Fördjupad bedömning Yara Slutrapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fördjupad bedömning Yara Slutrapport"

Transkript

1 Fördjupad bedömning Yara Slutrapport Handläggare Daniel Lundberg

2 Sammanfattande bedömning Länsstyrelsen rekommenderar ett skyddsavstånd för Yara AB på 1000 meter. Intrycket efter att gått igenom befintligt underlag och gjort denna sammanfattande bedömning, är att detta avstånd skulle kunna vara lämpligt för bostäder (för en god planering av markanvändningen kan dock detta avstånd behöva utökas, beroende på riskstörningar från spridningen av brandgaser vid en industribrand). För Yara AB bedöms spridningen av brandgaser från bränder och explosionsrisker vara dimensionerande riskstörningar och utsläpp till luft av stoft vara den dimensionerande miljöstörningen. Miljöstörningarna från buller och utsläpp till luft av stoft bedöms bara i mindre utsträckning kunna medföra störningar utanför verksamhetsområdet, medan riskstörningarna har väldigt långa påverkansavstånd. Den dimensionerande riskstörningen är bedömt att vara överordnad den dimensionerande miljöstörningen. För att kunna precisera nödvändigt skyddsavstånd ytterligare krävs en uppdatering och utökning av riskanalysen med fokus på att föra in begreppen individrisk eller samhällsrisk istället för den rena konsekvensanalysen, för att kunna klargöra mer exakt vid vilka avstånd oacceptabla risknivåer uppnås vid skilda olyckshändelser (bland annat större brand och spridning av brandgaser). Det presenterade skyddsavståndet med avseende på brandgaser i den här fördjupade bedömningen utgår från begreppet individrisk (i enlighet med grunderna i metodiken) och har därför ett mindre skyddsavstånd (< 270 meter). Det är dock viktigt att vara medveten om att både riskstörningar och miljöstörningar kan påverka omgivningen på betydligt större avstånd (ungefär 1600 meter) vid en omfattande industribrand. För Yara AB visar bullerutredningen från år 2006 att bullernivåer över 60 dba (som är kravet för zon 2) kommer att uppnås lokalt på ett avstånd på mellan 10 meter och 50 meter från den norra fasaden på verksamhetsbyggnaden mot Varvsvägen. Bullernivåer över 50 dba (som är kravet för zon 3 och zon 4 från dagtida verksamheter) kommer att uppnås lokalt på ett avstånd på över 50 meter från den norra fasaden på verksamhetsbyggnaden mot Varvsvägen.

3 Zon 1 Zon 2 Zon 3 Zon 4 Yara AB 300 m 500 m 700 m Olycksrisk -brandgaser < 270 m < 270 m < 270 m -brandfarlig vara 9 m 12 m 25 m Miljö -utsläpp till luft av stoft??? -buller m > 50 m > 50 m Färgschemat refererar till strategi för markanvändning. Yara AB framför synpunkten att man önskar behålla det av Länsstyrelsen rekommenderade skyddsavståndet på 1000 meter för bostäder (alltså zon 3) och använder konsekvensavståndet för brandgaser (1600 meter) som skyddsavstånd för känsligare bebyggelse (zon 4). Avstånden i tabellhuvudet (den sammanlagda bedömningen av de skilda skyddsavstånden) anges i olika stilar beroende på graden av osäkerhet. Fet stil innebär välgrundade avstånd och normalt sett inte behov av ytterligare utredning. Normal stil innebär en bedömning utan direkt stöd i underlaget och med viss osäkerhet. I dessa fall kan underlaget behöva kompletteras. De avstånd som är behäftade med mycket stor osäkerhet anges i kursiv stil och kräver definitivt ytterligare utredning för att kunna användas. Osäkerhet innebär att en utredning av störningar kan ge ett annat avstånd än vad som angetts i tabellen. För enskilda miljöstörningar eller riskstörningar (olycksrisk) kan ( - ) förekomma i tabellen för bedömningarna av skyddsavstånd. Denna pekar på att underlag kring den eventuella störningen saknas, men att den inte bedöms kunna medföra någon större störning.

4 Verksamhet Yara AB bedriver ingen tillverkning, utan bedriver framförallt handel med mineralgödselmedel inom EU. Mineralgödselmedel anländer med större båtar och lagras i magasin. Från dessa magasin distribueras mineralgödsel direkt till kunderna eller omlagras på storsäckar (750 kg) för distribuering. Uppskattningsvis ton till ton hanteras årligen. Yara AB har tidigare bedrivit en betydligt större och mer omfattande verksamhet innefattande egen tillverkning av mineralgödselmedel och en rad andra kemikalier (bland annat fosforsyra, salpetersyra och svavelsyra). Verksamheten bedrivs huvudsakligen under dagtid på vardagar. Visst arbete på kvällar och helger är nödvändigt under högsäsong. Yara AB ser inget behov av att växa framöver. Företaget tror att gödselmedelsbehovet på den svenska marknaden har nått den konstanta nivå som man förväntar kommer att råda framöver. Därför ser man inte att verksamheten kommer att behöva utökas. Fastighetsbeteckning: Fosfaten 12 (äger dock även Bulten 3, Bulten 19 och Fosfaten 19, vid vilka ingen verksamhet bedrivs) Antalet anställda (år 2010): cirka 20 stycken Omsättning (år 2010): cirka 31 miljarder (hela Yara AB i Sverige) Miljöpåverkan buller: Ja Miljöpåverkan utsläpp till luft: Nej Miljöpåverkan lukt: Nej Miljöpåverkan utsläpp till luft av stoft: Ja Tillstånd för brandfarliga och explosiva varor: Ja Olycksrisker (brandfarligt): Ja Olycksrisker (övrigt): Ja Tidigare skyddsavstånd/riskavstånd: 500 m / 1000 m Kortaste avstånd till befintliga bostäder: 500 m Utredning Tidigare skyddsavstånd/riskavstånd Verksamheten definieras enligt miljöbalken med den övergripande koden 24.10, vilket innebär huvudbranschen kemiska produkter. Rekommenderade skyddsavstånd för oorganisk kemisk industri (oorganiska baskemikalier och gödselmedel) är enligt Boverkets Bättre plats för arbete 1000 meter. Enligt Bättre plats för arbete bedöms miljöpåverkan för en sådan verksamhet främst komma från buller, utsläpp till luft och utsläpp till luft av stoft.

5 Den gällande översiktsplanen för Landskrona (2000) nämner ett skyddsavstånd på 500 meter för Hydro Agri AB, en verksamhet som sedermera blivit till Yara AB. Länsstyrelsen rekommenderar ett skyddsavstånd för Yara AB på 1000 meter. Räddningstjänsten rekommenderar (från sammanställningen i Riskanalys över händelser som kan föranleda räddningstjänst i Landskrona stad, år 2010) ett skyddsavstånd på 500 meter (kopplat till ammoniumnitrat). Miljöstörning i allmänhet Miljöförvaltningen nämner att Yara AB har en betydligt mindre verksamhet idag, jämfört med tidigare, och att buller från transporter numera utgör den största miljöstörningen. Yara AB menar att verksamhetens miljöstörningar numera är väldigt begränsade. Skulle man behöva peka på några eventuella miljöstörningar är det bullernivåer (framförallt från transporterna till och från verksamheten) samt mindre utsläpp av stoft till luft i samband med lossning av mineralgödselmedel från båtarna. Dessa miljöstörningar är framförallt lokaliserade till verksamheten invid den södra hamnbassängen. Miljörapporten för år 2010 framhåller att några klagomål kring miljöstörningar inte inkommit. Buller Befintliga bullernivåer från verksamheten går till större delen att knyta till transporterna till och från verksamheten (lastbilar) och enbart i begränsad del till verksamheten som sådan, med transporterna inom verksamhetsområdet (truckar och lastmaskiner). Yara AB genomförde en bullerutredning under år 2006, som konstaterade att verksamhetens bidrag till bullernivåerna vid närmaste bostadsområde var begränsade. Bullernivåerna vid närmsta bostäder (cirka 600 meter från bullerkällorna) uppgick till 33 dba, väl under givna tillståndsvillkor. Bullerutredningen fastslog att det framförallt var ventilationen på byggnaden och fasaden närmast Varvsvägen som gav upphov till dessa bullernivåer. Vidare redovisades medelvärdet av bullernivåerna på ett avstånd av 10 meter från denna ventilation till 68.8 dba och 50 meter från denna ventilation till 53.9 dba. Utsläpp till luft av stoft Lossningen från båtar till magasin är en dammande verksamhet, vilket Yara AB är medvetna om. En rad åtgärder finns för att förhindra utsläppen till luft av stoft, men kan inte helt utesluta dessa. Det gällande miljötillståndet har ett villkor som klargör att störande diffus damning inte får förekomma. Därför har Länsstyrelsen bland annat ställt krav på regelbunden sopning av verksamhetsområdets ytor (även för att undvika läckage av näringsämnen till dagvatten) och omhändertagande av eventuellt spill. Några villkor gällande mängderna av utsläpp till luften av stoft finns dock inte.

6 Utsläpp till luft Yara AB har ingen hantering av lösningsmedel och genomför inte mätning av utsläpp till luft, i enlighet med det aktuella kontrollprogrammet för verksamheten. Lukt Några eventuella miljöstörningar sammankopplade med lukt berörs inte i miljörapporten för Yara AB. Olycksrisk i allmänhet Länsstyrelsen har klassat verksamheten som en 2:4-anläggning (enligt Sevesolagstiftningen), på grund av mängderna ammoniumnitrat i mineralgödselmedel (över 24,5 %, därmed bland annat mineralgödselmedlet Axan). Räddningstjänsten hade utöver att föra fram denna information, inga särskilda synpunkter på verksamheten. Som en följd av klassningen som en 2:4-anläggning har Yara AB genomfört en riskanalys beträffande lagringen och hanteringen av ammoniumnitrathaltigt mineralgödselmedel inom verksamhetsområdet samtidigt som en säkerhetsrapport har framarbetats, presenterats för Länsstyrelsen och godkänts av denna. En beredskapsplan finns utarbetad för nödlägen i verksamheten. Yara AB har preciserat att merparten av lagringen och hanteringen av ammoniumnitrathaltiga mineralgödselmedel framförallt sker i lokalen markerad med 1 på kartan (bulkförvaring). Lokalerna markerade med 2 lagrar och hanterar emballage och storsäck, vilket inte är lika mycket som 1 sett till mängderna. Periodvis sker även lagring och hantering av storsäck utomhus (under presenning) på öppna ytor utanför verksamhetslokalerna (markerade med vita rektanglar).

7 Figur 1. Lagringen av ammoniumnitrathaltigt mineralgödselmedel Brandfarlig vara Räddningstjänsten och Yara AB nämner båda en ansökan om tillstånd för hantering av brandfarlig vara från år Någon specificering kring hanterade och tillståndsgivna mängder finns dock inte. Företaget klargör att man numera enbart hanterar en mindre mängd diesel (lagringscistern på 15 m 3 ) som fordonsbränsle. Enligt SÄIFS (2000:2), Hantering av brandfarliga vätskor renderar detta ett skyddsavstånd av 25 meter till särskilt känsliga byggnader, exempelvis sjukhus och skolor. Skyddsavståndet till bostäder är 12 meter och till övriga verksamheter 9 meter (9m/12m/25m). Brandgaser Både Räddningstjänsten och Yara AB nämner att att företaget hanterar en större mängd ammoniumnitrathaltiga mineralgödselmedel. Mängderna tillståndsmässigt uppgår till ton, där denna mängd hanteras under en kort period i samband med högsäsongen för verksamheten. Mer normalt ligger den lagrade och hanterade mängden på mellan 3000 ton och 5000 ton. Riskanalysen och säkerhetsrapporten framhåller riskerna med en brand innehållande ammoniumnitrathaltiga mineralgödselmedel i verksamheten. En större del av dessa mineralgödselmedel innehåller skilda kväveprodukter. Vid en direkt brand eller upphettning som en följd av brand kan dessa kväveprodukter (däribland ammoniumnitrat) sönderdelas.

8 Innan sönderdelning startar måste man dock uppnå en relativt hög temperatur, varför en mindre brand sannolikt inte utlöser någon sönderdelning. Nämnvärt är även att sönderdelningen avstannar när värmekällan försvinner (exempelvis branden släcks). Beroende på varaktigheten av branden och styrkan av denna, bildas en rad hälsofarliga sönderdelningsprodukter, däribland ammoniak, salpetersyra och nitrösa gaser (NOx). En brand skulle kunna uppkomma bland annat som en följd av elfel hos utrustningen i magasin eller varmgång och friktion hos transportband och liknande utrustning i hanteringsprocessen. Sannolikheten för en varaktig och allvarlig brand har i riskanalysen räknats fram till 0,003 gånger per år, alltså 1 gång per drygt 300 år. Spridningsberäkningen gällande innehållet av NOx i brandgaser visar att LC50-värdet (100 ppm) framförallt skulle kunna uppkomma inom hela verksamhetsområdet och i enstaka fall på omgivande industrier. Avståndet till denna koncentration varierar något med varaktigheten, 90 m vid en brand under 15 minuter, 150 m vid en brand under 30 minuter och 270 m vid en brand under 60 minuter. LC50-värdet är den koncentration vid vilken 50 % av exponerade personer omkommer som en följd av exponeringen (ansatt till 4 timmar). Merparten av exponerade personer kommer vid en sådan exponering att drabbas av hälsokonsekvenser i någon form. Trots detta säger riskanalysen något att Dödsfall och personskador bedöms inte uppkomma, baserat på bedömningen att det är osannolikt att personer låter sig exponeras för brandgaserna under en längre tid. Som tidigare presenterats kan livshotande koncentrationer (100 ppm) uppkomma inom verksamhetsområdet liksom hos närliggande industrier. Lägre, inte livshotande, koncentrationer kan uppkomma inom ett avstånd av 300 m till 500 m vid en brand under 15 minuter, 500 m till 800 m vid en brand under 30 minuter och 1000 m till 1600 m vid en brand under 60 minuter. Hälsokonsekvenser kan inte uteslutas vid sådana spridningsavstånd. Därmed riskerar känsliga anläggningar i Landskrona såsom lasarett, publika lokaler och bostadsbebyggelse att beröras av en incident inom anläggningen. Explosionsrisk Som tidigare klargjorts hanterar Yara AB ammoniumnitrathaltiga mineralgödselmedel (> 24,5 % kväve). Företaget hanterar dock ingen ren ammoniumnitrat eller koncentrerade ammoniumnitrathaltiga mineralgödselmedel (> 27 % kväve). Det är denna typ av produkter som nämns i samband med explosionsrisker. Yara AB testar regelbundet sina egna produkter genom detonationstester och dessa visar med hög tillförlitlighet att produkterna inte exploderar. Därför kan denna fördjupade bedömning bortse från denna riskstörning (olycksrisk). Rent allmänt brukar man hänvisa till att ammoniumnitrathaltiga mineralgödselmedel (> 27 % kväve) normalt inte exploderar.

9 Underlag Miljörapport för Yara AB, 2010 Riskanalys för Yara AB, Säkerhetsrapport för Yara AB, Utomhusbuller för Yara AB, Kontakt med André Bengtsson, Räddningstjänsten i Landskrona, Kontakt med Peter Johnsson, Miljöförvaltningen i Landskrona, Kontakt med Peter Malmqvist, Länsstyrelsen i Skåne, Kontakt med Mats Karlsson, Yara AB, , och

Fördjupad bedömning Lundåkraverket Slutrapport

Fördjupad bedömning Lundåkraverket Slutrapport Fördjupad bedömning Lundåkraverket Slutrapport 2012-02-07 Handläggare Daniel Lundberg 010-452 26 19 Sammanfattande bedömning Länsstyrelsen rekommenderar ett skyddsavstånd för Lundåkraverket på 1000 meter.

Läs mer

Fördjupad bedömning Boliden Bergsöe Slutrapport

Fördjupad bedömning Boliden Bergsöe Slutrapport Fördjupad bedömning Boliden Bergsöe Slutrapport 2012-02-06 Handläggare Daniel Lundberg 010-452 26 19 Sammanfattande bedömning Länsstyrelsen rekommenderar ett skyddsavstånd för Boliden Bergsöe på 1000 meter.

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet 1 (8)

Anmälan om miljöfarlig verksamhet 1 (8) Anmälan om miljöfarlig verksamhet 1 (8) Sökande Verksamhetens namn Organisationsnummer Besöksadress Fastighetsbeteckning (där verksamheten bedrivs) Utdelningsadress Faktureringsadress Kontaktperson Telefon

Läs mer

Referens Anders Forsberg. Behovsbedömning av detaljplan för del av Kv Rotemannen

Referens Anders Forsberg. Behovsbedömning av detaljplan för del av Kv Rotemannen Referens Anders Forsberg Behovsbedömning av detaljplan för del av Kv Rotemannen Tumba, februari 2011 Behovsbedömningen av detaljplan för del av kvarteret Rotemannen är framtagen som ett underlag inför

Läs mer

Riskutredning för detaljplan för del av Hamnen 2:2 mfl i Ystad, Ystads kommun

Riskutredning för detaljplan för del av Hamnen 2:2 mfl i Ystad, Ystads kommun Riskutredning för detaljplan för del av Hamnen 2:2 mfl i Ystad, Ystads kommun Uppdragsnummer: 226394 Markerat planområde i Ystad hamn 16 maj 2011 Beställare: Ystads kommun Dick Bengtsson Konsult: Tyréns

Läs mer

Detta är en checklista för vad som behöver vara med i anmälan.

Detta är en checklista för vad som behöver vara med i anmälan. Regler om miljöfarlig verksamhet finns i 9 kap. miljöbalken. Vilka verksamheter som är anmälningspliktiga framgår av miljöprövningsförordningen (2013:251). Anmälan måste vara komplett för att miljöförvaltningen

Läs mer

Kompletterande PM till riskutredning Bensinstationslägen

Kompletterande PM till riskutredning Bensinstationslägen Normal z:\uppdrag\1132 greby 14 mfl\-1\11321 pm 1183.docx Kompletterande till riskutredning Bensinstationslägen : Reviderad: - Uppdragsansvarig: - Brandingenjör Kungsgatan 48 B 411 15 Göteborg Telefon

Läs mer

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala PM Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala Denna översiktliga riskbedömning upprättas av Structor Riskbyrån AB på uppdrag av Structor Uppsala AB, med anledning av arbetet med

Läs mer

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 s.1 PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Fastighets AB Nävekvarn i samband med planarbete för detaljplan Nävekvarn 3:5 i Nyköpings kommun. Planförslaget

Läs mer

Yttrande över detaljplan för kv. Söderhällby, samråd

Yttrande över detaljplan för kv. Söderhällby, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Emilia Hammer 2017-02-22 2017-000568- PL 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 1 mars 2017 Yttrande över detaljplan för kv.

Läs mer

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT 2018-04-06 UPPDRAG 281561, Miljökonsekvensbeskrivning för planprogram Hamnstaden Ystad Titel på rapport: PM Risk, del 1 Ystad Hamnstaden Status: Förhandskopia

Läs mer

Yttrande till Miljöprövningsdelegationen angående Tillstånd - Lilla Nyby återvinningsverksamhet - Vilsta 3:31

Yttrande till Miljöprövningsdelegationen angående Tillstånd - Lilla Nyby återvinningsverksamhet - Vilsta 3:31 Miljö- och räddningstjänstnämnden Datum 1 (5) YTTRANDE Jana Lervik 016-710 12 49 Miljö- och räddningstjänstnämnden Yttrande till Miljöprövningsdelegationen angående Tillstånd - Lilla Nyby återvinningsverksamhet

Läs mer

FÖRTYDLIGANDE AV SKYDDSZONER

FÖRTYDLIGANDE AV SKYDDSZONER Dnr: LKS 2011-095 Datum: 2018-10-19 FÖRTYDLIGANDE AV SKYDDSZONER Skyddszonen för Brofjordens industriområde Skyddszonen som ligger inom gränsen av riksintresse för industriell produktion pekas ut i gällande

Läs mer

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN RAPPORT RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN 2015-11-19 Uppdrag 259586, Riskbedömning olycksrisk, kv Garvaren, Simrishamn Titel på rapport: Riskutredning verksamheter inom kv. Garvaren,

Läs mer

Översiktliga bedömningar av verksamheters omgivningspåverkan

Översiktliga bedömningar av verksamheters omgivningspåverkan Översiktliga bedömningar av verksamheters omgivningspåverkan PRELIMINÄR RISKANALYS HÖGANÄS Rapport Uppdragsgivare: Höganäs Kommun Kontaktperson: Kerstin Nilermark Uppdragsnummer: 229551 Datum: 2011-10-18

Läs mer

Underlag för samråd enligt miljöbalken

Underlag för samråd enligt miljöbalken Underlag för samråd enligt miljöbalken Anläggning för produktion av biogas genom förgasning av biobränsle i Malmö samt uttag av kylvatten från Öresund Komplettering av tidigare samråd, tillkommande anläggningsdel

Läs mer

Trafikbullerutredning. Brandbergen Centrum. Sammanfattning. Ida-Maria Classon

Trafikbullerutredning. Brandbergen Centrum. Sammanfattning. Ida-Maria Classon Uppdrag Beställare Att Handläggare Granskare Rapportnr Brandbergen Centrum Haninge Kommun Ida-Maria Classon Jan Pons Monica Waaranperä 1320007389 R1 Datum 2014-05-06 Ramböll Sverige AB Box 17009, Krukmakargatan

Läs mer

Handelsmannen, Glumslöv, Landskrona

Handelsmannen, Glumslöv, Landskrona 1(5) Cecilia Sandström 010-452 28 80 Malmö, 2013-06-27 Handelsmannen, Glumslöv, Landskrona 1.1 Bakgrund och förutsättningar Det finns önskemål att uppföra bostäder (flerbostadshus) i Glumslöv, Landskrona.

Läs mer

Flera olika lagstiftningar kräver RISKANALYS för gasanläggningar:

Flera olika lagstiftningar kräver RISKANALYS för gasanläggningar: RISKANALYS Flera olika lagstiftningar kräver RISKANALYS för gasanläggningar: Lagen om brandfarliga och explosiva varor SFS 2010:1011 7 (MSB Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) Den som bedriver

Läs mer

PM, Nettovägen 2-4, Veddesta 2:18 och 2:83 RISKUTREDNING HANTERING BRANDFARLIG GAS PÅ INTILLIGGANDE FASTIGHET

PM, Nettovägen 2-4, Veddesta 2:18 och 2:83 RISKUTREDNING HANTERING BRANDFARLIG GAS PÅ INTILLIGGANDE FASTIGHET PM, Nettovägen 2-4, Veddesta 2:18 och 2:83 RISKUTREDNING HANTERING BRANDFARLIG GAS PÅ INTILLIGGANDE FASTIGHET PM 2013-05-17 Uppdrag: 249078, Riskbedömning hantering brandfarlig gas på intilliggande fastighet

Läs mer

ANMÄLAN MILJÖFARLIG VERKSAMHET

ANMÄLAN MILJÖFARLIG VERKSAMHET ANMÄLAN MILJÖFARLIG VERKSAMHET Anmälan avser Ny verksamhet Befintlig verksamhet Ändring av verksamhet Verksamheten beräknas starta den Verksamhetsutövare Företagets namn: *) Org.nr: Adress: Tel: Postadress:

Läs mer

Vad gör jag om larmet går?

Vad gör jag om larmet går? Vad gör jag om larmet går? Information om säkerhet och självskydd från AGA, Sandvik AB, Sandvikens kommun och Gästrike Räddningstjänst Varför har jag fått den här skriften? Sandvik AB och AGA Gas AB hanterar

Läs mer

Vilken klass som en miljöfarlig verksamhet ingår i står i miljöprövningsförordningen (2013:251)

Vilken klass som en miljöfarlig verksamhet ingår i står i miljöprövningsförordningen (2013:251) enligt miljöbalken, miljöprövningsförordningen (2013:251) 1 (12) Behöver du göra en anmälan eller söka ett tillstånd? Verksamheter som är anmälnings- eller tillståndspliktiga listas i miljöprövningsförordningen

Läs mer

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET Malmö stad Miljönämnden ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET Anmälan enligt miljöbalken om ny verksamhet Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken 9 kap 6 och förordningen (1998:899) om miljöfarlig

Läs mer

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER

Läs mer

Frågor och svar om masslogistikcenter i Frihamnen

Frågor och svar om masslogistikcenter i Frihamnen Sida 1 (9) 2018-11-26 Frågor och svar om masslogistikcenter i Frihamnen 1. Vad är ett masslogistikcenter? Masslogistikcenter är ett logistikcenter för sortering av rena och förorenade schaktmassor. Verksamheten

Läs mer

Information till allmänheten i Mjölby och Boxholms kommun avseende sprängningar i bergtäkter.

Information till allmänheten i Mjölby och Boxholms kommun avseende sprängningar i bergtäkter. Information till allmänheten i Mjölby och Boxholms kommun avseende sprängningar i bergtäkter. Verksamhetsutövare: NCC Industry AB Hulterstad 7:1-5-8 ggr/år Spellinge 2:22 2-5 ggr/år Bleckenstad 1:5 2-3

Läs mer

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra)

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 1 (9) PM Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 2016-05-13 Kund Arkitektgruppen GKAK AB Dalsgatan 14, Norrköping Kontaktperson: Lena Josefsson Konsult WSP Brand & Risk

Läs mer

Detaljplan för del av Druvefors, Nejlikan 3 m.fl. Skyddsavstånd till tryckeri

Detaljplan för del av Druvefors, Nejlikan 3 m.fl. Skyddsavstånd till tryckeri Detaljplan för del av Druvefors, Nejlikan 3 m.fl. Beställare: Hökerum Bygg AB Beställarens representant: Maria Ståhl Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anna-Maria

Läs mer

Arbetsdokumentnr: SU Dokumentnamn: Miljöriskbedömning för institutionen MMK Utfärdat av: Baltzar Stevensson Godkänt av: Gunnar Svensson

Arbetsdokumentnr: SU Dokumentnamn: Miljöriskbedömning för institutionen MMK Utfärdat av: Baltzar Stevensson Godkänt av: Gunnar Svensson Sida 1 (6) Miljöriskbedömning Sammanställd mängd miljörisker Kemiska: 4200 kg kemikalier varav 1400 kg brandfarlig och 400 kg miljöfarlig varav 10 kg är ozonnedbrytande. 2000 L gas varav 160 L brandfarlig.

Läs mer

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods Projekt Projektnr Freden Större 11, Sundbyberg 105521 Handläggare Datum Lisa Åkesson 2014-06-04 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2014-06-04 Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade

Läs mer

Detaljplan för Nol 3:72 i Ale kommun Risker i samband med närhet till Perstorp Oxo:s anläggning

Detaljplan för Nol 3:72 i Ale kommun Risker i samband med närhet till Perstorp Oxo:s anläggning Beställare: Ale kommun Beställarens representant: Emelie Johansson Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Herman Heijmans Uppdragsnr: 102 1243 Filnamn och sökväg: Kvalitetsgranskad

Läs mer

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen)

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) bilaga till Detaljplan för KLIPPAN 3:8, del av INDUSTRIOMRÅDE I KLIPPAN, vid

Läs mer

Kommunens plan för räddningsinsats. BillerudKorsnäs AB Gruvöns Bruk

Kommunens plan för räddningsinsats. BillerudKorsnäs AB Gruvöns Bruk Dnr -2018-000827 Sid 1(7) RÄDDNINGSTJÄNSTEN KARLSTADSREGIONEN 2018-12-21 Magnus Lundqvist, 054-540 28 19 magnus.lundqvist@karlstad.se Kommunens plan för räddningsinsats BillerudKorsnäs AB Gruvöns Bruk

Läs mer

Upprättad av Räddningstjänsten Motala-Vadstena

Upprättad av Räddningstjänsten Motala-Vadstena Information till allmänheten avseende Kolmetorp bergtäkt,ncc Industry AB Enligt 14 Lag (1999:381) om åtgärder för att förebygga och begränsa följderna av allvarliga kemikalieolyckor. Upprättad 2016-08-31

Läs mer

Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål

Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål 2016-01-27 1 Uppdrag Tyréns AB har på uppdrag av TrondBygg Holding AB (markägaren till fastigheterna

Läs mer

Gredby 1:1, del av. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Planprocessen. Inledning. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun

Gredby 1:1, del av. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Planprocessen. Inledning. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-10-30 SBN/2014:27 1.25 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Detaljplan för Gredby 1:1, del av Tillbyggnad

Läs mer

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR BILAGA C SIDA 1 (5) BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR De riskmått som används i denna riskbedömning är individrisk och samhällsrisk. Indata till beräkningar är bl.a. avståndet inom vilka personer antas omkomma,

Läs mer

Anmälan av miljöfarlig verksamhet

Anmälan av miljöfarlig verksamhet Anmälan av miljöfarlig verksamhet Anmälan inklusive bilagor ska lämnas in i två exemplar senast sex veckor innan åtgärden påbörjas. Läs igenom bifogad information. Anmälan som inte är fullständigt ifylld

Läs mer

PM Avstånd mellan hästhållning och nya bostäder

PM Avstånd mellan hästhållning och nya bostäder PM Avstånd mellan hästhållning och nya bostäder Bakgrund Inom detaljplaneförslaget för Brämhult 11:1 m.fl. möjliggörs ca 90 nya bostäder fördelade på villor, radhus och flerbostadshus. Planområdet är beläget

Läs mer

PM - Svar på samrådsyttrande om riskutredning i kvarteret Tändstickan.

PM - Svar på samrådsyttrande om riskutredning i kvarteret Tändstickan. PM - Svar på samrådsyttrande om riskutredning i kvarteret Tändstickan. Uppdragsledare och ansvarig handläggare Anders Egilsson 010-505 73 82 anders.egilsson@afconsult.com Internkontroll Anders Norén 010-505

Läs mer

Anmälan av miljöfarlig verksamhet

Anmälan av miljöfarlig verksamhet Anmälan av miljöfarlig verksamhet Lämna din anmälan till miljöförvaltningen senast sex veckor före du vill starta verksamheten. Vi tar ut en avgift enligt en bestämd taxa för att handlägga din anmälan.

Läs mer

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM repo001.docx 2012-03-2914 UPPDRAGSNUMMER 1340010000 EN KVALITATIV RISKBEDÖMNING MED AVSEEENDE PÅ TRANSPORTER AV FARLIGT GODS INFÖR PLANERAD ETABLERING AV BOSTÄDER I STORA BRÅTA, LERUMS KOMMUN Sweco Environment

Läs mer

Kommunens plan för räddningsinsats. Billerud AB Gruvöns Bruk

Kommunens plan för räddningsinsats. Billerud AB Gruvöns Bruk Kommunens plan för räddningsinsats Billerud AB Gruvöns Bruk Enligt 3 kap 6 Förordning (2003:789) om skydd mot olyckor Dnr 220.2013.00527 2013-09-12 Postadress: Räddningscenter Sandbäcken, 653 40 Karlstad

Läs mer

PM risk "Dallashuset"

PM risk Dallashuset Uppdragsnamn Kv Lagern, Dallashuset Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Fabege 109963 2017-02-01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-02-01 LSS/EMM 2017-02-01 PM risk "Dallashuset"

Läs mer

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 Uppdrag: 230078, Västra Svarte, Ystad Titel på rapport: PM Riskanalys - Västra Svarte, Ystad Status: PM Datum: 2012-09-18 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET Anmälan enligt miljöbalken om ny verksamhet Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken 9 kap 6 och förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd.

Läs mer

Yttrande över Nordkalk AB:s ansökan om tillstånd enligt miljöbalken

Yttrande över Nordkalk AB:s ansökan om tillstånd enligt miljöbalken Miljönämndens arbetsutskott 2010 12 09 73 1 Dnr 2010 2255 Yttrande över Nordkalk AB:s ansökan om tillstånd enligt miljöbalken Nordkalk AB ansöker om tillstånd enligt miljöbalken för fortsatt och utökad

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 9 kap 6 Miljöbalken, samt Miljöprövningsförordningen (2013:251)

Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 9 kap 6 Miljöbalken, samt Miljöprövningsförordningen (2013:251) Ifylld blankett skickas till Miljöenheten Box 52 387 21 Borgholm Telefon 0485-880 00 Telefon / Besökstid vardagar 8.00-16.00 Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 9 kap 6 Miljöbalken, samt Miljöprövningsförordningen

Läs mer

Vibrationsutredning Norskavägen, Gällivare

Vibrationsutredning Norskavägen, Gällivare Uppdrag Norskavägen Beställare MAF Arkitekter Handläggare Jan Pons Rapportnr 1320030728 Datum 2017-12-19 Rev 2018-03-07 Ramböll Sverige AB Box 17009, Krukmakargatan 21 104 62 Stockholm T: +46-10-615 60

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led.

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. Alkoven Huddinge kommun Dokumentstatus: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version: 017-08-08

Läs mer

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Karlstad Kommun Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Slutrapport Malmö 2018-06-14 Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Datum 2018-06-14 Uppdragsnummer 1320035129 Utgåva/Status Slutrapport Olle

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun www.mjolby.se/planer Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Samhällsplanering vid Sevesoverksamheter: 2012/08/EU artikel 13

Samhällsplanering vid Sevesoverksamheter: 2012/08/EU artikel 13 Samhällsplanering vid Sevesoverksamheter: 2012/08/EU artikel 13 Forgive this return of a living fossile from Seveso II, please Innehållsdeklaration PBL har ändrats av Seveso III Metodstödet för fysisk

Läs mer

FÖRDJUPAD RISKANALYS BILAGA 2 PÅVERKAN PÅ MÄNNISKOR OCH OMGIVNING. 2011-11-22 Version 2

FÖRDJUPAD RISKANALYS BILAGA 2 PÅVERKAN PÅ MÄNNISKOR OCH OMGIVNING. 2011-11-22 Version 2 STRANDÄNGEN JÖNKÖPING FÖRDJUPAD RISKANALYS BILAGA 2 PÅVERKAN PÅ MÄNNISKOR OCH OMGIVNING 2011-11-22 Version 2 Fredrik Carlsson fredrik.carlsson@briab.se 08-410 102 64 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se

Läs mer

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av UTLÅTANDE 2012-11-21 barbro.malmlof@jarfalla.se Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av Viksjö 3:11 m fl, Järfälla kommun Bakgrund

Läs mer

VARUINFORMATIONSBLAD/SÄKERHETSDATABLAD

VARUINFORMATIONSBLAD/SÄKERHETSDATABLAD 1. NAMN PÅ PRODUKTEN OCH FÖRETAGET Produktnamn Produktblad nr 197 Ed: 2005-03-23 Tillverkarens artikelnummer: Denna information skrevs ut 2005-03-23 för 36298 Leverantör LabService AB Lärlingsvägen 7 857

Läs mer

Anmälan om ändring av verksamhet enligt miljöbalken

Anmälan om ändring av verksamhet enligt miljöbalken Anmälan om ändring av verksamhet enligt miljöbalken 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Mellanlagring av avfall, Östra Hamnen, Halmstad Halmstads Energi och Miljö AB 2012-07-11

Läs mer

Plan- och miljönämnden Miljö- och hälsoskyddsenheten. Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 1 kap Miljöprövningsförordning (2013:251)

Plan- och miljönämnden Miljö- och hälsoskyddsenheten. Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 1 kap Miljöprövningsförordning (2013:251) Plan- och miljönämnden Miljö- och hälsoskyddsenheten Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 1 kap 10-11 Miljöprövningsförordning (2013:251) För behandling av ärendet kommer uppgifterna registreras i

Läs mer

Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken

Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Riskanalys Boliden Mineral AB Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Slutrapport 2018-06-26 Detaljplan för Lina 3:1, Tallbacken Riskanalys Datum 2018-06-26 Uppdragsnummer 1320032585 Version Slutrapport Emelie

Läs mer

Information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679)

Information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679) Information enligt Dataskyddsförordningen (2016/679) Uppgifterna som du lämnar på denna blankett kommer att användas av den personuppgiftsansvarige som är Plan- och miljönämnden, Motala kommun, 591 86

Läs mer

Kommunens plan för räddningsinsats. Stora Enso Skoghalls bruk

Kommunens plan för räddningsinsats. Stora Enso Skoghalls bruk Dnr -2018-000828 Sid 1(7) RÄDDNINGSTJÄNSTEN KARLSTADSREGIONEN 2018-12-21 Magnus Lundqvist, 054-540 28 19 magnus.lundqvist@karlstad.se Kommunens plan för räddningsinsats Stora Enso Skoghalls bruk Enligt

Läs mer

Ändring av befintlig verksamhet Annat, ange vad... Gällande beslut finns, beslutsdatum...beslutande myndighet...

Ändring av befintlig verksamhet Annat, ange vad... Gällande beslut finns, beslutsdatum...beslutande myndighet... Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 1 kap. 10 Miljöprövningsförordningen (2013.251) 1(6) 1 Företagsuppgifter Anläggningens namn Besöksadress Fastighetsbeteckning Verksamhetsutövare Person-/Organisationsnummer

Läs mer

PM: Utredning av risker och störningar ifrån pågående verksamheter i områdena Budkaveln och Maden.

PM: Utredning av risker och störningar ifrån pågående verksamheter i områdena Budkaveln och Maden. PM: Utredning av risker och störningar ifrån pågående verksamheter i områdena Budkaveln och Maden. Mottagare: Stadsbyggnadskontoret, Jönköpings kommun Datum: 2017-10-02 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Uppdraget...

Läs mer

Landskrona stads plan för räddningsinsatser vid Sevesoverksamheter

Landskrona stads plan för räddningsinsatser vid Sevesoverksamheter Landskrona stads plan för räddningsinsatser vid Sevesoverksamheter Datum: 2016-01-15 Handläggare: Hanna Johansson Vår referens: 2016-000096 1. Inledning De kommuner inom vars gränser det finns sådan verksamhet

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet

Anmälan om miljöfarlig verksamhet Skickas till: Lidingö stad Miljö- och stadsbyggnadskontoret 181 82 Lidingö Anmälan om miljöfarlig verksamhet Anmälan enligt 10 miljöprövningsförordningen (SFS 2013:251) Anmälan ska skickas in senast 6

Läs mer

Kommunens plan för räddningsinsats. Stora Enso Skoghalls bruk

Kommunens plan för räddningsinsats. Stora Enso Skoghalls bruk Kommunens plan för räddningsinsats Stora Enso Skoghalls bruk Enligt 3 kap 6 Förordning (2003:789) om skydd mot olyckor Dnr 220.2013.00529 2013-09-12 Postadress: Räddningscenter Sandbäcken, 653 40 Karlstad

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 1 ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Enligt Miljöprövningsförordningen (SFS 2013:251). Avgift för handläggning av anmälan kommer att tas ut enligt fastställd taxa. Anmälan

Läs mer

PM, J D Stenqvist, Nissafors

PM, J D Stenqvist, Nissafors Soundcon AB Järnvägsgatan 9, 553 15 Jönköping, Sweden Phone +46 (0)36-440 98 80 www.soundcon.se Strandudden AB Jönköping 2017-03-13 Algustorp 8 330 27 Hestra Er referens: Mikael Eliasson Vår referens:

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2018-11-06 Datum: 2018-11-06 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund Kommunstyrelsens

Läs mer

Risk- och störningsutredning för Landskrona Slutrapport

Risk- och störningsutredning för Landskrona Slutrapport 1(58) Risk- och störningsutredning för Landskrona Slutrapport 2012-02-20 Uppdragsnummer: 231394 Uppdragsansvarig: Cecilia Sandström Handläggare Kvalitetsgranskning Daniel Lundberg 010-452 26 19 Martin

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet (enligt 1 kap 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:521))

Anmälan om miljöfarlig verksamhet (enligt 1 kap 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:521)) Anmälan om miljöfarlig verksamhet (enligt 1 kap 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:521)) Blanketten skickas till Miljösamverkan östra Skaraborg, 541 83 Skövde eller info@miljoskaraborg.se Ni ska

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet

Anmälan om miljöfarlig verksamhet Byggnads- och tillståndsnämnden SID 1 /5 Anmälan om miljöfarlig verksamhet Sundbybergs stad hanterar dina personuppgifter i syfte att handlägga anmälan om verksamhet i enlighet med 10 Miljöprövningsförordningen

Läs mer

Mall för textdelen till miljörapporten

Mall för textdelen till miljörapporten MALL MILJÖRAPPORT 1 (5) Mall för textdelen till miljörapporten Miljörapport för år Förflytta dig i dokumentet med TAB-tangenten Verksamhetsutövare Namn Anläggningens namn Organisationsnummer Länsstyrelsens

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

PM Riskbedömning av kombiterminalen i Torsboda

PM Riskbedömning av kombiterminalen i Torsboda Härnösand, 2012-03-30 Magnus Åkerlind 010-452 30 97 Deltaterminal AB Att: Björn Amnow Hamnvägen 3A 860 35 Söråker PM Riskbedömning av kombiterminalen i Torsboda Tyréns AB har på uppdrag av Deltaterminal

Läs mer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer 108790 Handläggare Rosie Kvål Internkontroll Pierre Wahlqvist, 20160324 Uppdragsgivare JM AB, Lars Borgman Datum 2017-01-30 Utlåtande risk Bakgrund

Läs mer

Upplägg. Bakgrund Lagändringar Förordning Vägledningar industribuller Frågor och diskussion. Näringsdepartementet

Upplägg. Bakgrund Lagändringar Förordning Vägledningar industribuller Frågor och diskussion. Näringsdepartementet Upplägg Bakgrund Lagändringar Förordning Vägledningar industribuller Frågor och diskussion Näringsdepartementet 1990-2012 1990-talet stor osäkerhet Stopp vid Leq 65 dba Prop 1996/97:53 Boverkets regeringsuppdrag

Läs mer

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET (enligt 21 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd)

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET (enligt 21 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd) ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET (enligt 21 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd) Blanketten skickas till Miljösamverkan östra Skaraborg, 541 83 SKÖVDE Anmälan ska lämnas till

Läs mer

Riskanalys. MAF Arkitektkontor AB. DP Norska vägen. Slutrapport. Malmö

Riskanalys. MAF Arkitektkontor AB. DP Norska vägen. Slutrapport. Malmö Riskanalys MAF Arkitektkontor AB DP Norska vägen Slutrapport Malmö 2018-03-13 DP Norska vägen Riskanalys Datum 2018-03-13 Uppdragsnummer 1320030728 Version Slutrapport Sandra Viklund Joakim Martikainen

Läs mer

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel.

1 Inledning. Stationshusets ändamål var under samrådsskedet angivet till centrum, men har senare ändrats till handel. PM TITEL PM Riskbedömning Sandared 1:613, 1:614 DATUM 24 maj 2013 PROJEKTNUMMER A041530 / 164892 VERSION 1.0 UTARBETAD Göran Davidsson GRANSKAD Magnus Karlsson GODKÄND Gert Swenson ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

Redovisning av undersökningar i samband Kalkutlastning Klintehamns lanthamn

Redovisning av undersökningar i samband Kalkutlastning Klintehamns lanthamn Bilaga A. 1 [ Miljö och Hälsoskyddsnämnden Teknikförvaltningen Redovisning av undersökningar i samband Kalkutlastning Klintehamns lanthamn Göteborg 2018-11-21 Regi.on Kalkutlastning Klintehamns lanthamn

Läs mer

Hagsätra Rågsved. Riskutredning. Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (14) Sweco Environment AB

Hagsätra Rågsved. Riskutredning. Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (14) Sweco Environment AB Hagsätra Rågsved Riskutredning Mars 2017 14 Sweco Environment AB 1 (14) UPPDRAG Hagsätra-Rågsved miljöutredn UPPDRAGSNUMMER 1157822000 UPPDRAGSLEDARE Lova André Nilsson UPPRÄTTAD AV Martin Bjarke, Linda

Läs mer

Samlokalisering. Lokaliseringsprincipen enligt miljöbalken och plan- och bygglagen. Samordnad prövning av buller enligt miljöbalken

Samlokalisering. Lokaliseringsprincipen enligt miljöbalken och plan- och bygglagen. Samordnad prövning av buller enligt miljöbalken Samlokalisering Vid lokalisering av bostäder i närheten av verksamheter eller omvänt finns det flera aspekter att tänka på. Om hänsyn tas redan i planeringsskedet innan bostäder eller lokaler byggs minskar

Läs mer

Riktlinjer mellan djurhållning och bebyggelse

Riktlinjer mellan djurhållning och bebyggelse MHN 62 Riktlinjer mellan djurhållning och bebyggelse MHN 2016/1619 -SBF 2 juni Au 43 Miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att godkänna förvaltningens förslag på

Läs mer

GENERALLÄKAREN. Sida 1 (6) Anmälan avser. Administrativa uppgifter

GENERALLÄKAREN. Sida 1 (6) Anmälan avser. Administrativa uppgifter Sida 1 (6) Anmälan av miljöfarlig verksamhet med anmälningsplikt C enligt miljöprövningsförordningen (2013:251). Anmälan avser Ändring av befintlig anläggning Ny verksamhet Administrativa uppgifter Anläggningens

Läs mer

Detaljplan för del av Druvefors, Kamelian 2 Skyddsavstånd till tryckeri

Detaljplan för del av Druvefors, Kamelian 2 Skyddsavstånd till tryckeri Detaljplan för del av Druvefors, Kamelian 2 Beställare: Hökerum Bygg AB Beställarens representant: Sigvard Ståhl Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anna-Maria Ceder

Läs mer

PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV. ORGELN, SUNDBYBERG

PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV. ORGELN, SUNDBYBERG PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV. ORGELN, SUNDBYBERG 2015-09-18 1 Inledning Tyréns har fått i uppdrag att göra en utredning avseende olycksrisker och förutsättningar att etablera tillbyggnaden på befintlig

Läs mer

Riskbedömning avseende drivmedelsstation i samband med ny detaljplan inom Onsala-Hagen 3:47

Riskbedömning avseende drivmedelsstation i samband med ny detaljplan inom Onsala-Hagen 3:47 Riskbedömning avseende drivmedelsstation i samband med ny detaljplan inom Onsala-Hagen 3:47 1 (5) Datum 2019-01-24 Bakgrund På fastigheten Onsala 2:1, direkt norr om planområdet för detaljplan för Onsala-

Läs mer

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS Komplettering Hus B 2011-02-09 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se 08-410 102 59 Briab - Brand & Riskingenjörerna AB Rosenlundsgatan

Läs mer

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet PM Riskanalys för kv Åran och Nätet Haparanda kommun 2007-03-12 WSP Brand- och Riskteknik PM KOMPLETTERING AV RISKANALYS KV PATAN MED AVSEENDE PÅ BEBYGGELSE I KV ÅRAN OCH NÄTET Bakgrund Haparanda kommun

Läs mer

Riskutredning Alvarsberg 5 & 8, Oskarshamn

Riskutredning Alvarsberg 5 & 8, Oskarshamn Riskutredning Alvarsberg 5 & 8, Oskarshamn UPPDRAGSNUMMER 3840087100 KVALITATIV RISKUTREDNING AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS PÅ VÄG OCH JÄRNVÄG SWECO ENVIRONMENT AB MARTIN BJARKE MARIKA KARRAS Sweco

Läs mer

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ENLIGT MILJÖBALKEN

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ENLIGT MILJÖBALKEN 1(7) Bygg- och miljönämnden 592 80 Vadstena ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ENLIGT MILJÖBALKEN Enligt 10 och 11 i Miljöförordningen (2013:251) Anmälan avser Ny verksamhet med startdatum: Ändring av befintlig

Läs mer

Information till allmänheten avseende Swed Handling AB, enligt 3 kap 6 Förordning (2003:789) om skydd mot olyckor.

Information till allmänheten avseende Swed Handling AB, enligt 3 kap 6 Förordning (2003:789) om skydd mot olyckor. Datum Namn, titel, telefon 2015-08-11 RÖG- Samuel Andersson, Brandingenjör 010-4804012 Information till allmänheten avseende Swed Handling AB, enligt 3 kap 6 Förordning (2003:789) om skydd mot olyckor.

Läs mer

Information om gällande avgifter återfinns på

Information om gällande avgifter återfinns på Sida 1 av 9 Ansökan om ny miljöfarlig verksamhet eller åtgärd som är anmälningspliktig enligt 2-32 kap i miljöprövningsförordningen (2013:251) Information Aktuella regler: Vattenområdets föreskrifter om

Läs mer

Långtå avfallsanläggning i Söderhamn

Långtå avfallsanläggning i Söderhamn MiljöInvest AB Bullerutredning Långtå avfallsanläggning i Söderhamn 2018-12-11 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt

Läs mer

LKB Riskhantering AB. Kvalitativ riskbedömning: Bostäder på fastigheten Gladan 7 intill bensinstation på fastigheten Vråken 9 i Söderhamns Kommun

LKB Riskhantering AB. Kvalitativ riskbedömning: Bostäder på fastigheten Gladan 7 intill bensinstation på fastigheten Vråken 9 i Söderhamns Kommun LKB Riskhantering AB Kvalitativ riskbedömning: Bostäder på fastigheten Gladan 7 intill bensinstation på fastigheten Vråken 9 i Söderhamns Kommun 1 INNEHÅLL 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund och syfte 3 1.2 Avgränsningar

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 10 miljöprövningsförordningen (2013:251)

Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 10 miljöprövningsförordningen (2013:251) Sida 1 av 5 Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 10 miljöprövningsförordningen (2013:251) Anmälan avser Ny verksamhet Ändring av befintlig verksamhet Ägarbyte Verksamheten namn Organisationsnummer

Läs mer