Printgroove JT Suite. Den kompletta utskriftsprocessen snabb, enkel och tillförlitlig. Programvara Printgroove JT Suite

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Printgroove JT Suite. Den kompletta utskriftsprocessen snabb, enkel och tillförlitlig. Programvara Printgroove JT Suite"

Transkript

1 Printgroove JT Suite Den kompletta utskriftsprocessen snabb, enkel och tillförlitlig Programvara Printgroove JT Suite

2 Printgroove JT Suite, programvaror Automatisering för arbetsflöden Printgroove JT Suite integrerar de självständiga programvarumodulerna Printgroove JT Web och Printgroove JT Man i en komplett lösning för ett utskriftsflöde med banbrytande egenskaper. Fördelarna med enkel uppladdning och överföring av utskriftsjobb via Internet i kombination med jobbhanteringsmöjligheterna ger effektiv trycksaksproduktion till låga kostnader. Hela arbetsflödet är automatiserat. Printgroove JT Web är Konica Minoltas professionella web-2-print -lösning för tryckerier och företag med kontor på olika platser. Printgroove JT Web förenklar generering och överföring av utskriftsjobb, garanterar effektiv produktoch jobbhantering, effektiviserar beställningsprocessen för slutanvändarna och erbjuder administratörer ökad flexibilitet och effektivitet. Printgroove JT Man är ett heltäckande utskriftshanteringsprogram som använder s.k. job tickets som gör det möjligt att framställa avancerade trycksaker utan kunskaper i komplexa program. JT Man integrerar alla funktioner för modern trycksaksproduktion från dokumentinlämning och sidutskjutning till mediaprogrammering och redovisning. Printgroove JT Suite är idealisk för: Interna reprocentraler Myndigheter Universitet Företag med kontor på flera platser Tryckerier (B2B)

3 Arbetsflöde Tryckeri Arbetsflöden Färgbroschyr Produkter Färgbroschyr Via internet Färgpresentation bizhub PRO C6501e-system med häftesefterbehandlare och efterbehandlare med häft Klient Färgpresentation Svartvit broschyr Via internet Via internet Sv/v broschyr Svartvit presentation Via internet Sv/v presentation bizhub PRO 1050e-system med häftesefterbehandlare och efterbehandlare med häft Printgroove JT möjliggör omfattade automatisering av utskriftsprocesser och optimerar arbetsflödet. Huvudfunktioner Ett intuitivt grafiskt användargränssnitt (GUI) Det ikonbaserade grafiska gränssnittet leder användaren genom beställningsprocessen steg för steg. Automatiserade arbetsflöden Fastställda produktionsrutiner kan sparas och när som helst återkallas. Alla detaljer kan definieras individuellt från sidutskjutning till önskad utskriftsenhet inklusive uppgifter om papperskassetter och efterbehandlingsinställningar. Tvåvägskommunikation Inställningar för både produktkatalog och prislistor görs centralt via Printgroove JT Man och överförs sedan till Printgroove JT Web. Orderhantering Beställningsövervakning: Funktionen för beställningsövervakning i Printgroove JT Man är även tillgänglig för Printgroove JT Web-användare. Beställningsstatusen som tryckeriet angett i Printgroove JT Man överförs automatiskt till Printgroove JT Web, där användare kan se den på skärmen och i beställningshistoriken. Samlade och blandade beställningar: I Printgroove JT Man ser man direkt om en beställning som tagits emot via Printgroove JT Web består av olika jobb, både för utskrift och andra typer av jobb. Huvudfördelar Harmoniserat grafiskt användargränssnitt Programvarornas användarvänlighet eliminerar förvirring och gör det enkelt för slutanvändarna att skapa utskriftsjobb. Automatisering av arbetsflöden Tryckerier kan enkelt skräddarsy automatiseringen av arbetsflödena så att de passar till varje kunds behov. Den omfattande automatiseringen av utskriftsprocessen minskar risken för misstag och gör det möjligt för tryckerier att ta emot fler beställningar samtidigt. Tvåvägskommunikation Tryckerier behöver bara sätta ihop kataloger och prislistor en enda gång, och kan sedan uppdatera dem centralt. Orderhantering Beställningsövervakning: Tryckerier sparar tid genom att bara behöva lägga in orderstatus en gång. Slutkunderna kan sedan när de vill omedelbart se den aktuella statusen på sina utskriftsjobb. Samlade och blandade beställningar: Tryckerier får en mycket bättre översikt och möjlighet att hantera samlade och blandade beställningar i ett enda steg.

4 Printgroove JT Web, programvaror Printgroove JT Web Praktisk och effektiv webbaserad utskriftslösning I takt med Internets framsteg under det senaste årtiondet har web-2-print blivit den lösning som föredras av de flesta för beställning av trycksaker. Med över 10 år på marknaden är Printgroove JT Web ett högt utvecklat system för säker, job-ticket-baserad beställning av trycksaker dygnet runt via nätet. Tryckerier står inför alltmer krävande arbetsflöden pga ökad jobbkomplexitet, kortare leveranstider, tryckserier och högre krav på webbaserade tjänster. Därför är de tvungna att effektivisera arbetsflödena och erbjuda tjänster med högre mervärde för att vara lönsamma. Web-2-print är den perfekta lösningen för alla tryckerier som strävar efter att expandera sin verksamhet, nå ökad effektivitet och ge bättre service till sina kunder.

5 Huvudfunktioner Praktisk beställning och förhandsgranskning online Printgroove JT Web har ett komplett webbaserat beställningssystem för snabb och enkel beställning. Det intuitiva användargränssnittet förenklar beställningsprocessen och erbjuder förhandsgranskning av den färdiga produkten online tillsammans med viktiga detaljer som häftning, hålslagning och pappersfärg. Direktoffert online Printgroove JT Web beräknar omedelbart priset på varje trycksak. Alla uppgifter, som till exempel utskrift i svartvitt eller färg, pappersformat o.s.v. ingår i den automatiska beräkningen. Kontroll av kundmaterial Printgroove JT Web inkluderar grundläggande kontroll av kundens material så kallad Pre-flight. Funktionen går igenom alla filer som laddats upp på Printgroove JT Web för att verifiera att bilderna har korrekt upplösning, att teckensnitten är inbäddade och att transparans är inkluderat. Användaren får direkt information för att vid behov kunna justera dokumentet för bästa slutresultat. Huvudfördelar Praktisk beställning och förhandsgranskning online Det intuitiva användargränssnittet gör det enkelt även för nybörjare att snabbt och enkelt beställa avancerade trycksaker. Förhandsgranskningen förhindrar dyrbara misstag och varnar exempelvis för layouter som inte fungerar. Direktoffert online Den viktigaste aspekten för kunden är kostnaden. Med direktofferter online minimeras kommunikationsbehovet och effektiviteten förbättras tack vare att tryckeripersonalen kan arbeta med sina huvuduppgifter i stället för att tala i telefon. Kontroll av kundmaterial Förhandskontrollen av kundernas material sparar tid och förebygger misstag och onödiga kostnader orsakade av felaktiga tryckningar. Tillgänglig dygnet runt Tack vare att tjänsten är tillgänglig under dygnets alla timmar via Printgroove JT Web-portalen, kan tryckerier ge bättre service till sina kunder än om de begränsas av öppettider. Tillgänglig dygnet runt Printgroove JT Web är en web-2-print-lösning som gör det möjligt för kunder att göra beställningar och lämna in sitt material för tryck dygnet runt via Internet.

6 Printgroove JT Web, programvaror Huvudfunktioner Tryckeriadministration Tryckerier kan enkelt övervaka sina produktionsrutiner och generera översikter och statistik över alla sina aktiviteter. Tryckprocesserna kan analyseras i detalj och produktionsplaneringen förbättras. Verktyget ger omedelbar översikt över arbetsmängden och smidigare administration av användare och produkter. Statusövervakning online Funktionen gör det möjligt för tryckerier att på ett enkelt sätt ge kunderna information om statusen på deras beställningar. Informationen inkluderar alla eventuella modifikationer och kan antingen ges via e-post eller via kontrollpanelen i Printgroove JT Web, där kunden kan logga in och ta fram status för sin beställning. Flexibelt Printgroove JT Web är en heltäckande och mycket kraftfull web-2-print-lösning men om behov finns kan programvaran anpassas. Huvudfördelar Tryckeriadministration Professionella övervakningsfunktioner ger indikationer om potentiella kostnadsbesparingar, och en effektivisering av arbetsrutinerna ger ökad produktivitet. Statusövervakning online Genom att kunden kan följa statusen på sin beställning minskar antalet onödiga telefonsamtal från kunder och gör det möjligt för dig som tryckare att arbeta mer effektivt. Flexibilitet Kunderna får exakt det som de vill ha och behöver Konica Minolta erbjuder skräddarsydda lösningar för att möta även de mest specifika kundbehoven vilket är långt ifrån standard på marknaden. Språkstöd Med Printgroove JT Webs utbyggda språkstöd kan tryckerier erbjuda sina tjänster på svenska. Språkstöd Printgroove JT Web finns tillgängligt på 16 av Europas 23 officiella språk däribland svenska. Detta täcker över 90 % av den europeiska befolkningen.

7 Ökad flexibilitet med tilläggsmoduler. Tack vare tilläggsmodulerna nedan är möjligt att anpassa Printgroove JT Web helt efter varje kunds specifika behov. JT Document Converter Som standard kan kunder bara ladda upp PDFfiler i Printgroove JT Web. Genom att installera JT Document Converter ökar kundens flexibilitet: modulen ger möjlighet att arbeta med upp till 300 olika filformat. Exempelvis kan.doc,.xls och.pptfiler laddas upp på Printgroove JT Web-portalen utan att kunden behöver använda konverteringsprogram på sin dator. JT Forms JT Forms är VDP-modulen för Printgroove JT Web och ger alla de grundläggande funktionerna för anpassade utskrifter. Den kan t.ex. användas för att på ett enkelt sätt skapa visitkort i standardformat och göra specialanpassningar av produkter som broschyrer, flygblad, anteckningsblock. Kort sagt ökar JT Forms flexibiliteten för produktion av alla typer av trycksaker som har särskilda egenskaper. JT Multishop Med den här modulen kan tryckerier skapa individuella webbutiker för olika kunder och användargrupper. Webbutikerna kan ha anpassade användargränssnitt, produkter och prislistor. Varje butik har sin egen webbadress. Tack vare modulen behöver tryckerier som vill ha mer än en webbutik inte längre köpa flera olika programvarupaket allt kan utföras med ett enda exemplar av Printgroove JT Web. JT Online Payment Connector Ett omfattande utbud av olika betalningsmetoder stöds via JT Online Payment Connector: alla större kreditkort och betalkort, banköverföring och e-betalningstjänster som t.ex. Paypal. Modulen stöder olika betalningsmetoder, språk och valutor. Förutom de sedvanliga betalningsmetoderna för konsumenter ges även möjlighet till företagsbetalning. Detta reducerar transaktionskostnader och gör också att företag kan handla utan att behöva skriva fakturor. JT Shop Corner I stort är Printgroove JT Web en web-2-printlösning med huvudfokus på utskriftsjobb. Med JT Shop Corner kan Printgroove JT Web uppgraderas till en komplett webbutik genom att möjliggöra för tryckerier att lägga till lagerlagda produkter i sitt utbud till användarna, t.ex. profilprodukter och kontorsmaterial. JT Copy Service Standardrutinen i Printgroove JT Web är att användare laddar upp utskriftsfiler till Printgroove JT Web. Med JT Copy Service kan originalen överföras separat, antingen som utskriven kopia eller lagrade på t.ex. CD eller USB-minne, samtidigt som användarna fortfarande kan utnyttja fördelarna med det enkla beställningsförfarandet via portalen.

8 Printgroove JT Web GO, programvaror Printgroove JT Web GO Det perfekta web-2-print-verktyget för att få företaget att växa Printgroove JT Web GO är en molnbaserad web-2-print-tjänst. Att den är molnbaserad innebär att tryckerier inte behöver ha egna servrar, IT-kunskap eller personal för att implementera lösningen i sina företag. Allt detta tillhandahålls av Koneo, ett dotterbolag som ägs till 100 % av Konica Minolta. Denna enkla, snabba och prisvärda lösning gör detta till den perfekta tjänsten för små och stora tryckerier. Huvudfunktioner Full Printgroove JT Web funktionalitet Detta paket ger tillgång till alla funktioner i Printgroove JT Web, utan begränsningar. Molntjänst Tack vare att tryckeriet inte behöver investera i programvara, servrar och IT-personal ger Printgroove JT Web GO även små tryckerier tillgång till web-2-print marknaden. Snabb, enkel och prisvärd implementering Kunderna behöver ingen server, och inte heller någon IT-kunskap för underhåll och uppdatering av programvara. 99,7 % servertillgänglighet Butiken är alltid öppen för kunderna. Serveravbrottstiderna för tryckerierna är minimala, eftersom underhåll alltid görs på natten. Huvudfördelar Full Printgroove JT Web funktionalitet När konkurrerande leverantörer erbjuder molnbaserade tjänster är de oftast begränsade och mer ett smakprov på den fullständiga applikationen till skillnad mot Konica Minolta som erbjuder full funktionalitet. Molntjänst Ett enkelt, riskfritt och prisvärt alternativ för att starta upp en web-2-print-verksamhet. Snabb, enkel och prisvärd implementering Hjälper till att begränsa kostnaderna och gör det möjligt även för små tryckerier att erbjuda sina kunder en web-2-print-butik. 99,7 % servertillgänglighet Avbrottstiderna för tryckerier är minimala, vilket sparar tid och pengar.

9 Printgroove JT Man, programvaror Printgroove JT Man Professionella arbetsflöden för ökad produktivitet och tillförlitlighet Printgroove JT Man är en heltäckande programvarulösning för arbetsflödesautomatisering av professionella utskrifter, och erbjuder snabb och effektiv redigering och administrering av utskriftsjobb. Det avancerade utskriftshanteringsprogrammet gör det möjligt att skapa sofistikerade trycksaker med ett job-ticket drivet arbetsflöde. Printgroove JT Man integrerar alla funktioner för modern trycksaksproduktion från dokumentinlämning och sidutskjutning till val av papper. Med Printgroove JT Man blir även de mest komplexa jobb enkla och lätthanterliga, vilket gör att användarna inte behöver lära sig flera olika programvaror.

10 Printgroove JT Man, programvaror Huvudfunktioner Orderhantering Printgroove JT Man gör det möjligt att effektivt hantera komplexa beställningar. Utskriftsjobb kan kombineras med andra typer av produkter och allt kan hanteras tillsammans. Tryckerier kan välja vilken information de vill förmedla i kundernas beställningsstatus. Varje uppdatering kan meddelas kunderna automatiskt eller manuellt med e-post. Job editor Job editorn ger heltäckande funktioner för snabb och enkel redigering av utskriftsjobb: Byte mellan färg och svart/vitt Ändring av pappersstorlek och -vikt Ändring av utskriftsformat Tillägg eller borttagning av flikar, mellanlägg eller tomma sidor Snabb växling mellan sidvy, sidlista och listvy, och möjlighet att göra ändringar oavsett vilken vy som valts Om annan skrivare väljs kommer en automatisk varning om de valda formatalternativen inte längre är möjliga Modulen ger följande funktioner: Avancerad signaturredigering med automatisk sidlayout Automatisk skrivarkonfigurering: om rätt drivrutin har allokerats till en skrivare, konfigureras de möjliga tillvalen automatiskt efter att ha hämtat information från skrivardrivrutinen Ny papperskatalog Förbättrad produktkonfigurering via kategorier Nytt användargränssnitt Det nya gränssnittet ger tydlig struktur och intuitiv navigering, t.ex.: Öppning av beställningar i tabbar, på samma sätt som i en webbläsare Enkel sök- och filterfunktion Praktisk kontrollpanel för hantering av beställningar och uppgiftslistor PDF-baserat arbetsflöde I den nya versionen av Printgroove JT Man använder programvaran nu ett helt och hållet PDFbaserat arbetsflöde. Tack vare PDF-standarden blir det lättare för tryckerier att integrera andra applikationer. Media configuration editor Alla inställningar för skrivare, media, produkter och tjänster kan ändras från ett och samma fönster.

11 Huvudfördelar Orderhantering Användare sparar tid och får tydligare översikt när utskriftsjobb och lagerlagda produkter behandlas tillsammans. Beställare får korrekt information i realtid om statusen på sina beställda jobb. Job editor Ökad flexibilitet där operatören har möjligheter att uppfylla kunders önskemål om ändringar ända fram till produktionstillfället. Media configuration editor Det förenklade användargränssnittet där man gör alla mediainställningar från ett och samma fönster spar tid. Nytt användargränssnitt Kunderna förstår lättare hur programmet är uppbyggt, kan göra inställningar snabbare och slutföra beställningarna på kortare tid. PDF-baserat arbetsflöde Tiden det tar att ladda upp stora filer har kunnat kortas betydligt. Dessa tidsvinster betyder ökad produktivitet för tryckeriet. Tilläggsmoduler JT Color Split Modulen identifierar sidor i färg och svartvitt och kan dela upp utskriftsjobb sidvis utifrån färgstatus. Varje sida kan skickas till lämplig skrivare, varefter sidorna automatiskt sammanförs i rätt ordning i den slutliga produktionsskrivaren. JT Accounting Connector Möjliggör anslutning av Printgroove JT Man till redovisningsprogram som PCounter och SafeQ. JT Printer for Terminal Server Det här är ett tillägg till Windows utskriftssystem som gör det möjligt för fjärranslutna användare att använda arbetsflödet i JT Man.

