ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET"

Transkript

1 Sivu 1/7 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Information om skolan Skola: Salpar skola Skolform: grundskola Undervisningsspråk: svenska Skoldistrikt: 01 Sibbo Skolans kontaktuppgifter Skolans namn: Salpar skola adress: Salparvägen 11, Kalkstrand Tfn: lärarrum Rektorns kontaktuppgifter Namn: Kasper Nyberg Tfn: Epost: Elevantal Elevantal: 56 Skolans timresurs Allmän undervisning: resurstimmar Specialundervisning i specialklass: 0 Specialundervisning på deltid: 7 Stödundervisning: 1

2 Sivu 2/7 Övriga specialuppgifter: Totalt: 99 Skolans personal Lärare: Kalle Andersson, klasslärare åk 1-2 Maria Westerlund, klasslärare 3-4 Nyberg Kasper, rektor och klasslärare åk 5-6 Nyberg-Jokinen Britt, speciallärare åk 1-6 Linda Holmström, resurslärare Övrig personal: Wilenius Monica, skolgångsassistent Sonja Lindqvist, skolgångsassistent och eftisledare Planen förverkligades delvis. Utvärdering och åtgärder Vid årsskiftet slutade Linda Holmström och hennes arbete fördelades mellan Stina Jonasson och Monika Wilenius Skolans arbetstider Läsårets arbets- och lovtider Skolans dagliga arbetstid Klasserna

3 Sivu 3/7 Avvikande arbetsdagar och -tider Tisdagen den 26.8 kl hålls föräldramöte för samtliga elevers föräldrar. Mötet inleds så att klassläraren träffar sina elevers föräldrar i klassrummet och därefter följer skolans gemensamma ärenden. Den 18.9 hålls elevrådsval. En elevrådsrepresentant väljs från varje klass. Elevrådet har ett möte varje månad tillsammans med skolans rektor och får då framföra den egna klassens åsikter och idéer. Eleverna på Salpar skola har fått ta del av ett filmprojekt under hösten under några skoldagar i september. Filmen är en långfilm som handlar barnorkestern Hevisaurus och eleverna är statister i filmen. Hungerdagen uppmärksammas den 19.9 enligt tradition på skolan. Den har vi skolfotografering. Skolan deltar i undervisnings- och kulturministeriets projekt Skolan i rörelse. Varje vecka har skolan en extra gymnastiklektion SGM-timme (Salpar Goes Moving) där vi förutom att röra på oss arbetar åldersblandat med uppgifter som tränar eleverna att samarbeta och utvecklar de sociala färdigheterna. Förskolan är en del av projektet i och med att de deltar i månadens sista SGM timme och genom vårt vänelevsprogram som omfattar också dem. I oktober ordnas också en temadag kring Skolan i rörelse. Då får eleverna i praktiken jobba i grupper med att planera och förverkliga en skolmiljö som aktiverar eleverna fysiskt. Bonkdag i oktober under vilken eleverna får hämta med sig skrot hemifrån som de sedan använder som byggnadsmaterial för olika apparater. Dagen börjar 8.30 och slutar Fredagen den firas Lucia kl Årskurs 5 ordnar med Luciatåg. Föräldrar och andra inbjudes till skolan samt hela förskolan. Efter Luciafirandet har vi pysseldag för hela skolan med bl.a. pepparkaksbak som en programpunkt och alla slutar kl uppmärksammas Runebergsdagen med??? Fastlagstorsdag firas 12.2 med pulkåkning samt fastlagsbullar som de äldre eleverna hjälper till att baka. Vecka 10 ordnas en utedag i Kokon. Då får eleverna åka slalom eller skida/vandra i terrängen firas Valborg med maskerad på skolan. Eleverna deltar i skolmästerskapen i mån av intresse. Skjutsandet av eleverna till och från tävlingsplatsen sker med buss om deltagarantalet är stort, medan vårdnadshavarna sköter skjutsandet om det handlar om ett fåtal elever. För det senare alternativet krävs lov av föräldrarna. Under december månad håller församlingen morgonsamling på skolan.

4 Sivu 4/7 Vecka 14 håller församlingen morgonsamling på skolan. Julfest i slutet av december. Föräldrarna hämtar eleverna till platsen. Lördag den skoldag kl Alla händelser informeras om på föräldramöten, via månadsbrev och anslagstavlan på wilma och elevernas dagböcker Skolans tyngdpunktsområden och mål Skolans egna tyngdpunktsområden Det grundläggande målet i vår verksamhet är att att eleverna trivs i skolan. Vi vill bygga upp en hälsofrämjande skola där eleverna mår bra både fysiskt och psykiskt. För att detta skall lyckas är det viktigt att: 1. Alla förbinder sig till att följa skolans regler och verksamhetsplan (lärare, föräldrar, övrig personal i skolan, fritidsverksamhets-ledare osv). 2. Skolmiljön präglas av värme, positivt intresse och engagemang. 3. Skolmiljön är estetisk och stimulerande. 4. Det finns tillräcklig vuxen närvaro. 5. Det existerar en noll-tolerans beträffande mobbning. 6. Det finns gemensamma aktiviteter som skapar vi-anda. 7. De yngre upplever en klar röd tråd mellan mornis-skoldagen-eftis. 8. Vi kan erbjuda de äldre eleverna en högklassig klubbverksamhet efter skolan 9. IKT utnyttjas som ett hjälpmedel i undervisningen Skolans egna mål Målet i Salpar skolas verksamhet är att eleven skall: - förstå att familj och vänner är viktiga för att man skall må bra, ingen mår bra av att vara ensam. - känna till barns rätt till omsorg och personlig integritet. - lära sig känna igen, namnge och uttrycka sina känslor. - kunna ta hänsyn till andra och öva sin empatiska förmåga genom att reflektera över hur andra känner i olika situationer - den gyllene regeln - acceptera andras olikhet. - utveckla sin sociala interaktions- och konfliktlösningsförmåga. - veta vem hon eller han kan vända sig till för att få hjälp.

5 Sivu 5/7 Målen skall konkretiseras genom många olika arbetssätt som t.ex. fostrande samtal och tillräcklig vuxen närvaro. Antimobbningsprogrammet Kiva skola är inte längre ett systematiskt redskap utan finns redan "i väggarna". Vi fortsätter vår profilering som en hälsofrämjande skola vilket i grund och botten handlar om att eleverna märker att vi bryr oss om dem. Endast genom att man blir hörd, sedd och bekräftad kan man bygga upp en bra självkänsla. Undervisning utanför skolan Projekt och temadagar i närmiljön Kokon utedag i februari/mars 2014 Simundervisningen som ordnades i Ingmans bassäng kommer att fortsätta på hösten. Är havsvattnet tillräckligt varmt kommer vi även att simma i samband med en utedag på Lövhyddan i slutet av augusti. Möjligtvis ett besök till Heureka under hösten/våren Planen förverkligades delvis. Utvärdering och åtgärder Kokon-utedagen gick av stapeln i början av mars. Något besök till Heureka blev inte av. Däremot ordnade vi tillsammans med södra Paipis och Boxby skola ett sommar OS den Dagen var en succé och kommer att få fortsättning nästa år. Morgon och eftermiddagsverksamhet Eftermiddagsverksamhet Med ett år i bakfickan fortsätter vi att ordna Salpar skolas eftisverksamhet i egen regi, även med samma ledare som detta år. På programmet står allt från teaterbesök till pysselstunder, läxläsning och trevlig samvaro. Det viktigaste i skolans samarbete med eftis är att vi alla följer samma regler. Eleverna som deltar i verksamheten skall veta vad man får och inte får göra, vilket även kräver att vi för en aktiv dialog med ledarna för båda verksamheterna. Eftermiddagsvården sköts i skolans regi och utrymmen. Den ledda eftermiddagsvården är från kl Ledare är Sonja Lindqvist och antal barn är 10. Ett eftisbrev skickas hem till föräldrarna med eventuella avvikande program samt övrig information. Eftis äter mellanmål varje dag kl 14. Eftis har olika program olika dagar. Onsdagar är gymnastikdag. En dag i veckan är pysseldag. Eftis har mycket sammarbete tillsammans med förskolan, och besöker förskolan varje torsdag.

6 Sivu 6/7 Eftis deltar i skolans klubbar. Den lagstadgade Eftermiddagverksamheten fyller 10 år läsåret Detta firas med 10 olika dagar med extra program. 9 dagar på eget eftis och en stor tillställning för alla eftisbarn i kommunen. Dessa små "happenings" på eget eftis är bland annat dans, idrott, skogsutflykter, samarbetslekar med mera. Ledaren Sonja Lindqvist håller aktivt kontakt med hemmen. Klubbverksamhet Som tidigare år kommer vi i klubbväg säkerligen att erbjuda: - läxläsningsklubb - finskaklubb - pojkklubb - flickklubb - simklubb - segelklubb Tillammans med andra intressegrupper som t.ex HoS och MI kommer att kunna komplettera eftermiddagsverksamheten för de äldre eleverna så att elever i alla åldrar tillsammans kan vistas i skolan istället för att sitta ensamma hemma. Till det redan planerade klubbutbudet hör en pojk- och flickklubb för åk 3-4, en matlagningsklubb för åk 1-3 samt en danskurs åt åk 3-6. Planen förverkligades delvis. Utvärdering och åtgärder Tyvärr blev det inget av läxläsnings-, finska-, sim- eller segelklubb. Däremot var våra pojk- och flickklubbar lika populära som de varit tidigare år. Även stafettkarnevalsklubben som genomfördes tillsammans med Boxby skola var en jättelyckad. Skolans projekt Projeketen skolan satsar mest på hör ihop med våra egna tyngdpunktområden, fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Vi fortsätter med SGM "Salpar goes moving" som i praktiken innebär att det satsas en gemensam timme extra på idrott och rörelse. Målet är att öka intresset för att röra på sig samt att elevernas skall inse betydelsen av att leva ett sunt liv. Då vi är ute delas eleverna in i ålderblandade grupper där idén är att de äldre hjälper de yngre. I projektet ingår även social träning i form av stegvis och Kiva-skola materialet. Chillaprogrammet (Folkhälsans) vars funktion är att erbjuda eleverna en stund av "egen tid" under skoldagen, har fungerat bra.

7 Sivu 7/7 Förutom de gemensamma projekten kommer vi även klassvist att ordna: - läsprojekt - tidningsprojektet "Tidningen till skolan" - dramaprojekt Skolframgångar Skolan kommer i mån av intresse och resurser att delta i Sibbos egna skolmästerskap och säkert även sådana som ordnas av SFSI. Precis som tidigare år kommer vi även att delta i Stafettkarnevalen.

