Utvärdering av SPUR inspektion

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utvärdering av SPUR inspektion"

Transkript

1 1 Utvärdering av SPUR inspektion Bakgrund SPUR inspektioner av specialiseringstjänstgöring (ST) har genomförts sedan i början på 90 talet. Syftet med inspektionerna är att granska, säkra och höja kvaliteten på utbildningen. Inspektörerna analyserar och bedömer utbildningsmiljön vad gäller utbildningens struktur (resurser) och process (innehåll och utbildningsklimat). De ger också förslag till förbättringar. Sedan maj 2001 genomförs systematisk utvärdering av inspektionerna i form av en enkät som skickas till inspekterade kliniker ca sex månader efter inspektion. Utvärderingarna har sammanställts i tre tidigare rapporter; år 2002, 2003 och Metod Enkäter skickades ut till de 72 kliniker som genomgått inspektion under Enkäterna skickades till verksamhetscheferna på de aktuella klinikerna med uppmaningen att distribuera enkäterna till STläkare och eventuell studierektor samt att själv besvara enkäten. En påminnelse skickades till kliniker med låg svarsfrekvens. Enkäten innehåll följande frågor: 1. Anser Du att den slutgiltiga rapporten gav en riktig bild av ST utbildningens kvalitet? 2. Anser Du att inspektionen belyste alla aspekter av ST utbildningen? 3. Har inspektionen lett till att några åtgärder har vidtagits för att förbättra kvaliteten på utbildningen? 4. Om Ja på fråga 3: Anser Du att åtgärderna har lett till bättre ST utbildning? 5. Fick kliniken omedelbar återkoppling som upplevdes korrekt och matnyttig? 6. För beställare av inspektionen: Anser Du att inspektionen var värd det arbete och de kostnader den betingade? 7. Anser Du att SPUR inspektionen är en bra metod för att upprätthålla och förbättra kvaliteten på ST utbildningen? 8. Riktlinjer och poäng håller nu på att revideras. Har Du några förbättringsförslag som kan vara till hjälp i det arbetet? Respondentens klinik och sjukhus/vårdcentral var redan angivet på enkäten vid utskick och respondenten själv skulle ange huruvida hon eller han är ST läkare, verksamhetschef, studierektor eller annat.

2 2 Resultat Sammanlagt analyserades 174 enkäter från 45 kliniker. 27 kliniker svarade inte alternativt svarade för långt efter sista svarsdatum för att kunna tas med i databearbetningen. I några fall angavs att klinikens ST läkare inte längre fanns kvar. Befattning Totalt angav 116 personer sin befattning, och svaren fördelade sig som följer: Befattning Antal ST läkare 66 Verksamhetschef 26 Studierektor 16 Annat 8 Totalt 116 Ej svar 56 Specialitet Svaren fördelade sig på följande specialiteter: Klinik Antal Internmedicin 21 Urolog 9 Barn och ungdomsmedicin 37 Reumatolog 16 Gynekolog 9 Rehab. Med. 5 Anestesi 34 ÖNH 15 Gastroenterolog 7 Psyk. 5 Patolog 3 Neurolog 1 Ortoped 1 BUP 1 Totalt 164 Ej svar 8 Sjukhus/vårdcentraler Svar inkom från 35 sjukhus och en vårdcentral. Dessa redovisas inte här för att undvika att göra det möjligt att peka ut enskilda respondenter.

3 3 Fråga 1. Anser Du att den slutgiltiga rapporten gav en riktig bild av STutbildningens kvalitet? 88 % anser att rapporten gav en riktig bild av utbildningens kvalitet. Av de som angett befattning är det ett fåtal ST läkare som svarar negativt på frågan, och den största gruppen är negativa tillhör därför gruppen som inte angett befattning. Samtliga svarande (n=169) Uppdelat på befattning (n=109) Majoriteten av kommentarerna handlar om att inspektionen har gett en alltför positiv bild av utbildning. ST läkarnas uppfattning är att utbildning är betydligt sämre än vad som framkom i SPUR (urologi, ej angett befattning) Några anser att ST läkarnas ansvar borde belysas mer. Det krävs två för att dansa tango. Om ST läkarna ej bjuder till är inte hela problemet handledning (urologi, sektionschef) Ett antal frågetecken finns kring enskilda inspektionsresultat, där respondenterna anser att poängen inte känts rimlig. Fråga 2. Anser Du att inspektionen belyste alla aspekter av ST utbildningen? 90 % svarar jakande på den frågan. Av de som angett befattning är de negativt svarande framförallt ST läkare och studierektorer.

4 4 Samtliga svarande (n=164) Uppdelat på befattning (n=114): Kommentarerna handlar framförallt om enskilda inspektioner samt även om att arbetsmiljön och arbetsbelastningen borde belysas på ett bättre sätt. Det sistnämnda är även något som återkommer på frågan som handlar om förbättringsförslag (fråga 8). Arbetsklimatet. Möjlighet att påverka sin situation själv är obefintlig (hematolog, ej angivit befattning) En annan aspekt som återkommer på flera ställen är att bedömningen av den kliniska träningen inte är tillräcklig. Mer frågor om vi som ST tycker att vi med den utbildning vi får uppfyller de ställda målen. Riktar sig för mycket kring teorin, var finns frågor kring de praktiska momenten, t ex vårt fall den operativa träningen vilken hos oss är bristande! (gynekologi, ST läkare) Fråga 3. Har inspektionen lett till att några åtgärder har vidtagits för att förbättra kvaliteten på utbildningen? På frågan om inspektionen lett till några förbättringar svarar 49 % nej. Antalet svarande på frågan är endast 145, och i kommenterarna går det att utläsa att många inte vill svara på frågan då de inte vet om några åtgärder har genomförts eller inte. Av de 57 ST läkare som svarat på frågan svarar 68 % att inga åtgärder har vidtagits.

5 5 Samtliga svarande (n=145) Uppdelat på befattning (n=103) Vilka åtgärder har då vidtagits? Bland de exempel på förbättringar som respondenterna gett, handlar flest om handledning (20 svar). Handledarutbildning för handledarna är det vanligast tillsammans med att handledningen är mer strukturerad. På någon klinik har man sett till att ST läkarna har en handledare, vilket inte var fallet före inspektionen. Många åtgärder har också gjorts vad gäller den teoretiska utbildningen (15 svar). Ökad intern utbildning är det vanligaste, men även schemalagd tid för självstudier anges. Schemalagd tid för självstudier regelbundet. Större möjlighet att gå på erbjuden undervisning för STläkarna. Utbildningen är samma eller något bättre men tillgängligheten har ökat. (reumatologi, studierektor) Tjänstgöringens uppläggning har förbättrats anger ett flertal respondenter (11 svar). Det gäller exempelvis ökad tid på sidoutbildning och ändrad jourtjänstgöring. 9 personer nämner åtgärder som rör lokaler och utrustning. Vanligast är att läkarexpeditioner och STrum tillkommit, liksom extra datorer. Övriga förändringar är: Bättre struktur på utbildningen (8 svar) Förbättringar vad gäller värdering av ST läkarens kompetens (6 svar)

6 6 Mer engagemang för ST läkarna (4 svar) Utökade rekryteringsinsatser för att förbättra bemanningen (3 svar) Förbättringar vad gäller studierektorsfunktionen (2 svar) Mer tid för forskning (2 svar) Bättre internutbildning. Mycket mer engagemang för de nya ST läkarna (gynekologi, ej angett befattning) Klar struktur har upprättats för utbildningen och internt på kliniken. (Öron,näsa, hals, studierektor) Ett antal av kommenterarna handlar om att det inte funnits så många åtgärder att göra, då utbildningen redan är av god kvalitet eller att de negativa omdömena ligger inom områden som ej går att påverka. Inom de områden där vi fick kritik fanns få saker att göra, t ex läkarstaben och forskningsområdet (öron, näsa hals, ST läkare) Fråga 4. Om Ja på fråga 3: Anser Du att åtgärderna har lett till bättre ST utbildning? Av de personer som svarat ja på fråga 3, anser 89 % åtgärderna har lett till förbättringar. Många har dock svarat på fråga 4 trots att de under fråga 3 inte ansett att några åtgärder har vidtagits. Figuren som visar svaren uppdelade på befattning är därför svårtolkade. Samtliga svarande (n=63) Uppdelat på befattning (av alla, även de som ej ansett att några åtgärder har vidtagits) (n=47): Kommentarerna på fråga 4 skilde sig inte från kommenterarna på fråga 3 och därför analyserades dessa tillsammans.

7 7 Fråga 5. Fick kliniken en omedelbar återkoppling som upplevdes korrekt och matnyttig? 94 % anser att återkopplingen upplevdes korrekt och matnyttig. Mest nöjda är verksamhetscheferna med återkopplingen. Samtliga svarande (n=153): Uppdelat på befattning (n=104): De negativa kommenterar som finns kring återkopplingen, handlar framförallt om att läkarna varken sett eller hört någon återkoppling. Det är en anledning till en något lägre svarsfrekvens än på övriga frågor. En ST läkare skriver omöjligt att få samtala om rapporten (anestesi, ST läkare) Fråga 6. För beställare av inspektionen: Anser Du att inspektionen var värd det arbete och de kostnader den betingade? Frågan var riktad till beställare av inspektionen, och sålunda borde här endast svar givits från verksamhetschefer. Särskilt att notera är alltså verksamchefernas svar på denna fråga, där 100 % anser att inspektionen var värd det arbete och de kostnader som den betingade.

8 8 Samtliga svarande (n=87): Uppdelat på befattning (60): Fråga 7. Anser Du att SPUR inspektion är en bra metod för att upprätthålla och förbättra kvaliteten i ST utbildningen? SPUR inspektionen anses vara en bra metod för att upprätthålla och förbättra kvaliteten i STutbildningen av 96 % av respondenterna. Samtliga svarande (n=156):

9 9 Uppdelat på befattning (n=109): Kommenterna handlar framförallt om att inspektionen inte lett till några förändringar på kliniken. Utbildningsnivån är fortfarande lika låg på kliniken. Har inte lett till någon förbättring (kirurgi, STläkare) SPUR är väldigt trubbigt, detaljerad undersökning men generaliserad sammanfattning gör den lite tandlös. I brist på bättre bör det dock fortsätta! (reumatologi, ST läkare) Fråga 8. Riktlinjer och poäng håller nu på att revideras. Har du några förbättringsförslag som kan vara till hjälp i det arbetet? Förslagen på förbättringar behandlar olika delar av inspektionen och kommentarerna är något splittrade. Inspektionen av forskningen inom ST berörs av några. En anser att det är svårt att värdera forskning och en annan att det är för mycket fokus på forskning. En större poängskala efterfrågas (se kommenterar nedan.) Variationen i utbildningsförutsättningar mellan storstad och landsbygd tas upp. Vissa anser att centralsjukhuset har fördelar som inte kommer fram i inspektionen. Det finns sådant som man gör på ett centralsjukhus som inte görs på universitetssjukhus. Hur värderas det?( ) (öron, näsa, hals, verksamhetschef). Andra menar att utbildningen universitetssjukhusen bör värderas högre. Med nuvarande riktlinjer och poäng missgynnas Universitetskliniker. ( )Forskning bör poängsättas som övriga delmoment dvs 0 3. Patientunderlaget värderas även avseende regionvårdspatienter. Undervisnings och utbildningsstandarden på kliniken värderas med hänsyn tagen till skillnader vad en regionklinik kan prestera jmf med en länsklinik (reumatologi, verksamhetschef) Något som tas upp på flera håll svaren både från ST läkare och från övriga är att inspektionens fokus borde ligga mer på utbildningsklimat och klinisk tjänstgöring än t ex lokaler som inte anses vara lika viktigt. Lokaler tveksam till att jourrumsstandard får så stor betydelse. Hos oss har läkarna valt närhet framför hög standard (gynekologi, verksamhetschef) Mer fokus på ST läkarens kliniska arbete. (psykiatri, ST läkare) Ett par ST-läkare skriver att inspektionen inte ser på ST ur ett jämställdhetsperspektiv. ( )Nu för tiden har många ST läkare barn. Varför slutar alla kvinnliga ST läkare med barn? Tillfällighet? Eller kan kliniken göra något för att ändra detta? Vill den behålla dessa över huvudtaget (hematolog Huddinge)

10 10 Mer numeriska krav efterfrågas av några läkare, exempelvis max antal patienter per dag, antal sit ins per år och antal ST läkare per överläkare. Avslutningsvis pekas på vikten av att anpassa inspektionen till nya ST. SPUR måste anpassas till nya ST. Vilka har handledarutbildning? Vilka har gått utbildning i EBM? Förekommer förbättringsprojekt? Kvalitetsprojekt inte bara forskningsprojekt. Finns kreativt tänkande (Övergripande studierektor) Jämförelse mellan specialiteter För att se huruvida skillnader föreligger mellan de olika specialiteterna har analys genomförts för de specialiteter som inkommit med mer än tio svar vilket innebär internmedicin, barn och ungdomsmedicin, reumatologi, anestesi samt öron, näsa, hals. Svaren skiljer sig framförallt åt på de frågor som handlar om förbättringar som inspektionen fört med sig (fråga 3 och 4). Oavsett specialitet är man överens om att SPUR är en bra metod för att förbättra ST utbildningens kvalitet (fråga 7) Svaren är också analyserade på befattning. Resultatet visar att den största variationen mellan specialiteterna återfinns bland svaren från ST läkarna.

11 11 Andel som svarat ja, ST läkare Figur 1 Andel som svarat ja, Verksamhetschefer

12 12 Andel som svarat ja, Studierektorer Sammanfattning och diskussion Resultaten från utvärderingen visar att SPUR inspektionen anses vara en bra metod för att förbättra ST utbildningen, och att den är värd det arbete och de kostnade den betingade. Den stora majoriteten anser att inspektionen belyste rätt saker, även om rapporten ibland gav en mer positiv bild av utbildningen än vad som kändes rimligt för framförallt ST läkarna. Den statistiska analysen visar att resultatet från de olika frågorna ej är korrelerade med varandra. Utmaningen är att se till öka andelen läkare som anser att inspektionen har lett till att åtgärder har vidtagits för att förbättra utbildningen (endast 51 % svarar ja på den frågan). Det kan i vissa fall handla om att från ledningens håll informera ST läkarna bättre om det arbete som pågår. ST läkarna kan också vara mer delaktiga i förbättringsarbetet. I vissa fall tyder svaren på att utbildningen redan före inspektionen ansågs vara så pass bra att inga åtgärder behövts genomföras. Ytterligare en åtgärd för att se till att fler åtgärder vidtas är att införa en uppföljning av något slag. Uppföljning, det är viktigt att SPUR inspektionen tas på allvar av den inspekterade kliniken och att åtgärder vidtas (neurokirurgi, ST läkare) Tidigare utvärderingar har endast besvarats av verksamhetschefer. Att denna utvärdering även innehåller synpunkter från framförallt ST läkarna har gett en viktig och något mer negativ bild av inspektionerna än vid tidigare utvärderingar. Detta framkommer framförallt vid läsning av kommentarerna, men går även att utläsa ur vissa diagram, exempelvis anser endast 40 % av STläkarna i anestesi att rapporten gav en riktig bild av ST utbildningen. Detta talar för vikten av att engagera nyblivna specialister (eller ST läkare?) som SPUR inspektörer och att samtliga ST läkare närvarar i inspektionens avslutande diskussion återrapporteringen. Många kommentarer i enkäten visar på missförstånd eller brist på information från inspektörer till den inspekterande kliniken. Det gäller t ex poäng som känns missvisande eller i värsta fall att frågor

13 13 ställts till inspektören efter inspektionen inte besvarats. Hur detta kan undvikas bör diskuteras vidare. Avslutningsvis några ord kring själva utvärderingen. Enkäten är idag utformad med frågor som besvaras med Ja och Nej. För en mer nyanserad bild kan skalan utökas till att innehålla fler steg. Enkäten distribuerades till ST läkare och studierektorer via verksamhetscheferna. I vissa fall har verksamhetscheferna samlat in svaren och skickat dem till SPUR kansliet. Vid kommande utvärdering bör SPUR kansliet hitta en modell som innebär att den hanteringen undviks. Dessutom bör en högre svarsfrekvens uppnås vid kommande uppföljningar exempelvis genom ett bättre system för utskick och påminnelser Hanna Frydén Camilla Sandberg

