Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet"

Transkript

1 1 Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet Stockholms universitet Tekniska avdelningen

2 Innehåll Kortfattat om diarieföring 3 Startmenyn 5 Sökmenyn 6 2 Söka på olika sätt 8 Sökresultatet 9 Fler sökmöjligheter 10 Diarieutdrag 11 Skicka e-post från W3D3 12 Skapa nytt dokument 12 Ladda upp ett dokument till W3D3 14 Skapa ett nytt ärende 15 Radera i diariet 16 Kontakt 17 Snabbkommandon i W3D3 17

3 Kortfattat om diarieföring Allmänna handlingar ska diarieföras. Undantag får göras för handlingar av uppenbar ringa betydelse för verksamheten (t.ex. inbjudningar, diverse förfrågningar, reklam). Exempel på handlingar som diarieförs: Ansökningar till utlysta anställningar, ansökningar om stipendier och bidrag, kontrakt, avtal, remisser, överklaganden, anmälningar, upphandlingar, anhållan om entledigande, anhållan om anstånd med studier. 3 Diarieföringen innebär att dokumenten i ett ärende hålls ihop och tilldelas ett gemensamt löpnummer. Detta diarienummer gäller inte bara den första handlingen i ett ärende, utan även alla in- och utgående handlingar som följer därefter. Diarieföring ska ske utan dröjsmål. Detta innebär att registrering bör ske samma dag som handlingen kommit in eller upprättats. En tjänsteman som har fått en handling ställd direkt till sig, måste därför se till att handlingen omgående lämnas till registrator/motsv. för diarieföring. Om en handling felaktigt har sänts till Stockholms universitet, ska universitetet enligt lag vidarebefordra handlingen till rätt adressat. Registrator ska alltid underrättas om ett ärende får en ny ansvarig handläggare. Vissa inkomna handlingar, t.ex. information från utomstående myndigheter, kräver ingen annan åtgärd än att en kopia tas för någons eller någras kännedom, samt att originalet förvaras hos registrator. Sekretessbelagda handlingar måste diarieföras, annars kan man inte sekretessbelägga uppgifter i handlingen. Det är handläggaren som avgör om ett ärende eller del av ett ärende ska sekretessbeläggas. Handläggaren måste för registrator ange vilket lagrum som åberopas. Sekretessen måste prövas varje gång ett sekretessbelagt ärende begärs utlämnat. Registrator hänvisar till handläggaren för sådan prövning. Enligt myndighetsförordningen ska myndigheter senast den 1 mars varje år lämna en förteckning till Justitiekanslern (JK) över de ärenden som kommit in till myndigheten före den 1 juli året innan, men som inte avgjorts vid årets utgång. Ansvaret för att sammanhålla detta, ligger vid Stockholms universitet på Sektionen för arkiv och registratur.

4 Obs! Det är ytterst viktigt att ansvarig handläggare ser till att avsluta ett ärende, då beslut i ärendet har fattats och se till att sända samtliga originalhandlingar tillbaka till registrator. Mer information om diarieföring finns på: 4

5 Startmenyn 5 Den här menyn är det första du ser när du loggat in i W3D3. Sidans innehåll kan naturligtvis variera, så det ser kanske inte exakt likadant ut hos dig.

6 Sökmenyn För att söka/ta fram ett befintligt ärende, tryck: Ctrl 1 (Obs! Se sid 16) 6 När du tryckt Ctrl 1 ser du sökmenyn ovan i ett pop-up-fönster. Om du inte ser menyn, kan det bero på att din dator har blockerat möjligheten till pop-up-fönster. Information om detta brukar stå i ett fält i övre delen av fönstret. Om du klickar på fältet, kan du välja att godkänna pop-upfönstret för det aktuella tillfället eller permanent.

7 Vid sökning på diarienummer räcker det att söka på löpnumret, t.ex. SU-FV ). Skriv in löpnumret i fältet för löpnummer och tryck på Enter/Retur. Obs! Resultatlistan kan visa träffar på samma löpnummer för olika år. Kontrollera därför noga, att du öppnar rätt års ärende! Kontrollera även att du söker i rätt diarieserie. 7

8 Söka på olika sätt Det går att kombinera olika fält vid sökning i W3D3, t.ex. hur många som heter Valter och som har ansökt om anstånd med studier, d.v.s. punktnotationsnummer i fältet ärendetyp, samt Valter i fältet Motpart/avs. 8 Om du inte vet diarienumret, kan du söka i fältet Ärendemening. Skriv in ärendemeningen eller del av ärendemening, t.ex. Utlysning av anställning, Kontrakt, Överklagande. Obs! Ju mer gemensamt fastställda och standardiserade ärendemeningar vi använder, desto fler träffar får vi vid sökning. Rådgör därför gärna med förvaltningens huvudregistratorer om det finns en vedertagen benämning på de ärendetyper som du ofta diarieför. Om du söker på ett namn, får du olika resultat beroende på om namnet söks som Avs./mottagare eller som Motpart. (Fältet har dubbel funktion). Motpart kan vara namn på person, företag, myndighet eller organisation, som skrivits in i diariet som motpart när ärendet skapades. Avs./mott: Namn på person, företag, myndighet eller organisation vilken/vilka skickat dokumentet eller till vilken/vilka dokumentet skickats.

9 Sökresultatet 9 För att ta del av informationen om ett visst dokument i ärendet (t.ex. dok nr 1 i exemplet ovan) klickar du på dokumentets länk under Åtgärd/Handling ).

10 10 När du kommer in i dokumentinformationen ser du många uppgifter. I detta exempel ser man att det gäller en anmälan av disputation som inkommit den 2 januari Det framgår också att det är en inkommande handling. Om bilagor medföljer, kan antalet noteras i fältet Information, t.ex.: 3 st bilagor Fler sökmöjligheter Som du ser på sökmenyn, kan du även söka fram ärenden via fälten Handläggare, Avdelning etc.

11 Diarieutdrag 11 Om du vill ta fram ett diarieutdrag för ett visst ärende, klickar du på symbolen Generera rapport i menyraden överst i bilden. (För muspekaren över symbolerna tills du hittar rätt symbol). Välj därefter vilken typ av lista du vill ha.

12 Skicka e-post från W3D3 Du kan skicka ett ärende eller ett dokument som e-post från W3D3. I ärendekortet finns en brevsymbol i menyraden. Klicka på brevsymbolen för att skicka e-post. Du kan även e-posta ett enskilt dokument genom att klicka på brevsymbolen till vänster i dokumentraden. (För att W3D3 skall sända iväg meddelandet, krävs att någon form av notering görs i det stora fältet nedtill. Lämnas fältet blankt, sänds inte meddelandet. 12 Skapa nytt dokument ( Dokument benämns som handling i W3D3. På Stockholms universitet underdelas emellertid ett ärende i dokument med dokumentnummer). För att skapa ett nytt dokument i ett befintligt ärende, tryck: Ctrl N

13 I fältet Åtgärd/handling skriver du vilken typ av dokument det gäller, t.ex. Ansökan, Avtal, Komplettering, Rekommendationsbrev, Sakkunnigutlåtande, Yttrande, Brev till sakkunniga, Meddelande till sökande, Överklagande, Motivering. Därefter skriver du om det gäller e-post eller post (benämns brevdatum ) och avslutningsvis datum då brevet/e-postmeddelandet upprättades/skickades från avsändaren (inkommande) eller upprättades/skickades från Stockholms universitet (utgående). Obs! Glöm inte att inkomna pappersdokument skall ankomststämplas! 13 Exempel på hur du skriver i fältet Åtgärd/handling för inkommande handling: Ansökan, e-post eller Ansökan, brevdatum Exempel gällande utgående handling via e-post eller post: Meddelande till sökande, e-post eller Brev till sakkunniga, brevdatum (Om en handling som inkommit via post saknar brevdatum, anger du dagens datum, därefter gör du noteringen Ej brevdatum i fältet Information ) I fältet Riktning, markerar du om det är ett utgående eller inkommande dokument. Exempel på utgående dokument är brev/e-post till myndigheter, organisationer, privatpersoner och företag, men även då t.ex. universitetsförvaltningen skriver till en institution inom Stockholms universitet är det ett utgående dokument sett ur förvaltningens perspektiv. För institutionen blir det däremot ett inkommande dokument. Exempel på inkommande dokument är brev/e-post från myndigheter, organisationer, privatpersoner och företag, men även då t.ex. en institution på Stockholms universitet skriver till förvaltningen, är det ett inkommande dokument sett ur förvaltningens perspektiv. För institutionen blir det däremot ett utgående dokument. Extern referens: Ibland kan det förekomma två diarienummer för ett och samma ärende, dels universitetsförvaltningens diarienummer men även motpartens (annan institution eller avdelning inom SU) eller en extern parts diarienummer, som det i så fall är bra att notera i detta fält.

14 I fältet Information skriver du in uppgift om t.ex. handlingen inkluderar bilagor, om dokumentet saknar underskrift, om brevdatum saknas, om ett beslut tagits i t.ex. en fakultetsnämnd, om kopia skickats till annan part etc. Till sist skriver du in namnet på den person från vilket handlingen kommer (inkommande) eller till vem handlingen skickas (utgående) i fältet Namn. Vi skriver alltid i ordningen förnamn efternamn. Vid ansökningar räcker det med namnet. Vid korrespondens med exempelvis sakkunniga, tjänstemän etc, skrivs deras namn och därefter deras arbetsplats, t.ex: Karl Karlsson/Juridiska fakultetskansliet/lunds universitet. 14 Vid sakkunnigutlåtanden/rekommendationsbrev, skrivs först namnet på den person utlåtandet gäller, därefter namnet på den sakkunnige och till sist den sakkunniges arbetsplats, t.ex: Ang: Eva Andersson/Günther Kohl/Universität Hamburg Om utlåtandet gäller flera personer, räcker det med att skriva den första i förteckningen med tillägget m.fl, till exempel: Ang: Eva Andersson m.fl./günther Kohl/Universität Hamburg Obs! Kom ihåg att spara det skapade dokumentet genom att trycka: Ctrl S Ladda upp ett dokument till W3D3 Om du till exempel har skannat in ett dokument till din dator, kan du ladda upp det till W3D3. Skapa ett nytt ärende eller öppna ett befintligt ärende och skapa ett nytt dokument. I den övre symbolmenyn finns en symbol för Bifoga fil. Klicka på symbolen så kan du välja fil i din dator. Obs! Efter det att du sparat dokumentet, går det inte att i efterhand ladda upp ytterligare filer till samma dokument.

15 Skapa ett nytt ärende För att skapa ett nytt ärende i W3D3, måste det finnas ett första dokument som initierar ärendet. Man får alltså inte skapa tomma ärenden. För att skapa ett nytt ärende, tryck Ctrl I (I som i Initiera) Se till att rätt serie är markerad och klicka på Skapa ärende. I ärendekortet som öppnas, står överst ärendets tilldelade löpnummer och år, t.ex: SU Till detta läggs ett punktnotationsnummer som du väljer från förteckningen i rull-listen Ärendetyp utifrån ditt ärendes innehåll, så att ett komplett diarienummer skapas, t.ex: SU-FV Om du diarieför för en institution, tillkommer ett institutionsnummer i början av diarienumret, t.ex: SU Obs! Fyll i rutan JK uppe till höger, om ärendet är externt, d.v.s. inkommande skrivelser från andra myndigheter, organisationer och privatpersoner. Även överklaganden, externa utlysningar av stipendier etc. gällande studenter vid Stockholms universitet, räknas i detta fall som extern part och markeras som JK. För interna skrivelser inom Stockholms universitet, avtal etc. samt utlysning av anställningar eller utlysning av interna stipendier, görs ingen JK -markering. I fältet Ärendemening skriver du in ärendets rubrik eller en kortfattad beskrivning av ärendet, om rubrik saknas. Skriv gärna enligt stilen i följande exempel, så att benämningarna blir lika och sökbara över hela SU: Överklagande angående antagning till kompletteringsutbildning, e-post eller Utlysning av stipendium för forskning inom västerländsk folkmusik, brevdatum eller Avtal mellan Stockholms universitet och Kungliga Musikhögskolan angående Vivaldi-projektet, brevdatum

16 Obs! Personnamn skrivs aldrig i ärendefältet, eftersom innehållet framgent kan komma att bli offentligt sökbart. Därför är det inte lämpligt att exempelvis personer anmälda för misstanke om fusk, står namngivna i ärendefältet. Eventuella personnamn skrivs i stället in i fältet Motpart i ärendekortet samt fältet namn i handlings/dokumentkortet. Undantaget är naturligtvis personnamn som ingår i t.ex. stiftelsers eller myndigheters namn. T.ex: Eva Karlssons stiftelse eller Gustaf Björks gymnasium. I exemplet med överklagandet ovan, skriver du namnet på den som överklagar i fältet Motpart. I exemplet med avtalet, skriver du namnet på motparten samt eventuell handläggare eller avsändare, t.ex. Kungliga Musikhögskolan i Stockholm/Amanda Moll. 16 Klicka på Handläggare och markera den handläggare vid Stockholms universitet, som ansvarar för ärendet. Fyll även i ansvarig Avdelning och Diariebeteckning (Dossiénummer). I fältet Bevakningsdatum kan du ange t.ex. sista dag för olika typer av ansökningar. När du har fyllt i ärendekortet skapar du ett första dokument (se sid 7). Dokumentet ska ha exakt samma innehåll i fältet Åtgärd/Handling som fältet Ärendemening i ärendekortet, eftersom det första dokumentet är det dokument som initierat ärendet. Eventuella ytterligare handlingar som senare tillförs ärendet, diarieförs som dokument nr 2,3,4 etc. Radera i diariet Obs! Det är inte tillåtet att radera innehåll i diariet. Om du diarieför fel, skriver du t.ex. UTGÅR! FELAKTIGT DIARIEFÖRT! i ärendemeningsfältet och i fältet Information. Skriv motsvarande på ett papper och lägg i akten, så att antalet dokument överensstämmer med diariet. Om den felaktiga diarieföringen beror på handläggaren, skall han eller hon skriva motsvarande intygande dokument. Avsluta ett ärende i W3D3 Vänligen kontakta förvaltningens huvudregistratorer för information om hur ett ärende avslutas i diariet.

17 Kontakt Kontakta gärna Sektionen för arkiv och registratur vid eventuella frågor. E-post: Snabbkommandon i W3D3 17 Söka: Ctrl 1 (alternativ: Sök via ärendekort i vänstermenyn) Nytt dokument: Ctrl N (alternativ: symbolen Ny åtgärd/handling ) Nytt ärende: Ctrl I (I som i Initiera. Alternativ: Symbolen Initiera ärende i vänstermenyn). Spara: Ctrl S (alternativ: symbolen Spara ) Om dessa snabbkommandon inte fungerar, kan det bero på vilken webbläsare du använder, samt inställningarna för pop-up-fönster på din dator. Här följer några alternativa kommandon: Söka: Klicka på Sök i vänstra menyraden i det första fönstret som öppnades när du loggade in. Klicka därefter på söksymbolen i övre menyraden. Nytt dokument: Klicka på symbolen Ny åtgärd/handling i övre menyraden i ärendekortet. Nytt ärende: Klicka på Initiera ärende i vänstra menyraden i det första fönstret som öppnades när du loggade in. Klicka därefter på Initiera ärende i övre menyraden. Spara: Klicka på Spara -symbolen i övre menyraden.

18 18

Manual. för diarieföring i W3D3. Stockholms universitet Avdelningen för arkiv och registratur. Uppdaterad

Manual. för diarieföring i W3D3. Stockholms universitet Avdelningen för arkiv och registratur. Uppdaterad Stockholms universitet Avdelningen för arkiv och registratur Manual för diarieföring i W3D3 Uppdaterad 2016-04-19 (reviderad 2017-01-20 och 2017-04-22) Inledning... 4 Utlysningsärenden... 4 Kort om diarieföring...

Läs mer

Manual för diarieföring i W3D3. vid Stockholms universitet

Manual för diarieföring i W3D3. vid Stockholms universitet 1 Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet Stockholms universitet Tekniska avdelningen 2011-09-01 Innehåll: Startmenyn 3 Sökmenyn 4 Söka på olika sätt 5 2 Sökresultatet 6 Skapa nytt dokument

Läs mer

Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Inloggningsvy... 2 3. Sökfunktioner... 3

Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Inloggningsvy... 2 3. Sökfunktioner... 3 PM 2014-03-03 1 (13) Diarieföring vid samhällsbyggnadsförvaltningen Denna promemoria är tänkt som en översiktlig guide för hur du gör när du diarieför. En mer ingående handbok finns på Insidan (Hjälp i

Läs mer

Lathund W3D Diarieföring på Karolinska Institutet Liten lathund

Lathund W3D Diarieföring på Karolinska Institutet Liten lathund Diarieföring på Karolinska Institutet Liten lathund Utgivare: Karolinska Institutet Universitetsförvaltningen Enheten för arkiv och registratur Version: 1.1 Juni 2016 1 Innehåll Diarieföring på Karolinska

Läs mer

Att söka i W3D3. Det nya fönster du då får upp ser ut så här.

Att söka i W3D3. Det nya fönster du då får upp ser ut så här. Att söka i W3D3 En av de viktigaste funktionerna i W3D3 är återsökning av ärenden och dokument. Den här lathunden ska försöka beskriva hur man gör detta. Om du behöver en utförligare eller mer detaljerad

Läs mer

Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet

Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet 1 Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet Stockholms universitet Tekniska avdelningen 2012-05-10 Innehåll Kortfattat om diarieföring 3 Startmenyn 5 Sökmenyn 6 2 Söka på olika sätt 8 Sökresultatet

Läs mer

Fo r att registrera ett nytt a rende och fa ut ett diarienummer ur W3D3 diariet.

Fo r att registrera ett nytt a rende och fa ut ett diarienummer ur W3D3 diariet. Sida 1 Fo r att registrera ett nytt a rende och fa ut ett diarienummer ur W3D3 diariet. Manualen bör skrivas ut i färg, eftersom flera instruktioner hänvisar till bilder och symboler och knappar. Börja

Läs mer

PLATINA INSTRUKTION FÖR REGISTRERING FRAMTAGEN AV KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2008-10-01 REVIDERAD 2010-02-15

PLATINA INSTRUKTION FÖR REGISTRERING FRAMTAGEN AV KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2008-10-01 REVIDERAD 2010-02-15 PLATINA INSTRUKTION FÖR REGISTRERING FRAMTAGEN AV KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2008-10-01 REVIDERAD 2010-02-15 2 Innehållsförteckning VAD SKALL REGISTRERAS?... 3 BEDÖMNING... 3 Begreppsförklaring... 4 NY HANDLING

Läs mer

Dessa riktlinjer utgör en del av kommunens Informations- och kommunikationsstrategi samt kommunens e-poststrategi och fastställs av Kommunstyrelsen.

Dessa riktlinjer utgör en del av kommunens Informations- och kommunikationsstrategi samt kommunens e-poststrategi och fastställs av Kommunstyrelsen. Fastställd av KS 120 Den 11 september 2001 Sida 1:1 Dessa riktlinjer utgör en del av kommunens Informations- och kommunikationsstrategi samt kommunens e-poststrategi och fastställs av Kommunstyrelsen.

Läs mer

Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3

Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3 Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3 Upprättat av personalavdelningen, KTH, maj 2015 Innehåll 1. Koppla rekryteringsärenden till W3D3... 2 1.1 Rekryteringssystemet

Läs mer

Anvisning för handläggning av ärenden om tillgodoräknande av hel kurs på grund- och avancerad nivå

Anvisning för handläggning av ärenden om tillgodoräknande av hel kurs på grund- och avancerad nivå ANVISNING Gäller från och med Diarienummer 2015-11-11 V-2015-0798 Sammanfattning Anvisningen ska tillämpas som stöd vid handläggningen av ärenden om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå och

Läs mer

Allmänna handlingar, diarieföring och arkivering vid KMH

Allmänna handlingar, diarieföring och arkivering vid KMH BESLUT Högskoledirektör 18-10-03 Dnr. 18/554 Allmänna handlingar, diarieföring och arkivering vid KMH Innehållsförteckning Allmänna handlingar, diarieföring och arkivering vid KMH 2 1. Offentlighetsprincipen

Läs mer

Antagen av kommunstyrelsen 2003-03-18 Reviderad 2011-05-31

Antagen av kommunstyrelsen 2003-03-18 Reviderad 2011-05-31 REGLER OCH RUTINER FÖR POST OCH E-POST Antagen av kommunstyrelsen 2003-03-18 Reviderad 2011-05-31 2 Allmän handling En handling kan beskrivas som någonting som innehåller information av något slag. Vanligen

Läs mer

Regler och rutiner för post och e-post

Regler och rutiner för post och e-post Regler och rutiner för post och e-post Dokumenttyp Dokumentägare Beslutsinstans Giltig till Rutiner Kanslienheten Kommunstyrelsen Upprättad av Fastställd/upprättad Reviderad av Senast reviderad Namn 2003-03-18

Läs mer

BESLUT. Datum Hantering av post inom Region Skåne

BESLUT. Datum Hantering av post inom Region Skåne Regiondirektören Jonas Rastad +46 44 309 39 25 +46 708 46 70 67 jonas.rastad@skane.se BESLUT Datum 2013-10-07 1 (5) Hantering av post inom 1 Postöppningsrutin 1.1 Inledning med underställda förvaltningar

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Digital handläggning i. Älvsbyns kommun LATHUND FÖR HANDLÄGGARE

Digital handläggning i. Älvsbyns kommun LATHUND FÖR HANDLÄGGARE Digital handläggning i Älvsbyns kommun LATHUND FÖR HANDLÄGGARE Mars 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Gudie lägg till genväg till handläggardatabasen 1-2 ÄRENDETS VÄG 1. ett ärende aktualiseras 3-4 2. skapa tjänsteskrivelse,

Läs mer

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny...

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny... Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-8 Manual Registrera ärenden och ärendedokument i Public 360 Manual för att registrera

Läs mer

Kommunövergripande omplaceringsutredningar

Kommunövergripande omplaceringsutredningar Sid 1(14) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2016-01-20, rev 2016-09-28 Kommunövergripande omplaceringsutredningar Karlstads kommun Webbplats karlstad.se E-post karlstadskommun@karlstad.se Organisationsnr

Läs mer

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll Hur hanterar jag dokument i ekontrakt?... 1 Dokument... 2 Arbetsdokument... 2 Fastställd handling... 3 Skapa dokument utifrån mallar... 4 Vilka mallar

Läs mer

PUBLIC 360 MANUAL. Registrera ärenden och dokument i Public 360 med SLU KS 2013:1-1

PUBLIC 360 MANUAL. Registrera ärenden och dokument i Public 360 med SLU KS 2013:1-1 1(17) SLU ID ua.2013.2.1.1 Jurist- och dokumentationsenheten/ IT-avdelningen 2012-12-14 PUBLIC 360 MANUAL. Registrera ärenden och dokument i Public 360 med SLU KS 2013:1-1 Denna manual beskriver hur du

Läs mer

1(13) Manual W3D3. - handläggare

1(13) Manual W3D3. - handläggare 1(13) 2014-08-22 Manual W3D3 - handläggare 2(13) Innehåll Manual W3D3... 1 Rollen som handläggare... 3 Meddelande om nytt ärende... 3 Ärendekortet... 3 Ad Acta... 4 Motpart... 4 Bevakningsdatum... 4 Handlingar

Läs mer

Att utbilda användare. Registrator 2017

Att utbilda användare. Registrator 2017 Att utbilda användare Registrator 2017 2 Innehåll Utbildning: - vilka ska man utbilda? - när ska man utbilda? - var ska man utbilda? - vem ska utbilda? - hur ska man utbilda? - om vad ska man utbilda?

Läs mer

Anvisning för handläggning av ärenden om studieuppehåll på grundnivå och avancerad nivå

Anvisning för handläggning av ärenden om studieuppehåll på grundnivå och avancerad nivå Anvisning för handläggning av ärenden om studieuppehåll på grundnivå och avancerad nivå Denna anvisning ska tillämpas som stöd vid handläggningen av ärenden om studieuppehåll på grundnivå och avancerad

Läs mer

Dokumenthantering på fastighetskontoret

Dokumenthantering på fastighetskontoret Christina Moberg Administrativa avdelningen 08-508 270 24 Dokumenthantering på fastighetskontoret På fastighetskontoret inkommer och upprättas hundratals handlingar varje dag i form av brev, mejl, protokoll

Läs mer

Riktlinjer om e-post Dnr 1-202/2019. Gäller fr.o.m

Riktlinjer om e-post Dnr 1-202/2019. Gäller fr.o.m Riktlinjer om e-post Dnr 1-202/2019 Gäller fr.o.m. 2019-04-05 Riktlinjer om e-post Dnr 1-202/2019 INNEHÅLL 1 Inledning... 1 2 E-post som arbetsverktyg och kommunikationskanal... 1 3 Funktionsbrevlådor...

Läs mer

Rutin för hantering av avtal

Rutin för hantering av avtal Rutin Rektors kansli 2010-02-11 MDH 1.7.1-224/09 Johan Andersson Rutin för hantering av avtal Definition av avtal Med avtal avses en upprättad handling som dokumenterar överrenskommelse eller uppgörelse

Läs mer

Regler för hantering av allmänna handlingar

Regler för hantering av allmänna handlingar Beslutad av: Administrativ chef : Reviderad: Dokumentet gäller för: Hallsbergs kommun Dokumentansvarig: Administrativa avdelningen : Regler för hantering av allmänna handlingar Regel Sätter exakta gränser

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN Nacka Socialtjänst, Enheten för personer med funktionsnedsättning Beslutad: Social- och äldrenämnden

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN Nacka Socialtjänst, Enheten för personer med funktionsnedsättning Beslutad: Social- och äldrenämnden Personakter enligt LSS utredning och beslut Anmälningar som inte blir ett ärende Ansökningar om insats från enskild eller legal företrädare Bilagor till ansökningar om insats läkarutlåtande psykologbedömning

Läs mer

DIARIEFÖRINGSHANDBOK. 2015-10-29 Version 0.2

DIARIEFÖRINGSHANDBOK. 2015-10-29 Version 0.2 DIARIEFÖRINGSHANDBOK 2015-10-29 Version 0.2 1.1 HUR GÖR JAG FÖR ATT DIARIEFÖRA? Malmö högskola använder sedan 1999 ärendehanteringssystemet W3D3 och diarieföringsmodulen. I dagsläget används inga andra

Läs mer

Svedala Kommuns 1:29 Författningssamling 1(8)

Svedala Kommuns 1:29 Författningssamling 1(8) Författningssamling 1(8) Riktlinjer för posthantering och diarieföring antagna av kommunstyrelsen 2011-12-19, 404 Gäller från 2012-01-01 För kommunens myndigheter, (kommunfullmäktige, nämnder och styrelser)

Läs mer

Tyresö kommuns riktlinjer för hantering av e-post

Tyresö kommuns riktlinjer för hantering av e-post 1(8) Tyresö kommuns riktlinjer för hantering av e-post Sammanfattning: Vid användning av e-post gäller samma lagar och regler som för pappershandlingar när det gäller vad som är allmän handling samt registrering,

Läs mer

E-POSTPOLICY FÖR OCKELBO KOMMUN. Antagen av KF , 8/11. Ockelbo Kommun, Ockelbo Södra Åsgatan 30 D

E-POSTPOLICY FÖR OCKELBO KOMMUN. Antagen av KF , 8/11. Ockelbo Kommun, Ockelbo Södra Åsgatan 30 D E-POSTPOLICY FÖR OCKELBO KOMMUN Antagen av KF 2011-03-07, 8/11 Ockelbo Kommun, 816 80 Ockelbo Södra Åsgatan 30 D 0297-555 00 www.ockelbo.se Innehåll Inledning... 3 E-postbrevlådor... 4 Tjänstebrevlåda...

Läs mer

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-5 Manual Registrera och söka i Public 360 med sidopanelen i Outlook Manual för att

Läs mer

PLATINA 1(25) Grunderna i Platina

PLATINA 1(25) Grunderna i Platina 1(25) Grunderna i Platina 2(25) INNEHÅLLSFÖRTECKNING STARTA PLATINA------------------------------------------------------------------------------- 4 Genväg -----------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1 Användarmanualen Visma Enterprise Content Search Standard Version 2.0 for Platina Version 1.1 Innehållsförteckning 1 Ändringshistorik... 4 2 Introduktion... 5 2.1 Ikoner... 5 2.1.1 Allmänt... 5 2.1.2 Sökresultat...

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande NyA-webben Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande Har du frågor om NyA-webben kontakta: Elin Carlsson på 1926, alt elin.carlsson@uadm.uu.se eller Peter Larsson på 7554, alt peter.larsson@uadm.uu.se

Läs mer

2. Skapa icke ärendedokument som samlingsdokument (flera handlingar av samma typ) 16

2. Skapa icke ärendedokument som samlingsdokument (flera handlingar av samma typ) 16 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2013.2.1.1.IÄ-1 Manual Registrera icke ärendedokument i Public 360 Manual Registrera icke ärendedokument

Läs mer

Hantering och diarieföring av allmänna handlingar - universitetsförvaltningen. Internrevisionsrapport 2018

Hantering och diarieföring av allmänna handlingar - universitetsförvaltningen. Internrevisionsrapport 2018 1 UFV 2018/864 Hantering och diarieföring av allmänna handlingar - Internrevisionsrapport 2018 Fastställd av Konsistoriet 2018-12-14 Innehållsförteckning 1 SAMMANFATTNING... 3 2 BAKGRUND... 4 2.1 RISK

Läs mer

Härnösands kommun. Så använder Du. e-post i. Bestämmelser om e-post för kommunala förvaltningar och bolag. Antagna av kommunstyrelsen 2004-04-06, 62.

Härnösands kommun. Så använder Du. e-post i. Bestämmelser om e-post för kommunala förvaltningar och bolag. Antagna av kommunstyrelsen 2004-04-06, 62. Så använder Du e-post i Härnösands kommun Bestämmelser om e-post för kommunala förvaltningar och bolag Antagna av kommunstyrelsen 00-0-06, 6. Innehåll Sid. Regler för e-post som alla måste följa E-postadresser

Läs mer

PLATINA 1(12) Platina, för nya handläggare

PLATINA 1(12) Platina, för nya handläggare 1(12) Platina, för nya handläggare 2(12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING STARTSIDAN ( HUSET ) ---------------------------------------------------------------------- 3 NAVIGERA TILL DITT ÄRENDE -----------------------------------------------------------

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Diarieföring av allmänna handlingar

Diarieföring av allmänna handlingar - Vad ska jag diarieföra och hur gör jag? Riktlinje Process: Administration/juridik Område: Administrativt stöd Giltig fr.o.m: Faktaägare: Annika Petersson, Registrator Fastställd av: Katarina Jonasson,

Läs mer

Diariehandboken. Innehåll. September 2014

Diariehandboken. Innehåll. September 2014 Diariehandboken September 2014 Innehåll Inloggning och navigering i systemet... 2 Regler och handledningar... 3 Viktiga begrepp... 3 Grundläggande regler för diarieföring vid KTH... 4 Registrering i W3D3...

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

UFV-PA Handbok för PA-diariet. Version 2.0

UFV-PA Handbok för PA-diariet. Version 2.0 UFV-PA Handbok för PA-diariet Version 2.0 UPPSALA UNIVERSITET UFV-PA. Handbok för PA-diariet 2 (18) UFV-PA. Handbok för PA-diariet Uppsala universitet Version 2.0 2010-04-30 För institutioner (motsv.)

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

Riktlinjer för hantering av e-post

Riktlinjer för hantering av e-post Riktlinjer för hantering av e-post Fastställd av kommunledningsgruppen den 31 oktober 2018 Planens namn Sida 2(6) Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Lagar och regler som reglerar e-posthantering...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Adressen till webbklienten live.com skrivs in i webbläsarens adressfält Skriv in hela din e-postadress Utseendet på det här området används av Microsoft

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

1(23) PLATINA. Diariet i Platina. - Lathund för registratorer

1(23) PLATINA. Diariet i Platina. - Lathund för registratorer 1(23) Diariet i Platina - Lathund för registratorer 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. DIARIET I PLATINA----------------------------------------------------------------------- 3 1.1 Skapa nytt diariefört ärende

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Lathund för informationshantering vid stad och land: arkivering och registrering av dokument och ärenden i Public 360

Lathund för informationshantering vid stad och land: arkivering och registrering av dokument och ärenden i Public 360 Institutionen för stad och land 2015-06-03 Lathund för informationshantering vid stad och land: arkivering och registrering av dokument och ärenden i Public 360 Introduktion Allmänna handlingar vid myndigheter

Läs mer

Anvisningar för. Anvisningar med exempel för anmälan av förvaltningschefsbeslut.

Anvisningar för. Anvisningar med exempel för anmälan av förvaltningschefsbeslut. Anvisningar för förvaltningschefsbeslut Anvisningar med exempel för anmälan av förvaltningschefsbeslut. Innehåll 1. Att färdigställa ett ärende för beslut 4 1.1 Försättsblad 4 1.2 Övriga handlingar 6 2.

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

Lathund för chefer Rekryteringssystemet ReachMee. Senast reviderad

Lathund för chefer Rekryteringssystemet ReachMee. Senast reviderad Lathund för chefer Rekryteringssystemet ReachMee Senast reviderad 2018-06-11 INNEHÅLL 1. INLOGGNING... 3 1.1 Ändra lösenord och kontrollera användaruppgifter... 3 2. REKRYTERINGSÄRENDE... 3 2.1 Översikt...

Läs mer

Greta. Manual för ansökan om TA-planer Information finns på Inloggningsadress Greta:

Greta. Manual för ansökan om TA-planer Information finns på   Inloggningsadress Greta: Greta Manual för ansökan om TA-planer 2019-04-16 Information finns på www.linkoping.se/apv Inloggningsadress Greta: https://greta.linkoping.se Vid frågor kontakta Cecilia Brage, cecilia.e.brage@linkoping.se

Läs mer

Brister i hanteringen av ett ärende om tillgodoräknande av utbildning vid Göteborgs universitet

Brister i hanteringen av ett ärende om tillgodoräknande av utbildning vid Göteborgs universitet BESLUT 1(6) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Lina Smed 08-563 085 36 lina.smed@uka.se Göteborgs universitet Rektor Box 100 405 30 Göteborg Brister i hanteringen av ett ärende om tillgodoräknande

Läs mer

Riktlinje för användning av e-post, kalender och snabbmeddelanden

Riktlinje för användning av e-post, kalender och snabbmeddelanden Riktlinje för användning av e-post, kalender och snabbmeddelanden Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Annbritt Ulfgren Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Riktlinje för användning av e-post, kalender

Läs mer

Tillfälliga diarieföringsinstruktioner för Platina

Tillfälliga diarieföringsinstruktioner för Platina Tillfälliga diarieföringsinstruktioner för Platina Version 1.0 Innehållsförteckning 1. Platina... 1 2. Att logga in i Platina... 2 3. Startsidan... 3 4. Hjälpfunktion i Platina... 5 5. Bidrags- och Uppdragsärenden...

Läs mer

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 En kortfattad manual för följande funktioner: 1. Hur det ser ut i FC (repetition) 2. Hur man skickar och läser mail i FC (repetition) 3. Att skicka och ta emot en bilaga

Läs mer

Externt regelverk. Regeringsformen Tryckfrihetsförordningen Sekretesslagen Arkivlagen Förvaltningslagen Personuppgiftslagen Riksarkivets föreskrifter

Externt regelverk. Regeringsformen Tryckfrihetsförordningen Sekretesslagen Arkivlagen Förvaltningslagen Personuppgiftslagen Riksarkivets föreskrifter Externt regelverk Regeringsformen Tryckfrihetsförordningen Sekretesslagen Arkivlagen Förvaltningslagen Personuppgiftslagen Riksarkivets föreskrifter Internt regelverk Arbetsordningen Tjänsteföreskrifter

Läs mer

Introduktion till Gmail

Introduktion till Gmail Introduktion till Gmail Innehållsförteckning Logga in till Gmail (webbläsare)... 2 Översikt Gmail... 2 Läsa e-post... 3 Svara på och vidarebefordra e-post... 3 Skicka e-post... 4 Bifoga bilagor med e-post...

Läs mer

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-6 Manual - Hantering av kontakter i Public 360 Manual för hantering av kontakter i

Läs mer

Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet

Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet P a g e 1 Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet Utlysningsärenden hanteras numera i personalrekryteringsprogrammet Reach Mee.Kontakta Personalavdelningen för närmare information. Denna

Läs mer

Riktlinjer för posthantering och diarieföring m.m.

Riktlinjer för posthantering och diarieföring m.m. Utgivare: Kommunledningsenheten Gäller från: 1 januari 2007 Antagen: KF 246/2006 STYRDOKUMENT Riktlinjer för posthantering och diarieföring m.m. 1 Ansvar Riktlinjerna för posthantering och diarieföring

Läs mer

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra.

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Platon Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Grundbild Grundbild är den flik som syns när du startar ett nytt eller öppnar ett befintligt ärende. Här återfinns information

Läs mer

Riktlinjer för e-post

Riktlinjer för e-post Förvaltningen Chef Intendentur och service Fredrik Nilsson Arkivarie/Kvalitetshandläggare Birgitta Edenius STYRDOKUMENT Diarienummer: GIH 2018/244 Datum: 2018-06-05 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-06-13

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Riktlinjer för post- och ärendehantering i Karlsborgs kommun

Riktlinjer för post- och ärendehantering i Karlsborgs kommun Karlsborgs... ' '\ 1' kommun Bilaga 12 KF 2012-03-26 Riktlinjer för post- och ärendehantering i Karlsborgs kommun Dokumenttyp: Riktlinjer Diarienummer: 287.2011 Beslutande: Kommunfullmäktige Antagen: 2012-03-26

Läs mer

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal 1 Innehållsförteckning 1. ATT SÖKA EN ANSTÄLLNING VIA SÖKANDEPORTALEN... 3 1.1 LOGGA IN I SÖKANDEPORTALEN... 3 1.2 SKAPA ETT NYTT KONTO... 4 1.3 LÖSENORD...

Läs mer

Anvisning för ärende- och dokumenthantering

Anvisning för ärende- och dokumenthantering Anvisning för ärende- och dokumenthantering Anvisning Diarienummer: KS2017/0286 Dokumentansvarig: Kanslichef Beslutad av: Förvaltningsledningen Ersätter tidigare beslut Ledningsrådet, 2010-11-15 (KS2013/475)

Läs mer

Regler för dokument- och ärendehantering

Regler för dokument- och ärendehantering Regler för dokument- och ärendehantering Beslutad av KS 2014-03-25 27/2014 2014-02-26 2 (5) Innehållsförteckning Inledning... 3 Bakgrund... 3 1. Vad är en allmän handling?... 3 1.1 En allmän handling kan

Läs mer

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare.

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. Alla betalande medlemmar i Klippans Hembygdsförening eller Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har rätt

Läs mer

Anvisningar för. Anvisningar med exempel för anmälan av förvaltningschefsbeslut.

Anvisningar för. Anvisningar med exempel för anmälan av förvaltningschefsbeslut. Anvisningar för förvaltningschefsbeslut Anvisningar med exempel för anmälan av förvaltningschefsbeslut. Inledning I de här anvisningarna beskrivs med exempel hur du hanterar ärenden som förvaltningschefen

Läs mer

Anvisningar för. Anvisningar med exempel för anmälan av förvaltningschefsbeslut.

Anvisningar för. Anvisningar med exempel för anmälan av förvaltningschefsbeslut. Anvisningar för förvaltningschefsbeslut Anvisningar med exempel för anmälan av förvaltningschefsbeslut. Inledning I de här anvisningarna beskrivs med exempel hur du hanterar ärenden som förvaltningschefen

Läs mer

Angående överlämnande av ett överklagande av ett anställningsbeslut vid Kungl. Tekniska högskolan

Angående överlämnande av ett överklagande av ett anställningsbeslut vid Kungl. Tekniska högskolan Kungl. Tekniska högskolan Rektor Juridiska avdelningen Anna Sandström Angående överlämnande av ett överklagande av ett anställningsbeslut vid Kungl. Tekniska högskolan Fråga om ett lärosätes handläggningstid

Läs mer

Ett icke ärendedokument kan relatera till ett eller flera ärendedokument eller tvärtom.

Ett icke ärendedokument kan relatera till ett eller flera ärendedokument eller tvärtom. SLU.ua.2013.2.1.1.IÄ-1 Jurist- och dokumentationsenheten 2013-11-29 PUBLIC 360 MANUAL. Denna manual beskriver hur du registrerar icke ärendedokument i Public 360 med SLU. Icke ärendedokument är dokument

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

FV-mejl. Förklaring:* AG= Arbetsgivare, ** AS=Arbetsställe

FV-mejl. Förklaring:* AG= Arbetsgivare, ** AS=Arbetsställe FV-mejl För att kunna skapa upp en FV-mejl samt läsa dina mejl måste du vara inloggad på Mina sidor med säker inloggning, dvs med användarnamn, lösenord + engångskod eller med Bank-id/Mobilt bank-id. Mina

Läs mer

Offentlighetsprincipen och allmänna handlingar

Offentlighetsprincipen och allmänna handlingar Offentlighetsprincipen och allmänna handlingar 2010 07 01 Producerat av Avdelningen för juridik, Region Skåne Form: Christian Andersson, Region Skåne Tryck: Servicelaget i Kristianstad 2010 Offentlighetsprincipen

Läs mer

RUTIN LEVERANTÖRSFAKTUROR, ÄVEN KALLAD IoF

RUTIN LEVERANTÖRSFAKTUROR, ÄVEN KALLAD IoF Fastställt/godkänd av Carina Barthel Dokumentnamn Rutin leverantörsfakturor Framtaget av Eva Persson Flik/Process Dok. nr. Giltigt fr.o.m. Reviderad Utgåva Sida 1(8) RUTIN LEVERANTÖRSFAKTUROR, ÄVEN KALLAD

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

1(23) PLATINA. Diariet i Platina. - Lathund för registratorer

1(23) PLATINA. Diariet i Platina. - Lathund för registratorer 1(23) Diariet i Platina - Lathund för registratorer 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. DIARIET I PLATINA----------------------------------------------------------------------- 3 1.1 Skapa nytt diariefört ärende

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson Kursdokumentation GroupWise för användare Sidan 1 av 25 Skicka e-post med GroupWise 3 Adressboken 4 Bilaga 5 Skapa vidarebefodran i GroupWise 6 Ta bort

Läs mer

Skicka e-post direkt fra n W3D3 Diariet

Skicka e-post direkt fra n W3D3 Diariet Sida 1 Skicka e-post direkt fra n W3D3 Diariet Manualen bör skrivas ut i färg, eftersom flera instruktioner hänvisar till bilder och symboler och knappar. Börja med att logga in dig i W3D3 diariet. Information

Läs mer

Folkhögskola Användarhandbok

Folkhögskola Användarhandbok Folkhögskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

E-post. Elektronisk post, e-mail... 2. Två huvudtyper av elektronisk post... 2. Outlook Express... 3. Säkerhetsåtgärder mot datavirus...

E-post. Elektronisk post, e-mail... 2. Två huvudtyper av elektronisk post... 2. Outlook Express... 3. Säkerhetsåtgärder mot datavirus... Sidan 1 av 8 Elektronisk post, e-mail... 2 Två huvudtyper av elektronisk post.... 2 Outlook Express... 3 Säkerhetsåtgärder mot datavirus... 5 Växla identitet... 6 Webmail... 7 Skapa en personlig e-postlåda

Läs mer

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line Elisabeth Banemark, Pedagogiskt center, Kristianstad 08-07-05 Innehållsförteckning Logga in Användarnamn och Lösenord...

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Snabbguide till First Class

Snabbguide till First Class Snabbguide till First Class Guide till First Class Grundläggande funktioner Logga in i First Class För att logga in i First Class dubbelklickar du på skrivbordsikonen First Class, eller väljer First Class

Läs mer