Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt"

Transkript

1 1 (9) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning Funktioner Informationsinnehåll Referensobjekt Gemensamhetsanläggning Basinformation Åtgärd Geometri Andel Äldre beteckning Gemensamhetsanläggningsreferens Förändringsförteckning Senaste förändring Tidigare förändringar Översiktlig beskrivning I detta dokument beskrivs hur Gemensamhetsanläggning Direkt är strukturerad vid leverans och vilka typer av information som ingår. Informationen lämpar sig inte för att visas direkt i en Webbläsare utan behöver hämtas och visas i ett system eller en applikation. Tjänsten har ett maskin till maskin-gränssnitt som följer standardformaten SOAP och XML/GML. Detaljerad information om detta finns i den tekniska beskrivningen för Gemensamhetsanläggning Direkt där det även finns en gränssnittsdefinition med gällande WSDL och XMLschema. Tjänsten består av ett antal fördefinierade delar som kan hämtas tillsammans eller var och en för sig. Fastighetsregistrets allmänna del innehåller information om gemensamhetsanläggningar. En gemensamhetsanläggning är en anläggning för t.ex. väg, vatten- och avlopp, energianläggning eller trapphus och hiss. En gemensamhetsanläggning är till nytta för och ägs av flera fastigheter.

2 LANTMÄTERIET (9) 2 Funktioner Hämta gemensamhetsanläggningsobjekt Frågan kan ställas genom att ange en eller flera identiteter, objektidentitet (UUID) eller fastighetsnyckel för gemensamhetsanläggningar. Man kan välja att hämta hela eller delar av informationen om gemensamhetsanläggningar. Se informationsinnehåll, avsnitt 3. Hitta gemensamhetsanläggning Gemensamhetsanläggning kan sökas fram med hjälp av geometrier eller registerenhet. Svaren man får innehåller endast referenser till gemensamhetsanläggningar som sedan kan användas för att hämta information om dessa. Med geometrifiltret kan gemensamhetsanläggningar sökas fram genom att träffas av eller ligga inom en geometri. Sökning kan göras med punkt, linje eller polygon. Dessutom kan en buffert anges i kombination med geometrin så att man kan få träff på alla gemensamhetsanläggningar inom ett visst avstånd från den angivna geometrin. Med registerenhet hittar du de gemensamhetsanläggningar som en fastighet har andel i genom att ange fastighetens objektidentitet eller fastighetsnyckel. Det finns gemensamhetsanläggningar som saknar registrerade delägande fastigheter och kan därför inte sökas fram via fastighet/samfällighet. Varje gemensamhetsanläggningsreferens består av en objektidentitet och fastighetsnyckel för gemensamhetsanläggningen som kan användas för att hämta hela eller delar av informationen om gemensamhetsaläggningar. Se avsnitt 3.7.

3 LANTMÄTERIET (9) 3 Informationsinnehåll Informationen i tjänsten består av fem delar som kan väljas och kombineras fritt med undantag för Referensobjekt Gemensamhetsanläggning som håller ihop informationen och alltid måste tas med i frågan. 3.1 Referensobjekt Gemensamhetsanläggning Innehåller information om gemensamhetsanläggningens identitet och status. Gemensamhetsanläggning objektidentitet fastighetsnyckel objektstatus Gemensamhetsanläggning är anläggning som är gemensam för flera fastigheter/samfälligheter. Globalt unik identitet (UUID) för varje gemensamhetsanläggning. En unik kod som består av max 9 tecken och identifierar registerenhet i Fastighetsregistret. Anger om redovisningsenhetens status är Levande eller Avregistrerad. 3.2 Basinformation Innehåller information såsom gemensamhetsanläggningsattribut, föreningsförvaltning, registerbeteckning, tidigare registerbeteckning, registerenhetsanmärkning, förrättningsstatus, och pågående ärende. Gemensamhetsanläggningsattribut avregistreringsdatum Samlad information om gemensamhetsanläggning, anger grundläggande attribut. Anger datum när gemensamhetsanläggning avregistrerats.

4 LANTMÄTERIET (9) avregistreringsaktbeteckning avregistreringsåtgärdstyp länskod Kommunkod Anger den åtgärd som föranleder att berörd enhet har avregistrerats. gemensamhetsanläggningens ändamål får besluta om viss andelstalsändring andelstalsbeskrivning summa andelstal summa registrerade andelstal delägare ofullständigt redovisade ofullständig rättighetsredovisning allvarligt fel senaste ändring Anger beteckning på den akt som innehåller beslut som medfört att registerenhet avregistrerats. Anger länskod för det län registerenheten ligger i enligt SCBs regionala indelning. Anger kommunkod för den kommun registerenheten ligger i enligt SCBs regionala indelning. Anger gemensamhetsanläggningens ändamål. Anger att samfällighetsföreningens styrelse får besluta om viss ändring av andelstal. Andelstalen avser utförande och/eller drift. Avser en manuellt beräknad summa av andelstal. Anger summan av alla andelstal som finns registrerade. Räknas ut maskinellt. Anges om det saknas uppgifter om alla delägare. Anger att gemensamhetsanläggningens rättigheter kan vara ofullständigt redovisade. En upplysningstext som anger att gemensamhetsanläggningen innehåller ett allvarligt fel. Anger datum för senaste ajourföring på registerenheten från Kommunal Lantmäterimyndighet (KLM)/Statlig Lantmäterimyndighet (SLM). Om registerenheten inte har förändrats sedan införandet i Fastighetsregistret, är fältet ej ifyllt. Pågående ärende ärendestatusflagga Information som visar att ärenden pågår i Fastighetsregistrets allmänna del. Informationstext som visar att ärende (ajourföring, förrättning) pågår i Fastighetsregistrets allmänna del. Förrättningsstatus Dagboksnummer Status för ev. pågående fastighetsrättsligt ärende. Anger handläggningssystemets ärendenummer bestående av årtal och löpnummer

5 LANTMÄTERIET (9) flaggnivå flaggdatum1 flaggdatum2 flaggdatum3 Visar i vilket skede av en lantmäteriförrättning som en registerenhet befinner sig. Det finns tre skeden/nivåer samt en fjärde flagga som anger Allvarligt fel : Flaggnivå 1: Lantmäteriförrättning pågår Flaggnivå 2: Lantmäteriförrättning pågår - Beslut taget. Flaggnivå 3: Ajourföring pågår i fastighetsregistret Flaggnivå 4: Allvarligt fel i FR Allmänna delen Anger det datum när flaggnivå 1 är inlagt. Anger det datum när flaggnivå 2 är inlagt. Anger det datum när flaggnivå 3 är inlagt. Gemensamhetsanläggningsanmärkning informationsgruppkod löpnummer anmärkning Anmärkning i klartext. Anger den informationsgrupp som av tradition använts i fastighetsregistret. Anger löpnummer inom informationsgruppen. Anmärkning i klartext på redovisningsenheten. Registerbeteckning registerområde trakt block enhet En redovisningsenhets beteckning består av registerområdets namn, trakt- eller kvartersnamn och ett registernummer. Registernumret skall bestå av bokstäverna ga och enhetsnumret, åtskilda genom kolon. Anger registerområdes namn. Varje kommun bildar ett registerområde, med samma namn som kommunen. Ett registerområde är indelat i trakter. Anger namnet på trakt som i regel motsvarar bynamnet på landsbygden och stadsdelsnamn eller liknande inom tätort. Istället för blocknummer anges ga. Gemensamhetsanläggningar inom varje trakt ges ett enhetsnummer. Tidigare registerbeteckning registerområde trakt block En gemensamhetsanläggning kan ha haft en tidigare beteckning. Anger registerområdes namn. Varje kommun bildar ett registerområde, med samma namn som kommunen. Ett registerområde är indelat i trakter. Anger namnet på trakt som i regel motsvarar bynamnet på landsbygden och stadsdelsnamn eller liknande inom tätort. Istället för blocknummer anges ga.

6 LANTMÄTERIET (9) enhet omregistreringsdatum aktbeteckning Gemensamhetsanläggningar inom varje trakt ges ett enhetsnummer. Anger datum då gemensamhetsanläggningens beteckning ändrades genom omregistrering. Anger beteckning på den akt som innehåller Lantmäterimyndighetens beslut att enheten ska omregistreras. Förening för förvaltning typ av förening namn En förening bildad enligt Lagen om förvaltning av samfälligheter som förvaltar en gemensamhetsanläggning. Anger typ av förening, kan vara samfällighetsförening, vägsamfällighet, vägförening eller LGA-förening. Anger föreningens namn som är unikt inom länet. 3.3 Åtgärd Innehåller information om Fastighetsrättsliga eller tekniska åtgärder som gjorts på registerenheten Fastighetsåtgärd åtgärdsnummer åtgärdstidpunkt anteckning typ av åtgärd littera Fastighetsåtgärd kan vara fastighetsrättslig åtgärd eller teknisk åtgärd. Anger löpnummer för åtgärd i FR speglar den ordning som de har registrerats i FR således att fastighetsrättsliga åtgärder räknar upp från 1 där tekniska åtgärder räknar från och upp. Anger dag då uppgift om åtgärden publiceras i registret. För historiska uppgifter redovisas ofta lagakraftdatum. Anmärkning i anslutning till redovisning av åtgärder. Anger typ av åtgärd enligt värdelista i handbok fastighetsregistrering. Attributet innehåller ingen information. Fastighetsärende aktbeteckning Ärende som avser ändringar i Fastighetsregistrets allmänna del. Anger beteckning på den akt som innehåller Lantmäterimyndighetens beslut. 3.4 Geometri Innehåller information om gemensamhetsanläggningens utbredning. Gemensamhetsanläggningsområde registerkarta Anger det upplåtna utrymmet för gemensamhetsanläggning. Uppgiften kommer att utgå.

7 LANTMÄTERIET (9) yta Anger områdets utbredning i horisontalplanet. Kan även redovisas som linje eller punkt. 3.5 Andel Innehåller information om vilka som har andel i gemensamhetsanläggningen, byggnad på ofri grund, anläggning på ofri grund, övrig delägare, naturreservat, gruva. Andel i gemensamhetsanläggning andelstal delägande registerenhet Avser fastighets delägande i en gemensamhetsanläggning. Anger fastighets eller samfällighets andelstal. För att få andelen måste andelstalet ställas i relation till summan andelstal. Anger identifierare för registerenhet som har andel i gemensamhetsanläggningen. Se tabellen Registerenhetsreferens nedan Anläggning på ofri grund kategoritext antal anläggningar Registerenhetsreferens Anläggning som inte hör till den fastighet den är belägen på. Anger förklarande text för att lokalisera anläggningen, t.ex. telemast, småbåtshamn. Antal anläggningar. Anger identifierare för registerenhet som har andel i gemensamhetsanläggningen. Se tabellen Registerenhetsreferens nedan Byggnad på ofri grund kategoritext antal byggnader Registerenhetsreferens Byggnad som inte hör till den fastighet den är belägen på. Förklarande text för att lokalisera byggnad, t.ex. adress. Antal byggnader. Anger identifierare för registerenhet på vilken byggnaden är belägen. Se tabellen Registerenhetsreferens nedan Övrig delägare övriga delägare Övriga typer av delägare, dels gemensamhetsanläggning dels delägare i klartext t.ex. kommun. Anger övriga typer av delägare Outredda delägare outredd anmärkning Förklarande text till outredda delägare. Anger outredda delägare inlagda som anmärkning. Gruva Gruvans namn.

8 LANTMÄTERIET (9) kategoritext Anger gruvas namn. Naturreservat kategoritext Naturreservatets namn. Anger naturreservats namn. Registerenhetsreferens objektidentitet fastighetsnyckel beteckning typ Anger identifierare för registerenhet Globalt unik identitet (UUID) för varje fastighet eller samfällighet. En unik kod som består av max 9 tecken och identifierar registerenhet i Fastighetsregistret. En registerenhets beteckning består av registerområdets namn, trakt- eller kvartersnamn och ett registernummer. T.ex. Gävle Varva 2:3. Registerenhetsbeteckningen ska vara unik inom sitt registerområde (Kommun). Anger om refererad registerenhet är av typen Fastighet, Samfällighet eller Gemensamhetsanläggning. 3.6 Äldre beteckning Innehåller information om registerenhetens tidigare beteckningar i äldre form. Äldre beteckning nivå 1 nivå 2 nivå 3 nivå 4 omregistreringsdatum aktbeteckning Beteckning före beteckningsreformen. Anger registerområde som är socken eller stadsregisterområde. Anger namnet på en trakt. Varje registerområde är indelat i trakter (by- eller hemmansnamn) eller i ägotrakter (i stad). Vissa beteckningar i stad och då framför allt kvarter saknar ägotrakter och saknar därför andra ledet. Istället för blocknummer anges ga. Gemensamhetsanläggningar inom varje trakt ges ett enhetsnummer. Anger datum då gemensamhetsanläggningens beteckning ändrades genom omregistrering. Anger beteckning på den akt som innehåller Lantmäterimyndighetens beslut att gemensamhetsanläggningen ska omregistreras. 3.7 Gemensamhetsanläggningsreferens Gemensamhetsanläggningsreferens Referens till träffad gemensamhetsanläggning.

9 LANTMÄTERIET (9) objektidentitet fastighetsnyckel beteckning typ Globalt unik identitet (UUID) för varje gemensamhetsanläggning. En unik kod som består av max 9 tecken och identifierar registerenhet i Fastighetsregistret. En redovisningsenhets beteckning består av registerområdets namn, trakt- eller kvartersnamn och ett registernummer. Registernumret skall bestå av bokstäverna ga och enhetsnumret, åtskilda genom kolon. Anger om refererad registerenhet är av typen Fastighet, Samfällighet eller Gemensamhetsanläggning. 4 Förändringsförteckning Senaste förändring har en detaljerad beskrivning. Denna tas bort när ny ändring tillkommer. I tabellen anges i vilken version av produktbeskrivningen för ändringen införts. Datumet anger från vilken dag ändringen gäller. 4.1 Senaste förändring Version Datum Orsak samt ändring mot tidigare version Församling har tagits bort. 4.2 Tidigare förändringar Version Datum Orsak samt ändring mot tidigare version Första version Kompletterat beskrivningar av objekt och attribut Ändringar i status för Pågående Ärende Ny gränssnittsversion, och nytt attribut ofullständig rättighetsredovisning.

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt

Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt 1 (9) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-12-01 1.3 1.5.0 Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner...

Läs mer

Gemensamhetsanläggning Direkt

Gemensamhetsanläggning Direkt 1(16) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-02-23 1.5 1.6.0 Produktbeskrivning: Gemensamhetsanläggning Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 3

Läs mer

Gemensamhetsanläggning Direkt v1.6.0 - teknisk beskrivning

Gemensamhetsanläggning Direkt v1.6.0 - teknisk beskrivning Gemensamhetsanläggning Direkt v1.6.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/gemensamhetsanlaggning/v1.6/gemensamhetsanlaggning-1.6.0-ver.wsdl

Läs mer

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning 1 (7) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-01-07 1.1 1.1.0 Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner...

Läs mer

Produktbeskrivning: Fastighet Direkt

Produktbeskrivning: Fastighet Direkt 1 (13) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-02-18 1.3 1.5.0 Produktbeskrivning: Fastighet Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3

Läs mer

Registerbeteckning Direkt

Registerbeteckning Direkt 1(6) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-01-16 2.0 4.0 Produktbeskrivning: Registerbeteckning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 2 3

Läs mer

Registerbeteckning Direkt

Registerbeteckning Direkt 1(8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-09-19 2.1 4.0.1 Produktbeskrivning: Registerbeteckning Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 2 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt 1 (10) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2016-01-11 1.4 1.4.1 Produktbeskrivning: Markreglering Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner...

Läs mer

Rättighet Direkt v1.4.0 - teknisk beskrivning

Rättighet Direkt v1.4.0 - teknisk beskrivning Rättighet Direkt v1.4.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/rattighet/v1.4/rattighet-1.4.0-ver.wsdl

Läs mer

Gemensamhetsanläggning Direkt v1.3 - teknisk beskrivning

Gemensamhetsanläggning Direkt v1.3 - teknisk beskrivning Gemensamhetsanläggning Direkt v1.3 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.2 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/gemensamhe tsanlaggning/v1/gemensamhetsanlaggning-1.3-ver.wsdl

Läs mer

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt 1 (7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-04-19 1.2 1.3 Produktbeskrivning: Byggnad Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 1 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Fastighet Direkt v teknisk beskrivning

Fastighet Direkt v teknisk beskrivning Fastighet Direkt v1.6.1 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.2 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/fastighet/v1.6/fastighet-1.6.1-ver.wsdl

Läs mer

Produktbeskrivning: Fastighet Direkt

Produktbeskrivning: Fastighet Direkt 1(22) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2019-01-24 2.2 2.1.0 Produktbeskrivning: Fastighet Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 3 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt

Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt 1(13) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-11-08 2.3 2.0.0 Produktbeskrivning: Samfällighetsförening Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner...

Läs mer

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt L A N T M Ä T E R I E T 1 (14) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2013-06-26 1.1 1.1 Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning...

Läs mer

Produktbeskrivning: Rättighet Direkt

Produktbeskrivning: Rättighet Direkt 1(16) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-02-26 1.6 1.4.2 Produktbeskrivning: Rättighet Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 3 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Registerbeteckning Direkt v teknisk beskrivning

Registerbeteckning Direkt v teknisk beskrivning Registerbeteckning Direkt v4.0.2 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Åtkomstpunkt Verifiering: https://services-ver.lantmateriet.se/distribution/produkter/registerbeteckning/v4

Läs mer

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt 1 (8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-09-08 2.1 4.0 Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3

Läs mer

- Information som ska ingå i Digital Samhällsbyggnadsprocess. Fastighet

- Information som ska ingå i Digital Samhällsbyggnadsprocess. Fastighet - Information som ska ingå i Digital Samhällsbyggnadsprocess OM DOKUMENTET Fastighet Vad är detta? Det här dokumentet innehåller en lista över den information som är tänkt att ingå i Digital Samhällsbyggnadsprocess

Läs mer

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt 1 (7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-10-12 2.1 2.0.1 Produktbeskrivning: Byggnad Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt 1(10) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-03-14 2.2 4.0.0 Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 2

Läs mer

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt

Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt 1(12) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-08-15 2.5 4.1.0 Produktbeskrivning: Belägenhetsadress Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 2

Läs mer

Fastighet Direkt v teknisk beskrivning

Fastighet Direkt v teknisk beskrivning Fastighet Direkt v2.1.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Åtkomstpunkt Verifiering Produktion https://services-ver.lantmateriet.se/distribution/ produkter/fastighet/v2.1 https://services.lantmateriet.se/distribution/prod

Läs mer

Geografisk Indelning Direkt

Geografisk Indelning Direkt 1(8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2019-01-31 2.0 2.0.0 Produktbeskrivning: Geografisk Indelning Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Geografisk utsnitt...

Läs mer

Produktbeskrivning: Gränspunkt Direkt

Produktbeskrivning: Gränspunkt Direkt 1(8) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-02-01 2.0 1.0 Produktbeskrivning: Gränspunkt Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 1.1 Geografisk utsnitt... 2 1.2

Läs mer

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt

Produktbeskrivning: Markreglering Direkt 1(16) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-03-12 1.6 1.4.1 Produktbeskrivning: Markreglering Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 2 Funktioner... 3 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt 1 (19) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2014-12-01 2.3 2.1.1 Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2

Läs mer

Lantmäteriets geodatatjänster

Lantmäteriets geodatatjänster Lantmäteriets geodatatjänster Geodatahantering i kommuner Stockholm 2013-01-24 Niklas Ringstam och Gunnar Lysell Geodatahantering i kommuner, 2013-01-24 Nuläge - Fastighetsregistret on-line Standardiserade

Läs mer

Markreglering Direkt v teknisk beskrivning

Markreglering Direkt v teknisk beskrivning Markreglering Direkt v1.5.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL: http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/markreglering/v1.5/markreglering-1.5.0-ver.wsdl

Läs mer

Fastighet Direkt v teknisk beskrivning

Fastighet Direkt v teknisk beskrivning Fastighet Direkt v2.1.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.1 Gränssnittsdefinition Åtkomstpunkt Verifiering https://services-ver.lantmateriet.se/distribution/produkter/fastighet/v2.1 Produktion https://services.lantmateriet.se/distribution/produkter/

Läs mer

Markreglering Direkt v teknisk beskrivning

Markreglering Direkt v teknisk beskrivning Markreglering Direkt v1.4.1 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/markreglering/v1.4/markreglering-1.4.1-ver.wsdl

Läs mer

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt

Produktbeskrivning: Byggnad Direkt 1(13) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-01-11 2.5 2.0.3 Produktbeskrivning: Byggnad Direkt Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner... 3 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Produktbeskrivning: Nedladdning uttag

Produktbeskrivning: Nedladdning uttag 1 (9) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2016-10-05 1.0 1.0 Produktbeskrivning: Nedladdning uttag Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 1 2 Funktioner... 2 3 Informationsinnehåll...

Läs mer

Produktbeskrivning: Ortnamn Direkt

Produktbeskrivning: Ortnamn Direkt 1(11) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-06-29 2.0.1 1.1 Produktbeskrivning: Ortnamn Direkt Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 1.1 Geografisk utsnitt... 2 1.2

Läs mer

Inskrivning Direkt 1.1 - teknisk beskrivning

Inskrivning Direkt 1.1 - teknisk beskrivning Inskrivning Direkt 1.1 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.2 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/inskrivning/v1 /inskrivning-1.1-ver.wsdl

Läs mer

Mappning av innehåll i produkter som levererar Samfällighetsföreningsregisterinformation

Mappning av innehåll i produkter som levererar Samfällighetsföreningsregisterinformation 1(16) Datum: 2017-11-08 Dokumentversion: 1.2 Mappning av innehåll i produkter som levererar Samfällighetsföreningsregisterinformation Innehållsförteckning 1 Innehåll... 2 1.1 Färgkodning... 2 1.2 Sammanfattning

Läs mer

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt

Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt 1(46) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-04-27 3.0 2.1.1 Produktbeskrivning: Inskrivning Direkt Innehållsförteckning 1. Översiktlig beskrivning... 2 2. Funktioner... 2 3.

Läs mer

Byggnad Direkt 1.3 - teknisk beskrivning

Byggnad Direkt 1.3 - teknisk beskrivning Byggnad Direkt 1.3 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.2 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/byggnad/v1/b yggnad-1.3-ver.wsdl http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/byggnad/v1/b

Läs mer

Lantmäteriets författningssamling

Lantmäteriets författningssamling Lantmäteriets författningssamling Utgivare: Tomas Öhrn Lantmäteriets föreskrifter om ändring i föreskrifter (LMVFS 2000:2) om hur fastighetsregistrets allmänna del skall föras Utkom från trycket den 29

Läs mer

Lathund informationssökning i Fastighetsregistret

Lathund informationssökning i Fastighetsregistret L A N T M Ä T E R I E T 1(5) Lathund informationssökning i Fastighetsregistret Lathunden visar de flesta förekommande programmen för sökning av information direkt i Fastighetsregistrets standardiserade

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om fastighetsregister; SFS 2000:308 Utkom från trycket den 30 maj 2000 utfärdad den 11 maj 2000. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser 1 Denna förordning

Läs mer

Lantmäteriverkets författningssamling

Lantmäteriverkets författningssamling Lantmäteriverkets författningssamling Utgivare: Sten Bertram Lantmäteriverkets föreskrifter om hur fastighetsregistrets allmänna del skall föras LMVFS 2000:2 Utkom från trycket den 22 juni 2000 utfärdade

Läs mer

FR Webb Mora Bengtsarvet s:1

FR Webb Mora Bengtsarvet s:1 Sida 1 av 8 FR Trans 08 Januari 2015 Samfällighet Beteckning Mora Bengtsarvet s:1 Nyckel: 200229036 Förvaltning Sollerö gemensamhetsskogs samfällighetsförening (884400 3023) Församling Mora Socken: Sollerön

Läs mer

Samfällighetsförening Direkt v teknisk

Samfällighetsförening Direkt v teknisk Samfällighetsförening Direkt v1.1.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/samfallighetsf orening/v1.1/samfallighetsforening-1.1.0-ver.wsdl

Läs mer

Geografisk Indelning Direkt v teknisk beskrivning

Geografisk Indelning Direkt v teknisk beskrivning Geografisk Indelning Direkt v1.0.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Verifiering WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/produkter/geografiskindelning/v1/geografiskindelning-1.0.0-ver.wsdl

Läs mer

GSD-Distriktsindelning

GSD-Distriktsindelning 1(7) D atum: D ok umentversion: 2015-12-09 1.0 Produktbeskrivning: GSD-Distriktsindelning LANTMÄTERIET 2015-12-09 2 (7) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Geografisk täckning...

Läs mer

Adress Direkt v2.0 - teknisk beskrivning

Adress Direkt v2.0 - teknisk beskrivning Adress Direkt v2.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.1 Gränssnittsdefinition Produktion WSDL XML-schema http://namespace.lantmateriet.se/distribution/products/address/v2/ad dress-2.0.wsdl http://namespace.lantmateriet.se/distribution/products/address/v2/ad

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2000:308) om fastighetsregister; SFS 2009:207 Utkom från trycket den 31 mars 2009 utfärdad den 19 mars 2009. Regeringen föreskriver att

Läs mer

1(7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: Produktbeskrivning: Akt Direkt

1(7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: Produktbeskrivning: Akt Direkt 1(7) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2018-12-04 1.0 1.0 Produktbeskrivning: Akt Direkt LANTMÄTERIET 2018-12-04 2 (7) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Geografisk

Läs mer

0381-07/33. ... L...!.r... b. HANDlINGAR. Till akten hor '1. band. numrerade sidor. inneliggande kartor. andra kartor. Enkoping LANTMÅTERIET

0381-07/33. ... L...!.r... b. HANDlINGAR. Till akten hor '1. band. numrerade sidor. inneliggande kartor. andra kartor. Enkoping LANTMÅTERIET LANTMÅTERIET HANDlINGAR '1. Upprattade år Arendenummer 2008 C04415 Årende AnHiggningsfOrrattning berorande Korsangen 20:32-33, 20:38 och 20:43 Kommun Enkoping lan Uppsala Till akten hor.... L.....!.r...

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Förvaltning Kurravaara vägsamfällighetsförening ( )

Senaste ändringen i allmänna delen Förvaltning Kurravaara vägsamfällighetsförening ( ) Gemensamhetsanläggning Beteckning Kiruna Kurravaara ga:10 Nyckel: 250094900 Senaste ändringen i allmänna delen 2015-02-13 Förvaltning Kurravaara vägsamfällighetsförening (716416-1478) Rättigheter Ändamål

Läs mer

fast.+samf.+ ga.+kvarter

fast.+samf.+ ga.+kvarter < INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 20 0 9:2 1(9) FASTIG H ETSREG ISTRET l l H alvårsstatistik år 2009 Fastighetsregistret allm änna delen Innehåll Levande objekt i allm änna delen Avregistrerade objekt i

Läs mer

Geografisk Indelning Direkt v teknisk beskrivning

Geografisk Indelning Direkt v teknisk beskrivning Geografisk Indelning Direkt v2.0.0 - teknisk beskrivning Dokumentversion 1.0 Gränssnittsdefinition Åtkomstpunkt Verifiering Produktion https://servicesver.lantmateriet.se/distribution/produkter/geografiskindelning/v2

Läs mer

Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, CC BY

Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, CC BY 1(5) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2015-07-01 1.0 1.0 Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, CC BY Förändringsförteckning Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning...

Läs mer

https://etjanster.lantmateriet.se/frwebb/protect/multi.jsp

https://etjanster.lantmateriet.se/frwebb/protect/multi.jsp Sida 1 av 7 Gemensamhetsanläggning Beteckning Mora Gesunda ga:2 Nyckel: 200239152 Förvaltning Sälens samfällighetsförening (717912 5435) Församling Mora Allmän fastighetsinformation 5 Maj 2015 Senaste

Läs mer

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal 11 ÄNDRING AV ANDELSTAL Det finns i huvudsak fyra sätt att gå tillväga på för att ändra ett andelstal - vilket alternativ som är tillämpligt beror på rådande situation: - Samfällighetsföreningens styrelse

Läs mer

FASTIGHETSUTDRAG - TORSLANDA GA:26

FASTIGHETSUTDRAG - TORSLANDA GA:26 Datum 2015-08-25 Beteckning Församling Ändamål Göteborg Torslanda GA:26 Godkänd FR: 2015-07-06 Torslanda-Björlanda Öppna,kulverterade och täckta huvuddiken med tillflöden,kulverterad dagvattenledning med

Läs mer

Sökguide Handledning för sökning i Fastighetsregistret

Sökguide Handledning för sökning i Fastighetsregistret Fastighetsinformation Sökguide Handledning för sökning i Fastighetsregistret Sökguiden är en enkel handledning som visar hur du online kan få fram information om fastigheter, gemensamhetsanläggningar,

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 3 maj 2017 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet Sid 1 (2) Anm älan om ändrat andelstal i G A (24 a AL) Kom m un, län kom m un län G em ensam hetsanläggning (1) Sam fällighetsförening (2) Nytt andelstal Styrelsen har beslutat om ändring av andelstal

Läs mer

Inskrivningsinformation i ny struktur

Inskrivningsinformation i ny struktur L A N T M Ä T E R I E T 1 (16) PM Inskrivningsinformation i ny struktur 2013-10-18 Version 1.2 Inskrivningsinformation i ny struktur Revisionshistoria Datum Version Beskrivning 2012-02-20 0.1 Dokumentet

Läs mer

Metria FastighetSök - Strängnäs Valsberga 5:4

Metria FastighetSök - Strängnäs Valsberga 5:4 036 Allmän 2018-05-31 Fastighet Beteckning Strängnäs Valsberga 5:4 Nyckel: 040098313 Distrikt Mariefred Socken: Länna, Åker, Kärnbo Senaste ändringen i allmänna delen 2018-05-02 Senaste ändringen i inskrivningsdelen

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Förvaltning Sågmyra vägförening ( )

Senaste ändringen i allmänna delen Förvaltning Sågmyra vägförening ( ) Gemensamhetsanläggning Beteckning Falun Gopa ga:2 Nyckel: 200367423 Senaste ändringen i allmänna delen 2015-10-27 Förvaltning Sågmyra vägförening (883200-7655) Rättigheter Ändamål Rättsförhållande Rättighetstyp

Läs mer

Fastighetsregistret. Helårsstatistik år 2017 INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 1 (13) Fastighetsregistret Allmänna delen Innehåll per den 31 december 2017

Fastighetsregistret. Helårsstatistik år 2017 INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 1 (13) Fastighetsregistret Allmänna delen Innehåll per den 31 december 2017 INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 1 (13) Fastighetsregistret Helårsstatistik år 2017 Fastighetsregistret Allmänna delen Innehåll Levande objekt i allmänna delen Avregistrerade objekt i allmänna delen Levande

Läs mer

Produktbeskrivning: Fastighetsindelning Visning

Produktbeskrivning: Fastighetsindelning Visning 1(23) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2016-01-18 1.3 1.1.1 Produktbeskrivning: Fastighetsindelning Visning Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 2 1.1 Innehåll...

Läs mer

Fastighetsregistret. Statistik kvartal INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 1 (12) Fastighetsregistret Allmänna delen Innehåll per den 31 mars 2019

Fastighetsregistret. Statistik kvartal INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 1 (12) Fastighetsregistret Allmänna delen Innehåll per den 31 mars 2019 INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 1 (12) Fastighetsregistret Statistik kvartal 1 2019 Fastighetsregistret Allmänna delen Innehåll Levande objekt i allmänna delen Avregistrerade objekt i allmänna delen Levande

Läs mer

Väg Last Officialservitut /6.3. Anmärkning: Brunns vägförening har rätt till väg (Fagerholmsvägen) på Brunn ga:1

Väg Last Officialservitut /6.3. Anmärkning: Brunns vägförening har rätt till väg (Fagerholmsvägen) på Brunn ga:1 Gem en sam h et san l äg g n i n g Beteckning Värmdö Brunn ga:2 Nyckel: 010267677 Senaste ändringen i allmänna delen 2015-02-11 Anmärkning: Anläggningen sektionsindelad Förvaltning Brunns vägförening (717905-0385)

Läs mer

http://hamtplats.lantmateriet.se/finfo/protect/fsokavtal/servlet/fastighetsok

http://hamtplats.lantmateriet.se/finfo/protect/fsokavtal/servlet/fastighetsok Sida 1 av 6 Allmän fastighetsinformation, Taxeringsinformation 11 Januari 2010 Fastighet Beteckning Senaste ändringen i Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Nyköping Svärdsklova 2:1 allmänna delen inskrivningsdelen

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Ljunghem

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Ljunghem Fastighet Beteckning Skövde Ljunghem 19:1 Nyckel: 140463591 Senaste ändringen i allmänna delen 2018-03-21 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2005-12-16 13:00 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2018-05-02

Läs mer

Eslövs kommun utbjuder följande fastighet till försäljning

Eslövs kommun utbjuder följande fastighet till försäljning Eslövs kommun utbjuder följande fastighet till försäljning GÅRDSTÅNGA VANDRARHEM Fastigheten Eslöv Gårdstånga 1:5 med adress Flyingevägen 40, Flyinge, utbjuds till försäljning mot anbud. På fastigheten

Läs mer

FURUTORP 10 Agneta Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare Bo Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare. Erhåller andel i nybildad samfällighet Gustafsberg s:1

FURUTORP 10 Agneta Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare Bo Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare. Erhåller andel i nybildad samfällighet Gustafsberg s:1 Aktbilaga BE Sida Beskrivning 205--30 Ärendenummer AB3675 Förrättningslantmätare Sofia Adolfsson Ärende Fastighetsreglering och anläggningsförrättning berörande Gustafsberg m fl Kommun: Lidingö Län: Stockholm

Läs mer

INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 2015:2 1 (11) Fastighetsregistret

INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 2015:2 1 (11) Fastighetsregistret INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 2015:2 1 (11) Fastighetsregistret Statistik t o m kvartal 1 2015 Fastighetsregistret Allmänna delen Innehåll Levande objekt i allmänna delen Avregistrerade objekt i allmänna

Läs mer

Produktbeskrivning: Nedladdning uttag

Produktbeskrivning: Nedladdning uttag 1(21) Datum: Dokumentversion: Avser version av teknisk beskrivning FR Nedladdning: 2018-09-12 1.7 1.3 Produktbeskrivning: Nedladdning uttag Innehållsförteckning 1 Översiktlig beskrivning... 2 2 Funktioner...

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen 2008-10-02. Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2015-04-01 Församling Susedalen Socken: Asige

Senaste ändringen i allmänna delen 2008-10-02. Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2015-04-01 Församling Susedalen Socken: Asige Fast i g h et Beteckning Falkenberg Knobesholm 1:3 Nyckel: 130073847 Senaste ändringen i allmänna delen 2008-10-02 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2013-03-26 13:00 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen

Läs mer

Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, skiktindelad

Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, skiktindelad 1(13) D atum: D ok umentversion: A vser tjänstens gränssnittsversion: 2015-02-17 1.1 1.1 Produktbeskrivning: Topografisk webbkarta Visning, skiktindelad Förändringsförteckning Innehållsförteckning 1 Allmän

Läs mer

Metria FastighetSök - Pajala Keräntöjärvi 7:1

Metria FastighetSök - Pajala Keräntöjärvi 7:1 Fastighet Beteckning Pajala Keräntöjärvi 7:1 Nyckel: 250059641 Församling Pajala Socken: Junosuando Jordnatur Krono Observera Pågående ärenden Status Senaste ändringen i allmänna delen 2012-01-18 Senaste

Läs mer

FASTIGHETSUTDRAG - NOL GA:15

FASTIGHETSUTDRAG - NOL GA:15 Datum 2014-12-18 Beteckning Lantmäteriförättning Församling Ändamål Ale Nol GA:15 Godkänd FR: 2014-04-09 1 = Lantmäteriförättning pågår 2009-11-13 Frågor om Lantmäteriförättningen ovan ställs till ajourförande

Läs mer

Tuna 9:56 Skala 1:500

Tuna 9:56 Skala 1:500 Tuna 9:56 Skala 1:500 Fastighet Beteckning: TUNA 9:56 Fastighetsnyckel: 10212517 Modifierad datum: 2011-05-15 15:53:41 Uppgift om tomträtt: N Adress Södra Åsvägen 3 18452 Österskär Österåker Taxerad ägare

Läs mer

Formatbeskrivning Överföringsformatet i Fastighetsregistret

Formatbeskrivning Överföringsformatet i Fastighetsregistret L A T M Ä T E R I E T Formatbeskrivning Överföringsformatet i gäller produkterna Fastighetsuttag, Fastighetsavisering Fullständig och Fastighetsavisering - Förenklad Formatbeskrivning_OFF_11.00_20141001.docx

Läs mer

Gemensam ajourhållning av ett sammanhållet byggnadsobjekt

Gemensam ajourhållning av ett sammanhållet byggnadsobjekt Gemensam ajourhållning av ett sammanhållet byggnadsobjekt Kommunala Lantmäteridagar Göteborg 18-19 maj 2011 Ulrika Johansson, Ulrika Roos 2011-05-20, Kommunala Lantmäteridagar 2011 Gemensam ajourhållning

Läs mer

INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 2013:1 1 (11) Fastighetsregistret

INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 2013:1 1 (11) Fastighetsregistret INFORMATION FRÅN LANTMÄTERIET 213:1 1 (11) Fastighetsregistret Helårsstatistik år 212 Fastighetsregistret Allmänna delen Innehåll Levande objekt i allmänna delen Avregistrerade objekt i allmänna delen

Läs mer

Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg

Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg Göran Carlsson verksamhetsutvecklare Lantmäteriet Utbildningsdag om gemensamhetsanläggning för vatten och avlopp, Göteborg 2016-04-13 Innehåll Vad

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2014-03-27 Ärendenummer AB133531 Förrättningslantmätare Johan Jepson Ärende Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Blivande

Läs mer

https://www5.infotorg.se/ff/sokff?mode=taxi&fastny= &q=dalom%

https://www5.infotorg.se/ff/sokff?mode=taxi&fastny= &q=dalom% Sida 1 av 5 Fastighetsinformation - utökad taxeringsinformation Fastighet Fastighetsbeteckning: HÄRNÖSAND DALOM 2:16 Kommun (kommunkod): HÄRNÖSAND (80) Senast ajourfört, fastighetsregistret: 2016-01-12

Läs mer

KOMMENTAR TILL STADGARNA

KOMMENTAR TILL STADGARNA KOMMENTAR TILL STADGARNA Vid hänvisning till lagrum avser SFL lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Till ingressen Till 1 Till 2 SFL innehåller tvingande regler för föreningsförvaltningen

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga BE1 Sida 1 (4) Beskrivning 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

Planer, bestämmelser och rättigheter Visning

Planer, bestämmelser och rättigheter Visning 1(9) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-09-12 2,0 1.1 Produktbeskrivning: Planer, bestämmelser och rättigheter Visning LANTMÄTERIET ÅÅÅÅ-MM-DD 2 (9) Innehållsförteckning 1

Läs mer

Remiss. Lantmäteriets promemoria Avskaffande av kvartersregistret inom fastighetsregistret

Remiss. Lantmäteriets promemoria Avskaffande av kvartersregistret inom fastighetsregistret Regeringskansliet Justitiedepartementet Enheten för fastighetsrätt och associationsrätt André Mossberg 08-405 90 79 andre.mossberg@regeringskansiiet.se Remiss 2017-12-12 Ju2017/07556/L1 Se sändlista ink.

Läs mer

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man?

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? En guide över arbetsgången vid bildandet av gemensam VA-anläggning i samband med anslutning till allmänt VA-nät Varför allmänt vatten och avlopp? Under 2009 beslutades

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Styrsö

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Styrsö Fastighet Beteckning Göteborg Brännö 4:43 Nyckel: 140016753 Senaste ändringen i allmänna delen 2014-03-26 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2016-03-21 10:54 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2016-04-18

Läs mer

mirjö och Samhällsbyggnad Eslöv Hänskjutande till nämnd för prövning enligt 4:25a Fastighetsbildningslagen (FBL) ?(I1 i

mirjö och Samhällsbyggnad Eslöv Hänskjutande till nämnd för prövning enligt 4:25a Fastighetsbildningslagen (FBL) ?(I1 i mirjö och Samhällsbyggnad Eslöv LAN TMÄT ERIET?(I1 i4113-26 Aktbilaga Sida 1 Hänskjutande till nämnd för prövning enligt 4:25a sbildningslagen (FBL) 2014-03-21 Ärendenummer M131798 Förrättningslantmätare

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2016-08-29 Ärendenummer AB132097 Förrättningslantmätare David Fors Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12 Kommun: Nynäshamn Län: Stockholm Gemensamhetsanläggning

Läs mer

Fastighetsinfo FASTIGHET TYRESÖ BREVIK 1:362

Fastighetsinfo FASTIGHET TYRESÖ BREVIK 1:362 Fastighetsinfo FASTIGHET TYRESÖ BREVIK 1:362 Aktualitet FR: 2015-10-13 Objektid: Nyckel (fnr): 010422700 909a6a46-a2bf-90ec-e040-ed8f66444c3f Län: Kommun: Distrikt: 01, STOCKHOLM 38, TYRESÖ 212078, TYRESÖ

Läs mer

TJÄNSTEBESKRIVNING FASAD Tjänstebaserad direktåtkomst Byggnad 2015-11-27

TJÄNSTEBESKRIVNING FASAD Tjänstebaserad direktåtkomst Byggnad 2015-11-27 TJÄNSTEBESKRIVNING FASAD Tjänstebaserad direktåtkomst Byggnad 2015-11-27 Extern dokumentation - fasadsystemet Dokumentation Tjänstebaserad uppdatering: Startsida Informationsutbytesmodeller (IUM): http://www.lantmateriet.se/global/qualiware/specifikation-gdl/index.htm

Läs mer

Produktbeskrivning: GSD-Tätort, raster

Produktbeskrivning: GSD-Tätort, raster 1(6) D atum: D ok umentversion: 2015-10-01 1.7 Produktbeskrivning: GSD-Tätort, raster LANTMÄTERIET 2015-10-01 2 (6) Innehållsförteckning 1 Allmän beskrivning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Geografisk täckning...

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Fastighet Beteckning Nyckel: 140710500 Socken: ärtemark Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Senaste ändringen i allmänna delen 2015-08-21 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2014-02-14

Läs mer

Metria FastighetSök - Dals-Ed Rörviken 2:48

Metria FastighetSök - Dals-Ed Rörviken 2:48 038 Allmän+Taxering 2015-09-17 Fastighet Beteckning Dals-Ed Rörviken 2:48 Nyckel: 140720444 Senaste ändringen i allmänna delen 2010-08-19 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2015-04-23 Anmärkning: Kan

Läs mer

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut.

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-01 Ärendenummer AB09772 Förrättningslantmätare Pia Kihlström Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4 Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Sammanfattning

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Fastighet Beteckning Nyckel: 140710499 Socken: ärtemark Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Senaste ändringen i allmänna delen 2017-06-09 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2014-02-14

Läs mer

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Lommeland

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Lommeland Fastighet Beteckning Senaste ändringen Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Strömstad Lommelands-Mörk 2:9 i allmänna delen inskrivningsdelen inskrivningsdelen Nyckel: 140241186 2010-11-11 2016-02-18

Läs mer