Företags kostnad för 100 Mbit/s-anslutning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Företags kostnad för 100 Mbit/s-anslutning"

Transkript

1 1 (12) Företags kostnad för 100 Mbit/s-anslutning En jämförande studie mellan elva städer

2 2 (12) Förord Försommaren 2011 gav Stockholms stad genom det egna IT-infrastrukturbolaget Stokab United Minds i uppdrag att undersöka priserna för 100 Mbit/s-anslutning i ett antal städer runt om i världen. Bakgrunden var dels ett intresse av att fördjupa de undersökningar av företagens kostnader för bredbandsuppkoppling som gjorts av tidningen Computer Sweden, och dels ett behov av att kunna sätta Stockholms prisbild i ett internationellt perspektiv. Tidningen Computer Sweden har sedan 2002 regelbundet jämfört företagens kostnader för bredbandsuppkoppling i Sverige. I januari 2011 visade den senaste undersökningen att kostnaderna för 100 Mbit/s-anslutning i Sverige fortsatt sjunka sedan föregående undersökning och att priset var som lägst i Stockholm. För att sätta priserna i ett internationellt sammanhang fick United Minds uppdraget att undersöka företags tillgång till och kostnader för bredbandsuppkopplingar i ett antal internationella referensstäder, samt göra en förnyad undersökning av priset i Stockholm. United Minds har även frågat om möjligheten att hyra svart fiber-förbindelse samt pris på sådan. Tillgång och pris på höghastighetsförbindelser påverkar både företag och medborgare. Det är en av flera faktorer som påverkar företagsklimat, men som är särskilt viktig i städer med stor andel kunskapsintensiva företag. Kunskapsintensiva företag är i behov av och använder en mängd IT-lösningar varför tillgång till bredband med hög hastighet och till lågt pris underlättar för företag att driva och utveckla sin affärsverksamhet. Sverige har därför i sin bredbandsstrategi satt som mål att 90 procent av hushåll och företag ska ha tillgång till minst 100 Mbit/s senast år Fungerande konkurrens för att stimulera till lägre priser är också en del av bredbandsstrategin. Resultaten i denna undersökning visar att Stockholms bredbandsleverantörer internationellt sett håller en låg prisnivå mot kunder, där en väl fungerande marknad är en delförklaring.

3 3 (12) Sammanfattning Bakgrund United Minds har på uppdrag av Stockholms stad genom dess ITinfrastrukturbolag Stokab, undersökt vad företag får betala för en 100 Mbit/sanslutning i tolv internationella städer (leverantörer från elva städer har svarat), samt frågat om möjligheten att hyra svart fiber-förbindelse. Resultat 100 Mbit/s En jämförelse mellan de undersökta städerna ger att Stockholm ligger mycket lågt prismässigt i ett internationellt perspektiv. Marknaden tycks också vara väl utvecklad i Stockholm då de olika aktörernas priser inte skiljer sig nämnvärt från varandra. I Stockholm är priset för en 100 Mbit/s-anslutning för företag lågt. Snittpriset i de nordiska huvudstäderna är samtliga högre än priset i Stockholm. I de Europeiska huvudstäderna är snittpriset cirka tre gånger högre, medan priset i New York är cirka fyra gånger så högt som i Stockholm. Bland de jämförda städerna är priset lägre endast i Singapore. Snittpriset i Stockholm ligger på SEK per månad. Motsvarande siffra är för de nordiska huvudstäderna SEK, för de Europeiska städerna SEK, i New York ligger priset på SEK, medan det i Seoul respektive Singapore ligger på SEK respektive SEK. Resultat svart fiber Resultatet för hyra av en svart fiber-förbindelse uppvisade i stort sett samma mönster som för 100 Mbit/s-anslutning. Absolut lägst pris återfanns i Stockholm med SEK per månad. I Singapore, som hade lägst pris för 100 Mbit/sanslutning, var priset för svart fiber SEK per månad. Näst lägsta pris återfanns i Helsingfors med en kostnad på SEK per månad, och dyrast var New York med en kostnad på SEK per månad. I Köpenhamn låg priset på SEK per månad. Motsvarande siffra i Paris och London var respektive SEK per månad.

4 4 (12) Om undersökningen Bakgrund: Återkommande svenska jämförelser av företags kostnader för bredband Tidningen Computer Sweden har sedan 2002 regelbundet jämfört företagens kostnader för bredbandsuppkoppling i Sverige. Januari 2011 visade den senaste undersökningen att kostnaderna för 100 Mbit/s-anslutning i Sverige hela tiden fortsatt sjunka. Vid första mätningen 2002 uppgavs priset till SEK per månad. I den senaste mätningen konstaterades att de allra lägsta priserna erbjöds i Stockholm. Listpriser för 100 Mbit/s-anslutning för företag var SEK per månad. Motsvarande pris i övriga Sverige låg på SEK per månad. För att sätta dessa priser i ett internationellt sammanhang har United Minds på uppdrag av Stockholms stad genom dess IT-infrastrukturbolag Stokab, under sensommaren och tidiga hösten 2011, undersökt företags tillgång till och kostnader för bredbandsuppkoppling i ett antal internationella städer samt gjort en förnyad undersökning av priset i Stockholm (november 2011). Metodbeskrivning Datainsamling genom offertbegäran från leverantörer i tolv städer United Minds kontaktade totalt 57 internetleverantörer i städerna Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors, Amsterdam, Berlin, London, Paris, Prag, New York, Seoul och Singapore i första hand via telefon och i andra hand via e-post. Samtliga leverantörer fick frågan om huruvida de erbjuder bredbandsuppkoppling med hastighet 100 Mbit/s (ner- och uppström) till företag på vanligt förekommande affärsadresser i respektive stad. Från leverantörer som kunde erbjuda 100 Mbit/s efterfrågades prisuppgifter dels för anslutning, dels för månadsavgift under 36 månader. Alla leverantörer fick initialt även frågan om de kunde erbjuda svart fiber en dedikerad fiberförbindelse mellan två adresser i staden. Adresserna låg 2 km från varandra och i affärsområden där fibernät redan finns. I de fall leverantören kunde erbjuda detta efterfrågades pris för anslutningsavgift, både för fastigheter som redan var anslutna med fiber och fastigheter som saknade fiberanslutning men där fiber fanns i närliggande fastighet, samt månadsavgift vid tecknande av 36-månaderskontrakt. Sammanställning för jämförbarhet i månadskostnad för bredband I sammanställningen har de mottagna prisuppgifterna behandlats för att skapa jämförbarhet mellan städer. Bland leverantörer av 100 Mbit/s-anslutning har först de leverantörer som endast har ett hushållserbjudande (frånvaro av garantier angående uppkopplad tid etc.)

5 5 (12) sorterats bort. Pris som erbjuds privatpersoner är generellt sett betydligt lägre än de priser som erbjuds företag och kommer med en lägre service- och kvalitetsnivå. Prag utgick ur undersökningen då ingen leverantör valde att svara på frågorna. Därefter har priset för själva anslutningen slagits samman med priset för 36 månaders uppkoppling och totalsumman delats med 36. Detta för att skapa jämförbarhet i månadskostnad då leverantörerna väljer att fördela sina egna kostnader för uppkoppling, drift och service på olika sätt i olika prissättningsmodeller. Priserna har räknats om till svenska kronor med hjälp av priserna i tabell 1 (se bilaga). Samma metod har använts för att jämföra priset på svart fiber-förbindelser. Anslutningsavgiften som har använts är den för fastigheter som redan var anslutna med fiber. Kommentar till datainsamlingen En insikt från datainsamlingen är att möjligheten att snabbt få en prisuppgift och/eller ett erbjudande om uppkoppling skiljer sig kraftigt mellan olika leverantörer och städer. Den tydligaste tendensen är att forna monopolister inom telekomsektorn i de olika städerna tar längre tid på sig att lämna uppgifter om tillgänglighet och pris. En offertbegäran med tydligt specificerad förfrågan kunde ta upp till två månader att besvara.

6 6 (12) Resultat: Tillgänglighet och priser 100 Mbit/s Stockholm I Stockholm har åtta leverantörer svarat. Samtliga ligger i ett relativt snävt spann mellan SEK och SEK i månadskostnad, anslutningsavgift inkluderad. Genomsnittspriset är SEK. Två leverantörer ligger på drygt SEK, tre leverantörer på knappt SEK, medan den dyraste ligger på knappt SEK. Konkurrensen verkar alltså vara stor i Stockholm. 100 Mbit/s i Norden kr kr Snittkostnad 100 Mbit/s Norden kr kr kr kr kr kr kr kr 0 kr Stockholm Köpenhamn Oslo Helsingfors Figur 1 Snittpriser per månad beräknat på 36 månadsavgifter och anslutningsavgift för städer i Norden. En jämförelse visar att Stockholm och Köpenhamn håller en låg kostnadsnivå för bredbandsuppkoppling till företag i ett nordiskt perspektiv. Helsingfors, vars två svarande leverantörer har det högsta genomsnittliga månadspriset ( SEK per månad), ger kunderna en kostnadsnivå som nästan är dubbelt så hög som i de största nordiska städerna Stockholm (5 195 SEK) och Köpenhamn (6 023 SEK). Norge ligger strax under detta (9 273 SEK). I ett bredare internationellt perspektiv kan dock sägas att samtliga dessa priser ligger i den lägre halvan av spektret jämförda städer. 2 1

7 7 (12) 100 Mbit/s i övriga Europa kr kr kr kr kr 0 kr Snittkostnad 100 Mbit/s Europa utom Norden Stockholm Paris London Amsterdam Berlin 3 1 Figur 2 - Snittpriser per månad beräknat på 36 månadsavgifter och anslutningsavgift för städer i Europa utanför Norden. I jämförelse av städer i Europa utom Norden ligger London och Paris lägst i kostnad för företag som köper bredbandsuppkoppling. Med genomsnittliga priser på drygt SEK (London SEK och Paris SEK) per månad för 100 Mbit/s-anslutning för företag ligger dessa städer lägre än Amsterdam som har ett cirka 30 procent högre jämförelsepris ( SEK) och Berlin som är nästan 100 procent dyrare ( SEK). I jämförelse med Stockholm är samtliga jämförda städer dyrare.

8 8 (12) 100 Mbit/s alla undersökta städer kr kr kr kr kr 0 kr Snittkostnad 100 Mbit/s alla städer Figur 3 Snittkostnader för 100 Mbit i samtliga undersökta städer Lägsta priset i undersökningen återfinns i Singapore med SEK per månad. I Seoul ligger priset på SEK per månad, medan priset i New York ligger på SEK per månad. Det låga priset i Singapore kan (förutom befolkningstätheten) bero på att det fiberoptiska nätet byggdes med kraftig statssubvention. Utvecklad marknad i Stockholm En jämförelse mellan samtliga undersökta städer ger att Stockholm ligger mycket lågt i ett internationellt perspektiv. Marknaden tycks relativt andra städer i undersökningen vara väl utvecklad då de olika aktörernas priser inte skiljer sig nämnvärt från varandra.

9 9 (12) Svart fiber - lägst pris i Stockholm Snittpris svartfiber kr kr kr kr kr kr kr kr kr 0 kr Figur 4 Snittpriser svartfiber per månad beräknat på 36 månadsavgifter och anslutningsavgift (SEK) Endast ett fåtal leverantörer svarade på frågan om svart fiber fanns att tillgå. Ett skäl till detta är att det i första hand är den forne monopolisten i respektive stad/land som har IT-infrastruktur i någon större omfattning medan konkurrenter oftast hyr svart fiber av monopolisten eller endast har svart fiber i vissa områden/sträckor. Dessutom verkar det än svårare att få svar på tillgång till och pris på svart fiber jämfört med 100 Mbit/s-anslutning. De svar som gavs uppvisade i stort sett samma mönster som för 100 Mbit/sanslutning. Absolut lägst pris återfanns i Stockholm med SEK per månad. I Helsingfors respektive Köpenhamn var priset SEK per månad respektive 8184 SEK per månad. Bland leverantörerna i Oslo valde ingen att svara på frågan. I Europa var priset i Paris SEK per månad, i London SEK per månad, och i Amsterdam SEK per månad. I Singapore, som hade det lägsta priset för en 100 Mbit/s-anslutning, låg priset för svart fiber på SEK per månad, det vill säga tre gånger högre jämfört med Stockholm. I New York låg priset på SEK per månad, det vill säga ett pris långt över de andra svarande i undersökningen.

10 10 (12) Bilaga Stokab Stokab är Stockholms stads IT-infrastrukturbolag. Syftet är, sedan starten 1994, att stimulera en positiv utveckling för Stockholmsregionen genom att tillhandahålla ett passivt, öppet och konkurrensneutralt fibernät. Stokab erbjuder fiberoptiska förbindelser på likvärdiga villkor till såväl operatörer, företag som offentlig verksamhet i behov av datakommunikation. United Minds United Minds är ett analys- och strategiföretag bestående av ett 20-tal konsulter med olika bakgrunder och specialisering. Huvudkontoret finns i Stockholm med ytterligare ett kontor i New York Mbit Över en förbindelse med hastighet på 100 Mbit/s kan de allra flesta typer av tjänster levereras. En höghastighetsuppkoppling som denna innebär alltså ingen begränsning eller utgör ett hinder för de allra flesta företags verksamhet. En sådan förbindelse möjliggör också att i princip alla molntjänster kan användas och att outsourcing blir oproblematiskt (ur ett tekniskt perspektiv). Med tillgång till en 100 Mbit/s-förbindelse till bra pris skapas möjligheter för företag att utveckla sina affärer. Svart fiber Svart fiber är benämningen på de fiberoptiska kablar som behövs för att leverera olika typer av tjänster, exempelvis bredband, telefoni och TV. Svart fiber är en oförädlad förbindelse, det vill säga bara själva fibern utan någon påkopplad elektronisk utrustning. För att en operatör ska kunna leverera en tjänst krävs tillgång till svart fiber. Tillgång till fiberoptiska förbindelser är en grundläggande förutsättning för elektroniska kommunikationstjänster. Med tillgång till svart fiber kan en operatör själv välja vilken kvalitet och teknisk specifikation som den aktiva utrustningen ska ha. Operatören är alltså inte beroende av vilken utrustning någon annan operatör (konkurrent) har valt i sitt nät.

11 11 (12) Resultaten i sin helhet Leverantör Engångsavgift (SEK) Månadskostnad (SEK) Totalkostnad månadsvis över 3 år (SEK) London London London Berlin Berlin Amsterdam Amsterdam Amsterdam Köpenhamn Köpenhamn Köpenhamn Oslo Oslo Oslo Helsingfors Helsingfors New York New York New York Paris Seoul Singapore Singapore Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm

12 12 (12) Operatörer som tillfrågats i undersökningen: Above net GB, Alice DE, AT&T US, Bahnhof SE, Bell US, Bredbandsbolaget SE, Bredbåndsservice NO, British Telecom GB, Canal Digital NO, Colt DE, Completel FR, ComX DK, Dansk Bredband DK, Deutche Telekom DE, DGC SE, Elisa SF, Fibrespan GB, France Telecom / Orange FR, Free FR, Geo Networks GB, Globetel SF, Hafslund Telecom NO, InterNL NL, ION US, IP Visie NL, IP-Only SE, Kable Deutschland DE, KDDI KOR, KPN NL, LGA SG, Lightower US, Lynet NO, Network US, NTT KOR, Numerique FR, O2/Cesky CZ, Ownit SE, Pronea NO, Singtel SG, Softbank KOR, Starhub SG, Superinternet SG, TDC DK, TDC SE, Tele2 SE, Telecom (Alice/Tele2) NL, Telecom/telefonica CZ, Telenor DK, Telenor NO, Telenor SE, TeliaSonera SE, TeliaSonera SF, UPC CZ, UPC NL, Verizon US, WIN/VIA CZ, Zeeker Telecom NL. Tabell 1 Valutakoefficienter 1 EUR 9,14 SEK 1 DKK 1,22 SEK 1 SGD 5,27 SEK 1GBP 10,33 SEK 1 CZK 0,38 SEK 1 USD 6,71 SEK 1 NOK 1,18 SEK Tabell 1 Valutakoefficienter som använts vid omräkning av offererade priser till svenska kronor United Minds samhällsanalys AB Slussplan 9 Box SE STOCKHOLM

Snittpriser på flygbiljetter 2011 2014

Snittpriser på flygbiljetter 2011 2014 Snittpriser på flygbiljetter 2011 2014 Travellink har jämfört snittpriserna på tur- och returbiljetter till de mest populära resmålen mellan 2011 och 2014. Sista kolumnen visar förändringen i procent mellan

Läs mer

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ I DAG SÅ KAN DU KOPPLA AV I MORGON Att vara uppkopplad innebär i dag så mycket mer än att slå på datorn och öppna en webbläsare. På tjugo år har internet utvecklats från

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Mölndalsbostäder

Listade tjänster från Zmarket Mölndalsbostäder Listade tjänster från Zmarket Mölndalsbostäder Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 1000/100 599:-/mån 199:- 4 mån ½ priset, 3 mån Viaplay + ID-skydd A3 Bredband 10/10 259:-/mån 199:-

Läs mer

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit Samfälligheten Seraljen Projektgruppen Från Seraljen Imran Bukhari (191) Babis Karassavas (115) Leif Warbrandt (101) Från Ownit Kjell Lindqvist (Telenor Sverige)

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Västra Götaland

Listade tjänster från Zmarket Västra Götaland Listade tjänster från Zmarket Västra Götaland Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 1000/100 599:-/mån 199:- 4 mån ½ priset, 3 mån Viaplay + ID-skydd A3 Bredband 10/10 259:-/mån 199:-

Läs mer

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon!

Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vi satsar på Öppet Stadsnät i Segmon! Vilka är vi? En grupp människor som sedan ett par år tillbaka arbetat för en levande landsbygd i Segmon. En landsbygd som klarar framtidens krav Består av 4 olika

Läs mer

Framtidens kommunikationsnät finns i er fastighet

Framtidens kommunikationsnät finns i er fastighet Framtidens kommunikationsnät finns i er fastighet Över 90% av hushållen i Stockholm och en majoritet av företagen nås redan av framtidens kommunikationsmöjligheter genom att vara anslutna till Stokabs

Läs mer

Bredbandsgruppens syfte: Att hitta den internetuppkoppling med bäst pris i förhållande till prestanda

Bredbandsgruppens syfte: Att hitta den internetuppkoppling med bäst pris i förhållande till prestanda Bredbandsgruppens syfte: Att hitta den internetuppkoppling med bäst pris i förhållande till prestanda Historik Bredbandsgruppen bildas av Jonas Svedberg och Kristofer Norén under årsmötet 2013. Målet är

Läs mer

LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT

LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT LUNDS ENERGI ÖPPET STADSNÄT Jenny Emanuelsson Kraftringen Service AB 2008-10-09 Entreprenadbolaget inom Lunds Energikoncernen. Elkraft Belysning Värme/kyla/gas IT-kommunikation Affärsutveckling, byggnation

Läs mer

Vill du ha framtidens bredband? Beställ idag!

Vill du ha framtidens bredband? Beställ idag! Vill du ha framtidens bredband? Beställ idag! Var med att utveckla infrastrukturen runt Vedaån och Kvegerö-Granlund med omnejd genom att ansluta ditt hus till stadsnätet. När tillräckligt många kommer

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket LudvikaHem

Listade tjänster från Zmarket LudvikaHem Listade tjänster från Zmarket LudvikaHem Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 1000/100 599:-/mån 199:- 4 mån ½ priset, 3 mån Viaplay + ID-skydd A3 Bredband 10/10 249:-/mån 199:- 4 mån

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Öland

Listade tjänster från Zmarket Öland Listade tjänster från Zmarket Öland Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 100/100 299:-/mån 199:- KAMPANJ: 4 månader ½ priset + ID-skydd A3 Bredband 1000/100 549:-/mån 199:- KAMPANJ: 4

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Västmanland

Listade tjänster från Zmarket Västmanland Listade tjänster från Zmarket Västmanland Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 100/100 299:-/mån 199:- KAMPANJ: 6 månader ½ priset + gratis IDskydd. A3 Bredband 1000/100 549:-/mån 199:-

Läs mer

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks 2017-06-12 Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks Vi förstår att det finns en del osäkerhet kring om och varför man skulle vilja ha en fiberanslutning. Därför har vi försökt att

Läs mer

Klart du ska välja fiber!

Klart du ska välja fiber! Klart du ska välja fiber! Vi får ofta frågor om varför det är så bra med bredband via fiber. Här berättar vi mer om hur det fungerar och vilka fördelar fiber har både ekonomiskt och tekniskt. Förhoppningsvis

Läs mer

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät.

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät. Åtta goda skäl att välja Stadsnät. Snabbt & prisvärt Mycket mer än bara bredband. Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Västerås och Hallstahammar. Via en och samma anslutning kan du välja

Läs mer

DU VILL VÄL VARA MED! Skålleruds fiberförening

DU VILL VÄL VARA MED! Skålleruds fiberförening Varför fiber? Fiber är framtidssäker för Internet, telefon, TV och en rad samhällstjänster bland annat larm och tjänster för vård i hemmet. Fiber har mycket hög kapacitet. Möjliggör att olika tjänster

Läs mer

Vill du ha framtidens bredband i Skeppsvik? Beställ idag!

Vill du ha framtidens bredband i Skeppsvik? Beställ idag! Vill du ha framtidens bredband i Skeppsvik? Beställ idag! Var med att utveckla infrastrukturen i Skeppsvik genom att ansluta ditt hus till stadsnätet. När 170 av de drygt 300 fastigheterna beställt kan

Läs mer

Net at Once - Kommunikationsoperatör

Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once - Kommunikationsoperatör Net at Once som kommunikationsoperatör med Öppen plattform och Öppen gruppanslutning innebär att de medlemmar i föreningen som vill välja fritt i ett öppet nät bland

Läs mer

Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun

Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 2012-03-28 Diarienr: XXXX.XXX 1(5) KOMMUNLEDNING Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 2(5) Innehållsförteckning Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 1 Förord 3 Mål 3 Extern kommunikationsoperatör

Läs mer

Remissvar gällande - En strategi för en inre digital marknad i Europa

Remissvar gällande - En strategi för en inre digital marknad i Europa Handläggare: 2015-09-18 Remissvar Camilla Jönsson Dnr: UD2015/267/FIM 08-214931 Camilla.jonsson@ssnf.org U Dnr: UD2015/267/FIM Utrikesdepartementet Enheten för främjande och EU:s inre marknad 103 39 Stockholm

Läs mer

Dragning av fiberkablarna sker i och följer befintliga kulvertar. Om problem uppstår vid dragning kan kulvert/rör behöva friläggas för åtgärd.

Dragning av fiberkablarna sker i och följer befintliga kulvertar. Om problem uppstår vid dragning kan kulvert/rör behöva friläggas för åtgärd. Proposition till årsstämma 2019 Kvarnhagens Samfällighet Förslag från fibergruppen om fiberanslutning. Kostnad per hushåll för installation och anslutning till vald operatör: - 150-180 kr per månad under

Läs mer

ÖPPET. STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden

ÖPPET. STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden ÖPPET STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden SPELA ONLINE med Öppet Stadsnät En sak kan vi vara helt säkra på det kommer aldrig att gå långsammare! Nä, snabbare och snabbare det är tidens melodi. Idag

Läs mer

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Torsby kommuns bredbandsstrategi Regeringens mål för år 2020 är att 90 % av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100Mbit/s. Kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse till extra föreningsstämma med Läppe Fiber ek. förening.

Kallelse till extra föreningsstämma med Läppe Fiber ek. förening. Kallelse till extra föreningsstämma med Läppe Fiber ek. förening. Extra föreningsstämma för Läppe Fiber ekonomisk förening hålls lördagen den 7 mars 2015 klockan 11.00 på Hjälmargården i Läppe. Mötet sker

Läs mer

Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal

Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2015.266 Datum: 2015-09-24 Administratör Per Persson E-post: per.persson@ale.se Kommunstyrelsen Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande

Läs mer

ÖPPET. fibernät. Telefoni. Ethernet. Öppet Stadsnät. STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden. noder. Serverhall. bandbredd DETTA ÄR KRAFTRINGEN

ÖPPET. fibernät. Telefoni. Ethernet. Öppet Stadsnät. STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden. noder. Serverhall. bandbredd DETTA ÄR KRAFTRINGEN DETTA ÄR KRAFTRINGEN Detta är Kraftringen Kraftringen är en kompetent, heltäckande partner inom energi och miljöområdet och besitter spetskompetens inom värme, kyla, värmepumpar, bredband/fiber, kraft,

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät 8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät Vårt ansvar en fungerande vardag för dig Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Karlskrona kommun. Via en och samma anslutning kan du välja mellan

Läs mer

Konkurrensen i Sverige Kapitel 5 Bredbandsmarknaden RAPPORT 2018:1

Konkurrensen i Sverige Kapitel 5 Bredbandsmarknaden RAPPORT 2018:1 Konkurrensen i Sverige 2018 Kapitel 5 Bredbandsmarknaden RAPPORT 2018:1 Utdrag Det här dokumentet innehåller ett utdrag ur Konkurrensverkets rapport Konkurrensen i Sverige (rapportserie 2018:1). Du kan

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

När storleken har betydelse

När storleken har betydelse Datum: 213-1-25 DISKUSSIONSMATERIAL Patrik Sandgren När storleken har betydelse Kostnaden för en mobil digital livsstil baserad på en mobiltelefon med surf via 4G Det trådlösa livet Den 25:e oktober 213

Läs mer

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 Detaljerad information Bakgrund En av bostadsrättsföreningens viktigaste uppgifter är att tillgodose medlemmarnas ekonomiska intressen. De boende

Läs mer

ÖPPET. STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden

ÖPPET. STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden ÖPPET STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden En sak kan vi vara helt säkra på det kommer aldrig att gå långsammare! Nä, snabbare och snabbare det är tidens melodi. Idag är du glad för 100 Mbit/s men snart

Läs mer

Nu kommer fibernätet till: Laholm

Nu kommer fibernätet till: Laholm Nu kommer fibernätet till: Laholm En utbyggnad som förändrar Sverige Sveriges tredje största stadsnät 100% fokus på stadsnät och telekom Erfarenhet och kompetens Öppenhet, Helhetsgrepp, Närhet och Flexibilitet

Läs mer

Yttrande över utkast till analys och reglering på marknaden för nätinfrastrukturtillträde Ert Dnr: 11-9306

Yttrande över utkast till analys och reglering på marknaden för nätinfrastrukturtillträde Ert Dnr: 11-9306 Till Post- och Telestyrelsen smp@pts.se Ert ärende 11-9306 Remissvar Sida 1(8) Diarienr 1.6-75/2014 Handläggare Godkänd av Marguerite Sjöström- Josephson t.f. VD Yttrande över utkast till analys och reglering

Läs mer

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad FIBERNÄT FRÅN SVENSKA STADSNÄT PERSPEKTIV Svenska Stadsnät Perspektiv erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Jämtland Fiber

Listade tjänster från Zmarket Jämtland Fiber Listade tjänster från Zmarket Jämtland Fiber Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 100/100 299:-/mån 199:- KAMPANJ: 6 månader ½ priset + gratis IDskydd. A3 Bredband 1000/100 549:-/mån

Läs mer

Stadsnätet. Påminnelse! Anslut ditt hus till. 40 % av husägarna i Sjöskogen har bestämt sig. Vi vill ha fiber! Beställ du också!

Stadsnätet. Påminnelse! Anslut ditt hus till. 40 % av husägarna i Sjöskogen har bestämt sig. Vi vill ha fiber! Beställ du också! Påminnelse! Anslut ditt hus till Stadsnätet 40 % av husägarna i Sjöskogen har bestämt sig. Vi vill ha fiber! Beställ du också! Kontaktpersoner Björn Antonsson Johan Kraft Riktigt bredband hemma Gästabudstadens

Läs mer

Klart du ska välja. bredband via fiber

Klart du ska välja. bredband via fiber Klart du ska välja bredband via fiber Gör dig redo för framtiden När du väljer bredband via Skellefteå Krafts fibernät blir ditt liv bra mycket enklare och roligare. Koppla upp hur många skärmar och apparater

Läs mer

BREDBANDSUPPKOPPLING VIA FIBER BRF SOFIA STRAND

BREDBANDSUPPKOPPLING VIA FIBER BRF SOFIA STRAND BREDBANDSUPPKOPPLING VIA FIBER BRF SOFIA STRAND BAKGRUND Under årsstämman 2015 framfördes önskemål i en motion om att utreda möjligheten att erbjuda föreningens medlemmar fiberbredband. En fibergrupp bestående

Läs mer

Listade tjänster från Zmarket Jämtland Stadsnät

Listade tjänster från Zmarket Jämtland Stadsnät Listade tjänster från Zmarket Jämtland Stadsnät Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning A3 Bredband 100/100 299:-/mån 199:- KAMPANJ: 4 månader ½ priset + ID-skydd A3 Bredband 1000/100 549:-/mån 199:-

Läs mer

Fiber till Tjuv- & Enholmen?

Fiber till Tjuv- & Enholmen? Fiber till Tjuv- & Enholmen? Nu gör vi ett nytt försök. Hittills har 21 fastigheter beställt anslutning. Vi behöver 35 för att dra igång projektet. Anmälan vill vi ha senast 30 juni 2016 Kontaktpersoner

Läs mer

Yttrande över andra samrådet rörande terminerande avsnitt, marknaden för svart fiberförbindelser

Yttrande över andra samrådet rörande terminerande avsnitt, marknaden för svart fiberförbindelser Remissvar Sida 1(5) Diarienr Handläggare Godkänd av ST2011-1327 Marguerite Sjöström- Josephson VD Yttrande över andra samrådet rörande terminerande avsnitt, marknaden för svart fiberförbindelser 1 Konkurrensen

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Bredband - resultat av samverkan

Bredband - resultat av samverkan Kulturriket i Bergslagen Bredband - resultat av samverkan Internetuppkoppling har blivit allt viktigare för medborgare och företagare Kraven Kraven på att kunna ta del av information, ha kontakt med myndigheter

Läs mer

Telia Operator Business som KommunikationsOperatör ett öppet nät för fastigheten 08-504 635 38 08-504 544 06

Telia Operator Business som KommunikationsOperatör ett öppet nät för fastigheten 08-504 635 38 08-504 544 06 Telia Operator Business som KommunikationsOperatör ett öppet nät för fastigheten Thomas Berggren Regionansvarig säljare Thomas.j.berggren@teliasonera.com Linda Saltin Regionansvarig säljare Linda.Saltin@teliasonera.com

Läs mer

Bredband Gotland. Bredband Till Alla 2013-08-08 ASM

Bredband Gotland. Bredband Till Alla 2013-08-08 ASM Bredband Gotland Bredband Till Alla 2013-08-08 ASM Sockenmodellen ALLA FÅR VARA MED ALLA HJÄLPS ÅT ALLA SKALL HA RÅD Sockenmodellen är ett kostnadseffektivt sätt att bygga och driva optiska fibernät i

Läs mer

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi

framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi framtidens bredband! Stadsnät från Borlänge Energi Fritt stadsnät i Sedan 95:-/mån Vi bjuder också på anslutningsavgiften Runt år 1800 kom telegrafen, 50 år senare telefonen. Två apparater som gjorde det

Läs mer

Avtal gällande. stadsnätsanslutning till. Briggens samfällighetsförening

Avtal gällande. stadsnätsanslutning till. Briggens samfällighetsförening Avtal gällande stadsnätsanslutning till Briggens samfällighetsförening Nynäs Stadsnät är fullvärdig medlem i Svenska Stadsnätsföreningen Briggens samfällighetsförening PM betr. A V T A L Det är ett nöje

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

Om bynet. Samarbetar idag med kommuner i hela Sverige.

Om bynet. Samarbetar idag med kommuner i hela Sverige. Om bynet 10 års erfarenhet av byggnation av fibernät på landsbygden. Genomfört över 200 föreningar runt om i Sverige. Samma upplägg som utbyggnaden av elnätet på landsbygden. Eget engagemang ger lägre

Läs mer

Peter Sonnius, peter@bynet.se Tillsammans bygger vi ett fibernät!

Peter Sonnius, peter@bynet.se Tillsammans bygger vi ett fibernät! Peter Sonnius, peter@bynet.se Tillsammans bygger vi ett fibernät! Regeringsbeslut 2009: 90% av hushållen ska ha tillgång till 100 Mbit/s bredband år 2020 Kommunerna följer upp med IT-infrastrukturplaner

Läs mer

MEG. Bredband utan begränsningar. phone 0:- Välkommen till ViaEuropa!

MEG. Bredband utan begränsningar. phone 0:- Välkommen till ViaEuropa! Bäst på bredband! Bredband utan begränsningar Internet har utvecklats explosionsartat under det senaste decenniet. 80 procent av alla hushåll har någon form av uppkoppling till Internet idag och det blir

Läs mer

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Västra Götaland Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi*

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Information om Öppet Fibernät I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Enligt strategin ska i princip alla hushåll ha tillgång till bredband i någon form och 95 procent av befolkningen

Läs mer

Bredbandsnät Rydebäck. Använda nuvarande teknik på redan gjorda investeringar eller?

Bredbandsnät Rydebäck. Använda nuvarande teknik på redan gjorda investeringar eller? Bredbandsnät Rydebäck Använda nuvarande teknik på redan gjorda investeringar eller? Hur ser nuvarande nät ut? Vi har idag ett blandat bredbandsnät för TV, Bredband och Telefoni som Comhem levererar tjänster

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

Bredband Gotland. sockenmodellen. Version 2011-05-10

Bredband Gotland. sockenmodellen. Version 2011-05-10 Bredband Gotland sockenmodellen Version 2011-05-10 Sockenmodellen ALLA FÅR VARA MED ALLA HJÄLPS ÅT ALLA SKALL HA RÅD Sockenmodellen är ett kostnadseffektivt sätt att bygga och driva optiska fibernät i

Läs mer

Riktlinje för bredband

Riktlinje för bredband STYRDOKUMENT Sida 1(8) Riktlinje för bredband Område Program Plan Riktlinje Tjänsteföreskrift Fastställd Nämnd, datum, Giltighetstid Reviderad/Uppdaterad Diarienummer 2 Innehållsförteckning 1. Syfte och

Läs mer

BREDBANDSSTRATEGI FÖR SVEDALA KOMMUN

BREDBANDSSTRATEGI FÖR SVEDALA KOMMUN 1(5) 2013-08-21 BREDBANDSSTRATEGI FÖR SVEDALA KOMMUN FÖRORD Detta dokument utgör bredbandsstrategi för Svedala kommun framarbetat av en arbetsgrupp bestående av förtroendevalda och tjänstemän. Dokumentets

Läs mer

ÖPPET STADSNÄT. Snabbaste vägen in i framtiden

ÖPPET STADSNÄT. Snabbaste vägen in i framtiden ÖPPET STADSNÄT Snabbaste vägen in i framtiden LYSSNA PÅ MUSIK med Öppet Stadsnät En sak kan vi vara helt säkra på det kommer aldrig att gå långsammare! Nä, snabbare och snabbare det är tidens melodi. I

Läs mer

Varför är kommunen inblandad?

Varför är kommunen inblandad? Varför är kommunen inblandad? Simrishamns kommun arbetar aktivt för att husägare, såväl privatpersoner som företagare, ska koppla upp sig via fiber. Arbetet bedrivs genom en anställd bredbandssamordnare.

Läs mer

BREDBANDSSTRATEGI FÖR TIMRÅ KOMMUN

BREDBANDSSTRATEGI FÖR TIMRÅ KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KF 9 1(5) BREDBANDSSTRATEGI FÖR TIMRÅ KOMMUN Fastställt av kommunfullmäktige 2015-02-23, 13 Sammanfattning Denna bredbandsstrategi gäller fram till 2020 och redovisar Timrå kommuns

Läs mer

BREDBANDSSKOLA. Digital Agenda Västmanland Tillgänglighet Till Hållbar IT Erbjuder: Från skoj och ploj till samhällsnytta. med Patrik Forsström

BREDBANDSSKOLA. Digital Agenda Västmanland Tillgänglighet Till Hållbar IT Erbjuder: Från skoj och ploj till samhällsnytta. med Patrik Forsström 1 Styrgruppsmöte 4:e sep Digital Agenda Västmanland Tillgänglighet Till Hållbar IT Erbjuder: BREDBANDSSKOLA Från skoj och ploj till samhällsnytta med Patrik Forsström Mälarenergi Ett tidsperspektiv på

Läs mer

Bredband Gotland - Sockenmodellen

Bredband Gotland - Sockenmodellen Bredband Gotland - Sockenmodellen ALLA FÅR VARA MED ALLA HJÄLPS ÅT ALLA SKALL HA RÅD Sockenmodellen är ett kostnadseffektivt sätt att bygga och driva optiska fibernät i de områden där de stora kommersiella

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE TJÄNSTER I FIBERNÄTET

INFORMATIONSMÖTE TJÄNSTER I FIBERNÄTET INFORMATIONSMÖTE TJÄNSTER I FIBERNÄTET Myckleby Fiberförening 19 mars 2017 Agenda Nuläge för projektet Tidplan framöver Presentation av kommunikationsoperatör Information om tjänster i nätet Gruppavtal

Läs mer

www.utfors.se Sten Nordell

www.utfors.se Sten Nordell www.utfors.se Sten Nordell Fortfarande en utmanare - Först med gratis Internet abonnemang - Först med lokalsamtalstaxa för telefoni i hela landet - Först med gratis telefoni inom och mellan företag i Norden

Läs mer

SVENSKA. Skånet 2011

SVENSKA. Skånet 2011 SVENSKA Skånet 2011 SkåNets uppdrag är att förse Skånes hushåll, företag och offentlig verksamhet med riktigt bredband. I praktiken handlar det om att samordna planering och utveckling av en skånsk, öppen

Läs mer

Att välja abonnemang

Att välja abonnemang Att välja abonnemang 1. Internetabonnemang (bredband) Fast anslutning o Telefonnätet (Telias gamla koppartråd) o Kabel-TV (t.ex. Comhem) o Fiber (t.ex. Stadsnät) Mobilt bredband Jag har av praktiska skäl

Läs mer

Verksamhetsdirektiven följer kommunens bredbandsstrategi och klargör:

Verksamhetsdirektiven följer kommunens bredbandsstrategi och klargör: 1 Inledning Bilaga 7, Verksamhetsdirektiv, är kommunens direktiv till den enhet som har hand om bredbandsnät och samordning av bredbandsnät i kommunen. Verksamhetsdirektiven följer kommunens bredbandsstrategi

Läs mer

Var vänlig kontakta författaren om du upptäcker felaktigheter eller har förslag på förbättringar!

Var vänlig kontakta författaren om du upptäcker felaktigheter eller har förslag på förbättringar! BREDBAND PÅ FÅRÖ Var vänlig kontakta författaren om du upptäcker felaktigheter eller har förslag på förbättringar! Bakgrund Sedan några år har GEAB erbjudit radiolänkar som bredbandsanslutning på Fårö.

Läs mer

Fiberbredband. Västra Husby byalag informerar. Hylingegården 19/4 2012. Kortat version för hemsidan

Fiberbredband. Västra Husby byalag informerar. Hylingegården 19/4 2012. Kortat version för hemsidan Fiberbredband Västra Husby byalag informerar Hylingegården 19/4 2012 Kortat version för hemsidan Denna presentation innehåller en del av informationen som gavs den 19/4 i Hylingegården. Har ni frågor om

Läs mer

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT.

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. BREDBAND, TV OCH TELEFONI KAMPANJKOD: (MÅSTE ANGES VID BESTÄLLNING) 1 TA EN TUR I DET ÖPPNA NÄTET. I det öppna fibernätet är valfriheten stor och det finns massor att

Läs mer

TJÄNSTER. Så beställer du tjänster i vårt öppna nät

TJÄNSTER. Så beställer du tjänster i vårt öppna nät TJÄNSTER Så beställer du tjänster i vårt öppna nät Tjänsteleverantörer Dessa bolag är de som för närvarande levererar tjänster i vårt öppna nät (2019). Utbudet kan ändras, och vi reserverar oss för eventuella

Läs mer

Valfrihet! Möjligheter på väg till dig

Valfrihet! Möjligheter på väg till dig närmar det Nu sig Möjligheter på väg till dig Valfrihet! Nätbyggnationen löper fram genom områdena och EHB har snart ett nytt och kvalitativt områdes- och fastighetsnät som kommunikationsoperatören Open

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

Klart du ska välja. bredband via fiber

Klart du ska välja. bredband via fiber Klart du ska välja bredband via fiber Gör dig redo för framtiden När du väljer bredband via Skellefteå Krafts fibernät blir ditt liv bra mycket enklare och roligare. Koppla upp hur många skärmar och apparater

Läs mer

Bredbandsstrategi Burlövs kommun

Bredbandsstrategi Burlövs kommun 1/5 FÖRFATTNINGSSAMLING BKFS 2018:9 DIARIENUMMER KS/2018:459-005 Bredbandsstrategi 2018 2022 Burlövs kommun Strategisk inriktning för bredbandsutbyggnaden i Burlövs kommun Burlöv är en kommun i stark tillväxt

Läs mer

Prislista Bredbandsbolaget

Prislista Bredbandsbolaget Sida 1 av 6 Prislista Bredbandsbolaget gäller från 22 februari 2012 Sida 2 av 6 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 DSL- Bredband Bas... 3 DSL - Bredband Premium... 3 Riks ADSL... 3 Bredband

Läs mer

Start sida. Är din ISP IPv6 ready? Thomas Nilsson thomas@certezza.net 2009-11-03

Start sida. Är din ISP IPv6 ready? Thomas Nilsson thomas@certezza.net 2009-11-03 Start sida Är din ISP IPv6 ready? Thomas Nilsson thomas@certezza.net 2009-11-03 Om Certezza Ett oberoende informations- och IT-säkerhetsföretag som erbjuder lösningar för en säker IT-infrastruktur Etablerat

Läs mer

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv SPLITVISION BORÅS STADSNÄT internet telefoni tv TIPS! VÄLKOMMEN! SplitVision är Borås stadsnät. Vi erbjuder ett högkvalitativt och öppet fibernät, med ett stort utbud av tjänster för internet, telefoni

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Dala Energi Fibernät

Listade tjänster från Qmarket Dala Energi Fibernät Listade tjänster från Qmarket Dala Energi Fibernät Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele Bredband 100 359:-/mån 199:- 3 månader

Läs mer

Front Advokater. Stadsnät för Sverige in i framtiden i juridiken och praktiken. Advokat Kaisa Adlercreutz och jur. kand. Amir Daneshpip.

Front Advokater. Stadsnät för Sverige in i framtiden i juridiken och praktiken. Advokat Kaisa Adlercreutz och jur. kand. Amir Daneshpip. Front Advokater Stadsnät för Sverige in i framtiden i juridiken och praktiken Advokat Kaisa Adlercreutz och jur. kand. Amir Daneshpip 22 mars 2017 En kort tillbakablick 90-talet den digitala revolutionens

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket

Listade tjänster från Qmarket Listade tjänster från Qmarket Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Student 10/10 Mbit - - Bredband och Telefoni ska vara enkelt! AllTele Student 100/100 Mbit - - Bredband och Telefoni ska

Läs mer

2014-04-01 96-66-2012;002. Pris. Bilaga till ramavtal mellan Statens inköpscentral och DGC Access AB

2014-04-01 96-66-2012;002. Pris. Bilaga till ramavtal mellan Statens inköpscentral och DGC Access AB Pris Bilaga till ramavtal mellan Statens inköpscentral och DGC Access AB 1 (6) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Fakturor... 4 3. Konsulter... 4 4. Webbportal... 4 5. Leveranstider... 4 6. Pris fasta operatörstjänster...

Läs mer

Anslut till Jönköping stadsnät

Anslut till Jönköping stadsnät Anslut till Jönköping stadsnät Ödestugu Landsbygsområde Älgabäcksryd 28 maj Mats Lagervall & Anna Söderberg Varför fiber Hur fiber Använda fiber Varför ska jag ha Fiber? Hur får jag Fiber? Hur använder

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Västervik Miljö & Energi

Listade tjänster från Qmarket Västervik Miljö & Energi Listade tjänster från Qmarket Västervik Miljö & Energi Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 100 Mbit/s 319:-/mån 0:- 1 Månad gratis, ingen startavgift & ingen AllTele Bredband 1000

Läs mer

Informationsmöte Villor i Eker 2014

Informationsmöte Villor i Eker 2014 Informationsmöte Villor i Eker 2014 Agenda Stadsnät Tjänster TV Internet & Telefoni Fler fördelar med Stadsnätet Hur går det till ( Grävning / Installation i fastigheten ) Vad kostar det? Frågor. Lars

Läs mer

Uddevalla kommun. Snabbare bredband 2013-2015. IT-infrastrukturplan. Dnr KS/2012:285. Fastställd av kommunfullmäktige 2012-11-14 ( 246)

Uddevalla kommun. Snabbare bredband 2013-2015. IT-infrastrukturplan. Dnr KS/2012:285. Fastställd av kommunfullmäktige 2012-11-14 ( 246) Uddevalla kommun Snabbare bredband 2013-2015 IT-infrastrukturplan Dnr KS/2012:285 Fastställd av kommunfullmäktige 2012-11-14 ( 246) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Befintliga strategier och bidrag...

Läs mer

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber.

Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Nu höjer vi hastigheten på din gata till 1000 Mbit/sek! Information till dig som funderar på att skaffa fiber. Hastighetsjämförelser Så lång tid tar det att ladda ner en dvd-film på 4,7 gb eller 1gb filer.

Läs mer

Datum: 2015-10-08. Bredbandsstrategi för Storfors kommun

Datum: 2015-10-08. Bredbandsstrategi för Storfors kommun Datum: 2015-10-08 Bredbandsstrategi för Storfors kommun 1. Inledning Denna bredbandsstrategi är en revidering av förgående bredbandsstrategi antagen av kommunstyrelsen 2014-09-18. Allmän bakgrund till

Läs mer

Bredbandsstrategi för Mullsjö kommun. Antagen i kommunfullmäktige Dnr 2014/1043

Bredbandsstrategi för Mullsjö kommun. Antagen i kommunfullmäktige Dnr 2014/1043 Bredbandsstrategi för Mullsjö kommun Antagen i kommunfullmäktige 2014-02-25 18 Dnr 2014/1043 1(6) Bakgrund Detta dokument utgör Bredbandsstrategi för Mullsjö kommun. Utgångspunkt är EU:s digitala Agenda,

Läs mer

Konsumentklagomål på telefoni och bredband. Årsrapport 2018

Konsumentklagomål på telefoni och bredband. Årsrapport 2018 Konsumentklagomål på telefoni och bredband Årsrapport 2018 PTS-ER 2019:2 Författare: Ann-Sofie Fahlgren, Chef för enheten för konsumenträttigheter Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678

Läs mer

Välkommen till informationsmöte om snabbt bredband via optisk fiber i Hamburgsund

Välkommen till informationsmöte om snabbt bredband via optisk fiber i Hamburgsund Tillsammans med Hamburgsunds Köpmannaförening och Hamburgsunds Samhällsförening Välkommen till informationsmöte om snabbt bredband via optisk fiber i Hamburgsund Dator Gateway/ Router TV Telefon Dagens

Läs mer

Malmö den 9 maj Cecilia Persson Justinsgatan Malmö. Information från fibergruppen

Malmö den 9 maj Cecilia Persson Justinsgatan Malmö. Information från fibergruppen Malmö den 9 maj 2012 Cecilia Persson Justinsgatan 14 21565 Malmö Information från fibergruppen Jag vill börja med att önska att du vill skicka din e- postadress till oss, för vi försöker föra ut all information

Läs mer