SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för Kraften 1 i Innerstaden i Malmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för Kraften 1 i Innerstaden i Malmö"

Transkript

1 datum diarienummer Dp 5215 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kraften 1 i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda nämnder, statliga och kommunala organ, sakägare och andra som kan ha ett väsentligt intresse av förslaget. Följande sammanställning redovisar samråds- och remissynpunkter. Stadsbyggnadskontorets kommentarer redovisas i kursiv stil. I förekommande fall motsvarar siffror inom parentes specifika frågor eller synpunkter i yttrandet som kommenteras. MYNDIGHETER SBK/SAMRÅDSREDOGÖRELSE v 2 Länsstyrelsen lämnar i yttrande följande synpunkter Länsstyrelsen konstaterar att planområdet utsätts för trafikbuller. Fasader mot Spånehusgatan och Båstadsgatan förväntas utsättas för ekvivalentnivåer mellan 55 och 58 db(a) och maximala nivåer på db(a). Gällande riktvärden för infrastrukturbuller kommer alltså att överskridas. Boverket anger i sina allmänna råd Buller i planeringen (2008:1) att nya bostäder bör kunna medges där den dygnsekvivalenta ljudnivån vid fasad uppgår till db(a) under förutsättning att det går att åstadkomma en tyst sida. Enligt planbeskrivningen är det möjligt att skapa genomgående lägenheter med tillgång till tyst sida i de lägre byggnadsdelarna, men inte i de högre delarna. Med ledning av plankartan gör Länsstyrelsen bedömningen att en betydande del av lägenheterna alltså kommer att sakna tyst sida. (1) Länsstyrelsen ser detta som särskilt problematiskt med tanke på att fasaderna samtidigt kommer att utsättas för höga maxnivåer. Ekvivalenta och maximala 1 (7)

2 ljudnivåer bör enligt de allmänna råden alltid beaktas samlat vid bedömning av risken för störning. Planförslaget innehåller en bestämmelse om störningsskydd som är så flexibel att det inte går att utläsa av den vilken ljudkvalitet som ska uppnås när området bebyggs, eftersom den innehåller både formuleringar om att klara riktvärdet 55 db(a) vid fasad och formuleringar om avstegsfall. Det förefaller därför svårt att tillämpa bestämmelsen vid efterföljande lovgivning. Länsstyrelsen menar därför att Malmö stad i det fortsatta planarbetet bör klargöra vilka förutsättningar som måste uppfyllas för att bebyggelse ska vara möjlig på platsen.(2) Om det finns planer på att åtgärda gatumiljön så att bullernivån kommer att sänkas bör det framgå av planbeskrivningen. (3) Om ljudnivåerna förväntas ligga kvar över riktvärdena bör planförslaget anpassas så att merparten av lägenheterna kan få tillgång till en tyst sida. (4) Länsstyrelsen menar sammantaget att det inte är möjligt att pröva platsen lämplig för föreslagen bebyggelse utan klargöranden i bullerfrågan och förtydligande av bestämmelsen om störningsskydd. Länsstyrelsen kan därför komma att ingripa vid sin tillsyn enligt 11 kap PBL. 1. Detaljplanen gör det möjligt att bebygga fastigheten, antingen med den sammansättning av lägenheter som har varit utgångspunkten för den redovisade bullerutredningen, eller med någon annan sammansättning. Det föreliggande förslaget till bebyggelse bedöms av Stadsbyggnadskontoret i princip kunna genomföras i enlighet med detaljplanen och dess planbestämmelse om buller, om än med vissa justeringar. Flertalet av lägenheterna i förslaget kommer att ha tillgång till en ljuddämpad gårdssida. Vissa lägenheter i byggnadens hörndel har däremot inte denna möjlighet, varför en viss bearbetning behöver ske av bebyggelseförslaget men inte detaljplanen. 2. Formuleringen av bestämmelsen är en del av den tillämpningsskrift avseende trafikbuller som är resultatet av ett samarbete mellan stadsbyggnadskontoret, miljöförvaltningen, fastighetskontoret och gatukontoret. I kombination med att texten i planbeskrivningen inte är fullt utvecklad kan bestämmelsen framstå som otydlig och alltför generös och flexibel. Avsikten med bestämmelsen är skapa tydliga och förutsebara förutsättningar. Stadsbyggnadskontoret instämmer i att den nuvarande utformningen av bestämmelsen och av texten i beskrivningen inte ger denna tydlighet. Planbeskrivningen kompletteras och utvecklas för att tydligare avspegla vad som gäller beträffande avsteg från riktvärdena. 3. Planer finns på att bygga om Spånehusgatan till cykelfartsgata, vilket kommer att påverka trafikbullersituationen positivt. Dessa planer är dock inte så långt framskridna att det går att räkna med detta som en förutsättning. Planbeskrivningen kompletteras dock med denna uppgift. 4. Merparten av lägenheterna i det föreliggande bebyggelseförslaget har tillgång till ljuddämpad sida. Se vidare kommentar till punkt 1. 2 (7)

3 KOMMUNALA OCH REGIONALA ORGAN Tekniska nämnden lämnar i skrivelse följande yttrande: Planbeskrivningen anger att lägenheterna i planen är att betrakta som studentlägenheter när det gäller parkeringsbehovet. Det finns dock inget i planen i övrigt som talar för att det ska vara studentlägenheter. Med anledning av detta ska ett högre behovstal användas. Dessutom ska även besöksparkering finnas. (1) De redovisade illustrationerna på s. 7 är för små och går ej att tyda. De bör kompletteras med beskrivning av vad de visar, väderstreck mm. (2) Det bör under ekonomiska genomförandefrågor förtydligas att det kan komma att krävas ett exploateringsavtal. Detta avtal, vilket reglerar iordningställande av allmän platsmark och ersättning för marköverföring, ska träffas mellan exploatören och kommunen. Det bör också framgå att exploateringsavtalet ska vara undertecknat innan planen kan antas. (3) Plankartan bör kompletteras med utfartsförbud vid korsningen. Exakt avgränsning ska beslutas i samråd med gatukontoret. 1. Parkeringsbehovet bedöms slutligt i samband med bygglovansökan. I planarbetet och i planbeskrivningen har det utgåtts ifrån projektets nuvarande utformning, med små lägenheter lämpliga som studentboenden. Det är möjligt men inte lämpligt att i förväg låsa lägenhetsstorlekarna i den aktuella detaljplanen. 2. Illustrationsmaterialet ses över och kompletteras inför granskningsskedet. 3. Detaljplanen omfattar enbart mark som är och ska förbli i privat ägo. Frågan om behovet av exploateringsavtal har efter samrådet avklarats i samråd med Gatukontoret. 4. Plankartan kompletteras med utfartsförbud i enlighet med Tekniska nämndens yttrande. Miljönämnden meddelar genom miljöförvaltningen i yttrande att man tillstyrker förslaget under förutsättning att redovisade synpunkter beaktas och arbetas in. Miljöförvaltningen förutsätter att planbestämmelsen om buller kommer att klaras. Dock ser förvaltningen att den kan bli svår att klara för hörnlägenheter om intentionen i planbeskrivningen, med endast små lägenheter, ska följas. Förvaltningen instämmer därför i det som framgår av planbeskrivningen att bullerfrågan måste diskuteras mer i det fortsatta planarbetet. (1) Miljöförvaltningen instämmer även i att markföroreningarnas omfattning bör undersökas vidare, eftersom den befintliga undersökningen endast är gjord på de delar som inte var bebyggda. (2) 3 (7)

4 Infiltration av dagvatten i marken kan vara olämpligt beroende på markens status med avseende på föroreningar, eftersom det finns risk för att föroreningar kan spridas med dagvattnet vid infiltration. Det bör även i planbeskrivningen förtydligas till vilket nät dagvattnet ska ledas. (3) 1. Trafikbullerutredningen bygger på ett av flera möjliga sätt att disponera byggrätten. Hur lägenheterna kan eller behöver utformas i detalj med hänsyn till trafikbullersituationen kommer att behöva studeras i samband med bygglovet, då även förnyade bullerutredningar kan komma att krävas och ligga till grund för lämplighetsbedömningen. 2. Kompletterande markmiljöundersökningar kommer att genomföras i den fortsatta planprocessen. 3. Planbeskrivningen anger att dagvatten ska ledas till det allmänna VAnätet men att det ska fördröjas i så stor utsträckning som möjligt på den egna fastigheten. Beskrivningen kompletteras så att det framgår att det med hänsyn till en eventuell föroreningssituation kan vara olämpligt med infiltration. Södra Innerstadens stadsdelsfullmäktige meddelar i yttrande att man anser att det finns sociala risker med ett stort antal smålägenheter i samma fastighet och att en mer blandad sammansättning av lägenhetsstorlekar hade varit bättre. I övrigt anser stadsdelsfullmäktige att planen stämmer med intentionerna i ÖP 2012 och uppskattar att den avrivna tomten kommer att bebyggas. Detaljplanen innehåller inga bestämmelser om lägenheternas storlek. Dock påverkas parkeringsbehovet av hur projektet är sammansatt. Om man väljer att bygga större lägenheter blir parkeringsbehovet ett annat, vilket förutsätter ytterligare diskussioner om var denna parkering kan ske. Stadsbyggnadskontoret gör bedömningen att det finns ett stort behov och goda förutsättningar att inom fastigheten skapa bra, mindre lägenheter för exempelvis studenter och delar inte stadsdelsfullmäktiges farhågor om sociala risker förknippade med sammansättningen av lägenheter. Räddningstjänsten Syd lämnar i yttrande följande synpunkter: Brandvatten finns i Spånehusgatan. Planbeskrivningens avsnitt gällande brandvatten kan med fördel förtydligas enligt följande: Avståndet mellan brandpost och uppställningsplats för räddningstjänstens släckfordon ska vara maximalt 75 meter. Avståndet mellan uppställningsplats och byggnadernas entréer skall vara maximalt 50 meter. Området är beläget inom normal insatstid. 4 (7)

5 Vid den fortsatta planeringen av området och vid projektering av byggnader skalla räddningstjänstens tillgänglighet för utrymning beaktas. Tillgänglighet och utrymningsförhållanden för såväl befintliga som tillkommande byggnader skall beaktas. Om tillgängligheten inte kan säkerställas krävs att byggnaderna dimensioneras för utrymning utan räddningstjänstens medverkan. Det innebär att trapphusen skall uppfylla lägst klass Tr2, alternativt att ytterligare en oberoende utrymningsväg skall anordnas. För vidare information, se råd och anvisningar Tillgänglighet för räddningstjänsten på ww.rsyd.se. För indragen våning kan stigbrygga eller motsvarande anordning vara nödvändigt. Planbeskrivningens text om tekniska genomförandefrågor kompletteras med räddningstjänstens uppgifter. Följande har inget att erinra mot förslaget: Fritidsförvaltningen enligt skrivelse VA Syd Malmö museer Skånetrafiken Serviceförvaltningen Kommunala Lantmäterimyndigheten SAKÄGARE OCH ÖVRIGA E.ON Värme meddelar i skrivelse att man inte har något att erinra mot detaljplanen. Man ser det som positivt att eventuellt kunna ansluta fastigheten till fjärrvärmenätet. E.ON Gas Sverige AB meddelar i yttrande att man inte har något att erinra i ärendet. Man meddelar även med anledning av närheten till deras natur- och biogasnät att gas kan vara ett intressant energialternativ för den planerade verksamheten. Malmö högskola meddelar i yttrande att man med tillfredsställelse noterar att bebyggelsen är tänkt som boende för studenter. Boende i fastigheten Kraften 2 framför i skrivelse följande synpunkter som här har sammanfattats av stadsbyggnadskontoret. Den nya detaljplanen innebär en stor förändring jämfört med den som gäller idag, att utesluta kommunfullmäktige från insyn verkar inte betryggande. (1) Bebyggelsen som föreslås i hörnet Spånehusvägen/Båstadsgatan är för hög. Ett 20 meters torn på denna plats åsidosätter kvarterets egenart och skapar ett fokus i kvarteret som ignorerar helheten. Platsen behöver inte ett landmärke. (2) 5 (7)

6 Lägenheterna vänder sig till personer med lågt förväntat bilinnehav och därför anses parkeringsbehovet vara mindre. Det finns redan idag brist på parkeringsplatser i området och om man bygger ytterligare 45 lägenheter kommer detta att förvärras. Detaljplanen reglerar inte upplåtelseformen och kan inte garantera att det är just personer med lågt bilinnehav som flyttar in. Det finns små möjligheter att lösa parkeringsbehovet genom parkeringsköp eller avtal inom 500 meter från fastigheten. Möjligheten att anordna handikapparkering i garaget under Arildsplan torde vara obefintlig eftersom det är kö till dessa platser idag.(3) Utrymme verkar saknas för cykelparkering på den egna fastigheten eftersom den gemensamma ytan på innergården är liten. (4) Att bygga smålägenheter för studenter med gemensamma ytor på gården, befaras medföra stora störningar för andra boende i kvarteret i form av bråk, fester och dylikt. (5) Angående beskrivningen av förutsättningar och omgivningar; Superbussar och spårväg ligger långt fram i tiden och betydelsen av denna eventuella framtid för bebyggandet av Kraften 1 är överdriven. (6) Det stämmer inte att det finns en taxistation på Spånehusvägens södra sida och vandrarhemmet är inget renodlat kommersiellt boende. (7) 1. Att detaljplanen skiljer sig åt från den som för närvarande gäller för fastigheten är i sig inte själ att välja en annan ordning för antagandet av detaljplanen. Stadsbyggnadskontoret har gjort bedömningen att detaljplanen är en sådan plan som varken är av större vikt eller har principiell betydelse och kan därför låta stadsbyggnadsnämnden anta planförslaget, i enlighet med 5 kap 27 plan- och bygglagen. 2. Stadsbyggnadskontoret har gjort bedömningen att en högre byggnadsdel kan passa väl in i miljön. Anpassningar har gjorts under det inledande arbetet för att se till att denna inte blir alltför dominerande. Planhandlingarnas illustrationsmaterial kompletteras dock så att det bättre visar på den påverkan den nya byggnaden får på sin omgivning. 3. Utredningen av parkeringsbehovet utgår i detaljplaneskedet ifrån vad som idag är känt om projektets innehåll. För närvarande är inriktningen att det är mindre lägenheter för studenter som avses uppföras och detta gör att den preliminära bedömningen av parkeringsbehovet har gjorts så som den redovisas i detaljplanen. Vid bygglovgivning prövas detta på nytt utifrån de förutsättningar som gäller vid det tillfället. 4. De loftgångar som avses uppföras på gårdssidan utformas så att det också är möjligt att parkera cyklar utanför respektive entrédörr. Kan inte behovet lösas på detta sätt finns det möjlighet att inom fastighetens byggrätt ordna cykelparkering inomhus. 6 (7)

7 5. Malmö stad har ett stort behov av nya bostäder i allmänhet och bostäder för yngre och studenter i synnerhet. Eventuella störningar i boendemiljön hanteras genom anmälan till fastighetsägare eller miljöförvaltningen. Förväntningar eller farhågor om störningar från de personer som kommer att bo inom planområdet kan inte anses vara en begränsande förutsättning i arbetet med detaljplanen. 6. Det stämmer att superbussar och spårväg är projekt som ligger i framtiden. Dock är planområdet fortfarande beläget i närheten av väldigt starka kollektivtrafikstråk, vilka av kapacitetsskäl kommer att uppgraderas på det ena sättet eller det andra. 7. Planbeskrivningen ses över så att uppgifterna om verksamheter i omgivningen stämmer. Följande har inget att erinra mot förslaget. E.ON Elnät enligt skrivelse MKB Fastighets AB Skanova Hyresgästföreningen I övrigt har inga anmärkningsskrivelser från kända sakägare och övriga inkommit mot förslaget. ÖVRIGA JUSTERINGAR EFTER SAMRÅDET Planhandlingarna har justerats i enlighet med de kommentarer som redovisas i anslutning till stadsbyggnadskontorets kommentarer ovan. Som resultat av vidare bearbetning inom stadsbyggnadskontoret har härutöver även följande ändringar gjorts i planhandlingarna: Bestämmelser på plankartan om högsta tillåtna våningsantal på de planerade lägre byggnadsdelarna har tagits bort. Detaljplanen innehåller redan bestämmelser om högsta byggnads- och totalhöjd, vilket bedöms vara tillräckligt för att byggnaden inte ska hamna över den befintliga takfoten i resten av kvarteret. Den tidigare bestämmelsen om lägsta rumshöjd i den del av byggnaden som ska vara möjlig att bygga eller ombilda som lokal, har tagits bort. Bestämmelsen om fasadmaterial och kulör har formulerats om för att ge möjlighet till en något friare diskussion i lovskedet om dessa frågor. Josephine Nellerup Mikael Ström Remin 7 (7)

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö 2009-06-11 Dp 5076 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö datum 2012-08-23 diarienummer 2011-00887 Dp 5234 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö 20xx xx xx 2011-05-31 Dp 5184 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Emilia Hammer 2016-11-02 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 9 november 2016 Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd Remiss

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Skola väster om Pildammsvägen i Hyllie i Malmö MYNDIGHETER

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Skola väster om Pildammsvägen i Hyllie i Malmö MYNDIGHETER datum 2013-11-14 diarienummer 2009-00844 Dp 5164 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Skola väster om Pildammsvägen i Hyllie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

1 Bakgrund och uppdrag

1 Bakgrund och uppdrag MEMO TITEL DATUM 27. januari 2017 TILL KOPIA FRÅN PROJEKTNR. Åsenvägen, Lerum - Bedömning av trafikbullersituationen Lerums kommun A093503 Kristoffer Hultberg, krhu@cowi.se A093503 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande:

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande: V 150101 datum 2015-11-04 diarienummer 2014-48 ÄDp 5122 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan för del av fastigheten LANDSKONTORISTEN 1 i Rosengård i Malmö Planförslaget har varit

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret September 2009 Karin Norlander, planarkitekt UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö 2009-04-15 Dp 5068 UNDERRÄTTELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda

Läs mer

UNDERRÄTTELSEHANDLING

UNDERRÄTTELSEHANDLING V 130710 datum 2014-02-24 diarienummer 2011-00634 Dp 5208 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten BOLMÖRTEN 9 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

datum Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö

datum Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö datum 2013-03-20 diarienummer 2012-00723 Dp 4582 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Bohus 5 m fl i Innerstaden

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Bohus 5 m fl i Innerstaden 2011-08-10 Dp 5150 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Bohus 5 m fl i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö.

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. datum 2013-03-22 diarienummer 2011-01214 Dp 5241 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2011-09-06 diarienummer 2010-00707 Dp 5178 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av kv. VÄNDROSTEN mm i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

Förslag till detaljplan för Sjöryd 1:20 m.fl. (Järnvägsgatan 7) i Mullsjö, Mullsjö kommun, Jönköpings län

Förslag till detaljplan för Sjöryd 1:20 m.fl. (Järnvägsgatan 7) i Mullsjö, Mullsjö kommun, Jönköpings län 1(5) Samrådsredogörelse Datum Diarienummer 2016-09-14 2014/2044 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Förslag till detaljplan för Sjöryd 1:20 m.fl. (Järnvägsgatan 7) i Mullsjö, Mullsjö kommun, Jönköpings län Hur samrådet

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

Sist i dokumentet görs en sammanställning av de revideringar som gjorts i antagandehandlingen till följd av inkomna synpunkter.

Sist i dokumentet görs en sammanställning av de revideringar som gjorts i antagandehandlingen till följd av inkomna synpunkter. 2018-03-12 Dnr PLAN 2012.6 Detaljplan för Söderbymalm 3:125 med flera, Vallagränd Kommundel Handen GRANSKNINGSUTLÅTANDE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2015-01-26, 16 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen.

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. 2018-11-05 Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. Lönsboda, Osby kommun, Skåne län Förslag till detaljplan har varit på granskning under tiden 2017-09-01 2017-09-21

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för kv Duvan 13 upprättas med standardförfarande, vilket innebär att samrådet kommer att följas av ett granskningsförfarande

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015.

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(3) Datum Vår beteckning 2015-11-05 KS 2013/34 nr. 48 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Förslag

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

datum 2014-11-04 Detaljplan för område norr om kv Polonäsen i Fosie i Malmö

datum 2014-11-04 Detaljplan för område norr om kv Polonäsen i Fosie i Malmö datum 2014-11-04 diarienummer 2014-140 Dp 5258 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för område norr om kv Polonäsen i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

FÖRSTUDIE_ BULLERHANTERING

FÖRSTUDIE_ BULLERHANTERING FÖRSTUDIE_ BULLERHANTERING SÄTUNA TORG SÖDRA 1 N Privat entré Situationsplan Offentlig entré 0 5 10 15 20 25 skala 1:500 på A3 Situationsplan 1 B1 KV. B B3 B4 A3 KV. A A1 Översikt - etappindelning 2 B1

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheterna STAMMEN 9 och 15 i Fosie i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheterna STAMMEN 9 och 15 i Fosie i Malmö 2011-04-29 Justerad 2011-06-09 Dp 5177 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheterna STAMMEN 9 och 15 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL.

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. KOMPLETTERANDE PM TILL TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. RAPPORT 2014-03-20 Uppdrag: 244238, Detaljplan för handelsplats Brunna i Upplands-Bro kommun Titel på rapport: Kompletterande

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning 1(6) Antagandehandling Diarienummer SBN 2017/23-21 Tillägg till planbeskrivning Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplan 446 för del av kvarteret Orren i Ludvika centrum Tillägget upprättat i september

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Kv Gamla Uppsala, Uppsala. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Rev

Kv Gamla Uppsala, Uppsala. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Rev Rapport nummer: 2016-060 r01 Datum: Rev 1 2016-05-03 Kv Gamla Uppsala, Uppsala Trafikbullerutredning L:\2016\2016-060 KO Gamla Uppsala, Junior Living Holding AB\Rapporter mm\2016-060 r01 Trafikbullerutredning_rev

Läs mer

Sicklaön 40:17 Ektorpsvägen Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 207 lägenheter, parkeringsplatser och murar.

Sicklaön 40:17 Ektorpsvägen Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 207 lägenheter, parkeringsplatser och murar. 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-01-16 B 2016-000967 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Sicklaön 40:17 Ektorpsvägen Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 207 lägenheter, parkeringsplatser och

Läs mer

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Spiran 2 2018-10-11 Centrum Motala kommun Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr 17-SB0029 SAMRÅD Ett förslag till detaljplan har tagits fram för del av fastigheten Spiran2. Syftet

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-03-24 Hur samrådet har bedrivits Samråd med normalt planförfarande enligt 5 kap 11 plan- och bygglagen har

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING datum 2015-03-09 diarienummer 2013-01096 ÄDp 5372 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING Då planförslaget bedöms sakna intresse

Läs mer

10678 Vingpennan 1, Jönköping Trafikbullerutredning

10678 Vingpennan 1, Jönköping Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10678 Vingpennan 1, Jönköping Rapport 10678-13121900.doc Antal sidor: 9 Bilagor: 01 06 Uppdragsansvarig Jönköping 2013-12-20 k:\lime easy\dokument\10678\10678-13121900.doc

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kvarnen 10 i Älmhults centrum Älmhults kommun D (7)

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kvarnen 10 i Älmhults centrum Älmhults kommun D (7) D186 2017-08-15 1(7) Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Kvarnen 10 i Älmhults centrum Älmhults kommun Granskningsutlåtande 2017-08-15 2(7)

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av kv. Duvan. Kalix kommun i Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av kv. Duvan. Kalix kommun i Norrbottens län 2018-09-06 Dnr 332/14-PDP 1 (6) Detaljplan för Del av kv. Duvan Kalix kommun i Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit föremål för samråd enligt plan- och bygglagen (2010:900)

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista Datum Vår bet 2019-02-25 Dnr 2018-18 Er bet Adressat DETALJPLAN GRANSKNING Enligt sändlista Härmed översändes handlingar för: Tillägg till Detaljplan för Junkaremålen 2:1,(Junkaremålens strand) m.fl. i

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332 1(12) 2012-04-11 KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03 Uppdragsnummer: 231332 Uppdragsansvarig: Brita Lanfelt Handläggare Kvalitetsgranskning Brita Lanfelt

Läs mer

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby Uppdrag: 552771 Rapport: 552771 A Datum: 2010-03-16 Antal sidor: 6 Bilagor: 552771 A01 Gripsvall, Täby Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Täby kommun Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen samt kommunens ställningstagande

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan Samrådsredogörelse Sida 1 av 7 Handläggare Christoffer Gissy 010-505 99 25 Diarienummer KS/2015:372 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan I denna

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Granskningsutlåtande för Oden 8

Granskningsutlåtande för Oden 8 för Oden 8 Upprättad 2018-06-20 Datum Beslut om planuppdrag: 2015-10-29 Beslut om samråd: 2017-11-30 Samrådstid: 2017-12-11-2018-01-08 Beslut om granskning : 2018-04-26 Granskningstid: 2018-05-07-2018-05-21

Läs mer

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö datum 2013-05-15 diarienummer 2012-01049 Dp 5300 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG datum 2012-12-06 diarienummer 2011-00087 Dp 5215 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kraften 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara av den karaktären

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Att: Jan Pettersson Sjögaraget Hufvudsta Gård Solna

Att: Jan Pettersson Sjögaraget Hufvudsta Gård Solna L:\2016\2016-060 KO, Junior Living Holding AB\Rapporter mm\2016-060 r01 Trafikbullerutredning_rev 2.docx Rapport nummer: 2016-060 r01 Datum: 2016-04-11, Rev 2: 2017-04-13 Kv., Uppsala Trafikbullerutredning

Läs mer

Trygghetsboende vid Björkbacken i Tyresö Trafikbullerutredning för detaljplan

Trygghetsboende vid Björkbacken i Tyresö Trafikbullerutredning för detaljplan Uppdrag: 543020 Rapport: 543020 A Datum: 2009-03-06 Antal sidor: 7 Bilagor: A01 Trygghetsboende vid Björkbacken i Tyresö Trafikbullerutredning för detaljplan Uppdragsgivare: Tyresö kommun Sophia Norrman

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning 2013-06-06 1/12 JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Uttern i Norrtälje kommun. Förslaget

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅRÖ 1:14 (POSTHUSET) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅRÖ 1:14 (POSTHUSET) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅRÖ 1:14 (POSTHUSET) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Bullerutredning Upprättad: 2017-12-12

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2018-12-04 Dnr2018-181 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande plan: Detaljplan för del av kvarteret Eldaren 1 (1497-P85, D154)

Läs mer

Detaljplan för Innerstaden 1:38 (del av Kv. Fylgia), Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Innerstaden 1:38 (del av Kv. Fylgia), Köpings tätort, Köpings kommun Köping1000, v4.0, 2013-05-21 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) 469/2015 Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för Innerstaden 1:38 (del av Kv. Fylgia),

Läs mer

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö V 140513 datum 2015-02-25 diarienummer 2014-1531 ÄDp 5416 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastighet OKET 20 i Innerstaden i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastighet OKET 20 i Innerstaden i Malmö 2009-10-27 Dp 5072 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastighet OKET 20 i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda nämnder, statliga

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping.

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping. Samrådsredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft: 2019-07-12 Genomförandetidens

Läs mer

Buller PM Rev /9

Buller PM Rev /9 PM Utskriftsdatum Sida 2015-03-10 Rev. 2016-06-01 1/9 Buller PM Sammanfattning av de avvägningar och ställningstaganden som gjorts gällande Detaljplan för påbyggnad av bostäder mm vid Sten Sturegatan inom

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010 10 08 Dp 5061 UT S T ÄLLNINGS HANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING för detaljplan för kvarteret TYFONEN mm i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli godkänd av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Kv Freden större 11, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan

Kv Freden större 11, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan Kund Rissneleden 6 i Sundbyberg AB c/o BGC Marcus Leander 106 42 Stockholm Datum Uppdragsnummer Bilagor A01 2012-01-18 11124 Rapport A (Förhandskopia) Kv Freden Större 11, Sundbyberg Trafikbullerutredning

Läs mer

Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret reviderad

Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret reviderad GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret 2018-02-20 reviderad 2018-05-22 2018-05-22 HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Malmö stads ljudkrav vid planering och byggande

Malmö stads ljudkrav vid planering och byggande Malmö stads ljudkrav vid planering och byggande Elvir Kovacic Trafikplanerare Stadsbyggnadskontor Malmö TRAFIKBULLER miljöstörning som berör flest människor i Sverige. ca 20-25 % av inneboende i flerbostadshus

Läs mer

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2012-06-20 Diarienummer: 0466/10 (FIIa 5181) Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av kv. Duvan. Kalix kommun i Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av kv. Duvan. Kalix kommun i Norrbottens län 2018-10-19 Dnr 332/14-PDP 1 (6) Detaljplan för Del av kv. Duvan Kalix kommun i Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit föremål för samråd enligt plan- och bygglagen (2010:900)

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Detaljplaneförslaget för Grindstolpen 1, Tyresö, Rev C Uppdragsgivare: Svanberg och Sjögren Bygg AB Referens: Kent Sjögren Vårt referensnummer: 14069-1 Antal sidor + bilagor: 10 +

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Detaljplan för PLA 2003/20034-1 del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Enkelt planförfarande PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen har följande handlingar upprättats:

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

G RANSKNINGSUTLÅTANDE maj 2017

G RANSKNINGSUTLÅTANDE maj 2017 Antagandehandling Dnr: MK BN 2015/00012 Detaljplan för Morkarlby nedre skola och Zornska Morkarlby 21:9, 21:18 i Mora kommun, Dalarnas län G RANSKNINGSUTLÅTANDE maj 2017 Hur granskningen har bedrivits

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling

Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25. Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14. Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-616367 Dnr 2014.062 211 Antagandehandling Ändring av Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Hallbovägen 13-14 Tillägg till planbeskrivning 2014-08-25 1 1. Inledning

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-05-12 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande.

Läs mer

Chokladviken, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan

Chokladviken, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan Kund Veidekke Bostad AB Göran Axelsson Box 1503 172 29 Sundbyberg Datum Uppdragsnummer Bilagor 2011-10-06 11069 A01 A02 Rapport A Chokladviken, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan Rapport 11069

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer