0('%(6/876)g56/$* $UEHWVXWVNRWWHWVI UVODJ att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "0('%(6/876)g56/$* $UEHWVXWVNRWWHWVI UVODJ att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet."

Transkript

1 /$1'67,1*(7+$//$1' )g5('5$*1,1*6/,67$ 0('%(6/876)g56/$* /$1'67,1*667<5(/6(1 7LG , kl ODWV Landstingshuset, Halmstad -XVWHULQJ att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet. *RGNlQQDQGHDYI UHGUDJQLQJVOLVWDQ att godkänna den utsända föredragningslistan. $QPlODQDYLQNRPQDVNULYHOVHUPP Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet:se bil 1.

2 2 /$1'67,1*6)8//0b.7,*(b5(1'(1 0RWLRQRPDWWnWHULQI UDJODV JRQELGUDJI UEDUQRFKXQJGRPDUPHOODQRFK nu Behandlades motion av Göran Karlsson (c) om att återinföra glasögonbidrag för ungdomar mellan 8 och 18 år. att motionen anses besvarad med vad som anförts i landstingsstyrelsens yttrande. 0RWLRQRPUHJHOEXQGHQSURVWDWDNRQWUROO Behandlades motion av Brynolf Wendt (spi) om regelbunden prostatakontroll. att avslå motionen. ) UVlOMQLQJDYIDVWLJKHWHUL/DKROPVNRPPXQ Arbetsutskottet bereder ärendet 8/8-00.

3 3 6WLIWHOVHQ+DOODQGVOlQVPXVHHU±DQKnOODQRPDWWInWDXSSOnQ Stiftelsen Hallands länsmuseers styrelse har vid sammanträde 29 mars 2000 beslutat att ta upp lån på kronor för renoverings- och underhållsarbeten inom fastigheten Kirsten Munck. Enligt stiftelsestadgarna 31 kan styrelsen inte uppta lån utan godkännande av landstinget och kommunfullmäktige i resp Halmstads och Varbergs kommuner. Utbildnings- och kulturnämnden har vid sammanträde i yttrande tillstyrkt att stiftelsen får ta upp lån i enlighet med framställningen. att för sin del godkänna att stiftelsen Hallands länsmuseer upptar lån om kronor för renoverings- och underhållsarbeten inom fastigheten Kirsten Munck. 8WYHFNOLQJVVWLSHQGLXP±HUVlWWQLQJI U8SSILQQDUVWLSHQGLXP Landstingets uppfinnarstipendium har med nuvarande inriktning delats ut sedan Stipendiets syfte har varit att stimulera till utveckling och förnyelse inom halländskt näringsliv där förtjänstfulla idéer och utvecklingsarbeten har premierats. En förändring till Utvecklingsstipendium innebär en starkare fokusering på att utveckla företagandet i länet med inriktning på yngre personer. Ett sätt att göra det är att söka närmare samverkan med i första hand Högskolan i Halmstad (HiH), men även andra universitet och högskolor kan bli aktuella. Högskolevärlden har i den så kallade tredje uppgiften ett direkt uppdrag att samverka med det omgivande samhället. Näringslivsservice vid HiH arbetar uteslutande med den tredje uppgiften och har lång och bred erfarenhet av stipendiehantering. Näringslivsservice är intresserade av att vara en länk till stipendiets målgrupp och kommer även att ingå i nomineringsgruppen. Framtagandet av stadgarna har skett i samverkan med HiH:s Näringslivsservice och ALMI Företagspartner.

