Visst finns det en god framtid för svenska småföretag!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Visst finns det en god framtid för svenska småföretag!"

Transkript

1 Sammanställning från CAM-dagen måndag 23 mars 2009 Konsert & Kongress, Linköping Datum Författare Anna Öhrwall Rönnbäck, Dokumentnummer CAM-039 Visst finns det en god framtid för svenska småföretag! Under den devisen gick 2009 års CAM-dag av stapeln på Konsert & Kongress i Linköping. CAM-dagen 2009 ca 200 deltagare med fördelningen: 50 % företagare 12 % bank & revision 18 % LiU 16 % kommun, politik, stödorganisationer 3 % övriga Lite drygt 200 gäster hade samlats för att få ta del av inspirerande och matnyttiga föredrag blandat med mycket mingel med utställare från regionen och från universitetet. Redan från början blev det uppsluppen stämning och det allvarliga ämnet till trots många muntra skratt under eftermiddagen. Efter CAM-ordförande Ronny Mårtensson och CAM-föreståndare Anna Öhrwall Rönnbäcks välkomnande lämnades ordet över till Ulla Lönn, serie-entreprenör och Svenskt Näringslivs representant. Ulla hälsade i sin tur välkommen till Göran Felldin, som var med och startade Intentia i mitten av talet, med frågan Och vad gör du på universitetet, Göran?. Göran berättade att hans uppgift är att sälja universitetet även om han inte riktigt använder de orden. Det viktiga är att vi ser på universitetet som vårt gemensamma, och tillsammans ser till att det blir en bra resurs. Problem? Lösning! Ditt universitet - LiU studenter anställda 4 fakulteter 4 campus 20% internationella studenter 10-tal excellenscentrum Gränsöverskridande forskning Samverkan med industrin Universitet i medvind Regional motor i innovationssystemet Göran kryddade inledningsvis sitt anförande med en avklädnings-chock, som det kanske skulle ha hetat om Aftonbladet och Expressen varit på plats. Göran uppmanade alla att gå med i VVK, Våga Vägra Kris, som LiU med den pågående Fund Raising- 1(1)

2 kampanjen, som ska ge 250 miljoner kronor till forskning för att förbättra jordens miljö, människans villkor och samhällets utveckling. Sedan lämnade Göran scenen för Anna-Stina Nordmark Nilsson, ursprungligen från Överkalix. Efter det att Ronny redogjort för hennes bakgrund som visade en imponerande bredd från bl a revisorsassistent och revisor, till tidnings-vd och landstingsdirektör, och Anna-Stina rett ut det som många i salen nog undrade över, nämligen vart Ronnys mustasch försvunnit, började hon sitt halvtimmeslånga föredrag om småföretagens förutsättningar och roll för Sverige. Som VD för Företagarna, som representerar företagare och inte företag, visade hon svart Företagarna på vitt vilken avgörande roll småföretagen medlemmar (företagare) har i samhället. Trenden är tydlig att när storföretag och offentlig sektor drar ner är I Sverige driver en företagare i snitt ca 1,3 det ännu viktigare att de små företagen företag. förmår fortsätta utvecklas och anställa. VD: Anna-Stina Nordmark Nilsson Några siffror ville hon speciellt att vi skulle lägga på minnet: att småföretagen Regionchef Östergötland: Lars Holm sysselsätter 1,6 miljoner människor i Sverige, ungefär lika många som offentlig sektor gör men ökande. Storföretagen anställer ca Grafen som Anna-Stina visade (källa: SCB) talar om att småföretagen sedan början på den senaste högkonjunkturen (2003) har skapat ungefär fler arbetstillfällen än övriga ekonomin tillsammans. Det kinesiska ordspråket: När förändringens vindar blåser bygger de flesta vindskydd, bara ett fåtal bygger väderkvarnar fick avsluta Anna-Stinas anförande, även om hon tyckte att man kan behöva visst vindskydd också. Sedan introducerade Ulla Östergötlands landshövding Björn Eriksson, som berättade om sitt eget företagande, dvs att driva operettsällskapets aktiviteter på somrarna. Företaget är också tillverkande, i form av hövdingebullar som går åt som smör i solsken varma sommardagar. Björn underströk, förutom att företagandet ska vara roligt, företagarnas och forskningens viktiga roll för samhällsutvecklingen. 2(2)

3 Därefter kom dagens forskningsinslag, då Anna Öhrwall Rönnbäck och Gunnar Almesåker, som tillsammans driver kursen Integrerad företagsplanering IFP på Industriell ekonomi vid LiU, redogjorde för slutsatser de dragit av att följa företag som medverkat i kursen de senaste fyra åren. Kursen har funnits lika länge som I- programmet (som i år firar 40-årsjubileum), och har totalt omfattat ca studenter som har varit ute i ca företag genom åren. I kursen gör studenter i grupper om fyra en totalanalys av ett litet företag i regionen. Gunnar har de senaste fyra åren varit konsult till alla grupperna, dvs ca 300 företag, och Anna har läst närmare 200 rapporter och besökt flera av företagen. I och med CAM har arbetet inletts med att systematiskt dra slutsatser om IFP- företagen. Dressed for success En del av studien baseras på ett examensarbete av Sofia Lingegård och Emma Sandström (2008). Hämtas på LiU Electronic Press: Inför CAM-dagen hade de 53 företag som är med i 2009 års kurs grupperats i (1) hög, (2) medel och (3) låg lönsamhet och stabilitet. Då framträdde ett tydligt mönster. De som har sämst lönsamhet och stabilitet har låga värden på framgångsfaktorer som exempelvis kunskap om lönsamhet och risker, strukturerat arbetssätt, tydliga visioner och mål, kundsamverkan. Framgången hos de mest lönsamma kan inte heller enkelt förklaras av att de befinner sig på en smal nisch eller har egen produktutveckling. Tillväxtfaktorerna har sammanställts i en prototyp som delades ut till deltagarna med uppmaningen: Testa ditt företag och forskningen - fyll i och skicka in till CAM!. FÖRETAGSTYP 3 (21 företag) Låg Hög FÖRETAGSTYP 2 (16 företag) Låg Hög FÖRETAGSTYP 1 (16 företag) Låg Hög Lönsamhet och finansiell stabilitet Lönsamhet Stabilitet Total finansiell stabilitet Likvida reserver Utmärkande profil för företaget Kunskap om lönsamhet Medvetenhet om risker Strukturerat arbetssätt Strategiskt och visionärt Marknadsorienterat Medvetenhet om kundvärde Samverkan med kund Konkurrenskraft Unik nisch Egen produktutveckling Bedömning av 2009 års IFP-företag Efter det späckade passet blev det välförtjänt fikapaus. På Ronnys uppmaning att prata med de man inte redan känner minglades det och knöts kontakter i utställningen, där ett femtontal avdelningar från LiU ställde ut, tillsammans med LiU- Kontakt i regionen, revisorer och banker. 3(3)

4 Efter fikapausen stod Mackmyra Svensk Whisky på scenen. Marknadschef Rikard Lundborg berättade den sagolika historien om hur några kompisar en sen lördagskväll fick den briljanta idén att tillverka svensk whisky, om hur idén höll och företaget Mackmyra Svensk Whisky AB bildades ett år senare, 1999, som sedan har utvecklats till det framgångsrika företag som i år firar tioårsjubileum. Mackmyra satsar mycket på att kunden ska få en upplevelse från att bära och fylla whiskytunnan till bestämma var den ska lagras och när den ska tappas på flaska. Vi fick veta många okända detaljer, som hur det gick till på den första studieresan i Skottland med vattenprov och expertmöte, om bruket Mackmyra utanför Gävle, och hur de första tunnorna byggdes ihop. Och så fick vi veta att ekträet kommer från Visingsö. Rikard och hans medhjälpare Christian kände sig hemma i whiskystaden Linköping och hälsar att de kommer gärna tillbaka till nästa CAM-dag! Keeplastics AB Se filmen med Gunilla och Allan: Därefter tog Gunilla Ejeblad, VD på Norrköpingsföretaget Keeplastics vid och med en inspirerande filmvisning som introduktion berättade hon också om hur hon och hennes man Allan med stor vilja och envishet gjort det, enligt banken, omöjliga möjligt. Idag finns Keeplastics spritspåsar med bra grepp och dubbelsvetsad söm, paketerad av roboten Farbror Blå, spridd till de bästa konditorierna och bagerierna över hela världen. Deltagarna på CAM-dagen fick dessutom testa deras konsumentförpackning för spritsning hemmavid. Sist ut på dagen var regionens riksdagspolitiker. Deras viktiga uppgift är förstås att påverka rikspolitiken så att det blir gynnsamt både för regionen och för Sverige. Oavsett partifärg var de alla rörande överens om vikten av väl fungerande ramverk, förenklat regelverk och bättre attityder till småföretagare som i mångt och mycket är samhällets stöttepelare, som arbetsgivare och skattebetalare, men också innovatörer och goda föredömen som visar att det går bara man vill. Riksdagspolitikerna på CAM-dagen Johan Löfstrand (S) Andreas Norlén (M) Staffan Danielsson (C) Karin Granbom-Ellison (FP) Yvonne Andersson (KD) Avslutningsvis samlade Ronny och Ulla dagens talare till en panel. Deltagarna hade skickat in frågor på orangea lappar, och några av dem hann panelen ta itu med. Med svart-vita röstkort fick publiken svara på exempelvis om de som företagare hade egen 4(4)

5 högskolebakgrund (vilket inte så många hade), om de som lärare/forskare/studenter hade haft utbyte med företagare (vilket alla hade haft) och slutligen om de önskar ytterligare en CAM-dag (enbart vita ja-svar). Efter panelen fortsatte minglet till sköna akustiska gitarrtoner med trubaduren Lars Ahlbeck, i foajén till Konsert & Kongress. Nu bjöds lite bubbel och svensk whisky för den som ville prova (och det ryktas att någon till och med skrev på för en halv tunna). Trubadur Lars Ahlbeck Efter fördrinken inbjöd Ronny till en buffet som på menyn inkluderade CAM-ben. Middagen intogs i vinterträdgården och även om inte alla gäster från dagen kunde vara med, var det inget fel på intensiteten i samtalen. Pratet avbröts när Lihkören Lihkören serverades till kaffet, inte i flytande utan i sjungande form. Repertoaren var bred, från finsk erotik och den brittiska klassikern Drunken sailor till Rövarsången från Ronja Rövardotter och Studentsången om en ljusnande framtid, som passade bra som avslutning på dagen. Utvärderingen med 46 svar gav en entydig bild. De flesta verkade mer än nöjda med dagen, och många hade idéer om förbättringar till nästa år. Tack till alla deltagare, medverkande och medarrangörer och varmt välkomna nästa år igen! CAM genom Anna och Ronny BILAGOR 1. Deltagarförteckning 2. Fotogalleri (separat bilaga) 3. Viktigast för en god framtid för svenska småföretag 4. Utvärdering av CAM-dagen (5)

6 BILAGA 1 Deltagarförteckning Efternamn Förnamn Företag Epost Hyllbrant Rune AB Momento Tell Karin ALMI Företagspartner Öst. AB Lidman Lennart ALMI Företagspartner Öst. AB Philipsson Mats ALMI Företagspartner Öst. AB Angantyr Christer Angantyr Management AB Danielsson Karl Areal AB Funck Kim Assalub AB Funck Pär-Olof Assalub AB Bengtsson Hans Bengtssons Bygg AB Hultman Stefan Betrakta Reklambyrå Johansson Gunnar Blackestad Gård Fredriksson Michael Bofab Conveyor AB Bengtsson Bengt-Åke Boxholmskoncernen Brindelid Mats Brindelid Revision AB Danielsson Staffan Centerpartiet Svärdh Christer CHISVA AB Stransky Jan Datapartner Stransky AB Germundsson Erica Deloitte Nilsson Erik Deloitte Bellinger Kajsa Deloitte Karlsson Lena Deloitte Braaf Olof Deloitte Stark Pär Deloitte Petersson Eva-Britt EB Lärkonsult AB Ingman Christian ELVA ProcessAutomation AB Ingman Karin ELVA ProcessAutomation AB Johansson Roine Enstaberga Cementgjuteri AB Träff Erik Erik Träff AB Petersson Hasse Ernia Interiör AB Johansson Bernt Ernst & Young AB Boström Johan Ernst & Young AB Gustafsson Rolf Essio AB Ledarutveckling/Linkö Ekinge Anders ETP Transmission AB Holmgren Göran EWAB Engineering AB Friberg Örjan EWAB Engineering AB Holmberg Andreas Expandermetall AB Horte Christer Expandermetall AB Eklund Rolf Firma Rolf Eklund Konsult Granbom-Ellison Karin Folkpartiet Östlund Lars Fönster o Hantverk, SeniorCom Nordmark-Nilsson Anna-Stina Företagarna Holm Helene Företagarna Holm Lars Företagarna Fäldt Lars Företagskonsult Davidsson Eddie Gnosjö Kommun Liedberg Carl-Johan Gropen Järn Bygg & Färg AB Sleman Björn Hallberg & Hallberg AB Polzer Hans Hansa Consult AB 6(6)

7 Carlzon Pontus Hotell Connect Skavsta AB Ståhl Gunilla Håkan Ståhls Åkeri AB Jofalk Karin IKG Pettersson Kjell IKG Fahlander Per-Olof Imentum Karlsson Kjell-Åke Infonova Sweden AB Lindqvist Maria Infonova Sweden AB Westrin Pär IUC Öst Hjalmarsson Johan JH:s Reklam Ejeblad Allan Keeplastics AB Ejeblad Gunilla Keeplastics AB Nederman Anita KG Hjelmgrens Plåtslageri AB Rydberg Carola KG Hjelmgrens Plåtslageri AB Rydberg Jack KG Hjelmgrens Plåtslageri AB Rydberg Patrik KG Hjelmgrens Plåtslageri AB Christoffersson Karin Klara språket Gillström Ann-Sofie L KPMG AB Jonsson Maria KPMG AB Andersson Yvonne Kristdemokraterna Silver Lars KTH Eriksson Björn Landshövding Rudberg Johan Lihkören Liljedahl Bengt Liljedahl & Co, Utsiktsbyggarn Höglund Hanna Linköpings kommun Felldin Göran LiU Ahlbeck Anna LiU - CAM Öhrwall-Rönnbäck Anna LiU - CAM Almesåker Gunnar LiU - CAM Lingegård Sofia LiU - CAM Mårtensson Ronny LiU - CAM/Åtvidabergs sparbank Trygg Louise LiU - Energisystem Tilly Anette LiU - Externa relationer Hansson Emma LiU - Externa relationer Karlsson Göran LiU - Externa relationer Axelsson Jan LiU - Externa relationer Noghabai Mehran LiU - Företagsekonomi Hård af Segerstad Staffan LiU - Företagsekonomi Nilsson Björn LiU - IFP-assistent Preisler Karin LiU - IFP-assistent Östman Per LiU - IFP-assistent Elmhester Karolina LiU - Industriell marknadsföring Bildsten Louise LiU - Industriell marknadsföring Sjöström Roland LiU - Industriell marknadsföring Brege Staffan LiU - Industriell marknadsföring Hjelm Olof LiU - Industriell miljöteknik Poksinska Bozena LiU - Kvalitetsteknik Dalberg Kristina LiU - Logistik Lindskog Magnus LiU - Logistik Ossbahr Gilbert LiU - Monteringsteknik Björkman Mats LiU - Produktionssystem Xie Jun LiU - student Truong Alexander LiU - student / Gozinto 7(7)

8 Rutgersson Christoffer LiU - student / Gozinto Werner Erik LiU - student / Gozinto Stenmark Jesper LiU - student / Gozinto Jönsson Klara LiU - student / Gozinto Överby Magnus LiU - student / Gozinto Albinsson Johan LiU - student/i-sektionen Gembäck Johan LiU - student/i-sektionen Karlsson Malin LiU - student/i-sektionen Persson Mikael LiU - student/i-sektionen Johansen Kerstin LiU - Träteknik Brissman Astrid Livskomfort/AssistansService A Eldåker Carina Livskomfort/AssistansService A Gustafsson Kjell LO Barkman Kjell Lotsen i Vadstena AB Dahlbäck Bernt Länstyrelsen Ingehed Christian Mackmyra Svensk Whisky AB Lundborg Rikard Mackmyra Svensk Whisky AB Alfredsson Manne Mannes Bygg AB Alfredsson Marcus Mannes Bygg AB Ehnö Thomas Meking i Åtvidaberg AB Bunne Carina Miljösupport i Linköping Ab Siggesjö Martin Minec Produktion AB Fransson Mikael Minec Produktion AB Johansson Evert Missmyra Engholm Birgitta Mjölby kommun Wass Håkan Mjölby kommun Norlén Andreas Moderaterna Egberth Camilla Motala kommun Holmberg Lars-Göran Motala kommun Södling Mats Motala kommun Karlsson Anne Nationellt Centrum för Utom- Hansare Mats NordArom AB/Norrköping Tevell Göran Norrköpings kommun Swenningson Kristina Novael Automatik AB Sullivan Kjell NuLink AB Erlandsson Madelaine NuLink AB Johansson Frode Michael Nulink AB Fredriksson Susanne Näringslivscentrum i Åtvidaberg AB Kjellson Hans Partner Diagnostica AB skoglund Åsa Pilea AB Hellerstedt Bengt Polyamp AB Porsmarker Hans Porsmarker Konsult Johansson Lars Profilgruppen AB Gustafsson Åsa Q Bemanning & Rekrytering AB Andersson Tobias Rationell IT Widén Richard Regionförbundet ÖSTSAM Rhen Cizzi Reklam & Media Brindmark Melefors AB Melefors Åsa Reklam & Media Brindmark Melefors AB Gavatin Eva Resia Linköping Hammarstedt Petra Servicestaden Sverige AB Pettersson Claes Sinecura AB Miranda Lena Skill 8(8)

9 Eriksson Anette Slottsgården AB Löfstrand Johan Socialdemokraterna Landstedt Kirsi Solek Ekonomikonsulter AB Pettersson Regine Solek Ekonomikonsulter AB Axelsson David Studentlyset AB Lidehäll Johan Studentlyset AB Kabo Victor Studentlyset AB Eriksson Bodil Swedbank AB (publ) Rinnegård Gunilla Swedbank AB (publ) Fredén Ann-Sofie Swedbank Norrköping Lönn Ulla Svenskt Näringsliv Svensson Ingemar Sörlins Förlag Lindberg Jan Sörmlands Sparbank Isacsson Gunilla Teater Mitt i Maten AB Heldén Lena Teknikföretagen Service AB Ohlin Peter Teknorama AB Ahlbeck Lars Trubadur Josefsson Thorleif TruckCam AB Katrienholm Uppsale Andreas Uppsalebo Lantbruk AB Pilspets Terese Uppsalebo Lantbruk AB Lindgren Robert Vadstena Sparbank Persson Roine Vadstena Sparbank Carlsson Bill Vadstena Varmförzinkning AB Enkvist Fredrik Vadstena Värdshus AB Andersson Nicklas Vadstena Värdshus AB Eriksson Håkan Valdemarsviks Sparbank Persson Bo Vattenfall power Consultant Nordborg Jenni VINNOVA Andersson Björn VMP-Group/Prima Bemanning AB Wändel-Persson Malin W-P Inredning Wänström Torsten Wänström Revision AB Palmqvist Jonas Värna Hultsätter Norrgård Frithiofsson Roland Växtkraft Kinda Karlsson Lars Zillion Consult AB Haraldsson Lennart Åtvidabergs Kommun Moum Sverre Åtvidabergs Kommun Blomqvist Hans Åtvidabergs Screentryckeri Jofalk Kristofer Åtvidabergs Sparbank Hallberg Sophia Åtvidabergs Sparbank Davidsson Ulf Åtvidabergs Sparbank Svensson Dick Öhrlings PricewaterhouseCooper Jakobsson Anders Östgöta brandstodsbolag AB Svensson Johan Östgöta brandstodsbolag AB Kaller Pär Östgöta brandstodsbolag AB Niklasson Tomas Östgöta brandstodsbolag AB 9(9)

10 BILAGA 3 Viktigast för en god framtid för svenska småföretag Visst finns det en god framtid för svenska småföretag! Det här tycker jag är viktigast för att svenska småföretag ska ha en god framtid: Spelregler som är kända och långsiktiga. Nätverk Entreprenörskap och innovation Hållbar utveckling Enklare regler och redovisning Lägre arbetsgivaravgifter Förenklingar/förändringar i LAS Vill man att det mindre företaget skall bli lite större och livskraftigt måste entreprenörsanda kombineras med professionalism. Mod Marknadsfokus Produktutveckling/Tjänsteutveckling Samarbeta i nätverk kring uppdrag/jobb. Gemensamma satsningar Lägre arbetsgivaravgifter Inget ekonomiskt ansvar för sjukskrivning orsakat av utom företagets möjligheter att förebygga eller påverka Att de tillåts synas bättre i utvärderingar och enkäter kring vad företag behöver och vad som brister. T.ex. Svenskt Näringslivs attitydundersökningar. Engagerade ägare och anställda Regelförbättringar d v s färre regler Bra etableringsregler inom hälso- och sjukvård 10(10)

11 Konkurrensutsättning av sjuk- o hälsovård Utökad samverkan med andra aktörer (föredrag, internationellt, kunskapscentra, mentoer) Högre kunskapsnivå Våga Finansiering Att alla i företaget drar åt samma håll, lika lön. Anställda & avrekrytera enligt företagets behov och framtid. Skapa gott anseende Enkelhet i lagstiftningen, arbetsrätten Goda nätverksmöjligheter Bättre nätverk mellan företagen samt företagen högskolan Skapa förutsättningar produkter/tjänster/organisation mm. när konjunkturen vänder En aktiv marknad/investeringar/affärsmöjligheter Introduktion av ny teknik och affärsmässighet Regelverket görs om för att passa små företag Tillgång till kapital Tillgång till kompetens Infrastrukturella förändringar Kompetensförsörjning Avskaffa LAS för företag med mindre än 100 anställda Förenkla olika administrativa processer, byråkrati etc. Oftast väldigt tufft och krångligt för entreprenörer Kunskapstillförsel på organisation och individnivå Mindre arbetsgivaravgifter Lättare att anställa och säga upp folk Kapitalförsörjning Samverkan med andra företag Minskad offentlig sektor Klara spelregler Tips och stöd vid export Utbildning i företagande Uppdaterad kompetens & engagerade medarbetare Flexiblare arbetsrätt Externa bollplank 11(11)

12 Materialkunskap Ingen förmögenhetsskatt Enklare arbetsrätt Ta bort 3:12 reglerna Sänkta arbetsgivaravgifter Politisk stabilitet + arbetsmarknadsstabilitet God ekonomi, lagar och regler Att små företag marknadsförs mer på universitetet Utnyttja kvaliteten, inte enbart kunskap Modernare LAS, ej helt bort Lättare och billigare finansiering Utveckling av LoU Reglera betalningstider Hylla entreprenörer fint /Stolthet att vara företagare Att alla typer av entreprenörer inte bara teknikbaserade får hjälp och stöd Deppa inte ihop, det blir bättre Ekonomiskt och kunskapsmässigt stöd för tjänste- och produktutveckling Att de visar upp hur det är att jobba i och äga ett småföretag för folk som inte har provat En unik affärsidé Långsiktiga regler och förhållanden från stat och kommun etc. Tydliga enkla spelregler gentemot statsapparaten Rimlig skattebelastning och momsregler Rimliga villkor för anställda, sociala avgifter Det här tycker jag är viktigast för att mitt företag ska ha en god framtid: Produktutveckling i samverkan med kunder. Forum/kanaler för nätverkande/kontaktskapande Förutom att världskonjunkturen skall vända att vi hittar kompetenta personer inom verkstadsteknik. Att vi vågar prioritera det som ger lönsamhet och utveckling. Flexibilitet Tillgång till tillväxtkapital Marknadsföring Långsiktighet 12(12)

13 Nätverk Incitament för ekonomiska stöd i svåra tider t.ex. avseende arbetsgivaravgifter vid låg likviditet Kundnära relationer Säkerställa god lönsamhet Långsiktig strategi Att hushållsavdraget blir kvar Lättare etableringsregler inom hälso- och sjukvård Bra inplementering av LOV Sammanhållning, Olik tänkande Att jag gör ett bra arbete så att ordern strömmar in. Delaktighet i olika nätverk Produktutveckling Mer export Kund-kunskap /organisation Strategier Att det görs investeringar i industrin och fastighetsmarknaden. Energieffektiviseringar Sinne för proportioner/pragmatism hos miljöövervakande myndigheter Att jag själv blir inspirerad och motiverad för att orka jobba vidare mot målet Affärsutveckling God infrastruktur Kompetent region Föregångare inom företagande i Sverige Att ha bra och välutbildade medarbetare Flexibla anställningsregler Lönsamhet Tydliga mål Klara spelregler Kundfokus Affärsutveckling Flexiblare arbetsrätt Tillgång till bra och kostnadseffektiv konsulthjälp Materialkunskap Logistik 13(13)

14 Produktionsteknik Harmonisering av EU-rättsliga regler Mindre byråkrati God ekonomi Friska idéer Kapitalförsörjning Mindre byråkrati för småföretag Rekrytera rätt medarbetare Förbättra att ha roligt/spännande i företaget Kunna bibehålla och utveckla personal Mer tid, mod, support, tajming och tur Smidig generationsväxling Att den gamla bocken släpper taget om hans barn vill ta över Ekonomiskt och kunskapsmässigt stöd för tjänste- och produktutveckling Envishet Uthållighet Duktiga medarbetare Finansieringsstyrka God marknadspotential Att det är roligt med verksamheten Övrig kommentar: Svenskt Näringsliv lierar sig med bonusmaffian och ger alla företagare dåligt renommé. För stor fokusering politiskt/medialt/infrastrukturellt på Stockholm och större företag trot att en betydande majoritet av befolkningen, företag finns utanför 08-området. Bra initiativ med mötesplatser Potential i mötet industri akademi Våga satsa globalt Att CAM lägger energi/resurser på företag 1-10 anställda, gärna tjänsteföretag Gärna statliga och kommunala stimulanser och projekt/investeringar för att hålla ångan uppe. Tillgång till forskning Fokusera på innovationer Stimulera partnerskap 14(14)

15 Fler inkubatorer och framförallt i vår region med annan nisch än LEAD. Var finns qvinnorna ->tjänster, turism etc. Tom LiU s marknadschef pratar om Industrin om ni industri och vi företagsverksamhet i andra branscher måste också synliggöras i LiU s värld!! Att en småföretagare vågar anställa någon som kan mer än en själv. Att våga ta in en extern partner i sin styrelse Viktigt med stöd/rådgivning från universitetet och liknande institutioner då småföretagaryrket är tämligen ensamt. Bra med bollplank/rådgivning till rimlig peng. Frågor till panelen: Hur stimuleras innovation och entreprenörskap på bästa sätt? Hur flyttar vi fokus från 08-området? Hur flyttar vi fokus från större till mindre företag? Finns det fortfarande ett negativt samband mellan högre utbildning och nyföretagande? Vågar vi satsa på tillverkningsindustri i Sverige? Hur skall utvecklingskapital tillföras i högre grad? När satsar ni mer på inkubatorer för andra än teknikföretag? Hur blilr man av med alla giriga bonusjägare? Vad sänder de för signaler till uppsagda SAAB-jobbare? Man uppmuntrar många unga att starta företag, men vad görs för att man ska få en andra chans efter en konkurs, förutsatt att denna inte beror på vårdslöst företagande (exempelvis orätt bokföring och skatteflykt)? Har ni erfarenheter av mikrokrediter och småföretagande i Sverige? Finns det någon organisation? Hur skiljer sig CAM:s verksamhet från CIE:s? Samma? Internkonkurrens? Idé för att klara generationväxlingen i småföretagen? Skapa interna mentorprogram när det finns anställda som kan/vill ta över. Eventuellt något för Företagarna och facket att samverka kring. 15(15)

16 BILAGA 4 Utvärdering av CAM-dagen 2009 (av 46 svar har vi gjort ett representativt urval) Det här tycker jag var bäst på CAM-dagen 2009: Korta pass, många olika föredragshållare Att höra och lära sig om framgångsrika företag Företagarna (Mackmyra och Kee-platsics) berättelse om sina företag och framgångshistorier. Nyttigt. Anna-Stina informativt. Utvärderingen success factors, helheten Bra proffsigt upplägg, seriöst och uppsluppet. Adresserar viktiga frågor i samverkan mellan samhälle företag - Universitetet Blandningen av människor/företagare/tjänstemän. Redovisningen av undersökningen. Företagspresentationerna var mycket bra. Högt tempo, bra innehåll, lättsamt och humoristiskt! Intressant och roligt var Mackmyra, också Anna Stina Nordmark Nilsson bjöd på sig själv. Bra blandning på föredragshållarna. Vad gör små företag framgångsrika? Kontaktytor företag-universitet. Företagsexempel. Vad gör små företag framgångsrika! Resan Mackmyra. Som sann företagare var detta julafton härlig stämning, inspiration Bra & öppet samtalsklimat. Hög nivå på föreläsare. Korta, relevanta punkter, bra talare, höll tiden. Gunnar Almesåker, brygga till LiU Företagarna, Björn Eriksson Bra program speciellt Anna-Stina Nordmark Nilsson och Rikard Lundborg Exempel från småföretag i utveckling. Vad gör små företag framgångsrika? Mackmyra, Rikard Lundborgs från idé till handling. Inspirerande och roligt. Bra konferenciärer, bra föredrag av entreprenörerna och Felldin. Väl sammansatt program med bra talare och bra fart. Bra stämning bra introduktioner av talare. Omväxlande program Mixen av olika föredragshållare och inspiratörer. Möjligheten till kontakt med universitetet och dess resurser. Bra paneldebatt Småföretagens förutsättningar och viktiga roll för Sverige. Inspiration 16(16)

17 Success-stories, undersökningen och framgångsfaktorer, moderatorerna Positivt tänkande, att se möjligheterna. VD:n företagarna Atmosfären, öppen och bra. Mackmyra och Keeplastics Mackmyra presentationen, Företagarna Den positiva attidyden. Bra föreläsare. Blandningen av infallsvinklar. BRA!!! Mackmyra så underhållande. CAM-rapporten intressant och nyttig. Anna-Stina informativt. Det här tycker jag var mindre bra på CAM-dagen 2009: Det kunde vara lite mer praktiska utvärderingar. För mycket tid för politiker. Väl korta anföranden hellre färre men längre. Inget utrymme för frågor, Allt för starkt fokus på tillverkande industri och mindre på framtida företag. Vill se vad som universitetet/företagen ser som sin framtid. Paneldebatten Politikernas syn på småföretagen intet nytt! Lite för lång sittning innan fikapaus, hade varit bra med en bensträckare för att hålla uppe koncentrationen. Lite för kort mingeltid. Lite humorlös presentation från CAM Paneldebatter i all ära men ibland kan det bli lite långsamt. Otydlig koppling mellan CAM och de företag som presenterades under eftermiddagen. Inget av exempleföretagen (Mackmyra och Keeplastics) är känsliga för den nuvarande krisen. För lite om globala och internationella företagsrelevanta frågor. Lite mera bensträckare Torftig utställning Lokalerna var nog inte optimalt anpassade. Det här skulle jag vilja se på nästa CAM-dag: Konkreta exempel på samarbete som fallit väl ut mellan CAM och något företag. Mer olika företagsföreläsningar.. Mer företagsexempel. Exempel på studentprojekt. Vad har hänt med ett företagsom LiU-studenter har jobbat med? Finns det något guldkorn? 17(17)

18 Mer om tjänsteföretag Mer småföretagare som föreläser om sina företag. Vore intressant att höra någon som både misslyckats och lyckats. Representant med student som startat eget. Något IFP-företag som berättar om sina erfarenheter av kursen i samband med Gunnar & Annas föreläsning som i övrigt var väldigt intressant. Avknoppning från universitetet. Yngre person som driver småföretag. Mer/fler alternativ till ett fortsatt möte/samarbete/utbyte mellan deltagande företag. Etablera konceptet Frukt Mindre grupper som öppnar till diskussion så att alla kan bli mer aktiva Gärna mer om andra näringsgrenar (turism, mode, reklam) Tjänstesektorn och om marknadsföring, branding o samverkan med strukturen och kapital som finns i regionen. (kultur och natur) Mer specifikt på erfarenheter från företagare och vad det kan leda till. Paneldebatten kunde vara något mer strukturerad. Bättre presentation av deltagare för att kunna knyta kontakter. Mer mässa, med idéer från t.ex. Gazell-företag och kanske workshop. Mer av framgångshistorier från verkligheten. Utveckla mingeldelen med fler företag. Mer av råd & dåd Mer mingeltillfällen för att träffa andra företagare. Någon/några av studentgrupperna framträder och ger personliga erfarenheter. Forskningsresultat & CAM-slutsatser. Fler företag som jobbat med LiU och CAM. Exempelföretag som har bra strategi för lågkonjunktur, strategisk planering som framgångsverktyg. Exempel på småföretag i tjänstesektorn. Paneldebatten kunde varit längre Intressant företag som sticker ut av typ Mackmyra Whiskey. Bevisa att man under enkla förhållanden kan skapa något stort, för att hjälpa andra. Kanske mindre politik och mer praktik Bättre utställning, mer bensträckare Övrig kommentar: Mycket inspirerande dag! Bra dag! Bra mix av ämnen och talare. Fortsätt med CAM-dagar. Intressant dag, student i panelen Roligt inspirerande allvarligt och framåtsträvande känsla. Gemenskap Ett mycket trevligt arrangemang som gav nya tankar och inspiration blandat med kunskap Proffsig, lättsam inramning med Ulla och Ronny som höll ihop allt och presenterade talare och ställde få men väl genomtänkta frågor! KANON! 18(18)

Resultatlista, enskild rond - netto:

Resultatlista, enskild rond - netto: Möre Scramble B-klass (2012) Klass Placering B-klassen Namn Rond 1 Spelform Scramble, Slagtävling Spel.kat. Klubb CBA S-HCP Datum 2012-08-26 Resultat Särskiljning 1 Fredrik Bencker 7,9 56.1 Christine Nordström

Läs mer

Debiteringslängd för Södergårds Samfällighetsförening 2015

Debiteringslängd för Södergårds Samfällighetsförening 2015 Debiteringslängd för 2015 Totalt utdebiteras 838 656,00 kr vilket fördelar sig på medlemmarna enligt nedan. Utdebiterat belopp erläggs genom insättning på föreningens plusgirokonto: 681213-5 Påminnelseavgift

Läs mer

den 3 juli 2015 Dialecten RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär.

den 3 juli 2015 Dialecten RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär. 1 Åkesson / Åkesson 1-klass -11 61 ÅKESSON, Runo Sjögärde Golfklubb 1-klass 76 ÅKESSON, Jesper Sjögärde Golfklubb 1-klass 62 2 Hansson / Fransson 1-klass -10 62 S9 HANSSON, Peter Forsgårdens 1-klass 59

Läs mer

Medlemsförteckning. 030-01-001 Björkliden 46 Björkliden 46 586 65 LINKÖPING Arnell Elisabeth 50 1984-11-02 Malmqvist Bengt 50 1984-11-02

Medlemsförteckning. 030-01-001 Björkliden 46 Björkliden 46 586 65 LINKÖPING Arnell Elisabeth 50 1984-11-02 Malmqvist Bengt 50 1984-11-02 1 av 7 030-01-001 Björkliden 46 Björkliden 46 Arnell Elisabeth 50 1984-11-02 Malmqvist Bengt 50 1984-11-02 030-01-002 Björkliden 44 Björkliden 44 Lundberg Birgitta 100 2000-05-01 030-01-003 Björkliden

Läs mer

den 22 maj 2016 Golfhäftet Trophy 2016 RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Klass Till par Total Sär.

den 22 maj 2016 Golfhäftet Trophy 2016 RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Klass Till par Total Sär. den maj Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär. 1 Sandberg / Mattsson SANDBERG, Jonatan Götaströms Golfklubb MATTSSON, Felix Götaströms Golfklubb Golfhäftet Trophy 2 Jansson / Trofast TROFAST, Niklas

Läs mer

Österlenspelen. 11-12 december 2010 RESULTAT

Österlenspelen. 11-12 december 2010 RESULTAT Österlenspelen 11-12 december 2010 RESULTAT HERRSINGEL A 9 deltagare Korsavadshallen POOL A Linus Conrad, Carlskrona - Dennis Schön, Aura 20 10.15 21-17, 21-15 Dennis Schön, Aura - Karl Fredlund, Christianstad

Läs mer

Order of Merit, OoM, Ställning efter deltävling 6, Kävlinge 6 juni. A-klass Sida 1

Order of Merit, OoM, Ställning efter deltävling 6, Kävlinge 6 juni. A-klass Sida 1 A-klass Sida 1 Elisabet Johansson Kävlinge Golfklubb 35 Michael Stjärnfeldt Lunds Akademiska Golfklubb 35 Markus Pregart Kävlinge Golfklubb 27 Björn Lindberg Kävlinge Golfklubb 25 Niklas Petersson Eslövs

Läs mer

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Swerea SWECAST projektet Våga Växa Vinna. Projektet

Läs mer

Bondemilen 2014 Start lass Namn Ort S artt lutt id

Bondemilen 2014 Start lass Namn Ort S artt lutt id Bondemilen 2014 Startnr Klass Namn Ort Starttid Sluttid K Kristiansson, Frida Borås 00:39:09 K Dicker, Hanna Borås 00:40:15 K Davidsson, Anna Värnamo 00:42:09 K Höglund, Annica Bredaryd 00:44:13 K Johnsson,

Läs mer

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Kurbits hjälper företagare att tjäna mer på det de brinner för. Våra affärsutvecklingsprogram är utvecklade och designade specifikt för företag inom

Läs mer

Resultatlista, enskild rond - netto: Möre Golfklubb Möre Scramble B-klass (2014) B-klassen Namn:

Resultatlista, enskild rond - netto: Möre Golfklubb Möre Scramble B-klass (2014) B-klassen Namn: Klass Placering Resultatlista, enskild rond - netto Möre Scramble B-klass (2014) B-klassen Namn Rond 1 Spel.kat. Spelform Scramble, Slagtävling Klubb CBA S-HCP Datum 2014-08-24 Resultat Särskiljning 1

Läs mer

Är du intresserad av en bra affär?

Är du intresserad av en bra affär? Är du intresserad av en bra affär? IUC i Kalmar län erbjuder coachning inom strategiarbete för produktionsutveckling och affärsutveckling med fokus på produkter och marknader. Strategier för hållbar tillväxt

Läs mer

STARTLISTA FÖR ROND 1 den 16 augusti 2015 Rya

STARTLISTA FÖR ROND 1 den 16 augusti 2015 Rya 08:00 1 - Ström / Ström 34,5 17 56 STRÖM, Arne Golfklubb 8,6 9 48 STRÖM, Margareta Golfklubb 25,9 30 - Liden / Liden 27,6 14 56 LIDEN, Sven-Erik Golfklubb 7,1 7 48 LIDEN, Eva Golfklubb 20,5 24 08:08 1

Läs mer

Saab Aktiv Mästerskap i Golf 2013 på Linköpings GK. Open Herrar

Saab Aktiv Mästerskap i Golf 2013 på Linköpings GK. Open Herrar 203 på Linköpings GK. Open Herrar Plac Efternamn Förnamn Förening SHC Resultat Dahl Håkan 0 77 2 Carlson Johan 0 77 3 Qvarnlöf John 0 78 4 Eriksson Fredrik 0 79 5 Uhlan Anders 0 8 T6 Ringh Peter 0 82 T6

Läs mer

IK Sisu:s 10 bästa lista Damer inomhus

IK Sisu:s 10 bästa lista Damer inomhus IK Sisu:s 10 bästa lista Damer inomhus 2*30 m 9.3 Marisel Björkman-73 1988 9.3 Sofia Nilsson-72 1988 9.3 Hanna Jonasson-79 1993 9.4 Emma Hansson-93 2007 9.5 Malin Johansson-90 2007 9.6 Emelie Andersson-83

Läs mer

Framgångsfaktorer. Hur skiljer sig gaseller från andra företag?

Framgångsfaktorer. Hur skiljer sig gaseller från andra företag? Framgångsfaktorer för mindre företag Hur skiljer sig gaseller från andra företag? Studien genomförd av Centrum för affärsutveckling i mindre företag (CAM) vid Linköpings universitet Gunnar Almesåker, Staffan

Läs mer

Efter omgång 9. Datum

Efter omgång 9. Datum 0 1 59 Birgitta Pihlgren 24542 0 2 103 Eva Magnusson 23105 0 3 247 Lotta Traav 22153 0 3 329 Thomas Söderlund 20981 0 5 215 Lennart Axelsson 20899 0 6 86 Daniel Lidström 18783 0 7 88 Daniel Solvander 18031

Läs mer

den 6 juli 2016 Pro s Prize RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Klass Till par Total Sär.

den 6 juli 2016 Pro s Prize RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Klass Till par Total Sär. 1 Hansson / Hansson 19 1 klass -8 64 HANSSON, Mattias Forsgårdens Golfklubb 1 klass HANSSON, Axel Forsgårdens Golfklubb 1 klass 2 Stahl / Hegge 13 1 klass -6 66 HEGGE, Gunnar Forsgårdens Golfklubb 1 klass

Läs mer

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN

RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN RESULTATLISTA KOPPARKNALLEN 2008-09-14 Falu Sport- och Pistolskytteklubb vill härmed tacka alla deltagare och funktionärer för sina insatser. Foto: Hans Hedström Standardmedaljer: Vapengrupp Silver Brons

Läs mer

Joakim ÖDIK P år 1964 Övre raden från vänster: Nedre raden från vänster:

Joakim ÖDIK P år 1964 Övre raden från vänster: Nedre raden från vänster: Joakim ÖDIK P 49-50 år 1964 Övre raden från vänster: Lennart Adrian, Claes Lind, Jan Andersson, Roger Axelsson, Lennart Tobiasson, Torgny Tengvert, Björn Ullman trän. Nedre raden från vänster: Roger Andersson,

Läs mer

Hedjakten

Hedjakten Hedjakten 2011-10-16 DH-12 1 Måns Persson Carolin Gradin 2 Irmalinn Nilsson Maja Tenghagen 3 Brian Ahlm Fabian Andersson 36.52 44.00 57.25 DH-14 1 Erik Barr Zeilon Adam Segerslätt 2 Ebba Söderlund Sofie

Läs mer

STARTLISTA FÖR ROND 1 den 1 augusti 2015 Rya

STARTLISTA FÖR ROND 1 den 1 augusti 2015 Rya 08:00 - Törning / Törning 31,7 27 56 TÖRNING, Håkan Golfklubb 8,4 7 48 TÖRNING, Eva Golfklubb 23,3 20 - Bäckbom / Bäckbom 21,8 19 48 BÄCKBOM, Catrin Golfklubb 22,1 20 56 BÄCKBOM, Patrik Golfklubb +0,3-1

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

den 7 september 2015 SAAB Mästerskap 2015 RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Golf-ID Klass Till par Total Särskilj.

den 7 september 2015 SAAB Mästerskap 2015 RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Golf-ID Klass Till par Total Särskilj. 1 ALEXANDERSSON, Patrik Landeryds Golfklubb 640102-006 A klass Par 72 Spelhandicapmetoden 2 BRUUN, Erling Vreta Kloster Golfklubb 680616-011 A klass Par 72 3 ERIKSSON, Fredrik Landeryds Golfklubb 730914-013

Läs mer

RESULTATLISTA Open Damer

RESULTATLISTA Open Damer RESULTATLISTA Open Damer 1 BENGTSSON, Pia Emmaboda Golfklubb 621115-025 Open Dam +25 97 2 KJELLBERG, Lotta Åtvidabergs Golfklubb 650310-053 Open Dam +28 100 3 BESTERMAN, Gunilla Vreta Kloster Golfklubb

Läs mer

Beslutsförslag för verksamhet Demola East Sweden

Beslutsförslag för verksamhet Demola East Sweden Beslutsförslag för verksamhet Demola East Sweden 2015-08-18 1. Inledning Nu är det tre år sedan vi hade vårt första möte med Jan Westlund, Intellectual Property Officer Aeronautics, Saab. De beskrev, efter

Läs mer

SYDSVENSKT MÄSTERSKAP MALMÖ 1978

SYDSVENSKT MÄSTERSKAP MALMÖ 1978 SYDSVENSKT MÄSTERSKAP MALMÖ 1978 Senior 1 Leif Nilsson Eslöv 93 94 95 97 379 2 Tore Bengtsson Tvååker 95 93 98 93 379 3 Anders Andersson Morup 97 98 93 91 379 4 Terho Visuri Eslöv 98 89 93 96 376 5 Bertil

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING Heldag i en kommun Årjäng 12-02-01 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Heldag i en kommun Årjäng Datum då aktiviteten genomfördes:

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Gren Namn Tid Ort Född Datum. 60 m inne 1 Ing-Marie Persson 11.87 Karlskrona 1945 05 mar

Gren Namn Tid Ort Född Datum. 60 m inne 1 Ing-Marie Persson 11.87 Karlskrona 1945 05 mar Gren Namn Tid Ort Född Datum 60 m inne 1 Ing-Marie Persson 11.87 Karlskrona 1945 05 mar 100 m ute 1 Mikael Rosenqvist 15.13 Linköping 1964 22 aug 100 m ute 2 Ghazi Putrus 15.59 Linköping 1957 22 aug 100

Läs mer

Nya företagare behöver goda råd

Nya företagare behöver goda råd Nya företagare behöver goda råd En bättre Vi start ger en bättre start Vår uppgift är att ge alla som vill starta eget bästa möjliga förutsättningar för att lyckas! NyföretagarCentrums Vi förmedlar uppgift

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 10/2003 Generalsekreteraren

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 10/2003 Generalsekreteraren SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 10/2003 Generalsekreteraren Ledamöterna av Sveriges advokatsamfund Advokatsamfundets fullmäktige Självskrivna ledamöter av fullmäktige Styrelsens ordförande Axel Calissendorff,

Läs mer

Tävling: Mästarmötet 2012,

Tävling: Mästarmötet 2012, Tävling: Mästarmötet 2012, 2012-09-30 1A 1 Runnhagen, Jonas Oxelösunds PK 56665666 46/30 37 S 2 Kölestam, Olof Håtuna Pistol- Och Ssk 45664664 41/29 33 B 3 Lindau, Kim Vimmerby PSK 65543565 39/27 28 4

Läs mer

BRATTLÖFS CUP 2009. Midvintersprinten Silverrundan Lokabacken TOTALT. Utbildning 2009-02-14 2009-05-21 2009-09-19

BRATTLÖFS CUP 2009. Midvintersprinten Silverrundan Lokabacken TOTALT. Utbildning 2009-02-14 2009-05-21 2009-09-19 BRATTLÖFS CUP 29 29-2-14 29-5-21 29-9-19 Utbildning Jesper Ödberg Jacob Jansson Pontus Sevius David Pettersson Emil Överström Martin Nilsson Andreas Pettersson Johan Wedin Falköpings MK Säffle MC Falköpings

Läs mer

CreArena DRIVE IN 2014-11-28

CreArena DRIVE IN 2014-11-28 CreArena DRIVE IN 2014-11-28 DRIVE för driv och motivation! IN för innanför hellre än utanför! Vi vill erbjuda en mötesarena för att stötta ungdomar som vi tror på olika sätt kan ha nytta av att bredda

Läs mer

Startlista, par/lag: Olka s Äkta Makar

Startlista, par/lag: Olka s Äkta Makar Startlista, par/lag Olka s Äkta Makar Herrljunga Datum 23-7-8, 9 Bana Herrljunga GK Start Hål Förnamn Efternamn Klubb HCP Tee S-HCP Klass 9 K Friberg/G Friberg 3 A X Gunilla Friberg Herrljunga Kent Friberg

Läs mer

HUR HAR ANDRA GJORT?

HUR HAR ANDRA GJORT? HUR HAR ANDRA GJORT? 1 REGIONAL CYKELPLAN FÖR HALLAND 2015-2025 (REMISSUTGÅVA 2014-12-16) 2 FÖRUTSÄTTNINGAR HALLAND Mindre region geografiskt jämfört med Västra Götaland Kattegattleden binder samman de

Läs mer

MB AO Bygg. Region Bygg Syd & Region Bygg Bostad Syd Bennet Justusson Sammankallande AO Bygg 0733-376547. Region Mellersta Mats Skog 0733-375145

MB AO Bygg. Region Bygg Syd & Region Bygg Bostad Syd Bennet Justusson Sammankallande AO Bygg 0733-376547. Region Mellersta Mats Skog 0733-375145 Region Bygg Syd & Region Bygg Bostad Syd Bennet Justusson AO Bygg 0733-376547 Region Bygg Väst & Region Bostad Väst Sam Ekman Informatör AO Bygg 0733-373423 Region Mellersta Mats Skog 0733-375145 Region

Läs mer

C-Vapen Klass Vintercuppen Poäng. ã Sol Grovskyttarna (Resultat cup kort) 17:11:

C-Vapen Klass Vintercuppen Poäng. ã Sol Grovskyttarna (Resultat cup kort) 17:11: C-Vapen Klass Vintercuppen 009 Bo Löfroth 795 Per Sundén 795 Robert Wikström 760 Jens Jarblad 7 5 Greger Berglin 7 6 Andreas Lampa 7 7 Dariusz Rymnszka 7 8 Mattias Nordsvan 70 9 Kenneth Johansson 696 0

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Sida (12)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Sida (12) 2014-11-06 4 1 (12) Plats och tid Aulan, Åre gymnasieskola, Järpen kl 18.00 18.30. Beslutande Thomas Hägg, S, ordförande Övriga, se deltagarförteckning, sida 2 Övriga närvarande Richard Högström kommunchef

Läs mer

ALLSVENSKAN 50m. Division 1 A. Division Elitserien

ALLSVENSKAN 50m. Division 1 A. Division Elitserien ALLSVENSKAN 50m Tavelkontroll omgång 2 (Redovisas tillsammans med omgång 4) Div Veteran Elit I19/A9 1103 1108 Götlunda 1 Götlunda 3 1077 1075 Bromma-Solna 1 Götlunda 2 1098 1095 Div Liggande 1 C Uddevalla

Läs mer

Bondemilen 2010 RESULTATLISTA

Bondemilen 2010 RESULTATLISTA Bondemilen 2010 RESULTATLISTA Startnr Klass Namn Ort Sluttid 6 M Samuelsson, Johan Falun 00:36:07 152 M Karlsson, Henric Tranemo 00:40:47 65 K Kristiansson, Frida Borås 00:43:14 121 M Algebäck, Markus

Läs mer

Klubbmästare H30 & H35 & H40 & H45

Klubbmästare H30 & H35 & H40 & H45 Klubbmästare Pojkar 1972 Per Eriksson 1973 Mikael Björin 1974 Mats Fungdal 1975 Mårten Runow 1976 Mats Fungdal 1977 Claes Nilsson 1978 Claes Nilsson 1979 Pontus Carminger 1980 Magnus Berglund 1981 Pontus

Läs mer

Bilfälten

Bilfälten Resultat i A-vapen Klass 1 1 Fredrik Bergström Härnösands PSK 6/3 4/2 2/2 6/3 6/5 3/3 6/2 6/1 39/21 6 Brons 2 Markus Lindström Umeå PK 6/1 4/1 4/3 5/3 4/3 5/3 2/1 4/1 34/16 3 3 Christer Gustavsson Kramfors

Läs mer

Allsvenska Elitserien 50m 2010 omgång 5

Allsvenska Elitserien 50m 2010 omgång 5 Division Elitserien Eskilstuna 1 Eskilstuna 2 1688 1640 Kviberg Skillingmark 0 0 Sjuhäradsbygden Södertelge 1689 1604 Figeholm 1601 0 Omgång 5 (Redovisas tillsammans med omgång 6) Eskilstuna 1 5 5 0 0

Läs mer

Förverkliga din företagardröm!

Förverkliga din företagardröm! Förverkliga din företagardröm! Dags att gå vidare med din idé! Du får hjälp med att starta eller utveckla ditt företag. Välkommen med din ansökan senast 19 maj. www.kickstart2011.se Västerås Science Park

Läs mer

Startlista Vårträffen 2010 Sida

Startlista Vårträffen 2010 Sida Startlista Vårträffen 2010 Sida 1 H80 2660 meter 2 anmälda 1 18215 Gunnar Olofsson IF Hansa-Hoburg 10:18 18062 Sture Larsson Visborgs OK 10:21 H75 3150 meter 3 anmälda 1 423344 Sauli Jacobsson Gotlands

Läs mer

Ratingpärm. SS Allians December 15, 2009

Ratingpärm. SS Allians December 15, 2009 Ratingpärm SS Allians December 5, 009 Gert Svenson (8) 095 Gunnar Andersson Allsvenskan 085 5 33 0906 Börje Pettersson Allsvenskan 0 839 4 9 Ingemar Schütz (06) 0905 Leif Haraldsson Allsvenskan 900 08

Läs mer

Kretsfält 5 Höganäs 2007-10-14 Arr. PSKF Magnus Stenbock

Kretsfält 5 Höganäs 2007-10-14 Arr. PSKF Magnus Stenbock Kretsfält 5 Höganäs 2007-10-14 Arr. PSKF Magnus Stenbock Preliminärt resultat Klass Plac Namn Klubbnamn Station Tot Poäng Särskj St med 1 2 3 4 5 6 7 8 A1 1 Sebastian Nilsson Lunds Pk 5 2 3 3 5 3 6 3 6

Läs mer

Efter omgång 3. Datum

Efter omgång 3. Datum 0 1 306 Thomas Gurell 14535 0 2 68 Christer Karlsson 13598 0 3 161 Kjell Johansson 13404 0 4 316 Tomas Heghammar 13248 0 5 173 Kjell Persson 13234 0 6 1 Agneta Persson 13208 0 7 239 Mathias Ernest 13043

Läs mer

Efter omgång 5. Datum

Efter omgång 5. Datum 0 1 161 Kjell Johansson 16559 0 2 306 Thomas Gurell 16016 0 3 68 Christer Karlsson 15149 0 4 316 Tomas Heghammar 14753 0 5 239 Mathias Ernest 14657 0 6 71 Christer Karlsson 14238 0 7 1 Agneta Persson 14220

Läs mer

Ordförande 2 år I tur att avgå Nominerad Valberedningens förslag

Ordförande 2 år I tur att avgå Nominerad Valberedningens förslag NOMINERADE ÅRSMÖTESVAL DEN 23 MARS 2014 med valberedningens förslag Styrelsens AU 2 år I tur att avgå Nominerade Valberedningens förslag Christer Lindvall Avsagt sig uppdraget 27 november 2013 Helén Pettersson

Läs mer

Resultat i R-vapen Vet Y Stand M Resultat i A-vapen Klass 2

Resultat i R-vapen Vet Y Stand M Resultat i A-vapen Klass 2 Resultat i R-vapen Vet Y Stand M 1 Sören Wahlberg FOK Borås 47/34 91 S 2 Per Modin Torna Hällestad 47/33 108 S 3 Peter Hjortstam Alingsås Ksf 46/33 85 B 4 Kent Magnusson Kungsbacka Wiske Pk 43/28 105 5

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej?

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? NKI 2013 NyföretagarCentrum Stockholm 605 respondenter När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? Ja, jag startade företag EFTER

Läs mer

Långsele vuxen slutresultat

Långsele vuxen slutresultat Långsele vuxen slutresultat Vuxen Placering Efternamn Förnamn Ort Vikt i gr Minsta fisk 1 Båtsman Kjell-Åke Långsele 5300 2 Axelsson Martin Lycksele 1012 3 Wännström Staffan Lycksele 883 4 Sigefelt Lena

Läs mer

IPS Introduktion till processäkerhet 10 november 2014

IPS Introduktion till processäkerhet 10 november 2014 IPS Introduktion till processäkerhet 10 november 2014 1 Blenda Weibull Konsult AB Blenda Weibull 2 Akzo Nobel Functional Chemicals AB Anette Elmeflo 3 Akzo Nobel Functional Chemicals AB Oscar Tenfält 4

Läs mer

StartnrKlass Namn Ort Starttid Mål 131M Josefsson, Patrik Mjöbäck

StartnrKlass Namn Ort Starttid Mål 131M Josefsson, Patrik Mjöbäck Bondemilen 2011 Resultatlista StartnrKlass Namn Ort Starttid Mål 131M Josefsson, Patrik Mjöbäck 135M Kretschmer, Jakob Borås 123 M Nielsen, Filip Göteborg 87 M Bengtsson, Nils-Åke Svenljunga 136M Hallberg,

Läs mer

Division Elitserien Eskilstuna 1 Södertelge Kviberg Sjuhäradsbygden Skillingmark Vakant Eskilstuna 2 Figeholm

Division Elitserien Eskilstuna 1 Södertelge Kviberg Sjuhäradsbygden Skillingmark Vakant Eskilstuna 2 Figeholm Division Elitserien Eskilstuna 1 Södertelge 1694 1581 Kviberg Sjuhäradsbygden 1700 1699 Skillingmark Vakant 1691 0 Eskilstuna 2 Figeholm 1645 1612 Kviberg 3 3 0 0 5125 6 Eskilstuna 1 3 3 0 0 5070 6 Kviberg

Läs mer

Korta Banan, m (71)

Korta Banan, m (71) Klubbmatchen /, IK Hakarpspojkarna, 0-0-0 Sida Korta Banan, 0 m () Torild Bornetun.0. Bo Turesson. +.0. Anna-Karin Argus-Johansson. +..0 Berndt Tenlid. +.. Kjell Holmqvist. +.0. Rolf Gabrielsson. +.. Sven-Olof

Läs mer

Tävling Mästarmötet 2012 Datum

Tävling Mästarmötet 2012 Datum Tävling Mästarmötet 2012 Datum 2012-09-30 Klubb Namn Patrull Vapen Klass 04-073 A 1 Skf Jansson, Elmer 48 (13:42) C VÄC 07-689 Ankarsrums PSF Andersson, Peter 15 (10:24) C 2C Andersson, Peter 31 (12:00)

Läs mer

Entreprenörer som lyckats

Entreprenörer som lyckats Entreprenörer som lyckats ...har alla något gemensamt. Grant Thornton brinner för att hjälpa entreprenörer att utveckla sina bolag. Under årens lopp har vi samlat på oss en mängd erfarenheter om hur ett

Läs mer

Resultatlista, enskild rond - netto: Hammarö Golfklubb Golf och Culture Cup 2015

Resultatlista, enskild rond - netto: Hammarö Golfklubb Golf och Culture Cup 2015 Klass Placering Resultatlista, enskild rond - netto Golf och Culture Cup 2015 En-klassen Namn Rond 1 Spel.kat. Spelform Fyrboll, Poängbogey Klubb CBA S-HCP Datum Resultat 2015-08-01 Särskiljning 1 M Olsson/A

Läs mer

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES UF PÅ GÅNG Hösten har gått i ett rasande tempo och det är återigen fantastiskt kul att se UF-företagen börja växa fram. Innan ni precis som vi går på en skön och välbehövlig julledighet för att ladda batterierna,

Läs mer

Debiteringslängd 2015

Debiteringslängd 2015 Lpnr Ägare Fastighet Andelar Andelstal Faktor Summa Email 1 Håkan Rhinebo Herrestads-Groröd 1:18 Herrestad Groröd Stenkas 132 451 94 Uddevalla 1,23 0,82 2765,0000 2267,30 Summa för Håkan Rhinebo 0,82 2267,00

Läs mer

POS 16/4-2015 Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015. S:a slag 6 omg Plac

POS 16/4-2015 Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015. S:a slag 6 omg Plac Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015 Namn / Speldag 2/4 9/4 16/4 23/4 30/4 7/5 12/5 21/5 28/5 4/6 Andersson Arne Andersson Egon Andersson Jan-Christer 76 80 73 Bengtsson Bengt-Ove 82 81 79 Bengtsson

Läs mer

Sammanställning - Informationsmöte den 19 maj

Sammanställning - Informationsmöte den 19 maj Sammanställning - Informationsmöte den 19 maj Deltagande: Anders Nilsson Anna van Elverdinge Benny Svensson Stellan Svensson Christina Moths Mikael Nimmersjö Dan Ljungström Franky van Elverdinge Fredrik

Läs mer

Svenskars rekord i NHL

Svenskars rekord i NHL Svenskars rekord i NHL Uppdaterad: 2015-06-16 SLUTSPELET Flest matcher av en svensk i NHL-slutspelet Nicklas Lidström 263 Tomas Holmström 159 Bob Nystrom 157 Peter Forsberg 151 Tomas Sandström 139 Ulf

Läs mer

POS 30/4-2015 Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015. S:a slag 6 omg Plac

POS 30/4-2015 Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015. S:a slag 6 omg Plac Resultatlista: Veterangolf klass A våren 2015 Namn / Speldag 2/4 9/4 16/4 23/4 30/4 7/5 12/5 21/5 28/5 4/6 Andersson Arne Andersson Egon 86 Andersson Jan-Christer 76 80 73 70 68 Bengtsson Bengt-Ove 82

Läs mer

Resultatlista SM i Varpa 2014 Visby

Resultatlista SM i Varpa 2014 Visby Resultatlista SM i Varpa 2014 Lördag 5 Juli 2014 Pojkar Lagkula 2-manna Hablingbo IK 1 Rasmus Hermansson & Noel Käldare Hablingbo IK 2 Henning Niklasson & Oliver Wizen Hablingbo IK 3 Noah Nilsson & Caspian

Läs mer

7 Johan Ljungren Lilla Beddinge 19/ Rolf Friberg M Stenbock 19/ Peter Bengtsson Malmö Pk 47/39 63 HP S

7 Johan Ljungren Lilla Beddinge 19/ Rolf Friberg M Stenbock 19/ Peter Bengtsson Malmö Pk 47/39 63 HP S Resultat i A-vapen Klass 1 HP S med 1 Peter Ardemalm Kullens Pk 46/36 76 HP S 2 Magnus Hansson Kullens Pk 43/34 65 HP B 3 Richard Hansson Pk Elbogen 38/33 52 HP 4 Jimmy Carlsen Torna Hällestads Pk 34/28

Läs mer

Björksta Open 2006 Luftgevär Resultat L 7

Björksta Open 2006 Luftgevär Resultat L 7 Re: 9 av 19 2006-01-08 21:21 Lättare att hitta drömresan med MSN Resor http://www.msn.se/resor/ Resultat L 7 1 Tobias Jansson Ludvika Skf (W) 398 0.0 2 Mattias Pettersson Björksta Skf (U) 387 0.0 3 Alexandra

Läs mer

RESULTATLISTA. den 1 juli 2015 Pro's Prize. Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär.

RESULTATLISTA. den 1 juli 2015 Pro's Prize. Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär. 1 Hagberg / Törnqvist 1-klass -7,8 64,2 HAGBERG, Ove Forsgårdens 1-klass TÖRNQVIST, Magnus Forsgårdens 1-klass 2 Andersson / Olsson 1-klass -7,2 64,8 ANDERSSON, Birgitta I Forsgårdens 1-klass OLSSON, Dennis

Läs mer

Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm 1 Igelström, Fredrik Överums PK

Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm 1 Igelström, Fredrik Överums PK Tävling: Nat. Fält Överum 2016, 2016-09-25 1A 1 Lindström, Daniel Vimmerby PSK 66546545 41/28 27 B 2 Rasmusson, Mats Vimmerby PSK 65555643 39/28 30 B 3 Huber, Tomas Sävsjö PSK 52344656 35/24 23 B 4 Issa,

Läs mer

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland

Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland 1 (5) Landstingsstyrelsen Innovationsarbete inom Landstinget i Östergötland Bakgrund Innovationer har fått ett allt större politiskt utrymme under de senaste åren. Utgångspunkten är EUs vision om Innovationsunionen

Läs mer

Vinnarna till sittplatsbiljetter - Kulijuli Special Fjärrvärme 50 år

Vinnarna till sittplatsbiljetter - Kulijuli Special Fjärrvärme 50 år Vinnarna till sittplatsbiljetter - Kulijuli Special Fjärrvärme 50 år Namn Abrahamsson Hans 29057 Abrahamsson Lars 31134 Agerström Bengt 97273 Ahlberg Lars-Erik 85078 Ahlström Björn 42992 Ahrens Kristina

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

NSM 2010 Östersund Precision

NSM 2010 Östersund Precision NSM 2010 Östersund Precision 2010-06-18 Bana B NSM 2010 Östersund 2010-06-18 1 Kjell Eriksson Porjus SKF 336 475 S S 2 Hans Jonsson Kramfors PSK 332 473 S S 3 Tomas Backlund Vännäs PSK 331 472 S S e.sskj.

Läs mer

Roslagsmästerskap stafett, Startlista

Roslagsmästerskap stafett, Startlista Sida 1 av 10 Roslagsmästerskap stafett, Startlista D12 4 anmälda 18:00:00 61 Vakant Lag 1 62 Vakant Lag 2 63 OK Linné 1 Sandra Boström 234884 2A Agnes Jonsson 209645 2B Erika Jonsson 243594 3 Maria Jansson

Läs mer

Resultatlista Kretsfältskjutning 6. Stenbrottet Dalby

Resultatlista Kretsfältskjutning 6. Stenbrottet Dalby Resultatlista Kretsfältskjutning 6 Stenbrottet Dalby 2007-10-21 Kretsens Fältskytttemärke Vpg Guld Silver Brons A 46 43 37 B 48 - - C 47 43 39 R 47 44 44 1 Sebastian Nilsson Lunds Pk A1 37 27 6 2 Marcus

Läs mer

Välkommen till SKNT:s årskonferens den 9-11 maj 2012

Välkommen till SKNT:s årskonferens den 9-11 maj 2012 Välkommen till SKNT:s årskonferens den 9-11 maj 2012 Camilla Lejon Bengt Westman Linda Wennerholm Leif Erlandsson Björn Nordén Colin Moon Klas Danerlöv Hans Stråberg Robert Wickman Troed Troedsson Annete

Läs mer

Hål Datum Namn Klubb 2015 10 2015-10-12 Stellan Pihlemark Viksbergs GK 15 2015-07-04 James Lind Huvudstadens GK 7 2015-07-03 Ann-Christine Häggström

Hål Datum Namn Klubb 2015 10 2015-10-12 Stellan Pihlemark Viksbergs GK 15 2015-07-04 James Lind Huvudstadens GK 7 2015-07-03 Ann-Christine Häggström 2015 10 2015-10-12 Stellan Pihlemark Viksbergs GK 15 2015-07-04 James Lind Huvudstadens GK 7 2015-07-03 Ann-Christine Häggström Unipeg Golf 7 2015-06-23 Gunnar Andersson Viksbergs GK 15 2015-06-17 Marcus

Läs mer

PM BOWLING 2017 RESULTAT GRUPPSPEL DAMER

PM BOWLING 2017 RESULTAT GRUPPSPEL DAMER RESULTAT GRUPPSPEL DAMER Nr Namn Förening Resultat 1 Sofie Holmström Örebro 1122 2 Lisa Hellsten Uppsala 1098 3 Ann-Marie Engström Norrköping 1049 4 Carina Fredriksson Norrköping 1047 5 Maggan Sasse Göteborg

Läs mer

Totalsegrare per Klass - Alliansen 2013

Totalsegrare per Klass - Alliansen 2013 Totalsegrare per Klass - Alliansen 2013 Alliansen 1 Alliansen 2 Alliansen 3 Alliansen 4 Alliansen 5 Alliansen 6 C1 Michael Wehrend 1 1 2 2 3 3 6 Martin Ottosson 5 6 1 9 2 14 Elciel Leufvén 4 2 4 8 5 8

Läs mer

DM och Vretalopppet OFFICIELLA RESULTAT

DM och Vretalopppet OFFICIELLA RESULTAT 2015-01-31 DM och Vretalopppet Knatte mix Intervallstart klassisk stil 500 m 5 ANDERSSON Ariel Berntsson 3 DAHLBERG Ebba 4 FRANSSON Isabell D 7-8 Intervallstart klassisk stil 1 km 20 ANDERSSON Natasha

Läs mer

2003-10-25. 152 skyttar från 34 klubbar gjorde 256 individuella starter och 5 lagstarter

2003-10-25. 152 skyttar från 34 klubbar gjorde 256 individuella starter och 5 lagstarter 152 skyttar från 34 klubbar gjorde 256 individuella starter och 5 lagstarter Medelresultat: Vpgrp : Tot 1 2 3 A : 42 ( 4 20 18) B : 8 ( 0 4 4) C : 94 ( 20 40 34) R : 65 ( 10 29 26) DAM : 17 ( 6 8 3) VET

Läs mer

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige!

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Foto: Felicia Oreholm Det behövs nya livskraftiga företag! Jobs and Society NyföretagarCentrum hjälper dem som vill starta eget företag med kostnadsfri rådgivning

Läs mer

Linköping Värnamo Div Ligg 1A Motala 2 Kvistbro Division 1 A

Linköping Värnamo Div Ligg 1A Motala 2 Kvistbro Division 1 A ALLSVENSKAN 50m 2013 Omgång 4 Omgång 4 (Redovisas tillsammans med omgång 6) Div Veteran Elit Linköping Värnamo 1107 1106 Div Ligg Elit Eskilstuna 2 Eskilstuna 3 1174 1178 Div Ligg 1A Motala 2 Kvistbro

Läs mer

Industriell livskraft. i Fyrbodal

Industriell livskraft. i Fyrbodal Industriell livskraft i Fyrbodal IUC Väst en partner för industriell utveckling Industriföretagen i Sverige utgör en stor del av landets tillväxt och sysselsätter idag över en halv miljon svenskar. Branschen

Läs mer

Efter omgång 3. Datum

Efter omgång 3. Datum 0 1 164 Kjell Persson 5516 0 2 111 Henrik Adolfsson 5032 0 3 104 Gunnar Ljungberg 4957 0 4 120 Inger Johanson 4924 0 5 181 Lars Daborn 4832 0 6 11 Anders Berg 4773 0 7 265 Robert Markenfelt 4722 0 8 208

Läs mer

Resultatlista, ackumulerat - brutto: Isaberg Golfklubb Postmästerskap Golf 2014

Resultatlista, ackumulerat - brutto: Isaberg Golfklubb Postmästerskap Golf 2014 Klass Resultatlista, ackumulerat - brutto Postmästerskap Golf 2014 A-klassen Rond 2 Spelform Slaggolf CBA -2 Datum 2014-09-21 Placering Namn Spel.kat. Klubb S-HCP Rondresultat Resultat 1 Mats Birgersson

Läs mer

Resultat Sannosta 2005

Resultat Sannosta 2005 Resultat Sannosta 2005 C-vapen 64 starter Plac Klass Namn Förening Träff Figurer Poäng Standm 1 C3 Jan Jorsäter Örebro PSSK 47 30 21 S 2 C3 Stefan Byqvist Nordmarkens PK 46 29 11 S 3 C3 Jonas Sundén Ramsbergs

Läs mer

den 16 juli 2016 Swedbank Äkta Makar Resultat RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Till par Total Sär. 1 Hultman / Rundström

den 16 juli 2016 Swedbank Äkta Makar Resultat RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Till par Total Sär. 1 Hultman / Rundström 1 Hultman / Rundström 21-9 61 HULTMAN, Maria RUNDSTRÖM, Stefan Öijared Golfklubb Öijared Golfklubb 2 Gemzell / Gemzell 29-5 65 GEMZELL, Patrik GEMZELL, Cecilia Bro-Bålsta Golfklubb Bro-Bålsta Golfklubb

Läs mer

Slutresultat Värmlandskretsens Hemmabaneskjutning 2006

Slutresultat Värmlandskretsens Hemmabaneskjutning 2006 Slutresultat Värmlandskretsens Hemmabaneskjutning 2006 Totalt antal starter: 102 A-vapen Antal starter: 22 Silver 277 279 Brons 267 267 Hans-Peter Sörensson Charlottenbergs PK 3A 281 S Bengt Olofsson Arvika

Läs mer

RESULTATLISTA 2009-07-25 15:39:52. Kenneths Oljecenter HB, Askersund. Orrefors Bilverkstad. Team Götabro Racing. Kjellbergs AB C-Final

RESULTATLISTA 2009-07-25 15:39:52. Kenneths Oljecenter HB, Askersund. Orrefors Bilverkstad. Team Götabro Racing. Kjellbergs AB C-Final RESULTATLISTA Plac Nr. Förare / Anmälare Klubb Bil Herr Sven-Erik Dejman 009-0- :9: Junior Dam Claes Åhman Kenneths Oljecenter HB, Askersund 0 Tommy Östlund Tobias Holmberg Markus Sjögren 0 Andreas Dalegård

Läs mer

Kö_Ny_Bryggpla. Båt nr2 erbjuds i mån av plat 2016-02-13. Ködatum M Nr Medlem Postort TelHem MobilNr Båttyp BåLgd BåBrd Djup Kommentar

Kö_Ny_Bryggpla. Båt nr2 erbjuds i mån av plat 2016-02-13. Ködatum M Nr Medlem Postort TelHem MobilNr Båttyp BåLgd BåBrd Djup Kommentar 2000-10-07 522 ANDERSSON ROGER OXELÖSUND 0155-37923 070-5367814 MOTORBÅT 9,6 3,6 1,2 Väntar 2004-01-29 764 LÖVKVIST JAN OXELÖSUND 0155-37557 0736-674860 SEGELBÅT I lag med svärfar 2004-09-04 789 RADBÄCK

Läs mer

Länsfolkhälsorådet Gävleborg

Länsfolkhälsorådet Gävleborg Länsfolkhälsorådet Gävleborg Rapport Folkhälsa är politik 17 februari, 2012, Stadshuset Gävle (Deltagarförteckning se bilaga) Introduktion och presentation Roger Persson hälsade alla välkomna till kursen

Läs mer

Resultatlista 2013 Kolum Na n2 Ort Startt S id lum lutt n1

Resultatlista 2013 Kolum Na n2 Ort Startt S id lum lutt n1 Resultatlista 2013 Kolumn2 Namn Ort Starttid Kolumn1 Sluttid 1 K Johnsson, Birgitta Svenljunga 00:44:04 2 K Höglund, Annica Bredaryd 00:44:30 3 K Davidsson, Anna Värnamo 00:44:56 4 K Franzen, Kristina

Läs mer

Lagnamn Namn Klubb Hcp

Lagnamn Namn Klubb Hcp Lagnamn Namn Klubb Hcp AdCourse Sven Delin Falkenbergs GK 0 Fredrik Ahlgren Björnhults GK 6,0 Jonas Ahlgren Björnhults GK 4,0 Andreas Johansson Halmstad GK 1,0 Lägsta hcp i bollen: 0 Summa spel hcp 11

Läs mer

Leif Palevik, Bo Hallström, Barbro Schneeberger, Louise Nilsson, Inga-Lill Andvallen

Leif Palevik, Bo Hallström, Barbro Schneeberger, Louise Nilsson, Inga-Lill Andvallen Kyrkofullmäktige 2017-04-18 _ Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rudbeckiussalen, Kyrkbacksgården, kl.19.00 20.05 Maria Thorgren, Britt Sandström, Karin Tilly, Jörgen

Läs mer

KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2011

KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2011 KURSPLAN FÖR STARTA EGET KURS HT 2011 DEL 1: 17/10 kl. 17.30 21.30 Introduktion & presentation - Genomgång av kursplan och presentation av deltagarna. Kommunikation & Försäljning - Vikten av att kommunicera

Läs mer