4 maj 2012 Protokoll för Årsstämma 2012, Brf Finnberget tisdagen den 24 april i Vilans skola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "4 maj 2012 Protokoll för Årsstämma 2012, Brf Finnberget tisdagen den 24 april i Vilans skola"

Transkript

1 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Pontus Ekstam hälsade alla medlemmar välkomna och förklarade årsstämman öppnad. Han passade samtidigt på att presentera den styrelse som arbetat sedan förra årsstämman. 2. Val av ordförande vid stämman att välja Lars-Uno Sandblom till ordförande för årsstämman. Lars-Uno Sandblom övertog ordförandeklubban och tackade för förtroendet att få leda förhandlingarna. 3. Godkännande av dagordning att godkänna förslaget till dagordning med tillägg av några punkter under paragraf 19, Övriga frågor: a) Flerårsbudget och underhållsplan, b) Fönster, c) Inbrott, d) Information från ÅF Consult om föreningens mark, e) Grillning, f) Bredbandsinstallationer. 4. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare att godkänna stämmoordförandens val av som protokollförare. 5. Val av två justerare tillika rösträknare att utse Tom Sandström och Karin Jönsson till justerare av protokollet tillika rösträknare. 6. Fråga om stämman blivit stadgeenligt utlyst Kallelse till stämman skickades per post i månadsskiftet mars-april och var ute hos medlemmarna den 2 april. Kallelsen kompletterades med årsredovisning, motioner och styrelsens förslag, som delades ut till samtliga medlemmar den 6-7 april. Kallelsen ska enligt stadgarna vara utsänd högst fyra och minst två veckor före stämman. att anse att den var utlyst i enlighet med stadgarna. 7. Fastställande av röstlängd Avprickningslistan visade 52 röstberättigade medlemmar, varav 6 fullmakter. 1(7)

2 att fastställa röstlängden enligt avprickningslistan. (Ytterligare två medlemmar anlände efter att röstlängden var fastställd.) 8. Styrelsens årsredovisning Pontus Ekstam gick igenom förvaltningsberättelsen inklusive resultat- och balansräkning och svarade på frågor i anslutning till redovisningen. att lägga årsredovisningen till handlingarna. 9. Revisorernas berättelse Pontus Ekstam föredrog revisionsberättelsen från Mats Ivarsson, auktoriserad revisor från Litus Revision. att lägga revisionsberättelsen till handlingarna. 10. Fastställande av resultat- och balansräkning att fastställa resultat- och balansräkning för Beslut om resultatdisposition Stämman hade att ta ställning till följande resultat: Balanserat resultat Årets resultat Summa Styrelsen föreslog följande disposition: Överföring till fond för yttre underhåll Överförs i ny räkning att disponera resultatet enligt styrelsens förslag. 12. Ansvarsfrihet för styrelseledamöterna Revisorn föreslog enligt revisionsberättelsen att styrelsen skulle beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret i enlighet med revisorns förslag att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för det gångna räkenskapsåret. 2(7)

3 13. Arvoden till styrelsen Valberedningen föreslog oförändrat arvode till styrelsen för i enlighet med valberedningens förslag att fastställa oförändrat arvode, 4 prisbasbelopp (för närvarande kronor) exklusive sociala avgifter, för styrelsen att fördela inom sig. 14. Val av styrelseledamöter och ersättare Helena Westerling presenterade valberedningens förslag. enligt valberedningens förslag att välja Pontus Ekstam (omval), Linus Svärd (omval) och Marko Klemetti (nyval) till ordinarie ledamöter på 2 år, samt att välja Desha Svenneborg och Gudrun Nuzzaci (båda nyval) till suppleanter på 1 år. De nyvalda Marko Klemetti, Desha Svenneborg och Gudrun Nuzzaci presenterade sig för deltagarna i stämman. I styrelsen ingår också, Lars Aldersjö, Nickolina Krajisnik och Konrad Leffler som vid förra stämman valdes till ordinarie ledamöter på 2 år. 15. Val av revisor att uppdra åt styrelsen att, liksom tidigare, upphandla en auktoriserad revisor. 16. Val av valberedning att utse Åsa Thulin, Louise Wedefelt och Teresa Tael till valberedning. 17. Motioner från medlemmar Stämman behandlade fem motioner från Desha Svenneborg. a) Motion nr 1, Grovsoprummet Desha presenterade sitt förslag om att ta bort grovsoprummet, som ofta missbrukas. Styrelsen yrkade avslag på motionen. Carina Poulsen förklarade att det i stället gäller att få de boende att följa de regler som gäller för både grovsoprummet och de vanliga miljörummen. att avslå motionen. 3(7)