4 4 att fastställa förslaget till stadgar för landstingets Utvecklingsstipendium och därmed förklara Uppfinnarstipendiet ersatt med Utvecklingsstipendiet. )\UYHUNHULHWL/DKROPI UOlQJQLQJDYI UV NVYHUNVDPKHWHQ Landstingsfullmäktige beslöt under 42/1998 att för sin del ställa sig bakom en framställning hos regeringen om att förlänga försöksverksamheten med finansiell samordning i Laholm t o m Riksdagen har härefter beslutat förlänga försökslagstiftningen till utgången av Laholmsnämnden respektive samarbetsrådet har rekommenderat medlemmarna i Beställarförbundet Fyrverkeriet dels att anta upprättat förslag till ändring i samverkansavtal och förbundsordning om förlängning av försöksverksamheten dels förrätta val av ledamöter och ersättare i förbundsstyrelsen och i samarbetsrådet samt revisorer och revisorsersättare för tiden 1 januari 2001 till och med den 31 december att för sin del anta upprättat förslag till tilläggsavtal till det mellan parterna i december 1997 träffade samverkansavtalet om lokal försöksverksamhet med finansiell samordning mellan socialförsäkring, hälso- och sjukvård och socialtjänst inom Laholms kommun, samt att förlänga mandattiden för de av landstinget valda ledamöterna och ersättarna i förbundsstyrelsen och samarbetsrådet samt revisor och revisorsersättare t o m 31 december )\UYHUNHULHW/DKROP±UHYLVLRQVEHUlWWHOVHI U Revisorerna har granskat räkenskaperna och förvaltningen för Beställarförbundet Fyrverkeriet i Laholm för räkenskapsåret 1999.

5 5 Revisorerna har tillstyrkt att ledamöterna i styrelsen för Beställarförbundet Fyrverkeriet beviljas ansvarsfrihet för sin förvaltning för räkenskapsåret att bevilja ledamöterna i förbundsstyrelsen för Beställarförbundet Fyrverkeriet ansvarsfrihet för räkenskapsåret WLIWHOVHQ9lVWVYHQVNNRQVHUYDWRUVDWHOMpUHYLVLRQVEHUlWWHOVHI U Stiftelsen Västsvensk konservatorsateljé har överlämnat revisionsberättelse för Revisorernas granskning har inte föranlett någon erinran. Utbildnings- och kulturnämnden har avgett yttrande i ärendet. att bevilja ledamöterna i styrelsen för Västsvensk konservatorsateljé ansvarsfrihet för räkenskapsåret Inger Johansson (s) deltog på grund av jäv inte i behandlingen av ärendet. 0XVLNL+DOODQGUHYLVLRQVEHUlWWHOVHI U Musik i Halland har överlämnat årsberättelse och revisionsberättelse för Revisorerna har tillstyrkt att styrelsens ledamöter beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret Utbildnings- och kulturnämnden har avgett yttrande i ärendet.

6 6 att bevilja ledamöterna i styrelsen för Stiftelsen Musik i Halland ansvarsfrihet för räkenskapsåret Inger Johansson (s) deltog på grund av jäv inte i behandlingen av ärendet. 6WLIWHOVHQ6LJULGRFK$GROI1RUGHQERUJVGRQDWLRQVIRQG±UHYLVLRQVEHUlWWHOVHI U Revisorerna för Stiftelsen Sigrid och Adolf Nordenborgs donationsfond har överlämnat förvaltnings- och revisionsberättelse för år Revisorerna har tillstyrkt att ansvarsfrihet beviljas. att bevilja styrelsen för Stiftelsen Sigrid och Adolf Nordenborgs donationsfond ansvarsfrihet för verksamhetsåret /DQGVWLQJVIXOOPlNWLJHVVDPPDQWUlGHQnUDQQRQVHULQJ Behandlades ärende om annonsering av landstingsfullmäktiges sammanträden år att under 2001 tillkännage tid och plats för landstingsfullmäktiges sammanträden i Laholms tidning, Värnamo Nyheter, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Norra Halland, Kungsbacka tidning, Arbetet Ny Tid och Göteborgs-Posten.

7 7 /DQGVWLQJVIXOOPlNWLJHVDPPDQWUlGHVSURJUDPI UnU Behandlades sammanträdesprogram för landstingsfullmäktige för år att för år 2001 fastställa följande sammanträdesprogram för landstingsfullmäktige: Måndag 5 mars Måndag 11 juni Måndag 24 september Måndag tisdag november. /$1'67,1*667<5(/6(b5(1'(1 /lqvvmxnkxvhwl+dopvwdgvmxnkxvhwl9duehuj±lgpsodqhu Arbetsutskottet bereder ärendet 8/8-00. /lqvvmxnkxvhwl+dopvwdgrfk6mxnkxvhwl9duehuji UVWlUNQLQJDYHNRQRPL UHVXUVHUQD Inom landstingsledningen pågår analys- och utredningsarbete som en konsekvens av den ekonomiska situationen inom länsvården. Förslag till en principiell åtgärdsplan som innefattar ekonomifrågor, men också IT-frågor och ledarskapsfrågor med koppling till ekonomin, har behandlats på landstingsstyrelsens junimöte. En del i åtgärdsplanen behandlar ekonomiresurserna vid sjukhusen. Härvid föreslås att två ekonomer tillförs med en vid vardera länssjukhuset i Halmstad och sjukhuset i Varberg. Ekonomerna förutsätts arbeta som controllers med uppföljnings-/utvärde-

