Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människadatorinteraktion

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människadatorinteraktion"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människadatorinteraktion (STIMDI) verksamhetsåret var året då STIMDI fyllde 25 år. Styrelsen har under året fortsatt med sitt visions- och kommunikationsarbete där fokus varit på att ta fram en ny grafisk profil och en ny webb. Det har även arrangerats en hel del spännande seminarier och det är något som vi ska fortsätta med även Styrelse STIMDIs styrelse bestod under perioden 3/2-11 till 1/2-12 av: Cathrin Svensson (ordförande) Anna Swartling (kassör) Nils- Erik Gustafsson, (ansvarig för mentorsprogrammet) Maria Lindström (ansvarig för lokala STIMDI- representanter) Anastasia Szmulik (ansvarig för webbplatsen) Linda Mattsson (sekreterare, studentansvarig, ansvarig för bokklubben och Twitter) David Marcusson (ansvarig för event Stockholm) Valberedningen för 2011 har varit: Jan Gulliksen Brita Solvin Revisorer för 2011 har varit: Malin Grahn Erik Borälv Medlemmar Idag ( ) har STIMDI 197 betalande medlemmar plus 10 st ickebetalande medlemmar (gamla pristagare), vilket är en ökning från föregående år med 17 medlemmar. Medlemsavgiften var under kronor. Vi försöker kontinuerligt uppmuntra medlemmar att engagera sig i föreningens verksamhet utöver deltagande på våra olika aktiviteter. I år har vi haft hjälp av

2 flertal medlemmar som mentorer, seminarieledare, arrangörer och posterdesigners. Till dem vill vi rikta ett speciellt tack! Lokala STIMDI-representanter Arbetet med lokala representater har fått stå tillbaka det här året pga andra satsningar i styrelsen som har tagit mycket tid i anspråk. Ekonomi Föreningens resultat- och balansräkning redovisas separat. Föreningen har fortsatt god ekonomi men under året har vi genomfört ett antal stora satsningar som har fått stort genomslag på utgiftsposterna. Under våren genomförde vi en arbetsmarknadskväll för första gången. Den gick med 16170:90 i vinst. Vi genomförde med stor framgång WUD i Sverige för första gången. Trots problem med att få sponsorer gick vi endast med 3819:41 i förlust. I samband med WUD firade vi även att föreningen under året fyllde 25 år. Jubileumsfesten innebar en kostnad på 20212:50. Vi har även avslutat vårt visionsarbete och påbörjat arbetet med att ta fram en ny webbplats, dessa poster har i år landat på strax under 40 tkr. Alla satsningar har kunnat täckas genom användning av snabbt tillgängliga tillgångar på konton i SEB och Marginalen. Aktieindexobligationerna genererade en avkastning på 6,8 %. Fondmixen har haft en mer moderat tillväxt och låg vid årsskiftet på en ökning på 3,5 % under året och 7 % i relation till investerat kapital. Huvuddelen av de snabba tillgångarna placeras löpande på ett konto på Marginalen Bank som har en av de högsta räntorna för konton med fria uttag. Styrelsearbete Under 2011 har styrelsearbetet flutit på bra med de nya styrelserutiner som tagits fram under de senaste åren. Ett bra komplement som kom till under året var en delad Google- kalender för våra aktiviteter i styrelsen. STIMDIs webbplats och mailinglistor Under året har vi påbörjat arbetet med att ta fram en ny webbplats baserat på det visionsarbete som styrelsen genomfört. Vi genomförde under våren och försommaren ett antal workshops med medlemmar och studenter för att ta fram en så bra design som möjligt baserat på våra behov.

3 Därefter anlitades ett utvecklingsföretag för att göra själva programmeringen. Kravspec med designskisser skickades till företaget under sommaren och materialet gicks igenom i augusti. Dessvärre har vi därefter haft problem med att få leveranser ifrån företaget, både överhuvudtaget och i överensstämmande med kravspecen. Detta trots flertal påstötningar i olika former. Enligt planen för genomförandet skulle vi ha genomfört expertutvärdering samt användningstester i oktober- november. Dessa har inte kunnat genomföras. Om inget förändras överväger styrelsen att byta utvecklingsföretag under senvintern. Nyhetsbrev Nyhetsbrevet skickades i regel en gång i månad, via getanewsletter. Styrelsen tagit ett beslut att uppgradera till getanewsletter betaltjänst eftersom getanewsletters gratis tjänst har ett begränsat antal prenumeranter och begränsat antal utsick per månad. Anmälningar I samband med årets WUD har man använt Google docs forms som anmälningsformulär. Detta fungerade relativt bra men har inneburit mycket manuellt arbete i anslutning till avanmälningar och registrering för WUD. Andra alternativ bör undersökas till nästa år. Google docs forms ska dock fortsätta användas som anmälningsformulär för STIMDIs vanliga aktiviteter. Populära sidor och sökord Populära sidor på vår web är De populäraste sökorden som leder till webbsidan är stimdi, interaktionsdesigner jobb och interaktionsdesign jobb interaktionsdesign företag, konsult interaktionsdesign

4 Besökare Ca unika besökare per månad : 872 Jämförelse mellan 2010 och 2011: Användning av sociala nätverk Facebook och LinkedIn används som annons- och medlemsrekryteringskanaler. LinkedIngruppen används även för att diskutera MDI- relaterade ämnen och vilka aktiviteter STIMDI ska arrangera. Webbplatsen uppdateras löpande med de senaste jobbtipsen och med nyheter. Under 2011 började styrelsen använda Twitter. Genom att Twittra informerar vi våra följare (medlemmarna och andra) om våra olika event, vad som händer i styrelsen och citerar intressanta tips från andra twittrare. I skrivande stund 169 följare och vi följer 172 personer/organisationer. Hittills har 243 tweets skrivits. STIMDIs stora pris För 2011 har STIMDI valt att ge sitt Stora pris till Kia Höök på Mobile Life i Kista. Priset offentliggjordes av STIMDIs ordförande Cathrin Svensson på STIMDIS 25- årsjubileumsfest i samband med WUD den 3:e november och motiveringen löd: STIMDIs stora pris går till Kia Höök för att hon förenar en mycket framstående akademisk karriär i Människa- datorinteraktion med att utveckla och sprida kunskap och insikt om interaktionens betydelse, inte minst i mobila tillämpningar, bl.a. genom kompetenscentret Mobile Life.

5 STIMDIs mentorsprogram Under 2011 har STIMDIs mentorprogram haft ett tiotal deltagare (adepter och mentorer). Förutom individuella kontakter mellan varje adept och mentor har vi haft fyra gemensamma möten på KTH, Skatteverket, Myra Design och AMF. På de gemensamma mötena har aktuella projekt och akuta problem diskuterats, men även olika metoder och tekniker presenterats och tillämpats. Ett avslutande möte kommer att hållas på Kungliga biblioteket och avrundas med en gemensam middag. Bokklubben Under 2011 startade STIMDI en bokklubb. Den fungerade så att de som vill läste en utvald bok inom något MDI- relaterat ämne för att därefter träffas och diskutera boken. Träffarna ägde rum hos någon av deltagarnas företag. En diskussionsledare (ofta från styrelsen) ledde diskussionen och såg till att alla fick komma till tals. På varje träff bestämdes vilken bok som skulle läsas till nästa gång. Deltagandet på bokklubbsträffarna har varit ca 5-7 personer och det har varit mycket uppskattat. Sammanfattningar av diskussionerna och gemensamt omdöme om böckerna har publicerats på webben efter varje träff. Målet har varit att få till 2 träffar per termin. Följande böcker lästes under 2011: Seductive Interaction Design: Creating Playful, Fun, and Effective User Experiences (Voices That Matter) Subject To Change Selling Usability A Project Guide to UX Design Arbetsmarknadskvällen I år arrangerade vi för första gången en arbetsmarknadskväll för studenter. Fem företag betalade för en utställningsplats: Antrop AB, EDB Consulting Group AB, Metamatrix AB, NTech Consulting AB och Valtech AB. Kvällen arrangerades på KTH och vi bjöd på fika. Vi erbjöd även företagen att hålla korta seminarier vilket några av företagen valde att göra. Vi hade uppskattningsvis 100 studenter som besökte oss och vi fick bra betyg av deltagarna. Företagen hade en del förslag på förbättringar men ansåg överlag att vi gjort ett bra jobb för att vara förstagångsarrangörer. Framförallt uppskattade både studenter och företag att det var en arbetsmarknadskväll helt inriktad på vår bransch.

6 World Usability Day STIMDI arrangerade WUD den 3:e november intresserade personer dök upp, både medlemmar och icke- medlemmar. De talare som vi hade på WUD var: Lidia Oshlyansky från Google som pratade om hur de arbetar med UX på hennes företag. Jared Cole från Adaptive Path som berättade om ett inspirerande projekt som han hade varit med i. Erik Markensten från Antrop som höll i ett föredrag där han bland annat berättade om det intressanta området upplevelsestrategi. Julia Treutiger från Myra design höll i en presentation om hur hon i ett projekt använt sig av personas och kärnvärdeord. Per Nordqvist och Ida Ristner från Ocean Observations pratade om mänskliga möten och hur de kan ge oss bättre design och lösningar 25-års jubileum 2011 fyllde STIMDI 25 år och det firade vi med att anordna en middag för våra medlemmar på Syster och Bror i samband med WUD. Ca 60 personer var närvarande och det serverades en trerättersmiddag med tillhörande dryck. Under kvällen hölls det tal och priser delades ut till medlemmar som engagerat sig lite extra mycket. STIMDI-seminarier Under året har vi arrangerat flertalet seminarier i Stockholm Rundabordet- diskussioner Öppen diskussion med medlemmar 24 februari på KTH. Vi diskuterade de vanligaste och besvärligaste problemen som vi, användbarhetsmänniskor, stångas med i vårt dagliga arbete. Närvarande medlemmar bestämda själva val av frågor. Designdokumentation Öppen diskussion med medlemmar 28 april på KTH. Vi diskuterade olika tillvägagångssätt vi har för att dokumentera vår design. Som underlag använde vi oss av exempel som medlemmar själva tagit med till seminariet.

7 Hur ser framtidens digitala myndighet ut? Moderator Zayhera Khan 31 maj på PUB- huset, Stockholm. STIMDI provade ett nytt format av medlemsaktivitet i form av debatter. STIMDI hade bjudit in personer från Jordbruksverket samt ett antal interaktionsdesigners med stor erfarenhet av att arbeta med myndigheters webbplatser. Tillsammans fördes en diskussion om hur framtiden kring digitala myndigheter kan tänkas se ut. Deltagare: Linda Karlsson (Jordbruksverket), Karin Andersson (Försäkringskassan), Armin Hadzic (Pangea design), Nils- Erik Gustafsson (Skatteverket) Tillgänglighet och användbarhet som ett led i kvalitetssäkringen - Andreas Cederbom, Funka Nu 16 juni på KTH. Andreas berättade om var tillgänglighetsarbetet kommer ifrån och hur det har närmat sig användbarhetsområdet. Han pratade även om hur tillgänglighet är en viktig pusselbit som tillsammans med användbarhetsarbetet är oumbärlig när det gäller att säkra kvalitén i nya digitala system. UX- workshop och lös dina designproblem 15 september på KTH. STIMDI inledde hösten med UX- fika och en designworkshop. Medlemmar tog med designlösning och designproblem kring vi diskuterade. Vart är VÅRDEN och e- tjänster inom vården på väg? Moderator Zayera Khan 29 september på PUB- huset, Stockholm. STIMDI bjöd in till ett samtal kring Vården och e- tjänster inom vården. Vi diskuterade på vilket sätt medborgare får ta del av webbaserad information, hur verksamheter arbetar för att förbättra journalsystem och på vilket sätt vi som arbetar inom IT kan bidra till att förbättra patienters och vårdtagarnas villkor. Deltagare: Jonas Söderström från Inuse, Anna Stolt från Apoteket.se och Sara Bäck från Ntech, Kerstin Beckman från OmVård.se, Marie Eliasson från Inera och Elin Axelsson från Antrop. Workshoptekniker Malin Grahn, AMF

8 20 oktober på Xlents kontor. Malin höll ett seminarier om olika workshoptekniker som hon använder i sitt arbete. Visualisera förändringen du vill se i din organisation Mats Berglind, Connecta 17 november på Connectas kontor. Mats berättade om hur man kan exemplifiera och tydliggöra problem, visioner och projektet. Som redskap använde han sig av body- storming vilket medlemmarna fick prova på och presentera för varandra.

9 Verksamhetsplan 2012 Under 2012 ska vi framför allt fortsätta med de aktiviteter som vi startat upp under 2011 och självklart göra dem ännu bättre. Dessutom kommer vi att avsluta arbetet med vår nya Webb. Medlemmar och medlemsrutiner Vi har tagit fram en ny informationsbroschyr baserat på vår nya grafiska profil. I dagsläget har vi en medlemskår som består av primärt personer som antingen är studenter eller arbetar ute i industrin. Vi har endast ett fåtal akademiker. Under 2012 ska vi sträva efter att förbättra förutsättningarna för att kunna locka även dem att bli medlemmar. Lokala representanter Styrelsen har beslutat att i nuläget inte satsa på lokala representanter under 2012 Webbplatsen och mailinglistan lansera en ny webbsida med en ny grafisk profil baserat på visionsarbetet göra det lättare att bli medlem nyhetsbrev på fast datum varje månad och vid behov undersöka möjligheter att anmäla sig till aktiviteter med en tjänst som är mer anpassad till vår verksamhet i samband med större evenemang Mentorsprogrammet Vi fortsätter med mentorsprogrammet på inslagen väg. Nytt för 2011 var att vi medvetet alternerade mellan olika mötesplatser vid de gemensamma mötena, och alla uppskattade variation i resväg och möjligheten att besöka olika arbetsplatser. Särskilt Myra Design var en spännande miljö! Därför går vi gärna vidare och fortsätter med det LinkedIn- gruppen användes sparsamt. Där kan vi uppmuntra till diskussioner och tips på distans! Bokklubben Bokklubben kommer fortsätta under Målet är fortfarande att hinna med 2 träffar per termin. Träffarna kommer också fortsättningsvis äga rum i olika

10 företags lokaler. Förhoppningen är att öka deltagandet lite för att kunna ha fler diskussionsgrupper. Arbetsmarknadskvällen Det var mer arbete än förväntat men samtidigt väldigt roligt så vi har bestämt oss för att arrangera en arbetsmarknadskväll även under Vi har bra underlag för att förbättra förra årets arrangemang och förhoppningsvis bygga upp en struktur som kan leva kvar länge och få bra renommé. WUD Vi vill fortsätta med förra årets framgångsrika arrangemang. I år kan vi dessutom påbörja arbetet betydligt tidigare och har en eller ett par spännande samarbetspartners på gång som vi ska jobba vidare med. Detta arbete ligger väl i linje med styrelsens vision om att arbeta mer utåtriktat samtidigt som vi erbjuder våra medlemmar möjlighet till spännande och kompetensutvecklande möten Seminarier STIMDI vill arrangera minst 5 spännande seminarier för medlemmarna under året. Vi vill även prova på att sprida på vilka veckodagar samt tider som seminarierna hålls. Debatterna som vi börjat med under året vill vi även fortsätta med samt även se om de kan gå att göra för en större publik Övrigt Tillse att STIMDI långsiktigt lever och frodas så att inte de problem som vi hittills sett under överlämningarna mellan styrelser fortgår. Vi föreslår oförändrad medlemsavgift 2012, dvs. 200 kronor som ska erläggas per kalenderår. De som erlagt medlemsavgift fr.o.m. WUD i november 2012 får medlemskap även för 2013.

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-datorinteraktion (STIMDI) verksamhetsåret 2012 2012 har varit ett händelserikt år med ett extra insatt årsmöte eftersom

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-datorinteraktion (STIMDI) verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-datorinteraktion (STIMDI) verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-datorinteraktion (STIMDI) verksamhetsåret 2010 Styrelsen har under året fortsatt med sitt visions- och kommunikationsarbete.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-dator-interaktion (STIMDI) verksamhetsåret 2013

Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-dator-interaktion (STIMDI) verksamhetsåret 2013 1 Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-dator-interaktion (STIMDI) verksamhetsåret 2013 Vi har som vanligt varit väldigt aktiva. Trots att det var många nya

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-datorinteraktion (STIMDI) verksamhetsåret 2009.

Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-datorinteraktion (STIMDI) verksamhetsåret 2009. Verksamhetsberättelse för Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-datorinteraktion (STIMDI) verksamhetsåret 2009. Styrelsen har i år påbörjat en hel del stora arbeten såsom framtagning

Läs mer

THS Näringsliv 2011-2012

THS Näringsliv 2011-2012 Produktportfölj THS Näringsliv 2011-2012 Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivssamverkan.

Läs mer

THS Näringsliv 2011-2012

THS Näringsliv 2011-2012 Produktportfölj THS Näringsliv 2011-2012 Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivssamverkan.

Läs mer

Eventportfölj. Malvina 14/15

Eventportfölj. Malvina 14/15 Hej! Har du kommit så här långt är DU säkert nyfiken på vilket sätt din organisation kan samarbeta med Malvina? Malvina är nätverket för kvinnliga studenter på KTH och vi har över 1000 medlemmar som ni

Läs mer

Produktportfölj. THS Näringsliv. Plattformen mellan företag och KTHs studenter. www.thsnaringsliv.se

Produktportfölj. THS Näringsliv. Plattformen mellan företag och KTHs studenter. www.thsnaringsliv.se Produktportfölj THS Näringsliv Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivsverksamhet.

Läs mer

ELEKTRA Höstterminsmöte 2016

ELEKTRA Höstterminsmöte 2016 Föreningen Elektra Höstterminsmöte 2016 ELEKTRA Höstterminsmöte 2016 Tid och plats Datum: 2016-12-05 Tid: 17:10 Plats: E:C Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

THS Näringsliv våren 2014

THS Näringsliv våren 2014 Produktportfölj THS Näringsliv våren 2014 Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivsverksamhet.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 68 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 69 Diskussion om Tu Lajvs

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G 2 0 0 3 SVENSKA FÖRENINGEN FÖR GRAFISK DATABEHANDLING

Å R S R E D O V I S N I N G 2 0 0 3 SVENSKA FÖRENINGEN FÖR GRAFISK DATABEHANDLING Å R S R E D O V I S N I N G 2 0 0 3 SIGRAD SVENSKA FÖRENINGEN FÖR GRAFISK DATABEHANDLING FÖR ENINGE NS UPP DRAG SIGRAD, Svenska föreningen för grafisk databehandling, grundades redan 1976. Föreningens

Läs mer

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00 Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 21 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18. Förslag till dagordning för årsmötet: 1) mötets öppnande 2) mötets behörighet 3)

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Dagordning Bokslutsmöte 2013

Dagordning Bokslutsmöte 2013 DAGORDNING Kårhuset Lund, 5 mars 2013 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Bokslutsmöte 2013 Tid: Måndag 14 mars 2013 klockan 19.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1 Mötet

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

Verksamhetsberättelse FARM 2013

Verksamhetsberättelse FARM 2013 Verksamhetsberättelse FARM 2013 Jakob Lindqvist 12 februari 2014 Abstract Detta dokument är en verksamhetsberättelse för Fysikteknologsektionens arbetsmarknadsgrupp, FARM. Den syftar till att redogöra

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Råd för ett friare liv. Kapitalrådgivning

Råd för ett friare liv. Kapitalrådgivning Råd för ett friare liv Kapitalrådgivning När jag för första gången fick min egen kapitalrådgivare, Victor, blev mitt liv mycket enklare. Jag är inte så intresserad själv och vill därför ha råd om mina

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Verksamhetsplan & Budget 2018 Syftet med Verksamhetsplanen är att skapa en ram för året Föreningens ändamål 2 i föreningens stadgar Föreningens ändamål är att verka för ett projektivare

Läs mer

2. Val av sekreterare och justerare Åsa valdes till sekreterare och Marcus valdes till justerare.

2. Val av sekreterare och justerare Åsa valdes till sekreterare och Marcus valdes till justerare. Protokoll fysiskt styrelsemöte På Bohusläns museum i Uddevalla Måndag 11 juni och tisdag 12 juni 2018 Närvarande: Marcus Magnusson, Karin Jonsson, Lena Lindgren, Jenny Grönvall, Susanna Zidén, Julia Gunnarsdottir,

Läs mer

Årsmötesprotokoll 24 maj 2015

Årsmötesprotokoll 24 maj 2015 Årsmötesprotokoll 24 maj 2015 Närvarande: Bilagor: Viktor Sjögren Sebastian Hellvin Johan Skarin Sofia Carlsson Gawain Nordlander Johan Lundbäck Josefin Hellvin Bilaga A, Verksamhetsberättelse Bilaga B,

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Institutionen för psykologi Psykologprogrammet Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Erik Aspeqvist, Emma Jarbo, Oskar Foldevi, Fredric Malmros och Hanna Stapleton 2011-11-11 Bakgrund Om utvärderingen Växthus

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Q8O Kompetens i kvinnlig samverkan Höstbrev Q80s höstbrev 2016!

Q8O Kompetens i kvinnlig samverkan Höstbrev Q80s höstbrev 2016! Q80s höstbrev 2016! Vi har knappt hämtat oss från den senaste nätverksträffen med Agneta och Olivia Trygg, skapare av Trygga Barnen. Det var en inspirerande kväll som gav mycket energi. Dessutom har mentorprogrammet

Läs mer

I-mentor. Lunds Tekniska Högskola. mentorsprogrammet på Industriell ekonomi

I-mentor. Lunds Tekniska Högskola. mentorsprogrammet på Industriell ekonomi I-mentor mentorsprogrammet på Industriell ekonomi Lunds Tekniska Högskola Text: Christian Johansson & Nina Åxman. Bilder: Johan Majtorp & Mats Nygren. Layout: Hanna Johansson Välkommen till I-mentor! För

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen Blöjupproret, Sveriges förening för EC och tygblöjor Verksamhetsåret 2016-01-01 2016-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av: Ordförande : Marie Nyman Hedbom fram

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

PROTOKOLL 2009-01-19

PROTOKOLL 2009-01-19 PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN Tid: Klockan 17.00 Plats: Kalmar Nyckel i sal NY105 Närvarande: Morgan Rydbrink, Dennis Larsson, Jan Boman, Jimmy Berggren, Jonas Lundström, Andreas Mååg, Sara Elebro, Sofia

Läs mer

116 svar ANNA-LISA OSVALDER. Avd. Design & Human Factors Inst.för produkt- & produktionsutveckling CHALMERS, Göteborg

116 svar ANNA-LISA OSVALDER. Avd. Design & Human Factors Inst.för produkt- & produktionsutveckling CHALMERS, Göteborg Vilken utbildningsbakgrund har du? RESULTAT AV ESS medlemsundersökning ANNA-LISA OSVALDER Avd. Design & Human Factors Inst.för produkt- & produktionsutveckling CHALMERS, Göteborg 116 svar Utbildningsbakgrund/antal

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09

Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 Tyresö kommun / 2015-09-09 2 (6) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för användning av sociala medier...3 2 Tonalitet, bemötande och tilltal...4 3 Hantering

Läs mer

KOMMUNIKATIONSINSATSER KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND

KOMMUNIKATIONSINSATSER KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND KOMMUNIKATIONSINSATSER KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND Vi har påbörjat ett kommunikationsstrategiskt arbete för att tydliggöra vår verksamhet både inåt och utåt. Vi tar ett helhetsgrepp om allt det som

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 15 april 2015, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Malin Bornhöft, Sara Rösare,

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

CreArena DRIVE IN 2014-11-28

CreArena DRIVE IN 2014-11-28 CreArena DRIVE IN 2014-11-28 DRIVE för driv och motivation! IN för innanför hellre än utanför! Vi vill erbjuda en mötesarena för att stötta ungdomar som vi tror på olika sätt kan ha nytta av att bredda

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-11-24, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 Vår vision Vi är en offensiv och stark pådrivare till att utveckla Lidingö till den mest företagsvänliga kommunen. Vi är den ledande lokala näringslivsorganisationen,

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson, Caroline Björklund,

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 I. Fundament Verksamhetsplanen är det uppdrag som valårsstämman ger förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsens uppdrag är att, efter bästa förmåga uppfylla den inriktning

Läs mer

ELEKTRA. Höstterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING. 4 Tid och sätt. 7 Föredragningslistan. Föreningen Elektra Höstterminsmöte 2015

ELEKTRA. Höstterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING. 4 Tid och sätt. 7 Föredragningslistan. Föreningen Elektra Höstterminsmöte 2015 ELEKTRA Höstterminsmöte 2015, Handlingar DAGORDNING Tid och sätt Datum: 2015-12-08 Tid: kl 17:15 Plats: E:C Föredragningslista 1 TaFMÖ 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Tid och sätt

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Plats: Skype Tid: onsdag 18 september 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Erik Svensson, Selinder, Magdalena

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Landskapsingenjörernas Riksorganisation Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Dagordning årsmöte 2013-11-05 Stockholm!... 3 Styrelsekandidater 2013!... 4 Verksamhetsberättelse för LIR

Läs mer

Playstars årsmöte 2012-03-31

Playstars årsmöte 2012-03-31 Playstars årsmöte 2012-03-31 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 48 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 49 Höstschema Förra veckan

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

View this in your browser. Sprid brevet till alla som är aktiva i er förening och ta upp det som ni berörs av på era möten.

View this  in your browser. Sprid brevet till alla som är aktiva i er förening och ta upp det som ni berörs av på era möten. Subscribe Past Issues Tra View this email in your browser Nr 4 10 april 2018 Sprid brevet till alla som är aktiva i er förening och ta upp det som ni berörs av på era möten. NPF-forum - lägesrapport Nu

Läs mer

NÄTVERKET FÖR EN CIRKULÄR EKONOMI

NÄTVERKET FÖR EN CIRKULÄR EKONOMI NÄTVERKET FÖR EN CIRKULÄR EKONOMI HISTORIK Cradle Net grundades 2009 med syfte att tillämpa ch sprida infrmatin m cirkulär eknmi i Sverige. Nätverket har sedan starten fått mycket uppmärksamhet i media

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen!

LÄRARNYTT NR 1 13/14. Senaste nytt inom UF-världen! LÄRARNYTT NR 1 13/14 Vi lanserar våra nya, fräscha webb! Kolla in årets kalendarium! Kickoff den 24 september i Kungsbacka och Halmstad Fortbildning: gruppdynamik och konflikthantering den 11 december

Läs mer

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och budget

Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och budget P2 Följebrev till Proposition 2: SFS medlemsavgift och budget 2019-2020 Inledning I följebrevet redovisas styrelsens förslag till medlemsavgift 2019-2020, preliminär avgift och budget 2019-2020. Därefter

Läs mer

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet?

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Bra (15) Mycket bra (5) Jag hann inte ta del av veckan i någon stor utsträckning Mycket bra initiativ, kanske kunde informationen

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse. för. Sweden - Bangladesh Business Council

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse. för. Sweden - Bangladesh Business Council Årsredovisning och Verksamhetsberättelse för Sweden - Bangladesh Business Council Org.nr. 802463-6683 1 Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2013-01-01 2013-12-31 SBBC Sweden- Bangladesh Business Council

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Effektivare medborgarservice

Effektivare medborgarservice Effektivare medborgarservice inuse AB Sveriges största företag inom användbarhet 22 erfarna specialister Kontor i... Något av vad vi gör just nu Stockholms skolwebb: utbildning i Att skriva för webb SOS

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl , Umeå

IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl , Umeå IYFSE s Årsmöte 11 mars 2017, kl 13.15-16.15, Umeå I samband med årsmötet bjöds seniorlärare Ingela Abbot in för att undervisa en workshop 10-12 mars. 1. Mötets öppnande Mötet öppnas av föreningens ordförande

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL Svenska Working Kelpie Klubben

STYRELSEPROTOKOLL Svenska Working Kelpie Klubben Mötesärende: Konstituerande styrelsemöte Datum: 2013 03 19 Registreringsnummer: 2013 1 Antal sidor: 5 Plats: Telefonmöte Protokollförare: Elin Akinci Justerare: Monica Aronius och Veronica Nyman Närvarande:

Läs mer

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14 FÖRETAGSINFORMATION OCH ANSÖKAN MENTORSKAPS- PROGRAMMET CANCER ÄR MER ÄN BARA EN SJUKDOM. CANCER KAN VARA OSÄKERHET PÅ SIG SJÄLV OCH SIN FRAMTID, PÅ SINA VÄRDERINGAR OCH SINA DRÖMMAR. CANCER VÄNDER UPP

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Till företag i Nora kommun från Företagarföreningarna, Nora köpmannaförening och Nora kommun. År 2014, nummer 7 I detta nummer:

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 1 september, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Frej Persson,

Läs mer

Få kan ha missat det stora genomslag som rörelsen

Få kan ha missat det stora genomslag som rörelsen POLICY MOT SEXUELLA TRAKASSERIER VoF och #metoo Få kan ha missat det stora genomslag som rörelsen #metoo fått under hösten. Till en början använde sig människor, främst kvinnor, av hashtaggen för att dela

Läs mer

I augusti fick vi en bilddonation från Regionarkivet i Göteborg med 29 helt unika bilder från 1800-talets slut.

I augusti fick vi en bilddonation från Regionarkivet i Göteborg med 29 helt unika bilder från 1800-talets slut. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Foto: Lennart Guldbrandsson, Public domain Foto: Rotsee, CC-BY-SA-3.0 Foto: Prolineserver, CC-BY-SA-3.0 Inledning Wikipedia, den fria encyklopedin, är en av världens tio mest

Läs mer

Byggindustrin. Sveriges stora byggår. Tidning Webb Nyhetsbrev Mobil 2016 - ÖVERSIKT. Passion för affärer OFFICIELL MÄSSTIDNING NORDBYGG 2016

Byggindustrin. Sveriges stora byggår. Tidning Webb Nyhetsbrev Mobil 2016 - ÖVERSIKT. Passion för affärer OFFICIELL MÄSSTIDNING NORDBYGG 2016 OFFICIELL MÄSSTIDNING NORDBYGG 2016 Byggindustrin Tidning Webb Nyhetsbrev Mobil 2016 - Sveriges stora byggår ÖVERSIKT MÅLGRUPP: Byggsektorn ANTAL läsare: 20 000 Orvesto Näringsliv 2015 Helsida: 34 400

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Föreningen för Kognitivt Stöd - FKS verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för Föreningen för Kognitivt Stöd - FKS verksamhetsåret 2014 Verksamhetsberättelse för Föreningen för Kognitivt Stöd - FKS verksamhetsåret 2014 Styrelsen för FKS med organisationsnummer 802411-2636 ger här sin redovisning för år 2014. Föreningens verksamhetsår är

Läs mer

Mötesprotokoll för STYRELSEMÖTE

Mötesprotokoll för STYRELSEMÖTE 1 Mötets öppnande. Simon Rose förklarar mötet öppnat klockan 17.16. 2 Val av mötesordförande. Simon Rose väljs till mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. Markus Lyckman väljs till mötessekreterare.

Läs mer

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson, Joakim Skoog Närvarande:

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Inledning. Med vänliga hälsningar

Inledning. Med vänliga hälsningar ALUMNIMATRIKEL 2014 Inledning Det har hänt mycket under 2013/2014 på Teknisk fysik. Det största var nog att programmet fick bedömningen mycket hög kvalitet av Universitetskanslersämbetet, UKÄ (f.d HSV).

Läs mer

Avdelningen för Människadatorinteraktion

Avdelningen för Människadatorinteraktion Design och konstruktion av användargränssnitt (distans) Gulan Jan Gulliksen professor Jan.Gulliksen@hci.uu.se HCI(Uppsala Universitet) Design och konstruktion av användargränssnitt 1MD113 Uppsala Universitet

Läs mer