4 b) Motion nr 12, Parkeringsavgifter för gästparkeringen Desha föreslog en sänkning av avgifterna och fler avgiftsfria timmar på gästparkeringen. Styrelsen yrkade avslag på motionen. Pontus Ekstam förklarade att det skulle kunna leda till att boende använde gästparkeringen så att de blev ännu svårare för gäster att hitta en ledig parkeringsplats. att avslå motionen. c) Motion nr 3, Cykelkrokar i cykelutrymmet Desha föreslog cykelkrokar som ett sätt att få plats med fler cyklar i cykelrummen. Pontus förklarade att styrelsen redan har beslutat installera cykelkrokar på prov i ett cykelrum. Han förklarade samtidigt att cyklar som inte används måste tas bort från cykelrummen. att anse motionen besvarad. d) Motion nr 4, Rörelsedetektorer på utebelysning Desha föreslog att styrelsen skulle se över möjligheterna att installera rörelsedetektorer på belysningen på gårdarna för att spara energi. Styrelsen yrkade bifall till motionen. Konrad Leffler förklarade att styrelsen delar uppfattningen att det skulle vara bra att kunna styra utebelysningen och därför vill undersöka möjligheterna. Flera deltagare framhöll att de skulle känna sig mindre trygga om belysningen inte var tänd nattetid. tt bifalla motionen. e) Motion nr 5, Individuella vattenmätare per hushåll Desha föreslog att styrelsen skulle undersöka möjligheterna att installera individuella vattenmätare och/eller värmemätare för att fördela kostnaderna för vatten och värme mer rättvist. Styrelsen yrkade bifall till motionen. Linus Svärd förklarade att styrelsen ser positivt på initiativ för att minska föreningens kostnader och därför är beredd att tillsätta en arbetsgrupp som ser över olika alternativ för att minska kostnaderna för vatten och värme. att bifalla motionen. 18. Förslag från styrelsen angående stadgeändring Årsstämman 2011 fattade beslut om en ändring i 5 i föreningens stadgar, så att den överensstämmer med den ekonomiska plan som togs fram vid bildandet av Brf Finnberget. Ändringen innebär att årsavgiften ska beräknas på bostadsrätternas 4(7)

5 andelstal, inte på insatsen. En stadgeändring måste beslutas av två på varandra följande stämmor, och därför togs frågan upp igen vid årets stämma. i enlighet med styrelsens förslag att i 5 i föreningens stadgar ändra ordet insats till andelstal. Styrelsen tog med sig en kommentar om att begreppen används fel även i andra delar av stadgarna och att därför ytterligare några paragrafer kan behöva ändras. 19. Övriga frågor att flytta upp punkt 19 d, så att informationen från ÅF Consult kom före punkterna med information från styrelsen. a) Information från ÅF Consult om föreningens mark Pontus Ekstam hälsade Alex Persson och Lars Sandberg från ÅF Consult välkomna. Han förklarade att ÅF Consult engagerats av styrelsen för arbetet med byte av vattenledning, och att de i samband med besöken på Finnberget framfört idéer om framtida användning av en del av föreningens mark. Styrelsen hade därför inbjudit dem för att presentera idéerna för medlemmarna. Alex Persson oh Lars Sandberg förklarade att Nacka kommun i sin översiktsplan har markerat hela Sicklaön som förtätningsområde, där stora projekt pågår bland annat på Kvarnholmen och Finnboda. ÅF Consult visade bilder över föreningens innehav av mark, som bland annat sträcker sig ner till mynningen av Finnbergstunneln vid Finnboda. Detta är med stor säkerhet attraktiv mark, och konsulterna menade att föreningen har mycket att vinna på att ha en egen plan för området. De presenterade en vision om hur delar av marken skulle kunna styckas av, projekteras, bebyggas och säljas. Alexander och Lars svarade på frågor om förslagen och tog emot synpunkter. Pontus tackade för informationen och underströk att syftet med informationen var att ge medlemmarna en bild av möjlig framtida användning av föreningens mark. b) Flerårsbudget och underhållsplan Pontus Ekstam presenterade och svarade på frågor om ett förslag till underhållsplan och budget för de närmaste åren. Underhållsplanen har tagits fram med hjälp av en konsultfirma och är ett viktigt verktyg för styrelsens arbete och planering för framtiden. För innevarande år gäller det planerade underhållet bland annat byte av värmeventiler i källare, nya undercentraler och byte av kallvattenledning. Pontus underströk att föreningen har god ekonomi och att de löpande intäkterna täcker de löpande kostnaderna. Styrelsen beslutar hur mycket man kommer att satsa på 5(7)

6 underhåll varje år. Ett år utan underhåll innebär att föreningen skjuter de kostnaderna på framtiden. De direkta kostnaderna för underhållet täcks av föreningens ombildning av lägenheter, i övrigt sker amortering enligt gällande lagar och föreskrifter. c) Fönster Konrad Leffler från styrelsen rapporterade om den arbetsgrupp som styrelsen tillsatte i början av 2011 för att se över behoven av byte eller renovering av fönster och gamla balkongdörrar. Några boende har anmält att deras fönster är i dåligt skick, samtidigt som andra boende inte ser något behov av åtgärder. Behoven varierar alltså starkt mellan olika lägenheter. Gruppen har undersökt olika alternativ och konstaterat att byte eller renovering av alla fönster och gamla balkongdörrar skulle bli mycket dyr. En renovering skulle, enligt de offerter som tagits in, kosta mellan 11 och 12 miljoner kronor, ett byte minst 17 miljoner kronor. Åtgärderna skulle kräva en avgiftshöjning på mellan 5 och 15 procent. En ytterligare möjlighet är att börja med de fönster och balkongdörrar som är i störst behov av renovering och fortsätta successivt under ett antal år. Konrad förklarade att byte eller renovering av fönster och balkongdörrar är föreningens ansvar, men att medlemmarna har rätt och möjlighet att själva måla om och täta fönster och dörrar. En kort diskussion underströk att behoven av renovering är mycket varierande, och att det därför kan vara klokt att närmare se över alternativet med en renovering efter behov. att uppdra till styrelsen att fortsätta planera renovering eller byte av fönster och gamla balkongdörrar. d) Inbrott Pontus Ekstam informerade om de inbrott som gjorts på Finnberget under det senaste året. Han underströk att det är en tragedi för dem som drabbats, men att Finnberget trots det som hänt är jämförelsevis lite berört av den inbrottsvåg som svept över Nacka. Diskussioner har förts med polisen som understryker vikten av att de boende är vaksamma och kontaktar polisen om de ser något misstänkt. Styrelserna för vår förening och Brf Saltsjöhöjden kommit överens om att bjuda in polisen till ett gemensamt möte för boende i de båda föreningarna, där polisen kan beskriva problemen och svara på frågor. e) Grillning Lars Fältskog tog upp problem med grilldoft, som sprider sig från uteplatser till lägenheter högre upp. Linus Svärd från styrelsen hänvisade till de regler för grillning som finns i föreningens trivselregler och uppmanade dem som har problem att prata med grannarna. Han rekommenderade också dem som vill grilla att använda de 6(7)

7 grillplatser som föreningen gjort i ordning på Värnet. Styrelsen gick också i slutet av sommaren 2011 ut med en uppmaning att sluta använda tändvätska och övergå till tändgaffel, alternativ använda gasolgrill för att minimera röken från grillarna. f) Bredbandsinstallationer Yngve Bohm frågade om föreningen har något avtal med Telia om installation av bredband. Linus Svärd förklarade att det inte finns något sådant avtal. Däremot har Telia efter dragningen av fiberkabel gått ut till alla boende med erbjudande om egna avtal. Linus berättade samtidigt att Telia installerat fiberkabel utan kostnad för föreningen. Utöver ComHem-nätet, som finns i våra fastigheter och där även basutbudet av kanaler finns, kan boende nu även välja Telia för leverans av TV, telefoni och bredband. 20. Avslutning Lars-Uno Sandblom framförde stämmans tack till styrelsen för ett bra jobb under det gångna verksamhetsåret. Pontus Ekstam framförde ett varmt tack och överlämnade varsin present till de avgående suppleanterna Carina Poulsen och Sylvie Le Guyader. Han förklarade samtidigt att Åsa Thulin, som också lämnar styrelsen, kommer att avtackas vid ett senare tillfälle. Lars-Uno Sandblom förklarade årsstämman avslutad. Protokollförare:... Mötesordförande:... Lars-Uno Sandblom Justering: Tom Sandström Karin Jönsson 7(7)

