Den komfortabla långfärdsbilen. Förnämliga vägegenskaper och stor dragkraft. Drivningen anpassas efter underlaget. Hög komfort. Interiör.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Den komfortabla långfärdsbilen. Förnämliga vägegenskaper och stor dragkraft. Drivningen anpassas efter underlaget. Hög komfort. Interiör."

Transkript

1

2

3 Den komfortabla långfärdsbilen Förnämliga vägegenskaper och stor dragkraft Drivningen anpassas efter underlaget Hög komfort Interiör Säkerhet Utrustningsalternativ och specifikationer Teknisk data

4

5 Den komfortabla långfärdsbilen, som kan ta dig långt bortom vägens ände. Det som utmärker Land Rover är att bilarna är utvecklade på ett så intelligent sätt och utan kompromisser för att kunna motsvara olika höga krav. Discovery 3 är byggd för att man ska åka bekvämt på långfärden samt ha möjlighet att göra avstickare även till platser dit inga vägar leder. Den är rymlig, komfortabel och ger alla åkande fin sikt genom de stora glasytorna. Alla modellversionerna kan levereras med två bekväma extrasäten i en tredje sätesrad, som gör bilen 7-sitsig. En äkta Land Rover känner man igen utan att behöva läsa namnet på huven

6 Förnämliga vägegenskaper. 4-hjulsdriften innebär inte bara att det går att ta sig fram på oländiga vägar, den ger ett säkrare väggrepp på alla underlag och höjer säkerheten när väglaget är halkigt. Kraften fördelas hela tiden till de hjul som har bäst fäste. Discovery 3 har dessutom många andra funktioner som bidrar till hög körsäkerhet, t ex den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC). Den är ett exempel av många system, som hjälper föraren genom att korrigera riktningen på bilen om den tenderar att avvika från den tänkta kurvlinjen. De fina vägegenskaperna medför också att man känner körglädje bakom ratten. Den automatiska växellådan, som är tillval, är en av världens mest avancerade. Den växlar praktiskt taget omärkligt och kan ställas om mellan normal- och sportläge. Det går också att välja ett läge för manuell växling, s k CommandShift. Land Rover anser att även en praktisk bil ska vara rolig att köra

7 3 500 kg dragkraft! Den kraftiga motorn och 4-hjuldriften gör Discovery 3 till en av de mest kompetenta dragbilarna som finns på marknaden. Få bilar kan konkurrera när det gäller att dra tunga släp. Inte nog med att det finns kraft i överflöd för att dra. Bilen uppträder också mycket stabilt på vägen även när den drar ett släp med den maximalt tillåtna släpvagnsvikten.

8 Alltid tillräckligt med kraft Oavsett syfte eller mål med resan finns det kraft så det räcker. Det är bara att se på de tekniska uppgifterna i sammanställningen nedan, speciellt det imponerande vridmomentet. Vad som kan tilläggas är att motorn går mycket mjukt och tyst samt att det finns rejält med kraft även på lägre varvtal. Land Rovers tekniker har nämligen lagt ner mycket arbete på att få bort det typiska dieselknattret och den hårda gången, som kan vara typisk för dieselmotorer. Resultatet är imponerande, vilket en provtur direkt bekräftar. Dieselmotorn har partikelfilter* och uppfyller gällande EU-krav med god marginal. Motorn motsvarar givetvis också Land Rovers mycket höga krav på lång livslängd och tillförlitlighet. MOTORSPECIFIKATIONER TdV6 (turbodiesel) Elektroniskt styrd högtrycks common rail insprutning och turbomunstycke med variabel diameter ger en flack vridmomentkurva. Motorblocket är gjutet enligt den svenska sintercastmetoden som medför låg vikt i kombination med mycket hög vridstyvhet. Topplocket är av aluminium. Motor TdV6 Typ 24v common rail V6 turbodiesel Cylindervolym 2,720 cm3 Cylinderdiameter 81 mm Slaglängd 88 mm Kompression 17.3:1 Maxeffekt 190 hk vid 4,000 varv/min Vridmoment 440 Nm vid 1,900 varv/min * Tillkommer under hösten 2007

9

10 Vrid på reglaget och anpassa drivsystemet efter underlaget. Med systemet Terrain Response visar Land Rover att man är mästare när det gäller 4- hjulsdrift. Det är därför konkurrenterna inte kan mäta sig när det gäller förmågan att anpassa bilen efter de mest varierande underlag. Det finns 5 olika inställningar för olika körförhållanden: - Normal körning på bra och lite sämre vägar samt i lätt terräng. - Halt underlag som snö/is och gräs samt löst grus och på sidan av vägen. - Leriga och djupt spåriga vägar. - Lös sand. - Stenigt underlag.

