Minirådslag om upprustning av Slagstabadet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minirådslag om upprustning av Slagstabadet"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens Martin Sundman Minirådslag om upprustning av Slagstabadet Dag och tid Onsdag den 20 januari 2010 kl Plats Freinetskolan Kastanjen i Slagsta Närvarande Ledamöter i dialogforum Robert Rasmussen (S), ordförande Maria Gawell Skog (S), vice ordförande Maqsood Khawaja (S) Gunnel Tollmar (S) Willy Viitala (M) Ulla Neubüser (M) Ulf Aldener (FP) Aslan Izgi (KD) Isak Betsimon (MP) Ej närvarande David Baycan (M) Ulla Ruotsalainen- Andersson (V) Medborgare 12 personer varav 8 män och 4 kvinnor Övriga Ronnie Dahl, områdesutvecklare i Hallunda-Norsborg Martin Sundman, informatör Kenneth Jansson, kultur- och fritidsförvaltningen Afshin Emrani, kultur- och fritidsförvaltningen Marianne Lundgren, redaktör för tidningen Pejl på Botkyrka Dialogforum i Hallunda-Norsborg arrangerade ett minirådslag där de närvarande medborgarna fick tycka till om vilka förbättringar som borde göras på Slagstabadet redan till sommaren. Med på mötet var också Kenneth Jansson och Afshin Emrani från kultur- och fritidsförvaltningen som svarade på frågor. Robert Rasmussen, ordförande, hälsade alla välkomna, presenterade alla närvarande politiker och tjänstemän och berättade att Botkyrka kommun öronmärkt fyra miljoner till att rusta upp fyra av kommunens utomhusbad (Slagstabadet, Fittjaängsbadet, Stendalsbadet och Brotorpsbadet). Pengarna kommer från försäljningen av badplatsen Revudden. Sammanfattning Deltagarna lämnade förslag på åtgärder som sammanställdes på en lista där de avslutningsvis fick prioritera vilka förslag de ville att kommunen ska satsa

2 BOTKYRKA KOMMUN MINNESANTECKNINGAR 2 [5] på för att göra Slagstabadet till ett ännu bättre bad. Varje person tilldelades fem röster att fördela fritt på det eller de förslag som kommunen borde satsa på. Förslagen som fick flest röster var: 1. Bygg om bryggan till en h-form (9 röster) 2. Lägg dit en matta samt fyll på sand i h-formen (8 röster) 3. Förläng den handikappanpassade bryggan (6 röster) 4. Ta bort sten och grus från botten (5 röster) 5. Beskär träden vid gungorna (4 röster) 5. Fler lekredskap (4 röster) 5. Flotte målpunkt i vattnet (4 röster) 5. Skärpt städning av badet (4 röster) Samtliga förslag med kommentarer Nedan presenteras förslagen i sin helhet tillsammans med de diskussioner och argument som föranlett dem. Presentationen sker utifrån hur många röster varje förslag fått vilket också redovisas inom parantes. De förslagen med lika många eller inga röster redovisas utan inbördes ordning. 1. Bygg om bryggan till en h-form (9) Bryggan var föremål för många diskussioner och synpunkter. Några ansåg att den var för hal och instabil medan andra berättade om personer som klämt sig på den och att det är svårt att ta sig upp med för få och för smala stegar. Möjligheten att kunna avgränsa den för barnen togs också upp. Ett förslag presenterades där den nuvarande bryggan byggs om och får en tilläggsdel som dels får fler stegar men också går att avgränsa så att barnen tryggare kan bada. 2. Lägg dit en matta samt fyll på sand i h-formen (8) Med den nya bryggformen blir en del av vattnet avgränsad. Den delen ville flera se att det satsades lite extra på med en ny matta och sand för att skapa en trevlig och säker miljö för framförallt barn att vistas i. Botten består idag främst av blålera, sten och grovt grus. 3. Förlängning av den handikappanpassade bryggan (6) Den brygga som är avsedd för rörelsehindrade behöver förlängas. Personer som är i behov av den kommer inte tillräckligt långt ut i vattnet med dess nuvarande konstruktion. 4. Ta bort sten och grus på botten (5) Stenar och grovtgrus på botten gör det svårt att gå i vattnet. På vissa ställen är stenarna upp till en meter stora, berättade en boende.

3 BOTKYRKA KOMMUN MINNESANTECKNINGAR 3 [5] 5. Beskär träden vid gungorna (4) För att både öka ljusinsläppet och ge föräldrar bättre möjlighet till uppsikt över de barnen föreslogs att träden vid gungorna beskärs. 5. Fler lekredskap (4) Förslaget som presenterades rörde främst lekredskap på land som exempelvis en rutschkana. 5. Flotte målpunkt i vattnet (4) Förlagsgivaren såg nyttan med en flotte både som ett lekredskap men också som en målpunkt eller riktmärke att simma emot. 5. Skärpt städning av badet (4) Städningen av stranden berörde många under mötet som ville se; - att städningen av bryggan ingår i ordinarie städares arbetsbeskrivning. Idag är det arrendatorerna som frivilligt städar bryggan, eftersom det är nödvändigt. Viktigt är också att fågelavföringen på bryggan inte sopas ner i vattnet. - en flexiblare städning beroende på väderlek och veckodag där det vid vackert väder och dagen efter helgkvällar krävs mer städning. Låt ungdomar få sommarjobb genom att städa stranden, tyckte flera var ett bra förslag. Robert Rasmussen berättade att Botkyrka kommun kommer att erbjuda alla sextonåringar sommarjobb och att kommunens bad är några av de platser där arbeten erbjuds. 9. Brygga till lilla stranden (3) Den lilla stranden är en fin strand som skulle kunna bli riktigt trevlig om den rustades upp. En fungerande brygga skulle underlätta för de som hyr trampoch roddbåtar som idag behöver kliva ut på cementblock för att ta sig till vattnet, berättade någon. 9. Upprustning av den stora grillplatsen (3) Behov framfördes om fler grillplatser vid platsen där den stora grillen idag finns. Skolklasser vill kunna grilla sommar- som vintertid och som standarden på grillplatsen är idag fungerar det inte. 9. Bänkar vid grillplatsen (3) Sittplatser av icke brännbart material och som förankras i marken föreslogs som en del av grillplatsens upprustning. 12. Bom som hindrar nedfart till badet (2) Trafiken i området diskuterades där en boende ville ha flera bommar och kände att kommunen inte lyssnar trots att problemet påtalats ett flertal gånger. Maria Gawell Skoog påminde om möjligheten att skriva ett medborgarförslag i frågan då dessa alltid tas upp i fullmäktige.