8 8 ringsfrågor, bl a när det gäller driftkostnadsreducering. Organisatorisk placering fastställs av sjukhuscheferna. att förstärka ekonomresurserna vid länssjukhuset i Halmstad och sjukhuset i Varberg i enlighet med vad som framgår av ekonomiavdelningens skrivelse, daterad 13 juni 2000, att finansiera kostnaderna år 2000 ur anvisat anslag för ny styrmodell inom länsvården, samt att beakta resursförstärkningen i budgeten för DPPRJUDIL±XWYLGJDGKlOVRXQGHUV NQLQJ I juni 1999 beslöt landstingsstyrelsen att, med start , verksamheten med hälsoundersökning med mammografi ska utökas till att omfatta kvinnor i åldersgruppen år. Länssjukvårdsnämnden som är ansvarig för mammografiscreening uppdrogs samtidigt att göra en översyn av organisation, rutiner runt verksamheten m m. Vid länssjukvårdsnämndens sammanträde i juni 2000 beslöts att i avvaktan på viss komplettering av beslutsunderlag hemställa hos landstingsstyrelsen att införandet av den utökade hälsokontrollen får senareläggas för att successivt införas fr o m 1 januari Ärendet bereds 8/ GUDUHJLRQYnUGVQlPQGHQ±UHNRPPHQGDWLRQRPNOLQLVNWMlQVWJ ULQJI U PHGLFLQHVWXGHUDQGHYLGOlQVRFKOlQVGHOVVMXNKXV Södra regionvårdsnämnden beslöt vid sammanträde i juni 2000 att rekommendera att landstingen ställer sig positiva till en försöksverksamhet med förläggning av klinisk tjänstgöring för medicine studerande till läns- och länsdelssjukhus i södra sjukvårdsregionen samt att rekommendera landstingen att svara för dels den studerandes resor mellan hemorten och tjänstgöringsorten dels övernattningar under tjänstgöringsperioden.

9 9 Läkarnas kliniska tjänstgöring i länssjukvården innebär för den studerande en tidig och viktig kontakt med sjukvården utanför universitetsklinikerna. Den studerande möter det sjukdomspanorama, sjukvårds- och arbetsorganisation som finns vid länsklinik och får insikt i det dagliga omhändertagandet. För länsklinikerna innebär det en möjlighet att tidigt få kontakt med de studerande och visa sin klinik och sjukhus och de möjligheter som erbjuds vid tjänstgöring inom länssjukvården. Det kan vara ett sätt att senare rekrytera medarbetare. att anta södra samverkansnämndens förslag om försöksverksamhet med klinisk tjänstgöring för medicine studerande vid läns- och länsdelssjukhus. 9lVWUDVDPYHUNDQVQlPQGHQ±YnUGSURJUDPI UFHUYL[FDQFHURFKFHUYL[G\VSODVL Västra samverkansnämnden beslöt vid sammanträde i juni 2000 att dels rekommendera huvudmännen att fastställa regionalt vårdprogram för cervixcancer (livmoderhalscancer) och cervixdysplasi (cellavvikelser) dels uppdra åt styrelsen för Onkologiskt centrum att utarbeta regler och rutiner för uppföljning av följsamheten till fastställda vårdprogram. att anta samverkansnämndens rekommendation om vårdprogram för cervixcancer och cervixdysplasi. /DQGVWLQJVI UEXQGHWUHNRPPHQGDWLRQRPKlOVRRFKVMXNYnUGI UYLVVDEDUQ VRPYLVWDVLODQGHWXWDQXSSHKnOOVWLOOVWnQG Landstingsförbundet har rekommenderat landstingen och regionerna att ansluta sig till dels överenskommelse mellan staten och Landstingsförbundet om hälso- och sjukvård för vissa barn som vistas i landet utan uppehållstillstånd gömda barn och dels förlängning av nuvarande överenskommelse om hälso- och sjukvård åt asylsökande m fl.

10 10 Staten och Landstingsförbundet träffade 31 maj 1996 en överenskommelse om hälsooch sjukvård åt asylsökande m fl. I överenskommelsen regleras landstingens åtagande att lämna viss i avtalet närmare angiven vård till asylsökande. För barn som vistas i landet utan att vara bosatta här och som tidigare har omfattats av bestämmelserna i lagen (1994:137) om mottagandet av asylsökande m fl, är landstingen enligt 4 Hälso- och sjukvårdslagen skyldiga att erbjuda omedelbar hälso- och sjukvård. Någon bestämmelse om statlig ersättning till landstingen för vård som lämnas till dessa barn finns inte. Överläggningar mellan staten och Landstingsförbundet har därför ägt rum i syfte att träffa en överenskommelse om att dels ge dessa barn hälso- och sjukvård enligt samma grunder som nu tillförsäkras asylsökande barn och dels uppnå en godtagbar ekonomisk överenskommelse. att ansluta sig till överenskommelse mellan staten och Landstingsförbundet om hälso- och sjukvård för vissa barn som vistas i landet utan uppehållstillstånd, samt att ansluta sig till överenskommelse mellan staten och Landstingsförbundet om hälso- och sjukvård åt asylsökande m fl. 5HYLGHULQJDYODQGVWLQJHWVSROLF\I UFKHIVXWYHFNOLQJRFKFKHIVI UV UMQLQJ Landstingsstyrelsen har i 232/94 fattat beslut om riktlinjer för chefsutveckling och chefsförsörjning i Landstinget Halland avseende förvaltningschefer och avdelningschefer vid centralförvaltningen samt i 130/95 riktlinjer avseende basenhetschefer och 1:a linjens chefer. Personalnämnden har i 57/97 godkänt en sammanställning av dokument under rubriken Strategi för organisations- och chefsutveckling i Landstinget Halland. Policyn har härefter reviderats av personalnämnden som överlämnat densamma till landstingsstyrelsen för fastställande. Ärendet bereds 8/8-00.

11 11 /DQGVWLQJVKlOVDQ±WLOOVlWWQLQJDYWMlQVWVRPI UYDOWQLQJVFKHI Arbetsutskottet bereder ärendet 8/ HUYLFHQlPQGHQ±DQKnOODQRPPHGHOI UPLOM FHUWLILHULQJ Landstingsstyrelsen har fått en ansökan om ekonomiskt bidrag från servicenämnden på kronor för miljöcertifiering av hela serviceförvaltningen. Landstinget Halland har under en följd av år arbetat intensivt för att minska miljöpåverkan från den egna produktionen. Som ett led i detta har ett miljöledningssystem tagits fram och anpassats utifrån de olika förvaltningarnas specifika behov. I två fall har dessa miljöledningssystem certifierats, dvs kontrollerats av ackrediterade certifieringsorgan, nämligen länssjukhuset i Halmstad och Textilservice-N. För att stimulera förvaltningarna att certifiera sina verksamheter har landstingsstyrelsen avsatt kronor år 2000 för detta ändamål. att anvisa servicenämnden kronor för ändamålet att täckas från ansvarsenhet cuvuhgrylvqlqji UI UVWLIWHOVHUI UYDOWDGHDYODQGVWLQJVVW\UHOVHQ Behandlades ärende om årsredovisning för 1999 för stiftelser förvaltade av landstingsstyrelsen. Enligt stiftelselagen skall en stiftelse som förvaltas av en kommun eller ett landsting årligen upprätta årsredovisning. att avge årsredovisning för 1999 för följande av landstingsstyrelsen förvaltade stiftelser, nämligen dels Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond, dels Stiftelsen Apelvikens samfond för sjuka barn och dels Stiftelsen Gotton Thomasine Lindes donationsfond, Stiftelsen J S Almers fond samt Stiftelsen Albert och Anna Johanssons fond, samt

12 12 att utse huvudattestanter för ovanstående fonder enligt upprättat förslag. /DQGVWLQJVVW\UHOVHQVDPPDQWUlGHVSURJUDPnU Behandlades ärende om sammanträdesprogram för landstingsstyrelsen för år att för år 2001 fastställa följande sammanträdesprogram för landstingsstyrelsen: Måndag 5/2 Måndag 27/8 Måndag 12/3 Måndag 1/10 Måndag 9/4 Måndag 29/10 Måndag 14/5 Måndag 10/12 Tisdag 5/6.DVVDRFKOLNYLGLWHWVUDSSRUW Ekonomiavdelningen har överlämnat kassa- och likviditetsrapport för maj att lägga rapporten till handlingarna. $QPlODQDYSURWRNROO Anmäldes protokoll från sammanträde med dels internationella utskottet 12 maj 2000, dels landstingsstyrelsens arbetsutskott 30 maj 2000 och dels skogsegendomsdelegationen 9 juni att lägga protokollen till handlingarna.

13 13 $YVlJHOVHDYXSSGUDJVRPOHGDPRWLODQGVWLQJVIXOOPlNWLJH Björn Kull (c), Hyltebruk, har avsagt sig uppdraget som ledamot i landstingsfullmäktige. att befria Björn Kull (c), Hyltebruk, från uppdraget som ledamot i landstingsfullmäktige.

14 14

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2001-09-25, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 20 september 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: se bilaga 1.

Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: se bilaga 1. 2000-02-07, kl 10.00 Landstingshuset, Halmstad att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet. att godkänna den utsända föredragningslistan. Följande skrivelser anmäldes för anteckning

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-09-24 LANDSTINGSSTYRELSEN 151 169 Tid: kl 10.00 11.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Ylva Berger Utvecklare 114

Ylva Berger Utvecklare 114 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-06-06 LANDSTINGSSTYRELSEN 97-114 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer

Innehållsförteckning. Fonder med egen styrelse 2. Fonder som förvaltas av: Landstingsstyrelsen 4. Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad 10

Innehållsförteckning. Fonder med egen styrelse 2. Fonder som förvaltas av: Landstingsstyrelsen 4. Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad 10 Innehållsförteckning Sid Fonder med egen styrelse 2 Fonder som förvaltas av: Landstingsstyrelsen 4 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad 10 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 12 Närsjukvårdsstyrelsen 13

Läs mer

Sammanträdesdatum 2004-09-08

Sammanträdesdatum 2004-09-08 Sammanträdesdatum 2004-09-08 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 8 september, kl 09.00-17.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets kansli, Halmstad Information Arbetsmiljöinspektionen i Göteborg

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08. ordförande vice ordförande. landstingsdirektör. ekonomidirektör

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08. ordförande vice ordförande. landstingsdirektör. ekonomidirektör Landstinget Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 (l(aq,a S20. ~s 070,05 Landstingsstyrelsens 1-4 arbetsutskott Tid: Måndagen den 8 januari 2007 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats

Läs mer

kanslidirektör, sekreterare

kanslidirektör, sekreterare /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// /$1'67,1*667

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL LANDSTINGSSTYRELSEN 100-128 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson (m)

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2003-10-27, kl 10.00 ev efter lunch Obs! Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2003-03-10, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering att utse Dan Skantz

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-04-08 LANDSTINGSSTYRELSEN 56-71 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson,

Läs mer

11 Årsredovisning av stiftelser förvaltade av regionstyrelsen RS150190

11 Årsredovisning av stiftelser förvaltade av regionstyrelsen RS150190 11 Årsredovisning av stiftelser förvaltade av regionstyrelsen RS150190 Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsen beslutar att avge årsredovisning för år 2014 för nedanstående stiftelser Ärendet Årsredovisning

Läs mer

Tjänsteskrivelse. 2007-01-23 Ls 070034-1. Överenskommelse om utomlänsersättningar 2007 för sjukvård inom Västra sjukvårdsregionen

Tjänsteskrivelse. 2007-01-23 Ls 070034-1. Överenskommelse om utomlänsersättningar 2007 för sjukvård inom Västra sjukvårdsregionen G Landstinget Halland Landstingskontoret Göran Jonsson, finansdirektör Ekonomiavdelningen Tfn 035-13 48 67 G ora n.l.j o nsson @ Ith al l an d. se Tjänsteskrivelse Datum Diarienummer 2007-01-23 Ls 070034-1