11 Framkomligheten är imponerande oavsett underlag Inget verkar omöjligt när man lärt känna Discovery 3. Det är flera faktorer som medverkar till den förnämliga framkomligheten. Markfrigången är 185 mm och med luftfjädring upp till imponerande 310 mm. Överhängen både fram och bak är korta. Man behöver inte heller bekymra sig för om det lutar i sidled. En sensor känner av om lutningen blir för kraftig. Då griper det elektroniska anti-vältskyddet in.

12 Hög komfort även bortom vägens ände Tuffa körförhållanden märker man inte mycket av i kupén. Två av de tre olika modellversionerna har luftfjädring som standard. Det innebär att fjädringskomforten är utmärkt samt att bilen behåller samma nivå och frigångshöjd även när den är fullastad. Det medför att upp till 7 vuxna* kan färdas bekvämt. Man behöver inte heller bekymra sig om det är varmt eftersom luftkonditioneringen är effektiv. Ska bilen köras där det ofta råder ökenhetta rekommenderar vi ett tillval, som ger separat luftkonditionering för bakre delen av kupén. Det finns dryckeshållare vid alla tre sätesraderna så att man dessutom kan läska sig med något på färden. Som tillval finns också en kylbox. * Två extrasäten i en 3:e sätesrad, som gör bilen 7-sitsig, är tillval.

13 Kommer du ihåg känslan? Den höga körställningen ger fin överblick i trafiken. De stora glasytorna bidrar också till att passagerarna har en oslagbar utsikt över landskapet när det sveper förbi. Föraren uppskattar givetvis också att bilen är lättmanövrerad, eftersom det är enkelt att se och hålla reda på bilens fyra hörn.

14 Visa mig vägen till Vissa saker behöver man inte tänka på alls och en del sköter man bekvämt med reglagen på ratten. Ta det här med att hitta rätt t ex. Det är inget man behöver bekymra sig för om man väljer till ett navigationssystem med stor 7 pekskärm. Då är det bara att bestämma resmålet och låta kartan och röstvägvisningen på svenska att guida föraren fram till målet. Rattreglagen bidrar till ökad säkerhet eftersom flera funktioner kan skötas utan man behöver ta händerna från ratten i stället för att treva efter reglage på instrumentpanelen.

15 När endast det bästa är gott nog. De mest välutrustade modellerna med beteckningen HSE har elmanövrerade framsäten och högklassig läderklädsel som standard. Även på ratten och växelspaksknoppen är det äkta läder. En förnämlig ljudanläggning från Harman Kardon sprider välljud i kupén. PS. Lägg märke till finessen med de bakre sätenas högre sittställning. DS.

16 Flexa enkelt mellan förstklassiga sittutrymmen och maximalt lastutrymme sitsig är alternativen när man valt till den tredje sätesraden. Oavsett hur många man åker i bilen så finns det gott om plats och rejält utrymme för benen på alla platserna i bilen. Med bilen 2-sitsig går det att lasta in ca 2,5 kubikmeter. Där ligger även de största kombibilarna i lä.

17 Delad baklucka och stor lucköppning tillåter skrymmande last. Discovery 3 är lättlastad genom att den undre halvan av luckan ligger i nivå med golvet och i bilar med luftfjädring går det att sänka bilen 5 cm för att minska lasthöjden. Luckornas asymmetriska form gör det enkelt att nå långt in i lastutrymmet på den högra sidan. Den nedre delen av luckan tål dessutom en vikt på 150 kg. Det medför att den också kan utnyttjas som sittplats för två vuxna och ger tak över huvudet tack vare den övre luckhalvan. Bilen på bilden är extrautrustad med sliding load-floor.

18 Glastak ger en rymdkänsla som kan avnjutas av alla som åker i bilen. I de flesta bilar med taklucka är det som regel bara i framsätet som man kan njuta av den fria sikten genom glastaket. Men i Discovery 3 kan även de som åker i tredje sätesraden njuta att utsikten och se ljuset flöda in i kupén. Det stora glasytorna kompletteras av ett skjutbart solskydd som har reflekterande egenskaper och skärmar av solens strålar när de blir för intensiva.

19

20

21 Integrering av chassi och kaross ger krocksäkerhet och vridstyvhet. Konstruktionen är mycket starkare än konventionella självbärande karosser. Det innebär, förutom den höga krocksäkerheten, att även köregenskaperna blir förnämliga tack vare den vridstyva konstruktionen. Discovery 3 kan vara utrustad med upp till 8 krockkuddar/-gardiner, beroende på om bilen är 5 eller 7-sitsig. I framsätet finns dubbla främre kuddar och sidokrockkuddar. För varje sätesrad finns också krockgardiner. Discovery 3 har visat sig mycket säker i de krocktester som utförts. Det beror på den avancerade uppbyggnaden av karossen/chassit, med en stabil kupésektion och eftergivliga deformationszoner fram och bak. Detta gäller alltså den passiva säkerheten som ska skydda de åkande om olyckan är framme. Men det finns också omfattande system för den aktiva säkerheten. Se sidan 29.

22 Om det behövs något extra Det finns ett stort urval tillbehör. Oavsett om det gäller tillbehör för praktiska ändamål eller för att ge bilen en mer personlig stil finns det mycket att välja mellan. Den stabila cykelhållaren, som visas på bilden är bara ett exempel. Andra exempel är lastbågar med hållare för t ex kajak och ett skjutbart lastgolv som underlättar vid lastning av bilen. På sidan 27 visas de aluminiumfälgar som finns som tillval och i spalten längst till höger på uppslaget finns ytterligare exempel. Land Rovers återförsäljare kan också berätta mer om personlig utrustning för bilen.

23 Som tillbehör finns bl a: Metalldekor för växelspaksväljare och dryckeshållare. VUB Anslutning för externa ljudkällor som t ex ipod. LR Ebenholtsfärgade silverkantade mattor med blanka emblem. RHD EAH500018MMM LHD EAH500019MMM Metalldekor för ventilationsmunstycken JAK000065MMM Standardutrustningen är omfattande. Sätena i rad två är eluppvärmda och delbart fällbara. Samtliga sidorutor är försedda med elektriska fönsterhissar. De yttre backspeglarna är elektriskt manövrerbara samt uppvärmda liksom spolarmunstyckena. Två av de tre modellerversionerna har parkeringshjälp bak Rikligt utrustad som underlättar vid fickparkering samt automatisk klimatanläggning. En lista som visar standardutrustning och tillval finns på sidan 31.

24 EXTERIÖR arctic frost - metallic ATACAMA SAND - metallic buckingham blue - metallic cairns blue - metallic chawton white - solid java black - metallic keswick green - SOLID LUGANO TEAL - metallic RIMINI red- metallic stornoway grey - metallic TONGA GREEN - metallic vienna green metallic Kombinera favoritlacken med en passande klädsel. Bilderna ovan ger en fingervisning om hur färgerna ser ut, men det går inte att återge exakt zermatt silver - metallic rätt nyans genom tryck papper. Vi rekommenderar därför ett besök hos någon av återförsäljarna, som har lackprover att visa upp. MER INFORMATION FINNS PÅ

25 INTERIÖR KLÄDSLAR alpaca LÄDER alpaca TYG ebony LÄDER ebony TYG DEKORPANELER tundra LÄDER tundra TYG grand Black lacquer straight grained walnut brunel metallic finish Bilden till vänster visar rynkad premium läderklädsel Vilka interiörfärger matchar respektive lack? Den som inte kan finna svaret själv kan få ta hjälp av tabellen på nästa sida. Tänk också på att inte heller interiörfärgerna på tyg, läder och dekorer går att återge perfekt i tryck. Prover finns hos återförsäljarna.

26 FÄRGKOMBINATIONER EXTERIÖR/INTERIÖR LACK ALPACA EBONY TUNDRA Arctic Frost R R Atacama Sand R R 4 Buckingham Blue R R 8 Cairns Blue R 8 Chawton White 8 R R Java Black 4 R 8 Keswick Green R R LACK ALPACA EBONY TUNDRA Lugano Teal R R Rimini Red Stornoway Grey 4 4 R Tonga Green Vienna Green 4 R 8 Zermatt Silver R 4 R 4 Formgivarnas förslag R Rekommenderas 8 Möjlig kombination Ej tillgängligt

27 FÄLGAR OCH DÄCK Aluminiumfälgar är standard. Tabellen visar vilken fälg och vilket däck som ingår i standardutrustningen för respektive modellversion. Det framgår också vilka alternativa val som kan göras. (A) 17 5 dubbelekrar aluminiumfälg Däck: 235/70 AT/H (B) 18 5 dubbelekrar aluminiumfälg Däck: 255/60 AT/H (C) ekrad aluminiumfälg Däck: 255/60 AT/H (D) 19 6-ekrad aluminiumfälg Däck: 255/55 AT/H FÄLGAR OCH DÄCK TdV6 S TdV6 SE TdV6 HSE (A) 17 5 dubbelekrad aluminiumfälg - 235/70 AT/H 4 (B) 18 5 dubbelekrad aluminiumfälg - 255/60 AT/H 8 4 (C) ekrad aluminiumfälg - 255/60 AT/H 4 (D) 19 6-ekrad aluminiumfälg - 255/55 AT/H Fullstort reservhjul med aluminiumfälg Däcktrycksövervakning (TPMS) Standard 8 Option Ej tillgängligt OBS! Andra fälgar än original med större diameter och däck med lägre profil kan vara känsligare för skador och är mindre lämpade om bilen ska köras på dåliga vägar. Återförsäljaren kan ge råd om vilka fälgar och däck som är lämpliga för olika körförhållanden.

28 TEKNISKA SPECIFIKATIONER MOTOR, TRANSMISSION OCH FJÄDRING TdV6 TdV6 TdV6 S SE HSE 6-växlad manuell växellåda stegad automatisk växellåda Luftfjädring och Terrain Response Spiralfjädrar 4 Låsbar bakre differential Standard 8 Option Ej tillgängligt TRANSMISSION TdV6 Manual TdV6 Auto Växellåda ZF S6-53 zf HP26 Utväxlingsförhållanden 6:an :an :an :an :an :an Back Slutväxel Fördelningsväxellåda Högväxel 1:1 1:1 Lågväxel 2.93:1 2.93:1 Växlingshastigheter km/h Hög till låg Låg till hög TOPPFART PÅ RESPEKTIVE VÄXEL (Högväxel) km/h - OBS! Automat i D-läge TdV6 Manual TdV6 Auto 1:an :an :an :an :an :an (Lågväxel) - OBS! Automat i D-läge 1:an :an :an :an :an :an Luftmotståndskoefficient 0.41 (0.40 med däckdimension 235/70R17) BROMSAR Motoralternativ TdV6 Skivbromsdiameter fram 317 mm Typ Ventilerade Skivbromsdiameter bak 325 mm Typ Ventilerade Parkeringsbroms Elektronisk Till Discovery 3 med dieselmotor finns en avancerad 6-stegad automatisk växellåda från ZF som tillval.

29 TdV Vridmoment (Nm) ,000 1,500 2,000 2,500 Motorvarvtal Max vridmoment (Nm) 3,000 3,500 4, Effekt (kw) Max Effekt (kw) 440 Nm vid 1,900 varv/min 190 hk (140kW) vid 4,000 varv/min SÄKERHET TdV6 TdV6 TdV6 S SE hse Dubbla främre krockkuddar Sidokrockkuddar fram Bältespåminnare Krockgardiner vid varje sätesrad Högt monterat bromsljus Dynamisk stabilitetskontroll (DSC) Elektronisk Parkeringsbroms (EPB) Panikbromsassistans (EBA) kanals låsningsfria bromsar (ABS) med bromskraftfördelning (EBD) Anti spinn (ETC) Anti vältsystem (ARM) Lufttrycksövervakning (TPMS) Adaptiva strålkastare Standard 8 Option Ej tillgängligt STYRNING Ratten justerbar i höjdled Kuggstång Hydraulisk styrservo Antal rattvarv mellan fulla hjulutslag: 3,32 Vändcirkel 11,45 m

30 TILLVAL Det finns avancerade elektroniska tillval för Discovery 3: harman/kardons LOGIC7 är ett 7-kanals digitalt surround sound system ger ett helt suveränt ljud i bilen med totalt 14 högtalare. Navigationssystemet off-road kan visa vägen till platser som finns utanför vägnätet. Off-road -displayen ger föraren tydlig grafisk information om hjulens nivåskillnader, drivningen och framhjulens styrutslag. Adaptiva strålkastare följer rattrörelserna och ger därför en bättre ljusbild i kurvor. Navigationssystemet kan kompletteras med digital-tv. För anslutning av bl a mobiltelefoner finns Bluetooth. (Tillgänglig hösten 2007)

31 STANDARD- OCH EXTRAUTRUSTNING STANDARDUTRUSTNING S-variant Permanent fyrhjulsdrift ABS bromsar med EBD, ETC, HDC, CBC DSC (Dynamic Stability Control) antisladd Roll over sensor- Anti-vältningssystem Tygklädsel - 5 sitsig Enkel CD-Radio, 6 högtalare 6-stegs växellåda Fördelningsväxellåda, hög och lågväxel Aluminiumfälgar 17, 4 st Aktivt mellandifferential Automatisk dörrlåsning vid körning fjärrstyrt centrallås, larm och startspärr Elektronisk parkeringsbroms Krockuddar, huvud, sido & gardiner fram, sidogardiner bak Luftkonditionering Mugghållare för alla sätesrader Höjdjustering och svankstöd för förarsäten Fällbart och delbart baksäte (65/35 på 5 sitsig, 35/30/35 på 7sitsig) Elhissar fram & bak Eluppvärmda och justerbara ytterspeglar Nackstöd för samtliga sittplatser Bältespåminnare Insynskydd till lastutrumme Eluppvärmd vindruta Eluppvärmda säten fram och bak Eluppvärmda spolarmunstycken Stänkskydd fram & bak SE-variant utöver S Konstantfarthållare Terrain Response Luftfjädring (4 Corner Air Suspension) Parkeringshjälp PDC-bak Bi-Xenon ljus Klimatanläggning ACC Automatisk avbländbar innerbackspegel Markbelysning & instegsbelysning Regnsensor Färddator Dimljus fram Strålkastarspolning Alu-fälgar 18 (Style 1) harman kardon Stereopaket 8 högtalare, subwoofer, förstärkare, antenn integrerad i sidorutor och frontmatad 6 CD-växlare Rattknappar för ljudanläggning HSE utöver SE Premium Navigation 3-delad baksäte (35:30:35) Belysta make-up speglar Lastnät Extra mugghållare fram Läderklädd växelspaksknopp Lädersäten, elmanövrerade Inredningspanel Satin Burr Walnut Läderratt Minnesfunktioner för förarstolen & ytterbackspeglar Lädersäten, elman. 8 justeringsmöjligheter för förar- och passagerarsätet Elektriskt infällbara ytterspeglar Alu-fälgar 18 TdV6 HSE - Style 2 Parkeringshjälp PDC fram och bak EXTRAUTRUSTNING TdV6 Interiör S SE HSE 7-sitsig paket *) (För S krävs Luftfjädringspaket, se övrigt) o o o Convenience-paket 1) o o Konstantfarthållare (inkl. läderratt) o Inredningspanel Piano Black o Lädersäten (manuella) o o Premium lädersäten (elmanövrerade, 8 justeringsmöjligheter för förar- och passagerarsäte) o ACC (automatisk klimatkontroll) o Extra luftkonditionering för baksäten o o Kylbox i mittkonsolen o o Navigationssystem (med färg - pekskärm) o Premium Navigation (som ovan + off-road, info center, röststyrn, TMC) o PTI Personal Telephone Integration (Bluetooth) o o harman/kardon LOGIC 7 (surround 13 högt, aktiv subwoofer, hörlursuttag bak) 2) o Hybrid TV (analog/digital) 3) o o * ) 2 extra säten, krockgardiner (rad 3), 3 delad baksäte (rad 2), kartläsningslampor (rad 3), eluttag (rad 3) 1) 3-delad baksäte, belysta make-up speglar, lastnät, extra mugghållare fram 2) uppgradering från harman/kardon ljudsystem. 3) kräver Premium Navigation. Exteriör Alu-fälg 18 o Alu-fälg 19 (ist. för 18 style 2) o o o Takrails o o Eltaklucka fram och glastak - bak (Moon Sunroof) o o o Mörktonade Privacy rutor (bakom B-stolpe) o Metallic lack o o o Övrigt Automat växellåda - adaptiv, 6-stegad o o Luftfjädring, Terrain Response och färddator o AFS adaptiva strålkastare o o Dragkrokspaket (avtagbar, fjärrstyrd luftfjädring bak) o o o Aktivt, låsbar differential för bakaxel o o o Fullstort reservhjul o o o PDC parkeringshjälp - även fram o Elektriskt infällbara backspeglar o o Ultrasonic larm o o o TPMS (Tyre Pressure Monotoring System) o o o = Standard o = Extrautrustning ( ) = Ej tillgängligt

32 MÅTT Vändradie 11.45m Markfrigång 185 mm Upp till 310 mm med luftfjädring Vaddjup 60 cm 70 cm med luftfjädring 2,558 LITER 1,260 LITER Max lastvolym med nedfällt baksäte Max lastvolym bakom sätesrad 2 Terrängegenskaper Spiralfjädrar Luftfjädring A Påfartsvinkel 32.2º 37.2º B B Rampvinkel 22.8º 27.9º C C Avfartsvinkel 26.7º 29.6º Kupéutrymmen Höjd från säte till tak Fram 1,020 mm (1,027 mm med glastak) 2:a raden 1,043 mm (1,073 mm med glastak) 3:e raden 983 mm (1,018 mm med glastak) Benutrymmen Fram 1,078 mm 2:a raden 955 mm 3:e raden 923 mm Bredd i axelhöjd Fram 1,503 mm 2:a raden 1,508 mm 3:e raden 1,087 mm Lastkapacitet Lastlängd: Till framsäten 1,950 mm 7-sitsig (1,831 mm 5-sitsig) Bakom sätesrad 2 1,124 mm 7-sitsig (1,108 mm 5-sitsig) Bakom sätesrad mm 7-sitsig Bredd: 1,235 mm (1,146 mm mellan hjulhusen) Höjd: 1,027 mm (1,058 mm med glastak) Lastvolym bakom: 1st row 2,558 liter 7-sitsig (2,476 litres 5-sitsig) 2nd row 1,192 litres 7-sitsig (1,260 litres 5-sitsig) 3rd row 280 litres 7-sitsig

33 MÅTT, VIKT OCH PRESTANDA Bredd mm med infällda backspeglar 2190 mm med infällda backspeglar VIKTER TdV6 Manuell TdV6 Auto Max tjänstevikt* 2,708 kg 2,718 kg Totalvikt 3,230 kg 3,230 kg Max belastning per axel: Framaxel 1,296 kg 1,302 kg Bakaxel 1,412 kg 1,416 kg Max släpvagnsvikt Bromsat släp 3,500 kg 3,500 kg Obromsat släp 750 kg 750 kg Max tågvikt (bil + släp) 6,730 kg 6,730 kg *Tjänstevikten varierar beroende på bilens utrustning och framgår av registreringsbeviset Spårvidd bak 1 612,5 mm Axelavstånd mm Spårvidd fram mm Längd mm Prestanda och bränsleförbrukning TdV6 Manuell TdV6 Auto Toppfart 180 km/tim 180 km/tim Acceleration km/tim 11.7 sek 11.7 sek Bränsleförbrukning Stadskörning (l/100 km) Landsväg (l/100 km) Blandad körning (l/100 km) Koldioxidutsläpp CO Bränsletank Ljudnivå i kupén Miljöklass Minsta höjd Spiralfjädrar Luftfjädring Standard 1,887 mm 1,837 mm Glastak (Alpine roof) 1,882 mm 1,832 mm Med rails 1,891 mm 1,841 mm Integrerad antenn för telefon 1,940 mm 1,890 mm Siffrorna som anger bränsleförbrukningen är uppmätta enligt en standardiserad körcykel. De ska därför betraktas som ungefärliga. Det är många faktorer som påverkar den verkliga förbrukningen. Förarens körsätt och körförhållandena är de mest avgörande.

34 Land Rover Financial Services Återförsäljaren kan alltid hjälpa till med att finna en bra finansiering genom avbetalning eller leasing. Ofta är finansieringslösningen lika imponerande som bilen. Be om en personlig kalkyl som ger bästa tänkbara villkor. Land Rover Service Endast auktoriserade återförsäljare kan ge fullständig service. De har specialutbildade mekaniker och specialverktyg samt kan leverera alla original reservdelar. Varje reparation eller utbyte av delar följer därför de normer som gäller för Land Rover. Land Rover NYHETSBREV Bli medlem i Land Rover nyhetsbrev och ta del av nyheter, inbjudningar till events, tävlingar och mycket mer. Nyhetsbrevet är kostnadsfritt. Anmäl dig på KLIMATNEUTRAL KÖRNING FÖRSTA MILEN Handeln med utsläppsrätter beslutades av regeringarna inom EU och startade 2005 för att minska utsläppen av växthusgaser i atmosfären. Land Rover har beslutat att frivilligt ta ett aktivt ansvar för att neutralisera koldioxid (CO2) utsläppen från varje ny Land Rover som säljs och leveras från den 1 maj Land Rover köper utsläppsrätter som motsvarar de genomsnittliga CO2 utsläppen från varje enskild Land Rover modell som körs under ett år eller mil. Läs mer på LAND ROVER DRIVING ACADEMY Under ledning av Land Rovers professionella lärare, får du som köper en ny Land Rover, under en dag lära dig att hantera bilen på alla typer av underlag och i olika situationer. Utbildningen som sker på olika orter runt om i landet, är kostnadsfri. Läs mer på NOTERA: De färger som återges i broschyren kan avvika från de verkliga på grund av trycktekniska skäl. Land Rover förbehåller sig också rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Eftersom broschyren är internationell kan det förekomma bilder som visar utrustning som inte levereras i Sverige. Det pågår också en ständig produktutveckling vilket kan medföra att förändringar gjorts efter att broschyren tryckts. Kontrollera därför med återförsäljaren vilka färger, utrustning m m som kan levereras i samband med att en bil beställs. Broschyren ska betraktas som ett informationsmaterial och inte ett försäljningserbjudande för en viss modellversion. En enskild återförsäljare har inte fullmakt att binda Land Rover till något uttalat eller indirekt löfte i broschyren.

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

4 Interiör Golf Variant

4 Interiör Golf Variant Golf Variant 4 Interiör Golf Variant 10 Exteriör 12 Interiör 14 Säkerhet 18 Utrustningsalternativ 24 Miljö 26 Motorer och växellådor 30 Tillvalsutrustning 42 Färger 44 Klädslar 46 Kombinationer 50 Garantier

Läs mer

Renault KADJAR Våga ta steget De läckra linjerna, den tuffa kylargrillen och de breda skuldrorna skvallrar om att Renault Kadjar är redo för det mesta. En stabil och sportig kompanjon som inspirerar

Läs mer

Dacia Duster. Allt ingår.

Dacia Duster. Allt ingår. Dacia Duster Dacia Duster. Allt ingår. I dagens samhälle är förändring en naturlig del av vår vardag trender kommer och går och det finns inget slut på den tekniska revolutionen som ständigt söker nya

Läs mer

Utgåva 3. Nya Caravelle

Utgåva 3. Nya Caravelle Utgåva 3 Nya Caravelle En bekväm ankomst är en bra början på dagen. Caravelle är gjord för persontransporter. Bekvämlighet, åk - komfort och många utrustningsalternativ gör den till ett modernt fordon,

Läs mer

Livet är fullt av utmaningar. Är du redo? Första utmaningen: Du vill komma i tid till jobbet. Ta en genväg över bäcken.

Livet är fullt av utmaningar. Är du redo? Första utmaningen: Du vill komma i tid till jobbet. Ta en genväg över bäcken. Utgåva 6 Amarok 2 Amarok Livet är fullt av utmaningar. Är du redo? Där andra når sin gräns, där rullar Amarok på utan kompromisser. erränggående, flexibel och effektiv utan motstycke. Bredaste lastytan

Läs mer

Utgåva 5. Transporter

Utgåva 5. Transporter Utgåva 5 Transporter 4 Säkerheten 6 Motorerna 8 4MOTION 10 Konceptet 12 Twin Cabin 14 Utrustning 20 Bränsleförbrukning 22 Motorer, Prestanda 25 Vikter 31 Måttritningar 34 Lacker, klädslar 36 Teknisk specifikation

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY LEON TECHNOLOGY TO ENJOY TEKNIK ATT NJUTA AV Med våra bilar slutar inte resan när man kommer fram till en destination. Det är bara början. Vi vill att våra bilar ska ge dig inspiration. Därför konstruerar

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 Ett öppet sinne gör världen större. Allt vad den här bilen gör för att inspirera dina resor och förverkliga dina drömmar, gör den med himlen som vittne. Där det ogripbara förenas

Läs mer

Se staden som en lek. Och som en utmaning. 4 Tiguan

Se staden som en lek. Och som en utmaning. 4 Tiguan Tiguan 2 Tiguan Tiguan 10 Motorer 12 Växellådor 16 Park Assist/Rear Assist 20 Flexibilitet 28 Sport & Style 30 Track & Field 34 R-Line 36 Tillvalsutrustning 52 Färger 54 Klädslar 56 Kombinationer 58 Garantier

Läs mer

Tiguan är ett fullfjädrat energiknippe stark och bränslesnål, kompakt och rymlig. Du får en off-road-bil med designen hos en sportbil.

Tiguan är ett fullfjädrat energiknippe stark och bränslesnål, kompakt och rymlig. Du får en off-road-bil med designen hos en sportbil. April 2014 Tiguan Tiguan är ett fullfjädrat energiknippe stark och bränslesnål, kompakt och rymlig. Du får en off-road-bil med designen hos en sportbil. Välj lyxiga Sport & Style med 18 graders frontparti

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL CHASSI SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E INSCRIPTION SID 12 SID 14 SID 16 SID 18 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG INTERIÖR

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig.

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Nya Dacia Sandero Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Vad vill du få ut av din bil? En tilltalande design som står ut från mängden, en omsorgsfullt utformad interiör med många praktiska funktioner,

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

NISSAN X-TRAIL. Exteriör design Interiör design Mångsidighet Teknik och Prestanda Säkerhet Stil och Tillbehör Printa Avsluta

NISSAN X-TRAIL. Exteriör design Interiör design Mångsidighet Teknik och Prestanda Säkerhet Stil och Tillbehör Printa Avsluta NISSAN X-TRAIL TÄNK OM_ FÖLJA KARTAN INTE ÄR DIN STIL Då behöver du en bil som gillar äventyr lika mycket som du, med förmågan att ta dig dit du vill och med komforten och tekniken som gör hemresan minst

Läs mer

Känslan av världar som möts

Känslan av världar som möts Nya Renault ESPACE Känslan av världar som möts Allt förändras med Nya Renault Espace. Dynamiska former och flytande linjer ramar in en robust design. Crossover-karaktären förstärker designen och gör

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

AVENSIS. www.toyota.fi 03/03/FIN/3000 110-109B

AVENSIS. www.toyota.fi 03/03/FIN/3000 110-109B AVENSIS www.toyota.fi 03/03/FIN/3000 110-109B 02 03 Innehåll Toyota Avensis 04 Inledning 06 Formgivning Prestanda 12 Köregenskaper 16 Bensinmotor 18 Dieselmotor Säkerhet 20 Aktiv säkerhet 22 Passiv säkerhet

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

RENAULT CAPTUR DRIVE THE CHANGE. FOCUS En crossover redo för äventyr. CAPTUR I SCANNER Utformad efter dina behov

RENAULT CAPTUR DRIVE THE CHANGE. FOCUS En crossover redo för äventyr. CAPTUR I SCANNER Utformad efter dina behov RENAULT CAPTUR FOCUS En crossover redo för äventyr CAPTUR I SCANNER Utformad efter dina behov DRIVE THE CHANGE Captur och konceptbilen Captur. ÉDITORIAL CAPTUR UTFORSKAR LIVET Renault Captur skapar ett

Läs mer

VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST.

VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST. V60 VI ÄR VOLVO. VI SÄTTER MÄNNISKOR FRÄMST. HEJ 1 Vi är svenska. I vår designtradition utgår vi alltid från användaren och ställer frågan: På vilket sätt kan vi göra den här personens liv lite bättre,

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL VÅR DESIGNVISION SENSUS SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 INTELLISAFE DRIVE-E SID 14 VOLVO V60 DIESEL PLUG-IN HYBRID R-DESIGN SID 12 SID 18 SID 16 VOLVO OCEAN RACE

Läs mer

PRIUS TOYOTA. Fr o m 0308:1

PRIUS TOYOTA. Fr o m 0308:1 PRIUS TOYOTA PRIUS Fr o m 0308:1 Ögonblicket när en stor idé blir verklighet finns det något mäktigare? Innehåll Toyota Prius 04 Introduktion 06 Design Teknik och prestanda 08 Köregenskaper 10 Grunden

Läs mer

Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan.

Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan. Utgåva 5 Multivan Det finns många Multivan. Framför allt finns din Multivan. Det finns många olika sätt att vara, uppfattningar om hur man vill resa och vart. Därför finns också Multivan i många olika

Läs mer

MYCKET BIL FÖR PENGAR

MYCKET BIL FÖR PENGAR TOLEDO ENJOYNEERING SEAT Toledo är utvecklad för att motsvara högt ställda krav. Gott om plats för passage rare och bagage. Säkerhet som matchar de bästa i klassen. Snygg design och underhållande att köra.

Läs mer

NYA RENAULT TRAFIC NYA RENAULT TRAFIC. FOCUS Design och teknik. INNOVATION Fokus på multimediapekskärmen DRIVE THE CHANGE

NYA RENAULT TRAFIC NYA RENAULT TRAFIC. FOCUS Design och teknik. INNOVATION Fokus på multimediapekskärmen DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT TRAFIC NYA RENAULT TRAFIC FOCUS Design och teknik INNOVATION Fokus på multimediapekskärmen DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT TRAFIC Design och teknik s. 04 Ett fordon utformat för din vardag s.

Läs mer

December 2013. Nya Golf Sportscombi

December 2013. Nya Golf Sportscombi December 2013 Nya Golf Sportscombi Klädslar STANDARDSTOL MED TYGKLÄDSEL S SPORTSTOL MED TYG-/ALCANTARAKLÄDSEL MASTERS T SPORTSTOL MED TYG-/ALCANTARAKLÄDSEL GT S PEPPER TITAN BLACK MEL STRIPE TITAN BLACK

Läs mer