12 Tekniska specifikationer Printgroove JT Web Server: Operativsystem som stöds Windows XP Pro (32 Bit) Windows 7 Professional (32 / 64 Bit) Windows Server 2003 (32 Bit) Windows Server 2008 Standard Edition (32 Bit) Windows Server 2008 R2 Foundation (64 Bit) Minimum maskinvarukrav Dual core processor 1 GB minne 10 GB ledigt hårddiskutrymme Internet-/Intranetanslutning Rekommenderade maskinvarukrav Quad core processor 4 GB minne 100 GB ledigt hårdiskutrymme (snabb hårddisk eller RAID system) Internet-/Intranetanslutning Printgroove JT Web + Printgroove JT Web GO Klient: Operativsystem som stöds Windows XP Windows Vista Windows 7 (32/64 Bit) Minimum maskinvarukrav 1 GHz processor 512 MB minne Internet-/Intranetanslutning Rekommenderade maskinvarukrav Dual core processor 2 GB minne Internet-/Intranetanslutning Internet webläsare som stöds Firefox Version 5.0 eller senare Internet Explorer Version 7 eller senare Safari Version 5.0 eller senare Plattor och smarta telefoner som stöds OS* Beställning från katalog Uppladdning av filer ios 5 jail break krävs Android 3.1 Windows Phone 7.5 X *Funktioner kan ej garanteras för alla mobiltelefoner med dessa operativsystem Printgroove JT Man Server: Operativsystem som stöds Windows XP Pro (32 Bit) Windows 7 Professional (32/64 Bit) Windows Server 2003 (32 Bit) Windows Server 2008 Standard Edition (32 Bit) Windows Server 2008 R2 Foundation (64 Bit) Minimum maskinvarukrav Dual core processor 2 GB minne 10 GB ledigt hårddiskutrymme Internet-/Intranetanslutning Rekommenderade maskinvarukrav Quad core processor 4 GB minne 100 GB ledigt hårdiskutrymme (snabb hårddisk eller RAID system) Internet-/Intranetanslutning Operatör: Operativsystem som stöds Windows XP Pro (32 Bit) Windows 7 Professional (32/64 Bit) Printgroove JT Web Printer systemkrav Windows XP Windows Vista Windows 7 (32/64 Bit) Stöd och tillgänglighet av specifikationer och funktioner är beroende av operativsystem, program, nätverksprotokoll såväl som nätverks- och systemkonfigurationer. Vissa produktillustrationer innehåller tillbehörsutrustning. Specifikationer och tillbehör baseras på tillgänglig information vid publiceringen och kan ändras utan föregående meddelande. Priser och specifikationer från Konica Minolta är angivna med förbehåll för eventuella fel. Microsoft, Windows och Windows-logotypen är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation i USA och/eller andra länder. Alla övriga varu- och produktnamn kan vara registrerade varumärken eller varumärken som tillhör respektive innehavare och erkänns härmed. Tryckt på en Konica Minolta. Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH Europaallee Langenhagen Tyskland Tfn: +49 (0) Fax: +49 (0) Konica Minolta Business Solutions Sweden AB E-post: Solna HK: Box 9060 (Solna strandväg 96), Solna, Tfn: , Fax: Malmö: Box 181 (Jörgen Kocksgatan 9), Malmö, Tfn: , Fax: Helsingborg: Berga allé 1, Helsingborg, Tfn: , Fax: Göteborg: Olof Asklunds gata 6, Västra Frölunda, Tfn: , Fax: /2012

Utökad bizhubfunktionalitet

Utökad bizhubfunktionalitet Utökad bizhubfunktionalitet Avancerade funktioner med i-option Smidig maskinhantering och effektivisering av arbetsflöden är grundläggande krav i moderna kontor. Och Konica Minoltas i-option-funktionalitet

Läs mer

Pcounter. kontrollerar dina kostnader. Pcounter programvara

Pcounter. kontrollerar dina kostnader. Pcounter programvara Pcounter kontrollerar dina kostnader Pcounter programvara Pcounter, introduktion Den centrala utskriftsstrategin Pcounter är en programvara för spårning och redovisning av utskrifter så att organisationer

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Ger ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionssystem HANTERING AV ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA

Läs mer

PageScope Enterprise Suite. Centraliserad hantering av utskriftsenheter. Programvara, PageScope Enterprise Suite

PageScope Enterprise Suite. Centraliserad hantering av utskriftsenheter. Programvara, PageScope Enterprise Suite PageScope Enterprise Suite Centraliserad hantering av utskriftsenheter Programvara, PageScope Enterprise Suite PageScope Enterprise Suite Smidig administration, absolut effektivitet Effektivitet handlar

Läs mer

Konica Minolta Unity Document Suite. Kraftfull dokumentbearbetning. Dokumentdigitalisering och distribution Unity Document Suite

Konica Minolta Unity Document Suite. Kraftfull dokumentbearbetning. Dokumentdigitalisering och distribution Unity Document Suite Konica Minolta Unity Document Suite Kraftfull dokumentbearbetning Dokumentdigitalisering och distribution Unity Document Suite Unity Document Suite, dokumentdigitalisering och distribution Effektiva dokumentflöden

Läs mer

Systemkrav WinServ II Edition Release 2 (R2)

Systemkrav WinServ II Edition Release 2 (R2) Systemkrav WinServ II Edition Release 2 (R2) Observera: Alla rekommendationer är aktuella vid den tid då dokumentet publicerades och visar den senaste informationen för nödvändig mjukvara. Systemkrav för

Läs mer

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager u n i F L O W uniflow Output Manager Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager Ta kontroll över dina kopior och utskrifter och öka effektiviteten Med uniflow Output Manager får

Läs mer

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal är en enkel, webbaserad ingång till ProMark både när det gäller att registrera sin egen tid, sina uppgifter, sin information och att utföra specifika arbetsuppgifter. körs i en webbläsare och kan även

Läs mer

Upplev Symantec Backup Exec.cloudcloud

Upplev Symantec Backup Exec.cloudcloud Automatiskt, kontinuerligt och säkert skydd som gör backup av data till molnet eller via en hybridmetod som kombinerar lokal och molnbaserad backup. Datablad: Symantec.cloud Endast 21 procent av tillfrågade

Läs mer

Hå rd- och mjukvårukråv såmt rekommendåtioner fo r 3L Pro from version 2013.Q3

Hå rd- och mjukvårukråv såmt rekommendåtioner fo r 3L Pro from version 2013.Q3 Hå rd- och mjukvårukråv såmt rekommendåtioner fo r 3L Pro from version 2013.Q3 För att 3L Pro skall fungera krävs att nedanstående hårdvarukrav och mjukvarukrav är uppfyllda. Viktigt är att tänka på att

Läs mer

Hå rd- och mjukvårukråv såmt rekommendåtioner fo r 3L Pro from version 2015.Q1

Hå rd- och mjukvårukråv såmt rekommendåtioner fo r 3L Pro from version 2015.Q1 Hå rd- och mjukvårukråv såmt rekommendåtioner fo r 3L Pro from version 2015.Q1 För att 3L Pro skall fungera krävs att nedanstående hårdvarukrav och mjukvarukrav är uppfyllda. Viktigt är att tänka på att

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

Systemkrav Tekis-Bilflytt 1.3

Systemkrav Tekis-Bilflytt 1.3 Systemkrav 1. Systemkrav Systemkrav 2015-06-09 2 (8) Systemkrav 1. Dokumentet beskriver de krav som systemet ställer på maskinvara och programvara i de servrar och klientdatorer som ska användas för systemet.

Läs mer

KVALITETSUTSKRIFTER FÖR DITT FÖRETAG

KVALITETSUTSKRIFTER FÖR DITT FÖRETAG KVALITETSUTSKRIFTER FÖR DITT FÖRETAG www.brother.se BROTHERS NYA SERIE KOMPAKTA MONOLASER KVALITETSUTSKRIFTER FÖR DITT FÖRETAG Brother vet hur viktig informationen är på ditt företag. Den nya monolaserserien

Läs mer

Produktbilaga. Fördelar med LärSjälv. Tjänsterna

Produktbilaga. Fördelar med LärSjälv. Tjänsterna Produktbilaga Fördelar med LärSjälv Undervisningen sker i ditt eget tempo när du har tid, lust och behov Du får intressant och inspirerande utbildning Förtesten säkerställer att du bara behöver lära dig

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

Förändringar i v4 SR-4

Förändringar i v4 SR-4 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Windows-delen... 3 Ärendehantering... 3 Jobbhantering... 3 E-post m.m... 3 Inventering... 3 Connections... 3 Användare... 3 Export... 4 Management... 4 Webb-delen...

Läs mer

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite STYRKAN I ENKELHETEN Business Suite HOTET ÄR VERKLIGT Onlinehot mot ditt företag är verkliga, oavsett vad du gör. Om du har data eller pengar är du ett mål. Säkerhetstillbuden ökar drastiskt varje dag

Läs mer

UTÖKAD bizhubfunktionalitet

UTÖKAD bizhubfunktionalitet UTÖKAD bizhubfunktionalitet Avancerade funktioner med i-option Smidig maskinhantering och effektivisering av arbetsflöden är grundläggande krav i moderna kontor. Och Konica Minoltas i-option-funktionalitet

Läs mer

ESMIKKO4 är den driftmässiga grundstommen i Schneider Electrics integrerade säkerhetssystem.

ESMIKKO4 är den driftmässiga grundstommen i Schneider Electrics integrerade säkerhetssystem. ESMIKKO4 Integrerat säkerhetssystem ESMIKKO4 integrerat säkerhetssystem är grunden i systemkonceptet ESMI integrerat säkerhetssytem. Från de olika enheterna i vår driftsäkra produktserie kan man hitta

Läs mer

Din manual XEROX WORKCENTRE PRO 255 http://sv.yourpdfguides.com/dref/4264618

Din manual XEROX WORKCENTRE PRO 255 http://sv.yourpdfguides.com/dref/4264618 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för XEROX WORKCENTRE PRO 255. Du hittar svar på alla dina frågor i XEROX WORKCENTRE PRO

Läs mer

VI SI CLOSETALK AB SYSTEMKRAV

VI SI CLOSETALK AB SYSTEMKRAV 2010-01-18 VI SI CLOSETALK AB SYSTEMKRAV 1 MJUK- OCH HÅRDVARUKRAV I detta dokument beskrivs de minimikrav och rekommendationer för mjukvara samt hårdvara som gäller för VISI System AB:s produkter. Visi

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

MarkVision skrivarhanteringsprogram

MarkVision skrivarhanteringsprogram Skrivarprogramvara och hjälpprogram 1 MarkVision skrivarhanteringsprogram MarkVision för Windows 95/98/2000, Windows NT 4.0 och Macintosh levereras med skrivaren på CD-skivan Drivrutiner, MarkVision och

Läs mer

YSoft SafeQ Suite. Kategorier. Moduler

YSoft SafeQ Suite. Kategorier. Moduler YSoft SafeQ Suite Kategorier Moduler Utskriftshantering Användar- och kostnadshantering Säkerhet YSoft SafeQ verifiering YSoft SafeQ utskriftsroaming YSoft SafeQ rapportering YSoft SafeQ debitering YSoft

Läs mer

hogia.se/approval Gäller från och med programversion 2015.1

hogia.se/approval Gäller från och med programversion 2015.1 Gäller från och med programversion 2015.1 För produkten Hogia Approval Manager gäller samma systemkrav som för ekonomisystemet, med vissa tillägg. Systemkraven specificerar de miljöer och förutsättningar

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version A SWE Beskrivning av anmärkningar Följande anmärkning används i den här bruksanvisningen: Information om hur du agerar i en viss situation eller hur du använder en

Läs mer

Hogias Ekonomisystem. Systemkrav för enanvändarinstallation fr o m version 2015.1 av GENERELLA KRAV

Hogias Ekonomisystem. Systemkrav för enanvändarinstallation fr o m version 2015.1 av GENERELLA KRAV Systemkrav för enanvändarinstallation fr o m version 2015.1 av Hogias Ekonomisystem Systemkraven specificerar de miljöer och förutsättningar som programvaran är testad i och som vi rekommenderar för att

Läs mer

DOCUMENT MANAGER FI/ NO/ SE

DOCUMENT MANAGER FI/ NO/ SE SOLUTION DESCRIPTION 1 (7) DOCUMENT MANAGER FI/ NO/ SE SOLUTION DESCRIPTION SOLUTION DESCRIPTION 2 (7) INNEHÅLL 1. DOCUMENT MANAGER... 3 2. BESKRIVNING AV DOCUMENT MANAGER... 3 2.1 Produkter... 4 2.1.1

Läs mer

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Fungerande affärsinformation Hantera arbetsflödet Att hämta, organisera och dela affärsinformation Sharpdesk är ett av branschens mest populära dokumenthanteringssystem.

Läs mer

Om så önskas kan givetvis ramverket kompletteras med funktionalitet och anpassas helt efter kundens önskemål.

Om så önskas kan givetvis ramverket kompletteras med funktionalitet och anpassas helt efter kundens önskemål. NSI Ramverk Beskrivning WEBfactory är tredje generationens SCADA-system och är det första helt baserad på standardiserad webb-teknik. Fördelen med denna teknik är många, förutom att Internet Explorer är

Läs mer

PRAKTISKA ADMINISTRATIVA LÖSNINGAR I NÄTVERKET OCH INTEGRERING AV SKRIVARE OCH MULTIFUNKTIONSSYSTEM DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP

PRAKTISKA ADMINISTRATIVA LÖSNINGAR I NÄTVERKET OCH INTEGRERING AV SKRIVARE OCH MULTIFUNKTIONSSYSTEM DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP ADMINISTRATIVA LÖSNINGAR FÖR UTSKRIFTSHANTERING PRAKTISKA ADMINISTRATIVA LÖSNINGAR I NÄTVERKET OCH INTEGRERING AV SKRIVARE OCH MULTIFUNKTIONSSYSTEM DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP ETT SMARTARE SÄTT ATT HANTERA

Läs mer

Systemkrav 2014 för enanvändarinstallation fr o m version 2014.2 av

Systemkrav 2014 för enanvändarinstallation fr o m version 2014.2 av Systemkrav 2014 för enanvändarinstallation fr o m version 2014.2 av Hogias ekonomisystem Systemkraven specificerar de miljöer och förutsättningar som programvaran är testad i och som vi rekommenderar för

Läs mer

Systemkrav för Hogia Approval Manager

Systemkrav för Hogia Approval Manager Systemkrav för Hogia Approval Manager Gäller från och med programversion 2014.1 För produkten Hogia Approval Manager gäller samma systemkrav som för ekonomisystemet, med vissa tillägg. Systemkraven specificerar

Läs mer

Kund och tryckeri i samklang. Beskrivning för tryckeriets beslutsfattare

Kund och tryckeri i samklang. Beskrivning för tryckeriets beslutsfattare Kund och tryckeri i samklang Beskrivning för tryckeriets beslutsfattare Mer tid till försäljning Tid och pengar det är vad både du och dina kunder sparar, tack vare en helt automatiserad process. Nu kan

Läs mer

skriva ut för alla Enkelt att

skriva ut för alla Enkelt att Om eleverna/studenterna vet hur det går till att skicka e-post eller ta sig till en webbsida då kan de också göra sina utskrifter via EveryonePrint Enkelt att skriva ut för alla EveryonePrint är det perfekta

Läs mer

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN Epson EB-1400Wi-serien SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN projicera upp till: flera användare kan anteckna skriv ut, spara och dela UTVECKLAD FÖR FÖRETAG INTEGRERAT SYSTEM FÖR INTERAKTIVA MÖTESRUM

Läs mer

TMP Consulting - tjänster för företag

TMP Consulting - tjänster för företag TMP Consulting - tjänster för företag Adress: http://tmpc.se Kontakta: info@tmpc.se TMP Consulting är ett bolag som utvecklar tekniska lösningar och arbetar med effektivisering och problemslösning i organisationer.

Läs mer

DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS

DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS KONSTEN ATT SKAPA SÄKRARE OCH På Sharp är vi medvetna om behovet av mer effektiva kommunikationsmetoder

Läs mer

Hur man införskaffar e-böcker till Reader

Hur man införskaffar e-böcker till Reader Hur man införskaffar e-böcker till Reader 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Hämta e-böcker Hämta e-böcker e-bokhandel Reader Library-programvara Läsare Med programvaran Sony Reader Library (Reader

Läs mer

Installation av WinPig Slakt

Installation av WinPig Slakt Installation av WinPig Slakt Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd skiva, den går inte att hämta från Internet. I samband med installationen installeras också vissa nödvändiga komponenter

Läs mer

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk.

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt de nya utgåvorna...4 Tre sätt att köpa Windows...10 Uppgradering på en befintlig dator...12 Navigera i Windows 8...14 Sälja in Windows 8...18 Möt Windows 8.

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

Guide för uppdatering av firmware

Guide för uppdatering av firmware Modellnr. Guide för uppdatering av firmware Denna bruksanvisning beskriver hur man uppdaterar maskinens controller-firmware och PDL-firmware. Du kan ladda ned dessa uppdateringar från vår webbplats. Om

Läs mer

Prislista Totalprislista för Björnbergs fabrik 2011-01-01 Samtliga priser exkl moms

Prislista Totalprislista för Björnbergs fabrik 2011-01-01 Samtliga priser exkl moms Prislista Totalprislista för Björnbergs fabrik 2011-01-01 Samtliga priser exkl moms Välkommen att kika på min prislista! Här finner du några av de vanligaste standardprojekten med priser som inkluderar

Läs mer

JAG VILL FÅ UTBILDNING TILLSAMMANS MED TEKNISKA LÖSNINGAR SOM GÖR ALLTING ENKELT

JAG VILL FÅ UTBILDNING TILLSAMMANS MED TEKNISKA LÖSNINGAR SOM GÖR ALLTING ENKELT JAG VILL FÅ UTBILDNING TILLSAMMANS MED TEKNISKA LÖSNINGAR SOM GÖR ALLTING ENKELT FÖRBÄTTRAD UTBILDNING MED TEKNISKA TJÄNSTER DEN ENKLA VÄGEN TILL UTBILDNING MED TEKNISKA TJÄNSTER Utbildning är en av grunstenarna

Läs mer

Justera utskriftsalternativ

Justera utskriftsalternativ Justera utskriftsalternativ Det här avsnittet omfattar: "Ange utskriftsalternativ" på sidan 2-19 "Välja egenskaper för en enstaka utskrift (Mac)" på sidan 2-23 "Välja utskriftskvalitetslägen" på sidan

Läs mer

Definition DVG A06. Varför operativsystem? Operativsystem. Översikt. - Vad är ett operativsystem?

Definition DVG A06. Varför operativsystem? Operativsystem. Översikt. - Vad är ett operativsystem? DVG A06 Operativsystem, mm Definition Den del av systemet som hanterar all hårdvara och all mjukvara. Kontrollerar: -alla filer -alla enheter -varje del av minnet -varje ögonblick av processortiden (-nätverk

Läs mer

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Qlik, QlikTech,

Läs mer

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: FÖR INTELLIGENT SCANNING Med SimplifyScan kan användarna enkelt scanna in och och distribuera dokument vart som helst i nätverket, direkt från ett Sharp

Läs mer

INSTALLATIONSHANDBOK

INSTALLATIONSHANDBOK , Talsyntes INSTALLATIONSHANDBOK Innehåll Systemkrav 2 Installation med programskivan 3 Installation efter nedladdning från internet 4 Installation tillval/tillägg 7 Installation av MSI-filer (skolor och

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter windows Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient på din privata dator Installation av klient För att kommunicera med utskriftssystemet behöver varje dator

Läs mer

Anvisningar för inkoppling till Mikrodataåtkomst vid SCB

Anvisningar för inkoppling till Mikrodataåtkomst vid SCB Anvisningar för inkoppling till Mikrodataåtkomst vid SCB Välkommen till systemet för mikrodataåtkomst, MONA. Denna handledning hjälper dig att snabbt komma igång och arbeta med MONA-systemet. Om du stöter

Läs mer

Fiery Print Controller MX-PEX3. Välkommen

Fiery Print Controller MX-PEX3. Välkommen Fiery Print Controller MX-PEX3 Välkommen 2008 Electronics for Imaging, Inc. Informationen i denna publikation omfattas av Juridiska meddelanden för denna produkt. 45066513 08 januari 2008 VÄLKOMMEN 3 VÄLKOMMEN

Läs mer

Pyramid Mobile Office

Pyramid Mobile Office Pyramid Mobile Office Det mobila kontoret - Pyramid Business Studio 3.40B sp5 (2010-03-31) Pyramid Mobile Office Pyramid Mobile Office - det mobila kontoret - delas in efter användningsområde på olika

Läs mer

Storegate Pro Backup. Innehåll

Storegate Pro Backup. Innehåll Storegate Pro Backup Välkommen! I denna manual kan du bland annat läsa om funktioner och hur du ska konfigurerar programmet. Läs gärna vårt exempel om versionshantering och lagringsmängd innan du konfigurerar

Läs mer

FileMaker Pro 12. Använda Fjärrskrivbord med

FileMaker Pro 12. Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 12 Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 12 2007-2012 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är

Läs mer

DMS ger begreppet varumärkesarbete en helt ny innebörd. DMS är byggt och underhålls av BAM54, alla rättigheter förbehålls.

DMS ger begreppet varumärkesarbete en helt ny innebörd. DMS är byggt och underhålls av BAM54, alla rättigheter förbehålls. DMS ger begreppet varumärkesarbete en helt ny innebörd Marknadsansvariges kraftfullaste verktyg Medarbetarnas tryggaste stöd Ledningens säkraste tillgång Organisationens levande varumärkesplattform Webbtjänst

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera

Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera P94543 P94541 Följ guiden Projekt Beskrivning Testa skillnaden! Här hittar du en kort sammanfattning av de olika utvecklingsfaserna i

Läs mer

Mika Sverige AB. Beskrivning för trycksaksköpare 2008. UniQueue utvecklas av Mika Sverige AB, som framgångsrikt genomfört uppdrag åt exempelvis:

Mika Sverige AB. Beskrivning för trycksaksköpare 2008. UniQueue utvecklas av Mika Sverige AB, som framgångsrikt genomfört uppdrag åt exempelvis: Mika Sverige AB UniQueue utvecklas av Mika Sverige AB, som framgångsrikt genomfört uppdrag åt exempelvis: Adobe, FujiFilm, EFI, Océ, Sharp, International Data Group (IDG), SAAB, SEB, Ericsson, Moniér,

Läs mer

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Vad är Meridix Studio? Meridix Studio är ett verktyg som låter er analysera och följa upp er kommunikation via ett enkelt men kraftfullt

Läs mer

Digitalkamera Bruksanvisning för programmet

Digitalkamera Bruksanvisning för programmet EPSON Digitalkamera / Digitalkamera Bruksanvisning för programmet Svenska Alla rättigheter förbehålles. Ingen del av denna skrift får återges, lagras i något system, eller överföras i någon form eller

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA VIDA ON WEB

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA VIDA ON WEB VIDA ON WEB INNEHÅLL 1 INTRODUKTION... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 Installation från DVD-skivan med VIDA... 4 2.2 Installation från webbplatsen VIDA ISS eller Dealer Development Portal... 5 3 VERIFIERA INSTALLATIONEN...

Läs mer

Boot Camp Installationshandbok

Boot Camp Installationshandbok Boot Camp Installationshandbok Innehåll 3 Introduktion 4 Det här behöver du 5 Installationsöversikt 5 Steg 1: Leta efter uppdateringar 5 Steg 2: Förbered din Mac för Windows 5 Steg 3: Installera Windows

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008. pars@mamut.se

Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008. pars@mamut.se Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008 pars@mamut.se Mamut One - vision Att förenkla vardagen för mindre företag Så mycket funktionalitet som möjligt i en och samma lösning

Läs mer

SNABBGUIDE FÖR. Installation av Nokia Connectivity Cable Drivers

SNABBGUIDE FÖR. Installation av Nokia Connectivity Cable Drivers SNABBGUIDE FÖR Installation av Nokia Connectivity Cable Drivers Innehåll 1. Inledning...1 2. Krav...1 3. Installera Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Innan du installerar...2 3.2 Installera NOKIA

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Innehållsförteckning INLEDNING... 3 Hur man använder manualen... 3 Rekommenderade systemkrav och inställningar... 3 ALLMÄNT

Läs mer

MPEG-problemlösning. Obs: Kunskapsdatabasen för WEB1000 5.1 innehåller mer information om kardiologispecifika verktyg och visning av MPEG-objekt.

MPEG-problemlösning. Obs: Kunskapsdatabasen för WEB1000 5.1 innehåller mer information om kardiologispecifika verktyg och visning av MPEG-objekt. MPEGproblemlösning Den här sektionen är till för kardiologianvändare som granskar MPEGobjekt. Läs avsnitten nedan om du behöver hjälp med att lösa problem som uppstått vid visning av MPEGobjekt. MPEGkomponenter

Läs mer

Kom igång-guide: Spara tusenlappar med Libreoffice - IDG.se

Kom igång-guide: Spara tusenlappar med Libreoffice - IDG.se 1 av 6 2013-03-10 09:03 DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN PC FÖR ALLA Artikelns webbadress: http://www.idg.se/2.1085/1.495243 /kom-igang-guide--spara-tusenlappar-med-libreoffice 2013-03-10 08:33 - PC för Alla:

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

I. Krav på terminaler för telefonistprodukter 1. II. Krav på server och klient till Telefonistöd och Kalenderkoppling 4

I. Krav på terminaler för telefonistprodukter 1. II. Krav på server och klient till Telefonistöd och Kalenderkoppling 4 TELIA CENTREX KRAV PÅ TERMINALER / SERVRAR Innehållsförteckning I. Krav på terminaler för telefonistprodukter 1 II. Krav på server och klient till Telefonistöd och Kalenderkoppling 4 III. Krav på server

Läs mer

Lexmark Applikationer

Lexmark Applikationer Lexmark Applikationer Hjälp dina kunder få ut mesta möjliga av deras lösningskompatibla Lexmark-skrivare med en eller flera funktioner Lexmarks program har utformats för att hjälpa företag att spara tid

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

I. Krav på terminaler för telefonistprodukter 2. II. Krav på server och klient till Telefonistöd och Kalenderkoppling 4

I. Krav på terminaler för telefonistprodukter 2. II. Krav på server och klient till Telefonistöd och Kalenderkoppling 4 TELIA CENTREX KRAV PÅ TERMINALER / SERVRAR Innehållsförteckning I. Krav på terminaler för telefonistprodukter 2 II. Krav på server och klient till Telefonistöd och Kalenderkoppling 4 III. Krav på server

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

Användarmanual LOCKBEE - Business. En produktion av Avtre AB

Användarmanual LOCKBEE - Business. En produktion av Avtre AB Användarmanual LOCKBEE - Business En produktion av Avtre AB Användarmanual för Lockbee - Business Användarmanualen är avsedd att ge en närmare introduktion av Lockbees funktioner och nyttjande. Vi rekommenderar

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Webbshop Bas har ett lätthanterligt ordersystem med en färdig betallösning mot faktura eller postförskott.

Webbshop Bas har ett lätthanterligt ordersystem med en färdig betallösning mot faktura eller postförskott. Webbshop Bas 1 900 kr/år Med Webbshop Bas får du ett kraftfullt verktyg för att presentera dina produkter i butiken. Besökaren får en samlad översikt i din Internetbutik för att lägga beställningar till

Läs mer

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide Anvia Online Backup 1(8) Anvia Online Backup Sådant som du bör beakta före installationen! Eftersom tjänsten omfattar sharing-egenskaper, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som säkerhetskopieras

Läs mer

Scan2Text Svensk Doc 2.0. Scan2Text Användarguide

Scan2Text Svensk Doc 2.0. Scan2Text Användarguide Scan2Text Svensk Doc 2.0 Scan2Text Användarguide Copyright Copyright 2004 Claro Software Ltd. Alla rättigheter är reserverade. Claro Software Ltd äger och har copyright på all teknisk dokumentation, tryckt

Läs mer

Boot Camp Installationshandbok

Boot Camp Installationshandbok Boot Camp Installationshandbok Innehåll 3 Introduktion 4 Installationsöversikt 4 Steg 1: Leta efter uppdateringar 4 Steg 2: Förbered din Mac för Windows 4 Steg 3: Installera Windows på din Mac 4 Steg 4:

Läs mer

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA passersystem. ARX, RX och Smartair. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ARX, RX och Smartair ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA passersystem ASSA är kanske inte det första företag du tänker på när det är dags att installera passersystem?

Läs mer

QL PROFESSIONELLA ETIKETTSKRIVARE

QL PROFESSIONELLA ETIKETTSKRIVARE www.brother.se * Vanliga standard-adressetiketter ** För senaste supportinformation om operativsystem, se http://solutions.brother.com Övrigt Cd-rom-enhet för installation Övrigt Cd-rom-enhet för installation

Läs mer

360 Infrastruktur - 360 v.4.1 & SharePoint 2010. Magnus Larsson, Software Innovation

360 Infrastruktur - 360 v.4.1 & SharePoint 2010. Magnus Larsson, Software Innovation 360 Infrastruktur - 360 v.4.1 & SharePoint 2010 Magnus Larsson, Software Innovation Agenda 360 Grundinstallation 360 Avancerad installation 360 & Microsoft OneNote 360 Features installation 360 Grundinstallation

Läs mer

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet

Quick Start CABAS. Generella systemkrav CABAS / CAB Plan. Kommunikation. Säkerhet Gunnel Frogedal 2014-07-17 6 32753 1 of 5 Quick Start CABAS Generella systemkrav CABAS / CAB Plan Applikationen stöds av följande operativsystem: Windows Vista SP2 Windows 7 SP1 Windows 8 (inte RT) Windows

Läs mer

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6.

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. Adobe Fireworks CS6 Marketing Copy för Channel Partners Adobe Fireworks CS6 Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. HUR

Läs mer

Samtalskontroll med peka och klicka-teknik

Samtalskontroll med peka och klicka-teknik Programsviten Panasonic Communication Assistant (CA) är en intuitiv och enhetlig kommunikationslösning som kombinerar enkel peka och klickatelefoni med närvaro, tillgänglighet, Microsoft Outlook -integrering,

Läs mer

Versionsinformation Fiery Print Controller AR-PE3, version 1.0 för AR-C330

Versionsinformation Fiery Print Controller AR-PE3, version 1.0 för AR-C330 Versionsinformation Fiery Print Controller AR-PE3, version 1.0 för AR-C330 Det här dokumentet innehåller information om Fiery Print Controller AR-PE3 version 1.0. Innan du använder Fiery Print Controller

Läs mer

Konfigurering och driftsättning

Konfigurering och driftsättning 1 (40) Ladok Nouveau Ändringshistorik Av Kommentar Granskare/Godk ännare 2010-03-15 sbm Utkast 2010-04-27 sbm Uppdaterat inför majleveransen 2010-06-10 2010-09-02 sbm sbm Visual C++ Runtime kräver Windows

Läs mer

Allmänt. Välkommen till SVENSKA VÅGs datorprogram för viktinsamling på PC.

Allmänt. Välkommen till SVENSKA VÅGs datorprogram för viktinsamling på PC. GS5000PC Manual Allmänt Välkommen till SVENSKA VÅGs datorprogram för viktinsamling på PC. GS5000PC kan köras under Windows 98, NT, 2000, XP. Rekommenderat minimikrav på datorn är internminne 1GB, processor

Läs mer

MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS NAVISION SERVICEHANTERING Gör det lönsamt att tillhandahålla överlägsen kundservice.

MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS NAVISION SERVICEHANTERING Gör det lönsamt att tillhandahålla överlägsen kundservice. MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS NAVISION SERVICEHANTERING Gör det lönsamt att tillhandahålla överlägsen kundservice. Fördelar: Öka företagets produktivitet genom att skapa en högeffektiv arbetsmiljö för servicepersonalen

Läs mer

Skapa ett paket av TI-Nspire programvara med Microsoft SMS 2003

Skapa ett paket av TI-Nspire programvara med Microsoft SMS 2003 Skapa ett paket av TI-Nspire programvara med Microsoft SMS 2003 Detta dokument ger steg för steg-instruktioner för att skapa och implementera ett TI-Nspire nätverkspaket via plattformen Microsoft SMS 2003.

Läs mer

Mamut One Innehåll och status

Mamut One Innehåll och status Mamut One Innehåll och status Tove B E Pedersen, Marketing Manager Channel 8 oktober 2008 tovep@mamut.com Mamut Business Platform Vi introducerar en ny kundplattform Komplett erbjudande Lösningar som kombinerar

Läs mer

connect Kommunikation i molnet... Intelecom Sweden AB Gustavslundsvägen 139, S-167 51 Bromma Tel: 08 4000 4000

connect Kommunikation i molnet... Intelecom Sweden AB Gustavslundsvägen 139, S-167 51 Bromma Tel: 08 4000 4000 connect Kommunikation i molnet... Intelecom Sweden AB Gustavslundsvägen 139, S-167 51 Bromma Tel: 08 4000 4000 connect Intelecom levererar avancerade, molnbaserade kontaktcenteroch växellösningar. Flexibla,

Läs mer

Memory Stick Duo ExpressCard -adapter

Memory Stick Duo ExpressCard -adapter 3-218-419-01 (1) Memory Stick Duo ExpressCard -adapter Bruksanvisning MSAC-EX1 Svenska Innan du börjar använda den här enheten bör du läsa igenom de här instruktionerna noggrant, och sedan spara dem för

Läs mer