Läs mer

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-05-30 108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser mellan allmän försäkringskassa, länsarbetsnämnd, kommun och landsting; SFS 2003:1210 Utkom från trycket den 30 december

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 5.10

Laholms kommuns författningssamling 5.10 Laholms kommuns författningssamling 5.10 Förbundsordning för Samordningsförbundet i Halland antaget av kommunfullmäktige den 24 april 2012, 65 Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210)

Läs mer

~~'~, LS G133. DNR /flji.la{)'"f!.~& " ;7. Uj Försäkringskassan ---------- PROTOKOLL ~ Boslutsdatum 2010-12-30. Lokala Försäkringscentra

~~'~, LS G133. DNR /flji.la{)'f!.~&  ;7. Uj Försäkringskassan ---------- PROTOKOLL ~ Boslutsdatum 2010-12-30. Lokala Försäkringscentra Uj Försäkringskassan Lokala Försäkringscentra Besl utsfattare Svante Borg Övriga närvarande Ale Friberg, föredragande 1:>'IlAGA LS G133 PROTOKOLL ~ Boslutsdatum 2010-12-30 Dlarlenr 5001-2010 ----------

Läs mer

Stiftelsen Ada Anderssons fond

Stiftelsen Ada Anderssons fond 1(10) Stiftelsen Ada Anderssons fond Org nr: 849400-0030 Fonden är en s.k. frisängsfond. Befrielse från eller nedsättande av vårdavgifter åt ekonomiskt behövande personer bosatta i Tölö, Kungsbacka kommun.

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 76-87

Länssjukvårdsnämnden 76-87 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-10-25 Länssjukvårdsnämnden 76-87 Tid: Plats: Onsdagen den 25 oktober, kl 09.00-14.45 (föredragning, information) kl 13.25-13.35 (beslut) Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset

Läs mer

Stiftelser förvaltade av regionstyrelsen

Stiftelser förvaltade av regionstyrelsen 1(11) Stiftelser förvaltade av regionstyrelsen Stiftelsen Ada Anderssons fond Org nr: 849400-0030 Fonden är en s.k. frisängsfond. Befrielse från eller nedsättande av vårdavgifter åt ekonomiskt behövande

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

52-66. Sammanträde 56-62, 66 53, 66. att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

52-66. Sammanträde 56-62, 66 53, 66. att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// 52-66 3(5621$/876.277(7 7LG 2003-08-26, kl. 09.00-13.00 14.00-16.10 Studiebesök på IKEA. Syfte: omvärldsorientering i personal- och arbetsgivarfrågor. Sammanträde Plats: Sammanträdesrum

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 28-38

Hjälpmedelsnämnden 28-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-24 Hjälpmedelsnämnden 28-38 Tid: Onsdagen den 24 november 2004 kl 13-17 Plats: Konferensrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. /$1'67,1*(7+$//$1' 3(5621$/1b01'(1 7LG 2002-11-14, kl. 10.00-12.20 35272.2// 119-130 3ODWV: Sammanträdesrum Neden, Varbergs kommun (Norrgatan 25, halv trappa upp, 2:a dörren till vänster) /HGDP WHU Göran

Läs mer

Stiftelser förvaltade av regionstyrelsen

Stiftelser förvaltade av regionstyrelsen 1(11) Stiftelser förvaltade av regionstyrelsen Stiftelsen Ada Anderssons fond Org nr: 849400-0030 Fonden är en s.k. frisängsfond. Befrielse från eller nedsättande av vårdavgifter åt ekonomiskt behövande

Läs mer

Handling 2017 nr 92. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2016

Handling 2017 nr 92. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2016 Handling 2017 nr 92 Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2016 Till Göteborgs kommunfullmäktige Stadsrevisionen har till Göteborgs kommunfullmäktige

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen 9 i Halmstad 84-86

Plats: Sammanträdesrum Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen 9 i Halmstad 84-86 /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// 84-99 3(5621$/876.277(7 7LG 2004-12-04, kl. 08.45-15.00 Plats: Sammanträdesrum Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen 9 i Halmstad /HGDP WHU Gun Marie Stenström, ordf. Kjell-Arne

Läs mer

Nedansiljans Samordningsförbund

Nedansiljans Samordningsförbund NedanSIIJans Samordningsförbund 2013-12- 11 Dlerfenr ";;looq. 3 \ Diarieplanbetäckning (J() Nedansiljans Samordningsförbund FINSAM FÖR GAGNEF LEKSAND RÄTTVIK FÖRBUNDSORDNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM-Gagnef-

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

SFS Författningstexter

SFS Författningstexter Sida 1 av 7 Post 1 av 1 i SFST Länk till register o förarbeten Observera: att det kan förekomma fel i författningstexterna. I de flesta fall finns bilagorna med. Bilagor som består av bilder, kartor, uppställningar

Läs mer

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad 88-104 1999-08-12, kl 14.00-16.50 Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad Göran Karlsson, ordf Kjell-Arne Andersson, v ordf Mårten Pettersson Kerstin Nilsson Rolf Bergkvist Aija Wadensten Magnus

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-03-11 LANDSTINGSSTYRELSEN 40-55 Tid: kl 10.00 12.25 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) ordförande Göran Karlsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

1(1) YTTRANDE Hälso- och sjukvårdsnämnden

1(1) YTTRANDE Hälso- och sjukvårdsnämnden YTTRANDE 2006-06-27 1(1) Hälso- och sjukvårdsnämnden Förslag om anslutning till överenskommelse om hälsooch sjukvård för asylsökande m fl Landstingsförbundets styrelse har den 19 maj 2006 godkänt överenskommelse

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser [Fakta & Historik]

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser [Fakta & Historik] SFS 2003:1210 Källa: Rixlex Utfärdad: 2003-12-18 Uppdaterad: t.o.m. SFS 2007:411 Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser [Fakta & Historik] Allmänna bestämmelser 1 /Upphör att

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Svensk författningssamling 2003:1210 Innehåll: Allmänna bestämmelser 1 Finansiell samordning enligt denna lag får inom ett samordningsområde

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Örnsköldsvik 222000-2063

Förbundsordning för Samordningsförbundet Örnsköldsvik 222000-2063 1(5) Förbundsordning för Samordningsförbundet Örnsköldsvik 222000-2063 Detta Samordningsförbund har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:22 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Styrelsen för Huddinge

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN 68-80 Tid: 13.30-16.05 Plats: Heagårds Skafferi, Halmstad Ledamöter Marianne Kronbäck (kd) Inger Bergman(s) Catharina Berghorn (s) Rolf Bergkvist

Läs mer

STADGAR Sveriges Miljökommuner

STADGAR Sveriges Miljökommuner STADGAR Sveriges Miljökommuner www.fah.se STADGAR för Sveriges Miljökommuner Senast ändrade vid förbundets årsmöte den 4 maj 2018. Förbundet bildades den 24 mars 1919 av stadsläkarna. 1. Firma 1.1. Förbundets

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 47-57

Länssjukvårdsnämnden 47-57 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-05-18 Länssjukvårdsnämnden 47-57 Tid: Onsdagen den 18 maj, kl 10.50-11.05 (beslut) kl 09.00-10.50 + 11.05-16.00 (utbildning, föredragningar och information ) I anslutning

Läs mer

kanslidirektör, sekreterare

kanslidirektör, sekreterare /$1'67,1*(7+$//$1' /$1'67,1*667

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-02-04, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Landstingsstyrelsen

Landstingsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum 2008-09-08 Landstingsstyrelsen 94-109 Tid: Måndagen den 8 september 2008, kl 11:30-11:50 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:8 1 (13) LS 1010-0813 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av förbundsordning för Samordningsförbundet Botkyrka Föredragande landstingsråd: Filippa Reinfeldt Ärendet Samordningsförbundet

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum

FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum 2003-11-27 PSYKIATRINÄMNDEN Tid: Klockan 15.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Direktionsrummet och grupprummet, sjukhusledningen, är bokat från klockan

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

First Hotel Grand, Trotzgatan 9-11, Falun. Måndag 2011-09-12, kl 09.30 Dessa handlingar finns att tillgå på landstingets hemsida: www.ltdalarna.

First Hotel Grand, Trotzgatan 9-11, Falun. Måndag 2011-09-12, kl 09.30 Dessa handlingar finns att tillgå på landstingets hemsida: www.ltdalarna. I II landstinget DALARNA BEREDNINGSMEMORIAL Sammanträdesdatum 2011-09-12 Plats Tid Övrigt First Hotel Grand, Trotzgatan 9-11, Falun Måndag 2011-09-12, kl 09.30 Dessa handlingar finns att tillgå på landstingets

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

PROTOKOLL Svar på remiss: Revidering förbundsordning Samordningsförbundet Uppsala län KS-2016/427

PROTOKOLL Svar på remiss: Revidering förbundsordning Samordningsförbundet Uppsala län KS-2016/427 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2016-08-29 157 Svar på remiss: Revidering förbundsordning Samordningsförbundet Uppsala län KS-2016/427 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att ställa sig

Läs mer

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Förbundsordning Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets namn

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57,

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, Datum Diarienummer 2010-04-29 KS-2009/1033 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, 2010-04-29 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun I anslutning till allt som

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-12-09 LANDSTINGSSTYRELSEN 214 228 Tid: kl 10.00 12.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter.

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. 1 Stadgar för Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. Antagna vid förbundsmöte 17 april 1988, med ändringar gjorda vid extra förbundsmöte den 27 maj 1989, vid förbundsmöten den 18

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar 1 (5) Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar Stiftare, namn, säte, firmateckning och verksamhet 1. Den ideella föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar. anse skrivelserna besvarade.

Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar. anse skrivelserna besvarade. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Tore Johansson TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-01-12 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-02-23, P 28 1 (2) HSN 1512-1407 HSN 1512-1409 Svar på skrivelser från Dag Larsson

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Sida 1 av 5 Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Allmänna bestämmelser 1 Finansiell samordning enligt denna lag får inom ett samordningsområde bedrivas mellan Försäkringskassan,

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2005-11-23 Hjälpmedelsnämnden 39 -- 47 Tid: Onsdagen den 23 november 2005 kl 13.30-16.45 Plats: Konferensrum Åbrinken, Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-08-29 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 29 augusti 2005, kl 10:00 - ca 12:00 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad ----------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN Tid: kl Plats: konferensrummet, sjukhusledningen, sjukhuset i Varberg.

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN Tid: kl Plats: konferensrummet, sjukhusledningen, sjukhuset i Varberg. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-04-03 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 22 31 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: konferensrummet, sjukhusledningen, sjukhuset i Varberg Ledamöter Per G Hansson (m) Göte Andersson (c) Dan

Läs mer

Förbundsordning för Södra Dalarnas Samordningsförbund

Förbundsordning för Södra Dalarnas Samordningsförbund I ~ Landstinget - DALARNA Central förvaltning Ekonomienhet seslursun ~ilj, Lo 8 6 ff Landstingsstyrelsen Datum 2015-02-16 Sida 1 (2) Dnr LD15/00213 Uppdnr 989 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga Förbundsordning för Samordningsförbundet i Degerfors/Karlskoga i Örebro län Samordningsförbundet i Degerfors/Karlskoga i Örebro län (nedan kallat Förbundet) har inrättats med stöd av Lag om finansiell

Läs mer

Reglemente för Patientnämnden

Reglemente för Patientnämnden Reglemente för Patientnämnden Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2015-02-17, 22 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser gäller även för nämnds

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun

Reglemente för revisorerna i Gävle kommun 1 Reglemente för revisorerna i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Revisorernas uppgifter Verksamheter 1 Revisorerna skall 2 1. självständigt,

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R för... Försvarsutbildningsungdomsförening Föreningen bildad den..... Stadgarna antagna vid.. Försvarsutbildningsungdomsförenings stämma och godkända av...

Läs mer

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 13-25 Tid: 2003-02-25 kl. 13:30 14:35 Plats: Närvarande: Ledamöter Toftaholms Herrgård, Lagan Tom Barkström, ordf. (c) Kristina Johansson, vice

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR för Förbundet för Allmänt Hälsoskydd Kommunerna och Miljön Senast ändrade vid förbundets årsmöte den 3 april 2014. 1. Firma 1.1. Förbundets firma är Förbundet

Läs mer