HUSBY KONST & HANTVERKSFÖRENING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HUSBY KONST & HANTVERKSFÖRENING"

Transkript

1 HUSBY KONST & HANTVERKSFÖRENING Verksamhetsberättelse för 2012

2 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Styrelsen valdes på ordinarie årsmötet den 22 april: Lars Svanberg ordförande Francina Dalmulder Larsson kassör Sirpa Sori sekreterare Åke Strandin ledamot Mervi Leppänen ledamot Ibrahim El Karim suppleant Rohi Kohandani suppleant Mina Shahami suppleant Personal Kerstin Piglet Wikström verksamhetsansvarig Zahra Ghasri ekonomiassistent Sven Einarsson marknadsföring/utställningar Shakir Attiyah utställningar/fastighet/pedagog Hussein Barazangi kafé Cecilia Duran Fuentes måleri Bekele Zenebe keramik Richard Frisendahl konstvisning, affischering Personalen arbetar med den dagliga driften av verksamheten som innefattar planering, bemanning, service inom de olika delarna i vår verksamhet såsom lokalvård, kafé, administration, programverksamhet. Men även gentemot våra olika uppdragsgivare med t.ex ansvar för arbetsträning.

3 Praktikanter/medhjälpare/skol-PRAO/sommarjobbare Cecilia, Bekele, Sabri, Richard, Erika, Elias, Amal, Abuzar, Nazokat, Marie-Rose, Nazli, Sumia, Björn, Jolanta, Sabri, Shanila, Malika, Saida, Faranaz, Pa, Staffan, Meley och Zamzam. Arbetsträning/praktik/sommarjobbare När man gör sin arbetsträning hos oss ingår bl.a lokalvård, trädgårdsarbete, bakning och servering, affischering, även att delta i det praktiska arbetet kring den skapande verksamheten. Varannan vecka gör vi studiebesök på olika gallerier och museer eller andra relevanta platser. Samarbeten/nätverk Vi har ett omfattande samarbete med Rinkeby-Kista arbetsförmedling som innebär att vi erbjuder arbetsträning och praktik i vår verksamhet för arbetssökande från vårt område. Med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm samarbetar vi kring kursverksamhet. Vi har ett nära och gott samarbete med kultursekreteraren på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, bl.a kring barnteater för förskolebarn i området och lovverksamhet för områdets barn och ungdomar under varje skollov. Möten, planeringar och genomförda samarbeten har skett under året med de andra gårdarna på Järva, vid flera tillfällen med Akalla by. Vi samarbetade med Röda korset och Rädda barnen under miljöveckan och Art Camps påsklovsverksamhet. Vi har deltagit i planeringsmöten med Barnkulturgruppen som ansvarar för kulturprogram för förskolebarn i stadsdelen. Samarbete kring skapande verksamhet med flera av områdets förskolor och skolor samt stadsdelsförvaltningens arbetsmarknadsprojekt Hela människan. I utställningsverksamheten har vi samarbetat med Stockholms universitet, Moderna Museet, Kungliga konsthögskolan och Rumänska kulturinstitutet. Nytt för i år är ett påbörjat planeringsarbete för ett kommande samarbete kring ungdomar tillsammans med Moderna museet.

4 Internutbildning Brandskyddsutbildning för personal, praktikanter och styrelse Vi har tecknat ett brandskyddsavtal med Anticimex vilket bl.a innebär en brandskyddsutbildning per år. I år deltog omkring personer. Styrelseledamöter och personal har under året förkovrat sig i bokföring. Personalen som jobbar med Art Camp har fördjupat sig i ämnet Konst & pedagogik. Verksamhet 2012 Ett stort antal utställningar har genomförts både Galleri storstugan och i Husby Konsthall. i Utställningar i Galleri Storstugan Januari Ingrid Strandin tovade tavlor med naturmotiv Februari Sabri Yousef, måleri. Mars Richard Friesendahl, måleri April Maj Juni Mathias Laithila Kälvemark, foto Juli Augusti Mary Olsson, screentryck September Danzil Fernandes, måleri och blyert steckningar Oktober Rikard Fircher, måleri November Staffan Tolsén - måleri December Susanne Fabricius, måleri Utställningar i Konsthallen Under året har vi genomfört 7 utställningar i Husby Konsthall. Vi har visat måleri, installationer, skulptur, hantverk och videoverk. Vi har fortsatt med den bredd av tekniker som har sin naturliga plats i Husby Konsthall.

5 Januari Suomiart Salong Samlingsutställning med Soumiart, en sammanslutning av finska konstnärer bosatta i Sverige. Utställningen invigdes av Cita Högnabba, kulturråd vid finlands ambassad i Stockholm och vi visade verk av 17 konstnärer. Utställningen var jurybedömd och vi fick hjälp med urvalet av konstnären Ingela Hamrin. Mars Du strålande förflutna av Lars Olsson. Lars Olsson tog med oss på en mental resa tillbaks till 50-talet, möjligheternas tid, då atomkraften sågs som den allt omfattande frälsaren, både för industri och den vanliga människan. Allt var möjligt. Men hotet av kärnvapenkrig svävde över jorden och skapade en oro för framtiden. Dessa tankar visualiserades i utställningen genom skulpturer, film och installation. I samband med utställningen bjöd vi in grupper till visning och att själva delta genom att skapa en form av modernt historiemåleri. Grupperna bestod av människor i olika åldrar, från unga till gamla. April Segel mot norr. Till utställningen Segel mot norr bjöd vi in 13 konstnärer bosatta, eller med ursprung, från olika arabiska länder. Utställningen bjöd på måleri med fötterna i både den västerländska konsttraditionen såväl som den arabiska. Augusti Föreställningar om det offentliga/performing the common. Denna utställning genomfördes i samarbete med Stockholms universitet, Kungliga konsthögskolan, Moderna Museet och Rumänska kulturinstitutet, och ställde frågor kring vårt förhållande till det offentliga

6 rummet. Utställningen genomfördes dels i Husby Konsthall men även med offentliga verk som placerades på olika platser i Husby/Kista. I samband med utställningen genomfördes 4 st seminarier. Deltagande konstnärer: Giacomo Castagnola, Daniela Lazoroska, Mirko Lempert, Nathalie Wuerth, Rut Karin Zettergren, Ami Kohara, Valentin Brutaru och Jacquelyn Davis, Åsa Andersson Broms, Johanna Gustafsson Fürst, Karin Hansson, Shakir Attiyah, Siri Tollander, Thomas Liljenberg, Greta Weibull, Nils Claesson, Anna Hesselgren, Stefan Rusu, Shiva Anoushirvani, Per Hasselberg, Ingrid Jansson, Shida Shahabi och Patricia & Natalia Aramburu. Oktober A personal journey av Lisette Merenciana. Lisette Merenciana tog med oss på en resa i sitt liv och sin konst, visualiserad genom en videoinstallation i rumslig miljö. Under vernissagen gästades utställningen av performancegruppen Prosa-Debata. November Himmel eller helvete av Staffan Tolsén. Staffan Tolsén ställer frågor kring tro, och speciellt vad vi tror om livet efter döden. December Slöjdfest. En utställning med anledning av Svensk hemslöjds 100-årsjubileum. En utställning som hyllar den svenska hemslöjdens traditioner genom tiderna. Utställningen genomfördes av föreningens medlemmar i samarbete med Länshemslöjdskonsulenten Lotta Sone Åsell. Under utställningen visades traditionellt hantverk gjort av olika naturmaterial som ull, mossa och linne.

7 Övriga publika arrangemang Nationella Skräpplockardagarna maj I samarbete med Rinkeby-Kista sdf och Håll Sverige Rent skapade vi skräpkonst med en barngrupp från förskolan Fyren, vi hade ett tipsfrågeformulär i ämnet, i kafét under veckan och på torsdagkvällen hade vi en avslutningsfest med musikunderhållning med den intressanta musikgruppen Ödestrion. Arrangemangt sammanföll med invigningen av utställningen Space & Spectacle, med konstnärer från Kungliga Konsthögskolan. Där ingick ett verk med musiker vilket innebar en musikalisk korsbefruktning då musikerna började spela spontant med varann. Järva miljövecka I år deltog vi för andra året i stadsdelens satsning på miljön. Under en vecka i maj anordnade vi workshops med temat återvinning. Vi inbjöd både barn och vuxna till Urban Safari, då vi studerade närmiljön med nya ögon. Provsmakade på naturen runt husknuten i teer, nässelsoppa och pajer. Vi samarbetade med Husby Träff och hade workshop under två dagar ute på torget. Besökarna fick göra askar och halsband mm av återvunnet material. Lördagen den 26 maj deltog vi med ett infobord om vår verksamhet i Rinkeby på avslutningsfestligheterna. Valborgsfirande Även i år fick vi klara oss själva, utan socialdemokraterna i Husby, som annars brukat vara medarrangörer i många år. Men nytt för i år var ett samarbete med Radio Peyvand. Vi började firandet med en 5-kamp för barnen. Välbesökt och trevlig! Besökarna underhölls av Vintergatan, en persisk/svensk duo samt Irakiern Abdulnoor. Loppmarknader Traditionsenligt planerade vi för två loppisar, en på våren och en på hösten. Vårens loppis blev lyckad som vanligt, med många försäljare och många besökare. Höstens loppis regnade dock bort men några hårdhudade försäljare trotsade regnet och höll öppet. Husby Gårds Hantverksvecka Mellan 13 och 17 augusti bjöd vi in till hantverksvecka på Husby Gård. Besökarna fick delta i olika workshops och prova på olika hantverkstekniker, bland annat drejning, svartbränning och drakbygge. Personal/medhjälpare samt flera medlemmar arbetade hårt med planering och genomförande av den första hantverksveckan på Husby Gård. Tack till alla som lagt ner mycket tid och engagemang i detta!

8 Husby Gårdsdagen Den 19 augusti firade vi för första gången hela Husby Gård genom att arrangera Husby Gårdsdagen. Tillsammans med scouterna, Radio Peyvand och PRO visade vi upp alla aktiviteter som sker här på gården. Besökarna bjöds på skådespel, konst, hantverk, persisk mat och svenska kakor. För barnen erbjöds trädklättring och för de lite mindre sagostund med Ingrid, som också illustrerade sagorna med små figurer. Medlemmarnas insatser hjälpte till att göra denna dagen möjlig. Jul i vårt hus Vårt årligen återkommande traditionella julfirande ägde rum den 2 december och i år fick vi snö under dagen. Besökarna kunde julfika, köpa julgran eller julklappar i vår butik titta på hantverks- och pepparkakshusutställning och barnen fick träffa tomten. Art Camp för barn och ungdomar Varje skollov bjuder vi in skollediga barn till skapande verksamhet i våra verkstäder. Omkring barn brukar delta varje lov. I första hand vänder vi oss till barn från 10 år och uppåt och i första hand barn boende i Husby, Akalla och Kista. Både flickor och pojkar deltar. Cecilia, Shakir, Bekele och Piglet är handledare med hjälp av praktikanter och sommarjobbare.

9 Vi började året med att bjuda in barnen till julgransplundring. Vi lekte, fikade och dansade ut julgranen. De fick också besöka tomten på vinden. Uppskattat! Under sportlovet jobbade vi med collage, måleri, keramik och glasfusing + hade avslutningsfest med tårta, lekar och tävlingar som vanligt!! På påsklovet samarbetade vi med Röda korset/husby träff, biblioteket, badhuset, Husby kyrkan m.fl om en skattjakt som började vid Husby Träff och slutade i Husby Konsthall. På varje station fanns en praktisk och en teoretisk kontroll. Ca 40 barn deltog. Vi avslutade med lekar och saft och bullar. Under sommaren hade vi verksamhet för barnen tre veckor i början av lovet. Till hjälp hade vi en grupp sommarjobbande ungdomar. Vi ägnade oss att göra båtar i trä och frigolit, som vanligt lockade drejskivorna och många små skålar växte fram. Nytt för i år var att vi jobbade med animerad film. Vi fick hjälp av Joakim, en ungdom, uppvuxen i området. Några av praktikanterna och sommarjobbarna höll i en faschinshow. De sydde kläder tillsammans med barnen som på avslutningsdagen visades upp på en catwalk i konsthallen. Höstlovet ägnade vi åt tema: hösten. Alstren ställdes ut i storstugan under avslutningsdagen. Då visades även den animerade film som några av barnen gjort. Nu finns den på vår hemsida, Jullovet, dagarna mellan jul och nyår hade vi skapande verksamhet. Vi lät barnen jobba fritt utifrån egna idéer med lera och måleri. Vi bakade kakor och tårtor under en av dagarna. Uthyrningar En stor del av våra intäkter kommer från uthyrningsverksamheten. Särskilt under sommaren hyr vi ut våra större lokaler till privata fester samt föreningsevenemang även till konferensverksamhet. Detta administrerar vår anställda medarbetare Zahra. Många studentfester, bröllopsfester och födelsedagsfester äger rum i våra lokaler. Kafé Hussein ansvarar för det dagligen öppna kafét i storstugan. I konsthallens kafé deltar flera av våra praktikanter/medhjälpare. Vi har endast hembakta kakor och tårtor. Under de större arrangemangen hjälper medlemmarna till i kaféerna. Verkstäder/Ateljéer/Kurser Flera kamratcirklar har anordnats i bl.a slöjd, bakning, konst, keramik, glasfusing och måleri.

10 Kurser har hållits för allmänheten i bl.a silversmide, silverlera, glasfusing Varje torsdag em. samarbetar vi med stadsdelsförvaltningens satsning på arbetssökande från jobbtorget med att erbjuda skapande verksamhet. Vi provar olika material och lägger stor vikt vid att locka fram lust och den egna kreativiteten och jobbar för att stärka självförtroende och välmående. Varje onsdag fm öppnar vi keramiken och måleriet för allmänheten till verksamheten Öppna verkstäder. Deltagandet är kostnadsfritt, endast materialkostnad. Vår främsta målgrupp är boende, daglediga vuxna från vårt område. Dessutom används verkstäder och ateljéer av enskilda medlemmar för grafik, foto, screentryck, sömnad, keramik, måleri, snickeri och skulptur. Speciellt för medlemmarna Föreningsmöten Medlemsforum, ordinarie årsmöte, halvårsmöte samt en sommarfest har genomförts under året. Medlemskapet i Husby Konst & Hantverksförening innebär att man står bakom och är med och stöder arbetet vi bedriver på Husby Gård. 300 kr/år kostar det att vara medlem i föreningen. Vad får man då för dessa pengar? Man får information via ett månatligt nyhetsbrev med bl.a inbjudan till vernissager, möten, aktiviteter och fester mm En del av medlemsintäkten går till lokalhyra. Detta innebär att föreningen kan använda lokalerna utan extra hyreskostnader för möten och fester samt för olika evenemang där medlemmarna kan delta. Alla har också möjlighet att kostnadsfritt sälja sina hantverk i hantverksbutiken i storstugan. Som medlem får man även subventioner vid hyra av verkstäder. Medlem får även subventionerad hyra vid utställning i galleri storstugan och har bara att anmäla intresse för att ställa ut där. Medlemmar har också rabatt om man hyr någon av lokalerna för egna fester. En del av medlemsavgifterna används till mat vid medlemsfester och vi köper in konst- och konsthantverk av våra medlemmar till det årliga konstlotteriet. En del av pengarna används till kostnader för trycksaker i samband med årsmöten/utskick av medlemsbladet/ nyhetsbrevet porto, kuvert, papper, kopieringskostnader samt affischer för medlemsutställningar. En del, används till övriga kostnader t.ex subventioner i kafét, städmaterial o.dyl. Stipendiet på kr kommer också från dessa pengar. Medlemsavgiften används inte till löner eller andra kostnader i driften av Husby Gård som samlingslokal eller kostnader för den utåtriktade verksamheten på gården. De kostnaderna täcks av de intäkter personalen drar in genom sitt arbete samt genom det verksamhetsbidrag Kulturförvaltningen ger oss för att förvalta gården och driva den som samlingslokal.

11

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 1 Innehållsförteckning 1. Mål, Organisation, styrelsens arbete och verksamhetsbidrag 2. Verksamheten/ café, uthyrning/ arbetsträning/kulturprogram/program för små och stora/utställningsverksamheten

Läs mer

Ett medskapande projekt för barn och alla andra

Ett medskapande projekt för barn och alla andra Ett medskapande projekt för barn och alla andra DOKUMENTATION OCH INSPIRATION FÖR NYA SATSNINGAR 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord Konst för barn 3 Rivstart 4 Hammarkullen Folkets Hus 6 Hallunda Folkets Hus

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för IM Göteborgs lokalförening

Verksamhetsberättelse 2011 för IM Göteborgs lokalförening Verksamhetsberättelse 2011 för IM Göteborgs lokalförening Om organisationen Riksorganisationen Individuell Människohjälp, IM, har sitt huvudkontor i Lund. Härifrån leds IMs verksamhet. På fyra orter finns

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Livstycket bildades som en ideell förening 1992 i Tensta. Föreningen skall arbeta för invandrares/flyktingars gemenskap med svenskar. Detta ska ske genom att främja invandrares/flyktingars

Läs mer

Järva Folkets Park. Verksamhetsberättelse 2010. www.eggeby.se

Järva Folkets Park. Verksamhetsberättelse 2010. www.eggeby.se Järva Folkets Park Verksamhetsberättelse 2010 www.eggeby.se Dagordning vid årsstämma för föreningen Järva Folkets Park 2011-05-07 1. Årsstämmans öppnande 2. Val av mötesfunktionärer a) Val av ordförande

Läs mer

Verksamheten 2014. Inledning. Verksamheten 2014 ABF Malmö. antogs. Ytterligare information kring verksamheten finns på vår hemsida

Verksamheten 2014. Inledning. Verksamheten 2014 ABF Malmö. antogs. Ytterligare information kring verksamheten finns på vår hemsida Verksamheten 2014 ABF Malmö Inledning Den genomförda verksamheten spänner över ett mycket brett folkbildningsfält. Vi har under 2014 arbetat med studiecirklar, annan folkbildningsverksamhet, kulturprogram,

Läs mer

Kassören rapporterar

Kassören rapporterar En föreningstidning i samarbete mellan Bunkeflostrands villaförening och LB07. Nr 2 December 2010 Fastighetsmarknaden Sidan 4 Kassören rapporterar Sidan 7 El-avtalet klart! Sidan 11 Ansvariga utgivare:

Läs mer

Järva Folkets Park. Verksamhetsberättelse 2014. www.eggeby.se

Järva Folkets Park. Verksamhetsberättelse 2014. www.eggeby.se Järva Folkets Park Verksamhetsberättelse 2014 www.eggeby.se Dagordning vid årsstämma för föreningen Järva Folkets Park 2015-03-21 1. Årsstämmans öppnande 2. Val av mötesfunktionärer a) Val av ordförande

Läs mer

Medlemsblad för Jönköpings läns hemslöjdsförbund och information från Utvecklarna inom hemslöjd. Gå på Finissage 24/5 Sätt ut mig till vargarna

Medlemsblad för Jönköpings läns hemslöjdsförbund och information från Utvecklarna inom hemslöjd. Gå på Finissage 24/5 Sätt ut mig till vargarna Gå på Finissage 24/5 Sätt ut mig till vargarna Sommarens kalendarium Medlemsresa till Borås i augusti Medlemsblad för Jönköpings läns hemslöjdsförbund och information från Utvecklarna inom hemslöjd Händer

Läs mer

Röda Korset. Eskilstuna Torshällakretsen. Verksamhetsberättelse 2008

Röda Korset. Eskilstuna Torshällakretsen. Verksamhetsberättelse 2008 Röda Korset Eskilstuna Torshällakretsen Verksamhetsberättelse 2008 Varje barn skall dagligen ha kontakt med minst en vuxen som hon/han kan vända sig till i förtroende Eskilstuna Kommuns mål (2000-2003)

Läs mer

Styrelsemöten Styrelsen har under 2013 genomfört 8 protokollförda sammanträden. Arbetsutskottet har sammanträtt regelbundet under året.

Styrelsemöten Styrelsen har under 2013 genomfört 8 protokollförda sammanträden. Arbetsutskottet har sammanträtt regelbundet under året. Inledning Styrelsen för Nya Rågsveds Folkets Hus avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013. Verksamhetsplanering har löpande följts upp och ansvarsfördelning, ständig avrapportering

Läs mer

Berättelse. Kulturföreningen TÅGET. Årsmöte. Verksamhetsåret 2014. Antal medlemmar 309. www.taget.se

Berättelse. Kulturföreningen TÅGET. Årsmöte. Verksamhetsåret 2014. Antal medlemmar 309. www.taget.se Kulturföreningen TÅGET Årsmöte Söndagen den 22:a Februari 2015 www.taget.se Berättelse En besökare läser Allt om Rymden under SpaceCraft 28-30:e mars Vilket år vi har haft! När det nu blivit dags att summera

Läs mer

Järva Folkets Park. Verksamhetsberättelse 2013. www.eggeby.se

Järva Folkets Park. Verksamhetsberättelse 2013. www.eggeby.se Järva Folkets Park Verksamhetsberättelse 2013 www.eggeby.se Dagordning vid årsstämma för föreningen Järva Folkets Park 2014-04-12 1. Årsstämmans öppnande 2. Val av mötesfunktionärer a) Val av ordförande

Läs mer

1. VERKSAMHET UNDER 2012

1. VERKSAMHET UNDER 2012 Verksamhetsberättelse 2012 för, arvsfondsprojekt Unga Fenix. 1(8) Verksamhetsberättelse. Arvsfondsprojektet Unga Fenix Diarienummer 2010-1555-U, Projektnummer 2009/196 öppnades den 1 september 2010 på

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FOLKETS HUS HAMMARKULLEN 4 VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 FOLKETS HUS HAMMARKULLEN Vår vision och uppgift är att Folkets Hus i Hammarkullen ska vara en öppen mötesplats för demokrati,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 01 01-2014 12 31

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 01 01-2014 12 31 VINTERVIKENS TRÄDGÅRD, Ideell förening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 01 01-2014 12 31 Vintervikens trädgård ideell förening (organisationsnummer 80 24 08-0015) är en trädgårdsförening,

Läs mer

Bromma KFUM. 2014 Verksamhetsberättelse och årsbokslut

Bromma KFUM. 2014 Verksamhetsberättelse och årsbokslut Bromma KFUM 2014 Verksamhetsberättelse och årsbokslut Bromma KFUM M Ö J L I G H E T E R N A S F Ö R E N I N G? Bromma KFUM är en del av KFUM Sverige, som i sin tur är en del av två globala ungdomsrörelser,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Folkbiblioteken Lund Biblioteket deltar i Veberödsdagen. Folkbiblioteken Kultur & Fritid LUNDS KOMMUN VIKTIGA HÄNDELSER 2011 RFID Under 2011 slutfördes RFID-installationen (Radio

Läs mer

Slalomnytt. Vi ses i backen! Niklas Thorén, Ordförande Nolby Alpina SK 070-239 69 02. Styrelsen i Nolby Alpina 2012/2013

Slalomnytt. Vi ses i backen! Niklas Thorén, Ordförande Nolby Alpina SK 070-239 69 02. Styrelsen i Nolby Alpina 2012/2013 Sept 2012 Slalomnytt Ordförande har ordet. Vintern närmar sig och det känns riktigt bra! Sommaren var inte den bästa om man önskar soltimmar och värme så vi hoppas på en riktigt kall och snörik vinter

Läs mer

Bromma KFUM Verksamhetsberättelse och årsbokslut 2013

Bromma KFUM Verksamhetsberättelse och årsbokslut 2013 Bromma KFUM Verksamhetsberättelse och årsbokslut 2013 Bromma KFUM M Ö J L I G H E T E R N A S F Ö R E N I N G? Bromma KFUM är en del av KFUM Sverige, som i sin tur är en del av två globala ungdomsrörelser,

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping (2) Norrköping den 18 januari 2015 Inledning 2014 har varit ett år med både med och motgångar. I början av året kunde vi med hjälp av

Läs mer

DISSEKTION SOMMAR KOMPETENS STEG 1

DISSEKTION SOMMAR KOMPETENS STEG 1 DISSEKTION SOMMAR KOMPETENS STEG 1 DOKUMENTATION GÖTEBORG DE UNGAS SOMMARAKADEMI 2010 GULLSPÅNG PICCOLOKULTURUTVECKLARE 2010 MARIESTAD GRAFFITI MARIESTAD SKÖVDE KULTURLABB PÅ HJUL 2010 2 INTRO Detta är

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I LINKÖPING [Skriv här] Innehållsförteckning 1. Sammanfattning..2 2. Föreningen..2 3. Samarbete med Röda Korset...2 4. Medlemmar.3 5. Styrelsen..3

Läs mer

Kulturstrategiskt uppdrag 2010-2012

Kulturstrategiskt uppdrag 2010-2012 Kulturstrategiskt uppdrag 2010-2012 Vårt uppdrag handlade om att utveckla Uddebo och Gula Huset till en arena för kreativt entreprenörskap samt använda kultur som en metod för att öka inflyttningen till

Läs mer

KFUM GÖTEBORG. KFUM Göteborg är en ideell förening med 125 års erfarenhet av att bedriva verksamhet för unga människor i Göteborg.

KFUM GÖTEBORG. KFUM Göteborg är en ideell förening med 125 års erfarenhet av att bedriva verksamhet för unga människor i Göteborg. ÅRSREDOVISNING 2013 KFUM GÖTEBORG KFUM Göteborg är en ideell förening med 125 års erfarenhet av att bedriva verksamhet för unga människor i Göteborg. Vi ingår som en del i de två världsomspännande organisationerna

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Ansökan från Rörelsen Gatans Röst & Ansikte. 2014-01-23 Vår referens. Per-Erik Ebbeståhl Avdelningschef. Per-Erik.Ebbestahl@malmo.

Tjänsteskrivelse. Ansökan från Rörelsen Gatans Röst & Ansikte. 2014-01-23 Vår referens. Per-Erik Ebbeståhl Avdelningschef. Per-Erik.Ebbestahl@malmo. SIGNERAD 2014-01-23 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2014-01-23 Vår referens Per-Erik Ebbeståhl Avdelningschef Tjänsteskrivelse Per-Erik.Ebbestahl@malmo.se Ansökan från STK-2013-1156 Sammanfattning

Läs mer

Höst föreningstid. Vad tycker du är bäst med Kolmården? Allt är bäst här, men raggarbilar. gillar jag mest!

Höst föreningstid. Vad tycker du är bäst med Kolmården? Allt är bäst här, men raggarbilar. gillar jag mest! KOLMÅRDSNYTT Nr 3, 2010 Höst föreningstid Lettlandsresan Scouter iskogen Vad tycker du är bäst med Kolmården? Sixten 2 2 år år Allt är bäst här, men raggarbilar och godis gillar jag mest! Kul med KIF Kolmårdsskytte

Läs mer

Gävle Demensförenings verksamhetsberättelse 2014

Gävle Demensförenings verksamhetsberättelse 2014 Gävle Demensförenings verksamhetsberättelse 2014 Postgiro... 3 Styrelsen... 3 Sammanträden... 3 Styrelserepresentanter... 3 Avgående styrelserepresentanter:... 3 Styrelsens reflektioner... 4 Aktiviteter...

Läs mer

JärLe BYaBLads. värvarnummer 2010. Nr 1 Mars Årgång 36 JÄRLEVINTER 2010. OBS Glöm inte byalagets hemsida med aktualiteter, www.jarlebyalag.

JärLe BYaBLads. värvarnummer 2010. Nr 1 Mars Årgång 36 JÄRLEVINTER 2010. OBS Glöm inte byalagets hemsida med aktualiteter, www.jarlebyalag. JärLe BYaBLads värvarnummer 2010 Nr 1 Mars Årgång 36 JÄRLEVINTER 2010 OBS Glöm inte byalagets hemsida med aktualiteter, www.jarlebyalag.se 1 ORDFÖRANDE HAR ORDET: BLI MEDLEM I BYALAGET! Nytt år och nya

Läs mer

Kullabladet 2/2012. Medlemstidning för Backstugans Vänner, Upphärad Vår, sommar och höst

Kullabladet 2/2012. Medlemstidning för Backstugans Vänner, Upphärad Vår, sommar och höst Kullabladet 2/2012 Medlemstidning för Backstugans Vänner, Upphärad Vår, sommar och höst Familjen Nordström utanför Smedstorp i augusti 1907 eller 1908 Övre raden: Evald, Ingrid och Selma. Undre raden:

Läs mer