Att få 1000-tals besökare till sin hemsida är enkelt. Här är "hemligheten"...

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att få 1000-tals besökare till sin hemsida är enkelt. Här är "hemligheten"..."

Transkript

1 Att få 1000-tals besökare till sin hemsida är enkelt. JL Marketing 1 Hur mycket pengar skulle du tjäna med besökare på din hemsida? Om du inte redan vet det så är det dags att ta reda på det. Jag kommer här att visa dig lite av vad som krävs för att du ska få 1000-tals med besökare till din sida. Här är "hemligheten"... Inget är starkare än den svagaste länken. Slit dig en stund från dina vanliga tankar. Du vet de där tankarna som du går och bär på ständig, som blockerar dig från att fokusera på bara en sak. - Hur ska jag göra för att tjäna pengar? Vad ska jag ha på mig på fest på fredag? Är jag sexuellt annorlunda? Vad är det för idiot som har skrivit den här texten? Hur mår mina barn? Jag kanske måste skaffa en ny dator. Men då kommer min fru att bli arg. Bilen måste lämnas in på verkstaden... När du blandar alla de här tankarna så blir det precis lika rörigt i din hjärna som det blir när jag försöker åskådliggöra det här. Släpp allting omkring dig för några minuter och koncentrera dig på hur DU kan ha nytta av det du just nu kommer att få uppleva. Slappna av och koncentrera dig. Tänk dig in i att du sitter framför din dator och drömmer om att just DIN produkt eller tjänst säljs i 100-tals ex. varje månad. Så tänker du dig in i vad du behöver göra för att din produkt eller tjänst ska säljas i de volymerna.

2 - Du måste se till att produkten är tillgänglig. - Du måste göra inköp (om det är en fysisk produkt) - Du måste lägga den på lager - Du måste se till att den går att beställa - Den ska presenteras på rätt sätt. - Webbsidor ska skapas - Säljtexter ska skrivas - Bilder ska läggas in - Du ska få besökare till din sida - Du ska ta hand om supporten - Du ska se till att skattemyndigheten blir nöjd - Du ska följa upp dina kampanjer och uppdatera sidorna. - Du ska... - Du ska... - Du ska... Det är mycket du ska göra. :-) Om du jobbar 25 timmar om dygnet så hinner du säkert med allting. Men om du inte har den tiden så blir DU den svagaste länken i ditt eget företag. Fundera på det en stund. Det jag kommer att visa dig här är hur jag klarar av alla de här momenten, samtidigt som jag har tid att ta ett varv på golfbanan då och då. Min klocka fungerar precis på samma sätt som din och tickar i samma takt. Och jag har inte heller 25 timmar på ett dygn. MEN, jag har insett ett faktum:

3 Ensam är start......men får storstryk av 10. Låt oss fördjupa oss i en enda av alla de delar som en företagsverksamhet består av, nämligen marknadsföringen. Jag skulle mycket gärna vilja hjälpa dig med alla de andra punkterna också, men låt oss ta det lite senare. En sak i taget, och marknadsföringen är en MYCKET stor del av verksamheten. Ta fram din produkt eller tjänst i dina tankar. Om du har flera så fokusera på en enda av dem. Oavsett vad du funderar på att marknadsföra så är är fokus ett av de viktigaste momenten. Det är sååå många som tänker helt fel här. Personer som har många produkter eller tjänster i sin portfölj och försöker att sälja allting på en och samma gång. Låt mig få ge dig en liten verklighetsbaserad historia. Den ger lite grundläggande marknadsföringstänk innan vi går vidare med hur du får 1000-tals med besökare på din webbsida. Jag arbetade för några år sedan inom ett företag som sålde it-produkter. Säljarnas portföljer var sprängfyllda med kvalitetsprodukter. Det fanns egentligen allting som den potentiella kunden kunde tänkas vilja ha. Säljarna hade fått grundläggande säljutbildning och gjorde så som de hade fått lära sig. Man frågade ut kunden och analyserade behovet. Sedan öppnade man portföljen, slängde upp den 98 sidor stora katalogen på kundens skrivbord med en duns. Kunden började själv bläddra och med hjälp av säljaren råd enades man om att ett antal olika lösningar fanns för att lösa kundens behov. Allt var frid och fröjd. Kunden bad om att få behålla katalogen, för att få fundera en dag eller två på vilken av de föreslagna lösningarna som var bäst för dem. Säljarna kom tillbaka efter en vecka på fältet och man samlades kring det runda bordet i konferensrummet. Majoriteten av säljarna sa att det hade varit en bra vecka och att det fanns många nya affärer på G. Några fåtal försäljningar var klara, men det mest var på G. Kunden skulle återkomma i början av nästa vecka. MEN, så hade vi en säljare som stack ut lite extra. Det var en lite äldre, korpulent herre med mustach. Man kunde se på honom att han levde ett gått liv. :-) Han hade med sig dubbelt så många order som de andra säljarna, vid varje möte. Han hade dessutom inte alls lika många kunder som han skulle återkomma till nästa vecka. Så vad var nu hemligheten? Han gjorde precis som de andra säljarna till att börja med. Han frågade ut kunden och hittade kundens behov. Ibland var det ett enda behov, ibland var det flera. Men den här säljaren tog bara tag i ett enda behov vid varje kundmöte. Om det fanns flera behov bokade han upp ett nytt möte precis innan han gick därifrån.

4 Han tog inte fram hela portföljen eller katalogen, utan visade bara upp en enda produkt som skulle lösa kundens behov som han just nu fokuserade på. Sedan pratade han sig varm för just den produkten. Han nämnde ingenting om att det eventuellt skulle kunna finnas andra lösningar på "problemet". Det här resulterade i att kunden i princip inte funderade över vilken modell han skulle välja utan bara hur och när leveransen skulle ske. Vad har nu denna historia med internetmarknadsföring att göra? Internet är en direktförsäljningskanal. Om du ger kunden valmöjligheter kommer han/hon att bli tveksam och få svårt att ta beslut. Ju fler valmöjligheter du ger, desto längre tid och desto fler påminnelser behöver kunden för att ta fram sin plånbok. Så fungerar människa och vi måste alltså försöka anpassa oss därefter. Problemet med internet är bara det att det finns tusentals sidor att välja mellan. Så om kunden inte bestämmer sig direkt, så har du med all sannolikhet förlorat den potentiella kunden. Han eller hon hittar inte dit igen eller också så ockuperas deras närvaro av ett nytt spännande erbjudande från någon annan. Så med andra ord, fokusera ditt erbjudande på en enda produkt åt gången. Fånga den potentiella kundens intresse, och få kunden att inse att det här är den optimala lösningen på alla kundens problem. Det är nu eller aldrig. :-) Låt oss nu återvända till det vi började prata om, hur jag kan gå på golfbanan utan att det påverkar mina affärer, och hur du ska få 1000-tals besökare på din sida. Ensam är stark Om du ser till att sköta marknadsföringen själv så finns det ett antal fördelar. Du har full kontroll på allting och kan styra precis hur ditt erbjudande ska framföras. Du sätter ut annonser, är med i chattar och bloggar, mailar potentiella kunder, telemarketing etc. Du har full koll. Alla försäljningar ger dig pengar i fickan och du behåller hela vinsten för dig själv. Visst, lite försvinner i annonskostnader etc., men det mesta landar i din egen ficka. Det här kan var mycket effektivt, men det finns också en baksida. - Du har alla de andra delarna i ditt företag att ta hand om (produkter, leveranser, betalningar, support...). Så din tid för marknadsföring kanske inte blir riktigt som du föreställde dig när du gick in i detta. - Du har bara möjlighet att nå ett begränsat antal personer. Du har bara 1 mun och 2 händer som kan förmedla ditt budskap. Hur mycket du än vill så kan du inte bli en bläckfisk, med 8 armar. Så bygg inte upp en

5 verksamhet i tron att du kan bli en. Låt oss anta att du lyckas dra in 1000 besökare till din sida varje månad. Din webbsida lyckas övertala 10 av dessa besökare att investera i din produkt. Om vi sedan antar att du tjänar 500kr på varje försäljning så skulle det ge dig ett lite bidrag på 5000kr/månad. Din förmåga och framför allt din tid är begränsad. Du kan inte nå obegränsat med kunder på egen hand. Så låt oss titta på en annan lösning. En gratis teknik som slå allt... Det finns många olika sätt att marknadsföra sina produkter på. Du kan lägga ner miljoner på annonser, utskick, banners etc. och lyckas bra med det. Men för varje annons, utskick etc. som man gör måste man hela tiden hålla koll på vad det kostar. Inte bara själva kostnaden för skapande och distribution av annonsen, utan framför allt omvandlingskostnaden. Om du lägger ner kr för att göra ett utskick till personer så skulle man kunna se det som att varje utskick kostar dig 2kr per person. Men det tankesättet är ju ganska så ointressant. För om du bara räknar så så kalkylerar du hela kampanjen som en kostnad, eller hur? Idéen med ditt utskick är att du ska få nya kunder, att du ska sälja mer. Så det vi ska titta på är istället hur mycket varje kund kostar. Om du får 10 nya kunder på ditt utskick, för kr, så kostar varje kund dig 1000kr. Det innebär i sin tur att du måste tjäna minst 1000kr på varje försäljning för att det ska gå ihop. Annonskalkyleringen ovan var egentligen bara en parentes. Men jag kände att det är relevant att du har grundfakta för normal marknadsföringsteknik. För när du förstår normal marknadsföringsteknik kommer du ganska så snabbt att inse hur effektivt det jag nu kommer att beskriva är.

6 "Snöbollen" Hur mycket pengar du än lägger ner på traditionell marknadsföring så finns det ändå en teknik som slår allting. Har du hört talas om Apples nya "mobiltelefon" Iphone? Är man lite teknikintresserad, så har man definitivt hört begreppet Iphone. Jag gjorde en sökning på Iphone, ungefär 1 vecka efter att de officiellt lancerat produkten, och fick över 2 miljoner träffar i Google. Ja, du läste rätt, hemsidor med innehållet Iphone. I skrivandets stund, just nu, så fick jag 52 miljoner träffar. Produkten finns inte ens att få tag på, det går inte att köpa den. Tänk dig in i situationen att det finns över 50 miljoner sidor som pratar om produkten. Hur många har då inte läst om den??? Har Apple satt upp alla de här sidorn? Nej naturligtvis inte. Har de betalat för att folk ska prata om den på sina sidor? Nej naturligtvis inte. Inte ens Apple är så rika att de kan betala miljontals personer för marknadsföring. Men det Apple har gjort är att tillverka en "snöboll". Man har noga satt ihop ett marknadsföringspaket och ett budskap. Därefter ställer man sig högst upp på berget, ger snöbollen en knuff och låter den rulla. Snöbollen växer och växer och växer. Till slut är den så stor att den utlöser laviner. Fundera en stund på om de kommer att sälja några mobiltelefoner när väl produkten finns tillgänglig i butikerna. ;-) "Ja, ja, ja...men Apple är Apple, en av världens största IT företag. Jag är ju en fis i rymden jämfört med dom. Jag kan inte få miljoner av personer att prata om min produkt." Visst, Apple har ett lite försprång när det gäller varumärket och budget. Men själva tekniken bakom kan vem som helst använda. Den kan dessutom vara helt gratis. Jag blir ofta förvånad över hur trångsynta de flesta storföretag (och även många små) är när det gäller sin marknadsföring. Hur lite de utnyttjar världens mest framgångsrika marknadsföringsteknik: "Mun-till-Mun"-metoden Låt oss anta att du ska köpa en TV. Vems råd skulle du lita på? En annons som du hittar på internet eller din granne som är expert på TV-apparater? Om din expertgranne ger dig ett tips på en bra modell, så går du med all sannolikhet och tittar på den modellen. Om du får ett mail från din kompis som rekommenderar en bra e-bok, så skulle du förmodligen öppna den och se vad det är.

7 Om samma bok däremot låg på en hemsida som du råkade surfa in på, så skulle det förmodligen krävas en mycket bra sida och säljtext för att du skulle bli intresserad. Du läser den där boken som din kompis rekommenderade och upptäcker att den är bra. Samma dag har ni släktträff hos dina svärföräldrar, och du kan inte låta bli att rekommendera en bra bok som du just har läst. Börjar du förstå mitt resonemang? Det som sprids från mun-till-mun går snabbare än någonting annat. Dessutom kan det vara helt gratis markndsföring. Med hjälp av internet så har den här typen av marknadsföring blivit enormt mycket enklare än det var förut. Det jag tänkte visa dig är tekniker på hur DU kan utnyttja det här i din marknadsföring. Så, häng med nu... Leta reda på några personer som har testat din produkt och som är nöjda med den. Ge dem lite "uppmuntran" och de kommer att börja berätta om din produkt för allt och alla. Om du dessutom ger dem en liten morot för varje person som köper en produkt av dig, så kommer de att prata och rekommendera ännu mer. Man kan säga att de blir din marknadsföringskår, dina levande reklampelare. Effekten blir att istället för att du ensam ska försöka kontakta alla dina kunder, så har du nu X antal "kloner" som framför ditt budskap. Räkneexempel: Om vi utgår ifrån exemplet ovan, där du sköter allting själv, så skulle du nå 1000 besökare på din sida och tjäna ca kr/månad på ditt eget slit.

8 Låt oss istället anta att du skaffar dig 5 personer som pratar aktivt om din produkt. De här personerna kanske inte är riktigt lika duktiga som du, men de lyckas ändå dra in 500 nya besökare var till din sida. Det innebär att de drar in 2500 besökare till sidan. Med samma svarsfrekvens som i exemplet ovan, 1%, så skulle det innebära att du tjänar kr, ovanpå det 5000 kr som du själv lyckas dra in av egen kraft. Nu vill de säkert ha en morot för sitt arbete och du kanske ger dem 20% av din vinst på varje såld produkt. Summa summarum tjänar du nu kr/månad (12500kr-20% kr) istället för de 5000 som du ensam lyckades skrapa ihop. Ensam är start......men får storstryk av 10. Ett steg längre... Låt oss dra det ett steg längre innan jag visar exakt hur DU ska göra det hela. Det som jag hittills har beskrivit är egentligen bara ett vanligt återförsäljarsystem. Det visar klart och tydligt kraften i att ta hjälp av andra, men det finns ingen "snöbollseffekt" i det. Återförsäljarprogram, eller affiliateprogram som man brukar säga på nätet, är en helt normal försäljninghirarki. Men till skillnad mot företagskulturen utanför nätet, där man anställer säljare i företaget, så arbetar man istället ofta med provisionsbaserad marknadsföring i internetverksamheter. Man anställer inte säljare utan hyr bara in marknadsföringshjälpen på provisionsbasis. Det här är en ny kultur som börjar växa upp och sakta men säker även sprider sig till "offline"-verksamheter också. Men det är fortfarande en platt organisation som inte innehåller några snöbollseffekter. Det vi vill åstadkomma är att ditt budskap vandrar från mun till mun till mun... För att göra det måste vi lägga in en dimension till.

9 Det jag tänker beskriva här nedan har dragit in, och gör fortfarande, 1000-tals med besökare till mina sidor. Det är en riktig win-win situation för alla inblandade. Tänk dig in i att du säljer en produkt eller tjänst på nätet. Det spelar egentligen ingen roll om det är en fysisk eller digital produkt. Tekniken går att applicera på alla typer av erbjudanden. Till den här produkten skapar du ett marknadsföringsmaterial. Det är inget speciellt med det, det skulle du ändå göra. Marknadsföringsmaterialet ska du göra konfigurerbart. Låt mig förklara. Om du har en person som vill rekommendera dina produkter, precis som vi talade om ovan med återförsäljare, så vill de säkert ha sitt eget marknadsföringsmaterial att visa upp. I det här materialet vill de kanske ha sina egna uppgifter, namn, företag, etc., men framför allt så måste det finnas uppgifter som gör att de kan få sin lilla morot för att sprida ditt rykte vidare. Moroten kan vara provision på varje förmedlad affär eller någonting annat som t.ex. gratis produkter, rabatter etc. Är marknadsföringsmaterialet en produkt, t.ex. e-bok eller en programvara, och den är bra, så kan du säkert få många att sprida den vidare utan morot. Men vill du verkligen sätta fart på det här så är min rekommendation att du lägger in någonting som gör det näst intill oemotståndligt att inte vilja sprida det vidare. :-) Varje person som tar emot den här marknadsföringsprodukten har sedan möjlighet att konfigurera den med sina egna uppgifter. Uppgifter som gör att de kan få ta del av det erbjudande som du så generöst delar ut till alla som sprider informationen vidare. Du har nu skapat din egen snöboll.

10 Knuffa till den och låt den rulla. Alla som tar emot den här marknadsföringsprodukten kommer att se din marknadsföring för din produkt. De har sedan 2 val, eller en kombination: De tycker om din produkt och köper den. De tycker om din produkt, ser att man kan få någonting för att sprida budskapet vidare, och börjar marknadsföra den åt dig. Men kan det här verkligen ge någonting? Föreställ dig din produkt eller tjänst. Du har skapat en ebok som är intressant och som innehåller "smygreklam" för din produkt. Du har dessutom lagt in en liten morot till dem som sprider informationen vidare. Låt säga att du lyckas sprida den här vidare till 20 personer på 1 månad. Om din produkt och ditt marknadsföringsmaterial är bra, så bör det inte vara några som helst problem, eller hur? Dessa personer sprider det vidare till i genomsnitt 5 personer var, inom 1 månad, och så vidare. Det skulle kunna se ut så här: 20 pers efter 1 månad 100 pers efter 2 månad 500 pers efter 3 månad 2500 pers efter 4 månad och så vidare...

11 ...efter 8 månader skulle du ha spridit den här produkten till över 1,5 milj. personer. På under ett år är det alltså personer som har sett DITT erbjudande och din produkt. Om du då säljer på 1% av dessa, och tjänar 500kr på varje försäljning, skulle det innebära 7,5 miljoner kronor, på 8 månader. Nu är det här ett teoretiskt exempel, men visar kraften i det som vi kallar viral marketing, automatisk marknadsföring. Låt oss säga att det går hälften så bra som ovan, eller kanske bara en1/5-del så bra, så är det fortfarande en riktigt bra marknadsföringskraft. Har du råd att inte testa? Jag använder mig själv av den här tekniken, och jag kan bara bekräfta att det finns en enorm kraft i det hela. Det tar lite tid att förbereda snöbollen, men när man väl ger den en knuff så sprider sig budskapet okontrollerbart. Nu är det din tur... När det gäller den här typen av marknadsföring så kan det gå väldigt fort att bygga upp en stor skara med personer som rekommenderar dina produkter och tjänster. Men, det är också ganska så vanligt att det hela kollapsar. Anledningen är enkel: Tänk dig att du efter några veckor lyckats sprida ditt budskap till 500 personer. Din viral marketing metod är uppsatt så att alla som vill sprida det vidare skickar ett mail till dig. Du lägger sedan in den personens uppgifter i marknadsföringsmaterialet, och skickar iväg det till marknadsföraren. De här 500 personerna sprider budskapet vidare till i genomsnitt 3 personer var på en vecka. Det innebär att du veckan efter kan ha 1500 nya personer som vill ha sitt eget konfigurerade marknadsföringsmaterial. Om du du nu, mot all förmodan, skulle hinna med att skapa detta, så kan du veckan efter ha 4500 nya personer... Med andra ord, att göra det här manuellt är näst intill omöjligt. Du behöver system och programvaror som hjälper dig att sätta upp ett automatiskt viral marketing system. Jag har satt ihop ett paket med de programvaror som jag själv använder mig av. Med hjälp av de här programmen har jag satt upp system som sköter sig helt och hållet automatiskt.

12 Här kan du läsa mer om dem... JL Viral Marketing Lycka till! Vi hörs! Jesper Lindén Powered by JL Profit ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Jesper Linden Consulting Kvillingevägen Åby Sweden

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords 1 Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords Visste du att anledningen till att de flesta inte tjänar pengar med Adwords är för att du troligtvis fallit offer för alla de lögner som cirkulerar på

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Hemsideskolan - Cheklistor

Hemsideskolan - Cheklistor Hemsideskolan - Cheklistor Den här PDF filen innehåller de checklistor som ingår i Hemsideskolan på www.hemsida24.se. Ladda ned hemsideskolan Hemsideskolan är en guide för dig som vill lära dig mer om

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Interntmarknadsföring i praktiken + tips och taktik Fördelar - Internetmarknadsföring Distributionen Billigt Flexibiliteten Lätt att uppdatera eller byta budskap Räckvidden Kan nå hela världen Mätbarheten

Läs mer

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting.

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting. Allting nytt Påskdagen 100403 1 Att hitta ingenting kan det va nå`t Det var ju det man gjorde den första påskdagsmorgonen. Man gick till graven där man lagt Jesus och man hittade ingenting. Ibland är det

Läs mer

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer.

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. QR-KODER En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. Vad är QR-koder? QR-koder, (Quick Response-koder), har blivit oerhört populära på senare tid. Varför? QR-koden har

Läs mer

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult. Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.se 070-425 47 94 andreas@adreklamkonsult.se Vad är marknadsföring? För många är

Läs mer

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet?

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet? Studieteknik STUDIEHANDLEDNING Syftet med dessa övningar är att eleverna själva ska fördjupa sig i olika aspekter som kan förbättra deras egen inlärning. arna görs med fördel i grupp eller parvis, och

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 8, januari 2015 * * * * *************************************************** Checklista för ett

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 5 Är ditt företag designat för att förverkliga din vision?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 5 Är ditt företag designat för att förverkliga din vision? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 5 Är ditt företag designat för att förverkliga din vision? Av: Jesper Lindén Det här med att starta eget lät så bra. Tjäna mer pengar,

Läs mer

** Mestadels om Marknadsföring **

** Mestadels om Marknadsföring ** Hur du skaffar fler kunder... en beprövad online-strategi I förra numret av nyhetsbrevet (http://www.webbutveckling.com/mestadels1238.php) pratade vi om kundanskaffning och kundvärde och hur du använder

Läs mer

Barn och skärmtid inledning!

Barn och skärmtid inledning! BARN OCH SKÄRMTID Barn och skärmtid inledning Undersökningen är gjord på uppdrag av Digitala Livet. Digitala Livet är en satsning inom Aftonbladets partnerstudio, där Aftonbladet tillsammans med sin partner

Läs mer

Skriva för webben och bildskärmen, eller kanske anpassa ditt budskap till skärmläsning

Skriva för webben och bildskärmen, eller kanske anpassa ditt budskap till skärmläsning Skriva för webben och bildskärmen, eller kanske anpassa ditt budskap till skärmläsning Innehåll Påverkar förutsättningarna... 3 Skriva för skärmläsning eller papper... 3 Informationspaket... 3 Tätt mellan

Läs mer

Tilla ggsrapport fo r barn och unga

Tilla ggsrapport fo r barn och unga Tilla ggsrapport fo r barn och unga 25 mars 2014 Vad berättar barn för Bris om hur de mår? Hur har barn det i Sverige? Jag har skilda föräldrar och vill så gärna bo hos min pappa. Mamma har ensam vårdnad

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

http://www.sm.luth.se/~andreas/info/howtosearch/index.html

http://www.sm.luth.se/~andreas/info/howtosearch/index.html & ' ( ( ) * +, ', -. / ' 0! 1 " 2 # 3 / /! 1 $ 4, % 5 # 3, http://www.sm.luth.se/~andreas/info/howtosearch/index.html Andreas Tips och trix till sökningar i Cyberrymnden Här försöker jag att gå igenom

Läs mer

Betala endast för resultat så fungerar affiliatemarknadsföring

Betala endast för resultat så fungerar affiliatemarknadsföring Betala endast för resultat så fungerar affiliatemarknadsföring Affiliatemarknadsföring är prestationsbaserad försäljning på Internet där sk Publicister (även affiliates eller publishers ) förmedlar besökare

Läs mer

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem En rapport från PersonligEffektivitet.com Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Önskelistan... 4 Misstag #2: Parkinsons lag... 7 Misstag

Läs mer

Barn och medier. En lättläst broschyr

Barn och medier. En lättläst broschyr Barn och medier En lättläst broschyr Innehåll Inledning 3 Åldersgränser 4 Internet 8 Spel 14 Använder ditt barn medier för mycket? 15 Läsning 16 Alla kan vara medieproducenter 18 2 Inledning Alla barn

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om framtiden Hej! Förra veckan ägnade vi åt dina tillgångar och nu är vi framme vid sista kursdelen som

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Nu ännu mer utvecklat och effektivt. Mindre jobb, fler kunder och bättre betalt! Kroppsterapeuternas unika marknadspaket är här!

Nu ännu mer utvecklat och effektivt. Mindre jobb, fler kunder och bättre betalt! Kroppsterapeuternas unika marknadspaket är här! Nu ännu mer utvecklat och effektivt. Mindre jobb, fler kunder och bättre betalt! Kroppsterapeuternas unika marknadspaket är här! Behandla dina kunder väl! Tycker du att det är svårt med marknadsföring?

Läs mer

Delprov 1 rapport över sociala webben

Delprov 1 rapport över sociala webben Delprov 1 rapport över sociala webben I denna uppgift ska jag försöka att förklara grundligt hur 5 principer som ska beskriver webbens spelregler, det vill säga karaktäristiska egenskaper som är centrala

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Talmanus till presentation om nätvardag 2015

Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Bild 1: Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på www.surfalugnt.se om du vill ha manuset separat. Om du inte

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice

www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice Del 1 Service börjar med relationer Förstklassig kundservice börjar med goda relationer. Här är nio sätt att stärka kundrelationer

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén I den här delen kommer du att få lära känna den viktigaste personen i hela din

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 9, februari 2015 * * * * *************************************************** 9 tips för att lyckas

Läs mer

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer.

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Snabbare. Säkrare. Billigare. Varför har inget tänkt på det här tidigare? Lösningen är så enkel och så smidig att man undrar. Så här ligger det till. En del

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén Många företagare startar upp verksamheter utan att egentligen fundera över

Läs mer

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET Mariah Gustavsson Marknadsföring PÅ INTERNET Del 2 MARKNADSFÖRING PÅ INTERNET 6. Annonsering... 24 7. Sökordsannonsering... 35 8. Affiliatemarknadsföring... 42 9. E-postmarknadsföring... 47 10. Rekommendationsmarknadsföring...

Läs mer

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR 10 TIPS Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR Att välja kassaregister och kortterminal för första gången kan kännas krångligt och svårt. Därför kommer vi här

Läs mer

Hitta kunder som frilansare

Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare 4 Att livnära sig som frilansare, genom att ta långa- eller kortsiktiga uppdrag, är en allt vanligare arbetsform. På Billogram träffar vi många frilansare,

Läs mer

Rätt man på rätt plats Hur framgångsrik är du om 2 månader?

Rätt man på rätt plats Hur framgångsrik är du om 2 månader? Den här lilla rapporten kan innebära att DU om 1-2 månad har tagit ett större kliv mot dina drömmar än du gjort under det senaste året. Det som vi tar upp här är EXREMT viktigt för alla som driver en verksamhet

Läs mer

Skapa Trafik & Försäljningar med ett EGET Affiliate Program

Skapa Trafik & Försäljningar med ett EGET Affiliate Program Skapa Trafik & Försäljningar med ett EGET Affiliate Program Detta skall vi gå igenom: Vad är ett Affiliate Program Varför skall du ha ett Affiliate Program Vad skall du tänka på innan du skaffar ett Affiliate

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Stockholm 2014 Kistamässan, Stockholm 15-16 oktober 2014 Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Tack vare hundratals utställare och en mässa som växer varje år, har sponsring blivit ett utmärkt sätt

Läs mer

HemsidaExpress. När du vill ha en professionell hemsida snyggt, snabbt och enkelt!

HemsidaExpress. När du vill ha en professionell hemsida snyggt, snabbt och enkelt! HemsidaExpress När du vill ha en professionell hemsida snyggt, snabbt och enkelt! Skaffa din egen identitet på nätet Välkommen till HemsidaExpress! Med HemsidaExpress kan du skapa egna hemsidor utan att

Läs mer

MagIQ Plan. Carola Liva Lind 2012

MagIQ Plan. Carola Liva Lind 2012 MY MagIQ Plan Carola Liva Lind 2012 *De närmsta i mitt nätverk är förutom mig de mest värdefulla för mig. *De närmsta i mitt nätverk är de närmsta för att de ska verka för mig. *De närmsta i mitt nätverk

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 6, december 2014 * * * * *************************************************** Sälj mer utan att

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM? Sida 1/5 BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du bäst väljer produktionsbolag Hur du bedömer ett bolags kompetens Hur du undviker att bli lurad

Läs mer

Sökmotoroptimering. Hur gör jag min sida sökmotorvänlig?

Sökmotoroptimering. Hur gör jag min sida sökmotorvänlig? Sökmotoroptimering Hur gör jag min sida sökmotorvänlig? Hur gör jag min sida sökmotorvänlig?...2 Vad är Metataggar?...2 Metataggarnas betydelse...2 Metataggar i Jetshop...2 Title...2 Meta description...3

Läs mer

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt.

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. DIGITAL PRESENCE Innehållsförteckning Detta dokument är till för att ge dig en förståelse i vilka vi är, vad vi erbjuder & hur vi arbetar för att gör din digitala

Läs mer

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN din vecka DAGSTIDNING Dagstidningarna berättar om människor. Bredvid texten finns ofta en bild av personen som man berättar om. Någon journalist som jobbar på dagstidningen har kanske intervjuat en person

Läs mer

Framtidens serier. hur ser de ut?

Framtidens serier. hur ser de ut? Framtidens serier hur ser de ut? Jag heter Yvette Gustafsson, och är serietecknare. Jag började teckna serier när jag studerade på Serie- och bildberättarprogrammet i Hofors 2004-2006. Under tiden där

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER NOGA UTVALDA SAJTER Sveriges största mötesplats

Läs mer

Projektmaterial. Birkagårdens folkhögskola

Projektmaterial. Birkagårdens folkhögskola Projektmaterial EN REFLEKTION ÖVER DATAUNDERVISNING OCH SAMARBETE Birkagårdens folkhögskola Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser Folkbildningsrådet Box 730 101 34 Stockholm 08-412 48 00 www.resurs.folkbildning.net

Läs mer

10 tips för ökad försäljning

10 tips för ökad försäljning 10 tips för ökad försäljning Innehållsförteckning Tips 1 Kundvård...3 Tips 2 Vad har du egentligen på gång?...4 Tips 3 Ställ jobbiga frågor...5 Tips 4 När tiden inte räcker till...6 Tips 5 Låt kunden skriva

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

7 steg för att starta ett affiliateprogram

7 steg för att starta ett affiliateprogram 7 steg för att starta ett affiliateprogram Affiliatemarknadsföring är en internetbaserad försäljningskanal där sk publicister (även affiliates eller publishers ) förmedlar besökare till en annonsör och

Läs mer

Höst EXPOXTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. Höst 2015. I samarbete med. www.promotionmassanhost.se

Höst EXPOXTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. Höst 2015. I samarbete med. www.promotionmassanhost.se 1813-15 -20 AUGUSTI, JANUARI, KISTAMÄSSAN, STOCKHOLM STOCKHOLM Höst 2015 EXPOXTRA Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan Höst 2015 I samarbete med KISTAMÄSSAN - MÖJLIGHETERNAS ARENA Promotionmässan

Läs mer

Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation

Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation Huvudtränare: David: huvudtränare Medtränare: Emese Deltagare: David, Nathanael, Robert, Julia, Mujje, Hassan 1 Planering innan lektionen: David

Läs mer

Risksituationer vid studier

Risksituationer vid studier PIE. EKI. Linköpings universitet. 1 Artikel A9 i serien Att komma igång och bli klar i tid Risksituationer vid studier En risksituation i studier är när sannolikheten att du skall gå ifrån dina uppgjorda

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

Konsten att få mer gjort gör mindre.

Konsten att få mer gjort gör mindre. Konsten att få mer gjort gör mindre. Postbox, Utkörning, Hämtning och Frankeringsservice Om du vill effektivisera arbetet på företaget och samtidigt sänka kostnaderna finns det ofta en genväg gör mindre.

Läs mer

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn.

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn. Ni kommer att få arbeta en och en. Vi kommer att jobba med detta på Affärsutveckling- och ledarskapskursen på måndag eftermiddag och varannan onsdag morgon. Jag kommer också ge er feedback på sådana uppgifter

Läs mer

Telefonen på Marklunds bord ringer. Tidningschefen lyfter på luren. Samtidigt pekar han på två stolar. Lasse och Maja sätter sig och väntar.

Telefonen på Marklunds bord ringer. Tidningschefen lyfter på luren. Samtidigt pekar han på två stolar. Lasse och Maja sätter sig och väntar. Kapitel 4 a, just det! Ni ville ju sätta in en annons, säger Marklund till Lasse och Maja, när de kommer in i rummet. Tidningschefen sitter vid ett stort skrivbord som står vid fönstret, ut mot Kyrkogatan

Läs mer

Inledning. Några ord som kan vara bra att veta vad det är.

Inledning. Några ord som kan vara bra att veta vad det är. Sociala medier Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

MOBILTELEFONI. Julia Kleiman, Frida Lindbladh & Jonas Khaled. onsdag 16 maj 12

MOBILTELEFONI. Julia Kleiman, Frida Lindbladh & Jonas Khaled. onsdag 16 maj 12 MOBILTELEFONI Julia Kleiman, Frida Lindbladh & Jonas Khaled Introduktion Det var först år 1956 som företaget TeliaSonera och Ericsson som skapade mobiler i bilen som man kunde prata i telefon i på det

Läs mer

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf Helande En lärjungens identitet Av: Johannes Djerf På en temasamling under årets tonårsläger så får ett 100-tal människor, under väldigt enkla omständigheter och under väldigt enkla och tydliga böner riktade

Läs mer

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008 Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning Public Relations Enkät Juli 2008 Bakgrund Capture och Impera kommunikation har genomfört och sammanställt följande enkät riktat till svenska toppidrottare

Läs mer

Goda råd för reklamköpare

Goda råd för reklamköpare Goda råd för reklamköpare Innehåll > Kommunicera din position > Gör fler flugor på smällen > Följ din målgrupp, inte konkurrenterna > Var lite wild & crazy > Våga vara ledande eller Stureplanseffekten

Läs mer

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd Ätstörningar Ätstörningar innebär att ens förhållande till mat och ätande har blivit ett problem. Man tänker mycket på vad och när man ska äta, eller på vad man inte ska äta. Om man får ätstörningar brukar

Läs mer

Sökmotormarknadsföring

Sökmotormarknadsföring Sökmotormarknadsföring Kenth Johansson kejo@tomegroup.se Bakgrund Sökmotorer Sökmotoroptimering Hitta rätt nyckelord Hur får jag fler klick på min sida i sökresultatet? Genomgång av några verktyg Sökmotorannonsering

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Människans möte med den mänskliga kroppen. Ett pedagogiskt studiematerial

Människans möte med den mänskliga kroppen. Ett pedagogiskt studiematerial Människans möte med den mänskliga kroppen Ett pedagogiskt studiematerial Inledning I dag så påverkas vi medvetet och omedvetet av yttre ideal. Ofta så glömmer vi bort att ställa frågan till oss själva

Läs mer

motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Toppskola i skärholmen Hallå på arbetsplatsen

motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Toppskola i skärholmen Hallå på arbetsplatsen motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Lack-silver i VM Hallå på arbetsplatsen Bp Toppskola i skärholmen Bra skola En stolt trio som fått fart på STFG: rektor Lars Dowert, företagaren Totte Malmkvist

Läs mer

Kommunikation och beteende

Kommunikation och beteende Kommunikation och beteende Inledning I ditt arbete som växtskötare kommer du i kontakt med två grupper av varelser: Växter och människor. Delkurserna tills nu har rört sig om att hjälpa dig med att bli

Läs mer

Allt du behöver kunna för att sälja prenumerationer.

Allt du behöver kunna för att sälja prenumerationer. Frågor och svar: 1. Vem får prenumerera? Alla över 18 år, bosatta i Sverige. 2. Hur många lotter kan man prenumerera på? Hur många som helst, men minst en lott/vecka. 3. Hur hanterar BingoLotto personuppgifterna?

Läs mer

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig.

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Hej snygging Hej Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Lyssna din lilla hora! Jag känner folk som gillar att spöa på tjejer, de tvekar inte att hoppa på ditt huvud. Vill du det???

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Bakgrund och Affärsidé

Bakgrund och Affärsidé 1 Bakgrund och Affärsidé För att synas bra i dagens samhälle, krävs det att du är tillgänglig på Internet och kan visa upp vad du har att erbjuda. Vi erbjuder dig en helhetslösning med webbsida, informationsfilm

Läs mer

Källkritisk metod stora lathunden

Källkritisk metod stora lathunden Källkritisk metod stora lathunden Tryckt material, t ex böcker och tidningar, granskas noga innan det publiceras. På internet kan däremot alla enkelt publicera vad de önskar. Därför är det extra viktigt

Läs mer

och framåt Idag är det inte en fråga OM du ska synas på facebook eller inte.

och framåt Idag är det inte en fråga OM du ska synas på facebook eller inte. och framåt Idag är det inte en fråga OM du ska synas på facebook eller inte. Copyright Den här rapporten får spridas vidare till andra (helt okey ) så länge den bibehålls i original och är intakt. Enskilda

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer