Ordföranden ger då Lublin en tillsägelse att avsluta inspelningen och montera ned utrustingen om inte kommer han att visas ut från sammanträdet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ordföranden ger då Lublin en tillsägelse att avsluta inspelningen och montera ned utrustingen om inte kommer han att visas ut från sammanträdet."

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) Efter att sammanträdet öppnats konstaterar ordföranden att ledamoten Per Lublin (ÖP) har för avsikt att filma och spela in sammanträdet och enligt Lublins egen utsago lägga ut det på sin blogg. Ordförande redogör för att flera ledamöter framfört att de upplever oro för att film-och ljudupptagningen inte kommer att hanteras på ett korrekt sätt, och ber därefter Lublin att han ska montera ned utrustningen eftersom det är störande för sammanträdets ordning, annars kan han komma att visas ut från sammanträdet. Lublin åtlyder inte ordföranden. Ordföranden ger då Lublin en tillsägelse att avsluta inspelningen och montera ned utrustingen om inte kommer han att visas ut från sammanträdet. Lublin följer inte ordförandens tillsägelse varvid ordföranden visar ut Lublin från sammanträdet. Sammanträdet ajourneras i avvaktan på handräckning Sammanträdet fortsätter efter ajournering om ca 25 minuter. 68 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 69 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande ärenden: ANMÄLAN - Interpellation till Borgholm Energi AB:s ordförande gällande frågor om kommunens offentliga toaletter. ANMÄLAN - Medborgarförslag - utreda förbud mot försäljning och distribution av plastpåsar inom Borgholms kommun. ANMÄLAN - Medborgarförslag - bevilja hemkörningsbidrag till Ölands Butiksbuss. ANMÄLAN - Gemensam motion från 5 ledamöter - ändring av beslut gällande Runstens Skola mm. ANMÄLAN - Gemensam motion från 4 ledamöter - elever i årskurs 6 i kommunens grundskola även fortsättningsvis ska få gå i samma skola

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (12) som där de har gått i årskurs 4-5. ANMÄLAN - Interpellation till utbildningsnämndens ordförande med anledning av Dagens Samhälles rankninglista av skolkommuner. ANMÄLAN - Motion - återstarta kommunfullmäktiges webbsändningar. I samband med redovisningen begär ledamöterna Gunnar Aldestam (S), Peder Svensson (C) och Senad Mujcin (S) ordet gällande de två gemensamma motionerna som anmäls vid dagens sammanträde. De redogör för att det vid undertecknandet inte framgått att handlingarna var motioner, utan presenterades då som en protestlista/reservation mot beslutet som skulle lämnas in till kommunfullmäktige och meddelar att de önskar att deras namnteckning tas bort från motionerna. Kommunfullmäktige godkänner dagordningen med ovanstående förändringar. 70 Allmänhetens frågestund. Karl-Gustav Stegermark frågar kommunstyrelsens ordförande Lisbeth Lennartsson (C) om vad alla överklaganden som görs kostar kommunen. Lisbeth Lennartsson (C) redogör för rätten att överklaga kommunala beslut och att en utredning skulle vara fullt möjligt att göra. 71 Information, Regionförbundet i Kalmar län. Regiondirektör Håkan Brynielsson informerar om Regionförbundets verksamhet med fokusering på infrastruktur, besöksnäring, näringsfrågor och kompetensutveckling. Bland annat redovisas hur gästnätterna fördelas inom länet. Av 2,2 miljoner gästnätter under år 2012 registrerades i Borgholms kommun. Ledamöterna får tillfälle att ställa frågor som regiondirektören besvarar. Bland annat ställs frågor om Regionförbundets medverkan i cykelprojektet på Öland, utbyggnad av vindkraften på Öland, ölandskommunernas inflytande gällande infrastrukturen och regionens tilldelning av strukturfonderna.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (12) Kommunfullmäktige tackar för informationen. 72 Information från socialnämnden. Socialnämndens ordförande Eva Karlström (M) och socialchef Ewa Ekman redogör för socialnämndens verksamhet. Verksamheten redovisas i enlighet med kommunlagen utifrån övergripande verksamhetsmål som kommunfullmäktige antog Ledamöterna får tillfälle att ställa frågor vilka besvaras av föredragande. 73 Information från Agenda 21-gruppen. Agenda 21-gruppens ordförande Mikael Almqvist (KD) och Agenda 21- samordnare Bertil Lundgren redogör för Agenda 21-gruppens arbete. Bland annat redovisas - uppdrag gruppen har fått under mandatperioden. - gruppens verksamhet från 2008 och framåt. - åtgärder för god vattenmiljö och vattenhushållning i Borgholms kommun. - arbetet med våtmarker; behov-förutsättningar-resultat. Ledamöterna får tillfälle att ställa frågor vilka besvaras av de föredragande. 74 Dnr 2013/ KS ANMÄLAN - Medborgarförslag (Andreas Åsenholm) - utreda begäran av utdrag ur belastningsregistret vid nyhanställningar och uppdragsverksamhet. Andreas Åsenholm, Nedre Sandby Horvgata 11, Köpingsvik, föreslår i medborgarförslag att - kommunfullmäktige må besluta att tillsätta en utredning med syfte att Borgholms kommun i sina anställnings-uppdragsrutiner implementerar

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (12) begäran om utdrag ur belastningsregistret jämte 9 1 st lagen ( ) om belastningsregister av personer som söker arbete, uppdrag eller utbildning. Förslagsställaren är inbjuden till kvällens sammanträde men har valt att inte närvara. Kommunfullmäktige överlämnar medborgarförslaget till kommunstyrelsen för ställningstagande och beslut. Kommunstyrelsens beslut ska redovisas till kommunfullmäktige vid oktobersammanträdet i samband med redovisning av motioners och medborgarförslags beredning. 75 Dnr 2013/ KS ANMÄLAN - Motion (Ulf Lafveskans V) - förstärkta arbetsmiljöåtgärder i socialnämnden. Ulf Lafveskans (V) föreslår i motion inkommen att kommunfullmäktige beslutar - att ge Socialnämnden i uppdrag att ta fram lokaler och relevant utrustning för fysisk och ergometrisk träning - att ge Socialnämnden i uppdrag att ta fram rutiner för fysisk och ergometrisk träning på betald arbetstid. - att det finns utbildad, inom ovan beskrivna områden, personal som ansvarar för att den fysiska och ergometriska träningen genomförs. Kommunfullmäktige tar emot motionen och överlämnar den till kommunstyrelsen för beredning. 76 Dnr 2013/3-101 KS ANMÄLAN - Interpellation (Per Lublin ÖP) till Borgholm Energi AB:s ordförande gällande tillgänglighet av offentliga toaletter. Kommunfullmäktige ger Per Lublin (ÖP) rätt att ställa följande interpellation till Borgholm Energi AB:s ordförande Stig Bertilsson (C): Jag utgår från att det ligger på ditt ansvar att de offentliga toaletterna i Borgholm är i fungerande skick och tillgängliga för allmänheten.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (12) Kan bara konstatera att nu under pingsthelgen - är den offentliga toaletten vid Badhusgatan låst - är den offentliga toaletten vid ingången till Idrottsplatsaen vid Kungsgatan låst - är den offentliga toaletten mellan Turistbyrån och BEM:s gatukök låst - samt är den ena av de båda offentliga toaletterna vid minigolfbanan i Societetsparken låst Trots att tydliga skyltar visar vägen till dessa toaletter är dom inte tillgängliga för allmänheten. Vilket då lätt leder till att folk istället uträttar sina behov på mindre lämpliga ställen. Under pingstaftonens cruising urinerades det därför lite här och var utanför bilarna. De få toaletter som fanns öppna (som t ex torgkioskens) räckte uppenbarligen inte till, så det urinerades t o m på toalettdörrarnas utsida vid torgkiosken och lite varstans bakom torgkiosken. Jag frågar därför: Vad finns det för avtal mellan Borgholms kommun och BEAB angående tillgängligheten och skötseln av offentliga toaletter i Borgholm, hur mycket betalar Borgholms kommun för denna service och hur tycker du att BEAB uppfyller sitt ansvar? Anser du denna brist på tillgängliga toaletter i en stad med så många besökande och stora engagemang - under de sanitära olägenheter som denna brist medför för omgivningen - vara acceptabel? Borde inte merparten av de offentliga toaletterna vara öppna året om och fungera som en service till invånarna? Vad kommer ske framöver i denna fråga och i så fall när? Interpellationen besvaras vid nästkommande sammanträde. 77 Dnr 2013/ KS ANMÄLAN - Medborgarförslag (Andreas Åsenholm) utreda förbud att sälja och distribuera plastpåsar inom Borgholms kommun. Andreas Åsenholm, Nedre Sandby Horvgata 11, Köpingsvik, föreslår i medborgarförslag att kommunfullmäktige må besluta att tillsätta en utredning med syfte att - förbjuda försäljning och distribution av plastpåsar inom Borgholms kommun som sker genom kommunala myndigheter, företag och verksamheter med kommunen som huvudman: - att kommunen initierar ett projekt med syfte att i samarbete med i kommunen verksamma företagare, organisationer och myndigheter försöka få ett stopp på försäljningen distributionen av plastpåsar.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (12) - bötesbelägga nedskräpningen. Förslagsställaren är inbjuden till kvällens sammanträde men har valt att inte närvara. Kommunfullmäktige överlämnar medborgarförslaget till samhällsbyggnadsnämnden för ställningstagande och beslut. Samhällsbyggnadsnämndens beslut ska redovisas till kommunfullmäktige vid oktober sammanträdet i samband med redovisning av motioners och medborgarförslags beredning. 78 Dnr 2013/ KS ANMÄLAN - Medborgarförslag (Gun Britt Nyborg och Kerstin Henrysson) - bevilja hemkörningsbidrag till Ölands Butiksbuss. Gun-Britt Nyborg, Cirkelvägen 11 A, Färjestaden, och Kerstin Henrysson, Folkeslunda Bygata 32, Färjestaden, föreslår i medborgarförslag att ett bidrag motsvarande kommunernas hemkörningsbidrag bör beviljas Johan Stämmgårds Åkeri AB, arbetsnamn Ölandsbutiksbuss, för att täcka del av kostnaden för närförsäljning via buss. Förslagsställarna är inbjuden till kvällens sammanträde men har valt att inte närvara. Kommunfullmäktige överlämnar medborgarförslaget till kommunstyrelsen för ställningstagande och beslut. Kommunstyrelsens beslut ska redovisas till kommunfullmäktige vid oktober sammanträdet i samband med redovisning av motioners och medborgarförslags beredning. 79 Dnr 2013/ KS ANMÄLAN - Motion (Per Lublin ÖP och Bertil Lundgren MP) - ändring av beslut gällande Runstens skola. Per Lublin (ÖP) och Bertil Lundgren (MP) föreslår i motion inlämnad

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (12) att kommunfullmäktige med ändring av beslut beslutar - att såväl skolan i Runsten som skolan i Gärdslösa ska bedrivas som tidigare under hela läsåret 2013/ att den framtida skolorganisationen på östra sidan får utredas närmare tillsammans med lärare och föräldrar. Kommunfullmäktige tar emot motionen och överlämnar den till utbildningsnämnden för beredning. 80 Dnr 2013/ KS ANMÄLAN - Motion (Per Lublin ÖP) - att elever i årskurs 6 ska gå i samma skola som där de gått i årskurs 4-5. Per Lublin (ÖP) föreslår i motion inlämnad att kommunfullmäktige beslutar slå fast - att elever i årskurs 6 i kommunens grundskola även fortsättningsvis ska få gå i samma skola som där de har gått årskurs 4-5. Kommunfullmäktige tar emot motionen och överlämnar den till utbildningsnämnden för beredning. 81 Dnr 2013/3-101 KS ANMÄLAN - Interpellation (Ilko Corkovic S) till utbildningsnämndens ordförande gällande Dagens Samhälles rankninglista över Sveriges skolkommuner. Kommunfullmäktige ger Ilko Corkovic (S) rätt att ställa följande interpellation till utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva (C): Dagens Samhälle har nyligen presenterat en rankningslista över Sveriges skolkommuner. Rankningen som visar att Borgholms kommun intar plats 284 av 290 kommuner. För varje enskild kommun har 10 variabler identifierats avseende period. Dessa har delats in i satsade resurser (total kostnad per elev, andel undervisning per elev, andel lärare med pedagogisk examen och lärartäthet) och genererade resultat (nationella prov åk 3, nationella prov åk 6, uppnått målen i alla ämnen, genomsnittligt medelvärde, övergång till högskolan inom tre år, behörighet till högskolan/universitet).

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (12) För att mäta hur effektiv skolan är i de olika kommunerna har en kvot mellan genererade resultat och satsade resurser skapats. En högre kvot indikerar ett bättre resultat i förhållande till satsade medel. Med bakgrund av ovan beskrivna undersökning/rankning vill jag ha svar på följande frågor: - Vilka slutsatser har dragits utifrån resultatet i undersökningen? - Vilka åtgärder planeras för att förbättra kommunens planering i skolrankningen? Interpellationen besvaras vid nästkommande sammanträde. 82 Dnr 2013/ KS ANMÄLAN - Motion (Erik Arvidsson -) - återstarta kommunfullmäktiges webbsändningar. Erik Arvidsson (-) föreslår i motion att webbsändningarna snarast möjligt åter upphandlas och återupptas. Kommunfullmäktige tar emot motionen och överlämnar den till kommunstyrelsen för beredning. 83 Dnr 2013/ KS Eventuell försäljning av kommunägda HSB lägenheter i Borgholm. Vid kommunstyrelsens sammanträde redogjorde fastighetschef Bo Thoor för ärendet. I tjänsteskrivelse föreslås att kommunen påbörjar försäljning av kommunens HSB-lägenheter. Kommunen äger idag 48 lägenheter i HSB:s fastigheter. Vissa av dessa är mycket svåruthyrda och totalt sett är det omständigt att hyra ut lägenheterna. Av de 48 lägenheter som Borgholm kommun äger idag hos HSB är ett fåtal mycket/helt omöjliga att hyra ut. Detta kan bero på flera olika saker; läge, område eller lägenhetens utformning osv. Detta gör att kommunen står med någon/-ra tomma lägenheter större delen av året. För att slippa den hyreskostnad som idag beror på tomma lägenheter förordas försäljning av dessa via mäklare.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (12) Resterande lägenheter i HSB är väldigt svårjobbade när det gäller uthyrning. Kommunen kan i princip inte hyra ut lägenheten utan bostadsrättsföreningens godkännande då föreningen alltid har veto-rätt i frågan. Då en stor del av lägenheterna hyrs ut till socialförvaltningen blir dialogen med bostadsrättsföreningarna ännu mer komplex och i vissa fall helt omöjlig att genomföra. Det är dock av största vikt att kommunen även i fortsättningen är en aktör på bostadsmarknaden i kommunen. Därför behöver inkomster från försäljningen öronmärkas och återinvesteras i nya lägenheter. Det noteras att HSB-lägenheterna inte finns med som tillgång i kommunens balansräkning. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att godkänna att försäljning av kommunens HSB-lägenheter påbörjas via kommunens mäklare, att uppdra till kommunstyrelsen att verkställa försäljning av kommunens HSB-lägenheter, att intäkterna fonderas och återinvesteras i egna hyreslägenheter. Kommunstyrelsen föreslog med 9 ja-röster mot 2 nej-röster kommunfullmäktige besluta att godkänna att försäljning av kommunens HSB-lägenheter påbörjas via kommunens mäklare, att uppdra till kommunstyrelsen att verkställa försäljning av kommunens HSB-lägenheter, att lägenheterna ska säljas efter hand de blir lediga, att intäkterna fonderas och återinvesteras i egna hyreslägenheter. Yrkanden Lisbeth Lennartsson (C) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Maria Lindmark (MP) yrkar på återremiss för mer underlag. Ilko Corkovic (S) ställer sig bakom Lindmarks återremissyrkande. Eddie Forsman (M) yrkar att sista att-satsen ska lyda..intäkterna fonderas. Erik Arvidsson (-) yrkar att Borgholm Energi AB ska fixa det här och att kommunen hyr ut. Ordföranden konstaterar att det finns dels bifallsyrkande och återremissyrkande, samt två tilläggsyrkanden. Återremissyrkandet ställs under proposition först.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 11 (12) Proposition - återremiss Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunfullmäktige vill avgöra ärendet vid dagens sammanträde. Omröstning begärs Följande omröstningsproposition godkänns: Den som vill avgöra ärendet idag röstar ja. Den som vill återremittera ärendet röstar nej. Vid omröstningen avges 22 ja-röster och 16 nej-röster (BILAGA 2) varvid ärendet återremitteras då fler än 1/3-del av ledamöterna så önskar. Kommunfullmäktige återremitterar ärendet för mer underlag inför beslut. 84 Dnr 2013/ KS Ansökan om borgen, Löttorps Biografen IOGT-NTO. Vid kommunstyrelsens sammanträde redogjorde Åke Nilsson, IOGT-NTO, för ansökan. IOGT-NTO i Löttorp ansöker om kommunal borgen på ca 300 tkr för införskaffande av digital bioanläggning till Löttorps Biografen. Föreningen har genom gåvor, lotterier och bidrag från olika föreningar erhållit ca 400 tkr i dagsläget. Anläggningen kommer att kosta mellan tkr. Föreningen har ansökt om 300 tkr i bidrag från Svenska Filminstitutet. Om ansökan bifalls, betalas pengarna ut till föreningen först när anläggningen är i drift. Den kommunal borgen skulle ge föreningen möjlighet att genom banklån täcka kostnaden tills pengarna betalas ut. Får föreningen inte bidraget är det inte heller aktuellt med digitaliseringen av biografen. Kommunstyrelsen föreslog kommunfullmäktige att bevilja kommunal borgen på maximalt 300 tkr till IOGT-NTO föreningen i Löttorp till och med , under förutsättning att föreningen beviljas motsvarande belopp från Svenska Filminstitutet. Yrkanden Lisbeth Lennartsson (C) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar a t t bevilja kommunal borgen på maximalt 300 tkr till IOGT-NTO föreningen i Löttorp till och med , under förutsättning att föreningen beviljas motsvarande belopp från Svenska Filminstitutet.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 12 (12) 85 Dnr 2013/ KS Ansvarsfrihet och årsredovisning 2012, Kalmarsunds Gymnasieförbund. Kalmarsunds Gymnasieförbund överlämnar årsredovisning 2012 till medlemskommunerna. Årets resultat är plus 500 tkr. Revisorerna tillstyrker i revisionsberättelse att direktionen/ styrelsen och de enskilda förtroendevalda i detta organ beviljas ansvarsfrihet och årsredovisningen godkänns. Kommunfullmäktige beslutar a t t a t t bevilja ansvarsfrihet för år 2012 för Kalmarsunds Gymnasieförbunds direktion/styrelse och de enskilda förtroendevalda, samt godkänna årsredovisning 2012 för Kalmarsunds Gymnasieförbund. Jäv Christina Ateva (C), Anders Johnsson (S), Annette Andreen (M). 86 Dnr 2013/ KS Ansvarsfrihet och årsredovisning 2012,Samordningsförbundet i Kalmar län. Samordningsförbundet i Kalmar län hemställer i skrivelse att medlemmarna behandlar frågan om ansvarsfrihet. Revisorerna tillstyrker i revisionsberättelse att årsredovisningen godkänns och att förbundsstyrelsen beviljas ansvarsfrihet för den tid revisionen avser. Kommunfullmäktige beslutar a t t a t t bevilja ansvarsfrihet för styrelsen, samt godkänna årsredovisning 2012 för Samordningsförbundet i Kalmar län. Jäv Eva Karlström (M).

13 BILAGA 1 N Ä R V A R O L I S T A KOMMUNFULLMÄKTIGE BORGHOLMS KOMMUN MANDATPERIODEN DATUM Resa km LEDAMÖTER PARTI ERSÄTTARE Närvarande medresenär 2 Lisbeth Lennartsson C X 5 Stig Bertilsson C X 28 9 Mikael Larsson C INGEN ERSÄTTARE Sven-Ingvar Nilsson C X 34 Daniel Nilsson C Jenny Sunnman X Christina Ateva C X Lillebill Grähs C Lennart Olsson X 26 Peder Svensson C X Tore Johnsson C Eva Wahlgren X Elisabeth Svensson C X Mats Karlsson C X 11 Eddie Forsman M X 27 Mikael Borgström M Marcel van Luijn X 10 3 Eva Karlström M X 6 Peter Bengtsson M X 15 Annette Andreen M X Björn Engström M X Ann-Kristin Forsman M X 31 Siw Nilsson M X 35 Sofie Jakobsson KD Arne Sjögren X Mikael Almqvist KD X Mats Axelsson FP X 20 1 Ilko Corkovic S X 4 Pia Holgersson S Bo Svantesson X 28 8 Bengt Jonsson S X Eva-Lena Israelsson S X 20 Senad Mujcin S X 24 Sune Axelsson S X Inger Sundbom S Anders Johnsson X 32 Mikael Palmqvist S X 37 Monica Enberg S X Gunnar Aldestam S X Maria Lindmark MP X Bertil Lundgren MP X 7 Per Lublin ÖP Erik Arvidsson - X Ulf Lafveskans V X Thomas Wahlqvist Bodil Rosengren - X 16 Birger Palm S X 10 Jan Erici M X 40 ANTAL NÄRVARANDE 38

14 BILAGA 2 KF OMRÖSTNINGSLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE BORGHOLMS KOMMUN MANDATPERIODEN DATUM OMRÖSTNING LEDAMÖTER PARTI ERSÄTTARE JA NEJ AVSTÅR 2 Lisbeth Lennartsson C X 5 Stig Bertilsson C X 9 Mikael Larsson C INGEN ERSÄTTARE Sven-Ingvar Nilsson C X 34 Daniel Nilsson C Jenny Sunnman X 17 Christina Ateva C X 22 Lillebill Grähs C Lennart Olsson X 26 Peder Svensson C X 30 Tore Johnsson C Eva Wahlgren X 38 Elisabeth Svensson C X 41 Mats Karlsson C X 11 Eddie Forsman M X 27 Mikael Borgström M Marcel van Luijn X 3 Eva Karlström M X 6 Peter Bengtsson M X 15 Annette Andreen M X 19 Björn Engström M X 25 Ann-Kristin Forsman M X 31 Siw Nilsson M X 35 Sofie Jakobsson KD Arne Sjögren X 39 Mikael Almqvist KD X 21 Mats Axelsson FP X 1 Ilko Corkovic S X 4 Pia Holgersson S Bo Svantesson X 8 Bengt Jonsson S X 12 Eva-Lena Israelsson S X 20 Senad Mujcin S X 24 Sune Axelsson S X 28 Inger Sundbom S Anders Johnsson X 32 Mikael Palmqvist S X 37 Monica Enberg S X 40 Gunnar Aldestam S X 13 Maria Lindmark MP X 29 Bertil Lundgren MP X 7 Per Lublin ÖP Erik Arvidsson - X 23 Ulf Lafveskans V X 33 Thomas Wahlqvist Bodil Rosengren - X 16 Birger Palm S X 10 Jan Erici M X RESULTAT 22 16

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommun tillgänglighetspris

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommun tillgänglighetspris SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (19) Sammanträdesdatum Paragrafer 2012-04-23 58-79 Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommun tillgänglighetspris GULDKRYCKAN. Funktionshinderrådets ordförande Pia

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande ändringar av dagordningen:

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande ändringar av dagordningen: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 42 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande ändringar

Läs mer

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 36 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 37 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici meddelar att dagordningen kompletteras

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (13) 87 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 88 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 49 Dnr 2010/ KS

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 49 Dnr 2010/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 47 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 48 Godkännande av dagordning. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande ärenden:

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande ärenden: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (14) 140 Godkännande av kungörelse Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 141 Godkännande av dagordning Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 143 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 144 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande ändringar:

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) 121 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 122 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) Innan sammanträdets början, framför ordförande Jan Erici (M) kommunfullmäktiges tack till Rolf Nilsson för den positiva nyhetsbevakning som han förmedlat under sina 41

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 177 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 178 Godkännande av dagordning. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen.

Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen. KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (20) Sammanträdesdatum Paragrafer 2011-12-19 158-165 158 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen. 159 Godkännande av dagordning.

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) Sammanträdesdatum Paragrafer 2012-11-26 187-195 187 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 188 Godkännande av

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (19) 108 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 109 Godkännande av dagordning. Yrkanden Per Lublin (ÖP) yrkar att dagordningen ska

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 198 Dnr 2012/175-008 KS

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 198 Dnr 2012/175-008 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (18) 196 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 197 Godkännande av dagordning. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (24) 61 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 62 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici meddelar följande tillkommande ärenden:

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (14) I samband med sammanträdet informeras ledamöterna om att Bodil Rosengren, Thomas Wahlqvist och Jan Erik Svantesson kommer att fortsätta sina politiska uppdrag utan partipolitisk

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 103 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 104 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillägg till

Läs mer

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommuns kulturpris 2013.

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommuns kulturpris 2013. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (18) Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommuns kulturpris 2013. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskotts ordförande Daniel Nilsson (C) och vice ordförande Marcel

Läs mer

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef.

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (20) 123 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 124 Godkännande av dagordningen. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande förändringar

Läs mer

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommuns kulturpris 2012.

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommuns kulturpris 2012. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (21) Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommuns kulturpris 2012. Johanna Nilsson och Marcel van Luijn, tidigare kultur- och fritidsnämndens ordförande och 1:e vice

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (23) 14 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 15 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan-Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (23) 36 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 37 Godkännande av dagordning. Ilko Corkovic (S) framför synpunkter på dagordningens

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (19) 48 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 49 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (C) meddelar följande tillkommande

Läs mer

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommuns kulturpris 2011.

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommuns kulturpris 2011. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (23) Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommuns kulturpris 2011. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Nilsson (C) och 1:e vice ordförande Marcel van Luijn

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 3 Dnr 2010/ KS

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 3 Dnr 2010/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (23) 1 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 2 Godkännande av dagordning. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 3

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Sammanträdesprotokoll sid 2 (18) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Paragrafer 2016-11-21 178-188 Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 178 Godkännande av kungörelse.

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

2011-05-16 55-67. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

2011-05-16 55-67. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 55 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 56 Godkännande av dagordning. Ordföranden informerar om följande ändringar i dagordningen.

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (23) 161 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 162 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande förändringar

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (19) 18 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 19 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande förändringar

Läs mer

Sammanträdet börjar med en tyst minut till minne av Ann Nilsson (C) Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Sammanträdet börjar med en tyst minut till minne av Ann Nilsson (C) Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) Sammanträdet börjar med en tyst minut till minne av Ann Nilsson (C) 1 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 2 Godkännande av

Läs mer

2011-09-12 118-133. Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen.

2011-09-12 118-133. Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) 118 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen. 119 Godkännande av dagordning. Ordföranden meddelar att ärende 11: Tre enkla frågor från Inger

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner dagordningen. 143 Dnr 2011/ KS

Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner dagordningen. 143 Dnr 2011/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (17) 141 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen. 142 Godkännande av dagordningen. Kommunfullmäktige godkänner dagordningen. 143 Dnr 2011/224-008

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2010-09-20 09-27 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: BORGHOLM Plats: Länsstyrelsens utbildningslokal Dnr: 201-4379-2010 Rösträkningen och

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Sammanträdesprotokoll sid 2 (13) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 162 Godkännande av kungörelsen 163 Godkännande av dagordning 164 ANMÄLAN; Interpellation (Hans

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) Sammanträdesdatum Paragrafer 2014-11-24 212-230 212 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 213 Godkännande

Läs mer

Borghotm, klockan 19'00-.22'25 : Enligt bilagd närvarolista (B: ILAGA } ]ohansson, sekreterare. Plarie- Louise. Frick, kommunchef

Borghotm, klockan 19'00-.22'25 : Enligt bilagd närvarolista (B: ILAGA } ]ohansson, sekreterare. Plarie- Louise. Frick, kommunchef KOMMUN M U NFU LLMAKTIGE KOM Övriga närvarande ]ohansson, sekreterare Plarie- Louise Frick, kommunchef Lars sid 1 (28) SANNANTRADESPROTOKOLL Sam anträd esdatum P ar a.g rafe.r m att: justera Maria Lindmark.och

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (24) 157 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 158 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Sammanträdesprotokoll sid 2 (13) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 154 Godkännande av kungörelse 155 Godkännande av dagordning 156 Allmänhetens frågestund 157 Information

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) 188 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 189 Godkännande av dagordning. Ordförande Eva-Lena Israelsson (S) meddelar följande

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen.

Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 134 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner kungörelsen. 135 Godkännande av dagordning. Ordföranden informerar om två inkomna extraärenden; Delårsrapport

Läs mer

Plats och tid för sammanträdet Tingssalen i Borgholms Stadshus 2012-02-13 klockan 18:30-22-30. Jan Erici / Marie-Louise Johansson. Utses att justera:

Plats och tid för sammanträdet Tingssalen i Borgholms Stadshus 2012-02-13 klockan 18:30-22-30. Jan Erici / Marie-Louise Johansson. Utses att justera: Kommunfullmäktige KALLELSE Plats och tid för sammanträdet Tingssalen i Borgholms Stadshus 2012-02-13 klockan 18:30-22-30 Jan Erici / Marie-Louise Johansson Ordförande Sekreterare Utses att justera:. Plats

Läs mer

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring.

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. Nämnden godkänner ordförandens förslag att ta upp arbetsutskottets diskussion

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Sid 1 (19) 2018-10-15 er 193-205 Plats och tid Tingssalen i Stadshuset, Borgholm, klockan 18:30-21:05 Beslutande ledamöter Enligt bilagd närvarolista (BILAGA 1) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (19)

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (19) Sammanträdesprotokoll sid 2 (19) Innehållsförteckning 120 Godkännande av kungörelse. 121 Godkännande av dagordning. 122 Allmänhetens frågestund. 123 Information kommunstyrelsens verksamhet. 124 Information

Läs mer

Kommunledningskontoret klockan 15:00. Marie-Louise Johansson. Eva-Lena Israelsson

Kommunledningskontoret klockan 15:00. Marie-Louise Johansson. Eva-Lena Israelsson Sammanträdesprotokoll sid 1 (20) Plats och tid Tingssalen i Stadshuset, Borgholm, klockan 18:00-21:05. ande Enligt bilagd närvarolista (BILAGA 1) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson, sekreterare Jens

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (21) 80 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 81 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande förändring

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (22) Innehållsförteckning:

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (22) Innehållsförteckning: Sammanträdesprotokoll sid 2 (22) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Paragrafer 2015-11-16 169-182 Innehållsförteckning: 169 Godkännande av kungörelse. 170 Godkännande av dagordning. 171 ANMÄLAN; Medborgarförslag

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (24) 123 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 124 Godkännande av dagordningen. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande ändringar

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (21) KOMMUNFULLMÄKTIGE

Sammanträdesprotokoll sid 1 (21) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll sid 1 (21) Plats och tid Tingssalen i Stadshuset, Borgholm, klockan 18:00-21:55. ande Enligt bilagd närvarolista (BILAGA 1) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson, sekreterare Jens

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (21) KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (21) KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (21) Innehållsförteckning 18 Godkännande av kungörelse. 19 Godkännande av dagordning. 20 Politiska uppdrag 2014-2018 ny SD-ledamot och ersättare. 21 Avsägelse politiskt uppdrag;

Läs mer

Kommunledningskontoret klockan 15:00. Marie-Louise Johansson. Eva-Lena Israelsson

Kommunledningskontoret klockan 15:00. Marie-Louise Johansson. Eva-Lena Israelsson Sammanträdesprotokoll sid 1 (20) Plats och tid Tingssalen i Stadshuset, Borgholm, klockan 18:00-20:30. ande Enligt bilagd närvarolista (BILAGA 1) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson, sekreterare Lars-Gunnar

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (17) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt)

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (17) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) Sammanträdesprotokoll sid 2 (17) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 88 Godkännande av kungörelse. 89 Godkännande av dagordning. 90 Interpellation (Per Lublin nöp)

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordföranden meddelar att delårsrapporten avser perioden januari-augusti.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordföranden meddelar att delårsrapporten avser perioden januari-augusti. Sammanträdesprotokoll sid 2 (21) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Paragrafer 2017-11-20 172-184 Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 172 Godkännande av kungörelse

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt)

Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) Sammanträdesprotokoll sid 2 (15) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 74 Godkännande av kungörelse. 75 Godkännande av dagordning. 76 Allmänhetens frågestund. 77 Information;

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kommunfullmäktige 2016-09-26 1 (6) 159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kst/2016:82 Bakgrund/Ärendet Föreligger motion daterad den 8 februari 2016 från Bror Wallström (L) och Lena Jonsson

Läs mer

Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar.

Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 127 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar. Eddie Forsman (M) informerar

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (29) 231 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 232 Godkännande av dagordning. Ordförande Eva-Lena Israelsson informerar om följande

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Innan sammanträdet börjar utlyser ordföranden en tyst minut för kommunchef Christina Madeling som avled under sommaren.

Innan sammanträdet börjar utlyser ordföranden en tyst minut för kommunchef Christina Madeling som avled under sommaren. Sammanträdesprotokoll sid 2 (16) Innan sammanträdet börjar utlyser ordföranden en tyst minut för kommunchef Christina Madeling som avled under sommaren. Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att

Läs mer

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl. 19.00 19.45 Beslutande Övriga deltagare 24 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, totalt 27 beslutande Se närvarolistan

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Kumla Folkets Hus, Teatern, 2011-10-18, klockan 18:30-18:40 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Denis Nilsson (V) Katarina

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Vidare framhålls vikten av att ägardirektiven gällande kommunens bolag revideras.

Vidare framhålls vikten av att ägardirektiven gällande kommunens bolag revideras. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (13) 222 Information. Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar - från ekonomichefsmöte bland annat med en föreläsning gällande ledning och styrning av kommunens bolag. -

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl S ammanträdespro to ko 11 1(10) Plats och tid ande Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl. 8.00-12.00 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 2 (24) KOMMUNFULLMÄKTIGE Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt)

Sammanträdesprotokoll sid 2 (24) KOMMUNFULLMÄKTIGE Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) Sammanträdesprotokoll sid 2 (24) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 48 Godkännande av kungörelse 49 Godkännande av dagordning 50 Politiska uppdrag 2014-2018; Ny

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-04-25 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-21.50 Beslutande Enl bilagd företeckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekr Irene Larsson Vik kanslisekr Ida Rådman Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Sammanträdesprotokoll sid 2 (12) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 189 Godkännande av kungörelse. 190 Godkännande av dagordning. 191 ANMÄLAN; Interpellation (Eva

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (25) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt)

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (25) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) Sammanträdesprotokoll sid 2 (25) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 62 Godkännande av kungörelsen. 63 Godkännande av dagordning. 64 Politiska uppdrag 2014-2018; ny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr Sammanträdesdatum Revisions- och demokratiberedningen 2014-04-11

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr Sammanträdesdatum Revisions- och demokratiberedningen 2014-04-11 VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr 1(1) Plats och sammanträdestid Tunasalen, stadshuset, Vimmerby Fredagen den 11 april 2014 Klockan 13.00-14.15 Beslutare Tjänstgörande ersättare Ingela Nilsson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) Plats och tid Utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 16.45 ande Christina Ateva Ulrika Lindh Yvonne Hägnestrand Annette Andreen Torbjörn Nilsson Birgitta Arnesson Monica Enberg

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 6 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.30 1

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer