HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur"

Transkript

1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 24 Ekonomisk redovisning januari-april Kvalitetsredovisning Pedagogisk omsorg 27 Härjedalens kulturcentrum 28 Fritidsgårdar, målgrupper 29 Information sökbild gymnasieskolan 30 Handläggning ansökningar gymnasieskolan 31 Filial Härjedalens gymnasium i Funäsdalen 32 Förslag ny gymnasieutbildning inom ämnet lokal förvaltning 33 Lokalbyte Södra skolan/norra skolan 34 Medborgarförslag från arbetsgruppen Barnens bästa i Hogdalsbygden om alternativa lösningar för högstadiet i Ytterhogdal 35 Medborgarförslag från Therese Svensson om alternativa lösningar för högstadiet i Ytterhogdal 36 Återremiss på motion om alternativa lösningar för högstadiet i Ytterhogdal 37 Kommunens kvalitet i korthet 38 Delfinansiering digitalutrustning biograf Ytterhogdal 39 Delegationsbeslut 40 Meddelanden

2 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Plats och tid Vemdalens skola, kl Beslutande Leif Nilsson (S) ordförande Gunnar Hedin (C) Sune Halvarsson (S) Elinor Söderlund (S) Pontus Nissblad (M) Roland Persson (VH) Sara Larsson (M), tjänstgörande ersättare, 29-32, Övriga deltagare Gunnel Weinz, föredragande Monika Erlandsson, sekreterare Barbro Nässelqvist, rektor gymnasieskolan, Bertil Andersson, Hede, 32 Fredrik Jonasson, ekonom, 24, 33 Tina S Hammargård, rektor Norra skolan, 33 Utses att justera Roland Persson Tidpunkt Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare... Paragrafer Monika Erlandsson... Leif Nilsson... Roland Persson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Sammanträdesdatum Ansl uppsättning Ansl nedtagande Förvaringsplats Underskrift Medborgarhuset, Sveg... Monika Erlandsson

3 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 24 Ekonomisk redovisning januari-april 2012 Dnr Ekonomisk rapport för perioden januari-april 2012 redovisades. Resultatet för perioden är -998 tkr. Prognosen för hela året är -700 tkr. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna redovisningen och lägga den till handlingarna.

4 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 25 Kvalitetsredovisning 2011 Dnr I skollagen finns bestämmelser om systematiskt kvalitetsarbete som innebär att utbildningen systematiskt och kontinuerligt ska planeras, följas upp och utvecklas samt dokumenteras. Detta ska ske på huvudmannanivå liksom på enhetsnivå. Kvalitetsredovisning för år 2011 redovisas. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna redovisningen. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

5 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 26 Pedagogisk omsorg Dnr Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg som inte är förskola eller fritidshem. Pedagogisk omsorg kan t ex vara familjedaghem och flerfamiljssystem. Den som vill bedriva pedagogisk omsorg ska ha godkännande av den kommun där verksamheten ska bedrivas. Kommunens riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för enskild pedagogisk omsorg behöver revideras avseende personalens utbildning. Information lämnades om verksamhet inom pedagogisk omsorg som bedrivs i kommunens egen regi. För närvarande finns två familjedaghem i Sveg. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner informationen och beslutar att riktlinjerna för godkännande och rätt till bidrag för enskild pedagogisk omsorg kompletteras under punkten Personal med: I Härjedalens kommun är kravet på personalens utbildning lägst barnskötarutbildning - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

6 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 27 Härjedalens Kulturcentrum Dnr Paret Flavia Devonas, balettdansös från Schweiz och Andreas Hoffmann, flöjtist och dramaturg från Tyskland arbetar för närvarande med att förvandla gamla Folkets Hus i Lillhärdal till ett internationellt kulturcentrum. Paret har planer på och en förhoppning om att i huset ska flera konstformer som teater, dans och musik förekomma. De kommer att anordna utbildningar och har även planer på att öppna ett galleri. Namnet är Härjedalens Kulturcentrum och drivs som en ideell förening. Under sommaren 2012 ska en sommarakademi anordnas med syfte att genom kursverksamhet ge amatörer, studenter och unga artister möjlighet att fördjupa sina kunskaper under ledning av professionella konstnärer och pedagoger. Projektet relaterar till de delar i länskulturplanen som beskriver samverkan med de fria kulturskaparna, civilsamhälle och internationalisering. Härjedalens kulturcentrum har från kommunen sökt ekonomiskt bidrag för arrangemanget sommarakademin med kr. Härjedalens kulturcentrum har från kommunen beviljats ett bidragsstöd med kr och ett bidrag med kr för framtagande av marknadsföringsmaterial. Härjedalens kulturcentrum har i kontakt med kultur- och fritidschefen frågat om möjligheter finns att få ytterligare finansiellt stöd via kommunen. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar överlämna frågan om ytterligare ekonomiskt stöd till kommunstyrelsen. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

7 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 28 Fritidsgårdar, målgrupper Dnr Kommunens fritidsgårdar är idag öppna för alla ungdomar utan styrning mot en viss målgrupp. Detta medför vissa problem, främst vid fritidsgården i Sveg. Förslag på ändring som innebär en tydligare styrning mot bestämda målgrupper presenterades. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar om följande ändring: Grundregeln är att fritidsgårdarna är öppna för ungdomar inskrivna i kommunal skolverksamhet. Fritidsgårdarna ändrar namn till ungdomsgårdar för att lämna mer plats för högstadie- och gymnasieungdomar. Fritidsledarna får mandat att godkänna äldre ungdomar, som står utanför grundregeln men som fungerar som goda förebilder för de yngre, att fortsätta vistas på gården som ideella resurser. Denna undantagsregel kallas mentorskapsprogrammet. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar om följande ändring: Grundregeln är att fritidsgårdarna är öppna för ungdomar upp till 18 år och/eller ungdomar inskrivna i gymnasieskola. Fritidsgårdarna ändrar namn till ungdomsgårdar för att lämna mer plats för högstadie- och gymnasieungdomar. Fritidsledarna får mandat att godkänna äldre ungdomar, som står utanför grundregeln men som fungerar som goda förebilder för de yngre, att fortsätta vistas på gården som ideella resurser. Denna undantagsregel kallas mentorskapsprogrammet.

8 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 29 Sökbild gymnasiet inför läsåret 2012/13 Dnr Nbfk Intagningsstatistik för gymnasieprogram vid Härjedalens gymnasium inför läsåret 2012/13 redovisades. För närvarande finns 51 st förstahandssökande. Bilden kan komma att förändras. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna redovisningen.

9 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 30 Handläggning av ansökningar till gymnasieskolan Dnr Nbfk Härjedalens kommun och Jämtlands Gymnasieförbund har slutit avtal som innebär att Jämtlands Gymnasieförbunds intagningskansli handlägger intagning av elever till Härjedalens gymnasium. Kostnaden för 2011 var kr för handläggning av 57 sökande elever. Nämnden för bildning, fritid och kultur har gett gymnasieskolans rektorer i uppdrag att ta fram underlag som visar för- och nackdelar med egen hantering av ansökningar till gymnasieskolan samt lämna förslag på hur hantering ska ske. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 13, att uppdra till gymnasieskolans rektorer att återkomma med förslag vid nämndens möte i maj. Redovisning lämnades av rektor vid gymnasieskolan. Kostnaden för egen handläggning av intagning av elever till gymnasieskolan är relativt hög i förhållande till de fördelar detta kan ha. I stället föreslås att mer utförlig information inhämtas från intagningskansliet i ett tidigare skede i intagningsprocessen. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar att även i fortsättningen anlita Jämtlands Gymnasieförbunds intagningskansli för handläggning av intagning av elever till Härjedalens gymnasium.

10 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 31 Filial Härjedalens gymnasium i Funäsdalen Dnr Nbfk Förslag har lämnats från en grupp bestående av föräldrar, lärare och föreningsaktiva i Funäsdalen om att starta en filial till Härjedalens gymnasium i Funäsdalen. Funäsdalen och dess närområde är ett attraktivt område och en expansiv del av kommunen vilket skulle kunna innebära ett ökat elevunderlag med inflyttning samt att elever från andra delar av Sverige väljer Funäsdalen som studieort. Färre elever skulle välja att flytta till andra kommuner då ortens ungdomar ges möjlighet till gymnasiestudier på hemmaplan. Förslaget innebär att två nationella program startas i Funäsdalen. Undervisning bedrivs i Funäsdalen, via telebild/internet och till viss del i Sveg. möjlighet att välja specialidrott ska finnas (längd, alpint, skicross, skoter etc). Förutsättningar för träning och tävling av vinteridrotter är goda då anläggningar och tränarkompetens finns på orten. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 47, att ge gymnasieskolans rektorer i uppdrag att undersöka möjligheterna att bedriva delar av gymnasieskolan i Funäsdalen. Gymnasieskolans rektorer lämnar redovisning. Kontakt med Skolverket har tagits för att klargöra frågan om distansundervisning. Svaret är att det inte finns något lagstöd för att bedriva undervisning på distans i dagsläget. Detta innebär att förslaget i sin nuvarande form inte kan fullföljas. Ska gymnasieundervisning bedrivas i Funäsdalen måste den bedrivas konventionellt. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade, , 52, att ge gymnasieskolans rektorer i uppdrag att ytterligare utreda frågan ur olika synvinklar, såsom ny skollag, pedagogiska och ekonomiska konsekvenser. Det alternativ som finns är konventionell gymnasieundervisning då det inte finns något lagstöd för distansundervisning i nuläget. Ett exempel på konventionell undervisning med samhällsvetenskapsprogrammet redovisades. För att bedriva gymnasieundervisning i Funäsdalen krävs ungefär 4 lärartjänster utifrån skolförfattningar och kommande reform om lärarlegitimation. För att kunna erbjuda specialidrott som nationellt

11 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur godkänd idrottsutbildning bedöms behovet vara ytterligare 1 heltidstjänst. Konventionell undervisning på två orter kräver resurser och i dagsläget finns inte utrymme för Härjedalens gymnasium att bedriva konventionell undervisning på ytterligare en ort. Frågan om ändring av lagstiftning när det gäller distansundervisning i gymnasieskolan är under beredning. Interaktiv undervisning ska utvecklas och användas för att underlätta och stödja elever i kunskapsutvecklingen samt ska studier på distans underlättas i den utsträckning skolan finner möjlig. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 94, ge arbetsutskottet i uppdrag att tillsammans med gymnasieskolans rektorer ytterligare utreda frågan ur ett helhetsperspektiv där gymnasieskolans program och verksamhet är utgångspunkter. Ordförande och bitr rektor vid gymnasieskolan avser besöka Funäsdalen för att möta representanter från den grupp som lämnat förslaget. Redovisning från besöket lämnades vid nämndens möte och nämnden beslutade fortsätta dialogen med den grupp som lämnat förslaget. Rektor vid gymnasieskolan informerade ytterligare om olika förutsättningar i frågan. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar tillsätta en grupp som får uppdraget att diskutera vilka förutsättningar som krävs samt ge förslag till lösningar och organisation inför en eventuell start av gymnasiefilial läsåret 2013/14. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar tillsätta en grupp som får uppdraget att diskutera vilka förutsättningar som krävs samt ge förslag till lösningar och organisation inför en eventuell start av gymnasiefilial läsåret 2013/14. - Att ingå i gruppen utses: rektor för gymnasieskolan, Barbro Nässelqvist (sammankallande), Malin Bertilsson, Funäsdalen, Leif Nilsson och Pontus Nissblad från nämnden för bildning, fritid och kultur.

12 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 32 Förslag ny gymnasieutbildning inom ämnet lokal förvaltning Dnr Nbfk Regeringsskrivelsen En samlad naturvårdspolitik (2001/202:173) uttrycker vikten av lokalt engagemang som en förutsättning för att skapa en hållbar naturvård i Sverige. Bertil Andersson, Hede, har lämnat förslag om en ny utbildningslinje på gymnasienivå som handlar om lokal förankring av naturvård. I Hede har en grupp för lokal förvaltning bildats och förslagsställaren ser att det finns ett stort behov av kunskap inom området och föreslår därför att gymnasieskolan undersöker möjligheterna att starta en utbildning. Utbildningsmål som anges är kännedom om olika former av naturskydd som finns i Sverige, kunskap om tankarna bakom begrepp som lokalt deltagande, ta tillvara lokal kunskap och lokal förvaltning, kännedom om statens organisation för naturskydd/vård i Sverige, kunskapsuppbyggnad i projektledning med inriktning mot naturvård/tillgänglighet/sysselsättning och utbildning om kulturmiljöer. En utredning bör göras för att ta reda på om utbildningen kan profileras inom ramen för ett nationellt program. För att anordna en utbildning som avviker från de nationella programmen ska ansökan göras hos Skolverket. Ansökan om särskilda varianter och riksrekrytering med lokala kurser ska ske senast 31 januari året innan utbildningen ska starta. Detta innebär att en eventuell ansökan tidigast kan göras senast 31 januari 2013 med utbildningsstart hösten Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 12, att uppdra till rektor vid gymnasieskolan att utreda möjligheterna att starta en gymnasieutbildning och att bjuda in Bertil Andersson till nämndens möte i maj. Rektor vid gymnasieskolan lämnade information från möte med grupp för lokal förvaltning i Hede. Bertil Andersson presenterade sitt förslag vid nämndens möte. En utbildning enligt det presenterade förslaget är inte möjlig att genomföra inom gymnasieskolan utan inrättas lämpligen i en eftergymnasial utbildning, t ex yrkeshögskola eller folkhögskola.

13 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna informationen och har inte för avsikt att starta en gymnasial utbildning inom området lokal förvaltning.

14 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 33 Lokalbyte Södra skolan/norra skolan Dnr Nbfk Förslag har lagts fram på att flytta årskurserna F-6 till Södra skolan som då blir en grundskola F-9. Gymnasieskolan flyttar till Norra skolan som blir en ren gymnasieskola. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 67, att ge berörda rektorer i uppdrag att till nämnden framföra synpunkter på förslaget. Inkomna synpunkter redovisades Det finns stora pedagogiska fördelar med en sammanhållen grundskola för årskurserna F-9. De nya styrdokumenten, skollag 2011 och läroplan för grundskolan 2011 betonar skolans kunskapsmål och samtliga elevers rätt till kunskap. Lärarna på grundskolan ges genom omorganisationen förutsättningar att skapa gemensam syn kring kunskap, medvetet förhållningssätt, pedagogiska metoder och att utforma en röd tråd i lärandet från förskoleklass till årskurs 9. Gymnasieskolan är en egen skolform med egen läroplan. Verksamheten särskiljs från grundskolan och får egna lokaler. En genomgång av de bägge skolornas inomhus- och utemiljöer behöver göras innan ställning tas till förslaget att flytta de olika verksamheterna. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 80, ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att tillsammans med arkitekt ta fram en utredning med förslag på lösningar hur lokaler och utemiljöer i de bägge skolorna ska anpassas för en F-9 skola vid Södra skolan och en gymnasieskola vid Norra skolan. Förvaltningschefen redogjorde för olika förslag som presenterats av arkitekten. Utredningen fortsätter för att hitta ett förslag som bedöms vara lämpligt att gå vidare med. Tina S Hammargård lämnade information från arkitektens ombyggnadsförslag av Södra och Norra skolan. Kostnadsbedömning redovisades. - Nämnden för bildning, fritid och kultur förordar ombyggnad av Södra och Norra skolan och beslutar överlämna förslag och redovisad kostnadsbedömning till kommunstyrelsen för vidare handläggning.

15 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 34 Medborgarförslag från Arbetsgruppen Barnens bästa i Hogdalsbygden om alternativa lösningar för högstadiet i Ytterhogdal Dnr Ks Arbetsgruppen Barnens bästa i Hogdalsbygden har lämnat ett medborgarförslag om att utredning ska göras av olika alternativ för Ytterhogdals högstadium samt att beslut angående motion om alternativa lösningar för högstadiet i Ytterhogdal ska avvaktas på grund av bristfällig utredning. Enligt förslagsställarna bör utredningen ge svar på olika frågeställningar inom tre olika alternativ. De tre alternativen är: 1. Högstadiet kvar 2. Samarbete mellan Ytterhogdals och Svegs rektorsområde gällande högstadiet 3. Högstadiet läggs ned Kommunstyrelsen har överlämnat medborgarförslaget till nämnden för bildning, fritid och kultur för remissyttrande. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 15, att uppdra till förvaltningschefen att ta fram förslag på svar. Förslag till remissvar presenterades. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna förslag till remissvar. - Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner förslag till remissvar och föreslår att medborgarförslaget bifalles så till vida att en utredning görs om olika alternativ för Ytterhogdals högstadium. - Utredning lämnas till kommunstyrelsen.

16 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 35 Medborgarförslag från Therese Svensson om alternativa lösningar för högstadiet i Ytterhogdal Dnr Ks Therese Svensson, Ytterhogdal, har lämnat ett medborgarförslag om att utredning ska göras av olika alternativ för Ytterhogdals högstadium. Enligt förslagsställaren bör utredningen ge svar på olika frågeställningar när det gäller att ha högstadiet i Ytterhogdal kvar. Kommunstyrelsen har överlämnat medborgarförslaget till nämnden för bildning, fritid och kultur för remissyttrande. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 16, att uppdra till förvaltningschefen att ta fram förslag på svar. Förslag till remissvar presenterades. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna förslag till remissvar. - Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner förslag till remissvar och föreslår att medborgarförslaget bifalles så till vida att en utredning görs om olika alternativ för Ytterhogdals högstadium. - Utredning lämnas till kommunstyrelsen.

17 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 36 Motion om alternativa lösningar för högstadiet i Ytterhogdal Dnr Ks Anna-Lena Andersson (S) och Solveig Haugen (S) föreslår alternativa lösningar innan beslut tas om en eventuell nedläggning av skolår 7-9 (högstadiet) i Ytterhogdal. De alternativa lösningarna är att interaktiva undervisningsmetoder ska prövas (distansundervisning) samt att vissa ämnen kan erbjudas/läsas i Sveg under högst 1 dag/vecka. Kommunfullmäktige har överlämnat ärendet till kommunstyrelsen för beredning. Nämnden för bildning, fritid och kultur ska till kommunstyrelsen lämna remissvar i ärendet. Nämnden för bildning, fritid och kultur har , 71, beslutat ge rektor i Ytterhogdal uppdraget att göra en utredning i frågan och lämna redovisning vid nämndens möte i oktober. Rektor i Ytterhogdal har lämnat följande synpunkter: När det gäller distansundervisning får sådan undervisning endast användas för enskilda ämnen vid utökning av ett utbud som inte skolan har. Distansundervisning skall inte ersätta ordinarie undervisning utan skall användas som komplement till ordinarie undervisning. När distansundervisning sker i vissa ämnen skall elever dessutom ha undervisning i dessa ämnen där läraren och eleven befinner sig på samma ställe. I enlighet med ny skollag ska beslut om eventuell distansundervisning i vissa ämnen fattas av rektor och inte av nämnden. När det gäller förslaget om att elever från Ytterhogdal ska läsa en dag/vecka i Sveg är sådan organisering styrd genom skollag till rektor. Rektor har ansvar för skolans inre organisation. Rektor anser att förslaget inte har några ekonomiska eller pedagogiska fördelar. Nämnden för bildning, fritid och kultur föreslog , 76, kommunfullmäktige att avslå motionen. Kommunfullmäktige beslutade , 137, att återremittera motionen till kommunstyrelsen för fortsatt utredning. Kommunstyrelsen har överlämnat motionen till nämnden för bildning, fritid och kultur för remissyttrande.

18 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 17, att uppdra till förvaltningschefen att ta fram förslag på remissvar. Förslag till remissvar lämnas. I remissvaret förtydligas ansvarsfrågan för skolan. Huvudmannens (kommunen) uppgift är att skapa de förutsättningar som behövs i verksamheten för att nå målen. På lokal nivå är det rektor, som utifrån ett statligt myndighetsansvar reglerat i skollagen, ska utforma skolans verksamhet så att eleverna får förutsättningar att uppnå målen i läroplaner och kursplaner. Rektor fattar beslut om den övergripande organisationen av det pedagogiska arbetet, t ex om distansundervisning i vissa ämnen. Huvudmannen får inte fatta sådana beslut som enligt skollagen ska fattas av rektor. Nämnden ställer sig positiv till att samtliga skolor i kommunen använder ny teknik för att stödja undervisning och elevers lärande. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna förslag till remissvar. - Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner förslag till remissvar och föreslår att motionen avslås med motiveringen att nämnden inte äger frågan om distansundervisning och organisering av det pedagogiska arbetet. - Utredning lämnas till kommunstyrelsen.

19 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 37 Kommunens kvalitet i korthet Dnr Sveriges kommuner och landsting (SKL) genomför årligen undersökningar av kommunens kvalitet ur fem olika perspektiv tillgänglighet, trygghet, information och delaktighet, effektivitet samt kommunen som samhällsutvecklare. Syftet är att kommuninnevånarna skall få information om kvaliteten på den service som kommunen tillhandahåller. Resultaten ska också användas som en del i styrningen och verksamhetsutvecklingen för kommunen. Nämnden för bildning, fritid och kultur ska utifrån resultaten sätta mål för sin verksamhet och redovisa dessa för kommunledningen. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar att redovisa mål i verksamhetsplan 2012 då dessa motsvarar de förbättringsområden som kommer fram i undersökningen. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag och lämnar kommentarer till målen enligt bilaga.

20 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 38 Digitalisering av biografen i Ytterhogdal Dnr Ks Sverige har nu nått den tidpunkt när ett skifte till digital teknik på landets biografer kommer att genomföras och när endast ett fåtal analoga filmkopior distribueras. En sammanslutning av de stora filmbolagen, kallad DCI (Digital Cinema Initiatives), har tagit fram en kravspecifikation för digital biografvisning. Denna innehåller bland annat ett krav på 2K, vilket är samlingsnamnet på projektor och server som uppfyller DCI:s standard. En digitalisering av biografutrustningen i Ytterhogdal öppnar ett flertal nya möjligheter för kommunen. Förutom visning av traditionell biofilm kan uppkoppling ske till olika typer av evenemang, som konserter, föreställningar, möten och konferenser. Kommunledningsförvaltningen har föreslagit att kommunen beslutar köpa in digitalutrustning till Folkets Hus i Ytterhogdal. Kostnaderna för digitalutrustningen beräknas till kronor. Leaderstöd har beviljats med kronor av Leader Hälsingebygden och bygdemedel ur näringslivsfonden har beviljats med kronor. Kommunen föreslås finansiera resterande belopp på kronor. Kommunstyrelsen föreslår , 64, att nämnden för bildning, fritid och kultur delfinansierar digitalutrustningen med kronor. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar delfinansiera digitalutrustning till Folkets Hus i Ytterhogdal med kronor.

21 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 39 Delegationsbeslut 2012 Barn, utbildning och fritid Funäsdalen/Bruksvallarna /Lofsdalen Hede/Vemdalen Norra skolan Södra skolan/lillhärdal Ytterhogdal 1-6 Härjedalens gymnasium 3-4 Vuxnas lärande Fritid/Kultur Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner återrapporteringen.

22 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 40 Meddelanden Följande meddelanden föreligger: 1. Statsbidrag för åtgärder som syftar till att stärka arbetet med basfärdigheterna läsa, skriva och räkna, beviljat belopp kr, Skolverket, , dnr Remissyttrande på Högskoleverkets rapport Lärarförsörjningen för de nationella minoriteterna hur kan den tryggas?, , dnr Information om utställning Smycka Sveg, arbetsgruppen Smycka Sveg, , dnr 4. Skrivelse angående villa till salu i Vemdalen i anslutning till skolan, rektor Ros-Marie Hallberg, , dnr Skrivelse angående elev i årskurs 2, Norra skolan, , dnr Nämnden för bildning, fritid och kultur förklarar meddelandena delgivna.

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-05-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 33 Ekonomisk redovisning 1:a kvartalet 2011 34 Kvalitetsredovisning 2010 35 Riktlinjer för

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-03-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Årsredovisning 2011 2 Delegationsordning BFK 3 Handlingsplan för rutiner i särskolan 4

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete, Södra och Norra skolan 2 Organisation grundskolan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-10-25 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Budget 2013 60 Ekonomisk redovisning första halvåret 2012 61 Verksamhetsplan 2013 62 Bidrag

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-12-13 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-12-13 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-12-13 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 94 Filial gymnasieskola i Funäsdalen 95 Systematiskt kvalitetsarbete 96 Organisation Ytterhogdals

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-08-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 41 Budget 2013 42 Bidrag studieförbund 2013 43 Elevenkät årskurs 5 och 8 44 Erbjudande om

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till nämnden för bildning, fritid och kulturs arbetsutskott 2 Val av

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 22 Ekonomisk redovisning 1:a kvartalet 2008 23 Kvalitetsredovisning 2007 24 Handlingsplan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-08-25 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 48 Delårsrapport första halvåret 2011 49 Budget 2012 50 Delegationsordning 51 Sökbild gymnasiet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Ekonomisk långsiktig plan (KELP) 82 Motion vårdnadsbidrag 83 Medborgarförslag tennisbanan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 2 Plats och tid Medborgarhuset, Sveg,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 64 Rapport från lokalsamrådsgrupp 65 Elever som inte fullgör skolplikt 66 Bidrag till fristående

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk redovisning, tredje kvartalet 2009 50 Nämndens sammanträdesdagar 51 Antal friluftsdagar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ekonomisk redovisning, första halvåret 2008 55 Kommentarer till sifferbudget 2009 56 Revidering

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-05-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Ekonomisk redovisning januari-april 2013 31 Programstruktur gymnasieskolan läsåret 2013/14

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-12-07 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 74 Gymnasieskolans struktur och programutbud 75 Ny organisation fritidsenheten 76 Plan skola-omvärld

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av målstyrning.

Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Härjedalens Kommun 23 januari 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Granskningsresultat... 3 3. Bedömning

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering Kommunstyrelsen 2012-11-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 228 Projekt Samordnade servicelösningar, information 229 Hemsändningsbidrag 230 Projekt Inlandsbanan,Destination

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-06-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 60 Budget 2012 socialnämndens verksamheter 61 Socialnämndens verksamheter,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Samhällsbyggnadsnämnden 2011-06-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 46 Medborgarförslag om namnändring på väg i Lillhärdal 47 Rutiner för namnsättning av vägar 48 Översiktsplan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2012-02-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Studiebesök vid socialnämndens verksamheter i Hede 19 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 20 Socialnämndens

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Delegation av arbetsmiljöuppgifter socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Delegation av arbetsmiljöuppgifter socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2014-03-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 31 Ekonomisk rapport 2014 socialnämndens verksamheter 32 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 33

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2012-09-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 121 Budget 2013 122 Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt 123 Infrastrukturprojekt, Funäsdalen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-10-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 73 Verksamhetsplan 2012 74 Motion Landstingets ungdomsting om skolmaten 75 Organisation Ytterhogdals

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-11-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Verksamhetsplan 2014 82 Filial Härjedalens gymnasium i Funäsdalen 83 Barnomsorg på kvällar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-11-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 197 Varumärkesprojekt Härliga Härjedalen 198 Stadgar för Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningar 199 Sammanträdesdagar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2012-03-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 31 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 32 Verksamhetsberättelser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande Kommunstyrelsen 2013-09-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 182 Köp av Sveg 2:3, 2:12 samt Färjestaden 1:14 183 Projekt Påfart Härjedalen, delegationer 184 Delårsrapport januari

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

c) Inbjudan seminarium Kommunerna och föreningslivet Teknikringen

c) Inbjudan seminarium Kommunerna och föreningslivet Teknikringen Kulturnämnden 2010-08-30 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 36. Budgetinformation 37. Kulturnämndens delårsrapport 2010 38. Budget 2011 39. Verksamhetsplan till budget 2011 40.

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden 2015-06-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Ansökan om medgivande för adoption 78 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Samhällsbyggnadsnämnden 2011-05-12 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 36 Värmepumpinstallation Lofsdalens skola 37 Förskolelokaler Funäsdalen 38 Funäsdalens skola, omdisponering

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Konferenslokal, Hede lokalkontor, 09: Johan Fredholm M Gunnar Hedin C Tjänstgörande ersättare Bengt-Arne Persson L Ted Länsberg SD

Konferenslokal, Hede lokalkontor, 09: Johan Fredholm M Gunnar Hedin C Tjänstgörande ersättare Bengt-Arne Persson L Ted Länsberg SD Plats och tid Konferenslokal, Hede lokalkontor, 09:00-11.00 Beslutande Ledamöter Johan Fredholm M Gunnar Hedin C Tjänstgörande ersättare Bengt-Arne Persson L Ted Länsberg SD Övriga närvarande Tina Svensson-Hammargård,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-04-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-04-24 1 Socialnämnden 2012-04-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 44 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 45 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 46 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande Socialnämnden 2014-01-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Revisionsrapport

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2010-03-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Arbetsutskottets protokoll 31 Delegationsbeslut 32 Information 33 MAS, information 34 Årsredovisning 2009 35 Budgetuppföljning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-11-22 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 105 Presentation av samhällsbyggnadsnämndens olika verksamhetsområden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 105 Presentation av samhällsbyggnadsnämndens olika verksamhetsområden Samhällsbyggnadsnämnden 2013-12-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 105 Presentation av samhällsbyggnadsnämndens olika verksamhetsområden 106 Kameraövervakning Svegs flygplats

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-11-03 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 171 Upphandling av mottagandeservice i Ytterhogdal 172 Årets företagare 2010 173 Inflyttarservice

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Mottagandeservice/turistbyråverksamhet i Hede och Vemdalen 2011 138 Skötsel av hållplatser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2013-11-07 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2013-11-07 1 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 45 Val av justerare 46 Val av ordförande för ungdomsrådet 47 Protokollshantering, information 48 Föregående protokoll 49 Uppdatering kontaktlista

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-08-28 1 FORTECKNING Paragraf nr Arenderubrik 62 Ekonomiinformation 63 Information forvaltningschef 64 Nya renhallningsforeskrifter

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD)

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11juni 2013, klockan 16.00-17.35 ande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S), Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.30. Beslutande M Lena Eriksson C Bengt Axbrink FP Sofia Sjöstrand S Peter Landgren S AnnSofi Tureson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 140 Ny kommunledningsorganisation 141 Projektering och ansökan om vattendom för nytt vattenverk i Funäsdalen 142

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-09-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 79 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 80 Delårsrapport per juli månad 2011 äldreomsorgen 81 Socialnämndens

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-04-21 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-04-21 1 Socialnämnden 2015-04-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 50 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 51

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2012-08-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 132 Motion om allmänpolitisk debatt 133 Motion om krav på upphandling av livsmedel 134 Skaftåsens vindkraftsanläggning

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(10) Plats och tid Tjädern sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 15.30. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Eva-Lena Blom,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2010-04-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 52 Kommunchef, presentation 53 Öhrlings PwC, delrapport 54 Arbetsutskottets protokoll 55 Delegationsbeslut 56 Information

Läs mer

Huvudman Beslut

Huvudman Beslut Beslut Huvudman 2017-11-29 kommunen@haparanda.se Dnr 400-2016:11447 Beslut efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning av gymnasieskolan mot de nationella målen i Haparanda kommun Inledning har

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 11:10 12:15 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson

Läs mer

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Plats och tid Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-01-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-01-15 1 Socialnämnden 2015-01-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till socialnämndens arbetsutskott 2015-2018 2 Val av ledamöter och ersättare till

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-30 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 69 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 70 Prognos per juli 2011 socialnämndens verksamheter 71 Socialnämndens

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2015-04-14 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 36 Projekt "Härjedalskontraktet", ansökan om medfinansiering

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

16 Information från informationsdagen den 14 februari 2012.

16 Information från informationsdagen den 14 februari 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-02-29 14 Meddelanden. 15 Anmälan om delegationsbeslut. 16 Information från informationsdagen den 14 februari 2012. 17 Information elevdatorer till Dackeskolan. 18 Yttrande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2013-10-22 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 138 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 139 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 140 Riktlinjer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden Plats och tid hus, kl. 15.00 18.25 Beslutande ledamöter Helena Koch (M), ordförande Bengt-Eric Sandström (FP), 1:e vice ordförande Elin Insulander Hjelm (S), 2:e vice ordförande Ann Larson (M) Esbjörn

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2011-11-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 122 Utdelning av minnesgåvor till anställda 123 Ensamkommande flyktingbarn, information 124 Kommunens organisation:

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-12-04 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-12-04 1 Tekniska nämnden 2008-12-04 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Antagande av ny va-taxa och nya allmänna bestämmelser (ABVA) för brukande av kommunens va-anläggning 78 Upprustningsbidrag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-09-29 1 FORTECKNING Paragraf Arenderubrik nr 74 Ekonomiinformation 75 Information forvaltningschef 76 Budget 2015 77 Nya renh&llningsforeskrifter

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer