Jag kan inte hämta dokumenten, bilagorna, landstingets blanketter. Kan ni skicka ut dem med epost? ( kategori 6 )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jag kan inte hämta dokumenten, bilagorna, landstingets blanketter. Kan ni skicka ut dem med epost? ( kategori 6 )"

Transkript

1 Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är Kan inte hämta dokumenten, kan ni mejla dom? Frågan besvarades av Bruna Jordao Vilka dokument kan ni inte hämta? Bilagorna? Kan ej hämta Bilagor till kategori 6 - Blanketter Kan Ni maila mig dessa!! Vi kan tyvärr inte maila bilagorna. Jag hoppas att har lyckats med att hämta bilagorna nu? Blanketterna finns också hos Maria Joslien Karlsson på Landstiget Gävleborg. Jag kan inte hämta dokumenten, bilagorna, landstingets blanketter. Kan ni skicka ut dem med epost? ( kategori 6 ) Frågan besvarades av Bruna Jordao Hej, jag kan tyvärr inte maila dessa till er. Hoppas att ni har lyckats att hämta dessa nu. Kommunfällmäktiges handlingar. Vad menas med dubbel metallhäftning? Kan ni skicka prov? Frågan besvarades av Bruna Jordao Hej, vår referensperson befinner sig just nu på semester och återkommer den 12-aug, jag ska försöka få tag på henne och återkommer med ett svar. Varför efterfrågas priser på 100 ex och följande 100 ex/ 500 ex och följande 500 ex när största delen av produktionerna ligger långt ifrån dessa kvantiteter? Det blir ju omöjligt för er att bedöma leverantörernas lämplighet att utföra uppdragen? Det krävs helt olika utrustning för att producera 100 ex eller ex av en produkt... Vi valde att fråga pris på 100 ex resp 500 ex för att vi tyckte var lämpligaste. Det är väldigt svårt att uppskatta exakt hur beställarna kommer att beställa....men det känns inte speciellt "lämpligt" att ställa en prisfråga på 500 ex och följande 500 ex på en produktion som trycks 1 gång/år i ex. Att producera 500 ex av Landstingskatalogen kan göras i en digitalpress, ytterligare 500 ex vid samtidig produktion också digitalt, men ex då är vi ju på något helt annat. Ni gör det helt omöjligt att få lämna ett korrekt pris på produktionerna. Vi kommer att titta på din fråga Leveransvillkor Hur skall leverantören lösa detta rent praktiskt? Detta är en omöjlighet att administrera samt ett krav från en okunning inköpare. Men skicka gärna alla olika prisavtal för alla speditörer för respetive köpare. "Leverantören skall alltid välja det billigaste alternativet vid val av frakt"

2 Sida 2 av 6 Det vi menar här är att om en tryckerileverantör har avtal med flera speditörer, så ska denna alltid välja det billigaste allternativ Leverantörsstatistik Hur är tanken att detta rent praktiskt skall hanteras? Ge exempel. Vänligen svara så att vi förstår. Hur gör man när avdelningar byter namn, slås ihop etc etc etc? Tanken är att vi ska kunna veta vad och hur mycket varje kommun har beställt. Vi anser att det kan vara bra att bl.a ni anbudsgivaren ska veta hur mycket ett avtal kan vara värt. Om en avdelning byter namn eller slås ihop, så får man ta hänsyn till det. Bilaga 3 Prismall Hur gör man om man inte har något artikelnummer för tex en folder? När det gäller tryckeritjänster så kommer vi nog at behöva anpassa vårt inköpsystem till någonting som både vi och leverantörerna kommer överens om. Eftersom varje beställning är unik. Bilaga 7 Prismall Återigen så frågar Ni utan att man förstår. Utveckla volym per år som är helt ointressant information! Vad är skillnaden på emempelvis 4 sid A5 i en årsvolym om 3000 resp 5000 när Ni ändå frågar efter följande 100 pris!? Varför inte fråga efter vad kostar 1000 ex 4 sid A5 samt pris för följande 100 ex? Vi valde att fråga pris på 100 ex resp 500 ex för att vi tyckte var lämpligaste. Det är väldigt svårt att uppskatta exakt hur beställarna kommer att lägga sina beställningar (antal beställningar och kvatitet per beställning). Bilaga 7 prismall. Vad menar Ni med 899 A4, raden under står det 4100 A4? Vad är det man skall räkna på? Bilaga 7- Prisbilagan: 899 är uppskattad volym (exemplar) per år. Ni ska räkna på 100 ex. De är de stora upplagorna som kostar pengar, varför är ni inte intresserade av vad dom kostar? Med er upphandling får ni bara reda på vad de riktigt små volymerna kostar? Priserna för de stora upplagorna blir ju galet missvisande. Det är vi medvetna om, men vi kommer även att fråga pris på de varor som idag inte finns i prisbilagan och som kan komma att beställas.... men ni riskerar ju att lämna alla leverantörer med större kapacitet utanför avtalet för dom kan inte vara med prismässigt på de i upphandlingen efterfrågade volymerna. Den dagen ni då frågar efter större volymer finns det ingen inom avtalet som kan göra jobben till en vettig prislapp!? Hur tänker ni om det? Jag menade att våran beställare kan i framtiden efterfråga en trycksak som de idag inte vet om att de kommer att behöva. Då kommer de att vilja att ni lämnar in en offert. De produkterna som finns med i Prisbilagan är de vi idag känner till att de beställer.

3 Sida 3 av 6 Anbudsförfrågan 1.4 Förbehåll: -Vad menas med att nyttja sina egna tryckerier för trycksaker, är det egna maskiner och egen personal eller är det tryckeriet som brukar anlitas? Frågan besvarades av Bruna Jordao Beställarna kan i viss mån vilja trycka en del material själv, med egen maskin och egen personal. När vi ska hämta filerna på ftp-adressen så går det inte att hämta ner dom vars filnamn innehåller åäö. Kan ni ändra namnen eller göra en zip-fil av filerna så vi får komplett underlag, tack. Jag kan inte se att det är något problem att hämta dessa typer av filer. Anbudsförfrågan 1.4 Förbehåll: Vad är ett pågående uppdrag/projekt, vilken kontroll finns (upplagt för tolkningar), är det att fortsätta som vanligt med nuvarande leverantör? Frågan besvarades av Bruna Jordao Det vi menar är att om en beställare befinner sig mitt i ett uppdrag med en leverantör vid avtalstecknande för det upphandlingen, så får beställaren och leverantören slutföra uppdraget som det var bestämt fr början. Men vid nytt uppdrag så får man istället anlita de leverantörna som man har skrivit avtal med. Prisbilaga Anvisningar: Samtliga vita fält fylls i av anbudsgivaren? -är det inte de blå som är viktiga och de vita används för förtydliganden, eller är det ett krav att samtliga vita fält skall fyllas i? Frågan besvarades av Bruna Jordao Samtliga blåa fält skall fyllas i av anbusgivaren. De vita fälten är för förtydligande, dock inget krav att dessa ska vara ifyllda. Vi lämnade bästa priset på brevpapper under senaste upphandlingen (fick avtal på enstaka avrop = Brevpapper) och har under avtalstiden (från ) inte fått något uppdrag eller någon förfrågan på produkten. Vid skriftlig kontakt och svar från Er så framkom uppgift om att det kanske inte fanns behov att beställa brevpapper som tryckeritjänst. I aktuella upphandlingen så finns uppskattade volymer (på årsförbrukning) på ex + avipapper 55000ex och avtalspapper 39000ex. Frågan är således, hur skall Ni få beställarna att följa avtalen? Vi kommer att informera beställarna om det nya avtalet. Inköpssamordarna i varje kommun kommer också att bli informmerade. Genom vårt nya inköpssystem kommer beställarna att endast kunna anlita de leverantörerna som vi har avtall med Leveransvillkor Hur gör Ni denna bedömning av leverantör. Var fyller man i fraktkostnaden i denna upphandling? Vi kommer ej att gära någon bedömning gällande frakten. Det vi vill är att leverantören skall alltid välja det billigaste alternativet bland de speditören denne samarbetar med. Bilaga 7 prismall. Förstår ej Ert svar... Ni skriver A4 utan info. Är det 4+0? 4+4? 4 sid eller vad skall man räkna på? När Ni skriver block får man då själv bestämma hur många ark!? Vänligen utveckla svaret, tack

4 Sida 4 av 6 Vilken kategori gäller denna fråga? Vilket positionsnr? Vem ställer kraven/villkoren på att denna upphandling? Är det Ni på inköp alternativt Era "kunder"? Frågan är kanske relevant då denna upphandling har pågått i två år. Kraven/villkoren har vi bestämt tillsammans. Beställarna ställer kraven med hjälp av oss som har kunskap inom LOU. Kommer man fortfarande att kunna köpa in trycksaker från leverantörer som inte "får" denna upphandling? Svaret är nej. Man måste följa avtalet. Men som beskrivs i 1.4 Förbehåll, vid unika och större projekt kan separat upphandling komma att ske. 1) Hur definierar ni Arbetsdag: Kan er definition av kontorstid vara att likställa med arbetsdag Exempel 1 Levtid. Ritningar 1 arbetsdag: Om beställaren beställer kl och vill ha leverans Är det att betrakta som en arbetsdag? Eller förväntas leverans ALLTID ske SENAST dagen efter i detta exempel?. Exempel 2 Levtid. Ritningar 1 arbetsdag: Om beställaren beställer kl och vill ha leverans senast Faller det inom begreppet Max 1 arbetsdag? Eller är det meningen att det är ok att vi levererar kl dagen efter i detta exempel?. Med max 1 arbetsdag menar vi just gällande kategorin 5 att ni har på er 1 arbetsdag (8 timmar) för att trycka trycksaken, skicka iväg den för leverans. 2) Förbehåll 1.4: Beställare kan komma att nyttja sina egna tryckerier vid t.ex. tryckning av fullmäktigehandlingar, foldrar, broschyrer eller andra trycksaker. Vid unika och större projekt kan separat upphandling komma att ske. Formuleringen andra trycksaker innebär som jag kan tolka det att man inte förbinder sig att gör en ända beställning med den/de utsedda avtalsparterna. Ett förytligande vore bra. Vi garanterar inga volymer. Beställararna kan som sagt välja att nyttja sina egna tryckerier, men inte andra avtalspartner än de man skrivit avtal med. Beställarna förbinder sig inte att göra någon beställning. 3) Referenser: Vi är medlem i en affärskedja. Vi har för avsikt att lämna in vårt anbud i moderbolagets namn och organisationsnummer. Leveranser kommer att ske både från det lokala bolaget och moderbolaget. Kan vi då använda referenser från det lokala bolagets (med ett eget organisationsnummer) kontaktnät och vise versa? Båda bolagen uppträder under samma registrerade varumärke. Men dock med olika juridiska namn? Betraktas vi som en leverantör om vi uppträder under ett och samma registrerade varumärke? Vi vill att det bolaget som lämnar anbud i denna upphandling skall vara detsamma bolag som det lämna referenser. Sedan så vill jag poängtera att det är helt okej att åberopa Moderbolaget i anbudet.

5 Sida 5 av 6 4) Jag behöver förtydliganden och klargöranden runt detta med vad vi skall räkna på. Vi tar Kategori 1, Position 1 som exempel. Ytterligheterna så som frågan är ställd kan tolkas så här: Det kan tolkas som att det är fråga om en beställning med en upplaga av som skall prissättas vad den kostar per 100 ex. Eller kan det komma att beställas 100 ex 155 gånger. Det blir närmare en beställning varannan dag i snitt? Vi håller på att undersöka denna fråga just nu. Vi återkommer inom kort. Frågor får ställas fram till den 16:e. Vissa frågor jag ställt kan ge anledning till följdfrågor. Lite beroende på hur svaren blir. Tillåts inga följdfrågor kan det komma att bli många frågor som liknar varandra innan den 16:e. Kan man ställa följdfrågor efter den 16:e om man hänvisar till ursprungsfrågan? Idag , är det sista dag för frågor. Pkt Beskrivning av anbudsgivarens kvalitets- och miljöledningssystem Om vi bifogar certifikat ISO 9001/14001 måste vi då även beskriva kvalitets- och miljöledningssystemet? Ja. Ni kan skriva en kortfattad beskrivning, samt bifoga certifikaten. Ni svarar: Vi garanterar inga volymer. Beställararna kan som sagt välja att nyttja sina egna tryckerier, men inte andra avtalspartner än de man skrivit avtal med. Beställarna förbinder sig inte att göra någon beställning. Detta svar strider mot 1.5 3:e punkten i förfrågningsunderlaget: Om avtal träffas med fler än en leverantör kommer rangordning att ske, där leverantör 1 tillfrågas först och om denne inte kan leverera enligt Beställarens önskemål går frågan vidare till leverantör 2 osv. Svaret öppnar ju för möjliget att beställaren kan välja leverantör nr. 3 som sitt egna tryckeri och helt enkelt frångå den turordning som förfrågningsunderlaget stipulerar. Vilken skrivelse av dessa är det som gäller? Exakt vad som kommer att tryckas av kommunens egen tryckeri kan vi ej svara på. Därför garantera vi inga volymer. De tillfällen där kommunerna inte trycker själv och väljer istället att anlita en tryckleverantör, så måste de följa avtalet. De måste anlita de leverantörerna vi skrivit avtal med. Bilaga 7, Kategori 2, Position 2: Omfång 8-12 sidor. Upplaga 1700 ex. Skall vi räkna på 8 eller 12 sidor? Skillnaden mellan 8 och 12 sidors omfång är 6800 tryckta sidor och innebär stor skillnad (33%) i levererad volym. Kategori 2- Position 1: räkna med 12 sidor. Ni svarar: Vi garanterar inga volymer. Beställararna kan som sagt välja att nyttja sina egna tryckerier, men inte andra avtalspartner än de man skrivit avtal med. Beställarna förbinder sig inte att göra någon beställning.

6 Sida 6 av 6 Formuleringen: men inte andra avtalspartner än de man skrivit avtal med. Menar ni då avtal som kommer av denna upphandling. Eller kan vissa beställare komma att skrivas egna avtal med andra tryckerier som ej omfattas av avtalsskrivning knuten till denna upphandling? Exakt vad som kommer att tryckas av kommunens egen tryckeri kan vi ej svara på. Därför garantera vi inga volymer. De tillfällen där kommunerna inte trycker själv och väljer istället att anlita en tryckleverantör, så måste de följa avtalet. De måste anlita de leverantörerna vi skrivit avtal med. Ni svarar: Vi garanterar inga volymer. Beställararna kan som sagt välja att nyttja sina egna tryckerier, men inte andra avtalspartner än de man skrivit avtal med. Beställarna förbinder sig inte att göra någon beställning. Formuleringen: men inte andra avtalspartner än de man skrivit avtal med. Menar ni då avtal som kommer av denna upphandling. Eller kan vissa beställare komma att skrivas egna avtal med andra tryckerier som ej omfattas av avtalsskrivning knuten till denna upphandling? De avtalspartnerna vi skrivit avtal med i denna upphandling. FFU 1.4 punkten 5: Vid unika och större projekt kan separat upphandling komma att ske. Gäller det unika engångsprojekt eller kan en förvaltning eller kommunalt bolag välja att slå ihop sin egen årsvolym och därmed kalla det ett unikt större projekt och på det viset gå runt denna upphandling? Det ska vara något unikt och inte välja att slå ihop volymerna.

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster 1 (6) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Bo Stålhammar Entreprenadupphandlare Datum 2014-03-28 Diarienr (åberopas) A230.980/2013 Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Läromedel

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Läromedel Nacka kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Läromedel Diarie KFKS 2013/75-050 Ansvarig upphandlare Madeleine Arnsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 Vad du behöver veta när du ska lämna anbud Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 SISAB boulevard 190 skolor + 400 förskolor = 1,7 miljoner kvadratmeter Det skulle krävas

Läs mer

Datum. Svar: Ja, om det rör sig om frakt enligt tjänstefunktion 8 kan Leverantören ta betalt för detta.

Datum. Svar: Ja, om det rör sig om frakt enligt tjänstefunktion 8 kan Leverantören ta betalt för detta. 1 (7) Datum 2017-03-16 Sak- och Diarienr (åberopas) 949-A398-713/2016 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten Ansvarig handläggare Arash Jahani E-post arash.jahani@polisen.se FRÅGOR OCH SVAR

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m.

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. AVTAL Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. Parter Mellan Snabba Tryck AB, Cypressgatan 4, 621 58 VISBY nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Köksutensilier

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Köksutensilier Nacka kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Köksutensilier Diarie KFKS 2013/109-054 Ansvarig upphandlare Madeleine Arnsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Handläggningsordning vid genomförandet av direktupphandlingar vid Högskolan Dalarna

Handläggningsordning vid genomförandet av direktupphandlingar vid Högskolan Dalarna Handläggningsordning vid genomförandet av direktupphandlingar vid Högskolan Dalarna Bilaga 2 till dokumentet Regler vid inköp och upphandling vid Högskolan Dalarna Beslut: 2015-04-10 Reviderad: - Dnr:

Läs mer

Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi

Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi 1/5 Ramavtalsbilaga 7: Frågor och svar i upphandlingen av statligt ramavtal avseende oberoende konsulttjänster för administrativa

Läs mer

2013-08-08. Förbandsmaterial Södertälje/Nykvarn/Salem

2013-08-08. Förbandsmaterial Södertälje/Nykvarn/Salem Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2013-08-08 Upphandlande organisation Telge Inköp AB Upphandling Förbandsmaterial Södertälje/Nykvarn/Salem Ann-Christin Lindberg TI 2013-1012 Symbolförklaring: Texten

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m.

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. AVTAL Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. Parter Mellan Elanders AB (publ), Designvägen 2, 435 33 MÖLNLYCKE nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen

Läs mer

Frågor och svar Anbudsförfrågan elleveranser Datum:

Frågor och svar Anbudsförfrågan elleveranser Datum: Frågor och svar Anbudsförfrågan elleveranser 2013 Datum: 2013-02- 18 Fråga 1 I förfrågningsunderlaget under punkt 1.4 ställs krav om att Vellinge kommuns avtal skall kunna delas upp i fyra delar. Önskar

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Vinterväghållning och halkbekämpning

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Vinterväghållning och halkbekämpning Gislaveds kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Vinterväghållning och halkbekämpning Diarie 13-121-61 Ansvarig upphandlare Robert Andersson Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

4.0 Krav på registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter

4.0 Krav på registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Städkemiska produkter och städmaterial Falun kommun Diarie UH-2014-56 Upphandlare Kid Berglund Detta dokument

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Nacka kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Diarie TN 2014/175 Upphandlare Kenneth Lindrooth Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Frågor och svar : Bemanningstjänster läkare till Hälsocentraler 2016 Id Fråga/Svar Publicerad 1 Fråga:

Frågor och svar : Bemanningstjänster läkare till Hälsocentraler 2016 Id Fråga/Svar Publicerad 1 Fråga: 1 Fråga: 09:47:19 Hej! Vilka priser/leverantörer gäller för nuvarande avtal? Svar: Priserna för läkare inom allmänmedicin ligger mellan 1070-1433 kronor/timme. Idag har NLL avtal med: Transmedica A/S,

Läs mer

MA-Skåne Datum 2008-04-16 1 (6) Diarienr MA/070287-10

MA-Skåne Datum 2008-04-16 1 (6) Diarienr MA/070287-10 MA-Skåne Datum 2008-04-16 1 (6) Diarienr MA/070287-10 Avtal: Konsulter inom Miljöområdet för Region Skånes verksamheter. Nr: MA/070287-10 1. Avtalsparter Leverantör: SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Läs mer

Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött

Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött DIARIENR UE/120027 Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött Anm: Texter med blå teckenfärg kommer att fastställas i samband med upprättande av upphandlingskontraktet.

Läs mer

BESTÄLLARE. -din guide till avtalen

BESTÄLLARE. -din guide till avtalen BESTÄLLARE -din guide till avtalen VAD ÄR UPPHANDLING? Vi är alla konsumenter och gör dagligen olika val när vi bestämmer oss för vem vi ska handla olika varor eller tjänster av. Kanske väljer vi att alltid

Läs mer

Upphandling INDIGO coach

Upphandling INDIGO coach Karlstad 2018-12-14 Upphandling INDIGO coach Inbjudan att lämna anbud i upphandling för coachningstjänster inom Projekt INDIGO - Värmland, Örebro, Dalarna (INDIGO), IUC Wermland AB (IUC) Projektet INDIGO

Läs mer

Inbjudan att lämna anbud i upphandling för coachningstjänster inom Projekt INDIGO - Värmland, Örebro, Dalarna (INDIGO), IUC Wermland AB (IUC)

Inbjudan att lämna anbud i upphandling för coachningstjänster inom Projekt INDIGO - Värmland, Örebro, Dalarna (INDIGO), IUC Wermland AB (IUC) Karlstad 2017-10-16 Upphandling Inbjudan att lämna anbud i upphandling för coachningstjänster inom Projekt INDIGO - Värmland, Örebro, Dalarna (INDIGO), IUC Wermland AB (IUC) Projektet INDIGO IUC har beviljats

Läs mer

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.)

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.) Linköpings kommun samhällsbyggnad Diarie Skallkrav 1.0 Sekretess Krav 1.1 Ange om anbudsgivaren anser att sekretess råder för hela eller delar av anbudet, om ja ska man beskriva enligt AFB.55. Svaret på

Läs mer

1 Fråga: Hej! Amesto Sourcing

1 Fråga: Hej! Amesto Sourcing Fråga/Svar Läst 1 Fråga: Hej! g undrar om det finns någon möjlighet för er att förlänga anbudstiden? Våra semestrar är sedan länge inplanerade och december präglas för de flesta byråer av många leveranser

Läs mer

Inbjudan till presumtiva Transportörer att delta i upphandlingen transporter till och från Plastkretsens sorteringsanläggning i Motala

Inbjudan till presumtiva Transportörer att delta i upphandlingen transporter till och från Plastkretsens sorteringsanläggning i Motala Inbjudan till presumtiva Transportörer att delta i upphandlingen transporter till och från Plastkretsens sorteringsanläggning i Motala Bakgrund Plastkretsen är materialbolaget för de plastförpackningar

Läs mer

Publiceringsdatum 2011-03-24 11:39. Anbudsfrist 2011-03-31 16:00. Materialfrist 2011-03-31 16:00. Ändringsdatum 2011-03-24 11:39

Publiceringsdatum 2011-03-24 11:39. Anbudsfrist 2011-03-31 16:00. Materialfrist 2011-03-31 16:00. Ändringsdatum 2011-03-24 11:39 Rekryteringstjänster Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/27844740.aspx Anbudstyp Upphandling Publiceringsdatum 2011-03-24 11:39 Anbudsfrist 2011-03-31 16:00 Materialfrist 2011-03-31 16:00

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: IT-konsulttjänster Resurskonsulter 2013. Norra regionen och Uppsala-Örebro. anna.berg@kammarkollegiet.

Frågor och svar. Beskrivning: IT-konsulttjänster Resurskonsulter 2013. Norra regionen och Uppsala-Örebro. anna.berg@kammarkollegiet. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Anna Berg Referensnr: Dnr 96-76-2012 Norra regionen och Uppsala-Örebro - IT-konsulttjänster Resurskonsulter

Läs mer

MA-Skåne Inköpare Jessica Hedin

MA-Skåne Inköpare Jessica Hedin MA-Skåne Inköpare Jessica Hedin Datum Tel 046-755 01 98 2007-10-12 1 (6) Jessica.a.hedin@skane.se Diarienr MA/070144 AVTAL Avtalsnr: MA/070144-02 (Operationshandskar) Leverantör: Cardinal Health AB Box

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Då offererade produkter från andra varumärken än de efterfrågade inte är föremål för utvärdering/konkurrensutsättning så ska dessa inte heller vara

Då offererade produkter från andra varumärken än de efterfrågade inte är föremål för utvärdering/konkurrensutsättning så ska dessa inte heller vara Fråga/Svar 1 Fråga: I anbudsinbjudan skriver ni att ni har för avsikt att teckna avtal med (3) leverantörer. Kan ni förtydliga er gällande detta? Ska en leverantör leverera alla tillverkare eller ska en

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel Ärendenummer Dokumentet skapades: 2011-12-29 17:03:53 Innehållsförteckning 1. ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER... 1 2. UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 2 3. KRAV PÅ LEVERANTÖR...4 4. KRAVSPECIFIKATION...6 5. KOMMERSIELLA

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de:

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de: Haninge kommun Skakrav Diarie SUN 119/2015 Namn Matlådor Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du klickar

Läs mer

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial 2011-04-11 Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial Härmed inbjuds ni att inkomma med anbud avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

Läs mer

1/5. BILAGA Frågor och svar Dnr Frågor och svar

1/5. BILAGA Frågor och svar Dnr Frågor och svar 1/5 Frågor och svar Fråga 1: Enligt p. 7 Pris så ska: "Pris ska anges i SEK exklusive mervärdesskatt..." men lite längre ner i samma stycke så står: Pris för efterfrågade rekryteringtjänster, ska anges

Läs mer

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Länsstyrelsen Värmland Kontaktperson: Naturvård Margareta Åkerman Adress Telefon: 010-224 72 49 Våxnäsgatan 5 E-post: margareta.akerman@lansstyrelsen.se

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 1(9) Bilaga 2 - ANBUDSFORMULÄR Datum Diarienummer 2013-12-20 512-7972-2013 ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 Anbudsformuläret syfte är att tydliggöra för anbudsgivaren vilka uppgifter

Läs mer

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13 Avropsstöd Vägledning Lekmaterial 2013 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Produktgrupp Leksaker... 3 2.2. Produktgrupp Hobbymaterial... 3 2.3. Produktgrupp Idrottsleksaker... 3 3. Avrop

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandling av varuområdena kontorsmaterial där små mängder kopieringspapper ingår, skol-

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandling av varuområdena kontorsmaterial där små mängder kopieringspapper ingår, skol- Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Örebro kommun Namn: Kontorsmaterial med små mängder kopieringspapper, skolmaterial med bild- och Handläggare: Helena Englund Referensnr: Ks 974/2011 Telefon:

Läs mer

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 1 (10) Avropsförfrågan/anbudsformulär Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 2 (10) Innehåll 1 Anbudsförfrågan... 3 2 Anbudsformulär... 5 3 Leveransavtal... 7 4 Tillägg... 10 3 (10) 1 ANBUDSFÖRFRÅGAN

Läs mer

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL MÖBLER 2013

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL MÖBLER 2013 Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL MÖBLER 2013 AVROP GENOM FÖRNYAD KONKURRENSUTSÄTTNING UNDER RAMAVTALETS SISTA TID Sida 1 av 8 2018-04-24 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 3 2 REKOMMENDATION... 3

Läs mer

Anbud avseende Ramavtal för möbler till strid i bebyggelse, Spånga, Prästtomta skjutfält Kvarn Målnummer FM

Anbud avseende Ramavtal för möbler till strid i bebyggelse, Spånga, Prästtomta skjutfält Kvarn Målnummer FM 1(13) Anbud avseende Ramavtal för möbler till strid i bebyggelse, Spånga, Prästtomta skjutfält Kvarn Målnummer FM-1552-11 BILAGA 1 Anbud lämnas av Företagsnamn: Organisationsnummer: Kontaktperson: Telefonnummer

Läs mer

Riktlinjer för upphandling och inköp

Riktlinjer för upphandling och inköp Riktlinjer upphandling och inköp Dnr Ks 11/159 Riktlinjer för upphandling och inköp Ånge kommunkoncern Antagen av Kommunstyrelsen 2015-10-06, 149 841 81 Ånge kommun tel 0690-250 100 e-post ange@ange.se

Läs mer

DOM 2016-02-10 Meddelad i Göteborg

DOM 2016-02-10 Meddelad i Göteborg Avdelning 2 Meddelad i Göteborg Mål nr 1 SÖKANDE Rimab Facility Service AB, 556345-6226 Bäckstensgatan 9 431 49 Mölndal Ombud: Advokaten Michael Gibbons Odevall Advokatbyrå AB Box 5052 402 22 Göteborg

Läs mer

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat Inköpssamverkan Motala 1.0 Allmänna förutsättningar Krav 1.1 Förutsättningarna enligt dokumentet Förfrågningsunderlag accepteras/uppfylls. 2.0 Krav på leverantören Krav 2.1 Anbudsgivaren ska vara registrerad

Läs mer

Avropsvägledning Dryckesautomater 2017

Avropsvägledning Dryckesautomater 2017 Avropsvägledning Dryckesautomater 2017 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Avrop... 5 3. Beställning... 5 3.1. Service... 6 3.2. Kundsupport... 8 4. Pris... 8 5. Leveransvillkor... 8 5.1.

Läs mer

Tillämpning av ramavtal rättigheter och skyldigheter

Tillämpning av ramavtal rättigheter och skyldigheter Tillämpning av ramavtal rättigheter och skyldigheter Christian Härdgård / Partner / Advokat My Becher / Senior Associate / Advokat Malmö den 29 april 2019 Agenda Ramavtal Definitionen av ramavtal Volymer

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

Frågor på upphandling av Personal och lönesystem A /2017. Totalt 30 frågor inkomna till och med

Frågor på upphandling av Personal och lönesystem A /2017. Totalt 30 frågor inkomna till och med Frågor på upphandling av Personal och lönesystem A127.527/2017. Totalt 30 frågor inkomna till och med 170810. Fråga 1 Prismodellen i Bilaga 2 prisbilaga Med hänvisning till punkt 33.1.2 i avtalet, Bilaga

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV ARKITEKTTJÄNSTER FÖR FÖRSTUDIE MM OMBYGGNATION SOLHÖJDENS ÄLDREBOENDE

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV ARKITEKTTJÄNSTER FÖR FÖRSTUDIE MM OMBYGGNATION SOLHÖJDENS ÄLDREBOENDE FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV ARKITEKTTJÄNSTER FÖR FÖRSTUDIE MM OMBYGGNATION SOLHÖJDENS ÄLDREBOENDE Öckerö Fastighets AB Peter Albinsson 2018-03-13 1 Innehåll 1 Upphandlingsföreskrifter... 3 1.1

Läs mer

E) Anbudsmall. E) Anbudsmall. Vindkraftverk 12KS/0282

E) Anbudsmall. E) Anbudsmall. Vindkraftverk 12KS/0282 E) Anbudsmall INNEHÅLL E) Anbudsmall 1 1 E) Anbudsmall 3 2 Information om anbudsgivare 4 3 Giltighet 4 4 Pristabell 5 4.1 Nyckelfärdigt vindkraftverk 5 4.2 Serviceavtal 5 4.3 Driftavtal 5 4.4 Årliga kostnader

Läs mer

vi antar att dessa 5 dagar börjar räknas från och med att verktyget når verkstaden. är detta korrekt? Svar: Ja.

vi antar att dessa 5 dagar börjar räknas från och med att verktyget når verkstaden. är detta korrekt? Svar: Ja. Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2012-06-03 Ställ en fråga om den här upphandlingen 1- Fråga skapad av upphandlare från Kommers. Önskar beställaren avropa olika plattformer

Läs mer

ja vi tar bort kravet på att pos 152, 153 inte får innehålla palmolja

ja vi tar bort kravet på att pos 152, 153 inte får innehålla palmolja Sida 1 av 5 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2012-11-14 Ställ en fråga om den här upphandlingen Bilaga 2a är försedd med lösenord och går ej att öppna. Bilagorna är skyddade men inte

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare it-tjänster

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare it-tjänster AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare it-tjänster Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL POSTFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2013 OCH Avrop under ramavtalets sista tid

Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL POSTFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2013 OCH Avrop under ramavtalets sista tid Särskild vägledning för avrop RAMAVTAL POSTFÖRMEDLINGSTJÄNSTER 2013 OCH 2013-2 Avrop under ramavtalets sista tid Innehåll 1 BAKGRUND... 3 2 REKOMMENDATION... 3 2.1 Förlängningar av befintliga avropsavtal...

Läs mer

Tryckeritjänster Universitetsservice US-AB Box Stockholm Telefon; E-post:

Tryckeritjänster Universitetsservice US-AB Box Stockholm Telefon; E-post: Tryckeritjänster Universitetsservice US-AB Box 70014 10044 Stockholm Telefon; 08-790 74 00 E-post: tryck@us-ab.com OBS! Krav på tryckeritjänst för godkänt exjobb OBS! När rapporten är godkänd (omkring

Läs mer

RAMAVTAL Vårdsängar 2012

RAMAVTAL Vårdsängar 2012 AVTAL 1 (7) RAMAVTAL Vårdsängar 2012 1. Parter Beställare: 641 80 Katrineholm 643 80 Vingåker Leverantör: Invacare AB Box 66 163 91 Spång Tfn 08-761 70 90 Org nr: 556050-1313 Kontaktperson avtal: Per Sandahl

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Rangordnat avtal Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Diarie UH-2013-630 Upphandlare Pia Sundell Detta dokument är en kopia på

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen Informationsförsörjning omfattar programvaror och tjänster med tillhörande E-post:

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandlingen Informationsförsörjning omfattar programvaror och tjänster med tillhörande E-post: Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Ylva Lovén Anderson Referensnr: 96-35-2014 Programvaror och tjänster 2014 - Informationsförsörjning

Läs mer

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten Tilldelningsbeslut & upphandlingsprotokoll Sida 1 (7) Ekonomiavdelningen Datum Dnr: Upphandlingsfunktionen 2014 01 31 ÅM-A 2013/1386 Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av

Läs mer

Leveransavtalsvillkor

Leveransavtalsvillkor 1 (9) Leveransavtalsvillkor Leverans av kuverteringsmaskin och leverans av fullservice av kuverteringsmaskin Nedan följer de avtalsvillkor som ska gälla för leveransen. Avtalsvillkoren godkänns i sin helhet

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV ÖVERVAKNINGSTJÄNSTER MM. Öckerö Fastighets AB Hans Andreasson

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV ÖVERVAKNINGSTJÄNSTER MM. Öckerö Fastighets AB Hans Andreasson FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV ÖVERVAKNINGSTJÄNSTER MM Öckerö Fastighets AB Hans Andreasson 2017-09-04 1 Innehåll 1 Anbudsinbjudan... 3 1.1 Upphandlingsform... 3 1.2 Upphandlande myndighet... 3 1.3

Läs mer

Frågor & Svar Öppna programvaror 2010

Frågor & Svar Öppna programvaror 2010 Frågor & Svar Öppna programvaror 2010 1 (6) Kompletteringar Inga Frågor & svar 1. Svarsdatum: 2010-11-12 15:35:44 Fråga: Fråga 1: 5.1.2, Hur viktigt är det att produktlistan är komplett vid avtalstillfället.

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende Ventilationskonsulttjänster, och anger

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Riktlinjer för upphandling och inköp

Riktlinjer för upphandling och inköp Riktlinjer upphandling och inköp Dnr Ks 11/159 Riktlinjer för upphandling och inköp Ånge kommunkoncern Antagen av kommunstyrelsen 2011-06-07 110 841 81 Ånge kommun tel 0690-250 100 e-post ange@ange.se

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki

ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki 1(7) Bilaga 3 Diarienummer 512-6670-2012 ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki Anbudsformulärets syfte är att tydliggöra för anbudslämnaren

Läs mer

Regler för inköp och upphandling

Regler för inköp och upphandling Regler för inköp och upphandling Regler för inköp och upphandling Dnr KS 2019-113 Typ av dokument: Regler Handläggare: Upphandlare, Elin Johansson Antagen av: Kommunstyrelsen Revisionshistorik: antagen

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer

DOM 2012-04-11 Meddelad i Göteborg

DOM 2012-04-11 Meddelad i Göteborg DOM 2012-04-11 Meddelad i Göteborg Mål nr 2804-12 E Enhet 2:1 1 SÖKANDE Selecta AB, 556069-3318 Ostmästargränd 5 120 90 Årsta Ombud: Magnus Kylhed Kylhed Juridik Örnstigen 23 183 50 Täby MOTPART Göteborgs

Läs mer

Förfrågningsunderlag för upphandling av tjänster: grafisk design/formgivning

Förfrågningsunderlag för upphandling av tjänster: grafisk design/formgivning 2008-03-27 Dnr Adm 2008/24 Förfrågningsunderlag för upphandling av tjänster: grafisk design/formgivning av trycksaker och montrar Härmed inbjuder Statens kulturråd leverantörer att lämna anbud på tjänster:

Läs mer

Publiceringsdatum 2011-06-23 13:17. Anbudsfrist 2011-08-31 16:00. Materialfrist 2011-08-31 16:00. Ändringsdatum 2011-06-23 13:17

Publiceringsdatum 2011-06-23 13:17. Anbudsfrist 2011-08-31 16:00. Materialfrist 2011-08-31 16:00. Ändringsdatum 2011-06-23 13:17 Tryckeritjänster Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/29092024.aspx Anbudstyp Upphandling Publiceringsdatum 2011-06-23 13:17 Anbudsfrist 2011-08-31 16:00 Materialfrist 2011-08-31 16:00 Ändringsdatum

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende VVS-konsulttjänster, och anger

Läs mer

Leverantör av Tolktjänster

Leverantör av Tolktjänster Koncerninköp Per Löwhagen Inköpare 0704 200302 per.lowhagen@swepro.se Datum 2009-12-08 Diarienr 0902010 1 (7) Leverantör av Tolktjänster Kompletterande förfrågningsunderlag 4, KFU 4 Fråga 1: Ni vill ha

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare /stordator

Avropsförfrågan. Systemutvecklare /stordator AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Systemutvecklare /stordator Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav...

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Systemutvecklare Word Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 4 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Kaffeautomater att hyra, för Färskbryggt - och Instant kaffe med tillbehör och service. emma.johansson@malmo.

Frågor och svar. Beskrivning: Kaffeautomater att hyra, för Färskbryggt - och Instant kaffe med tillbehör och service. emma.johansson@malmo. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Malmö stad Namn: Kaffeautomater med service Handläggare: Emma Johansson Referensnr: 2010-00063 Telefon: 040-341785 Beskrivning: Kaffeautomater att hyra, för Färskbryggt

Läs mer

Bilaga 3: Svarsformulär

Bilaga 3: Svarsformulär 1 Bilaga 3: Svarsformulär Bifogas anbudet för (företagets firmanamn) Allmänna uppgifter Anbud Härmed erbjuder vi oss att genomföra uppdrag i enlighet med det förfrågningsunderlag som gäller för rubricerad

Läs mer

Diarie Ange företagets kontaktperson för upphandlingen med namn, telefonnummer och epostadress.

Diarie Ange företagets kontaktperson för upphandlingen med namn, telefonnummer och epostadress. Karlstads inköpscentral Skallkrav Diarie 9909-14 Namn Nätverkstjänster Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom

Läs mer

Utbildning för chefer inom SDF Våren 2012 Ramavtalet i fokus

Utbildning för chefer inom SDF Våren 2012 Ramavtalet i fokus Utbildning för chefer inom SDF Våren 2012 Ramavtalet i fokus Ing-Marie Trygg Upphandlingsbolaget Vad är ramavtal? LOU 2 kap 15; Med ramavtal avses ett avtal som ingås mellan en eller flera upphandlande

Läs mer

T3 Kravspecifikation Upphandling: 2014 Tryckeritjänster Diarienr: Ansvarig: Susanne Lantto

T3 Kravspecifikation Upphandling: 2014 Tryckeritjänster Diarienr: Ansvarig: Susanne Lantto T3 Kravspecifikation Upphandling: 2014 Tryckeritjänster Diarienr: 2330-14 Ansvarig: Susanne Lantto INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. KRAVSPECIFIKATION 2 1.1 BESKRIVNING AV ARTIKLAR 2 1.2 PROVTRYCK 4 1.3 BOKBINDERI

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Drift och underhåll Offentlig belysning

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Drift och underhåll Offentlig belysning Haninge kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Drift och underhåll Offentlig belysning Diarie SUN 127/2013 Upphandlare Klara Hanell Strand Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

Regler för inköp och upphandling

Regler för inköp och upphandling Regler för inköp och upphandling Regler för inköp och upphandling Dnr KS 2017-397 Typ av dokument: Regler Handläggare: Upphandlare, Elin Johansson Antagen av: Kommunstyrelsen Revisionshistorik: Ersätter

Läs mer

PM UPPHANDLING AV REVISION I KOMMUNALA BOLAG

PM UPPHANDLING AV REVISION I KOMMUNALA BOLAG PM 2016-04 UPPHANDLING AV REVISION I KOMMUNALA BOLAG 1 Inledning Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har tagit fram ett stödmaterial för processen att upphandla lagstadgad revision i kommunala bolag,

Läs mer

ANGÅENDE REFERENSER/REFERENSBLANKETTER. I förfrågningsunderlaget punkt anges;

ANGÅENDE REFERENSER/REFERENSBLANKETTER. I förfrågningsunderlaget punkt anges; ANGÅENDE REFERENSER/REFERENSBLANKETTER När det gäller referenser under punkt 3.1.3 så undrar vi följande. Det står att ni vill ha 3 referenser, och en referens därutöver från företag i offentlig verksamhet.

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Annonsförmedlingstjänster

Avropsstöd. Vägledning för Annonsförmedlingstjänster Avropsstöd Vägledning för Annonsförmedlingstjänster 2014-2 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Telekommunikationstjänster

Telekommunikationstjänster Telekommunikationstjänster Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/39327823.aspx External tender reference id SSM2013-3271 Tender type Tender Procurement procedure Open procedure Publish date

Läs mer

Avropsförfrågan. IT-arkitekt

Avropsförfrågan. IT-arkitekt AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan IT-arkitekt Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden konsult

Läs mer

Avropsförfrågan. Webb-designer

Avropsförfrågan. Webb-designer AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Webb-designer Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

Volymuppgifter i ramavtalsupphandling

Volymuppgifter i ramavtalsupphandling Volymuppgifter i ramavtalsupphandling - Lämpligt, möjligt eller till och med nödvändigt? Sveriges Offentliga Inköpares årskonferens 2019 5 april 2019 Maria Lidbom och Alexander Rappe Frågeställningar Kan

Läs mer

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop Städprodukter och mjukpapper 16-108 Innehållsförteckning Allmänna villkor... 3 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Kontrakt... 4 4 Priser... 4 5 Småorderavgift...

Läs mer

Tryckeritjänster Universitetsservice US AB Box 70014 10044 Stockholm Telefon; 08 790 74 00 E post: tryck@us ab.com

Tryckeritjänster Universitetsservice US AB Box 70014 10044 Stockholm Telefon; 08 790 74 00 E post: tryck@us ab.com Tryckeritjänster Universitetsservice US AB Box 70014 10044 Stockholm Telefon; 08 790 74 00 E post: tryck@us ab.com OBS! Krav på tryckeritjänst för godkänt exjobb OBS! När rapporten är godkänd (omkring

Läs mer

PM UPPHANDLING AV FINANSIELL REVISION I KOMMUNALA BOLAG

PM UPPHANDLING AV FINANSIELL REVISION I KOMMUNALA BOLAG PM 2018-05 UPPHANDLING AV FINANSIELL REVISION I KOMMUNALA BOLAG 1 1 Inledning Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har tagit fram ett stödmaterial för processen att upphandla finansiell revision i kommunala

Läs mer

Nacka kommun. 1.0 Krav på anbudsgivaren. Introduktion. Krav 1.1. Skallkrav Juridiska tjänster (KFKS 2014/ ) Diarie KFKS 2014/

Nacka kommun. 1.0 Krav på anbudsgivaren. Introduktion. Krav 1.1. Skallkrav Juridiska tjänster (KFKS 2014/ ) Diarie KFKS 2014/ Nacka kommun Skallkrav Diarie KFKS 2014/892-055 Namn Juridiska tjänster Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom

Läs mer

Anbudsbeteckning: Anbud drift och skötsel Fotbollsplaner och Friidrottsarena - Dnr KOF

Anbudsbeteckning: Anbud drift och skötsel Fotbollsplaner och Friidrottsarena - Dnr KOF FORMULÄR TILL ANBUD Anbudsbeteckning: Anbud drift och skötsel Fotbollsplaner och Friidrottsarena - Dnr KOF 2016-100 Anbud avseende: Drift och skötsel av Fotbollsplaner och Friidrottsarena, på uppdrag av

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Märke: Anbud Ängskärs havscamping 2013 Sista dag för anbud: 2013-08-30 ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Bilagor 1. Förutsättningar och krav 2. Faktablad 3. Mall

Läs mer

Förfrågan avser: Infrastruktur i form av WAN

Förfrågan avser: Infrastruktur i form av WAN Sida 1 (7) Bilaga 1: Anbudsformulär 2012-01 Bilaga 1: Anbudsformulär 2012-01 Förfrågan avser: Infrastruktur i form av WAN I denna bilaga finns de krav som ställs i förhandlade upphandlingen samt de uppgifter

Läs mer