Har du någonsin använt e-learning?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Har du någonsin använt e-learning?"

Transkript

1 Tycker du att självstudie kurserna på internet (tex. Hur man designar sin egen kollektion) är användbara? Har du någonsin använt e-learning? information contained therein. information contained therein. Du bestämmer dig för att etablera en dataklubb för tjejer en gång i veckan på din skola Tänk på en plan som är stegvis. Vilket är det första steget? Övertyga dina kollegor att Wikipedia är ett mycket bra sökverktyg. Internet sammanför miljontals människor och underlättar den globala kommunikationen. När uppfann man Internet? information contained therein.

2 Tror du att man måste studera informatik för att verkligen förstå hur en dator fungerar? Tycker du om att spela dataspel? Om ja, vilka? Om nej, varför inte? Föreställ dig att du startar ett litet företag med handgjorda handväskor på Internet. Tänk på möjliga försäljningsalternativ ( skapa en hemsida, sälja via Ebay osv.) Har du tillräckligt med kompetenser att klara av detta? Tror du att ändrar människors sätt att kommunicera med varandra? Om ja, på ett bra eller dåligt sätt? Har du någonsin skapat en budget i Excel? Om ja, tyckte du att programmet var svårt eller enkelt? Hade du någon fördel av din budget? Om ja, varför? Om nej, varför inte?

3 Tror du att det är viktigt att ha digital kultur? Vilken roll spelar i ditt samhälle? Vad är den digitala klyftan? Har du hört talas om termen öppen källkod? Vad menas med det? Vilka program föredrar du att använda? Varför?

4 Har du någonsin skapat en Powerpoint presentation? Om ja, i vilket sammanhang. Tänk dig att du är en redaktör för en modetidning. Du skrev en artikel om modeveckan i London och vill illustrera artikeln med en bild du hittat på Internet. Under vilka villkor är det tillåtet att använda bilden? Din lärare ger dig i uppdrag att utföra en online undersökning om "grönt mode". Hur gör du? Vilka sökmotorer vet du? Sociala nätverk som Facebook och Xing är mycket populära. Vilka är fördelarna / nackdelarna med att vara medlem i en sådan social nätverk? En hel del information på Internet är skriven på engelska. Tror du att detta är en bra sak eller är det viktigt att skapa mer innehåll på det lokala språk?

5 är ett "samlingsnamn"som innehåller många olika tekniker. Namn minst fem! designers använder dagligen. Vad tror du de behöver dem för? Hur viktigt är i ditt liv? När och varför använder du det? När fick du din första mobiltelefon / dator? Kan du komma ihåg när du fick tillgång till Internet? Vad gjorde du? Folk säger att vi lever i ett informationsoch kunskapssamhälle. Tror du att detta är sant? Om ja, varför? Om inte, varför inte? Många flickor och kvinnor tycker att teknik är något som är "manligt". De har en känsla av att tekniken är förbehållen män och inte attraktivt för kvinnor. Varför tror ni att det är så här? Varifrån kommer detta yttrande? Hitta argument, varför teknik bör göras attraktivt för alla kön.

6 Din lilla brorson (ålder: 8) vill bli en berömd modedesigner. Vad råder du honom att göra? Hur skulle han kunna driva sin karriär? Vad kan entreprenörer och företagsledare lära av modeskaparna? har alltid ett tydligt uttalande... för eller emot något. Enligt din åsikt, vad är viktiga uttalanden som bör tas upp genom mode? När du kommer in i en modebutik, finns det oftast mer utrymme som ägnas åt kvinnors mode än åt herrmode. Dammodet får mer uppmärksamhet internationellt än herrmodet. Varför tror du att så är fallet? Din moster äger en ull butik. En dag hon ger dig 1000 färgglada bollar av ull som present. Vad gör man med all denna ull?

7 Du har idén om att inrätta ett mode blogg med alla dina vänner. För den nya bloggen är du samordnare, medan dina vänner arbetar som författare, fotografer och journalister. I kväll har du ditt första gruppmöte. Gör en checklista över saker du måste tänka på. Förklara sambandet mellan mode och identitet. Tror du att det är lätt / svårt / hårt / attraktiv / möjligt / omöjligt att vinna mark i modebranschen? Förklara ditt svar! Coco Chanel sa en gång "Jag släppte kvinnorna lösa från sina snäva korsetter." Vad betyder detta uttalandet? Diskutera korsett som symbol för kvinnligt förtryck (argument för / emot). Vad är skillnaden mellan high fashion och prêt-à-porter?

8 casting som "Tysklands nästa topmodell" eller "America's Next topmodel" lockar tusentals unga flickor varje år som vill vara en del av detta skådespel. Hitta 5 argument för och fem argument mot sådana shower. Diskutera följande uttalande: " är en form av fulhet så outhärdlig att vi måste ändra den varje halvår." (Oscar Wilde) "Sex and the City" är en serie / film som skapar modetrender. Vad krävs det för att "skapa en modetrend"? Diskutera följande uttalande: " bleknar, stil är evigt." (Yves Saint Laurent) Henry David Thoreau, amerikansk essäist, poet och filosof, sade en gång "Varje generation skrattar åt det gamla modet men följer religiöst det nya." Håller du med eller håller du inte med författaren?

9 Massor av tjejer vill ha en "perfekt kropp", många av dem förstör sin hälsa genom att försöka gå ner i vikt. Kan du nämna exempel på ätstörningar? Varför är något som var "inne" i går, "ute" idag? Att vara på modet är också en fråga om en budget. Hur mycket pengar lägger du på mode varje månad? Vill du spendera mer / mindre? Vad är "etiskt mode"? Har du någonsin tänkt på resan för din T- shirt? Det reste mycket innan du köpte den i modebutik. Spåra resa för din T-shirt!

10 Många människor uttrycker sin identitet genom mode. Vill du också försöka att uttrycka din personlighet genom dina kläder? På vilket sätt? och kroppsspråk har alltid varit sammankopplat. Vad anses vackert i vårt samhälle? Tror du att detta "skönhet sideal" har alltid varit så här? Vem är din favorit designer? Varför? Har du någonsin besökt en modestad? Om ja, var har du varit? Tyckte du om det? Vad var din mest imponerande upplevelse i denna stad? Tror du att en stad påverkar klädstilen för designers? Tänk på jobb i modebranschen. Namn minst fem!

11 Du öppnade din egen online-mode butik där man säljer egentillverkade väskor. Hur mycket tar du betalt för en handväska? Materialet för 10 handväskor kostar 200 euro. Det tar dig 5 timmar att göra en väska. Du vill köpa material till dina hemmagjorda handväskor. Vilka köpkriterier är viktigt att tänka på? Namn minst 5. Föreställ dig att du letar efter en affärspartner. Vilka kvalitéer/ egenskaper / färdigheter bör din ideala partner ha? I många jobb är lagarbete mycket viktigt. Tänk på dina styrkor (t.ex. öppen, tolerant, rättvis) och svagheter (t.ex. blyg, dominerande, lat) när det gäller lagarbete. Föreställ dig att din chef glömmer att betala dig i slutet av månaden. Hur hanterar du detta problem?

12 Tror du att interkulturell kompetens är en viktig komponent i entreprenörskap? Förklara ditt svar! Varför är det viktigt att kunna kommunicera på ett främmande språk? Vilka är de viktigaste språken i världen? Förklara ditt svar! En framgångsrik entreprenör sa en gång "ha fullständigt förtroende och total övertygelse om att du kommer att lyckas, att du kommer att nå din destination. För mig personligen är detta förmodligen den viktigaste aspekten av att vara företagare. "Tänk på en situation där du tror på dig själv och sedan lyckats. Hur kändes det? Varför är självkänslan så viktig? Diskutera följande uttalande: "Folk blandar ihop företagande med risktagande... En entreprenör är en riskminimizer, en möjlighet sökare." (Peter Farrell) Kvinnor ägda företag växer dubbelt så snabbt i alla privatägda företag. Enligt din åsikt, varför är det fler och fler kvinnor som ser på företagande som en karriärmöjlighet?

13 Tänk dig att du öppnar en modebutik. Vem är din målgrupp? Hur kan du nå dina kunder? "Jag söker passionerat nya möjligheter". Är den här meningen som gäller för dig? Är du en organiserad person? Enligt din åsikt, vilka kompetenser krävs för att starta företag? Varje företag behöver en affärsplan. En viktig komponent är budgetering. Var skulle du hitta sponsorer för din "mode butik"?

14 Planering är en viktig del av företagandet. Tänk på din framtid i 5 år och svara på följande frågor: "Var är jag på väg och hur kommer jag dit? Dela dina tankar med dina vänner. En nyckel till framgångsrikt företagande är att du gör något du älskar. Tänk på dina hobbies och personliga preferenser, vad älskar du att göra? Tänk på din familj och vänner. Vilka stödjer dig i att förverkliga dina drömmar? Det är viktigt att ha personliga mål och en guide för att styra och mäta dina personliga framgångar. Vilka är dina mål och syften? När känner du dig "framgångsrik"? En framgångsrik entreprenör vet hur man umgås med likasinnade i syfte att bygga ett nätverk av stöd. Vem i din omgivning delar dina idéer, planer och hobbies?

15 Vad betyder entreprenörskap? Många arbetsgivare tror att entreprenörsandan är en viktig kvalitet Varför? Att ha en inspirerande vision är den drivande kraften bakom företagande. Har du en vision som du vill uppnå i ditt liv? Att vara proaktiv, fantasifulla och kreativa är viktiga aspekter av företagande. Om du kunde uppfinna något du vill, vad skulle det vara? Hur skulle du gå tillväga för att sätta din idé i praktiken? Har du någonsin hört talas om begreppet "företagens sociala ansvar"? Vad betyder det? Kan du ge några exempel? Hur kan du agera "socialt ansvarstagande" i ditt dagliga liv?

16 Diskutera följande uttalande: "Utan förändring finns det ingen innovation, kreativitet, eller incitament till förbättringar. De som initiera förändringar kommer att ha bättre möjlighet att hantera den förändring som är oundviklig. "(William Pollard) Diskutera följande uttalande: " kräver mod." (Henri Matisse) Mary Lou Cook, en amerikansk aktivist och författare sade en gång " är att uppfinna, experimentera, växa, ta risker, bryta regler, göra misstag och ha roligt."vad är din definition av "kreativitet"? Problem kräver ofta kreativa lösningar. Tänk på en situation där du löst ett problem på ett kreativt, oväntat sätt! och stress stämmer inte överens. En stressfri och avkopplande atmosfär är en viktig förutsättning för varje kreativitet process. Vilka andra villkor kan du tänka på som är en förutsättning för att få kreativiteten att växa?

17 Ibland när vi har en bra idé konfronteras man av så kallade "idé mördare". Tänk på några exempel på "idé mördare" och motverkande strategier. Hur ska din arbetsplats se ut för att få dig att trivas? Jämför kreativitet på en genomsnittligt barn till kreativitet av en genomsnittligt vuxen. Vad hände? Ta ett papper och rita formen av en konventionell T-shirt. Nu skapa den galnaste design som du kan tänka dig genom att lägga till färger, mönster och tillbehör. Tror du att det är möjligt att mäta kreativitet? Om ja, hur?

18 Internet är en rik källa till inspiration. Känner du till några webbplatser som inspirerar ditt tänkande? Vilka? Mentala provokationer kan förändra vårt sätt att tänka. Genom att provocera konflikter och motsättningar kan främja diskussioner och eftertanke och hjälpa oss att övervinna gamla uppfattningar. Ge det ett försök med att diskutera meningen: ". Inlärning gör folk dumma" Ta ett papper och bjuda in de andra spelarna att brainstorming. Uppgiften är att samla idéer för ett mode projekt i skolan. Skriv ner minst 10 projektidéer. Tänk dig att din favorit modedesigner ber om ditt råd. Han / hon vill förbättra sin sommar kollektion. Ge honom / henne tips! Vem är den mest kreativa personen i din omgivning? Varför?

19 Fyll i följande mening: är baserad på... Fyll i följande mening: hjälper oss att... är en förmåga som kan tränas. Ta en bit papper och en penna och börja skriva i 10 minuter. Skriv om allt som du kommer på. Om du inte vet vad du ska skriva, skriv "Jag vet inte vad jag ska skriva. " Känn hur tankarna kommer till dig, skriv ner alla tankar! Vad förknippar du med begreppet "blixt av inspiration"? När var sista gången du hade en kreativ idé? Idag? Igår? Förra veckan? Förra månaden?

20 Anser du dig själv som en kreativ person? Om ja, varför? Om nej, varför inte? Tänk dig att din vän ber dig om råd. Hon vill veta om det är möjligt att träna upp sin kreativitet och ber dig att ge tips om hur man gör det. Berätta för henne vad du tycker om ämnet. design är en kreativ verksamhet. Var får modedesigners sin inspiration från? "Grönt mode" består av kläder och accessoarer som återanvänds, återvinns eller är tillverkade av hållbart material. Vilka material kan du använda för att skapa din egen gröna mode outfit? Din chef säger att du har en vecka att anordna en lokal byta dag. Alla i ditt kvarter bör ta hans/hennes gamla kläder och byta dem med andra. Hur lyckas du locka så många människor som möjligt till din fest?

21 Text Detta projekt har finansierats med stöd från Europeiska kommissionen. För denna publikation ansvarar endast upphovsmannen, och kommissionen kan inte hållas ansvarig för någon användning som kan göras av informationen däri. Text Detta projekt har finansierats med stöd från Europeiska kommissionen. För denna publikation ansvarar endast upphovsmannen, och kommissionen kan inte hållas ansvarig för någon användning som kan göras av informationen däri. Text Detta projekt har finansierats med stöd från Europeiska kommissionen. För denna publikation ansvarar endast upphovsmannen, och kommissionen kan inte hållas ansvarig för någon användning som kan göras av informationen däri. Detta projekt har finansierats med stöd från Europeiska kommissionen. För denna publikation ansvarar endast upphovsmannen, och kommissionen kan inte hållas ansvarig för någon användning som kan göras av informationen däri. Text Text Detta projekt har finansierats med stöd från Europeiska kommissionen. För denna publikation ansvarar endast upphovsmannen, och kommissionen kan inte hållas ansvarig för någon användning som kan göras av informationen däri.

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

JAG, EN ENT REP RENÖR?

JAG, EN ENT REP RENÖR? Att starta företag har verkligen varit en häf tig resa. Jag har vuxit som människa. Hanna Jörnhammar, Linliving JAG, EN ENT REP RENÖR? Jag vet ingen ENT REP RENÖR som har lyckats med sin första idé. De

Läs mer

En praktisk handbok. Lärarhandle. idé idé. idé

En praktisk handbok. Lärarhandle. idé idé. idé En praktisk handbok idé Lärarhandle idé idé idé dning idé LÄRARHANDLEDNING Om materialet Det här materialet är producerat av Arena skolinformation, en del av Arenagruppen, i nära samarbete med ett antal

Läs mer

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL DIN EGEN MAKT En satsning från Nationell Psykiatrisamordning Utgiven av NSPH Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. www.nsph.se Din egen makt Författare: Maria Nyström Agback Utgiven av: NSPH, Nationell

Läs mer

Svenska gymnasieungdomars syn på entreprenörskap och företagande

Svenska gymnasieungdomars syn på entreprenörskap och företagande Svenska gymnasieungdomars syn på Slutgiltiga resultat från allmänhetsundersökning Maj FUTURE 2014 STRATEGY ACTION Research- Future- Strategy based foresight based strategy enforcement 1 Svenska ungdomars

Läs mer

påtända osläckbara själar Idéskaparna

påtända osläckbara själar Idéskaparna påtända osläckbara själar Idéskaparna Påtända osläckbara själar Idéskaparna ek. för. 4 Påtända, osläckbara själar 5 Påtända osläckbara själar 2007 idéskaparna ek. för. 1:a upplagan, 1:a tryckningen ISBN:

Läs mer

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé En praktisk handbok Entreprenörskap handlar om att utveckla nya er och att omsätta dessa er till något värdeskapande. Värdet kan skapas i företag, i offentlig verksamhet och i föreningslivet. REGERINGEN

Läs mer

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing Event Presentation Inledning Välkommen Företag Inget sälj Företaget Vemma Formulan Produkterna Verve Jämförelse - Kort jämförelse mot andra varumärken Arbetsmodellen mer ingående Word of mouth Network

Läs mer

Stödmaterial och lärarhandledning

Stödmaterial och lärarhandledning Stödmaterial och lärarhandledning Metoder för främjning av kulturarv genom teknologi Website: www.ieducate.eu Telephone: +44(0)2476525550 INNEHÅLL Museer Arkiv Fallstudie av ett arkiv och Internet Digitala

Läs mer

INNEHÅLL. A f f ä r s g u i d e n

INNEHÅLL. A f f ä r s g u i d e n Affärsguiden 1 INNEHÅLL VÄLKOMMEN...2 VILKEN TYP AV VERKSAMHET VILL DU HA?...3 HUR JOBBAR VI?...5 LANSERA VERKSAMHETEN...7 BYGG EN SOLID VERKSAMHET...9 REKRYTERING... 17 PROSPECTS... 21 SKAPA INTRESSE...

Läs mer

Tips & trix för dig som ska starta eget

Tips & trix för dig som ska starta eget Tips & trix för dig som ska starta eget *************************************************************************************************** Innehållsförteckning ****************************************************************************************************

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

Trappan - Ungas väg till ett innanförskap

Trappan - Ungas väg till ett innanförskap Trappan - Ungas väg I detta material berättar ungdomar från Södertälje om hur det är, när livet plötsligt tar stopp och man inte kommer vidare till arbete eller fortsatta studier. I detta dokument har

Läs mer

Surfplattan En morot i undervisningen?

Surfplattan En morot i undervisningen? Surfplattan En morot i undervisningen? Ökar den motivationen eller används den som ett tidsfördriv? Akademin för ekonomi, samhälle och Handledare: Mari Stadig Degerman teknik Examinator: Åke Forsberg Inriktning:

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén Många företagare startar upp verksamheter utan att egentligen fundera över

Läs mer

Handboken för sociala entrepenörer. Entrepenörshandboken 3.6.indd 1 2013-09-06 14:40

Handboken för sociala entrepenörer. Entrepenörshandboken 3.6.indd 1 2013-09-06 14:40 0 Handboken för sociala entrepenörer Entrepenörshandboken 3.6.indd 1 2013-09-06 14:40 Hejsan, Det du håller i din hand är en handbok i att driva projekt. Boken är framtagen inom Röda Korsets Ungdomsförbunds

Läs mer

Modul 7 Att söka arbete Arbetsbok

Modul 7 Att söka arbete Arbetsbok Modul 7 Att söka arbete Arbetsbok Kindly reproduced from Foundations for Work project with permission from DiversityWorks (Project no 2012-1-GB2-LEO05-08201) Detta projekt medfinansieras av Europeiska

Läs mer

Lärarhandledning. Introduktion till kursen

Lärarhandledning. Introduktion till kursen Swedish 875 Introduction 876 Lärarhandledning Introduktion till kursen 877 Många ungdomar saknar viktiga färdigheter och egenskaper som de behöver för att lyckas i arbete och studier. Genom vår forskning

Läs mer

Att göra och inte göra i offentliga tal som volontär. Volontärers ABC för kommunikationen med externa organisationer

Att göra och inte göra i offentliga tal som volontär. Volontärers ABC för kommunikationen med externa organisationer Basnivå - Kommunikation: Kursintroduktion Modul 1 Modul 2 Att tala inför publik Att göra och inte göra i offentliga tal som volontär Kommunikation med externa organisationer Volontärers ABC för kommunikationen

Läs mer

Studiehandledning Läxläsning 1. Studiehandledning

Studiehandledning Läxläsning 1. Studiehandledning Studiehandledning Läxläsning 1 Studiehandledning Alla barn ska klara sina läxor Alla barn är allas barn Alla barn ska klara sina läxor. Det är ett mål som Unga Örnar och ABFs projekt Jämlika barn har som

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning JOAKIM HEDSTRÖM Boken ingår i EU-projektet 3C4Incubators där syftet var att utveckla kulturföretagande och kulturinkubatorer. I Sverige drevs projektet av Regionförbundet Östsam och fokuserade på ett

Läs mer

Våga Välja. Väg. Kompendium av Bengt Elmén socionom. Handledning i att hitta ett arbete. som du tycker om

Våga Välja. Väg. Kompendium av Bengt Elmén socionom. Handledning i att hitta ett arbete. som du tycker om Handledning i att hitta ett arbete som du tycker om Våga Välja 1 Väg Kompendium av Bengt Elmén socionom Sothönsgränd 5, 123 49 Farsta, Tel 08-949871, Fax 08-6040723, www.bengtelmen.com, mail@bengtelmen.com

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Tarot 780 svar! Ylva Trollstierna www.tarotakademin.nu. få njuta av allt det roliga som erbjuds i livet.

Tarot 780 svar! Ylva Trollstierna www.tarotakademin.nu. få njuta av allt det roliga som erbjuds i livet. Detta är texten ur boken Tarot 780 svar med vissa kompletteringar. Den ingår i ditt medlemskap i Tarotakademin och jag ber dig respektera Copyright och karma lagen vilket innebär att du ej skriver ut materialet

Läs mer

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör?

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Patrik Persson Tommy Andersson Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? What does it take to become a successful entrepreneur? Företagsekonomi C-uppsats

Läs mer

VÄRVA SÅ BLIR NI FLER I ER FÖRENING!

VÄRVA SÅ BLIR NI FLER I ER FÖRENING! VÄRVA SÅ BLIR NI FLER I ER FÖRENING! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

Volontärrekrytering. Behovsanalys, uppdragsbeskrivning och kravprofil - din GPS i volontärsamordningsdjungeln

Volontärrekrytering. Behovsanalys, uppdragsbeskrivning och kravprofil - din GPS i volontärsamordningsdjungeln En skrift om hur vi involverar fler i vår verksamhet Volontärrekrytering - din GPS i volontärsamordningsdjungeln 2 Inledning Den ideella kraften är stor. Faktiskt så stor att den kan omräknas till cirka

Läs mer

- Vad är det tuffaste som varit sen vi pratade förra veckan då?

- Vad är det tuffaste som varit sen vi pratade förra veckan då? - Okej Christer, det har varit en full vecka förstår jag? - Ja, den har varit proppfull faktiskt. Nu är det lite lugnar den här veckan hoppas jag men förra veckan och veckan där innan var helt knökfullt

Läs mer

Jag och Du. Ett arbetsmaterial om mänskliga rättigheter

Jag och Du. Ett arbetsmaterial om mänskliga rättigheter Jag och Du Ett arbetsmaterial om mänskliga rättigheter Författare Översättningav ett material från WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) Our Rights Our Responsibilities Översättning

Läs mer

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA www.businesssmart.se ViviAnn Labba och Business Smart 2009-2010 35tips till fler kunder består utav en samling artiklar kring kundvård skrivna av ViviAnn Labba

Läs mer