BRF Grankotten Toppsegelsgatan 1-9, Göteborg Majorna 349:1. Förstudie. Kungälv Uppdragsansvarig: Johan Laos Projektnummer: (9)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRF Grankotten Toppsegelsgatan 1-9, Göteborg Majorna 349:1. Förstudie. Kungälv 2013-01-03 Uppdragsansvarig: Johan Laos Projektnummer: 12069 1(9)"

Transkript

1 Majorna 349:1 Förstudie Version (JB) - r:\01_brf\brf grankotten nr 1\ fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_ doc Kungälv Uppdragsansvarig: Johan Laos Projektnummer: Ort Postadress Telefon E-post Göteborg Bilgatan 7B, Kungälv Tel goteborg@rotpartner.se Stockholm Telefonvägen 30, Hägersten Tel stockholm@rotpartner.se 1(9)

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Uppdrag och bakgrund Besiktningen Status Fasader Fönster Balkonger Förslag till åtgärder Fasader Fönster Balkonger Delar utanför uppdraget Ekonomi Projektkostnader Förslag till fortsättning Tidplan... 9 Version (JB) - R:\01_BRF\ nr 1\ Fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_ doc 2(9)

3 1. Uppdrag och bakgrund På uppdrag av styrelsen för skulle en statusbesiktning utföras och en förstudie upprättas omfattandes Fasader, fönster och balkonger på fastighet, Majorna 349:1, Fastigheten är uppförd i mitten 1950-talet och består av en trevånings - huskropp. Denna förstudie som upprättats av Sverige AB skall redovisa fastighetens status med avseende på ovanstående byggnadsdelar samt redovisa olika åtgärdsförslag som kan genomföras för att tillgodose fastighetens renoveringsbehov. 2. Besiktningen Statusbesiktningen genomfördes den 13 december 2012 av SBR Byggingenjör Johan Laos Besiktningen har främst varit en okulär-, och funktionsbesiktning vilket innebär att ingen förstörande provtagning har utförts. 3. Status Nedan redovisas status för respektive byggnadsdel som ingått i uppdraget. 3.1 Fasader Väggens uppbyggnad utifrån och in, skalmur, luftning/luftspalt, isolering och blåbetongsten. Fasaderna är murade i förband med ett gult håltegel. Tegelstenens ytstruktur är av räfflad karaktär. Murningen är utförd i ett löpförband med ½ sten förskjutning och en slät fog. Fasaden bör vara kramlad med fyra kramlor per m². En murkramla är en stålpinne som sitter inmurad i fogen och sedan är infäst i bakomvarande stomme för att förankra fasaden. Ovan öppningar för fönster och fönsterdörrar (balkongdörrar) finns det en inmurad armering.i den första horisontella bruksfogen ovan fönstret. Murfogen är vid vissa ytor ojämn och den saknas helt vid ett par upptäckta fogar. Vid en del balkonger kan man se tydliga sprickbildningar. Detta beror på att armeringen rostar (korrosion) och utvidgas och på så vis trycker sönder bruksfogen, redan vid små sprickor i bruksfogen kommer luft och fukt in till armeringen och den börjar korrodera. Ovan fönster och fönsterdörrar kan man också konstatera att tegelstensbalken har börjat lossna med den följden att fog och tegelsten lossnar. De tydligaste skador kan ses på den sydvästra fasaden. I fasaden finns det också gallerventiler av stål. Ventilgallren är rostiga och saknar förmodligen insektsnät. Vid inåtgående hörn mellan huskropparna finns det en mjukfog av okänd status och typ. Version (JB) - R:\01_BRF\ nr 1\ Fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_ doc 3(9)

4 Mjukfog Trolig lagning utförd med mjukfog Betongsockel Sockeln består av betong. Skicket är generellt bra. Utförandet av sockels ytskikt varierar det är på en del ytor målat och på andra delar obehandlat Det finns småsprickor i betongen. 3.2 Fönster I fastigheten kan vi säga att det förekommer tre huvudgrupper av fönster. Orginalfönster av trä med kopplade bågar och 1+1 glas. Pivåhängda fönster d.v.s. att vridpunkten sitter på midjan av karmen. Orginalfönster av trä med mittstolpe, utåtgående Originalfönster av trä fönsterdörrar. Samtliga fönster är en kopplad båge 1+1 fönster. Träfönster från den här tiden när huset byggdes har en bra träkvalitet generellt varpå det ofta är idé att både renovera och konvertera den här typen. Fönstren i fastigheten är relativt bra underhållna genom åren och det förekommer inte så mycket skador. Det gjordes en omfattande renovering av fönstren för ca:10 år sedan. Man brukar generellt räkna med ett underhållsintervall på 7-10 år när det gäller ommålning av fönster En viss uttorkning av färgen kan ses på enstaka detaljer. Det sitter en relativt ny tätlist i karmen som tätar mellan karm och båge. Mellan bågarna är det inte monterat någon dammtätningslist. Det är inte monterat någon barnspärr på insidan av fönstret. Fönsterblecket på utsidan av fönstren är vitmålat och inputsat i bruksfogen. Det förekommer algpåväxt och en viss korrosion. Torrsprickor och färgsläpp på trälist Sprickor och uttorkat kitt Version (JB) - R:\01_BRF\ nr 1\ Fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_ doc 4(9)

5 3.3 Balkonger Det finns totalt 38 balkonger i fastigheten varav 33 på den sydvästra fasaden, 4 på gavel mot sydost och 1 på den högst belägna delen av husets nordvästra fasad. Balkongerna är av bärande enskiktstyp vilket innebär att den inte har någon pågjuten skyddsbetongsyta, skiktet utgör också tätskikt. Överkantsarmeringen i balkongplattan är den bärande i konstruktionen. Räckesinfästningen är ingjuten i konstruktionen. På 1950-talet var det vanligt med den här typen av balkonger. Ofta när man utförde den här typen av gjutning blandade man betongen på plats vilket inte är optimalt då det gäller att få rätt kvalitet på betongen. Även typen av betong är av lägre klass än vad man idag använder. Det är också mycket viktigt att man får ett tillräckligt täckskikt av betong över armeringen. Kombinationen av sämre kvalitet på betongen och för litet täckskikt ger korrosionsskador En del av balkongerna har tydliga korrosionsskador med skador på både betong och armering. Det stora flertalet av balkongerna har på undersidan en påfallande algpåväxt man kan även notera saltutfällningar. Algpåväxt Saltutfällning Korrosion på armering som är helt blottlagd Nedan syns Sinusplåten Till höger syns saltutfällningar Version (JB) - R:\01_BRF\ nr 1\ Fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_ doc 5(9)

6 4. Förslag till åtgärder 4.1 Fasader Man bör ganska omgående åtgärda de tegelbalkar som är dåliga på den sydvästra fasaden. På en del ställen är fogen helt lös och på andra saknas den helt. Det finns risk för att hela stenar kan lossna. Lösa tegelstenar ovan fönster, vid balkonger på fasad syd-väst. Det finns även sprickor mellan fönster och ovansittande balkong Stenen har börjat släppa och fogen saknas helt Spricka i bruksfogen, fukt tränger in till armeringen som korroderar Ventilgaller utan insektsnät Fog saknas helt och man kan tydligt se armeringen Version (JB) - R:\01_BRF\ nr 1\ Fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_ doc 6(9)

7 4.2 Fönster Man håller fortsatt uppsikt på statusen och planerar in en ommålning inom 1-2 år då man även ser över befintlig tätlist och eventuellt kompletterar med dammtätningslist i fönsterbågen. I samband med åtgärderna smörjer man upp samtliga beslag samt målar fönsterblecken. 4.3 Balkonger Upplagning av balkongernas betongplattor bör utföras inom 1-2 år Man bilar bort skadad och lös betong, rostskyddsbehandlar eller byter den rostiga armeringen beroende på dess kondition. Man kan utföra en pågjutning av balkongplattan eller tvätta och behandla överytan med ett tätskikt för att skydda betongen och armeringen. Balkongräcket blästras och målas i sin helhet. Sinusplåten byts helt. Man kan också i samband med balkongrenoveringen utföra en förlängning av balkongplattorna i sidled för att på så vis få en större balkong och ökad tillgänglighet vid fönsterputs. En del av de balkonger som ligger på första våningen skulle kunna tas bort helt och ersättas med en uteplats. 5. Delar utanför uppdraget Vi har noterat att det på fastighetens framsida är sättningsskador i den asfalterade gången. Asfalten är krackelerad och stålräcket är snett. Stålräcket har platsgjutna betongfundament som är gjutna direkt i fyrkantsrör lika de ventilationskanaler av asbest som finns i fastigheten. Hela slänten ned mot Toppsegelsgatan har rört på sig under tidens gång. Vårt förslag är att man gräver ur ca 1-1,5 meter av den asfalterade ytan i hela dess sträckning och en del av släntens överyta. Och ersätter det övre bärlagret med nytt material och sedan asfalterar om ytan. Del av slänten byggs på med större sten samt att nya planteringsytor skapas. Räcket rivs och ersätts med ett nytt i tryckt trä fast förankrat i grävda fundament. Man kunde i lägenheterna också notera att det bör vara fler tilluftsventiler i lägenheterna. 6. Ekonomi 6.1 Projektkostnader Nedan angivna priser är uppskattade och hämtade från tidigare genomförda projekt. Priserna kan variera från projekt till projekt beroende på mängder, besparingar genom materialval mm. Version (JB) - R:\01_BRF\ nr 1\ Fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_ doc 7(9)

8 Alternativ 1 Åtgärd Antal á-pris Kostnad Byte tegelbalkar fasad sydväst kr kr Omfogning av fasad sydväst 50 m² kr kr Upplagning av betongplatta tvättning, impregnering balkong kr kr Renovering av balkongräcke inklusive ny sinusplåt kr kr Summa Entreprenadkostnad kr Konsultkostnader ca 7-8% kr Moms kr Total projektkostnad ca inkl moms kr Alternativ 2 Åtgärd Antal á-pris Kostnad Byte tegelbalkar fasad sydväst kr kr Omfogning av fasad sydväst 50 m² kr kr Förstoring av balkongplatta kr kr Renovering av balkongräcke inklusive ny sinusplåt större balkong kr kr Summa Entreprenadkostnad kr Konsultkostnader ca 7-8% kr Moms kr Total projektkostnad ca inkl moms kr Alternativ 3 Åtgärd Antal á-pris Kostnad Byte tegelbalkar fasad sydväst kr kr Omfogning av fasad sydväst 50 m² kr kr Förstoring av balkongplatta kr kr Renovering av balkongräcke inklusive ny sinusplåt större balkong kr kr Justering av markyta och ny beläggning gångbana Lstöd mm kr Summa Entreprenadkostnad kr Konsultkostnader ca 7-8% kr Moms kr Total projektkostnad ca inkl moms kr Version (JB) - R:\01_BRF\ nr 1\ Fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_ doc 8(9)

9 7. Förslag till fortsättning I sammanställningarna ovan har vi tagit fram tre olika åtgärdskombinationer det första alternativet är en minimiåtgärd och alternativ två och tre är med olika nivåer av balkongåtgärd. Vårt förslag är att man redan nu beslutar vilken nivå av åtgärd man vill genomföra. Detta för att så snart som möjligt komma igång med den projektering som krävs för vald åtgärd. 8. Tidplan Om projekteringen genomförs i januari-februari bör det vara möjligt att genomföra upphandlingen under mars-april för ett genomförande under våren - sommaren Genomförandetiden beräknas till 3-4 månader. Självklart är tidplanen beroende på vilken omfattning av åtgärd NI väljer. Kungälv Med vänliga hälsningar Johan Laos Version (JB) - R:\01_BRF\ nr 1\ Fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_ doc 9(9)

BRF GRANKOTTEN Toppsegelsgatan 1-9, Göteborg Majorna 349:1 Underhållsplan 2013-2028

BRF GRANKOTTEN Toppsegelsgatan 1-9, Göteborg Majorna 349:1 Underhållsplan 2013-2028 Majorna 349:1 Kungälv 15 februari 2013 Uppdragsansvarig: Johan Laos Bilgatan 7B 442 40 Kungälv Tel 0303 37 30 00 Fax 0303 37 30 01 Org 556732-8447 Plusgiro 317596-5 Bankgiro 225-1965 www.rotpartner.se

Läs mer

Statusbesiktning Sunnerbyskolan Carl Bondes Väg 12 Sorunda

Statusbesiktning Sunnerbyskolan Carl Bondes Väg 12 Sorunda 1 Statusbesiktning Sunnerbyskolan Carl Bondes Väg 12 Sorunda 2018-12-03 Bakgrund....3 Omfattning 3 Hänvisning Situationsplan.4 Besiktning.. 5-13 Slutsats..14 2 3 Bakgrund Omfattning Fasader har kontrollerats

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00 Plats: Norrmalmskyrkan, Norrtullsgatan 37. Vi har tidigare lovat att hålla ett informationsmöte om kommande renoveringar av tak, fasader

Läs mer

Balkongbesiktning. En guide från Balkongföreningen. Balkong föreningen

Balkongbesiktning. En guide från Balkongföreningen. Balkong föreningen Balkongbesiktning En guide från Balkongföreningen Balkong föreningen Balkongen är en viktig byggnadsdel, både funktionellt och estetiskt, som tyvärr ofta blir förbisedd gällande underhåll. Det ligger på

Läs mer

Bilaga 3. Information inför balkongrenovering och förnyelse - Brf Ferlinsgatan

Bilaga 3. Information inför balkongrenovering och förnyelse - Brf Ferlinsgatan Bilaga 3 Information inför balkongrenovering och förnyelse - Brf Ferlinsgatan KONTAKTPERSON: Anna Österman 018-18 97 17 anna.osterman@riksbyggen.se www.riksbyggen.se Balkonginventering Styrelsen fick under

Läs mer

Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder 2012-03-28

Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder 2012-03-28 Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder 2012-03-28 Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder Konsult WSP Byggprojektering i Malmö har på uppdrag av Brf Eriksdal tagit fram förslag för byggnadsåtgärder. För mer

Läs mer

FÖNSTERUPPGRADERING. Effektiv fastighetsförvaltning med modern teknik.