19 maj 2014 Protokoll för Årsstämma 2014, Brf Finnberget tisdagen den 6 maj i Vilans skola

19 maj 2014 Protokoll för Årsstämma 2014, Brf Finnberget tisdagen den 6 maj i Vilans skola 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Pontus Ekstam hälsade alla medlemmar välkomna och förklarade årsstämman öppnad. Han presenterade sedan den styrelse som arbetat sedan förra årsstämman. 2. Val

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken Onsdagen 29 maj 2013 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Tommy Ringart förklarade stämman öppnad. 2 Godkännande av dagordningen Styrelsens

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad. BRF SÖDRA HAGA Protokoll från ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 juni 2015. Plats: Föreningslokalen, Engelbrektsvägen 157 1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna

Läs mer

13 maj 2015 Protokoll för Årsstämma 2015, Brf Finnberget tisdagen den 28 april i Vilans skola

13 maj 2015 Protokoll för Årsstämma 2015, Brf Finnberget tisdagen den 28 april i Vilans skola 1. Stämmans öppnande Årsstämman inleddes med information om föreningens kommande fönsterprojekt (se sammanfattning efter protokollet). Därefter hälsade föreningens ordförande Gudrun Nuzzaci alla medlemmar

Läs mer

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015 Bostadsrättsföreningen Sida 1 av 7 Tid 2015-05-06, kl 19:00 Plats Aulan, Åsö gymnasium Stämman öppnas Bostadsrättsföreningens ordförande Martin Samuelsson öppnar stämman och lämnar ordet till Ove Schramm.

Läs mer

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007 BRF Målarprinsen Föreningsstämma Strandskolans Matsal Den 25 april 2007 Stämmoprotokoll 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Jonas Carvbo hälsade alla närvarande varmt välkoma och förklarade mötet

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (4) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Brf HSB 78 Sävja i Uppsala torsdagen 10 maj 2007 Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2010-05-25 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 34 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014.

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014. 1 Stämmans öppnande Efrem Rhawi, ordförande, hälsade alla välkomna till årsstämman i HSBs

Läs mer

Löpande uppdatering av Bostadsrätternas mönsterstadgar genom ändringar, tillägg och förtydliganden; Nuvarande stadgar för Brf Fyren antagna

Löpande uppdatering av Bostadsrätternas mönsterstadgar genom ändringar, tillägg och förtydliganden; Nuvarande stadgar för Brf Fyren antagna 15 1 st byts ut mot följande; På ordinarie föreningsstämma ska förekomma: 1. Öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare 4. Godkännande av dagordningen 5.

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5, 8, 9, 10, 12, 19, 22, 24, 26, 32, 33, 39, 43, 45, 46, 50, 53, 54, 55, 58, 60, 61, 62,

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2015-05-27 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 37 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 6 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.30 1

Läs mer

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 Närvarande Se röstlängd. 1. Årsstämman öppnas Ordförande Jan Olov Westerberg förklarade stämman öppnad och gick igenom vissa praktiska frågor. 2. Val av ordförande för

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-21 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 34 st. varav två med fullmakt.

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras.

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras. Protokoll Föreningsstämma 2011 2011-05-22 1 (5) Protokoll HSB:s Bostadsrättsföreningen Stureby i Stockholm Slag av sammanträde Föreningsstämma Mötesdatum 2011-05-17 Tid 19:00 Plats Föreningslokalen Skönviksvägen

Läs mer

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2009-05-31/ESN Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Datum: Utskriven: Lagerbladet, Snickaregatan 22 2009-05-19 2009-06-02 Närvarande medlemmar:

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 Plats: Storängssalen, Ga Värmdövägen 176, Nacka l. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens

Läs mer

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl Samlingssalen Kvarnhjulet kl 19.00 1 Årsstämmoprotokoll för brf Björkbacken Verksamhetsperioden 2009 05 01 2010 04 30 Paragrafer 1-18 Mötesordförande.. Stefan Johansson Justerare Amie Hemmen Justerare.

