Sex månader till succé. Rättsliga förbehåll & villkor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sex månader till succé. Rättsliga förbehåll & villkor"

Transkript

1

2 Rättsliga förbehåll & villkor A lla rättigheter till e-bokens innehåll är förbehållna författaren. Ingen del av detta dokument eller medföljande filer, får reproduceras eller överföras i någon form, elektroniskt eller på annat sätt, utan skriftligt tillstånd från utgivaren. Sida 2 Denna e-bok presenteras för dig endast i informationssyfte och ersätter inte annan professionell rådgivning. Innehållet häri baseras på erfarenheter, synpunkter och åsikter av författaren och andra bidragsgivare. Även om alla åtgärder har gjorts av författaren och övriga bidragsgivare att presentera korrekt och aktuell information i detta dokument kan förhållanden snabbt förändras. Därför förbehåller sig författaren rätten att uppdatera innehållet och informationen häri då förändringar sker. Författaren och/eller andra bidragsgivare tar inget ansvar för föreventuella fel eller brister om sådana avvikelser förekommer i detta dokument. Författaren påtar sig inget ansvar för eventuella konsekvenser, varken monetärt, juridiskt, eller på annat sätt, för de åtgärder läsaren tar utifrån materialet i e- boken. Det är läsarnas ansvar att söka professionell rådgivning innan någon åtgärd vidtas från deras sida. Läsarnas resultat kommer att variera beroende på deras kompetensnivå och individuella uppfattning av innehållet häri, och författaren ger inga garantier för resultat, varken monetärt eller på något annat sätt.

3 Innehåll Sidan 1 Rättsliga förbehåll & villkor Sida 3 3 Innehåll 4 Min bakgrund 6 Sex månader till succé 9 S.Y.S.T.E.M 10 Varför ett system? 12 Motivation och ditt Varför 14 Förhållningssätt 19 Vårt system 22 Mål 26 Målplanering alternativ 1 27 Målplanering alternativ 2 29 Ledarskap 31 Inspirationskällor

4 You must be the change you wish to see in the world -Mahatma Gandhi Min bakgrund D u ska läsa den här boken för att få en bra start på din business och tjäna mer pengar. Tycker därför det kan vara bra att få veta vem jag är, var jag kommer från och varför jag har något att dela med mig av som du kommer ha nytta av. Sida 4 Redan under 1980-talet började jag drömma om att driva någon form av eget företag. Jag hade många idéer. Eftersom jag har en bakgrund från skogsbruk fanns tankar om något inom det gebitet. Andra verksamheter jag funderade på var inom jakt och fiske och även att starta en fiskodling. Jag gick bl a en speciell utbildning för fiskodlare samt starta eget-kurser. När jag väl kom så långt som till att starta något blev det som massör. Efter 5 månaders utbildning till diplomerad massageterapeut startade jag 1990 en massagemottagning. I samband med det kom jag för första gången i kontakt med MLM eller Nätverksmarknadsföring blev jag distributör för Herbalife, ett av - för den tiden - få MLM-bolag i Sverige. Rik på pengar blev jag inte, däremot rik på kunskap om MLM-branschen. Det var en utmärkt skola och vid ett företagsevent fick jag lyssna till den kanske bäste talaren i branschen, Jim Rohn. Jim finns inte längre i livet men hans böcker, videos, ljudband, tal och motivationsutbildningar finns att tillgå. Gå till för att ta del av hans digra material. Efter 2-3 år i Herbalife utan speciella framgångar provade jag ett annat bolag, Quorum. Inte heller där kom framgångarna. Ägaren där gjorde det sämsta ett nätverksföretag kan göra. Han försämrade betalplanen för oss distributörer vilket fick dem på fall. Det är en dödssynd av ett MLM-företag att försämra förutsättningarna för sina distributörer. Förbättringar går bra, men försämringar aj aj aj! Efter ett antal mer eller mindre tafatta försök med andra MLM-företag kom jag så i kontakt med det företag som totalt skulle förändra mitt liv, Morinda Inc.

5 Sommaren 1997 anslöt jag mig som distributör. I oktober blev jag Jade, i november Pearl och i september 1998 uppnådde jag titeln Double Diamond Pearl. I mars 1999 åkte vi till Tahiti på Morindas Outrigger Trip. Sida 5 Som mest fanns det nästan 4000 aktiva distributörer, numer kallas vi IPC Independent Product Consultant, i min downline. Inte en alltför märkvärdig siffra men den räckte med råge för att ta mig till det Morinda kallar Million Dollar Club. Som namnet antyder är det den exklusiva skara produktkonsulter som uppnått en ackumulerad inkomst av 1 miljon US dollar. Detta inträffade 2008 och nu är jag en god bit på väg in i min andra Morinda-miljon. På senare år har Internet förändrat vår bransch högst påtagligt. Internet har även påverkat mitt sätt att arbeta. Jag tar upp ytterst lite om det i den här e-boken men kommer belysa grunderna om Internetmarknadsföring i ett av kapitlen. Men nu ska vi inte se på det som varit, särskilt inte det som varit jag och mitt. Från och med nu ska vi fokusera på DIG. Vi ska fokusera på DIG och DIN framgång. Vi ska se till att DU får tillgång till ett SYSTEM, ett system DU ska använda för att nå DINA MÅL. Lycka till,

6 You only have to do a very few things right in your life so long as you don t do too many things wrong -Warren Buffett Sex månader till succé K an det verkligen gå så fort att uppnå succé? Bara sex månader från att du startar din verksamhet till det jag kallar succé. Och vadå succé, vad är succé? Det är naturligtvis olika från person till person. Sida 6 För att inte virra till det för mycket ska jag berätta vad JAG menar med succé i just DEN HÄR e-boken. Succé här är; att med detta system ta dig från den situation du befinner dig i just nu till vad företaget MORINDA BIOACTIVES kallar PEARL i sin betalplan. Du ska i och med detta naturligtvis ha en stadig och växande inkomst från din verksamhet. Svaret på frågan om det kan gå så fort att uppnå den succén är kort och gott JA. Nu ska vi vara ärliga och uppriktiga, det är inte alltid enkelt att uppnå succé och tidsfaktorn kan variera mycket från person till person. Enkelt är ett relativt begrepp. Det är enkelt såtillvida att nu då du har den här boken så har du en ledstång att följa. I vardagen då du praktiskt ska följa alla goda råd du får kommer du stöta på motgångar och då är det inte alltid så enkelt. Om man inte vet hur man ska göra för att gå vidare förstås.

7 Människor i din omgivning kommer vara skeptiska. Vissa kommer försöka avråda dig från att starta en sådan här suspekt verksamhet. Andra kommer t.o.m. tycka du är knäpp. Men det är ditt liv och din business det gäller så lyd ett gott råd. Ignorera dem totalt och bestäm själv. Det är ditt liv. Om det nu tar dig sex månader att komma till PEARL, ja då har du verkligen lyckats och gjort det du ska enligt konstens alla regler. Du har följt boken och tagit till dig kunskapen jag delat med mig av. Skulle du inte nå målet på sex månader så är inte det samma sak som att du misslyckats. Inte alls. Du behövde bara lite mer tid för att nå din succé. Sida 7 Ett fåtal kommer också nå fram på 3-4 månader eller mindre. Fenomenalt i så fall. Vad jag vill säga här är att en tid på sex månader till PEARL är själva målet för dig. En lagom lång tid att uppnå succé med MORINDA BIOACTIVES. Men du ska kommitta dig att lägga minst 12 månader på din verksamhet innan du utvärderar resultatet du uppnått. Ska du gå in i det här och prova lite eller försöka, glöm det. Du kan givetvis ha den inställningen men då kan du inte jobba med det här teamet. Välj då en annan sponsor och ett annat team. Har du hört talas om någon annan företagare som bara försökt lite? Hur gör man då? Startar en klädbutik och så går man inte dit och öppnar på måndag och tisdag för Jag skulle ju bara prova lite. Men det gick inte så bra, jag fick inga kunder Antingen gör man eller så gör man inte. Någonting mittemellan finns inte. Lägg nu en penna på bordet framför dig! Jag menar på allvar, läs inte detta bara. Lägg verkligen en penna på bordet! Försök nu att ta pennan! Nej STOPP! Jag sa FÖRSÖK ta pennan, inte TA den. Du förstår säkert vart jag vill komma. Den som bestämt sig för att lyckas med något kan inte bara försöka, man måste faktiskt göra. Något annat finns inte. Här kommer du få en guidning till din succé. Jag kommer även tala om förhållningssätt, mål, planering och ledarskap.

8 Något vissa har fått för sig är att hembaserad verksamhet och MLM inte ska få kosta någonting, eller åtminstone väldigt lite. Eller åtminstone väldigt lite. Ett system kommer spara pengar åt dig. Men tro för den skull inte att det här med hembaserad verksamhet och nätverksmarknadsföring är gratis och utan kostnader. Glöm det. Du kommer ha kostnader, punkt slut. Ingenting är gratis. Sida 8 Men i jämförelse med andra verksamheter är det billigt att starta en MLMverksamhet. Vi arbetar hemifrån, de flesta har redan en telefon och dator och det krävs inga lokal- och personalkostnader eller stora investeringar. Det du måste satsa mest av är tid och engagemang. Det är absolut ingen nackdel att ha kr i startkapital. Då kommer du få ett bra ROI, Return of Investment på dina satsade slantar.

9 Everything must be made as simple as possible. But not simpler -Albert Einstein S.Y.S.T.E.M S ave You Some Time Even Money Sparar Dig Lite Tid Och Pengar. Ja så blir den grova översättningen från engelska. Sida 9 Det här ska handla om vikten av att ha ett SYSTEM att jobba efter. Vi ska fokusera på SYSTEM inom direkthandel i allmänhet och nätverksmarknadsföring i synnerhet. FOCUS by the way - Follow One Course Until Success SYSTEM kan stå för Save You Some Time Even Money. Det är helt sant, särskilt tid. Du slipper slösa tid på att uppfinna hjulet igen. Vi har ett hjul som snurrar bra, du behöver bara haka på det hjulet på din egen vagn och rulla med. Systemet den här e-boken visar är anpassat efter den kompensationsplan företaget Morinda Bioactives har. Förutsättningen för att du ska lyckas enligt dina föresatser är att du följer systemet. Boken tar inte upp allt i detalj. Du kommer ha tillgång till ett flertal webinar och andra webbutbildningar på Likaså ett antal liveutbildningar på olika orter i Sverige. Boken vill ge dig grunderna inte detaljerna.

10 All wealth is based upon systems - Dan Kennedy Varför ett system? V are sig du är helt ny eller gammal i gamet, behöver du följa ett System. De som lyckas bäst i livet, idrottare eller företagare, följer alltid ett system. De är grymt Motiverade och har ett kraftfullt Varför. Dessutom har de ett Förhållningssätt till det de håller på med och ett klart Fokus, definierade och tidsbestämda Mål och en Plan för hur de når sina mål. Sida 10 Det är precis det jag ska dela med mig av till dig, så att DU kommer göra det jag och många av de andra som lyckats i Morinda Bioactives gör. Jag menar inte att andra nödvändigtvis gör exakt det jag gör, men de har ett system, är motiverade av sitt varför, ett förhållningssätt med fokus, mål och en plan. Det system du nu kommer ta del av fungerar bevisligen bra och kommer ge dig positiva resultat, både vad gäller kunder, produktkonsulter och ekonomi. OM du följer det. Gör du inte det, ja, sorry, då får du heller inte det utfall och resultat du vill. Enkelt, eller hur? Systemet är enkelt och alla med någorlunda motivation klarar att följa det. Men, som alltid det som är lätt att göra är oftast ännu lättare att inte göra.

11 T ex, låt säga att du vill gå ned i vikt och ber mig lägga upp ett program du ska följa. (Man kan gott säga att ett viktminskningsprogram också är ett system. Ett system med just motivation, fokus, ett mål och en plan). För att gå ned i vikt behöver du lägga om kosten en aning och röra dig mer. Det är inte svårt. Det är lätt att ändra sin kost, det är lätt att börja röra sig och träna mer. Sida 11 Men vet du vad som är ännu lättare? Jo att inte lägga om sin kost och att inte röra sig mer. Samma sak gäller om du vill lyckas med Morinda. Jag ger dig ett system som är lätt att följa, men vad som är ännu lättare är att inte bry sig och att inte följa systemet. Rubriken ovan lyder Varför ett system?. Helt enkelt för att ha en ledstång att följa på din väg upp mot toppen. Något att hålla dig inom och falla tillbaka på då du kommer på villovägar, vilket du garanterat kommer göra. Jag gör det också till och från om än allt mer sällan. Innan jag börjar ge dig de olika delarna i systemet är det nödvändigt att du läser genom kapitlen om Motivation och Förhållningssätt. I slutet av e-boken finns utrymme för anteckningar och några uppgifter att fylla i.

12 Don t wish it were easier, wish you were better - Jim Rohn Motivation och ditt Varför I nnan du överhuvudtaget startar med din business eller med systemet ska du fråga dig Varför?! Om du inte vet varför du vill bygga en business måste du fundera på det. Utan ett starkt varför kanske du aldrig kommer igång. Ditt varför är din viktigaste motivationsfaktor. Sida 12 Vad är då ett starkt Varför? Ja du kanske tänker att det skulle vara roligt att driva ett företag, eller det skulle vara bra med en extra inkomst. Du vill resa mer, vara mer ledig, spendera mer tid med familj och vänner, köpa en ny bil, båt eller villa. Bli ekonomiskt oberoende och betala av dina lån och skulder. Listan kan göras lång. Om du tittar på ovanstående varför så kanske du ser att de även skulle kunna placeras under rubriken MÅL. Ditt Varför och ditt Mål går därför hand i hand i de flesta fall. Försök nu klura ut vad som är ett riktigt starkt varför i din värld. Med ett starkt varför menar jag varför du MÅSTE göra det här. Vilket är ditt Måste Varför? Mitt måste 1997 var grundat på att den verksamhet jag tidigare drivit hade gått omkull. Jag hade dragit på mig stora skulder och hade ingen inkomst. Faktum är att jag en kort tid hade socialbidrag. Det var strax efter konkursen. Så mitt varför blev helt enkelt att jag MÅSTE ha en inkomst. Jag var tvungen att ta mig upp på fötter igen. Jag MÅSTE tjäna pengar Jag MÅSTE betala av mina skulder Jag MÅSTE ta mig ur bidragsberoendet Jag MÅSTE ha ett bättre liv helt enkelt Tänk nu efter vilket varför är nog starkt i ditt liv för att göra dig motiverad att lyckas i din verksamhet. Det behöver nödvändigtvis inte vara lika drastiskt som för mig med konkurs och elände. Men med ett starkt varför är det lättare att motivera

13 sig, lättare att sätta ett konkret mål, lättare att göra en plan för att nå målet, lättare att hålla fokus osv. Men som jag tidigare sagt. Det som är lätt att göra är ännu lättare att inte göra. Det finns en helt fenomenal bok om detta. Den heter The Slight Edge och är skriven av Jeff Olsen. Kan varmt rekommendera den läsningen och ett besök på hans websida Sida 13 Nedan en liten graf från hans blogg apropå lätt att göra men ännu lättare att inte göra.

14 To be successful, you have to have your heart in your business, and your business in your heart - Thomas Watson, Sr. Förhållningssätt V ad är förhållningssätt? Enligt Svensk ordbok; Uttryck för viss inställning = attityd. Så vad är ditt förhållningssätt till din verksamhet? Det inkluderar ditt förhållningssätt till ditt Team, Företaget till Produkten och Betalplanen. Sida 14 Ditt förhållningssätt gentemot ditt Team är det viktigaste att tänka på. Ditt team är ditt företags styrelse, dina arbetskompisar, ditt bollplank, dina lärare, dina adepter. Utan ditt team är du inget. Ditt team består av såväl uplines som downlines. Du ska behandla dessa olika. Det finns en grundregel som är lätt att komma ihåg, (och ännu lättare att inte komma ihåg). Negativt uppåt Positivt nedåt Klagomål, besvärliga frågor och negativa saker ska bara gå till upline, ALDRIG till downline. Till dem ger du bara positiv information och beröm. Men, gör dig inte till någon form av självutnämnd expert som levererar onödiga kunskaper till ditt team. Tänk på att det du gör ska din downline också kunna göra. Givetvis vet du mer än en helt ny IPC som kommit in i ditt team och givetvis ska du dela med dig av din kunskap, men håll det på en sådan nivå att den du pratar med känner att det här är så enkelt att även den kan göra samma sak. Från dina uplines hämtar du kunskap och inspiration. De har drivit sina verksamheter längre tid än du och har rimligen införskaffat sig mer erfarenhet än du. Din viktigaste upline är din sponsor som också kommer vara din mentor. Har du fullständig otur och får en sponsor som inte kan, vill eller orkar engagera sig i din framgång, gå då ett steg uppåt. Det finns ALLTID någon ovanför dig som vill stötta och lära dig hur du ska nå din välförtjänta framgång. Förhållningssätt till ditt TEAM: Upline - få stöd och coachning, Downline - ge stöd och coachning

15 Företaget bakom ditt nätverksföretagande, i vårt fall Morinda Bioactives, har egentligen bara två huvuduppgifter. 1. Leverera i tid de produkter vi beställt. 2. Betala oss våra bonusar och provisioner i tid. Sida 15 Allt annat de gör, som att överhuvudtaget ta fram försklassiga produkter, ha en hemsida med back-office, trycka broschyrer, hålla sig med ett servicekontor och lager, informera och ordna event är bara extra service och bonus. Som du säkert förstår gör kontoret en hel del bra saker för oss. Samtidigt som vi har stor nytta av företaget och ett servicekontor, kan, fel utnyttjat, företaget vara vår värsta motståndare. Då menar jag inte bara compliance-avdelningen, eller policymanualen. Den är i mångt och mycket bara en förlängning av respektive lands konsumentlagstiftning. Nej jag menar att vi förlitar oss på att företaget ska göra mer än de egentligen ska och behöver. Vi väntar alltid på något, en ny produkt, en ny broschyr, en ny del i kompensationsplanen, ny forskning mm. Vi ska inte sitta och vänta och förlora dyrbar tid. Vi ska alltid arbeta utifrån det som gäller NU, inte det som eventuellt komma ska. Då företaget kommer med nyheter ska vi lära oss om dem och använda det som är lämpligt i vår verksamhet. Ordnar företaget event av olika slag ska vi i görligaste mån medverka och delta. Men sitt inte och vänta och låt väntan bli ett hinder eller broms. Förhållningssätt till FÖRETAGET: Du är en Oberoende Produktkonsult och agerar så men följer Morindas policymanual i ditt arbete. Det är gott och väl att företaget gör många saker för oss, men det som tyvärr alltför många faller på och som försvårar vårt arbete alldeles oerhört är paradoxalt nog Produkterna. Låt mig förklara. De företag som har produkter inom hälsa och skönhet tenderar att vilja framhålla sina produkter som unika, extra hälsosamma och extra undergörande för vikten, hyn eller hälsan. Finns det forskning bakom produkterna vill de givetvis i

16 konkurrerande syfte framhålla sina rön om varför just deras produkt är så unik. Det är självklart viktigt för oss att veta att det vi marknadsför är bra och framförallt oskadligt. Men, vi är otroligt begränsade i det vi kan och får säga då vi marknadsför produkterna. Vi vet så mycket och vi har så mycket forskning och så många patent bakom oss och vi vill verkligen föra fram det i försäljningssyfte. Sida 16 Men en kund köper sällan eller aldrig utifrån rena fakta, de köper utifrån känsla. Här kommer något viktigt, och jag vill att du funderar på det här och inte gör samma misstag så många andra gjort före dig. Börja aldrig FÖRKLARA produkten då måste du till sist FÖRSVARA den! Då du börjar förklara produkten och dess egenskaper kommer du bli ifrågasatt. Finns det bevis, finns det forskning, om det här är så bra varför säljs det då inte i hälsokostbutiker? Känner du igen det här? När du blir ifrågasatt vill du försvara dig men din ifrågasättare kommer säkert att komma med följdfrågor och till sist har ni dribblat in er i en diskussion båda vill vinna och muren mellan er blir bara högre och högre. Tro mig, du vinner inte diskussionen och du kan inte övertyga en sådan person. Du förslösar bara din och din antagonists dyrbara tid. Sätt dig aldrig i en sådan situation! Berätta bara helt lugnt om NYTTAN du har och upplever av att använda produkten, inte dess egenskaper. Ingen kan ifrågasätta det du känner och upplever. Vad kunden vill ha är en lösning, ett resultat, en befrielse från sina bekymmer. Du säljer inte en produkt du presenterar en lösning på kundens problem. Du har två öron men bara en mun. Fråga och lyssna, fråga mer och lyssna mer. Till slut vet du vad din blivande kund har för bekymmer och då presenterar du lösningen på det.

17 Nytta Mår bra av Sover så bra Går ner i vikt Får len och mjuk i hy Blir pigg av Orkar mer Smakar gott Har roligt Ger mig mer pengar Egenskaper Innehåller alla vitaminer Påverkar sömnhormon Aminosyror som påverkarämnesomsättningen Kollagenet påverkas och förändras Innehåller ett ämne som gör dig pigg Ämne X påverkar energinivåerna Är smaksatt med Påverkar inre system Försäljningsmetoden vi använder oss av Sida 17 Förhållningssätt till PRODUKTEN: Berätta om nyttan med produkten och vad du upplever. Kunden vill ha en lösning på sitt bekymmer, inte en innehållsdeklaration. Den sista punken under Nytta/Egenskaper leder oss in på vilket förhållningssätt du ska ha till Betalplanen. Samma sak gäller här. Du säljer inte ett affärskoncept - du visar en lösning. Återigen lyssna och fråga igen och igen. Gräv djupare i vilka behov ditt prospect har. När du vet varför han eller hon behöver tjäna mer pengar presenterar du lösningen att bli IPC i Morinda Bioactives. Generellt kan man säga att i MLM-världen har företagen en marginal för betalplanen på ungefär 50 % av intäkterna. Vissa företag hävdar de betalar ut % i sina bonussystem men det tål att granskas. Alla företag har kostnader för lokaler, personal, IT, produktutveckling. Dessutom vill de göra en vinst. Då det är betalt handlar det om 50 % kvar i utrymme för en vettig betalplan. Hur företagen sedan fördelar de olika procentsatserna i nivåer och generationer, binära system eller unilevel, matrixer och breakage är det som skiljer dem åt.

18 Vissa är bättre än andra, det ska man inte sticka under stol med och man kan ganska enkelt räkna på och jämföra olika betalplaner. Med ett visst antal personer som omsätter en viss volym kan du med företag A få sämre betalt än med företag B, trots att företag B ger färre %. Det som är viktigt, är att bestämma sig för vilket företag du vill jobba med och sedan tuta och köra och lära dig betalplanen så snabbt och bra som möjligt. Tro det eller ej, men det är betydligt viktigare att förstå betalplanen och dess nytta, (och faktiskt fördelar), än att kunna aldrig så många vitaminer och annan fakta om produkten. Sida 18 Missförstå mig rätt, jag menar inte att produkten är oviktig, den är i många fall avgörande för hur bra det kommer att gå. Men du bygger ingen business med hjälp av onödigt fördjupande i din produkts egenskaper. Morinda Bioactives betalplan är och förblir bra. Det är en unilevel-plan som inte förändrats mycket sedan starten. Du kommer tjäna mycket pengar om du följer det jag delger dig här i e-boken. Punkt slut! Betalplanen har tre viktiga delar. 1. Snabb inkomst- som utgörs av Fast Start Bonus och Tillväxt och Dupliceringsbonus. Det är viktigt att du får inkomst snabbt då du startar din verksamhet. Det gör att du kommer igång på ett bra och positivt sätt. 2. Tillväxtinkomst- får du genom Unilevelbonus och Matchingbonus 3. Förmögenhetsinkomst kommer då du kvalificerar tillinfinity Bonus och Black Pearl SharedBonus Vad dessa bonusformer betyder i detalj lär du dig på våra businessutbildningar. Förhållningssätt till BETALPLANEN: Vi har en bra betalplan som gör den som vill ekonomiskt oberoende förutsatt att man arbetar rätt och gör det man ska.

19 A bad system will beat a good person every time - W. Edwards Deming Vårt system F ör att ett system ska fungera och vara duplicerbart måste det vara enkelt. Vårt system är enkelt. Det är uppbyggt kring ett antal steg som upprepas av dig och av de du tar med i ditt team. Sida 19 Kortpresentation Hempresentation Morinda Party Businessutbildning, online eller offline Produktutbildning, online eller offline Super Saturday, online eller offline Event Genom att arbeta så här systematiskt sållar du snabbt bort negativa personer och andra du inte vill ha in i ditt team. Ibland kanske något steg hoppas över eller kommer i en annan ordning, men i stort sett kommer du arbeta som ovan. Online blir det lite annorlunda. Vår sales funnel ser ut så här. Blogg Landningssida Säljvideo Webinar Onlineutbildningar Super Saturday Event Vi ska i fortsättningen hålla oss off-line. Jag har i en annan e-bok beskrivit online marketing. Den kan du ladda hem från min blogg. Det du ska göra nu är att bygga din business företrädesvis offline och det finns ett antal saker du måste göra. Jag punktar upp dem på nästa sida och du ska bocka av

20 dem allteftersom de är genomförda. Vissa saker gör du en gång andra upprepar du massor av gånger. Vi leker nu med tanken att du bestämt dig för att börja bygga en framtid med Morinda Bioactives. Du har läst den här e-boken och förstått att vi har ett fungerande system du kommer följa och du ser potentialen i betalplanen. Du sitter nu med din blivande sponsor som går igenom detta med dig så du får den kick-start du behöver. Sida 20 Dag 1 Registrera dig som Oberoende Produktkonsult, IPC. Beställ ett Business Builder Pack. Skriv ned 10 personers namn och telefonnummer. Början på din 100-lista. Ring dessa 10 personer och boka en tid för kortpresentation. Din sponsor gör de första 5 samtalen. Du de 5 övriga. Bestäm en dag för ditt första Morinda Party.

21 Dag 2 Gör en lista på 20 tilltänkta kunder. Ring och bjud in dessa till ditt Morinda Party enligt den modell din sponsor visat dig. Fortsätt med din 100-lista. Den ska vara klar inom 30 dagar. Gör gärna något enstaka samtal ytterligare tillsammans med din sponsor, men hädanefter gör du dina samtal och bokningar för kortpresentationer själv. Köp boken Hur du når dina mål i livet - vägen till mästerskapet, Brian Tracy Sida 21 Dag 3-4 fram till dag 30 Du bör nu ha fått ditt Business Builder Pack. Gå igenom det och bekanta dig med produkterna. Gör minst 5 kortpresentationer tillsammans med din sponsor innan du har ditt första Morinda Party. Ha ditt första Morinda Party. Du har bjudit in både tilltänkta kunder och potentiella produktkonsulter från dina kortpresentationer. Börja jobba på ditt/dina mål enligt nästa kapitel. Då du läst boken Hur du når dina mål i livet - vägen till mästerskapet köper du Business School av Robert Kiyosaki Delta på businesswebinaren Delta på produktwebinaren Delta på en Super Saturday Någon gång framöver kommer du ges möjlighet att vara med på lite olika event. Till en början kanske i det mindre formatet då någon av företagets grundare kommer på besök till Sverige. När du avancerar i Morindas karriärstege kommer du åka på bl a Jade Retreat inom Europa, Pearl Camp i USA, Vision Retreat på någon trevlig plats i världen, International Leadership Convention, ILC, i USA och så småningom kommer du kunna ta dig ända till Tahiti på en Outrigger Trip. När allt gått som det ska - och du gör det du måste - kommer även du en dag bli medlem i Million Dollar Club

22 Success is nothing more than a few simple disciplines, practiced every day - Jim Rohn Mål H är kommer ett otroligt viktigt kapitel. Det om att ha och sätta mål. Har du inget mål vet du inte vart du är på väg. Det finns så mycket skrivet om mål och varför man ska ha mål så det tänker jag inte trötta dig med här. Du känner säkert redan till mycket av vikten av att ha mål. Titta bara på de framgångsrikaste idrottarna. Hur ofta hör vi inte att målet är t ex ett OS-guld. Sida 22 Vad är då ett MÅL? Ett mål är antingen att; Göra något Äga något Bli något Grotta ner dig på djupet i dina mål. Gör dem så precisa som möjligt. Viktigt är att ha ett slutdatum så att du sätter lite positiv press på dig själv för att nå målet. Målet måste vara nedskrivet och du ska läsa upp ditt mål för dig själv varje morgon och innan du går till sängs på kvällen. Du måste mata ditt undermedvetna med detta så kommer du lättare nå dit du vill.

23 Låt mig ta några exempel. Göra något Resa jorden runt nästa år. Jättebra och roligt mål, men inte så preciserat kanske. Jag skulle nog skriva något sådant här. Sida 23 Den 1 januari, 20xx, ska jag starta min jorden runt resa. Jag ska vara borta 90 dagar. Jag ska besöka följande länder och följande orter samt dessa stränder Som resesällskap ska jag ha Min reskassa ska vara xxxxxx kronor. Äga något Äga ett hus i Thailand. Varför inte sätta upp stora mål om man ändå ska sätta mål? Mer exakt kanske det skulle kunna se ut så här. Den 1 januari, 20xx, ska jag äga ett hus på ön Koh Chang i Thailand. Huset ska stå på den västra sidan av ön i byn xxxx med utsikt över havet. Det ska finnas 3 rum i huset, 2 badrum och toaletter, ett utekök och en swimmingpool. Jag ska ha en kokospalm, två bananträd, två mangoträd och ett noniträd i trädgården. Bli något Bli ekonomiskt oberoende. Det finns många olika nivåer på ekonomiskt oberoende. För mig skulle det kunna vara. Den 1 januari, 20xx ska jag vara ekonomiskt oberoende med följande tillgångar; 5 kilo guld. 50 kilo silver. 50 ha tomtmark i Härjedalsfjällen. En hyresfastighet om minst 20 lägenheter.

24 En Morinda business som ger mer än kr i passiv inkomst varje månad. Nu tog jag rätt stora och långsiktiga mål som exempel. Alla har vi olika mål här i livet, stort som smått. Andra saker kan vara att skapa en bra pensionslösning, välgörenhet, ny bil, ny husvagn, ny båt, sommarstuga, mer hemma med barnen, resa mer, bli skuldfri mm, mm. Sida 24 Utifrån mina exempel förstår du principerna för hur du sätter mål. Du kan naturligtvis ha flera mål och du sätter lämpligen upp några delmål att nå på vägen. Leta gärna på nätet efter bilder som har anknytning till dina mål. Även de så exakta som möjligt. Spara bilderna på din dator, skriv ut dem, klipp och klistra ett kollage av ditt mål och sätt text till. Skanna in bilden och använd den som skrivbordsbild på din dator så du ser den ofta. OK, nu har du redogjort för ditt mål. Vad blir då nästa steg? Jo, att göra en PLAN eller PLANER. Du måste förstås ha en plan för hur du når ditt mål. Planen ska sedan delas in i uppgifter med en tidsplan som du lägger in i din kalender. MÅL PLAN UPPGIFTER TIDPLAN Låt oss ta ett riktigt konkret mål och titta på en plan med tidsbestämda uppgifter för det målet. MÅL 1. Bli Jade på en månad. (Be din sponsor förklara vad Jade innebär). PLAN 1. Minst 5 egensponsrade Coral, QV6 om minst 4800 poäng. UPPGIFTER med TIDSPLAN 1. Business Pack och CAS från dag kortpresentationer första 2 veckorna, (boka in datum för detta med dina prospects)

25 3. Morinda Partyunder vecka 2med minst 10 gäster, (boka tid tillsammans med din sponsor) 4. Registrera 5 egna på Business Pack 5. Hjälpa mina 5 att registrera minst 3 var på Business Pack 6. Delta på business-och produktutbildning online 7. Delta på Super Saturday online Sida 25 Målet uppnått och du har tjänat dina första tusenlappar med Morinda.

26 Goals allow you to control the direction of change in your favor - Brian Tracy Målplanering alternativ 1 T a ett A4-ark och lägg det på bredden. Vik det på mitten och vik det en gång till på mitten. Du får nu 4 fält på ditt ark. Dra en linje ett par tre centimeter ned från överkant på arket och dra linjer i vecken du gjort. Du har då 4 kolumner. Sida 26 Överst skriver du Målplanering I kolumn ett skriver du Mål I kolumn två skriver du Planer I kolumn tre skriver du Uppgifter I kolumn fyra skriver du Tidplan Nu börjar du skriva ned ditt första mål enligt det du lärt dig tidigare. Ett tydligt mål om att göra äga eller bli något. Tidsbestäm när målet ska vara uppnått. Var detaljerad. T.ex. bli Pearl den 1 juli, 201x Fortsätt i kolumn två med dina planer för att uppnå målet. Vad krävs för att nå målet? T.ex. 10 kunder, 3 IPC som Jade och en QV6 om I kolumn tre skriver du de uppgifter du ska göra. T.ex. sponsra minst 3 egna Coral, hjälpa dem till Jade. Då behöver de 3 Coral per person. Hur når du dit? Kortpresentationer, Morinda Party, business- och produktutbildningar, Super Saturday och andra event. Ta fram almanackan och skriv in de datum som blir aktuella för de olika uppgifterna. Skriv datumen både i kolumn fyra och i din almanacka. Nu har du satt ett riktigt mål och du vet vad du måste göra för att nå det. Målet är tidsbestämt och för varje avklararad uppgift bockar du av den i almanackan. Då du kommit fram till ditt slutdatum har du uppnått ditt MÅL Grattis!

27 Målplanering alternativ 2 E n bra metod då du gör en målplanering för din verksamhet är att tänka baklänges. Du vet redan nu att ditt stora mål är att bli Pearl på 6 månader. I stället för att börja målplaneringen med dagens datum och sätta upp planer och uppgifter och kanske hamna snett i tid eller vad du behöver göra, kan du tänka dig att du redan nu är Pearl. Sida 27 Du är nu i slutet av månad sex eller början av månad sju. Du har precis uppfyllt kraven för att kvalificera dig till Pearl i Morindas kompensationsplan. Grundkravet för att uppnå Pearl är att du står på CAS, har 120 QPV, har QV6 och 3 egensponsrade Jade i ditt team. Dina egensponsrade Jades ska varderastå på CAS, ha 120 QPV samt ha QV6 och 3 egensponsrade Coral i sina team. De Coral dina egensponsrade Jades sponsrat måste innevarande månad vara på CAS och ha 120QPV. Det innebär att varje Jade i ditt team ska snitta på QV6. Om världen vore perfekt, vilket den inte är, så skulle det betyda att om alla i ditt team hade en snittvolym på 500 QPV, skulle det räcka med 48 IPC i ditt team för att kvalificera till Pearl, 48 x 500 = Om alla snittade på 300 QPV behövs det 80 IPC och om alla snittar på 240 QPV behöver du 100 IPC i ditt team. Bara enkel matematik. Det är svårt att göra beräkningar exakt per månad då man är i början av planen. Det beror på att du och alla andra kan registrera er på vilken dag som helst i månaden, från den första till den sista. Därför får du tänka dig planeringen lite mer flexibel i början och inte hänga upp dig på datum och kalendermånad. Din och ditt teams kvalificeringar sker däremot alltid vid kalendermånadens slut. Det enda som är någorlunda spikat är dina första 30 dagar då du lägger grunden för din fortsatta verksamhet. Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

28 Så om vi går tillbaka till där vi nyss slutade och fortsätter tänka bakåt så kommer vi till månad fyra och fem. I ditt team har du nu klart med dina 3 Jade och de i sin tur bör ha minst 1 Jade klara i sina team. Dock kommer det fattas en del volym så det är inte förrän nästa månad du kommer uppfylla alla krav för att kvalificera dig till Pearl. Sida 28 Under dina andra och tredje månader ska du ha kvalificerat dig själv till Jade och du kommer ha minst 1 egensponsrad Jade i ditt team. Du kommer även ha Coral och Coral Elit i ditt team + 6 kunder. Dina 30 första dagar har vi tidigare specificerat i kapitlet Vårt System. Ditt team består efter 30 dagar av 3-5 egensponsrade Coral. Du kommer också ha 3-4 kunder efter dina första 30 dagar. Ovanstående gäller förstås bara om du följer systemet, gör det du ska, deltar på det du och din sponsor har planerat och du är seriös i din verksamhet. Som tidigare nämnts kommer några att uppnå titeln Pearl ännu tidigare medan andra behöver ytterligare tid på sig. Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

29 Att vara chef är en position, att vara ledare är en relation. -Helge Brattgård Ledarskap Under tiden som du arbetar med Morinda och tar in fler och fler IPC i ditt team följer även ett visst krav på ledarskap. Jag tror inte att alla kan bli en bra ledare. Ledare är inte heller något man blir utsedd till, det är mer en status man gjort sig förtjänt av genom sina handlingar. De flesta kan i alla fall bättra på sina ledaregenskaper. Sida 29 Som ledare för ditt team ska du alltid sträva efter att vara en god förebild. Ditt team ser upp till dig och följer det du gör. Om du startar din verksamhet med att köpa ett Business Pack gör också ditt team det. Om du använder alla Morindas produkter i din vardag gör också ditt team det. Om du fortsätter sponsra in nya IPC med jämna mellanrum gör också ditt team det. Alla i ditt team kommer inte följa dig och göra det du gör, bara de som själva utvecklar sina ledaregenskaper och blir nya ledare i teamet. Ju bättre ledare du blir desto fler kommer att inspireras av dig och göra samma sak som du. Du minns kanske vad jag skrev i kapitlet om förhållningssätt till ditt team. Teamet är dina uplines och downlines och du agerar på olika sätt gentemot dem. Man Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

30 brukar säga klaga uppåt beröm nedåt. Det är mycket viktigt att hålla sig till den regeln. Börjar du sprida negativa saker ner i teamet kan det få mycket tråkiga konsekvenser. Ditt team ska hållas på gott humör och alltid höra positiva saker om Morinda, verksamheten och produkterna. Sida 30 Som ledare är det också viktigt att du har tät kontakt med dina nyckelpersoner, dina blivande ledare. Från början måste kontakten vara daglig men över tid kommer dina ledare att bli toppledare för sina egna team. Så småningom glesnar kontakttillfällena till någon gång per vecka. På sikt vill du att dina bästa IPC, de som likt dig strävar mot höga mål, ekonomiskt oberoende, Triple Diamond Pearl eller Black Pearl och högre, ska bli självgående och leda sina egna team till framgång. Konsten är att göra det du gör så enkelt och duplicerbart som möjlig. Samtidigt ska det du gör vara effektivt och fungerande. Är du för komplicerad i det du gör upplevs businessen för svår och du får inte din förväntade duplicering. Det är därför det är så bra att jobba enligt ett system.lead by example and walk the talk! Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

31 Inspirationskällor Att bli en duktig nätverkare innebär att lära och inspireras av andra som redan lyckats. Inte nödvändigtvis enbart inom nätverksmarknadsföring. Det kan vara inom annat företagande, som goda talare, idrott eller bara att de betyder något för dig. Men det är också viktigt att inspireras av annat i sin omgivning, sin familj och andra medmänniskor. Sida 31 Här nedan följer ett antal personer som inspirerat mig och många andra på olika sätt. Flera av dem har haft en direkt inverkan på texten i boken. De är inte rangordnade så för rättvisans skull har jag valt att lägga dem i bokstavsordning. Anette Holländer och Ewa Sollenberg, mina bundsförvanter och kollegor. Alltid positiva och fulla av idéer kring hur vi bäst bygger vår verksamhet med Morinda. Ovärderliga korrekturläsare och kritiker. Asbjörn Ölnes, den minst sagt inspirerande norrmannen som tagit sig längst av oss alla nordbor. Han är också en föreblid på så sätt att han är den enda mig veterligen som satt upp ett fungerande SYSTEM. Birger Olovsson, min personliga sponsor i Morinda Bioactives. Vi gjorde flera mer eller mindre misslyckade försök i andra MLM-bolag innan vi hittade rätt. Samtalet från Birger i juni 1997 är det kanske viktigaste samtal jag hittills fått vad gäller företagande. Floyd Holdman, Evergreen Team, vår upline sponsrad direkt av Morinda. En alltid inspirerande talare med stor erfarenhet. Då du kommer till Pearl Camp måste du besöka hans hus. Jeff Olsen, författare av boken The SlightEdge. Öppnade mina ögon för varför människor agerar som de gör. Driver bloggen Jim Rohn, en ikon och guru i affärsfilosofi. Tyvärr bortgången alldeles för tidigt. Jims material finns fortfarande tillgängligt. En liten dos Jim Rohn då och då ger alltid ny energi och inspiration. Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

32 Mike Dillard, mannen som tog nätverksmarknadsföring online och gjorde det känt med Magnetic Sponsoring. Hans Coffee House Letter var det som öppnade mina ögon för att jobba mycket mer online med MLM. Robert Kiyosaki, entreprenör, investerare och författare av många böcker, mest känd är Rich Dad Poor Dad. Det är ett måste att ta del av hans kunskaper. Sida 32 Scott Ross, min gode vän här nere i Thailand. Utan honom hade vi knappast haft något Morinda i Sverige, åtminstone inte så tidigt som vi lyckades få det. Ni som var med redan då vet vad jag menar. Tim Sales, skapare av Brilliant Compensation, en av MLM-världens framgångsrikaste entreprenörer. En otrolig kunskap i konsten att kommunisera på rätt sätt med människor. Ulf Isaksson, mannen som hittade Morinda och Tahitian Noni Juice och först tog det till Sverige och Europa redan våren Tack Ulf för det arbete du lade ner och att du trodde på produkten och företaget. Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

INNEHÅLL. A f f ä r s g u i d e n

INNEHÅLL. A f f ä r s g u i d e n Affärsguiden 1 INNEHÅLL VÄLKOMMEN...2 VILKEN TYP AV VERKSAMHET VILL DU HA?...3 HUR JOBBAR VI?...5 LANSERA VERKSAMHETEN...7 BYGG EN SOLID VERKSAMHET...9 REKRYTERING... 17 PROSPECTS... 21 SKAPA INTRESSE...

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan.

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. Om du kikar ut genom fönstret så kommer du att lägga märke till en sak. Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. 10 stärkande dagar Tiodagarsutmaningen Universe Imagine Publishing www.universeimagine.com

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta Av: Jesper Lindén Framgång är en hemlighet som alla framgångsrika entreprenörer bär på, eller hur? Sant, men det är

Läs mer

Hej och välkommen till en presentation av SWEA, Swedish emarketing Education Association och vår utbildning i Succé Magasinet, SMS.

Hej och välkommen till en presentation av SWEA, Swedish emarketing Education Association och vår utbildning i Succé Magasinet, SMS. Hej och välkommen till en presentation av SWEA, Swedish emarketing Education Association och vår utbildning i Succé Magasinet, SMS. I denna presentation berättar vi hur du kan bygga en affärsverksamhet

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

Hur du säljer till moderna kunder -hemligheterna som gör dig till en professionell säljare

Hur du säljer till moderna kunder -hemligheterna som gör dig till en professionell säljare Hur du säljer till moderna kunder -hemligheterna som gör dig till en professionell säljare av Mattias Hillestrand 2 Hur du säljer till moderna kunder Copyright 2013, Mattias Hillestrand Ansvarig utgivare:

Läs mer

Du borde! Av Alice Christensson www.barfotachefen.se

Du borde! Av Alice Christensson www.barfotachefen.se Om du var Rik och Lycklig... Vem bryr sig? Du borde! Av Alice Christensson www.barfotachefen.se Friskrivningsklausul Författaren ger i denna text enbart sin egen syn på vad materialet innehåller och du

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing Event Presentation Inledning Välkommen Företag Inget sälj Företaget Vemma Formulan Produkterna Verve Jämförelse - Kort jämförelse mot andra varumärken Arbetsmodellen mer ingående Word of mouth Network

Läs mer

VIVIANN LABBA. Agera Business Smart. -Paketera Din Kunskap och Tjäna Mer!

VIVIANN LABBA. Agera Business Smart. -Paketera Din Kunskap och Tjäna Mer! VIVIANN LABBA Agera Business Smart -Paketera Din Kunskap och Tjäna Mer! Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas

Läs mer

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R...

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... JAG KOMMER HÄR ATT VISA DIG HUR DU TAR FRAM PRODUKTER ELLER TJÄNSTER SOM GENERERAR PENGAR UTAN

Läs mer

JAG, EN ENT REP RENÖR?

JAG, EN ENT REP RENÖR? Att starta företag har verkligen varit en häf tig resa. Jag har vuxit som människa. Hanna Jörnhammar, Linliving JAG, EN ENT REP RENÖR? Jag vet ingen ENT REP RENÖR som har lyckats med sin första idé. De

Läs mer

Tänk på papper! en actionbok som får saker att hända

Tänk på papper! en actionbok som får saker att hända Tänk på papper! en actionbok som får saker att hända PERSONLIGT ENTREPRENÖRSKAP ATT FÅ SAKER ATT HÄNDA Stefan Olsson Marcus Frödin www.universeimagine.com Denna e-bok är fri att sprida och använda. Vid

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 7. Hur mycket kommer du att sälja i år? Fem skäl till varför du inte vinner alla affärer

ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 7. Hur mycket kommer du att sälja i år? Fem skäl till varför du inte vinner alla affärer ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 7 Hur mycket kommer du att sälja i år? Fem skäl till varför du inte vinner alla affärer TEMA: Tjäna mer AFFLUENCE 7 Affluence [ıæflʊəns]: Sudden

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

" If it doesn t make you smile, change it."

 If it doesn t make you smile, change it. " If it doesn t make you smile, change it." the business1 04 Vad är Network Marketing? 06 Varför är Forever det bästa alternativet? 08 Så tjänar du pengar med Forever 12 Incentives och belöningssystem

Läs mer

Livslång aktivism Hur förändra världen och samtidigt må bra

Livslång aktivism Hur förändra världen och samtidigt må bra Livslång aktivism Hur förändra världen och samtidigt må bra En översättning, tolkning och bearbetning av Hillary Rettigs bok The Lifelong Activist Malte Lindstam Innehållsförteckning: Förord...1 Introduktion...1

Läs mer

ATT KÖPA GRISEN I SÄCKEN

ATT KÖPA GRISEN I SÄCKEN ATT KÖPA GRISEN I SÄCKEN VAD ALLA SMARTA KOMMUNIKATÖRER VET OM ATT BESTÄLLA FILM Att köpa grisen i säcken Vad alla smarta kommunikatörer vet om att beställa film Kära kommunikatör, Att beställa filmproduktion

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén I den här delen kommer du att få lära känna den viktigaste personen i hela din

Läs mer

BÄST I VÄRLDEN. En enkel bok om framgångsrikt förbättringsarbete JOAKIM AHLSTRÖM

BÄST I VÄRLDEN. En enkel bok om framgångsrikt förbättringsarbete JOAKIM AHLSTRÖM BÄST I VÄRLDEN En enkel bok om framgångsrikt förbättringsarbete JOAKIM AHLSTRÖM BÄST I VÄRLDEN En enkel bok om framgångsrikt förbättringsarbete JOAKIM AHLSTRÖM BÄST I VÄRLDEN 1 2011 C2 Management AB Text:

Läs mer

Tips & trix för dig som ska starta eget

Tips & trix för dig som ska starta eget Tips & trix för dig som ska starta eget *************************************************************************************************** Innehållsförteckning ****************************************************************************************************

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 8. TEMA: Hard Sell the Right Way

ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 8. TEMA: Hard Sell the Right Way ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 8 Hard Sell The Right Way BIG 3 CLOSING TECHNIQUES TEMA: Hard Sell the Right Way AFFLUENCE 8 Affluence [ıæflʊəns]: Sudden peaks of income En

Läs mer

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster.

De som har gott om pengar kan exempelvis tjäna pengar på fastigheter, det är en typ av passiva inkomster. Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

första hjälpen vid spelproblem

första hjälpen vid spelproblem första hjälpen vid spelproblem för dig som har problem med spel om pengar för dig som vill hjälpa någon som har det för dig som vill veta mer om spelproblem Författare: Henrik Josephson Om.författaren.och.

Läs mer

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör?

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Patrik Persson Tommy Andersson Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? What does it take to become a successful entrepreneur? Företagsekonomi C-uppsats

Läs mer

Ett nytt sätt att handla kläder? En studie om att se och kombinera kläder på Internet

Ett nytt sätt att handla kläder? En studie om att se och kombinera kläder på Internet Ett nytt sätt att handla kläder? En studie om att se och kombinera kläder på Internet Jonas Andreen Anders Jacobson Fredrik Nordlander Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer Termin

Läs mer