FÖNSTERUPPGRADERING. Effektiv fastighetsförvaltning med modern teknik. FÖNSTERUPPGRADERING Effektiv fastighetsförvaltning med modern teknik. SOM NYA FÖNSTER. FAST SNABBARE. OCH BILLIGARE. Som fastighetsförvaltare vet du vilket jobb det är att måla och underhålla träfönster.

Läs mer

UTLÅTANDE INVENTERING. Sandeklevsskolan, Bergsjön 19:1, Göteborg. Kvadrantgatan 86, Göteborg

UTLÅTANDE INVENTERING. Sandeklevsskolan, Bergsjön 19:1, Göteborg. Kvadrantgatan 86, Göteborg 1(4) UTLÅTANDE INVENTERING Fastighet: Adress: Fastighetsägare: Uppdragsgivare: Besiktningens ändamål: Sandeklevsskolan, Bergsjön 19:1, Göteborg Kvadrantgatan 86, 415 16 Göteborg Lokalförvaltningen, Göteborgs

Läs mer

Fö rstudierappört, fö nster

Fö rstudierappört, fö nster Sida 1 av 6 Fö rstudierappört, fö nster Främlingen 1-7 BRF Korsriddaren 2017-12-21/KS Sida 2 av 6 Inledning BRF Korsriddaren äger fastigheterna Främlingen 1-7 Hägersten. Med anledning av renovering av

Läs mer

Montering och bruksanvisning. PVC fönster

Montering och bruksanvisning. PVC fönster Montering och bruksanvisning PVC fönster Detta behövs för att montera ett fönster: Borrmaskin/Skruvdragare Skruv för infästning Vattenpass Tumstock Drevisolering, alternativt fogskum Leverans och lagring

Läs mer

Montering och Bruksanvisning PVC fönster

Montering och Bruksanvisning PVC fönster Montering och Bruksanvisning PVC fönster Detta behövs för att montera ett fönster: Rev.nr 130206 Borrmaskin/Skruvdragare Skruv för infästning Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Leverans

Läs mer

Informationsmöte inför balkongrenovering. Anna Österman Mikael Bergström

Informationsmöte inför balkongrenovering. Anna Österman Mikael Bergström Informationsmöte inför balkongrenovering Anna Österman Mikael Bergström 2018-06-07 Presentation av projektorganisationen Vilka är vi? Mikael Bergström Riksbyggen (projektledning) Anna Österman Riksbyggen

Läs mer

Att göra något ordentligt blir aldrig omodernt. Nybyggnation och renovering av fasader, tak, fönster och balkonger sedan 1907.

Att göra något ordentligt blir aldrig omodernt. Nybyggnation och renovering av fasader, tak, fönster och balkonger sedan 1907. Att göra något ordentligt blir aldrig omodernt Nybyggnation och renovering av fasader, tak, fönster och balkonger sedan 1907. NING DÖRRAR TOTALENTREPRENADER PUTS FASADER FOGNING TAK BALKONGER FÖNSTER TEGEL

Läs mer

Rapport nr: RAPPORT INVENTERING FÖNSTER BRF KORSRIDDAREN HÄGERSTENSVÄGEN HÄGERSTEN

Rapport nr: RAPPORT INVENTERING FÖNSTER BRF KORSRIDDAREN HÄGERSTENSVÄGEN HÄGERSTEN Rapport nr: 180326-1 RAPPORT INVENTERING FÖNSTER BRF KORSRIDDAREN HÄGERSTENSVÄGEN 155-173 HÄGERSTEN Handlingar och dokument som kompletterar denna rapport är 1. Fasadritningar hus 1-7 2. Littra- och fönsteruppställning

Läs mer

UTVÄNDIG MATERIAL- OCH FÄRGBESKRIVNING

UTVÄNDIG MATERIAL- OCH FÄRGBESKRIVNING UPPDRAG Stockholm Lighthouse SH UPPDRAGSNUMMER 3410387300 STATUS BYGGLOVHANDLING UPPDRAGSLEDARE Christina Turesson KUND JM AB TEKNIKOMRÅDE Arkitektur DATUM REVDATUM 2014-11-04 DEL 4, 5 (STORA RADEN) BYGGNADSDEL

Läs mer

Förstudie fasader och fönster, Frölunda kulturhus

Förstudie fasader och fönster, Frölunda kulturhus Järnbrott 135:3 Förstudie fasader och fönster, Frölunda Göteborg 2016-05-02 Uppdragsansvarig: Frida Johansson Projektnummer: 16026 STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ www.rotpartner.se 010-209 64 00 1(12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Gasverksområdet. Rivning av hus 15/16.

Gasverksområdet. Rivning av hus 15/16. 1 Uppdrag Er referens Vår referens Datum Hus 15-16 Bengt Lundblad 190523 Gasverksområdet. Rivning av hus 15/16. Genomförda inventeringar Under sommaren och hösten 2014 genomfördes ett antal olika undersökningar

Läs mer

Brf Kungslyckan Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Stomme: Ombyggnadsår

Brf Kungslyckan Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Stomme: Ombyggnadsår Underhållsplan 2017-2036 Förening Kungsgatan 24, Malmö Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Byggnadstyp Antal huskroppar

Läs mer

K Y R K B Y N 130:1. Köpingsgatan 74. Göteborg. Överlåtelsebesiktning för Säljare Besiktningsdatum Ekström Byggteknik AB

K Y R K B Y N 130:1. Köpingsgatan 74. Göteborg. Överlåtelsebesiktning för Säljare Besiktningsdatum Ekström Byggteknik AB K Y R K B Y N 130:1 Köpingsgatan 74 Överlåtelsebesiktning för Säljare Besiktningsdatum 2017-08-28. Kyrkbyn 130:1, INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 TILLHANDAHÅLLNA HANDLINGAR SAMT INFORMATION FRÅN SÄLJARE...3 2 OKULÄR

Läs mer

HOGSTAD Fönster. Den enkla lösningen. HOGSTAD Fönster

HOGSTAD Fönster. Den enkla lösningen. HOGSTAD Fönster HOGSTAD Fönster Den enkla lösningen HOGSTAD Fönster En smartare lösning, enkelt, snabbt och lönsamt När det är dags! Till slut går det inte längre att blunda för slitna fönster, där färg flagnar och trä

Läs mer

YTTERVÄGG Väggen är klädd med tegel på utsidan

YTTERVÄGG Väggen är klädd med tegel på utsidan Väggen är klädd med tegel på utsidan Det luktar från väggen. Dålig luftspalt bakom teglet och undermålig dränering av vatten som trängt in. Öppna tegelfogar saknas i första skiftet över sockeln. Eller

Läs mer

Viktiga aspekter vid renovering:

Viktiga aspekter vid renovering: Reparationsmetoder Viktiga aspekter vid renovering: Risker för olycksfall och ras Arbetarskydd och arbetsmiljö Stora renoveringskostnader kan förväntas Ta tillvara kulturella värden i fastighetsbeståndet

Läs mer

BRF KANTARELLEN 11 INVENTERINGSPROTOKOLL/ ÅTGÄRDSFÖRSLAG

BRF KANTARELLEN 11 INVENTERINGSPROTOKOLL/ ÅTGÄRDSFÖRSLAG BRF KANTARELLEN 11 Besiktning av fönster Projekt nr: 41--- Okulär besiktning INVENTERINGSPROTOKOLL/ ÅTGÄRDSFÖRSLAG Stockholm 2016-02-05 HSB Stockholm Anders Köhler HSB Konsult INVENTERINGSPROTOKOLL/ Datum:

Läs mer

Underhållsplan HSB BRF 32 Astolf

Underhållsplan HSB BRF 32 Astolf Underhållsplan HSB BRF 32 Astolf Uppsala 2004-12-01 Rev 1: 2009-07-09 Rev 2: 2012-03-30 (denna version) Hydracon Sverige AB Fålhagsleden 57 UPPSALA Upprättad av: Joakim Hammarsten Denna revidering utförd

Läs mer

Underhåll av tegelfasader från 1960-1975

Underhåll av tegelfasader från 1960-1975 Underhåll av tegelfasader från 1960-1975 Tomas Gustavsson, byggkonstruktör, aktiv i SPEF: s kursverksamhet, e-post: tomas@konstruktioner.se Helt dominerande underhållsfråga under perioden: Skador p.g.a.

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN VITTSKÖVLE 21:4 VITTSKÖVLE HEMMET VITTSKÖVLEVÄGEN 104 297 91 VITTSKÖVLE

KRISTIANSTADS KOMMUN VITTSKÖVLE 21:4 VITTSKÖVLE HEMMET VITTSKÖVLEVÄGEN 104 297 91 VITTSKÖVLE BILAGA 3 KRISTIANSTADS KOMMUN VITTSKÖVLE 21:4 VITTSKÖVLE HEMMET VITTSKÖVLEVÄGEN 104 297 91 VITTSKÖVLE STATUSBESIKTNING UT- OCH IN- VÄNDIGT AV FASTIGHET MED BYGGNADER Kristianstad 2004-08-19 FB Engineering

Läs mer

Montageanvisning Maximal Compactkarm

Montageanvisning Maximal Compactkarm Montageanvisning Maximal Compactkarm 1. Börja med att ta ur bågen ur karmen genom att dra ur sprinten i det övre gångjärnet. Tryck med en skruvmejsel in det undre fjädringslåset och vrid till. För sprinten

Läs mer

Exempel på befintligt fönster på övervåning i utsatt läge med stort behov av renovering.

Exempel på befintligt fönster på övervåning i utsatt läge med stort behov av renovering. Förutsättningar ttningar FönsterF Exempel på befintligt fönster på övervåning i utsatt läge med stort behov av renovering. På yttre bågar kan rötskador, söndervitrat trä samt färgspjälkning Befintligt

Läs mer

Stadsledningskontoret

Stadsledningskontoret Sid 1 (6) Besiktningsnr: ÖS6015-0046 Fastighetsbeteckning: Del av stadsliden Fastighetens adress: Uttervägen 1 Fastighetsägare, namn: Uppdragsgivare, namn: Uppdragsgivare, adress: Umeå kommun Umeå kommun

Läs mer

I samtliga alternativ behövs det ställningar för att kunna utföra arbetet. I samtliga alternativ kommer det att bytas räcken då befintliga räcken har

I samtliga alternativ behövs det ställningar för att kunna utföra arbetet. I samtliga alternativ kommer det att bytas räcken då befintliga räcken har Uppdraget innebär att ta fram underlag för olika alternativa lösningar med fastigheternas balkonger. I uppdraget redovisas utseende på fastigheten, ekonomiska uppskattningar samt konsekvenser med de olika

Läs mer

Grund Tradition Kultur

Grund Tradition Kultur Grund Tradition Kultur Rev.nr: 700 Borrmaskin/Skruvdragare Karmskruv eller Montagehylsa Montageverktyg Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Nr / 0.0.07 Leverans och lagring Som kund bör

Läs mer

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET DIN KOMPLETTA BALKONGLEVERANTÖR Balkongräcken, spröjs 4-5 Balkongräcken, glas 6-7 Balkongräcken, perforerad plåt 8-9 Balkongräcken, med dekorlister 10-11 Balkongräcken, kombinerade

Läs mer

BRF GRÄNGEN INFO OM FÖNSTER

BRF GRÄNGEN INFO OM FÖNSTER BRF GRÄNGEN INFO OM FÖNSTER FÖNSTERBYTE I FÖRENINGEN - BAKGRUND Våra fönster är från byggår (1947). Fönstrens kvalitet var bättre på den tiden, men även 70 år är lång tid. Underhållet har även varit varierande

Läs mer

Kvalitetssäkrad fasadrenovering Norra Älvstranden - Per Andersson, projektledare. Per Andersson, Älvstranden Utveckling AB

Kvalitetssäkrad fasadrenovering Norra Älvstranden - Per Andersson, projektledare. Per Andersson, Älvstranden Utveckling AB Kvalitetssäkrad fasadrenovering Norra Älvstranden - Per Andersson, projektledare 1 Vanliga fasadskador 2 Frostskador (bild 1) Fogskador (2) Kemisk nedbrytning Korrosionssprängning (3) Biologisk nedbrytning

Läs mer

Göksholms slott Stora Mellösa socken, Örebro kommun, Närke Ommålning/renovering fönster 2008-2009 Charlott Torgén Örebro läns museum Rapport 2009:5

Göksholms slott Stora Mellösa socken, Örebro kommun, Närke Ommålning/renovering fönster 2008-2009 Charlott Torgén Örebro läns museum Rapport 2009:5 Göksholms slott Stora Mellösa socken, Örebro kommun, Närke Ommålning/renovering fönster 2008-2009 Charlott Torgén Örebro läns museum Rapport 2009:5 INLEDNING... 3 Administrativa uppgifter... 3 BYGGNADSBESKRIVNING...

Läs mer

BYGGNADSVERK Besiktningsadag: 2006- Kostnader är exklusive mervärdeskatt och YTTERTAK Utförd av: Wilhelm Apor och Rune Enquist

BYGGNADSVERK Besiktningsadag: 2006- Kostnader är exklusive mervärdeskatt och YTTERTAK Utförd av: Wilhelm Apor och Rune Enquist PLANERAT UNDERHÅLL/ KOSTNADER FASTIGHETSUNDERHÅLL 1(6) Byggnadsår:1897 UTVÄNDIGA BYGGNADSVERK Besiktningsadag: 2006- Kostnader är exklusive mervärdeskatt och YTTERTAK Utförd av: Wilhelm Apor och Rune Enquist

Läs mer

Underhållsplan Brf Hanaholm 789. Brf Hanaholm Antal lokaler. 17 Tomtyta, kvm

Underhållsplan Brf Hanaholm 789. Brf Hanaholm Antal lokaler. 17 Tomtyta, kvm Underhållsplan 2017-2046 Förening Organisationsnummer 769617-1292 Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh 1953 0 136 Antal lokaler 17 Tomtyta, kvm 7881 Lägenhetsyta, kvm 9828 Lokalyta, kvm

Läs mer

Upprättad av : Jan Fagerström Datum: Benny Jansson Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostn ex moms

Upprättad av : Jan Fagerström Datum: Benny Jansson Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostn ex moms 1 (8) Tak Ej med på den här besiktningen Fasad mot Godkänd Mindre putssläpp under fönsterbleck (luftventiler?) Luntmakargatan Hål efter infästningar av skyltar och stuprör, risk för frostskador Kontrolleras

Läs mer

Komplett stomme till flerbostadshus

Komplett stomme till flerbostadshus Fördelarna med vår stomme Komplett stomme till flerbostadshus...för arkitekten Det är utsidan som räknas. Åtminstone om man vill ha en vacker fasad. Om du bygger med LK Putsvägg får du en helt fogfri fasad.

Läs mer

Karlskoga Pumpan 9 Landavägen 13. 691 42 Karlskoga

Karlskoga Pumpan 9 Landavägen 13. 691 42 Karlskoga Landavägen 13 691 42 Karlskoga Överlåtelsebesiktning för köpare 2010 SBR Byggingenjörerna Version 2010:1 Adress Telefon Org nr E-post Hagendalsvägen 28 019-569450 556565-7482 ingemar@byggnadskontroll.se

Läs mer

Brf Signalisten 2 Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår

Brf Signalisten 2 Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Underhållsplan 217-246 Förening Organisationsnummer 76964-3467 Byggnadstekniska uppgifter Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Lokalyta, kvm

Läs mer

UNDERSÖKNING AV PARKERINGSGARAGE, P2. BRF KANTARELLEN. Projektnummer: 40990

UNDERSÖKNING AV PARKERINGSGARAGE, P2. BRF KANTARELLEN. Projektnummer: 40990 UNDERSÖKNING AV PARKERINGSGARAGE, P2. BRF KANTARELLEN Projektnummer: 40990 UNDERSÖKNING AV PARKERINGSGARAGE BRF STATAREN Projektnummer: 40990 Tor Powell HSB Stockholm Konsult 0727-377090 Tor.Powell@hsb.se

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE FÖNSTERÅTGÄRDER BRF 37

INFORMATIONSMÖTE FÖNSTERÅTGÄRDER BRF 37 INFORMATIONSMÖTE FÖNSTERÅTGÄRDER BRF 37 INLEDNING, PRESENTATION AV STYRELSEN (THOMAS NORBERG) VÅRA FÖNSTER HISTORIK EKONOMI, TÄNKBARA ÅTGÄRDER (THOMAS NORBERG) PRESENTATION AV VÅR KONSULT ( HÅKAN BLOMQVIST)

Läs mer

Brf Kapten Simon Urväder, Urvädesgränd 6 B 8. Utlåtande av syn/underhåll fasad, tak och gård.

Brf Kapten Simon Urväder, Urvädesgränd 6 B 8. Utlåtande av syn/underhåll fasad, tak och gård. 2011 08 08 Brf Kapten Simon Urväder, Urvädesgränd 6 B 8. Utlåtande av syn/underhåll fasad, tak och gård. Underhållssyn och kostnadsuppskattning Brf Kapten Simon Urväder. Fasad, tak och gård. Status fasad

Läs mer

Bilaga 6: Underhållsdatabas

Bilaga 6: Underhållsdatabas Sida 1 (15) Företag 08125 BRF SOLSKENET I LUND Markyta: M1 MARKYTOR 12111 Asfalt körbar, omläggning, maskinläggning 500-1000 978,0 m² 2025 25 197 165 1,00 m2 12122 Asfalt gångbar, omläggning, maskinläggning

Läs mer

Capellavägen 26 Järfälla

Capellavägen 26 Järfälla SKÄLBY 3:1238 Capellavägen 26 Järfälla Överlåtelsebesiktning för säljare 2014-05-21 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRANSKNING AV TILLHANDAHÅLLNA HANDLINGAR SAMT INFORMATION FRÅN UPPDRAGSGIVAREN...2 2 OKULÄR BESIKTNING...3

Läs mer

Org.nr 556789-0735 Mobil: 073 9577522. - Karmdjup 70mm klassisk profil. - 6-kammars karmprofil + 6-kammars fönsterprofil

Org.nr 556789-0735 Mobil: 073 9577522. - Karmdjup 70mm klassisk profil. - 6-kammars karmprofil + 6-kammars fönsterprofil Dåntorpsvägen 33H-7, 136 50 JORDBRO www.billigafonster.nu info@billigafonster.nu Org.nr 556789-0735 Mobil: 073 9577522 PRISLISTA 2011 INKL. MOMS Fönster är måttbeställda! Gällande upphängningsida ange

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

Underhållsplan Brf Kopparsticket

Underhållsplan Brf Kopparsticket Underhållsplan 217-246 Förening Organisationsnummer 769617-237 Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh 1946 58 Antal lokaler 4 Tomtyta, kvm 331 Lägenhetsyta, kvm 3293 Lokalyta, kvm 254 Byggnadstyp

Läs mer

ANBUD NYA BALKONGER MOT GÅRD BJÖRNGÅRDSGATAN 8 STOCKHOLM FÖRETAGET GENOMFÖRANDEPLAN GARANTIER ARBETSMILJÖ

ANBUD NYA BALKONGER MOT GÅRD BJÖRNGÅRDSGATAN 8 STOCKHOLM FÖRETAGET GENOMFÖRANDEPLAN GARANTIER ARBETSMILJÖ 2015-08- 13 Olle Zetterberg ANBUD NYA BALKONGER MOT GÅRD BJÖRNGÅRDSGATAN 8 STOCKHOLM FÖRETAGET WMP Balkong grundades 1985 och är ett sammansvetsat familjeföretag med stort yrkeskunnande. Vi är kända för

Läs mer

Vindskivsystem. System- och arbetsanvisning

Vindskivsystem. System- och arbetsanvisning Vindskivsystem System- och arbetsanvisning Fönster-/dörröppning Montage av Glasroc GHS 9 Storm Vindskyddsskiva Gipsskivorna skruvas mot träreglarna med skruv typ Gyproc QSTW 32 mm (C4) c/c- avstånd mellan

Läs mer

Proposition till Brf Riddarsporren24 föreningsstämma inför beslut om tak-, fönster- och fasadrenovering

Proposition till Brf Riddarsporren24 föreningsstämma inför beslut om tak-, fönster- och fasadrenovering Proposition till Brf Riddarsporren24 föreningsstämma inför beslut om tak-, fönster- och fasadrenovering Stockholm 2015-05-04 Efter redovisning vid informationsmöten den 12 mars 2015, öppet hus den 14 och

Läs mer

BRF KANTARELLEN 11 KALLRAS VID ELEMENTSKARVAR I FASAD / ÅTGÄRDSFÖRSLAG

BRF KANTARELLEN 11 KALLRAS VID ELEMENTSKARVAR I FASAD / ÅTGÄRDSFÖRSLAG BRF KANTARELLEN 11 Uppföljning av värmefotografering Projekt nr: 41--- KALLRAS VID ELEMENTSKARVAR I FASAD / ÅTGÄRDSFÖRSLAG Stockholm 2016-03-22 HSB Stockholm Anders Köhler HSB Konsult KALLRAS VID ELEMENTSKARVAR

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-19

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-19 Fastighet Veken 5 Brf Bondegatan 51 Bondegatan 51, i Stockholm UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-19 Brf Bondegatan 51 Kv Veken 5 Bondegatan 51 116 33 Stockholm Fastighetsägarna Stockholm AB Box

Läs mer

Fönsterbyte med VELFAC

Fönsterbyte med VELFAC Fönsterbyte med VELFAC Förord Har du tröttnat på att lägga tid och pengar på skrapning och målning av fönster? VELFAC fönster har strängpressad aluminium på utsidan, vilket kräver minimalt underhåll samtidigt

Läs mer

Brf Valvet. Vasastan, Stockholm. Karlbergsvägen Inventering och åtgärdsförslag

Brf Valvet. Vasastan, Stockholm. Karlbergsvägen Inventering och åtgärdsförslag Bilaga 1 Projekt 18-264 Brf Valvet Vasastan, Stockholm Karlbergsvägen 74 76 Inventering och åtgärdsförslag 2018-08-29 Fönsterkonsultgruppen Nele AB Tel 08 588 856 10 Org. nr. 55 68 15 5484 Vretenvägen

Läs mer

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5)

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5) Boendeinformation HSB Brf Ektorpshöjden Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. Styrelsen Brf Ektorpshöjden 1 (5) BAKGRUND Rotpartner har under våren 2014 erhållit i uppdrag av styrelsen att

Läs mer

DRIFT- OCH SKÖTSELINSTRUKTIONER BRF KALLKÄLLAN

DRIFT- OCH SKÖTSELINSTRUKTIONER BRF KALLKÄLLAN DRIFT- OCH SKÖTSELINSTRUKTIONER BRF KALLKÄLLAN VÄRT ATT VETA DRAG Den vanligaste orsaken till drag är otäta fönster. Kontrollera att fönstrets vanliga tätningslister fungerar och att de överensstämmer

Läs mer

Vilka följder fick de byggtekniska förändringarna?

Vilka följder fick de byggtekniska förändringarna? Vilka följder fick de byggtekniska förändringarna? Fullmurade tegelkonstruktioner - bärande och klimatavskiljande Skalmurar - yttre fasadskikt i funktionsuppdelad vägg Bärande funktionen togs omhand av

Läs mer

Brf Boken i Järfälla. Informationsmöte om fönsterbyte 2015. Tid: 18.00 20.00 Datum: 20 november, 2014 Viksjöskolans Teater

Brf Boken i Järfälla. Informationsmöte om fönsterbyte 2015. Tid: 18.00 20.00 Datum: 20 november, 2014 Viksjöskolans Teater Brf Boken i Järfälla Informationsmöte om fönsterbyte 2015 Tid: 18.00 20.00 Datum: 20 november, 2014 Plats: Viksjöskolans Teater Agenda Introduktion och tidplan Syfte med bytet och ekonomi Varför ingen

Läs mer

RAPPORT. Besiktning av lägenheters och lokalers ytterdörrar, fönster och altandörrar på Brf Sollentunahus 1, Skogstorpsvägen Sollentuna.

RAPPORT. Besiktning av lägenheters och lokalers ytterdörrar, fönster och altandörrar på Brf Sollentunahus 1, Skogstorpsvägen Sollentuna. etapp/skede: sida: 1 (5) RAPPORT Besiktning av lägenheters och lokalers ytterdörrar, fönster och altandörrar på Brf Sollentunahus 1, Skogstorpsvägen Sollentuna. etapp/skede: sida: 2 (5) 1. Uppdraget Uppdraget

Läs mer

K AR L S K R ONA TRAN TORP 3:5

K AR L S K R ONA TRAN TORP 3:5 www.sandelinab.se K AR L S K R ONA TRAN TORP 3:5 Trantorp 2, 371 91 Karlskrona Överlåtelsebesiktning för Säljare 2016-04-06 Adress Telefon Org nr Internet E-post Nissestigen 5 070-556817-6738 www.sandelinab.se

Läs mer

Murverkskonstruktioner byggnadsteknisk utformning. Viktiga byggnadsfysikaliska aspekter:

Murverkskonstruktioner byggnadsteknisk utformning. Viktiga byggnadsfysikaliska aspekter: Murverkskonstruktioner byggnadsteknisk utformning Viktiga byggnadsfysikaliska aspekter: Värmeisolering (U-värde) Skapa lufttäthet Hindra utifrån kommande fukt Stoppa inifrån kommande fukt Förhindra kapillärsugning

Läs mer

Underhållsplan Brf Odin. Brf Odin Östervärngatan Malmö Flerfamiljshus 1 4. Förening. Organisationsnummer

Underhållsplan Brf Odin. Brf Odin Östervärngatan Malmö Flerfamiljshus 1 4. Förening. Organisationsnummer Underhållsplan 2017-2036 Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Byggnadstyp Antal huskroppar Antal våningar Östervärngatan

Läs mer

Alla priser inkl. MOMS!

Alla priser inkl. MOMS! IQSAVE AB Mobil: 070-203 33 40 Sandnäsvägen 59, 840 30 RÄTAN Orgnr 556847-0818 Fax: 0682-10031 www.iqsave.se moms regnr SE556847081800 info@iqsave.se PRISLISTA 2011 PVC Fönster: Iglo5 (rondo) eller Iglo5

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA I BRF STAVEN 2016

KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA I BRF STAVEN 2016 KALLELSE TILL EXTRASTÄMMA I BRF STAVEN 2016 Medlemmarna i Brf Staven i Örebro kallas härmed till extrastämma. Tid: Torsdagen den 27 oktober 2016, kl. 18.00 Plats: Eklundaskolans matsal Välkomna till denna

Läs mer

Dåntorpsvägen 33H-7, 136 50 JORDBRO

Dåntorpsvägen 33H-7, 136 50 JORDBRO Dåntorpsvägen 33H-7, 136 50 JORDBRO www.billigafonster.nu info@billigafonster.nu Org.nr 556789-0735 Mobil: 073 9577522 PRISLISTA 2011 INKL. MOMS Fönster är måttbeställda! Gällande upphängningsida ange

Läs mer

Skintebo. Rapport angående status för förrådsbyggnader P1 samt P2. Göteborg

Skintebo. Rapport angående status för förrådsbyggnader P1 samt P2. Göteborg 790553 Skintebo Rapport angående status för förrådsbyggnader P1 samt P2. Göteborg 2017-06-02 TELLSTEDT I GÖTEBORG AB Varbergsgatan 12A, 412 65 Göteborg Tel 010-516 00 00 www.tellstedt.se Org nr 55 64 54-0861

Läs mer

R ONNEBY Ä NGSKNARREN 4 Södra Höggatan 2, 372 36 Ronneby

R ONNEBY Ä NGSKNARREN 4 Södra Höggatan 2, 372 36 Ronneby www.sandelinab.se R ONNEBY Ä NGSKNARREN 4 Södra Höggatan 2, 372 36 Ronneby Överlåtelsebesiktning för säljare 2015-01-13 2010 SBR Byggingenjörerna Version 2010:1 Adress Telefon Org nr Internet E-post Nissestigen

Läs mer

REFERENSLISTA. Sustend Byggledning TM

REFERENSLISTA. Sustend Byggledning TM REFERENSLISTA Sustend Byggledning TM Vi är specialister på byggledning! Många säger det, men få kan stoltsera med lika nöjda kunder som våra. Genom våra olika uppdrag inom byggledning har vi haft förmånen

Läs mer

Snickarvägen 3, Borgholm

Snickarvägen 3, Borgholm www.sandelinab.se B ORGHOLM HÖGSRUM 15:4 Snickarvägen 3, 387 92 Borgholm Överlåtelsebesiktning för säljare 2015-02-27 2010 SBR Byggingenjörerna Version 2010:1 Adress Telefon Org nr Internet E-post Nissestigen

Läs mer

Brf Kjellstorp Information ang balkongprojekt, maj/juni 2016

Brf Kjellstorp Information ang balkongprojekt, maj/juni 2016 Brf Kjellstorp Information ang balkongprojekt, maj/juni 2016 BALKONGPROJEKT 2016 FAKTA KJELLSTORP Adress: Dalhemsv 17 61 338 bostadsrättslägenheter 10 888 m 2 lägenhetsyta Första inflyttning 1971 www.hsbkjellstorp.se

Läs mer

Fönster, fönsterdörr, vikfönster, terrassdörr SFB 1074 med lågt U-värde

Fönster, fönsterdörr, vikfönster, terrassdörr SFB 1074 med lågt U-värde Fönster, fönsterdörr, vikfönster, terrassdörr SFB 1074 med lågt U-värde SFB 1074 kan fås i två utföranden. I det ena utförandet har profilerna isolerats med 30 mm glasfiberarmerade polyamidlister. I det

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Tid: onsdagen den 25 april 2012 kl. 19.00 Plats: kyrkan vid Brommaplan Bilagor till kallelsen: Dagordning Följebrev Sammanfattande fasadbesiktningsrapport Finansieringsinformation

Läs mer

U PPSALA F ULLERÖ 32:5 Vintergatsvägen 60

U PPSALA F ULLERÖ 32:5 Vintergatsvägen 60 U PPSALA F ULLERÖ 32:5 Vintergatsvägen 60 Överlåtelsebesiktning Adress Telefon Org nr E-post E-post Forsbyv 1 74140 Knivsta 0707-911491 556866-0095 info@besiktningsmaninfocus.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1

Läs mer

U P P L AN D S VÄSBY KAP E L L E T 1:33

U P P L AN D S VÄSBY KAP E L L E T 1:33 U P P L AN D S VÄSBY KAP E L L E T 1:33 Kapellvägen 5 Överlåtelsebesiktning 2016-05-16 Adress Telefon Org nr E-post Bivägen 4 B 08-351222 556610-0169 info@husbesiktningsgruppen.se 19163 Sollentuna INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Konditionsbedömning av tegelfasader från 1940-1975

Konditionsbedömning av tegelfasader från 1940-1975 Konditionsbedömning av tegelfasader från 1940-1975 Informationskällor - ritningar och beskrivningar: Konstruktionsritningar planritningar konstruktionsdetaljer ritning K1 allmänna anvisningar Arkitektritningar

Läs mer

Fönsterbyte med VELFAC

Fönsterbyte med VELFAC Fönsterbyte med VELFAC Förord Har du tröttnat på att lägga tid och pengar på skrapning och målning av fönster? VELFAC fönster har strängpressad aluminium på utsidan, vilket kräver minimalt underhåll samtidigt

Läs mer

TEKNISK UTREDNING OCH UNDERHÅLLSPLAN STOCKHOLM, VEKEN 1

TEKNISK UTREDNING OCH UNDERHÅLLSPLAN STOCKHOLM, VEKEN 1 TEKNISK UTREDNING OCH UNDERHÅLLSPLAN STOCKHOLM, VEKEN 1 Erstagatan 22 / Åsögatan 184, 186 Södermalm Stockholm 2013-02-05 LW 74 022 Teknisk utredning och underhållsplan avseende fastigheten Stockholm Veken

Läs mer

Serporoc Fasadsystem Checklista/egenkontroll/avvikelserapport

Serporoc Fasadsystem Checklista/egenkontroll/avvikelserapport Checklista/egenkontroll/avvikelserapport INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDA Objektsinformation 2 Etablering 3 Mottagningskontroll 4 Ställning 5 Stomme/underlag vid nyproduktion 6 Stomme/underlag vid renovering

Läs mer

Bild på fastighet. Tomt area 1184 m²

Bild på fastighet. Tomt area 1184 m² Fastigheten Kv Melonen 2 Brf Melonen Underhållsplan 2018 - Bild på fastighet Tomt area 1184 m² Bostäder Lokaler Totalt 1436 m² 0 m² 1436 m² HUS Bygg Byggnader Trapphus Våningar Antal lägenheter/brf:er

Läs mer

SOLLENTUNA SJÖBRISEN 26 Lomvägen 119

SOLLENTUNA SJÖBRISEN 26 Lomvägen 119 Besiktningsnr:24731101 SOLLENTUNA SJÖBRISEN 26 Lomvägen 119 Överlåtelsebesiktning för säljare 2011-03-28 Postadress Box 543 192 05 SOLLENTUNA Telefon 08-410 096 70 Fax 08-625 22 90 Org. nr. 556590-7531

Läs mer

Inventeringsprotokoll Statusbedömning

Inventeringsprotokoll Statusbedömning Inventeringsprotokoll Statusbedömning TRAPPHUS, HISSKORG Fastighet Kv Dykaren Inventeringsdatum 2012-06-20 Byggnad 1 Omg Adress Alströmergatan 45 Egenkontroll Besiktningsman Oskar Rudbeck Granskning 2012-09-28

Läs mer

Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Ankarparken

Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Ankarparken Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Ankarparken 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1. Allmänna uppgifter... 3 Uppgifter... 3 Allmän information... 3 Beskrivning underhållsplan...

Läs mer

Övriga överenskommelser En förutsättning för beställning är att båda beställarna gemensamt accepterar avgivna anbud.

Övriga överenskommelser En förutsättning för beställning är att båda beställarna gemensamt accepterar avgivna anbud. Bilaga 1 till förfrågningsunderlag Utvändig ommålning Fältmarskalksvägen 3 och 5 2015-03-01 1 (1) A Parter 1.1. Beställare Fältmarskalksvägen 3 Namn: Inger Westling Adress: Fältmarskalksvägen 3, 167 32

Läs mer

Tidlösa fönster. renoveringssystem

Tidlösa fönster. renoveringssystem Tidlösa fönster renoveringssystem BSAB X2.1 Sfb (31)X Sept 2005 Eländes elände... Nu har färgen börjat flagna på fönstren igen. Det är ju bara några år sedan vi hade målarna här. Kittet har visst lossnat

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN Brf Demo

UNDERHÅLLSPLAN Brf Demo UNDERHÅLLSPLAN Brf Demo 2006-01-01 till 2008-12-31 - En produkt från HSB Innehållsförteckning,pärm 1 Kap 1: Sammanställning/yttre underhållsfond underhållskostnader 30 år Kap 2: Åtgärdsplanering sammandrag

Läs mer

Brf Sjöviksskogen. Underhållsplan. Kv Årstaberg 4. ÅF-Infrastructure AB Projektledning. Johan Widell. Datum 2013-01-09

Brf Sjöviksskogen. Underhållsplan. Kv Årstaberg 4. ÅF-Infrastructure AB Projektledning. Johan Widell. Datum 2013-01-09 Handläggare Johan Widell Tel +46 (0)10 505 12 44 Mobil +46 (0)76 770 88 43 Fax +46 10 505 00 10 johan.widell@afconsult.com Datum 2013-01-09 Brf Sjöviksskogen Kv Årstaberg 4 Underhållsplan ÅF-Infrastructure

Läs mer

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING 2014-03-12 ÖVERLÅTELSEBESIKTNING Åre Bastugärdet 4 Tallstigen 6, 830 05 Järpen Oktopal AB Samuel Permans gata 2, 831 30 Östersund Tel: 063-123530 Organistaionsnummer: 556669-0144, F-skattesedel www.oktopal.se

Läs mer

Resultat från besiktning i januari 2009

Resultat från besiktning i januari 2009 Skårekyrkans kyrkobyggnad, 2009 Resultat från besiktning i januari 2009 Kyrkans gamla del Besiktning av status på kyrkans gamla del gjordes av Peter Dahlborg, Grontmij, den 2009-01- 13. Besiktningsmannen

Läs mer

PVC FÖNSTER 6-KAMMARS PROFIL O80HS

PVC FÖNSTER 6-KAMMARS PROFIL O80HS Fönstercenter i Sverige AB Dåntorpsvägen 33H, 136 50 JORDBRO Org.nr 556854-9512 Tel. 0700 911 522 Energieffektiva fönster & passivhus fönster PVC FÖNSTER 6-KAMMARS PROFIL Glaskassett 36mm! T4/12ar/4/12ar/T4

Läs mer

Svenska Husbesiktningsgruppen. Porsvägen 418

Svenska Husbesiktningsgruppen. Porsvägen 418 SOLLENTUNA GUNGAN 12 Porsvägen 418 Överlåtelsebesiktning 2015-06-22 Adress Telefon Org nr E-post Bivägen 4 B 08-351222 556610-0169 info@husbesiktningsgruppen.se 19163 Sollentuna INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1

Läs mer

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING ÖVERLÅTELSEBESIKTNING Timrå Södra Lundevallen 5:1 Pimpelvägen 17, 860 30 Sörberge Oktopal AB Samuel Permans gata 2, 831 30 Östersund Tel: 063-12 35 30 Organisation Nummer: 556669-0144, F-skattesedel www.oktopal.se

Läs mer

Statusbesiktning. Takfönster. Brf Västgötagatan Göteborg

Statusbesiktning. Takfönster. Brf Västgötagatan Göteborg Takfönster Brf Västgötagatan Göteborg Sustend AB 2018 Innehåll Introduktion... 1 Bakgrund... 1 Syfte... 1 Metod... 1 Information om fastigheten... 2 RESULTAT... 3 TAKFÖNSTER... 3 Besiktning läckage takfönster...

Läs mer

K ALV S V I K 11:444 Mjölnartäppan 43 Jordbro

K ALV S V I K 11:444 Mjölnartäppan 43 Jordbro K ALV S V I K 11:444 Mjölnartäppan 43 Jordbro Överlåtelsebesiktning för säljare 2015-01-23 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRANSKNING AV TILLHANDAHÅLLNA HANDLINGAR SAMT INFORMATION FRÅN UPPDRAGSGIVAREN...2 2 OKULÄR

Läs mer

PVC FÖNSTER 7-KAMMARS PROFIL P93HS

PVC FÖNSTER 7-KAMMARS PROFIL P93HS Fönstercenter i Sverige AB Dåntorpsvägen 33H, 136 50 JORDBRO Org.nr 556854-9512 Tel. 0700 911 522 Energieffektiva fönster & passivhus fönster PVC FÖNSTER 7-KAMMARS PROFIL OBS!!! Glaskassett 48mm! T4/18ar/4/18ar/T4

Läs mer

Kneippbadens Konsultbyrå. F I N S P Å N G HÅRSTORP 3:335 Vallmovägen 11, Finspång

Kneippbadens Konsultbyrå. F I N S P Å N G HÅRSTORP 3:335 Vallmovägen 11, Finspång Kneippbadens Konsultbyrå F I N S P Å N G HÅRSTORP 3:335 Vallmovägen 11, 612 46 Finspång Överlåtelsebesiktning för säljare Oktober 2014 V. Husby Fridtuna 614 94 Söderköping Tel. 011-128687 Mob. 0705-128687

Läs mer

Brf Punktsnurran Uppsala

Brf Punktsnurran Uppsala Brf Punktsnurran Uppsala Protokoll från konditionsbesiktning och underhållsplan Upprättad 2016-03-20 Byggkonsult Urban Nilsson Tångvägen 15, 744 51 Morgongåva Tel 0707-56 77 25 E-post: urban.byggkonsult@gmail.com

Läs mer

VINÄSFÖNSTER. Montering och underhåll VINÄSFÖNSTER.SE

VINÄSFÖNSTER. Montering och underhåll VINÄSFÖNSTER.SE VINÄSFÖNSTER Montering och underhåll VINÄSFÖNSTER.SE Vinäs Fönsterindustri AB Vinäs Byväg 42 792 91 Mora 0250-162 40 info@vinasfonster.se www.vinasfonster.se Vinäsfönster klassiska fönster som lyfter fram

Läs mer

Infomöte om förslag till kommande renoveringar 2014 2015. Folkets Hus, tisdag 14 jan 2014

Infomöte om förslag till kommande renoveringar 2014 2015. Folkets Hus, tisdag 14 jan 2014 Infomöte om förslag till kommande renoveringar 2014 2015 Folkets Hus, tisdag 14 jan 2014 DRÄNERING 1 BAKGRUND Dränering runt husgrunden skall avleda fukt/vatten så att det inte sugs upp i betongplatta

Läs mer