Sex månader till succé. Rättsliga förbehåll & villkor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sex månader till succé. Rättsliga förbehåll & villkor"

Transkript

1

2 Rättsliga förbehåll & villkor A lla rättigheter till e-bokens innehåll är förbehållna författaren. Ingen del av detta dokument eller medföljande filer, får reproduceras eller överföras i någon form, elektroniskt eller på annat sätt, utan skriftligt tillstånd från utgivaren. Sida 2 Denna e-bok presenteras för dig endast i informationssyfte och ersätter inte annan professionell rådgivning. Innehållet häri baseras på erfarenheter, synpunkter och åsikter av författaren och andra bidragsgivare. Även om alla åtgärder har gjorts av författaren och övriga bidragsgivare att presentera korrekt och aktuell information i detta dokument kan förhållanden snabbt förändras. Därför förbehåller sig författaren rätten att uppdatera innehållet och informationen häri då förändringar sker. Författaren och/eller andra bidragsgivare tar inget ansvar för föreventuella fel eller brister om sådana avvikelser förekommer i detta dokument. Författaren påtar sig inget ansvar för eventuella konsekvenser, varken monetärt, juridiskt, eller på annat sätt, för de åtgärder läsaren tar utifrån materialet i e- boken. Det är läsarnas ansvar att söka professionell rådgivning innan någon åtgärd vidtas från deras sida. Läsarnas resultat kommer att variera beroende på deras kompetensnivå och individuella uppfattning av innehållet häri, och författaren ger inga garantier för resultat, varken monetärt eller på något annat sätt.

3 Innehåll Sidan 1 Rättsliga förbehåll & villkor Sida 3 3 Innehåll 4 Min bakgrund 6 Sex månader till succé 9 S.Y.S.T.E.M 10 Varför ett system? 12 Motivation och ditt Varför 14 Förhållningssätt 19 Vårt system 22 Mål 26 Målplanering alternativ 1 27 Målplanering alternativ 2 29 Ledarskap 31 Inspirationskällor

4 You must be the change you wish to see in the world -Mahatma Gandhi Min bakgrund D u ska läsa den här boken för att få en bra start på din business och tjäna mer pengar. Tycker därför det kan vara bra att få veta vem jag är, var jag kommer från och varför jag har något att dela med mig av som du kommer ha nytta av. Sida 4 Redan under 1980-talet började jag drömma om att driva någon form av eget företag. Jag hade många idéer. Eftersom jag har en bakgrund från skogsbruk fanns tankar om något inom det gebitet. Andra verksamheter jag funderade på var inom jakt och fiske och även att starta en fiskodling. Jag gick bl a en speciell utbildning för fiskodlare samt starta eget-kurser. När jag väl kom så långt som till att starta något blev det som massör. Efter 5 månaders utbildning till diplomerad massageterapeut startade jag 1990 en massagemottagning. I samband med det kom jag för första gången i kontakt med MLM eller Nätverksmarknadsföring blev jag distributör för Herbalife, ett av - för den tiden - få MLM-bolag i Sverige. Rik på pengar blev jag inte, däremot rik på kunskap om MLM-branschen. Det var en utmärkt skola och vid ett företagsevent fick jag lyssna till den kanske bäste talaren i branschen, Jim Rohn. Jim finns inte längre i livet men hans böcker, videos, ljudband, tal och motivationsutbildningar finns att tillgå. Gå till för att ta del av hans digra material. Efter 2-3 år i Herbalife utan speciella framgångar provade jag ett annat bolag, Quorum. Inte heller där kom framgångarna. Ägaren där gjorde det sämsta ett nätverksföretag kan göra. Han försämrade betalplanen för oss distributörer vilket fick dem på fall. Det är en dödssynd av ett MLM-företag att försämra förutsättningarna för sina distributörer. Förbättringar går bra, men försämringar aj aj aj! Efter ett antal mer eller mindre tafatta försök med andra MLM-företag kom jag så i kontakt med det företag som totalt skulle förändra mitt liv, Morinda Inc.

5 Sommaren 1997 anslöt jag mig som distributör. I oktober blev jag Jade, i november Pearl och i september 1998 uppnådde jag titeln Double Diamond Pearl. I mars 1999 åkte vi till Tahiti på Morindas Outrigger Trip. Sida 5 Som mest fanns det nästan 4000 aktiva distributörer, numer kallas vi IPC Independent Product Consultant, i min downline. Inte en alltför märkvärdig siffra men den räckte med råge för att ta mig till det Morinda kallar Million Dollar Club. Som namnet antyder är det den exklusiva skara produktkonsulter som uppnått en ackumulerad inkomst av 1 miljon US dollar. Detta inträffade 2008 och nu är jag en god bit på väg in i min andra Morinda-miljon. På senare år har Internet förändrat vår bransch högst påtagligt. Internet har även påverkat mitt sätt att arbeta. Jag tar upp ytterst lite om det i den här e-boken men kommer belysa grunderna om Internetmarknadsföring i ett av kapitlen. Men nu ska vi inte se på det som varit, särskilt inte det som varit jag och mitt. Från och med nu ska vi fokusera på DIG. Vi ska fokusera på DIG och DIN framgång. Vi ska se till att DU får tillgång till ett SYSTEM, ett system DU ska använda för att nå DINA MÅL. Lycka till,

6 You only have to do a very few things right in your life so long as you don t do too many things wrong -Warren Buffett Sex månader till succé K an det verkligen gå så fort att uppnå succé? Bara sex månader från att du startar din verksamhet till det jag kallar succé. Och vadå succé, vad är succé? Det är naturligtvis olika från person till person. Sida 6 För att inte virra till det för mycket ska jag berätta vad JAG menar med succé i just DEN HÄR e-boken. Succé här är; att med detta system ta dig från den situation du befinner dig i just nu till vad företaget MORINDA BIOACTIVES kallar PEARL i sin betalplan. Du ska i och med detta naturligtvis ha en stadig och växande inkomst från din verksamhet. Svaret på frågan om det kan gå så fort att uppnå den succén är kort och gott JA. Nu ska vi vara ärliga och uppriktiga, det är inte alltid enkelt att uppnå succé och tidsfaktorn kan variera mycket från person till person. Enkelt är ett relativt begrepp. Det är enkelt såtillvida att nu då du har den här boken så har du en ledstång att följa. I vardagen då du praktiskt ska följa alla goda råd du får kommer du stöta på motgångar och då är det inte alltid så enkelt. Om man inte vet hur man ska göra för att gå vidare förstås.

7 Människor i din omgivning kommer vara skeptiska. Vissa kommer försöka avråda dig från att starta en sådan här suspekt verksamhet. Andra kommer t.o.m. tycka du är knäpp. Men det är ditt liv och din business det gäller så lyd ett gott råd. Ignorera dem totalt och bestäm själv. Det är ditt liv. Om det nu tar dig sex månader att komma till PEARL, ja då har du verkligen lyckats och gjort det du ska enligt konstens alla regler. Du har följt boken och tagit till dig kunskapen jag delat med mig av. Skulle du inte nå målet på sex månader så är inte det samma sak som att du misslyckats. Inte alls. Du behövde bara lite mer tid för att nå din succé. Sida 7 Ett fåtal kommer också nå fram på 3-4 månader eller mindre. Fenomenalt i så fall. Vad jag vill säga här är att en tid på sex månader till PEARL är själva målet för dig. En lagom lång tid att uppnå succé med MORINDA BIOACTIVES. Men du ska kommitta dig att lägga minst 12 månader på din verksamhet innan du utvärderar resultatet du uppnått. Ska du gå in i det här och prova lite eller försöka, glöm det. Du kan givetvis ha den inställningen men då kan du inte jobba med det här teamet. Välj då en annan sponsor och ett annat team. Har du hört talas om någon annan företagare som bara försökt lite? Hur gör man då? Startar en klädbutik och så går man inte dit och öppnar på måndag och tisdag för Jag skulle ju bara prova lite. Men det gick inte så bra, jag fick inga kunder Antingen gör man eller så gör man inte. Någonting mittemellan finns inte. Lägg nu en penna på bordet framför dig! Jag menar på allvar, läs inte detta bara. Lägg verkligen en penna på bordet! Försök nu att ta pennan! Nej STOPP! Jag sa FÖRSÖK ta pennan, inte TA den. Du förstår säkert vart jag vill komma. Den som bestämt sig för att lyckas med något kan inte bara försöka, man måste faktiskt göra. Något annat finns inte. Här kommer du få en guidning till din succé. Jag kommer även tala om förhållningssätt, mål, planering och ledarskap.

8 Något vissa har fått för sig är att hembaserad verksamhet och MLM inte ska få kosta någonting, eller åtminstone väldigt lite. Eller åtminstone väldigt lite. Ett system kommer spara pengar åt dig. Men tro för den skull inte att det här med hembaserad verksamhet och nätverksmarknadsföring är gratis och utan kostnader. Glöm det. Du kommer ha kostnader, punkt slut. Ingenting är gratis. Sida 8 Men i jämförelse med andra verksamheter är det billigt att starta en MLMverksamhet. Vi arbetar hemifrån, de flesta har redan en telefon och dator och det krävs inga lokal- och personalkostnader eller stora investeringar. Det du måste satsa mest av är tid och engagemang. Det är absolut ingen nackdel att ha kr i startkapital. Då kommer du få ett bra ROI, Return of Investment på dina satsade slantar.

9 Everything must be made as simple as possible. But not simpler -Albert Einstein S.Y.S.T.E.M S ave You Some Time Even Money Sparar Dig Lite Tid Och Pengar. Ja så blir den grova översättningen från engelska. Sida 9 Det här ska handla om vikten av att ha ett SYSTEM att jobba efter. Vi ska fokusera på SYSTEM inom direkthandel i allmänhet och nätverksmarknadsföring i synnerhet. FOCUS by the way - Follow One Course Until Success SYSTEM kan stå för Save You Some Time Even Money. Det är helt sant, särskilt tid. Du slipper slösa tid på att uppfinna hjulet igen. Vi har ett hjul som snurrar bra, du behöver bara haka på det hjulet på din egen vagn och rulla med. Systemet den här e-boken visar är anpassat efter den kompensationsplan företaget Morinda Bioactives har. Förutsättningen för att du ska lyckas enligt dina föresatser är att du följer systemet. Boken tar inte upp allt i detalj. Du kommer ha tillgång till ett flertal webinar och andra webbutbildningar på Likaså ett antal liveutbildningar på olika orter i Sverige. Boken vill ge dig grunderna inte detaljerna.

10 All wealth is based upon systems - Dan Kennedy Varför ett system? V are sig du är helt ny eller gammal i gamet, behöver du följa ett System. De som lyckas bäst i livet, idrottare eller företagare, följer alltid ett system. De är grymt Motiverade och har ett kraftfullt Varför. Dessutom har de ett Förhållningssätt till det de håller på med och ett klart Fokus, definierade och tidsbestämda Mål och en Plan för hur de når sina mål. Sida 10 Det är precis det jag ska dela med mig av till dig, så att DU kommer göra det jag och många av de andra som lyckats i Morinda Bioactives gör. Jag menar inte att andra nödvändigtvis gör exakt det jag gör, men de har ett system, är motiverade av sitt varför, ett förhållningssätt med fokus, mål och en plan. Det system du nu kommer ta del av fungerar bevisligen bra och kommer ge dig positiva resultat, både vad gäller kunder, produktkonsulter och ekonomi. OM du följer det. Gör du inte det, ja, sorry, då får du heller inte det utfall och resultat du vill. Enkelt, eller hur? Systemet är enkelt och alla med någorlunda motivation klarar att följa det. Men, som alltid det som är lätt att göra är oftast ännu lättare att inte göra.

11 T ex, låt säga att du vill gå ned i vikt och ber mig lägga upp ett program du ska följa. (Man kan gott säga att ett viktminskningsprogram också är ett system. Ett system med just motivation, fokus, ett mål och en plan). För att gå ned i vikt behöver du lägga om kosten en aning och röra dig mer. Det är inte svårt. Det är lätt att ändra sin kost, det är lätt att börja röra sig och träna mer. Sida 11 Men vet du vad som är ännu lättare? Jo att inte lägga om sin kost och att inte röra sig mer. Samma sak gäller om du vill lyckas med Morinda. Jag ger dig ett system som är lätt att följa, men vad som är ännu lättare är att inte bry sig och att inte följa systemet. Rubriken ovan lyder Varför ett system?. Helt enkelt för att ha en ledstång att följa på din väg upp mot toppen. Något att hålla dig inom och falla tillbaka på då du kommer på villovägar, vilket du garanterat kommer göra. Jag gör det också till och från om än allt mer sällan. Innan jag börjar ge dig de olika delarna i systemet är det nödvändigt att du läser genom kapitlen om Motivation och Förhållningssätt. I slutet av e-boken finns utrymme för anteckningar och några uppgifter att fylla i.

12 Don t wish it were easier, wish you were better - Jim Rohn Motivation och ditt Varför I nnan du överhuvudtaget startar med din business eller med systemet ska du fråga dig Varför?! Om du inte vet varför du vill bygga en business måste du fundera på det. Utan ett starkt varför kanske du aldrig kommer igång. Ditt varför är din viktigaste motivationsfaktor. Sida 12 Vad är då ett starkt Varför? Ja du kanske tänker att det skulle vara roligt att driva ett företag, eller det skulle vara bra med en extra inkomst. Du vill resa mer, vara mer ledig, spendera mer tid med familj och vänner, köpa en ny bil, båt eller villa. Bli ekonomiskt oberoende och betala av dina lån och skulder. Listan kan göras lång. Om du tittar på ovanstående varför så kanske du ser att de även skulle kunna placeras under rubriken MÅL. Ditt Varför och ditt Mål går därför hand i hand i de flesta fall. Försök nu klura ut vad som är ett riktigt starkt varför i din värld. Med ett starkt varför menar jag varför du MÅSTE göra det här. Vilket är ditt Måste Varför? Mitt måste 1997 var grundat på att den verksamhet jag tidigare drivit hade gått omkull. Jag hade dragit på mig stora skulder och hade ingen inkomst. Faktum är att jag en kort tid hade socialbidrag. Det var strax efter konkursen. Så mitt varför blev helt enkelt att jag MÅSTE ha en inkomst. Jag var tvungen att ta mig upp på fötter igen. Jag MÅSTE tjäna pengar Jag MÅSTE betala av mina skulder Jag MÅSTE ta mig ur bidragsberoendet Jag MÅSTE ha ett bättre liv helt enkelt Tänk nu efter vilket varför är nog starkt i ditt liv för att göra dig motiverad att lyckas i din verksamhet. Det behöver nödvändigtvis inte vara lika drastiskt som för mig med konkurs och elände. Men med ett starkt varför är det lättare att motivera

13 sig, lättare att sätta ett konkret mål, lättare att göra en plan för att nå målet, lättare att hålla fokus osv. Men som jag tidigare sagt. Det som är lätt att göra är ännu lättare att inte göra. Det finns en helt fenomenal bok om detta. Den heter The Slight Edge och är skriven av Jeff Olsen. Kan varmt rekommendera den läsningen och ett besök på hans websida Sida 13 Nedan en liten graf från hans blogg apropå lätt att göra men ännu lättare att inte göra.

14 To be successful, you have to have your heart in your business, and your business in your heart - Thomas Watson, Sr. Förhållningssätt V ad är förhållningssätt? Enligt Svensk ordbok; Uttryck för viss inställning = attityd. Så vad är ditt förhållningssätt till din verksamhet? Det inkluderar ditt förhållningssätt till ditt Team, Företaget till Produkten och Betalplanen. Sida 14 Ditt förhållningssätt gentemot ditt Team är det viktigaste att tänka på. Ditt team är ditt företags styrelse, dina arbetskompisar, ditt bollplank, dina lärare, dina adepter. Utan ditt team är du inget. Ditt team består av såväl uplines som downlines. Du ska behandla dessa olika. Det finns en grundregel som är lätt att komma ihåg, (och ännu lättare att inte komma ihåg). Negativt uppåt Positivt nedåt Klagomål, besvärliga frågor och negativa saker ska bara gå till upline, ALDRIG till downline. Till dem ger du bara positiv information och beröm. Men, gör dig inte till någon form av självutnämnd expert som levererar onödiga kunskaper till ditt team. Tänk på att det du gör ska din downline också kunna göra. Givetvis vet du mer än en helt ny IPC som kommit in i ditt team och givetvis ska du dela med dig av din kunskap, men håll det på en sådan nivå att den du pratar med känner att det här är så enkelt att även den kan göra samma sak. Från dina uplines hämtar du kunskap och inspiration. De har drivit sina verksamheter längre tid än du och har rimligen införskaffat sig mer erfarenhet än du. Din viktigaste upline är din sponsor som också kommer vara din mentor. Har du fullständig otur och får en sponsor som inte kan, vill eller orkar engagera sig i din framgång, gå då ett steg uppåt. Det finns ALLTID någon ovanför dig som vill stötta och lära dig hur du ska nå din välförtjänta framgång. Förhållningssätt till ditt TEAM: Upline - få stöd och coachning, Downline - ge stöd och coachning

15 Företaget bakom ditt nätverksföretagande, i vårt fall Morinda Bioactives, har egentligen bara två huvuduppgifter. 1. Leverera i tid de produkter vi beställt. 2. Betala oss våra bonusar och provisioner i tid. Sida 15 Allt annat de gör, som att överhuvudtaget ta fram försklassiga produkter, ha en hemsida med back-office, trycka broschyrer, hålla sig med ett servicekontor och lager, informera och ordna event är bara extra service och bonus. Som du säkert förstår gör kontoret en hel del bra saker för oss. Samtidigt som vi har stor nytta av företaget och ett servicekontor, kan, fel utnyttjat, företaget vara vår värsta motståndare. Då menar jag inte bara compliance-avdelningen, eller policymanualen. Den är i mångt och mycket bara en förlängning av respektive lands konsumentlagstiftning. Nej jag menar att vi förlitar oss på att företaget ska göra mer än de egentligen ska och behöver. Vi väntar alltid på något, en ny produkt, en ny broschyr, en ny del i kompensationsplanen, ny forskning mm. Vi ska inte sitta och vänta och förlora dyrbar tid. Vi ska alltid arbeta utifrån det som gäller NU, inte det som eventuellt komma ska. Då företaget kommer med nyheter ska vi lära oss om dem och använda det som är lämpligt i vår verksamhet. Ordnar företaget event av olika slag ska vi i görligaste mån medverka och delta. Men sitt inte och vänta och låt väntan bli ett hinder eller broms. Förhållningssätt till FÖRETAGET: Du är en Oberoende Produktkonsult och agerar så men följer Morindas policymanual i ditt arbete. Det är gott och väl att företaget gör många saker för oss, men det som tyvärr alltför många faller på och som försvårar vårt arbete alldeles oerhört är paradoxalt nog Produkterna. Låt mig förklara. De företag som har produkter inom hälsa och skönhet tenderar att vilja framhålla sina produkter som unika, extra hälsosamma och extra undergörande för vikten, hyn eller hälsan. Finns det forskning bakom produkterna vill de givetvis i

16 konkurrerande syfte framhålla sina rön om varför just deras produkt är så unik. Det är självklart viktigt för oss att veta att det vi marknadsför är bra och framförallt oskadligt. Men, vi är otroligt begränsade i det vi kan och får säga då vi marknadsför produkterna. Vi vet så mycket och vi har så mycket forskning och så många patent bakom oss och vi vill verkligen föra fram det i försäljningssyfte. Sida 16 Men en kund köper sällan eller aldrig utifrån rena fakta, de köper utifrån känsla. Här kommer något viktigt, och jag vill att du funderar på det här och inte gör samma misstag så många andra gjort före dig. Börja aldrig FÖRKLARA produkten då måste du till sist FÖRSVARA den! Då du börjar förklara produkten och dess egenskaper kommer du bli ifrågasatt. Finns det bevis, finns det forskning, om det här är så bra varför säljs det då inte i hälsokostbutiker? Känner du igen det här? När du blir ifrågasatt vill du försvara dig men din ifrågasättare kommer säkert att komma med följdfrågor och till sist har ni dribblat in er i en diskussion båda vill vinna och muren mellan er blir bara högre och högre. Tro mig, du vinner inte diskussionen och du kan inte övertyga en sådan person. Du förslösar bara din och din antagonists dyrbara tid. Sätt dig aldrig i en sådan situation! Berätta bara helt lugnt om NYTTAN du har och upplever av att använda produkten, inte dess egenskaper. Ingen kan ifrågasätta det du känner och upplever. Vad kunden vill ha är en lösning, ett resultat, en befrielse från sina bekymmer. Du säljer inte en produkt du presenterar en lösning på kundens problem. Du har två öron men bara en mun. Fråga och lyssna, fråga mer och lyssna mer. Till slut vet du vad din blivande kund har för bekymmer och då presenterar du lösningen på det.

17 Nytta Mår bra av Sover så bra Går ner i vikt Får len och mjuk i hy Blir pigg av Orkar mer Smakar gott Har roligt Ger mig mer pengar Egenskaper Innehåller alla vitaminer Påverkar sömnhormon Aminosyror som påverkarämnesomsättningen Kollagenet påverkas och förändras Innehåller ett ämne som gör dig pigg Ämne X påverkar energinivåerna Är smaksatt med Påverkar inre system Försäljningsmetoden vi använder oss av Sida 17 Förhållningssätt till PRODUKTEN: Berätta om nyttan med produkten och vad du upplever. Kunden vill ha en lösning på sitt bekymmer, inte en innehållsdeklaration. Den sista punken under Nytta/Egenskaper leder oss in på vilket förhållningssätt du ska ha till Betalplanen. Samma sak gäller här. Du säljer inte ett affärskoncept - du visar en lösning. Återigen lyssna och fråga igen och igen. Gräv djupare i vilka behov ditt prospect har. När du vet varför han eller hon behöver tjäna mer pengar presenterar du lösningen att bli IPC i Morinda Bioactives. Generellt kan man säga att i MLM-världen har företagen en marginal för betalplanen på ungefär 50 % av intäkterna. Vissa företag hävdar de betalar ut % i sina bonussystem men det tål att granskas. Alla företag har kostnader för lokaler, personal, IT, produktutveckling. Dessutom vill de göra en vinst. Då det är betalt handlar det om 50 % kvar i utrymme för en vettig betalplan. Hur företagen sedan fördelar de olika procentsatserna i nivåer och generationer, binära system eller unilevel, matrixer och breakage är det som skiljer dem åt.

18 Vissa är bättre än andra, det ska man inte sticka under stol med och man kan ganska enkelt räkna på och jämföra olika betalplaner. Med ett visst antal personer som omsätter en viss volym kan du med företag A få sämre betalt än med företag B, trots att företag B ger färre %. Det som är viktigt, är att bestämma sig för vilket företag du vill jobba med och sedan tuta och köra och lära dig betalplanen så snabbt och bra som möjligt. Tro det eller ej, men det är betydligt viktigare att förstå betalplanen och dess nytta, (och faktiskt fördelar), än att kunna aldrig så många vitaminer och annan fakta om produkten. Sida 18 Missförstå mig rätt, jag menar inte att produkten är oviktig, den är i många fall avgörande för hur bra det kommer att gå. Men du bygger ingen business med hjälp av onödigt fördjupande i din produkts egenskaper. Morinda Bioactives betalplan är och förblir bra. Det är en unilevel-plan som inte förändrats mycket sedan starten. Du kommer tjäna mycket pengar om du följer det jag delger dig här i e-boken. Punkt slut! Betalplanen har tre viktiga delar. 1. Snabb inkomst- som utgörs av Fast Start Bonus och Tillväxt och Dupliceringsbonus. Det är viktigt att du får inkomst snabbt då du startar din verksamhet. Det gör att du kommer igång på ett bra och positivt sätt. 2. Tillväxtinkomst- får du genom Unilevelbonus och Matchingbonus 3. Förmögenhetsinkomst kommer då du kvalificerar tillinfinity Bonus och Black Pearl SharedBonus Vad dessa bonusformer betyder i detalj lär du dig på våra businessutbildningar. Förhållningssätt till BETALPLANEN: Vi har en bra betalplan som gör den som vill ekonomiskt oberoende förutsatt att man arbetar rätt och gör det man ska.

19 A bad system will beat a good person every time - W. Edwards Deming Vårt system F ör att ett system ska fungera och vara duplicerbart måste det vara enkelt. Vårt system är enkelt. Det är uppbyggt kring ett antal steg som upprepas av dig och av de du tar med i ditt team. Sida 19 Kortpresentation Hempresentation Morinda Party Businessutbildning, online eller offline Produktutbildning, online eller offline Super Saturday, online eller offline Event Genom att arbeta så här systematiskt sållar du snabbt bort negativa personer och andra du inte vill ha in i ditt team. Ibland kanske något steg hoppas över eller kommer i en annan ordning, men i stort sett kommer du arbeta som ovan. Online blir det lite annorlunda. Vår sales funnel ser ut så här. Blogg Landningssida Säljvideo Webinar Onlineutbildningar Super Saturday Event Vi ska i fortsättningen hålla oss off-line. Jag har i en annan e-bok beskrivit online marketing. Den kan du ladda hem från min blogg. Det du ska göra nu är att bygga din business företrädesvis offline och det finns ett antal saker du måste göra. Jag punktar upp dem på nästa sida och du ska bocka av

20 dem allteftersom de är genomförda. Vissa saker gör du en gång andra upprepar du massor av gånger. Vi leker nu med tanken att du bestämt dig för att börja bygga en framtid med Morinda Bioactives. Du har läst den här e-boken och förstått att vi har ett fungerande system du kommer följa och du ser potentialen i betalplanen. Du sitter nu med din blivande sponsor som går igenom detta med dig så du får den kick-start du behöver. Sida 20 Dag 1 Registrera dig som Oberoende Produktkonsult, IPC. Beställ ett Business Builder Pack. Skriv ned 10 personers namn och telefonnummer. Början på din 100-lista. Ring dessa 10 personer och boka en tid för kortpresentation. Din sponsor gör de första 5 samtalen. Du de 5 övriga. Bestäm en dag för ditt första Morinda Party.

21 Dag 2 Gör en lista på 20 tilltänkta kunder. Ring och bjud in dessa till ditt Morinda Party enligt den modell din sponsor visat dig. Fortsätt med din 100-lista. Den ska vara klar inom 30 dagar. Gör gärna något enstaka samtal ytterligare tillsammans med din sponsor, men hädanefter gör du dina samtal och bokningar för kortpresentationer själv. Köp boken Hur du når dina mål i livet - vägen till mästerskapet, Brian Tracy Sida 21 Dag 3-4 fram till dag 30 Du bör nu ha fått ditt Business Builder Pack. Gå igenom det och bekanta dig med produkterna. Gör minst 5 kortpresentationer tillsammans med din sponsor innan du har ditt första Morinda Party. Ha ditt första Morinda Party. Du har bjudit in både tilltänkta kunder och potentiella produktkonsulter från dina kortpresentationer. Börja jobba på ditt/dina mål enligt nästa kapitel. Då du läst boken Hur du når dina mål i livet - vägen till mästerskapet köper du Business School av Robert Kiyosaki Delta på businesswebinaren Delta på produktwebinaren Delta på en Super Saturday Någon gång framöver kommer du ges möjlighet att vara med på lite olika event. Till en början kanske i det mindre formatet då någon av företagets grundare kommer på besök till Sverige. När du avancerar i Morindas karriärstege kommer du åka på bl a Jade Retreat inom Europa, Pearl Camp i USA, Vision Retreat på någon trevlig plats i världen, International Leadership Convention, ILC, i USA och så småningom kommer du kunna ta dig ända till Tahiti på en Outrigger Trip. När allt gått som det ska - och du gör det du måste - kommer även du en dag bli medlem i Million Dollar Club

22 Success is nothing more than a few simple disciplines, practiced every day - Jim Rohn Mål H är kommer ett otroligt viktigt kapitel. Det om att ha och sätta mål. Har du inget mål vet du inte vart du är på väg. Det finns så mycket skrivet om mål och varför man ska ha mål så det tänker jag inte trötta dig med här. Du känner säkert redan till mycket av vikten av att ha mål. Titta bara på de framgångsrikaste idrottarna. Hur ofta hör vi inte att målet är t ex ett OS-guld. Sida 22 Vad är då ett MÅL? Ett mål är antingen att; Göra något Äga något Bli något Grotta ner dig på djupet i dina mål. Gör dem så precisa som möjligt. Viktigt är att ha ett slutdatum så att du sätter lite positiv press på dig själv för att nå målet. Målet måste vara nedskrivet och du ska läsa upp ditt mål för dig själv varje morgon och innan du går till sängs på kvällen. Du måste mata ditt undermedvetna med detta så kommer du lättare nå dit du vill.

23 Låt mig ta några exempel. Göra något Resa jorden runt nästa år. Jättebra och roligt mål, men inte så preciserat kanske. Jag skulle nog skriva något sådant här. Sida 23 Den 1 januari, 20xx, ska jag starta min jorden runt resa. Jag ska vara borta 90 dagar. Jag ska besöka följande länder och följande orter samt dessa stränder Som resesällskap ska jag ha Min reskassa ska vara xxxxxx kronor. Äga något Äga ett hus i Thailand. Varför inte sätta upp stora mål om man ändå ska sätta mål? Mer exakt kanske det skulle kunna se ut så här. Den 1 januari, 20xx, ska jag äga ett hus på ön Koh Chang i Thailand. Huset ska stå på den västra sidan av ön i byn xxxx med utsikt över havet. Det ska finnas 3 rum i huset, 2 badrum och toaletter, ett utekök och en swimmingpool. Jag ska ha en kokospalm, två bananträd, två mangoträd och ett noniträd i trädgården. Bli något Bli ekonomiskt oberoende. Det finns många olika nivåer på ekonomiskt oberoende. För mig skulle det kunna vara. Den 1 januari, 20xx ska jag vara ekonomiskt oberoende med följande tillgångar; 5 kilo guld. 50 kilo silver. 50 ha tomtmark i Härjedalsfjällen. En hyresfastighet om minst 20 lägenheter.

24 En Morinda business som ger mer än kr i passiv inkomst varje månad. Nu tog jag rätt stora och långsiktiga mål som exempel. Alla har vi olika mål här i livet, stort som smått. Andra saker kan vara att skapa en bra pensionslösning, välgörenhet, ny bil, ny husvagn, ny båt, sommarstuga, mer hemma med barnen, resa mer, bli skuldfri mm, mm. Sida 24 Utifrån mina exempel förstår du principerna för hur du sätter mål. Du kan naturligtvis ha flera mål och du sätter lämpligen upp några delmål att nå på vägen. Leta gärna på nätet efter bilder som har anknytning till dina mål. Även de så exakta som möjligt. Spara bilderna på din dator, skriv ut dem, klipp och klistra ett kollage av ditt mål och sätt text till. Skanna in bilden och använd den som skrivbordsbild på din dator så du ser den ofta. OK, nu har du redogjort för ditt mål. Vad blir då nästa steg? Jo, att göra en PLAN eller PLANER. Du måste förstås ha en plan för hur du når ditt mål. Planen ska sedan delas in i uppgifter med en tidsplan som du lägger in i din kalender. MÅL PLAN UPPGIFTER TIDPLAN Låt oss ta ett riktigt konkret mål och titta på en plan med tidsbestämda uppgifter för det målet. MÅL 1. Bli Jade på en månad. (Be din sponsor förklara vad Jade innebär). PLAN 1. Minst 5 egensponsrade Coral, QV6 om minst 4800 poäng. UPPGIFTER med TIDSPLAN 1. Business Pack och CAS från dag kortpresentationer första 2 veckorna, (boka in datum för detta med dina prospects)

25 3. Morinda Partyunder vecka 2med minst 10 gäster, (boka tid tillsammans med din sponsor) 4. Registrera 5 egna på Business Pack 5. Hjälpa mina 5 att registrera minst 3 var på Business Pack 6. Delta på business-och produktutbildning online 7. Delta på Super Saturday online Sida 25 Målet uppnått och du har tjänat dina första tusenlappar med Morinda.

26 Goals allow you to control the direction of change in your favor - Brian Tracy Målplanering alternativ 1 T a ett A4-ark och lägg det på bredden. Vik det på mitten och vik det en gång till på mitten. Du får nu 4 fält på ditt ark. Dra en linje ett par tre centimeter ned från överkant på arket och dra linjer i vecken du gjort. Du har då 4 kolumner. Sida 26 Överst skriver du Målplanering I kolumn ett skriver du Mål I kolumn två skriver du Planer I kolumn tre skriver du Uppgifter I kolumn fyra skriver du Tidplan Nu börjar du skriva ned ditt första mål enligt det du lärt dig tidigare. Ett tydligt mål om att göra äga eller bli något. Tidsbestäm när målet ska vara uppnått. Var detaljerad. T.ex. bli Pearl den 1 juli, 201x Fortsätt i kolumn två med dina planer för att uppnå målet. Vad krävs för att nå målet? T.ex. 10 kunder, 3 IPC som Jade och en QV6 om I kolumn tre skriver du de uppgifter du ska göra. T.ex. sponsra minst 3 egna Coral, hjälpa dem till Jade. Då behöver de 3 Coral per person. Hur når du dit? Kortpresentationer, Morinda Party, business- och produktutbildningar, Super Saturday och andra event. Ta fram almanackan och skriv in de datum som blir aktuella för de olika uppgifterna. Skriv datumen både i kolumn fyra och i din almanacka. Nu har du satt ett riktigt mål och du vet vad du måste göra för att nå det. Målet är tidsbestämt och för varje avklararad uppgift bockar du av den i almanackan. Då du kommit fram till ditt slutdatum har du uppnått ditt MÅL Grattis!

27 Målplanering alternativ 2 E n bra metod då du gör en målplanering för din verksamhet är att tänka baklänges. Du vet redan nu att ditt stora mål är att bli Pearl på 6 månader. I stället för att börja målplaneringen med dagens datum och sätta upp planer och uppgifter och kanske hamna snett i tid eller vad du behöver göra, kan du tänka dig att du redan nu är Pearl. Sida 27 Du är nu i slutet av månad sex eller början av månad sju. Du har precis uppfyllt kraven för att kvalificera dig till Pearl i Morindas kompensationsplan. Grundkravet för att uppnå Pearl är att du står på CAS, har 120 QPV, har QV6 och 3 egensponsrade Jade i ditt team. Dina egensponsrade Jades ska varderastå på CAS, ha 120 QPV samt ha QV6 och 3 egensponsrade Coral i sina team. De Coral dina egensponsrade Jades sponsrat måste innevarande månad vara på CAS och ha 120QPV. Det innebär att varje Jade i ditt team ska snitta på QV6. Om världen vore perfekt, vilket den inte är, så skulle det betyda att om alla i ditt team hade en snittvolym på 500 QPV, skulle det räcka med 48 IPC i ditt team för att kvalificera till Pearl, 48 x 500 = Om alla snittade på 300 QPV behövs det 80 IPC och om alla snittar på 240 QPV behöver du 100 IPC i ditt team. Bara enkel matematik. Det är svårt att göra beräkningar exakt per månad då man är i början av planen. Det beror på att du och alla andra kan registrera er på vilken dag som helst i månaden, från den första till den sista. Därför får du tänka dig planeringen lite mer flexibel i början och inte hänga upp dig på datum och kalendermånad. Din och ditt teams kvalificeringar sker däremot alltid vid kalendermånadens slut. Det enda som är någorlunda spikat är dina första 30 dagar då du lägger grunden för din fortsatta verksamhet. Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

28 Så om vi går tillbaka till där vi nyss slutade och fortsätter tänka bakåt så kommer vi till månad fyra och fem. I ditt team har du nu klart med dina 3 Jade och de i sin tur bör ha minst 1 Jade klara i sina team. Dock kommer det fattas en del volym så det är inte förrän nästa månad du kommer uppfylla alla krav för att kvalificera dig till Pearl. Sida 28 Under dina andra och tredje månader ska du ha kvalificerat dig själv till Jade och du kommer ha minst 1 egensponsrad Jade i ditt team. Du kommer även ha Coral och Coral Elit i ditt team + 6 kunder. Dina 30 första dagar har vi tidigare specificerat i kapitlet Vårt System. Ditt team består efter 30 dagar av 3-5 egensponsrade Coral. Du kommer också ha 3-4 kunder efter dina första 30 dagar. Ovanstående gäller förstås bara om du följer systemet, gör det du ska, deltar på det du och din sponsor har planerat och du är seriös i din verksamhet. Som tidigare nämnts kommer några att uppnå titeln Pearl ännu tidigare medan andra behöver ytterligare tid på sig. Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

29 Att vara chef är en position, att vara ledare är en relation. -Helge Brattgård Ledarskap Under tiden som du arbetar med Morinda och tar in fler och fler IPC i ditt team följer även ett visst krav på ledarskap. Jag tror inte att alla kan bli en bra ledare. Ledare är inte heller något man blir utsedd till, det är mer en status man gjort sig förtjänt av genom sina handlingar. De flesta kan i alla fall bättra på sina ledaregenskaper. Sida 29 Som ledare för ditt team ska du alltid sträva efter att vara en god förebild. Ditt team ser upp till dig och följer det du gör. Om du startar din verksamhet med att köpa ett Business Pack gör också ditt team det. Om du använder alla Morindas produkter i din vardag gör också ditt team det. Om du fortsätter sponsra in nya IPC med jämna mellanrum gör också ditt team det. Alla i ditt team kommer inte följa dig och göra det du gör, bara de som själva utvecklar sina ledaregenskaper och blir nya ledare i teamet. Ju bättre ledare du blir desto fler kommer att inspireras av dig och göra samma sak som du. Du minns kanske vad jag skrev i kapitlet om förhållningssätt till ditt team. Teamet är dina uplines och downlines och du agerar på olika sätt gentemot dem. Man Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

30 brukar säga klaga uppåt beröm nedåt. Det är mycket viktigt att hålla sig till den regeln. Börjar du sprida negativa saker ner i teamet kan det få mycket tråkiga konsekvenser. Ditt team ska hållas på gott humör och alltid höra positiva saker om Morinda, verksamheten och produkterna. Sida 30 Som ledare är det också viktigt att du har tät kontakt med dina nyckelpersoner, dina blivande ledare. Från början måste kontakten vara daglig men över tid kommer dina ledare att bli toppledare för sina egna team. Så småningom glesnar kontakttillfällena till någon gång per vecka. På sikt vill du att dina bästa IPC, de som likt dig strävar mot höga mål, ekonomiskt oberoende, Triple Diamond Pearl eller Black Pearl och högre, ska bli självgående och leda sina egna team till framgång. Konsten är att göra det du gör så enkelt och duplicerbart som möjlig. Samtidigt ska det du gör vara effektivt och fungerande. Är du för komplicerad i det du gör upplevs businessen för svår och du får inte din förväntade duplicering. Det är därför det är så bra att jobba enligt ett system.lead by example and walk the talk! Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

31 Inspirationskällor Att bli en duktig nätverkare innebär att lära och inspireras av andra som redan lyckats. Inte nödvändigtvis enbart inom nätverksmarknadsföring. Det kan vara inom annat företagande, som goda talare, idrott eller bara att de betyder något för dig. Men det är också viktigt att inspireras av annat i sin omgivning, sin familj och andra medmänniskor. Sida 31 Här nedan följer ett antal personer som inspirerat mig och många andra på olika sätt. Flera av dem har haft en direkt inverkan på texten i boken. De är inte rangordnade så för rättvisans skull har jag valt att lägga dem i bokstavsordning. Anette Holländer och Ewa Sollenberg, mina bundsförvanter och kollegor. Alltid positiva och fulla av idéer kring hur vi bäst bygger vår verksamhet med Morinda. Ovärderliga korrekturläsare och kritiker. Asbjörn Ölnes, den minst sagt inspirerande norrmannen som tagit sig längst av oss alla nordbor. Han är också en föreblid på så sätt att han är den enda mig veterligen som satt upp ett fungerande SYSTEM. Birger Olovsson, min personliga sponsor i Morinda Bioactives. Vi gjorde flera mer eller mindre misslyckade försök i andra MLM-bolag innan vi hittade rätt. Samtalet från Birger i juni 1997 är det kanske viktigaste samtal jag hittills fått vad gäller företagande. Floyd Holdman, Evergreen Team, vår upline sponsrad direkt av Morinda. En alltid inspirerande talare med stor erfarenhet. Då du kommer till Pearl Camp måste du besöka hans hus. Jeff Olsen, författare av boken The SlightEdge. Öppnade mina ögon för varför människor agerar som de gör. Driver bloggen Jim Rohn, en ikon och guru i affärsfilosofi. Tyvärr bortgången alldeles för tidigt. Jims material finns fortfarande tillgängligt. En liten dos Jim Rohn då och då ger alltid ny energi och inspiration. Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

32 Mike Dillard, mannen som tog nätverksmarknadsföring online och gjorde det känt med Magnetic Sponsoring. Hans Coffee House Letter var det som öppnade mina ögon för att jobba mycket mer online med MLM. Robert Kiyosaki, entreprenör, investerare och författare av många böcker, mest känd är Rich Dad Poor Dad. Det är ett måste att ta del av hans kunskaper. Sida 32 Scott Ross, min gode vän här nere i Thailand. Utan honom hade vi knappast haft något Morinda i Sverige, åtminstone inte så tidigt som vi lyckades få det. Ni som var med redan då vet vad jag menar. Tim Sales, skapare av Brilliant Compensation, en av MLM-världens framgångsrikaste entreprenörer. En otrolig kunskap i konsten att kommunisera på rätt sätt med människor. Ulf Isaksson, mannen som hittade Morinda och Tahitian Noni Juice och först tog det till Sverige och Europa redan våren Tack Ulf för det arbete du lade ner och att du trodde på produkten och företaget. Copyright Siam Poonsupsin Co. Ltd. Claes Staffansson, 2013

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

DESIGN YOUR OWN FUTURE

DESIGN YOUR OWN FUTURE FIRST LOOK + FAST START EQOLOGY: Norsk utmanare DIRECTOR 60 + Bygg en extra inkomst på 60 dagar FRAMGÅNGSRIKT FÖRETAG, INNOVATIVA PRODUKTER, PERFEKT TIMING DESIGN YOUR OWN FUTURE Produkter 8 10 Som kund

Läs mer

Pass 4 av 7 Kundrelationer mm. Du behöver: Anteckningsmaterial Din manual. Utskrift av bilderna till detta pass. wctele1av6 2013-05-21

Pass 4 av 7 Kundrelationer mm. Du behöver: Anteckningsmaterial Din manual. Utskrift av bilderna till detta pass. wctele1av6 2013-05-21 Välkommen! Ta fram papper och penna, stäng dörrar, TV och annat som kan störa, det blir mycket information på kort tid. -18år i Sverige - 33 år i världen och detta är bara början! 1 Utbildningen är fördelad

Läs mer

our compensation plan

our compensation plan our compensation plan 1 EQOLOGY erbjuder möjligheten att uppnå en bra extrainkomst eller om du önskar, tjäna mer än en ledare i näringslivet. Du bestämmer, vi gör vårt yttersta för att du ska lyckas! Istället

Läs mer

Välkomna till Del 7 av 10

Välkomna till Del 7 av 10 Välkomna till del 2 av 10 Välkomna till Del 7 av 10 Wellnessanalys med bodyscanning och hur det går till. Detta är vad vi jobbar med, varken bantning, svält eller diet passar in på vår metod. Vi är fatburners!!

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem En rapport från SlutaSnusa.net Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Nikotinnoja... 4 Misstag #2: Skenmotiv... 7 Misstag

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Konsten att ta en chans och få saker att hända! Vad krävs för att vi ska nå våra mål och förverkliga våra drömmar? Hur blir man bra på något? Standardtipset

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 8, januari 2015 * * * * *************************************************** Checklista för ett

Läs mer

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom.

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom. 1. Santos hade nu spelat för klubben ungdomslag i två år och trivdes oerhört bra med sitt nya liv. Han fick i princip hålla på med det han älskade från morgon till kväll. Ja, de hade ju lite skola också

Läs mer

är nu din tid Tänk om det fanns en innovation som var så banbrytande att den faktiskt förändrar hur vi ser på saker?

är nu din tid Tänk om det fanns en innovation som var så banbrytande att den faktiskt förändrar hur vi ser på saker? möjligheter din tid är nu Tänk om det fanns en innovation som var så banbrytande att den faktiskt förändrar hur vi ser på saker? Ett genombrott som har så pass stor effekt och en upptäckt så allomfattande

Läs mer

Fem vanliga fallgropar

Fem vanliga fallgropar EN MINIRAPPORT från CERTUS GROWTH Fem vanliga fallgropar vid utveckling i mindre bolag Av David Tegenmark, Certus Growth Certus Growth arbetar för att entreprenörer i kunskapsföretag ska lyckas. Vi bidrar

Läs mer

Mitt säkra kort. Förord

Mitt säkra kort. Förord Mitt säkra kort Förord Instruktionerna som du nu kommer att läsa fungerar förutsatt att du följer dem till punkt och pricka. Du kommer att tjäna från 10.000 till över 100.000 kronor per månad beroende

Läs mer

HAR MAN FÖLJT APSIS, FÖRETAGET SOM ÄR

HAR MAN FÖLJT APSIS, FÖRETAGET SOM ÄR PLATS 05 TILLVÄXTPROCENT 68,96 % Apsis byter VD inte målsättning När Anders Frankel drog in sin tidigare konkurrent Kim Mortensen i Apsis visste han inte exakt vilken roll Kim skulle ha i företaget. Men

Läs mer

Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial?

Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial? Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial? Jag älskar att skriva! Säljbrev. Annonser. E-postkampanjer. Nyhetsbrev. Banners. Broschyrer. Flyers. Direktreklam. Tackbrev. Enkäter. Landningssidor. Hemsidor.

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Titanias undersökning kvinnor i byggbranschen frågor och svar

Titanias undersökning kvinnor i byggbranschen frågor och svar Titanias undersökning kvinnor i byggbranschen frågor och svar Svar från intervjuperson 1. Vad har du för arbetstitel? - Konstruktör - Nyproduktion - Via studier och praktik 4. Din ålder? - 20-30 år 5.

Läs mer

ÖVA UPP DIN INLÄRNINGSFÖRMÅGA

ÖVA UPP DIN INLÄRNINGSFÖRMÅGA ÖVA UPP DIN INLÄRNINGSFÖRMÅGA Riitta Aikkola Vasa yrkeshögskola 1 ÖVA UPP DIN INLÄRNINGSFÖRMÅGA Inlärning är en förmåga och det går att öva upp sin förmåga att lära sig. Alla har möjlighet att utveckla

Läs mer

Rivstarta ditt skrivprojekt!

Rivstarta ditt skrivprojekt! Rivstarta ditt skrivprojekt! Introduktionsbrev Välkommen till distanskursen för dig som vill rivstarta ditt skrivprojekt! Du vill skriva men har troligen inte kommit igång än eller så kanske det tagit

Läs mer

Slutrapport för Projektet Stödja barn och unga på nätet.

Slutrapport för Projektet Stödja barn och unga på nätet. Slutrapport för Projektet Stödja barn och unga på nätet. Innehåll: 1. Inledning. 2. Projektbeskrivning. 3. Mål och syfte. 4. Utvärdering av resultaten och projektet. 5. Kort sammanfattning av våra synpunkter

Läs mer

Referat Michael Marmot Fair society, healthy lives 30/11 2014 på Svenska Mässan

Referat Michael Marmot Fair society, healthy lives 30/11 2014 på Svenska Mässan Referat Michael Marmot Fair society, healthy lives 30/11 2014 på Svenska Mässan Michael Marmot sa att han är förtjust över att svenskarna fortfarande pratar om hans rapport Closing the Gap in a generation.

Läs mer

POWER GOALSET. Att skapa magnetiska mål som funkar! Eller; en timme om allt och inget; högt & lågt, som ger eftertanke och riktning.

POWER GOALSET. Att skapa magnetiska mål som funkar! Eller; en timme om allt och inget; högt & lågt, som ger eftertanke och riktning. POWER GOALSET Att skapa magnetiska mål som funkar! Eller; en timme om allt och inget; högt & lågt, som ger eftertanke och riktning. OM MÅL Forskning visar att framgångsrika personer är mer framtidsorienterade

Läs mer

Twittrande marknadsföring

Twittrande marknadsföring Twittrande marknadsföring En essä i digitala distrubtionsformer Ulf Stäke VT 2010 Högskolan Väst Innehållsförteckning Inledning... 3 Twitter... 4 Varför Twitter används till marknadsföring och hur... 4

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

FÖRÄNDRADE ALKOHOLVANOR?

FÖRÄNDRADE ALKOHOLVANOR? FÖRÄNDRADE ALKOHOLVANOR? Alkohol förknippas ofta med fest och avkoppling, men även med skam och misslyckande när vi inte kan hantera vårt drickande. Det är lätt att tro att alkoholproblem bara drabbar

Läs mer

5 STEG MOT 1 MILJON. Apple. ibolaget tar över världen

5 STEG MOT 1 MILJON. Apple. ibolaget tar över världen En specialrapport från Bullstreet - Maj 2012 5 STEG MOT 1 MILJON ibolaget tar över världen Bästa köp just nu Företagsuppdateringar Bullstreets 10 budord Snabbgranskning av företagen Vi blickar framåt Apple

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Bli företaget kunderna älskar att köpa av

Bli företaget kunderna älskar att köpa av Workshop för småföretagare som vill framåt snabbare Bli företaget kunderna älskar att köpa av ******************************************************************************** WORKSHOP MED BJÖRN STRID OBS!

Läs mer

www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice

www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice Del 1 Service börjar med relationer Förstklassig kundservice börjar med goda relationer. Här är nio sätt att stärka kundrelationer

Läs mer

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap }

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap } { ledarskap } VAD HAR PERSONER SOM WALT DISNEY, OPRAH WINFREY, STEVE JOBS OCH ELVIS PRESLEY GEMENSAMT? JO, DE HAR ALLA MISSLYCKATS. VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! V isste du att de flesta framgångsrika

Läs mer

Bestridan mot förslag till beslut om slutgiltigt bostadsbidrag för 2005 med hänvisning till särskilda skäl. Lukas Johansson 831018-2475

Bestridan mot förslag till beslut om slutgiltigt bostadsbidrag för 2005 med hänvisning till särskilda skäl. Lukas Johansson 831018-2475 Till: Försäkringskassan Box 1137 172 23 Sundbyberg Bestridan mot förslag till beslut om slutgiltigt bostadsbidrag för 2005 med hänvisning till särskilda skäl Lukas Johansson 831018-2475 Solna 19 februari

Läs mer

PowerPoint Grunder. /Fredrik Wiberg

PowerPoint Grunder. /Fredrik Wiberg PowerPoint Grunder /Fredrik Wiberg Detta dokument beskriver grunderna i vad man skall tänka på när man skapar en presentation, och grundläggande steg för att skapa ett PowerPoint-dokument. Att skapa en

Läs mer

Den enkla guiden till ert nya kontor

Den enkla guiden till ert nya kontor Den enkla guiden till ert nya kontor Följande punkter har tagits fram för att hjälpa dig när du byter kontor eller gör förändringar på ditt kontor. När det gäller att möblera en arbetsmiljö har de flesta

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Kärlek och pengar 2015. En undersökning om ekonomi och kärlek. Vi behöver prata mer om pengar.

Kärlek och pengar 2015. En undersökning om ekonomi och kärlek. Vi behöver prata mer om pengar. Kärlek och pengar 2015 En undersökning om ekonomi och kärlek. Vi behöver prata mer om pengar. KÄRLEK OCH PENGAR 2015 1 SBAB PRIVATEKONOMI 10 FEBRUARI 2015 Vardagsekonomi en vanlig källa till konflikt Matkostnader

Läs mer

3. Hämta och infoga bilder

3. Hämta och infoga bilder Sida 1 av 8 Lektion 1: sida 4 av 4 «Sida 3 av 4 Till kursens framsida 3. Hämta och infoga bilder Nu vet vi ju hur man sätter in text i sin sida. Men hur gör man med bilder? Det är inte svårt alls! Det

Läs mer

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL Skellefteå skriver # 6 Hålet En berättelse från Skellefteå Författaren & Skellefteå berättarförening 2013 Tryck: Skellefteå Tryckeri, april 2013 Jag var ute

Läs mer

Projektledare vs ScrumMaster

Projektledare vs ScrumMaster Projektledare vs ScrumMaster Finns det rum för den klassiske projektledaren i en agil värld? Carina Meurlinger carina.meurlinger@agero.se Lite om mig själv Carina Meurlinger Konsult på Agero sedan 2005

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om drömmar Hej! Nu har du nått halvvägs in i kursen och viktigast är att du har startat upp ditt skrivande

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Mi Ridell Ditt professionella rykte Mi Ridell En sann inspiratör som med sprudlande glädje och unik kompetens gör det svåra enkelt. Mi har ett totalt

Läs mer

Mia Börjesson. Mia Börjesson +46703058952 miaborje@gmail.com. Börjesson Utbildning och Underhållning AB

Mia Börjesson. Mia Börjesson +46703058952 miaborje@gmail.com. Börjesson Utbildning och Underhållning AB Mia Börjesson Auk socionom Fil mag. i socialt arbete Grundläggande Psykoterapeututbildning Diplomerad lösningsfokus korttids terapeut Handledare/veiledare Certifierad Coach ICF Mia Börjesson +46703058952

Läs mer

Guide till en vinnande affärsplan

Guide till en vinnande affärsplan Guide till en vinnande affärsplan Guide till en vinnande affärsplan Såhär använder du guiden: De rubriker och områden som är obligatoriska att använda och behandla när du tävlar och lämnar in bidrag i

Läs mer

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding 2014 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2014 Board of Studies, Teaching and Educational Standards NSW Section 1, Part A Text 1 Angelica, om vi vill

Läs mer

MI med ungdomar. Barbro Holm Ivarsson Leg psykolog www.barbroivarsson.se

MI med ungdomar. Barbro Holm Ivarsson Leg psykolog www.barbroivarsson.se MI med ungdomar William R Miller & Stephen Rollnick, Motivational Interviewing Barbro Holm Ivarsson Leg psykolog www.barbroivarsson.se Hemsidor om MI www.fhi.se/mi www.somra.se www.somt.se www.motivationalinterview.net

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Utveckla samarbete inom avdelningen. Utveckla samarbetet. mini workshop! i butikens ledningsgrupp. Grid International AB. Grid International AB

Utveckla samarbete inom avdelningen. Utveckla samarbetet. mini workshop! i butikens ledningsgrupp. Grid International AB. Grid International AB Utveckla samarbete inom avdelningen Utveckla samarbetet mini workshop! i butikens ledningsgrupp Grid International AB Grid International AB Om ledarskap och samarbete som ger både ökat resultat och bättre

Läs mer

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com Berättare blir man genom att göra två saker så ofta som möjligt: 1. Lyssna. 2. Berätta. I den ordningen. Och omvänt. Om och om igen. Retorik - våra reflektioner kring Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens

Läs mer

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Vadå hur vi jobbar? Som reklambyrå och inte minst reklambyråkund rör man sig i en värld där en spade inte alltid är en spade. Där ord som

Läs mer

Back To Basic - föredrag om rekrytering

Back To Basic - föredrag om rekrytering Back To Basic - föredrag om rekrytering Vi kan alla önska, vi kan alla ha en vilja. Sitter man ner och inte gör annat än att önska och hoppas på att ens vilja ska uppfyllas så kan man vara säker på att

Läs mer

De tre första månaderna på ett nytt jobb

De tre första månaderna på ett nytt jobb De tre första månaderna på ett nytt jobb När du börjar på ett nytt jobb är den första tiden viktig. Vad du gör och vem du är under dina första tre månader lägger grunden till om fortsättningen ska bli

Läs mer

E&M Motivation and Solutions AB, emma@emsolutions.se, tel: 0733794133, www.emsolutions.se

E&M Motivation and Solutions AB, emma@emsolutions.se, tel: 0733794133, www.emsolutions.se and n o i t otiva, M E&M ions AB lutions o t, Solu a@ems 794133 emm el: 0733 ions.se t t.se,.emsolu www Kommunk ationens möjlighete r och hinde r E& M Motivatio n and Solut ions AB Detta är berättelsen

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Manual Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Innehållsförteckning Start... 3 Lägg till ny sida...3 Redigera sida som redan finns...3 Titta på resultatet...

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18 Veckobrev för Opalen 1 v 16-18!!! Hej alla barn och föräldrar! 23 april 2015 Så underbart att våren är här! Det är härligt att se hur glada barnen är ute på rasterna när det inte regnar eller blåser. Det

Läs mer

Teknikprogrammet Klass TE14A, Norrköping. Jacob Almrot. Självstyrda bilar. Datum: 2015-03-09

Teknikprogrammet Klass TE14A, Norrköping. Jacob Almrot. Självstyrda bilar. Datum: 2015-03-09 Teknikprogrammet Klass TE14A, Norrköping. Jacob Almrot Självstyrda bilar Datum: 2015-03-09 Abstract This report is about when you could buy a self-driving car and what they would look like. I also mention

Läs mer

Du Kvinna, köp ett företag!

Du Kvinna, köp ett företag! Du Kvinna, köp ett företag! Kvinnor, kvinnor, kvinnor Vad skulle männen vara utan kvinnor? Få min Herre, mycket få! Mark Twain Men det fanns också män i det förgångna som hade andra uppfattningar: Kvinnor

Läs mer

Acano cospace Solution

Acano cospace Solution Acano cospace Solution Acano Klienten Snabbstarts Guide Acano 1.0 October 2013 Innehåll Contents 1 Introduktion 3 2 Hålla en ad-hoc audio and video möte 4 3 Skapa ett cospace 5 4 Ansluta till ett cospace

Läs mer

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Du kan välja att följa det ordagrant, eller använda det som stöd och/eller som inspiration. Manuset är uppdelat per bild i presentationen.

Läs mer

JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA

JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA Education Times Hässleholm. Tryckt på amtryck.se visit.us JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA 20 Aug. www.session.nu phone.us 0522-130 50 mail.us kevin.murphy@session.nu see.us session.nu 2012 UTBILDNING HÖST

Läs mer

Att bygga enkla webbsidor

Att bygga enkla webbsidor Nivå 1 Att bygga enkla webbsidor All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/18cplpy to find out what

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Bosse Larsson, www.tankvidare.nu

Bosse Larsson, www.tankvidare.nu 2010-09-27 Framgångsrik skola! Bosse Lårsson Åhörarkopior Föreläsning /workshop 23/9 2010 Feedback (mindset) 16:16 (habits of mind) och kreativt tänkande Bosse Larsson Tänk vidare.nu tänkvidare.nu 1. Vem

Läs mer

Personlig framgång och frihet. Om skaparen

Personlig framgång och frihet. Om skaparen Personlig framgång och frihet Om skaparen När Tomas var liten skilde sig hans föräldrar. Han blev mobbad i skolan och blev allt mer innesluten och aggressiv, och började själv att mobba, stjäla, dricka

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument 2014-05-20 BESLUT Ilmarinen Mutual Pension Insurance Company FI Dnr 14-1343 Porkkalankatu 1 FI-000 18 Helsinki Finland Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00

Läs mer

Har du tänkt på att DET SPRIDER SIG. och det finns bevis

Har du tänkt på att DET SPRIDER SIG. och det finns bevis Har du tänkt på att DET SPRIDER SIG och det finns bevis Kasta en sten i vattnet......ringarna sprider sig Berätta för någon vad hon/han har för fel snart har du fått höra om alla dina egna fel och brister

Läs mer

2. Den andra sanningen är att trovärdighet är grunden för ledarskap.

2. Den andra sanningen är att trovärdighet är grunden för ledarskap. LEDARSKAPETS SANNINGAR (Liber, 2011) James Kouzes är Barry Posner är båda professorer i ledarskap och i boken sammanfattar de det viktigaste de lärt sig efter att ha studerat framgångsrikt ledarskap i

Läs mer

TÖI ROLLSPEL B - 006 Sidan 1 av 5 Sjukvårds-/Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL B - 006 Sidan 1 av 5 Sjukvårds-/Försäkringstolkning TÖI ROSPE B - 006 Sidan 1 av 5 Sjukvårds-/Försäkringstolkning Ordlista infarkt talförmåga diffus smärtförnimmelse hjärtattack disposition (för en sjukdom) omtöcknad squash övervikt kolesterolhalt kolhydrat

Läs mer

Jobbcoaching- från idrottsutövare och chefer till arbetslösa

Jobbcoaching- från idrottsutövare och chefer till arbetslösa Jobbcoaching- från idrottsutövare och chefer till arbetslösa Åsa-Karin Engstrand Socialfondens temagrupp för integration i arbetslivet (TIA) Forskningsinstitutet REMESO Jobbcoaching Innovativ arbetsmarknadsåtgärd?

Läs mer

Engelska åk 5 höstterminen 2013

Engelska åk 5 höstterminen 2013 gelska åk 5 höstterminen 2013 Under hösten kommer vi att jobba utifrån olika temaområden i engelska. Några områden handlar om länder, intressen och partyinbjudningar. Vi utgår från ett läromedel i engelska

Läs mer

att starta Lycka till!

att starta Lycka till! att starta feministcirkel Feministcirklar utgår först och främst från vad de som vill delta i cirkeln har lust att prata om, eller göra, så det bästa är att bygga upp varje cirkel speciellt för just er

Läs mer

DD2458-224344 - 2014-12-19

DD2458-224344 - 2014-12-19 KTH / KURSWEBB / PROBLEMLÖSNING OCH PROGRAMMERING UNDER PRESS DD2458-224344 - 2014-12-19 Antal respondenter: 26 Antal svar: 18 Svarsfrekvens: 69,23 % RESPONDENTERNAS PROFIL (Jag är: Man) Det var typ en

Läs mer

CISV.se för hemsideadministratörer

CISV.se för hemsideadministratörer CISV.se för hemsideadministratörer Innehåll Om cisv.se... 2 Bakgrund... 2 Målgrupper... 2 Tekniskt... 3 Avdelningar... 3 Lediga uppdrag... 3 Framtiden... 4 Att sköta en lokalföreningssida... 4 Komma igång...

Läs mer

Agila metoder och motivation

Agila metoder och motivation Agila metoder och motivation Varför blir man produktiv av att flytta lappar på en whiteboard? Tomas Jansson tomas.jansson@kau.se Agila metoden Scrum Sprint planning Every 24 hours Daily scrum Sprint backlog

Läs mer

Flyttstudie Skövde Kommun

Flyttstudie Skövde Kommun Flyttstudie Skövde Kommun GÖTEBORG: Kungsgatan 56, tfn 0708-32 32 18 STOCKHOLM: Målargatan 7, tfn 0766-28 07 48 www.hanneklarssen.se Om undersökningen Syfte Syftet med undersökningen är att kartlägga;

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

De fem främjar- och härskarteknikerna

De fem främjar- och härskarteknikerna De fem främjar- och härskarteknikerna 1. Främjarteknik: Synliggörande Se varandra. Se varandras idéer. Alla ska vara med på lika villkor därför att allas närvaro och åsikter spelar roll. 1. Härskarteknik:

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

LÄR KÄNNA DIG SJÄLV. Elva tester som utmanar och utvecklar. Kjell Ekstam. Argument Förlag

LÄR KÄNNA DIG SJÄLV. Elva tester som utmanar och utvecklar. Kjell Ekstam. Argument Förlag LÄR KÄNNA DIG SJÄLV Elva tester som utmanar och utvecklar Kjell Ekstam Argument Förlag Testa din självkänsla Här nedan finns 25 frågor som du ska besvara med ett kryss i ja-, nej- eller osäkerrutan. Tänk

Läs mer

Hur tjänster från Riksantikvarieämbetet kan skapa värde. Desto fler som känner till, desto fler som skyddar!

Hur tjänster från Riksantikvarieämbetet kan skapa värde. Desto fler som känner till, desto fler som skyddar! Hur tjänster från Riksantikvarieämbetet kan skapa värde Desto fler som känner till, desto fler som skyddar! Avbryt gärna med frågor! Våra tjänster Exempel på tjänster Existerande Möjliga Omöjliga Framtida

Läs mer

Bygg din egen framtid som hälsoinriktad entreprenör

Bygg din egen framtid som hälsoinriktad entreprenör Bygg din egen framtid som hälsoinriktad entreprenör Varför har vi skapat denna kurs? Vi tror att alla människor oavsett nuvarande situation (ålder, hälsa, gener) kan förändra och förbättra sin hälsa och

Läs mer

Låt kunderna göra jobbet!

Låt kunderna göra jobbet! Låt kunderna göra jobbet! Innehållsförteckning Inledning...4 Vad är referensprogrammet?...6 250 gånger 250-regeln...8 ABC-listan...10 Ha mig i åtanke...12 Bevara kontakten!...14 - Årsplan för utskick...16

Läs mer

Investera i Dig själv & våga förändra!

Investera i Dig själv & våga förändra! Investera i Dig själv & våga förändra! Bli en av oss på Milook 1 Är Du redo att prova på något nytt, få in flärd och glamour i Din vardag? Som återförsäljare/stylist väntar spännande utmaningar och personlig

Läs mer

FÖRSLAG TILL SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDETS RIKTLINJER GÄLLANDE UTLANDS- ÖVERGÅNGAR FÖR SPELARE UNDER 18 ÅR

FÖRSLAG TILL SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDETS RIKTLINJER GÄLLANDE UTLANDS- ÖVERGÅNGAR FÖR SPELARE UNDER 18 ÅR FÖRSLAG TILL SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDETS RIKTLINJER GÄLLANDE UTLANDS- ÖVERGÅNGAR FÖR SPELARE UNDER 18 ÅR Inledning... 1 Vem har tagit fram detta?... 1 Internationellt regelverk och ersättning... 2 Föreningens

Läs mer

ATT LETA SIG UT UR BIBLIOTEKET. Bokleffe i Älvdalen

ATT LETA SIG UT UR BIBLIOTEKET. Bokleffe i Älvdalen ATT LETA SIG UT UR BIBLIOTEKET Bokleffe i Älvdalen 1 Det är såklart viktigt att alla människor läser, inte bara unga män. Men denna kategori ligger extra risigt till när det gäller läsning. 2 3 Bokleffe

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Josefine Ottesen Boken handlar om: Boken är en grekisk saga, som handlar om den grekiske pojken Teseus. Han börjar bli tillräckligt gammal, för att lämna sin mamma och morfar. Han vill

Läs mer

Projektarbete och projektmodell

Projektarbete och projektmodell PROJEKTET Innehåll Projektarbete och projektmodell... 2 Initiering... 2 Planering... 2 Genomförande... 2 Uppföljning... 2 Projektplan... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Mål... 3 Avgränsningar... 3 Strategier...

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering är en applikation som gör det möjligt för dig att enkelt reglera värmen i huset. Därefter ska man kunna följa statistiken över sin elförbrukning och dess kostnader. Möjligheten att ställa värmen inom en

Läs mer

Handledning till PP-presentation om Ekonomikoll

Handledning till PP-presentation om Ekonomikoll Handledning till PP-presentation om Ekonomikoll Inledning Den här presentationen är framtagen inom Attentions projekt Ekonomikoll. Vi startade Ekonomikoll för att vi vet att många av Attentions medlemmar

Läs mer

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var?

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? Kommentar till: Hur givarna förstår information och frågor. Bra att

Läs mer

Häremellan ligger ett universum av handlingsalternativ Mahatma Gandhi

Häremellan ligger ett universum av handlingsalternativ Mahatma Gandhi Jana Söderberg Föreläsning 13/5-13 Drömmar som drivkraft (Anteckningar av Johanna Pansera och Ingela Frän) Brist på drömmar leder till stor kollektiv påverkan. Vi måste medvetandegöra våra egna val och

Läs mer

Motivera mera! Bara en anledning för barn att idrotta!

Motivera mera! Bara en anledning för barn att idrotta! Motivera mera! November är här och det med dunder och brak! En fantastisk höst har bytts mot mörker och kyla. Som det så bör. För det är ju just november. För att muntra upp lite i tillvaron har du nu

Läs mer

Resultat av kursvärdering

Resultat av kursvärdering DAT 501: Diskret matematik vt 2003 Resultat av kursvärdering Antal svar: 19 av 37. Kursvärderingsblanketter delades ut på tentan och kunde lämnas in separat då eller efteråt i kursskåpet. Tycker du att

Läs mer

JOBBA I NORGE. Anita Johansson bläddrar i stämningsansökan. tingsrätt. "Att bli anklagad för att ha gjort fel är hemskt."

JOBBA I NORGE. Anita Johansson bläddrar i stämningsansökan. tingsrätt. Att bli anklagad för att ha gjort fel är hemskt. Anita Johansson bläddrar i stämningsansökan från Bergens tingsrätt. "Att bli anklagad för att ha gjort fel är hemskt." 8 VÅRDFOKUS. NUMMER ELVA 2013 Anklagad. Anita Johansson klarade sig med ett nödrop

Läs mer