EXPLOATERINGSAVTAL avseende fastigheten Freden Större 11 och del av fastigheten Sundbyberg 2:30, Sundbyberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EXPLOATERINGSAVTAL avseende fastigheten Freden Större 11 och del av fastigheten Sundbyberg 2:30, Sundbyberg"

Transkript

1 1(7) Mellan Sundbybergs kommun, org. nr , nedan kallad Staden, och Wallenstam Freden Större 11 AB, org. nr , nedan kallad Exploatören, har denna dag träffats följande exploateringsavtal, nedan kallat Avtalet. EXPLOATERINGSAVTAL avseende fastigheten Freden Större 11 och del av fastigheten Sundbyberg 2:30, Sundbyberg 1 BAKGRUND 1.1 Detaljplan Detaljplanen, med plankarta med bestämmelser och planbeskrivning, har upprättats i samråd mellan Staden och Exploatören. Exploatören har upprättat förslag till bebyggelse. Utarbetat förslag till ny detaljplan upprättat i februari 2015, nedan kallad Detaljplanen, ska gälla som grund för exploateringen. Detaljplanens plankarta redovisas som bilaga 1. Detaljplanen avses antagas av kommunfullmäktige i samband med godkännande av Avtalet. Området markerat med rött i bilaga 1 kallas nedan för Fastigheten. 1.2 Markägande I Detaljplanen ingår följande fastigheter: Fastighet Freden Större 11 Del av Sundbyberg 2:30 Ägare Rissneleden 6 i Sundbyberg AB Sundbybergs kommun 2 MARKÖVERLÅTELSE OCH FASTIGHETSBILDNING MM 2.1 Marköverlåtelser Exploatören ska överlåta den mark inom fastigheten Freden Större 11 som i Detaljplanen är utlagd som allmän platsmark till Staden utan ersättning. För att reglera överlåtelse av marken har en överenskommelse om fastighetsreglering tecknats. Överenskommelsen redovisas i bilaga Fastighetsbildning Staden ska inom en månad efter undertecknandet av bilaga 2 ansöka om fastighetsbildning. Exploatören ska svara för samtliga kostnader som fastighetsbildningsförrättningen medför. 2.3 Servitut och ledningsrätter Exploatören medger Staden utan ersättning servitut för allmän gångtrafik inom område markerade med x i Detaljplanens plankarta, nedan kallat Servitutsområdet. Servitutet ska bildas genom lantmäteriförrättning och Exploatören ska svara för kostnaderna som förrättningen

2 2(7) medför, som grund till förrättningen ligger överenskommelsen i bilaga 2. Exploatören ansvarar för drift och underhåll av Servitutsområdet. Staden och Exploatören har tecknat ett nyttjanderättsavtal som redovisas i bilaga 3. Nyttjanderättsavtalet tecknas för att trygga allmänhetens rätt till passage genom befintlig byggnad inom Fastigheten. Exploatören förbinder sig att till förmån för Staden, eller den Staden sätter i sitt ställe, utan ersättning upplåta servituts- eller ledningsrätt för befintliga allmänna ledningar på kvartersmark inom Fastigheten. Exploatören medger att ovan angivna rättigheter får inskrivas som servitut i fastigheten eller läggas fast genom lantmäteriförrättning. Exploatören svarar för kostnader för bildande, omprövning och upphävande av servitut och ledningsrätter till följd av Exploatörens genomförande av Detaljplanen. 3 GENOMFÖRANDE AV EXPLOATERINGEN 3.1 Byggnader och anläggningar inom kvartersmark Exploatören ska inom Fastigheten låta uppföra bostads-, förskole- och centrumbebyggelse i enlighet med Detaljplanen. Exploatören ska påbörja sina arbeten enligt Avtalet senast Inför arbetena ska en tidplan för hela exploateringen upprättas. Tiderna i denna paragraf förutsätter att inget oförutsett inträddar som Exploatören inte kunde förutse vid undertecknadet av Avtalet. 3.2 Förskola Exploatören ska inom det område som markerats med blå begränsningslinje i bilaga 1 upplåta verksamhetsanpassade förskolelokaler till Staden omfattande cirka kvm till en marknadsmässig hyra för förskolelokaler i Sundbyberg. Förskolelokalerna ska vara utförda i enlighet med nybyggnadskrav för förskolelokaler enligt generellt lokalprogram för förskolor/skolor inom Sundbybergs stad daterat till 12 december Färdigutrustad förskolegård ska placeras i direkt anslutning till förskolelokalerna och den ska uppfylla Stadens gällande riktlinjer för förskolegårdar. 3.3 Utförandet av kommunala anläggningar Staden genomför utbyggnaden av allmänna anläggningar inom allmän platsmark som krävs för Detaljplanens genomförande. Stadens utbyggnad av allmänna anläggningar och Exploatörens utbyggnad av kvartersmarken ska samordnas. 3.4 Samordning Exploatören ska vid inflyttningen ha färdigställt den yttre miljön, i anslutning till respektive etapp, så att de boende för en acceptabel tillgänglighet till gator och parker.

3 3(7) Exploatören verkar för att kvartersmarken inom Fastigheten byggs ut i sådan ordningsföljd att inflyttande störs så lite som möjligt av pågående byggnation. 3.5 Gestaltningsprogram Staden och Exploatören har gemensamt tagit fram ett gestaltningsprogram, daterat till 5 februari 2015, för att säkerställa en gemensam bild av kvalitetskraven vad gäller mark och bebyggelse m.m. inom Fastigheten. Gestaltningsprogrammet ska fungera som riktlinje efter planskedet samt utgöra ett stöd vid kommande handläggning av bygglov. 3.6 Planläggnings- och utredningskostnader Planläggnings- och utredningskostnader regleras i enlighet med upprättat plankostnadsavtal. 3.7 Bygg- och informationskyltar Exploatören förbinder sig att utan kostnad för Staden kontinuerligt informera allmänheten med skyltar på minst en plats i lämplig anslutning till exploateringen om pågående projektering och byggnadsarbeten och där ange Stadens medverkande i projektet som del i utvecklingen av Sundbyberg. 3.8 Dagvatten Exploatören förbinder sig att exploateringen av Fastigheten ska ske på ett sådant sätt att dagvattenflödet från Fastigheten ej ökar jämfört med dagvattenflödet innan exploateringen. Exploatören förbinder sig, genom val av byggnadsmaterial, att inte förorena dagvattnet med tungmetaller eller andra miljögifter, samt att omhänderta detta dagvatten inom Fastigheten genom exempelvis infiltration. Exploatören ska utforma system och lösningar för hantering av dagvatten med utgångspunkt i framtaget gestaltningsprogram daterad till 5 februari 2015 samt i enlighet med Detaljplanen. Dagvattenlösningar ska utformas i samråd med och godkännas av Staden. 3.9 Vatten och avlopp Staden anvisar anslutningspunkter för vatten och avlopp i gatuplanets gräns till Fastigheten Avfallshantering Källsortering och annan hantering av avfall ska ske på sätt som kan godkännas enligt Stadens gällande regler vid tidpunkten för Exploatörens genomförande av Detaljplanen. Vid undertecknandet av detta exploateringsavtal gäller Föreskrifter om avfallshantering för Sundbybergs stad antagna av kommunfullmäktige 16 december 2013 samt God avfallshantering vid ny- och ombyggnation Sundbybergs stads riktlinjer antagna av stadsbyggnads- och miljönämnden den 11 november Omhändertagande av hushållssopor ska ske genom sopsugssystem med möjlighet till sortering i minst 2 fraktioner. Bebyggelsen ska projekteras i enlighet härmed och Exploatören ska svara för och bekosta anläggande och drift av sopsugssystemet. Systemets ledningar och övriga delar ska placeras inom kvartersmark. Lösningarna för hantering av avfall ska utformas i samråd med och godkännas av Staden.

4 4(7) 3.11 Ledningar och transformatorstation Exploatören har inför och under detaljplaneprocessen blivit väl bekant med de olika ledningar och motsvarande som finns och kommer att finnas inom och i anslutning till Fastigheten. Det gäller bland annat: Funktion Elkraft Fjärrvärme VA och dagvatten m.fl. Ledningsägare Vattenfall Norrenergi Norrvatten och Sundbybergs stad Utöver ovanstående kan ytterligare ledningar förekomma. Det åligger Exploatören att informera sig om befintliga ledningar och träffa överenskommelse med respektive ledningsägare etc. om de ändringar och flyttningar av ledningar, stationer etc. som erfordras för Detaljplanens genomförande med innebörd att Staden ej ska få något genomförandeansvar eller kostnader för detta. Placering av flyttade och nya ledningar, stationer etc. inom Stadens mark ska godkännas av Staden. Exploatören har samordningsansvar för alla arbeten enligt föregående stycken Buller Bebyggelsen ska utformas så att Detaljplanens bestämmelser om buller uppfylls. I enlighet med industribullerutredning daterad till 19 augusti 2014 kan det krävas att åtgärder vidtas på fastigheten Freden Mindre 2 för att uppfylla riktvärden för industribuller. Exploatören ansvarar för och bekostar eventuella erforderliga åtgärder Parkering Parkering för bilar och cyklar ska utföras inom kvartersmark så att Stadens vid tidpunkten för bygglov gällande parkeringsnorm uppnås Anpassning av allmänna anläggningar Om för genomförandet av bebyggelsen erfordras anpassning av övriga omgivande anläggningar inom allmän platsmark ska Exploatören ombesörja och bekosta detta efter redovisning för Staden och inhämtande av Staden medgivande i varje enskilt fall Övriga genomförandefrågor Vid genomförandet av Detaljplanen ska de byggnader som uppförs uppnår de krav på miljö och hälsa som ställs genom Boverkets Byggregler. Därmed säkras att Exploatören använder miljöanpassade material, metoder och utrustning så att slutprodukten blir energieffektiv, sunda hus och god miljö. Vid genomförandet av Detaljplanen ska en grönytefaktor i enlighet med Detaljplanens planbeskrivning uppnås. Bebyggelsen ska projekteras så att tillgängligheten blir god.

5 5(7) Exploatören ska följa senaste uppdaterade version av Stadens tekniska handbok vid Exploatörens arbeten, avstängningar och övriga åtgärder som berör Stadens allmänna platsmark. Exploatören förbinder sig att under hela byggnadstiden, med anledning av om- och utbyggnad enligt Avtalet, tillse att all trafik på omgivande gator och GC-vägar, kan fortgå på ett trafiksäkert och kapacitetsmässigt acceptabelt sätt. Exploatören ska i god tid lämna in en TA-plan (trafikanordningsplan) för Stadens godkännande. För disposition av offentlig plats i samband med byggetableringen m.m. ska ansökan ske till Citypolisens tillståndsenhet. För dispositionen utgår avgift enligt Stadens gällande taxa. Byggnadsarbetena ska bedrivas i sådan ordning och på så sätt att hinder och störningar i omgivningen undviks i möjligaste mån. Exploatören har samordningsansvar för berörda parters (ledningsägare mm) arbeten med samtliga åtagnaden enligt detta avtal. Bullrande åtgärder som pålning och sprängning får endast ske vardagar kl Före utförande av sprängning eller andra arbeten, som kan medföra skada på omgivande fastigheter ska Exploatören förrätta syn med berörda sakägare. Byggarbetsplatsen ska vara väl inhägnad. Exploatören svarar för att Fastigheten under utbyggnadstiden hålls i ett säkert och vårdat skick. 4 EXPLOATERINGSERSÄTTNINGAR FÖR ALLMÄN PLATSMARK Exploatören lämnar en exploateringsersättning på FEMTONMILJONER ( ) kronor som en delfinansiering av Stadens arbeten enligt 3.3. Ersättningen erläggs efter faktura från Staden. Enligt gällande lagstiftning utgår ej mervärdeskatt på exploateringsersättning. Om reglerna skulle ändras så att Staden ska erlägga mervärdeskatt så tillkommer mervärdeskatt på beloppet. 5 GATUKOSTNADER OCH ANSLUTNINGSAVGIFTER Efter Exploatörens fulla genomförande av Avtalet är ägare till Fastigheten befriad från gatukostnadsersättning enligt Detaljplanen. Detta gäller inte kostnader för framtida förbättringar av gator eller andra allmänna platser med därtill hörande anordningar. För anslutning till kommunens VA-system erlägger Exploatören anslutningsavgift enligt vid Stadens gällande taxa. Exploatören svarar för alla övriga kostnader för Fastigheten som till exempel kostnader för anslutning av el, fjärrvärme, sophantering mm.

6 6(7) 6 ÖVRIGA FRÅGOR 6.1 Överlåtelse av avtal Avtalet får ej utan Stadens skriftliga medgivande överlåtas på annan än bolag inom Wallenstamkoncernen. Vid överlåtelse av Avtalet ska Exploatören svara för att det görs förbehåll om att den nye ägaren till alla delar ska överta Exploatörens då kvarstående förpliktelser enligt Avtalet. Exploatören svarar gentemot Staden som för egen skuld för avtalets rätta fullgörande solidariskt med den som övertagit Avtalet. 6.2 Säkerhet Wallenstam AB åtar sig att fullgöra Exploatörens åtagande enligt Avtalet såsom för egen skuld. 6.3 Giltighets- och återgångsklausuler Avtalet förutsätter för sin giltighet - att Avtalet godkänns av kommunfullmäktige i Sundbyberg med beslut som vinner laga kraft, - att förslag till detaljplan antas med beslut som vinner laga kraft i huvudsaklig överensstämmelse med Detaljplanen. Om dessa giltighetsvillkor inte uppfylls senast inom två år från undertecknandet av Avtalet är Avtalet i dess helhet förfallet utan ersättningsskyldighet för någon av parterna. 6.3 Tvist Tvister om tillkomsten, tolkningen eller tillämpningen av Avtalet ska avgöras av allmän svensk domstol enligt gällande svensk rätt. Avtalet har upprättats i två likalydande exemplar varav de undertecknande har tagit var sitt. Sundbyberg den Stockholm den SUNDBYBERGS KOMMUN WALLENSTAM FREDEN STÖRRE 11 AB Jonas Nygren (S) Kommunstyrelsens ordförande

7 7(7) Borgen Wallenstam AB ( ) åtar sig att fullgöra Exploatörens åtagande enligt Avtalet så som för egen skuld. Stockholm den WALLENSTAM AB Bilagor 1 Detaljplanens plankarta och Fastigheten 2 Överenskommelse om fastighetsreglering och bildande av servitut 3 Nyttjanderättsavtal

EXPLOATERINGSAVTAL avseende fastigheten Bävern 2 och del av fastigheten Sundbyberg 2:17 i Sundbyberg

EXPLOATERINGSAVTAL avseende fastigheten Bävern 2 och del av fastigheten Sundbyberg 2:17 i Sundbyberg 1(7) Mellan Sundbybergs kommun, org. nr 212000-0175, nedan kallad Staden, och Fastighets AB Förvaltaren, org. nr 556050-2683, nedan kallad Exploatören, har denna dag träffats följande. EXPLOATERINGSAVTAL

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL avseende Orgeln 7 i Sundbyberg. 1.1 Markägande I detaljplan för fastigheten Orgeln 7 ingår följande fastigheter:

EXPLOATERINGSAVTAL avseende Orgeln 7 i Sundbyberg. 1.1 Markägande I detaljplan för fastigheten Orgeln 7 ingår följande fastigheter: 1(7) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och Fabege Orgelspelet AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556477-6317, nedan gemensamt kallade Parterna, har denna dag träffats

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Bakgrund

MARKANVISNINGSAVTAL. Bakgrund Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, Wallenstam Freden Större 11 AB org nr 556811-4176 och Guldmyran nr 14 BRF, org nr 769615-4397, nedan kallade Exploatören, har denna dag

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten. 2013-11-12 Sida 1 av 5 Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och Einar Mattsson Projekt AB, org nr 556628-1920, nedan kallad Exploatören, har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Öresundskastellet Fastighets AB, org.nr 556978-8788, nedan kallad Fastighetsägaren, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom fastigheten Gustavsberg 1:192 i Gustavsberg, Värmdö kommun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Trygghetsboende vid Björkbacken Följande avtal om exploatering av delar av fastigheterna Bollmora 2:588 och 2:1 i Tyresö kommun har träffats mellan kommunen och exploatören. Kommunen

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Utkast 2015-08-21 1(9)

Utkast 2015-08-21 1(9) Utkast 2015-08-21 1(9) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och Einar Mattsson Projekt AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556628-1920, nedan gemensamt kallade Parterna,

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar.

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar. Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Bo i Väsby AB, org.nr 556887-4399, nedan kallad Exploatören, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL om genomförande av ett

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1 Bilaga 2 1 (7) Mellan Danderyds kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och NYAB UNÄT Stocksunds Fastighetsutveckling AB (org.nr. 556990-9715), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar

Läs mer

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Rörabhuset AB, org.nr 556478-5953, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende detaljplaneändring inom ett

Läs mer

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun.

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun. Mellan Gnesta kommun, org nr 212000-2965, Västra storgatan 15, 646 80 Gnesta, ( Kommunen ), och XXXXXXXXX, org nr: xxxxxxxxxx, med adress xxxxxxxxxxxxx, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun RIKTLINJER Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun Dnr 2015/925. Antagna av kommunfullmäktige 2015-01-25. INNEHÅLL 1. Inledning Lagtext sid 2 2. Riktlinjerna Vad är ett exploateringsavtal?

Läs mer

1. BAKGRUND OCH SYFTE

1. BAKGRUND OCH SYFTE 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och NCC Boende AB, org nr 556726-4121, nedan kallad NCC Boende och NCC Roads AB, org nr 556034-5174, nedan kallad NCC Roads, har träffats

Läs mer

KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun

KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Antagandehandling Januari 2012 Normalt planförfarande (PBL 1987:10) KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl.

EXPLOATERINGSAVTAL. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl. Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Del av Mellansjö (3:4 m.fl.) Berörda fastigheter: Mellansjö 3:4 m.fl. Parter:, Armada Kommunfastigheter AB samt Österåkersvatten AB Utkast 2016-05-10

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun Genomförandebeskrivning samrådshandling 2012-05-22 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de

Läs mer

Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44, 1:45 och Hällby 18:2

Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44, 1:45 och Hällby 18:2 Kommunstyrelsen 2018-10-30 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2018:416 Marcus Wahlström 016-710 78 36 1 (2) Kommunstyrelsen Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44, 1:45 och Hällby

Läs mer

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland Antagandehandling Detaljplan för HALLERNA ETAPP II Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering Uppdragsnummer: 215 550 2 1 INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN 1 (11)

DANDERYDS KOMMUN 1 (11) 1 (11) Mellan Danderyds kommun (org. nr. 212000 0126), genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Bostadsrättsföreningen Skeppsviken (org. nr. 769631-9404), nedan kallad Exploatören, samt Alm

Läs mer

Upprättat (10)

Upprättat (10) Upprättat 2016-02-19 1(10) Mellan å ena sidan Sundbybergs kommun, org nr 212000-0175, nedan kallad Staden, och å andra sidan Besqab Mark AB, org nr 556347-6851, nedan kallat Ny exploatör, samt Vasakronan

Läs mer

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L Dnr: 2015 KSM 0669 Mellan Tyresö kommun (org.nr. 212000-0092), ( Kommunen ), och Riksbyggen ekonomisk förening (org.nr.702001-7781), 106 18 Stockholm ( Bolaget ), har nedan träffats följande M A R K A

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

Härnevi Fastighets AB (org nr ), c/o TryggHem Bostads AB, Sturegatan 32, STOCKHOLM, nedan kallad Bolaget, har träffats följande

Härnevi Fastighets AB (org nr ), c/o TryggHem Bostads AB, Sturegatan 32, STOCKHOLM, nedan kallad Bolaget, har träffats följande Mellan Upplands-Bro kommun (org nr 212000-0100), 196 81 KUNGSÄNGEN, nedan kallad Kommunen och Härnevi Fastighets AB (org nr 556943-8517), c/o TryggHem Bostads AB, Sturegatan 32, 114 36 STOCKHOLM, nedan

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST)

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Bilaga 4 EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Mellan Södertälje kommun (org nr 212000-0159), nedan kallad kommunen, och... (org nr...), nedan kallad exploatören, har följande avtal träffats om exploatering av del

Läs mer

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby Missiv 1(2) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2016-10-20 KS/2015:236 Handläggare Hanna Hammarlund Tfn 0142-851 34 Kommunstyrelsen Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige Exploateringsavtal Riktlinjer i Leksands kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2015-09-21 113 0 Mål Riktlinjerna ska bidra till transparens och ökad tydlighet som medverkar till att en mångfald av aktörer/exploatörer

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-12-20 143 Namn:Hanna Hammarlund Datum: 2016-11-02 Kommunstyrelsens förvaltning Utgångspunkter I Mjölby kommun tecknas

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL avseende del av fastigheten Sundbyberg 2:17 vid Kyrkogatan/Tulegatan i Sundbybergs kommun.

MARKANVISNINGSAVTAL avseende del av fastigheten Sundbyberg 2:17 vid Kyrkogatan/Tulegatan i Sundbybergs kommun. Mellan Sundbybergs kommun, org. nr 212000-0175, nedan kallat Staden och Näckström Fastigheter AB, org. nr 556556-5248, nedan kallat Exploatören har träffats följande Markanvisningsavtal. Staden och Exploatören

Läs mer

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-0-04 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Detaljplan för Myggenäs 12: samt del av 12:19 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Kv. Hjulet m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2012-12-21 Reviderad 2013-05-21 1. INLEDNING Detaljplanens syfte är att möjliggöra

Läs mer

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget KF 17:1 KF 17:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Mark- och exploateringsenheten Handläggare Stina Norrbom 0152-293 59 Kommunfullmäktige Dnr KS/2016:738-254 2016-12-19 1/2 Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom del av fastigheten Hälsinggården 24:1 i Falun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl BOSTÄDER VID HEMBYGDSVÄGEN Bollebygds Kommun, Västra Götalands län Antagandehandling 2006-09-07 Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl. BOSTÄDER

Läs mer

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen.

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen. Godkännande/antagandehandling Upprättad oktober 2010 Detaljplan för SIGMA i Vilunda i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska

Läs mer

Detaljplan för del av Habo Bränninge 1:2 m fl Västra Solhöjden och Södra Bränninge

Detaljplan för del av Habo Bränninge 1:2 m fl Västra Solhöjden och Södra Bränninge Detaljplan för del av Habo Bränninge 1:2 m fl Västra Solhöjden och Södra Bränninge - genomförandebeskrivning Antagandehandling Antagen 2012-09-27 September 2012 Laga kraft 2012-10-22 Genomförandetid utgår

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2008-08-11 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.INLEDNING

Läs mer

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Antagandehandling 2010-03-08 Detaljplan för WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Tjörns kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 991 233 002 INNEHÅLL

Läs mer

2.1 Överenskommelse om fastighetsreglering Bolaget ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna.

2.1 Överenskommelse om fastighetsreglering Bolaget ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna. 1 (8) Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och AB Stockholmshem (org.nr. 556035-9555), nedan kallad Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan

Läs mer

2.1 Överenskommelse om fastighetsbildning Exploatören ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna.

2.1 Överenskommelse om fastighetsbildning Exploatören ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna. 1 (7) Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Stena Fastigheter Västberga KB (org.nr. 969670-2753), nedan kallad Exploatören, har under de förutsättningar som

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Getabrohult 1:9 m fl GRÖNKULLEN Bollebygds Kommun, Västra Götalands län Antagandehandling 2006-08-29 Detaljplan för Getabrohult 1:9 m fl, GRÖNKULLEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för 1 Riktlinjer för Utgångspunkter och mål Utgångspunkter I Söderköpings kommun tecknas och plankostnadsavtal mellan kommunen och en byggherre eller en fastighetsägare i samband med detaljplaneläggning

Läs mer

Tillägg till exploateringsavtal för Strängnäs-Lundby 7:79

Tillägg till exploateringsavtal för Strängnäs-Lundby 7:79 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2018:466-251 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-05 1/3 Handläggare Jörgen Altin Tillägg till exploateringsavtal för Strängnäs-Lundby 7:79 Förslag till

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL I SÖLVESBORG KOMMUN

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL I SÖLVESBORG KOMMUN RIKTLINJER Sid 1 (9) RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL I SÖLVESBORG KOMMUN Sölvesborgs kommun, upprättad 2015-12-14, KF 153/2015 Vad är ett exploateringsavtal? Ett exploateringsavtal är ett avtal för genomförande

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Bilaga 1

MARKANVISNINGSAVTAL. Bilaga 1 Bilaga 1 Mellan Värmdö kommun, org nr 212000-0035, 134 81 Gustavsberg, ( Kommunen ), och Företaget, org nr xxxxxx-xxxx, adress, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL avseende upplåtelse

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av KF 2017-09-13 67 RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 4 1.1 Syfte...4 1.2 Utgångspunkt för exploateringsavtal...4 2. RIKTLINJER

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Östra Frestaby i Fresta i Upplands Väsby kommun

Östra Frestaby i Fresta i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Östra Frestaby i Fresta i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Kommunstyrelsen. Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44 och 1:45 samt Hällby 18:2

Kommunstyrelsen. Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44 och 1:45 samt Hällby 18:2 Kommunstyrelsen 2018-05-07 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2018:235 Marcus Wahlström 016-710 78 36 1 (2) Kommunstyrelsen Exploateringsavtal Hällby-Ökna 1:46, 1:44 och 1:45 samt Hällby

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga åtgärder som

Läs mer

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering DNR 12SPN/0117 Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering Parter: Värmdö kommun (org.nr 212000-0035) såsom lagfaren ägare till fastigheten Fågelvik 1:274 i Värmdö kommun, nedan kallad kommunen.

Läs mer

Planförfarande Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande.

Planförfarande Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande. Samrådshandling Detaljplan för Eds Allé GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN DETTA ÄR ETT UTKAST TILL MARKANVISNINGSAVTAL. FÖRÄNDRINGAR KAN KOMMA ATT SKE DÅ DET FAKTISKA AVTALET TAS FRAM MELLAN KOMMUNEN OCH BOLAGET. 1 Parter Sollentuna kommun (org.nr. 212000-0134), nedan kallad

Läs mer

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2019/230 Exploateringschef 2019-04-02 Kommunstyrelsen Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun Beslutade av Kommunfullmäktige 17 september 2018 Dokumentnamn Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun Diarienummer Berörd verksamhet KSN-2018-1131

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för exploateringsavtal 1 Bakgrund 3 1.1 Syfte 3 1.2 Kommunens organisation 3 1.3 Kommunala avtal 3 2 Tillvägagångssätt 4 2.1 Detaljplaneläggning 4 2.2 Exploateringsavtal 4 3 Exploatering 4 3.1

Läs mer

Detaljplan för bostadsbebyggelse invid Rissne gård (Sadelmakaren 1 mfl, Rissneleden ) i Sundbyberg

Detaljplan för bostadsbebyggelse invid Rissne gård (Sadelmakaren 1 mfl, Rissneleden ) i Sundbyberg STADSLEDNINGSKONTORET 2015-10-14 HENRIK NORDSTRÖM DNR KS-0042/2015 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för bostadsbebyggelse invid Rissne gård (Sadelmakaren 1 mfl, Rissneleden 105-111)

Läs mer

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G 2009-05-28 Genomförandebeskrivning: Drivbänken FABO (Utställningshandling) 1(5) U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för del av Kv Drivbänken (f.d. Möllevägsskolan) Falkenbergs kommun Hallands

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

E X P L O A T E R I N G S A V T A L. Säbyvikens marina. Berörda fastigheter: Rydboholm 2:1. Parter: Österåkers kommun och Wasatornet AB.

E X P L O A T E R I N G S A V T A L. Säbyvikens marina. Berörda fastigheter: Rydboholm 2:1. Parter: Österåkers kommun och Wasatornet AB. E X P L O A T E R I N G S A V T A L Säbyvikens marina Berörda fastigheter: Rydboholm 2:1 Parter: Österåkers kommun och Wasatornet AB 2016 Bilagor: Bilaga 2.1 Bilaga 2.2 Bilaga 2.3 Bilaga 6.1 Planeringsavtal,

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé.

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé. Antagandehandling enligt PBL 1987:10 uppr. aug 2012 rev. maj 2013 Detaljplan för Eds Allé GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Antagandehandling 2006-11-06 Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering

Läs mer

TILLÄGG TILL RAMAVTAL FÖR ÄLTA CENTRUM

TILLÄGG TILL RAMAVTAL FÖR ÄLTA CENTRUM 1 Mellan Nacka kommun, org.nr 212000-0167, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Wallenstam AB, adress 401 84 Göteborg, org. Nr 556072-1523, nedan kallad Wallenstam, träffas följande TILLÄGG

Läs mer

AVTAL OM ÖVERLÅTELSE AV EXPLOATERINGSAVTAL avseende södra delen av Västra Brotorp, Sundbyberg. Vasakronan Fastigheter AB

AVTAL OM ÖVERLÅTELSE AV EXPLOATERINGSAVTAL avseende södra delen av Västra Brotorp, Sundbyberg. Vasakronan Fastigheter AB 1(10) Mellan å ena sidan Sundbybergs kommun, org nr 212000-0175, nedan kallad Staden, och å andra sidan Bostaden Västra Brotorp Sundbyberg AB, org.nr 556992-1850, nedan kallat Ny exploatör, samt Vasakronan

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2009-00533-54 Torbjörn Johansson 2012-08-28 Tfn 08-508 273 52 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal.

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. AVTAL Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21 1/7 EXPLOATERINGSAVTAL Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. Parter Strängnäs kommun,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd.

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att låta de framtagna riktlinjerna för exploateringsavtal gå ut på samråd. TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-12 Kommunstyrelsen Oscar Olsson Samhällsplanerare 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se exploateringsavtal KS/2015:450 Riktlinjer för Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(5) ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 29 april 2008 Laga kraft 7 april 2011 2008-03-04 Diarienummer KS 2007:245 Detaljplan för BOSTÄDER NORR OM RIDDAR TURES VÄG GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL MED MARKÖVERLÅTELSE AVSEENDE FASTIGHETERNA SICKLAÖN 40:12 OCH 83:22

EXPLOATERINGSAVTAL MED MARKÖVERLÅTELSE AVSEENDE FASTIGHETERNA SICKLAÖN 40:12 OCH 83:22 Mellan Nacka kommun, org.nr. 212000 0167 (Kommunen), och Sickla Industrifastigheter KB (org.nr. 916616 1720), (Exploatören), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL

Läs mer

Inför fortsatt planering ska parternas åtaganden gentemot varandra regleras avseende kommande exploatering.

Inför fortsatt planering ska parternas åtaganden gentemot varandra regleras avseende kommande exploatering. Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Vatthagen Fastighets AB, org.nr 556491-1377, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende detaljplaneändring

Läs mer

1(7) Riktlinjer för exploateringsavtal. Styrdokument

1(7) Riktlinjer för exploateringsavtal. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-01-30 9 Dokumentansvarig Verksamhetschef Samhällsbyggnad Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4

Läs mer

Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB

Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-02-06 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20 Antagandehandling Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl, Västra Götalands län 2008-11-20 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 1415001 2 (7) INLEDNING En genomförandebeskrivning redovisar

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 [6] 2011-10-24 Plannummer: 53-31 Referens Kristofer Uddén DETALJPLAN FÖR Tornet 4 m.m. (f.d. Tornbergsskolans tomt) Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING BOTKYRKA KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN Sektorn för Samhällsbyggnad Utställningshandling 3 November 2015 DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN Genomförandebeskrivning ORGANISATORISKA

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markexploatering och hur byggherrar och fastighetsägare som vill delta i markexploatering ska göra i

Läs mer

Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95

Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2014/95 2014-02-27 Kommunstyrelsen Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal Fastställd av kommunfullmäktige , 60

Riktlinjer för exploateringsavtal Fastställd av kommunfullmäktige , 60 Riktlinjer för exploateringsavtal Fastställd av kommunfullmäktige 2017-04-06, 60 SÄTERS KOMMUN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Riktlinjer för exploateringsavtal... 4 Syfte... 4 Exploateringsavtal...

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom Utby 3:25 mfl. Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Detaljplan för bostäder inom Utby 3:25 mfl. Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Normalt planförfarande, PBL (1987:10) Antagande 2016-03-07 Laga kraft 2017-02-20 Detaljplan för bostäder inom Utby 3:25 mfl. Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer