Medicinska Temacentrum för spets och bredd i vård och vetenskap

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medicinska Temacentrum för spets och bredd i vård och vetenskap"

Transkript

1 1 Medicinska Temacentrum för spets och bredd i vård och vetenskap Utlysning Ansökningsperioden startar den 2 mars 2009 och ansökan ska vara insänd i det elektroniska ansökningssystemet senast den 8 maj kl Forskningsstrategiska kommittén vid Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting har beslutat om en färdplan för att stärka forskning och utveckling inom den medicinska vetenskapen från molekyl till människa och tvärtom. Ett inslag i färdplanen är inrättandet av translationella forskningscentrum inom ett antal medicinska teman. Ett tema kan utgå från en sjukdomsgrupp eller patogenetisk mekanism alternativt från en bred forskningsmetodik. Den gemensamma kompetensen bland temats samverkande forskare ska omfatta såväl klinisk verksamhet och forskning som basalvetenskaplig forskning. Visionen är att det inom dessa translationella medicinska teman ska skapas synergier mellan de ingående kompetenserna, vilka ger möjlighet att på ett nytt, kraftfullt och dynamiskt sätt angripa komplexa medicinska frågeställningar med utblick mot nyttan för patienten. Ett tema förväntas alltså ha ett betydligt större värde för den medicinska forskningen och ett större internationellt genomslag än summan av de individuella forskarnas aktiviteter. Nyckelord är interaktion, synergi, kvalitet, kreativitet och nytänkande. Eftersom dessa teman bygger på spets och bredd i både vård och vetenskap kommer det att erfordras ett starkt ledarskap inom respektive tema. Av detta skäl är det viktigt att i ansökan identifiera två ledare, ordförande och vice ordförande, som har dokumenterad förmåga att leda människor och vetenskapligt arbete. Ordförande och vice ordförande måste vara framstående forskare med stark internationell ställning. Det är en klar fördel om en av dessa individer är kliniskt aktiv och den andra förankrad i basforskning. Nyckelkrav på ett medicinskt temacentrum innefattar obligatoriska seminarier och journal club program för att garantera interaktioner och kunskapsskaffande inom temaområdet, en vision for hur forskarutbildning ska bedrivas, samt en plan för hur yngre forskare inom centrat ska stödjas i sin karriärgång. Ett tema bör vara tillräckligt stort för att ge möjlighet till synergi, men samtidigt inte större än att det kan ledas effektivt. Nytänkande med avseende på ingående kompetenser är en viktig strategi för att uppnå den övergripande visionen med satsningen. Ett riktmärke är att 5-15 forskare eller forskargrupperingar etablerade inom KI och SLL ansöker om att etablera ett translationellt temacentrum, men väl motiverade avsteg från detta kan förekomma.

2 2 I ansökan är det speciellt viktigt att dokumentera helheten i centrumets vision från grundforskning till patientnära klinisk forskning och implementering av de nya kunskaperna i klinisk praxis. Konstellationen av forskare bör vara sådan att excellens garanteras på samtliga områden, samt att tillgång till patientmaterial säkerställs. KI/SLL avser att etablera 5-10 centrum med start första januari Det finansiella stödet för ett centrum kan uppgå till 10 Mkr årligen under en sexårsperiod med utvärdering efter tre år och vid slutet av perioden. Utvärderingen efter tre år är avgörande för fortsatt finansiering. Medlen kommer från KI/SLL via den Forskningsstrategiska kommittén och kan placeras på KI- eller SLL-konton. Det är bara möjligt att vid ansökan vara ordförande eller vice ordförande i ett centrum, dessa kan dock vara medsökande utan ledande befattning i ytterligare ett tema. En forskare kan vara medsökande i högst två centrum. Ansökningsperioden är den 2 mars 8 maj Instruktionerna i ansökningsformuläret ska följas. Det är av stor vikt att den finansiella planen för centrumet är väl genomarbetad och att en enkel organisatorisk skiss adderas. Ansökningarna kommer att bedömas av en internationellt förankrad bedömningsgrupp. Slutgiltigt beslut kommer att fattas av Forskningsstrategiska kommittén. Beslut kommer att meddelas under november och medel kommer att finnas tillgängliga från den 1 januari Anvisningar Inledning Det webbaserade elektroniska ansökningssystemet är uppbyggt och anpassat för ALFprojektansökningar. Detta har med mycket god erfarenhet varit i drift sedan 2005 och kommer också att användas för ansökningar om medel för Medicinska Temacentrum. Speciell information om hur registreringen av ansökan ska gå till har därför utarbetats och framgår nedan av den speciella informationen inför registreringen. Ansökan ska ske elektroniskt och skrivas på engelska. Det elektroniska ansökningssystemet nås via hemsidan Här finns också särskilda tekniska anvisningar för det elektroniska ansökningssystemet. Ansökan består av två delar: ett registreringsformulär som fylls i via hemsidan en ansökningsblankett som den sökande rekvirerar/laddar ned via registreringsformuläret och fyller i på sin egen dator. Endast denna ansökningsblankett ska användas och angivna rubriker ska följas. Registreringsformuläret Syftet med registreringsformuläret är att registrera ansökan, dvs. ge ansökan ett ansökningsnummer, och att registrera uppgifter till databasen för de olika personerna som ingår i temacentrumet. Eftersom formuläret är anpassat och uppbyggt för ALF-ansökningar är det vissa ord och uppgifter som inte är relevanta för Medicinska Temacentrum vilket framgår av anvisningarna nedan.

3 3 I tabellen som följer finns viktiga instruktioner om hur frågorna/uppgifterna ska behandlas och fyllas i för att registreringsformuläret ska bli komplett och kunna godkännas i det elektroniska ansökningssystemet. Huvudsökande (ordförande) ska i registreringsformuläret ange vice ordförande och forskargruppsledare i temacentrumet samt respektive persons hemvist, dvs. institution, sjukhus, division, klinik eller motsvarande. I registreringsformuläret ska även anges temacentrumets organisatoriska hemvist, dvs. vilken institution eller klinik som ska administrera centrumet (se anvisningen under Ansökningsuppgifter). Speciell information inför registrering i registreringsformuläret Sida i registreringsformuläret Ange typ av ansökan och projekttitel Registrera huvudsökande = ordförande i Medicinskt Temacentrum Ansökan status Ansökningsuppgifter Ansökningsuppgifter Ansökningsuppgifter Underrubrik i reg.formuläret Projekttitel Hemvist De röda kvadraterna blir gröna prickar med en bock i när resp. sida är komplett ifylld Projektets hemvist Saknar andra finansieringskällor Sökt klinisk forskningstid Anvisning om registrering Här skrivs namnet på temat in. Om KI gäller som hemvist: Sjukhus/motsv: välj KI Division/motsv: välj institution Klinik/motsv: välj Ej aktuell Alla tre fälten måste vara ifyllda innan sidan är klar. Temacentrumets hemvist är den enhet varifrån ekonomin administreras. Sjukhus/motsv: välj Medicinska Temacentrum Division/motsv: välj KI-konto eller SLL-konto Klinik/motsv: välj Ej aktuell Alla tre fälten måste vara ifyllda innan sidan är klar. Gäller inte för Medicinska Temacentrum. Klicka i rutan framför texten för att kunna spara. Gäller inte för Medicinska Temacentrum. Skriv en nolla i båda rutorna för att kunna spara. Ansökningsuppgifter Godkännande Gäller inte för Medicinska Temacentrum. Klicka i rutan före texten Intygas att berörda. för att kunna spara.

4 4 Sammanfattning Registrera medsökande = vice ordförande och forskningsgruppsledare i Medicinskt Temacentrum Vetenskaplig sammanfattning Här ska sammanfattningen av temacentrumets idé och målsättning skrivas in. Om temacentrumet får bidrag förbehåller sig Stockholms läns landsting och Karolinska Institutet rätten att använda sammanfattningen för informationsändamål, t.ex. i form av fritextsökning. Se anvisningen för huvudsökande. Ansökningsblanketten Ansökningsblanketten laddas ned från registreringsformuläret i form av ett Word-dokument. Ifylld ansökningsblankett ska omvandlas till en pdf-fil och slutligen insändas via det elektroniska ansökningssystemet. Det ursprungliga filnamnet ska vara oförändrat på pdffilen som sänds in (se vidare i de tekniska anvisningarna). Ansökningsblanketten ska insändas elektroniskt, dvs. inte i pappersformat. Ansökningsblanketten innehåller ett antal givna rubriker som ska användas. För varje rubrik finns angivet det maximala antalet tecken eller sidutrymmen som får användas. De vetenskapliga granskarna kommer inte att läsa och bedöma den text som överskrider den textvolym som angivits. Sammanfattning av temacentrumets idé och målsättning Maximalutrymme 1 A4-sida. Forskningsplan Maximalutrymme 10 A4-sidor. Beskrivning av kompetens - ordförande Beskrivning av kompetens - vice ordförande Beskrivning av kompetens - forskargruppsledare Förväntat mervärde Maximalutrymme 1 A4-sida. Ledarskap och organisation En enkel organisatorisk skiss ska adderas.

5 5 Karriärgång för yngre forskare Maximalutrymme 1 A4-sida. Hur stimulerar centrumet utveckling av en ny generation kliniska forskare? Finansiell plan Det är av stor vikt att den finansiella planen för temat är väl genomarbetad med assistans av en ekonom. Ordförande Maximalt utrymme 4 A4-sidor. Det är bara möjligt att i ansökan vara ordförande eller vice ordförande i ett centrum. Dessa kan dock vara medsökande utan ledande befattning i ytterligare ett tema. En forskare kan vara medsökande i högst två centra. Vice ordförande Maximalt utrymme 4 A4-sidor. Det är bara möjligt att i ansökan vara ordförande eller vice ordförande i ett centrum. Dessa kan dock vara medsökande utan ledande befattning i ytterligare ett tema. En forskare kan vara medsökande i högst två centra. Forskargruppsledare Maximalt utrymme 4 A4-sidor. En forskare kan vara medsökande i högst två centrum. Former för beredning Bedömningsgrupp Ansökningarna kommer att bedömas av en internationellt förankrad bedömningsgrupp som för varje ansökan utser en sakkunnig inom ämnesområdet. Bedömningskriterier och poängskala Vetenskaplig aktivitet/kvalitet Kompetens Nytänkande och innovation Mervärde Patientnytta Poängskala 0-7. Beredningsprocess Slutgiltigt beslut kommer att fattas av den Forskningsstrategiska kommittén. I november 2009 kommer beslut att meddelas och medel kommer att finnas tillgängliga från den 1 januari De sökande kommer snarast efter beslutet att via hemsidan kunna hämta information om bevillning respektive avslag på ansökningarna. Alla sökande kommer dessutom att få ett skriftligt utlåtande över sin ansökan.

6 Jäv Vid bedömningsarbetet tillämpas riktlinjer för jävshantering i enlighet med kommunallagens regler (1991:900). Riktlinjerna finns tillgängliga via det elektroniska ansökningssystemets startsida under Utlysningar, anvisningar m.m. 6

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2016

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2016 1 Dnr: 2-4059/2014 December 2014 Denna ansökningsomgång är avslutad. Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2016 Utlysning och anvisningar Kontaktperson: Frågor gällande ansökningsrutiner, beredningsprocess

Läs mer

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2018

Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2018 1 Dnr: 1-865/2016 Karolinska Institutets pedagogiska projektmedel 2018 Utlysning och anvisningar Kontaktperson: Frågor gällande ansökningsrutiner, beredningsprocess m.m. Philip Malmgren Tel: 070-568 65

Läs mer

ALF-PROJEKTMEDEL 2019 PEDAGOGIK

ALF-PROJEKTMEDEL 2019 PEDAGOGIK 2017-10-26 LS 2017-1335 FoUU-samverkan ALF-PROJEKTMEDEL 2019 PEDAGOGIK Utlysning och anvisningar Kontaktpersoner: Frågor rörande ansökningsrutiner, beredningsprocess m.m. Susanne Kalén tel: 12 31 46 29

Läs mer

ALF-PROJEKTMEDEL 2017 PEDAGOGIK

ALF-PROJEKTMEDEL 2017 PEDAGOGIK 2015-11-24 LS 2015-1200 FoUU-samverkan ALF-PROJEKTMEDEL 2017 PEDAGOGIK Utlysning och anvisningar Kontaktpersoner: Frågor rörande ansökningsrutiner, beredningsprocess m.m. Susanne Kalén tel: 12 31 46 29

Läs mer

SU - SLL Utlysning av medel för forskning inom områdena hälso- och sjukvård, trafikplanering, kultur och regionplanering.

SU - SLL Utlysning av medel för forskning inom områdena hälso- och sjukvård, trafikplanering, kultur och regionplanering. 1 Dnr K1562-2016 Denna ansökningsomgång är avslutad. SU - SLL 2017 Utlysning av medel för forskning inom områdena hälso- och sjukvård, trafikplanering, kultur och regionplanering. Ett samarbete mellan

Läs mer

1 Forskar ST 2016 utlysning av medel

1 Forskar ST 2016 utlysning av medel Forskar ST 2016 2015-01-13 1 Utlysning Forskar ST 2016 Dnr K0141-2015 Denna ansökningsomgång är avslutad. Till Verksamhetschefer, ST-studierektorer för vidarebefordran till ST-läkare. F k divisionschefer,

Läs mer

1 Forskar ST 2019 utlysning av medel

1 Forskar ST 2019 utlysning av medel 1 Forskar ST 2019 utlysning av medel Forskningsrådet utlyser nu medel för stöd till sex Forskar ST 2019. Satsningen görs för att stärka och förnya den kliniskt inriktade medicinska forskningen som förbättrar

Läs mer

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59.

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59. Ansök om anslag hos Diabetesfonden 2015 Sök anslag Diabetesfonden utlyser projektbidrag, för såväl grundforskning som klinisk patientnära forskning med tydlig diabetesrelevans, avseende diabetesforskning

Läs mer

PPG Projekt 2017. Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG

PPG Projekt 2017. Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG 1 2015-10-22 Dnr LS 2015-1199 PPG Projekt 2017 Projektmedel för forskning och utveckling inom psykiatri, primärvård och geriatrik, PPG Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Kontaktpersoner

Läs mer

1 Kliniska postdoktorer 2016 utlysning av medel

1 Kliniska postdoktorer 2016 utlysning av medel 2015-01-13 Dnr K0138-2015 Denna ansökningsomgång är avslutad. 1 Kliniska postdoktorer 2016 utlysning av medel Forskningsstrategiska kommittén utlyser nu medel för stöd till tio kliniska postdoktorer. Satsningen

Läs mer

ALF FORSKNING OCH UTVECKLING AV PEDAGOGIK 2017

ALF FORSKNING OCH UTVECKLING AV PEDAGOGIK 2017 ALF FORSKNING OCH UTVECKLING AV PEDAGOGIK 2017 Anvisningarna har utarbetats gemensamt av medicinska fakulteten och Region Skåne. Medicinska fakulteten, ALF-enheten och ekonomiavdelningen: Anders Bjartell,

Läs mer

Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning

Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning Beslut ALF-kommittén 2015-10-06 Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning 1. Bakgrund Den 1 maj 2015 trädde ett nytt regionalt avtal mellan Umeå universitet och Västerbottens

Läs mer

Utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård Stockholms läns landsting

Utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2016-08-12 LS 2016-0720 Utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård 2017-2018 Stockholms läns landsting 2 (11) Kontaktperson

Läs mer

Hälsa, Medicin och Teknik, HMT 2016

Hälsa, Medicin och Teknik, HMT 2016 1 Kungliga Tekniska Högskolan, KTH Dnr K0926-2015 Stockholms läns landsting, SLL Denna ansökningsomgång är avslutad. Utlysning av projektmedel för: Hälsa, Medicin och Teknik, HMT 2016 Anvisningar för ansökan

Läs mer

Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan.

Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan. Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan. Välj ansökan: 1. Innovationsfonden - ny ansökan eller 2. Innovationsfonden fortsättningsansökan Observera att fortsättningsansökan enbart riktar sig till pågående

Läs mer

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2 4. Fyll i ansökningsformuläret...

Läs mer

1 Högre klinisk forskare 2019 utlysning av medel

1 Högre klinisk forskare 2019 utlysning av medel 1 1 Högre klinisk forskare 2019 utlysning av medel Forskningsrådet utlyser medel för stöd till tio högre kliniska forskare. Satsningen görs för att stärka och förnya den kliniskt inriktade medicinska forskningen

Läs mer

Anvisning för registrering av fakturaunderlag samt redovisning av projektstöd

Anvisning för registrering av fakturaunderlag samt redovisning av projektstöd 1 Anvisning för registrering av fakturaunderlag samt redovisning av projektstöd Allmänt Projektledaren är ansvarig för att beviljade medel används i enlighet med de regler som finns angivna i avtalet samt

Läs mer

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

Utlysning av projektmedel; Nya betalningsmodeller för hälso- och sjukvården. Anvisningar för ansökan

Utlysning av projektmedel; Nya betalningsmodeller för hälso- och sjukvården. Anvisningar för ansökan Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Forskning och innovation 1 (7) Utlysning av projektmedel; Nya betalningsmodeller för hälso- och sjukvården Anvisningar för ansökan Kontaktpersoner Sofia Baez Catalan,

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

1 (7) 2015-05-01 LS 2015-0347. Utlysning. Innovationsfond för Stockholm läns landsting Kriterier och ansökningsförfarande

1 (7) 2015-05-01 LS 2015-0347. Utlysning. Innovationsfond för Stockholm läns landsting Kriterier och ansökningsförfarande 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning Utlysning Innovationsfond för Stockholm läns landsting Kriterier och ansökningsförfarande 2 (7) Syfte Landstingsfullmäktige i Stockholms läns landsting beslutade

Läs mer

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF-info maj 2017 Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF = Samverkan Avtal mellan staten och vissa landsting om samarbete om utbildning av läkare, klinisk forskning och utveckling av hälso och sjukvården

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Linnaeus University Centres (Lnuc) Utlysning 2011

Linnaeus University Centres (Lnuc) Utlysning 2011 2011-11-11 Dnr 2011/540 Handläggare: Ylva Dandanell Daveby Planeringsavdelningen Linnaeus University Centres (Lnuc) Utlysning 2011 Målen för framstående forskning i Linnéuniversitetets strategiplan En

Läs mer

ALF Medicin Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Dnr LS

ALF Medicin Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Dnr LS 1 2017-11-07 Dnr LS 2017-1341 ALF Medicin 2019 Utlysning av projektmedel och anvisningar för ansökan Kontaktpersoner: Henrik Enocsson: 072-469 86 08, henrik.enocsson@sll.se Kristin Blidberg: 072-598 12

Läs mer

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (6) Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Kompetenscentrum nytt program för långsiktig forskningssamverkan

Kompetenscentrum nytt program för långsiktig forskningssamverkan 1 (5) 150525] Kompetenscentrum nytt program för långsiktig forskningssamverkan VINNOVA startar under hösten ett nytt program för Kompetenscentrum. Syftet med programmet är att skapa nya, internationellt

Läs mer

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa.

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa. Projektanslag barncancer och sjuka hjärtan 2017 Studier tyder på att barn med cancer löper ökad risk att få hjärtproblem och barn med hjärtproblem löper ökad risk att få cancer. Samband har påvisats för

Läs mer

Trafik 2017 Utlysning av medel för forskning inom hållbar trafik- och regionplanering.

Trafik 2017 Utlysning av medel för forskning inom hållbar trafik- och regionplanering. 1 Dnr K1569-2016 Trafik 2017 Utlysning av medel för forskning inom hållbar trafik- och regionplanering. Utlysningen sker inom samarbetet Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms läns landsting Anvisningar

Läs mer

Beviljade anslag förvaltas av svenskt universitet eller högskola, eller annan svensk organisation med forskning som uppgift.

Beviljade anslag förvaltas av svenskt universitet eller högskola, eller annan svensk organisation med forskning som uppgift. PLANERINGSANSLAG Om anslagsformen Villkor Förvaltning Planeringsanslag söks för stöd till planeringsgrupper där grund- och kliniska forskare från olika barnonkologiska centra i Sverige samlas. Det kan

Läs mer

ALF-ANSLAG FÖR KLINISK BEHANDLINGSFORSKNING

ALF-ANSLAG FÖR KLINISK BEHANDLINGSFORSKNING 2019-03-29 dnr SU 2019-00957 ALF-ANSLAG FÖR KLINISK BEHANDLINGSFORSKNING 2020-2022 Utlysningen avser klinisk behandlingsforskning med syfte att påverka klinisk praxis. Utlysningen inbegriper även projekt

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 Syftet med postdoc-bidragen är att ge yngre, nydisputerade forskare möjlighet att i nära anslutning till doktorsexamen fortsätta sin forskarkarriär. Nivån

Läs mer

Utlysning av ALF-medel för PET/CTundersökningar

Utlysning av ALF-medel för PET/CTundersökningar Sid 1 (5) Utlysning av ALF-medel för PET/CTundersökningar i forskning Inledning Under 2010 gjorde Västerbottens läns landsting en strategisk investering i en avancerad PET/CT-scanner, PositronEmissionsTomografi/Computed

Läs mer

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans startsida...

Läs mer

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till.

Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART ÅR 1 AV 3 För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska högskolan

Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska högskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (5) s förvaltning SLL Forskning och innovation Jan Andersson 2017-09-25 s forskningsberedning Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Förslag om att bygga upp en ny fristående enhet för samordning av kliniska prövningar, i första hand läkemedel, inom Stockholms Läns Landsting

Förslag om att bygga upp en ny fristående enhet för samordning av kliniska prövningar, i första hand läkemedel, inom Stockholms Läns Landsting Landstingsstyrelsens förvaltning FoUU-kansliet Bilaga 2006-03-30 Dnr LS 0602-0316 Förslag om att bygga upp en ny fristående enhet för samordning av kliniska prövningar, i första hand läkemedel, inom Stockholms

Läs mer

UTLYSNING AV ALF INVESTERINGSMEDEL FÖR MEDICINTEKNISK UTRUSTNING, IT-UTRUSTNING OCH ÖVRIG UTRUSTNING AVSEENDE 100 %

UTLYSNING AV ALF INVESTERINGSMEDEL FÖR MEDICINTEKNISK UTRUSTNING, IT-UTRUSTNING OCH ÖVRIG UTRUSTNING AVSEENDE 100 % Datum: 2017-08-21 Dnr: VLL 1683-2017 UTLYSNING AV ALF INVESTERINGSMEDEL FÖR MEDICINTEKNISK UTRUSTNING, IT-UTRUSTNING OCH ÖVRIG UTRUSTNING AVSEENDE 100 % FORSKNINGSVERKSAMHET FÖR 2018 1. Inledning ALF-medlen

Läs mer

Behovsinventering inventering av behov av forskningsinfrastruktur

Behovsinventering inventering av behov av forskningsinfrastruktur Sida 1 av 7 Behovsinventering inventering av behov av forskningsinfrastruktur Prioritering av infrastruktur görs på Vetenskapsrådet genom en återkommande cyklisk process på två år. Processens första steg

Läs mer

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT 2014 2016 Anvisningarna har utarbetats gemensamt av medicinska fakulteten och Region Skåne. Medicinska fakulteten, ALF enheten och ekonomiavdelningen: Anders Bjartell,

Läs mer

Handledning för eklara

Handledning för eklara 2014-04-04 Handledning för eklara Innehåll Tekniska krav... 2 Användarkonto i eklara... 2 Att söka bidrag hos Forte... 3 Anvisningar för ansökan... 3 Ansökansformuläret... 3 Elektroniska bilagor till ansökan...

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2016/6 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma

Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma Vid frågor om ansökningars innehåll och upplägg, kontakta AKP, tfn 019 602 62 34 Vid frågor om Prisma och ansökningsförfarandet, kontakta Grants Office, Cecilia Ekström,

Läs mer

INSTRUKTION TILL ANSÖKAN OM EKONOMISKT BISTÅND VIA VÅR NYA E-TJÄNST

INSTRUKTION TILL ANSÖKAN OM EKONOMISKT BISTÅND VIA VÅR NYA E-TJÄNST INSTRUKTION TILL ANSÖKAN OM EKONOMISKT BISTÅND VIA VÅR NYA E-TJÄNST $ HUR ANSÖKER JAG? För att använda e-tjänsten behöver du ha tillgång till en dator, mobiltelefon eller surfplatta samt e-legitimation.

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11.

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Utlysning ALF-projektmedel

Utlysning ALF-projektmedel Utlysning ALF-projektmedel Stödfunktion för klinisk forskning. Underlättar kontakter mellan industri, akademi, hälsooch sjukvård. Projektstöd Utbildningar Kvalitetsstöd Avtalsstöd Kommunikationsstöd Medicinsk

Läs mer

Anvisningar för ansökan till befordran till Meriterad respektive Excellent lärare vid Högskolan Kristianstad

Anvisningar för ansökan till befordran till Meriterad respektive Excellent lärare vid Högskolan Kristianstad Bilaga 2 Anvisningar för ansökan till befordran till Meriterad respektive Excellent lärare vid Högskolan Kristianstad Ansökan sker i MyNetwork, som vanligtvis används för ansökan av tjänster. Ansökan kan

Läs mer

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF-info maj 2016 Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF = Samverkan Avtal mellan staten och vissa landsting om samarbete om utbildning av läkare, klinisk forskning och utveckling av hälso och sjukvården

Läs mer

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Allmänt Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Om du avser kopiera in text i ansökansformuläret: Du måste

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO För att registrera en ansökan eller offert går du in i EKO via Medarbetarportalen Verktyg. Logga in med ditt x-användarid samt ditt systemlösenord, obs använd gemener (små bokstäver) när du anger ditt

Läs mer

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till.

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Anmä län om fo rstudieutlysning inom Bränd och olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Förstudieansökans

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster

Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster Manual Idrottslyftet 2019 Logga in på IdrottOnline. Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster Här ser du vilka Idrottsmedel som föreningen

Läs mer

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Utlysningen ska bidra till ökad kunskap inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd. Totalt avsätts omkring 300 miljoner kr för åren 2020 2023. Sista dag

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Handling Datum 1 Anvisningar för ansökan Stöd till nya lösningar, tekniker och koncept för lågenergibyggande Handling Datum 2 Innehåll 1 Anvisningar för ansökan 3 1.1 Användarkonto i E-kanalen... 3 1.2

Läs mer

Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet

Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Region Örebro län och Örebro universitet har gemensamt beslutat om följande förordnandeprogram för att stödja utvecklingen

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

POSTDOKTOR. Om anslagsformen

POSTDOKTOR. Om anslagsformen POSTDOKTOR Om anslagsformen Projektet ska omfatta forskning inom området Barncancer. Ansökan beviljas för 1-2 år för forskning på heltid (100%) eller halvtid (50%) i Sverige eller utomlands. Halvtidstjänst/stipendium

Läs mer

UTLYSNING AV ALF INVESTERINGSMEDEL FÖR MEDICINTEKNISK UTRUSTNING, IT-UTRUSTNING OCH ÖVRIG UTRUSTNING AVSEENDE 100 %

UTLYSNING AV ALF INVESTERINGSMEDEL FÖR MEDICINTEKNISK UTRUSTNING, IT-UTRUSTNING OCH ÖVRIG UTRUSTNING AVSEENDE 100 % Datum: 2018-08-29 Dnr: VLL 1785-2018 UTLYSNING AV ALF INVESTERINGSMEDEL FÖR MEDICINTEKNISK UTRUSTNING, IT-UTRUSTNING OCH ÖVRIG UTRUSTNING AVSEENDE 100 % FORSKNINGSVERKSAMHET FÖR 2019 1. Inledning ALF-medlen

Läs mer

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff OBS Detta är endast ett exempel. Denna blankett ska inte användas och skickas in till stiftelsen. ; Populärvetenskaplig beskrivning (måste skrivas på svenska). Genom att besvara ett antal frågor lämnar

Läs mer

Universitetsöverläkare/specialistläkare

Universitetsöverläkare/specialistläkare Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Region Örebro län och Örebro universitet har gemensamt beslutat om följande förordnandeprogram för att stödja utvecklingen

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2017/8 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (3) Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet höstterminen 2018 Ändamål Den vid Umeå universitet utlyser härmed medel för finansiering

Läs mer

Förordnandeprogram för ALF-finansierad forskning vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet

Förordnandeprogram för ALF-finansierad forskning vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Förordnandeprogram för ALF-finansierad forskning vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Region Örebro län och Örebro universitet har gemensamt beslutat om följande förordnandeprogram

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

Instruktion inför bedömning av ansökningar i RFR

Instruktion inför bedömning av ansökningar i RFR 1 Instruktion inför bedömning av ansökningar i RFR Behörig att söka är den som: har en anställning i något av U/Ö landstingen, eller anställd på enhet med avtal med landsting en studie som rör patientnära

Läs mer

Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2019

Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2019 Riktlinjer för ansökning om forskningsanslag 2019 Deadline: 28 februari 2019 1. Bakgrund Insamlingsstiftelsen Lions Cancerforskningsfond i västra Sverige, med kortnamnet Lions Cancerfond Väst, har enligt

Läs mer

utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård

utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård Landstingsstyrelsens förvaltning 2016-10-11 LS 2016-0720 Beredningsarbetet 2016 utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård 2017-2018 Stockholms läns

Läs mer

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning 2014-01-15 Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) och Vetenskapsrådet (VR) utlyser under 2014 medel för vårdforskning omfattande

Läs mer

Innehåll. CKF Dalarna

Innehåll. CKF Dalarna Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma Vid frågor om ansökningars innehåll och upplägg, kontakta Forskningschef Lars Wallin, tfn 070-191 64 90 Vid frågor om betalning och diarieföring, kontakta Cecilia Lundgren

Läs mer

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS)

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) 2012-10-12 FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har nyligen genomfört en internationell utvärdering

Läs mer

Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet

Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet ORU 1.3.1-00131/2016 16RS809 Kliniska ALF-förordnande vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Universitetsöverläkare/specialistläkare Förordnande: Årliga utlysningar om 18 månader 40 %

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2014

Anvisningar för nätverksbidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för nätverksbidrag 2014 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom Fortes ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. Forte stöder i första hand

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar

Läs mer

Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW)

Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW) Rutiner vid ansökningar till Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse (MMW) och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond (MAW) Båda stiftelser stödjer projekt av hög vetenskaplig potential

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2013

Anvisningar för nätverksbidrag 2013 2012-12-20 Anvisningar för nätverksbidrag 2013 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom FAS ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. FAS stöder i första hand nationella

Läs mer

Forskning om åldrande och hälsa 2019

Forskning om åldrande och hälsa 2019 Forskning om åldrande och hälsa 2019 För att stärka forskningen inom områden med betydande behov och samhälleliga utmaningar utlyses projekt- och postdok-medel inom Åldrande och hälsa. Utlysningen ska

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 3 AV 3 För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Hjälptext Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

2015-10-12. Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan.

2015-10-12. Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan. 05-0- Tryck på Ansök här i vänstermenyn, se nedan. Välj ansökan:. Innovationsfonden - ny ansökan. Innovationsfonden - fortsättningsansökan Observera att fortsättningsansökan enbart riktar sig till pågående

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR

ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR 2018-08-21 ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR Sista inlämningsdag 10 september 2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Direktiv för ansökan om medel för 2019... 3 Förutsättningar... 3

Läs mer

Nätverkssjukvården i SLL 2018 (NSV 2018)

Nätverkssjukvården i SLL 2018 (NSV 2018) FoU-kansliet, Karolinska Universitetssjukhuset Nätverkssjukvården i SLL 2018 1 (9) 2016-12-01 Dnr LS 2016-1377 Stockholms läns landsting utlyser medel i en ny satsning på patientnära forskning i primärvården

Läs mer