Världspremiär för nya Volkswagen Golf 100 kg lättare och upp till 23 procent bränslesnålare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Världspremiär för nya Volkswagen Golf 100 kg lättare och upp till 23 procent bränslesnålare"

Transkript

1 PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef Telefon Mobil E-post Datum Världspremiär för nya Volkswagen Golf 100 kg lättare och upp till 23 procent bränslesnålare Sjunde generationen av Golf är längre, bredare och lägre Byggd på nya plattformen MQB Golf BlueMotion förbrukar endast 3,2 liter/100 km Nya banbrytande säkerhetssystem som standard Nya Volkswagen Golf presenteras på bilsalongen i Paris, 27 september 14 oktober, men hade sin världspremiär den 4 september i Berlin. Så här säger Martin Winterkorn, koncernchef för Volkswagen AG om nya Golf: Sex generationer av Golf från 1974 till 2012 blir 38 år av kontinuerlig framgång. En försäljning på 29,1 miljoner exemplar gör Golf till en av världens mest sålda bilmodeller. Den är en enorm ekonomisk faktor, en garant för säkra jobb och en fortlöpande avspegling av tekniska framsteg. Med den sjunde generationen Golf siktar vi nu på en fortsättning av denna framgångssaga. Den stora potential som denna bil har, framgår inte minst av det faktum att vi lyckats vända den uppåtgående viktspiralen: trots att nya Golf är säkrare, bekvämare och rymligare än sin föregångare, väger den upp till 100 kg mindre och har med den nya 140 hk starka bensinmotorn med cylinderavstängning och en förbrukning på 4,8 l/100 km blivit 23 procent bränslesnålare. Ekonomiskt överkomlig nya Golf bättre på allt, till samma pris 3,8 l/100 km. För nya Golf är förbrukningsvärden på denna nivå snarare regel än undantag: grundbensinmotorn (TSI) drar 4,9 l/100 km och instegsdieseln (1,6 TDI) nöjer sig med 3,8 l/100 km. TSI-modellerna

2 underskrider därmed 115 g CO2/km, medan TDI-motorerna med sina 99 g CO2/km tar sig under 100 g/km-gränsen. Återigen är det Golf BlueMotion som uppvisar de bästa värdena: tack vare de allra effektivaste systemen ur Volkswagens teknologiska verktygslåda, släpper den endast ut 85 g CO2/km och förbrukningen ligger i snitt på låga 3,2 liter diesel/100 km vilket gör bilen till en ny norm för Golf-serien. En spännande innovation som nu lanseras i Polo BlueGT och som senare kommer i Golf är cylinderavstängning i nya TSI-motorn med 140 hk. Genom att stänga av cylinder två och tre i motorn vid låg belastning så reduceras bränsleförbrukningen med upp till 23 procent beroende på omständigheter och förarens körstil. Vår skyldighet att bygga resurssnåla bilar i stora volymer är något vi varit medvetna om länge här på Volkswagen. Det var därför viktigt för oss att bygga vår mest bränslesnåla Golf någonsin och samtidigt se till att den förblir ekonomiskt överkomlig. Och det har vi lyckats med. Golf Mk7 är extremt snål med bränslet och är som standard utrustad med ett start/stopp-system inklusive bromsenergiåtervinning. Trots detta kostar den inte mer än sin föregångares instegsmodell, kommenterar Martin Winterkorn. Ulrich Hackenberg, utvecklingschef på Volkswagen, tillägger i ämnet resurssnålhet: Våra beräkningar visar att nya Golf med sina i snitt 13,9 procent lägre CO2-utsläpp räknat på hela motorutbudet kommer att svara för en sänkning av CO2-utsläppen med ton/år enbart i Europa. Byggd på nya plattformen MQB Sjunde generationens Golf är byggd på den nya plattformen MQB som står för Modularer Querbaukasten, vilket fritt översatt betyder modulsystem för tvärställda motorer. Genom att samordna produkter, produktionsutrustning och själva produktionen räknar Volkswagenkoncernen med stora fördelar när det gäller effektivisering och flexibilitet. Tanken är att olika modeller ska kunna tillverkas på samma produktionslinor i Volkswagens olika fabriker i hela världen. Det ger i sin tur större möjligheter att ta fram avancerad teknik till modeller i alla storleksklasser. Teknik som betyder lägre förbrukning, minskade utsläpp och en mindre påverkan på miljön. MQB gör det enklare att installera olika typer av drivlinor såväl konventionella diesel- och bensinmotorer, som motorer för alternativa drivmedel, hybrid- eller elkoncept. Innovationer, som Front Assist, Lane Assist, DCC, Dynamic Light Assist etc, kan på ett enklare sätt hitta sin plats i allt fler modeller tack vare MQB. Ett annat exempel är chassit, som nu modulariseras och kommer att kunna anpassas till ett flertal av Volkswagens modeller. Det skapar också en ny handlingsfrihet för formgivarna som kan skapa bilar med kortare överhäng, vilket ger mer harmoniska proportioner.

3 Bantad med 100 kg Ännu en fördel med MQB är nya möjligheter till minskad vikt genom att standardisera komponenter i karossen, drivlinan, interiördelarna och elsystemet. Nya Golf kan bli upp till 109 kg lättare än sin föregångare, tack vare MQB och lättviktskonstruktion. Att spara 100 kg i vikt är en komplex uppgift, särskilt i kompaktklassen, men vartenda gram har jagats för att uppnå detta. De olika delarna i konstruktionen har potential att bidra till viktminskningen på följande sätt: kaross: -23 kg interiör: -14 kg elsystem: -6 kg motor: -40 kg drivlina: -26 kg Volkswagen demokratiserar innovationer Ett exempel på en innovation som är standard i nya Golf är ett proaktivt passagerarskyddssystem (pre crash) som, om ESP-systemet upptäcker att bilen håller på att råka ut för en olycka, ser till att bältena sträcks och att rutorna stängs. Ett annat banbrytande säkerhetssystem som är standard i nya Golf är multikollisionsbromsen. Systemet bromsar automatiskt bilen när den är involverad i en olycka för att stoppa den och därmed minska risken för kollision med mötande fordon. Exempelvis om bilen sladdar in i ett räcke för att sedan kastas ut på vägbanan så aktiveras bromsarna för att minska rörelseenergin. Golf är den första Volkswagen-modellen med detta system. Standard är också den elektroniska differentialspärren XDS som ökar körglädjen ytterligare. Bland tillvalen finns Lane Assist (filhållningsassistent), Sign Assist (känner av trafikskyltar), trötthetsvarnare, Light Assist (bländar av helljuset automatiskt), Park Assist (parkeringsassistent) samt den adaptiva farthållaren ACC med Front Assist och autobromssystemet City Emergency Brake. I hastigheter upp till 30 km/h bromsar systemet ner bilen till stillastående om det upptäcker ett stillastående eller rörligt objekt i bilens färdriktning. Beroende på bilens hastighet och den aktuella situationen, kan systemet förhindra eller minska effekten av en kollision. Rymligare och bättre väghållning Nya Golf erbjuder märkbart mer utrymme och komfort. Bilen är 56 mm längre (4 255 mm) och 13 mm bredare (1 799 mm) än föregångaren, vilket innebär mer plats för både förare och passagerare. Framaxeln är placerad 43 mm längre fram och axelavståndet har ökat med 59 mm till mm. De nya dimensionerna ger sportigare proportioner, bättre aerodynamik, en förbättrad krockstruktur och optimerat utrymme invändigt.

4 Trots att nya Golf är 28 mm lägre (1 452 mm) är det invändiga utrymmet fortfarande väl tilltaget. Ökningarna i längd och bredd gör att passagerare i baksätet nu kan njuta av 15 mm mer benutrymme samtidigt som axelhöjd och armbågeutrymmet har ökat. Även föraren har fått betydligt mer utrymme och ännu bättre ergonomi. I synnerhet längre förare kommer att välkomna sittpositionen som har flyttats tillbaka 20 mm. Rattens inställningsområde har också ändrats. En annan ergonomisk förbättring är att placeringen av växelspaken har höjts med 20 mm och vilar nu bättre i förarens hand. Varje inre element har byggts om. En viktig detalj här är den breda mittkonsolen som är riktad mot föraren, säger Tomasz Bachorski, ansvarig för interiördesignen. Lastkapacitet har ökat med 30 liter till 380 liter, det variabla lastgolvet kan också sänkas med 100 mm. På utsidan har den reducerade höjden lett till att luftmotståndet har minskat med nästan 10 procent. Och den ökade spårvidden ger nya Golf en ännu bättre väghållning. Nytt infotainmentsystem pekskärm standard Alla informations-och underhållningssystem är helt nya och uppdaterade. I mitten av mittkonsolen finns den 5 till 8 tum stora infotainmentpekskärmen med menyknappar och rattar. Pekskärmen är standard i alla modellversioner. Till toppversionerna har Volkswagen för första gången infört en generation pekskärmar med en display som reagerar på handrörelserna via en sensor (som på en smartphone). Den grafiska designen av gränssnittet har också moderniserats. Under infotainment-modulen finns klimatkontrollen. Till höger om föraren är knapparna för den nya elektroniska parkeringsbromsen och Auto Holdfunktionen. Framför finns ett förvaringsfack där multimedia-gränssnitt (AUX-in, USB och valfria Apple-gränssnitt) har integrerats. För första gången i en Volkswagen finns en koppling till en extern antenn (tillval). Mobiltelefonen placeras då i en universell adapter där telefonens antenn ansluts till bilens externa antenn. Detta ger fördelar som: bättre mottagning och signalstyrka mindre belastning på mobiltelefonens batteri. Genom att länka till en extern antenn behöver telefonen endast minimal effekt för att skicka och ta emot minimal strålning i kupén Välkänd design ytterligare förfinad Detaljer det inte går att ta miste på. Golf har blivit en veritabel framgångssaga, inte bara för sin tekniska och ekonomiska succé, utan också inom området industriell formgivning. Golfens utvändiga former hör i dag till en av världens mest välkända produktdesigner. Så här säger Walter de Silva, designchef på Volkswagen AG:

5 En av de bidragande orsakerna till Golfens succé är kontinuiteten: det finns bara en handfull bilar i världen som har en design som, precis som när det gäller Golf, har förfinats, finputsats och förädlats under årtionden, och på så sätt kommit att bli tidlös. Klaus Bischoff, chefsdesigner för Volkswagen: Till de detaljer på Volkswagen Golf som det bara inte går att ta miste på hör de typiska C-stolparna, den långa taklinjen och den typiska linjen under sidorutorna liksom de karakteristiska front- och bakpartierna med sina tvärgående element. Dessa detaljer gör nya Golf mer unik och mer tidlös än flertalet andra kompaktbilar. Man kan också säga att Golf har en design med en inneboende stabilitet. Marc Lichte, ansvarig för exteriördesignen, förklarar: Anledningen till att proportionerna har ändrats så mycket är att vi här har dragit fördel av vår MQB-plattform. Framaxeln har till exempel flyttats 43 mm längre fram. Överhänget fram har därför blivit kortare samtidigt som motorhuven nu ser längre ut. Klaus Bischoff instämmer: Det ser ut som om passagerarutrymmet har förskjutits bakåt, något som på fackspråk kallas ett car-backward -intryck. Det är det vi kallar proportionerna på bilarna i premiumklassen, där motorhuven är lång och passagerarutrymmet sitter långt bak. Nya Golf har nu därför proportioner som man i första hand ser i högre bilsegment. Fronten helt klart en Volkswagen, helt klart en Golf. Volkswagens formspråk visar sig i ett ansikte med tilltalande drag. Dessutom, precis som på den första Golfen, innehåller den horisontellt balanserade detaljer som ger ett intryck av bredd. Tillsammans framförallt när det gäller nya Golf med sina lätt uppåtsvepande strålkastare ger detta upphov till en front som man på en gång känner igen som en Volkswagen när den dyker upp i backspegeln. Jämfört med sin föregångare har ytorna på nya Golf också avvägts på ett helt nytt sätt. Medan framskärmarna på den sjätte generationens Golf var högre än motorhuven, gäller nu det omvända. Bakpartiet igenkännande look, igenkännande detaljer. Helt nytt men ändå välbekant det är något som även gäller bakpartiet. Till de typiska detaljerna hör den distinkta utformningen av baklysena, bakrutorna som sträcker sig ända bak till C-stolparna, liksom de stora sammanhängande ytorna runt VW-märket. Konstruktörerna har lyckats sänka bagageutrymmets lasttröskel till en höjd på endast 665 mm. Det här är det bästa värdet i hela marknadssegmentet och en detalj som kunden säkert kommer att uppskatta redan vid den första turen med sin nya Golf. Inom kort kommer ytterligare information om Golf på den svenska marknaden.

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-02-08 Datum Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Läs mer

Nya Volkswagen Golf kommer till Sverige i november redan prissatt och beställningsbar

Nya Volkswagen Golf kommer till Sverige i november redan prissatt och beställningsbar PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2012-09-07 Datum Nya Volkswagen Golf kommer till Sverige

Läs mer

Helt nya Golf Sportsvan på väg till Sverige

Helt nya Golf Sportsvan på väg till Sverige PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2014-06-12 Datum Helt nya Golf Sportsvan på väg till Sverige

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Nya Volkswagen Polo prissatt och beställningsbar

Nya Volkswagen Polo prissatt och beställningsbar PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2014-05-14 Datum Nya Volkswagen Polo prissatt och beställningsbar

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat

Pressen hyllar nya Passat Pressen hyllar nya Passat Ny och lyxigare nu utmanas Volvo på allvar av Volkswagen. GT-Allt om bilar/jan-erik Berggren 18 oktober 2014 A ftonbladet har kört bilen på Sardinien, och vad ska man säga om

Läs mer

Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt

Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt Nya SEAT Leon ST Kombi är nu prissatt Samtidigt som Leon ST Kombi har världspremiär på bilmässan i Frankfurt (IAA) kan pris och specifikationer för den svenska marknaden presenteras. Bilen lanseras i Sverige

Läs mer

Aktuella erbjudanden.

Aktuella erbjudanden. HÖST/2016 Aktuella erbjudanden. Volkswagen Stockholm Nya Tiguan. Idéer på väg. Pris från 293 000 kr. Nya innovativa Tiguan är standardutrustad med bland annat 4MOTION fyrhjulsdrift, 3-zons klimatanläggning,

Läs mer

Sveriges mest sålda bil 2016 uppdateras säljstart för nya Volkswagen Golf

Sveriges mest sålda bil 2016 uppdateras säljstart för nya Volkswagen Golf PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2017-01-18 Datum Sveriges mest sålda bil 2016 uppdateras

Läs mer

Expert Plancher Skåp, Flak, Flak med kåpa. Expert Skåp Expert Crew Cab Dubbelhytt, upp till 5 personer Expert Combi Upp till 9 personer Expert 4X4

Expert Plancher Skåp, Flak, Flak med kåpa. Expert Skåp Expert Crew Cab Dubbelhytt, upp till 5 personer Expert Combi Upp till 9 personer Expert 4X4 Nya Expert Expert Plancher Skåp, Flak, Flak med kåpa Expert Skåp Expert Crew Cab Dubbelhytt, upp till 5 personer Expert Combi Upp till 9 personer Expert 4X4 Expert Plancher Skåp, Flak, Flak med kåpa Nya

Läs mer

SNYGGARE, SNÅLARE SNABBARE, SÄKRARE

SNYGGARE, SNÅLARE SNABBARE, SÄKRARE VI PROVKÖR NYA CADDY: SNYGGARE, SNÅLARE SNABBARE, SÄKRARE Sveriges sjunde mest sålda bil kör nu in på sin fjärde generation och har blivit ännu bättre på allt och den går redan att beställa för leverans

Läs mer

Världspremiär för nya Volkswagen Passat

Världspremiär för nya Volkswagen Passat PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2010-09-29 Datum Världspremiär för nya Volkswagen Passat

Läs mer

Volkswagen Group Sverige Satsningar på hållbar mobilitet. Marcus Thomasfolk Informationschef Kista 3 november 2014

Volkswagen Group Sverige Satsningar på hållbar mobilitet. Marcus Thomasfolk Informationschef Kista 3 november 2014 Volkswagen Group Sverige Satsningar på hållbar mobilitet Marcus Thomasfolk Informationschef Kista 3 november 2014 Globala megatrender påverkar hela mänskligheten, speciellt vår mobilitet Global uppvärmning

Läs mer

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar PRESS info P11X02SE / Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar Scania Citywide är en ny serie låggolvs- och lågentrébussar med en distinkt, vänlig formgivning

Läs mer

Världspremiär för nya Volkswagen Polo

Världspremiär för nya Volkswagen Polo PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2017-06-16 Datum Världspremiär för nya Volkswagen Polo

Läs mer

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket Information Genève, den 4 mars 2008 - Design i detalj Saab 9-X BioHybrid: Utmanar konventionerna för kompaktbilar Uttrycksfull design för kompaktbilsegmentet Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem,

Läs mer

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR NYA YARIS! CUSTOMERSONLY HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! Ny dynamisk och sportig design. Stopp- & startteknik och Optimal Drive håller både utsläpp och kostnader

Läs mer

Audi A5 i uppgraderad version

Audi A5 i uppgraderad version Södertälje, 13 juli 2011 Audi A5 i uppgraderad version När de framgångsrika A5-modellerna nu uppgraderas erbjuder de, förutom ett designmässigt lyft, även nya tekniska lösningar, avancerade tillval och

Läs mer

PRESSINFORMATION. Premiär i Genève för sjusitsiga Volkswagen Tiguan Allspace

PRESSINFORMATION. Premiär i Genève för sjusitsiga Volkswagen Tiguan Allspace PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 0855386797 Telefon 0703589657 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2017-03-06 Datum Premiär i Genève för sjusitsiga Volkswagen

Läs mer

En ny Golf har landat trots att den gamla inte går av för hackor. Exakt hur bra är den nya? För att ta reda på det provkör vi ny mot gammal.

En ny Golf har landat trots att den gamla inte går av för hackor. Exakt hur bra är den nya? För att ta reda på det provkör vi ny mot gammal. Duell Golf 6 mot Golf 7 förbättra Din Golf köp en En ny Golf har landat trots att den gamla inte går av för hackor. Exakt hur bra är den nya? För att ta reda på det provkör vi ny mot gammal. TexT: Mikael

Läs mer

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från kr

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från kr November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr 50.13/13.09.30/PL Andra helgen i november blir det svensk premiär för helt nya Mazda3 med priser från 164 900 kronor. På den svenska marknaden

Läs mer

Nya Audi A3 Sportback en progressiv lättviktare

Nya Audi A3 Sportback en progressiv lättviktare Audi Sverige Eva-Maria Elstner Informationschef Tel: +46 70 766 65 35 E-mail: eva-maria.elstner@audi.se www.audi-mediaservices.com Södertälje, 20 september 2012 Nya Audi A3 Sportback en progressiv lättviktare

Läs mer

Nya SEAT Leon är prissatt och beställningsbar

Nya SEAT Leon är prissatt och beställningsbar Nya SEAT Leon är prissatt och beställningsbar SEAT:s nya vassa designikon, den tredje generationens Leon, lanseras i Sverige i januari 2013 och är redan prissatt och beställningsbar. Nya Leon kostar från

Läs mer

Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris

Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris Bilerbjudande 2014 Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris Passat Alltrack Golf Passat Premium R Tiguan Sharan Golf Sportscombi Ett erbjudande till Tennisförbundet Så här gör du

Läs mer

NYA SWIFT. ÄNTLIGEN HÄR!

NYA SWIFT. ÄNTLIGEN HÄR! NYA SWIFT. ÄNTLIGEN HÄR! NYA SWIFT, KÖRGLÄDJE I VARJE DETALJ Förbättrad prestanda med en ny och betydligt lättare kaross nya Swift tar helt enkelt körglädjen mot nya höjder. De avancerade säkerhetssystemen,

Läs mer

Arteon Världspremiär för en helt ny femdörrars coupé från Volkswagen

Arteon Världspremiär för en helt ny femdörrars coupé från Volkswagen PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2017-03-06 Datum Arteon Världspremiär för en helt ny femdörrars

Läs mer

Vilken framtid har gasbilarna? Magnus Bertilsson PR & Kommunikation, Volkswagen Sverige

Vilken framtid har gasbilarna? Magnus Bertilsson PR & Kommunikation, Volkswagen Sverige Vilken framtid har gasbilarna? Magnus Bertilsson PR & Kommunikation, Volkswagen Sverige Volkswagens strategi för drivlinor och bränslen Förnybara Elektricitet blue-e-motion e-tron twindrive SunFuel, biogas

Läs mer

Nya Polo. Självsäkerhet kommer in ifrån.

Nya Polo. Självsäkerhet kommer in ifrån. Juni 2014 Nya Polo 2 Polo modellbroschyr juni 2014 Volkswagen i Sverige Nya Polo. Självsäkerhet kommer in ifrån. De allra första Volkswagenbilarna i Sverige rullade av färjan i Helsingborg den 14 juli

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS.

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. Skandinaviens mest nöjda bilägare i mellanbilsklassen kör Toyota Prius 2007-2010. - AUTOINDEX 2011 Hybridåret 2012. Smygpremiär 3 X Prius. Som Priusägare är du redan

Läs mer

Volkswagen Cross Coupé förbrukar endast 1,8 l/100 km

Volkswagen Cross Coupé förbrukar endast 1,8 l/100 km PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2012-03-05 Datum Volkswagen Cross Coupé förbrukar endast

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

Ny? Nej, men en rejäl make over

Ny? Nej, men en rejäl make over provkörning volkswagen passat Ny? Nej, men en rejäl make over Volkswagen Passat. VW har sålt över 15 miljoner Passat och efter årsskiftet kommer generation sju eller ska vi säga 6,5? VW har laddat på med

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volkswagen ANNONS. Den svenska modellen.

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volkswagen ANNONS. Den svenska modellen. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volkswagen ANNONS Den svenska modellen. När vi utvecklar nya kombimodeller för världens alla marknader är det Kombilandet Sverige vi ser framför oss. Här finns

Läs mer

Världspremiär för nya Passat Alltrack

Världspremiär för nya Passat Alltrack PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2015-02-19 Datum Världspremiär för nya Passat Alltrack

Läs mer

CrossBlue nytt SUV-koncept från Volkswagen

CrossBlue nytt SUV-koncept från Volkswagen PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-01-14 Datum CrossBlue nytt SUV-koncept från Volkswagen

Läs mer

Storhet i en liten bil.

Storhet i en liten bil. Modellbroschyr 2 Storhet i en liten bil. Nya i10 vänder upp och ner på alla tidigare föreställningar om bilar i den här klassen. Den är tuff, rymlig och rolig att köra med imponerande utrustning och överlägsna

Läs mer

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST?

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? MÖT EN NY GENERATION PEUGEOT. De senaste åren har vi målmedvetet arbetat med att ta Peugeot till en högre nivå i alla led. Kvalitet, komfort och design har givetvis varit

Läs mer

EVERY DAY. OPEL GRANDLAND X Pris från kr Privatleasing från kr/mån. i s O P E L ÖPPET HUS 1 2 JUNI PREMIÄR

EVERY DAY. OPEL GRANDLAND X Pris från kr Privatleasing från kr/mån. i s O P E L ÖPPET HUS 1 2 JUNI PREMIÄR ANNONS Hela denna bilaga är en annons från OPEL ANNONS J U N I 2 0 1 9 O P E L, T H E F U T U R E I S E V E R Y O N E S EVERY DAY i s O P E L PREMIÄR OPEL Pris från 234.900 kr Privatleasing från 2.699

Läs mer

Augusti 2014. Nya Golf Sportsvan

Augusti 2014. Nya Golf Sportsvan Augusti 2014 Nya Golf Sportsvan 2 Golf Sportsvan modellbroschyr augusti 2014 Volkswagen i Sverige Nya Golf Sportsvan. Plats för komfort. De allra första Volkswagenbilarna i Sverige rullade av färjan i

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

N MAGAS I NE T VI KÖR NYA CRAFTER ALLT OM STORLASTAREN. Caddy R SNYGGAST PÅ JOBBET

N MAGAS I NE T VI KÖR NYA CRAFTER ALLT OM STORLASTAREN. Caddy R SNYGGAST PÅ JOBBET N 01 2017 MAGAS I NE T VI KÖR NYA CRAFTER ALLT OM STORLASTAREN Caddy R SNYGGAST PÅ JOBBET HJÄLTARNA I MISSING PEOPLE ÄVENTYR MED SVEN SÅ FUNGERAR ADBLUE PROVKÖRD NYA CRAFTER text: Erik Gustafsson foto:

Läs mer

December Mars Nya Golf Alltrack.

December Mars Nya Golf Alltrack. December Mars 20152014 Nya Golf Alltrack. Nya Golf Alltrack 1.8 TSI 180 DSG 4MOTION 2.0 TDI 184 DSG 4MOTION Efter succén med Passat Alltrack som förra året var den mest sålda Passat-versionen i Sverige,

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Världspremiär för GTC Paris Opels nya konceptbil förenar fart och flärd

Världspremiär för GTC Paris Opels nya konceptbil förenar fart och flärd Pressinformation 4 augusti 2010 Opel på bilsalongen i Paris: Offensiv för framtiden Världspremiär: GTC Paris Opels nya koncept förenar fart och flärd Världspremiär: Astra Sports Tourer en atletisk allfixare

Läs mer

Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show

Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show 03.15/15.01.20/PL Mazda lanserar inte mindre än fem nya bilmodeller under 2015. Två av dem, Mazda2 och Mazda6, finns med på Stockholm Lifestyle

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Volkswagen up! snart i Sverige priserna satta

Volkswagen up! snart i Sverige priserna satta PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2011-12-30 Datum Volkswagen up! snart i Sverige priserna

Läs mer

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten.

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. För femtio år sedan gjorde ClubCars golfbilar entré på de amerikanska golfbanorna. Där är de idag en nästan

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

Peugeot visar ny generation av populära Partner Skåp och Tepee

Peugeot visar ny generation av populära Partner Skåp och Tepee Peugeot visar ny generation av populära Partner Skåp och Tepee På bilsalongen i Genève nästa vecka visar Peugeot upp robusta Partner Skåp och den flexibla personbilen Partner Tepee i ny tappning. Modellen

Läs mer

Den höga nivån i nya Golf avspeglas i bilens formgivning. Alla viktiga karosselement har fått nya former:

Den höga nivån i nya Golf avspeglas i bilens formgivning. Alla viktiga karosselement har fått nya former: PRESSINFORMATION Premiär för nya Golf i tre skepnader Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2008-10-30 Datum

Läs mer

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro

Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad quattro A4 Prisfaktablad A4 Sedan A4 Avant S4 Sedan S4 Avant A4 allroad Innehåll Motoralternativ Utrustning 3-4 A4 Sedan 5-6 A4 Avant 7 S4 Sedan / S4 Avant 8 A4 allroad Mått 9-10 Standardutrustning 11 Paketerbjudanden

Läs mer

NYA Scania streamline. Formad för framgång

NYA Scania streamline. Formad för framgång NYA Scania streamline Formad för framgång NYA Scania streamline 2-3 Ytterligare steg på vägen. Även en bra lastbil kan alltid bli bättre. Det är bränslet som driver oss framåt, och vi vet att du inte nöjer

Läs mer

SUZUKI CNG MILJÖBILAR CNG

SUZUKI CNG MILJÖBILAR CNG SUZUKI CNG MILJÖBILAR CNG CNG SUZUKI CNG Nu kan vi erbjuda ett flertal av våra modeller som miljöbilsalternativ med CNG (komprimerad naturgas). Välj mellan tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift, manuell eller

Läs mer

DESIGN by ÖPPET HUS 1 2 JUNI

DESIGN by ÖPPET HUS 1 2 JUNI DESIGN by ÖPPET HUS 1 2 JUNI PEUGEOT 3008 SUV NOW Privatleasing 2.899 kr/mån JUNI 2019 HOS PEUGEOT KAN DU ALLTID PRIVATLEASA FULLT UTRUSTADE BILMODELLER PEUGEOT NOW PRIVATLEASING 208 ACTIVE PureTech 82

Läs mer

Nya Passat en ny era.

Nya Passat en ny era. Nya Passat en ny era. Med nya Passat introducerar Volkswagen en av de mest progressiva bilarna i mellanklassen någonsin. Med innovativa assistans-, infotainment-, komfort- och drivsystem visar vi vägen

Läs mer

ÖPPET HUS JANUARI

ÖPPET HUS JANUARI ÖPPET HUS 27 28 JANUARI PEUGEOT 3008 SUV från 199.900 kr PEUGEOT NOW PRIVATLEASING 2.699 kr/mån, utan kontantinsats JANUARI 2018 PEUGEOT NOW PRIVATLEASING SUV BY PEUGEOT INKLUSIVE SERVICE, UTAN KONTA NTINSATS

Läs mer

Nya Audi A6 Avant progressiv teknologi och expertis

Nya Audi A6 Avant progressiv teknologi och expertis Audi Sverige Eva-Maria Elstner Informationschef Tel: +46 70 766 65 35 E-mail: eva-maria.elstner@audi.se www.audi-mediaservices.com Södertälje, 18 maj 2011 Nya Audi A6 Avant progressiv teknologi och expertis

Läs mer

ESPACE. Dina inställningar för nya Renault Clio kr [1] kr [2] Ditt val. Utrustningsnivå. Motor. Färg. Fälgar.

ESPACE. Dina inställningar för nya Renault Clio kr [1] kr [2] Ditt val. Utrustningsnivå. Motor. Färg. Fälgar. Dina inställningar för nya Renault Clio Skapad den:: 29/4/2017 https://www.renault.se/cfign/27920fe6f9e331215e295076103f8ccc.html ESPACE Zen Energy dci 160 EDC Rek. pris 462 900 kr [1] Per månad 5 090

Läs mer

Säljstart för nya Volkswagen Polo nu även med gasdrift

Säljstart för nya Volkswagen Polo nu även med gasdrift 17 augusti 2017 Säljstart för nya Volkswagen Polo nu även med gasdrift Med fler än 14 miljoner sålda exemplar är Polo en av världens mest framgångsrika bilar i kompaktklassen. Nu startar försäljningen

Läs mer

Nu introducerar vi helt nya Mazda3. Den första bilen av en helt ny generation Mazdamodeller. Det är en generation skapad för att du ska känna en unik

Nu introducerar vi helt nya Mazda3. Den första bilen av en helt ny generation Mazdamodeller. Det är en generation skapad för att du ska känna en unik MAZDA 3 Nu introducerar vi helt nya Mazda3. Den första bilen av en helt ny generation Mazdamodeller. Det är en generation skapad för att du ska känna en unik koppling till bilen. Baserat på dess utseende.

Läs mer

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: 351 400 SEK Audi-kod AAEBP29W www.audi.se/aaebp29w Sammanfattning Audi Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150

Läs mer

Volkswagen Group Sverige Satsningar på hållbar mobilitet. Stefan Nygren

Volkswagen Group Sverige Satsningar på hållbar mobilitet. Stefan Nygren Volkswagen Group Sverige Satsningar på hållbar mobilitet Stefan Nygren e-mobility Group Manager Borlänge 20 april 2014 Globala megatrender påverkar hela mänskligheten, speciellt vår mobilitet Global uppvärmning

Läs mer

FÖR NYTTA OCH NÖJE. SEAT BUSINESS EDITION TECHNOLOGY TO ENJOY

FÖR NYTTA OCH NÖJE. SEAT BUSINESS EDITION TECHNOLOGY TO ENJOY FÖR NYTTA OCH NÖJE. SEAT BUSINESS EDITION TECHNOLOGY TO ENJOY VÄRT VARENDA KRONA Hos oss på SEAT vill vi att tjänstebilen ska vara en prisvärd affär för både företaget och tjänstebilsföraren. Därför lägger

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

BÄTTRE text: Björn Sundfeldt foto: Richard Sjösten & Peter Gunnars

BÄTTRE text: Björn Sundfeldt foto: Richard Sjösten & Peter Gunnars PROVKÖRD NYA VW CADDY SÅ MYCKET BÄTTRE text: Björn Sundfeldt foto: Richard Sjösten & Peter Gunnars 30 TRANSPORTMAGASINET 03 2015 TRANSPORTMAGASINET 03 2015 31 DEN TRECYLINDRIGA bensinmotorn på 999 cm3

Läs mer

FÖR NYTTA OCH NÖJE. SEAT BUSINESS EDITION TECHNOLOGY TO ENJOY

FÖR NYTTA OCH NÖJE. SEAT BUSINESS EDITION TECHNOLOGY TO ENJOY FÖR NYTTA OCH NÖJE. SEAT BUSINESS EDITION TECHNOLOGY TO ENJOY VÄRT VARENDA KRONA Hos oss på SEAT vill vi att tjänstebilen ska vara en prisvärd affär för både företaget och tjänstebilsföraren. Därför lägger

Läs mer

Premiär för nya Hyundai

Premiär för nya Hyundai Premiär för nya Hyundai En dynamisk filosofi. Tre elektriska tolkningar. hybrid laddhybrid el Räckvidd på el: Begränsad CO2: 79 g/km *) Räckvidd på el: >50 km CO2: 32 g/km *) Räckvidd på el: >250 km Inga

Läs mer

MINI COOPER S CABRIO.

MINI COOPER S CABRIO. MINI COOPER S CABRIO. PROVKÖR IDAG. Besök oss online för att hitta din närmaste MINIåterförsäljare och boka din provkörning. MINI.SE 1 av 10 01.09.2017 12:15 EXTERIÖR STYLING. 3AB YTTERBACKSPEGLAR/TAK

Läs mer

Snabbfakta nya T-Roc. 6 oktober 2017 Säljstart för nya Volkswagen T-Roc. Presskontakt

Snabbfakta nya T-Roc. 6 oktober 2017 Säljstart för nya Volkswagen T-Roc. Presskontakt 6 oktober 2017 Säljstart för nya Volkswagen T-Roc Volkswagen utökar nu sitt modellutbud med en nyutvecklad kompakt-suv. Färgstarka T-Roc kombinerar en SUV:s egenskaper med smidigheten hos en kompakt halvkombi.

Läs mer

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK

A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: SEK Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150 hk 6-växlad Pris: 351 400 SEK Audi-kod AMC5RV8Q www.audi.se/amc5rv8q Sammanfattning Audi Audi A4 Avant A4 Avant 2.0 TDI Sport Proline Edition 150

Läs mer

Sommarerbjudanden från Volkswagen!

Sommarerbjudanden från Volkswagen! Hela denna bilaga är en annons från Volkswagen Syd. Sommarerbjudanden från Volkswagen! Malmö, Lund, Helsingborg och Trelleborg. Passat Variant TDI 140 4Motion Masters Sweden Edition. Gäller endast lagerbilar.

Läs mer

23 augusti 2017 Ready to Roc världspremiär för nya Volkswagen T-Roc

23 augusti 2017 Ready to Roc världspremiär för nya Volkswagen T-Roc 23 augusti 2017 Ready to Roc världspremiär för nya Volkswagen T-Roc Nu utökar Volkswagen sitt modellutbud med en nyutvecklad crossover. Färgstarka T-Roc kombinerar en SUV:s egenskaper med smidigheten hos

Läs mer

Prisfaktablad A3 Sportback A3 Sportback e-tron A3 Sportback g-tron S3 Sportback

Prisfaktablad A3 Sportback A3 Sportback e-tron A3 Sportback g-tron S3 Sportback Prisfaktablad Sportback Sportback e-tron Sportback g-tron S3 Sportback Innehåll Motoralternativ Utrstning 3 Bensinmotorer 4 Dieselmotorer 5 e-tron & g-tron 6 S3 Mått 7-8 Standardtrstning 9 Paketerbjdanden

Läs mer

fiat DOBLO` Teknisk data

fiat DOBLO` Teknisk data fiat DOBLÒ Teknisk data FIAT Doblò Teknisk data BENSINMOTORER Antal cylindrar, position 4, rak, tvärställd fram Cylindervolym (cm 3 ) 1368 Utsläppsklass Euro 6 Kompressionsförhållande 11:01 Max effekt:

Läs mer

Säljstart för uppdaterade Golf Sportsvan.

Säljstart för uppdaterade Golf Sportsvan. Södertälje, 29 november 2017 Säljstart för uppdaterade Golf Sportsvan Praktiska detaljlösningar gör den till en av de mest mångsidiga kompaktbilarna Förarassistanssystem styr och bromsar automatiskt och

Läs mer

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 Instrumentpanel Lätt åtkomliga funktioner Översiktlig instrumentpanel Olycka, cruise & PTO kontakter powerstyrning Hydraulisk power styrning ger optimal

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

Liten bil i stor stad

Liten bil i stor stad BIL / PROVKÖRNING Liten bil i stor stad Lilla up! klarar stresstestet i småbilarnas huvudstad alldeles galant. Aldrig har Roms gränder och gator med kullerstenar och branta backar känts så enkla att erövra.

Läs mer

Mazda Hazumi en glimt av nästa generations småbil

Mazda Hazumi en glimt av nästa generations småbil Mazda Hazumi en glimt av nästa generations småbil 13.14/14.03.04/PL Vid utvecklingen av nya generationens bilar fokuserar Mazda på främst fyra områden: designtemat KODO Soul of Motion, Skyactiv-teknologi,

Läs mer

EVERY DAY NYA OPEL CROSSLAND X. i s O P E L ÖPPET HUS 6 7 APRIL. Privatleasing från kr/mån Pris från kr

EVERY DAY NYA OPEL CROSSLAND X. i s O P E L ÖPPET HUS 6 7 APRIL. Privatleasing från kr/mån Pris från kr ANNONS Hela denna bilaga är en annons från OPEL ANNONS A P R I L 2 0 1 9 O P E L, T H E F U T U R E I S E V E R Y O N E S EVERY DAY i s O P E L ÖPPET HUS 6 7 APRIL NYA OPEL Privatleasing från 2.199 kr/mån

Läs mer

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL Avensis NYA TOYOTA EN LÄNGE EFTERLÄNGTAD NYHET PREMIÄR I JUNI 2015 TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL DESSUTOM Ny dynamisk design Helt

Läs mer

Ny premiumbil från Volkswagen Säljstart för Arteon

Ny premiumbil från Volkswagen Säljstart för Arteon PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2017-04-05 Datum Ny premiumbil från Volkswagen Säljstart

Läs mer

Framtiden stavas A23 och A27.

Framtiden stavas A23 och A27. A23 / A27 Framtiden stavas A23 och A27. Nya Anytec A27 och A23 sammanfattar vår strävan efter innovation och teknisk fulländning. Ett dramatiskt yttre som drar blickarna till sig, en körupplevelse som

Läs mer

Framtiden stavas A23 och A27.

Framtiden stavas A23 och A27. A23 / A27 Framtiden stavas A23 och A27. Nya Anytec A27 och A23 sammanfattar vår strävan efter innovation och teknisk fulländning. Ett dramatiskt yttre som drar blickarna till sig, en körupplevelse som

Läs mer

Världspremiär för helt nya Volkswagen Touran en tusenkonstnär för familjen

Världspremiär för helt nya Volkswagen Touran en tusenkonstnär för familjen PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2015-02-24 Datum Världspremiär för helt nya Volkswagen

Läs mer

Konsten att bli en omtänksam, grön och smart bilist. Kampanjen för ett vettigare sätt att röra sig i trafiken

Konsten att bli en omtänksam, grön och smart bilist. Kampanjen för ett vettigare sätt att röra sig i trafiken Konsten att bli en omtänksam, grön och smart bilist. Kampanjen för ett vettigare sätt att röra sig i trafiken Att köra en stor stadsjeep istället för vanlig bil under ett år, ger upphov till lika stort

Läs mer

Rätt bilval idag och imorgon. Sten Forsberg

Rätt bilval idag och imorgon. Sten Forsberg Rätt bilval idag och imorgon Sten Forsberg Volkswagen kommer att sluta med förbränningsmotorer Produktionsstart för den sista nya plattformen för förbränningsmotorer Volkswagen slutar sälja bilar med förbränningsmotorer

Läs mer

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Suzuki presenterar efterföljaren till sin bästsäljare den helt nya Swift. Med Swift lanserade Suzuki 1983 en modell som kommit att bli synonym med

Läs mer

PRESSINFORMATION. Ny supermiljöbil från Volkswagen: laddhybriden Passat GTE

PRESSINFORMATION. Ny supermiljöbil från Volkswagen: laddhybriden Passat GTE PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2015-11-02 Datum Ny supermiljöbil från Volkswagen: laddhybriden

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

VOLVO VIMLET VÄLJ RÄTT I

VOLVO VIMLET VÄLJ RÄTT I GUIDE VOLVO S60/V60 VÄLJ RÄTT I VOLVO VIMLET Volvo S60/V60. Volvos mellanklassare är en delikat bil som kombinerar säkerhet och komfort med trevlig design. Många bränslen, motorer och rikligt med utrustning

Läs mer

TEST VOLVO V70 DRIVE VS VW PASSAT BLUEMOTION TECHNOLOGY 119 1/2 VECKA, APOLLO 119, GÖTA KANAL

TEST VOLVO V70 DRIVE VS VW PASSAT BLUEMOTION TECHNOLOGY 119 1/2 VECKA, APOLLO 119, GÖTA KANAL TEST VOLVO V70 DRIVE VS VW PASSAT BLUEMOTION TECHNOLOGY 119 1/ VECKA, APOLLO 119, GÖTA KANAL 119, 34 13/010 Till skillnad från i filmens värld blir uppföljarna bättre och bättre. Både Passat och V70 har

Läs mer

Säljstart för sjusitsiga Volkswagen Tiguan Allspace

Säljstart för sjusitsiga Volkswagen Tiguan Allspace Södertälje, 22 september 2017 Säljstart för sjusitsiga Volkswagen Tiguan Allspace För ännu fler passagerare, ännu mer bagage och ännu mer flexibilitet och mångsidighet. Nu är det säljstart för sjusitsiga

Läs mer