RIKTLINJER SPUR- Klinisk Neurofysiologi

RIKTLINJER SPUR- Klinisk Neurofysiologi RIKTLINJER för poängsättning vid SPUR- inspektioner inom Klinisk Neurofysiologi 2004-11-08 SPUR-riktlinjer Neurofys.doc 1(11) Riktlinjer för poängsättning vid SPUR-inspektioner inom Klinisk neurofysiologi

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 141013-14 Barn och ungdomscentrum Västerbotten, Norrlands Universitetssjukhus, Umeå och Skellefteå Sjukhus Ort Klinik Petter Borna och Jeanette

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-04-20--21 Reumatologsektionen, Medicinkliniken Blekinge, Karlskrona Inspektörer: Annika Teleman och Tomas Bremell STRUKTUR A Verksamheten

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-11-26--27 Södersjukhuset Stockholm VO handkirurgi Sjukhus Ort Klinik hristina Ljungberg, nnika Widerberg Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 24-25/11 2015 Centralsjukhuset Karlstad Karlstad Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-13--14 Kvinnokliniken Klinik Skellefteå Ort hristiane Sackbrook och Jenny Immerstrand Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-28 nestesi- och intensivvårdskliniken anderyds Sjukhus Klinik Ort Maja Ewert Varberg Ingrid erkestedt Lund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022--23 Helsingborgs lasarett Sjukhus Helsingborg Ort kutmottagning Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-10-26--27 Hudkliniken, Länssjukhuset Klinik Kalmar Ort Åsa oström och Lill-Marie Persson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort kutmottagningen i Helsingborg Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-18 arn- och ungdomskliniken Klinik Helsingborg Ort Ulrika Uddenfeldt Wort och an ndersson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort kutmottagningen i Helsingborg Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-10-13 Centralsjukhuset i Karlstad Landstinget Värmland Hudkliniken Sjukhus Ort Klinik Åsa Boström och Birgitta Stymne Inspektörer Gradering

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181107-08 Lasarettet Trelleborg Sjukhus Trelleborg-Malmö Ort llmänmedicin Verksamhetsområde Suzanne Wendahl och erne Eriksson Inspektörer

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-12-09 Urologkliniken, Örebro Universitetssjukhus Klinik Ort Inge Höjgaard och Edvard Lekås Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-11-18 Karlskoga lasarett Karlskoga Kvinnokliniken Sjukhus Ort Klinik Serney ööj och Kerstin Jonsson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Unicare pladalens Vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-22 Värnamo atum Ort Gert-Ingvar Åkesson, Magnus Tufvesson Inspektörer Styrkor

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-02-13 arn- och ungdomskliniken Klinik Region Kronoberg Ort Ulrika Uddenfeldt Wort och Erik Stenninger Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20180116--17 Klinisk fysiologi och nuklearmedicinmottagning, Helsingborg Klinik Ort Karin Rodmar och Sasko Velkovski Inspektörer Gradering Övriga

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten T-läkarna

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Klinisk neurofysiologi Sahlgrenska universitetssjukhuset Klinik Klinisk neurofysiologi Specialitet 2018-11-27 Göteborg atum Ort Greta Gustafsson

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 29/2-2/3 2016 Länskliniken Ögonsjukvården Västernorrland Sjukhus Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik Ort Eva Gottvall och Susann ndersson

Läs mer

Ansvar för att utbildningsprogrammet revideras regelbundet och därutöver vid behov i samband med handledaren och ST-läkaren.

Ansvar för att utbildningsprogrammet revideras regelbundet och därutöver vid behov i samband med handledaren och ST-läkaren. Vem gör vad ST Vägledning för ST-utbildning Ortopedkliniken Vrinnevisjukhuset Upprättat av ST-studierektor Peter Rockborn 150217 Verksamhetschef Arbetsuppgifter och ansvar Skapa förutsättning för god kompetensutvecklingsmiljö.

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-03--05 kutkliniken Klinik Skånes Universitetssjukhus Lund Ort Ingmarie Hässler, Lennart Svensson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8)

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) 1 Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten.

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 23 Helsingborgs lasarett Sjukhus Helsingborg Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

Underlag för kvalitetsbedömning

Underlag för kvalitetsbedömning Underlag för kvalitetsbedömning Bedömningsområden Inspektionen gäller dels strukturen (resurserna för utbildning), dels processen (hur resurserna används). Strukturbedömningen avser en analys av den utbildande

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion

Del 3: Checklista för inspektion Del 3: Checklista för inspektion Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. Obs! Svaren

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-29 n/op/iv Klinik Norrtälje Sjukhus Ort Maja Ewert Varberg Ingrid erkestedt Lund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-09-09 Vårdcentral Vårdcentralen Valla Ort Linköping Inspektörer Kenth Martinsson och Gert-Ingvar Åkesson Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-18--19 Klinik Ort Hudkliniken Sörmland Eskilstuna Åsa oström och irgitta Stymne Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

KlinikKurt Klinisk handledning

KlinikKurt Klinisk handledning 1 KlinikKurt Klinisk handledning En jämförelse mellan sjukhusets kliniker (T5-T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2014 Totalpoängen är medelvärdet (6 = max) av de tio frågorna rörande

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-15 Vårdcentralen Törnrosen Klinik Malmö Ort Kerstin Ermebrant Inspektörer harlotte Ståhl Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Örnäsets hälsocentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-10-02 Luleå atum Ort Thord Svanberg, Gunnar Nilsson Inspektörer Styrkor Väl anpassad tid

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skånes universitetssjukhus Klinik Thoraxkirurgiska kliniken Specialitet 2018-11-28 Lund atum Ort Mattias Karlsson, överläkare thoraxkirurgi Umeå

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 180425-180426 Länskliniken Ögonsjukvården Sörmland Klinik Ort Eskilstuna/Nyköping Renata Kalman och Susann ndersson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

Riktlinjer för poängsättning vid AT-SPUR

Riktlinjer för poängsättning vid AT-SPUR Riktlinjer för poängsättning vid AT-SPUR Bakgrund Syftet med inspektion av AT är att granska, stärka, säkra och höja kvaliteten i AT. Målbeskrivningen är grunden för AT-tjänstgöringens uppläggning och

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Åbågens Vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-03-28 Datum Arboga Ort Elisabeth Jaenson och Karin Ekelund Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Västra Vall Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-06 Varberg atum Ort Erik Tyrberg och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Engagerade

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 30 nov 1 dec 2016 entralsjukhuset Karlstad Ögonkliniken Sjukhus Ort Klinik Pär Kanulf och Susann ndersson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-11-26 Norra Älvsborgs Länssjukhus Trollhättan Infektionskliniken Sjukhus Ort Klinik Ann-Sofi Duberg och Nils Kuylenstierna Inspektörer

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort Invärtesmedicinska specialiteter Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Salgrenska och Östra sjukhuset Klinik Obstetrik och Gynekologi Specialitet 5-7/12 Göteborg atum Ort Olov Grankvist och Karin Hilden Inspektörer Styrkor

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Rydaholms vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-22 Rydaholm atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Välrenommerad

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-09-21--22... Hässleholms sjukhus Hässleholm Endokrinologi...... Sjukhus Ort Klinik Sven Karlander... Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20170503--05 kutkliniken Klinik Skånes Universitetssjukhus Malmö Ort Ingmarie Hässler och Lennart Svensson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016 04 18... Gävle sjukhus...gävle... Reumatologenheten... Sjukhus Ort Klinik Tomas Bremell och Annika Teleman... Inspektörer Gradering A

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-05-21--2014-05-22 Västmanlands sjukhus Västerås Infektionskliniken Sjukhus Ort Klinik Ann-Sofi Duberg och Nils Kuylenstierna Inspektörer

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-25 Vårdcentralen Skärblacka Klinik Norrköping Ort Ulf Eklund Inspektörer Gunilla ugustsson Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20171110 entrum för obstetrik och gynekologi i Västerbotten Klinik Ort Umeå och Lycksele René angshöj Inspektörer nne Ekeryd ndalen Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort Invärtesmedicinska specialiteter Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 18-19 maj 2017 Internmedicin Klinik Sjukhuset Sollefteå Ort Internmedicinen vid Sollefteå Sjukhus är en del i Länsverksamhet Medicin Västernorrland.

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skillingaryds vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-23 Skillingaryd atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor

Läs mer

ST-läkare i Neurologi ST-enkät (2015)

ST-läkare i Neurologi ST-enkät (2015) ST-läkare i Neurologi ST-enkät (2015) Samlat in 151 mailadresser Från Neuralt Nätverk okt 2015 (36): Uppsala (11), Karlstad(7), Örebro(7), Falun(3), Gävle(3), Västerås(3), Eskilstuna (2). Via studierektorsnätverket

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-09 Hälsocentralen Sankt Hans Klinik Lund Ort Kerstin Ermebrant Inspektörer Roland Morgell Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-05-06--07 Västmanlands sjukhus Västerås Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011 Klinisk handledning en tävling mellan sjukhusets kliniker 1 Klinisk handledning En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011 Totalpoängen är

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-09-26 Västmanlands sjukhus Västerås Rehabiliteringsmedicin Sjukhus Ort Klinik Carin Persson & Wolfram Antepohl Inspektörer Gradering A

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180320-21 och 180425-26 entralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus Sjukhus Ort Ortopedi Verksamhetsområde Åsa oström, jörn Ohlsson

Läs mer

Utbildningsbeskrivning

Utbildningsbeskrivning Utbildningsbeskrivning Klinik Hematolog- och onkologkliniken, SÄS, Borås Klinikens huvudverksamhet Kliniken handlägger vanliga cancersjukdomar och hematologiska sjukdomar. Upptagningsområdet är 160 000

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-04-03-2017-04-06 Verksamhetsenhet Ögonsjukvård Malmö - Lund, Malmö och Lund Klinik Ort Kerstin Edlund och harlotta ll-eriksson Inspektörer Gradering

Läs mer

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 Sunderby sjukhus är ett länssjukhus med ett upptagningsområde som omfattar 250 000 personer. Årligen tillsätts 11 AT-block med uppstart två gånger per år.

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017.11.22-23 nestesi och Intensivvård Klinik Skaraborgs sjukhus, Skövde och Lidköping Ort irgit Edman, ijan arvish Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 171120-171122 Ortopedi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset Göteborg Klinik Ort Sara Hagelin, Richard Wallensten Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2013-11-26 Kungälvs sjukhus Kungälv Kirurgkliniken Sjukhus Ort Klinik Susanne Tumlin Ekelund och Göran Felländer Inspektörer A Verksamheten:

Läs mer

Slutrapport gällande utvärdering av lönesättningsmodell på SU

Slutrapport gällande utvärdering av lönesättningsmodell på SU Slutrapport gällande utvärdering av lönesättningsmodell på SU Caroline Molinder, Mattias Fägerlind & Sigrun Einarsdottir Bakgrund Lönesättning och modeller för detta är något som engagerar medarbetare.

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-29--30 Kvinnosjukvården Klinik Lund och Malmö Ort Kerstin Jonsson och Serney ööj Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 18-19 maj 2016... Visby lasarett Visby Internmedicin Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Jesper Persson... Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2010

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2010 3,27 3,18 3,09 Klinisk handledning en tävling mellan sjukhusets kliniker 1 Klinisk handledning En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2010

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE EDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-10-15... Reumatologsektionen medicinkliniken Kristianstad......... Annika Teleman och Tomas remell... Inspektörer Gradering A C D Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 9 10 november 2016 Värnamo sjukhus Värnamo Ögonmottagningen. Sjukhus Ort Klinik Kerstin Edlund och Kerstin Hallnäs. Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-29 Verksamhetsområde nestesi och Intensivvård Södersjukhuset Klinik Ort Stockholm Maria Häggström, Lars Spetz Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Närhälsan Horred vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-04-05 Datum Horred Ort Erik Tyrberg och Robert Svartholm Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-10-27-2016-10 28 Gävle sjukhus Gävle Neurologmottagningen Sjukhus Ort Klinik Snjolaug rnardottir och Lenka Nováková Nyrén Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-11-23--24 Ystad Lasarett Ystad Kirurgkliniken Sjukhus Ort Klinik Peter Elbe Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-10-15... Reumatologsektionen medicinkliniken Kristianstad...... Annika Teleman och Tomas Bremell... Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 17 18 oktober 2016 Hudiksvalls sjukhus Hudiksvall Ögonkliniken. Sjukhus Ort Klinik Kerstin Edlund och Eva Karlsson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-02-08 2017-02-09 SUS Malmö och Lund arn- och Ungdomsmedicin Sjukhus Ort Klinik odil Schiller och an ndersson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

Appendix. A. Verksamheten

Appendix. A. Verksamheten Appendix Nedanstående checklista används som riktlinjer för poängbedömning, i enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. När inspektörerna använder checklistan gällandes räknas

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 19-21 mars 2014 NÄL och Uddevalla sjukhus NU-sjukvården Internmedicin Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Jesper Persson Inspektörer Gradering

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180425-26 Kirurgkliniken SK Sjukhus Hässleholm Ort Kirurgi Verksamhetsområde Åsa oström och erne Eriksson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-09-20 Vårdcentralen Vikbolandet Klinik Vikbolandet Ort Kerstin Ermebrant Inspektörer Fredrik Svensson Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Närhälsan Boda vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2018-11-27 Datum Borås Ort Anna Källkvist och Karin Ekelund Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-11-09--10 Hallands sjukhus Halmstad Röntgenkliniken Sjukhus Ort Klinik Pia Säfström och Kamelia Kostova herdan Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Malmö Klinik Urologi Specialitet 2018-10-17--18 Malmö atum Ort Edvard Lekås och Inge Høigaard Inspektörer Styrkor Utbildningsklimatet, liksom den

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-12-01 Vårdcentralen Löddeköpinge Klinik Kävlinge Ort Kerstin Ermebrant och Ulf Eklund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-10-21 Södersjukhuset Stockholm Hudkliniken Sjukhus Ort Klinik Per Anders Mjörnberg och Birgitta Stymne Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-09-24--25... Centralsjukhuset Kristianstad Endokrinologi...... Sjukhus Ort Klinik Sven Karlander... Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

Genomförandet av kvalitetshöjande åtgärder för ST på SUS - delrapport 2

Genomförandet av kvalitetshöjande åtgärder för ST på SUS - delrapport 2 1 Genomförandet av kvalitetshöjande åtgärder för ST på SUS - delrapport 2 Bakgrund En gemensam ST-enkät för att undersöka kvaliteten hos ST-utbildningen vid Sveriges universitetssjukhus våren 2013 visade

Läs mer

ST-barometern och intern SPUR 2016

ST-barometern och intern SPUR 2016 ST-barometern och intern SPUR 2016 Innehåll: Bakgrund.. 1 Metod... 1 Resultat, basdata och anställningsförhållande. 2 Verksamheten/Lokaler/medarbetarstab... 3 Utbildningsprogram och struktur:.. 4 Introduktion,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-05 Närhälsan Karlsborg vårdcentral Klinik Karlsborg Ort Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Magnus Tufvesson Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 13-14 april 2016 Helsingborgs Sjukhus Helsingborg Medicinska kliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och erne Eriksson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-23 Vårdcentralen Söderåsen Klinik juv Ort harlotte Ståhl Inspektörer Gösta Eliasson Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-03-29 Vårdcentralen Landborgen Klinik Helsingborg Ort Kenth Martinsson, Katharina Schubertsson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-04-07 till 2016-04-08 Sjukhus: SUS Ort: Orup, Lund, Malmö Klinik: Rehabiliteringsmed Inspektörer: Anders Häggström, Wolfram Antepohl Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 11 maj 2015... Blekingesjukhuset Karlshamn Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Jesper Persson... Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

KlinikKurt Klinisk handledning

KlinikKurt Klinisk handledning 1 KlinikKurt Klinisk handledning En jämförelse mellan sjukhusets kliniker (T5-T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2012 Totalpoängen är medelvärdet (6 = max) av de tio frågorna rörande

Läs mer

SPUR-inspektion Information till kliniken

SPUR-inspektion Information till kliniken SPUR-inspektion Information till kliniken Inledning SPUR är läkarledd inspektionsverksamhet för granskning av utbildningskvaliteten för ST-läkare. Syftet med kvalitetsgranskningen är att hjälpa kliniken

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-23 Vårdcentralen Åstorp Klinik Åstorp Ort harlotte Ståhl Inspektörer Gösta Eliasson Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd

Läs mer