Göteborgs stad. Brukarenkät Myndighetsutövning FO-FH

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Göteborgs stad. Brukarenkät Myndighetsutövning FO-FH"

Transkript

1 Göteborgs stad Brukarenkät Myndighetsutövning FO-FH December 2015

2 Information om undersökningen Göteborgs Stad har under mer än tio års tid genomfört en undersökning riktad till klienter inom Individ- och familjeomsorgen i Göteborg. De första undersökningarna genomfördes av bland andra SCB men 2015 har Göteborgs stad samarbetat med CMA Research. Syftet med undersökningen är dels att få kunskap om klienternas/brukarnas bedömning av verksamheten, dels att få underlag till förbättringsarbete. Undersökningen har genomförts bland klienter/brukare som har kontakt med en myndighetsutövande IFO-FH-enhet.

3 Tillvägagångssätt I förhållande till 2014 års undersökning är tillvägagångssättet oförändrat. Frågeformulär och följebrev har tagits fram av Göteborgs Stad och frågorna är desamma som i tidigare undersökningar. CMA har ansvarat för tryckning, packning och distribution av frågeformulär, svarskuvert samt instruktioner till enheterna. Vid respektive enhet har sedan personalen delat ut frågeformulär och svarskuvert till klienterna. Klienterna kunde antingen skicka sina besvarade frågeformulär direkt till CMA i de frankerade svarskuvert de fått tillsammans med enkäten, eller lägga in svarskuvertet i en låda på socialkontoret för vidare transport till CMA. Klienterna har haft möjligt att få följebrev och frågeformulär med frågorna översatta till följande språk; albanska, arabiska, engelska, finska, persiska, serbiska/kroatiska/bosniska, somaliska, sorani och turkiska. Svaren fördes dock in i det svenska frågeformuläret.

4 Svarsandel 2015 Totalt delades enkäter ut till klienterna. När fältarbetet avslutades hade CMA fått in 2020 besvarade enkäter. Det ger en svarsandel på totalt 34 procent. Det har funnits möjlighet att följa svarsfrekvensen som visat svarsingången av enkätsvar på i realtid på resultatenhetsnivå. I tabellen nedan redovisas total svarsandel per stadsdel i fallande ordning. Svarsandelarna är beräknade på det antal frågeformulär som enheterna har meddelat att de har delat ut. Stadsdel Antal utdelade enkäter Antal Svar Svarsandel % Lundby Västra Hisingen Askim-Frölunda-Högsbo Norra Hisingen Majorna-Linné Örgryte-Härlanda Centrum Västra Göteborg Angered Östra Göteborg Totalt antal %

5 Rapportering För att fungera som ett bra stöd i utvecklingen av en verksamhet är det viktigt att rapporteringen av en undersökning är enkel att ta till sig och tydligt visar relevant information. Rapporterna är framtagna på fem organisatoriska nivåer, från Göteborgs Stad som helhet ner till enskilda undergrupper. Med den här utformningen av rapportering får varje enhet stöd för att välja inom vilka områden det lönar sig mest att göra förbättringsåtgärder för att öka den totala nöjdheten. Huvudrapport Huvudrapporten finns för Göteborg som helhet, stadsdelar, områden, resultatenheter och undergrupper med minst 7 svar. På första sidan redovisas NKI samt kvalitetsindex. Referensvärden för Göteborgs stad redovisas i en kolumn (förutom i rapporten för Göteborgs stad totalt). Uppgift om antal svar och svarsfrekvens redovisas på separat sida. Rapporteringen i huvudrapporten omfattar följande delar: Index Kvalitetsfaktorer Prioriteringsmatris Hur klientens situation förändrats Kränkningar/Trakasserier Övriga rapporter Tabell Bakgrund och NKI Resultat uppdelat på kön

6 Index Index redovisas på en hundragradig skala för de frågpr som besvarats på skalan 1-5 respektive Referensvärden för Göteborgs stad redovisas i en kolumn vid sidan (förutom i rapporten för Göteborgs stad totalt). Uppgift om antal svar och svarsfrekvens redovisas på sidan Kvalitetsfaktorer.

7 Kvalitetsfaktorer Kvalitetsfaktorerna redovisas med medelvärde samt hur svaren fördelar sig på den femgradiga skalan. Dessutom redovisas hur stor andel som besvarat respektive fråga under kolumnen Har uppfattning.

8 Prioriteringsmatris Alla verksamheter har styrkor och förbättringsområden. Vilka frågor som är den enskilda enhetens styrkor/förbättringsområden ser man lättast i prioriteringsmatrisen. Prioriteringsmatrisen beräknas med hjälp av statistiska samband mellan nöjdhetsfrågan och övriga frågor.

9 Styrkor och prioriterade förbättringsområden Prioriterade förbättringsområden finns i de röda och gröna fälten i prioriterings-matrisen. Prioriteringsmatrisen visar vilka frågor som bör prioriteras för att ge störst effekt på klienternas totala nöjdhet. Matrisen baseras på regressionsana-lys där sambandet mellan svaren på frågan om den totala nöjdheten och svaren på var och en av de övriga frågorna beräknas. I den röda rutan finns de frågor som fått lägre resultat men som har ett större samband med nöjdheten (utvecklings-potential). I grön ruta finns de frågor som fått högre resultat och som också har ett större samband med nöjdheten (styrkor). Vilka frågor som bör prioriteras varierar från enhet till enhet eftersom förutsätt- ningarna ser olika ut. Därför är det viktigt att förbättringsarbetet planeras och leds långt ut i organisationen. Det är där relationen med klienterna skapas och det är där arbetet med att få fler nöjda klienter bedrivs. Man kan välja att arbeta med en eller flera frågor, men kom ihåg att det är viktigt att fokusera. Om det känns svårt agera på en fråga kanske man kan arbeta med en annan fråga, med stark koppling till den första.

10 Övergripande resultat De flesta frågorna i undersökningen är ställda i form av påståenden som besvaras på en 5-gradig skala. Frågan Nöjd i sin helhet besvaras på en skala från 1 till 10, där 1 står för inte alls nöjd och 10 står för i allra högsta grad nöjd. Det övergripande resultatet redovisas i form av NKI samt index per kvalitetsfaktor. NKI och index kan variera mellan 0 och 100, där ett högre värde betyder mer nöjda klienter. Resultaten för varje enskild fråga rapporteras dessutom i grafik där utfallet redovisas i procent samt medelvärden. Det övergripande resultatet (nöjd i sin helhet och de tio frågor som ställs i form av påståenden) kommenteras i denna rapport utifrån index och visas nedan i tabeller. De frågor i undersökningen som inte redovisas genom index kommenteras utifrån andelar i procent och visas i grafik. Viktigt att observera är att resultatredovisningen av frågan Hur länge har du bott i Sverige? baseras liksom 2014 på de brukare som angett att de är födda utanför Sverige på den föregående frågan Var är du född? I tidigare års undersökningar (2012 och 2013) har frågan baserats på alla svarande. Förändringen medför att resultatet blir tydligare eftersom redovisningen utgår från de brukare som avses svara på frågan.

11 NKI och kvalitetsfaktorer över tid Sett över tid uppvisar index för NKI och kvalitetsfaktorer för Göteborgs Stad en svagt positiv trend. Genom åren har index ökat eller minskat med 1-3 enheter. De faktorer som klienterna är mest nöjda med i år och tidigare år är Information, Lyssnad på och Tillräckliga kunskaper för sitt arbete. De faktorer som klienterna är mindre nöjda med i år och tidigare år är Påverkan och Synpunkter. Göteborgs Stad- Kvalitetsfaktor Nöjd i sin helhet Information Tillgänglighet Lyssnad på Påverkan Synpunkter Tydlighet i beslut Vet vad som förväntas Tillräckliga kunskaper för sitt arbete Tillräckliga kunskaper om andra aktörer Rättvis och saklig behandling

12 Nöjd i sin helhet Information Tillgänglighet Lyssnad på Påverkan Synpunkter Tydlighet i beslut Vet vad som förväntas Tillräckliga kunskaper för sitt arbete Tillräckliga kunskaper om andra aktörer Rättvis och saklig behandling NKI och kvalitetsfaktorer per stadsdel I tabellen nedan återfinns årets övergripande resultat i index nedbrutet per stadsdel. Även på stadsdelsnivå är klienterna mer nöjda med Information, Lyssnad på och Tillräckliga kunskaper för sitt arbete och mindre nöjda med Påverkan och Synpunkter. Variationerna mellan stadsdelarna är förhållandevis stora för de flesta faktorerna (7 till 15 indexenheter). Störst variation finner vi i faktorn Tillgänglighet. Kvalitetsfaktor Angered Östra Göteborg Örgryte-Härlanda Centrum Majorna-Linné Askim-Frölunda- Högsbo Västra Göteborg Lundby Norra Hisingen Västra Hisingen

13 Om klientens situation ändrats i och med kontakt Av klienterna anger 62 % att deras situation har förbättras i och med kontakten de haft med enheten. Av dessa har 32 % angett att situationen förbättrats mycket. Totalt 11 % anger att situationen försämrats. Hur har din situation ändrats i och med kontakten med oss?

14 Kränkningar/Trakasserier På frågan om man under de senaste 12 månaderna blivit behandlad/bemött på ett sätt så att man känt sig kränkt av personalen anger 15 % (298 individer) att de känt sig kränkta. Av de som känt sig kränkta anger 60 % att det beror på annat än de svarsalternativ som finns i enkäten. Orsaken funktionsnedsättning (18 %)och ålder (12 %) är näst efter annat de orsaker som nämnts i störst utsträckning.

15 NKI och kvalitetsfaktorer uppdelat på bakgrundsfrågor Män tenderar vara mer nöjda än kvinnor. Männen har något högre omdöme på NKI och på nio av elva kvalitetsfaktorer. Sett till ålder ser man inte några större skillnader mellan åldersgrupper eller mellan yngre och äldre. Viktigt att observera är att det i vissa åldersgrupper är få svarande vilket betyder att man ska vara försiktig vid tolkningen av utfallet för dessa grupper. De klienter som är födda i Sverige med båda föräldrarna födda i Sverige har ett lägre NKI och lägre index på nästan samtliga kvalitetsfaktorer än de klienter som är födda i Sverige med minst en förälder född utanför Sverige samt de som är födda utanför Sverige. Vårdnadshavare som svarar för sitt minderåriga barn har ett lägre NKI och lägre index på majoriteten av kvalitetsfaktorerna än de som svarar i egenskap av god man eller som svarar i egenskap av sig själva.

16 Övergripande resultat De flesta frågorna i undersökningen är ställda i form av påståenden som besvaras på en 5-gradig skala. Frågan Nöjd i sin helhet besvaras på en skala från 1 till 10, där 1 står för inte alls nöjd och 10 står för i allra högsta grad nöjd. Det övergripande resultatet redovisas i form av NKI samt index per kvalitetsfaktor. NKI och index kan variera mellan 0 och 100, där ett högre värde betyder mer nöjda klienter. Resultaten för varje enskild fråga rapporteras dessutom i grafik där utfallet redovisas i procent samt medelvärden. Det övergripande resultatet (nöjd i sin helhet och de tio frågor som ställs i form av påståenden) kommenteras i denna rapport utifrån index och visas nedan i tabeller. De frågor i undersökningen som inte redovisas genom index kommenteras utifrån andelar i procent och visas i grafik. Viktigt att observera är att resultatredovisningen av frågan Hur länge har du bott i Sverige? baseras liksom 2014 på de brukare som angett att de är födda utanför Sverige på den föregående frågan Var är du född? I tidigare års undersökningar (2012 och 2013) har frågan baserats på alla svarande. Förändringen medför att resultatet blir tydligare eftersom redovisningen utgår från de brukare som avses svara på frågan.

17

18

Göteborgs stad. Utförarenkät 2016

Göteborgs stad. Utförarenkät 2016 Göteborgs stad Utförarenkät 2016 Information om undersökningarna Göteborgs Stad har under flera års tid genomfört utförarundersökningar. Enkäten för utförare genomfördes senast 2014. Undersökningen för

Läs mer

Information om undersökningarna

Information om undersökningarna Information om undersökningarna Göteborgs Stad har under flera års tid genomfört utförarundersökningar. Enkäten för utförare genomfördes senast 2016. Undersökningen för 2018 har riktat sig till brukare

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning Genomförd av CMA Research AB December 2017

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning Genomförd av CMA Research AB December 2017 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2017 Genomförd av CMA Research AB December 2017 Göteborgs Stad, Myndighetsutövning 2017, sida 2 Information om undersökningen Göteborgs Stad har under mer än tio års tid

Läs mer

B R U K A R E N K Ä T E R I N O M I F O - FH 2014

B R U K A R E N K Ä T E R I N O M I F O - FH 2014 B R U K A R E N K Ä T E R I N O M I F O - FH 2014 E N K Ä T U N D E R S Ö K N I N G A R I N O M M Y N D I G H E T S U T Ö V N I N G O C H U T F Ö R A R V E R K S A M H E T E R I G Ö T E B O R G S S T A

Läs mer

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2013

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2013 Brukarenkät individ- och familjeomsorg 201 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (14) Uppdrag: Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012 Beställare:

Läs mer

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012 Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (14) Uppdrag: Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012 Beställare:

Läs mer

BRUKARENKÄT INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2011 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 2011 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG 20 GÖTEBORGS STAD JUNI 20 SCANDINFO MARKETING RESEARCH Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Styrkor och prioriterade

Läs mer

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2013

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2013 Brukarenkät IFO FH Myndighet 013 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (14) Uppdrag: Brukarenkät IFO FH Myndighet 013 Beställare: Göteborgs Stad Projektledare

Läs mer

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2012

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2012 Brukarenkät IFO FH Myndighet 202 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB (2) Uppdrag: Brukarenkät IFO FH Myndighet 202 Beställare: Göteborgs Stad Projektledare

Läs mer

Brukarenkät Hemsjukvård 2012

Brukarenkät Hemsjukvård 2012 Brukarenkät Hemsjukvård 2012 Göteborgs stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (11) Uppdrag: Brukarenkät Hemsjukvård 2012 Beställare: Göteborgs stad Projektledare

Läs mer

BRUKARENKÄT FUNKTIONSHINDER 2011 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT FUNKTIONSHINDER 2011 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT FUNKTIONSHINDER 0 GÖTEBORGS STAD MAJ 0 SCANDINFO MARKETING RESEARCH Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Styrkor och prioriterade förbättringsområden...

Läs mer

BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE HEMTJÄNSTEN 2011 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE HEMTJÄNSTEN 2011 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE HEMTJÄNSTEN 2011 GÖTEBORGS STAD MAJ 2011 SCANDINFO MARKETING RESEARCH 1 Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Styrkor och prioriterade

Läs mer

BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD MAJ 2011 SCANDINFO MARKETING RESEARCH 1 Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Undersökningens resultat...

Läs mer

BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD MAJ 2011 SCANDINFO MARKETING RESEARCH 1 Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Styrkor och prioriterade

Läs mer

Bilaga: Frågeformulär , Pnr:16253 Josefine Björnsson Annica Wahlman Marie Jeppson. Scandinfo Marketing Research AB, Göteborg,

Bilaga: Frågeformulär , Pnr:16253 Josefine Björnsson Annica Wahlman Marie Jeppson. Scandinfo Marketing Research AB, Göteborg, B R U K A R E N K Ä T I N O M F Ö R S K O L A N 2 0 1 4 Enkätundersökning riktad till föräldrar med barn inom förskoleverksamhet på uppdrag av Göteborgs Stad. Undersökningen är genomförd av Scandinfo Marketing

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och ungdomsenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och ungdomsenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 12 40 30% 2 Instruktionssida 3 Myndighet IFO-FH Göteborgs Stad

Läs mer

BRUKARENKÄT FÖRÄLDRAR/BARN FÖRSKOLA 2011 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT FÖRÄLDRAR/BARN FÖRSKOLA 2011 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT FÖRÄLDRAR/BARN FÖRSKOLA 20 GÖTEBORGS STAD MAJ 20 SCANDINFO MARKETING RESEARCH Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Styrkor och prioriterade förbättringsområden...

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Funktionshinder. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Funktionshinder. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 23 49 47% 2 Instruktionssida 3 N139 Lundby Göteborgs Stad Hur

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och Familjeenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och Familjeenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 10 40 25% 2 Instruktionssida 3 Index Bistånd Index Göteborgs Stad

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Myndighetsutövning bistånd/service. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Myndighetsutövning bistånd/service. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 221 387 57% 2 Instruktionssida 3 N133 Örgryte- Härlanda Göteborgs

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Enheten för Unga vuxna. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Enheten för Unga vuxna. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 69 101 68% 2 Instruktionssida 3 Index Arbetsmarknad och sysselsättning

Läs mer

BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2012 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2012 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2012 GÖTEBORGS STAD SEPTEMBER 2012 SCANDINFO MARKETING RESEARCH 1 Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Övergripande resultat...

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Biståndsenheten funktionshinder Fys. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Biståndsenheten funktionshinder Fys. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 16 44 36% 2 Instruktionssida 3 Index Bistånd/service Index Göteborgs

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Enheten för vuxna. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Enheten för vuxna. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 23 72 32% 2 Instruktionssida 3 Index Bistånd/service Index Göteborgs

Läs mer

BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE HEMTJÄNSTEN 2012 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE HEMTJÄNSTEN 2012 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE HEMTJÄNSTEN 2012 GÖTEBORGS STAD SEPTEMBER 2012 SCANDINFO MARKETING RESEARCH 1 Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Styrkor och prioriterade

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn och ungdomsenhet. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn och ungdomsenhet. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 7 23 30% 2 Instruktionssida 3 Myndighetsutövning Göteborgs Stad

Läs mer

N Ö J D B I B L I O T E K S B E S Ö K A R E

N Ö J D B I B L I O T E K S B E S Ö K A R E N Ö J D B I B L I O T E K S B E S Ö K A R E 2 0 4 G Ö T E B O R G S S TA D FEBRUARI 205 Scandinfo Marketing Research AB 205-02- Josefine Björnsson Annica Wahlman Marie Jeppsson Pnr. 6409 Innehållsförteckning

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och ungdomsenhet. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn- och ungdomsenhet. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 40 116 34% 2 Instruktionssida 3 Myndighetsutövning bistånd/service

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn, unga och familj. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Barn, unga och familj. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 43 127 34% 2 Instruktionssida 3 Bistånd/service Göteborgs Stad

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Biståndsenheten funktionshinder Psyk. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Biståndsenheten funktionshinder Psyk. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 14 40 35% 2 Instruktionssida 3 Bistånd/service Göteborgs Stad

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 N132 Östra Göteborg. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 N132 Östra Göteborg. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 122 801 15% 2 Instruktionssida 3 Index Hur nöjd är du i stort

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Arbetsmarknadsenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Arbetsmarknadsenheten. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 149 185 81% 2 Instruktionssida 3 Index Arbetsmarknad och sysselsättning

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Ekonomiskt bistånd. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Ekonomiskt bistånd. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 137 171 80% 2 Instruktionssida 3 Index Myndighetsutövning bistånd/service

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Arbetsmarknadstorget. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Arbetsmarknadstorget. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 106 135 79% 2 Instruktionssida 3 ArbetsmarknadsenhetenGöteborgs

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Ekonomiskt bistånd. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Ekonomiskt bistånd. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 69 180 38% 2 Instruktionssida 3 Bistånd Göteborgs Stad Hur nöjd

Läs mer

BRUKARENKÄT FÖRÄLDRAR/BARN FÖRSKOLA 2013 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT FÖRÄLDRAR/BARN FÖRSKOLA 2013 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT FÖRÄLDRAR/BARN FÖRSKOLA 203 GÖTEBORGS STAD AUGUSTI 203 SCANDINFO MARKETING RESEARCH Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Styrkor och prioriterade

Läs mer

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Ekonomiskt Bistånd 3. Genomförd av CMA Research AB December 2015

Göteborgs Stad. Myndighetsutövning 2015 Ekonomiskt Bistånd 3. Genomförd av CMA Research AB December 2015 Göteborgs Stad Myndighetsutövning 2015 Genomförd av CMA Research AB December 2015 Svarsfrekvens Antal svarande Antal utskick Svarsfrekvens 42 186 23% 2 Instruktionssida 3 Arbetsmarknad/ Sysselsättning

Läs mer

Göteborgs Stad. Utförare 2016 Arbetsfokus. Genomförd av CMA Research AB December 2016

Göteborgs Stad. Utförare 2016 Arbetsfokus. Genomförd av CMA Research AB December 2016 Göteborgs Stad Utförare 2016 Genomförd av CMA Research AB December 2016 Svarsfrekvens Antal svar Antal utskick Svarsfrekvens 17 20 85% 2 Instruktionssida 3 Index Göteborgs Stad Index Jag förstår den information

Läs mer

Göteborgs Stad. Utförare 2016 Enheten för alkohol, spel och drogproblem. Genomförd av CMA Research AB December 2016

Göteborgs Stad. Utförare 2016 Enheten för alkohol, spel och drogproblem. Genomförd av CMA Research AB December 2016 Göteborgs Stad Utförare 2016 Genomförd av CMA Research AB December 2016 Svarsfrekvens Antal svar Antal utskick Svarsfrekvens 339 392 86% 2 Instruktionssida 3 Index Jag förstår den information jag får av

Läs mer

GÖTEBORGS STAD UTFÖRARE 2013 Huvudresultat

GÖTEBORGS STAD UTFÖRARE 2013 Huvudresultat GÖTEBORGS STAD UTFÖRARE 1 N1 Askim-Frölunda-Högsbo Referens samtliga SDF 1 1 Medelvärde Lägsta värde Högsta värde Tillgänglighet Effektivitet Information Bemötande Integritet Rättssäkerhet Delaktighet

Läs mer

NÖJD BIBLIOTEKSBESÖKARE 2010 GÖTEBORGS STAD

NÖJD BIBLIOTEKSBESÖKARE 2010 GÖTEBORGS STAD NÖJD BIBLIOTEKSBESÖKARE 200 GÖTEBORGS STAD DECEMBER 200 ScandInfo Marketing Research AB 200-2-03 Jonas Persson Josefine Björnsson Pnr. 4398 SCANDINFO MARKETING RESEARCH Innehåll Information om undersökningen...

Läs mer

Förskole-/familjedaghemsenkät 2016 Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem Göteborg. Sammanfattande resultat. kommunala verksamheter

Förskole-/familjedaghemsenkät 2016 Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem Göteborg. Sammanfattande resultat. kommunala verksamheter Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016 Göteborg Sammanfattande resultat kommunala verksamheter Jämförelsevärde per frågeområde Frågorna har slagits samman i fem frågeområden. Nedan visas

Läs mer

Nöjd biblioteksbesökare 2012

Nöjd biblioteksbesökare 2012 Nöjd biblioteksbesökare 1 Göteborgs stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (11) Uppdrag: Kundundersökning Göteborgs stads bibliotek 1 Beställare: Göteborgs stad

Läs mer

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016 Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016 Göteborg Sammanfattande resultat Offentliga och fristående förskolor, barn födda efter 15 sept 2015 Jämförelsevärde per frågeområde Frågorna har slagits

Läs mer

BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE 2012 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE 2012 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE 2012 GÖTEBORGS STAD SEPTEMBER 2012 SCANDINFO MARKETING RESEARCH 1 Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Styrkor och prioriterade

Läs mer

GÖTEBORGS STAD UTFÖRARE 2013 Huvudresultat

GÖTEBORGS STAD UTFÖRARE 2013 Huvudresultat Referens samtliga SDF 1 1 Medelvärde Lägsta värde Högsta värde Tillgänglighet Effektivitet Information 7 1 Bemötande Integritet 1 Rättssäkerhet 7 7 Delaktighet 1 Synpunkter 7 Kompetens 7 7 1 7 Tryggheten

Läs mer

I N N E H Å L L. Bilaga: Frågeformulär , Pnr:16631 Josefine Björnsson Marie Jeppsson. Scandinfo Marketing Research AB, Göteborg,

I N N E H Å L L. Bilaga: Frågeformulär , Pnr:16631 Josefine Björnsson Marie Jeppsson. Scandinfo Marketing Research AB, Göteborg, B R U K A R E N K Ä T I N O M F Ö R S K O L A N 2 0 1 5 Enkätundersökning riktad till föräldrar med barn inom förskoleverksamhet på uppdrag av Göteborgs Stad. Undersökningen är genomförd av Scandinfo Marketing

Läs mer

Regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg

Regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg 170210 Förskolenätverket Regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg RESULTAT SYFTE Att ge ett underlag om hur vårdnadshavare uppfattar att förskoleverksamheten svarar

Läs mer

Rapport Biblioteksenkäten 2016

Rapport Biblioteksenkäten 2016 Institutet för kvalitetsindikatorer AB (Indikator) Rapport Biblioteksenkäten 2016 2016-12-13 Institutet för kvalitetsindikatorer AB I Box 9129, SE-400 93 Göteborg I Tel: 031-730 31 00 I E-mail: info@indikator.org

Läs mer

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017 Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017 Göteborg Sammanfattande resultat Offentliga och fristående förskolor, barn födda tidigare än 1 juli 2015 Om undersökningen För andra året i rad görs

Läs mer

S TA D S M I L J Ö E N K Ä T E N

S TA D S M I L J Ö E N K Ä T E N S TA D S M I L J Ö E N K Ä T E N 2 0 1 4 E N U N D E R S Ö K N I N G O M V A D I N V Å N A R N A T Y C K E R O M S T A D S M I L J Ö N I G Ö T E B O R G P r e s e n t a t i o n 1 5 j a n u a r i 2 0 1

Läs mer

Referensvärden samtliga resultatenheter

Referensvärden samtliga resultatenheter Referensvärden samtliga resultatenheter 13 Samtliga resultatenheter Lägsta värde Högsta värde HELHET, NKI 68 78 55 94 TILLGÄNGLIGHET 77 75 78 59 92 EFFEKTIVITET 82 77 81 55 95 INFORMATION 79 77 77 54 94

Läs mer

Referensvärden samtliga resultatenheter

Referensvärden samtliga resultatenheter Referensvärden samtliga resultatenheter 21 213 Samtliga resultatenheter Lägsta värde Högsta värde HELHET, NKI 87 83 78 55 9 TILLGÄNGLIGHET 9 89 78 59 92 EFFEKTIVITET 9 9 81 55 95 INFORMATION 89 87 77 5

Läs mer

Regiongemensam enkät i förskola/pedagogisk omsorg 2018

Regiongemensam enkät i förskola/pedagogisk omsorg 2018 Regiongemensam enkät i förskola/pedagogisk omsorg 2018 Göteborg Endast kommunala förskolor, barn i samtliga åldrar Om undersökningen För fjärde året i rad görs en regiongemensam enkät i förskola/pedagogisk

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/385 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2016 Brukarnas upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun Postadress Besöksadress

Läs mer

HUR NÖJD ÄR DU MED OSS?

HUR NÖJD ÄR DU MED OSS? HUR NÖJD ÄR DU MED OSS? Göteborgs Stad genomför denna undersökning för att kunna bli bättre inom de olika verksamheterna. Vi

Läs mer

BRUKARENKÄT FÖRÄLDRAR/BARN FÖRSKOLA 2012 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT FÖRÄLDRAR/BARN FÖRSKOLA 2012 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT FÖRÄLDRAR/BARN FÖRSKOLA 202 GÖTEBORGS STAD SEPTEMBER 202 SCANDINFO MARKETING RESEARCH Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Styrkor och prioriterade

Läs mer

Örebro kommun. Örebro skolenkät Elever fritidshem - Hovstaskolan F-3 - Lunds Gård 59 svar (Svarsfrekvens: 100 procent)

Örebro kommun. Örebro skolenkät Elever fritidshem - Hovstaskolan F-3 - Lunds Gård 59 svar (Svarsfrekvens: 100 procent) Örebro kommun Örebro skolenkät 2016 Elever fritidshem - Hovstaskolan F-3 - Lunds Gård 59 svar (Svarsfrekvens: 100 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2016 Örebro kommun, Örebro skolenkät 2016, sida

Läs mer

Örebro kommun. Örebro skolenkät Hovstaskolan 58 respondenter (Svarsfrekvens: 100 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015

Örebro kommun. Örebro skolenkät Hovstaskolan 58 respondenter (Svarsfrekvens: 100 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Örebro kommun Örebro skolenkät 2015 Hovstaskolan 58 respondenter (Svarsfrekvens: 100 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Örebro kommun, Örebro skolenkät 2015, sida 1 Innehåll Fakta om undersökningen

Läs mer

Örebro kommun. Örebro skolenkät Föräldrar grundskola - Hovstaskolan F-3 48 svar (Svarsfrekvens: 77 procent)

Örebro kommun. Örebro skolenkät Föräldrar grundskola - Hovstaskolan F-3 48 svar (Svarsfrekvens: 77 procent) Örebro kommun Örebro skolenkät 2016 Föräldrar grundskola - Hovstaskolan F-3 48 svar (Svarsfrekvens: 77 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2016 Örebro kommun, Örebro skolenkät 2016, sida 1 Innehåll

Läs mer

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017 Totalrapport hela GR

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017 Totalrapport hela GR Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017 Totalrapport hela GR 1 Innehåll Bakgrund och metod... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Genomförande & Metod... 3 Enkäten... 4 Vilka har deltagit?... 5 Rapporterna...

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/161-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/161-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/161-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Gunilla Westberg Individ- och familjenämnden

Läs mer

Kunskapsresultat 2018

Kunskapsresultat 2018 Kunskapsresultat 2018 Kommunala grundskolor Göteborg 2018-06-20 Jonas Askne, stadsledningskontoret Kunskapsresultat i grundskolan 2018 Kommunala skolor Flickor/pojkar Stadsdelar Nyhet: redovisning av som

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2018

Regiongemensam elevenkät 2018 Göteborg Åk 2 Kommunrapport Om undersökningen Bakgrund En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar alla kommuners

Läs mer

Örebro kommun. Örebro skolenkät 2015. Hovstaskolan 66 respondenter (Svarsfrekvens: 58 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015

Örebro kommun. Örebro skolenkät 2015. Hovstaskolan 66 respondenter (Svarsfrekvens: 58 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Örebro kommun Örebro skolenkät 2015 Hovstaskolan 66 respondenter (Svarsfrekvens: 58 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Örebro kommun, Örebro skolenkät 2015, sida 1 Innehåll Fakta om undersökningen

Läs mer

Ålder. Högst 18 år år år år år över 85 år. I SE med en/ båda föräldrarnas födda i SE

Ålder. Högst 18 år år år år år över 85 år. I SE med en/ båda föräldrarnas födda i SE NKI och kvalitetsfaktorer mot bakgrundsfrågor NKI Förtroende Tillgänglighet Effektivitet Information Bemötande Integritet Rättssäkerhet Delaktighet Synpunkter Kompetens Tryggheten ANTAL KUNDER NKI Förtroende

Läs mer

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde Göteborg Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NKI, HELHET 8 78 7 93 BEMÖTANDE 84 86 77 93 INFLYTANDE 78 8 7 87 TRYGGHET 8 81 72 9 INFORMATION 73 72 58 9 HJÄLPENS OMFATTNING 82 82 73 92 HJÄLPENS

Läs mer

Ålder. Högst 18 år år år år år över 85 år

Ålder. Högst 18 år år år år år över 85 år NKI och kvalitetsfaktorer mot bakgrundsfrågor Totalt Helheten* Förtroende Tillgänglighet Effektivitet Information Bemötande Integritet Rättssäkerhet Delaktighet Synpunkter Kompetens Tryggheten ANTAL KUNDER

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2019

Regiongemensam elevenkät 2019 Regiongemensam elevenkät 2019 Göteborg Åk 2 Kommunrapport åk2 Om undersökningen Bakgrund Sedan 2011 har Göteborgsregionens medlemskommuner haft möjlighet att genomföra regiongemensamma elevenkäter. Den

Läs mer

VAD TYCKER DU OM SOCIALTJÄNSTEN?

VAD TYCKER DU OM SOCIALTJÄNSTEN? VAD TYCKER DU OM SOCIALTJÄNSTEN? Resultat av brukarundersökning 2018 i Nacka 2018-11-06 Vad tycker du om socialtjänsten? 1 ÄR DU KVINNA ELLER MAN? BAKGRUND OCH SYFTE MED UNDERSÖKNINGEN Nacka kommun genomför

Läs mer

S TA D S M I L J Ö E N K Ä T E N

S TA D S M I L J Ö E N K Ä T E N S TA D S M I L J Ö E N K Ä T E N 2 0 4 G Ö T E B O R G S S TA D N O V E M B E R 2 0 4 Scandinfo Marketing Research AB 204--26, Pnr. 63 7 Josefine Björnsson Marie Jeppsson Annica Wahlman Innehållsförteckning

Läs mer

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index Betyg Modellen pekar ut områden som bör prioriteras. Bevara Förbättra om möjligt Effekt Lägre prioritet Prioritera! Vårdtagare om hemsjukvården Göteborg våren 2009

Läs mer

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index Betyg Modellen pekar ut områden som bör prioriteras. Bevara Förbättra om möjligt Effekt Lägre prioritet Prioritera! Vårdtagare om hemsjukvården Göteborg våren 2005

Läs mer

Delaktighet och inflytande Skolmiljö Kunskap och lärande Bemötande

Delaktighet och inflytande Skolmiljö Kunskap och lärande Bemötande Kommunrapport Index per frågeområde samt NKI 011 01 01 01 GR ÅK5 totalt Trivsel och trygghet 91 9 9 9 91 9 Delaktighet och inflytande 9 9 81 81 5 8 Skolmiljö 0 0 69 0 66 1 Kunskap och lärande 90 90 9 9

Läs mer

VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE, 2012 NKI och kvalitetsfaktorer mot bakgrundsfrågor

VÅRDTAGARE ÄLDREBOENDE, 2012 NKI och kvalitetsfaktorer mot bakgrundsfrågor Göteborg Är du man eller kvinna Hur gammal är du din kontaktperson Man Kvinna 64 år eller yngre 65-84 år 85 år eller äldre Ja Nej 73 73 74-71 74 74 71 80 79 80-79 81 80 77 73 71 74-72 73 74 68 75 73 75-73

Läs mer

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NKI, HELHET 70 78 70 93 BEMÖTANDE 86 93 INFLYTANDE 70 80 70 87 TRYGGHET 72 81 72 90 INFORMATION 72 90 HJÄLPENS OMFATTNING 74 82 73 92 HJÄLPENS UTFÖRANDE

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2019

Regiongemensam elevenkät 2019 Regiongemensam elevenkät 2019 Göteborg Åk 5 Kommunrapport åk5 Om undersökningen Bakgrund Sedan 2011 har Göteborgsregionens medlemskommuner haft möjlighet att genomföra regiongemensamma elevenkäter. Den

Läs mer

Medarbetarenkäten 2014

Medarbetarenkäten 2014 Medarbetarenkäten 2014 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (29) Uppdrag: Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Beställare: Göteborgs Stad Projektledare

Läs mer

Samverkansenkäten 2012

Samverkansenkäten 2012 Samverkansenkäten 212 Göteborgs stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (8) Uppdrag: Kundundersökning Göteborgs stads bibliotek 212 Beställare: Göteborgs stad

Läs mer

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index Betyg Modellen pekar ut områden som bör prioriteras. Bevara Förbättra om möjligt Effekt Lägre prioritet Prioritera! Vårdtagare om äldreboendet Göteborg våren 2007

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 Brukarundersökning IFO 2016 Myndighetsutövning Social barn- och ungdomsvård Ekonomiskt bistånd Missbruks- & beroendevård 2 Bakgrund I samband med utvecklingen av Öppna jämförelser har behovet av nationella

Läs mer

Intresse trygghetsboende Göteborgs Stad

Intresse trygghetsboende Göteborgs Stad Intresse trygghetsboende Göteborgs Stad RAPPORT DECEMBER 0 David de Courcy ScandInfo Marketing Research, Pnr: Innehållsförteckning Inledning Bakgrund och syfte Målgrupp och metod Frågeområden Delgrupper

Läs mer

Brukarundersökning. Socialförvaltningen 2015 VT

Brukarundersökning. Socialförvaltningen 2015 VT Brukarundersökning Socialförvaltningen 2015 VT Innehållsförteckning 1 Information om undersökningen... 3 2 Tillvägagångssätt... 4 3 Svarsandel 2015 VT... 5 3.1 Övergripande resultat... 5 2 1 Information

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Göteborg åk2 Kommunrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar alla kommuners

Läs mer

West Pride. Författare: Frida Tipple [SOM-rapport nr 2019:36]

West Pride. Författare: Frida Tipple [SOM-rapport nr 2019:36] West Pride Författare: Frida Tipple [SOM-rapport nr 2019:36] Innehållsförteckning Introduktion... 1 Tabell 2 Har du under de senaste månaderna 12 månaderna besökt Euro Pride/ West Pride, 2018... 3 Tabell

Läs mer

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende?

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? Omvårdnad Gävle Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? November 2017 Markör AB 1 (15) Uppdrag: Beställare: Närstående särskilt boende Omvårdnad Gävle Kontaktperson beställaren: Patrik

Läs mer

Välkomna Utbildning dioevidence

Välkomna Utbildning dioevidence Välkomna Utbildning dioevidence Systematisk kartläggning av enskilda med försörjningsstöd (UIV-FK) Scandic Crown, 2018-04-13 Agenda 12:00 13:00 Lunch 13:00 13:30 Introduktion till grupparbete 13:30 14:30

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd s resultat stockholm.se Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Konsult: Enkätfabriken AB 2 Innehåll Staden 4 6 Metod 7 Målgrupp och bortfall 8 Resultat 8 Resultatens

Läs mer

Regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg

Regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg 180209 Förskolenätverket Regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg RESULTAT SYFTE Att ge ett underlag om hur vårdnadshavare uppfattar att förskoleverksamheten svarar

Läs mer

Välkomna Utbildning dioevidence

Välkomna Utbildning dioevidence Välkomna Utbildning dioevidence Systematisk kartläggning av enskilda med försörjningsstöd (UIV-FK) Scandic Crown, 2018-04-13 Agenda 12:00 13:00 Lunch 13:00 13:30 Introduktion till grupparbete 13:30 14:30

Läs mer

Linnéstadens bibliotek. GÖTEBORGS STAD BIBLIOTEKSENKÄT 2012 Resultat uppdelat på kön. Helhet

Linnéstadens bibliotek. GÖTEBORGS STAD BIBLIOTEKSENKÄT 2012 Resultat uppdelat på kön. Helhet Helhet Hur nöjd är du med biblioteket i sin helhet? Hur väl uppfyller biblioteket dina förväntningar? Tänk dig ett perfekt bibliotek. Hur nära ett sådant ideal tycker du att detta bibliotek kommer? Betyg

Läs mer

Kyrkbyns bibliotek. GÖTEBORGS STAD BIBLIOTEKSENKÄT 2012 Resultat uppdelat på kön. Helhet

Kyrkbyns bibliotek. GÖTEBORGS STAD BIBLIOTEKSENKÄT 2012 Resultat uppdelat på kön. Helhet Helhet Hur nöjd är du med biblioteket i sin helhet? Hur väl uppfyller biblioteket dina förväntningar? Tänk dig ett perfekt bibliotek. Hur nära ett sådant ideal tycker du att detta bibliotek kommer? Betyg

Läs mer

Välkomna Utbildning dioevidence

Välkomna Utbildning dioevidence Välkomna Utbildning dioevidence Systematisk kartläggning av enskilda med försörjningsstöd (UIV-FK) Scandic Crown, 2018-04-13 Agenda 12:00 13:00 Lunch 13:00 13:30 Introduktion till grupparbete 13:30 14:30

Läs mer

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016 Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016 Ceresgatan 16 förskola Sammanfattande resultat kommunala verksamheter Jämförelsevärde per frågeområde Frågorna har slagits samman i fem frågeområden.

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Göteborg ÅK8 Kommunrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefa@ar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången

Läs mer

Enkätundersökning inom pedagogisk omsorg, förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun

Enkätundersökning inom pedagogisk omsorg, förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Rapport 2016 Enkätundersökning inom pedagogisk omsorg, förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Stockholm 2016-05-04 Beställare: Järfälla kommun, Sigtuna

Läs mer

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende?

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? Omvårdnad Gävle Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? November 2015 Markör AB 1 (19) Uppdrag: Beställare: Närstående särskilt boende Omvårdnad Gävle Kontaktperson beställaren: Patrik

Läs mer

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index Betyg Modellen pekar ut områden som bör prioriteras. Bevara Förbättra om möjligt Effekt Lägre prioritet Prioritera! Individ- och Familjeomsorgen Kunders/klienters

Läs mer

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE, 211 Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NKI, HELHET 76 76 67 83 BEMÖTANDE 86 85 77 9 INFLYTANDET 71 78 71 88 TRYGGHETEN 76 78 73 84 INFORMATION 68 69 62 77 OMVÅRDNADENS

Läs mer

Välkomna Utbildning dioevidence

Välkomna Utbildning dioevidence Välkomna Utbildning dioevidence Systematisk kartläggning av enskilda med försörjningsstöd (UIV-FK) Scandic Crown, 2018-04-13 Agenda 12:00 13:00 Lunch 13:00 13:30 Introduktion till grupparbete 13:30 14:30

Läs mer