan i Uppsala

VÄGLEDNINGSDOKUMENT för ledare i Baptistförsamlingen Korskyrkan i Uppsala Inledning... 1 Vad är ledarskap?... 2 Bibeln om ledarskap... 2 Församlingsordningen... 3 Vad innebär det här i mitt liv och för min roll som ledare?... 3 Inledning Syftet med det här dokumentet är att:

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Innehåll Inledning 1 Övergripande mål 1 Principer 2 Ansvarsfördelning 3 Massmediekontakter 4 Marknadskommunikation 5 Kriskommunikation 5 Grafisk Profil 5 Kommunikationsstrategi 5 Inledning

Läs mer

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENS SKOLIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSINRIKTINING 2013 SKOLIDROTTSFÖRBUNDET ETT KATEGORIFÖRBUND SOM TILLHÖR

Läs mer

En grafisk profil. Har du frågor? Kontakta oss på info@soulchildren.se 018-430 25 80. Kära användare av Soul Childrens grafiska profil!

En grafisk profil. Har du frågor? Kontakta oss på info@soulchildren.se 018-430 25 80. Kära användare av Soul Childrens grafiska profil! Grafisk profil En grafisk profil INNEHÅLL: En grafisk profil 2 Vision och värderingar 3 Symbolik 3 Logotyper 4 Användning av logotyper 4 Färger 5 Typsnitt 5 Grafiska element 6 Exempel 7 Salt barn och unga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5 Detta dokument innehåller beskrivning av vilka arbetsgrupper Förbundet Vi Unga har 2015. Vilka övergripande uppdrag de har och de konkreta arbetsuppgifter de har under året. Dokumentet är ett komplement

Läs mer

FRISTADSKYRKANS FÖRSAMLINGSORDNING

FRISTADSKYRKANS FÖRSAMLINGSORDNING Församlingsordning 1/14 FRISTADSKYRKANS FÖRSAMLINGSORDNING Församlingsordningen beskriver församlingens vision, liv och struktur. Detta dokument beskriver vad Fristadskyrkan är och vad församlingen vill

Läs mer

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår En praktisk handledning för de som vill bilda en ny förening, som vill ansluta en redan befintlig förening eller som redan är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår

Läs mer

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår En praktisk handledning för de som vill bilda en ny förening, som vill ansluta en redan befintlig förening eller som redan är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår

Läs mer

VISION, MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN År 2016 Sandvikens Atletklubb. Datum

VISION, MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN År 2016 Sandvikens Atletklubb. Datum År 2016 1(8) 1 Inledning Detta dokument beskriver hur Vision, Mål och Verksamhetsplan definieras och skapas. Dokumentet bör justeras och omarbetas inför varje årsmöte, verksamhetsplanen ska enligt stadgarna

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Riksorganisationen Reacta Reacta är en ideell riksorganisation bestående av ca 20 lokalföreningar & hälsoråd, med totalt 2000 unga medlemmar. Föreningar som ansluter sig till

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionens övergripande ansvar Sid 4 Varumärkesutveckling och marknadsföring

Läs mer

Trygga tillsammans. Riktlinjer för Equmeniakyrkans och Equmenias gemensamma arbete mot sexuella övergrepp

Trygga tillsammans. Riktlinjer för Equmeniakyrkans och Equmenias gemensamma arbete mot sexuella övergrepp Trygga tillsammans Riktlinjer för Equmeniakyrkans och Equmenias gemensamma arbete mot sexuella övergrepp Inledning Equmeniakyrkans vision är att vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus

Läs mer

IOGT-NTO:s Mål och verksamhetsinriktning

IOGT-NTO:s Mål och verksamhetsinriktning :s Mål och verksamhetsinriktning 2018 2019 Ideologisk ram :s arbete utgår alltid från -rörelsens grundsatser. Grundsatserna slår fast att -rörelsen är en del av en världsomspännande folk- och bildningsrörelse

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 25 augusti 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK-BUO är ett kristet Barn och Ungdomsorganisation,

Läs mer

Götene Rune Kjernald

Götene Rune Kjernald Götene 2017-11-09 Rune Kjernald DISPOSITION Dagens och morgondagens SPF Seniorer Vad vill SPF Seniorerna uppnå, lokalt centralt Valberedningens uppdrag? Att vara förtroendevald i en seniorförening Valberedningen

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag nr

Förbundsstyrelsens förslag nr Ärende Förbundsstyrelsens förslag nr :s Mål och verksamhetsinriktning 2018 2019 Förslag på Mål och verksamhetsinriktning 2018 2019 avser mellanperioden i strategi 2016 2021. Förslaget innehåller färre

Läs mer

STADGAR FÖR SOCIALA MISSIONEN

STADGAR FÖR SOCIALA MISSIONEN STADGAR FÖR SOCIALA MISSIONEN Antagna vid ordinarie årsmöte den 27 april 2002 och ordinarie höstmöte den 2 december 2002 Reviderade vid höstmötet den 6 december 2004 Stadgeändring av 7 med 1:a beslut 5

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2018 Vi är sedan 2008 en riksorganisation för ungas psykiska och fysiska hälsa. Vi står upp för att varje barn och ung person har rätt till en god fysisk och psykisk hälsa. Vi ser

Läs mer

Mål och handlingsplan Område funktionshinder år Omsorgsförvaltningen

Mål och handlingsplan Område funktionshinder år Omsorgsförvaltningen Mål och handlingsplan funktionshinder år 2015 2017 Omsorgsförvaltningen INNEHÅLLSFÖRTECKNING sida Inledning 3 Mål utifrån centrala begrepp Självbestämmande..4 Delaktighet och inflytande..5 Helhetssyn 6

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Styrelseutbildning Hösten 2010 Per G. Broman

Styrelseutbildning Hösten 2010 Per G. Broman Styrelseutbildning 2008-2009 Hösten 2010 Per G. Broman Huvudpunkter från SU 08/09 Styrelseutbildning 2008-2009 Programförklaring Det liv som levs av församlingen är inte i första hand något som är framorganiserat

Läs mer

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs.

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs. ARBETSORDNING FÖR STIFTELSEN RADIOHJÄLPENS STYRELSE Detta dokument innehåller styrelsens arbetsordning och instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och generalsekreteraren. Denna arbetsordning

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd SEKs vision är en värld präglad av fred, rättvisa och respekt för skapelsen där alla människor har möjlighet att bidra till och bruka sina gåvor i samhälle

Läs mer

Det framgångsrika styrelsearbetet i ideella organisationer. - Hur bedrivs ett framgångsrikt styrelsearbete i ideella organisationer?

Det framgångsrika styrelsearbetet i ideella organisationer. - Hur bedrivs ett framgångsrikt styrelsearbete i ideella organisationer? Det framgångsrika styrelsearbetet i ideella organisationer - Hur bedrivs ett framgångsrikt styrelsearbete i ideella organisationer? 2014-03-12 Föreläsare Ove Liljedahl Styrelesinstitutet Satish Sen Kaleidoscope

Läs mer

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse

Arbetsordning för Cancerfondens styrelse Dokumenttyp: Arbetsordning Utfärdat av: Kicki Nordström Datum: 2018-05-07 Beslutad av: Styrelsen konstituerande Datum: 2019-05-22 Arbetsordning för Cancerfondens styrelse 1. Inledning 1.1. Val av ledamöter

Läs mer

Riktlinjer för Folkungakyrkans internationella missionsengagemang

Riktlinjer för Folkungakyrkans internationella missionsengagemang Riktlinjer för Folkungakyrkans internationella missionsengagemang 1. INLEDNING Syftet med detta dokument är att ge riktlinjer för Folkungakyrkans engagemang i internationell mission. Målet är att hjälpa

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Vision Bromma sdf INLEDNING Den 2 september 2011 bytte SKTF namn till Vision och sektionen i Bromma bytte därmed även namn till Vision Bromma sdf vid ett medlemsmöte den 9 november 2011. Under 2011 har

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Antagen på LSU:s Representantskap 2017

VERKSAMHETSPLAN Antagen på LSU:s Representantskap 2017 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Antagen på LSU:s Representantskap 2017 Slutversion av verksamhetsplan 2018-2019 Verksamhetsplan 2018-2019 Detta är verksamhetsplanen för 2018-2019 och här beskrivs hur LSU ska

Läs mer

SVENSKA KYRKANS UNGAS MARKNADSFÖRINGSPLAN

SVENSKA KYRKANS UNGAS MARKNADSFÖRINGSPLAN SVENSKA KYRKANS UNGAS MARKNADSFÖRINGSPLAN INLEDNING Svenska Kyrkans Ungas förbundsstyrelse har fått i uppdrag från Stora årsmötet att formulera en marknadsföringsplan för organisationen som tillgodoser

Läs mer

Internet of Things Sverige regler för samverkan

Internet of Things Sverige regler för samverkan Internet of Things Sverige regler för samverkan Fastställd av prefekten vid institutionen för informationsteknologi Allmänt 1 Bakgrund Strategiska innovationsprogram är en del av Vinnova, Energimyndigheten

Läs mer

Normalstadgar för till Hela Människan ansluten lokal enhet

Normalstadgar för till Hela Människan ansluten lokal enhet Normalstadgar för till Hela Människan ansluten lokal enhet Lokal enhet kan bytas ut mot föreningens namn. 1 Ändamål (*) Hela Människan (alternativ 1. Hela Människan i xxxxxxxxx) (Alternativ 2. Organisationens

Läs mer

Strategi för församlingsgrundande i Equmeniakyrkan

Strategi för församlingsgrundande i Equmeniakyrkan Strategi för församlingsgrundande i Equmeniakyrkan Det församlingsgrundande arbetet är en viktig del i Equmeniakyrkans uppdrag att vara en kyrka där mötet med Jesus Kristus förvandlar människor, samhällen

Läs mer

Mål och riktning från förbund och distrikt

Mål och riktning från förbund och distrikt SPF Seniorerna Leksand Verksamhetsplan 2019 Innehållsförteckning Mål och riktning 2018 2021 från förbund och distrikt...2 Värdegrund...2 SPF Seniorerna Leksand...3 A. t med föreningens verksamhet...3 B.

Läs mer

Kodrapport för Mind 2015

Kodrapport för Mind 2015 1 (6) Kodrapport för Mind 2015 Mind får härmed avlämna kodrapport för 2014 enligt riktlinjerna för FRIIs kvalitetskod (antagna av FRIIs årsmöte 22 maj 2013). Kodrapporten är granskad och godkänd av föreningens

Läs mer

2013/2014. www.bibelskolagoteborg.se

2013/2014. www.bibelskolagoteborg.se 2013/2014 www.bibelskolagoteborg.se Välkommen till Bibelskola Göteborg! Bibelskola Göteborg vill vara en bibelskola där du får växa i ditt personliga liv som kristen, där du får hjälp att leva och växa

Läs mer

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor Digital strategi Järfälla För- och grundskolor I Järfällas för- och grundskolor arbetar vi för att... barn, elever och medarbetare ska ha tillgång till digitala verktyg som ger ett bra stöd för lärande

Läs mer

Hjärtefrågan Välfärd i världsklass 2015-04-09

Hjärtefrågan Välfärd i världsklass 2015-04-09 1 Hjärtefrågan 2 Du som jobbar med en välfärd i världsklass ska kunna göra det med fokus på kvalitet. 3 Beslut från förbundsmötet 2014 Bra arbetsvillkor för dig som arbetar i välfärden ger en bra verksamhet

Läs mer

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan

Sydsvensk REGION BILDNING. Kommunikationsplan Sydsvensk REGION BILDNING Kommunikationsplan Kommunikationsplan Sydsvensk Regionbildning 2013-09-17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 1 Projektmål... 2 2 Kommunikationsmål... 2 3 Målgrupper...

Läs mer

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Närvarande: Agnes Ambrosiani Rasmus Storkamp Erland Nylund Hedvig Lindström John Lundhgren Sebastian Krantz Kajsa Harnesk Adjungerade till mötet Caroline

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1/8 Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling Bakgrund I samband med att Region Östergötland övertog det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

Verksamhetsplan. Internationella Arbetslag 2008. Volontärförmedling

Verksamhetsplan. Internationella Arbetslag 2008. Volontärförmedling Verksamhetsplan Internationella Arbetslag 2008 Volontärförmedling En viktig del av IAL:s verksamhet och den som berör flest medlemmar är att förmedla platser på volontärläger utanför Sverige. Under flera

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN

ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN 1. Inledning ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN Detta dokument är en arbetsordning för LRF Ungdomen. LRF Ungdomen är inte stadgebundna och är därför att betrakta som ett nätverk med stor frihet i sin verksamhet.

Läs mer

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Fastställd av styrelsen den 9 november 2015 Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta stiftelsens angelägenheter.

Läs mer

Innehåll: Vision. Riktlinjer. Mål. Organisation - Medlemmar - Ledningsgrupp - Ordförande - Verksamhetsledare - Kommungrupper. Ekonomi.

Innehåll: Vision. Riktlinjer. Mål. Organisation - Medlemmar - Ledningsgrupp - Ordförande - Verksamhetsledare - Kommungrupper. Ekonomi. Verksamhetsplan 2006-2009 Innehåll: Vision Riktlinjer Mål Organisation - Medlemmar - Ledningsgrupp - Ordförande - Verksamhetsledare - Kommungrupper Ekonomi Övrigt Vision med Mera Skog i Västerbotten Medlemsföretagen/organisationerna

Läs mer

Strategidokument för Scoutkåren Finn 2016

Strategidokument för Scoutkåren Finn 2016 Strategidokument för Scoutkåren Finn 2016 Vision erbjuda Lunds bästa ungdomsverksamhet. år 2020 erbjuda minst tvåhundra scouter en meningsfull fritid som genom scoutmetoden bidrar till personlig utveckling.

Läs mer

STADGAR FÖR EQUMENIAKYRKAN

STADGAR FÖR EQUMENIAKYRKAN STADGAR FÖR EQUMENIAKYRKAN (Antagna vid bildarmötet 4 juni 2011 och reviderade vid kyrkokonferenserna 2012 och 2013) 1 Equmeniakyrkan 1. Equmeniakyrkan är ett kristet trossamfund, en gemenskap av församlingar

Läs mer

Kandidater vid styrelseval i EFS 2019

Kandidater vid styrelseval i EFS 2019 Kandidater vid styrelseval i EFS 2019 Fem personer i nuvarande styrelse står i tur att avgå, ingen av dessa ställer upp för omval. Antal platser som ska fyllas är fem, och här presenteras EFS valberednings

Läs mer

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214 Equmeniakyrkans insamlingsdag till equmenia infaller på tacksägelsedagen den 13 oktober. Temat för insamlingen är att Växa Tillsammans. I denna kampanjguide har vi försökt samla lite tankar och idéer för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 EQUMENIA VÄST. Equmenia Väst 2018 Grafisk form Veronica S Eksmo Bilder Equmenia Väst

VERKSAMHETSPLAN 2019 EQUMENIA VÄST. Equmenia Väst 2018 Grafisk form Veronica S Eksmo Bilder Equmenia Väst VER KSA M H E TSP L A N 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 EQUMENIA VÄST Equmenia Väst 2018 Grafisk form Veronica S Eksmo Bilder Equmenia Väst VISION Vi vill vara en organisation där barn och unga får växa i gemenskap

Läs mer

med organisationsnummer , inklusive stadgeändringsförslag antaget på riksstämman (Har också ändrat Equmenia till stor bokstav.

med organisationsnummer , inklusive stadgeändringsförslag antaget på riksstämman (Har också ändrat Equmenia till stor bokstav. Stadgar för Equmenia med organisationsnummer 802440-8117, inklusive stadgeändringsförslag antaget på riksstämman 2014. (Har också ändrat Equmenia till stor bokstav. 1 Ändamål 1.1 JESUS KRISTUS ÄR HERRE

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll och styrning stödmedlem

Riktlinjer för intern kontroll och styrning stödmedlem Riktlinjer för intern kontroll och styrning stödmedlem Antagna av Giva Sveriges årsmöte och lanserade 2007 Uppdaterade maj 2019 Innehållsförteckning Uppdelning och exempel på dokument... 3 Definitioner...

Läs mer

STADGAR FÖR DORCAS AID ORGANIZATION (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete

STADGAR FÖR DORCAS AID ORGANIZATION (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete Revideras och antagna den 05 maj 2012 2 1 Organisation (namn och identitet), förkortat DAO är en ideell förening som bedriver internationellt bistånds- och

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

Program Strategi Policy Riktlinje. Riktlinjer för politiska styrdokument

Program Strategi Policy Riktlinje. Riktlinjer för politiska styrdokument Program Strategi Policy Riktlinje Riktlinjer för politiska styrdokument Dokumentnamn: Riktlinjer för politiska styrdokument Berörd verksamhet: Alla nämnder och förvaltningar Fastställd av: 2017-12-19 242

Läs mer

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE 2016-10-29 1 Fokusområden 1. Verka för att vara en ekonomiskt och organisatoriskt stabil organisation a. Skapa rutiner

Läs mer

Arbetsordning Cleantech Östergötland

Arbetsordning Cleantech Östergötland Arbetsordning Cleantech Östergötland Organisationsnr: 802444-9830 1. Arbetsordning för styrelsen 2. Instruktion för verksamhetsansvarig Godkändes av styrelsen i Cleantech Östergötland (Föreningen) vid

Läs mer

Kristet vittnesbörd i en mångreligiös värld

Kristet vittnesbörd i en mångreligiös värld Kristet vittnesbörd i en mångreligiös värld Rekommendationer för uppförande Kyrkornas världsråd Påvliga rådet för interreligiös dialog Evangeliska världsalliansen 4. Den andra ekumeniska konsultationen

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer