Hans Fransson(sd) saknar ersättare. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Ann-Sofie Nylander Jonsson, controller

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hans Fransson(sd) saknar ersättare. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Ann-Sofie Nylander Jonsson, controller"

Transkript

1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, , 18:00 19:40 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Per Sigvardsson(s), Ingrid Jensen(c), Emma Åhlander Hansson(m), Hans Fransson(sd), Gabriela Håveland(s), Mats Arbring(fp) och Per Schjelbred(m) Som ersättare inträder Göte Svensson(s) för Per Sigvardsson(s), Ann- Charlotte Filipsson(c) för Ingrid Jensen(c), Åke Lindström(m) för Emma Åhlander Hansson(m), Dan Bondesson(s) för Gabriela Håveland(s), Lars-Olof Hellborg(fp) för Mats Arbring(fp) och Ingvar Gustavsson(m) för Per Schjelbred(m) Hans Fransson(sd) saknar ersättare Övriga deltagande Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Ann-Sofie Nylander Jonsson, controller Pia Gustavsson, Emmaboda Energi AB Utses att justera Gunvor Karlsson och Berthold Andersson Justeringens plats och tid Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00 Underskrifter sekreterare Paragrafer Tommy Persson ordförande justerande Bo-Eddie Rossbol Gunvor Karlsson Berthold Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd/styrelse KOMMUNFULLMÄKTIGE Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda Gun-Britt Fransson

2 KS/2012:67 54 Besvarande av Medborgarförslag - gång & cykelbana från Bjurbäcksskolan utmed Rådhusgatan och Järnvägsgatan Medborgarförslag inkommit angående trafiksituationen i Emmaboda centrum med förslag på flera förbättringsåtgärder, främst för att öka säkerheten för gång- och cykeltrafikanter. Medborgarförslaget innehåller önskemål om gång och cykelväg samt trottoar mellan Bjurbäcksskolan och Torggatan utmed Rådhusgatan och vidare ner mot järnvägsstationen och sedan västerut på Järnvägsgatan fram till tunneln vid räddningsstationen. Medborgaren förslår även att Rådhusgatan behöver breddas samt överväga om det går att enkelrikta delar av Rådhusgatan. Övergångsställen bör enligt medborgarförslaget anläggas där gång- och cykelvägar korsar tvärgatorna och även till stationsbyggnadens västra del, där cykelställ är placerat. Bilparkering utmed Järnvägsgatan bör flyttas närmare gatan och bör ges samma vinklade design som de som anlagts mellan Storgatan och Rådhusgatan. Teknik- och fritidsnämnden beslutade ta medborgarförslaget i beaktande i arbetet med Emmaboda kommuns översiktsplan samt tillmötesgå inkommet förslag genom att anlägga en gång och cykelväg på Rådhusgatan mellan Bjurbäcksskolan och Torggatan. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige att ta medborgarförslaget i beaktande i arbetet med Emmaboda kommuns översiktsplan samt tillmötesgå inkommet förslag genom att anlägga en gång och cykelväg på Rådhusgatan mellan Bjurbäcksskolan och Torggatan att finansieringen av gång och cykelväg på Rådhusgatan mellan Bjurbäcksskolan och Torggatan finansieras inom Teknik- och Fritidsnämndens budgetram att därmed anse medborgarförslaget besvarat. Yrkanden Rune Magnusson(c) tillstyrker Kommunstyrelsens förslag.

3 att ta medborgarförslaget i beaktande i arbetet med Emmaboda kommuns översiktsplan samt tillmötesgå inkommet förslag genom att anlägga en gång och cykelväg på Rådhusgatan mellan Bjurbäcksskolan och Torggatan att finansieringen av gång och cykelväg på Rådhusgatan mellan Bjurbäcksskolan och Torggatan finansieras inom Teknik- och Fritidsnämndens budgetram att därmed anse medborgarförslaget besvarat.

4 KS/2012:70 55 Besvarande av Medborgarförslag - flytta Vilhelm Mobergsgymnsiet från N Lindåsgatan till f.d. Emmaboda möbelhuset I ett medborgarförslag föreslås det att Vilhelm Mobergsgymnasiet flyttas från Norra Lindåsgatan i Lindås till f.d. Emmaboda Möbelaffär på Järnvägsgatan i Emmaboda. Rektor Thomas Claesson har lämnat följande yttrande i frågan. Förslaget är intressant och en flyttning av skolans verkstadslokaler skulle kunna innebära vissa fördelar. Dock måste konstateras att de verkstadslokaler som i dag disponeras på Norra Lindåsgatan är mycket lämpade för utbildningens behov. Stora resurser har lagts ner för bästa möjliga anpassning av lokalerna. Vilka ombyggnadsbehov som krävs när det gäller den f.d. möbelaffären kan vi i dagsläget inte bedöma. Vi vet dock vad en flyttning av utrustningen som finns i verkstaden i dag kan innebära. Enligt vår bedömning rör sig bara flytten om miljonbelopp. Vår bedömning är att kostnaderna för ombyggnad och anpassning av lokalerna tillsammans med kostnader för flytt av maskinpark m.m. inte tillför utbildningen tillräckligt för att det skall vara motiverat med en flyttning. Bildningsnämnden beslutade att till kommunfullmäktige lämna Thomas Claessons yttrande som svar på medborgarförslaget. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att i enlighet med Thomas Claessons yttrande anse att kostnaderna för ombyggnad och anpassning av lokalerna, tillsammans med kostnader för flytt av maskinpark m.m. inte tillför utbildningen tillräckligt för att det skall vara motiverat med en flyttning att därmed anse medborgarförslaget besvarat. Yrkanden Ann-Marie Fagerström(s) yrkar bifall till Kommunstyrelsens förslag.

5 att i enlighet med Thomas Claessons yttrande anse att kostnaderna för ombyggnad och anpassning av lokalerna, tillsammans med kostnader för flytt av maskinpark m.m. inte tillför utbildningen tillräckligt för att det skall vara motiverat med en flyttning att därmed anse medborgarförslaget besvarat. Förslagsställaren närvarar vid mötet och redogör för sitt förslag.

6 KS/2011: Besvarande av Medborgarförslag - flagga vid turistinformationen i Eriksmåla designad av barnen i Johansfors skola I enlighet med medborgarförslaget har tre flaggor tagits fram, med tryck från teckningar som barn från Johansfors skola har gjort med temat turism. De ska finnas placerade på flaggstänger vid Eriksmåla rastplats under turistsäsongen. I samband med framtagandet av flaggorna så anordnade förslagsställaren en utställning i Åfors Folkets Hus med de teckningar som barnen hade ritat. Vinnarna som fick sina teckningar på flaggorna blev omnämnda och erhöll var sitt pris. En invigning och hissning av flaggorna gick av stapeln på årets Eriksmåla marknad. Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige föreslås besluta att medborgarförslaget är besvarat men hänvisning till förslaget tillmötesgåtts. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige att anse medborgarförslaget som besvarat då det tillmötesgåtts och genomförts i sin helhet. Förslagsställaren närvarar vid mötet och framför sitt tack för hjälpen att genomföra förslaget.

7 KS/2011: Besvarande av Motion - avskaffa 14-dagarsregeln i barnomsorgen på obekväm arbetstid Vänsterpartiets fullmäktigegrupp föreslår i en motion till kommunfullmäktige att 14- dagarsregeln inom barnomsorgen på obekväma arbetstider avskaffas och att man organiserar omsorgen till att även innefatta barn till föräldrar som vikarierar eller är timanställda, så att de kan få barnomsorg med kort varsel. Bildningsnämnden beslutade avslå detta yrkande med nedanstående motiveringar: 1. Personalen som arbetar inom barnomsorgen har enligt gällande arbetstidsavtal rätt att få kännedom om en schemaändring minst 10 arbetsdagar i förväg. Då ordinarie personal används även på obekväma tider kan inte deras schema ändras med kortare varsel. Den s.k. 14-dagarsregeln är alltså en konsekvens av detta avtal. 2. Föräldrar vars barn är inskrivna i barnomsorgen, har redan i dag möjlighet att med kort varsel lämna sina barn för omsorg även under obekväma arbetstider, förutsatt att det är öppet enligt schema någonstans i kommunen och att utrymme finns för att ta emot ytterligare barn där. 3. Om barnomsorg alltid skulle vara tillgänglig för dem som arbetar med kort varsel skulle det innebära att barnomsorgen i Emmaboda kommun skulle vara jouröppen dygnet om, året runt, för att eventuellt ta emot något barn som behöver omsorg. De allra flesta nätter och helger skulle det vara tomt på barn och verksamheten skulle vara orimligt dyr att bedriva. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige att i enlighet med bildningsnämndens yttrande avslå förslaget att anse motionen som besvarad. Yrkanden Nicke Grozdanovski(v) yrkar bifall till motionen. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition dels på Kommunstyrelsens förslag och dels på motionen och finner att Kommunfullmäktige kommer besluta i enlighet med Kommunstyrelsens förslag.

8 att i enlighet med bildningsnämndens yttrande avslå förslaget att anse motionen som besvarad. Reservationer Nicke Grozdanovski(v) reserverar sig mot beslutet till förmån för motionen som inte bifallits.

9 Besvarande av Motion - att kommunen ska inrätta en ut och gå - garanti KS/2012:61 Bakgrund Folkpartiet Liberalerna har inkommit med en motion om Att kommunen ska inrätta en ut och gå garanti. En rätt för den som bor på ett äldreboende att få komma ut i friska luften varje dag om han eller hon så önskar. Samma rätt ska gälla för den som har hemtjänst och behöver hjälp att komma ut. En daglig promenad eller en åktur i rullstolen, när vädret så tillåter, är uppfriskande för alla och envar. Varför då inte kunna ge våra äldre denna rättighet. Socialförvaltningens yttrande på motion Att kommunen ska inrätta en ut och gå garanti Äldreomsorgen i Emmaboda kommun arbetar utifrån ett socialt synsätt som sätter den enskilde i fokus och tillvaratar de förmågor och resurser den enskilde har. Vårt mål är att skapa förutsättningar för den enskilde att ha ett självbestämmande, inflytande över sin vardag och ett meningsfullt liv. Utifrån det sociala synsättet erbjuder vi möjligheten till socialt stöd. Det sociala stödet är en biståndsbedömd insats som ger äldre möjligheter, att utifrån deras önskemål och intresse, komma ut på promenader, restaurangbesök, gå på bio etc. Alla medborgare i vår kommun kan ansöka om att få socialt stöd. I öppna jämförelser var Emmabodas äldre i särskilt boende mest nöjda i länet med deras möjlighet att komma ut. I riket rankades Emmaboda i samma jämförelse på plats 42 av 290 kommuner. Att äldre får tillgång till en social samvaro och komma ut på aktiviteter ser vi som en viktig del av den värdegrund och det sociala synsätt som ligger till grund för vår omsorg. Genom att arbetet utifrån det sociala synsättet har prioriterats inom omsorgen i Emmaboda kommun har vi skapat en verksamhet som erbjuder äldre en meningsfull och aktiv vardag. Socialförvaltningen föreslår socialnämnden att anta socialförvaltningens yttrande på Folkpartiet Liberalernas motion, Att kommunen ska inrätta en ut och gå garanti, och härmed anser motionen besvarad att föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige anta socialförvaltningens yttrande på motion från Folkpartiet Liberalerna angående Att kommunen ska inrätta en ut och gå garanti Socialnämnden beslutade att anta socialförvaltningens yttrande på Folkpartiet Liberalernas motion om Att kommunen ska inrätta en ut och gå garanti och härmed anser motionen besvarad att föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige anta socialförvaltningens yttrande på motion från Folkpartiet Liberalerna om Att kommunen ska inrätta en ut och gå garanti

10 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att anta Socialnämndens yttrande på motion från Folkpartiet Liberalerna om Att kommunen ska inrätta en ut och gå garanti att anse motionen som besvarad. Yrkanden Inge Bark-Lagergren(mp) tillstyrker Kommunstyrelsens förslag. att anta Socialnämndens yttrande på motion från Folkpartiet Liberalerna om Att kommunen ska inrätta en ut och gå garanti att anse motionen som besvarad.

11 KS/2012: Ansvarsfrihet och revisionsberättelser för Regionförbundet Regionförbundet i Kalmar län är ett kommunalförbund som driver tillväxt- och utvecklingsfrågor i länet. Medlemmar är samtliga av Kalmar läns kommuner och även landstinget. Regionförbundet har inkommit med en begäran att medlemmarna beviljar förbundet ansvarsfrihet för verksamhetsåret Förbundets revisorer tillstyrker att Regionförbundets styrelse och de förtroendevalda beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige att Regionförbundets styrelse beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2011.

12 Räddningstjänstförbundet Emmaboda Torsås - årsredovisning 2011 och revisionsberättelse 2011 KS/2012:152 Räddningstjänstförbundet Emmaboda - Torsås (RET) är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten i Emmaboda och Torsås kommuner. I kommunalförbund utan fullmäktige måste medlemmarnas respektive kommunfullmäktige bevilja direktionen för Räddningstjänstförbundet Emmaboda Torsås ansvarsfrihet. Förbundets revisorer tillstyrker att direktionen beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2011 och att årsredovisning för 2011 godkänns. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige att godkänna Räddningstjänstförbundet Emmaboda - Torsås årsredovisning 2011 och bevilja direktionen för Räddningstjänstförbundet Emmaboda - Torsås ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2011.

13 KS/2012: Ny taxa gällande renhållning Matavfallsinsamling är planerat att införas hösten år I och med detta föreslås en miljöstyrande taxa införas för de områden där matavfallsinsamling erbjuds hushållen/verksamheter. Matavfallsinsamlingen kommer att erbjudas kunder boende i tätort och insamlingen planeras att succesivt införas tätort efter tätort. Kunderna kommer att få välja mellan tre olika abonnemang; Matavfallsinsamling, Hemkompostering eller Osorterat avfall. Att välja abonnemanget Osorterat avfall (ej sortera ut matavfallet) med 180 liters kärl ger en ökning av grundavgiften med 865 kr/år (inkl moms). För abonnemangen Matavfallsinsamling (matavfall hämtas i brunt kärl) och Hemkompostering (egen kompost) föreslås inga förändringar i grundavgiften. Viktavgiften för matavfall föreslås vara något lägre (2,6 kr/kg inkl moms) än för brännbart avfall (2,94 kr/kg inkl moms). Miljöstyrande taxa ger kunden ett incitament till att sortera, istället för att införa en obligatorisk insamling av matavfall. Incitamentet ska vara tillräckligt starkt för att stimulera, men avgiften för osorterat ska fortfarande vara rimlig att betala för de som absolut och principiellt vägrar att ansluta sig till insamlingen eller hemkompostera. Korrigering av taxan kommer eventuellt att behövas efter utvärdering och uppföljning av insamlingen. Beslutsunderlag Bilagor: 1. Renhållningstaxa (Bilaga 1). 2. Utdrag av styrelsebeslut (Bilaga 2) Emmaboda Energi o Miljö ABs styrelse föreslår KF att anta den föreslagna taxan efter remiss till Teknik- och fritidsnämnden och Bygg- och miljönämnden. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige att Emmaboda Energi o Miljö ABs styrelse föreslår KF att anta den föreslagna taxan med start

14 KS/2012:11 62 Avsägelse av uppdrag - Ingrid Jensen Ingrid Jensen(c) har kommit in med en begäran om att bli entledigad från sina uppdrag. Avsägelsen gäller uppdrag som ersättare i Emmaboda Flygbana Fastighetsförvaltning AB, Pensionärsrådet, som ordinarie ledamot i Emmaboda Fastighets AB, Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Kommunstyrelsens Planeringsutskott och Räddningstjänstförbundet Emmaboda-Torsås samt ombudsersättare i Kalmar läns Trafik AB och Kommuner i Sydost. att bevilja Ingrid Jensen(c) entledigande från sina uppdrag som ersättare i Emmaboda Flygbana Fastighetsförvaltning AB, Pensionärsrådet, som ordinarie ledamot i Emmaboda Fastighets AB, Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Kommunstyrelsens Planeringsutskott och Räddningstjänstförbundet Emmaboda- Torsås samt ombudsersättare i Kalmar läns Trafik AB och Kommuner i Sydost. att hos Länsstyrelsen begära en ny sammanräkning för Emmaboda kommunfullmäktige. att förrätta följande val Kommunstyrelsen Ledamot: Johan Jonsson, Algutsboda 321, Broakulla Emmaboda Fastighets AB Ledamot: Maria Lemon, Bäckgatan 14, Emmaboda Ersättare: Anja Karlsson-Granlund, Åbyvägen 7, Broakulla Räddningstjänstförbundet Emmaboda Torsås Ledamot: Göran Eriksson, Kammarbo, Nybro Emmaboda Flygbana Fastighetsförvaltning AB Ersättare: Maria Lemon, Bäckgatan 14, Emmaboda

15 KS/2012:11 63 Avsägelse av uppdrag - Gabriela Håveland Gabriela Håveland(s) har kommit in med en begäran om att bli entledigad från alla sina uppdrag med omedelbar verkan från och med 16 augusti Anledningen är att Gabriela Håveland har ändrat bostadssort och kan därmed inte ha politiska uppdrag i Emmaboda kommun. Avsägelsen gäller uppdrag som ledamot tillika vice ordförande i kommunfullmäktige, ledamot i Teknik- och fritidsnämnden och Hållbar Hälsa och Miljö samt ersättare i Emmaboda Fastighets AB, Kommunstyrelsen, Socialnämnden och Kommunstyrelsens Planeringsutskott. att bevilja Gabriela Håveland(s) entledigande från sina uppdrag som ledamot tillika vice ordförande i Kommunfullmäktige, ledamot i Teknik- och fritidsnämnden och Hållbar Hälsa och Miljö samt ersättare i Emmaboda Fastighets AB, Kommunstyrelsen, Socialnämnden och Kommunstyrelsens Planeringsutskott att hos Länsstyrelsen begära en ny sammanräkning för Emmaboda kommunfullmäktige.

16 KS/2012:11 64 Val av ombud och ersättare i bolag Emmaboda kommunfullmäktige har att förrätta följande val av ombud och ersättare i bolag. (från och med efter ordinarie bolagsstämma 2012 intill bolagsstämma 2013) Förslag till beslut att förrätta följande val från och med efter ordinarie bolagsstämma 2012 intill bolagsstämma 2013 EMMABODA ELNÄT AB Ombud: Ersättare: EMMABODA ENERGI OCH MILJÖ AB Ombud: Ersättare: EMMABODA BOSTADS AB Ombud: Ersättare: EMMABODA FASTIGHETS AB Ombud: Ersättare: EMMABODA FLYGBANA FASTIGHETSFÖRVALTNING AB Ombud: Ersättare: MÖJLIGHETERNAS HUS AB Ombud: Ersättare: AB GLASRIKET Ombud: Ersättare: KALMAR LÄNS TRAFIK AB Ombud: Ersättare: LYCKEBYÅNS VATTENFÖRBUND

17 Ombud: Ersättare: KOMMUNER I SYDOST Ombud: Ersättare: att punkten utgår med motiveringen att valen till ombud måste följa de nya ägardirektiven.

18 Inkomna Medborgarförslag och Motioner KS/2012:201, KS/2012:194, KS/2012:173 Medborgarförslag Parken vid Folkets Hus och Emmaboda bibliotek(2012:173) Medborgarförslag Köp in i-pad/ datorer till alla elever på mellanstadiet på Vissefjärda skola(2012:194) Motion Social investeringsfond En form av social friskvård(2012:201) att anteckna informationen till protokollet.

19 KS/2012: Interpellation Kommunfullmäktigeledamoten Nicke Grozdanovski(v) ställer interpellation till Teknik- och fritidsnämndens ordförande Per Sigvardsson(s) om upphandling av Bowlinghallen.

20 KS/2012:9 67 Frågor och svar i kommunfullmäktige Kommunfullmäktigeledamoten Inger Bark-Lagergren(mp) ställer följande fråga i kommunfullmäktige: Sorterare Emmaboda kommun kapital- och byggvaror som kan återanvändas? Som exempel har hon själv sett stora containrar stå vid Lindås skola som nu renoveras. I skolan fanns säkert mycket som skulle kunna återanvändas och som förslag skickas till våra grannländer tvärs över Östersjön. De skulle tacksamt ta emot begagnade datorer, stegar m.m. Kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Fagerström(s) framför att hon inte har svar på frågan men undrar om Inger Bark-Lagergren själv har framfört detta till ansvariga och om hon sett varor som hon själv nämner ligga i containrarna? Inger Bark-Lagergren har sett stegar ligga i containrar men inte själv ställt frågan till ansvariga.

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2012-08-28 97 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2012-08-28, kl. 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) saknar ersättare

Läs mer

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2011-01-31 1 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2011-01-31, 18:00 19:00 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(s), Maria Ixcot Nilsson(s), Hans Fransson(sd), Anne Thuresson(kd),

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten 2012-06-25 58 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2012-06-25, kl. 18:00-20:10 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c), Emma Åhlander Hansson(m), Christer Jonsson(c), Inger

Läs mer

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2018-06-18 1 Plats och tid Emmaboda kommunhus Karl-Oskar, 2018-06-18, 16:00-17:00 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl. 18:00-19:45 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tema Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef,

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30 2013-11-25 116 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-11-25, 18:00 20:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tema Utses att justera Justeringens plats och tid Samtliga närvarande med undantag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

Sten-Olof Johansson (M)

Sten-Olof Johansson (M) 2018-05-08 1 Plats och tid The Glass Factory, 2018-05-08, 13:00-16:30 Beslutande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Dan Bondesson (S) ersätter Jan-Olof Jäghagen (S) Per

Läs mer

Inger Bark-Lagergren(mp) deltar från 50 Patrik Ideström(s) deltar från 52 Hans Fransson(sd) saknar ersättare

Inger Bark-Lagergren(mp) deltar från 50 Patrik Ideström(s) deltar från 52 Hans Fransson(sd) saknar ersättare 2011-05-30 69 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2011-05-30, kl. 18:00 21:00 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Christer Jonsson(c), Maria Ixcot Nilsson(s), Bo Eddie Rossbol(s),

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 2013-03-25 18 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Per Sigvardsson(s), Christer Jonsson(c), Hans Fransson(sd), Maria Svensson(s),

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Anders Svensson, tf kommunchef

Tommy Persson, kommunsekreterare Anders Svensson, tf kommunchef 2018-03-26 1 Plats och tid Emmaboda Folkets hus, 2018-03-26, 18:00-20:00 Beslutande Se närvaroförteckning sid 2 Övriga deltagare Tommy Persson, kommunsekreterare Anders Svensson, tf kommunchef Utses att

Läs mer

Marie-Louise Eddegård (s) Berthold Andersson (m) Ingrid Jensen (c) ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Marie-Louise Eddegård (s) Berthold Andersson (m) Ingrid Jensen (c) ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2018-06-11 1 Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, Rådhusgatan 2B, 2018-06-11 kl.18.00 20:30 Beslutande Närvarande ersättare Inger Rossbol (s), ordförande Göte Lundberg (c) Annika Karlsson (s) Maj Brith

Läs mer

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2018-03-06 1 Plats och tid Emmaboda Folkets hus, 2018-03-06, 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Tema Sten-Olof Johansson (m) ordförande Stig-Ove Andersson (S) ersätter Ann-Marie Fagerström (s) Maria

Läs mer

Datum för anslags Nedtagande

Datum för anslags Nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl.18:00 18:20 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef

Läs mer

Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S) Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00. Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S)

Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S) Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00. Emma Åhlander Hansson(M) och Luigi Ixcot Rojas(S) 2014-04-07 51 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2014-04-07, 18:00 19:45 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tema Utses att justera Justeringens plats och tid Samtliga närvarande med undantag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Teknik- och fritidsnämnden Plats och tid Emmaboda idrottsplats inklusive rundresa i kommunen, kl.08:30 16:30. Ajournering 09:05-09.15. Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10

Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10 Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10 Plats och tid Beslutande Moberg, Järnvägsgatan 28, Emmaboda onsdagen den 22 februari 2012, kl 08.30-12.00 Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristin Rosell (s)

Läs mer

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden

Emmaboda kommun Teknik- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sid 101 Plats och tid Beslutande Storegården i Vissefjärda onsdagen den 11 december 2013, kl 08.30-12:30 Per Sigvardsson (S) ordförande Annchristine Rosell (S) Anders Fransson (S) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S)

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 17:30-18:30 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C) Emma Åhlander Hansson (M) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Tommy Aarna, 105 Majlis Johansson, kommunsekreterare Utses

Läs mer

Näringslivets konkurrenskraft, Ann-Christine Torgnyson näringslivsutvecklare. Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00

Näringslivets konkurrenskraft, Ann-Christine Torgnyson näringslivsutvecklare. Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 08:00 2014-05-05 68 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2014-05-05, 18:00 19:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Tema Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(S), Gullvi Dahllöf(S),

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, , 18:00 20:15

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, , 18:00 20:15 2013-01-28 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-01-28, 18:00 20:15 Beslutande Övriga deltagande Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(s), Bo Eddie Rossbol(s), Ingrid Adolfsson(s),

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS Plats och tid Inredia, kl 18.00-20.50 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Johanna Eriksson, förslagsställare, 40 Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-05-07

Sammanträdesdatum 2014-05-07 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Vissefjärda bibliotek,, kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annchristin Rosell, (S) Stig Skruvik, (S) Anders Fransson,

Läs mer

Hagen Pumplun saknar ersättare. Maria Ixcot Nilsson deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef

Hagen Pumplun saknar ersättare. Maria Ixcot Nilsson deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef 2010-02-01 1 Plats och tid Folkets Hus Nygatan 8 Emmaboda, 2010-02-01, 18:00 18:35 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Per Sigvardsson(s), Christer Jonsson(c), Ann Helene Jonsson(m), Inger Bark

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Bjurbäcksskolans textilslöjdsal, kl. 08:30 11:30 Ajournering 10:00-10:10 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annika Karlsson, (S) Christer

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

2011-03-11 Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

2011-03-11 Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2011-03-07 9 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2011-03-07, 18:00 21:15 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(s), Maria Ixcot Nilsson(s), Anders Johansson(kd), Hans

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S)

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S) Bildningsnämnden 2013-09-25 1 (10) Plats och tid Moberg onsdagen den 25 september 2013 kl. 15.00-17.00. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 86-87, kl. 15.00-16.20 Ann Helene Jonsson (M), ordförande

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2012-10-31. kl.8.30-12 Besök av revisorerna 8:30 9.30

Teknik- och fritidsnämnden 2012-10-31. kl.8.30-12 Besök av revisorerna 8:30 9.30 Sid81 Plats och tid Möjligheternas Hus i Emmaboda onsdagen den 31 oktober 2012 kl.8.30-12 Besök av revisorerna 8:30 9.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Patrik

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-09-29. Leif Karlsson (M) vice ordförande, Per Sigvardsson (S), Gunvor Karlsson (S)

Sammanträdesdatum 2014-09-29. Leif Karlsson (M) vice ordförande, Per Sigvardsson (S), Gunvor Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 112 (20) Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 18:00 19:45 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordförande, Ann-Marie Fagerström (S) Ann-Charlotte Filipsson (C), Emma Åhlander

Läs mer

Pia Lindau, sekreterare Jan Bonell, förvaltningschef Agneta Turnstedt, ekonom Åsa Albertsson, utvecklingsstrateg Azra Omic, ingenjör 80

Pia Lindau, sekreterare Jan Bonell, förvaltningschef Agneta Turnstedt, ekonom Åsa Albertsson, utvecklingsstrateg Azra Omic, ingenjör 80 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar,, kl. 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson (S) ordförande Annika Karlsson (S) Christer Norrby (S) Inger Rossbol

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 72 Plats och tid Mikaelsgården Lindås,, kl. 13:00-15:10 Beslutande Ann-Marie Fagerström (S) ordförande Stig-Ove Andersson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S) Maria Ixcot

Läs mer

VAL AV AVFALLSABONNEMANG

VAL AV AVFALLSABONNEMANG 2015-03-10 VAL AV AVFALLSABONNEMANG I Emmaboda kommun är matavfallsinsamling infört i de områden som har tätortstömning. Genom att välja abonnemang för avfallshämtning kan ni göra en insats för miljön.

Läs mer

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 52-67

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 52-67 Plats och tid Inredia, måndagen den 30 maj 2016 kl 18:00-18:45 ande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tallbacken 1, Esplanaden 8 i Emmaboda kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annika Karlsson, (S) Christer Norrby, (S) Inger

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Sammanträdesdatum Leif Karlsson(M),

Sammanträdesdatum Leif Karlsson(M), SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 136 (17) Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 18:00 20:45 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför., Ann-Marie Fagerström (S), Bo Sunesson(C) Emma Åhlander Hansson(M), Jan-Olof

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum. Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) ...

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum. Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) ... PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2018-11-12, kl. 1000-1100 Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) Anita Sköld (M) Linda Jonsson (V) Björn Sohlberg

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Anki Jarl Bernt Franzén. Kommunkontoret kl

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Anki Jarl Bernt Franzén. Kommunkontoret kl Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 19.00 20.25 1 (14) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Utses justera Anki Jarl

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6) 2013-12-04 12 1(6) Plats och tid Åre gymnasieskola i Järpen, skolsal 1, kl 17.00 17.30. Beslutande Leif Nord, M, ordförande Egon Eriksson, M Daniel Danielsson, C Mats Tysk, C (ersättare Åke Granlöv, C)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 16:30-17:30 Beslutande Ej närvarande Övriga deltagande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C)

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 2009-04-20 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 18.00 20.00 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Anders Rydell (S) BrittInger

Läs mer

Kommunfullmäktige Nils Malmberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

Kommunfullmäktige Nils Malmberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Samlingssal, Idrottsvägen Boda Glasbruk,, 18:00-21:15 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C) Emma Åhlander Hansson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Göran Eriksson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare Sven-Åke Gustavsson kommunrevisionen. Susanne Öhrn (S) och Jan-Åke Jansson (KD)

Göran Eriksson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare Sven-Åke Gustavsson kommunrevisionen. Susanne Öhrn (S) och Jan-Åke Jansson (KD) 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 19.00 19.40 Beslutande Ledamöter Se sid 2 Övriga närvarande Göran Eriksson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare Sven-Åke

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 18 juni 2012, klockan 08:00 09:00. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Mari-Teres Ögren (S),

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Kumla Folkets Hus, Teatern, 2011-10-18, klockan 18:30-18:40 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Denis Nilsson (V) Katarina

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum 2015-03-18

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum 2015-03-18 PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sal Karl Oskar, kommunhuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi Dahllöf,

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Sammanträdesdatum Stig-Ove Andersson (S)

Sammanträdesdatum Stig-Ove Andersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 18:00-21:20 Beslutande Ej närvarande Bo Eddie Rossbol(S) ordför. Ann-Marie Fagerström(S) Bo Sunesson(C) Emma Åhlander Hansson(M)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2010-12-01 92

Teknik- och fritidsnämnden 2010-12-01 92 Teknik- och fritidsnämnden 2010-12-01 92 Plats och tid Storegården, Vissefjärda, onsdagen den 1 december 2010, kl 08.30-12.15 Beslutande Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristin Rosell (s) Anders Fransson

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Teatern, Kumla Folkets hus, måndagen den 27 maj 2002 klockan 18.30-19.45 Beslutande Samtliga ledamöter utom Tjänstgörande ersättare Liselott Rehnman (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum, Moberg i kommunhuset, kl. 08.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Niklas Banérsson (C) ordförande Rune Magnusson (C) Hans Ohlsson (M) deltog

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunevisionen. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunevisionen. Sammanträdesdatum Kommunevisionen Paragrafer 1-14 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Yllet 1 08.30-15.00 Beslutande Övriga deltagare Ingvar Nilsson Harald Hansen Ted Sandbech HansEmanuelsson Nils-Olof Johansson Bo Rosengren

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Medborgarhuset Park, kl 18.30-19.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter utom: Ida Hägne ( s) Jörgen Fransson (s) Karl Johan Froh (m) Anna Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2014-10-27 71 Tid och plats Måndagen den 27 oktober 2014 kl. 14.00-14.45 Sessionssalen, förvaltningsbyggnaden Beslutande Övriga deltagare Se bifogad deltagar-/ uppropslista Bilaga 1 Maria

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-08-11 185 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid kl. 15:50-16:00 Ledamöter Jonas Sundström (S) Rasmus Möller (M) Kajsa Ezelius (S) Robert Andersson (SD) Frida Nilsson (C) Pär Johnson (L) Christian Poucette (M) Carina Ohlsson

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-05-28 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-06-09 178 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-14.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Eva Didriksson, s Tomas Söreling, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v Per-Inge

Läs mer