Att få 1000-tals besökare till sin hemsida är enkelt. Här är "hemligheten"...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att få 1000-tals besökare till sin hemsida är enkelt. Här är "hemligheten"..."

Transkript

1 Att få 1000-tals besökare till sin hemsida är enkelt. JL Marketing 1 Hur mycket pengar skulle du tjäna med besökare på din hemsida? Om du inte redan vet det så är det dags att ta reda på det. Jag kommer här att visa dig lite av vad som krävs för att du ska få 1000-tals med besökare till din sida. Här är "hemligheten"... Inget är starkare än den svagaste länken. Slit dig en stund från dina vanliga tankar. Du vet de där tankarna som du går och bär på ständig, som blockerar dig från att fokusera på bara en sak. - Hur ska jag göra för att tjäna pengar? Vad ska jag ha på mig på fest på fredag? Är jag sexuellt annorlunda? Vad är det för idiot som har skrivit den här texten? Hur mår mina barn? Jag kanske måste skaffa en ny dator. Men då kommer min fru att bli arg. Bilen måste lämnas in på verkstaden... När du blandar alla de här tankarna så blir det precis lika rörigt i din hjärna som det blir när jag försöker åskådliggöra det här. Släpp allting omkring dig för några minuter och koncentrera dig på hur DU kan ha nytta av det du just nu kommer att få uppleva. Slappna av och koncentrera dig. Tänk dig in i att du sitter framför din dator och drömmer om att just DIN produkt eller tjänst säljs i 100-tals ex. varje månad. Så tänker du dig in i vad du behöver göra för att din produkt eller tjänst ska säljas i de volymerna.

2 - Du måste se till att produkten är tillgänglig. - Du måste göra inköp (om det är en fysisk produkt) - Du måste lägga den på lager - Du måste se till att den går att beställa - Den ska presenteras på rätt sätt. - Webbsidor ska skapas - Säljtexter ska skrivas - Bilder ska läggas in - Du ska få besökare till din sida - Du ska ta hand om supporten - Du ska se till att skattemyndigheten blir nöjd - Du ska följa upp dina kampanjer och uppdatera sidorna. - Du ska... - Du ska... - Du ska... Det är mycket du ska göra. :-) Om du jobbar 25 timmar om dygnet så hinner du säkert med allting. Men om du inte har den tiden så blir DU den svagaste länken i ditt eget företag. Fundera på det en stund. Det jag kommer att visa dig här är hur jag klarar av alla de här momenten, samtidigt som jag har tid att ta ett varv på golfbanan då och då. Min klocka fungerar precis på samma sätt som din och tickar i samma takt. Och jag har inte heller 25 timmar på ett dygn. MEN, jag har insett ett faktum:

3 Ensam är start......men får storstryk av 10. Låt oss fördjupa oss i en enda av alla de delar som en företagsverksamhet består av, nämligen marknadsföringen. Jag skulle mycket gärna vilja hjälpa dig med alla de andra punkterna också, men låt oss ta det lite senare. En sak i taget, och marknadsföringen är en MYCKET stor del av verksamheten. Ta fram din produkt eller tjänst i dina tankar. Om du har flera så fokusera på en enda av dem. Oavsett vad du funderar på att marknadsföra så är är fokus ett av de viktigaste momenten. Det är sååå många som tänker helt fel här. Personer som har många produkter eller tjänster i sin portfölj och försöker att sälja allting på en och samma gång. Låt mig få ge dig en liten verklighetsbaserad historia. Den ger lite grundläggande marknadsföringstänk innan vi går vidare med hur du får 1000-tals med besökare på din webbsida. Jag arbetade för några år sedan inom ett företag som sålde it-produkter. Säljarnas portföljer var sprängfyllda med kvalitetsprodukter. Det fanns egentligen allting som den potentiella kunden kunde tänkas vilja ha. Säljarna hade fått grundläggande säljutbildning och gjorde så som de hade fått lära sig. Man frågade ut kunden och analyserade behovet. Sedan öppnade man portföljen, slängde upp den 98 sidor stora katalogen på kundens skrivbord med en duns. Kunden började själv bläddra och med hjälp av säljaren råd enades man om att ett antal olika lösningar fanns för att lösa kundens behov. Allt var frid och fröjd. Kunden bad om att få behålla katalogen, för att få fundera en dag eller två på vilken av de föreslagna lösningarna som var bäst för dem. Säljarna kom tillbaka efter en vecka på fältet och man samlades kring det runda bordet i konferensrummet. Majoriteten av säljarna sa att det hade varit en bra vecka och att det fanns många nya affärer på G. Några fåtal försäljningar var klara, men det mest var på G. Kunden skulle återkomma i början av nästa vecka. MEN, så hade vi en säljare som stack ut lite extra. Det var en lite äldre, korpulent herre med mustach. Man kunde se på honom att han levde ett gått liv. :-) Han hade med sig dubbelt så många order som de andra säljarna, vid varje möte. Han hade dessutom inte alls lika många kunder som han skulle återkomma till nästa vecka. Så vad var nu hemligheten? Han gjorde precis som de andra säljarna till att börja med. Han frågade ut kunden och hittade kundens behov. Ibland var det ett enda behov, ibland var det flera. Men den här säljaren tog bara tag i ett enda behov vid varje kundmöte. Om det fanns flera behov bokade han upp ett nytt möte precis innan han gick därifrån.

4 Han tog inte fram hela portföljen eller katalogen, utan visade bara upp en enda produkt som skulle lösa kundens behov som han just nu fokuserade på. Sedan pratade han sig varm för just den produkten. Han nämnde ingenting om att det eventuellt skulle kunna finnas andra lösningar på "problemet". Det här resulterade i att kunden i princip inte funderade över vilken modell han skulle välja utan bara hur och när leveransen skulle ske. Vad har nu denna historia med internetmarknadsföring att göra? Internet är en direktförsäljningskanal. Om du ger kunden valmöjligheter kommer han/hon att bli tveksam och få svårt att ta beslut. Ju fler valmöjligheter du ger, desto längre tid och desto fler påminnelser behöver kunden för att ta fram sin plånbok. Så fungerar människa och vi måste alltså försöka anpassa oss därefter. Problemet med internet är bara det att det finns tusentals sidor att välja mellan. Så om kunden inte bestämmer sig direkt, så har du med all sannolikhet förlorat den potentiella kunden. Han eller hon hittar inte dit igen eller också så ockuperas deras närvaro av ett nytt spännande erbjudande från någon annan. Så med andra ord, fokusera ditt erbjudande på en enda produkt åt gången. Fånga den potentiella kundens intresse, och få kunden att inse att det här är den optimala lösningen på alla kundens problem. Det är nu eller aldrig. :-) Låt oss nu återvända till det vi började prata om, hur jag kan gå på golfbanan utan att det påverkar mina affärer, och hur du ska få 1000-tals besökare på din sida. Ensam är stark Om du ser till att sköta marknadsföringen själv så finns det ett antal fördelar. Du har full kontroll på allting och kan styra precis hur ditt erbjudande ska framföras. Du sätter ut annonser, är med i chattar och bloggar, mailar potentiella kunder, telemarketing etc. Du har full koll. Alla försäljningar ger dig pengar i fickan och du behåller hela vinsten för dig själv. Visst, lite försvinner i annonskostnader etc., men det mesta landar i din egen ficka. Det här kan var mycket effektivt, men det finns också en baksida. - Du har alla de andra delarna i ditt företag att ta hand om (produkter, leveranser, betalningar, support...). Så din tid för marknadsföring kanske inte blir riktigt som du föreställde dig när du gick in i detta. - Du har bara möjlighet att nå ett begränsat antal personer. Du har bara 1 mun och 2 händer som kan förmedla ditt budskap. Hur mycket du än vill så kan du inte bli en bläckfisk, med 8 armar. Så bygg inte upp en

5 verksamhet i tron att du kan bli en. Låt oss anta att du lyckas dra in 1000 besökare till din sida varje månad. Din webbsida lyckas övertala 10 av dessa besökare att investera i din produkt. Om vi sedan antar att du tjänar 500kr på varje försäljning så skulle det ge dig ett lite bidrag på 5000kr/månad. Din förmåga och framför allt din tid är begränsad. Du kan inte nå obegränsat med kunder på egen hand. Så låt oss titta på en annan lösning. En gratis teknik som slå allt... Det finns många olika sätt att marknadsföra sina produkter på. Du kan lägga ner miljoner på annonser, utskick, banners etc. och lyckas bra med det. Men för varje annons, utskick etc. som man gör måste man hela tiden hålla koll på vad det kostar. Inte bara själva kostnaden för skapande och distribution av annonsen, utan framför allt omvandlingskostnaden. Om du lägger ner kr för att göra ett utskick till personer så skulle man kunna se det som att varje utskick kostar dig 2kr per person. Men det tankesättet är ju ganska så ointressant. För om du bara räknar så så kalkylerar du hela kampanjen som en kostnad, eller hur? Idéen med ditt utskick är att du ska få nya kunder, att du ska sälja mer. Så det vi ska titta på är istället hur mycket varje kund kostar. Om du får 10 nya kunder på ditt utskick, för kr, så kostar varje kund dig 1000kr. Det innebär i sin tur att du måste tjäna minst 1000kr på varje försäljning för att det ska gå ihop. Annonskalkyleringen ovan var egentligen bara en parentes. Men jag kände att det är relevant att du har grundfakta för normal marknadsföringsteknik. För när du förstår normal marknadsföringsteknik kommer du ganska så snabbt att inse hur effektivt det jag nu kommer att beskriva är.

6 "Snöbollen" Hur mycket pengar du än lägger ner på traditionell marknadsföring så finns det ändå en teknik som slår allting. Har du hört talas om Apples nya "mobiltelefon" Iphone? Är man lite teknikintresserad, så har man definitivt hört begreppet Iphone. Jag gjorde en sökning på Iphone, ungefär 1 vecka efter att de officiellt lancerat produkten, och fick över 2 miljoner träffar i Google. Ja, du läste rätt, hemsidor med innehållet Iphone. I skrivandets stund, just nu, så fick jag 52 miljoner träffar. Produkten finns inte ens att få tag på, det går inte att köpa den. Tänk dig in i situationen att det finns över 50 miljoner sidor som pratar om produkten. Hur många har då inte läst om den??? Har Apple satt upp alla de här sidorn? Nej naturligtvis inte. Har de betalat för att folk ska prata om den på sina sidor? Nej naturligtvis inte. Inte ens Apple är så rika att de kan betala miljontals personer för marknadsföring. Men det Apple har gjort är att tillverka en "snöboll". Man har noga satt ihop ett marknadsföringspaket och ett budskap. Därefter ställer man sig högst upp på berget, ger snöbollen en knuff och låter den rulla. Snöbollen växer och växer och växer. Till slut är den så stor att den utlöser laviner. Fundera en stund på om de kommer att sälja några mobiltelefoner när väl produkten finns tillgänglig i butikerna. ;-) "Ja, ja, ja...men Apple är Apple, en av världens största IT företag. Jag är ju en fis i rymden jämfört med dom. Jag kan inte få miljoner av personer att prata om min produkt." Visst, Apple har ett lite försprång när det gäller varumärket och budget. Men själva tekniken bakom kan vem som helst använda. Den kan dessutom vara helt gratis. Jag blir ofta förvånad över hur trångsynta de flesta storföretag (och även många små) är när det gäller sin marknadsföring. Hur lite de utnyttjar världens mest framgångsrika marknadsföringsteknik: "Mun-till-Mun"-metoden Låt oss anta att du ska köpa en TV. Vems råd skulle du lita på? En annons som du hittar på internet eller din granne som är expert på TV-apparater? Om din expertgranne ger dig ett tips på en bra modell, så går du med all sannolikhet och tittar på den modellen. Om du får ett mail från din kompis som rekommenderar en bra e-bok, så skulle du förmodligen öppna den och se vad det är.

7 Om samma bok däremot låg på en hemsida som du råkade surfa in på, så skulle det förmodligen krävas en mycket bra sida och säljtext för att du skulle bli intresserad. Du läser den där boken som din kompis rekommenderade och upptäcker att den är bra. Samma dag har ni släktträff hos dina svärföräldrar, och du kan inte låta bli att rekommendera en bra bok som du just har läst. Börjar du förstå mitt resonemang? Det som sprids från mun-till-mun går snabbare än någonting annat. Dessutom kan det vara helt gratis markndsföring. Med hjälp av internet så har den här typen av marknadsföring blivit enormt mycket enklare än det var förut. Det jag tänkte visa dig är tekniker på hur DU kan utnyttja det här i din marknadsföring. Så, häng med nu... Leta reda på några personer som har testat din produkt och som är nöjda med den. Ge dem lite "uppmuntran" och de kommer att börja berätta om din produkt för allt och alla. Om du dessutom ger dem en liten morot för varje person som köper en produkt av dig, så kommer de att prata och rekommendera ännu mer. Man kan säga att de blir din marknadsföringskår, dina levande reklampelare. Effekten blir att istället för att du ensam ska försöka kontakta alla dina kunder, så har du nu X antal "kloner" som framför ditt budskap. Räkneexempel: Om vi utgår ifrån exemplet ovan, där du sköter allting själv, så skulle du nå 1000 besökare på din sida och tjäna ca kr/månad på ditt eget slit.

8 Låt oss istället anta att du skaffar dig 5 personer som pratar aktivt om din produkt. De här personerna kanske inte är riktigt lika duktiga som du, men de lyckas ändå dra in 500 nya besökare var till din sida. Det innebär att de drar in 2500 besökare till sidan. Med samma svarsfrekvens som i exemplet ovan, 1%, så skulle det innebära att du tjänar kr, ovanpå det 5000 kr som du själv lyckas dra in av egen kraft. Nu vill de säkert ha en morot för sitt arbete och du kanske ger dem 20% av din vinst på varje såld produkt. Summa summarum tjänar du nu kr/månad (12500kr-20% kr) istället för de 5000 som du ensam lyckades skrapa ihop. Ensam är start......men får storstryk av 10. Ett steg längre... Låt oss dra det ett steg längre innan jag visar exakt hur DU ska göra det hela. Det som jag hittills har beskrivit är egentligen bara ett vanligt återförsäljarsystem. Det visar klart och tydligt kraften i att ta hjälp av andra, men det finns ingen "snöbollseffekt" i det. Återförsäljarprogram, eller affiliateprogram som man brukar säga på nätet, är en helt normal försäljninghirarki. Men till skillnad mot företagskulturen utanför nätet, där man anställer säljare i företaget, så arbetar man istället ofta med provisionsbaserad marknadsföring i internetverksamheter. Man anställer inte säljare utan hyr bara in marknadsföringshjälpen på provisionsbasis. Det här är en ny kultur som börjar växa upp och sakta men säker även sprider sig till "offline"-verksamheter också. Men det är fortfarande en platt organisation som inte innehåller några snöbollseffekter. Det vi vill åstadkomma är att ditt budskap vandrar från mun till mun till mun... För att göra det måste vi lägga in en dimension till.

9 Det jag tänker beskriva här nedan har dragit in, och gör fortfarande, 1000-tals med besökare till mina sidor. Det är en riktig win-win situation för alla inblandade. Tänk dig in i att du säljer en produkt eller tjänst på nätet. Det spelar egentligen ingen roll om det är en fysisk eller digital produkt. Tekniken går att applicera på alla typer av erbjudanden. Till den här produkten skapar du ett marknadsföringsmaterial. Det är inget speciellt med det, det skulle du ändå göra. Marknadsföringsmaterialet ska du göra konfigurerbart. Låt mig förklara. Om du har en person som vill rekommendera dina produkter, precis som vi talade om ovan med återförsäljare, så vill de säkert ha sitt eget marknadsföringsmaterial att visa upp. I det här materialet vill de kanske ha sina egna uppgifter, namn, företag, etc., men framför allt så måste det finnas uppgifter som gör att de kan få sin lilla morot för att sprida ditt rykte vidare. Moroten kan vara provision på varje förmedlad affär eller någonting annat som t.ex. gratis produkter, rabatter etc. Är marknadsföringsmaterialet en produkt, t.ex. e-bok eller en programvara, och den är bra, så kan du säkert få många att sprida den vidare utan morot. Men vill du verkligen sätta fart på det här så är min rekommendation att du lägger in någonting som gör det näst intill oemotståndligt att inte vilja sprida det vidare. :-) Varje person som tar emot den här marknadsföringsprodukten har sedan möjlighet att konfigurera den med sina egna uppgifter. Uppgifter som gör att de kan få ta del av det erbjudande som du så generöst delar ut till alla som sprider informationen vidare. Du har nu skapat din egen snöboll.

10 Knuffa till den och låt den rulla. Alla som tar emot den här marknadsföringsprodukten kommer att se din marknadsföring för din produkt. De har sedan 2 val, eller en kombination: De tycker om din produkt och köper den. De tycker om din produkt, ser att man kan få någonting för att sprida budskapet vidare, och börjar marknadsföra den åt dig. Men kan det här verkligen ge någonting? Föreställ dig din produkt eller tjänst. Du har skapat en ebok som är intressant och som innehåller "smygreklam" för din produkt. Du har dessutom lagt in en liten morot till dem som sprider informationen vidare. Låt säga att du lyckas sprida den här vidare till 20 personer på 1 månad. Om din produkt och ditt marknadsföringsmaterial är bra, så bör det inte vara några som helst problem, eller hur? Dessa personer sprider det vidare till i genomsnitt 5 personer var, inom 1 månad, och så vidare. Det skulle kunna se ut så här: 20 pers efter 1 månad 100 pers efter 2 månad 500 pers efter 3 månad 2500 pers efter 4 månad och så vidare...

11 ...efter 8 månader skulle du ha spridit den här produkten till över 1,5 milj. personer. På under ett år är det alltså personer som har sett DITT erbjudande och din produkt. Om du då säljer på 1% av dessa, och tjänar 500kr på varje försäljning, skulle det innebära 7,5 miljoner kronor, på 8 månader. Nu är det här ett teoretiskt exempel, men visar kraften i det som vi kallar viral marketing, automatisk marknadsföring. Låt oss säga att det går hälften så bra som ovan, eller kanske bara en1/5-del så bra, så är det fortfarande en riktigt bra marknadsföringskraft. Har du råd att inte testa? Jag använder mig själv av den här tekniken, och jag kan bara bekräfta att det finns en enorm kraft i det hela. Det tar lite tid att förbereda snöbollen, men när man väl ger den en knuff så sprider sig budskapet okontrollerbart. Nu är det din tur... När det gäller den här typen av marknadsföring så kan det gå väldigt fort att bygga upp en stor skara med personer som rekommenderar dina produkter och tjänster. Men, det är också ganska så vanligt att det hela kollapsar. Anledningen är enkel: Tänk dig att du efter några veckor lyckats sprida ditt budskap till 500 personer. Din viral marketing metod är uppsatt så att alla som vill sprida det vidare skickar ett mail till dig. Du lägger sedan in den personens uppgifter i marknadsföringsmaterialet, och skickar iväg det till marknadsföraren. De här 500 personerna sprider budskapet vidare till i genomsnitt 3 personer var på en vecka. Det innebär att du veckan efter kan ha 1500 nya personer som vill ha sitt eget konfigurerade marknadsföringsmaterial. Om du du nu, mot all förmodan, skulle hinna med att skapa detta, så kan du veckan efter ha 4500 nya personer... Med andra ord, att göra det här manuellt är näst intill omöjligt. Du behöver system och programvaror som hjälper dig att sätta upp ett automatiskt viral marketing system. Jag har satt ihop ett paket med de programvaror som jag själv använder mig av. Med hjälp av de här programmen har jag satt upp system som sköter sig helt och hållet automatiskt.

12 Här kan du läsa mer om dem... JL Viral Marketing Lycka till! Vi hörs! Jesper Lindén Powered by JL Profit ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Jesper Linden Consulting Kvillingevägen Åby Sweden

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 5 Är ditt företag designat för att förverkliga din vision?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 5 Är ditt företag designat för att förverkliga din vision? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 5 Är ditt företag designat för att förverkliga din vision? Av: Jesper Lindén Det här med att starta eget lät så bra. Tjäna mer pengar,

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords 1 Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords Visste du att anledningen till att de flesta inte tjänar pengar med Adwords är för att du troligtvis fallit offer för alla de lögner som cirkulerar på

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

Rätt man på rätt plats Hur framgångsrik är du om 2 månader?

Rätt man på rätt plats Hur framgångsrik är du om 2 månader? Den här lilla rapporten kan innebära att DU om 1-2 månad har tagit ett större kliv mot dina drömmar än du gjort under det senaste året. Det som vi tar upp här är EXREMT viktigt för alla som driver en verksamhet

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén Många företagare startar upp verksamheter utan att egentligen fundera över

Läs mer

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult. Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.se 070-425 47 94 andreas@adreklamkonsult.se Vad är marknadsföring? För många är

Läs mer

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer.

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. QR-KODER En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. Vad är QR-koder? QR-koder, (Quick Response-koder), har blivit oerhört populära på senare tid. Varför? QR-koden har

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

Höst EXPOXTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. Höst 2015. I samarbete med. www.promotionmassanhost.se

Höst EXPOXTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. Höst 2015. I samarbete med. www.promotionmassanhost.se 1813-15 -20 AUGUSTI, JANUARI, KISTAMÄSSAN, STOCKHOLM STOCKHOLM Höst 2015 EXPOXTRA Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan Höst 2015 I samarbete med KISTAMÄSSAN - MÖJLIGHETERNAS ARENA Promotionmässan

Läs mer

Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial?

Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial? Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial? Jag älskar att skriva! Säljbrev. Annonser. E-postkampanjer. Nyhetsbrev. Banners. Broschyrer. Flyers. Direktreklam. Tackbrev. Enkäter. Landningssidor. Hemsidor.

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén I den här delen kommer du att få lära känna den viktigaste personen i hela din

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 6, december 2014 * * * * *************************************************** Sälj mer utan att

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Interntmarknadsföring i praktiken + tips och taktik Fördelar - Internetmarknadsföring Distributionen Billigt Flexibiliteten Lätt att uppdatera eller byta budskap Räckvidden Kan nå hela världen Mätbarheten

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 8, januari 2015 * * * * *************************************************** Checklista för ett

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 9, februari 2015 * * * * *************************************************** 9 tips för att lyckas

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter

Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Stockholm 2014 Kistamässan, Stockholm 15-16 oktober 2014 Varumärkesfrämjande sponsringsmöjligheter Tack vare hundratals utställare och en mässa som växer varje år, har sponsring blivit ett utmärkt sätt

Läs mer

Hemsideskolan - Cheklistor

Hemsideskolan - Cheklistor Hemsideskolan - Cheklistor Den här PDF filen innehåller de checklistor som ingår i Hemsideskolan på www.hemsida24.se. Ladda ned hemsideskolan Hemsideskolan är en guide för dig som vill lära dig mer om

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Inledning. Några ord som kan vara bra att veta vad det är.

Inledning. Några ord som kan vara bra att veta vad det är. Sociala medier Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Framtidens serier. hur ser de ut?

Framtidens serier. hur ser de ut? Framtidens serier hur ser de ut? Jag heter Yvette Gustafsson, och är serietecknare. Jag började teckna serier när jag studerade på Serie- och bildberättarprogrammet i Hofors 2004-2006. Under tiden där

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt.

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. DIGITAL PRESENCE Innehållsförteckning Detta dokument är till för att ge dig en förståelse i vilka vi är, vad vi erbjuder & hur vi arbetar för att gör din digitala

Läs mer

Kampanjpresentation 100%

Kampanjpresentation 100% Kampanjpresentation 100% UNDER SKALET 100% förhandsinformation Ett samarbete mellan PIR, PellSam och Svensk solenergi. Kontaktpersoner: Svensk solenergi Lars Andrén 0705-35 85 80 PiR Tomas Isaksson 010-46

Läs mer

Sökmotormarknadsföring

Sökmotormarknadsföring Sökmotormarknadsföring Kenth Johansson kejo@tomegroup.se Bakgrund Sökmotorer Sökmotoroptimering Hitta rätt nyckelord Hur får jag fler klick på min sida i sökresultatet? Genomgång av några verktyg Sökmotorannonsering

Läs mer

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting.

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting. Allting nytt Påskdagen 100403 1 Att hitta ingenting kan det va nå`t Det var ju det man gjorde den första påskdagsmorgonen. Man gick till graven där man lagt Jesus och man hittade ingenting. Ibland är det

Läs mer

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer.

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Snabbare. Säkrare. Billigare. Varför har inget tänkt på det här tidigare? Lösningen är så enkel och så smidig att man undrar. Så här ligger det till. En del

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken.

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken. Säljpodden del 2 i Veckan så lyssnade jag på ett webinar som jag har följt ett tag som heter Pitt Williams. Och som har revolutionerat lite grann inom informationsmarknadsföring, ja marknadsföring över

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 7, december 2015 * * * * *************************************************** Tryck på rätt känsloknapp

Läs mer

Vad är SEO? Topp 10 SEO handlar om att förenkla för sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om

Vad är SEO? Topp 10 SEO handlar om att förenkla för sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om SEO en stilguide Vad är SEO? Har du sprungit på begreppet SEO? Kanske har någon försökt förklara vad det är utan att lyckas fullt ut. Du har förstått att din webbplats behöver SEO för att bli bra, men

Läs mer

Mobilt & shopping on demand. Hur prestationsbaserad marknadsföring hjälper mobila enheter att rita om kartan till köpcykeln. tradedoubler.

Mobilt & shopping on demand. Hur prestationsbaserad marknadsföring hjälper mobila enheter att rita om kartan till köpcykeln. tradedoubler. Mobilt & shopping on demand Hur prestationsbaserad marknadsföring hjälper mobila enheter att rita om kartan till köpcykeln tradedoubler.com Prestationsbaserade mobila kanaler har drastiskt förändrat shoppingupplevelsen

Läs mer

Skapa Trafik & Försäljningar med ett EGET Affiliate Program

Skapa Trafik & Försäljningar med ett EGET Affiliate Program Skapa Trafik & Försäljningar med ett EGET Affiliate Program Detta skall vi gå igenom: Vad är ett Affiliate Program Varför skall du ha ett Affiliate Program Vad skall du tänka på innan du skaffar ett Affiliate

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING. www.webbstrategerna.se. 2010 Webbstrategerna Sverige AB

5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING. www.webbstrategerna.se. 2010 Webbstrategerna Sverige AB 5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING www.webbstrategerna.se 2010 Webbstrategerna Sverige AB 5 webbstrategier som ökar ditt företags försäljning Idag är ett företags webbnärvaro ordentligt

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta Av: Jesper Lindén Framgång är en hemlighet som alla framgångsrika entreprenörer bär på, eller hur? Sant, men det är

Läs mer

http://www.sm.luth.se/~andreas/info/howtosearch/index.html

http://www.sm.luth.se/~andreas/info/howtosearch/index.html & ' ( ( ) * +, ', -. / ' 0! 1 " 2 # 3 / /! 1 $ 4, % 5 # 3, http://www.sm.luth.se/~andreas/info/howtosearch/index.html Andreas Tips och trix till sökningar i Cyberrymnden Här försöker jag att gå igenom

Läs mer

Trender för mode och shopping på nätet. Modebranschens nya catwalk är digital. tradedoubler.com

Trender för mode och shopping på nätet. Modebranschens nya catwalk är digital. tradedoubler.com Trender för mode och shopping på nätet Modebranschens nya catwalk är digital tradedoubler.com Konsumenterna har hittat ett nytt sätt att uppleva, inspireras och handla mode på. De varumärken som vägrar

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Du kan välja att följa det ordagrant, eller använda det som stöd och/eller som inspiration. Manuset är uppdelat per bild i presentationen.

Läs mer

www.bokaflerkunder.se

www.bokaflerkunder.se För många människor underskattar vad de kan, och överskattar vad det inte kan. Nu är det dags för dig att visa vad du kan. För alla kan någonting, som ingen annan kan. av: Lotta Carlberg Lotta Carlberg

Läs mer

** Mestadels om Marknadsföring **

** Mestadels om Marknadsföring ** Hur du skaffar fler kunder... en beprövad online-strategi I förra numret av nyhetsbrevet (http://www.webbutveckling.com/mestadels1238.php) pratade vi om kundanskaffning och kundvärde och hur du använder

Läs mer

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET Mariah Gustavsson Marknadsföring PÅ INTERNET Del 2 MARKNADSFÖRING PÅ INTERNET 6. Annonsering... 24 7. Sökordsannonsering... 35 8. Affiliatemarknadsföring... 42 9. E-postmarknadsföring... 47 10. Rekommendationsmarknadsföring...

Läs mer

Vilka tycker du är de bästa valen?

Vilka tycker du är de bästa valen? Vilka tycker du är de bästa valen? På vår webbplats www.respect4me.org kan du titta på berättelserna om våra liv och de situationer vi råkar ut för. Varje berättelse börjar på samma sätt med en kort film,

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Mobilitet för ökad lönsamhet

Mobilitet för ökad lönsamhet Björn Linda Christian Mobilitet för ökad lönsamhet Erik Tutzauer erik.tutzauer@acando.com 1 Acando AB Tre bitar vi ska titta på idag Inga nyheter med effektivare Samma saker som förr men bättre Effektivisera

Läs mer

Sommarjobb, tips och idéer

Sommarjobb, tips och idéer Sommarjobb, tips och idéer Vill du tjäna extra pengar under sommaren och samtidigt få ut det mesta av lovet? Då är det ett perfekt tillfälle att söka jobb under sommaren! Vem vet, kanske leder sommarjobbet

Läs mer

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Oliver Lopez har jobbat med försäljning i 15 år. Sedan ett par år driver han företaget Structsales där han hjälper sälj och marknadsorganisationer

Läs mer

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org En kort vägledning för vuxna Ta del av mer råd och tips kring ungas användning av nätet på www.surfalugnt.se 2015 ConnectSafely.org Fem vanliga frågor från vuxna om Instagram 1. Varför gillar tonåringar

Läs mer

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar!

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! 5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! En del av projektet Sveriges Smartaste Marknadsförare av Jesper Lindén - Bli inte en SEO terrorist, bygg ett långsiktigt och hållbart system

Läs mer

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren KAPITEL 6 Umgås på nätet Internet håller alltmer på att utvecklas till en parallellvärld med vår vanliga tillvaro. Man spelar spel över nätet, bygger upp virtuella världar med virtuella prylar och virtuella

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

Klickerövningar för förare utan hund! Av Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Agilitybladet 2003, här något omstrukturerad.

Klickerövningar för förare utan hund! Av Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Agilitybladet 2003, här något omstrukturerad. Klickerövningar för förare utan hund! Av Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Agilitybladet 2003, här något omstrukturerad. När du tränar din hund är det som bekant viktigt att du delar

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

AD/HD självskattningsskala för flickor

AD/HD självskattningsskala för flickor AD/HD självskattningsskala för flickor Använd för varje påstående någon av siffrorna nedan för att visa hur väl den känslan eller det beteendet stämmer in på dig. 0 = det är inte alls som jag; det händer

Läs mer

Handel på nätet. & Konvertering. Prestationsbaserad Marknadsföring från första annonsvisningen till sista klicket. tradedoubler.

Handel på nätet. & Konvertering. Prestationsbaserad Marknadsföring från första annonsvisningen till sista klicket. tradedoubler. Handel på nätet & Konvertering Prestationsbaserad Marknadsföring från första annonsvisningen till sista klicket Europas shoppare vänder sig först till prestationsbaserade marknadsföringskanaler när de

Läs mer

BUDSKAP. Konkurrenter. Ditt budskap

BUDSKAP. Konkurrenter. Ditt budskap DIN MARKNADSPLAN BUDSKAP Konkurrenter Ditt budskap KONKURRENTERS BUDSKAP Egenskaper? Fördelar? Påståenden/löften? USP Garantier Etc. DITT BUDSKAP Egenskaper? Fördelar? Påståenden/löften? Garantier? USP?

Läs mer

SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi

SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi Internetmarknadsföring, strategi Seminarier 2010 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring, möjligheter Webbstrategi, hur använda möjligheter Verktygen

Läs mer

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL Skellefteå skriver # 6 Hålet En berättelse från Skellefteå Författaren & Skellefteå berättarförening 2013 Tryck: Skellefteå Tryckeri, april 2013 Jag var ute

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Registrerings Blankett

Registrerings Blankett Registrerings Blankett Kunduppgifter Förnamn: Efternamn: Kundnr: Org Nr / Person Nr: Adress Postadress Telefonnummer: E-Post: Mobiltelefonnummer: Payson Konto: (Om du vill ha lönen dit) Jag Vill Sälja

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Gerillamarknadsföring för småföretagare

Gerillamarknadsföring för småföretagare Gerillamarknadsföring för småföretagare Hur du använder din fantasi och energi snarare än pengar för att skaffa fler kunder och öka dina intäkter Den här workshopen i gerillamarknadsföring är garanterat

Läs mer

HÄLSO VINSTER HJÄLP ATT BEHANDLINGAR SLUTA RÖKA KALENDER A KTIVITETER

HÄLSO VINSTER HJÄLP ATT BEHANDLINGAR SLUTA RÖKA KALENDER A KTIVITETER HJÄLP ATT SLUTA RÖKA HÄLSOVINSTER BEHANDLINGAR Kalender Aktiviteter börja leva fullt ut HÄLSOVINSTER MED ATT SLUTA Rökning är mer än bara en dålig vana För varje cigarett du tar riskerar du din hälsa.

Läs mer

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa Varumärkesfrämjande möjligheter Nordens största fastfood- & cafémässa Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen 2 Guldpartner Som Guldpartner har du en unik möjlighet att markera din position på marknaden

Läs mer

Projektmaterial. Birkagårdens folkhögskola

Projektmaterial. Birkagårdens folkhögskola Projektmaterial EN REFLEKTION ÖVER DATAUNDERVISNING OCH SAMARBETE Birkagårdens folkhögskola Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser Folkbildningsrådet Box 730 101 34 Stockholm 08-412 48 00 www.resurs.folkbildning.net

Läs mer

Varför behöversmå företag en hemsida?

Varför behöversmå företag en hemsida? Varför behöversmå företag en hemsida? I dagens digitala värld, skulle man kunna tro att varje företag vet hur viktigt det är för dem att ha en hemsida. Men så är inte fallet. Det finns många småföretag

Läs mer

Bli företaget kunderna älskar att köpa av

Bli företaget kunderna älskar att köpa av Workshop för småföretagare som vill framåt snabbare Bli företaget kunderna älskar att köpa av ******************************************************************************** WORKSHOP MED BJÖRN STRID OBS!

Läs mer

Googles guide till sökordsannonsering. Hur du får sökordsannonsering att fungera för ditt företag

Googles guide till sökordsannonsering. Hur du får sökordsannonsering att fungera för ditt företag Googles guide till sökordsannonsering Hur du får sökordsannonsering att fungera för ditt företag Innehåll Inledning... 1 Google AdWords: Vad skulle det ge dig?... 1 Fem steg till framgång: Skapa och underhålla

Läs mer

HemsidaExpress. När du vill ha en professionell hemsida snyggt, snabbt och enkelt!

HemsidaExpress. När du vill ha en professionell hemsida snyggt, snabbt och enkelt! HemsidaExpress När du vill ha en professionell hemsida snyggt, snabbt och enkelt! Skaffa din egen identitet på nätet Välkommen till HemsidaExpress! Med HemsidaExpress kan du skapa egna hemsidor utan att

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R...

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... JAG KOMMER HÄR ATT VISA DIG HUR DU TAR FRAM PRODUKTER ELLER TJÄNSTER SOM GENERERAR PENGAR UTAN

Läs mer

Så här går det till. Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen

Så här går det till. Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen Så här går det till 2012 Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen Ett steg på vägen mot ert mål Vill ni komma iväg på träningsläger, åka på en drömresa med klassen eller köpa in

Läs mer

Bakgrund och Affärsidé

Bakgrund och Affärsidé 1 Bakgrund och Affärsidé För att synas bra i dagens samhälle, krävs det att du är tillgänglig på Internet och kan visa upp vad du har att erbjuda. Vi erbjuder dig en helhetslösning med webbsida, informationsfilm

Läs mer

DIGITAL KOMMUNIKATION

DIGITAL KOMMUNIKATION DIGITAL KOMMUNIKATION SIGNEX Lyft blicken och se möjligheterna... DIGITAL KOMMUNIKATION NÄR DEN ÄR SOM BÄST -INVESTERING FÖR FRAMTIDEN Inom detaljhandeln har man sett att rörliga bilder i butiken ökar

Läs mer

www.surfalugnt.se Sveriges Kommuner och Landsting Hansi Carlson, IT-strateg

www.surfalugnt.se Sveriges Kommuner och Landsting Hansi Carlson, IT-strateg www.surfalugnt.se IT och ungdomar världens möjlighet om vuxenvärlden engagerar sig! 2 Fråga en elev hur IT kommer att påverka.. Tänkvärt! Hur möter skolan ungdomarnas IT-verklighet? E-post och Officepaket

Läs mer

Diskussionsfrågor Lärarhandledning

Diskussionsfrågor Lärarhandledning Diskussionsfrågor Lärarhandledning Skolpolicy vill uppmuntra diskussioner kring Internet, dataspel och spelberoende. Vi tror att det ökar medvetenheten om nätets faror och fallgropar. Diskussionerna kan

Läs mer

E-POSTBAROMETERN 2013

E-POSTBAROMETERN 2013 E-POSTBAROMETERN 2013 E-post i mobila enheter Så skapar och designar du e-post som ger resultat i en mobil värld. Ta del av undersökningsresultat och aktuell statistik. Creating e-mail success Hej! Den

Läs mer

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Med en social HotSpot från Idékonsulten får ni möjligheten att bygga en egen unik marknadsföringskanal till personer

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

CURRICULUM VITAE. Dan Eriksson Samordnare Autokatalogen. Mob. 076-145 32 89 Tel. 08-92 32 89 Mail. dan@daneriksson.se

CURRICULUM VITAE. Dan Eriksson Samordnare Autokatalogen. Mob. 076-145 32 89 Tel. 08-92 32 89 Mail. dan@daneriksson.se CURRICULUM VITAE Dan Eriksson Samordnare Autokatalogen Mob. 076-145 32 89 Tel. 08-92 32 89 Mail. dan@daneriksson.se En optimal mix Mitt mål med arbetslivet har alltid varit att få jobba i bilbranschen

Läs mer

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen!

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Hur gör dem som lyckas stärka sina positioner under lågkonjunkturen? Vad och hur gör de för att ta marknadsandelar, stärka varumärket, öka försäljningen?

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

Den mobila handelslösningen som förenklar din affär

Den mobila handelslösningen som förenklar din affär Den mobila handelslösningen som förenklar din affär Stärk kundrelationerna och marknadsför relevanta erbjudanden som ökar din försäljning. Snabbt, enkelt, och säkert! Med Payair kan dina kunder med mobilen

Läs mer

Välkommen till Wulff Beltton AB

Välkommen till Wulff Beltton AB Välkommen till Wulff Beltton AB Affärsidé Wulff Beltton AB ska erbjuda innovativa kvalitetsprodukter som bidrar till tidsbesparing och en god arbetsmiljö för våra kunder. Mål Att bli ledande inom samtliga

Läs mer

UPPGIFT: Jämför likheter och skillnader i orsakerna till de amerikanska och franska revolutionerna.

UPPGIFT: Jämför likheter och skillnader i orsakerna till de amerikanska och franska revolutionerna. UPPGIFT: Jämför likheter och skillnader i orsakerna till de amerikanska och franska revolutionerna. I denna essä kommer likheter och skillnader mellan den franska respektive den amerikanska revolutionen

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

SEMSEO sökmotoroptimering SEO "Google Top 10. Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011

SEMSEO sökmotoroptimering SEO Google Top 10. Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011 SEMSEO sökmotoroptimering SEO "Google Top 10 Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring - SEO Begrepp - Grunder Planering Analys Exempel SEO verktyg

Läs mer

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng 1 2 Vem är vi? Magnus Äng 3 14 år 4 5 TopVisible 6 Kunder Digital byrå ü Grundandes 2012 ü 7 st i TopVisible-team ü +50 år samlad erfarenhet inom Digital Marketing ü Omsättning ca 5,1 Mkr ü Resultat ca

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer