Adato Chef versionsförändringar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Adato Chef versionsförändringar"

Transkript

1 Vad du som administratör bör tänka på Ändrad datum: (18)

2 Innehållsförteckning Adato Chef 1.0 ( )... 4 Adato Chef för alla plattformar och nytt gränssnitt... 4 Att göra... 5 En gemensam översikt... 5 Rehabjournal... 6 Funktioner i Rehabjournalen... 7 Aktivitetskedja/processkedja som styr chefens arbete... 7 Att göra för dig som systemadministratör... 8 Startsidan - länkar... 8 Rehabjournalen processkedjan/aktiviteter... 8 Övriga inställningar - admin... 8 Övrigt - tekniskt... 8 Adato Chef 1.1 ( )... 9 Organisationsurval... 9 Övrigt... 9 Att göra för dig som systemadministratör... 9 Adato Chef 1.2 ( )... 9 Översiktslistan... 9 Intyg... 9 Statistik i Adato Chef...10 Övrigt...10 Att göra för dig som systemadministratör Intygsguiden...10 Statistik, Kostnad och Sjukfrånvaroöversikt...11 Adato Chef 1.3 ( ) Intygshantering...11 Övrigt Admin...11 Att göra för dig som systemadministratör Intyg...11 Sjukregler...11 Adato Chef 1.31 ( ) SSO Saml...12 Övrigt...12 Att göra för dig som systemadministratör (18)

3 SSO...12 Adato Chef 1.32 ( ) Arkivering i Adatos översikt för Avslutade ärenden...12 Att göra för dig som systemadministratör Adato Chef 1.33 ( ) Utskrift översikter...13 Meddelanden visas...13 Guide - omplaceringsutredning...14 Övrigt...14 Att göra för dig som systemadministratör Omplaceringsguiden...14 Adato Chef 1.34 ( ) Översikter med fler urval...14 Förbättrad länkhantering...15 Kostnadsberäkning...15 Rapport Sammanställning sjukdagar...16 Utskrifter sjukfrånvaro...17 Övriga funktioner...18 Rättningar...18 Att göra för dig som systemadministratör Sammanställning sjukdagar - rapport (18)

4 Adato Chef 1.0 ( ) Adato Chef för alla plattformar och nytt gränssnitt Adato Chef ny version av Adato som fungerar parallellt med Adato (Classic). Adato Chef har ett nytt modernt gränssnitt och fungerar oberoende av webbläsare. Vid inloggning känner Adato av om man loggar in från dator, surfplatta eller smartphone. De stora nyheterna i Adato Chef är just att det är enklare och tydligare information, det är färre flikar för att förenkla för cheferna, särskilt sällan-användarna. En startflik med samlad info hjälper cheferna vad att de ska göra i rehabprocessen. Adato Classic och Adato Chef kan användas parallellt - det går att dokumentera i båda versionerna och informationen uppdateras och sparas i samma databas. Vid användning av Adato Chef överförs aktuella inställningar som redan gjorts som mail-bevakningar, guider och behörighetsinställningar. Man kan från Adato Chef klicka på programsymbolen uppe i vänstra hörnet och byta till Adato Classic. Admin fungerar som tidigare. Det är samma inloggning men ny länk för att nå Adato Chef: Funktionsknapp, med övriga funktioner såsom statistik, byte av lösenord samt utloggning. En ny startsida med samlad information för chefen, länkarna (från fliken Länkar) är samlade här på startsidan samt att man givetvis direkt kan söka en medarbetare och komma direkt till dennes journal (rehabjournal alt personakt). 4 (18)

5 Att göra Under Att Göra visas de aktiviteter som ska utföras, och som Adato bevakar genom processkedjan och aktiviteter. När man klickar på någon av länkarna, t ex 2 rehabärenden ska skapas visas en översikt för rehabbevakningar likt den gamla rehabbevakningen. På motsvarande sätt kan systemet guida cheferna över vilka övriga aktiviteter som de ska fokusera sig på i rehabarbetet t ex se en översikt över dina aktuella ärenden 3 pågående rehabärenden gamla rehaböversikten, försenade åtgärder osv. En gemensam översikt Markera en rad. När du klickat på länken 2 rehabärenden ska skapas visas sidan med urval på Mina aktuella rehabbevakningar på fliken Mina medarbetare (flik nr två förutom Adatosymbolsfliken). Från översikten Mina medarbetare kan du även visa och hantera övriga aktiviteter, som: 5 (18)

6 Det är alltså nu en gemensam översikt för rehabärenden, personanteckningar, rehabbevakningar etc!! Klickar man på x så tas urvalet bort och visar alla ens medarbetare (enl behörighet). Rehabjournal Om man klickar på Gå till rehabärende från översikten visas personens rehabdokumentation/rehabjournal, fler flikar än så visas nu inte. Sjukfrånvarografen visas längst ner, anteckningar med mer fokus mitt på sidan, inkl. symboler för att t ex redigera, koppla bifogat dokument, skriva ut etc. De gamla anteckningar som finns på rehabärenden är överförda i Adato Chef. Klicka för att visa mer info t ex bakgrundsinfo och rehabkedjesymbolen. 6 (18)

7 Funktioner i Rehabjournalen I vänstra delen på rehabjournalen visas: Att göra Här visas aktiviteter som är dags att utföra men det kan också vara en åtgärd som är utgången i tid. Guider endast några få visas, klicka på expanderaknappen: för att se fler och dokumentera som tidigare. De som ni ställt in tidigare att cheferna ska se visas även nu. Funktioner här visas Skriv ut, hur många dokument som är bifogade (i nästa bild står t ex siffran 1 som säger att det är ett dokument bifogat) och åtgärder som finns registrerade. Klicka även här på expanderaknappen för att se mer funktioner. Även guiderna visas med nytt gränssnitt. Det är också tydligare att skapa åtgärder samt välja person vid mailbevakning av åtgärd (istället för knappar). Bifoga dokument visas också längst ner i guiderna istället för endast som en knapp (Adato Classic). Är guiden lång med många fält så följer knapparna med så att de alltid syns, dvs. Spara, Avbryt och Skriv ut. Aktivitetskedja/processkedja som styr chefens arbete Man kan styra hanteringen av aktiviteter i Adato för hela rehabprocessen som omfattar både hantering av korttidsfrånvaro, långtidsfrånvaro (rehabkedjedagar) och upprepad korttidsfrånvaro. Aktiviteter i kedjan kopplas till olika gränser för sjukfrånvaron. Aktiviteterna skapar en Att-göra lista som guidar chefen till att göra rätt insatser i rätt tid. Aktiviteten ska kunna markeras som utförd (blir grön i färg, röd betyder inte utförd), och kopplas till en guide i rehabjournalen. Genom aktivitetskedjan som styr regler för rehabarbetet i Adato vägleds cheferna vilka aktiviteter som ska utföras. Aktiviteterna visas med text och symboler under Att göra, för musmarkör över processpilarna så visas även där text för vad nästa steg innebär. Klickar man på en processpil eller något i Att göra så kommer man till kopplad guide (man kan också välja att avföra steget). Läs mer om aktivitetskedjan i separat dokument, det är inget man måste aktivera vid versionsbyte. 7 (18)

8 Personakten - personanteckningar Om man klickar på en person som inte är ett rehabärende, så visas det tydligt att det är i personakten man dokumenterar i (dvs förebyggande personanteckningar). ationen här fungerar som tidigare, dock med nytt gränssnitt och layout. Att göra för dig som systemadministratör Startsidan - länkar Era länkar som tidigare fanns under fliken Länkar visas på startsidan, se gärna över dem. Rehabjournalen processkedjan/aktiviteter Alla inställningar som gällt i nuvarande Adato gäller även i Adato Chef. Processkedjan - aktiviteter ligger vid uppdatering inaktiva men förberedda för start. Ställ in hur processkedjan och aktiviteterna ska fungera hos er på en ny flik, Admin-System- Aktiviteter (om ni vill använda detta). Denna ges som behörighet till endast gruppen Administrator (ny rad i Admin-Behörighet; admin aktiviteter ). Läs mer om processkejdan i separat dokument. Övriga inställningar - admin Admin-Ansvarig välj t ex behörighetsgruppen chef och markerar alla - på knappen Ändra många visas nu även kryssruta för Adato Chef. Använd denna vid uppdatering om ni administratörer själva vill testa Adato Chef först inaktivera då tillgång för övriga behörighetsgrupper! Admin Maildefinition se över om ni har länkar till Adato i era bevakningsmail då det nu är en ny länk till Adato Chef. Övrigt - tekniskt Tekniskt så måste stöd för.net 4 finnas på servern (vid egen drift). När Adato Chef ska släppas till cheferna så måste ni byta ut länken på intranätet (och i ev mailbevakningar om länken hänvisas där) eftersom det är en ny länktext. Inställningar för 8 (18)

9 kompabilitet mm spökar inte i denna version av Adato så det är inget som man behöver tänka på och/eller ställa in. Vid SSO måste också en länk i TicketServer uppdateras. Adato Chef 1.1 ( ) Organisationsurval Organisationsurval visas på fliken Mina medarbetare för att kunna göra urval på en eller flera organisationsdelar. Övrigt Mouse-over förklaringar på kolumner mm. Diverse rättningar. Att göra för dig som systemadministratör Inget! Adato Chef 1.2 ( ) Översiktslistan Urvalslistan görs tydligare och sorteras i bokstavsordning. Ny översikt Sjukfrånvaro (från Adato Classic) med fler urval - så kommer alla översikter göras framöver. Välj avancerat urval via symbolen. Intyg Intygsrutinen har omarbetats, både med kompletteringar och enklare hantering av intyg, och intygsmall för förstadagsintyg. Hanteringen av intygsmallar finns fortfarande i Adato Classic. Om man väljer Skriv ut på en guide som har intygstyp förstadagsintyg, skrivs en ifylld 9 (18)

10 intygsmall för förstadagsintyg ut. Om man har ett bifogad Pdf som dokument till intygsguiden (t ex undertecknat och inskannat intyg) så skriver man istället ut det när man väljer att skriva ut guiden (gäller förstadagsintyg). Statistik i Adato Chef Ny funktion Frekvensstatistik, som ersätter den s.k. snabbstatistiken i Adato Classic. Kostnader och nyckeltal (frekvensvärden) redovisas också, men med ett nytt gränssnitt. Fördjupad statistik i Adato Classic kommer att kvarstå, och senare föras över till Admin programmet. Statistik nås från knappen med tre streck uppe i vänstra hörnet. Vid val/klick på Statistik, ersätts menyknapparna med statistikknapparna Frekvensstatistik och Kostnader. Statistikfunktionen Nyckeltal i Adato Classic ingår i Frekvensstatistik : Gör ev urval (välj även statistik för sjukfrånvaro eller rehab) samt klicka på Beräkna. Detta går att exportera till Excel. Övrigt Aktiviteter kan ställas in att gälla för viss organisationsenhet med datumintervall samt diverse förbättringar. Övriga rättningar. Alla typer av personanteckningar kan föras över till rehabärendet när man startar ett rehabärende från bevakningen. Att göra för dig som systemadministratör Intygsguiden Ange om intygsguiden ska användas, detta görs i Adato Classic på fliken Övriga funktioner, Guideinställningar (aktivrutan ska vara ikryssad). Kontrollera även att intygsguiden är 10 (18)

11 markerad att visas för behörighetsgruppen under Admin-Behörighet. Ställ in ev. mailbevakning. Statistik, Kostnad och Sjukfrånvaroöversikt Visas enligt de gamla behörighetsraderna i Admin-Behörighet. Dvs följande: Adato Statistik Adato Sjukfranvaro Adato Kostnad Dessa rader ska alltså vara ibockade för behörighetsgruppen Chef (och ev övriga behörighetsgrupper) för att de ska få resp del i Adato Chef 1.2. Adato Chef 1.3 ( ) Intygshantering På urvalssidan Intyg går det nu att lägga till intyg (även om man inte har behörighet att hantera rehabärenden). Även i Personakten finns Intygsguide. Skapas intyg från Intygsöversikten placeras intyget i rehabärendet om sådant finns, annars i personakten. Övrigt Admin Fr o m Webadmin version finns stöd för sjukregler med intervall och fler arbetsgivaravgifter. Diverse rättningar. Att göra för dig som systemadministratör Intyg Om behörighetsgrupp ska kunna hantera intyg behövs läs- och skrivkryss på formuläret Adato Intyg i Admin-Behörighet. Sjukregler Ange ev uppdateringar vad gäller sjukregler för att få kostnadsberäkningen så korrekt som möjligt, detta görs på Admin-Övrigt-Sjukregler. Läs mer på: er.4.233f91f abe html 11 (18)

12 Adato Chef 1.31 ( ) SSO Saml Nu fungerar Adato även med federerad inloggning samt Single Sign On via Saml. Övrigt Buggrättningar och fixar Sessionstiden är höjd från 20 till 60 minuter innan utloggning. Vid ev utloggning kommer man tillbaka till ursprungsläget om man åter-inloggar. Att göra för dig som systemadministratör SSO Kontakta Miljödata för med info om denna form av SSO, Single Sign On. Adato Chef 1.32 ( ) Arkivering i Adatos översikt för Avslutade ärenden Ny kolumn i översikten för Avslutade rehabärenden, Arkiv. Visas om denna funktion är påslagen samt om inloggad får se arkiverade ärenden. Det framgår även i ett avslutat rehabärende om detta är arkiverat (då det står avslutat & arkiverat ): Övrigt är diverse buggrättningar och fixar. Att göra för dig som systemadministratör Inget! 12 (18)

13 Adato Chef 1.33 ( ) Utskrift översikter PDF- och Excelutskrifter finns nu för samtliga översikter på fliken Mina medarbetare. Klicka på pil-symbolen för att välja utskriftsformat: I de översikter där man kan välja fler urval (f.n. Sjukfrånvaro) finns även detta alternativ i menyn: Meddelanden visas Informationsmeddelanden som systemansvariga har skickat från Admin visas nu även i Adato Chef (skicka meddelanden görs i Admin-Ansvarig). När den inloggade har nya (olästa) meddelanden visas en pratbubbla uppe vid funktionsknappen i övre högra hörnet. Klicka på funktionsknappen och välj alternativet Meddelanden för att läsa dessa meddelanden: 13 (18)

14 Guide - omplaceringsutredning Valbart att sista sidan i guiden omplacering (informationssida) ska komma med vid utskrift. Övrigt Buggrättningar och fixar Ansvarig ändras inte längre för personanteckning som kopieras över till ett rehabärende Att göra för dig som systemadministratör Omplaceringsguiden Stäng av sista sidan (informationssida) på guiden Omplacering om så önskas. Kryssruta visas på: System-Variabler, kryssruta Omplacering inkludera informationssida. Börja använda meddelandeutskick! Adato Chef 1.34 ( ) Översikter med fler urval Historiska bevakningar - visas nu som indragen under Rehabbevakningar med fler urval. Åtgärder visas med fler urval och kolumner. Rehabärenden visas md fler urval och kolumner. För samtliga väljs fler urval m h a pilen : 14 (18)

15 Förbättrad länkhantering Enklare hantering av länkar på startsidan (så som den är gjord i Lisa). Kostnadsberäkning Kostnadsposten (siffran) i rehabärendet går att klicka på för att se mer detaljer i kostnadsberäkningen. Kan även skrivas ut: 15 (18)

16 Rapport Sammanställning sjukdagar Rapporten som fanns i Adato Classic med graf och sammanställning, finns nu i Sjukfrånvaroöversikten, klicka på pilen och välj Sammanställning sjukdagar : 16 (18)

17 Behörighet ges till grupp på Admin-Behörighet, raden: Adato Rapport Sammanställning sjukdagar - läskryss. Utskrifter sjukfrånvaro Utskrifter i sjukfrånvarobilder på knappen Visa frånvaro som visas när man markerar en person i Sjukfrånvaroöversikten eller Rehabbevakningsöversikten i dialogrutan finns nu en knapp för utskrift av sjukperioderna: 17 (18)

18 Övriga funktioner Lösenordsbyte fungerar även om kompabilitetsläge inte är inställt Medellön kan anges med kommatecken Bättre hantering av datumväljare (intervall) Informationsmeddelande - visas som stor ruta vid inloggning och inte som liten pratbubbla uppe i högra hörnet Rättningar Buggrättningar och fixar t ex: Rättning om en behörighetsgrupp endast ska få se Statistik o/e Kostnad Att göra för dig som systemadministratör Sammanställning sjukdagar - rapport Behörighet ges till grupp på Admin-Behörighet, raden Adato Rapport Sammanställning sjukdagar - läskryss. Rekommendation: Stäng av Adato Classic för chefer om detta inte redan är gjort! OBS Uppdatera till senaste kortmanual på startsidan! 18 (18)

Kortmanual Adato Chef

Kortmanual Adato Chef Kortmanual Adato Chef 2016-05-10 Miljödata AB www.miljodata.se BG 5504-4325 Besöksadress: Ronnebygatan 46 371 87 Karlskrona 0455-33 35 30 PG 17141-3 Org. Nr 556324-4036 Om rehabsystemet Adato Arbetsgivaren

Läs mer

Kortmanual Adato. Senast ändrad:

Kortmanual Adato. Senast ändrad: Kortmanual Adato Senast ändrad: 2016-11-08 Miljödata AB www.miljodata.se BG 5504-4325 Besöksadress: Ronnebygatan 46 371 87 Karlskrona 0455-33 35 30 PG 17141-3 Org. Nr 556324-4036 Om rehabsystemet Adato

Läs mer

Kortmanual Adato Chef

Kortmanual Adato Chef Kortmanual Adato Chef 2014-12-09 Miljödata AB www.miljodata.se BG 5504-4325 Besöksadress: Ronnebygatan 46 371 87 Karlskrona 0455-33 35 30 PG 17141-3 Org. Nr 556324-4036 Om rehabsystemet Adato Arbetsgivaren

Läs mer

Kortmanual Adato. Version 5.98 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-333530 371 87 Karlskrona Org.nr 556324-4036 www.miljodata.

Kortmanual Adato. Version 5.98 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-333530 371 87 Karlskrona Org.nr 556324-4036 www.miljodata. Kortmanual Adato Version 5.98 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-333530 371 87 Karlskrona Org.nr 556324-4036 www.miljodata.se Rehabsystemet Adato Arbetsgivaren skall i samråd med den anställde

Läs mer

Kortmanual Adato Version KARLSKRONA TELEFON TELEFAX

Kortmanual Adato Version KARLSKRONA TELEFON TELEFAX Kortmanual Adato Version 5.7 2011-04-29 371 87 KARLSKRONA TELEFON TELEFAX 0455-33 35 30 0455-128 28 info@miljodata.se www.miljodata.se Rehabsystemet Adato Enligt 22 kap, 3 lagen om allmän försäkring skall

Läs mer

Kortmanual Adato Version 5.8 2011-12-14

Kortmanual Adato Version 5.8 2011-12-14 Kortmanual Adato Version 5.8 2011-12-14 Miljödata AB www.miljodata.se BG 5504-4325 Besöksadress: Ronnebygatan 46 371 87 Karlskrona 0455-33 35 30 PG 17141-3 Org. Nr 556324-4036 Rehabsystemet Adato Enligt

Läs mer

Sickanportal Översikt

Sickanportal Översikt Sickanportal Översikt Version 2.69 2018-05-18 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Sjukskrivningstjänsten Sickan Med sjukskrivningstjänsten

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 8.12 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 10.1 2015-08-27 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör Manual DF Respons Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF Reviderad 2017-12-08 Lena Olsson, systemadministratör 1 Innehåll RAPPORTERA AVVIKELSE.... 3 LÄSA OCH HANTERA AVVIKELSERAPPORT I DF RESPONS... 5 INLOGGNING

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Innehåll 1. Logga in i VASS... 1 2. Behörighetssystem... 2 3. Rekommenderat arbetssätt för undersökningarna... 2 4. Välj kommun... 2 5. Skapa urval av frågor

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Sa ha r anva nder du VASS

Sa ha r anva nder du VASS Sa ha r anva nder du VASS Innehåll 1 Logga in... 2 2 Funktioner i menyrad... 3 3 Indata Mata in uppgifter... 4 3.1 Besvara undersökningen... 4 3.2 Jämföra med fjolårets undersökning... 5 3.3 Eget urval...

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Komma igång med 3L Innehåll LOGGA IN I 3L... 3 Verktyg och kortkommandon... 6 Övriga tangenter... 9 RAPPORTUTSKRIFT I 3L... 10 Instruktioner för att skriva till fil:... 11 Logga in i 3L Ikonen för 3L Pro

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Webbaserat IT-stöd för Arbetsmiljö Rehab Säkerhet

Webbaserat IT-stöd för Arbetsmiljö Rehab Säkerhet Webbaserat IT-stöd för Arbetsmiljö Rehab Säkerhet Idea VerksamhetsLedning Ett IT-system för att genomföra och administrera arbetsmiljörehab- och säkerhetsarbetet. Delarna i systemet används tillsammans

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education byter namn till G Suite for Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education...1 Logga in med ditt gapp-konto första

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning Vad är nytt i Easy Planning 7.05 Uppdateringen innehåller flera förbättringar och nya funktioner. Kunder som har version 7.03 eller 7.04 måste uppdatera till 7.05 omgående för att undvika problem. Vi rekommenderar

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Admin. Administration av Adato, Lisa, Maja, Sara Version

Admin. Administration av Adato, Lisa, Maja, Sara Version Admin Administration av Adato, Lisa, Maja, Sara Version 3.88 2014-08-29 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Innehållsförteckning Om Admin

Läs mer

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron.

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron. Under menyalternativet Frånvaro kan tre möjliga funktioner finnas tillgängliga beroende på vad skolan valt att aktivera. Dessa är Ta del av frånvaro, Frånvaroanmälan och Grafisk översikt. Skolan kan också

Läs mer

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering I denna manual beskrivs hur systemet Vitec Teknisk förvaltning fungerar och hur du som avtalsleverantör får meddelande om att du fått ett nytt ärende

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Manual vårdgivaradministratör

Manual vårdgivaradministratör Manual vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 1.11 0.2 Jenny Axelsson Tillägg om: Inaktivera enheter Radera

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Handledning till FC 12 på webben

Handledning till FC 12 på webben Handledning till FC 12 på webben Detta är en kortfattad handledning där vi går igenom de viktigaste funktionerna i nya FirstClass. Förändringen av FirstClass är kanske den största under de snart 25 år

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide!

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp Vill du gå med i skolans -organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide -organisationens administratör måste

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda.

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Tänk på att bilder som ses här kommer från standard installationen av xvis och kan se

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Användarmanual för Exergo skattningsverktyg

Användarmanual för Exergo skattningsverktyg 1. Kontaktinformation... 2 1.1 Upphovsinformation... 2 1,2 Copywrite... 2 1.3 Version... 2 2. INLEDNING... 2 2.1 Omfattning och syfte... 2 2.2 Processöversikt... 3 3. Arbetsflöde för klientanvändare...

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

Lathund för chefer Rekryteringssystemet ReachMee. Senast reviderad

Lathund för chefer Rekryteringssystemet ReachMee. Senast reviderad Lathund för chefer Rekryteringssystemet ReachMee Senast reviderad 2018-06-11 INNEHÅLL 1. INLOGGNING... 3 1.1 Ändra lösenord och kontrollera användaruppgifter... 3 2. REKRYTERINGSÄRENDE... 3 2.1 Översikt...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Revu Handledning: Markeringslista

Revu Handledning: Markeringslista Revu Handledning: Markeringslista Markeringslistan är en specialanpassad flik med horisontell layout som ger dig kraftfulla funktioner för att hantera, komma åt, granska och summera markeringar i en PDF-fil.

Läs mer

Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62

Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62 Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62 Sida 2 av 21 Innehåll Inledning 3 Välkommen till Kompetenskoll 4 Logga in - Byt lösenord Godkänn lagring av uppgifter och cookies 4 Del 1: Överblick

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign INSTRUKTION Namn Datum Istallatörswebben 2017-05-11 Författare Luleå Energi Elnät AB Godkänd av Revision datum Jan Rosén Sign 2017-05-11 1.0 Version Installatörswebben LULEÅ ENERGI AB, Energigränden 1,

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

Google Suite For Education

Google Suite For Education G Suite Google Suite For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING G Suite for Education (G Suite) 2 Mobil eller surfplatta 2 Logga in med ditt gapp-konto första gången

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan.

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan. Skapa konto För att använda Limesurvey måste du ansöka om ett separat datakonto, d.v.s. det är inte samma användaruppgifter som ditt datakonto vid HiG. Ansökan görs genom att kontakta Mats Brenner alt.

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

Inloggning i Skola24 Logga in Schema

Inloggning i Skola24 Logga in Schema Inloggning i Skola24 Skriv vimmerby.skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. - Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Föräldrar och Skola 24

Föräldrar och Skola 24 Föräldrar och Skola 24 Hej Katte-förälder! Med hjälp av webbtjänsten Skola24 kan du bland annat göra sjukanmälan och ta del av ditt barns frånvarostatistik. En central databas gör det möjligt att med hjälp

Läs mer

FlexiTID 5.8 Handläggarwebb guide

FlexiTID 5.8 Handläggarwebb guide 1 FlexiTID 5.8 Handläggarwebb guide I version 5.8 av FlexiTID har utseendet förändrats men funktionerna är desamma, vissa är dock förfinade. Vissa värden har förtydligats till exempel hur många handläggare

Läs mer

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Innehållsförteckning Vad är Hogia PBM?... 2 Inloggning... 2 Portalens uppbyggnad... 3 Hem... 4 Mina uppgifter... 4 Hjälp... 6 Logga ut... 6 Företag... 7 Visningsläge...

Läs mer

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Innehållsförteckning Vad är Hogia PBM?... 2 Inloggning... 2 Portalens uppbyggnad... 3 Hem... 3 Mina uppgifter... 3 Hjälp... 5 Logga ut... 5 Företag... 6 Visningsläge...

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB WebViewer Manual för administratör 2 Manual WebViewer Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 2 Inställningar... 4 2.1 Uppdatera licensinformation... 4 2.2 Inmatning av användaruppgifter...

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/39 Webbformulär i TakeCare 2/39 Boka formulär...4 Schemalagda formulär OBS! Endast för utsedda pilotenheter...7 Typ av schema...8 Boka direkt...8 En gång i framtiden...8 Flera gånger i framtiden...8

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Ladok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

Versionsnyheter PMO 6.1 Release

Versionsnyheter PMO 6.1 Release Versionsnyheter PMO 6.1 Release 2015-09-04 Förändring sker i följande moduler 1 Anteckning 2 Att göra 3 Checklista 4 Internpost 5 Lab 6 Löpande journal 7 Patientdata 8 Signera 9 Tidbok 10 Vaccination 11

Läs mer

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt Vad är nytt i Easy Planning 6.58 Detta är en större uppdatering som innehåller ett flertal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version.

Läs mer

WISEflow Guide för Administratör

WISEflow Guide för Administratör WISEflow Guide för Administratör Version 2.6.0 Innehåll SIDAN ÖVERSIKT...1 SKAPA ETT FLOW...1 FLOWTYPER... 2 INSTÄLLNINGAR FÖR FLOW...2 FLIKEN ALLMÄNT... 2 FLIKEN TENTAMENS/PROV-INNEHÅLL... 4 RELATIONER...

Läs mer

Det finns tre sorters rapporter: Grundrapporter - standardrapporter i Skola24. Namnen börjar med ordet Grundrapport.

Det finns tre sorters rapporter: Grundrapporter - standardrapporter i Skola24. Namnen börjar med ordet Grundrapport. Introduktion rapporter I programmet finns ett antal grundrapporter färdiga att skriva ut. Det går också att skapa helt egna rapporter där man t.ex. själv väljer vilka fält som ska vara med och vilken elevgrupp

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer