Karlstads Dykarklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Karlstads Dykarklubb"

Transkript

1 2015 Karlstads Dykarklubb KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 RESULTAT & BALANSRAPPORT 2014 REVISIONSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSPLAN 2015 BUDGETFÖRSLAG 2015 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG 2015

2 Årsmöteshandlingar Karlstads Dykarklubb Lördag 28 februari har varit ett kämpigt år för Karlstads Dykarklubb, vi hade lite otur med två grundstötningar, ganska svalt med klubbdyk jämfört med tidigare år, dykveckan var inte fullt lika stor succé som föregående år. Sen har styrelsen jobbat hårt med att komma i fas efter året som medfört en något ansträngd ekonomi. Vi fick tre extrainsatta årsmöten där bokföringen granskades av våra revisorer med gott resultat till slut. Men, vi hade ett enormt bra Kristi-Himmelfärdshelg, vi fick flera nya medlemmar i och med nya kursare och andra, båtarna har förbättrats, bägge två, 22'an med nytt elsystem, Mulan med ny targabåge. Allt detta har gett oss blodad tand, och nu ser vi mycket emot 2015 som ska ge oss nya medlemmar, massvis med klubbdyk och många trevliga sammankomster! //Styrelsen

3 Kallelse Årsmöte 2015 Tid: Lördag den 28 Februari Kl Plats: Klubblokalen Kallade: Alla medlemmar som betalt medlemsavgiften för Betald medlemsavgift för 2015 innan = 1 st. röst Klubben bjuder på fika. Föredragningslista: 1. Mötets öppnande 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt 3. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 4. Fastställande av röstlängd för mötet. 5. Fastställande av föredragningslista. 6. Val av protokolljusterare och rösträknare. 7. Genomgång av styrelsens: a) Verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret. b) Förvaltningsberättelse för det senaste räkenskapsåret. 8. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under verksamhetsåret. 9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser. 10. Fastställande av medlemsavgifter för samtliga medlemskategorier. 11. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets-/räkenskapsåret. 12. Behandling av motioner och propositioner. 13. Val av: a) Ordförande för en tid av ett år. b) Sekreterare för en tid av två år. c) Utbildningsansvarig för en tid av två år. d) Marknadsansvarig för en tid av två år. e) Suppleant i styrelsen för en tid av två år. f) Två revisorer samt en suppleant för en tid av ett år. g) Två ledamöter i valberedningen, samt en suppleant för en tid av ett år h) Övriga funktionärer nödvändiga för klubbens verksamhet för en tid av ett år. 14. Mötets avslutande - Klubbsäkerhetsombud, Dykplaneringsansvarig.

4 Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av Ledamot Funktion Mandatperiod Pär Stenström Ordförande 2014 Bernt-Olav Berger Kassör Sofia Telby Sekreterare Ola Telby Klubbmästare Henrik Nilsson Materialansvarig Fredrik Helliksson Utbildningsansvarig Fredrik Steen Marknadsansvarig Torbjörn Trelsmo Suppleant Funktionärer och övriga förtroendevalda Johan Ivarsson Klubbsäkerhetsombud (KSO) 2014 Joakim Norlinder Valberedning 2014 Peter Bäcklund Valberedning 2014 Haakon Berger Revisor 2014 Gunilla Steen Revisor 2014 Stephan Schmidt Materialgrupp 2014 Peter Bäcklund Materialgrupp 2014 Jonas Björnsson Revisor Sammankallande 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört 7 stycken ordinarie styrelsemöten. Årsmöte mars hölls klubbens årsmöte ett femtontal medlemmar kom till klubblokalen. Revisorerna hade några synpunkter på 2013 års redovisning, men förordade ändå ansvarsfrihet. Årsmötet valde ändå att rösta för ett extra årsmöte angående styrelsens ansvarsfrihet för Detta bestämdes till 22 maj. 22 maj hölls ett extra årsmöte. Här deltog få medlemmar som hade rösträtt. Oklarheterna hade inte hunnit rätas ut, och ännu ett extra årsmöte röstades fram, denna gång efter sommaren och hösten, i och med våran verksamhet. 4 december hölls ännu ett extra årsmöte. Nu hade oklarheterna rätats ut, revisorerna var nöjda, och styrelsen beviljades av årsmötet ansvarsfrihet för 2013.