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2009-05-26 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 32 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm 1 HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 18 maj 2011 på Debaser Restaurang AB,

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. 1 Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Per-Olof Erickson förklarade stämman öppnad och föreslog att Christer

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 BRF Odin 20 Sidan 1 av (5) PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 DEN 9 MAJ 2012 KLOCKAN 19:00 IDUNGATAN 14 1 Stämmans öppnande Ingvar Palm hälsade alla varmt välkomna till ordinarie årsstämma

Läs mer

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 12 maj 2013 kl 16:00 Brf Lönnparkens lokal Grusåsgränd 47-139 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande Föreningsstämman öppnas av styrelsens ordförande Tommy Karlson 1 Föreningsstämmans öppnande Järfälla den 8 maj 2014 årsredovisningen, bilaga 3 till protokollet). Stämman beslutar att fastställa förelagd

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Brinckan-Lehusen

Bostadsrättsföreningen Brinckan-Lehusen Ordinarie Föreningsstämma Mötesplats: Aulan, Åsö vuxengymnasium, Blekingegatan 55 Mötesdatum: Torsdagen den 2017-05-18 Tid: kl. 19.00 Deltagare: 89 medlemmar med rösträtt i Bostadsrättsföreningen Brinckan-Lehusen

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret 1 (6) Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB bostadsrättsförening Spåret Datum/tid: 2019-04-24, kl 18.00-20.00 Plats: Trälhavet, Folket hus i Åkersberga

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 16 februari år 2016 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 16 februari år 2016 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 16 februari år 2016 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 Plats: Forumkyrka n, Serenadvägen 25 1. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens sekreterare

Läs mer

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 1 Mötets öppnande Styrelseordförande Christian Petersén förklarade årsmötet öppnat och hälsade alla välkomna. 2 Upprättande

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Protokoll fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Tid: 5 augusti 2018 kl 10.00 Plats: Fjällanläggningen, konferenslokalen i Lofsdalen Närvarande: Emil BackmanStyrelsen/Lofsdalsfjällens

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Plats: Föreningslokalen, Drottninggatan Tid: 2011-05-05 kl 18.00. 1 STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnas av föreningens ordförande Stefan Grönqvist, som hälsar de

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

IJ} Årsstämma BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr Årsstämma. Typ av möte: Datum och tid: , klockan

IJ} Årsstämma BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr Årsstämma. Typ av möte: Datum och tid: , klockan BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr 1-2012 Plats: Nurnberghuset Typ av möte: Datum och tid: 2012-05-07, klockan 19.00-22.00 Närvarande från styrelsen: Lars Richt (Ordförande) Anders Bergman Eva l.lndhe

Läs mer

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka HSB - där möjligheterna bor HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 2015 Datum/tid: 2015-05-12, kl 19:00-20:30 Plats: Melanders Fisk, Nacka Forum 1. Föreningsstämmans

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum Sidan 1 av 5 Ekonomiska Föreningen S:t Anna Skärgård 725000-5308 Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum 1 Mötets öppnande Ekonomiska Föreningens ordförande, Bengt Imberg, hälsade alla deltagare

Läs mer

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Datum: Måndagen den 23 maj 2011 Plats: Gemensamhetslokalen, Svärdlångsvägen 19, Årsta 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ronny Schueler hälsade alla

Läs mer

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 Brf Svalan 32-38 38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 1 Brf Svalan 32-38 Kallelse till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Lidingö SK Hansbolls lokal Svalvägen 32, ingång på baksidan

Läs mer

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 Tidpunkt: 16 april 2013, kl. 19:00. Närvarande: Se Bilaga 1 Närvarolista. 1. Årsmötet öppnades. 2. Dagordningen godkändes. 3. Leif Andersson valdes till stämmans ordförande. 4. Ordföranden utsåg Magnus

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Ordinarie fö reningssta mma 2014

Ordinarie fö reningssta mma 2014 Ordinarie fö reningssta mma 2014 Datum och tid: 24 november 2014 Klockan 19.00-20.15 Lokal: Samlingssalen, St. Thomas kyrka, Vällingby Centrum Närvarande: Se bilaga 1 Övriga närvarande: Bo Wolwan, BoWo

Läs mer

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 2014-05-18 Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 Plats: Bingohallen, S:t Eriksgatan 31 Dag: Måndag 18 maj, 2015 Tid: kl. 19.00 Dagordning 1. Öppnande Eva Ekermann förklarade stämman

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Obelisken 29. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Vidar Skytén hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat.

1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Vidar Skytén hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Gula Husen i Häggvik, org nr 716416-6626. Torsdagen den 21 april 2016 kl 18:30. Lokal: Häggviks Gymnasiesärskola/Löpargymnasiets matsal.

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1 Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl. 18.30. Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. 3. Val av stämmoordförande.

Läs mer

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen.

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen. Brf Oljemålningen nr 1 Årsstämma 2018 Närvarolista Simon Sawert Pastellvägen 10 Simon Haque Pastellvägen 8 Billie Stilander Pastellvägen 10 Kim Silverstav Pastellvägen 10 Susanne von Plenker-Tind Pastellvägen

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Styrelsens ordförande Nils-Erik Hedin hälsade alla välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 1. Val av ordförande för stämman. Lars Edström,

Läs mer

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad.

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad. Distribution: Styrelsen, Valberedningen och Hemsidan Föreningsstämma: 2012-06-02 på Hotell Scandic Victoria Tower, Stockholm Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma 2018 Jan Andersson föredrog

Läs mer

Bostadsrättföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2011-05-26

Bostadsrättföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2011-05-26 Dagordning: 1. Stämmans öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande Medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av Ordförande för stämman 5. Val av sekreterare 6. Val av två personer att

Läs mer

Protokoll avseende ordinarie föreningsstämma med Bostadsrättsföreningen Balen 4, 716409-9587, den 7 maj 2014

Protokoll avseende ordinarie föreningsstämma med Bostadsrättsföreningen Balen 4, 716409-9587, den 7 maj 2014 Protokoll avseende ordinarie föreningsstämma med Bostadsrättsföreningen Balen 4, 716409-9587, den 7 maj 2014 Tid: 19:30 Plats: Frödingsvägen 4, 11256 Stockholm. 1. Stämmans öppnande Stämman öppnades av

Läs mer

Ordförande Michael Carlsen hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 VAL AV ORDFÖRANDE 3 VAL AV PROTOKOLLFÖRARE

Ordförande Michael Carlsen hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 VAL AV ORDFÖRANDE 3 VAL AV PROTOKOLLFÖRARE Protokoll - Ordinarie föreningsstämma HSB, Brf Lindeborg, i Malmö Tid: 2016-04-04 kl.19.00-21.30 Plats: S:t Mikaels kyrka Lindeborg 1 ÖPPNANDE Ordförande Michael Carlsen hälsade de närvarande medlemmarna

Läs mer

Du och din bostadsrättsförening. Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN

Du och din bostadsrättsförening. Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN Du och din bostadsrättsförening Planering inför FÖRENINGSSTÄMMAN En gång om året ska en föreningsstämma hållas i bostadsrättsföreningen och dit ska alla medlemmar kallas. Här fattas bland annat beslut

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 1 Föreningsstämmans öppnande Styrelsens ordförande, Anton Fröidstedt, hälsar alla välkomna till den ordinarie föreningsstämman avseende räkenskapsåret

Läs mer

Protokoll till ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Reimer i Stockholm 2016

Protokoll till ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Reimer i Stockholm 2016 Protokoll till ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Reimer i Stockholm 2016 (Organisationsnummer 702001 7559) Datum: Onsdag 20 april 2016 Tid : Kl. 19:00 lättare förtäring serveras från kl. 18:30 Plats:

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2017 för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2017 för Bostadsrättsföreningen Runhällen Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2017 för Bostadsrättsföreningen Runhällen Datum och tid: Torsdag 18 maj 2017 kl. 19:00-20:30 Plats: Centrumkyrkans lokaler, Vikingavägen 1, Vallentuna centrum Dagordning

Läs mer

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13.

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. Protokoll Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. 1 Stämmans öppnande 2 Dagordning Ordförande Hans Zetterström hälsade alla välkomna till årsstämman och förklarade densamma

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

2. Till ordförande utses Sören Liljebrand att leda kvällens förhandlingar.

2. Till ordförande utses Sören Liljebrand att leda kvällens förhandlingar. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening.hemskogen Datum: 2014-05-20 1. Öppnande Stämman öppnas av.sören Liljebrand 2. Val av stämmoordförande Till ordförande utses Sören

Läs mer

Riksbyggens brf. PROTOKOLL Årsmöte Verksamhetsåret 10/11 Umeåhus Nr 7 23 Nov. 2011

Riksbyggens brf. PROTOKOLL Årsmöte Verksamhetsåret 10/11 Umeåhus Nr 7 23 Nov. 2011 Slag av sammanträde: Ordinarie föreningsstämma Tid: 19.00 22.00 Plats: Föreningslokalen, Mariehemsvägen 13E Närvarande: Enligt bifogad närvarolista a) Stämmans öppnande Dennis Larsson förklarade ordinarie

Läs mer

Välkommen till ÅRSSTÄMMAN 2014

Välkommen till ÅRSSTÄMMAN 2014 Välkommen till ÅRSSTÄMMAN 2014 Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Anmälan om protokollförare 4. Godkännande av röstlängd o fullmakter 5. Fastställande av dagordning 6. Val av

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten

PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten 1(4) PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten 2013-04-25 Plats Föreningens klubblokal l Stämmans öppnande Stämman öppnas av styrelsens ordförande Olle Hagernäs, som

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige,

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, Protokoll Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, 802000-4266 Datum och tid Tisdag den 29 maj 2018 Plats Grillen/Årstaängsvägen 21C, Liljeholmen 1 Val av ordförande och protokollförare för mötet Mötet

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

För din bostadsrättsförening

För din bostadsrättsförening För din bostadsrättsförening Årsredovisning 2016 Kallelse till stämma för Brf Enavallen i Enköping Enköpings kommun Dag: Torsdagen den 15 juni 2017, kl. 18.00 Plats: Kompassen, Enköping Dagordning: 1.

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013

VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013 VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013 Dagordning Dagordning Stämmans öppnande Godkännande av dagordningen Val av stämmoordförande Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare Val av

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Nr 278, Tyresö 2014-11-19

Nr 278, Tyresö 2014-11-19 BRF TRÄDGÅRDEN PLATS OCH TID: Gemensamhetslokalen, Kanelgränd 51. 2014-11-19, kl. 19.00 1 STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnades av föreningens ordförande Torsten Kahn som hälsade stämmodeltagarna varmt välkomna.

Läs mer

Protokoll fort vid ordinarie foreningsstamma med HSB:s bostadsrattsforening Ymsen i Stockholm

Protokoll fort vid ordinarie foreningsstamma med HSB:s bostadsrattsforening Ymsen i Stockholm Sidan 1 av 5 Protokoll fort vid ordinarie foreningsstamma med HSB:s bostadsrattsforening Ymsen i Stockholm 2015-11-23 Lokal: Malarsalen, Folkets Hus, Arsta Torg Stamman oppnades av foreningens ordforande

Läs mer

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. Bostadsrättsföreningen Egen Härd i Örebro Föreningsstämma 2008 PROTOKOLL 2008-04-28 1 (2) Plats: Stadsträdgårdens restaurang, Örebro Tid: 2008-04-28, kl. 19:00 Närvarande: Se bifogad närvarolista (Bil.

Läs mer

Styrelsens ordförande Carl Cederschiöld hälsade alla välkomna och öppnade stämman.

Styrelsens ordförande Carl Cederschiöld hälsade alla välkomna och öppnade stämman. BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BECKASINEN NR 17 PROTOKOLL Föreningsstämma den 18 maj 2017 Utskriftsdatum den 16 juni 2017 Plats: Brf Klarbärets föreningslokal, Bigarråvägen 8 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00 Brf Gullvivan Protokoll årsstämma 2014 14 Protokoll årsstämma Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: 2015-04-20 Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00 Plats: Skyddsrummet, Växthusvägen 1 Öppnande

Läs mer

Protokoll från ordinarie föreningsstämma i Brf Ymer

Protokoll från ordinarie föreningsstämma i Brf Ymer Sida 1 av 4 Brf Ymer PROTOKOLL 2015-04-15 Protokoll från ordinarie föreningsstämma i Brf Ymer Datum: 2015-04-15, kl. 19.00 Plats: I Mediators lokaler på Kungsgatan 16 i Uppsala 1 Stämman öppnas Stämman

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄRLAN I ULRICEHAMN Antagna den 11/1 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

5. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare Till justeringspersoner och rösträknare utsågs Kristoffer Wijk och Johan Wickström.

5. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare Till justeringspersoner och rösträknare utsågs Kristoffer Wijk och Johan Wickström. Tid Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 18.00 Plats Bo Bergmans gata 4 Närvarande Medlemmar enligt röstlängd PROTOKOLL 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Jan Mårdh öppnade stämman. 2. Godkännande

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer