Karlstads Dykarklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Karlstads Dykarklubb"

Transkript

1 2015 Karlstads Dykarklubb KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 RESULTAT & BALANSRAPPORT 2014 REVISIONSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSPLAN 2015 BUDGETFÖRSLAG 2015 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG

2 Årsmöteshandlingar Karlstads Dykarklubb Lördag 28 februari har varit ett kämpigt år för Karlstads Dykarklubb, vi hade lite otur med två grundstötningar, ganska svalt med klubbdyk jämfört med tidigare år, dykveckan var inte fullt lika stor succé som föregående år. Sen har styrelsen jobbat hårt med att komma i fas efter året som medfört en något ansträngd ekonomi. Vi fick tre extrainsatta årsmöten där bokföringen granskades av våra revisorer med gott resultat till slut. Men, vi hade ett enormt bra Kristi-Himmelfärdshelg, vi fick flera nya medlemmar i och med nya kursare och andra, båtarna har förbättrats, bägge två, 22'an med nytt elsystem, Mulan med ny targabåge. Allt detta har gett oss blodad tand, och nu ser vi mycket emot 2015 som ska ge oss nya medlemmar, massvis med klubbdyk och många trevliga sammankomster! //Styrelsen

3 Kallelse Årsmöte 2015 Tid: Lördag den 28 Februari Kl Plats: Klubblokalen Kallade: Alla medlemmar som betalt medlemsavgiften för Betald medlemsavgift för 2015 innan = 1 st. röst Klubben bjuder på fika. Föredragningslista: 1. Mötets öppnande 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt 3. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 4. Fastställande av röstlängd för mötet. 5. Fastställande av föredragningslista. 6. Val av protokolljusterare och rösträknare. 7. Genomgång av styrelsens: a) Verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret. b) Förvaltningsberättelse för det senaste räkenskapsåret. 8. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under verksamhetsåret. 9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser. 10. Fastställande av medlemsavgifter för samtliga medlemskategorier. 11. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets-/räkenskapsåret. 12. Behandling av motioner och propositioner. 13. Val av: a) Ordförande för en tid av ett år. b) Sekreterare för en tid av två år. c) Utbildningsansvarig för en tid av två år. d) Marknadsansvarig för en tid av två år. e) Suppleant i styrelsen för en tid av två år. f) Två revisorer samt en suppleant för en tid av ett år. g) Två ledamöter i valberedningen, samt en suppleant för en tid av ett år h) Övriga funktionärer nödvändiga för klubbens verksamhet för en tid av ett år. 14. Mötets avslutande - Klubbsäkerhetsombud, Dykplaneringsansvarig.

4 Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av Ledamot Funktion Mandatperiod Pär Stenström Ordförande 2014 Bernt-Olav Berger Kassör Sofia Telby Sekreterare Ola Telby Klubbmästare Henrik Nilsson Materialansvarig Fredrik Helliksson Utbildningsansvarig Fredrik Steen Marknadsansvarig Torbjörn Trelsmo Suppleant Funktionärer och övriga förtroendevalda Johan Ivarsson Klubbsäkerhetsombud (KSO) 2014 Joakim Norlinder Valberedning 2014 Peter Bäcklund Valberedning 2014 Haakon Berger Revisor 2014 Gunilla Steen Revisor 2014 Stephan Schmidt Materialgrupp 2014 Peter Bäcklund Materialgrupp 2014 Jonas Björnsson Revisor Sammankallande 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört 7 stycken ordinarie styrelsemöten. Årsmöte mars hölls klubbens årsmöte ett femtontal medlemmar kom till klubblokalen. Revisorerna hade några synpunkter på 2013 års redovisning, men förordade ändå ansvarsfrihet. Årsmötet valde ändå att rösta för ett extra årsmöte angående styrelsens ansvarsfrihet för Detta bestämdes till 22 maj. 22 maj hölls ett extra årsmöte. Här deltog få medlemmar som hade rösträtt. Oklarheterna hade inte hunnit rätas ut, och ännu ett extra årsmöte röstades fram, denna gång efter sommaren och hösten, i och med våran verksamhet. 4 december hölls ännu ett extra årsmöte. Nu hade oklarheterna rätats ut, revisorerna var nöjda, och styrelsen beviljades av årsmötet ansvarsfrihet för 2013.

5 Utbildningar Instruktörer Leif Andersson, Fredrik Helliksson, Johan Ivarsson, Ola Telby Klubben har som vanligt haft en hel del utbildningsaktiviteter i form av kurser. I februari startade den enstjärniga CMAS/SSDF kursen med fem elever. Våren var full av utmaningar för de flesta i kursen. Nytt för i år var att vi var tillbaka i badhuset i Karlstad, förra året var vi ju tvingade till att åka till Vålberg. Alla fem klarade kursen och kunde efter vårdyket titulera sig CMAS/SSDF enstjärniga dykare. Alla fem valde också att fortsätta sin utbildning vilket vi får se som ett gott betyg. Så efter sommaren startade den tvåstjärniga kursen som även denna gång är kombineras med nitroxkurs. Ett litet problem med utedyk på hösten är att man hela tiden tävlar mot vädret och kylan. Kursen involverade teori men också varierande dyk på platser som Klarälven, Skivtjärn, Racken och Oslofjorden, samt tryckkammarbesök. Hela kursen godkändes. Ett par elever har av schematekniska skäl nitroxprovet kvar. Utöver dessa kurser har ytterligare en elev certifierats till tvåstjärnig dykare. Ett antal kursdyk på trestjärnig kurs och också genomförts, kursen är dock inte helt klar ännu.

6 Dykläger och aktiviteter Endagsaktiviteter Vi har vid ett antal lördagar och söndagar varit ute på Vänern och dykt på vrak, bland annat på Vänersol, Ingeborg, Eva samt på UHBpråmarna. Ett antal medlemmar har varit i Oslofjorden och dykt på vrak samt varit till Svedstad brygga. Saltviks Camping 2-4 maj Under vårens tidiga sol så gjorde Karlstads dykarklubb en helg på Saltviks Camping och ett samarbete med Dykmagasinet. Helgen bjöd på fantastiskt vårväder och underbar dykning i kristallklartvatten. Vårdyk på Saltvik Årest vårdyk gick till Saltvik strax norr on Grebbestad under Kristihimmelfärdshelgen 28/5 1/6 där vi hyrde in oss i ett antal stugor. Vi var 40 dykare på plats denna helgen varav 5 CMAS*- kursar som under ledning av Fredrik, Johan och asssitenten Svante med bravur genomförde sina uppdyk och därmed erhöll sina certifikat Bra jobbat. Som vanligt fick vi tillgång till bod för förvaring av kompressor och annan utrustning. Båda båtarna var med och fungerade utmärkt förutom ett litet missöde med soppatorsk på den stora båten vilket vi med gemensamma krafter fixade. Många fina dyk blev det och vädret var strålande med strålande sol och svag vind. Tack alla för en trevlig helg, god stämmning och gott sammarbete för att få allt att fungera med så många dykare under en långhelg. Badplatsrensningar Även 2014 så hjälpte vi Karlstads kommun med badplatsrensning innan skolavslutningen. Efter en rejäl insats av våra medlemmar så var resultatet att mängder av farliga föremål för badande togs bort. Midsommardyk 22 juni Årets traditionella midsommardyk gjordes som vanligt ute på Härö med vrakdykning på Vänersol. Båtarna lades i vid Skattkär och sen tog vi sikte på Härö där vi ankrade upp i lä inne i viken. Det gjordes två bra dyk och mellan dyken så grillades det korv och annat gott. Tyvärr kom inte alla i vattnet, men lika glada var de flesta för det.

7 Vänernsdag 7 Juni Lördag den 7 juni 2014 anordnade Länsstyrelsen Värmland Vänerns dag på Värmlandskajen i Karlstad. Dagen fylldes av aktiviteter både på land och i vatten och det fanns en mängd olika utställare, alla med någon koppling till Vänern, att visa upp sina verksamheter. Karlstads dykarklubb presenterade ett förslag för Länsstyrelsen om att ha en dyktank för att visa barn dykning och använda den samma som en fiskdamm. De nappade på iden och vi fick full sponsring av hyran på dyktanken. Vi hade även ett tält uppsatt med rullande video på dykning i Vänern och flera medlemmar som presenterade klubben för besökarna. Dagen hade ca 4000 besökare och vi hade dykare i tanken under hela dagen, stundtals så var det nära 100 barn som stod i kö för att fiska. Enligt arrangören så hade vi en av de absolut populäraste aktiviteterna på området!

8 Dykarveckan 6-13 juli Årets dykarvecka var för 5:e året i rad förlagt till Ramsviks Övergård under Vecka 28. Veckan besöktes av många medlemmar och vi körde i skytteltrafik till både gamla och nya dykmål. Vädret visade sig vara den bästa på flera år. Dykningen var alla nöjda med och vi testade även i år flera nya dykplatser. Några av medlemmarna var till och med och gjorde ett försök på vraket Amasis. Klubben anordnade även utflykt till Smögen med båt för familjemedlemmar och en annan dag gjordes en uppskattad och lyckad sälsafari. Det blev många turer genom kohagen ner till bryggan där barnen fiskade krabbor. Likt föregående år var även denna veckan en riktig familjefest och på kvällarna gick grillen gick varm och långborden fylldes av härlig stämning och glada människor. Släggtävlingen 15 juli Även i år så anordnade IF Göta en gala som man började med en släggtävling där eliten kastade slägga över Klarälven och KDK agerade slägghämtare för de som inte kastade hela sträckan över älven. Dessvärre blev det inget dyka för våra slägghämtare den här gången. Vrakdykning Oxelösund i september Vi var 8 st. vrakdyksugna killar som lastade bilar och kärra till bristningsgränsen. Vårat mål var vrakdykning i Oxelesunds skärgård. Vi hann dock inte lämna klubben innan vi upptäckte första vraket. Ett däck på kärran var helt slut, så det var bara att leta reda domkraft och byta. Sedan rullade det på bra. Väl framme möttes vi av representater från Aquatics, som visade oss runt så vi kunde installera oss i klubblokalen. På lördagen gav vi oss ut till några vrak med hjälp av några killar från Aquatics dykklubb och deras gamla ombyggda fiskebåt. Vi hade varmt och nästan vindstilla så det blev två bra dyk. På kvällen åkte vi till Nyköping för att få något gott i magen. På söndagen blev det plockepinnvrak och ett stålskelett av ett vrak. Två bra dyk senare, och vi var väldigt nöjda med hela helgen. Sen var det bara att packa ihop alla grejer och åka hemåt. Efter bara någon kilometer började det regna rejält och det höll i sig hela vägen hem till Karlstad.

9 Årsberättelse Säkerhetsombud Tack alla för ännu ett trevligt och säkerhetsmässigt föredömligt dykår! Det finns alltid saker att förändra och förbättra vad gäller säkerheten inom klubben. Vi har fler medlemmar som nu dyker rebreather och detta ställer nya och andra krav vad avser våra rutiner. Våra nya enstjärniga kursare har varit väldigt aktiva och det är lätt att glömma bort bland alla gamla rävar. Några medlemmar har återkommit efter diverse barnafödande, och de som, av andra anledningar, haft några års uppehåll. På samma dykbåt skall säkerheten täcka upp för alla. Jag tycker alla våra dykledare och båtförare skött dessa, och alla andra, delar av dykningen med stor bravur. Jag är stolt och imponerad över den klass vi håller, och vi skall vara glada att vi är en förening med sådana dykledare och båtförare, jag känner mig trygg varje gång jag är i vattnet. Vi är på rätt väg med våra rutiner men jag hoppas aldrig vi kommer känna oss helt nöjda. Känslan är att alla (jag hoppas alla) törs säga till och påpeka brister där de upptäcks. Fortsätt med det! Jag kommer aldrig sluta tjata om den biten. Incidenter Inga incidenter utöver vad som är svårt att undvika under en hel aktiv säsong, några snabba uppstigningar p.g.a för lite bly, någon parseparation, någon som sätter sig på någon annans tumme i båten. Undertecknad lyckades förvisso med konststycket att från, runt 25m, skjuta upp en markeringsboj rakt i propellern när båten åkte förbi ovanför (dyker rebreather så svårt för båten att se vart vi är),men det en historia för sig självt. Utbildning Brandutbildning för säkerhetsombud genomförd genom Karlstads kommun. Utrustning Med anledning av tidigare års för små bojar på ned, och uppstigningslina gjorde vi i år äntligen slag i saken och tillverkade en säkerhetstrapets (även kallad dekotrapets) som har tre stycken 20-litersbojar fastknutna. En säkerhetstrapets är som en stor repstege med två långa steg à två meter inknutna på 3 och 6 meters djup. På nedstigningen kan vi hänga på stegen och fixa det sista av vår utrustning i lugn och ro utan att vara i vägen på linan, på uppstigningen kan vi ligga och göra vårt säkerhetsstopp utan att ha någon vare sig ovanför eller under. Säkerhetstrapetsen har använts med stor framgång under kursdyk för enstjärniga, vrakdyk samt för vissa naturdyk. Slutligen tänker jag återigen påminna om vikten att alla säger till om delar som upplevs och är mindre bra, vi skall bli minst ett snäpp bättre för varje år. Johan Ivarsson Säkerhetsombud Karlstads dykarklubb säsongen