5 Utbildningar Instruktörer Leif Andersson, Fredrik Helliksson, Johan Ivarsson, Ola Telby Klubben har som vanligt haft en hel del utbildningsaktiviteter i form av kurser. I februari startade den enstjärniga CMAS/SSDF kursen med fem elever. Våren var full av utmaningar för de flesta i kursen. Nytt för i år var att vi var tillbaka i badhuset i Karlstad, förra året var vi ju tvingade till att åka till Vålberg. Alla fem klarade kursen och kunde efter vårdyket titulera sig CMAS/SSDF enstjärniga dykare. Alla fem valde också att fortsätta sin utbildning vilket vi får se som ett gott betyg. Så efter sommaren startade den tvåstjärniga kursen som även denna gång är kombineras med nitroxkurs. Ett litet problem med utedyk på hösten är att man hela tiden tävlar mot vädret och kylan. Kursen involverade teori men också varierande dyk på platser som Klarälven, Skivtjärn, Racken och Oslofjorden, samt tryckkammarbesök. Hela kursen godkändes. Ett par elever har av schematekniska skäl nitroxprovet kvar. Utöver dessa kurser har ytterligare en elev certifierats till tvåstjärnig dykare. Ett antal kursdyk på trestjärnig kurs och också genomförts, kursen är dock inte helt klar ännu.

6 Dykläger och aktiviteter Endagsaktiviteter Vi har vid ett antal lördagar och söndagar varit ute på Vänern och dykt på vrak, bland annat på Vänersol, Ingeborg, Eva samt på UHBpråmarna. Ett antal medlemmar har varit i Oslofjorden och dykt på vrak samt varit till Svedstad brygga. Saltviks Camping 2-4 maj Under vårens tidiga sol så gjorde Karlstads dykarklubb en helg på Saltviks Camping och ett samarbete med Dykmagasinet. Helgen bjöd på fantastiskt vårväder och underbar dykning i kristallklartvatten. Vårdyk på Saltvik Årest vårdyk gick till Saltvik strax norr on Grebbestad under Kristihimmelfärdshelgen 28/5 1/6 där vi hyrde in oss i ett antal stugor. Vi var 40 dykare på plats denna helgen varav 5 CMAS*- kursar som under ledning av Fredrik, Johan och asssitenten Svante med bravur genomförde sina uppdyk och därmed erhöll sina certifikat Bra jobbat. Som vanligt fick vi tillgång till bod för förvaring av kompressor och annan utrustning. Båda båtarna var med och fungerade utmärkt förutom ett litet missöde med soppatorsk på den stora båten vilket vi med gemensamma krafter fixade. Många fina dyk blev det och vädret var strålande med strålande sol och svag vind. Tack alla för en trevlig helg, god stämmning och gott sammarbete för att få allt att fungera med så många dykare under en långhelg. Badplatsrensningar Även 2014 så hjälpte vi Karlstads kommun med badplatsrensning innan skolavslutningen. Efter en rejäl insats av våra medlemmar så var resultatet att mängder av farliga föremål för badande togs bort. Midsommardyk 22 juni Årets traditionella midsommardyk gjordes som vanligt ute på Härö med vrakdykning på Vänersol. Båtarna lades i vid Skattkär och sen tog vi sikte på Härö där vi ankrade upp i lä inne i viken. Det gjordes två bra dyk och mellan dyken så grillades det korv och annat gott. Tyvärr kom inte alla i vattnet, men lika glada var de flesta för det.

7 Vänernsdag 7 Juni Lördag den 7 juni 2014 anordnade Länsstyrelsen Värmland Vänerns dag på Värmlandskajen i Karlstad. Dagen fylldes av aktiviteter både på land och i vatten och det fanns en mängd olika utställare, alla med någon koppling till Vänern, att visa upp sina verksamheter. Karlstads dykarklubb presenterade ett förslag för Länsstyrelsen om att ha en dyktank för att visa barn dykning och använda den samma som en fiskdamm. De nappade på iden och vi fick full sponsring av hyran på dyktanken. Vi hade även ett tält uppsatt med rullande video på dykning i Vänern och flera medlemmar som presenterade klubben för besökarna. Dagen hade ca 4000 besökare och vi hade dykare i tanken under hela dagen, stundtals så var det nära 100 barn som stod i kö för att fiska. Enligt arrangören så hade vi en av de absolut populäraste aktiviteterna på området!

8 Dykarveckan 6-13 juli Årets dykarvecka var för 5:e året i rad förlagt till Ramsviks Övergård under Vecka 28. Veckan besöktes av många medlemmar och vi körde i skytteltrafik till både gamla och nya dykmål. Vädret visade sig vara den bästa på flera år. Dykningen var alla nöjda med och vi testade även i år flera nya dykplatser. Några av medlemmarna var till och med och gjorde ett försök på vraket Amasis. Klubben anordnade även utflykt till Smögen med båt för familjemedlemmar och en annan dag gjordes en uppskattad och lyckad sälsafari. Det blev många turer genom kohagen ner till bryggan där barnen fiskade krabbor. Likt föregående år var även denna veckan en riktig familjefest och på kvällarna gick grillen gick varm och långborden fylldes av härlig stämning och glada människor. Släggtävlingen 15 juli Även i år så anordnade IF Göta en gala som man började med en släggtävling där eliten kastade slägga över Klarälven och KDK agerade slägghämtare för de som inte kastade hela sträckan över älven. Dessvärre blev det inget dyka för våra slägghämtare den här gången. Vrakdykning Oxelösund i september Vi var 8 st. vrakdyksugna killar som lastade bilar och kärra till bristningsgränsen. Vårat mål var vrakdykning i Oxelesunds skärgård. Vi hann dock inte lämna klubben innan vi upptäckte första vraket. Ett däck på kärran var helt slut, så det var bara att leta reda domkraft och byta. Sedan rullade det på bra. Väl framme möttes vi av representater från Aquatics, som visade oss runt så vi kunde installera oss i klubblokalen. På lördagen gav vi oss ut till några vrak med hjälp av några killar från Aquatics dykklubb och deras gamla ombyggda fiskebåt. Vi hade varmt och nästan vindstilla så det blev två bra dyk. På kvällen åkte vi till Nyköping för att få något gott i magen. På söndagen blev det plockepinnvrak och ett stålskelett av ett vrak. Två bra dyk senare, och vi var väldigt nöjda med hela helgen. Sen var det bara att packa ihop alla grejer och åka hemåt. Efter bara någon kilometer började det regna rejält och det höll i sig hela vägen hem till Karlstad.

9 Årsberättelse Säkerhetsombud Tack alla för ännu ett trevligt och säkerhetsmässigt föredömligt dykår! Det finns alltid saker att förändra och förbättra vad gäller säkerheten inom klubben. Vi har fler medlemmar som nu dyker rebreather och detta ställer nya och andra krav vad avser våra rutiner. Våra nya enstjärniga kursare har varit väldigt aktiva och det är lätt att glömma bort bland alla gamla rävar. Några medlemmar har återkommit efter diverse barnafödande, och de som, av andra anledningar, haft några års uppehåll. På samma dykbåt skall säkerheten täcka upp för alla. Jag tycker alla våra dykledare och båtförare skött dessa, och alla andra, delar av dykningen med stor bravur. Jag är stolt och imponerad över den klass vi håller, och vi skall vara glada att vi är en förening med sådana dykledare och båtförare, jag känner mig trygg varje gång jag är i vattnet. Vi är på rätt väg med våra rutiner men jag hoppas aldrig vi kommer känna oss helt nöjda. Känslan är att alla (jag hoppas alla) törs säga till och påpeka brister där de upptäcks. Fortsätt med det! Jag kommer aldrig sluta tjata om den biten. Incidenter Inga incidenter utöver vad som är svårt att undvika under en hel aktiv säsong, några snabba uppstigningar p.g.a för lite bly, någon parseparation, någon som sätter sig på någon annans tumme i båten. Undertecknad lyckades förvisso med konststycket att från, runt 25m, skjuta upp en markeringsboj rakt i propellern när båten åkte förbi ovanför (dyker rebreather så svårt för båten att se vart vi är),men det en historia för sig självt. Utbildning Brandutbildning för säkerhetsombud genomförd genom Karlstads kommun. Utrustning Med anledning av tidigare års för små bojar på ned, och uppstigningslina gjorde vi i år äntligen slag i saken och tillverkade en säkerhetstrapets (även kallad dekotrapets) som har tre stycken 20-litersbojar fastknutna. En säkerhetstrapets är som en stor repstege med två långa steg à två meter inknutna på 3 och 6 meters djup. På nedstigningen kan vi hänga på stegen och fixa det sista av vår utrustning i lugn och ro utan att vara i vägen på linan, på uppstigningen kan vi ligga och göra vårt säkerhetsstopp utan att ha någon vare sig ovanför eller under. Säkerhetstrapetsen har använts med stor framgång under kursdyk för enstjärniga, vrakdyk samt för vissa naturdyk. Slutligen tänker jag återigen påminna om vikten att alla säger till om delar som upplevs och är mindre bra, vi skall bli minst ett snäpp bättre för varje år. Johan Ivarsson Säkerhetsombud Karlstads dykarklubb säsongen

10 Årsberättelse Materialansvarig 2014 började väldigt bra med ny uppdaterad styrpulpet och nydragen kabelstam på 22:an inför säsongens dykhysteri. Vi uppdaterade också Mulan med ny båge under året. Nya dykstegar till båtarna återstår att konstruera och bygga. Tyvärr så körde vi på grund under första dykresan på Vänern så växelhuset gick sönder. Vi lyckades få detta åtgärdat innan vi åkte till Saltvik under Kristiflygarhelgen i slutet av Maj. Vårdyket avlöpte sedan utan några problem för materialsidan. Under Dykveckans sista dagar så rasade lagningen i växelhuset på 22:an Vi hoppas att kunna åtgärda detta innan vårdyket Under våren 2015 kommer mindre servicearbeten ske med kompressorer, båtar samt kärror. Tack till alla som har varit med och hjälp till under säsongen 2014 Vill önska alla ett bra dykår 2015 //Materialansvarig Styrelsen 2014 Pär Stenström Ordförande Sofia Telby Sekreterare Bernt-Olav Berger Kassör Joakim Norlinder Marknadsansvarig Ola Telby Klubbmästare Fredrik Helliksson Utbildningsansvarig Henrik Nilsson Matrealförvaltare Torbjörn Trelsmo Ledamot

11 Verksamhetsplan för 2015: Månad Datum Aktivitet Jan Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar Feb Mars April ? Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar Kursinformation Årsmöte Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar Isdyk? Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar annandagpåsk Maj Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustider Karlstad på måndagar och onsdagar Avrostningsdyk datum kan eventuellt flyttas CMAS* CMAS* Avslutning CMAS* på Västkusten Vårdyk Badplatsrensning påbörjas under slutet av Maj Juni Klubblokalen öppen på måndagar från datum kommer senare Badplatsrensnning Klart senast 3/6 Dykhelg Vrakdyk Vättern (Minst * eller motsvarande) Juli Klubblokalen öppen på måndagar från (ej den 8:e) Packning inför dykarveckan Dykarveckan

12 Aug Klubblokalen öppen på måndagar från Vrakdyk Vänern (Minst * eller motsvarande) Sjöfartens dag (utställning) Sept Klubblokalen öppen på måndagar från Höstdyk 1 Okt Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustid på måndagar Vrakdyk (Minst * eller motsvarande) Höstdyk 2 Nov Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustid på måndagar Dec Klubblokalen öppen på måndagar från Badhustid på måndagar Alla aktiviteter se hemsidan och kalender för mer information Verksamhetsplanen kommer att finnas på hemsidan samt i klubblokalen. För att vara säker på att inget är ändrat så kolla i kalendern på hemsidan. Där anmäler du dig även till de flesta aktiviteter i klubben. Du loggar in och anmäler dig vid respektive aktivitet Datum som inte är klara kommer att fyllas i under året samt meddelas via hemsidan och facebook.

13 Valberedningens förslag årsmötet 2015 Valberedningen lämnar följande personer som förslag för val till årsmötet. Följande poster skall väljas för ordinarie valperiod. Ordförande, Sekreterare, Utbildningsansvarig, Marknadsansvarig, Suppleant, Valberedning, Revisorer, KSO Fyllnadsval på Materialförvaltare Kommunen har från 2009 infört ett krav att alla bidragsberättigade föreningar skall ha en säkerhetsansvarig för att fortsättningsvis vara bidragsberättigade. Säkerhetsansvarig skall gå utbildning med bl.a. räddningstjänsten och måste även skriva under ett papper hos kommunen om att han/hon är säkerhetsansvarig. Namn Post Period Kommentar Henrik Nilsson Ordförande 2015 Bernt-Olav Berger Kassör Sittande Daniel Ehrlin Sekreterare Fredrik Helliksson Utbildningsansvarig Joakim Norlinder Marknadsansvarig Ola Telby Klubbmästare Sittande Per Sandberg Materialförvaltare 2015 Fyllnadsval Torbjörn Trelsmo Suppleant Valberedning Sammankallande 2015 Valberedning 2015 Jonas Björnsson Revisor Sammankallande 2015 Haakon Berger Revisor 2015 Gunilla Steen Revisor 2015 Johan Ivarsson Säkerhetsansvarig/KSO 2015 Dykplaneringsansvarig 2015 Bör ordnas 3-4 st. Valberedningen Joakim Norlinder Peter Bäcklund

KALLELSE TILL GÄVLE HUNDUNGDOMS - KL 11.00 PÅ STUDIEFRÄMJANDET

KALLELSE TILL GÄVLE HUNDUNGDOMS - KL 11.00 PÅ STUDIEFRÄMJANDET KALLELSE TILL GÄVLE HUNDUNGDOMS ÅRSMÖTE 15 FEBRUARI - KL 11.00 PÅ STUDIEFRÄMJANDET På årsmötet går vi igenom året som varit och blickar fram mot det som kommer hända under pågående år. En ny styrelse ska

Läs mer

RORKULTEN 2011. Rorkulten är en klubbtidning utgiven av styrelsen för Torshälla Motorbåtsklubb 29:e utgåvan april 2011

RORKULTEN 2011. Rorkulten är en klubbtidning utgiven av styrelsen för Torshälla Motorbåtsklubb 29:e utgåvan april 2011 RORKULTEN 2011 Rorkulten är en klubbtidning utgiven av styrelsen för Torshälla Motorbåtsklubb 29:e utgåvan april 2011 Styrelsen informerar. TMK:s klubbstyrelse vill med vårens upplaga av Rorkulten2011

Läs mer

2. Fastställande av röstlängd Närvarolista fastställs som röstlängd. 18 medlemmar närvarande.(bil 1).

2. Fastställande av röstlängd Närvarolista fastställs som röstlängd. 18 medlemmar närvarande.(bil 1). NACKA BRUKSHUNDSKLUBB Protokoll fört vid medlemsmöte 2 juni 2010. Tid: Kl 18.30 Plats: Klubbstugan 1. Mötets öpnande Ordförande Patrik Gunnarsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

2:a kallelsen till extra årsmöte inkl. en uppdaterad dagordning.

2:a kallelsen till extra årsmöte inkl. en uppdaterad dagordning. Datum: 2015-05-07 Förening: RFSL Kalmar län Organisationsnummer: 802474-4916 Handläggare: Annelie Skogsberg 2:a kallelsen till extra årsmöte inkl. en uppdaterad dagordning. Detta är RSFL Kalmar läns andra

Läs mer

Styrelsen Styrelsen sköter klubbens administrativa och ekonomiska förvaltning under året.

Styrelsen Styrelsen sköter klubbens administrativa och ekonomiska förvaltning under året. Allmän information om UDK Tumlaren Uppsala Dykarklubb Tumlarens syfte UDK Tumlarens syfte är att genom utövande av sportdykning främja en god kamratanda. Klubben ska vara ett seriöst och ickekommersiellt

Läs mer

Av Ove Larsson, redaktör Hlidskjalf

Av Ove Larsson, redaktör Hlidskjalf . Nr 2 Juni 2011 Innehall Sida: Ett nytt år och nya tider i SVS 1 Nyheter: 2 -Utseglingen till Klippan -Roderspantets reparation -Kampanj för fler Medlemmar. -Leaderprojektet inom SVS 3 -SVS Ungdomssektion

Läs mer

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Klubbledare En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Till kursledaren I arbetet med att skapa en klubbledarutbildning (styrelsefunktionärskurs) kom vi till slutsatsen att

Läs mer

KLUBBFAKTA SDK GRODMÄNNEN TÄBY Klubben bildad den 1 mars 1972. Adress: Box 211 18323 TÄBY Postgiro: 853894-4 www.grodmannen.com

KLUBBFAKTA SDK GRODMÄNNEN TÄBY Klubben bildad den 1 mars 1972. Adress: Box 211 18323 TÄBY Postgiro: 853894-4 www.grodmannen.com KLUBBFAKTA SDK GRODMÄNNEN TÄBY Klubben bildad den 1 mars 1972. Adress: Box 211 18323 TÄBY Postgiro: 853894-4 www.grodmannen.com Grodbladet utkommer digitalt med fyra nr per år, i februari, maj, sep och

Läs mer

Ordis har ordet. Välkomna hem från semestern och till en höst full av dykning.

Ordis har ordet. Välkomna hem från semestern och till en höst full av dykning. Ordis har ordet Välkomna hem från semestern och till en höst full av dykning. Denna sommar kanske inte blev vad många hade önskat. Algblomningen har varit värre än någonsin och solen har lyst med sin frånvaro.

Läs mer

NR 99 Mars 2011. Ur innehållet. Klubbtidning för SFK BlåKnutens medlemmar

NR 99 Mars 2011. Ur innehållet. Klubbtidning för SFK BlåKnutens medlemmar NR 99 Mars 2011 Klubbtidning för SFK BlåKnutens medlemmar Ur innehållet Styrelser 2010 Notiser! Medlemsavgifter 2011 mm. Storfiskeligan 2009 Höstfiske 2010 Matrutan Så fångade jag storrödingen Verksamhetsberättelser

Läs mer

MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB

MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB www.tbsk.se 1 TBSK Seglarkalender 2012 DATUM Aktivitet 25/6 SEGELSKOLESTART 16/7-20/7 10-seglingarna 23/7 27/7 Simmons Vandringspris (Klubbmästerskap) 28/7 Årsmöte

Läs mer

Välkommen till en ny spännande båtsäsong!

Välkommen till en ny spännande båtsäsong! SKVALPETNR 2 2009 LERKILS BÅTSÄLLSKAPS MEDLEMSTIDNING Välkommen till en ny spännande båtsäsong! Foto: Niklas Fröhberg Lerkil-dagen sid 2 Seglarskola 2009 sid 3 Städdag/Arbetsdag sid 3 Grillkvällar sid

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande möte med ny styrelse i FRK västra 20010218.

Protokoll fört vid konstituerande möte med ny styrelse i FRK västra 20010218. Protokoll 1/2201. Protokoll fört vid konstituerande möte med ny styrelse i FRK västra 20010218. Närvarande: Tom Rölander, Eva Bergstedt, Maria Jansson, Kicki Olsson samt Martin Lövenfors. 1. Ordförande

Läs mer

Skillingetrycket maj 2014

Skillingetrycket maj 2014 Innehåll Ordförande har ordet Klubbchefen informerar Fastighetskommittén förändras Hur spelas KM 2014? Juniorerna igång, juniorläger Team Sollentuna i Portugal Nationaldax & Midsommardax Resultat från

Läs mer

På Läns. E t t i n f o r m a t i o n s b r e v f r å n N o r r t ä l j e S e g e l s ä l l s k a p. Kallelse till årsmöte 2014! Vårnumret mars 2014

På Läns. E t t i n f o r m a t i o n s b r e v f r å n N o r r t ä l j e S e g e l s ä l l s k a p. Kallelse till årsmöte 2014! Vårnumret mars 2014 E t t i n f o r m a t i o n s b r e v f r å n N o r r t ä l j e S e g e l s ä l l s k a p Vårnumret mars 2014 På Läns Kallelse till årsmöte 2014! Onsdagen den 19 mars i Sparbankens konferenslokal 1 tr,

Läs mer

Karlekon Universitetsgatan 1 656 37 Karlstad

Karlekon Universitetsgatan 1 656 37 Karlstad 2012 Verksamhetberättelse 2012 Karlekon Universitetsgatan 1 656 37 Karlstad Innehållsförteckning Ordförande... 3 Goodwill... 3 Flottracet... 4 Ekonomi... 4 Sekreterare... 5 Utbildning... 5 Näringsliv...

Läs mer

OMSLAGSBILD: ETT GOD JUL DYK

OMSLAGSBILD: ETT GOD JUL DYK KLUBBFAKTA SDK GRODMÄNNEN TÄBY Adress: Box 211 18323 TÄBY Postgiro: 853894-4 www.grodmannen.com Klubben bildad den 1 mars 1972. Grodbladet, klubbtidningen utkommer i februari, april, juni september, oktober

Läs mer

FLUGFISKERELATERAD KURS!

FLUGFISKERELATERAD KURS! FLUGFISKERELATERAD KURS! Snart kör vi igång igen med kursen. Vi håller till i klubblokalen som vanligt. Det blir torsdagar klockan 18,00-20,00. Vi återkommer om datum som vi lägger ut på hemsidan under

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till Vi Unga-föreningen.

Läs mer

KLMnytt. Vårträff. Vi firar Påsk. med årsmöte i Höganäs. på Söndremark. Långpromenad i repris. nr 1 2015 MEDLEMSTIDNING FÖR SYDSVENSKA SEKTIONEN

KLMnytt. Vårträff. Vi firar Påsk. med årsmöte i Höganäs. på Söndremark. Långpromenad i repris. nr 1 2015 MEDLEMSTIDNING FÖR SYDSVENSKA SEKTIONEN MEDLEMSTIDNING FÖR SYDSVENSKA SEKTIONEN KLMnytt Årgång 54 47 nr 1 2015 Vårträff med årsmöte i Höganäs Långpromenad i repris Vi firar Påsk på Söndremark SLALOMTRICKET 40 ÅR Boka redan nu in helgen 7-9 augusti.

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015-03-22 LÄNSFÖRSÄKRINGAR FYRISBORGSGATAN 4 UPPSALA Anneli Strand Johan Holmqvist Liza Darmell

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015-03-22 LÄNSFÖRSÄKRINGAR FYRISBORGSGATAN 4 UPPSALA Anneli Strand Johan Holmqvist Liza Darmell ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015-03-22 LÄNSFÖRSÄKRINGAR FYRISBORGSGATAN 4 UPPSALA Anneli Strand Johan Holmqvist Liza Darmell Annelie Levin Olivia Rotegren 1 SVENSKA LEONBERGERKLUBBENS ÅRSMÖTE 2015-03-22 DAGORDNING

Läs mer

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE Redaktörens sida... 3 Backasprinten... 4 Fälttävlan i Askim... 5 Kullingstrofén... 7 Snart stundar årsmötet... 10 Internationell fieldday... 13 M.A.R.K. Marks

Läs mer

SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP FJORDVINDEN NUMMER 1-2010

SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP FJORDVINDEN NUMMER 1-2010 SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP FJORDVINDEN NUMMER 1-2010 ~ Ordförande har ordet Hej alla SFS:are Efter mycket krångel med kommunen fick vi äntligen vårt bygglov till den nya klubblokalen förra året. Markarbeten

Läs mer

RORKULTEN 2010. En medlemstidning från Torshälla Motorbåts-Klubb

RORKULTEN 2010. En medlemstidning från Torshälla Motorbåts-Klubb RORKULTEN 2010 En medlemstidning från Torshälla Motorbåts-Klubb Styrelse och funktionärer i TMK 2010 Ordförande AU Arne Pettersson 016-51 47 12 070-670 47 12 Sekreterare AU Rolf Bjurling 016-14 27 50 070-340

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År. Nr 11. DECEMBER 2014

God Jul och Gott Nytt År. Nr 11. DECEMBER 2014 Nr 11. DECEMBER 2014 God Jul och Gott Nytt År Redaktionen för INFO-bladet vill tacka för det gångna året och önska alla medlemmar och sponsorer en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Veteran-VM i Orientering

Läs mer

Foto Maria Enryd, digital bildehandling CG Hultin. Foto: Tarja Strandberg, digital bildehandling CG Hultin

Foto Maria Enryd, digital bildehandling CG Hultin. Foto: Tarja Strandberg, digital bildehandling CG Hultin Foto: Tarja Strandberg, digital bildehandling CG Hultin Foto Maria Enryd, digital bildehandling CG Hultin SOLNA - SUNDBYBERGS BRUKSHUNDKLUBB 2011 Adress: Solna-Sundbybergs Brukshundklubb, Box 7053, 174

Läs mer

Årsmöte 2014 Plats: SISU Idrottsutbildarna Datum: 2014-11-20

Årsmöte 2014 Plats: SISU Idrottsutbildarna Datum: 2014-11-20 Årsmöte 2014 Plats: SISU Idrottsutbildarna Datum: 2014-11-20 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande om mötets behöriga utlysande. 3. Val av: a. Ordförande för mötet. b. Sekreterare för mötet.

Läs mer

SPINNPOSTEN Nr 4-2012

SPINNPOSTEN Nr 4-2012 SPINNPOSTEN Nr 4-2012 Färna, Leuciscus cephalus SFK Spinnaren Johan Lindström med en imponerande sandskädda på 420 g. 2 Tobias Karlsson drillar en tung regnbåge i Trollemölla. Spinnpost nr 4 November 2012

Läs mer

Ledare. Innehåll. UKF:s nya ordförande

Ledare. Innehåll. UKF:s nya ordförande Ledare Innehåll UKF:s nya ordförande 3 Anslagstavlan 4 Nya seglare ute på Ekoln 6 Juniorer sopar banan på Höstlövet 7 Skridskoseglingsminne 8 Från Sverigecup i Finn... 10... till Finn Gold Cup i USA 11

Läs mer

ÅRSMÖTE 2013 JÄRNKAMINERNA STOCKHOLM I DJURGÅRDENS TJÄNST SEDAN 19 8 1 2013-03- 12 STOCKHOLMS STADION

ÅRSMÖTE 2013 JÄRNKAMINERNA STOCKHOLM I DJURGÅRDENS TJÄNST SEDAN 19 8 1 2013-03- 12 STOCKHOLMS STADION ÅRSMÖTE 2013 JÄRNKAMINERNA STOCKHOLM I DJURGÅRDENS TJÄNST SEDAN 19 8 1 2013-03- 12 STOCKHOLMS STADION 1 Innehåll 1. Förstasida 2. Innehåll 3. Dagordning 4. Verksamhetsberättelse 5. Styrelsen sammanfattar

Läs mer