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Sivu 1/6 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2015-2016 Information om skolan Skola: Boxby skola Skolform: 1-6 Undervisningsspråk: Svenska Skoldistrikt: 01 Sibbo Skolans kontaktuppgifter Skolans namn: Boxby skola Adress:

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2014-2015

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2014-2015 Sivu 1/10 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2014-2015 Information om skolan Skola: Boxby skola Skolform: 1-6 Undervisningsspråk: Svenska Skoldistrikt: 01 Sibbo Utvärdering och åtgärder Inga förändringar i uppgifterna

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2015-2016

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2015-2016 Sivu 1/5 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2015-2016 Information om skolan Skola: Borgby skola Skolform: Grundskola, lågstadium Undervisningsspråk: svenska Skoldistrikt: norra Sibbo Skolans kontaktuppgifter Skolans

Läs mer

Verksamhetsplan för Tessjö förskola

Verksamhetsplan för Tessjö förskola Verksamhetsplan för Tessjö förskola 2012-13 Fostran och undervisning I Tessjö förskola vill vi främja det goda sociala samspelet. Eleverna skall lära sej respektera varandra oberoende av deras olikheter.

Läs mer

LÄSÅRSPLAN FÖR VÄSTANKVARNS SKOLA 2015-2016

LÄSÅRSPLAN FÖR VÄSTANKVARNS SKOLA 2015-2016 LÄSÅRSPLAN FÖR VÄSTANKVARNS SKOLA 2015-2016 Innehåll 1. Tyngdpunkter i fostrings- och undervisningsarbetet 2 2. Undervisningsarrangemang 3 2.1 Undervisningsgrupper och gruppstorlekar 3 2.2 Timresursen

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Sivu 1/9 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2015-2016 Information om skolan Skola: Kyrkoby skola Skolform: Grundskola, åk 1-6 Undervisningsspråk: Svenska Skoldistrikt: Sibbo Skolans kontaktuppgifter Skolans namn:

Läs mer

Läsårsplan för morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017

Läsårsplan för morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017 Läsårsplan för morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017 1 Morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017 Morgon och eftermiddagsverksamheten (eftis) i Västankvarns

Läs mer

Läsårsplan för eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola

Läsårsplan för eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola Läsårsplan för eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2015 2016 1 Eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2015 2016 Eftermiddagsverksamheten (eftis) i Västankvarns skola riktar sig till eleverna

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Sivu 1/12 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2014-2015 Information om skolan Skola: Gumbostrands skola Skolform: lågstadium Undervisningsspråk: svenska Skoldistrikt: Sibbo Skolans kontaktuppgifter Skolans namn: Gumbostrands

Läs mer

!!!!!!!!!!Välkommen!!!!!!!!!till!!!!!!!!!!!Svenska!samskolan!!!!!!!!i!!!!!!!!!!!Tammerfors!!

!!!!!!!!!!Välkommen!!!!!!!!!till!!!!!!!!!!!Svenska!samskolan!!!!!!!!i!!!!!!!!!!!Tammerfors!! Välkommen till Svenskasamskolan i Tammerfors 1 Välkommentillskolanihöst Attbörjaskolanärenstorhändelsebådeförbarnetochförfamiljen.Enspännandeochnytidbörjar.Imånga familjerfunderarmanombarnetkanalltdetsomkrävsavenlitenskolelev.grundskolanharändratmycketpå

Läs mer

HOUTSKÄR FÖRSKOLAS ARBETSPLAN FÖRSKOLANS ARBETSTIDER MÅL OCH ARBETSSÄTT FÖR VERKSAMHETEN

HOUTSKÄR FÖRSKOLAS ARBETSPLAN FÖRSKOLANS ARBETSTIDER MÅL OCH ARBETSSÄTT FÖR VERKSAMHETEN HOUTSKÄR FÖRSKOLAS ARBETSPLAN 2015-2016 FÖRSKOLANS ARBETSTIDER Höstterminen 18.8-22.12 2015 Vårterminen 7.1 4.6 2016 Måndag - Fredag kl. 8.15-12.15 LOVDAGAR Höstlov 15.10-16.10 2015 Sportlov 22.2-26.2

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Sivu 1/9 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2014-2015 Information om skolan Skola: Södra Paipis skola Skolform: Grundskola 1-6 Undervisningsspråk: svenska Skoldistrikt: Vi har flyttat om i skolan detta läsår. I många

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Sivu 1/8 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2015-2016 Information om skolan Skola: Kyrkoby skola Skolform: Grundskola, åk 1-6 Undervisningsspråk: Svenska Skoldistrikt: Sibbo Skolans kontaktuppgifter Skolans namn:

Läs mer

Meningsfull eftermiddag i skolan Information om skolans eftis- och klubbverksamhet

Meningsfull eftermiddag i skolan Information om skolans eftis- och klubbverksamhet Meningsfull eftermiddag i skolan Information om skolans eftis- och klubbverksamhet - 1 - Denna broschyr ger dig information och upplysning om syftet med skolans eftis- och klubbverksamhet, vad den ska

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Sivu 1/5 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2014-2015 Information om skolan Skola:Sibbo gymnasium Skolform:Gymnasium Undervisningsspråk:Svenska Skolans kontaktuppgifter Skolans namn: Sibbo gymnasium Adress:PB 7 04131

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

SKOLAN I RÖRELSE BEDÖMNING AV NULÄGET BAKGRUNDSUPPGIFTER

SKOLAN I RÖRELSE BEDÖMNING AV NULÄGET BAKGRUNDSUPPGIFTER SKOLAN I RÖRELSE BEDÖMNING AV NULÄGET BAKGRUNDSUPPGIFTER 1. Kommun 2. Skola 3. Skolform som bedömningen gäller Lågstadieskola Högstadieskola Alla årskurser i en samskola Årskurserna 1 6 i en samskola Årskurserna

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Sivu 1/7 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2015-2016 Information om skolan Skola: Borgby skola Skolform: Grundskola, lågstadium Undervisningsspråk: svenska Skoldistrikt: norra Sibbo Skolans kontaktuppgifter Skolans

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Sivu 1/10 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2015-2016 Information om skolan Skola: Söderkulla skola Skolform: åk 0-6 Undervisningsspråk: svenska Skoldistrikt: Skolans kontaktuppgifter Skolans namn: Söderkulla skola

Läs mer

Fostran och undervisning samt tyngdpunktsområden under läsåret

Fostran och undervisning samt tyngdpunktsområden under läsåret LÄSÅRSPLANEN FÖR ISNÄS SKOLA OCH FÖRSKOLA 2012-2013 Behandling: Personalmöte 13.08.2012 Direktionen 01.10.2012 Underskrifter: Isnäs, 01.10.2012 Mikael von Martens direktionsordförande Laura Ståhl tf. föreståndare

Läs mer

Kronbergsskolans rektorsområde

Kronbergsskolans rektorsområde Kronbergsskolans rektorsområde Boviks skola Lilla Kronbergsskolan Kronbergsskolan Arbetsplan Organisation Miljö och hälsa Skolans inriktning Profil Värdegrund Demokrati Livslångt lärande ORGANISATION Inom

Läs mer

Lokal arbetsplan 2010/2011

Lokal arbetsplan 2010/2011 Lokal arbetsplan 2010/2011 Sofielundsskolan Arbetslag 8-9 Lokal arbetsplan vid Sofielundsskolan Huvudsyftet med den lokala arbetsplanen är att för alla i organisationen tydliggöra de mål som satts upp

Läs mer

Läsårsplan för morgon- och eftermiddagsverksamheten samt förskoleklubben i Degerby skola

Läsårsplan för morgon- och eftermiddagsverksamheten samt förskoleklubben i Degerby skola Läsårsplan för morgon- och eftermiddagsverksamheten samt förskoleklubben i Degerby skola 2018-2019 1 Morgon- och eftermiddagsverksamheten i Degerby skola 2018-2019 Eftermiddagsverksamheten (eftis) i Degerby

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

3 BARN I BEHOV AV STÖD I MORGON- OCH EFTERMIDDAGSVERKSAMHETEN

3 BARN I BEHOV AV STÖD I MORGON- OCH EFTERMIDDAGSVERKSAMHETEN KORSHOLMS KOMMUNS Innehållsförteckning 1 MÅL FÖR MORGON- OCH EFTERMIDDAGSVERKSAMHETEN 1.1 Stödjandet av hemmets och skolans fostrande arbete...3 1.2 Stödjandet av välbefinnandet, känslolivet och den sociala

Läs mer

Utvärdering av eftermiddagsverksamheten 2014

Utvärdering av eftermiddagsverksamheten 2014 Utvärdering av eftermiddagsverksamheten 2014 (N=1459) Kysely toteutettiin sähköisesti 24.3.-6.4.2014 välisenä aikana. Opetusvirasto, suunnittelija Sami Eriksson, puh. 09 310 84062, sami.eriksson@hel.fi

Läs mer

SKOLAN I RÖRELSE BEDÖMNING AV NULÄGET BAKGRUNDSUPPGIFTER

SKOLAN I RÖRELSE BEDÖMNING AV NULÄGET BAKGRUNDSUPPGIFTER SKOLAN I RÖRELSE BEDÖMNING AV NULÄGET BAKGRUNDSUPPGIFTER 1. Kommun 2. Skola 3. Skolform som bedömningen gäller Lågstadieskola Högstadieskola Alla årskurser i en samskola Årskurserna 1 6 i en samskola Årskurserna

Läs mer

INGÅ FÖRSAMLING. Morgon- och eftermiddagsverksamhet

INGÅ FÖRSAMLING. Morgon- och eftermiddagsverksamhet INGÅ FÖRSAMLING Morgon- och eftermiddagsverksamhet Morgon och eftermiddagsverksamhet i Ingå församling Vi inleder en ny termin i morgon- och eftermiddags verksamheten 11.8.2015 för skolåret 2015-2016.

Läs mer

3. Ordnande och förverkligande av förskoleundervisningen

3. Ordnande och förverkligande av förskoleundervisningen Sivu 1/5 Arbetsplan 1. Enhetens uppgifter Enhet: Svenska förskolan Utbildningsanordnare: Sjundeå kommun Undervisningsspråk: svenska Elevantal: 31 Antal lärare: 2 2. Förskoleundervisningens centrala mål

Läs mer

Välkommen till Svenska samskolan i Tammerfors

Välkommen till Svenska samskolan i Tammerfors Välkommen till Svenska samskolan i Tammerfors Välkommen till skolan! Att börja skolan är en stor händelse för barnet och familjen. En spännande och ny tid börjar. I många familjer funderar man på om barnet

Läs mer

Läsårsplan för morgon- och eftermiddagsverksamheten i Degerby skola 2015-2016

Läsårsplan för morgon- och eftermiddagsverksamheten i Degerby skola 2015-2016 Läsårsplan för morgon- och eftermiddagsverksamheten i Degerby skola 2015-2016 1 Morgon- och eftermiddagsverksamheten i Degerby skola 2015-2016 Eftermiddagsverksamheten (eftis) i Degerby skola riktar sig

Läs mer

Handlingsplan för förskoleklasser och fritidshem i Boxholms kommun

Handlingsplan för förskoleklasser och fritidshem i Boxholms kommun Handlingsplan för förskoleklasser och fritidshem i Boxholms kommun Januari 2008 Skolans uppdrag Läroplanen för det obligatoriska skolväsendet (LPO 94) har anpassats för att även omfatta förskoleklassen

Läs mer

Läsårsplan

Läsårsplan Läsårsplan 2016 2017 Sipoon kunta - Sibbo kommun BILDNINGSKANSLIET Kietäväinen-Siren Hanna Innehållsförteckning 1. Värderingar och mål för fostran och undervisning 1.1 Salpar skolas egna värdeprioriteringar

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

Välkommen till Svenska samskolan i Tammerfors

Välkommen till Svenska samskolan i Tammerfors Välkommen till Svenska samskolan i Tammerfors Välkommen till skolan! Att börja skolan är en stor händelse för barnet och familjen. En spännande och ny tid börjar. I många familjer funderar man på om barnet

Läs mer

Utvärdering av morgon- och eftermiddagsverksamheten Kyrkfjärdens skola/ingå församling

Utvärdering av morgon- och eftermiddagsverksamheten Kyrkfjärdens skola/ingå församling Utvärdering av morgon- och eftermiddagsverksamheten Kyrkfjärdens skola/ingå församling Ingå kommun gjorde i maj 0 en uppföljande enkät om morgon- och eftermiddagsverksamheten i den grundläggande utbildningen.

Läs mer

Höredaskolans arbetsplan Läsåret 2013/14

Höredaskolans arbetsplan Läsåret 2013/14 Höredaskolans arbetsplan Läsåret 2013/14 Vision: En skola där elever och personal känner gemenskap och trygghet. Där både elever och vuxna känner glädje och nyfikenhet inför lärandet. Mål 1: Att alla både

Läs mer

2015 Ett tillägg till den kommunala läroplanen i enlighet med 9 i lagen om den grundläggande undervisningen

2015 Ett tillägg till den kommunala läroplanen i enlighet med 9 i lagen om den grundläggande undervisningen Sibbo kommun Datum 18.6.201 4 Salpar förskolas ARBETSPLAN 2014- Läsår 2015 Ett tillägg till den kommunala läroplanen i enlighet med 9 i lagen om den grundläggande undervisningen 1. Förundervisningsställets

Läs mer

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2017/2018

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2017/2018 ÖREBRO KOMMUN Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2017/2018 Tegnérskolan Förvaltningen förskola och skola orebro.se 1 Box 31550, 701 35 Örebro Ullavigatan 27 tegnerskolan@orebro.se Servicecenter 019-21

Läs mer

LAGSTIFTNINGEN VERKSAMHETEN LEDARNA ANSVARET

LAGSTIFTNINGEN VERKSAMHETEN LEDARNA ANSVARET MORGON- OCH EFTERMIDDAGS- VERKSAMHET FÖR SKOLELEVER LAGSTIFTNINGEN VERKSAMHETEN LEDARNA ANSVARET Många barn tillbringar långa tider utan en vuxens närvaro. Syftet med morgon- och eftermiddagsverksamheten

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Grundsärskolan. Läsåret 2012/13

Verksamhetsberättelse. Grundsärskolan. Läsåret 2012/13 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Verksamhetsberättelse Grundsärskolan Läsåret 2012/13 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och värden sidan 5 Elevernas ansvar och inflytande sidan 7 Skola

Läs mer

Månadens eftis oktober 2006: Lahtis eftis Text och foto: Monica Martens-Seppelin Besök 6.10.2006

Månadens eftis oktober 2006: Lahtis eftis Text och foto: Monica Martens-Seppelin Besök 6.10.2006 Månadens eftis oktober 2006: Lahtis eftis Text och foto: Monica Martens-Seppelin Besök 6.10.2006 Lahtis svenska skola och eftis ligger ett stenkast från järnvägsstationen som jag anländer till efter endast

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gnistan

VERKSAMHETSPLAN Gnistan VERKSAMHETSPLAN Gnistan Hösten -09 Våren -10 Sanna Alvén Anna Stengard Ann-Kristin Lilja Marianne Fredriksson En dag på Gnistan 6:30 Förskolan öppnar, öppningsavdelning Gnistan 8:00 Frukost 8:30 lek ute/inne

Läs mer

Morgon- och eftermiddagsverksamhet för skolelever

Morgon- och eftermiddagsverksamhet för skolelever Morgon- och eftermiddagsverksamhet för skolelever 2016-2017 www.inga.fi www.eftis.fi www.oph.fi Lagstiftningen är en trygghet för varje barn Ett av de viktigaste målen för morgon- och eftermiddagsverksamheten

Läs mer

Kvalitetskriterier för morgonoch eftermiddagsverksamheten inom den grundläggande utbildningen och för skolans klubbverksamhet

Kvalitetskriterier för morgonoch eftermiddagsverksamheten inom den grundläggande utbildningen och för skolans klubbverksamhet Kvalitetskriterier för morgonoch eftermiddagsverksamheten inom den grundläggande utbildningen och för skolans klubbverksamhet Morgon- och eftermiddagsverksamheten inom den grundläggande utbildningen Beskrivning

Läs mer

LÄSÅRSPLAN Läsåret Boställsskolan

LÄSÅRSPLAN Läsåret Boställsskolan LÄSÅRSPLAN Läsåret 2017-2018 Boställsskolan 1. De allmänna arrangemangen av skolarbetet under läsåret 1.1. Timfördelning klasstimmar 165 vh + 2 vh lk + 3 vh finska/projekt (=1vh åk 1 och 1vh Afi + 1vh

Läs mer

Välkommen till Fruängens skola

Välkommen till Fruängens skola Välkommen till Fruängens skola Program: Kort presentation av skolan Fritidshemmet Förskoleklassernas verksamhet Planering vt 2017-ht 2017 Besök i förskoleklassernas lokaler 2017-01-26 SIDAN 2 Fruängens

Läs mer

Karlshögs Fritidshem

Karlshögs Fritidshem rlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarls högkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshö gkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlsögkarlshögkarlshögkarlshögka

Läs mer

Svenska Privatskolan i Uleåborg

Svenska Privatskolan i Uleåborg Svenska Privatskolan i Uleåborg JULINFO december 2009 Hej! Nu har december kommit en bra bit på väg. Det börjar bli dags att blicka mot julen och det annalkande jullovet. Tyvärr så har vi inte fått riktigt

Läs mer

HEM OCH SKOLA-DAGEN. Hem och Skoladagen

HEM OCH SKOLA-DAGEN. Hem och Skoladagen Hem och Skoladagen 2 Hem och Skoladagen Vi bjöd in mor- och farföräldrarna till skolan mellan klockan 8 och 11 för att bekanta sig med barnbarnens skolgång. Vi bjöd dem också på kaffe, och rektorn berättade

Läs mer

Kvalitetsenkät 2019: Grundläggande utbildning

Kvalitetsenkät 2019: Grundläggande utbildning Kvalitetsenkät : Grundläggande utbildning Innehåll 1. Bakgrundsinformation Respondenter: vem svarade på enkäten 2. Enkätens resultat Skolans ledning Personal och ekonomi Läroplanen och läsårsplanen styr

Läs mer

Eftermiddagsverksamhet. skolelever. Läsåret 2015 2016. Omsorg och kompisar

Eftermiddagsverksamhet. skolelever. Läsåret 2015 2016. Omsorg och kompisar Eftermiddagsverksamhet för skolelever Läsåret 2015 2016 Omsorg och kompisar En trygg eftermiddag efter skoldagen I Helsingfors ordnas eftermiddagsverksamhet efter skoldagen för eleverna i årskurserna 1

Läs mer

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasiesärskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasiesärskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasiesärskolan Lokal arbetsplan samt viktig Information Den lokala arbetsplanen för läsåret 2013/14 visar fokusområden under läsåret utifrån Lpf 94 och 2012/13 års kvalitetsredovisning.

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Läsårsplan. Elevantal. Antal lönegrundsgrupper. Klasser och undervisningspersonal. Timresurs. Arbetsdagar, arbetstider och händelsekalender

Läsårsplan. Elevantal. Antal lönegrundsgrupper. Klasser och undervisningspersonal. Timresurs. Arbetsdagar, arbetstider och händelsekalender Läsårsplan Iniö skola 2014-2015 Elevantal Studerandeantal: 0 19 elever. Antal lönegrundsgrupper Klasser och undervisningspersonal Klasser och undervisningspersonal Elever Fsk 2 elever Åk 1 5 elever Åk

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

KYRKFJÄRDENS FÖRSKOLA OCH SKOLA

KYRKFJÄRDENS FÖRSKOLA OCH SKOLA KYRKFJÄRDENS FÖRSKOLA OCH SKOLA Läsårsplan för läsåret 2015-2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. TYNGDPUNKTER I FOSTRINGS- OCH UNDERVISNINGSARBETET 2 2. UNDERVISNINGSARRANGEMANG 3 2.1. Elevantal 3 2.2. Fördelningen

Läs mer

2014-2015. Lokal arbetsplan för. En liten skola som skapar stora barn.

2014-2015. Lokal arbetsplan för. En liten skola som skapar stora barn. 2014-2015 Lokal arbetsplan för En liten skola som skapar stora barn. Verksamhetsidé Vi vill skapa en skola som barnen tycker det är roligt att gå till. Vi vill erbjuda barnen en trygg och utvecklande skolmiljö

Läs mer

Med vänlig hälsning, Eveliina Wasström Koordinatorn för morgon- och eftermiddagsverksamheten Ingå kommun

Med vänlig hälsning, Eveliina Wasström Koordinatorn för morgon- och eftermiddagsverksamheten Ingå kommun Bedömning av kvaliteten på den grundläggande undervisningens morgon- och eftermiddagsverksamhet 06 Västankvarns skola/ genomförde i april 06 en uppföljningsförfrågan till barn och vårdnadshavare gällande

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Välkomna till Midgårds förskola!

Välkomna till Midgårds förskola! Välkomna till Midgårds förskola! Midgårds förskola är en förskola för barn i åldern 1-5 år. Vi finns på Östergatan 24 som ligger centralt med närhet till allt. Förskolans verksamhet bedrivs i stora ljusa

Läs mer

Förskolan har arbetsåret , 6 stycken elever och en förskollärare. I gruppen arbetar även en närvårdre som en extra vuxen.

Förskolan har arbetsåret , 6 stycken elever och en förskollärare. I gruppen arbetar även en närvårdre som en extra vuxen. HOUTSKÄR FÖRSKOLAS ARBETSPLAN 2016-2017 FÖRSKOLANS ARBETSTIDER Höstterminen 16.8-20.12 2016 Vårterminen 10.1 3.6 2017 Måndag - Fredag kl. 8.15-12.15 Timantal: 700h LOVDAGAR Höstlov 13.10-14.10 2016 Jullov

Läs mer

GUIDE TILL DE SJUNDEÅHEM DÄR ETT BARN SKA BÖRJA SKOLAN

GUIDE TILL DE SJUNDEÅHEM DÄR ETT BARN SKA BÖRJA SKOLAN GUIDE TILL DE SJUNDEÅHEM DÄR ETT BARN SKA BÖRJA SKOLAN 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Läroplikten... 4 2. Inskrivning till grundskolans första klass... 4 3. Sjundeå kommuns skolor och kontaktuppgifter... 5

Läs mer

Strömstads förskolors och skolors likabehandlingsplan

Strömstads förskolors och skolors likabehandlingsplan STRÖMSTADS KOMMUN BARN OCH UTBILDNINGS- NÄMNDEN Strömstads förskolors och skolors likabehandlingsplan Gäller från och med 2007-08-13 Innehåll Begrepp... 3 Strömstads skolors policy...4 Värdegrund... 4

Läs mer

Vi arbetar aktivt för att varje elev ska utveckla sin förmåga att: *visa empati och förstå hur andra känner. *lyssna aktivt på andra.

Vi arbetar aktivt för att varje elev ska utveckla sin förmåga att: *visa empati och förstå hur andra känner. *lyssna aktivt på andra. Arbetsplan för fritidshemmen på Backaskolan och Lovisaskolan Mål enligt Lgr 11 Normer och värden Kan göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden grundade på kunskaper om mänskliga rättigheter

Läs mer

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2011/2012 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Klassföreståndare: Kristina Jonsson Rosell 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Thomas

Läs mer

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans lokala arbetsplan.

Läs mer

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad:

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad: KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18 Reviderad: 2017-09-08 Innehåll VÄRDEGRUND... 3 ORGANISATION... 4 MÅL FÖR FRITIDSHEMMET HT-17 OCH VT-18... 5 Leken... 5 Utevistelse...

Läs mer

Grunderna för morgon- och eftermiddagsverksamheten för skolelever. Utbildningsstyrelsen

Grunderna för morgon- och eftermiddagsverksamheten för skolelever. Utbildningsstyrelsen Grunderna för morgon- och eftermiddagsverksamheten för skolelever Utbildningsstyrelsen Till kommunstyrelserna DNR 5/011/2004 FÖRESKRIFT Lagstadgad, bör iakttas DATUM 27.2.2004 Giltighetstid Fr.o.m. 1.8.2004

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Lokal arbetsplan 2010/2011

Lokal arbetsplan 2010/2011 Lokal arbetsplan 2010/2011 Sofielundsskolan Arbetslag Bilingual Lokal arbetsplan vid Sofielundsskolan Huvudsyftet med den lokala arbetsplanen är att för alla i organisationen tydliggöra de mål som satts

Läs mer

Lokala mål för. En liten skola som skapar stora barn.

Lokala mål för. En liten skola som skapar stora barn. 2018-2019 Lokala mål för En liten skola som skapar stora barn. Verksamhetsidé Vi vill skapa en skola som eleverna tycker det är roligt att gå till. Vi vill erbjuda eleven en trygg och utvecklande skolmiljö

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2012/2013 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Ulrika Bergman

Läs mer

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2014/2015

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2014/2015 ÖREBRO KOMMUN Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2014/2015 Tegnérskolan Förvaltningen förskola och skola orebro.se Box 31550, 701 35 Örebro Ullavigatan 27 tegnerskolan@orebro.se Servicecenter 019-21

Läs mer

DAGHEMMET FYRKLÖVERN. Arbetsplan för förskolan

DAGHEMMET FYRKLÖVERN. Arbetsplan för förskolan DAGHEMMET FYRKLÖVERN Arbetsplan för förskolan 2015-2016 Enhet: Daghemmet Fyrklövern Munkvikvägen 31 21600 Pargas 044 788 3698 Gruppens namn: Gruppens storlek: Personal: Trollsländorna 20 barn (15 pojkar

Läs mer

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun.

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. Vill du veta mer kan du kontakta rektorn på respektive skola i Habo.

Läs mer

SKOLANS LÄSÅRSPLAN

SKOLANS LÄSÅRSPLAN SKOLANS LÄSÅRSPLAN 2018-2019 Lappfjärd skola BEHANDLING OCH GODKÄNNANDE AV SKOLANS LÄSÅRSPLAN: Behandlats på skolan: 12 / 9. 2018 Behandlat av elevkårsstyrelsen: 21 / 9.20 Godkänt: 14 /9 2018 Marina Grindgärds,

Läs mer

2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014

2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014 2013-09-18 Delfinens Arbetsplan HT 2013 VT 2014 Vi som arbetar på Forellen är; Kristina Lindqvist Taban Hama Saeed Elisabet Hammare Mariam Hammoud 35h/v Barngruppen består just nu av 11 barn. Det finns

Läs mer

Månadens eftis november 2007: Eftiset Humlan i Hangö Besök: 23.10.2007 Text och foto: Monica Martens-Seppelin

Månadens eftis november 2007: Eftiset Humlan i Hangö Besök: 23.10.2007 Text och foto: Monica Martens-Seppelin Månadens eftis november 2007: Eftiset Humlan i Hangö Besök: 23.10.2007 Text och foto: Monica Martens-Seppelin Humlan finns i samma hus som ungdomsgården i Hangö! Bakgrund och fakta om Humlans eftis Eftisledare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014-2015: S:t Karins svenska skola

VERKSAMHETSPLAN 2014-2015: S:t Karins svenska skola VERKSAMHETSPLAN 2014-2015: S:t Karins svenska skola Grunduppgifter om skolan Skolan Skola: S:t Karins svenska skola Utbildningsanordnare: S:t Karins stad Skolform: Lågstadieskola Undervisningsspråk: Svenska

Läs mer

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby Bollstanäs skola Stora vägen 80 194 68 Upplands Väsby Lokal arbetsplan Bollstanäs skola Läsåret 2009/2010 Arbetsplan/verksamhetsplan 2009/10 grundskola för Bollstanäs Inledning Skolans organisation Bollstanäs

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

LOJO STADS MORGON- OCH EFTERMIDDAGSVERKSAMHET FÖR SKOLELEVER VERKSAMHETSPLAN

LOJO STADS MORGON- OCH EFTERMIDDAGSVERKSAMHET FÖR SKOLELEVER VERKSAMHETSPLAN LOJO STADS MORGON- OCH EFTERMIDDAGSVERKSAMHET FÖR SKOLELEVER VERKSAMHETSPLAN Utbildningsnämndens svenska sektion 10.12.2008 2 1. UTGÅNGSPUNKTER FÖR ORDNANDET AV VERKSAMHETEN... 3 1.1. Lagstiftning... 3

Läs mer

HEM OCH SKOLA-DAGEN. Hem och Skoladagen. #hemochskoladagen #kodinjakoulunpäivä

HEM OCH SKOLA-DAGEN. Hem och Skoladagen. #hemochskoladagen #kodinjakoulunpäivä Hem och Skoladagen #hemochskoladagen #kodinjakoulunpäivä 2 Hem och Skoladagen Vi bjöd in mor- och farföräldrarna till skolan mellan klockan 8 och 11 för att bekanta sig med barnbarnens skolgång. Vi bjöd

Läs mer

2015-08-17 FÖRSKOLAN BLÅKLINTEN PROJEKT KUNGASKOGEN HT14-VT15. Målformulering, Utvärdering-Analys

2015-08-17 FÖRSKOLAN BLÅKLINTEN PROJEKT KUNGASKOGEN HT14-VT15. Målformulering, Utvärdering-Analys 2015-08-17 FÖRSKOLAN BLÅKLINTEN PROJEKT KUNGASKOGEN HT14-VT15 Målformulering, Utvärdering-Analys Vi på Blåklinten arbetar utifrån ett temaarbete Vännerna i Kungaskogen. Temat bygger på boken Snick och

Läs mer

Arbetsplan för fritidshemmen i Eslövs kommun

Arbetsplan för fritidshemmen i Eslövs kommun Arbetsplan för fritidshemmen i Eslövs kommun Version 2015-12-02 Inledning: På fritidshemmet pågår undervisning målstyrda processer som under lärare i fritidshemmets ledning syftar till att eleverna inhämtar

Läs mer

Utvärdering av morgon- och eftermiddagsverksamheten Västankvarns skola/understödsföreningen Almus rf.

Utvärdering av morgon- och eftermiddagsverksamheten Västankvarns skola/understödsföreningen Almus rf. Utvärdering av morgon- och eftermiddagsverksamheten Västankvarns skola/understödsföreningen Almus rf. Ingå kommun gjorde i maj 0 en uppföljande enkät om morgon- och eftermiddagsverksamheten i den grundläggande

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fritidshemmet Piraten period 1 (juli-sept), läsåret 2013/2014

Kvalitetsarbete för Fritidshemmet Piraten period 1 (juli-sept), läsåret 2013/2014 Kvalitetsarbete för Fritidshemmet Piraten period 1 (juli-sept), läsåret 2013/2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Lokal arbetsplan (LAP) samt viktig information

Lokal arbetsplan (LAP) samt viktig information Häggviks Gymnasium Lå 14/15 Gymnasiesärskolan Lokal arbetsplan (LAP) samt viktig information Den lokala arbetsplanen för läsåret 2014/15 visar mål och fokusområden för läsåret utifrån: Lpf 94 (för elever

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR EFTERMIDDAGSVERKSAMHET PÅ SVENSKA

VERKSAMHETSPLAN FÖR EFTERMIDDAGSVERKSAMHET PÅ SVENSKA VERKSAMHETSPLAN FÖR EFTERMIDDAGSVERKSAMHET PÅ SVENSKA Eftermiddagsverksamheten skall stödja och förebygga barnets välmående, samt genom meningsfull och mångsidig verksamhet skapa förutsättningar för växande

Läs mer

SKOLA INLEDNING. Vägledning

SKOLA INLEDNING. Vägledning SKOLA SKOLA SKOLA Vägledning Avsnittet berör det åländska skolsystemet. Grundskolan står i fokus, eftersom den är obligatorisk för alla barn. Bland annat presenteras undervisningsämnena, elev-, lärar-

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET

ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET Sivu 1/14 ARBETSPLAN FÖR LÄSÅRET 2014-2015 Information om skolan Skola: Norra Paipis skola Skolform: Grundskola Undervisningsspråk: Svenska Skoldistrikt: Norra Paipis - Skolans kontaktuppgifter Skolans

Läs mer

Mjölnargränds förskola

Mjölnargränds förskola Mjölnargränds förskola Avdelning Orange Syftet med denna arbetsplan är att: Tydliggöra förskolans uppdrag utifrån olika styrdokument. Tydliggöra förskolan Mjölnargränds egna utvecklingsområden 2018/2019

Läs mer

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasieskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information

Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasieskolan. Lokal arbetsplan samt viktig Information Häggviks Gymnasium Lå 13/14 Gymnasieskolan Lokal arbetsplan samt viktig Information Den lokala arbetsplanen för läsåret 2013/14 visar fokusområden under läsåret utifrån Gy 11. Förutom den Lokala arbetsplanen

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

Mål för fritidshemmen i Flyinge och Harlösas rektorsområde

Mål för fritidshemmen i Flyinge och Harlösas rektorsområde 2012-10-10 Mål för fritidshemmen i Flyinge och Harlösas rektorsområde Fritidshemmets uppdrag Det är viktigt att personalen utformar verksamheten så att fritidshemmet kompletterar skolan både tids- och

Läs mer

Bedömning av kvaliteten på den grundläggande undervisningens morgon- och eftermiddagsverksamhet Ingå kommun

Bedömning av kvaliteten på den grundläggande undervisningens morgon- och eftermiddagsverksamhet Ingå kommun Bedömning av kvaliteten på den grundläggande undervisningens morgon- och eftermiddagsverksamhet genomförde i april 0 en uppföljningsförfrågan till barn och vårdnadshavare gällande den grundläggande undervisningens

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer