SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2012"

Transkript

1 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012

2 Deluppgift 1.1 a) Mkr Total Förväntade kassaflöden Diskonteringsfaktor 0,905 0,826 0,752 0,683 0,621 Diskonterat kassaflöde 268,2 256,2 221,6 222,0 204, ,9 Det föreligger inget nedskrivningsbehov eftersom diskonterat kassaflöde är högre än bokfört värde Mkr. b) Exempel på väsentliga granskningsåtgärder vid granskning av ett nedskrivningstest. Är prognosen rimlig och baserar den sig på en fastställd budget? Finns det data från analytiker som kan användas för rimlighetsbedömning av prognoserna? Är förutsättningarna rätt och används rätt indata och parametrar? Används rätt prognosperiod? Har bolagets historiska utfall beaktats vid bedömning av framtidsprognoserna? Är skatten rätt beaktad? Utgör investeringarna enbart ersättningsinvesteringar och inga nyinvesteringar? Är restvärdet rimligt i förhållande till de diskonterade kassaflödena fram till horisonttidpunkten? Hur har diskonteringsräntan beräknats, är antagandena rimliga och finns det andra bolag att använda som benchmark? Är modellen för beräkningen tekniskt riktig? (IAS 36 p 33-57). Deluppgift 1.2 a) Insiderinformation avser information om en icke-offentliggjord eller inte allmänt känd omständighet som är ägnad att väsentligt påverka priset på finansiella instrument. En person som har tillgång till insiderinformation får enligt lagen inte: Förvärva eller avyttra sådana finansiella instrument som informationen rör. Uppsåtligen röja information som han eller hon inser eller borde inse är insiderinformation. Agera på ett sådant sätt som han eller hon inser är ägnat att otillåtet påverka marknadspriset. b) Alla som genom sin anställning eller som på uppdrag arbetar för det börsnoterade bolaget, och som fått del av insiderinformation, omfattas av insiderlagstiftning. Detta innebär att alla anställda på revisionsbyrån, inklusive personer som arbetar på uppdrag av byrån, omfattas av insiderlagstiftningen och ska loggas om de på något sätt tar del av insiderinformation. Även de personer som är insynsregistrerade, t ex påskrivande revisor ska loggas i de fall han eller hon får del av insiderinformation (10 a lag om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument).

3 c) Noterade företag är skyldiga att föra en förteckning med information om personer med tillgång till insiderinformation, en så kallad loggbok. Av denna ska framgå: Namn på den person som delgavs insiderinformationen. Datum och klockslag när insiderinformationen delgavs. Vilken information som delgavs. Varför personen delgavs insiderinformationen. (Lag 2005:377 om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument). Deluppgift 1.3 a) Minoriteten ska redovisas som en separat del av eget kapital och måste värderas vid förvärv. I resultaträkningen redovisas minoritetsinresset i direkt anslutning till årets resultat i koncernresultaträkningen (d v s inte en egen resultatrad) (K3 p 9.6). b) Goodwill ska skrivas av eftersom det är en tillgång med begränsad nyttjandeperiod. Avskrivningstiden för goodwill ska följa samma regler som för övriga immateriella anläggningstillgångar men avskrivningstiden kan inte överstiga 10 år (RR 1:00 medgav 20 år). c) Anskaffningsvärdet för fastigheten fördelas på komponenter om skillnaden i förbrukning av fastighetens betydande komponenter är väsentlig (K3 p17.11). Har en tillgång delats upp i olika komponenter ska respektive komponent skrivas av separat över dess nyttjandeperiod (K3 p 17.13). d) K3 ska tillämpas i sin helhet. K3 är dock ett principbaserat regelverk, vilket innebär att det är den ekonomiska innebörden av transaktionen som ska redovisas. Vid avsaknad av regler ska vägledning sökas i angiven ordning (tolkningshierarki) i enlighet med K3 p 1.5. Vägledning ska i första hand sökas i: Bestämmelser i K3 som behandlar liknande och relaterade transaktioner, händelser och förhållanden. Definitioner, principer och kriterier enligt kapital 2 i K3 (Begrepp och Principer). Därefter får vägledning sökas i IFRS. Deluppgift 1.4 a) Om en revisor vidtar väsentliga transaktioner, utöver vad som följer av revisionsuppdraget, med en revisionskund så utgör det ett sådant förhållande som kan rubba förtroendet för revisorns opartiskhet och självständighet (21 första stycket Revisorslagen). Affärstransaktioner mellan revisorn och revisionskunden kan normalt godtas, så länge det är fråga om transaktioner som ingås på samma villkor som gäller för alla andra och därmed är förenligt med god revisorssed. Ett krav för att kunna genomföra affären är att din kollega inhämtar underlag från en eller flera externa värderare och/eller att råvinden bjuds ut på öppna marknaden via en mäklare. I så fall kan transaktionen accepteras (EtikR 1 p ).

4 b) Saldot på avräkningskontot är ett så kallat förbjudet lån och då ska en anmärkning göras i revisionsberättelsen (21 kap 1 ABL). Väsentlighetsbeloppet är inte relevant vid övervägande om brott mot ABL. Kunden bryter mot ABL oavsett om det är ett vanligt lån eller ett så kallat kommersiellt lån. Styrelsen och i förekommande fall VD ska upprätta en särskild förteckning över lämnade kommersiella lån och revisionsberättelsen ska innehålla ett uttalande om huruvida en sådan förteckning upprättats eller inte. (RN Dnr , p 2.3.3). c) Det är inte lämpligt att jag, kollegan eller hans medarbetare biträder med att föra protokollet vid stämman. Av 21 första stycket Revisorslagen framgår att en revisor för varje uppdrag ska pröva om det finns omständigheter som kan rubba förtroendet för hans eller hennes opartiskhet eller självständighet. Ett stämmoprotokoll som upprättats av en för detta ändamål utsedd protokollförare ger uttryck för protokollförarens uppfattning om vad som har beslutats. Även om ordförande ska underteckna protokollet har protokollföraren därmed ett inflytande över hur olika av stämman fattade beslut återges i protokollet. Att föra protokollet kan rubba förtroendet för revisorns opartiskhet eller självständighet. (RN Dnr ).

5 Deluppgift 2.1 Vid det första förvärvet förvärvas 75 % av aktierna i bolaget. Av avtalet framgår att Berolia har ett åtagande att köpa resterande 25 % den 15 oktober Parterna är eniga om att köparen ska förvärva samtliga aktier på de villkor som återfinns i avtalet, d v s avtalet är bindande. I aktieägaravtalet står att Berolia har en rätt och skyldighet att förvärva och betala resterande 25 %. Köpeskillingen för dessa baserar sig på en vinstmultipel. Berolia ska redovisa 100 % av den beräknade köpeskillingen, värderad till verkligt värde, som anskaffningskostnad. Den ännu ej reglerade delen för de 25 % som förvärvas den 15 oktober 2015 redovisas som en skuld och ökar anskaffningsvärdet. Berolia har en förpliktelse att betala i framtiden och ska därför också redovisa denna som en skuld (IAS 32 p 23). Berolia kommer därför inte att redovisa något innehav utan bestämmande inflytande, utan konsoliderar 100 % av bolaget den 15 oktober 2012, som om man äger 100 %. Skulden ska redovisas till verkligt värde och omvärderas varje efterkommande period (förändring redovisas i resultaträkningen eller i övrigt totalresultat - kan i nuläget välja metod (IFRS 3 p 58 b)). Av aktieägaravtalet framgår att parterna är eniga om att tre nyckelpersoner (tillika säljare) ska fortsätta sin anställning minst fram till 15 oktober Det står ingenting om att det andra förvärvet inte kommer att genomföras om de tidigare ägarna skulle sluta, d v s betalningen är ej villkorad av detta (IFRS 3 p B55 a). Om de tidigare ägarnas löner är marknadsmässiga bör hela ersättningen för förvärvet kunna hänföras till köpeskilling. Om de slutar under perioden bokförs vitesbeloppet som en reducerad personalkostnad periodiserat över återstående tid till dess att resterande del förvärvas (IFRS 3 p B 55 a). Deluppgift 2.2 Årsredovisningen för 2011 reviderades av en annan revisor. FAR anser i RevR 709 p 31 att revisorn bör lämna upplysningar avseende detta, om det inte finns särskilda skäl som talar emot. Föregående års revisionsberättelse avvek från standardutformningen då revisorn gjorde ett modifierat uttalande grundat på att revisorn inte kunnat inhämta tillräckliga och ändamålsenliga revisionsbevis till följd av att revisorn inte kunnat närvara vid lagerinventeringen. Av ISA 510 p 13 framgår att om rapporterna för föregående period innehöll en modifiering som är relevant och väsentlig för de finansiella rapporterna för aktuell period ska revisorn modifiera sitt uttalande för aktuell period. Om det modifierade uttalandet för föregående period inte är relevant eller väsentligt för uttalandet om de finansiella rapporterna för aktuell period, i detta fall avseende varulager, behöver inte uttalandet avseende denna post modifieras för aktuell period (ISA 510 A 9). Jag måste dock upplysa om att föregående års revisionsberättelse var modifierad och jag kommer även att upplysa om att föregående år reviderades av en annan revisor.

6 Deluppgift 2.3 a) Vägledning finns i RevU 16 Revisorns granskning av bolagsstyrningsrapporten. En lagstadgad granskning innebär att revisorn ska kontrollera om bolagsstyrningsrapporten för moderbolaget har upprättats samt om bolagsstyrningsrapportens upplysningspunkter är förenliga med årsredovisningen. För koncernen, om informationen har placerats i en avskild rapport, ska revisorn kontrollera om informationen avseende de viktigaste inslagen i koncernens system för intern kontroll och riskhantering i samband med upprättandet av koncernredovisningen är förenlig med koncernredovisningen. Yttrandet i detta fall är inget bestyrkande. En utökad granskning av bolagsstyrningsrapporten innebär en utökad granskning i förhållande till den lagstadgade granskningen, d v s en fullständig revision av bolagsstyrningsrapporten (ett bestyrkande av denna). Lagen ställer krav på information i förvaltningsberättelsen, som överensstämmer med den information som ska lämnas i bolagsstyrningsrapporten, och som redan omfattas av revisionskrav. Genom revisionen skaffar sig revisorn kunskap om förhållanden som behandlas i bolagsstyrningsrapporten, t ex vad gäller bolagets interna kontroll och riskhantering. FARs uppfattning är att en fullständig revision av bolagsstyrningsrapporten i normala fall inte kräver särskilt mycket mer arbetsinsats av revisorn än en granskning enligt lagens krav. b) Berolia har valt att lägga bolagsstyrningsrapporten inom ramen för den tryckta årsredovisningen men utanför det som utgörs av de legala årsredovisningshandlingarna. Revisorns uttalande avseende bolagsstyrningsrapporten lämnas därför i ett särskilt yttrande i enlighet med exempel 2B i RevU 16 Uttalande i särskilt yttrande efter utökad omfattning av granskningen. I yttrandet ska det finnas en hänvisning till de sidor i den tryckta årsredovisningen där bolagsstyrningsrapporten kan återfinnas. Deluppgift 2.4 a) Vid en inlösen delas varje aktie i Berolia upp i två aktier; en ordinarie aktie och en inlösenaktie som automatiskt löses in till ett bestämt belopp vid ett visst datum förutsatt att aktieägaren inte har avyttrat inlösenaktien innan dess. Antalet inlösenaktier gånger det bestämda beloppet per aktie kommer att utskiftas till aktieägarna. Det föreslagna obligatoriska förfarandet innebär att aktieägarna slipper hantering av rätter och anmälningssedlar. b) Vid inlösen minskar aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna genom indragning av aktier. För att inlösen ska kunna genomföras måste aktiekapitalet återställas genom en fondemission där bolagets fria egna kapital tas i anspråk. Detta innebär att aktiekapitalet kommer att vara lika stort före som efter inlösen, vilket även gäller antalet aktier.

7 Tkr Före transaktionen Effekt av aktiesplit 2:1 Effekt av inlösen av aktier Effekt av fondemission Efter transaktionen Aktiekapital Övrigt eget kapital Summa eget kapital Likvida medel

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 1.1 a) En franchisetagare får mot en avgift till den som äger ett varumärke använda ett beprövat affärskoncept för att sälja

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Okotron kan ändra gränsen för vad bolaget anser vara inventarier av mindre värde. Detta påverkar dock inte hur dessa inventarier

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) En revisionsberättelse med en anmärkning avseende att skatter och avgifter inte har betalats i tid enligt 9 kap

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) Revisorn har enligt 9 kap 7 ABL skyldighet att lämna information till moderbolagsrevisorn. Detta framgår även av EtikR

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477 Handlingar inför extra bolagsstämma i Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 Dagordning för extrastämma med aktieägarna i Sectra AB (publ) tisdagen den 22 november 2011 kl. 14.00 på bolagets kontor

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Salemania Svar Deluppgift 1.1 En finansiell analys av ett förvärvsobjekts verksamhet och egendom i syfte att utgöra besiktningsunderlag

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Utgifter för ombyggnad av råvind till kontor uppgående till 2 459 tkr Utbyte av slitna plast- och heltäckningsmattor till motsvarande

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 1. Fru Rut och Herr Rot - Svar Deluppgift 1.1 Enligt ISA föreligger det en förhöjd risk vid förstagångsrevisioner och därför bör

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Appappapp Svar Deluppgift 3.1 a) Aktiebolagslagen innehåller vissa förbud mot spridning av aktier och teckningsoptioner i privata

Läs mer

A. UPPDELNING AV AKTIER (AKTIESPLIT)

A. UPPDELNING AV AKTIER (AKTIESPLIT) Styrelsens för Coeli Private Equity 2008 AB (publ), 556740-3273, förslag till beslut om automatiskt inlösenförfarande, innefattande (A) uppdelning av aktier (aktiesplit), (B) ökning av aktiekapitalet genom

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Zodoc AB (24 poäng) Deluppgift 1.1 a) Revisorn får inte till en enskild aktieägare eller till någon utomstående obehörigen lämna upplysningar

Läs mer

Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia

Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia RISE Holding RISE Holding Belopp i tkr 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 Omsättning 214 668 196 868 89 499 84 275 122

Läs mer

A. UPPDELNING AV AKTIER (AKTIESPLIT)

A. UPPDELNING AV AKTIER (AKTIESPLIT) Styrelsens för Coeli Private Equity 2006 AB (publ), 556698-8209, förslag till beslut om automatiskt inlösenförfarande, innefattande (A) uppdelning av aktier (aktiesplit), (B) minskning av aktiekapitalet

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2014 Revisorsnämnden 2014 Svar deluppgift 4.1 I enlighet med reglerna i ÅRL 7 kap 2 behöver inte Truckar i Sverige AB (publ) upprätta en koncernredovisning då de omfattas

Läs mer

REVISIONSBERÄTTELSE. Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen

REVISIONSBERÄTTELSE. Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen REVISIONSBERÄTTELSE Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr. 556006 3421 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Mekanika Svar Deluppgift 3.1 Anskaffningsvärdet för maskinerna i bolagen är 4 900 tkr. Under perioden 1 januari 2008 till sista december

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

Styrelsens för Coeli Private Equity 2008 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag

Styrelsens för Coeli Private Equity 2008 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag Styrelsens för Coeli Private Equity 2008 AB (publ), 556740-3273, fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag Bakgrund Bolagets resultaträkning och balansräkning för räkenskapsåret 2017

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 1. Dollydollie AB Svar Deluppgift 1.1 a) Dollydollie vill få in 5 Mkr i emissionen. Priset per aktie är 250 kr och således behöver bolaget

Läs mer

Till bolagsstämman i Ortoma AB (publ), org. nr 556611-7585 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för Ortoma AB (publ) för år 2016. Bolagets årsredovisning

Läs mer

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program LEGAL#10843794v1 2014-07-31 Dnr 14-10475 Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program Detta dokument utgör ett tillägg till Sandvik AB:s (publ) ( Sandvik ) grundprospekt för MTN-program

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i förslag till dagordning)

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i förslag till dagordning) s förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i förslag till dagordning) För att möjliggöra de av styrelsen föreslagna åtgärderna enligt punkterna 8 (A) (C) i förslaget till dagordning,

Läs mer

Styrelsens för Coeli Private Equity 2006 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstdisposition och avstämningsdag

Styrelsens för Coeli Private Equity 2006 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstdisposition och avstämningsdag Styrelsens för Coeli Private Equity 2006 AB (publ), 556698-8209, fullständiga förslag till vinstdisposition och avstämningsdag Bakgrund Bolagets resultaträkning och balansräkning för räkenskapsåret 2016

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 1.1 10 7,8 (78 %) 22 (67 %) Utifrån ett utkast till en koncernredovisning ska tentanderna ta ställning till posterna i moderbolagets och koncernens

Läs mer

1 1 1 ¹ ¹ Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Klarna Holding AB, org.nr 556676-2356 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

Revisionsberättelse Till årsstämman i 24 Mobile Advertising Solutions AB, org. nr 556693-7958 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2015

Å R S R E D OV I S N I N G 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 KONTOR I STOCKHOLM GÖTEBORG KARLSTAD ANTAL RESENÄRER 2015 22 450 2015 I KORTHET EBITA 15,2Mkr OMSÄTTNING 455Mkr 893 000 61% BESÖKARE ONLINE KÖP ONLINE 87 ANSTÄLLDA 79% KVINNOR Innehåll

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 1.1 4 3,1 (78 %) 39 (80 %) Bolaget i uppgiften har hittat ett intressant förvärvsobjekt. Tentanderna ombads att ge ekonomichefen råd avseende vad en

Läs mer

Bakgrund (A) Ändring av bolagsordningen (B) Uppdelning av aktier (C) Minskning av aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna

Bakgrund (A) Ändring av bolagsordningen (B) Uppdelning av aktier (C) Minskning av aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna Styrelsens för KappAhl Holding AB (publ) förslag till beslut avseende inlösenförfarande innefattande ändring av bolagsordningen, aktiedelning, minskning av aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna

Läs mer

Revisionsberättelse för Luftfartsverket 2016

Revisionsberättelse för Luftfartsverket 2016 REGERINGEN 103 33 STOCKHOLM Revisionsberättelse för Luftfartsverket 2016 Rapport om årsredovisningen med koncernredovisning Uttalanden Riksrevisionen har enligt 5 lagen (2002:1022) om revision av statlig

Läs mer

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp.

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp. Proformaredovisning avseende Lundin s förvärv av. Bifogade proformaredovisning med tillhörande revisionsberättelse utgör ett utdrag av sid. 32-39 i det prospekt som Lundin AB i enlighet med svenska prospektregler

Läs mer

Tillägg 2016:1 till grundprospekt avseende L E Lundbergföretagen AB (publ) MTN-program.

Tillägg 2016:1 till grundprospekt avseende L E Lundbergföretagen AB (publ) MTN-program. Finansinspektionens diarienummer: 16-12748 Stockholm 16 september 2016 Tillägg 2016:1 till grundprospekt avseende L E Lundbergföretagen AB (publ) MTN-program. Tillägg till grundprospekt avseende L E Lundbergföretagen

Läs mer

ÅRSSTÄMMA I ENIRO AB (publ)

ÅRSSTÄMMA I ENIRO AB (publ) ÅRSSTÄMMA I ENIRO AB (publ) fredagen den 30 mars 2007, klockan 10.00 STYRELSENS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG Dagordningspunkterna 10b, 14, 15, 16 och 17. Vinstutdelning (punkt 10b) Styrelsen föreslår att 4,40

Läs mer

Förslag till dagordning vid årsstämma med aktieägarna i Com Hem Holding AB (publ) den 21 mars 2018 kl. 16.00 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I December 2017 Revisorsinspektionen 2017 Svar deluppgift 1.1 Från och med räkenskapsår som påbörjas efter 31 december 2016 ska alla företag som upprättar årsredovisning tillämpa

Läs mer

Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen

Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr 556026-3666 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOVISNING LINDÖ GOLFINTRESSENTER EK. FÖRENING ORG NR 769623-8844 Styrelsen för Lindö Golfintressenter ek. förening avger härmed Årsredovisning för verksamheten under 2015-04-01 2016-03-31 föreningens

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2016

Delårsrapport januari juni 2016 Under årets sex första månader utfördes flera kliniska studier med som mål att fastslå potentialen för produkten Biolight inom sportmedicinen. Då studiernas resultat inte var tillräckligt tydliga, fattades

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Bo-Boom AB Svar Deluppgift 1.1 a) Ja, ett företag kan byta från alternativregeln till huvudregeln. Detta är då fråga om byte av redovisningsprincip

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II. December 2010

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II. December 2010 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 3. Playero AB Svar Deluppgift 3.1 Applifier är ett noterat bolag på NGM Equity och ska som sådant redovisa enligt IFRS. Tillämplig

Läs mer

WEIFA ASA TREDJE KVARTALET 2017 RESULTAT. Den 10 november 2017

WEIFA ASA TREDJE KVARTALET 2017 RESULTAT. Den 10 november 2017 WEIFA ASA TREDJE KVARTALET 2017 RESULTAT Den 10 november 2017 Detta dokument utgör en översättning av Weifa ASA:s delårsrapport för perioden januari september 2017. Denna översättning är upprättad med

Läs mer

Revisorns yttrande enligt 13 kap. 6 aktiebolagslagen (2005:551) över styrelsens redogörelse för väsentliga händelser

Revisorns yttrande enligt 13 kap. 6 aktiebolagslagen (2005:551) över styrelsens redogörelse för väsentliga händelser Revisorns yttrande enligt 13 kap. 6 aktiebolagslagen (2005:551) över styrelsens redogörelse för väsentliga händelser Vi har granskat styrelsens redogörelse daterad mars 2014 Vår uppgift är att uttala oss

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 1.1 5,0 62 8 Frågan avsåg hur tre frågeställningar som uppstått i samband med ett förvärv av ett italienskt företag skulle hanteras i förvärvsanalysen.

Läs mer

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 1.1 6,4 80 8 Merparten av tentanderna har klarat frågan mycket bra. De flesta tar upp reglerna i revisorslagen avseende analysmodellen samt att

Läs mer

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa...

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa... Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA Berättelsen du inte får missa... Ny utformning av revisionsberättelsen Från och med 2011 tillämpas ISA Känner du inte riktigt igen revisionsberättelsen

Läs mer

D D 16

D D 16 D 2014-1508 2016-04-01 D 16 D 16 1 Inledning Revisorsnämnden har underrättats om att auktoriserade revisorn A-son har varit föremål för FAR:s kvalitetskontroll och att FAR:s kvalitetsnämnd för revisionsverksamhet

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 3. Trisolde Production AB Deluppgift 3.1 Av ÅRL 2 kap 4 p 5 framgår att beståndsdelarna i balansräkningens poster och delposter ska värderas

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I December 2014 Revisorsnämnden 2014 Svar deluppgift 1.1 Jag söker stöd i BFNAR 2012:1 kapitel 13 om varulager, särskilt punkterna 13.7 och 13.8. Kalkylen behöver ändras enligt

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2011

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2011 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 3.Tranceporter AB Deluppgift 3.1 a) Det förekommer, men är dock ovanligt, att en separat bild på revisorn publiceras i årsredovisningen

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

Medium Term Notes Program om 5 miljarder kronor

Medium Term Notes Program om 5 miljarder kronor Finansinspektionens diarienummer: 16-9086 Datum: 9 september 2016 Medium Term Notes Program om 5 miljarder kronor Tillägg av den 9 september 2016 till Trelleborg Treasury AB:s (publ) grundprospekt avseende

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2015 Revisorsnämnden 2015 Svar deluppgift 4.1 Huvudregeln för projekt till fast pris innebär att uppdragen redovisas med successiv vinstavräkning och som intäkt

Läs mer

- 1 1 1 1 1 Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Klarna Bank AB (publ), org.nr 556737-0431 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden

Läs mer

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vidstämman. 3. Upprättande och godkännande av röstlängd. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av en

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 1.1 2,5 62,5 4 Frågan avser hur styrelsen bör agera när det två veckor innan publicering av bokslutskommunikén för ett bolag noterat på NGM Equity har

Läs mer

Det noterades att av samtliga aktier och röster i bolaget var företrädda

Det noterades att av samtliga aktier och röster i bolaget var företrädda Protokoll fört vid extra bolagsstämma i Global Private Equity 2 AB (publ), org nr 556732-9999 den 6 november 2018 kl. 12.00 på Sturegatan 10 i Stockholm 1. Bolagsstämmans öppnande och val av ordförande

Läs mer

Det noterades att av samtliga aktier och röster i bolaget var företrädda

Det noterades att av samtliga aktier och röster i bolaget var företrädda Protokoll fört vid extra bolagsstämma i Global Private Equity 1 AB, org nr 556702-6801 den 6 november 2018 kl. 11.30 på Sturegatan 10 i Stockholm 1. Bolagsstämmans öppnande och val av ordförande vid stämman

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2013 Revisorsnämnden 2013 Svar deluppgift 4.1 a) Revisorn ska anmärka på sen redovisning och betalning av skatter och avgifter. Bolaget har varit sen vid tre tillfällen

Läs mer

Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen

Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Till bolagsstämman i ASSA ABLOY AB (publ) Org. nr 556059-3575 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen för

Läs mer

Maj 2013 Revisorsnämnden 2013. SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

Maj 2013 Revisorsnämnden 2013. SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Deluppgift 3.1 Enligt BFN R 1 Redovisning av forsknings- och utvecklingsarbeten ska vissa villkor vara uppfyllda för att utvecklingsutgifter

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 Svar deluppgift 1.1 Jag finner vägledning i IESBAs Etikkod om hot och motåtgärder avseende de grundläggande principerna för god yrkessed

Läs mer

I anledning härav föreslår styrelsen att bolagsstämman beslutar i enlighet med följande förslag.

I anledning härav föreslår styrelsen att bolagsstämman beslutar i enlighet med följande förslag. Styrelsens för Coeli Private Equity 2006 AB (publ), 556698-8209, förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet genom indragning av preferensaktier P2 för återbetalning till innehavarna (punkt 7 på

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(10) Utveckling i Gävle AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 859 (372) tkr Rörelseresultatet uppgick till -4 418 (-455) tkr Kassaflödet från

Läs mer

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9).

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9). Q3 Delårsrapport januari september 2011 Koncernen januari - september juli - september Nettoomsättning 324,5 Mkr (321,2) Nettoomsättning 88,2 Mkr (88,4) Resultat före skatt 54,2 Mkr (46,6) Resultat före

Läs mer

1 (3) Revisionsberättelse Till föreningsstämman i Brf Hjorthagshus, org.nr 702000-8954 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för år 2016. Enligt vår uppfattning

Läs mer

Dnr 2014-44 2014-11-06 D 14

Dnr 2014-44 2014-11-06 D 14 Dnr 2014-44 2014-11-06 D 14 D 14 1 Inledning A-son har varit föremål för Revisorsnämndens (RN) kvalitetskontroll. Av en rapport framgår att den kontrollant som RN har anlitat har bedömt att A-son inte

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012 Fortnox International AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 212 Fjärde kvartalet 212 Nettoomsättningen uppgick till 41 (453) tkr Rörelseresultatet uppgick till 9 65 (1 59) tkr Kassaflödet från den

Läs mer

1

1 1 2 3 4 5 6 Årsbokslut för Älgskadefondsföreningen 833200-4624 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 1 Balansräkning 2-3 Redovisningsprinciper

Läs mer

Dnr D 15

Dnr D 15 Dnr 2014-1473 2015-03-27 D 15 D 15 1 Inledning FAR har underrättat Revisorsnämnden (RN) om att godkände revisorn A-son har underkänts i en intern kvalitetskontroll utförd inom den revisionsbyrå där han

Läs mer

TILLÄGGSPROSPEKT GODKÄNNANDE OCH OFFENTLIGGÖRANDE

TILLÄGGSPROSPEKT GODKÄNNANDE OCH OFFENTLIGGÖRANDE WISE GROUP AB (publ) 556686-3576 TILLÄGGSPROSPEKT Den 20 februari 2012 godkände och registrerade Finansinspektionen (Finansinspektionens diarienummer12-787) samt offentliggjorde Wise Group AB (publ) (

Läs mer

Ändringar i FAR:s rekommendationer och uttalanden avseende revisionsberättelsens utformning (RevR 700, RevR 705, RevR 701 m fl)

Ändringar i FAR:s rekommendationer och uttalanden avseende revisionsberättelsens utformning (RevR 700, RevR 705, RevR 701 m fl) Ändringar i FAR:s rekommendationer och uttalanden avseende revisionsberättelsens utformning (RevR 700, RevR 705, RevR 701 m fl) Stockholm den 14 november 2017 Inledning och bakgrund Den 11 oktober 2016

Läs mer

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om ^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % 2019-03- 2 7 Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr 556707-4827 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision

Läs mer

Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program

Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Tillägg till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) ( ICA Gruppen ) MTN-program, godkänt och registrerat

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Bokslutskommuniké 2017 KONCERNEN HELÅRET JULI 2016 JUNI 2017 Rörelseresultat 30,1 mkr Nettoomsättning 0,4 mkr Resultat efter finansiella poster 120,2 mkr Eget kapital 172 mkr Soliditet 52 % KONCERNEN HALVÅRET

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Stiftelsen W och Anna Mathilda Wernströms fond Org nr Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning

ÅRSREDOVISNING. Stiftelsen W och Anna Mathilda Wernströms fond Org nr Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Stiftelsen W och Anna Mathilda Wernströms fond Org nr 824000-1043 ÅRSREDOVISNING 2 0 18 Innehåll: Sid 2 Sid 3 Sid 4 Sid 5-6 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Noter Swedbank Stiftelsetjänster

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 21 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i årsredovisningslagen (1995:1554); SFS 2009:34 Utkom från trycket den 10 februari 2009 utfärdad den 29 janauari 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2

Läs mer

Årsstämma i Elos AB (publ) onsdagen den 29 april 2009 kl Lidbeckska Huset, Hamngatan 1, Lidköping

Årsstämma i Elos AB (publ) onsdagen den 29 april 2009 kl Lidbeckska Huset, Hamngatan 1, Lidköping Årsstämma i Elos AB (publ) onsdagen den 29 april 2009 kl 17.00 Lidbeckska Huset, Hamngatan 1, Lidköping Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman Valberedningens förslag: Sture Öster

Läs mer

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E AD CITY MEDIA 2 4 6 SAMSUNG 508kvm SERGELS TORG, STOCKHOLM 8 TSEK 2016 jul-sep jul-sep 2016 jan-sep jan-sep jan-dec Nettoomsättning 20 529 9 976 67 094 36 079 53 696 Aktiverat arbete 0 0 0 0 850 Handelsvaror

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2018 Revisorsinspektionen 2018 Svar deluppgift 4.1 Enligt BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning p 19.10 ska den förvärvade enhetens identifierbara

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2013

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2013 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2013 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 1 124 (859) tkr Rörelseresultatet uppgick till - 2 844 (- 4 418) tkr Kassaflödet

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 Svar deluppgift 4.1 Enligt BFNAR 2008:1 (K2) 10.14 får ombyggnadsarbeten som höjer värdet på fastigheten tas upp som tillgång. Ombyggnadsarbeten

Läs mer

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport Delårsrapport Juli-September 2016 Computer Innovation i Växjö AB (publ) För perioden 2016-07-01 2016-09-30 Computer Innovation i Växjö AB (publ) www.compinn.se 556245-1269 Juli-September 2016 Ne5oomsä5ning

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2016 Revisorsnämnden 2016 Svar deluppgift 1.1 a) Reglerna om apportemission finns i aktiebolagslagens 13 kapitel. Bolaget behöver ta fram ett förslag till beslut

Läs mer

Förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet i Global Infrastruktur 1 AB (publ)

Förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet i Global Infrastruktur 1 AB (publ) Förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet i Global Infrastruktur 1 AB (publ) Styrelsen för Global Infrastruktur 1 AB (publ), org. nr 556732-5377, föreslår att extra bolagsstämma den 21 november

Läs mer

Statliga stöd, Avsnitt 32 289. 32.1 RR 28 Statliga stöd

Statliga stöd, Avsnitt 32 289. 32.1 RR 28 Statliga stöd Statliga stöd, Avsnitt 32 289 32 Statliga stöd Tillämpningsområde Sammanfattning Definitioner 32.1 RR 28 Statliga stöd RR 28 ska tillämpas vid redovisning av statliga bidrag, inklusive utformningen av

Läs mer

b. ISA 510 behandlar förstagångsrevisioner. Av punkt A 6. framgår exempel på specifika granskningsåtgärder som kan genomföras på posten varulager.

b. ISA 510 behandlar förstagångsrevisioner. Av punkt A 6. framgår exempel på specifika granskningsåtgärder som kan genomföras på posten varulager. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2013 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (10 p) Svarsförslag a. Ett uppdragsbrev innehåller syfte, inriktning och omfattning av revisionen. Revisorns respektive företagsledningens

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Varenne AB (publ)

Kallelse till extra bolagsstämma i Varenne AB (publ) Kallelse till extra bolagsstämma i Varenne AB (publ) Aktieägarna i Varenne AB (publ), 556532-1022, kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 31 maj 2019 kl. 13.00 på Varenne ABs kontor, Norrlandsgatan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Oktober - december SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia

Oktober - december SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia Oktober - december SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia RISE Holding RISE Holding Belopp i tkr 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 Omsättning 344 006 313 608 121 016 126

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 3 Kv 3 Jan-Sep Jan-Sep Helår Omsättning, Mkr 68,8 56,2 222,0 197,1 283,9 Rörelseresultat, Mkr 5,0-55,6 22,6-41,6-30,9 Rörelsemarginal, % 7,2 neg 10,2 neg

Läs mer

TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I KUNGSLEDEN AKTIEBOLAG 2017

TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I KUNGSLEDEN AKTIEBOLAG 2017 TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I KUNGSLEDEN AKTIEBOLAG 2017 DISTRIBUTION AV DETTA TILLÄGG OCH TECKNING AV NYA STAMAKTIER ÄR FÖREMÅL FÖR BEGRÄNSNINGAR I VISSA JURISDIKTIONER,

Läs mer

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup Årsredovisning för MX-ONE Usergroup 802015-5373 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för MX-ONE Usergroup får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Förslag till vinstdisposition

Läs mer