Protokoll. Emir Dizdarevic, Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson (tisdag kl 10:00-17:00), Ferenc Böö (Adjungerad)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Emir Dizdarevic, Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson (tisdag kl 10:00-17:00), Ferenc Böö (Adjungerad)"

Transkript

1 Mötesdatum: & Plats: Närvarande: Göteborg Emir Dizdarevic, Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson (tisdag kl 10:00-17:00), Ferenc Böö (Adjungerad) Anmält förhinder Jonas Sjöström, Mimmi Oskarsson. 1. Mötets öppnande Emir Dizdarevic öppnade mötet och hälsade alla välkomna till styrelsemötet. 2. Val av sekreterare och justerare för mötet Till sekreterare valdes Sammi Kaidi och justeringsmän Patrick Karlsson & Brousk Saleh. 3. Godkännande av föreslagen dagordning Dagordningen kompletterades och godkändes. 4. Föregående protokoll Kansliet har varit i kontakt med Christel Berg angående protokoll från mötet nr 3 (11 april 2014) då hon var protokollssekreterare på det mötet, men utan respons. Kansliet, tillsammans med Sammi Kaidi och Robert Andersson kommer göra ett försök att återskapa protokollet, då samtliga var med under mötet. Förbundsordförande föreslog styrelsen löpande numrering av punkter i styrelseprotokollen för 2015 i syfte att enklare kunna spåra och följa upp tidigare fattade beslut. Beslut: Styrelsen godkände föregående protokoll och förbundsordförandens förslag. 5. Ekonomirapporter Förbundskassören redogör för de ekonomiska rapporterna och det överskott som resultatet visar för år Kassören kommer tillsammans med Generalsekreterare gå igenom ekonomin med RF en heldag kommande vecka. Styrelsen konstaterar att förbundet har ett överskott från föregående år.

2 6. Adjungerande av ny kassör Förbundsordförande presenterade för styrelsen Johan Nilsson som tänkbar kandidat för uppdraget som kassör. Johan har en gedigen ekonomisk bakgrund samt utbildning som civilekonom. Detta gör att nuvarande kassör kan rikta fokus till uppgifter inom styrelsen som anses vara bättre lämpade för denne. Beslut: Styrelsen beslutar att, med hänvisning till RF:s stadgar kap 3. 4 Adjungering av styrelseledamöter, adjungera in Johan Nilsson som ledamot och delegera arbetsuppgifter som kassör i styrelsen fram till årsmötet. 7. Bekräftelse av inval enligt rekommendationer från kansliet West Coast TKD Kl, Lerums TKD klubb, Chae TKD Malmö, Taekyon TKD Klubb, IF Flen Taekwon-Do, KFUM Taekwondo Sällskap och KFUM Oxie Taekwondo Klubb. Beslut: Styrelsen beslutar att välja in nämnda föreningar i förbundet. 8. Remissmaterial nästa steg Med hänvisning till utsänd handlingsplan, där arbetsgruppen för remissmaterialet befinner sig i att utarbeta förslag i samråd med styrelsen och organisationerna RF, WTF och ETU, behöver styrelsen idag besluta om nästa steg. Lars Liljegren redogör för styrelsen kring den insända rapporten för det arbetet som pågått under föregående remissperiod. Beslut: Styrelsen avser att ha ett möte med WTF generalsekreterare och beslutar att Emir Dizdarevic utser en arbetsgrupp som tillsammans med honom kommer föra en dialog med WTF Generalsekreterare. 9. Rutin för ärendehanteringen Förbundsordförande har tagit fram Beslut: Styrelsen beslutar i enlighet med förbundsordförandens förslag: - att Generalsekreteraren är föredragande på styrelsemötena - att förslag på rutin för ärendehantering skall ses över av Generalsekreteraren med eventuella kompletteringar för att matcha den nya rutinen - att upprätta en ärendelista, även kallad för actionlist, från 2014 att gälla framåt, till styrelsen

3 10. Policy för sociala medier Förbundsordförande har tillsammans med kassören tagit fram ett förslag på en social media policy med hänvisning till det tidigare beslutet från mötet 29 nov pkt. 18 Officiellt facebook forum. Beslut: Styrelsen beslutar att fastställa policyn för sociala medier och remittera denne vidare till samtliga regioner och funktioner i Svenska Taekwondoförbundets organisation, samt att se över förbundets samtliga policys. 11. Resereglementet uppdateras Förbundskassören föreslår styrelsen att resereglementet ska uppdateras på punkten arvoden där ett nytt stycke läggs till Arvode för uppdrag och arbete med samma innehåll som kursarvode. Beslut: Styrelsen beslutar att godkänna förbundskassörens förslag, samt uppdrog till ordförande och kassör att ta fram förslag på nya styrdokument gällande förbundets verksamhetsområden som ska ersätta det befintliga resereglementet. 12. Personal Löner Generalsekreteraren informerade styrelsen om att ingen löneförhöjning skett föregående år, trots reglering i kollektivavtal. Beslut: Styrelsen beslutade om en 5 %-ig korrigering av de anställdas löner inom ramen för gällande avtal retroaktivt och för innevarande år. 13. Disciplinanmälan mot Sammi Kaidi Generalsekreteraren informerar styrelsen att det inkommit en disciplinanmälan från Dennis Svanborg mot Sammi Kaidi där målsägande fått möjlighet att yttra sig inom föreskriven tid. Sammi Kaidi var inte närvarande på mötet vid punktens genomgång och beslut. Beslut: Styrelsen beslutar att remittera ärendet vidare till RIN för beslut.

4 14. GS Rapport Generalsekreteraren informerar styrelsen om att man efterfrågar bidrag med material till verksamhetsberättelsen för 2014 och passar på att rikta en stor eloge till ITF-sektionen som redan bidragit till verksamhetsberättelsen. Vidare informerar generalsekreteraren att tidigare ordförande för Domarkommittén avböjt att bidra med material, trots att dennes uppdrag löpt under tiden Generalsekreteraren föreslår styrelsen att Swedbank Visa Business Card beställs till förbundsordförande enligt tidigare praxis. Beslut: Styrelsen uppdrar åt Generalsekreteraren att beställa ett Swedbank Visa Business Card till förbundsordföranden. 15. Utredningsrapport Förbundsordförande Emir Dizdarevic redogör för styrelsen att en första delrapport gjorts i utredningen som initierades den 8 okt. Styrelsen anser att man har identifierat höstens problem med koordinering av tävlingsverksamheten, där det tydligt framgår att det saknas riktlinjer och rutiner, inte bara för tävlingsverksamheten, utan för förbundet generellt. Beslut: Styrelsen beslutar, i enlighet med rapportens förslag, att förbundet behöver kvalitetssäkra verksamheten genom att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i Svenska Taekwondoförbundet genom att införa ett ledningssystem där rapporten kommer vara ett levande dokument i detta och fastställer rapporten i dess helhet. 16. Förbundet satsar på domare Tävlingsverksamheten är beroende av domare som värnar om våra medlemmars möjligheter att tävla på svensk mark. Styrelsen avser att fortsätta dialogen om uppdraget som Tf samordnare med domare. Beslut: Styrelsen beslutar att samtliga domarutbildningar kommer vara kostnadsfria under året för alla intresserade medlemmar samt beakta ökade ekonomiska resurser till domarkommittén i budgetarbetet. 17. Kommunikationsplan för förbundet Förbundsordförande presenterade förslag på en övergripande kommunikationsplan i förbundet. Beslut: Styrelsen beslutade att anta planen samt att utarbeta en konkret kommunikationsplan som remitteras vidare till regioner och andra funktioner i förbundet

5 för kommentarer innan beslut tas. 18. Hemsida - Idrottonline Styrelsen diskuterade hur man ska utveckla förbundets hemsida med grafik och innehåll. Förbundsordförande föreslog att styrelsen att bilda en arbetsgrupp där man tar fram en kravspecifikation utifrån behov och lösningar, ta in offerter från webbyråer och uppdatera nuvarande hemsida. Beslut: Styrelsen beslutar att, i enlighet med förbundsordförandens förslag, tillsätta en arbetsgrupp som jobbar med nämnda punkter. 19. Propositionsförslag Kansliet informerar om att reglerna kring rapportering och betalning av medlemsavgifter och föreningsrapport enligt föregående styrelses förslag på årsmötet 2014 inte fungerar rent praktiskt. Det har uppstått stor förvirring bland medlemmar kring rapportering och betalning i idrottonline. Beslut: Styrelsen beslutar att Förbundsordförande tillsammans med Generalsekreterare ser över och återkommer med ett nytt propositionsförslag till årsmötet Riktlinjer för coachlicens Med anledning av det tidigare fattade beslutet från mötet 29 nov pkt. 10 Hur hanterar vi coachutbildningar i fortsättningen diskuterade styrelsen frågan och kom fram till följande: - Återkallande av coachlicens, när, hur länge, påföljd etc. - Skapa en organiserad struktur, rutiner och riktlinjer - Beslut om påföljd kan endast beslutas av juridisk nämnd Beslut: Styrelsen noterar och fortsätter arbeta vidare med coachlicenser. 21. Inventering av utrustning Enligt tidigare fattat beslut, 16 nov pkt. 7 konstaterar styrelsen att inventeringslistor ej inkommit kansliet från regioner. Uppmaning skickas igen. Tidigare utrustning ska också ingå i inventeringen. Beslut: Styrelsen ålägger Brousk Saleh att inventera tidigare utrustning på Bosön. 22. Advokatbyrå Enligt tidigare beslut, 29 nov pkt. 19 Gällande styrelseledamöter Föremål för smutskastningskampanj. Förbundsordförande återkopplar att Advokatfirman Juhlin & Partners valt att företräda Svenska Taekwondoförbundet.

6 23. Återkoppling pkt 17 möte 10 sept Rahel Azad IR-licens Förbundsordförande har fått svar från WTF där man uppmanar att Rahel Azad skall genomgå en ny domarkurs, med hänvisning till att många nya regler uppdaterats under de senaste åren. Beslut: Styrelsen beslutar att stänga ärendet. 24. Inspelning av verksamhetskonferens Styrelsen har tagit del av ett brev från produktionsbolaget TiWi gällande redigering av materialet, där men genom ett förtydligande tillbakavisar anklagelser enligt följande: Vi vill förtydliga att Styrelsen i Svenska Taekwondoförbundet eller någon annan inte har/eller har haft möjlighet att påverka det material som vi har lagt upp. Om någon har åsikter kring den produktion som vi har levererat eller kring hanteringen är ni välkomna att höra av er direkt till oss. Styrelsen tackar för klargörandet. 25. Elitserien och Svenska Mästerskapen Styrelsen diskuterade kring hur man ska utveckla, strukturera och genomföra förbundets elitserie, samt eventuellt ansluta sig till RFs koncept SM-veckan med anledning av den medieexponering som ingår. Patrick Karlsson presenterade delar av förslagen. Beslut: Styrelsen beslutar att tävlingsansvarig skickar en intresseanmälan till RF och där Patrick Karlsson är förbundets kontaktperson. Patrick Karlsson är sammankallande för arbetsgruppen gällande STF Tävlingskoncept. 26. Landslagsverksamhet Styrelsen diskuterande situationen idag och framtida strategier för landslagsverksamheten. Mycket synpunkter har kommit in från olika håll och förbundsordförande påtalar vikten av en långsiktig planering med löpande utvärderingar genom parallella satsningar som görs på aktiva vid sidan av toppgruppen för att skapa internationell erfarenhet och vidareutveckling av lovande talanger inför framtiden. Förbundet måste ha en egen satsning och ansvarar för att utveckla och genomföra satsningar på olika nivåer. SOK kan ju självklart bidra till, som ett tillägg, att förstärka förbundets egna satsningar och resurser med olika typer av stöd i ett långsiktigt samarbete. Förbundet måste skapa förutsättningar för medlemmar i landslagstruppen att få möjlighet

7 att prövas, testas och få erfarenhet på den internationella arenan och matchas mot det slutgiltiga landslaget baserat på resultat och prestation. Den röda tråden i landslagsverksamheten bygger på 3 byggstenar; Gemensam dialog, planering och samspel. Fortsatt dialog med alla inblandade parter kommer därför att föras. Inkommen fråga från Facebook gällande om Sverige ska skicka ett minior landslag på Europeiska Mästerskapen i Turkiet diskuterades. Sverige har i dagsläget inget minior landslag och styrelsen diskuterade frågan om huruvida det är förenligt med idrottens värdegrund att föra ranking på miniorer i Sverige som sedan ska tas ut och representeras på internationella tävlingar som ett svenskt landslag. 27. Återkoppling från möte 29 nov pkt. 23 ärende kring Idrottslyftet Med hänvisning till RF:s stadgar kap 8 5 pkt. 3 på begäran av RS eller vederbörande SF-, SDF- eller DF-styrelse ställa föreningens handlingar till förfogande, samt lämna av dessa organ begärda uppgifter. Kopia på detta beslut skickas även till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet, då Trelleborgs Taekwondo Klubb har medlemskap där sedan 25 maj Beslut: Styrelsen beslutar att begära in föreningens handlingar, verksamhetsberättelse, ekonomiska redovisningar och årsmötesprotokoll, under perioden för att utreda oklarheter kring idrottslyftet. Ärendet administreras av STF kansli. 28. Nästa styrelsemöte Nästa fysiska styrelsemöte kommer äga rum i Stockholm den feb. Fokus kommer ligga på budget förslag, inkomna motioner och förslag till propositioner. 29. Mötets avslutande Mötesordförande Emir Dizdarevic tackade alla för visat engagemang och avslutade mötet.

8 Vid protokollet Sammi Kaidi Emir Dizdarevic Justeras Patrick Karlsson Brousk Saleh.

Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson Jonas Sjöström, Johan Nilsson (Adjungerad) och Ferenc Böö (Adjungerad)

Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson Jonas Sjöström, Johan Nilsson (Adjungerad) och Ferenc Böö (Adjungerad) Mötesdatum: 2015-03-19 Plats: Telefon, kl 21:00 Närvarande: Anmält förhinder: Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson Jonas Sjöström, Johan Nilsson (Adjungerad) och Ferenc Böö (Adjungerad)

Läs mer

Viktig information från styrelsen om det förändringsarbete vi just nu står inför.

Viktig information från styrelsen om det förändringsarbete vi just nu står inför. INFORMATIONSBREV INFORMATION Organisationsutredningen 2014-09-14 Viktig information från styrelsen om det förändringsarbete vi just nu står inför. I den nya styrelsekonstellationen, efter avhopp, var styrelsen

Läs mer

PROTOKOLL. Johan Nilsson, Ji-Pyo Lim, Emir Dizdarevic, Patrick Karlsson, Sammi Kaidi, Jonas Sjöström, Robert Andersson, Ferenc Böö

PROTOKOLL. Johan Nilsson, Ji-Pyo Lim, Emir Dizdarevic, Patrick Karlsson, Sammi Kaidi, Jonas Sjöström, Robert Andersson, Ferenc Böö STYRELSEMÖTE 25 augusti 2015 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Gothia Towers, Göteborg Johan Nilsson, Ji-Pyo Lim, Emir Dizdarevic, Patrick Karlsson, Sammi Kaidi, Jonas Sjöström, Robert Andersson, Ferenc

Läs mer

Närvarande: Chakir Chelbat, Rebecca Chentinell, Mario Glasnovic, Peter Rollfelt, Robert Andersson, Broosk Saleh, Ferenc Böö (adjungerad)

Närvarande: Chakir Chelbat, Rebecca Chentinell, Mario Glasnovic, Peter Rollfelt, Robert Andersson, Broosk Saleh, Ferenc Böö (adjungerad) Protokoll 4. FS-möte: 7 juni 2011, Sky City Arlanda, Stockholm Datum: 2010-06-07 Tid: kl. 10.00 15.00 Plats: Sky City Arlanda, Stockholm Närvarande: Chakir Chelbat, Rebecca Chentinell, Mario Glasnovic,

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

SOK s STYRELSERUM, SOFIATORNET, OLYMPIASTADION

SOK s STYRELSERUM, SOFIATORNET, OLYMPIASTADION 8-9 JUNI 2015 Plats: Deltagare: SOK s STYRELSERUM, SOFIATORNET, OLYMPIASTADION Johan Nilsson, Ji-Pyo Lim, Emir Dizdarevic, Patrick Karlsson, Sammi Kaidi, Brousk Saleh, Björn Åkesson, Jonas Sjöström, Robert

Läs mer

150. Val av justerare Mario Glasnovic och Broosk Saleh valdes till justerare för mötesprotokollet.

150. Val av justerare Mario Glasnovic och Broosk Saleh valdes till justerare för mötesprotokollet. Protokoll FS-möte: 3 20 maj 2010, Scandic Elmia, Jönköping Datum: 2010-05-20 Tid: kl. 09.30 16.00 Plats: Scandic Elmia, Jönköping Närvarande: Chakir Chelbat, Rebecca Chentinell, Ji-Pyo Lim, Christel Berg,

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Vi anser det av yttersta vikt att meddela regionförbunden och medlemmarna om vad som sker i vår huvudstyrelse! Detta brister gång på gång!

Vi anser det av yttersta vikt att meddela regionförbunden och medlemmarna om vad som sker i vår huvudstyrelse! Detta brister gång på gång! Vi i Södra Taekwondo Förbundet har flera gånger påpekat saker och ställt frågor som under lång tid blivit ignorerade till STF. De svar vi fått, efter onormalt lång tid, är svamlande och generella. Detta

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 19 maj 2018. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras vid

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag 1 Föreningen Föreningens namn är Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar. Verksamheten är partipolitiskt obunden och religiöst

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

Utredningsrapport. - Att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i svenska Taekwondoförbundet. Fastställd av styrelsen 2015-01-14

Utredningsrapport. - Att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i svenska Taekwondoförbundet. Fastställd av styrelsen 2015-01-14 Utredningsrapport - Att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i svenska Taekwondoförbundet. Fastställd av styrelsen 2015-01-14 Utredningsrapport Den 8 oktober beslutade styrelsen

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

FAKTURA ÅRSAVGIFT 2014

FAKTURA ÅRSAVGIFT 2014 FAKTURA ÅRSAVGIFT 2014 (Fyll i era uppgifter nedan och behåll fakturan för er egen bokföring!) Datum: Förening: Adress: Postadress: Årsavgift till Svenska Taekwondoförbundet 2014 Summa: 4 000 kr 4 000

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson och Conny Thunberg 1 19 Adjungerad: Peter Lundmark,

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping 1 55111 Sammanträdesdata Tid 2006-11-11 kl 10.00-16.30 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Lisbeth

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén (LHR), Alf Christensson (AC) Håkan Sköld (HS), Robert Jensen

Läs mer

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen.

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 8, 2016-2018 avseende 118-135 Plats: Idrottens hus, Stockholm Dag: Fredag den 9 juni, (kl 17.00-19.00) Lördag den 10 juni, (kl 08.30-16.00). Närvarande:

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Verkställande utskottet 10-6

Verkställande utskottet 10-6 1 (5) Verkställande utskottet 10-6 Tid Söndag 2010-05-09 kl. 20:00 Plats Skype Närvarande, Robert Piehl-Fridqvist,, Berörda Förbundsstyrelsen, personal 1 Mötets öppnande att 1 att 2 att 3 2 Dagordning

Läs mer

PROTOKOLL FS 05/17 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Anmält förhinder. Adjungerad

PROTOKOLL FS 05/17 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Anmält förhinder. Adjungerad PROTOKOLL FS 05/17 fört vid styrelsemöte 2017-06-14 Telefonmöte Förbundsstyrelsen Närvarande Urban Andersson, ordf. Jadranka Plese Javier Escalante Jane Schörling Anmält förhinder Adjungerad Michael Bergman

Läs mer

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna.

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 1/2017 Datum söndag den 29:e januari, 2017 Tid Kl. 12.40 17.35 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Helena Hugosson, och Johanna Rydberg, Adjungerade Jonathan

Läs mer

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund STADGAR för ÖSTERGÖTLANDS BÅGSKYTTEFÖRBUND Antagna av styrelsen Den 4 mars 1992 Fastställda av årsmötet Den 4 mars 1992 Godkända

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50.

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 49 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte Nählinder,

Läs mer

Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Champion TKD Klubb, Höganäs TKD och Södra Taekwondoförbundet: Ny domarkommitté med Reza Abrishami som samordnare.

Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Champion TKD Klubb, Höganäs TKD och Södra Taekwondoförbundet: Ny domarkommitté med Reza Abrishami som samordnare. Motionerna I 1-5 Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Champion TKD Klubb, Höganäs TKD och Södra Taekwondoförbundet: Ny domarkommitté med Reza Abrishami som samordnare. Motionärernas förslag: Årsmötet yrkar

Läs mer

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Leif Bolin, Ingegerd Lusensky (from 3), Jan Olofsson ( tom

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Dagordningspunkt 11 Riksstämma 2010 Bilaga 1 Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade

Läs mer

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna Kapitel 1 Allmänna bestämmelser Organisations 1 Tillhörighet IOD Fleet Sweden företräder Svenska IOD klassen. Säte: Tjörn Mål 2 Svenska IOD-Förbundet har till mål att: a) svara för klassens administration

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

Tid 2007-04-13 kl 13.00 18.00 Plats Elite Grand Hotel, Norrköping

Tid 2007-04-13 kl 13.00 18.00 Plats Elite Grand Hotel, Norrköping PROTOKOLL STY 3/2007 Sammanträdesdata Tid 2007-04-13 kl 13.00 18.00 Plats Elite Grand Hotel, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström

Läs mer

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 1 (5) FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 2019-04-26 77-92 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Martin Klabere (MK) Sekreterare Victoria Wikström (VW) Helen Sundström-Hetta (HS) (telefon) Krister

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 9-2012 105-127 Plats: Telefon Datum: 2012-05-08 Tid: 19.30-22.15 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Jonny Svensson, Monica Westin, Yvonne

Läs mer

SPÅRVÄGEN HF Stadgar

SPÅRVÄGEN HF Stadgar SPÅRVÄGEN HF Stadgar antagna 1991-05-14. Reviderade 2010-06- 16 Innehåll 1. Medlemskap... 3 2. Styrelse... 4 3. Årsmöte och extra föreningsmöte... 5 4. Årsmötesdagordning... 5 5. Verksamhets- och räkenskapsår...

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 / 2010 179-197 Plats: Telefon Datum: 2010-08-17 Tid: 19.30-21.45 Närvarande: Lena Arvidsson, Jonny Svensson, Lars Granström, Ann Stålhammar, Jan Lund-Jensen,

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2016-06-21 Närvarande: Eva Gustavfsson, Fredrik Helgesson, Madeleine Ruuth, Nadine Ghawi, Erik Torstensson, Josefi Jönson (från punk 8a) Sekreterare: Fredrik Helgesson

Läs mer

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr 882000-6271 Antagna av ordinarie SDF-årsmöte 2017-02-26, samt godkända av Svemo. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Nedre Norra Motorcykel-

Läs mer

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom:

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom: STADGAR FÖR SYRISKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 NAMN & SÄTE Namnet är Syriska Riksförbundet i Sverige förkortas till SYRF. SYRF har sitt säte i Stockholm. 2 MÅLSÄTTNING SYRF s målsättning är följande: Integration,

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Adjungerade. Daniel Kåreda Åsa Berg

Adjungerade. Daniel Kåreda Åsa Berg Förbundsstyrelsemöte Svenska Skolidrottsförbundet Möte nr: 3 Tema: Organisation och struktur Datum och tid: 25 aug 2018 kl 15:00-17:00 Plats: Idrottens hus, Skansbrogatan 7 i Stockholm Närvarande ledamöter

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8-2017 129-148 Plats: Telefonmöte Datum: 2017-06-28 Tid: 19.30- Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Anna-Lena Holgersson, Joachim Sköld,

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3-2010 2010-03-06 10.00-16.15 SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Stig Klemetz Agneta Andersson Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan Olsson

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 6-2010 85-103 Plats: Telefonmöte Datum: 2010-04-13 Tid: 19.30-22.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Ann Stålhammar, Thomas Nilsson, Kerstin

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är den bransch- och näringspolitiska organisationen för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a:

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Dagordning Styrelsemöte 2014.10.21 på Quality Hotell, Konserthuset i Malmö

Dagordning Styrelsemöte 2014.10.21 på Quality Hotell, Konserthuset i Malmö Dagordning Styrelsemöte 2014.10.21 på Quality Hotell, Konserthuset i Malmö Närvarande: Amanda Skurzynska, Anders Berg och Christian Woxell. Teddy Kotlinski tillkom 19:00. Frånvarande: Ali Chehade och Jörgen

Läs mer

STADGAR för Villaföreningen Solbacken

STADGAR för Villaföreningen Solbacken STADGAR för Villaföreningen Solbacken Fastställda av årsmöte 2011-03-03 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaföreningen Solbacken nedan kallad föreningen är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Antagna av riksförbundets årsmöte 2015-05- 10 VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden

Läs mer

Stadgar för Täby Tennisklubb

Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Omfattning och ändamål Täby Tennisklubb (TTK), som bildades den 29 mars 1973 under namnet Erikslunds Tennissällskap och namnändrade den 28 oktober 1999, är en ideell förening

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

EUROPA NOSTRA SVERIGE

EUROPA NOSTRA SVERIGE EUROPA NOSTRA SVERIGE Organisationen Europa Nostra (Vårt Europa), bildades 1963 i syfte att internationellt uppmärksamma och värna om det gemensamma europeiska kulturarvet. Europa Nostra är en paraplyorganisation

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Protokoll FS-möte nr 11/09 Datum: 2009-06-13 Tid: 10.00 18.00 Plats: Idrottens Hus, Helsingborg Närvarande: Kent Härstedt, ordförande (KH), Alf Tornberg, vice ordförande (AF), Peo

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

SeniorNet Tyresö är en ideell klubb inom riksföreningen SeniorNet Sweden. Klubben verkar inom IT-området för sina medlemmar och övriga seniorer.

SeniorNet Tyresö är en ideell klubb inom riksföreningen SeniorNet Sweden. Klubben verkar inom IT-området för sina medlemmar och övriga seniorer. 2016-03-10 Förslag till nya stadgar för SeniorNet Tyresö Vi har tagit fram ett förslag till nya stadgar för SeniorNet Tyresö. Förslaget baseras på de normalstadgar för klubbar som utarbetats inom SeniorNet

Läs mer

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet föreslår, till Årsmötet 2018-09-15, en förändring av Förbundsstadgarna som innebär

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 1 Namn och syfte Förbundets namn är Studieförbunden i samverkan 1, i dagligt tal Studieförbunden (The Swedish Adult Education Association)

Läs mer

Anmält förhinder Ingegerd Lusensky, Pia Zätterström, Lars Tigerberg, Karin Mattsson och Lars-Åke Lagrell.

Anmält förhinder Ingegerd Lusensky, Pia Zätterström, Lars Tigerberg, Karin Mattsson och Lars-Åke Lagrell. Protokoll nr 15 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse Tid Tisdagen den 8/ 4 Plats Idrottens Hus, Farsta Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Annika Sylvén (from

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm Stockholm 2015-04-19 PROTOKOLL 2/2015 Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, vice ordförande (AB) Ella Lindgren, ledamot (EL)

Läs mer

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Stadgar för SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Antagna vid årsmötet 2011-03-19 Revisionshistoria 1998-02-07 Första utgåvan antagna vid årsmötet 1998-02-07. 2011-03-19 Uppdaterad enligt beslut på årsmöte

Läs mer

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta föreningens angelägenheter. Denna arbetsordning fastställes av styrelsen för ett år i sänder,

Läs mer

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Fastställd av styrelsen den 9 november 2015 Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta stiftelsens angelägenheter.

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Förortsprojektet är på gång och kommer att ha en träff nu i februari för att sedan sätta igång ordentligt efter att ledarna fått en del utbildning.

Förortsprojektet är på gång och kommer att ha en träff nu i februari för att sedan sätta igång ordentligt efter att ledarna fått en del utbildning. FS-PROTOKOLL Nr 1/2014 Datum söndag den 26:e januari, 2014 Tid Kl. 14.00 18.00 Plats Scandic Park, Stockholm Närvarande Stefan Stenudd, Helena Hugosson, Arnela Hadzisulejmanovic August Wallén, Daniel Norrgård

Läs mer