4 BOTKYRKA KOMMUN MINNESANTECKNINGAR 4 [5] En person uppmanade alla i området att ringa kommunen direkt om de som passerar bommarna inte fäller ner dem efter sig. En översyn över vem som har nycklar till bommen bör göras, tyckte någon, som sett flertalet personer åka ner till stranden genom bommen som till synes inte behövt åka ända ner. Kenneth Jansson svarade att det endast är de som verkligen har behov av att åka ner som också tilldelats nycklar och han hade svårt att se att dessa personer skulle ha gett sina nycklar till obehöriga. 12. Fyll på med sand på lilla stranden (2) Förslagsgivaren ville att den lilla stranden rustas upp med en ordentlig sandstrand. 12. Nya soptunnor (2) De soptunnor som finns idag borde bytas ut mot en trevligare variant som man själv öppnar med två dörrar, vilket minskar möjligheten för fåglar, getingar m.fl. att ta sig in, tyckte någon. 12. Rensa parkeringen (2) Städningen av parkeringen fungerar inte tillfredsställande då folk dumpar gamla vitvaror och bilar på platsen och om dessa inte tas bort kommer fler personer att använda den som sopstation. 12. Ta bort stenar på lilla strandens botten (2) 17. Bojar som hindrar båtars infart (1) För att hindra båtar att komma för nära stranden ville flera se att det som tidigare år lades ut bojar med rep emellan sig ute i vattnet. 18. Skyltar om grillningsförbud Tydliga skyltar efterfrågades med bilder som visar att det är grillförbud på alla delar av stranden förutom vid grillplatsområdet. 18. Bevakning Flera efterfrågade en utökad bevakning av strandområdet med kameror, badvakt och väktare som regelbundet åker ner till stranden. En person berättade att det sommaren 2009 var problem med irländare som bodde vid stranden och stundtals uppträdde hotfullt. Kenneth Jansson berättade att Länsstyrelsen med största sannolikhet inte beviljar kamerabevakning i omklädningsrummen men sade att det kan bli aktuellt på andra platser vid stranden om mötet så önskar. Förslaget att väktarna åker ner till stranden ställde han sig positiv till.

5 BOTKYRKA KOMMUN MINNESANTECKNINGAR 5 [5] En person påpekade också vikten av kommunen omedelbart ersätter de livbojar som försvinner, något som annars vid en eventuell drunkningsolycka skulle kunna få tragiska konsekvenser. 18. Sladda stranden oftare För att effektivt få bort fimpar och annat skräp längs stranden borde den sladdas av mer regelbundet, tyckte någon. 18. Hopptorn 18. Hinkar för att släcka Bredvid livbojarna föreslog att det hängs upp två hinkar med vatten och sand i som lätt kan nås vid en eventuell brand. 18. Ta bort volleybollplanen 18. Scen Önskemål framfördes om en enkel liten scen nere vid stranden. Flera andra tyckte emellertid att det är en brandfara om scenen byggs i trä. 18. Förbättrad skyltning Det finns mycket att önska angående skyltningen av badet, tyckte flera som önskade stora skyltar synliga från bägge sidorna, som visar aktuell vattentemperatur och eventuell algblomning. Förslagsvis kan arrendatorerna ansvara för att uppdatera skyltarnas information. Även vägledningsskyltar och informationsskyltar vid parkeringen om var badet ligger och dess utbud efterfrågades. Avslutning Robert Rasmussen tackade alla närvarande och förklarade att beslut om vilka åtgärder som genomförs fattas av kultur- och fritidsnämnden i mars men att deras beslut har mötets prioriteringslista som utgångspunkt. Gunnel Tollmar konstaterade att det trots ett ganska lågt deltagarantal troligtvis kom fram förslag och synpunkter som väl överrensstämmer med vad den breda allmänheten som nyttjar badet också tycker. Synpunkterna på trafiken i och kring badet skickas till samhällsbyggandsförvaltningen. Frågorna om trygghet, bevakning och städning av badet kommer kultur- och fritidsförvaltningen ta upp direkt med ansvariga utan att det behöver föregås av ett politiskt beslut. Du kommer under våren att kunna upprustningen av Slagstabadet på Kultur- och fritidsnämnden uppmanas också att rapportera tillbaka till dialogforum om vad som hänt med förslagen och hur det fallit ut efter badsäsongen.

Tumba-Storvreten och Grödinge dialogforum minirådslag om upprustning av Brotorpsbadet

Tumba-Storvreten och Grödinge dialogforum minirådslag om upprustning av Brotorpsbadet MINNESANTECKNINGAR 1 [7] Referens Martin Sundman Tumba-Storvreten och Grödinge dialogforum minirådslag om upprustning av Brotorpsbadet Dag och tid Torsdag den 4 februari 2010 kl. 19-21 Plats Närvarande

Läs mer

Dialogforum Tullinge informationsmöte om Tullinge strandpromenad samt minirådslag om Stendalsbadet

Dialogforum Tullinge informationsmöte om Tullinge strandpromenad samt minirådslag om Stendalsbadet 1 [5] MINNESANTECKNINGAR Referens: Martin Sundman Dialogforum Tullinge informationsmöte om Tullinge strandpromenad samt minirådslag om Stendalsbadet Dag och tid Onsdag den 10 mars 2010 kl. 18.30 20.30

Läs mer

Hallunda-Norsborg Dialogforum Botkyrkas nya översiktsplan (ÖP)

Hallunda-Norsborg Dialogforum Botkyrkas nya översiktsplan (ÖP) MINNESANTECKNINGAR 1 [2] Referens: Alexander Szögi Hallunda-Norsborg Dialogforum Botkyrkas nya översiktsplan (ÖP) Dag och tid 11 April, kl. 18.30-20.30 Plats Hallunda Folkets hus Närvarande Ledamöter i

Läs mer

Dialogforum i Hallunda-Norsborg- om Botkyrkas nya översiktsplan

Dialogforum i Hallunda-Norsborg- om Botkyrkas nya översiktsplan MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens: Sofia Wiberg, Medborgaranalysen, Josefin Adolfsson, kommunikatör Dialogforum i Hallunda-Norsborg- om Botkyrkas nya översiktsplan Dag och tid Måndag 12 september 2011

Läs mer

Dialogforum Alby- äldrefrågor

Dialogforum Alby- äldrefrågor MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Dialogforum Alby- äldrefrågor Dag och tid 17 oktober 2011 kl. 17-19 Plats Närvarande Ej närvarande Alby äng Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S), ordförande i dialogforum

Läs mer

Uppföljning

Uppföljning Trygghetsvandring runt Grisbergets motionsspår 2013-10-30 Uppföljning 2014-11-06 Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många

Läs mer

Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19

Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19 Synpunkter - Lanna badgruva - Samråd 2015-10-19 Alla gruppers samtliga synpunkter återges ordagrant i denna sammanställning. De är kategoriserade utifrån rubriker satta av kommunens tjänstemän. Syftet

Läs mer

Funktionsbeskrivning för Ängelholms stränder

Funktionsbeskrivning för Ängelholms stränder Funktionsbeskrivning för Ängelholms stränder Allmänna funktions-, skötsel- och tillsynskrav Stränderna i Ängelholms kommun lockar årligen över många tusen besökare. Den positiva upplevelsen för besökaren

Läs mer

Fittja dialogforum- om Fittja äng och Botkyrka kommuns nya översiktsplan

Fittja dialogforum- om Fittja äng och Botkyrka kommuns nya översiktsplan MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens: Josefin Adolfsson, Hanna Lindh och Sofia Wiberg Fittja dialogforum- om Fittja äng och Botkyrka kommuns nya översiktsplan Dag och tid Tisdag 20 september kl. 18-20 Plats

Läs mer

Protokoll trivselvandring Tumba

Protokoll trivselvandring Tumba 1 [14] Referens Elin Aronsson Protokoll trivselvandring Tumba Dag och tid 2018-10-18 Plats Närvarande Medborgarkontoret Tumba Birgitta Mörk (S), Myrna Persson (Mp), Markus Rydell (KD), Kenneth Spångberg

Läs mer

Trygghetsvandring runt Grisbergets motionsspår

Trygghetsvandring runt Grisbergets motionsspår Trygghetsvandring runt Grisbergets motionsspår 2013-10-30 Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars

Läs mer

Önskemål om förlängning av pontoner

Önskemål om förlängning av pontoner IDROTTSFÖRVALTNINGEN PLANERINGSSTABEN MINNESANTECKNINGAR SID 1 (5) 2012-01-26 Deltagare: Åke Roxberger, Idrottsförvaltningen Thomas Wiklund, Idrottsförvaltningen Skillbäck, Exploateringskontoret Micke

Läs mer

Minnesanteckningar från trivselvandring i Alby

Minnesanteckningar från trivselvandring i Alby 1 [6] Referens Charlotte Rydberg Minnesanteckningar från trivselvandring i Alby Dag och tid Torsdag 24 maj kl. 18-19.30 Plats Start vid Albys hjärta och promenad runt Alby centrum Närvarande Shakhlo Altieva

Läs mer

Dialogforum Tumba-Storvreten Hur trivs du i Segersjö?

Dialogforum Tumba-Storvreten Hur trivs du i Segersjö? MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens Martin Sundman Dialogforum Tumba-Storvreten Hur trivs du i Segersjö? Dag och tid Torsdag den 6 maj 2010 kl. 19.00-20.30 Plats Närvarande Tumba Folkets hus Ledamöter i

Läs mer

Fittja dialogforum Det smakar gott med dialog

Fittja dialogforum Det smakar gott med dialog 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Fittja dialogforum Det smakar gott med dialog Dag och tid Lördag 16 september, kl. 16-18 Plats Närvarande Mångkulturellt centrum (i samband med Allmändalen) Politiker Pia

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Fittja Dialogforum om medborgarundersökningen 2014

Fittja Dialogforum om medborgarundersökningen 2014 MINNESANTECKNINGAR 1 [2] Referens: Alexander Szögi Fittja Dialogforum om medborgarundersökningen 2014 Dag och tid kl. 18 Plats Turkiska föreningens lokal Närvarande Ledamöter i dialogforum Medborgare Pia

Läs mer

Dialog om trygghet i Grödinge

Dialog om trygghet i Grödinge 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Dialog om trygghet i Grödinge Dag och tid Onsdag 30 maj kl. 19-21 Plats Närvarande Ej närvarande Malmsjö skola i Grödinge Birgitta Mörk (S) ordförande Johanna Hammarström

Läs mer

Förslag till ny bryggpolicy för Strängnäs kommun

Förslag till ny bryggpolicy för Strängnäs kommun KF 12:1 KF 12:2 KF 12:3 KF 12:4 KF 12:5 TFN 5 Dnr TFN/2014:70 003 Direktjusterad Förslag till ny bryggpolicy för Strängnäs kommun Beslut Teknik- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN Arbete pågår med att ta fram en utvecklingsplan för Hertsön/ Lerbäcken. För att ta reda på vad de som bor i området tycker är viktigast har Luleå kommun bjudit in till ett

Läs mer

Tänk särskilt på att hålla Din hund kopplad vid badet och ta upp hundbajset efter Din hund. Se även under avsnitt Hundar!

Tänk särskilt på att hålla Din hund kopplad vid badet och ta upp hundbajset efter Din hund. Se även under avsnitt Hundar! Allmänningar Är de grönområden som inte är tomtmark eller åker. Allmänningarna är allas vårt ansvar och ska hållas tillgängliga för att ströva i. Nedskräpning eller uppläggning av sten, träd eller annan

Läs mer

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening 1 För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening Inledning Syftet med följande trivselregler är att främja både trivsel, trygghet och säkerhet i Norra Kopparmora. Det är därför angeläget

Läs mer

Information och bestämmelser om badplatsen vid: Mörudden

Information och bestämmelser om badplatsen vid: Mörudden Mörudden - Dykning från pir med dolda stenblock under ytan. - Dykning från bryggor med lågt vatten. - Bad i hamninloppet och från ångbåtsbryggan = Kollisionsrisk. - Skiftande vattendjup. - Mycket folk

Läs mer

Vi fortsätter att satsa på Alby en dialog om uppdateringen av Albys utvecklingsprogram

Vi fortsätter att satsa på Alby en dialog om uppdateringen av Albys utvecklingsprogram 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Vi fortsätter att satsa på Alby en dialog om uppdateringen av Albys utvecklingsprogram Dag och tid Torsdag den 14 december kl. 18 Plats Albys hjärta, Albyvägen 7 Närvarande

Läs mer

Tullinge dialogforum Rikstens utveckling

Tullinge dialogforum Rikstens utveckling 1 [5] Referens Alexander Szögi Tullinge dialogforum Rikstens utveckling Dag och tid Måndag 19 september kl. 18.30 Plats Närvarande Ej närvarande Rikstenskolans matsal Hans Richardsson (S) Embla Kolenda

Läs mer

Förslag till förbättringar

Förslag till förbättringar Förslag till förbättringar Fokus på vad som definieras i stadgarna och förrättning 2017-09-20 08:46Visa svar Vart skall man vända sig om man glömt kod/fjärrkontroll/nycklar 2017-09-18 08:31Visa svar Det

Läs mer

UPPRUSTNING AV ASKIMSBADET. Rev. 2010-06-14

UPPRUSTNING AV ASKIMSBADET. Rev. 2010-06-14 UPPRUSTNING AV ASKIMSBADET Rev. 2010-06-14 FÖRUTSÄTTNINGAR DÅ......OCH NU Svårt vägval P grusyta Trasigt staket Vid grinden Planer Lä/lek Otydlig gräns sand/gräs Stora öppna gräsytor Lä/lek P asfalt Otydlig

Läs mer

Välkommen till Svedudden

Välkommen till Svedudden Välkommen till Svedudden Juli 2014 Juli 2014 Välkommen till Svedudden Information till fastighetsägare i Svedudden. I och med att du äger en fastighet i Svedudden så är du också medlem i Sveduddens samfällighetsförening

Läs mer

SUMMERING AV INKOMNA SYNPUNKTER UNDER WORKSHOPEN

SUMMERING AV INKOMNA SYNPUNKTER UNDER WORKSHOPEN SUMMERING AV INKOMNA SYNPUNKTER UNDER WORKSHOPEN ÖNSKEMÅL FÖR MIG PERSONLIGEN -Möjlighet att bygga större än dagens tillåtna 80 + 20 m 2 -Ingen ny väg intill/nära min fastighet -Vill kunna välja NÄR vi

Läs mer

Tumba dialogforum Hur främjar vi tryggheten i Tumba?

Tumba dialogforum Hur främjar vi tryggheten i Tumba? 1 [5] 2016-12-14 Referens Charlotte Rydberg Tumba dialogforum 2016-12-14 Hur främjar vi tryggheten i Tumba? Dag och tid 14 december kl. 18.30-20.30 Plats Närvarande Ej närvarande Tumba gymnasiums matsal

Läs mer

Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja?

Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja? 1 [6] Referens Charlotte Rydberg Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja? Dag och tid Tisdag 21 februari kl.18-20 Plats Närvarande Fittjaskolans matsal Politiker Adnan Issa (S), vice

Läs mer

Välkommen till Sandöarna!

Välkommen till Sandöarna! Välkommen till Sandöarna! Sandöarna förvaltas av Svinninge Marina Klubb. Bryggorna är avsedda för klubbens medlemmar som för klubbens vimpel. Icke medlemmar kan, i mån av plats, disponera hamnen mot erläggande

Läs mer

i + Kalmarnäs naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i naturreservatet. Uppdaterad

i + Kalmarnäs naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i naturreservatet. Uppdaterad Kalmarnäs naturreservat Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i naturreservatet. Uppdaterad 2019-09-05 i + 1. Utsiktsplatsen på Vattunödsberget 2. Äventyrsbanan 3. Grillplatsen

Läs mer

Dialogforum om Hallunda centrum

Dialogforum om Hallunda centrum 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Dialogforum om Hallunda centrum Dag och tid Torsdag 11 maj 2016 Plats Hallunda centrum (innertorget) Närvarande Jean-Pierre Zune (S), Ordförande Daulat Ramtri (M) Göran

Läs mer

BADPLATSPROGRAM. Gatu- och trafikavdelningen Huddinge kommun 2014 REMISSUTGÅVA 2014-10-27

BADPLATSPROGRAM. Gatu- och trafikavdelningen Huddinge kommun 2014 REMISSUTGÅVA 2014-10-27 BADPLATSPROGRAM Gatu- och trafikavdelningen Huddinge kommun 2014 REMISSUTGÅVA 2014-10-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Rakel Edqvist Lars Winterstain Staffan Löfmarck Christer Karlsson Jocke Liukkonen Emelie Roupe

Läs mer

Allemansrätten paddling

Allemansrätten paddling Allemansrätten paddling Inte störa inte förstöra är huvudregeln i allemansrätten. Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Allemansrätten gäller både på land och

Läs mer

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening 2014-03-29 Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening Allmänt Vi har en vacker hamn här i Logarns Västervik och många har glädje av bryggorna för

Läs mer

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens: Josefin Adolfsson Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora Dag och tid Måndag 19 mars kl. 19-21 Plats Malmsjö skola Närvarande Ledamöter i dialogforum Boende

Läs mer

Aktiviteter för äldre i Alby

Aktiviteter för äldre i Alby 1 [5] Referens Marianne Wladis Aktiviteter för äldre i Alby Dag och tid Torsdag 2 november kl. 18-20 Plats Albys hjärta, Albyvägen 7 Närvarande Shakhlo Altieva (MP) ordförande Diana Hildingsson (S) vice

Läs mer

Alby Dialogforum Botkyrka kommuns demokratistrategi 12 december

Alby Dialogforum Botkyrka kommuns demokratistrategi 12 december MINNESANTECKNINGAR 1 [2] Referens: Alexander Szögi Alby Dialogforum Botkyrka kommuns demokratistrategi 12 december Dag och tid 12 December kl. 18-20 Plats Närvarande Alby bibliotek Ledamöter i dialogforum

Läs mer

Förslag till design program för Ekskär 20090915

Förslag till design program för Ekskär 20090915 Förslag till design program för Ekskär 20090915 Förslaget innerhåller ett första utkast till en samlad design idé för en upprustning av Ekskär. Vi har besökt och inventerat ön och föreslår nu en tre stegs

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

Dialogmöte för Bergaskogen samt del av Runby- och Lövstaskogen.

Dialogmöte för Bergaskogen samt del av Runby- och Lövstaskogen. Dialogmöte för Bergaskogen samt del av Runby- och Lövstaskogen Varför dialogmöte? En detaljplan håller på att upprättas på kommunens mark i skogsområdena Bergaskogen, del av Runbyskogen och del av Lövstaskogen.

Läs mer

RINKEBY-KISTA STADSDELSNÄMND

RINKEBY-KISTA STADSDELSNÄMND BLAD 18 15 Förslag från Rinkeby framtidskommitté Beslut Tjänsteutlåtandet utgör svar på medborgarförslaget Ärendet Rinkeby framtidskommitté har i juni 2013 lämnat in ett medborgarförslag, vilket omfattar

Läs mer

Lekplatspolicy Stadsbyggnadskontoret 2009

Lekplatspolicy Stadsbyggnadskontoret 2009 Lekplatspolicy Stadsbyggnadskontoret 2009 Varför behövs en lekplatspolicy? En lekplatspolicy behövs för att säkerställa kvalitén och tillgängligheten till de kommunala lekplatserna. Den är tänkt som en

Läs mer

Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S) ordf Bayram Uludag (MP) Fredrik Andersson (V) Anders Runelund (M) Karin Fernstedt (S)

Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S) ordf Bayram Uludag (MP) Fredrik Andersson (V) Anders Runelund (M) Karin Fernstedt (S) MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Kommunikation och områdesarbete 2012-04-18 Referens Lena Hellström Dag och tid Onsdag den 18april 2012 Plats Närvarande Alby bibliotek Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

Tumba dialogforum Ung i Tumba

Tumba dialogforum Ung i Tumba MINNESANTECKNINGAR 1 [2] Referens: Alexander Szögi Tumba dialogforum Ung i Tumba Dag och tid Torsdag 13 september kl. 13.00 15.00 Plats Tumbascenen Närvarande Ledamöter i dialogforum Medborgare Maria Brodin

Läs mer

Datum Mathias Brandt, kommunsekreterare Birgitta Berggren, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Berggren

Datum Mathias Brandt, kommunsekreterare Birgitta Berggren, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Berggren 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, Kl. 14.00-16:10 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordförande Erkki Vuorijärvi (GL) Wilhelm Tham ersätter Arne Rubin (KD) Göran Strömqvist (M) Tommy

Läs mer

Årsmötet drog som vanligt fullt hus hos

Årsmötet drog som vanligt fullt hus hos VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2013 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Den gångna vintern var den kallaste på 100 år. Den var även ovanligt nederbördsrik och både truck- och mastskjul fick snöskador.

Läs mer

Dialogforum special Tumba om utredningen av en eventuell kommundelning

Dialogforum special Tumba om utredningen av en eventuell kommundelning MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Redaktionen 2011-11-29 Referens Marianne Wladis Dag och tid 18.30 Plats Närvarande Ej närvarande Tumba gymnasium Maria Brodin (S) Nooshi Dagostar (V) Nirlep Singh (S) Berit Larsson

Läs mer

Information till dig som bor i Landskrona

Information till dig som bor i Landskrona Samhällsinformation från Landskrona stad Landskrona stad Information till dig som bor i Landskrona Foto: Karolina Nyberg Den här broschyren är en information till dig som bor i Landskrona. Anledningen

Läs mer

Utrustning för vattenlivräddning

Utrustning för vattenlivräddning Utrustning för vattenlivräddning 1 Säkerhet vid vatten I december 2007 publicerade Statens Räddningsverk, SRV, allmänna råd och kommentarer om utrustning för vattenlivräddning vid hamnar, kajer, badplatser

Läs mer

Brukarundersökning inom kultur- och fritidsnämndens verksamheter 2012 (KF/2012:74)

Brukarundersökning inom kultur- och fritidsnämndens verksamheter 2012 (KF/2012:74) 1[20] Lina Karlberg Mottagare Kultur- och fritidsnämnden Brukarundersökning inom kultur- och fritidsnämndens verksamheter 2012 (KF/2012:74) Sammanfattning genomför vartannat år en brukarundersökning inom

Läs mer

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning 2015-10-23 Sida Ärendeförteckning Välkommen 1 Godkännande av dagordningen 2 Presentation av mötets deltagare 3 Föregående minnesanteckningar 4 Föreningsbyrån informerar om föreningsbidrag m.m 5 Allmän

Läs mer

LindhagaBladet September 2014

LindhagaBladet September 2014 LindhagaBladet September 2014 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 87 5058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Stefan Runevik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Yxningen, kommunhuset Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lennart Haraldsson, (S), ordförande Bo Hasselblad, (M), Ann Hemmingsson

Läs mer

LVF - Aktuellt nr 5 2013

LVF - Aktuellt nr 5 2013 LVF - Aktuellt nr 5 2013 Långbro Villaförening - er lo kala villaförening sed an 1944 2013-11-27 I detta nummer Ordförande har ordet Stöld ur brevlådor Parkeringsregler Sotning Mer om parkering Tomträtt

Läs mer

Dalkarlskärret i Hammarskog

Dalkarlskärret i Hammarskog Dalkarlskärret i Hammarskog Detaljerad beskrivning av stigar, rastplatser och andra anordningar i området. Uppdaterad 2019-08-07 2. Fågeltornet väster om grillplatsen. 3. Fågeltornet norr om grillplatsen.

Läs mer

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg 198 personliga intervjuer har genomförts på Wieselgrensplatsen med personer som åker spårvagn till och från Wieselgrensplatsen minst 1 gång i veckan.

Läs mer

Välkommen till Bullandö Seglarby

Välkommen till Bullandö Seglarby Välkommen till Bullandö Seglarby Detta är ditt exemplar av Trivselhandboken. Den skapades av Seglarbyns rotelgrupp våren/sommaren 2004, och har sedan dess uppdaterats och redigerats några gånger. Du kan

Läs mer

Tumba dialogforum Hur upplever du kommunens stöd och service?

Tumba dialogforum Hur upplever du kommunens stöd och service? 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Tumba dialogforum Hur upplever du kommunens stöd och service? Dag och tid 13 mars kl.13-15 Plats Närvarande Tumba gymnasiums matsal Lisa Forssberg (S) ordförande Johan

Läs mer

Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 14 mars 2017

Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 14 mars 2017 Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 14 mars 2017 1 Mötets öppnande Styrelens ordförande Lena Westin förklarade mötet öppnat. 2 Medlemsupprop, upprättande av röstlängd, granskning av fullmakter

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandring den 7 mars kl 18:30-20:30 på Glänninge området

Anteckningar från trygghetsvandring den 7 mars kl 18:30-20:30 på Glänninge området Anteckningar från trygghetsvandring den 7 mars kl 18:30-20:30 på Glänninge området Deltagare: Yvonne Lubera, kontaktombud grannsamverkan Altona by. Carina Arvidsson, grannsamverkan Altona by. Anna Backe,

Läs mer

2013-08-20. Medborgarförslag om livräddarbevakning av Skrea strand i Klitterbadets regi. Dnr KS 2013-110

2013-08-20. Medborgarförslag om livräddarbevakning av Skrea strand i Klitterbadets regi. Dnr KS 2013-110 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-08-20 241 Medborgarförslag om livräddarbevakning av Skrea strand i Klitterbadets regi. Dnr KS 2013-110 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll (06-07) fört vid styrelsemöte för Sida 1 (3) Ljunghedens samfällighetsförening Måndagen den 20 november 2006

Protokoll (06-07) fört vid styrelsemöte för Sida 1 (3) Ljunghedens samfällighetsförening Måndagen den 20 november 2006 Protokoll (06-07) fört vid styrelsemöte för Sida 1 (3) Närvarande: Ulf Hertin ordf., Owe Eriksson v ordf., Bo Andersson kassör, Jan Holmgren UC-ansvarig, Susanne Härfstrand suppl., Kenneth Mölleborn suppl.,

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(8) Vår 2015 Datum och tid 2015-04-15, 19:00-21:00 Plats Presidium Folkets hus, Nol Klas Karlsson, Ordförande Rose-Marie Fihn, 1:e vice ordförande Monica Samuelsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Allemansrätten på lätt svenska

Allemansrätten på lätt svenska EriK lindvall/folio Allemansrätten på lätt svenska ANNiKA ridington-brodén/folio Upptäck naturen du också Det finns mycket att upptäcka och uppleva i naturen. Lyssna på fåglarna. Plocka blommor att ta

Läs mer

BS -nytt. Boat Show i Nynäshamn den 22-24 juli. Lite ljusglimtar fanns dock, som t.ex midsommarhelgen på vår klubbholme, Norrgårdsön.

BS -nytt. Boat Show i Nynäshamn den 22-24 juli. Lite ljusglimtar fanns dock, som t.ex midsommarhelgen på vår klubbholme, Norrgårdsön. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten 2012 Sommaren 2012 går inte till historien som en av de bättre. Säsongens första veteranbåtsträff i Wasahamnen, första helgen i juni, blev en blöt historia med oavbrutet

Läs mer

Dialogforum special Tumba om utredningen av en eventuell kommundelning

Dialogforum special Tumba om utredningen av en eventuell kommundelning MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Redaktionen 2011-11-29 Referens Marianne Wladis Dag och tid 18.30 Plats Närvarande Ej närvarande Tumba gymnasium Maria, Sonia, Heidi Noomi, Berit, Nirlep, Karin 10 boende, 6 män,

Läs mer

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (5) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Hur är det att vara företagare i Grödinge?

Hur är det att vara företagare i Grödinge? 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Hur är det att vara företagare i Grödinge? Dag och tid Onsdag 26 september kl. 19-21 Plats Närvarande Ej närvarande Grödinge bygdegård Birgitta Mörk (S) Johanna Hammarström

Läs mer

Tullinge dialogforum Om förslaget till ny översiktsplan för Botkyrka kommun

Tullinge dialogforum Om förslaget till ny översiktsplan för Botkyrka kommun MINNESANTECKNINGAR 1 [2] Referens: Alexander Szögi Tullinge dialogforum Om förslaget till ny översiktsplan för Dag och tid Plats 7 maj kl.18.30 Falkbergskolans matsal Närvarande Ledamöter i dialogforum

Läs mer

Närvarande: Rolf Johansson; David Nilsson, Krister Alm och Anna-Karin Eriksson

Närvarande: Rolf Johansson; David Nilsson, Krister Alm och Anna-Karin Eriksson Brokind 2014-05-11 Närvarande: Rolf Johansson; David Nilsson, Krister Alm och Anna-Karin Eriksson 1. Val av ordförande för mötet Rolf Johansson 2. Val av sekreterare för mötet Anna-Karin Eriksson 3. Val

Läs mer

Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän.

Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän. Tillgänglighetspromenad Plats: Vita Sandar Datum: 3 maj 2017 Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän.

Läs mer

Bilaga. Förstudie Sträckning och utformning av Stävresjön Vandringsled

Bilaga. Förstudie Sträckning och utformning av Stävresjön Vandringsled LANDSKAPSLAGET AB Peter Myndes Backe 12 118 46 Stockholm +46 8 442 48 20 info@landskapslaget.se www.landskapslaget.se Bilaga Förstudie Sträckning och utformning av Stävresjön Vandringsled 1 Utgångspunkter

Läs mer

Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14

Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14 Kommunstyrelsen 2015-04-14 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14 Närvarande: Lisa Friberg Monica Wikberg Pia

Läs mer

Dialogforum i Alby- om en stadsbyggnadsidé för Alby, Botkyrkas översiktsplan och förslag på detaljplan för kv. Rotemannen. Måndag 30 maj kl

Dialogforum i Alby- om en stadsbyggnadsidé för Alby, Botkyrkas översiktsplan och förslag på detaljplan för kv. Rotemannen. Måndag 30 maj kl MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens: Josefin Adolfsson Dialogforum i Alby- om en stadsbyggnadsidé för Alby, Botkyrkas översiktsplan och förslag på detaljplan för kv. Rotemannen. Dag och tid Måndag 30 maj

Läs mer

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD 2016-06-22 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att ta fram detaljplan för Brunnsjöliden, viss angränsande mark samt hela det norra strandområdet

Läs mer

Statens räddningsverks författningssamling

Statens räddningsverks författningssamling Statens räddningsverks författningssamling Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN 0283-6165 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om utrustning för vattenlivräddning vid hamnar,

Läs mer

Åtgärder inom Kungsbackaåns avrinningsområde

Åtgärder inom Kungsbackaåns avrinningsområde Datum: 2016-11-11 Åtgärder inom Kungsbackaåns avrinningsområde Kungsbackaåns vattenråd EnviroPlanning AB Lilla Bommen 5 C, 411 04 Göteborg Besöksadress Lilla Bommen 5 C Telefon 031-771 87 40 Hemsida www.enviroplanning.se

Läs mer

Fittja äng och Alby ängspark

Fittja äng och Alby ängspark Naturen på lika villkor Fittja äng och Alby ängspark Botkyrka kommun Fittja äng Alby ängspark INVENTERINGSRAPPORT Datum: 31/8 2016 Detta är ett gemensamt projekt mellan Botkyrka kommun, Stockholms läns

Läs mer

2013-09-10. Medborgarförslag om livräddarbevakning av Skrea strand i Klitterbadets regi. (AU 241) Dnr KS 2013-110

2013-09-10. Medborgarförslag om livräddarbevakning av Skrea strand i Klitterbadets regi. (AU 241) Dnr KS 2013-110 kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-09-10 185 Medborgarförslag om livräddarbevakning av Skrea strand i Klitterbadets regi. (AU 241) Dnr KS 2013-110 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Mitt sommarprojek t. Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag!

Mitt sommarprojek t. Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag! Mitt sommarprojek t av: Rebecca Andersson Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag! Ni kids mellan 5 och 13 år är välkommna

Läs mer

Argumenterande tal. Denna presentation och dess exempel är till största del baserade på Erik Petterssons Youtube-klipp.

Argumenterande tal. Denna presentation och dess exempel är till största del baserade på Erik Petterssons Youtube-klipp. Argumenterande tal Denna presentation och dess exempel är till största del baserade på Erik Petterssons Youtube-klipp. Utan ärlighet saknar du trovärdighet. Övertyga någon att tro på det du pratar om Du

Läs mer

Tullinge dialogforum- om Botkyrka kommuns nya översiktsplan

Tullinge dialogforum- om Botkyrka kommuns nya översiktsplan MINNESANTECKNINGAR 1 [6] 2011-12-02 Referens: Josefin Adolfsson och Sofia Wiberg Tullinge dialogforum- om Botkyrka kommuns nya översiktsplan Dag och tid Torsdag 17 november 2011 kl. 18.30 Plats Närvarande

Läs mer

Tyresö - en vattensäker kommun

Tyresö - en vattensäker kommun Tyresö - en vattensäker kommun Riktlinjer för arbete med vattensäkerhet 2015-2018 Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Mål och syfte... 3 3 Säkerhet vid vatten... 3 3.1 Livräddningsutrustning, bevakning

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår inkl nödvändiga kompletterande bestämmelser samt övriga säkerhetsupplysningar Utgåva 10, 2015-11-09 Infrastrukturanläggning: Östra hamnen och Västra hamnen

Läs mer

Ordförandeförslag nyinkommet medborgarförslag om utökad dagverksamhet för personer med demenssjukdom i Strängnäs kommun

Ordförandeförslag nyinkommet medborgarförslag om utökad dagverksamhet för personer med demenssjukdom i Strängnäs kommun ORDFÖRANDEFÖRSLAG 6:1 Dnr KS/2017:680-037 2017-12-05 1/1 Ordförandeförslag nyinkommet medborgarförslag om utökad dagverksamhet för personer med demenssjukdom i Strängnäs kommun Förslag till beslut Till

Läs mer

Högholmen. Standardrapport

Högholmen. Standardrapport Högholmen Standardrapport 1 18,9% 7 2 37,8% 14 3 0% 0 4 32,4% 12 5 0% 0 6 eller fler 10,8% 4 1 2 3 4 5 6 eller fler Svarande Inget svar 0-17 år 28,6% 57,1% 0% 7,1% 7,1% 0% 14 23 18-35 år 33,3% 66,7% 0%

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2013-04, 19:00-21:00 Plats Presidium Nols Folketshus, Nol Rose-Marie Fihn, ordförande Ingmarie Torstensson, vice ordförande Christer Holgersson, 2:e vice ordförande

Läs mer

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator En åtta genom byn Sätilas centrum, i den meningen att det är mitt i byn, är vägskälet där Fjäråsvägen kommer upp från Storåns dalgång, och ansluter till vägen som antingen bär till Björlanda och Göteborg,

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster:

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster: MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2014-04-15, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte församlingshem, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Jan-Åke Lindberg

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143 Sammanträdets plats och tid Landstinget, Hus 2, Dr Pragrummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-12-08, klockan 09.00-16.30. Beslutande Anna Gundersson (S) David Berglund (S) Judith Hult (S) Börje Lundin (V)

Läs mer

Trygga ungdomar i Tullinge dialogforum 31 januari

Trygga ungdomar i Tullinge dialogforum 31 januari 1 [5] 2017-02-06 Referens Charlotte Rydberg Trygga ungdomar i Tullinge dialogforum 31 januari Dag och tid Tisdag 31 januari kl. 18.30-20.30 Plats Nyängsvägen 3b i Tullinge, samlingslokalen intill biblioteket

Läs mer

Protokoll från Skarpnäcks råd för funktionshinderfrågor

Protokoll från Skarpnäcks råd för funktionshinderfrågor Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Protokoll Sida 1 (5) 2016-08-17 Protokoll från Skarpnäcks råd för funktionshinderfrågor Närvarande: Lars Jonsson, Reumatikerföreningen

Läs mer

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller:

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller: Bybladet Maj 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 10/5 Fasadprojektet Takprojektet Ventilationsprojektet Nya skyltar till p-platserna Information

Läs mer

Ungdomsrådets protokoll

Ungdomsrådets protokoll s protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Gamla tingshuset,, kl. 16.30-18.00 Paragrafer 13 19 Beslutande Övriga deltagare Enligt tjänstgöringslista Eva Zetterström Blixth Justering Underskrifter Sofie Bergman

Läs mer