10 Årsberättelse Materialansvarig 2014 började väldigt bra med ny uppdaterad styrpulpet och nydragen kabelstam på 22:an inför säsongens dykhysteri. Vi uppdaterade också Mulan med ny båge under året. Nya dykstegar till båtarna återstår att konstruera och bygga. Tyvärr så körde vi på grund under första dykresan på Vänern så växelhuset gick sönder. Vi lyckades få detta åtgärdat innan vi åkte till Saltvik under Kristiflygarhelgen i slutet av Maj. Vårdyket avlöpte sedan utan några problem för materialsidan. Under Dykveckans sista dagar så rasade lagningen i växelhuset på 22:an Vi hoppas att kunna åtgärda detta innan vårdyket Under våren 2015 kommer mindre servicearbeten ske med kompressorer, båtar samt kärror. Tack till alla som har varit med och hjälp till under säsongen 2014 Vill önska alla ett bra dykår 2015 //Materialansvarig Styrelsen 2014 Pär Stenström Ordförande Sofia Telby Sekreterare Bernt-Olav Berger Kassör Joakim Norlinder Marknadsansvarig Ola Telby Klubbmästare Fredrik Helliksson Utbildningsansvarig Henrik Nilsson Matrealförvaltare Torbjörn Trelsmo Ledamot

11 Verksamhetsplan för 2015: Månad Datum Aktivitet Jan Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar Feb Mars April ? Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar Kursinformation Årsmöte Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar Isdyk? Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar annandagpåsk Maj Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar Avrostningsdyk datum kan eventuellt flyttas CMAS* CMAS* Avslutning CMAS* på Västkusten Vårdyk Badplatsrensning påbörjas under slutet av Maj Juni Klubblokalen öppen på måndagar från datum kommer senare Badplatsrensnning Klart senast 3/6 Dykhelg Vrakdyk Vättern (Minst * eller motsvarande) Juli Klubblokalen öppen på måndagar från (ej den 8:e) Packning inför dykarveckan Dykarveckan

12 Aug Klubblokalen öppen på måndagar från Vrakdyk Vänern (Minst * eller motsvarande) Sjöfartens dag (utställning) Sept Klubblokalen öppen på måndagar från Höstdyk 1 Okt Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustid på måndagar Vrakdyk (Minst * eller motsvarande) Höstdyk 2 Nov Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustid på måndagar Dec Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustid på måndagar Alla aktiviteter se hemsidan och kalender för mer information Verksamhetsplanen kommer att finnas på hemsidan samt i klubblokalen. För att vara säker på att inget är ändrat så kolla i kalendern på hemsidan. Där anmäler du dig även till de flesta aktiviteter i klubben. Du loggar in och anmäler dig vid respektive aktivitet Datum som inte är klara kommer att fyllas i under året samt meddelas via hemsidan och facebook.

13 Valberedningens förslag årsmötet 2015 Valberedningen lämnar följande personer som förslag för val till årsmötet. Följande poster skall väljas för ordinarie valperiod. Ordförande, Sekreterare, Utbildningsansvarig, Marknadsansvarig, Suppleant, Valberedning, Revisorer, KSO Fyllnadsval på Materialförvaltare Kommunen har från 2009 infört ett krav att alla bidragsberättigade föreningar skall ha en säkerhetsansvarig för att fortsättningsvis vara bidragsberättigade. Säkerhetsansvarig skall gå utbildning med bl.a. räddningstjänsten och måste även skriva under ett papper hos kommunen om att han/hon är säkerhetsansvarig. Namn Post Period Kommentar Henrik Nilsson Ordförande 2015 Bernt-Olav Berger Kassör Sittande Daniel Ehrlin Sekreterare Fredrik Helliksson Utbildningsansvarig Joakim Norlinder Marknadsansvarig Ola Telby Klubbmästare Sittande Per Sandberg Materialförvaltare 2015 Fyllnadsval Torbjörn Trelsmo Suppleant Valberedning Sammankallande 2015 Valberedning 2015 Jonas Björnsson Revisor Sammankallande 2015 Haakon Berger Revisor 2015 Gunilla Steen Revisor 2015 Johan Ivarsson Säkerhetsansvarig/KSO 2015 Dykplaneringsansvarig 2015 Bör ordnas 3-4 st. Valberedningen Joakim Norlinder Peter Bäcklund

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-01-30 0.1 Styrelsemöte 14:01 Datum 2014-01-30 18.00-19.00 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Johan Niemi-Tjäder Delges Medlemmarna

Läs mer

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 20/11 2003 Plats: Johan Gregerssons kontor i Johanneberg Närvarande: 12 st. medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 \ Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 Plats: Klubbstugan i Langviken. 1 Faststallande av rostlangd for motet: Gabriel Molleborg, Christer Karlsson, Rasmus Gustafsson, Mats Gustafsson,

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Protokoll årsmöte Sollentuna sportdykarklubb

Protokoll årsmöte Sollentuna sportdykarklubb Tid: 2014-11-24 19.00 20.00 Plats: Klubblokalen, Sollentuna Närvarande: Se separat lista (25 st) 1) Mötet öppnas Anders förklarade mötet öppnat 2) Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt Kallelse skickades

Läs mer

Dagordning. Stockholms klätterklubbs årsmöteshandlingar 2018 Revision 1.1

Dagordning. Stockholms klätterklubbs årsmöteshandlingar 2018 Revision 1.1 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 5. Val av protokolljusterare

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2015-02-18 0.1 Styrelsemöte 15:03 Datum 2015-02-18 18.00-19.00 Plats Office, Kyrkogatan Närvarande Bengt Keisu Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Conny Fredriksson

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2013-01-24 0.1 Styrelsemöte 13:01 Datum 2013-01-24 18.00-19.25 Plats Närvarande Kiruna, Softcenter Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Anna Wester Pia Kyrö Peder

Läs mer

Tureholmsvikens båtsällskap

Tureholmsvikens båtsällskap från årsmötet 2016-11-24 1. Mötets öppnande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt Årsmöte tillstyrkte detta. 3. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 218 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Dagordning vid årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes. Bilaga 1. Robert Johansson utsågs till ordförande och Anders Ihrfors till sekreterare.

Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes. Bilaga 1. Robert Johansson utsågs till ordförande och Anders Ihrfors till sekreterare. Protokoll fört vid årsmöte för Peña Malaguista de Suecia söndagen den 27 januari 2013 kl. 20.00 i Stockholm 1 Fastställande av röstlängd för mötet Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun.

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningens stadgar För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningen bildades den 27 november 2007 med antagande av nedanstående stadgar. Föreningens

Läs mer

Protokoll för Alingsås Discgolfs årsmöte 2017

Protokoll för Alingsås Discgolfs årsmöte 2017 Protokoll för Alingsås Discgolfs årsmöte 2017 Måndag 20 februari 2017, kl. 18:00 Lokal: Gustav Adolfsskolan, Alingsås Närvarande Stellan Modigh Crister Kämpsten Oskar Johansson Inge Johansson Svante Möller

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-03-11 0.1 Styrelsemöte 14:03 Datum 2014-03-11 18.00-18.40 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Delges Medlemmarna Johan Niemi-Tjäder

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22 Verksamhetsberättelse 2014 1 Innehåll o Dagordning o Inledning och kort bakgrund om föreningen o Styrelseberättelse o Årsberättelse 2014 o Resultaträkning o Balansräkning o Revisionsberättelse Dagordning

Läs mer

Årsmöte Svedjeholmens IF

Årsmöte Svedjeholmens IF Årsmöte Svedjeholmens IF 2017-07-21 Närvarande: Ett 20-tal medlemmar 1. Mötets öppnanden: Patric öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning: Dagordningen godkändes. 3. Årsmötets

Läs mer

Årsmöte Närvarande. 1. Fastställande av röstlängd. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av justerare och rösträknare

Årsmöte Närvarande. 1. Fastställande av röstlängd. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av justerare och rösträknare Alingsås Discgolf Årsmöte 2018-02-17 Plats: Gustav Adolfskolan, Alingsås Närvarande Inge Johansson Henrik Bergqvist Mats Hjerpe Oskar Johansson Olle Samuelsson Crister Kämpsten Johan Johnsson Svante Möller

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Tid och plats: 2015-03-31, 18.00-19.10, Citylokalen 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande Agnetha Westerdahl öppnade mötet. 2 Fastställande av

Läs mer

Västkustens Isjaktssällskap - VIS

Västkustens Isjaktssällskap - VIS 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 18/11 2004 Plats: Semcons kontor, Norra Älvstranden Närvarande: 9 st. medlemmar 1. Fastställande av röstlängd för mötet. Samtliga

Läs mer

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Måndag 7 mars 2016 kl. 18:39 Lokal: Gustav Adolfsskolan, Alingsås Närvarande Mats Hjerpe Stellan Modigh Daniel Castor Olle Samuelsson Henrik Bergqvist Oskar

Läs mer

1 Fastställande av röstlängd för mötet Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes. Närvaron skrevs upp. Bilaga 1.

1 Fastställande av röstlängd för mötet Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes. Närvaron skrevs upp. Bilaga 1. Protokoll fört vid årsmöte för Peña Malaguista de Suecia lördagen den 15 mars 2014 kl. 14.00 i Stockholm 1 Fastställande av röstlängd för mötet Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes.

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet KALLELSE TILL ÅRSMÖTE SMÅLANDS JUDOFÖRBUND När: Söndagen den 3 mars 2013 Kl 11:30, Västbo Judoklubbs dojo, Ringvägen 7, 33236 Gislaved Föredragslista för Smålands judoförbunds årsmöte 2013-03-03 1 Mötet

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011)

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Tid: 17 mars 2012 kl 10.30 PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Plats: Svenska Kryssarklubben, Nacka Strand Närvarande: Carl-Olov Filipsson (ordförande) Tommy Malmgren (vice

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17)

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17) 2015 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2014-10-17) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna 6-18 år. Föräldraföreningar

Läs mer

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 217 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2019 för BAMK

Årsmötesprotokoll 2019 för BAMK Årsmötesprotokoll 2019 för BAMK Datum för årsmöte: 2019-02-17 Plats för årsmötet: Lidnersgatan 10 Närvarande på årsmötet: samma som röstlängd 1. Mötets öppnande Mötet öppnades 19:16. 2. Beslut om röstlängd

Läs mer

Protokoll för MASKUS Årsmöte

Protokoll för MASKUS Årsmöte Protokoll för MASKUS Årsmöte 2013-02-09 Plats: Ekelund 1 Mötets öppnande Bella Segerlund hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Val av a) Mötesordförande Bella Segerlund väljs till ordförande för mötet.

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Marcus Öhman redaktör

Marcus Öhman redaktör 1 2 Vrak plundring har funnits ända sedan människan lärde sig dyka och hitta våra vrak på sjö och havsbottnarna. I begynnelsen av dykning så kunde man varken dyka länge eller särskilt djupt och det var

Läs mer

Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019

Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019 Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019 Ordinarie stämma onsdag den 20 Februari 2019 klockan 19.30 i Stenhamraskolans matsal Dagordning 1) Fastställande av röstlängd 2) Fråga om mötet utlysts på

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

www.brastadgolfcenter.nu/golfklubb Ordinarie årsmöte, Brastad GK Plats: Stångenäs AIS klubbstuga Datum 2009-02-14 Tid: 13:00 Förslag till dagordning 1 Öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fastställande

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Gärmund

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Välkommen på middag!

Välkommen på middag! . Välkommen på middag! Våra simungdomar vill bjuda in dig till middag onsdagen den 21/3 kl 18.30 i Södervärnsskolans matsal. Under middagen genomför vi även årets viktigaste möte, föreningens årsmöte.

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Stockholm Hängflygklubb Protokoll Årsmöte 2011 11 24

Stockholm Hängflygklubb Protokoll Årsmöte 2011 11 24 Stockholm Hängflygklubb Protokoll Årsmöte 2011 11 24 1. Mötet öppnas. 2. Mötet behörigt utlyst. 3. Dagordningen godkännes. 4. Marcus Lindqvist väljs till mötesordörande. 5. Andreas Olsson väljs till protokollförare.

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Stadgar för Systema Uppsala

Stadgar för Systema Uppsala Stadgar för Systema Uppsala Organisations nr: 802508-9049 med hemort i Uppsala Bildad 2016 Systema Uppsalas verksamhetsidé: Föreningens verksamhetsidé är att bedriva självförsvars utbildningar och kurser.

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Sida 1 av 5 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Närvarande: Caroline Bergström, Alice af Jochnick, Cecilia af Jochnick, Alexander Johansson, Joel Johansson,

Läs mer

Tänk först dyk sen. Marcus Öhman redaktör

Tänk först dyk sen. Marcus Öhman redaktör 1 2 När jag började dyka 1999 så hade inte dykningen hunnit blivit så exploaterad eller kommersiell som den har blivit idag vilket gjorde att jag hade svårt att kunna jämföra och kontrollera vad instruktörerna

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015 MATVIKS BRYGGFÖRENING. Org. nr

ÅRSREDOVISNING 2015 MATVIKS BRYGGFÖRENING. Org. nr ÅRSREDOVISNING 2015 MATVIKS BRYGGFÖRENING Org. nr 802435-9492 1 MATVIKSDAGEN den 21 augusti 2015 Musik med trogen publik och.. 2 . full kommers! 3 Dagordning i Matviks Bryggförenings Årsstämma den 4 april

Läs mer

1) Mötets öppnande Klubbens ordförande Lukas Lindroos förklarade mötet öppnat.

1) Mötets öppnande Klubbens ordförande Lukas Lindroos förklarade mötet öppnat. Årsmöte Göteborgs go-klubb 2015-02-04 Org. nummer: 802446-9499 Röstlängd: Tobias Eriksson Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Jonas Pensjö Närvarande utan rösträtt: Viktor Essle Eskil Varenius 1)

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Svenska Ju-jutsuförbundet

Svenska Ju-jutsuförbundet 2015-02-07 Förbundsstyrelsens förslag till förbundsårsmötet 2015 Proposition Den nuvarande medlemsavgiften är 70 kr/medlem och år. Svenska Ju-jutsuförbundets styrelse föreslår förbundsårsmötet 2015 att

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014)

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla, stödja och bedriva motionsverksamhet för alla åldrar, samt i övrigt verka

Läs mer

11 november klockan Studiefrämjandet, Verkstadsgatan 1, Karlstad

11 november klockan Studiefrämjandet, Verkstadsgatan 1, Karlstad Välkommen till Värmlandslänsförbund av Sveriges 4Hs länsförbundsstämma & planeringskonferens 11 november klockan 13.00 Studiefrämjandet, Verkstadsgatan 1, Karlstad Alla medlemmar är varmt välkomna (rösträtt

Läs mer

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Nr Nr 155 155 3-2014 Kallelse till höstmöte Torsdagen den 20 november Klockan 19.00 Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Kappseglingsresultat Information om Grythem Avgifter

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2014 God Jul och ett riktigt Gott Nytt Squaredans År 2015 1 Ordförandens spalt Som en tack för ännu en mycket trevlig danstermin kommer här en liten

Läs mer

KLUBBFAKTA SDK GRODMÄNNEN TÄBY Klubben bildad den 1 mars 1972.

KLUBBFAKTA SDK GRODMÄNNEN TÄBY Klubben bildad den 1 mars 1972. KLUBBFAKTA SDK GRODMÄNNEN TÄBY Klubben bildad den 1 mars 1972. Postgiro: 853894-4 www.grodmannen.com https://www.facebook.com/groups/140184729376433/ Grodbladet utkommer digitalt med fyra nr per år, i

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009.

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. ASS 432. Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötesordförande och sekreterare 3. Frågan om kallelse till mötet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 4 december 2012

Protokoll från årsmötet den 4 december 2012 HELENEBORGS BÅTKLUBB Klubbhuset Långholmen 117 33 Stockholm Protokoll från årsmötet den 4 december 2012 Mötets öppnande Peter Fägersten hälsar alla välkomna och inleder mötet med en tyst minut för hedersmedlemmen

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte Stadgar ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte 2018-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Felkod40. 1 Ändamål Föreningen har till ändamål att driva LAN och andra dator-/teknikrelaterade träffar.

Läs mer

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang Årsmöte 2012-02-22 1 Mötet öppnades. 2 Mötets behörighet: Årsmötet har utannonserats i tid (två veckor innan) via e-post. Mötet fanns behörigt. 3 Val av mötets ordförande: Robin valdes. 4 Val av mötets

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2016 Nr 2 Datum: 2016-03- 01 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Catharina Hårsmar Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar

Läs mer