Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun"

Transkript

1

2 Budgetuppföljnings Gagnefs kommun Sammanställning Finansförvaltningen Kommunstyrelsen Barn och utbildningsnämnden Socialnämnden Kultur och fritidsnämnden Tekniska nämnden Miljö och byggnadsnämnden Kommunfullmäktige Summa Den ekonomiska en visar på ett resultat på 0,7 mnkr för kommunen, en avvikelse mot budget på 4,3 mnkr. Finansförvaltningens förbättras markant. Huvudorsaken är aviserad återbetalning av 4,5 mnkr för AFA försäkringen. Verksamheterna som helhet har en marginell försämring. Det finns en stor negativ avvikelsen inom socialnämndens verksamhet med hela 6,8 mnkr. Detta är dock en förbättring med 0,6 mnkr sedan förra en. Dock försämras en för barn och utbildningsnämnden med samma belopp 0,6 mnkr. Prognosen innebär att kommunen, med hjälp av AFA medel, bör ha möjlighet att klara ett positivt resultat 2015 och därmed det lagstiftade balanskravet. Det är dock bekymmersamt med den stora ekonomiska avvikelsen inom socialnämndens område. Finansförvaltningen Konto (tkr) Årsbudget Prognos Avvikelse Skatter och utjämning Pensions och personalrelaterade Kalkylerad internränta Finansiellt netto Intäkt jämförelsestörande Summa Finansförvaltningen lämnar en på en budgetavvikelse för året på +3,2 mnkr. Prognosen har förbättrats kraftigt, +5,8 mnkr sedan mars månad huvudsakligen som resultat av den aviserade återbetalningen från AFA försäkringen med 4,5 mnkr.

3 Skatteintäkterna förväntas bli hela 4,3 mnkr sämre än budgeterat. Vid förra tillfället antogs att SKL:s skatte skulle innebära en förbättring, vilket inte var fallet. Skatteen i april sänkte det förväntade utfallet ytterligare med 0,4 mnkr. När det gäller pensions och personalrelaterade kostnader så har erfarenheten varit att vi här har årliga överskott. I denna har vi gjort en genomgång över förväntat utfall för året, vilket har visat på ett utrymme för en positiv. Vi har även tagit höjd för att arbetsgivaravgifterna för ungdomar kommer att höjas. Kommunen kommer under 2015 till en viss del kompenseras för den extrakostnad detta innebär men vi räknar med att nettokostnaden för kommunen på 300 tkr. Prognosen för finansiellt netto förbättras ytterligare. Huvudorsaken är de låga räntenivåerna i ekonomin, som är långt under de nivåer vi har budgeterat för. Även om de korta räntorna är låga finns nu tecken på att marknaden räknar med räntehöjningar på några års sikt. Räntorna på långa löptider har börjat stiga från extremt låga nivåer. Kommunledningskontoret Kommunledningen Transportsamordnaren Turistverksamhet Ekonomiavdelningen Personalavdelningen Kommunikationsavdelningen Summa Kommunledningskontoret som helhet lämnar en på 139. Verksamheten Kommunledningens negativa förklaras av avgångsersättningar till politiker som slutat sin tjänst efter valet. Dessa kostnader är inte budgeterade och i mars en underskattades dessa för helåret. Kostnaden för läsplattor till politiker i de olika nämnderna tas av Kommunledningen. Hittills är kostnaden 435 tkr, men förväntas inte öka och den ryms inom budgeten. Till denna har kostnaden för årets löneökning på 8,2 mnkr fördelats ut på respektive nämnd. I en har det antagits att alla utvecklingsmedel kommer att användas. T.o.m. April har 60 tkr betalts ut av 2 mnkr. Transportsamordnaren lämnar en utan avvikelse. Det är för tidigt för att lämna en underbyggd, kommunen har endast fått den verkliga trafiken för januari. Den blev 13% dyrare än den preliminära debiteringen som gjordes i höstas, då var all trafik inte färdigplanerad. Dalatrafik menar att kommande avräkningar kommer att stämma bättre. Dalatrafik kommer att göra en för mars, den kommer att kunna komma med i kommunens maj. Turistverksamheten består av ersättning till Visit södra Dalarna som driver turistbyrån i Lindberghallen och marknadsför kommunen. Verksamheten beräknas hålla budget. Ekonomiavdelningens verksamhet lämnar en negativ. Orsaken är konsultkostnader, bland annat för en nödvändig uppgradering av ekonomisystemet som inte ryms inom den budgeterade ramen. När ekonomiavdelningen som helhet lämnar en positiv så är detta som ett resultat av att avskrivningskostnaderna förväntas bli lägre än budgeterat och att dessa medel finns budgeterade inom ekonomichefens ansvarsområde.

4 Personalavdelningens följer budget. Den fackliga verksamhetens trend fortsätter, att kostnaden kommer att bli lägre än budgeterat. Det är dock för tidigt för att räkna med detta. Stabsverksamheten förväntas nyttja hela sin budget, trots att man för perioden visar ett överskott. Kommunikationsavdelningens följer också budget. För perioden har verksamheten mindre kostnader än budgeterat men beräknas hålla sig till budget för helåret. Barn och utbildningsnämnden Barn och utbildning Adm pedagogisk vht Förskoleverksamhet Grundskola F Grundskola Fritidshem Oblig särskola Gymnasieskola Gymnasiesärskola IM o VUX Musik och Dansskola Politisk verksamhet Summa Kosten Förskola och grundskola Äldreomsorg Kostavd/ adm Summa Summa totalt Prognosen för barn och utbildningsnämnden som helhet visar ett underskott på 370 tkr. Barn och utbildning räknar med en negativ avvikelse på 630 tkr vilket är 690 tkr sämre än marsen. Kostenheten räknar med en positiv avvikelse på 260 tkr och visar därmed en förbättrad. Kommentarer: Verksamheten förskolan har per sista april 485 inskrivna barn. Statistiken inkluderar även kommunens pedagogiska omsorg. Utfallet är fortfarande lägre än den genomsnittliga årsen av antalet barn. Detta påverkar personalkostnader positiv men intäkterna visar däremot ett negativt utfall. From hösten planeras en utökning av den pedagogiska handledningen vilket bidrar till en försämrad. Grundskolan 1 6 samt förskoleklassen visar även i april en positiv avvikelse. Verksamheten kommer att hålla budgeten avseende försäljning av verksamhet. Utfallet räknades tidigare som en positiv budgetavvikelse. Utfallet av personalkostnader jämfört med förra en har försämrats något. Grundskolan 7 9 visar en negativ avvikelse. Det beror framförallt på att personalkostnaderna är högre än budgeten. Det finns flera anställda som arbetar både i grundskolan och högstadiet men belastar enbart högstadiets resultat. Därför är det viktigt att båda verksamheter betraktas gemensamt. Enligt utfallet per sista april kommer gymnasieskolan att visa ett underskott på tkr. Återsökningen av moms från privata gymnasieskolor förväntas understiger budgeten med ca 165 tkr. Budgeten 2015

5 avseende inackoderingsbidrag har sänkts med 400 tkr. Prognosen visar på en negativ avvikelse på ca 60 tkr. Budgeten avsatt för elever på gymnasiesärskolan väntas avvika negativt med 330 tkr. För 5 av 9 elever ligger prishöjningar på 21 % jämfört med nivån IM och vuxenutbildningens budget kommer att underskridas med 170 tkr. Detta är en förbättring jämfört med förra en. Skillnaden beror på att en del av volymökningen finansieras av externa intäkter. Kostenheten räknar med ett positivt resultat Lägre livsmedelspriser samt avvikande barnantal påverkar utfallet positivt. Personalkostnader kommer att vara lägre till hösten i och med Skogens förskola avvecklas. Däremot planeras en resursförstärkning i Mockfjärds skolan pga ett ökat elevantal inom IM. Samma gäller fritids i Djurås. Ett nytt transportavtal för distribution av livsmedel kommer gälla från 1 juni. Hur det kommer påverkar utfallet är inte klart än. Socialnämnden Vård och omsorg Hemtjänst Särskilt Boende Sjukvård Dagverksamhet Övrig Äldreomsorg Administration Summa vård och omsorg Individ och familjeomsorg Fritidsgårdar 0 Administration Ifo Barn och unga vård och insatser Vuxna vård och insatser Ekonomiskt bistånd Flyktingmottagning Summa IFO LSS Administration LSS Personlig assistans Övriga verksamheter LSS Bostad med särskild service Arbete och utveckling Summa LSS Summa Socialnämnd Vård och omsorg Vård och omsorgs pekar mot en budgetavvikelse på 4,5 mnkr. De största avvikelserna finns inom hemtjänst och övrig äldreomsorg.

6 Hemtjänst Hemtjänstens resultat på helåret beräknas uppgå till 1,2 mnkr. Antalet ärenden har varit högt under första tertialet vilket gör att kostnaden ökar. Verksamheten har dessutom ett budgeterat sparbeting på 0,9 mnkr som man under nuvarande förutsättningar har svårt att hålla. Prognosförsämringen jämfört med marsen beror till största delen på att verksamheten boendestöd, vilken har genererat ett överskott, flyttats från vård och omsorg till stöd och omsorg. Särskilt boende Verksamheterna inom särskilt boende har en fortsatt hög belastning vilket ökar kostnaderna för timvikarier. Verksamheten som helhet har också drabbats ovanligt hårt av vårens influensaepidemi. Sammantaget gör detta att kostnaden för timvikarier samt kostnaden för sjuklöner är 1 mnkr högre än periodens budget. Prognosförbättringen jämfört med marsen beror på att budget justerats för årets lönehöjningar. Dagverksamhet Den nyöppnade verksamheten på Rosengården beräknas hålla budget. Övrig äldreomsorg Det finns fortfarande behov av att köpa två externa platser. Behovet beräknas kvarstå under resten av året. Den totala kostnaden för detta uppgår till 1,8 mnkr, vilket är en avvikelse från budget med 1,6 mnkr. Kostnaden för medicinskt färdigbehandlade är svår att ticera men verksamheten beräknar att den kommer uppgå till 2 mnkr, vilket är en avvikelse från budget med 1,4 mnkr. Sjukvård Verksamheterna inom sjukvård beräknas lämna ett överskott på 355 tkr på helåret Stöd och omsorg Prognos för stöd och omsorg visar ett underskott på 2,3 mnkr, vilket är 230 tkr bättre än förra en. IFO verksamheterna visar på ett överskott på 120 tkr, främst för bättre periodiserade intäkter och att flyktingverksamheten visar ett överskott på 730 tkr. Externa placeringar har setts över mer noggrant vilket ger en rättvisare bild av verksamheten. Vi har fortfarande ett underskott inom LSS verksamheten på 2,4 mnkr där utbetalda tim och ob ersättningar på 24h verksamheter ligger högt över budget. IFO, individ och familjeomsorg Fritidsgårdar: Har flyttats till kultur och fritidsnämnden från 1 april. Administration IFO: Visar en negativ avvikelse på 1,0 mnkr vilket är något lägre än vid förra perioden. Förbättringen beror på en bättre periodisering av intäkter för en lönekostnad över året. Det är fortfarande höga kostnader för inhyrd personal, då det är svårt att rekrytera socialsekreterare. Barn och unga vård och insatser: Externa placeringar har setts vilket resulterats i en försämring med 1,2 mnkr. Placeringsläget är inget sämre än förra månaden, men en är mer försiktigt då placeringsläget kan förändras mycket snabbt. Vuxna vård och insatser: Även här har externa placeringar setts över och som en försiktighetsåtgärd har en försämrats med 1,5 mnkr. Utifrån detta läggs en som är lika med budget men är medveten om att förutsättningarna kan förändras mycket snabbt. Ekonomiskt bistånd: Trenden är att ekonomiskt bistånd minskar något under sommarmånaderna för att sedan stiga under hösten. Utifrån detta tror vi på att en för ekonomiskt bistånd går något över budget på årsbasis. Flyktingmottagning: Prognosen för flyktingmottagandet visar än så länge på ett positivt resultat för året.

7 LSS Administration LSS: Ligger något över budget, 120 tkr. Här ligger ett sparbeting på 600 tkr. Personlig assistans: Prognosen pekar på ett underskott med 800 tkr men 220 tkr bättre än förra en. Lönekostnader för PAN anställda är inte budgeterade. Prognosen är resultat av ökad volym. Övriga verksamheter LSS: Från om med april månad ligger verksamheten boendestöd på LSS. Detta har förbättrat en med 730 tkr. Totalt visar övriga verksamheter LSS ett överskott på 500 tkr vilket är en förbättring från förra en med 0,9 mnkr. Bostad med särskild service: Prognosen pekar på ett underskott mot lagd budget med 1,7 mnkr som till mycket beror på utbetalda tim och ob ersättningar på 24h verksamheter ligger högt över budget. Inför budget 2016 ska dessa ersättningsnivåer ses över för att få en mer rättvis budget. Arbete och utveckling: Prognos 300 tkr över budget. Höga engångskostnader för ombyggnationer under perioden. Förhoppningsvis kommer en att gå mer mot budget mot slutet av året. Kultur och fritidsnämnden Allmän kulturell vht, bibliotek Biblioteksverksamhet Studiecirklar Allmän kulturell vht, kultur sekr Program och kulturarrangemang Summa Kulturen Allmän fritidsverksamhet Bidrag fritidsföreningar Idrotts och fritidsanläggningar Fritidskontoret Fritidsgårdar Summa Fritiden Politisk verksamhet Summa Till denna månads har sektionen tagit över fritidsgårdsverksamheten. Förutom det så innehåller april månads inga förändringar sedan marsen. Sektionen lämnar som helhet en som överensstämmer med budget. Sektionen räknar också med att betala ut alla bidrag under året.

8 Tekniska nämnden Fastighetsavdelning /stab Vaktmästeri Lokalvård Gata och mark Beredskap, brand, säkerhetssam Summa Sektionen lämnar en som avviker negativt gentemot budget, vilket också är en försämring sedan marsen. Fastighetsavdelningens negativa förklaras av omfattande vattenskador vid Björbo skola. Den befarade kostnaden är 1 mnkr och det är idag oklart om kommunen kommer att erhålla någon försäkringsersättning. Vattenskadan i Djurås skola hamnar runt 200 tkr i kostnad, då det är under självriskbeloppet erhålls ingen försäkringsersättning. Att underskottet för avdelningen blir lägre beror på att kostnader för förbrukningsmaterial tros kunna hållas lågt och att intäkterna beräknas öka. Vakanserna beräknas till tre månader för teknisk chef och två månader för fastighetschef, totalt 360 tkr, som förbättrar resultatet. I en har det antagits att det planerade underhållet om 2 mnkr kommer att nyttjas i sin helhet. Likaså de 1,5 mnkr som är avsatta för underhåll på Djuråsskolan. Vaktmästeriet lämnar en negativ. Kostnaden för övertid och jour/beredskap har varit fortsatt hög under året. Lönekostnaden för vaktmästeriet beräknas bli ca 350 tkr högre än budget. Det beror på att när fastighetschefen blev t.f teknisk chef så blev driftledaren driftsamordnare, tidigare var fastighetschefen driftsamordnare. Denne ersattes i sin tur av en pannskötare på halvtid. Verksamheten räknar dock med att intäkterna för fastighetsskötsel åt Gagnefs bostäder kommer att öka ca 300 tkr, tack vare det nya avtalet. Lokalvårdens följer budget. Gata och mark lämnar en negativ. Det förklaras av mindre mätningsintäkter men som en följd av det, lägre lönekostnader. Kostnaden i samband med IT migrationen förväntas blir högre än budgeterat. Kostnaden för IT beräknas bli lägre under nästa år då verksamheten har sagt upp vissa abonnemang. Kostnaden för skötsel av badplatser på 200 tkr överstiger budget med 100 tkr. De nya skötselavtalen ger ingen besparing i år då de gamla har 9 månaders uppsägningstid. Budgeten för mark och tomtförsäljning väntas kunna hållas. En tomt är såld och en till inom kort. Mark kommer även att säljas till idrottsförening. Minskade lönekostnader för Gatuingenjören ger ett positivt tillskott på ca 100 tkr. Beredskap /brand och säkerhetssamordnare beräknas hålla sin budget för helåret.

9 Miljö och byggnadsnämnden Miljö och byggnadsnämnd Plan och bygg Miljö och livsmedel Hållbar utveckling Summa Nämnden beräknas hålla sin budget. Plan och byggavdelningen lämnar en positiv. Intäkterna beräknas hållas för helåret. Flera lovärenden behandlas inför sommaren. Planarbete bör även det generera intäkter. Överskottet förklaras av vakanser och ny byggnadsinspektör börjar i mitten på maj. Miljö och livsmedel lämnar en för helåret som överensstämmer med budget. Hållbar utveckling har inte delat ut miljöpriset ännu och förväntas hålla budget. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige Revision Valnämnd Överförmyndare Summa Kommunfullmäktige beräknas hålla budget för Revision lämnar en som följer budget. Valnämnden inga val är planerade under året. Överförmyndare beräknas hålla sin budget.

Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun

Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun Budgetuppföljnings 2016 04 30 Gagnefs kommun Sammanställning Finansförvaltningen 561 719 563 422 1 703 1 899 Kommunstyrelsen 80 098 81 842 1 744 204 Barn och utbildningsnämnden 238 034 240 195 2 161 3

Läs mer

Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun

Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun Budgetuppföljningsprognos 2016 10 31 Gagnefs kommun Sammanställning Verksamhet Årsbudget Avvik Finansförvaltningen 561 719 561 517 201 845 845 Kommunstyrelsen 72 834 71 890 945 1 081 1 112 Barn och utbildningsnämnden

Läs mer

Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun

Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun Budgetuppföljningsprognos 2017 04 30 Gagnefs kommun Sammanställning Finansförvaltningen 595 296 600 402 5 106 Kommunstyrelsen 84 062 83 916 147 Barn och utbildningsnämnden 257 633 259 289 1 656 Socialnämnden

Läs mer

98 Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun (KS/2019:26)

98 Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun (KS/2019:26) Gagnefs kommun Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 98 Budgetuppföljnings 2019-04-30 Gagnefs kommun (KS/2019:26) Kommunstyrelsens beslut 1. Godkänna Budgetuppföljnings

Läs mer

Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun

Budgetuppföljningsprognos Gagnefs kommun Gagnefs kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdaturn Kommunstyrelsen 201 7-11-21 7 Dnr KS/2017:52/04 Sida Ks 152 Budgetuppföljnings 2017-10-31 Gagnefs kommun Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Ekonomisk rapport april 2019

Ekonomisk rapport april 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2019-04-24 Kommunstyrelseförvaltningen 1 (3) Torstein Tysklind Ekonomichef 08-578 29730 torstein.tysklind@tyreso.se Diarienummer 2019/KS 0022 001 Kommunledningsutskottet

Läs mer

Uppföljning och prognos. Mars 2018

Uppföljning och prognos. Mars 2018 Uppföljning och prognos Mars 2018 1 Innehåll Periodens resultat och helårsprognos... 3 Resultaträkning... 4 Driftbudgetavräkning... 5 Kommentarer till marsresultatet och prognos 2018... 6 2 Uppföljning

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport juni 2019

Ekonomisk månadsrapport juni 2019 DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (8) Ekonomisk månadsrapport juni 2019 Kommunledningskontoret har upprättat en månadsrapport med en helårsprognos för 2019. Prognosen för kommunens resultat helåret 2019

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 24.04.17 Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2018

Uppföljningsrapport per april 2018 Uppföljningsrapport april 2018 1 (7) 2018-05-03 Bildning- och omsorgsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2018 Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr 2018 Budget

Läs mer

UPPFÖLJNING. Per 31 oktober Svalövs kommun. Till KS

UPPFÖLJNING. Per 31 oktober Svalövs kommun. Till KS UPPFÖLJNING Per 3 oktober 26 Svalövs kommun. Till KS 625 2 Innehållsförteckning Inledning 2. Kommunens ekonomi. Utfall per 3 oktober 2 2. Kommunens ekonomi. Prognos för helår 2 3. Integrationsprojekt 6

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0015 Joakim Nygren

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0015 Joakim Nygren Tjänsteutlåtande 1 (5) Delårsbokslut och prognos 2-2018 Ärende Kommunledningskontoret har upprättat förslag till delårsbokslut för första halvåret samt helårsprognos för 2018. Resultatet efter första halvåret

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2019-05-16 KS/2019:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2019-04-30 Sammanfattning Budgeterat resultat

Läs mer

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN 31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KS 2014-10-01 KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016 Datum: -08-18 Handläggare: Dan Sjöholm Direktnr: 6616 Beteckning: SN.045 Månadsuppföljning ekonomi per juli Socialförvaltningen totalt (%) Prognos Avvikelse prognos/ budget Verksamhetens intäkter 235 986

Läs mer

Ekonomirapport 2015 efter oktober månad

Ekonomirapport 2015 efter oktober månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2015-11-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2015 efter oktober månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige

Läs mer

Bokslutsprognos 2013-10-31

Bokslutsprognos 2013-10-31 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Chris Tevell/Maria Åhström Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2013-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt mål och budget för år 2013

Läs mer

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 Tertialrapport 1/1 30/4 2015 Fastställt av : Kommunfullmäktige : 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 TERTIALRAPPORT Sida 3(15) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 5 Resultat och balans...

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter mars månad

Ekonomirapport 2016 efter mars månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-04-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter mars månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-12 KS/2018:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2018-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt Mål och budget för år

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter februari månad

Ekonomirapport 2014 efter februari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-03-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter februari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Boksluts- kommuniké 2007

Boksluts- kommuniké 2007 s- kommuniké Sammantaget blev det ekonomiska resultatet i Södertälje kommun och Telgekoncernen positivt, enligt det preliminära bokslutet. År var målet för god ekonomisk hushållning i kommunen ett positivt

Läs mer

Ekonomirapport 2015 efter januari månad

Ekonomirapport 2015 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2015-02-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2015 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Datum Diarienummer 2018-09-18 KS/2018:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2018-08-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt Mål och budget för år

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 2017-03-24 Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter januari månad

Ekonomirapport 2014 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-02-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 18 (27) 2015-04-27 Ks 15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 I enlighet med kommunfullmäktiges beslut av strategisk plan följer

Läs mer

Månadsuppföljning januari mars 2018

Månadsuppföljning januari mars 2018 Resultatet uppgår till 24 mkr för mars månad. Nettokostnaderna har t.o.m. mars tagit i anspråk 24 % av årsbudgeten. Riktpunkten är 25 %. Hittills under året har kommunen investerat för 46 mkr. Samtliga

Läs mer

Kvartalsrapport mars med prognos

Kvartalsrapport mars med prognos DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kvartalsrapport mars med prognos 1-2018 Ärende Kommunledningskontoret har upprättat förslag till kvartalsrapport per mars samt helårsprognos för 2018. Resultatet

Läs mer

Ekonomisk prognos efter oktober 2017

Ekonomisk prognos efter oktober 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom -10-12 SKDN /0046 0480-45 29 02 Södermöre kommundelsnämnd Ekonomisk prognos efter oktober Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter januari månad

Ekonomirapport 2016 efter januari månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-02-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS Datum 2009-10-19 VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS SAMMANFATTNING Prognosen för helåret visar på ett överskott med 59,4 mnkr gentemot balanskravet. Det är en förbättring

Läs mer

Månadsrapport februari

Månadsrapport februari 2012-03-29 1 (7) Kommunstyrelsen Månadsrapport februari Beslutsunderlag Kommunkontorets skrivelse den 29 mars 2012. Sammanfattning Stadens resultat uppgick efter februari månad till 23,9 mnkr, vilket är

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport

Ekonomisk månadsrapport Ekonomisk månadsrapport januari oktober Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande under året med kommentarer över väsentliga

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport

Ekonomisk månadsrapport Ekonomisk månadsrapport januari september Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande under året med kommentarer över väsentliga

Läs mer

Helårsprognos 3 per augusti 2013

Helårsprognos 3 per augusti 2013 Helårsprognos 3 per usti Vansbro kommun -09-23 Sammanfattning Årets tredje prognos pekar på ett nära 0-resultat (-63 tkr, -1,8 mkr jämfört med budget). en för kommunstyrelsens verksamheter är ett underskott

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Granskning av delårsrapport 2014 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning 2 2.3 Revisionskriterier

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport april 2014

Ekonomisk månadsrapport april 2014 Kommunstyrelsens kontor 2014-05-19 Ekonomisk månadsrapport april 2014 Månadsrapportens syfte är att ge en snabb bild av det ekonomiska läget och hur viktiga poster i kommunens ekonomi utvecklas. Rapporten

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

Ekonomirapport 2017 efter januari månad

Ekonomirapport 2017 efter januari månad Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2017-02-16 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2017 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Okt 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Årets resultat och budgetavvikelser

Årets resultat och budgetavvikelser Årets resultat och budgetavvikelser Årets första uppföljning för perioden januari mars med årsprognos visar på ett resultat på 20,6 mnkr vilket är 15,6 mnkr bättre än budget. Avvikelser mellan prognos

Läs mer

Ekonomisk information till kommunledningsutskottet 2017

Ekonomisk information till kommunledningsutskottet 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2017-10-18 Kommunstyrelseförvaltningen 1 (7) Torstein Tysklind Ekonomichef 08-578 29730 torstein.tysklind@tyreso.se Diarienummer 2017/KS 0003 001 Kommunledningsutskottet

Läs mer

Information om preliminär bokslutrapport 2017

Information om preliminär bokslutrapport 2017 Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-01-29 16 Information om preliminär bokslutrapport 2017 KS 2018/3 Beslut Kommunstyrelsen noterar informationen. Sammanfattning av ärendet Ekonomikontoret

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Per Malmquist Tel. 0152-293 48 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Delår april Kommunfullmäktige KF

Delår april Kommunfullmäktige KF Delår april Kommunfullmäktige KF -06-11 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 3 Delårsbokslut... 3 Ekonomiska rapporter... 9 Kommunfullmäktige, Delår april 2(10) Förvaltningsberättelse Delårsbokslut

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2015-11-12 KS/2015:140 Handläggare Chris Tevell Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2015-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat

Läs mer

Preliminär Bokslutsrapport December 2016

Preliminär Bokslutsrapport December 2016 Preliminär Bokslutsrapport December 2016 Resultatet uppgår till 59 mkr Nämndernas resultat är sammanlagt 22 mkr bättre än budget Kommunen har investerat för 175 mkr. Samtliga fyra finansiella mål nås.

Läs mer

Ekonomisk rapport per

Ekonomisk rapport per Övergripande ekonomiska händelser Det budgeterade resultatet för år uppgår till +20 000 tkr. Uppföljningen per den 31 oktober prognostiserar ett helårsresultat på +47 900 tkr. Nämnderna rapporterar totalt

Läs mer

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 2015-04-20 KS-2015/306.182 1 (4) HANDLÄGGARE Askerud, Carina 08-535 302 83 Carina.Askerud@huddinge.se Kommunstyrelsen Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 Förslag till beslut Budgetuppföljningen

Läs mer

Månadsuppföljning januari juli 2015

Månadsuppföljning januari juli 2015 Resultatet uppgår till 47 Mkr för juli månad. Nettokostnaderna har t.o.m. juli tagit i anspråk 57 % av årsbudgeten. Riktpunkten är 58 %. Hittills under året har kommunen investerat för 103 Mkr. Fyra av

Läs mer

Årets resultat och budgetavvikelser

Årets resultat och budgetavvikelser Årets resultat och budgetavvikelser Årets första uppföljning för perioden januari april med årsprognos visar på ett resultat på 25,2 mnkr vilket är 20,2 mnkr bättre än budget. Avvikelser mellan prognos

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Månadsrapport per maj 2018 för kommun och bolag

Månadsrapport per maj 2018 för kommun och bolag 2018-06-18 KS 18-1241 Sid 1 av 6 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Koncerncontroller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: Hakan.wahlgren@norrtalje.se Månadsrapport per maj 2018 för kommun och bolag

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per juni för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per juni för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per juni för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-JUNI perioden Periodbudget Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens intäkter Avgifter 51 257 51

Läs mer

Månadsrapport per oktober 2016 för kommun och bolag

Månadsrapport per oktober 2016 för kommun och bolag TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-12-14 Handläggare: Håkan Wahlgren Tel: 0176-712 60 E-post: hakan.wahlgren@norrtalje.se Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Månadsrapport per oktober 2016 för kommun och bolag Förslag

Läs mer

Kalmar kommuns månadsrapport - efter februari 2019

Kalmar kommuns månadsrapport - efter februari 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Agerhed 2019-03-19 KS 2019/0026 50102 Kommunstyrelsen Kalmar kommuns månadsrapport - efter februari 2019 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011 Handläggare Datum Åsa Ottosson -05-02 0480-45 30 32 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april Verksamhet Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter mars månad

Ekonomirapport 2014 efter mars månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-04-17 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter mars månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Månadsrapport per april 2016 med årsprognos för Täby kommun

Månadsrapport per april 2016 med årsprognos för Täby kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Gunvor Lindberg Kommunstyrelsen 2016-06-07 Månadsrapport per april 2016 med årsprognos för Täby kommun Det prognostiserat resultat för år 2016 som baseras på utfallet per april uppgår

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per oktober för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per oktober för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per oktober för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-OKTOBER perioden avvikelse Periodbudget avvikelse Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens intäkter

Läs mer

Uppdrag till kommunstyrelsen och nämnderna att lägga fram underlag till direktiv för budget 2020 och plan 2021

Uppdrag till kommunstyrelsen och nämnderna att lägga fram underlag till direktiv för budget 2020 och plan 2021 DANDERYDS KOMMUN Majoritetsförslag 1 (7) Kommunstyrelsen Uppdrag till kommunstyrelsen och nämnderna att lägga fram underlag till direktiv för budget 2020 och plan 2021 Majoriteten har tagit fram ett inriktningsförslag

Läs mer

Uppföljning per 2006-03-31

Uppföljning per 2006-03-31 Uppföljning per -03-31 Ekonomisk rapport Det budgeterade resultatet för år uppgår till +20 849. Uppföljningen per den 31 mars prognostiserar ett helårsresultat på +32 677. Nämnderna rapporterar totalt

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

31 AUGUSTI 2015 VILHELMINA KOMMUN

31 AUGUSTI 2015 VILHELMINA KOMMUN 31 AUGUSTI 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2019

Uppföljningsrapport per april 2019 Uppföljningsrapport april 2019 1 (8) 2019-05-03 Utbildningsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2019 Utbildningsförvaltningen Ekonomi Utbildningsnämnden tkr 2019 Utfall Utfall Budget Prognos Verksamhet

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos

Kvartalsrapport september med prognos Kvartalsrapport september med prognos Innehållsförteckning 1 Utbildningsnämnd...3 1.1 Förvaltningsberättelse...3 1.2 Periodens resultat...3 2 Nämnd och förvaltning...4 2.1 Periodens resultat...4 3 Förskola

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 juni, Socialnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 30 juni, Socialnämnden -07-04 Lisen Moll Controller Ekonomisk uppföljning per den 30 juni, Socialnämnden Ekonomisk sammanställning BUDGETUPPFÖLJNING JUNI Socialnämnden Förvaltningschef: Anne Simmasgård Verksamhetens kostnader

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018 Handläggare Siv Jansson Tel. 0152-294 21 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per september 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Ekonomirapport 2015 efter november månad

Ekonomirapport 2015 efter november månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2015-12-11 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2015 efter november månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Richard Vahul Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Tertialrapport nämnd april 2015. Utbildningsnämnd

Tertialrapport nämnd april 2015. Utbildningsnämnd Tertialrapport nämnd april 2015 Utbildningsnämnd 1 Sammanfattning 1.1 Verksamhet Utbildningsnämndens ansvarsområden är pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, Gymnasieskola,

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter maj månad

Ekonomirapport 2016 efter maj månad Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-06-17 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter maj månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport* Granskning av delårsrapport Tyresö kommun September 2007 Anders Hägg Frida Enocksson Jonas Eriksson *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning...5

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017 för kommun och bolag

Månadsrapport per februari 2017 för kommun och bolag 2017-03-31 Sid 1 av 6 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Controller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: Hakan.wahlgren@norrtalje.se Månadsrapport per februari 2017 för kommun och bolag Förslag

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-SEPTEMBER perioden avvikelse Periodbudget avvikelse Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

Laholms kommun. Rapport från granskning av årsbokslut Magnus Helmfrid Lina Josefsson Sofie Gydell

Laholms kommun. Rapport från granskning av årsbokslut Magnus Helmfrid Lina Josefsson Sofie Gydell Laholms kommun Rapport från granskning av årsbokslut 2016 Magnus Helmfrid Lina Josefsson Sofie Gydell Resultatanalys 30,6 Kommunens totala utfall i jämförelse med budget och föregående år (mnkr) 19,5 13,1

Läs mer

Årets resultat och budgetavvikelser

Årets resultat och budgetavvikelser Årets resultat och budgetavvikelser Årets uppföljning för perioden januari mars med årsprognos visar på ett resultat på 6,5 mnkr vilket är 2,9 mnkr bättre än budget. Avvikelser mellan prognos och budget

Läs mer

Ekonomisk rapport per

Ekonomisk rapport per Ekonomisk rapport per -10-31 Övergripande ekonomiska händelser Driftbudgetavräkning Det budgeterade resultatet för år uppgår till 27 134. Uppföljningen per den 31 oktober prognostiserar ett helårsresultat

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen november 2017 Socialförvaltningen per november 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 156 340-181

Läs mer

Oktoberrapport Årsprognos för Fastställd av kommunstyrelsen

Oktoberrapport Årsprognos för Fastställd av kommunstyrelsen Oktoberrapport 2017 Årsprognos för 2017 Fastställd av kommunstyrelsen 2017-11-29 Innehållsförteckning Inledning och sammanfattning...3 Verksamhetsuppföljning...4 Ekonomisk redovisning...5 Driftprognos...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 KS/2015:287 Granskningsrapport Anders Rabb Auktoriserad revisor Certifierad kommunal revisor Sofia Nylund Ebba Lind Fredrik Jehrén Simon Löwenthal Granskning av delårsrapport 2016 Solna Stad Granskning

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Emmaboda kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Fredrik Ottosson Bengt-Åke Hägg Lotten Lasson Granskning av delårsrapport 2015 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

En sammanfattning av årsredovisningen för 2014

En sammanfattning av årsredovisningen för 2014 Kortversion av Gislaveds kommuns årsredovisning 2014: En sammanfattning av årsredovisningen för 2014 Den kommunala verksamheten i Gislaved kostar 1443 miljoner kronor och utförs av 2530 medarbetare (vilket

Läs mer

Redovisat resultat per skolområde/förskoleområde/enhet för 2018, kommunala enheter

Redovisat resultat per skolområde/förskoleområde/enhet för 2018, kommunala enheter Bilaga 1 Redovisat resultat per skolområde/förskoleområde/enhet för 2018, kommunala enheter Resultat för perioden januari-december Verksamhet Grundskola inkl f-klass 4 436-10 009 14 445-21 211-2 167 6

Läs mer

Ekonomisk rapport per

Ekonomisk rapport per Ekonomisk rapport per -03-31 Övergripande ekonomiska händelser Det budgeterade resultatet för år uppgår till +40 034 tkr. Uppföljningen per den 31 mars prognostiserar ett helårsresultat på +19 429 tkr.

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med oktober i barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Revisionsrapport Uppföljning av ekonomi, tertial 1. Ragunda Kommun

Revisionsrapport Uppföljning av ekonomi, tertial 1. Ragunda Kommun Revisionsrapport Uppföljning av ekonomi, tertial 1 Ragunda Kommun 12 juni 2015 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Resultat... 3 3. Revisionell bedömning... 4 Sammanfattning Resultatet för

Läs mer

Månadsrapport maj 2019

Månadsrapport maj 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -06-14 Månadsrapport maj Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter maj månad en helårsprognos

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer