Bio Kontrast Arvika, hösten 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bio Kontrast Arvika, hösten 2012"

Transkript

1 Bio Kontrast Arvika, hösten september (mån-tis) The Skin I Live In Regi: Pedro Almodóvar Spanien, 2011 Längd: 1 tim. 57 min. Almodóvar gör med sin senaste film en ovanligt udda och engagerande thriller, med ingredienser såsom könsbyte, kidnappning och sist men inte minst en galen vetenskapsman fantastiskt rollsatt med Antonio Banderas. Inlåst i ett rum i en lyxig villa befinner sig en kvinna som får agera levande försökskanin i den framgångsrike läkarens besatthet att konstruera flamsäker hud. Självklart finns ett bakomliggande trauma som förklarar hans okonventionella tillvägagångssätt. Publiken känner igen mycket av det hysteriska och underhållande persongalleriet i Almodóvas tidigare filmer, men de märkliga människorna vi får möter i The skin i live in porträtteras mot en kuslig fond som gör att smilbandens ryckningar blandas med uppfriskande kalla kårar. Den färgstarka estetiken känner vi också igen och känslan av att mycket märkliga händelser är helt normala. Almodóvar har genom åren utvecklats till en skicklig filmskapare med ett välförtjänt gott självförtroende. Med en finslipad känsla för miljöer, karaktärer och tajming förs vi stadigt framåt i denna bisarra händelseutveckling av en självsäker och trygg historieberättare september (mån-tis) Polis Regi: Maïwenn Le Besco Frankrike, 2011 Längd: 2 tim. 8 min. Hyllat drama om en sammansvetsad specialgrupp poliser i Paris som med stort hjärta och engagemang kämpar mot brott som drabbar barn och unga och för att kunna ge de utsatta ett bättre liv. Maïwenn som står för regin, följde ett verkligt team under två år och i filmen visas fall hon stötte på där. En röd tråd i storyn är hur polisernas privatliv och egna föräldraskap färgas av arbetet och hur de hanterar ångesten som följer på köpet. Humorn är ett grepp även om man får anta att verklighetens poliser inte är riktigt lika vanvördiga mot sina fångar. Men Polis gestaltar också på ett övertygande sätt hur tunn gränsen är mellan engagemang och destruktiv besatthet. I undertexten finns den svåra frågan om hur en människa står ut med att vara professionell och samtidigt möta så mycket smärta på arbetstid. I Polis är det filmens kvinnliga poliser som excellerar i utlevande scener. Uppgörelsen mellan Nadine och hennes bästa vän Iris en kostsam vänskap är Lars Norén uppskruvad till hundra. För att inte tala om när polisen Nora, med rötter i Nordafrika som får ta hand om en överlägsen traditionell muslimsk ledare med maktanspråk. När hon ifrågasätter att mannen

2 vill gifta bort sina underåriga döttrar säger han att hon borde vara hemma hos man och barn. Den vrede Nora släpper loss i förhörsrummet är av episka mått, ett utbrott som ekar av förtryckta kvinnors röster från århundraden tillbaka. Magnifikt. (Helena Lindblad; DN) Juryns pris i Cannes 2011 Visad under Värmlands filmfestival i Arvika september (mån-tis) The Artist Regi: Michael Hazanavicius Frankrike, 2011 Längd: 1 tim. 40 min. Tillåten från 7 år Kritikerrosad svartvit stumfilm från George Valentin är en framgångsrik stumfilmsstjärna. Ljudfilmens intåg gör dock att hans status dalar, biopublik och producenter sviker. Han stöter ihop med Peppy Miller, en skådespelerska som är på väg mot en raketkarriär som talande superstjärna. Medan åren går följer de varandras karriärer på avstånd tills de möts igen. Det är en elegant, hjärtevarm film som skildrar stumfilmseran med musik, charm och blixtrande leenden. Golden Globe för bästa originalmusik, bästa film, bästa manliga huvudroll. Visad under Värmlands filmfestival i Arvika oktober (mån-tis) Avalon Regi: Axel Petersén Sverige, 2011 Längd: 1 tim. 19 min. Tillåten från 11 år Efter att ha avtjänat en tid med fotboja åker Janne, en före detta festfixare, till Båstad för att öppna en exklusiv nattklubb och få sitt liv på fötter. Under den kändistäta tennisveckan gör han sista förberedelserna inför öppningen, umgås med systern Jackie och njuter av livet som stundande krogkung. Men bara några dagar innan premiären orsakar Janne en katastrofal olycka och hans alltmer desperata försök att hantera situationen drar honom in i en mörk nedåtgående spiral. Kritikerpriset för bästa debutfilm vid den Internationella Filmfestivalen i Toronto 8-9 oktober (mån-tis) Elena Regi: Andrej Zvjagincev Ryssland, 2011 Längd: 1 tim. 49 min. "Elena och Vladimir är ett äldre par från olika bakgrunder. Han är en äldre, rik och kylig person. Hon är från enklare miljöer; blygsam och foglig. Elenas son som är arbetslös och oförmögen att försörja sin egen familj ber ständigt sin mor om pengar. Vladimirs dotter är en

3 slarvig ung kvinna som har en avlägsen relation med sin far. När Vladimir blir sjuk ställs alla relationer och all moral på sin spets, och filmen utvecklar sig till ett dramatiskt och intrikat psykologiskt drama." (MovieZine.se) Elena är "ett välspelat 109 minuters verk som precis som i tidigare filmer garanterar ett vackert foto och kameraarbete /.../ den är minst sagt sevärd och en fröjd för filmkonstens beundrare." (Victoria Machmudov, Kulturbloggen.com) Juryns specialpris vid filmfestivalen i Cannes oktober (mån-tis) The Deep Blue Sea Regi: Terence Davies Storbritannien/USA, 2011 Längd: 1 tim. 38 min. Hester Collyer lever ett priviligierat liv i 1950-talets London som vacker hustru till den respekterade domaren Sir William Collyer. Men när förälskelsen slår till med full kraft, kan hon inte annat göra än att följa sitt hjärta. Till omgivningens stora chock lämnar hon sitt äktenskap och flyttar in hos den unge före detta stridspiloten Freddie Page. ' The deep blue sea' är en studie i förbjuden kärlek, förtryckt begär och fruktan för ensamhet. Fångad mellan två helt olika liv, vilket eller vem ska hon välja? Filmen bygger på Terence Rattigans klassiska pjäs med samma namn. (Elekta bio, Västerås) oktober (mån-tis) Wuthering Heights Regi: Andrea Arnold Storbritannien, 2011 Längd: 1 tim. 57 min. Wuthering Heights är den vindpinade lilla gården på det engelska höglandet. Hit tar en kväll gårdens ägare, Mr. Earnshaw, en pojke han hittat övergiven på en gata i stan. Pojken, vildsinnad och föga uppfostrad, tvingas genomgå en dopritual för att ta avstånd ifrån Satan. Mr. Earnshaw försöker leva som en sann kristen och behandlar Heathcliff som sin egen son medan den biologiska sonen hatar pojken från första början. Dottern Cathy, däremot, dras motvilligt till Heathcliff och de två har snart utvecklat en tät, stark och tystlåten relation av vänskap, kärlek och ömsesidig förståelse. "Han är mer mig än jag själv", som Cathy uttrycker det. När Mr. Earnshaw är död, och Cathy tackar ja till den förmögne grannpojkens frieri, växlar kärleken i hat och mellan dessa två motpoler, som paradoxalt nog ligger så nära varandra. Cathys och Heathcliffs känslor för varandra pendlar och de turas om att plåga varandra, itu slitna av just åtrå, svartsjuka, hämndbegär. Wuthering Heights är en brutalt vacker film. Kärleken som hela tiden är omöjlig är också hela tiden fysisk, svettig och plågad; den bär från början på ett frö av desperation, bitterhet och våldsamhet och om detta frö behåller Arnold greppet till sista bildrutan.

4 29-30 oktober (mån-tis) Descendants Regi: Alexander Payne USA, 2011 Längd: 1 tim. 55 min. Tillåten från 7 år Matt King (George Clooney) tvingas omvärdera sitt liv när hans hustru råkar ut för en båtolycka och hamnar i koma. Tidigare ständigt frånvarande tvingas han nu ta hand om sina två döttrar, men det som verkligen får den självupptagne Matts liv att rämna är när han får veta att hustrun bedragit honom. Besatt av att försöka förstå varför släpar han med sig döttrarna för att hitta hustruns älskare. Alexander Payne har återigen skapat ett intelligent drama med stort djup och kryddar det med underbar humor. Till det imponerar George Clooney i en för honom annorlunda roll som den förvirrade och försmådda äkta mannen. (Göteborgs Filmfestival) Det är bitvis väldigt roligt, och vad gäller George Clooney gör han en strålande rolltolkning av en nedslagen och villrådig man i jakt på upprättelse. (Nöjesguiden) Golden Globe för bästa spelfilm och Bästa manliga huvudroll. 5-6 november (mån-tis) Pojken med cykeln Regi: Luc och Jean-Pierre Dardenne Belgien, 2011 Längd: 1 tim. 24 min. Tillåten från 11 år Den 12-årige Cyril vrålar redan i inledningsscenen ut sin längtan efter pappa. Cyril bor på barnhem. Pappan har försvunnit och någon mamma tycks inte finnas. Men Cyril ger inte upp. Han ringer, han rymmer, han tjatar och han lyckas så småningom hitta honom med hjälp av hårfrisörskan Samantha. Pappan vill inte veta av honom och han har inte ens förmågan att själv säga det till Cyril utan istället ger han vaga löften om att kanske ringa, kanske ses, kanske Sveket i filmen är inte samhällets gentemot individen utan mellan individer eller rentav familjen. Men istället träder Samantha in som en räddande ängel. Hon är den som står ut med hans vredesutbrott och som inte väljer bort honom. En som gärna cyklar vid hans sida. Utan någon egentlig transportsträcka eller dödtid, utan påtvingad patos eller moralpinnar och utan någon egentlig psykologi presenterar bröderna Dardenne en tämligen enkel film om barndom och hur fadersrollen påverkar en vilsen pojke. Pojken med cykeln är rörande och berörande. En fantastisk berättelse från en vardag som finns tätt intill oss vare sig vi befinner oss i Belgien eller i Arvika. Juryns stora pris vid Filmfestivalen i Cannes.

5 12-13 november (mån-tis) Mannen från Le Havre Regi: Aki Kaurismäki Finland, 2011 Längd: 1 tim. 30 min. Barntillåten Marcel Marx är en f.d. författare som försörjer sig som skoputsare på de franska gatorna. Han lunkar sig lojt igenom livet, snyltar gärna hos bekanta och tas helt om hand av sin hustru Arletty. I samband med att Arletty hamnar på sjukhus flyr en minderårig invandrare Idrissa rakt i armarna på Marcel som gömmer undan honom från polisen. (MovieZine) 'Mannen från Le Havre' är en sympatisk film om människor som ställer upp för varandra. Dess sensmoral känns både kristen och socialistisk men framförallt genomsyras den av Kaurismäkis humanism och underfundiga humor. (Fredrik Stage, DN) Visad under Värmlands Filmfestival i Arvika november (mån-tis) Nader och Simin en separation Regi: Asghar Farhadi Iran, 2011 Längd: 2 tim. 3 min. Nader vill inte flytta utomlands med sin fru Simin eftersom han måste ta hand om sin Alzheimersjuke far. Paret separerar och Nader får ta hand om dottern. Han skaffar en hemhjälp som visar sig vara djupt religiös. Att ta hand om en vårdkrävande äldre man blir problematiskt och när Nader förstår att hemhjälpen missköter pappan uppstår en konflikt med dramatiska följder. Filmen fick tre utmärkelser vid filmfestivalen i Berlin Den har också belönats med Golden Globe och en Guldbagge för Bästa utländska film. Visad under Värmlands Filmfestival i Arvika november (mån-tis) För dig naken Regi: Sara Broos Sverige, 2012 Längd: 1 tim. 14 min. Att Värmlandskonstnären Lars Lerin är en av de främsta akvarellisterna i Norden står klart, inte minst efter hans stora utställning på Waldemarsudde Att personen bakom detta lysande måleri länge levt ett liv söndertrasat av alkohol och tabletter är kanske mindre känt. När hans guddotter Sara Broos beslöt att göra en film om honom hade han brutit upp från det gamla, i hopp om en ny kärlek. Sara är närvarande med sin kamera redan vid första mötet mellan Lars och Manoel; de har träffats på Skype och nu kommer Junior, som han kallas (som yngst av tio syskon) från Brasilien till Sverige. De båda saknar gemensamt språk och har få gemensamma referensramar, och filmen blir ett slags facit över det första mötet. För Junior faller allt på

6 plats, han har mött sin själsfrände och är säker på sin sak. För det här är kärleken. För Lars är det annorlunda. Han har ett invärtes mörker som endast med möda kan hållas i schack. Under tre år följer Sara deras liv; en diskret närvaro. Hennes kamera registrerar med seismografisk precision varje skiftning i Lars ansikte. De är många, rädslan stundtals paniken inför att inte räcka till, skyggheten inför en alltför plötslig intimitet, lyckan i vissa benådade stunder. Både kameraarbetet och Pelle Osslers- och andras musik ger en poetisk dimension åt det vardagliga mötet. Och den nakenhet som här skildras är tillvarons själva grundvillkor. (SvD) Filmen vann pris för Bästa svenska dokumentärfilm vid Göteborgs Filmfestival Visad under Värmlands Filmfestival i Arvika 2012

Julie. Rek. för årskurs 8/9/gymnasiet. EN FILMHANDLEDNING AV MARIA KATERINE LARSSON. Om berättelsen

Julie. Rek. för årskurs 8/9/gymnasiet. EN FILMHANDLEDNING AV MARIA KATERINE LARSSON. Om berättelsen Foto: Svensk Filmindustri Julie Julie är en av de berättelser som ingår i Svenska Filminstitutets stora skolbioprojekt Boken på duken en satsning på film som läsfrämjare i skolan. Detta är den senaste

Läs mer

Svart kung Filmhandledning. Innehåll

Svart kung Filmhandledning. Innehåll Svart kung Filmhandledning Våldet i vårt samhälle eskalerar, destruktiva gängbildningar blir allt vanligare, brotten blir grövre, drogerna tyngre och vapnen allt fler. Vems ansvar är det att skapa ett

Läs mer

Vem var och är Kristus?

Vem var och är Kristus? Vem var och är Kristus? Om han fanns hos oss idag, på alla möjliga platser på vår planet och i våra stjärnsystem vad skulle han säga om allt som försiggår i den förvirrade värld vi alla tycks vara del

Läs mer

Stadens ljus. Rekommenderad för åk 3

Stadens ljus. Rekommenderad för åk 3 Stadens ljus Stadens ljus från 1931 var Charlie Chaplins personliga favoritfilm. Kanske är det den perfekta balansen mellan allvar och skratt, kärlek och komik, som gör den så oemotståndlig. Den berättar

Läs mer

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf Använd av Gud Av: Johannes Djerf Under den här adventstiden så har vi talat om en sak. Guds angelägenhet att få komma nära ditt liv. Vi har talat om Jesus som sann konung och Gud, som kommer ridandes in

Läs mer

Lyssna på mig. Barnets upplevelse av skilsmässa och föräldrars konflikter

Lyssna på mig. Barnets upplevelse av skilsmässa och föräldrars konflikter 2013 Lyssna på mig Barnets upplevelse av skilsmässa och föräldrars konflikter Snacka aldrig skit om varandra. Aldrig. Det gör så jävla ont. Barn borde få bestämma 50% vid en skilsmässa så de vuxna inte

Läs mer

Pojken med cykeln. Rekommenderad från åk 8

Pojken med cykeln. Rekommenderad från åk 8 Pojken med cykeln Pojken med cykeln är en belgisk film om tolvårige Cyril som rymmer från ett barnhem för att söka upp sin pappa som övergivit honom. Av en händelse möter han en hårfrisörska med ett sällsynt

Läs mer

När den som står dig nära dör

När den som står dig nära dör My Persson är författare och journalist. I denna skrift samtalar hon med Lars Andersson, professor i socialgerontologi vid Linköpings Universitet, Göran Bergstrand, präst, psykoterapeut och författare

Läs mer

Vagen n RÖSTER OM INTEGRATION OCH JÄMSTÄLLDHET. Agneta Larsson Lena Granefelt

Vagen n RÖSTER OM INTEGRATION OCH JÄMSTÄLLDHET. Agneta Larsson Lena Granefelt Vagen n RÖSTER OM INTEGRATION OCH JÄMSTÄLLDHET Agneta Larsson Lena Granefelt Vagen n RÖSTER OM INTEGRATION OCH JÄMSTÄLLDHET »Någon måste ta första steget. Men kampen har alltid ett pris.«2003 Integrationsverket

Läs mer

Inledning. Bläddra och bli proffs på gayvärlden! Om det nu finns en sådan... Enjoy the ride! Rebecka Heumann, 18 år RebeckaHeumann@gmail.

Inledning. Bläddra och bli proffs på gayvärlden! Om det nu finns en sådan... Enjoy the ride! Rebecka Heumann, 18 år RebeckaHeumann@gmail. Inledning Är du: tjej, kille, gammal, ung, bitter, kär, singel, olyckligt kär, blåögd, stel, kåt, tjock, fjortis, transa, pluggis, lång, mörkhyad, blond, homo, hungrig, religiös, rockare, spontan, byxmyndig,

Läs mer

Det goda samtalet. Polisutbildningen, Umeå universitet Moment 4:3, Fördjupningsarbete Vårtermin, 2008 Rapport nr. 480

Det goda samtalet. Polisutbildningen, Umeå universitet Moment 4:3, Fördjupningsarbete Vårtermin, 2008 Rapport nr. 480 Polisutbildningen, Umeå universitet Moment 4:3, Fördjupningsarbete Vårtermin, 2008 Rapport nr. 480 Det goda samtalet - samtalets betydelse mellan polis och våldsutsatta kvinnor Susanne Kanon Abstract Kvinnovåldet

Läs mer

SPIN 3 Hur har du det med din safe zone? Hur kan du utvecklas, möta nya utmaningar?

SPIN 3 Hur har du det med din safe zone? Hur kan du utvecklas, möta nya utmaningar? Vi har alla en safe zone, ett säkert område, en struktur vi har byggt upp som omger oss och det är så att ibland vågar vi inte gå utanför eller fortsätta om vi påbörjar en utveckling i något nytt. Det

Läs mer

Bio Kontrast, Arvika Hösten 2013

Bio Kontrast, Arvika Hösten 2013 Bio Kontrast, Arvika Hösten 2013 9-10 september (månd-tisd) Rust and Bone Regi: Jacques Audiard Frankrike, 2012 Längd: 2 tim. Rost och ben. Det är så boxare beskriver smaken efter ett hårt slag mot munnen.

Läs mer

Ung och fri eller? Ett studiematerial för unga om rätten att själv välja sitt liv. Baserat på boken Stjärnlösa nätter.

Ung och fri eller? Ett studiematerial för unga om rätten att själv välja sitt liv. Baserat på boken Stjärnlösa nätter. Ung och fri eller? Ett studiematerial för unga om rätten att själv välja sitt liv. Baserat på boken Stjärnlösa nätter. Ung och fri eller? Ett studiematerial för unga om rätten att själv välja sitt liv.

Läs mer

film inom vård och omsorg

film inom vård och omsorg film inom vård och omsorg medicinska sjukdomar och skador genetiska sjukdomar neurologiska sjukdomar neuropsykiatriska diagnoser psykologi och psykiatriska diagnoser alkohol, droger och missbruk familj

Läs mer

Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s material: Cecilia Birgerson Nordling

Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s material: Cecilia Birgerson Nordling Första upplagan: 20 000 ex Utgivningsår: 2011 Produktion: 1000 Möjligheter i samarbete med UMO.se Utgivare: 1000 Möjligheter Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s

Läs mer

En bok av Mikael Glännström

En bok av Mikael Glännström En bok av Mikael Glännström TACK TILL Alla som tror på mig och alla som hjälper till. Min familj och mina vänner. INNEHÅLL - FÖRORD - DEL 1 Förklaringsdelen - DEL 2 Intervjuer och kommentarer INNEHÅLL

Läs mer

ETT DESPERAT BEHOV AV GRÄNSLÖS FRAMGÅNG eller EN SKÅDESPELARES ICKE-ARBETE MED SIG SJÄLV

ETT DESPERAT BEHOV AV GRÄNSLÖS FRAMGÅNG eller EN SKÅDESPELARES ICKE-ARBETE MED SIG SJÄLV ETT DESPERAT BEHOV AV GRÄNSLÖS FRAMGÅNG eller EN SKÅDESPELARES ICKE-ARBETE MED SIG SJÄLV Ett desperat behov av gränslös framgång (eller: En skådespelares icke-arbete med sig själv) Copyright 1998 Sandra

Läs mer

Inside Out. Cirkus Cirkör / Mia Winge 2008-08-27

Inside Out. Cirkus Cirkör / Mia Winge 2008-08-27 Inside Out Cirkus Cirkör / Mia Winge 2008-08-27 2 Inside Out Ämne Idag är många människor rädda och stressade. Det finns ofta liten kontakt mellan det kontrollerade och rationella tänkandet och det underbetrodda

Läs mer

Kapitel 1. om jag är en ensamstående kvinna, vem är jag då?

Kapitel 1. om jag är en ensamstående kvinna, vem är jag då? Kapitel 1 om jag är en ensamstående kvinna, vem är jag då? Det är januari och det är så kallt att man nästan inte kan andas, precis sådant väder som Lisas nordiska väsen trivs allra bäst i. Men idag känns

Läs mer

Snabba cash. Rekommenderad från åk 9 & gymnasiet

Snabba cash. Rekommenderad från åk 9 & gymnasiet Snabba cash Stureplan i Stockholm är något av en ikon över unga nyrika brats och deras hämningslösa jakt på pengar med en livsföring som för oss utanför ser väldigt ytlig ut. I Daniel Espinosas filmatisering

Läs mer

Strindberg, Norén och Bergman

Strindberg, Norén och Bergman Lärarens förord Traditionen av intima kammarspel med familje- och kärleksrelationer i centrum, är ett av den svenska och nordiska kulturens viktigaste bidrag till världslitteraturen. Strindberg kan sägas

Läs mer

Relationer. pedagogiskt perspektiv. Madde Ericsson. Min syn på relationer. Om relationer till andra

Relationer. pedagogiskt perspektiv. Madde Ericsson. Min syn på relationer. Om relationer till andra Relationer Madde Ericsson Jag har fått äran att prata lite om det outtömliga ämnet relationer. Jag heter Madde Ericsson, är snart 26 år och kommer från Norrköping. Jag fick min diagnos Asperger Syndrom

Läs mer

Stefan Blomgren. utan barn

Stefan Blomgren. utan barn Pappa utan barn Pappa Stefan Blomgren utan barn Bokförlaget Efron & Dotter AB Duvnäsvägen 1 131 43 Nacka www.efron.se bokforlaget@efron.se Stefan Blomgren 2007 Bokförlaget Efron & Dotter AB 2007 Omslagsfoto

Läs mer

DEN NYA TIDEN II. MORGONRODNADEN 1840-talet ROMAN AV BO ERNST

DEN NYA TIDEN II. MORGONRODNADEN 1840-talet ROMAN AV BO ERNST DEN NYA TIDEN II MORGONRODNADEN 1840-talet ROMAN AV BO ERNST äfven i den svåraste belägenhet kasta hoppet på nyårsmorgonen någon stråk af sitt vänliga rosenskimmer på den slöja, som för den dödliges blick

Läs mer

Vad ska man göra av sitt liv?

Vad ska man göra av sitt liv? Vad ska man göra av sitt liv? Många av oss har i tonåren drömmar om ett stort och spännande liv, och förhoppningar om att livet ska bli något speciellt. Alltför sällan blir det så. De flesta fångas förr

Läs mer

The Work av Byron Katie

The Work av Byron Katie The Work av Byron Katie En introduktion Ingen kan ge dig frihet utom du själv. Denna lilla bok visar hur man gör. Byron Katie Det här häftet presenterar kärnan av The Work av Byron Katie. Tusentals häften

Läs mer

Klassiker. till hela klassen

Klassiker. till hela klassen Klassiker till hela klassen Klassiker är fantastiska, spännande, dramatiska, romantiska berättelser som alla borde få tillgång till. Att känna till vissa författare och romaner tillhör allmänbildningen.

Läs mer

Rekommenderad från åk 8

Rekommenderad från åk 8 Filmhandledning FISH TANK Rekommenderad från åk 8 En film om femtonåriga Mias väg in i vuxenlivet. Mia som har dansen som livlina i tillvaron har trots bristen på relationer och kärlek kraft att stå emot

Läs mer

Stormiga höjder. tragedi i fem akter. (efter Emily och Branwell Brontë) av Christian Lanciai (2001) Personerna:

Stormiga höjder. tragedi i fem akter. (efter Emily och Branwell Brontë) av Christian Lanciai (2001) Personerna: Stormiga höjder tragedi i fem akter (efter Emily och Branwell Brontë) av Christian Lanciai (2001) Personerna: fyra stamgäster en bartender två andra gäster Branwell Brontë Joseph Catherine, den yngre Hareton

Läs mer