Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Sten-Åke Mörk (S), ersättare för Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Mikael Karlsson (KL)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Sten-Åke Mörk (S), ersättare för Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Mikael Karlsson (KL)"

Transkript

1 Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:30 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Sten-Åke Mörk (S), ersättare för Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Mikael Karlsson (KL) Övriga deltagande Erik Nordén, VD Oskar Gustavsson, Vision Örjan Lindström, Kommunal Gunnar Månsson(MP) Lennart Hammargren, kommunrevisionen Åsa Mosell Lindstedt, sekreterare Utses att justera Johan Thomasson (M), med Mikael Karlsson (KL) som ersättare Justeringens plats och tid Prästgatan 50, måndag 14 december, kl 12:00 Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Sammanträde ANSLAG Datum Anslag sätts upp Anslag tas ner Protokollets förvaring

2 Sida 2 ÄRENDELISTA 37 Information 3 38 Joel Lindgrens medborgarförslag angående insamlingskärl för alla sorters ljusarmaturer 4 39 Månadsrapport november Budget Fastställande av arbetsordning för styrelsen 8 42 Fastställande av VD-instruktion 9 43 Tidplan för styreslens sammanträden Budgetmedel till lekmannarevisionen Utredning samlokalisering av verksamheten i och samordningsvinster med Teknisk service Delgivningar 15

3 Sida 3 37 Information Verksamhetsinformation Aktuella bolagsfrågor Pågående kommande investeringar Projektavstämning VD informerar Rekryteringsläget Driftsansvarig VA-verken rekrytering pågår VA-ingenjör rekrytering pågår Sluttäckningsansvarig rekrytering pågår VD redovisar skatter och avgifter Remiss Ulf Bergs (M) och Johan Thomassons (M) motion om översyn av kommunens avfallshantering. Diskussioner kring remissen. Remissen tas upp som ett beslutsärende på nästa styrelsemöte. Information från styrelsen VD och ordförande har varit på en utbildningsdag i juridik för kommunägda företag.

4 Sida 4 38 Joel Lindgrens medborgarförslag angående insamlingskärl för alla sorters ljusarmaturer Dnr VA 15/ Joel Lundgren har lämnat in ett medborgarförslag och anför följande: Medborgarförslagsställaren vill att lämpliga insamlingskär för alla sorters lysarmaturer ställs upp vid alla miljöstationer, stora som små. Det system som är nu är allt för tungrott och medborgarförslagställaren tror att många kastar trasiga lampor direkt i soporna. Joel Lundgrens förslag: - Insamlingskärl för alla sorters lysarmaturer ställs upp vid alla miljöstationer. Kommunsstyrelsen arbetsutskott beslutade den 10 oktober att remittera medborgarförslaget till för yttrande. s yttrande: Det är lite oklart vad förslagsställaren menar om det är ljusarmaturer eller om det är ljuskällor (glödlampor och lysrör). Oavsett vad som avses så innebär bestämmelserna att det är producentansvar på båda typerna. Producentansvaret betyder att företag som producerar denna typ av produkter är ansvariga för att samla in och ta hand om dessa. I Sverige hanteras detta producentansvar av Elkretsen. Elkretsen har skrivit avtal med Avesta Vatten och Avfall om insamling av uttjänt elektronik från hushållen. Enligt avtalet tar Avesta Vatten emot elektronikavfall på återvinningscentralerna. Därutöver finns möjlighet att lämna elavfall vid de tre miljöstationer för farligt avfall som finns i Karlbo, By och Horndal. Elavfall kan även lämnas vid de mobila grovavfallsinsamlingar som genomförs årligen i kommunen. Lysrör och andra ljuskällor kan också lämnas vid Avesta Vattens kontor på Prästgatan 50 i Avesta. Då förslagsställaren talar om miljöstationer tror vi att han syftar på de återvinningsstationer för förpackningar och tidningar som finns i kommunen. Återvinningsstationerna drivs av FTI AB, Förpacknings- och tidningsindustrierna, och har inget med Avesta Vattens eller kommunens verksamhet att göra. Även om vi eller Elkretsen genom en avtalslösning skulle samla in ljuskällor på återvinningsstationerna finns i dag inga bra system för insamling av ljusarmaturer utomhus där bemanning saknas. Ett liknande insamlingssystem som det för förpackningar och tidningar innebär för stora miljörisker då ljuskällor är farligt avfall som bland annat innehåller kvicksilver. Kommunstyrelsen

5 Sida 5 38 (forts) Avesta Vatten ser dock positivt på att utöka möjligheterna att samla in ljuskällor och småelektronik och har sedan tidigare för avsikt att titta på något system för insamling i samarbete med Elkretsen och butiker som säljer dessa produkter. - Joel Lundgrens medborgarförslag 8 september Kommunfullmäktige Kommunstyrelsens arbetsutskott :s skrivelse nr beslutar - Att överlämna ovanstående remissyttrande till kommunstyrelsen för vidare beredning. Kommunstyrelsen

6 Sida 6 39 Månadsrapport november 2016 Dnr VA 2015/ Rapporten delas ut vid sammanträdet. VD Erik Nordén föredrar den ekonomiska rapporten efter november 2015 för Avesta Vatten och Avfall AB. Ledamöterna ges möjlighet att ställa frågor. - :s månadsrapport november beslutar - Månadsrapporten för november 2015 godkänns.

7 Sida 7 40 Budget 2016 Dnr VA 15/ Budgeterade VA-intäkter beräknas öka med 0,9 mkr jämfört med prognos, varav 0,45 mkr kommer från höjning av taxa och 0,45 mkr från ökad försäljning. Budgeterade intäkter för avfallsidan beräknas öka med 1,7 mkr jämfört med prognos och är i sin helhet hänförligt till höjning av hushållsavfallstaxan. Kostnaderna för investeringar och drift p.g.a. införandet av matavfallsinsamling motsvarar taxehöjningen. Intäkterna för Karlslunds ÅVC är oförändrade jämfört med prognos. Investeringsbudget för 2016 visar ett beräknat investeringsbehov på 21,8 mkr varav VAverksamheten 20,8 och avfallsverksamheten 1 mkr. Förslag till budget för 2016 ger ett överskott med totalt 2 tkr. - :s skrivelse nr beslutar - Budget 2016 antas.

8 Sida 8 41 Fastställande av arbetsordning för styrelsen Dnr VA 15/ Styreslen för ska årligen se över styrelsens arbetsordning. Förslag till arbetsordning för styrelsen för 2016 har tagits fram för fastställande av styrelsen. - :s skrivelse nr beslutar - Arbetsordning för :s styrelse fastställs.

9 Sida 9 42 Fastställande av VD-instruktion Dnr VA 15/ Styrelsen för ska årligen se över VD-instruktionen. Förslag till VD-instruktion för 2016 har tagits fram för fastställande av styrelsen. - :s skrivelse nr beslutar - VD-instruktion fastställs.

10 Sida Tidplan för styrelsens sammanträden 2016 Drnr VA 15/ VD Erik Nordén redovisar tidplan för 2016 för :s styrelses verksamheter. Den bygger på kommunfullmäktiges sammanträden för Handlingar Sammanträde, onsdag kl 13: :s skrivelse nr beslutar - Tidplan för :s styrelses verksamheter 2016 fastställes.

11 Sida Budgetmedel till lekmannarevisionen Dnr VA 15/ Från lekmannarevisonen har inkommit en begäran om att det ska anslås kr av bolagets medel till lekmannarevisionen. Av skrivelsen framgår att ansvaret för finansieringen åvilar bolaget. Arvoden till revisorer ska enligt bolagsordningen beslutas av årsstämman och avser tiden från den stämma som beslutet fattas på till nästa ordinarie årsstämma. Vid senaste ordinarie årsstämman fattades beslut om att arvode till auktoriserad revisor ska utgå enligt löpande räkning, att lekmannarevisorerna ska erhålla ett månadsarvode samt att arvode till biträde till lekmannarevisorerna med suppleanter ska utgå med maximalt kr efter avrop från lekmannarevisorerna. Det nu begärda anslaget till lekmannarevisionen ryms inte i detta beslut. Styrelsen bör därför föreslå ordinarie årsstämma 2016 att besluta om att det nu begärda anslaget ska ingå i det förslag till arvodesbeslut som stämman har att fatta. - :s skrivelse nr beslutar - Att föreslå årsstämman 2016 att besluta att i beslutet om arvode till revisorer ska ingå kr att användas av bolagets lekmannarevisorer efter eget gottfinnande.

12 Sida Utredning samlokalisering av verksamheten i och samordningsvinster med Teknisk service Dnr VA 15/ Vid styrelsemötet återremitterades frågan om samlokalisering av verksamheten i Avesta Vatten till VD Erik Nordén. I uppdraget ingick bland annat att koncernnyttan och samarbetsvinster med teknisk service skulle beaktas. Koncernnyttan i Avesta kommunkoncernen innebär primärt att kommunens verksamheter ska utnyttja kommunägda lokaler om det finns lämpliga lokaler att tillgå. Koncernnyttan kan också innebära att samordningsvinster kan uppnås om verksamheter som har täta samarbeten är samlokaliserade. Det är dock viktigt att beakta att koncernnyttan aldrig får innebära att medel indirekt förs över från de avgiftsfinansierade verksamheterna till de skattefinansierade verksamheterna. VA- och avfallskollektivet får inte belastas med högre kostnader på grund av att en koncernintern lösning väljs före ett billigare alternativ. Sweco har på uppdrag av Avesta Vatten utrett frågan i vilken utsträckning Avesta Vattens samverkan med Teknisk service kräver att man sitter i samma lokaler och vilka konsekvenser en flytt av Avesta Vatten från nuvarande lokaler skulle få. Slutsatserna av utredningen framgår nedan Slutsatser Utredningen sammanfattas i följande punkter: Det finns ett stor behov för Avesta Vatten och Avfall att samordna och samlokalisera sin verksamhet. I stor sett har inget framkommit som innebär att Teknisk service och Avesta Vatten och Avfall ur ett verksamhetsperspektiv behöver vara samlokaliserade. För kommunkoncernen är det viktigt att möjligheterna till samverkan utvecklas och att olika typer av avtal upprättas som reglerar uppgifter, ansvar, samordning, ekonomi m.m. Det finns behov av att tydliggöra och reglera visst ansvar och arbetsuppgifter mellan Teknisk service och Avesta Vatten och Avfall, exempelvis via ett avtal. Det finns frågeställningar som på gamla Tekniska kontoret hanterades på ett visst sätt men som nu behöver fastslås eller brytas.

13 Sida (forts) Det finns behov av att tydliggöra och reglera vissa ansvar och arbetsuppgifter mellan Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning och Avesta Vatten och Avfall (bl. a uppgifter som idag inte blir gjorda). Vid styrelsemötet i oktober presenterades olika alternativ för lokalisering av Avesta Vattens verksamhet med följande beslutsförslag. Kostnadsjämförelse Nuläge Alt 3 Alt 4 Kontorslokaler och gemensamhets- utrymmen Förråd Industrigatan Förråd Koppardalsvägen Industriolkaler och förråd Modellvägen 2 Totalt Fördelarna med alternativ 3 är störst både vad gäller hur stor del av verksamheten som kan samlokaliseras och att det kan ske relativt snabbt, samt att det innebär en lägre kostnad än alternativ 4. Det har inte framkommit något i Swecos utredning som visar att det finns samordningsvinster om Avesta Vatten är samlokaliserade med Teknisk service och kostnadsskillnaden mellan alternativ 3 och 4 innebär en väsentlig belastning för VA- och avfallskollektivet. VD:s förslag - att styrelsen ger VD i uppdrag att arbeta vidare med alternativ 3 och hitta en ekonomisk uppgörelse med Gamla Byn, Avesta Industristad och Teknisk service som är så gynnsam som möjligt för bolaget. - Swecos utredning - :s skrivesle nr 71.15

14 Sida (forts) Mia Bergkvist (S), Sten-Åke Mörk (S) och Mikael Karlsson (KL) yrkar på bifall till alternativ 3. Johan Thomasson yrkar på att frågan ska bordläggas. Efter fastställd proposition beslutar styrelsen enligt VD:s förslag. beslutar - att styrelsen ger VD i uppdrag att arbeta vidare med alternativ 3 och hitta en ekonomisk uppgörelse med Gamla Byn, Avesta Industristad och Teknisk service som är så gynnsam som möjligt för bolaget.

15 Sida Delgivningar & politiken/offentliga handlingar samt i pärm vid sammanträdet 1. :s protokoll & politiken/kommande samanträden samt i pärm vid sammanträdet 2. Kommunfullmäktige Bildande av verksamhetsområden för Avesta kommuns allmänna vattentjänster, vatten och spillvatten 3. Kommunstyrelsen Riktlinjer sociala medier för Avesta kommunkoncern 4. Kommunstyrelsen Fördjupningsstudie samverkan mellan Avesta Vatten och Avfall AB och Hedemora Energi 5. Kommunfullmäktige Månadsrapport september, inkl. årsprognos för Avesta kommun 6. Kommunfullmäktige Delårsbokslut inkl. årsprognos för Avesta kommun 7. Kommunfullmäktige Fyllnadsval efter Fredrik Mattson (M) t o m Kommunfullmäktige Redovisning av remitterade motioner och medborgarförslag vars beredning inte slutförts 9. Kommunfullmäktige Revidering av mål och budget inklusive taxor för perioden

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-16:30 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Gunnar Månsson (M), ersättare för Mia Bergkvist (S) Mikael Karlsson (KL) Christer Bergkvist (C),

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Övriga deltagande Erik Nordén, VD Daniel Zetreus, miljöingenjör 1 Lennart

Läs mer

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Bjurfors Hotell och Konferens, 11 juni Kl 09.00-12.00 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Christer Bergkvist (C), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45. Beslutande

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45. Beslutande Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Gunnar Månsson, ersättare för Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson 26-28 Anneli Karlsson Maarit Hessling, ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-16:15. Beslutande

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-16:15. Beslutande Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-16:15 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Tord Birgersson (V) Sten-Åke Mörk (S), ersättare för Mia Bergkvist (S) Gunnar Månsson (MP), ersättare för Mikael Karlsson

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Övriga deltagande Erik Nordén, VD Oskar Gustafsson, VA-ingenjör

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling, ersättare för Mia Bergkvist Jan-Olof Källström

Patrik Sundin, ordförande Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling, ersättare för Mia Bergkvist Jan-Olof Källström Plats och tid Bjurfors Hotell & Konferens, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling, ersättare för Mia Bergkvist Jan-Olof Källström Övriga deltagande

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:30 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström Övriga deltagande Erik Nordén,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30 Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling, ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström, ersättare för Anneli Karlsson

Läs mer

ANSLAG Avesta VA och Avfall AB

ANSLAG Avesta VA och Avfall AB Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 18 september kl 13:15-15:30 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (AIL) Harry Eliasson (S), ersättare för

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Fredrik Mattsson (M), ersättare för Johan Thomasson (M) Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:15. Beslutande

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:15. Beslutande Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:15 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Tord Birgersson (V) Anneli Karlsson (KL) Maarit Hessling(M), ersättare för Johan Thomasson (M) Jan-Olof Källström (C),

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2018-09-112 Sida 1 Avesta Vatten och Avfall AB:s styrelse VD Kallelse/föredragningslista Styrelse: Avesta Vatten och Avfall AB Plats: Modellvägen 2 Tid: Onsdag 19 september, kl 13:15 Val av justerare

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Krister Nilsson (AIL)

Patrik Engström (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Krister Nilsson (AIL) Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 27 februari kl 13:15 16:00 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Krister Nilsson (AIL) Övriga deltagande

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB 2015-02-23. Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:45. Beslutande

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB 2015-02-23. Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:45. Beslutande Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:45 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Sten-Åke Mörk (S), ersättare för Mia Bergkvist (S) Christer Bergkvist (C), ersättare för Lennart

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2018-04-05 Sida 1 Avesta Vatten och Avfall AB:s styrelse VD Kallelse/föredragningslista Styrelse: Avesta Vatten och Avfall AB Plats: Modellvägen 2 Tid: Onsdag 18 april, kl 13:15 Val av justerare

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets Hus måndag 18 februari 2019 klockan 16:45-16:50 Beslutande Lars Isacsson (S) Susanne Berger (S) Patrik Sundin (S) Johan Thomasson (M)

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) ej 3 Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) ej 3 Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Prästgatan 50, Kl 13:15-16:15 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) ej 3 Mikael Karlsson (KL) Övriga deltagande Erik Nordén, VD

Läs mer

Erik Nordén, VD Jan-Olof Källström (C) Oskar Gustavsson, VA-ingenjör Lennart Hammargren, kommunrevisionen Åsa Mosell Lindstedt, sekreterare

Erik Nordén, VD Jan-Olof Källström (C) Oskar Gustavsson, VA-ingenjör Lennart Hammargren, kommunrevisionen Åsa Mosell Lindstedt, sekreterare Plats och tid Villa Långbers Tällberg, kl 09:30-12:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Gunnar Månsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Norberg kl 16:00 17:20 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Erica Drugge (C) Hedemora ersättare för Bengt Lindgren (S) Fagersta Anita Tärneborg

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:30 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Avesta VA och Avfall Extra bolagsstämma 2013-11-21. Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 09:00 09:10. Beslutande.

Avesta VA och Avfall Extra bolagsstämma 2013-11-21. Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 09:00 09:10. Beslutande. Avesta VA och Avfall Extra bolagsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 09:00 09:10 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Erik Nordén, VD Avesta VA och Avfall AB

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2018-11-28 Sida 1 Kommunfullmäktiges ordinarie ledamöter Kommunfullmäktiges ersättare för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Tid: Kommunfullmäktige Fors Folkets Hus måndag 10 december

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S)

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:00 08:15 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Laila Borger (S), ordförande Christina Hardyson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Styrelsen för Avesta Industristad AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Styrelsen för Avesta Industristad AB 1(12) Plats och tid Konferensrum Axel Johnssons väg 73, tisdagen den 20 februari 2018 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande Bo Brännström Leif Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16:53 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 13 maj 2015 kl 09:00-10:20 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Fredrik Mattsson (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-16:50 Beslutande Laila Borger (S), ersättare för Lars Isacsson (S) som ordförande Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-15:50 Beslutande Laila Borger (S), ordförande, ersättare för Lars Isacsson (S), ordförande Jan-Åke Andersson (S) Henrik

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S)

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:40 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Anders Friberg, kommundirektör Jan Näslund, VD Örjan Bengs, ekonomichef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 23 september 2015 kl 09:00-12:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Jan Åke Andersson (S), ersättare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(8) Paragrafer 5-11 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09:00 11:30 ande Daniel Bäckström Margareta Bäckström Ulrika Simonsson, suppleant Lennarth Lindström Christer Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00-10:45 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Karl-Johan Petersson (C) Anita

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Anna Perman Tord Birgersson Maarit Hessling, ersättare för Johan Thomasson

Patrik Sundin, ordförande Anna Perman Tord Birgersson Maarit Hessling, ersättare för Johan Thomasson Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Anna Perman Tord Birgersson Maarit Hessling, ersättare för Johan Thomasson Övriga deltagande Erik Nordén, VD Oskar Gustafsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Hotell Gillet i Köping, kl 10.00 10,40 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Lennart Karlsson Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson Leif Eriksson Bo Brännström

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Årsstämma 2016-0-2 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:1 08:20 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Lennart Palm (S) Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Christina Hardyson,

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:0 08: ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Karin Perers (C) Örjan Bengs, ekonomichef Siw Karlsson, ekonomichef Avesta kommun Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 tisdag 21 april 2015 kl 09:00-11:10 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Mikael Westberg (S) Johan Thomasson (M) Krister Nilsson (KL)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Styrelsen för Gamla Byn AB Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 26 februari 2019 kl 15:20 17:05 Beslutande Ledamöter Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Beslutande Stadshuset, sammanträdesrum mv onsdag 7 januari 2015 kl 08:30-10:00 Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Jan-Åke Andersson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset måndag 19 februari klockan 08:00-09:00 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Patrik Sundin (S), ersättare för Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-17:00 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum måndag 8 januari klockan 08:00-9:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Patrik Sundin (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2013-05-07

Sammanträdesprotokoll 2013-05-07 Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,00 16,40 Beslutande Calle Sjungargård, mp Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Bo Brännström, fp Ruth Johansson, s Isa-Susanne Kenving,

Läs mer

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Ägardirektiv för Sollentuna Energi AB Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige 2010-06-09, 44 Fastställda av bolagsstämman 2010-06-22 att gälla från och med 2011-01-01 Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons Väg 73, kl 13.30 14,50 Beslutande Rune Berg Rut Johansson Kalle Hedin Kurt Kvarnström Lennart Karlsson Leif Eriksson Martti Hopponen Laila Borger, Ordförande

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Anna Perman (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Anneli Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Anna Perman (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Anneli Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:20 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Anna Perman (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Anneli Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Anders Eriksson, s Leif Eriksson, s. Gerd Svedberg. Lars-Olov Eriksson, s Roy Uppgård, kd

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Anders Eriksson, s Leif Eriksson, s. Gerd Svedberg. Lars-Olov Eriksson, s Roy Uppgård, kd Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,35 16,45 Beslutande Calle Sjungargård, mp Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Anders Eriksson, s Leif Eriksson, s Gerd

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00-11:15 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Patrik Sundin (S) Johan Thomasson (M) Gunilla Berglund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Jan Näslund, VD Kjell Lindberg, Kommunal Ann-Christine Suneson, Vision Gerd Svedberg. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande...

Jan Näslund, VD Kjell Lindberg, Kommunal Ann-Christine Suneson, Vision Gerd Svedberg. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 17,00 18,00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Roy Uppgård Kalle Hedin Kurt Kvarnström Anders Eriksson Leif Eriksson Bo Brännström Martti

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Anslags uppsättande Anslags nedtagande

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Anslags uppsättande Anslags nedtagande Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 18,20 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Roy Uppgård med till klockan 18,00 Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Ruth Johansson Leif

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2016-09-14 Sida 1 Kommunfullmäktige, ordinarie ledamöter Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Kommunfullmäktige Fors Folkets hus Tid: Tisdag 27 september 2016 klockan 17.00 OBS! Veckodag!

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-15:30 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S) Isa-Susanne Kenving (V) Måna Hesselrud (M) Inger

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Styrelsen för Gamla Byn AB 1(10) Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 28 augusti 2018 kl 15:10 16,10 Beslutande Ledamöter Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande

Läs mer

2015-06-02. 2. Lillebil Lundqvists (MP) motion och Henrik Öhrns medborgarförslag om miljögifter och farliga kemikalier i förskolor

2015-06-02. 2. Lillebil Lundqvists (MP) motion och Henrik Öhrns medborgarförslag om miljögifter och farliga kemikalier i förskolor Datum 2015-06-02 Sida 1 Kommunfullmäktige, ordinarie ledamöter Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Kommunfullmäktige Fors Folkets hus Tid: Måndag 15 juni 2015 klockan 15:00 OBS! Skogsdag 15 juni

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 tisdag 7 januari 2014 kl 08:30-09:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S), ersättare för Susanne Berger (S) Jan-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 22 mars 2013 kl. 9.00 11.20 Tomas Kronståhl (S), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Gunnar Jansson

Läs mer

Rune Berg Roy Uppgård Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Ruth Johansson Leif Eriksson Bo Brännström Martti Hopponen

Rune Berg Roy Uppgård Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Ruth Johansson Leif Eriksson Bo Brännström Martti Hopponen Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15.00 16,00 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Roy Uppgård Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Ruth Johansson Leif Eriksson Bo Brännström

Läs mer

Sabine Zimmerl Berg, VD Jenny Karlsson, assistent Christer Lundqvist Lars Johansson, ekonomichef Joel Nyström, vice VD. ...

Sabine Zimmerl Berg, VD Jenny Karlsson, assistent Christer Lundqvist Lars Johansson, ekonomichef Joel Nyström, vice VD. ... OMMUN PROTOKOLL 1(8) Paragrafer 2-8 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:15 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshusets, Avesta, klockan 13:15-14:40 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Jan-Åke Andersson (S) Johan Thomasson (M) Gunilla

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(9) Styrelsen för Gamla Byn AB Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 23 oktober 2018 kl 14:35-16:00 Beslutande Ledamöter Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 10:00-12:00 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson (FP) Lisa Bäck (S)

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Lars Johrin (M) Peter Farrington (M) Christina Skogström (S) Birgitta Wiberg (S) Lars-Erik Carlsson (V) Birgitta Hellberg (V) Thomas Backelin (S)

Lars Johrin (M) Peter Farrington (M) Christina Skogström (S) Birgitta Wiberg (S) Lars-Erik Carlsson (V) Birgitta Hellberg (V) Thomas Backelin (S) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Kulturhuset, Storfors, onsdag den 10 februari 2016, klockan 18.00 18.50. Beslutande Lars Johrin (M) Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) Ingrid Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons Väg 73 kl 15,10 17,30 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson medverkade till klockan 16,45 Kurt Kvarnström Kalle Hedin

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2015-05-29 9/2015 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 Sid nr 93 Sammanträdets öppnande och justering... 2 94 Godkännande av dagordning... 2 95 Föregående

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 30 januari, klockan :50

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 30 januari, klockan :50 Kallelse/underrättelse Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 30 januari, klockan 08.00-08:50 Tobias Nordlander (S) ordförande Johanna Skottman (S) Chatarina Ståhl (S) Erkki Visti

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 11 Sammanträdesdatum Tekniska nämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 11 Sammanträdesdatum Tekniska nämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 11 Plats och tid Torsdag 2010-12-15, nya kommunkontoret, kl 15.30 16.00 Beslutande Ingemar Skotheim, S, ordförande Pär Larsson, C Magnus Nilsén, M Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Kontorshotellets konferensrum Koppardalen, kl 12.20 13.30 Beslutande Rune Berg Rut Johansson Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Lennart Karlsson Leif Eriksson Roy Uppgård Anders

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2015-04-29 Sida 1 Kommunstyrelsens ordinarie ledamöter Kommunstyrelsens ersättare (f k) Kommundirektören Administrativa chefen Ekonomichefen Personalchefen Utbildningschefen (f k) Socialchefen (f

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för AB Sollentunahem Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige 2003-02-17, 15 Reviderade av kommunfullmäktige 2004-03-29, 42 Fastställda av bolagsstämman 2004-05-06 Reviderade av kommunfullmäktige

Läs mer

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan Bolagspolicy Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Ägarroll...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 Beslutsärenden Årsbokslut 2016 Investering på fastigheten Bussen 3 Diskussionsärenden 6 7 8 9 10 Bökensved Strategi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-16:50 Beslutande Lennart Palm (S), ordförande Lars Isacsson (S) Susanne Berger (S) Lillebil Grass (M) Karin Perers (C)

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 17:20-17:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16.51 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:30 10:40 den 12 december 2018

Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:30 10:40 den 12 december 2018 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:30 10:40 den 12 december 2018 ande Laila Borger Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin, ordförande Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Alnarp, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 14.30-15.05 Beslutande Fred Windisch (S) Åke Christensson (M) Erica Michalek (M) Staffan Fareld (S) Ordförande Revisor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 torsdag 16 mars kl. 09:00-10:40 Beslutande Susanne Berger (S) ordförande, ersätter Lars Isacsson (S) som ordförande Mikael Westberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Avesta kl 13:00-15:00 Beslutande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Olle Rahm (S) Norberg Lars Levahn (S) Avesta Erik Nilses (M) Hedemora ersättare

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer