S-gruppens ägarkunds- och kundregister

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "S-gruppens ägarkunds- och kundregister"

Transkript

1 S-gruppens ägarkunds- och kundregister DATASEKRETESSBESKRIVNING (fr.o.m ) Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och Registeransvarig SOK Kundrelationer Postadress: PB 1, S-GRUPPEN S-gruppens Ägarkundstjänst: Besöksadress: Flemingsgatan 34, Helsingfors FO-nummer Person som handlägger registerärenden Leena Tikkanen 3. Registrets namn S-gruppens ägarkunds- och kundregister 4. Ändamålet med behandlingen av personuppgifter I registret underhålls handelslagens medlemsförteckningar, som dessa enligt lagen om andelslag ska föra. Dessutom har hanteringen av uppgifterna i detta register som syfte att betjäna skötseln av S-gruppens relationer med ägarkunderna och andra personkunder, produktionen av förmåner och tjänster, marknadsföringen och planeringen och utvecklingen av affärsverksamheten. Köpinformation på produktgrupps- och/eller produktnivå, som är noggrannare än slutsumman på kvittot, kan användas för allokering av marknadsföring, om inte ägarkunden eller en i ägarkundshushållet ingående person särskilt har förbjudit det. Med S-gruppen avses handelslagen och SOK-koncernen med dotter- och intressebolag. Uppgifterna i registret kan behandlas i sammanslutningar som vid varje tid tillhör S-gruppen och användas i marknadsföringssyfte för sammanslutningar som vid varje tid tillhör S-gruppen och samarbetspartner anknutna till ägarkundssystemet i enlighet med personuppgiftslagen. 5. Registrets informationsinnehåll I registret behandlas uppgifter om följande kunder (nedan sammantaget "Kunder" och för sig "Kund") ägarkunder: personer som är medlemmar i handelslag i ägarkundshushåll ingående personer: personer som ingår i ägarkundshushåll, men som inte själva är medlemmar i något handelslag övriga kunder: personer som inte ingår i ägarkundshushåll, men som har abonnerat på tjänster grundade på S-gruppens ägarkunds- och kundregister, såsom S-koden eller elektroniska nyhetsbrev.

2 II registret kan man (med de begränsningar som anges i punkt 10) behandla till Kunden anknutna, i nedanstående tabell angivna uppgifter som antingen är aktuella eller har upphört att gälla och som specificeras närmare efter tabellen: Ägarkund I Övrig kund ägarkundshushållet ingående person Personuppgifter Kontaktuppgifter Personaluppgifter Handelslagens medlemsuppgifter Faktureringspartner som beviljar Bonus Uppgifter om ägarkundshushållet Inbetalningskonto för förmåner S-Förmånskortet Identifikationer Kundgrupper Beställningar, i bruk tagna tjänster och data rörande användning av tjänster Spärrade tjänster Uppgifter om inköp, information om utbetald Bonus och betalningssättsförmån Uppgifter anknutna till handlande på webbutiker Personuppgifter: för- och släktnamn, personbeteckning, födelsetid, kön, språk, spärrmarkering, förbud mot marknadsföring, uppgift om hemmaboende barns födelseår kundnummer, datum för kundrelationens början och dess giltighetstid förbuds- och uppdateringsuppgifterna från befolkningsregistersystemet och tjänsteleverantörer Kontaktuppgifter: fast postadress, tillfällig postadress, hemkommun, landskod, mobiltelefon, marknadsföringstillstånd till mobiltelefonen, annat telefonnummer, e-postadress, marknadsföringstillstånd till e-postadressen Personaluppgifter uppgift om anställning, uppgift om rätt till rabatt Handelslagens medlemsuppgifter: handelslag i vilket Kunden är medlem, medlemsnummer, medlemskapsstatus, datum för medlemskapets början och upphörande, verksamhetsställe där anslutning skedde

3 insatsens status, betalt insatsbelopp, datum då insatsen betaldes till fullo och betalningstransaktionerna uppgifterna om de räntor som betalats på andelsinsatsen, uppgift om utbetald återbäring av överskott Faktureringspartner som beviljar Bonus registrering hos samarbetspartner som beviljar Bonus, giltighetstid Uppgifter om ägarkundshushållet: huvudmedlem i ägarkundshushållet, personerna som tillhör samma ägarkundshushåll som huvudmedlemmen Inbetalningskonto för förmåner: numret på kontot för inbetalning av förmåner och kontots typ S-Förmånskorten: kortets nummer, korttyp, kortets giltighetstid, orsak till att kortet spärrats uppgift om till vilket ägarkundshushåll bonusinköp gjorda med kortet allokeras uppgift om till vilket handelslag som medlemskapet på basis av vilket kortet har beställts anknyter Identifikationer S-koden, Kundkoden Kundgrupper: kundgrupp till vilken ägarkundshushållet förs, uppgift om Kundens deltagande i supportergrupper för föreningar eller andra sammanslutningar Beställningar, ibruktagna tjänster och data rörande användning av tjänster: uppgift om tjänster som beställts/tagits i bruk (bl.a. nyhetsbrev, kundpaneler, S-mobil) uppgifter om användning som identifierad av ibruktagna digitala tjänster (t.ex. webboch mobiltjänster) Uppgifter som kunden matat in i tjänsten, data genererade då tjänsten använts uppgifter om Registerhållarens kontakter med Kunden i syfte att vårda kundrelationen Spärrade tjänster: spärr av avsändning av ägarkundspost, spärr av separata direktutskick, spärr av telefonmarknadsföring, spärr av undersökningsenkäter, spärr av garantikvitton, spärr av användning av uppgifter om köp på produkt- och produktgruppsnivå för riktning av marknadsföring, spärr av användning av uppgifter om köp på produktoch produktgruppsnivå inom kundspecifika tjänster, spärr av e-postmeddelanden Uppgifter om inköp, information om utbetald Bonus och betalningssättsförmån: Kortnumret på det S-Förmånskort eller det medlems-/kundnummer som har använts för inköp som berättigar till ägarkundsförmåner, köpdatum, klockslag, köpställe, kortets användningssätt, uppgifterna om inköpet som slutsumma på kvittot, på produktgrupps- och/eller produktnivå.

4 utbetald Bonus och betalningssättsförmån elektroniska garantikvitton, elektroniska kvitton Uppgifter anknutna till handlande på webbutiker leveransadress för inköp på webbutiker kundsegment i webbutiken data om den sparade köpvagnen, beställningsdata 6. I regel använda informationskällor Uppgifter kommer från ägarkundsavtalet som Kunden har ingått samt av Kunden själv under kundrelationen per telefon, via Internet, per e-post eller annat motsvarande sätt samt via användning av tjänster. Uppdateringar av uppgifter om namn, adress, mobiltelefon och frånfälle kan fås också av myndigheter och företag som erbjuder uppdateringstjänster. Personaldata och uppgift om rätt till rabatt fås ur S-gruppens register Hertta. Grunduppgifterna om kunden, t.ex. namn och adressuppgifter samt uppgifterna om de olika tillstånd och förbud som kunden har gett till registret, uppdateras i registret, då kunden uppdaterar dem antingen för företag i S-gruppen eller S-Banken. Uppgifterna om S-Förmånskortets användning fås via kassasystemen hos sammanslutningar som är anknutna till S-gruppens ägarkundssystem och hos S-gruppens samarbetspartner. Dessutom kan man få uppgifter från sammanslutningar inom S-gruppen och av till ägarkundssystemet anslutna samarbetspartner i vars tjänster man loggar in med S-Förmånskortet eller med andra identifikationer som överlåtits åt Kunden. 7. Regelenlig överlåtelse av uppgifter SOK överlåter åt skattemyndigheten uppgifterna om den ränta på andelsinsatsen som betalts ut till en medlem i handelslaget samt till avgångna medlemmar återbetalat kapital. SOK kan överlåta uppgifter inom gränserna för vad den gällande lagstiftningen tillåter och förpliktar till, i t.ex. svar på myndigheters begäran om information. SOK överlåter uppdateringar av kundens grunduppgifter till S-Banken, om kunden också är S-Bankens kund. 8. Överföring av uppgifter utanför EU eller EES Personuppgifter överlåts inte till mottagare utanför EU. Tekniskt underhåll av kunduppgiftssystemen kan, med beaktande av förutsättningarna i personuppgiftslagen via distansförbindelser också utföras utanför EU. 9. Principerna för skyddet av registret Kortansökningarna och alla andra dokument som innehåller kunduppgifter och som hanteras manuellt förvaras i låsta och brandsäkra förvaringsutrymmen. Elektroniskt lagrade uppgifter förvaras i S-gruppen i system som är skyddade mot externa kontakter med brandmurar.

5 Det är endast anställda i vissa företag i S-gruppen och i företag som arbetar på uppdrag av S-gruppen och för S-gruppens räkning och vars arbetsbeskrivning omfattar det som har rätt att använda ägarkunds- och kundregistret och underhålla uppgifterna i registret. Varje användare får rätt till underhåll och läsning endast av sådana uppgifter som är nödvändiga för skötseln av de vederbörande arbetsuppgifterna. Datasystemet är skyddat och är tillgängligt endast för namngivna användare med personliga användarnamn och lösenord. Varje person som hanterar uppgifter i S-gruppens ägarkunds- och kundregister har undertecknat ett sekretessavtal. 10. Rätt till insyn En kund kan granska uppgifter som lagrats i registret om honom eller henne på basis av en skriftlig, av Kunden undertecknad begäran som Kunden ska lämna till S-gruppens kundtjänstställe. Uppgifterna kan också granskas i tjänsten Oma S-kanava. Kunden har rätt att förbjuda användning av sina uppgifter för direktmarknadsföring och marknadsundersökningar i tjänsten Oma S-kanava eller genom att kontakta S-gruppens kundtjänst. 11. Rätt att kräva korrigering av uppgift En kund kan yrka på rättelse av en i registret förefintlig felaktig uppgift. Man kan yrka på rättelse av en felaktig uppgift genom att kontakta kundtjänsten. Kundens uppgifter stryks då kundens kundrelation och de därtill anknutna ömsesidiga förpliktelserna har upphört. Strykningen förutsätter att de i bl.a. lagen om andelslag föreskrivna förvaringstiderna har gått ut. Uppgifterna om köp, utbetald Bonus och betalningssättsförmån stryks ur registret om 2 år. Uppgifterna om avslutade grunduppgifter om kunden, kontaktuppgifterna, uppgifterna om ägarkundshushållet samt om beställningar och spärrar av tjänster stryks ur registret om 2 år. 12. Övriga till behandlingen av personuppgifter anknutna rättigheter Enligt personuppgiftslagen har den registrerade rätt att förbjuda användningen av sina registeruppgifter för direktreklam samt marknads och opinionsundersökningar. Kunden kan till sina uppgifter i S-gruppens ägarkunds- och kundregister foga förbud mot direktmarknadsföring, undersökningar och telefonmarknadsföring. Till e-postadresser och mobila terminaler skickas på basis av uppgifterna i registret marknadsföring endast om kunden uttryckligen har givit sitt tillstånd. Om ett sådant tillstånd saknas, kan man till kundens e-postadress och mobila terminal endast skicka till kundrelationen anknutna meddelanden, såvitt kunden inte uttryckligen förbjuder detta.

DATASKYDDSBESKRIVNING

DATASKYDDSBESKRIVNING S-gruppens ägarkunds- och kundregister DATASKYDDSBESKRIVNING (fr.o.m. 25.5.2018) Europeiska unionens allmänna dataskyddsförordning (EU) 2016/679, artiklarna 12, 13, 14 och 19 1. Personuppgiftsansvarig

Läs mer

Vi inhämtar uppgifter automatiskt Vi inhämtar inte uppgifter automatiskt.

Vi inhämtar uppgifter automatiskt Vi inhämtar inte uppgifter automatiskt. OFFENTLIG DATASKYDDSBESKRIVNING Uppdaterad 25.5.2018 I den här dataskyddsbeskrivningen beskrivs de principer enligt vilka Concordia samlar in, använder, skyddar och överlämnar kunders eller arbetstagares

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning

Dataskyddsbeskrivning Dataskyddsbeskrivning Register över donatorer och intressentgrupper 1. Registeransvarig 2 Kontaktuppgifter i ärenden gällande behandling av personuppgifter 3 Grupper av personuppgifter 4 Syftet med behandlingen

Läs mer

Sekretesspolicy för marknadsföringsregister

Sekretesspolicy för marknadsföringsregister Sekretesspolicy för marknadsföringsregister 1. Personuppgiftsansvarig Tikkurila Sverige AB (häri kallat Tikkurila) Textilgatan 31 120 86 Stockholm Sverige Org.nr: 556001-8300 Tel: +46(0)8 775 6000 2. Kontaktuppgifter

Läs mer

DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER

DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER DATASEKRETESSBESKRIVNING FÖR APOTEKET BOTHNIAS STAMKUNDSREGISTER 1 REGISTERANSVARIG Pietarsaaren II Bothnia apteekki (omf. Bennäs apotek) Apotekare Helena Leikkonen FO-nummer: 1432870-1 Storgatan 16, 68600

Läs mer

Dataskyddet tryggar dina rättigheter

Dataskyddet tryggar dina rättigheter Dataskyddet tryggar dina rättigheter Vem får samla in uppgifter om dig? Hur används dina uppgifter? Hur bevaras de? Vart överlåts dina uppgifter? Bevaka dina intressen DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ I den här

Läs mer

I Kundregistret kan lagras följande uppgifter om den registrerade:

I Kundregistret kan lagras följande uppgifter om den registrerade: 1 (5) DATASKYDDSBESKRIVNING 1 REGISTERANSVARIG Citycon Abp FO-nummer 0699505-3 Suomenlahdentie 1 02230 Espoo 2 REGISTERANSVARIGAS REPRESENTANT 3 REGISTRETS NAMN Isabell Gent Digital Marketing Manager,

Läs mer

Ansökan om namnändring

Ansökan om namnändring Ansökan om namnändring Ändring av förnamn Ändring av efternamn Ändring av för- och efternamn Anvisningar om ansökan finns på sidan 4 MAGISTRATEN FYLLER I ANKOMSTTID OCH DIARIENUMMER Ankomsttid Diarienummer

Läs mer

I sin verksamhet behandlar PAM sina medlemmars och kunders personuppgifter i nedanstående användningssyften.

I sin verksamhet behandlar PAM sina medlemmars och kunders personuppgifter i nedanstående användningssyften. Dataskyddsbeskrivning 1. Namn på och kontaktuppgifter till den personuppgiftsansvariga Servicefacket PAM rf. (nedan kallat PAM) Broholmsgatan 18 A, PB 54, 00530 Helsingfors pam(at)pam.f i 2. Personregistrets

Läs mer

HARTWALL CAPITAL OY AB:S DATASKYDDSPOLICY I FRÅGA OM PERSONUPPGIFTSREGISTER ÖVER ARBETSSÖKANDE, SAMARBETSPARTNER OCH PORTFÖLJBOLAG

HARTWALL CAPITAL OY AB:S DATASKYDDSPOLICY I FRÅGA OM PERSONUPPGIFTSREGISTER ÖVER ARBETSSÖKANDE, SAMARBETSPARTNER OCH PORTFÖLJBOLAG 25.5.2018 HARTWALL CAPITAL OY AB:S DATASKYDDSPOLICY I FRÅGA OM PERSONUPPGIFTSREGISTER ÖVER ARBETSSÖKANDE, SAMARBETSPARTNER OCH PORTFÖLJBOLAG Registeransvarig Hartwall Capital Oy Ab Norra Esplanaden 5 00170

Läs mer

Sekretesspolicy för privatkunder

Sekretesspolicy för privatkunder Sekretesspolicy för privatkunder 1. Personuppgiftsansvarig Tikkurila Sverige AB (häri kallat Tikkurila) Textilgatan 31 120 86 Stockholm Sverige Org.nr: 556001-8300 Tel: +46(0)8 775 6000 2. Kontaktuppgifter

Läs mer

1. Registeransvarig och kontaktuppgifter Oy Herrfors Ab ( Registeransvarig) Köpmansgatan Jakobstad Finland

1. Registeransvarig och kontaktuppgifter Oy Herrfors Ab ( Registeransvarig) Köpmansgatan Jakobstad Finland 1. Registeransvarig och kontaktuppgifter Oy Herrfors Ab ( Registeransvarig) Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad Finland Tel.nr: 06-7815 300 info@herrfors.fi 2. Kontaktperson i ärenden gällande registret Robert

Läs mer

GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN. DATASKYDDSBESKRIVNING 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel GTK/151/00.

GEOLOGISKA FORSKNINGSCENTRALEN. DATASKYDDSBESKRIVNING 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel GTK/151/00. 1 (5) EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 12 14 23.5.2018 GTK/151/00.19/2016 Bibliotekets kundregister Den registeransvarige Kontaktperson för frågor om registret Dataskyddsombudets kontaktuppgifter

Läs mer

Kombinerad registerbeskrivning enligt 10 och informationsblankett enligt 24 i personuppgiftslagen

Kombinerad registerbeskrivning enligt 10 och informationsblankett enligt 24 i personuppgiftslagen Registerbeskrivning för Silmäasemas patientregister 3.1.2018 Kombinerad registerbeskrivning enligt 10 och informationsblankett enligt 24 i personuppgiftslagen 1 Den registeransvarige Silmäasema Optiikka

Läs mer

Reglerna för S-gruppens ägarkundssystem

Reglerna för S-gruppens ägarkundssystem Reglerna för S-gruppens ägarkundssystem 1.1.2015 1 Reglerna för S-gruppens ägarkundssystem 1.5.2014 1 Inledning... 3 2 Principerna för medlemskap... 4 2.1 Ägarkundsrelationen... 4 2.1.1 Ansluta sig...

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och EU:s allmänna dataskyddsförordning 2016/679 GDPR

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och EU:s allmänna dataskyddsförordning 2016/679 GDPR DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och EU:s allmänna dataskyddsförordning 2016/679 GDPR 25.5.2018 ANDELSLAGET OPTOWEST FÖRTECEKNING ÖVER REGISTER MED PERSONUPPGIFTER Registeransvarig

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning

Dataskyddsbeskrivning Dataskyddsbeskrivning 1. Personuppgiftsansvarig Finska Missionssällskapet PB 56, 00241 Helsingfors Tfn 09 129 71 Missionssällskapets as-signum: 0116962-5 2. Registrets namn Finska Missionssällskapets kontaktuppgiftsregister

Läs mer

2 REGISTERUPPRÄTTHÅLLARE

2 REGISTERUPPRÄTTHÅLLARE Registerbeskrivning Esbo, Helsingfors, Grankulla och Vanda stadsbiblioteks kundregister Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24 Avfattad den 15.5.2008 1 REGISTRETS NAMN HelMet-bibliotekens kundregister

Läs mer

Dataskyddsbeskrivningen finns även på påseende i pappersformat på Ekenäs Energis kontor, Kungsgatan 14, 2.vån, Ekenäs.

Dataskyddsbeskrivningen finns även på påseende i pappersformat på Ekenäs Energis kontor, Kungsgatan 14, 2.vån, Ekenäs. DATASKYDDSBESKRIVNING Ekenäs Energi Ab värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddsbeskrivning förklarar för vilket syfte vi samlar in och använder dina personuppgifter. Den beskriver också dina

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Frivilliga

Dataskyddsbeskrivning Frivilliga Dataskyddsbeskrivning Frivilliga 1 Registerförare 2 Kontaktuppgifter i ärenden gällande behandling av personuppgifter 3 Personuppgifts grupp 4 Ändamål med behandlingen av personuppgifter Finlands Röda

Läs mer

ProAgrias dataskyddsbeskrivning

ProAgrias dataskyddsbeskrivning ProAgrias dataskyddsbeskrivning Vi värdesätter din integritet Din integritet är viktig för oss. Men för att vi ska kunna betjäna dig på bästa sätt förutsätter det att vi samlar och behandlar vissa uppgifter

Läs mer

Finlands Neuroförbund rf:s och MS-Avain Ky:s dataskyddsbeskrivning för kapitalanskaffning

Finlands Neuroförbund rf:s och MS-Avain Ky:s dataskyddsbeskrivning för kapitalanskaffning Finlands Neuroförbund rf:s och MS-Avain Ky:s dataskyddsbeskrivning för kapitalanskaffning Datum: 27.9.2018 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Finlands Neuroförbund rf/ms-avain Ky Vaihemäentie 10 21250 Masku 2.

Läs mer

Vi vill därför genom denna integritetspolicy informera dig om hur Svenska Detra hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Vi vill därför genom denna integritetspolicy informera dig om hur Svenska Detra hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Integritetspolicy för Svenska Detra AB Vi på Svenska Detra AB (Svenska Detra) värnar om enskilda personers integritet strävar efter att de uppgifter som i samband med affärsverksamhet eller på annat sätt

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING FÖR HRT:S KUNDREGISTER

DATASKYDDSBESKRIVNING FÖR HRT:S KUNDREGISTER DATASKYDDSBESKRIVNING FÖR HRT:S KUNDREGISTER Dataskyddsbeskrivning Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 Utarbetningsdag: 16.3.2018 Denna beskrivning tillämpas på användare av stadscykeltjänsten. 1

Läs mer

ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEK. HELMET- BIBLIOTEKENS, dvs ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS KUNDREGISTER

ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEK. HELMET- BIBLIOTEKENS, dvs ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS KUNDREGISTER HELMET- BIBLIOTEKENS, dvs ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS KUNDREGISTER 15.05.2008 1 REGISTRETS NAMN 2 REGISTERUPPRÄTTHÅLLARE 3 REGISTERANSVARIGA 4 REGISTRETS SYFTE OCH GRUNDEN FÖR

Läs mer

1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG (REGISTERANSVARIG)

1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG (REGISTERANSVARIG) Registerbeskrivning Personuppgiftslagen (523/1999), 10 Uppdaterad 21.5.2018 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG (REGISTERANSVARIG) Tehy rf Besöksadress: Stationskarlsgatan 4, Helsingfors Postadress: PB 10, 00060

Läs mer

KUNDREGISTER FÖR ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS HELMET- BIBLIOTEK 5 REGISTRETS SYFTE OCH GRUNDEN FÖR DESS UPPRÄTTHÅLLANDE

KUNDREGISTER FÖR ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS HELMET- BIBLIOTEK 5 REGISTRETS SYFTE OCH GRUNDEN FÖR DESS UPPRÄTTHÅLLANDE KUNDREGISTER FÖR ESBO, GRANKULLA, HELSINGFORS OCH VANDA STADSBIBLIOTEKS HELMET- BIBLIOTEK 1.5.2014 1 REGISTRETS NAMN 2 REGISTERUPPRÄTTHÅLLARE 3 REGISTERANSVARIGA 4 KONTAKTPERSONER I ÄRENDEN ANGÅENDE REGISTRET

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning

Dataskyddsbeskrivning Dataskyddsbeskrivning Datum för upprättande 9.9.2019 1. Registeransvarig Business Finland Ab (FO-nummer: 2725690-3) Besöksadress: Porkalagatan 1, 00180, Helsingfors. Växel: + 358 (0) 29 50 55000. 2. Kontakter

Läs mer

Dataskyddsmeddelande Tjänst för digital förvaring (digitalt arkiv för ursprungligen digitalt material)

Dataskyddsmeddelande Tjänst för digital förvaring (digitalt arkiv för ursprungligen digitalt material) Dataskyddsmeddelande Tjänst för digital förvaring (digitalt arkiv för ursprungligen digitalt material) Datum/redigeringsdatum 12.11 2018 Personuppgiftsansvarig, tillsammans med andra personuppgiftsansvariga

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning för det regionala basregistret

Dataskyddsbeskrivning för det regionala basregistret SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREG DATASKYDDSBESKRIVNING UPPDATERAD 1.8.2018 Dataskyddsbeskrivning för det regionala basregistret Innehållsförteckning: 1. Personuppgiftsansvarig 2. Registrets namn 3. Kontaktperson

Läs mer

Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster Parkstigen 1, Sjundeå

Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster Parkstigen 1, Sjundeå SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN DATASKYDDSBESKRIVNING EU:s dataskyddsförordning 2016/679 1. Personuppgiftsansvarige Namn FO-nummer Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster 0131156-4 Adress Telefon E-post

Läs mer

REGISTERBESKRIVNING Aromi systemet

REGISTERBESKRIVNING Aromi systemet REGISTERBESKRIVNING 1 (7) REGISTERBESKRIVNING Aromi systemet INNEHÅLL 1 Registrets namn Klientdataregister för hantering av beställningar, leveranser och fakturering 2 Registerförare Helsingfors stads

Läs mer

Registrets namn Servicesedel- och inköpssystemets klientregister

Registrets namn Servicesedel- och inköpssystemets klientregister DATASKYDDSBESKRIVNING Allmän dataskyddsförordning (2016/679) Upprättad 24.04.2018 Registeransvarig Kuntien Tiera Oy, som ägs av serviceanordnare, är klientregistrets tekniska administratör och administratör

Läs mer

FRÅGOR OM AVSNITTET FÖRSÄKRINGAR I S MOBIL OCH SVAR PÅ FRÅGORNA

FRÅGOR OM AVSNITTET FÖRSÄKRINGAR I S MOBIL OCH SVAR PÅ FRÅGORNA 1 FRÅGOR OM AVSNITTET FÖRSÄKRINGAR I S MOBIL OCH SVAR PÅ FRÅGORNA 8.12.2016 ALLMÄNT Vad är avsnittet Försäkringar i S mobil? I S mobil ser du en förteckning över de försäkringar där du är försäkringstagare,

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning 1 (6) Senast uppdaterad

Dataskyddsbeskrivning 1 (6) Senast uppdaterad Dataskyddsbeskrivning 1 (6) 1 Personuppgiftsansvarig Namn Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo Adress Norrskensvägen 7, 02100 Esbo Övriga kontaktuppgifter (t.ex. telefon under tjänstetid, e-postadress)

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och EU:s allmänna dataskyddsförordning 2016/679 GDPR

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och EU:s allmänna dataskyddsförordning 2016/679 GDPR DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och EU:s allmänna dataskyddsförordning 2016/679 GDPR ANDELSLAGET OPTOWEST FÖRTECEKNING ÖVER REGISTER MED PERSONUPPGIFTER Registeransvarig Andelslaget

Läs mer

Postadress: PB 18, Helsingfors Huvudsakligt verksamhetsställe: Bryggerigatan 2 A, Helsingfors Kundtjänst: Brädgårdsgatan 10, Helsingfors

Postadress: PB 18, Helsingfors Huvudsakligt verksamhetsställe: Bryggerigatan 2 A, Helsingfors Kundtjänst: Brädgårdsgatan 10, Helsingfors DATASKYDDSBESKRIVNING 4.10.2017 DATASKYDDSBESKRIVNING (REGISTERBESKRIVNING OCH INFORMATIONSDOKUMENT) 1. Registrets namn Patientregister för asylsökande 2. Registerförare Det riksomfattande delregistret:

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY ADCARE NORDIC GROUP

INTEGRITETSPOLICY ADCARE NORDIC GROUP INTEGRITETSPOLICY ADCARE NORDIC GROUP Behandling av personuppgifter Denna dag, 2018-04-20, har följande policy upprättats för Adcare Nordic Group AB med organisationsnummer 556930-3950 inklusive koncernens

Läs mer

BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER I VÄGLAGET Väglaget är skyldigt att iaktta EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i behandlingen av personuppgifter

BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER I VÄGLAGET Väglaget är skyldigt att iaktta EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i behandlingen av personuppgifter BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER I VÄGLAGET Väglaget är skyldigt att iaktta EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) i behandlingen av personuppgifter Allmänna principer Enligt de allmänna principerna

Läs mer

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information Virre-kundavtal Grunduppgifter om kunden Namn FO-nummer / födelsetid Postadress Adress Postnummer Postkontor Uppgifter om kundens kontaktperson Namn E-postadress Telefonnummer Faktureringsadress Faktureringsadress

Läs mer

REGISTERBESKRIVNING. Byggnadsdelen och byggnadstillsynsdelen i Helsingfors stads kommunregister

REGISTERBESKRIVNING. Byggnadsdelen och byggnadstillsynsdelen i Helsingfors stads kommunregister Byggnadsdelen och byggnadstillsynsdelen i Helsingfors stads kommunregister Registerbeskrivning enligt 10 i personuppgiftslagen (523/99) INNEHÅLL 1. REGISTRETS NAMN Byggnadsdelen och byggnadstillsynsdelen

Läs mer

Namn Chef för social- och familjeservice Maria Andersson

Namn Chef för social- och familjeservice Maria Andersson 1 DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslag (523/1999) 10 och 24 Datum 31.3.2014 Namn 1a Borgå stads social- och hälsovårdnämnd Registeransvarig Adress Stadshusgatan 5 B, 06100 Borgå Andra kontaktuppgifter

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY VIAMARE INVEST AB Behandling av personuppgifter

INTEGRITETSPOLICY VIAMARE INVEST AB Behandling av personuppgifter INTEGRITETSPOLICY VIAMARE INVEST AB Behandling av personuppgifter Denna dag, 2018-04-12, har följande policy upprättats för Viamare Invest AB med organisationsnummer 556046-9289 inklusive koncernens dotterbolag.

Läs mer

I det här avsnittet förklarar vi hur dina personuppgifter används för att vi ska kunna ge dig relevanta upplevelser, tjänster och erbjudanden.

I det här avsnittet förklarar vi hur dina personuppgifter används för att vi ska kunna ge dig relevanta upplevelser, tjänster och erbjudanden. 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur Efterhjälpen i Norden AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Är kund hos oss när du köper

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY INFORMATION TILL REGISTRERADE DEFINITIONER

INTEGRITETSPOLICY INFORMATION TILL REGISTRERADE DEFINITIONER INTEGRITETSPOLICY I denna integritetspolicy för företagen ingående i Den Group Oy (nedan Den ) gällande behandling och skydd av personuppgifter beskrivs hur vi har förbundit oss att respektera och skydda

Läs mer

Ströms Man & Woman - Integritetspolicy

Ströms Man & Woman - Integritetspolicy Ströms Man & Woman - Integritetspolicy På Ströms värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Denna integritetspolicy förklarar hur vi samlar in och använder

Läs mer

BESVÄRSNÄMNDEN FÖR OLYCKSFALLSÄRENDEN

BESVÄRSNÄMNDEN FÖR OLYCKSFALLSÄRENDEN BESVÄRSNÄMNDEN FÖR OLYCKSFALLSÄRENDEN DATASKYDDSBESKRIVNING EU:s dataskyddsförordning, artiklarna 13, 14 och 30 Datum för upprättande 25.5.2018 1. Personuppgiftsansvarig 2. Kontaktperson i ärenden som

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

Kymmenedalens El Ab fungerar som tekniskt registeransvarig för samtliga bolag som ingår i Kymmenedalens El-koncernen.

Kymmenedalens El Ab fungerar som tekniskt registeransvarig för samtliga bolag som ingår i Kymmenedalens El-koncernen. Allmän förordning om dataskyddet från och med 25.5.2018 Skyddet av kundens uppgifter och förtroende är en absolut förutsättning för vår verksamhet. Vi utnyttjar de uppgifter vi fått av kunden endast på

Läs mer

Servicebranschernas arbetslöshetskassa Broholmsgatan 18 A, PB 93, Helsingfors pam(at)pam.fi

Servicebranschernas arbetslöshetskassa Broholmsgatan 18 A, PB 93, Helsingfors pam(at)pam.fi Dataskyddsbeskrivning för 1. Namn på och kontaktuppgifter till den personuppgiftsansvariga Servicebranschernas arbetslöshetskassa Broholmsgatan 18 A, PB 93, 00530 Helsingfors pam(at)pam.fi Kontaktuppgifter

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet

Dataskyddsbeskrivning Allmänna dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 artiklar 13 och 14. Uppfyllelse av lagstadgad skyldighet 1 (4) Registrets namn Allmän beskrivning om registret Grunden för personregistret Registerhållaren Kontakt Dataskyddsansvarig Personuppgiftsinnehåll Syftet med behandlingen av personuppgifter Registret

Läs mer

Integritetspolicy. Deltagar- och kundregister för evenemang samt dataskyddsredogörelse enligt EU:s dataskyddsförordning GDPR (05/2018).

Integritetspolicy. Deltagar- och kundregister för evenemang samt dataskyddsredogörelse enligt EU:s dataskyddsförordning GDPR (05/2018). Integritetspolicy Finlands Svenska Idrott r.f. Gjuterivägen 10 00380 Helsingfors FO-nummer: 0211087-9 Deltagar- och kundregister för evenemang samt dataskyddsredogörelse enligt EU:s dataskyddsförordning

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning: Tehys medlemsregister

Dataskyddsbeskrivning: Tehys medlemsregister Dataskyddsbeskrivning: Tehys medlemsregister 1. Inledning Tehy är en registrerad förening som ska tillämpa föreningslagen (1989/503) i sin verksamhet. Enligt 11 i föreningslagen ska styrelsen föra en förteckning

Läs mer

Kontaktperson: Servicechefen för slutenvård och serviceboende Social- och hälsovårdsväsendet PB 43, 67101 KARLEBY 06-828 91 11 (växel)

Kontaktperson: Servicechefen för slutenvård och serviceboende Social- och hälsovårdsväsendet PB 43, 67101 KARLEBY 06-828 91 11 (växel) DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 Upprättad: 21.8.2012 1. Registrets namn Karleby äldreomsorgs datasystem Rai-LTC 2. Registeransvarig Karleby stad www.kokkola.fi 3. Registerärendenas

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING

DATASKYDDSBESKRIVNING TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) DATASKYDDSBESKRIVNING 1 Registrets namn 2 Registeransvarig Spärrtjänsten och spärrtjänstens telefoninspelningar Namn Befolkningsregistercentralen 3 Kontaktperson i ärenden som gäller

Läs mer

Lag om ändring av lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens certifikattjänster

Lag om ändring av lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens certifikattjänster 1(9) Lag om ändring av lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens certifikattjänster I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om befolkningsdatasystemet och Befolkningsregistercentralens

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR ENERVENT OY:S WEBBPLATS

INTEGRITETSPOLICY FÖR ENERVENT OY:S WEBBPLATS 1 (7) INTEGRITETSPOLICY FÖR ENERVENT OY:S WEBBPLATS Tillämplig fr.o.m. 2015-12-18 Enervent Oy (org.nr 2096628-3, Enervent ) samlar in, lagrar och använder dina personuppgifter i egenskap av registeransvarig

Läs mer

Reglerna för S-gruppens ägarkundssystem

Reglerna för S-gruppens ägarkundssystem Reglerna för S-gruppens ägarkundssystem 1.3.2017 1 Reglerna för S-gruppens ägarkundssystem 1 Inledning... 3 2 Principerna för ägarkundsrelationen... 4 2.1 Ägarkundsrelationen... 4 2.1.1 Ansluta sig...

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING. Datum: EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14

DATASKYDDSBESKRIVNING. Datum: EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 DATASKYDDSBESKRIVNING Datum: 22.5.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 1. Personuppgiftsansvarig Finavia Abp FO nummer 2302570-2: Besökadress: Pilotvägen 3, 01530 VANDA Postadress:

Läs mer

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten 1/7 Mitt resekort Användarvillkor för tjänsten 2/7 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Beskrivning av tjänsten... 3 3 Användning av tjänsten och registrering i tjänsten... 3 4 Registeruppgifter och ändamål av behandling...

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY Vi värnar om din personliga integritet

INTEGRITETSPOLICY Vi värnar om din personliga integritet INTEGRITETSPOLICY Vi värnar om din personliga integritet Giltigt från 2018-05-25 Vi respekterar din personliga integritet samt arbetar aktivt för att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter

Läs mer

Regler för S-gruppens ägarkundssystem

Regler för S-gruppens ägarkundssystem Regler för S-gruppens ägarkundssystem Uppdaterat 16.05.2012 1 1 2 INLEDNING 3 2 PRINCIPERNA FÖR MEDLEMSKAP 2.1 Att vara ägarkund 2.1.1 Att ansluta sig 2.1.2 Medlemsförteckningen 2.2 Insatsen 2.2.1 Insatsens

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24 1. Registrets namn Patientregister 2. Registeransvarig Namn Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite Adress Mariegatan 16 20 67200 Karleby Telefonväxel (06) 8264111 3. Registrets ansvarsperson

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

EN FÖRENINGS MEDLEMSFÖRTECKNING OCH PERSONUPPGIFTSLAGEN

EN FÖRENINGS MEDLEMSFÖRTECKNING OCH PERSONUPPGIFTSLAGEN DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ EN FÖRENINGS MEDLEMSFÖRTECKNING OCH PERSONUPPGIFTSLAGEN Uppdaterad 27.07.2010 www.tietosuoja.fi 2 INNEHÅLL 1. Grunderna för förande av medlemsförteckningen......3 2. Insamling och

Läs mer

Polisstyrelsen ANVISNING 1 (10) TILLGODOSEENDET AV DEN REGISTRERADES RÄTTIGHETER HOS POLISEN: RÄTT TILL INSYN, RÄTTELSE AV UPPGIFT OCH INFORMATION

Polisstyrelsen ANVISNING 1 (10) TILLGODOSEENDET AV DEN REGISTRERADES RÄTTIGHETER HOS POLISEN: RÄTT TILL INSYN, RÄTTELSE AV UPPGIFT OCH INFORMATION Polisstyrelsen ANVISNING 1 (10) Datum 23.1.2012 2020/2012/66 Nr Giltighetstid 1.2.2012 31.1.2017 Författningsgrund Polisförvaltningslag (110/1992) 4 Lag om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet

Läs mer

Finavia lämnar inte ut information för kommersiella ändamål.

Finavia lämnar inte ut information för kommersiella ändamål. DATASKYDDSBESKRIVNING Datum: 19.6.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 1. Personuppgiftsansvarig Finavia Abp FO nummer 2302570-2: Besökadress: Pilotvägen 3, 01530 VANDA Postadress:

Läs mer

Användarregister för Södra Österbottens evenemangskalender (

Användarregister för Södra Österbottens evenemangskalender ( DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 EU Dataskyddsförordning 2016/679 Datum för uppgörande 24.5.2018 uppdaterad 12.6.2019 1 Den registeransvarige Namn Södra Österbottens förbund

Läs mer

Dessa medlemsvillkor gäller för kortinnehavares användning av sitt Probonocard och konto.

Dessa medlemsvillkor gäller för kortinnehavares användning av sitt Probonocard och konto. Medlemsvillkor för Probonocard Dessa medlemsvillkor gäller för kortinnehavares användning av sitt Probonocard och konto. Kortinnehavaren skall läsa dessa villkor noggrant. Om kortinnehavaren inte förstår

Läs mer

KYRKSLÄTTS KOMMUN HÄLSOCENTRALEN

KYRKSLÄTTS KOMMUN HÄLSOCENTRALEN Hannele Repo/hr 23.11.2010 1 (7) uppdaterad 12.9.2012 (den ansvariges uppgifter) KYRKSLÄTTS KOMMUN HÄLSOCENTRALEN REGISTERBESKRIVNING Register över patientjournaler: Registeringssystem (programmet MawellCareCC)

Läs mer

1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita

1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24 Upprättad: 30.7.2012 1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita 2.Registeransvarig Karleby stad Social- och

Läs mer

4. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN

4. ÄNDAMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER OCH RÄTTSLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN ÖSTRA FINLANDS FÖRVALTNINGSDOMSTOL DATASKYDDSBESKRIVNING FÖRVALTNING 25.5.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 12, 13 och 14 1. REGISTERANSVARIG Östra Finlands förvaltningsdomstol

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING

DATASKYDDSBESKRIVNING DATASKYDDSBESKRIVNING BRC/2422/2019 1 (6) DATASKYDDSBESKRIVNING 1 nas fullmaktsregister samt där tillhörande händelseuppgiftsregister Registrets namn Namn 2 Befolkningsregistercentralen Personuppgiftsansvarig

Läs mer

ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Aktiebolag, andelslag, sparbank, stiftelse, förening och annat samfund

ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Aktiebolag, andelslag, sparbank, stiftelse, förening och annat samfund Myndighetens anteckningar / ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Aktiebolag, andelslag, sparbank, stiftelse, förening och annat samfund Använd denna blankett för att anmäla en ändring eller nedläggning till

Läs mer

SEKRETESSBESKRIVNING registerbeskrivning punkter 1 8 Skriven: informationsdokument punkter 9 11 Uppdaterad

SEKRETESSBESKRIVNING registerbeskrivning punkter 1 8 Skriven: informationsdokument punkter 9 11 Uppdaterad 1 NEO Terveys OY SEKRETESSBESKRIVNING registerbeskrivning punkter 1 8 Skriven: 11.01.2011 informationsdokument punkter 9 11 Uppdaterad 01.01.2013 Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24 1. Registeransvarig

Läs mer

Hantering av personuppgifter inom MWA AB

Hantering av personuppgifter inom MWA AB Hantering av personuppgifter inom MWA AB 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur MWA AB hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig som Arbetar

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY ID06

INTEGRITETSPOLICY ID06 INTEGRITETSPOLICY ID06 1. INLEDNING ID06 AB ( ID06 ) värnar om din personliga integritet. Denna integritetspolicy förklarar hur vi samlar in och använder dina i anslutning till ID06-systemet. Den beskriver

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY VAD ÄR PERSONUPPGIFTER OCH VAD ÄR EN BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER?

INTEGRITETSPOLICY VAD ÄR PERSONUPPGIFTER OCH VAD ÄR EN BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER? INTEGRITETSPOLICY Vi på ConEra värnar om dig som kund, vilket bland annat innebär att vi hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. I denna integritetspolicy beskrivs

Läs mer

2.2 I utlottningen kan delta alla i Finland fast boende, 18 år fyllda personer (nedan Deltagare).

2.2 I utlottningen kan delta alla i Finland fast boende, 18 år fyllda personer (nedan Deltagare). Regler för utlottningen 1 Utlottningens arrangör 1.1 Utlottningen arrangeras av OP Andelslag (nedan Arrangören). 1.2 Den huvudsakliga arrangören är: OP Andelslag FO-nummer 0242522-1 Gebhardsplatsen 1,

Läs mer

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1(5)

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1(5) HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1(5) Utgivningsdatum/uppdaterad 2.2.2015 1. Registrets namn 2. Registerförare 3. Registeransvarig 4. Kontaktperson i registerärenden 5. Ändamål och grunder för behandling

Läs mer

STUDERANDEREGISTER/gymnasiestuderande (skoladministrationssystemet Primus inkl. Wilma)

STUDERANDEREGISTER/gymnasiestuderande (skoladministrationssystemet Primus inkl. Wilma) 1 uppdaterad 9.3.2015 STUDERANDEREGISTER/gymnasiestuderande (skoladministrationssystemet Primus inkl. Wilma) Registerbeskrivning i enlighet med 10 personuppgiftslagen (523/99) och information om behandling

Läs mer

Behandling av rättskipningsärenden vid förvaltningsdomstolen:

Behandling av rättskipningsärenden vid förvaltningsdomstolen: Vaasan hallinto-oikeus DATASKYDDSBESKRIVNING 21.5.2018 H 00118/18 EU:s allmänna dataskyddsförordning (679/2016) artikel 13 och 14 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG Vasa förvaltningsdomstol Postadress: PB 204,

Läs mer

ABAs policy för behandling av personuppgifter

ABAs policy för behandling av personuppgifter 2018-05-17 ABAs policy för behandling av personuppgifter Vi på ABA AB värnar om din integritet och eftersträvar en hög säkerhetsnivå. Du ska kunna känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter.

Läs mer

SLÄKTFORSKNING ENLIGT PERSONUPP- GIFTSLAGEN

SLÄKTFORSKNING ENLIGT PERSONUPP- GIFTSLAGEN DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ SLÄKTFORSKNING ENLIGT PERSONUPP- GIFTSLAGEN Uppdaterad 27.07.2010 www.tietosuoja.fi Innehåll 1. RÄTT ATT GRUNDA ETT REGISTER FÖR SLÄKTFORSKNING 2. VARIFRÅN FÅR MAN UPPGIFTER TILL

Läs mer

ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare

ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare Myndighetens anteckningar / ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare Använd denna blankett för att anmäla en ändring eller nedläggning till handelsregistret, stiftelseregistret, registret

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering Beslut Dnr 2009-01-12 786-2008 Kuoni Scandinavia AB Box 454 39 113 47 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering Datainspektionens

Läs mer

Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE

Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE EU:s dataskyddsförordning (EU) 2016/679, artiklarna 13 och 14 För att bank-, försäkrings- och värdepappersärenden ska kunna behandlas behöver FINE och de

Läs mer

GRABBARNA FLYTT SWEDEN AB PRIVACY POLICY

GRABBARNA FLYTT SWEDEN AB PRIVACY POLICY GRABBARNA FLYTT SWEDEN AB PRIVACY POLICY 1. INTRODUKTION Grabbarna Flytt Sweden Ab respekterar din integritet och skyddar dina personuppgifter. Med personuppgifter menas all information som kan identifiera

Läs mer

Din integritet är viktig för oss och vi vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss.

Din integritet är viktig för oss och vi vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Vauni AB Integritetspolicy Din integritet är viktig för oss och vi vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. I vår policy för behandling av personuppgifter beskrivs bland annat

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY Tikkurila Sverige AB

INTEGRITETSPOLICY Tikkurila Sverige AB INTEGRITETSPOLICY Tikkurila Sverige AB Om Tikkurila Sverige AB och denna integritetspolicy Behandling av dina personuppgifter Tikkurila Sverige AB, org.nr 556001-8300, Textilgatan 31, 120 86 Stockholm,

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen(523/1999) 10 ja 24 Datum för uppgörande

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen(523/1999) 10 ja 24 Datum för uppgörande Läs ifyllningsanvisningarna för ifyllandet av beskrivningen. Använd vid behov bilagor. DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen(523/1999) 10 ja 24 Datum för uppgörande 16.01.2017 1a Den registeransvarige

Läs mer

INFORMATIONSSYSTEMET FÖR MISSTÄNKTA

INFORMATIONSSYSTEMET FÖR MISSTÄNKTA Polisstyrelsen DATASKYDDSBESKRIVN 1 (5) ING Kombinerad register- och dataskyddsbeskrivning samt informationsdokument Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 Offentlighetslagen (621/1999) 18 Offentlighetsförordningen

Läs mer

GUSTAF FAGERBERG AB - INTEGRITETSPOLICY

GUSTAF FAGERBERG AB - INTEGRITETSPOLICY GUSTAF FAGERBERG AB - INTEGRITETSPOLICY Denna integritetspolicy beskriver hur Gustaf Fagerberg AB, org. nr. 556023-6407, Klangfärgsgatan 25-27, 426 52 Västra Frölunda ( Fagerberg ) behandlar dina personuppgifter.

Läs mer

Integritetspoliy 0700 Sverige AB

Integritetspoliy 0700 Sverige AB Integritetspoliy 0700 Sverige AB Vi samlar in 2 typer av data. Kunddata och trafikdata. Kunddata är uppgifter som är kopplat till er tjänst. Namn, adress, e-postadress, telefonnummer och personnummer.

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen(523/1999) 10 ja 24 Datum för uppgörande

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen(523/1999) 10 ja 24 Datum för uppgörande Läs ifyllningsanvisningarna för ifyllandet av beskrivningen. Använd vid behov bilagor. DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen(523/1999) 10 ja 24 Datum för uppgörande 25.5.2018 1a Den registeransvarige

Läs mer

1 Uppgifter som ska antecknas i en dokumentförteckning:

1 Uppgifter som ska antecknas i en dokumentförteckning: Registerbeskrivning 1 (2) 27.9.2013 Läs ifyllningsanvisningarna på sista sidan innan du fyller i registerbeskrivningen. Använd vid behov bilagor. 1. Den registeransvarige 2. Kontaktperson i ärenden angående

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING. Datum: EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14

DATASKYDDSBESKRIVNING. Datum: EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 DATASKYDDSBESKRIVNING Datum: 22.05.2018 EU:s allmänna dataskyddsförordning, artikel 13 och 14 1. Personuppgiftsansvarig Finavia Abp FO nummer: 2302570-2 Besökadress: Pilotvägen 3, 01530 VANDA Postadress:

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning över Työplus Oy:s klientuppgifter

Dataskyddsbeskrivning över Työplus Oy:s klientuppgifter Dataskyddsbeskrivning över Työplus Oy:s klientuppgifter Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 1. Registeransvarig Työplus Oy, FO nummer 2661818 3 Mariegatan 26, 67200 Karleby 2. Kontaktpersoner i ärenden

Läs mer

Anmälan om ändring av namntecknare till registret över religionssamfund

Anmälan om ändring av namntecknare till registret över religionssamfund Förenings- och stiftelseärenden Registret över religionssamfund Besöksadress: Arkadiagatan 6 A, HELSINGFORS Postadress: PB 1190, 00101 HELSINGFORS Telefon: 029 509 5959 Fax: 029 509 5328 Pohjola FI53 5000

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag 1 FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp

Läs mer