Bygg- och miljöförvaltningens förslag till miljö- och bygglovsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bygg- och miljöförvaltningens förslag till miljö- och bygglovsnämnden"

Transkript

1 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Miljö- och bygglovsnämnden Mbn dnr PL, All Detaljplan för handel vid Nettovägen (f d Kodak), fastigheterna Veddesta 2:18 och 2:83 och del av fastigheten Veddesta 2:1 Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till miljö- och bygglovsnämnden 1 Miljö- och bygglovsnämnden antar Miljö- och hälsoskydds- och bygglovavdelningarnas gemensamma yttrande som sitt eget. 2 Ärendet förklaras omedelbart justerat. Ärendet i korthet Miljö- och bygglovsnämnden framhåller att delar av marken kan behöva saneras från bl.a. cyanid före bebyggelse samt att dagvatten i så stor utsträckning som möjligt ska renas och infiltreras i det skogsområde som ligger närmast järnvägen. Trafiklösningen måste utformas på ett annat sätt, så att framkomligheten för bussoch biltrafik inte påverkas negativt. Vidare nämner nämnden att tomten också är mycket lämplig för hightech företag med processer som pågår dygnet runt. Handlingar 1 Bygg- och miljöförvaltningens tjänsteskrivelse, Inbjudan till samråd för förslag till detaljplan för handel inklusive dagligvaror vid Nettovägen, Planbeskrivning, samrådshandling handel vid Nettovägen daterad Handelsutredning med konsekvenser av etablering av 6000 m2 dagligvaror, Nordplan AB, Plankarta med bestämmelser, Nettovägen 6 Illustrationskarta Nettovägen 7 Genomförandebeskrivning Nettovägen Bakgrund Miljö- och bygglovnämnden har bjudits in till samråd för förslag till detaljplan för handel inklusive dagligvaror vid Nettovägen, fastigheterna Veddesta 2:18, 2:83 samt 2:1 i Veddesta industriområde. Programsamrådet pågår 22 mars t.o.m. 26 april 2010 (nämnden har dock fått utsträckt remisstid till den 28 april). 08b Detaljplan för handel vid Nettovägen (fd Kodak).doc Bygg- och miljöförvaltningen Besöksadress: Riddarplatsen 5, 10 tr Miljö- och hälsoskyddsavdelningen Postadress: JÄRFÄLLA Mattias Göransson, miljöinspektör Telefon växel: Telefon: (direkt) E-post: miljo.bygglovsnamnden@jarfalla.se Webbplats: Fax: Organisationsnummer: Postgiro: Bankgiro:

2 (5) Yttrande Hushållning med mark och vatten Miljöbalken säger att mark, vatten och fysisk miljö i övrigt ska används så att en från ekologisk, social, kulturell och samhällsekonomisk synpunkt långsiktigt god hushållning tryggas. Den som driver eller planerar att driva en verksamhet ska välja den plats som är lämpligast för ändamålet samt i förebyggande syfte använda bästa möjliga teknik för att minimera påverkan på människors hälsa och miljön. Enligt länets miljömål, miljömålet God bebyggd miljö ska fysisk planering och samhällsbyggande senast år 2010 grundas på program och strategier för bl.a. hur ett varierat utbud av bostäder, arbetsplatser, service och kultur kan åstadkommas så att bilanvändningen kan minska och förutsättningarna för miljöanpassade och resurssnåla transporter förbättras. Markanvändning och lokalisering I kommunens översiktsplan och i gällande detaljplan är området avsett för verksamheter, inte handelsändamål. Den är väl lämpad för t.ex. hightech företag med processer som pågår dygnet runt eftersom den ligger långt från bostäder och nära primära transportleder, även för farligt gods. Handel är generellt möjlig att lokalisera närmare bostäder eftersom den stör mindre, jmf handelsplatsen där bostäder har byggts bakom både Ikea och Plantagen. För att hushålla med mark samt minimera transporter och miljöpåverkan bör dagligvaruhandel lokaliseras nära bostadsområden och kollektivtrafik. Den bidrar då till en sammanhållen centrumbebyggelse där många människor kan nå centrum till fots och det finns underlag för attraktiv spårbunden kollektivtrafik. Planförslaget medger sammanlagt m 2 dagligvaruhandel. Den handelsutredning som föregått planuppdraget har utrett miljökonsekvenserna för en mindre etablering om m 2. Det är därför inte möjligt att göra en miljömässig bedömning av planförslaget utan att genomföra ytterligare utredning baserad på föreslagen storlek. Grund- och dagvatten Hela tomten ligger inom Bällstaåns avrinningsområde. Kommunen arbetar för närvarande med att restaurera ån för att öka den biologiska mångfalden och dess värde för rekreation. Det är därför mycket viktigt att höga vattenflöden vid t.ex. kraftiga regn kan jämnas ut samt att allt dagvatten från hårdgjorda ytor renas innan det rinner ut i ån. För att hushålla med grundvattnet bör detta infiltreras lokalt, även om de markföroreningar som finns försvårar infiltration på delar av själva tomten. Av samma skäl bör vinterns snö kunna läggas upp på ytor inom området som inte är hårdgjorda.

3 (5) Dagvattenlösningen ska utföras så att huvuddelen av dagvattnet infiltreras i skogsmarken mellan planområdet och järnvägen (enligt alternativ ett i dagvattenutredningen) samt kompletteras med lokala upplagsytor för den snö (enligt det förslag som finns i dagvattenutredningen). Enligt nämndens uppfattning är den lösning som presenteras i alternativ två i dagvattenutredningen inte förenligt med miljöbalken eftersom bästa möjliga teknik för att minimera miljöpåverkan inte används då en stor del av dagvattnet inte infiltreras lokalt utan släpps direkt på kommunens dagvattennät. Direkt miljöpåverkan Bil- och kollektivtrafik Planförslaget bidrar inte till att kommunen når uppsatta miljömål om att skapa förutsättningar för miljöanpassade och resurssnåla transporter samt att öka antalet resor med kollektivtrafik eller cykel och ett minskat bilanvändande. En handelsetablering av denna storlek vid Nettovägen kommer att försvåra den utveckling av högkvalitativ kollektivtrafik som behövs för att vi ska kunna minska samhällets transporter och energianvändning. Planområdet ligger vid Viksjöleden och Nettovägen/Veddestavägen som idag är viktiga stråk för busstrafik från Jakobsberg, Barkarby och Viksjö (med bl.a. stombussar) samt för biltrafik från Viksjö och Barkarby/Skälby. Den trafiklösning som förordas i planbeskrivningen leder till ökade framkomlighetsproblem för både bil- och busstrafik på Viksjöleden och angränsande vägar. Förlängda restider i kollektivtrafiken leder till att den blir mindre attraktiv. Längre bilköer leder till ökade avgasutsläpp och kan medföra att trafik väljer andra vägar, t.ex. Skälbyvägen/Ekvägen istället för Växthusvägens förlängning/järfällavägen/viksjöleden. Idag finns den enda befintliga busshållplatsen på Nettovägen, långt från de planerade butiksentréerna. Om man vill få besökare att åka buss behöver detta ses över. Inne på området är det viktigt att gatunätet utformas så att söktrafik och köbildning minimeras. Det går att begränsa mängden biltrafik på både lång och kort sikt om man kan etablera en stormarknad närheten av en stadsdel med tät bostadsbebyggelse, där den tillsammans med bostäderna och annan handel kan bilda ett tillräckligt underlag för att kunna bygga ut goda kollektivtrafikförbindelser för boende och besökare. Trafiklösningen måste utformas så att framkomligheten för buss- och biltrafik inte påverkas negativt. Eftersom varje ombyggnad av gaturummet medför stora trafikstörningar är det viktigt att berörda vägar redan från början anpassas till den största möjliga trafikström som kan uppstå som redan från början följd av etableringen. Om köer ändå bedöms uppstå bör särskilda bussfiler anläggas för att inte bussarna ska fastna i köerna.

4 (5) Det bör om möjligt anges i planen att fastighetsägaren ska bekosta flytt av befintlig busshållplats på Nettovägen under planens genomförandetid om SL så önskar. Om möjligt bör planen reglera utformningen av det interna gatunätet så att söktrafik minimeras och köbildning undviks, t.ex. genom att tillräcklig plats finns för väntande fordon vid in- och utfarter och genom att anländande trafik tar en annan väg än de som lämnar området. Av samma skäl bör torghandel bara tillåtas vid området närmast entréerna. Markföroreningar Förorenad mark finns inom planområdet. Bland annat har man som fyllning använt ett mörkt material som kan vara aska från Lövsta sopförbränningsstation när Kodaks fabrik byggdes. När sådant material påträffas vid grävarbeten ska det tas bort och återfyllnad ske med rena massor. Grundvattnet är förorenat med bl.a. cyanid från en okänd föroreningskälla. Cyanid har använts i processen på Kodak men eftersom det har hittats i relativt höga koncentrationer långt från sannolika föroreningskällor måste ytterligare undersökningar göras för att ta reda på varifrån cyaniden läcker. Koncentrerade föroreningar av Cyanid ska saneras bort innan tomten bebyggs. Marksanering ska hanteras enligt miljöbalkens regler inom ramen för miljö- och bygglovsnämnden tillsynsverksamhet. För tydlighetens skull bör det dock framgå av planen att marken ska undersökas och saneras enligt vad miljö- och bygglovsnämnden bestämmer samt att uppgrävda förorenade massor inte får återfyllas nämndens godkännande. Byggnadernas utformning Det är positivt att planbestämmelserna ställer krav på att särskild omsorg ska ägnas byggnadernas utformning och att detta följs upp med ett gestaltningsprogram. Bebyggelsens utformning enligt förslaget med bildillustrationer bedöms som god. Bygglovenheten anser att det är bra om byggnaderna visar en enhetlig och sammanhållen exteriör och att respektive varumärke får lov att underordna sig denna yttre utformning. Vi anser att en sådan samstämmighet i gestaltningen inte behöver hamna i konflikt med respektive näringsidkares identitetskoncept, utan kanske till och med kan verka förstärkande med ett ökat annonsvärde som resultat. I gestaltningsprogrammet ges exempel på lastintagen mot Nettovägen. I praktiken blir det lätt skräpigt och belamrat med förpackningsmaterial på sådana ställen. Det bör därför studeras vidare hur man ännu bättre kan utforma inlastningarna så att de ger ett bra intryck ut mot den allmänna gatan.

5 (5) Kommunens skyltprogram bör gälla parallellt med gestaltningsprogrammet. Karin Seleborg miljöchef Marika Jegreús bygglovchef Mattias Göransson miljöinspektör Niklas Nyström bygglovinspektör Expedieras Planavdelningen

KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2011-11-08

KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2011-11-08 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2011-11-08 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 8 november 2011, kl 18.00 Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr,

Läs mer

Välkommen till lunchrummet på plan 8, kl. 17.00, där det serveras mat och dryck före sammanträdet.

Välkommen till lunchrummet på plan 8, kl. 17.00, där det serveras mat och dryck före sammanträdet. Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Johan Malm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) 2015-05-27 Miljö- och bygglovsnämnden Onsdagen den 3 juni 2015, kl. 18.00 Veddestarummet, 9 tr, Riddarplatsen 5, Posthuset,

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/ Diarienummer BN 2005/0279 214 Detaljplan för OLOF MARKUSGÅRDEN Del av fastigheten Mark Näktergalen 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-06-03 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Emilia Hammer 2016-11-02 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 9 november 2016 Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd Remiss

Läs mer

Yttrande över detaljplan för Årsta torg, samråd

Yttrande över detaljplan för Årsta torg, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Emilia Hammer 2016-08-10 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 17 augusti 2016 Yttrande över detaljplan för Årsta torg, samråd Remiss från

Läs mer

2012-05-14. Miljö- och bygglovsnämnden. Dnr 2011-575. Bygg- och miljöförvaltningens förslag

2012-05-14. Miljö- och bygglovsnämnden. Dnr 2011-575. Bygg- och miljöförvaltningens förslag TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-05-14 Miljö- och bygglovsnämnden Dnr 2011-575 Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag Miljö- och bygglovsnämnden förbjuder Skanska Asfalt och Betong AB, med

Läs mer

Dnr Ten 2009/276 Dnr Kst 2009/117 Detaljplan för Mälarbanan, Barkarby Kallhäll, fastigheterna Barkarby 2:3 m. fl., Järfälla kommun - yttrande

Dnr Ten 2009/276 Dnr Kst 2009/117 Detaljplan för Mälarbanan, Barkarby Kallhäll, fastigheterna Barkarby 2:3 m. fl., Järfälla kommun - yttrande TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-02-10 Tekniska nämnden Dnr Ten 2009/276 Dnr Kst 2009/117 Detaljplan för Mälarbanan, Barkarby Kallhäll, fastigheterna Barkarby 2:3 m. fl., Järfälla kommun - yttrande Förslag

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Gudmundrå församling Kramfors kommun Ändrad användning, från småindustri till bostäder och verksamhet Standardförfarande Dnr Mob-2017-1340 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

1 Dnr Mbn KON Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen

1 Dnr Mbn KON Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Emma Ekelund 2017-12-05 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 19 december 2017, kl. 18.00 Veddestarummet, Posthuset, Riddarplatsen

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Tove Nilsson rev

Tove Nilsson rev KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Tove Nilsson 2018-11-08 rev. 2018-11-13 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 20 november 2018, kl. 18.00 Veddestarummet, Posthuset, Riddarplatsen 5 Justering Torsdag

Läs mer

Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning)

Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning) 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-07 Samhällsbyggnadskontoret Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning) Dnr: 2015-02488-214 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan.

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan. Samrådshandling Oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Hindås 1:539 Återvinningsstation vid Hindås station Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är

Läs mer

1 Dnr Mbn KON Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen

1 Dnr Mbn KON Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Emma Jacobsson 2017-04-12 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 25 april 2017, kl.18.00 Veddestarummet, Posthuset, Riddarplatsen

Läs mer

NETTOVÄGEN fastigheterna Veddesta 2:18 och 2:83, Järfälla kommun

NETTOVÄGEN fastigheterna Veddesta 2:18 och 2:83, Järfälla kommun 2013-05-24 1 (6) Kst 2012/290 Detaljplan för NETTOVÄGEN fastigheterna Veddesta 2:18 och 2:83, Järfälla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslaget har varit utsänt på samråd under tiden 13 mars 10 april 2013.

Läs mer

Behovsbedömning detaljplan för Späckhuggaren 1

Behovsbedömning detaljplan för Späckhuggaren 1 1 [5] Referens David Ekberg detaljplan för Späckhuggaren 1 Orenteringskarta över området en av detaljplan för Späckhuggaren 1 är framtagen som ett underlag inför plansamrådet. Ett syfte med behovsbedömningen

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2014-08-25 Dnr KS2013/307 1(7) Detaljplan för Rymningen 15:25 med flera Enköpings kommun - enkelt planförfarande Antagen 200X-XX-XX Laga kraft 200X-XX-XX PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Utställning fördjupad översiktsplan för Karby och Brottby

Utställning fördjupad översiktsplan för Karby och Brottby 1 (3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Matilda Rehn Tillväxt- och regionplanenämnden Utställning fördjupad översiktsplan för Karby och Brottby Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har beretts möjligheten

Läs mer

2013-09-17. Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 1 oktober 2013, kl. 18.00 Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr, Jakobsberg

2013-09-17. Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 1 oktober 2013, kl. 18.00 Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr, Jakobsberg Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Johan Malm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2013-09-17 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 1 oktober 2013, kl. 18.00 Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr,

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 27 november 2012 kl Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr, Jakobsberg

Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 27 november 2012 kl Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr, Jakobsberg Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Johan Malm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2012-11-27 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 27 november 2012 kl. 18.00 Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr,

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling Datum 2013-10-14 1 (7) Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress

Läs mer

(15) Detaljplan för HANDEL VID NETTOVÄGEN fastigheterna Veddesta 2:18, 2:83 och 2:1, Järfälla kommun

(15) Detaljplan för HANDEL VID NETTOVÄGEN fastigheterna Veddesta 2:18, 2:83 och 2:1, Järfälla kommun 2010-09-23 1 (15) Dnr Kst 2009/262 Detaljplan för HANDEL VID NETTOVÄGEN fastigheterna Veddesta 2:18, 2:83 och 2:1, Järfälla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Förslag till detaljplan har varit utsänt på samråd

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Behovsbedömning detaljplan för vård- och ett äldreboende samt förskola på fastigheten Ensta 1:65.

Behovsbedömning detaljplan för vård- och ett äldreboende samt förskola på fastigheten Ensta 1:65. 1 [6] Referens David Ekberg detaljplan för vård- och ett äldreboende samt förskola på fastigheten Ensta 1:65. Orenteringskarta över området en av detaljplan för vård- och ett äldreboende samt förskola

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun. Ädp 865 Diarienummer: 2018.0407 Laga kraft: 2018-11-30 PLANBESKRIVNING Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun. Förenklat planförfarande

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 26 februari 2013 kl Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr, Jakobsberg

Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 26 februari 2013 kl Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr, Jakobsberg Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Johan Malm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2013-02-12 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 26 februari 2013 kl. 18.00 Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr,

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Fastigheten Kumla 136:35

Fastigheten Kumla 136:35 Samhällsbyggnadsförvaltningen Kent Wiklund, planarkitekt januari 2014 Dnr. 2013KSM0329 BEHOVSBEDÖMNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fastigheten Kumla 136:35 Tyresö kommun, Stockholms län Planområdet markerat

Läs mer

1 Dnr Mbn Kon Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen. 2 Dnr Mbn Bygg Begäran om yttrande från JO

1 Dnr Mbn Kon Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen. 2 Dnr Mbn Bygg Begäran om yttrande från JO KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Evelyn Garate 2018-04-24 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 24 april 2018, kl. 18.00 Veddestarummet, Posthuset, Riddarplatsen

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING tillägg till 233 UNDERRÄTTELSEHANDLING Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för kvarteret Svanen i Ludvika enkelt planförfarande upprättat i mars 2011 kompletterat

Läs mer

Planområde. Flygfoto över fastigheten JANNELUND 10:4, Storgatan 1 från söder.

Planområde. Flygfoto över fastigheten JANNELUND 10:4, Storgatan 1 från söder. DEGERFORS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Kommunstyrelseförvaltningen Datum Handläggare 2009-03-30 K K Kerstin Jansson Beteckning KS 28-2009 Detaljplan för fastigheten JANNELUND 10:4 Degerfors kommun, Örebro län

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun www.mjolby.se/planer Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Planbeskrivning DP278 Dnr KS.2016.0860 Datum 2019-06-24 Antagandehandling Antagen 2019-08-26 Laga kraft 2019-09-23 U P P H

Läs mer

Antagandehandling Enkelt Planförfarande

Antagandehandling Enkelt Planförfarande Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen SBN PL 2007/13.318 Dp 1-C-17:3 Antagandehandling Enkelt Planförfarande Planen består av: Plankarta med bestämmelser Till planen hör: Denna planbeskrivning Ändring

Läs mer

Hur påverkas respektive parameter av att planens genomförs? Detaljplanen kommer att möjliggöra att en sporthall byggs inom området.

Hur påverkas respektive parameter av att planens genomförs? Detaljplanen kommer att möjliggöra att en sporthall byggs inom området. Enligt plan- och bygglagen (PBL) och miljöbalken ska det till en detaljplan som bedöms medföra en betydande miljöpåverkan på miljön, hälsan och hushållningen med mark, vatten och andra resurser även genomföras

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Sektorn för samhällsbyggnad Samrådshandling September 2014 Ändring av stadsplanen för Hönekulla 1:114 m.fl. SOLÄNGSOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun Tillägg till planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Dnr Ten 2015/231 Svar på remiss om framkomlighetsprogrammet. Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden

Dnr Ten 2015/231 Svar på remiss om framkomlighetsprogrammet. Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-09-17 Tekniska nämnden Dnr Ten 2015/231 Svar på remiss om framkomlighetsprogrammet Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden 1. Tekniska

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för utvidgning av Sydvästra Industriområdet (delar av Säffle 6:18 och Köpmannen 2) BEHOVSBEDÖMNING

Detaljplan för utvidgning av Sydvästra Industriområdet (delar av Säffle 6:18 och Köpmannen 2) BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för utvidgning av Sydvästra Industriområdet (delar av Säffle 6:18 och Köpmannen 2) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Behovsbedömning Grundkarta (separat kartblad) Fastighetsförteckning Plankarta med

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 2014-12-23 Dnr: 2012-0474-204 BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(8) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling Antagandehandling Datum Dnr 2017-02-02 2016-0222 1 (6) Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN Standardförfarande 2 (6) PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 2014-10-01 2014-10-31 ANTAGANDE 2015-01-20 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Område vid kyrkan Hov 73:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala län Enkelt

Läs mer

Dnr Mbn Beslut om att inkomma med förslag på handlingsplan, Jakobsberg 2:926, 2:2087 och 11:2, Järfälla kommun

Dnr Mbn Beslut om att inkomma med förslag på handlingsplan, Jakobsberg 2:926, 2:2087 och 11:2, Järfälla kommun TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-11 Järfälla kommun Kommunstyrelsen Dnr Mbn 2014-1059 Beslut om att inkomma med förslag på handlingsplan, Jakobsberg 2:926, 2:2087 och 11:2, Järfälla kommun Förslag till beslut

Läs mer

Planprogram för Hok 2:119 m.fl. Ny väg norr om Hok Vaggeryds kommun

Planprogram för Hok 2:119 m.fl. Ny väg norr om Hok Vaggeryds kommun Planprogram för Hok 2:119 m.fl. Vaggeryds kommun Programmet är utsänt på samråd under tiden 2010-06-07 t.o.m. 2010-08-27. Om ni har några synpunkter skall dessa framföras skriftligen till miljö- och byggnämnden

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård)

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) Datum Diarienr 2011-09-26 KS 23/11 Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Planområdet

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNING Detaljplanen genomgår ett standardförfarande i enlighet med PBL 2010:900

PLANBESKRIVNING GRANSKNING Detaljplanen genomgår ett standardförfarande i enlighet med PBL 2010:900 1(8) Samhällsbyggnad Angelika Lunnari, 0573-140 80 angelika.lunnari@arjang.se Datum 2016-02-03 Förslag till detaljplan för DEL AV SILBODALS PRÄSTGÅRD 1:9 Årjängs kommun Värmlands län Upprättad maj 2016

Läs mer

Samlad bedömning av konsekvenser för Garvaren 13, m fl (Skansen etapp II)

Samlad bedömning av konsekvenser för Garvaren 13, m fl (Skansen etapp II) Dnr: SBN 2016/376 Samlad bedömning av konsekvenser för Garvaren 13, m fl (Skansen etapp II), Skåne län UPPRÄTTAD 20181122 FHK 20181109 GRANSKNING ADRESS: 272 80 Simrishamn BESÖK: Stadshuset, Stortorget,

Läs mer

Välkommen till lunchrummet på plan 8, kl , där det serveras jullandgång före sammanträdet.

Välkommen till lunchrummet på plan 8, kl , där det serveras jullandgång före sammanträdet. KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) 2015-12-07 Miljö- och bygglovsnämnden Måndagen den 21 december 2015, kl. 18.00 Veddestarummet, 9 tr, Riddarplatsen 5, Posthuset, Jakobsberg Välkommen till lunchrummet

Läs mer

Tove Nilsson reviderad

Tove Nilsson reviderad KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Tove Nilsson 2018-12-05 reviderad 2018-12-17 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 18 december 2018, kl. 18.00 Veddestarummet, Posthuset, Riddarplatsen 5 Justering Torsdag

Läs mer

Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen

Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-09-01, reviderad 2010-10-19 Dnr: 10BMN299 Handläggare: Henry Grew Antagen av BMN: 2010-12-14 Laga kraft: 2011-01-07 Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen Detaljplan för

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-03-03 NORMALT PLANFÖRFARANDE Handläggare: Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Ändring av DETALJPLAN för Linneryds prästgård 5:77 m fl med avseende på Linneryd 5:78 i Linneryd samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län

Ändring av DETALJPLAN för Linneryds prästgård 5:77 m fl med avseende på Linneryd 5:78 i Linneryd samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län 2010-11-22 Dnr:2010-1132-211 1(3) ANTAGANDEHANDLING Ändring av DETALJPLAN för Linneryds prästgård 5:77 m fl med avseende på Linneryd 5:78 i Linneryd samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(12) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9

ANTAGANDEHANDLING. 1(12) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 1(12) Behovsbedömning tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 27 augusti 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-12-09, 257

Läs mer

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom utpekat område för tilläggsplanen. Endast angiven utnyttjandegrad och placering är tillåten. Tilläggsplanen ska alltid läsas tillsammans med Detaljplan för del av

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Anneli Sundin 2015-3488 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Läs mer

detaljplan för Pentagonen 1 m.fl.

detaljplan för Pentagonen 1 m.fl. MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011-109 Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Särskilt utlåtande efter samråd och granskning Ändring av

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING Upphävandet antagen av SBN 2016-12-19 133 laga kraft 2017 01-12 Tillhörande upphävande av del av detaljplan för Ludvika by 2:10 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016, reviderad oktober 2016 Postadress

Läs mer

Ändring av detaljplan för utvidgning av detaljplan för område inom Övre Tjärna

Ändring av detaljplan för utvidgning av detaljplan för område inom Övre Tjärna Diarienr Plan nr KS 2015/240 572 SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för utvidgning av detaljplan för område inom Övre Tjärna i Borlänge kommun, Dalarnas län Upprättad i mars 2015 Tillägg till planbeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Lessebo 9:1

Detaljplan för del av fastigheten Lessebo 9:1 1(10) 2018-05-03 Samrådshandling Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för del av fastigheten Lessebo 9:1 Åkerhultsvägen/Riksväg 25 Lessebo samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Detaljplan för fördelningsstation för eldistribution i Barkarbystaden. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Detaljplan för fördelningsstation för eldistribution i Barkarbystaden. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-03-18 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2016/104 Detaljplan för fördelningsstation för eldistribution i Barkarbystaden Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Upprättad Arkivnummer 0181K-P1697A. Reviderad LAGA KRAFTHANDLING Laga Kraft

Upprättad Arkivnummer 0181K-P1697A. Reviderad LAGA KRAFTHANDLING Laga Kraft Samhällsbyggnadskontoret Dnr 2015 02488-214 Upprättad 2016-01-07 Arkivnummer 0181K-P1697A Reviderad 2016-02-22 LAGA KRAFTHANDLING Laga Kraft 2016-04-13 Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av

Läs mer

Yttrande över samrådshandlingar till detaljplan för Tallbohov, Söderhöjden del av Jakobsberg 18:1 och 18:10 m fl.

Yttrande över samrådshandlingar till detaljplan för Tallbohov, Söderhöjden del av Jakobsberg 18:1 och 18:10 m fl. 1 (5) 2016-09-13 Dnr Mbn 2016-555 PL BYGG 2016-000604 Yttrande över samrådshandlingar till detaljplan för Tallbohov, Söderhöjden del av Jakobsberg 18:1 och 18:10 m fl. Plankarta med bestämmelser Det finns

Läs mer

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SBN PL 2006/ Dp16-C-5:3

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SBN PL 2006/ Dp16-C-5:3 Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SBN PL 2006/48.319 Dp16-C-5:3 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljöbeskrivning Gestaltningsprogram Detaljplan

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (6) ANTAGANDEHANDLING 2012-10-29 Dnr MSN 2010/96 214 Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av detaljplan 313, Svetshallen

Läs mer

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET c1( t STADSBYGGNADS KONTORET _+_ T Ag. Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 8-58 269 6 PLANBESKRIVNING 1 () 29-11-13 Dp 26-171-5 Enkelt förfarande Detaljplan för fastigheten Gladan i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för

Bedömning av miljöpåverkan för Bedömning av för detaljplan HOGSTAD 13:1 m fl i Hogstad, Mjölby kommun Antagen: Laga kraft: Genomförandetidens sista dag: www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan eller ett program

Läs mer

Ändring av detaljplan för Grävmaskinen 6 (del av Ekensbergsområdet, 346B) i Södertälje

Ändring av detaljplan för Grävmaskinen 6 (del av Ekensbergsområdet, 346B) i Södertälje 1 (2) Ärende 30 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-01-18 Samhällsbyggnadskontoret Ändring av detaljplan för Grävmaskinen 6 (del av Ekensbergsområdet, 346B) i Södertälje Diarienummer: SBN-2017-02026 Fastighet:

Läs mer

Detaljplan för Järven 1 och 2 m fl, Sveg

Detaljplan för Järven 1 och 2 m fl, Sveg Dollarstore Vattenskuret Vy mot Parkgatan från Sandvägen Detaljplan för Järven 1 och 2 m fl, Sveg HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN Upprättad 2011-10-17 Samråd 2011-10-17 Utställning 2011-12-08 Antagande

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Detaljplan för del av Nyland 5:19

Detaljplan för del av Nyland 5:19 Granskningshandling Detaljplan för del av Nyland 5:19 Ytterlännäs församling Kramfors kommun Nylands Hälsocentral Parkering Standardförfarande Dnr Mob-2017-1478 PLANBESKRIVNING Handlingar Till planen hör:

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Porten 11 ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(8) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för fastigheten

Porten 11 ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(8) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för fastigheten 1(8) Behovsbedömning tillhörande detaljplan för fastigheten Porten 11 med närområde inom Hageby i Norrköping den 12 juni 2013 ANTAGANDEHANDLING Antagen: 2013-09-10, 158 Laga kraft: 2013-10-17 Genomförandetidens

Läs mer

KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2010-07-07

KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2010-07-07 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2010-07-07 Miljö- och bygglovsnämnden Torsdag den 31 augusti 2010, kl 18.00 Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr,

Läs mer

Dnr 2013/75-BN 213 Marie Ahnfors Tel Byggnadsnämnden. Detaljplan för Kettil 7 mfl (Sigmavaruhuset), City, Västerås

Dnr 2013/75-BN 213 Marie Ahnfors Tel Byggnadsnämnden. Detaljplan för Kettil 7 mfl (Sigmavaruhuset), City, Västerås 2014-01-14 Dnr 2013/75-BN 213 Marie Ahnfors Tel 021-39 32 94 Byggnadsnämnden Detaljplan för Kettil 7 mfl (Sigmavaruhuset), City, Västerås PLANUPPDRAG Syfte Detaljplanens syfte är att pröva möjligheten

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer