Den komfortabla långfärdsbilen. Förnämliga vägegenskaper och stor dragkraft. Drivningen anpassas efter underlaget. Hög komfort. Interiör.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Den komfortabla långfärdsbilen. Förnämliga vägegenskaper och stor dragkraft. Drivningen anpassas efter underlaget. Hög komfort. Interiör."

Transkript

1

2

3 Den komfortabla långfärdsbilen Förnämliga vägegenskaper och stor dragkraft Drivningen anpassas efter underlaget Hög komfort Interiör Säkerhet Utrustningsalternativ och specifikationer Teknisk data

4

5 Den komfortabla långfärdsbilen, som kan ta dig långt bortom vägens ände. Det som utmärker Land Rover är att bilarna är utvecklade på ett så intelligent sätt och utan kompromisser för att kunna motsvara olika höga krav. Discovery 3 är byggd för att man ska åka bekvämt på långfärden samt ha möjlighet att göra avstickare även till platser dit inga vägar leder. Den är rymlig, komfortabel och ger alla åkande fin sikt genom de stora glasytorna. Alla modellversionerna kan levereras med två bekväma extrasäten i en tredje sätesrad, som gör bilen 7-sitsig. En äkta Land Rover känner man igen utan att behöva läsa namnet på huven

6 Förnämliga vägegenskaper. 4-hjulsdriften innebär inte bara att det går att ta sig fram på oländiga vägar, den ger ett säkrare väggrepp på alla underlag och höjer säkerheten när väglaget är halkigt. Kraften fördelas hela tiden till de hjul som har bäst fäste. Discovery 3 har dessutom många andra funktioner som bidrar till hög körsäkerhet, t ex den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC). Den är ett exempel av många system, som hjälper föraren genom att korrigera riktningen på bilen om den tenderar att avvika från den tänkta kurvlinjen. De fina vägegenskaperna medför också att man känner körglädje bakom ratten. Den automatiska växellådan, som är tillval, är en av världens mest avancerade. Den växlar praktiskt taget omärkligt och kan ställas om mellan normal- och sportläge. Det går också att välja ett läge för manuell växling, s k CommandShift. Land Rover anser att även en praktisk bil ska vara rolig att köra

7 3 500 kg dragkraft! Den kraftiga motorn och 4-hjuldriften gör Discovery 3 till en av de mest kompetenta dragbilarna som finns på marknaden. Få bilar kan konkurrera när det gäller att dra tunga släp. Inte nog med att det finns kraft i överflöd för att dra. Bilen uppträder också mycket stabilt på vägen även när den drar ett släp med den maximalt tillåtna släpvagnsvikten.

8 Alltid tillräckligt med kraft Oavsett syfte eller mål med resan finns det kraft så det räcker. Det är bara att se på de tekniska uppgifterna i sammanställningen nedan, speciellt det imponerande vridmomentet. Vad som kan tilläggas är att motorn går mycket mjukt och tyst samt att det finns rejält med kraft även på lägre varvtal. Land Rovers tekniker har nämligen lagt ner mycket arbete på att få bort det typiska dieselknattret och den hårda gången, som kan vara typisk för dieselmotorer. Resultatet är imponerande, vilket en provtur direkt bekräftar. Dieselmotorn har partikelfilter* och uppfyller gällande EU-krav med god marginal. Motorn motsvarar givetvis också Land Rovers mycket höga krav på lång livslängd och tillförlitlighet. MOTORSPECIFIKATIONER TdV6 (turbodiesel) Elektroniskt styrd högtrycks common rail insprutning och turbomunstycke med variabel diameter ger en flack vridmomentkurva. Motorblocket är gjutet enligt den svenska sintercastmetoden som medför låg vikt i kombination med mycket hög vridstyvhet. Topplocket är av aluminium. Motor TdV6 Typ 24v common rail V6 turbodiesel Cylindervolym 2,720 cm3 Cylinderdiameter 81 mm Slaglängd 88 mm Kompression 17.3:1 Maxeffekt 190 hk vid 4,000 varv/min Vridmoment 440 Nm vid 1,900 varv/min * Tillkommer under hösten 2007

9

10 Vrid på reglaget och anpassa drivsystemet efter underlaget. Med systemet Terrain Response visar Land Rover att man är mästare när det gäller 4- hjulsdrift. Det är därför konkurrenterna inte kan mäta sig när det gäller förmågan att anpassa bilen efter de mest varierande underlag. Det finns 5 olika inställningar för olika körförhållanden: - Normal körning på bra och lite sämre vägar samt i lätt terräng. - Halt underlag som snö/is och gräs samt löst grus och på sidan av vägen. - Leriga och djupt spåriga vägar. - Lös sand. - Stenigt underlag.

11 Framkomligheten är imponerande oavsett underlag Inget verkar omöjligt när man lärt känna Discovery 3. Det är flera faktorer som medverkar till den förnämliga framkomligheten. Markfrigången är 185 mm och med luftfjädring upp till imponerande 310 mm. Överhängen både fram och bak är korta. Man behöver inte heller bekymra sig för om det lutar i sidled. En sensor känner av om lutningen blir för kraftig. Då griper det elektroniska anti-vältskyddet in.

12 Hög komfort även bortom vägens ände Tuffa körförhållanden märker man inte mycket av i kupén. Två av de tre olika modellversionerna har luftfjädring som standard. Det innebär att fjädringskomforten är utmärkt samt att bilen behåller samma nivå och frigångshöjd även när den är fullastad. Det medför att upp till 7 vuxna* kan färdas bekvämt. Man behöver inte heller bekymra sig om det är varmt eftersom luftkonditioneringen är effektiv. Ska bilen köras där det ofta råder ökenhetta rekommenderar vi ett tillval, som ger separat luftkonditionering för bakre delen av kupén. Det finns dryckeshållare vid alla tre sätesraderna så att man dessutom kan läska sig med något på färden. Som tillval finns också en kylbox. * Två extrasäten i en 3:e sätesrad, som gör bilen 7-sitsig, är tillval.

13 Kommer du ihåg känslan? Den höga körställningen ger fin överblick i trafiken. De stora glasytorna bidrar också till att passagerarna har en oslagbar utsikt över landskapet när det sveper förbi. Föraren uppskattar givetvis också att bilen är lättmanövrerad, eftersom det är enkelt att se och hålla reda på bilens fyra hörn.

14 Visa mig vägen till Vissa saker behöver man inte tänka på alls och en del sköter man bekvämt med reglagen på ratten. Ta det här med att hitta rätt t ex. Det är inget man behöver bekymra sig för om man väljer till ett navigationssystem med stor 7 pekskärm. Då är det bara att bestämma resmålet och låta kartan och röstvägvisningen på svenska att guida föraren fram till målet. Rattreglagen bidrar till ökad säkerhet eftersom flera funktioner kan skötas utan man behöver ta händerna från ratten i stället för att treva efter reglage på instrumentpanelen.

15 När endast det bästa är gott nog. De mest välutrustade modellerna med beteckningen HSE har elmanövrerade framsäten och högklassig läderklädsel som standard. Även på ratten och växelspaksknoppen är det äkta läder. En förnämlig ljudanläggning från Harman Kardon sprider välljud i kupén. PS. Lägg märke till finessen med de bakre sätenas högre sittställning. DS.

16 Flexa enkelt mellan förstklassiga sittutrymmen och maximalt lastutrymme sitsig är alternativen när man valt till den tredje sätesraden. Oavsett hur många man åker i bilen så finns det gott om plats och rejält utrymme för benen på alla platserna i bilen. Med bilen 2-sitsig går det att lasta in ca 2,5 kubikmeter. Där ligger även de största kombibilarna i lä.

17 Delad baklucka och stor lucköppning tillåter skrymmande last. Discovery 3 är lättlastad genom att den undre halvan av luckan ligger i nivå med golvet och i bilar med luftfjädring går det att sänka bilen 5 cm för att minska lasthöjden. Luckornas asymmetriska form gör det enkelt att nå långt in i lastutrymmet på den högra sidan. Den nedre delen av luckan tål dessutom en vikt på 150 kg. Det medför att den också kan utnyttjas som sittplats för två vuxna och ger tak över huvudet tack vare den övre luckhalvan. Bilen på bilden är extrautrustad med sliding load-floor.

18 Glastak ger en rymdkänsla som kan avnjutas av alla som åker i bilen. I de flesta bilar med taklucka är det som regel bara i framsätet som man kan njuta av den fria sikten genom glastaket. Men i Discovery 3 kan även de som åker i tredje sätesraden njuta att utsikten och se ljuset flöda in i kupén. Det stora glasytorna kompletteras av ett skjutbart solskydd som har reflekterande egenskaper och skärmar av solens strålar när de blir för intensiva.

19

20

21 Integrering av chassi och kaross ger krocksäkerhet och vridstyvhet. Konstruktionen är mycket starkare än konventionella självbärande karosser. Det innebär, förutom den höga krocksäkerheten, att även köregenskaperna blir förnämliga tack vare den vridstyva konstruktionen. Discovery 3 kan vara utrustad med upp till 8 krockkuddar/-gardiner, beroende på om bilen är 5 eller 7-sitsig. I framsätet finns dubbla främre kuddar och sidokrockkuddar. För varje sätesrad finns också krockgardiner. Discovery 3 har visat sig mycket säker i de krocktester som utförts. Det beror på den avancerade uppbyggnaden av karossen/chassit, med en stabil kupésektion och eftergivliga deformationszoner fram och bak. Detta gäller alltså den passiva säkerheten som ska skydda de åkande om olyckan är framme. Men det finns också omfattande system för den aktiva säkerheten. Se sidan 29.

22 Om det behövs något extra Det finns ett stort urval tillbehör. Oavsett om det gäller tillbehör för praktiska ändamål eller för att ge bilen en mer personlig stil finns det mycket att välja mellan. Den stabila cykelhållaren, som visas på bilden är bara ett exempel. Andra exempel är lastbågar med hållare för t ex kajak och ett skjutbart lastgolv som underlättar vid lastning av bilen. På sidan 27 visas de aluminiumfälgar som finns som tillval och i spalten längst till höger på uppslaget finns ytterligare exempel. Land Rovers återförsäljare kan också berätta mer om personlig utrustning för bilen.

23 Som tillbehör finns bl a: Metalldekor för växelspaksväljare och dryckeshållare. VUB Anslutning för externa ljudkällor som t ex ipod. LR Ebenholtsfärgade silverkantade mattor med blanka emblem. RHD EAH500018MMM LHD EAH500019MMM Metalldekor för ventilationsmunstycken JAK000065MMM Standardutrustningen är omfattande. Sätena i rad två är eluppvärmda och delbart fällbara. Samtliga sidorutor är försedda med elektriska fönsterhissar. De yttre backspeglarna är elektriskt manövrerbara samt uppvärmda liksom spolarmunstyckena. Två av de tre modellerversionerna har parkeringshjälp bak Rikligt utrustad som underlättar vid fickparkering samt automatisk klimatanläggning. En lista som visar standardutrustning och tillval finns på sidan 31.

24 EXTERIÖR arctic frost - metallic ATACAMA SAND - metallic buckingham blue - metallic cairns blue - metallic chawton white - solid java black - metallic keswick green - SOLID LUGANO TEAL - metallic RIMINI red- metallic stornoway grey - metallic TONGA GREEN - metallic vienna green metallic Kombinera favoritlacken med en passande klädsel. Bilderna ovan ger en fingervisning om hur färgerna ser ut, men det går inte att återge exakt zermatt silver - metallic rätt nyans genom tryck papper. Vi rekommenderar därför ett besök hos någon av återförsäljarna, som har lackprover att visa upp. MER INFORMATION FINNS PÅ

25 INTERIÖR KLÄDSLAR alpaca LÄDER alpaca TYG ebony LÄDER ebony TYG DEKORPANELER tundra LÄDER tundra TYG grand Black lacquer straight grained walnut brunel metallic finish Bilden till vänster visar rynkad premium läderklädsel Vilka interiörfärger matchar respektive lack? Den som inte kan finna svaret själv kan få ta hjälp av tabellen på nästa sida. Tänk också på att inte heller interiörfärgerna på tyg, läder och dekorer går att återge perfekt i tryck. Prover finns hos återförsäljarna.

26 FÄRGKOMBINATIONER EXTERIÖR/INTERIÖR LACK ALPACA EBONY TUNDRA Arctic Frost R R Atacama Sand R R 4 Buckingham Blue R R 8 Cairns Blue R 8 Chawton White 8 R R Java Black 4 R 8 Keswick Green R R LACK ALPACA EBONY TUNDRA Lugano Teal R R Rimini Red Stornoway Grey 4 4 R Tonga Green Vienna Green 4 R 8 Zermatt Silver R 4 R 4 Formgivarnas förslag R Rekommenderas 8 Möjlig kombination Ej tillgängligt

27 FÄLGAR OCH DÄCK Aluminiumfälgar är standard. Tabellen visar vilken fälg och vilket däck som ingår i standardutrustningen för respektive modellversion. Det framgår också vilka alternativa val som kan göras. (A) 17 5 dubbelekrar aluminiumfälg Däck: 235/70 AT/H (B) 18 5 dubbelekrar aluminiumfälg Däck: 255/60 AT/H (C) ekrad aluminiumfälg Däck: 255/60 AT/H (D) 19 6-ekrad aluminiumfälg Däck: 255/55 AT/H FÄLGAR OCH DÄCK TdV6 S TdV6 SE TdV6 HSE (A) 17 5 dubbelekrad aluminiumfälg - 235/70 AT/H 4 (B) 18 5 dubbelekrad aluminiumfälg - 255/60 AT/H 8 4 (C) ekrad aluminiumfälg - 255/60 AT/H 4 (D) 19 6-ekrad aluminiumfälg - 255/55 AT/H Fullstort reservhjul med aluminiumfälg Däcktrycksövervakning (TPMS) Standard 8 Option Ej tillgängligt OBS! Andra fälgar än original med större diameter och däck med lägre profil kan vara känsligare för skador och är mindre lämpade om bilen ska köras på dåliga vägar. Återförsäljaren kan ge råd om vilka fälgar och däck som är lämpliga för olika körförhållanden.

28 TEKNISKA SPECIFIKATIONER MOTOR, TRANSMISSION OCH FJÄDRING TdV6 TdV6 TdV6 S SE HSE 6-växlad manuell växellåda stegad automatisk växellåda Luftfjädring och Terrain Response Spiralfjädrar 4 Låsbar bakre differential Standard 8 Option Ej tillgängligt TRANSMISSION TdV6 Manual TdV6 Auto Växellåda ZF S6-53 zf HP26 Utväxlingsförhållanden 6:an :an :an :an :an :an Back Slutväxel Fördelningsväxellåda Högväxel 1:1 1:1 Lågväxel 2.93:1 2.93:1 Växlingshastigheter km/h Hög till låg Låg till hög TOPPFART PÅ RESPEKTIVE VÄXEL (Högväxel) km/h - OBS! Automat i D-läge TdV6 Manual TdV6 Auto 1:an :an :an :an :an :an (Lågväxel) - OBS! Automat i D-läge 1:an :an :an :an :an :an Luftmotståndskoefficient 0.41 (0.40 med däckdimension 235/70R17) BROMSAR Motoralternativ TdV6 Skivbromsdiameter fram 317 mm Typ Ventilerade Skivbromsdiameter bak 325 mm Typ Ventilerade Parkeringsbroms Elektronisk Till Discovery 3 med dieselmotor finns en avancerad 6-stegad automatisk växellåda från ZF som tillval.

29 TdV Vridmoment (Nm) ,000 1,500 2,000 2,500 Motorvarvtal Max vridmoment (Nm) 3,000 3,500 4, Effekt (kw) Max Effekt (kw) 440 Nm vid 1,900 varv/min 190 hk (140kW) vid 4,000 varv/min SÄKERHET TdV6 TdV6 TdV6 S SE hse Dubbla främre krockkuddar Sidokrockkuddar fram Bältespåminnare Krockgardiner vid varje sätesrad Högt monterat bromsljus Dynamisk stabilitetskontroll (DSC) Elektronisk Parkeringsbroms (EPB) Panikbromsassistans (EBA) kanals låsningsfria bromsar (ABS) med bromskraftfördelning (EBD) Anti spinn (ETC) Anti vältsystem (ARM) Lufttrycksövervakning (TPMS) Adaptiva strålkastare Standard 8 Option Ej tillgängligt STYRNING Ratten justerbar i höjdled Kuggstång Hydraulisk styrservo Antal rattvarv mellan fulla hjulutslag: 3,32 Vändcirkel 11,45 m

30 TILLVAL Det finns avancerade elektroniska tillval för Discovery 3: harman/kardons LOGIC7 är ett 7-kanals digitalt surround sound system ger ett helt suveränt ljud i bilen med totalt 14 högtalare. Navigationssystemet off-road kan visa vägen till platser som finns utanför vägnätet. Off-road -displayen ger föraren tydlig grafisk information om hjulens nivåskillnader, drivningen och framhjulens styrutslag. Adaptiva strålkastare följer rattrörelserna och ger därför en bättre ljusbild i kurvor. Navigationssystemet kan kompletteras med digital-tv. För anslutning av bl a mobiltelefoner finns Bluetooth. (Tillgänglig hösten 2007)

31 STANDARD- OCH EXTRAUTRUSTNING STANDARDUTRUSTNING S-variant Permanent fyrhjulsdrift ABS bromsar med EBD, ETC, HDC, CBC DSC (Dynamic Stability Control) antisladd Roll over sensor- Anti-vältningssystem Tygklädsel - 5 sitsig Enkel CD-Radio, 6 högtalare 6-stegs växellåda Fördelningsväxellåda, hög och lågväxel Aluminiumfälgar 17, 4 st Aktivt mellandifferential Automatisk dörrlåsning vid körning fjärrstyrt centrallås, larm och startspärr Elektronisk parkeringsbroms Krockuddar, huvud, sido & gardiner fram, sidogardiner bak Luftkonditionering Mugghållare för alla sätesrader Höjdjustering och svankstöd för förarsäten Fällbart och delbart baksäte (65/35 på 5 sitsig, 35/30/35 på 7sitsig) Elhissar fram & bak Eluppvärmda och justerbara ytterspeglar Nackstöd för samtliga sittplatser Bältespåminnare Insynskydd till lastutrumme Eluppvärmd vindruta Eluppvärmda säten fram och bak Eluppvärmda spolarmunstycken Stänkskydd fram & bak SE-variant utöver S Konstantfarthållare Terrain Response Luftfjädring (4 Corner Air Suspension) Parkeringshjälp PDC-bak Bi-Xenon ljus Klimatanläggning ACC Automatisk avbländbar innerbackspegel Markbelysning & instegsbelysning Regnsensor Färddator Dimljus fram Strålkastarspolning Alu-fälgar 18 (Style 1) harman kardon Stereopaket 8 högtalare, subwoofer, förstärkare, antenn integrerad i sidorutor och frontmatad 6 CD-växlare Rattknappar för ljudanläggning HSE utöver SE Premium Navigation 3-delad baksäte (35:30:35) Belysta make-up speglar Lastnät Extra mugghållare fram Läderklädd växelspaksknopp Lädersäten, elmanövrerade Inredningspanel Satin Burr Walnut Läderratt Minnesfunktioner för förarstolen & ytterbackspeglar Lädersäten, elman. 8 justeringsmöjligheter för förar- och passagerarsätet Elektriskt infällbara ytterspeglar Alu-fälgar 18 TdV6 HSE - Style 2 Parkeringshjälp PDC fram och bak EXTRAUTRUSTNING TdV6 Interiör S SE HSE 7-sitsig paket *) (För S krävs Luftfjädringspaket, se övrigt) o o o Convenience-paket 1) o o Konstantfarthållare (inkl. läderratt) o Inredningspanel Piano Black o Lädersäten (manuella) o o Premium lädersäten (elmanövrerade, 8 justeringsmöjligheter för förar- och passagerarsäte) o ACC (automatisk klimatkontroll) o Extra luftkonditionering för baksäten o o Kylbox i mittkonsolen o o Navigationssystem (med färg - pekskärm) o Premium Navigation (som ovan + off-road, info center, röststyrn, TMC) o PTI Personal Telephone Integration (Bluetooth) o o harman/kardon LOGIC 7 (surround 13 högt, aktiv subwoofer, hörlursuttag bak) 2) o Hybrid TV (analog/digital) 3) o o * ) 2 extra säten, krockgardiner (rad 3), 3 delad baksäte (rad 2), kartläsningslampor (rad 3), eluttag (rad 3) 1) 3-delad baksäte, belysta make-up speglar, lastnät, extra mugghållare fram 2) uppgradering från harman/kardon ljudsystem. 3) kräver Premium Navigation. Exteriör Alu-fälg 18 o Alu-fälg 19 (ist. för 18 style 2) o o o Takrails o o Eltaklucka fram och glastak - bak (Moon Sunroof) o o o Mörktonade Privacy rutor (bakom B-stolpe) o Metallic lack o o o Övrigt Automat växellåda - adaptiv, 6-stegad o o Luftfjädring, Terrain Response och färddator o AFS adaptiva strålkastare o o Dragkrokspaket (avtagbar, fjärrstyrd luftfjädring bak) o o o Aktivt, låsbar differential för bakaxel o o o Fullstort reservhjul o o o PDC parkeringshjälp - även fram o Elektriskt infällbara backspeglar o o Ultrasonic larm o o o TPMS (Tyre Pressure Monotoring System) o o o = Standard o = Extrautrustning ( ) = Ej tillgängligt

32 MÅTT Vändradie 11.45m Markfrigång 185 mm Upp till 310 mm med luftfjädring Vaddjup 60 cm 70 cm med luftfjädring 2,558 LITER 1,260 LITER Max lastvolym med nedfällt baksäte Max lastvolym bakom sätesrad 2 Terrängegenskaper Spiralfjädrar Luftfjädring A Påfartsvinkel 32.2º 37.2º B B Rampvinkel 22.8º 27.9º C C Avfartsvinkel 26.7º 29.6º Kupéutrymmen Höjd från säte till tak Fram 1,020 mm (1,027 mm med glastak) 2:a raden 1,043 mm (1,073 mm med glastak) 3:e raden 983 mm (1,018 mm med glastak) Benutrymmen Fram 1,078 mm 2:a raden 955 mm 3:e raden 923 mm Bredd i axelhöjd Fram 1,503 mm 2:a raden 1,508 mm 3:e raden 1,087 mm Lastkapacitet Lastlängd: Till framsäten 1,950 mm 7-sitsig (1,831 mm 5-sitsig) Bakom sätesrad 2 1,124 mm 7-sitsig (1,108 mm 5-sitsig) Bakom sätesrad mm 7-sitsig Bredd: 1,235 mm (1,146 mm mellan hjulhusen) Höjd: 1,027 mm (1,058 mm med glastak) Lastvolym bakom: 1st row 2,558 liter 7-sitsig (2,476 litres 5-sitsig) 2nd row 1,192 litres 7-sitsig (1,260 litres 5-sitsig) 3rd row 280 litres 7-sitsig

33 MÅTT, VIKT OCH PRESTANDA Bredd mm med infällda backspeglar 2190 mm med infällda backspeglar VIKTER TdV6 Manuell TdV6 Auto Max tjänstevikt* 2,708 kg 2,718 kg Totalvikt 3,230 kg 3,230 kg Max belastning per axel: Framaxel 1,296 kg 1,302 kg Bakaxel 1,412 kg 1,416 kg Max släpvagnsvikt Bromsat släp 3,500 kg 3,500 kg Obromsat släp 750 kg 750 kg Max tågvikt (bil + släp) 6,730 kg 6,730 kg *Tjänstevikten varierar beroende på bilens utrustning och framgår av registreringsbeviset Spårvidd bak 1 612,5 mm Axelavstånd mm Spårvidd fram mm Längd mm Prestanda och bränsleförbrukning TdV6 Manuell TdV6 Auto Toppfart 180 km/tim 180 km/tim Acceleration km/tim 11.7 sek 11.7 sek Bränsleförbrukning Stadskörning (l/100 km) Landsväg (l/100 km) Blandad körning (l/100 km) Koldioxidutsläpp CO Bränsletank Ljudnivå i kupén Miljöklass Minsta höjd Spiralfjädrar Luftfjädring Standard 1,887 mm 1,837 mm Glastak (Alpine roof) 1,882 mm 1,832 mm Med rails 1,891 mm 1,841 mm Integrerad antenn för telefon 1,940 mm 1,890 mm Siffrorna som anger bränsleförbrukningen är uppmätta enligt en standardiserad körcykel. De ska därför betraktas som ungefärliga. Det är många faktorer som påverkar den verkliga förbrukningen. Förarens körsätt och körförhållandena är de mest avgörande.

34 Land Rover Financial Services Återförsäljaren kan alltid hjälpa till med att finna en bra finansiering genom avbetalning eller leasing. Ofta är finansieringslösningen lika imponerande som bilen. Be om en personlig kalkyl som ger bästa tänkbara villkor. Land Rover Service Endast auktoriserade återförsäljare kan ge fullständig service. De har specialutbildade mekaniker och specialverktyg samt kan leverera alla original reservdelar. Varje reparation eller utbyte av delar följer därför de normer som gäller för Land Rover. Land Rover NYHETSBREV Bli medlem i Land Rover nyhetsbrev och ta del av nyheter, inbjudningar till events, tävlingar och mycket mer. Nyhetsbrevet är kostnadsfritt. Anmäl dig på KLIMATNEUTRAL KÖRNING FÖRSTA MILEN Handeln med utsläppsrätter beslutades av regeringarna inom EU och startade 2005 för att minska utsläppen av växthusgaser i atmosfären. Land Rover har beslutat att frivilligt ta ett aktivt ansvar för att neutralisera koldioxid (CO2) utsläppen från varje ny Land Rover som säljs och leveras från den 1 maj Land Rover köper utsläppsrätter som motsvarar de genomsnittliga CO2 utsläppen från varje enskild Land Rover modell som körs under ett år eller mil. Läs mer på LAND ROVER DRIVING ACADEMY Under ledning av Land Rovers professionella lärare, får du som köper en ny Land Rover, under en dag lära dig att hantera bilen på alla typer av underlag och i olika situationer. Utbildningen som sker på olika orter runt om i landet, är kostnadsfri. Läs mer på NOTERA: De färger som återges i broschyren kan avvika från de verkliga på grund av trycktekniska skäl. Land Rover förbehåller sig också rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Eftersom broschyren är internationell kan det förekomma bilder som visar utrustning som inte levereras i Sverige. Det pågår också en ständig produktutveckling vilket kan medföra att förändringar gjorts efter att broschyren tryckts. Kontrollera därför med återförsäljaren vilka färger, utrustning m m som kan levereras i samband med att en bil beställs. Broschyren ska betraktas som ett informationsmaterial och inte ett försäljningserbjudande för en viss modellversion. En enskild återförsäljare har inte fullmakt att binda Land Rover till något uttalat eller indirekt löfte i broschyren.

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-09 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-03-09 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.6 V6 AT5 284hk Wrangler Unlimited 4-dörrars

Läs mer

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Nissan e NV200 Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Prislista Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Cirkapris exkl. Moms SEK 25% moms SEK Rek. cirkapris SEK Framhjulsdrift

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S70/V70 1997 1/9 En ny Volvo-epok inleds 1997 då marknadsledaren och bästsäljaren Volvo 850 lämnar över stafettpinnen till sin efterträdare sedanmodellen Volvo S70 och herrgårdsmodellen Volvo V70.

Läs mer

Alto. Vill du ha mer information? Specifikationer Utrustning. April 2009

Alto. Vill du ha mer information? Specifikationer Utrustning. April 2009 Vill du ha mer information? Titta på www.suzuki.se om du vill ha mer information om Alto och om din närmaste Suzukiåterförsäljare. Modellerna som visas i den här utgåvan kan avvika från det verkliga utförandet.

Läs mer

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation 2014-02-14 Sida 1 av 5 Standardutrustning Kupé och Interiör Läderklädd sportratt, ställbar i höjd- och längdled Sportstolar i läderklädsel Elmanövrerade och eluppvärmda

Läs mer

CITROËN DS5. Produktfakta. Från 01 februari 2012

CITROËN DS5. Produktfakta. Från 01 februari 2012 CITROËN DS5 Produktfakta Från 01 februari 2012 TEKNISK SPECIFIKATION (Bensin) MOTOR THP 155 Automat THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 4 4 Antal ventiler / cylinder 4 4

Läs mer

Range Rover. Range Rover Evoque Prislista 2011 Gäller fr o m 2011-02-08. Standardutrustning (Nedan visas ett urval av std-utrustning)

Range Rover. Range Rover Evoque Prislista 2011 Gäller fr o m 2011-02-08. Standardutrustning (Nedan visas ett urval av std-utrustning) Evoque Coupé Pure Dynamic Prestige ed4 359.900:- 435.800:- 442.400:- TD4 375.900:- 451.800:- 458.400:- SD4 399.900:- 475.800:- 482.400:- Si4 421.900:- 497.800:- 504.400:- Priser inkl. CO2 kompensation

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

priser & produktfakta peugeot ion

priser & produktfakta peugeot ion priser & produktfakta peugeot ion ion MOTOR El-synkron BRÄNSLEFÖRBRUKNING Blandad körning CO2 blandad (g/km) Räckvidd MOTOR 13,5 kwh/100km Batteri typ / Kapacitet (kw.h) Litium-ion / 16 Maxeffekt kw (hk

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S80 1999 1/8 Den 28 maj 1998 visades Volvo S80 för första gången. Bilen var den första att byggas på den nyutvecklade P2-plattformen, men också den bil som lanserade Volvos nya formspråk med sin

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

LEXUS RX 400h. Fr o m 0503

LEXUS RX 400h. Fr o m 0503 LEXUS RX 400h Fr o m 0503 MILJÖ- DEKLARATION RX 400h Tillverkning Fabriken är certifi erad enligt internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. Bränsledeklaration Förbrukning, liter/100 km. Blandad

Läs mer

tekniska fakta peugeot boxer chassi

tekniska fakta peugeot boxer chassi tekniska fakta peugeot boxer chassi boxer 2013-11-08 PEUGEOT BOXER CHASSI MOTORER 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi 3,0 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi L1 L3 L3 L3 DH L3 DH L4 MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³)

Läs mer

Prislista Ford Galaxy

Prislista Ford Galaxy Prislista Ford Galaxy Trend Hk Växellåda Pris 1.6 EcoBoost Start/Stop 160 6-vxl manuell 280.700:- 1.6 TDCi Start/Stop 115 5-vxl manuell 280.700:- 2.0 TDCi 140 6-vxl manuell 290.700:- 2.0 TDCi 140 Powershift

Läs mer

tekniska fakta peugeot expert skåp

tekniska fakta peugeot expert skåp tekniska fakta peugeot expert skåp expert 2013-11-08 PEUGEOT EXPERT SKÅP MOTORER 1,6 HDi Man 2,0 HDi Man 2,0 HDi Man 2,0 HDi Man 2,0 HDi Aut 2,0 HDi Man 2,0 HDi Aut L1H1 L1H1 L2H1 L1H1 L1H1 L2H1 L2H1 MOTOR,

Läs mer

Yaris Limited Edition Produktinformation

Yaris Limited Edition Produktinformation Yaris Limited Edition Produktinformation URVAL AV UTRUSTNING Interiört Backspegel, inre, avbländbar. Bakruta, eluppvärmd. Baksäte, justerbart 15 cm. Burk-/mugghållare, 2 st fram. Centrallås, fjärrstyrt.

Läs mer

harmoni elegans utseende

harmoni elegans utseende Crossover Stor Frihet 28 29 harmoni elegans utseende En helt unik modell som med sina atletiska drag och sin rymliga elegans alltid är beredd. Med stora glasytor runt bilen är det lätt för föraren att

Läs mer

priser & produktfakta peugeot ion

priser & produktfakta peugeot ion priser & produktfakta peugeot ion ion MOTOR El-synkron PRISER, FÖRMÅNSVÄRDE & SKATT Ordinariepris (inkl. moms) Kampanjpris (inkl. moms) - Kampanjen gäller tom (inget datum = gäller befintliga lagerbilar)

Läs mer

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi unite Q5 Totalpris 368 100 SEK Produktnr. Beskrivning Pris Q5 Motor 8RB0Q9\1 2.0 TDI clean diesel quattro 6-växlad Power: 110(150) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 5,6 l CO2-utsläpp: 147

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

2014 RANGE ROVER EVOQUE STREET SMART BUSINESS PAKET MED DET DÄR EXTRA. NU UTAN EXTRA KOSTNAD. landrover.se

2014 RANGE ROVER EVOQUE STREET SMART BUSINESS PAKET MED DET DÄR EXTRA. NU UTAN EXTRA KOSTNAD. landrover.se 2014 RANGE ROVER EVOQUE STREET SMART BUSINESS PAKET MED DET DÄR EXTRA. NU UTAN EXTRA KOSTNAD. landrover.se NU HAR VI PACKAT RANGE ROVER EVOQUE MED MASSOR AV UTRUSTNING UTAN ATT DET KOSTAR DIG NÅGOT EXTRA.

Läs mer

NISSAN NV400 SKÅP Working Star PRISLISTA 2014-11-12

NISSAN NV400 SKÅP Working Star PRISLISTA 2014-11-12 SE-18C-0489 NISSAN NV400 SKÅP PRISLISTA 2014-11-12 Ca-pris Moms Rekommenderat Lastvolym Växel- ex. Moms 25 % cirkapris Motor Effekt Version Model Chassis m³ låda SEK SEK SEK 2.3 dci DPF EURO5 125hp (92kW)

Läs mer

PRODUKTFAKTA PEUGEOT PARTNER TEPEE

PRODUKTFAKTA PEUGEOT PARTNER TEPEE PRODUKTFAKTA PEUGEOT PARTNER TEPEE JUNI 2015 Välkommen till din Peugeot återförsäljare eller besök oss på www.peugeot.se. Lokala prisavvikelser och andra kampanjerbjudanden kan förekomma. SEPTEMBER 2015

Läs mer

NISSAN LEAF SHIFT_. Utvändigt Invändigt Specifikationer Printa Avsluta

NISSAN LEAF SHIFT_. Utvändigt Invändigt Specifikationer Printa Avsluta NISSAN LEAF SHIFT_ NISSAN LEAF NY DESIGN Den aerodynamiska utformningen av Nissan LEAF bidrar till att spara energi och sänka vindbruset. NY ENERGI Att ladda Nissan LEAF går snabbt, är enkelt och rent.

Läs mer

www.mitsubishimotors.se DOUBLE CAB / CLUB CAB

www.mitsubishimotors.se DOUBLE CAB / CLUB CAB www.mitsubishimotors.se DOUBLE CAB / CLUB CAB FÖR BÅDE ARBETE OCH FRITID Har du behov av en bil som kan ta sig fram i de flesta situationer? Som kan ta dig upp för branta backar utan att behöva lämna kvar

Läs mer

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta Sedan

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta Sedan 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka Produktfakta Sedan MODELLPROGRAM Motor Drivmedel Växellåda UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 1.6 bensin manuell 6-vxl Select Nej specialorder 2.0 bensin manuell 6-vxl Select/Business/Premium/Sport

Läs mer

OPEL Mokka Modellår 14,5 Specifikationer & Prislista 19 februari 2014

OPEL Mokka Modellår 14,5 Specifikationer & Prislista 19 februari 2014 OPEL Mokka Modellår 14,5 Specifikationer & Prislista 19 februari 2014 2 5-dörrar Mokka Motor/Växellåda Kod Inkl moms* Val Motorer Bensin 1.6 ECOTEC S/S 115hk 5-växlad manuell 1.4 Turbo ECOTEC S/S 140hk

Läs mer

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta Sedan

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta Sedan 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka Produktfakta Sedan MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 1.6 bensin manuell 6-vxl Select Nej specialorder 2.0 bensin manuell 6-vxl Select/Business/Premium/Sport

Läs mer

OPEL Agila Specifikationer och prislista 23 februari 2009

OPEL Agila Specifikationer och prislista 23 februari 2009 OPEL Agila Specifikationer och prislista 23 februari 2009 2 Advantage Enjoy Motor/växellåda Kod Inkl. moms* Kod Inkl. moms* Motor/utrustningsnivåer Bensin 1.0 ecoflex 48kW/65 hk manuell växellåda, 5-växlad

Läs mer

Bilen på bilden är extrautrustad.

Bilen på bilden är extrautrustad. panda Fiat Panda har allt det du behöver, gott om utrymme trots sitt smidiga yttre, generös standardutrustning med bland annat ABS-bromsar, ESP med Hill Holder, servostyrning med cityfunktion, dubbla krockkuddar

Läs mer

Cyl.Volym Däck/Fälg (Stål) 55 kw 75 hk. 55 kw 75 hk. 1.461 cm³ 195/65 R 15 149.600:- 1.461 cm³ 195/65 R 15 147.400. 66 kw 90 hk.

Cyl.Volym Däck/Fälg (Stål) 55 kw 75 hk. 55 kw 75 hk. 1.461 cm³ 195/65 R 15 149.600:- 1.461 cm³ 195/65 R 15 147.400. 66 kw 90 hk. Prislista Citan 2015 Typ Skåp Kompakt Motor/Växellåda/ Max.Vridmoment med 5-vxl manuell växellåda, 180 Nm vid 1.750-2.500 v/min Skåp Lång med 5-vxl manuell växellåda, 180 Nm vid 1.750-2.500 v/min Effekt

Läs mer

Nya Kia Sportage Lita på känslan

Nya Kia Sportage Lita på känslan Nya Kia Nya Kia Sportage Lita på känslan Kias designteam lyckades med sin målsättning; att ta fram en bil som skapar 100% attraktion. Våra tekniker har lagt ned största möjliga arbete på att ta fram en

Läs mer

Är du redo? Upptäck Kia Soul

Är du redo? Upptäck Kia Soul The new Kia 1 Är du redo? Vi har tagit djärv och prisbelönt design till ytterligare höjder. Kia Soul har förfinats inifrån och ut; med sportig och uttrycksfull styling, samt en rad högteknologiska funktioner.

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. EURO5 Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 15.06.2015 EURO5

NYA NISSAN PULSAR. EURO5 Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 15.06.2015 EURO5 NYA NISSAN EURO5 Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA Versioner nedan gäller endast bilar i lager och tillgängligheten är begränsad. Det kompletta utbudet finns tillgängligt på kundprislistan

Läs mer

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2014-12-01 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2014-12-01 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Nya Opel Insignia Drive Diesel l/100 km Insignia Drive Ord. Kampanjpris 1.6 ECOTEC Turbo MT6 170 hk S/S 5,9/6,2 139/146 1.6 ECOTEC Turbo AT6 170 hk 6,6/6,8 155/159 2.0 ECOTEC Turbo MT6 250 hk S/S 7,2/7,4

Läs mer

Opel Astra OPC MY 15,5 Specifikation & prislista 21 januari 2015

Opel Astra OPC MY 15,5 Specifikation & prislista 21 januari 2015 MY 15,5 Specifikation & prislista 21 januari 2015 2 3-dörrars Motorer/Växellådor Kod Inkl. moms* Motorer - 2.0 Turbo ECOTEC inkl. Start/Stop 280 hk, 6-växlad manuell 0RX08 M6P1 313 900 Ord. Pris: 320 900

Läs mer

CITROËN DS5. Nya Citroën DS5 början på en ny tid. Öppet hus i helgen 21 22 april

CITROËN DS5. Nya Citroën DS5 början på en ny tid. Öppet hus i helgen 21 22 april ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Citroën ANNONS CITROËN DS5 Nya Citroën DS5 början på en ny tid Citroën FreeDrive Sveriges mest generösa serviceavtal? Citroën. Med innovation i generna Öppet

Läs mer

Nya Rexton W. lyx med ekonomi

Nya Rexton W. lyx med ekonomi Nya Rexton W lyx med ekonomi Mer än en lyxbil Nya Rexton W jämförs ofta med lyxbilar. Och visst är den uppseendeväckande på väg genom stan eller mot sportlovsäventyr i fjällen. Men Rexton W är dessutom

Läs mer

Avensis. Produktinformation

Avensis. Produktinformation Avensis. Produktinformation www.toyota.se Utrustning Standard I kombination med 1,8 bensin samt 2,0 diesel Antenn, integrerad i fönsterglas (Sedan). Antenn, takmonterad samt integrerad i fönsterglas (Kombi).

Läs mer

Utgåva 2. Cross Caddy

Utgåva 2. Cross Caddy Utgåva 2 Cross Caddy Cross Caddy Life 03 Cross Caddy Life lockar till äventyr med sitt tuffa ut seende. Designat underredsskydd i silver och svarta skärm breddare ger distinkt off-road-prägel. Första intrycket

Läs mer

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2015-01-21 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2015-01-21 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Nya Opel Insignia Drive Diesel l/100 km 1.6 ECOTEC Turbo MT6 170 hk S/S 5,9/6,2 139/146 1.6 ECOTEC Turbo AT6 170 hk 6,6/6,8 155/159 2.0 ECOTEC Turbo MT6 250 hk S/S 7,2/7,4 169/174 2.0 ECOTEC Turbo 4x4

Läs mer

NYA NISSAN QASHQAI. Business+ Euro5 Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 01.06.2015 EURO5

NYA NISSAN QASHQAI. Business+ Euro5 Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 01.06.2015 EURO5 NYA NISSAN Business+ Euro5 Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA Versioner nedan gäller endast bilar i lager och tillgängligheten är begränsad. Det kompletta utbudet finns tillgängligt

Läs mer

PRODUKTFAKTA PEUGEOT 2008

PRODUKTFAKTA PEUGEOT 2008 PRODUKTFAKTA PEUGEOT 2008 2008 MOTORER PureTech 82 PureTech 82 BRÄNSLEFÖRBRUKNING (l/100 km enl. EU 80/1268) PureTech 82 ETG5 PureTech 110 Access Active Active Active Stad 6,0 6,0 4,9 5,8 Landsväg 4,3

Läs mer

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta (inkl Pelle P Edition)

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta (inkl Pelle P Edition) 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka Produktfakta (inkl Pelle P Edition) ix35_faktablad_120531.indd 1 2012-05-31 08.51 MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ (LAGERFÖRD) BESTÄLLNINGSKOD

Läs mer

www.mitsubishimotors.se DOUBLE CAB / CLUB CAB

www.mitsubishimotors.se DOUBLE CAB / CLUB CAB www.mitsubishimotors.se DOUBLE CAB / CLUB CAB FÖR BÅDE ARBETE OCH FRITID Har du behov av en bil som kan ta sig fram i de flesta miljöer? Som kan ta dig upp för ett berg utan att behöva lämna lasten kvar

Läs mer

A3 Sedan. A3 Sedan. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör

A3 Sedan. A3 Sedan. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör Audi unite A3 Sedan Produktnr. Beskrivning A3 Sedan Motor 8VSBR9\0 2.0 TDI quattro Sport 6-växlad Power: 110(150) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 4,7 l CO2-utsläpp: 122 g/km (EU6) Stadskörning:

Läs mer

Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj.

Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj. 1 Modellbroschyr Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj. You re looking at the city car that brings new levels of style and sophistication to the city

Läs mer

Bil upphandling Kravspecifikation

Bil upphandling Kravspecifikation 1.1 Kravspecifikation För att en anbudsgivare ska gå vidare till utvärderingen måste samtliga ska- krav under rubriken 1.2.1 1.2.2. vara uppfyllda. Vidare måste anbudsgivaren för den specifika produktgruppen

Läs mer

OPEL Antara MY 08,5A Specifikationer & Prislista 1 april 2008

OPEL Antara MY 08,5A Specifikationer & Prislista 1 april 2008 OPEL Antara MY 08,5A Specifikationer & Prislista 1 april 2008 2 AWD Enjoy Cosmo Motor/Växellåda Kod Inkl moms* Val Kod Inkl moms* Val Motorer / Utrustningsnivåer, AWD Bensin Diesel 2,4 103 kw/140 hk 5-växlad

Läs mer

OPEL Cascada Modellår 15 Specifikationer & Prislista 1 juli 2014

OPEL Cascada Modellår 15 Specifikationer & Prislista 1 juli 2014 OPEL Cascada Modellår 15 Specifikationer & Prislista 1 juli 2014 Cascada 2 Motor/Växellåda Kod Inkl moms* Val Motorer Bensin 1.4 Turbo Ecotec inkl. Start/Stop 140 hk 6-växlad manuell 1.6 Turbo Ecotec inkl.

Läs mer

NISSAN NAVARA. Innehåll Exteriör design Interiör design Teknik och Prestanda Stil och Tillbehör Printa Avsluta

NISSAN NAVARA. Innehåll Exteriör design Interiör design Teknik och Prestanda Stil och Tillbehör Printa Avsluta NISSAN NAVARA VILD I HJÄRTAT NISSAN NAVARA UTSEENDE OCH KÄNSLA TEKNIK OCH PRESTANDA STIL OCH TILLBEHÖR ÖPPNA VÄGAR, ÖPPNA LANDSKAP, ÖPPNA SINNEN. LEV LIVET TILL MAX I NISSAN NAVARA - EN FANTASTISKT BEKVÄM

Läs mer

OPEL Cascada Modellår 15,5 Specifikationer & Prislista 21 januari 2015

OPEL Cascada Modellår 15,5 Specifikationer & Prislista 21 januari 2015 OPEL Cascada Modellår 15,5 Specifikationer & Prislista 21 januari 2015 Cascada 2 Motor/Växellåda Kod Inkl moms* Val Motorer Bensin 1.4 Turbo Ecotec inkl. Start/Stop 140 hk 6-växlad manuell 1.6 Turbo Ecotec

Läs mer

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business.

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business. Pris inkl. moms från: Billån+1 från: Leasing+1 från: Förmånsvärde2 från: Alltid med Edition: V220 SE Edition lång (163 hk) V220 Avantgarde Edition lång (163 hk) 463.900 kr 4.505 kr/mån 3.595 kr/mån 3.100

Läs mer

priser & produktfakta peugeot 207 CC

priser & produktfakta peugeot 207 CC priser & produktfakta peugeot 207 CC 207 CC MOTORER 1,6 VTi man 1,6 VTi auto PRISER, FÖRMÅNSVÄRDE & SKATT Ordinariepris (inkl. moms) 184 900 kr 196 900 kr Kampanjpris (inkl. moms) 179 900 kr 191 900 kr

Läs mer

OPEL Meriva - Modellår 16 Specifikationer & Prislista 17 juni 2015

OPEL Meriva - Modellår 16 Specifikationer & Prislista 17 juni 2015 OPEL Meriva - Modellår 16 Specifikationer & Prislista 17 juni 2015 2 5-dörrar Enjoy Motor/Växellåda Kod Inkl moms* Val Motorer Bensin 1.4 Turbo ECOTEC 140hk 6-växlad manuell 1.4 Turbo ECOTEC 120hk 6-växlad

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris

Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris Bilerbjudande 2014 Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris Passat Alltrack Golf Passat Premium R Tiguan Sharan Golf Sportscombi Ett erbjudande till Tennisförbundet Så här gör du

Läs mer

citroën DS design och teknologi som väcker känslor

citroën DS design och teknologi som väcker känslor citroën DS design och teknologi som väcker känslor citroën DS5 Väldigt mycket känsla i en ovanligt snygg Citroën Lasse Svärd, DN Motor 26 maj 2012 Med sin avancerade teknik, design och materialval är Citroën

Läs mer

NYA NISSAN QASHQAI EURO5. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 01.06.2015 EURO5

NYA NISSAN QASHQAI EURO5. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 01.06.2015 EURO5 NYA NISSAN EURO5 Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA Versioner nedan gäller endast bilar i lager och tillgängligheten är begränsad. Det kompletta utbudet finns tillgängligt på kundprislistan

Läs mer

PRISER & PRODUKTFAKTA PEUGEOT 107

PRISER & PRODUKTFAKTA PEUGEOT 107 PRISER & PRODUKTFAKTA 107 MOTORER 1,0 man 1,0 man 1,0 Auto 3D Access 5D Active 5D Active PRISER, FÖRMÅNSVÄRDE & SKATT Ordinariepris (inkl. moms) 99 900 kr 115 900 kr 122 900 kr Kampanjpris (inkl. moms)

Läs mer

Opel Insignia Edition Modellår 2016 - Utgåva 2015-09-23 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Opel Insignia Edition Modellår 2016 - Utgåva 2015-09-23 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Opel Insignia Edition Diesel Bensin l/100 km Insignia Edition Ord. Pris Kampanjpris 1.6 ECOTEC Turbo MT6 170 hk S/S 5,9/6,2 139/146 1.6 ECOTEC Turbo AT6 170 hk 6,6/6,8 155/159 2.0 ECOTEC Turbo MT6 250

Läs mer

INSPIRERA MIG. Vind, moln och vågor. En oförglömlig vy. Här väntar äventyret. Det är hit vi har nått - min Santa Fe och jag.

INSPIRERA MIG. Vind, moln och vågor. En oförglömlig vy. Här väntar äventyret. Det är hit vi har nått - min Santa Fe och jag. Modellbroschyr INSPIRERA MIG Vind, moln och vågor. En oförglömlig vy. Här väntar äventyret. Det är hit vi har nått - min Santa Fe och jag. STARKARE UPPLEVELSER Tar vi verkligen tillvara på alla unika

Läs mer

priser & produktfakta

priser & produktfakta priser & produktfakta Peugeot 508 MAJ 2014 MOTORER 1,6 VTi man 1,6 VTi man 1,6 HDi man Access Active Active BRÄNSLEFÖRBRUKNING (l/100 km enl. EU 80/1268, 16" & 17" hjul) Stad 9,4 9,4 5,9 Landsväg 5,5 5,5

Läs mer

Nya Actyon Sports. Nya SsangYong Sverige www.ssangyong.se

Nya Actyon Sports. Nya SsangYong Sverige www.ssangyong.se KomBolaget 2012/10 Nya Actyon Sports Nya SsangYong Sverige www.ssangyong.se Vissa varianter och utrustningsalternativ erbjuds inte i Sverige. Kontakta din återförsäljare för aktuell information. Nya SsangYong

Läs mer

renault LAGUNA SPORT TOURER drive the change

renault LAGUNA SPORT TOURER drive the change NYA renault LAGUNA SPORT TOURER drive the change FÖRENA NJUTNING MED NÖJE EN FANTASTISK OCH INTENSIV KÄNSLA. EN LYSANDE OCH INTELLIGENT UTSTRÅLNING. EN STILFULL DESIGN MED TYDLIGA FORMER. LAGUNA GER

Läs mer

NISSAN 370Z. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger

NISSAN 370Z. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Utrustningsnivå CO2 g/km Bensin Bränsleför-brukning l/100km Rekommenderat cirkapris SEK 3.7L 328 6 M/T Coupe 248 10,6 426 690 3.7L

Läs mer

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta 5-dörrars

5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka. Produktfakta 5-dörrars 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka Produktfakta 5-dörrars MODELLPROGRAM Motor Drivmedel Växellåda Utrustningsnivå 1.4 Bensin Bensin Manuell 6-växlad Select (endast specialorder) 1.6 Bensin Bensin Manuell

Läs mer

A4 Sedan. A4 Sedan. Audi Konfigurator. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

A4 Sedan. A4 Sedan. Audi Konfigurator. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi Konfigurator A4 Sedan Totalpris Per månad (Bilförmån) 463 100 SEK Per månad 3 165 SEK Produktnr. Beskrivning Pris A4 Sedan Motor 8K2069\0 2.0 TFSI quattro 6-växlad Power: 155(211) kw(hk) Bränsleförbrukning:

Läs mer

OPEL Vectra MY 08,5B Specifikationer & Prislista 1 juli 2008

OPEL Vectra MY 08,5B Specifikationer & Prislista 1 juli 2008 OPEL Vectra MY 08,5B Specifikationer & Prislista 1 juli 2008 2 Kombikupé Enjoy Motor/Växellåda Kod Inkl moms* Val Motorer / Utrustningsnivåer, Kombikupé Bensin Diesel 1.8 16v 103kW/140hk 5-växlad manuell

Läs mer

prislista modellår 2016

prislista modellår 2016 prislista modellår 2016 Gäller fr o m 1 april 2016 KLICKA PÅ RESP. RUTA FÖR ATT KOMMA ÖNSKAD MODELL VOLVO S60 VOLVO S60 CROSS COUNTRY VOLVO S80 VOLVO V40 VOLVO V40 CROSS COUNTRY VOLVO V60 VOLVO V60 CROSS

Läs mer

Nyhet. Citroën C5 HDi 160. Urkraft från 6,5 basbelopp. Upptäck Citroën grand C4 picasso. Full med innovativ teknik.

Nyhet. Citroën C5 HDi 160. Urkraft från 6,5 basbelopp. Upptäck Citroën grand C4 picasso. Full med innovativ teknik. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Citroën ANNONS Skaffa dig ett riktigt bekvämt jobb Citroën Business Nyhet. Citroën C5 HDi 160. Urkraft från 6,5 basbelopp. Upptäck Citroën grand C4 picasso. Full

Läs mer

Miljödeklaration. 2 st 3-vägs katalysatorer. Placerade nära motorn.

Miljödeklaration. 2 st 3-vägs katalysatorer. Placerade nära motorn. Lexus GS Miljödeklaration GS 300 GS 460 GS 450h Tillverkning Fabriken tillämpar den internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. Bränsledeklaration Förbrukning redovisat i l/100 km. Blandad körning

Läs mer

PRISER & PRODUKTFAKTA PEUGEOT 308 SW SKY 2013

PRISER & PRODUKTFAKTA PEUGEOT 308 SW SKY 2013 PRISER & PRODUKTFAKTA SKY 2013 308 SW MOTORER 1,6 VTi man 1,6 HDi man 1,6 VTi man SKY Access Access Active FÖRMÅNSVÄRDE & SKATT Ordinariepris (inkl. moms) 172 900 kr 187 900 kr 195 400 kr Kampanjpris (inkl.

Läs mer

PRODUKTFAKTA PEUGEOT 508 RXH

PRODUKTFAKTA PEUGEOT 508 RXH PRODUKFAKA PEUGEO 508 RXH MARS 2015 NYA PEUGEO 508 RXH MOORER BlueHDi 180 2,0 HDi Hybrid BRÄNSLEFÖRBRUKNING (l/100 km enl. EU 80/1268) Automat Automat (MCP) Stad 5,2 4,0 Landsväg 4,2 4,2 Blandad 4,6 4,1

Läs mer

Nya Honda FR-V. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00

Nya Honda FR-V. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 Nya Honda FR-V Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

Avensis Produktinformation

Avensis Produktinformation Avensis Produktinformation www.toyota.se MILJÖDEKLARATION SEDAN TILLVERKNING Fabriken tillämpar den internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. BRÄNSLEDEKLARATION Redovisat i l/100 km. Bränsletyp

Läs mer

Ska nya kia Sportage stoppa yetis framgång?

Ska nya kia Sportage stoppa yetis framgång? SPORT(iM)AGE? Fräscht och modernt i Kia Sportage, men tyvärr är övre delen av instrumentbrädan klädd i en hårdplast som lätt reflekterar sig i rutan. Ska nya kia Sportage stoppa yetis framgång? dieselmotor,

Läs mer

Nya Passat Alltrack December Juni 2015 2014

Nya Passat Alltrack December Juni 2015 2014 Nya Passat Alltrack December Juni 2015 2014 Nya Passat Alltrack 2.0 TSI 220 DSG6 GT 2.0 TDI 190 DSG6 GT 2.0 TDI 240 DSG7 GTS Nu fortsätter succén med Passat Alltrack. Kombinationen av kraftfulla effektiva

Läs mer

NYA INSTRUMENT NY RATT MED LJUDKONTROLLER

NYA INSTRUMENT NY RATT MED LJUDKONTROLLER NYA DOBLÒ SKÅP. NYA INSTRUMENT NY RATT MED LJUDKONTROLLER RADIO UCONNECT MED TOUCHSCREEN TRE SÄTEN I HYTTEN SÄTEN MED FLERA FUNKTIONER BÄTTRE FUNKTIONALITET Upp till tre säten i hytten Säten med flera

Läs mer

Bilerbjudande. Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris. Golf Beetle Tiguan Passat

Bilerbjudande. Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris. Golf Beetle Tiguan Passat 2012 Polo Bilerbjudande Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris Golf Beetle Tiguan Passat Ett erbjudande till Svensk Tennis Erbjudandet gäller under 2012 och prisexemplen avser läget

Läs mer

Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen

Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen Suzukis bästsäljares efterträdare nya Swift nu i ny version med fyrhjulsdrift. Fjärde generationen Suzuki Swift, som introducerades i Sverige i september i fjol, kommer

Läs mer

Nya Isuzu D-Max designskisser ISUZU D-MAX

Nya Isuzu D-Max designskisser ISUZU D-MAX Nya Isuzu D-Max designskisser ISUZU D-MAX Välkommen till en helt ny era bland pickuper. Nya Isuzu D-Max en ny dimension av hårdhet och slitstyrka. Bland annat ett nytt tuffare utseende, nya nivåer i fråga

Läs mer

NISSAN JUKE. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger, Tjänster 01.07.2014 SE-02C-0425

NISSAN JUKE. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger, Tjänster 01.07.2014 SE-02C-0425 Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger, Tjänster KAMPANJPRISLISTA 30.09.2014 Endast för privatpersoner Endas t bilar i lager. Kontak ta din Nis s an-återförs äljare för med information. MO TO R

Läs mer

4 cylindrar 16 ventiler. Högtrycksinsprutning Direktinsprutning. Turbo, laddluftkylare Trevägskatalysator. Variabel turbingeometri Kväveoxidsensor

4 cylindrar 16 ventiler. Högtrycksinsprutning Direktinsprutning. Turbo, laddluftkylare Trevägskatalysator. Variabel turbingeometri Kväveoxidsensor Touran 1,6 FSI TDI TDI 136 Motor 4 cylindrar 4 cylindrar 4 cylindrar 16 ventiler Högtrycksinsprutning Högtrycksinsprutning Direktinsprutning Turbo, laddluftkylare Turbo, laddluftkylare Trevägskatalysator

Läs mer

Utrustning. Passat Trendline (ej 2,0 FSI Turbo, V6 4motion DSG) Passat Sportline Utöver Trendline Tillval till alla modeller (ej TDI 105)

Utrustning. Passat Trendline (ej 2,0 FSI Turbo, V6 4motion DSG) Passat Sportline Utöver Trendline Tillval till alla modeller (ej TDI 105) Passat fakta Utrustning Passat Trendline (ej 2,0 FSI Turbo, V6 4motion DSG) Säkerhet/trygghet ABS-bromsar med EBF (elektronisk bromskraftsfördelning) Bältespåminnare för båda framstolarna Bältessträckare

Läs mer

www.mitsubishimotors.se

www.mitsubishimotors.se www.mitsubishimotors.se EN HELT NY DIMENSION Mitsubishi Outlander, en bil av en helt ny dimension. Utöver sina köregenskaper har Outlander uppnått en suverän balans mellan prestanda, miljö, kvalitet och

Läs mer

priser & produktfakta peugeot 308 SKY 2013

priser & produktfakta peugeot 308 SKY 2013 priser & produktfakta peugeot 308 SKY 2013 308 MOTORER 1,6 VTi man 1,6 HDi man 1,6 VTi man SKY Access Access Active PRISER, FÖRMÅNSVÄRDE & SKATT Ordinariepris (inkl. moms) 164 900 kr 179 900 kr 187 400

Läs mer

Jaguar XF är en lyxig och praktisk sedan med formgivning och prestanda som en sportvagn.

Jaguar XF är en lyxig och praktisk sedan med formgivning och prestanda som en sportvagn. XF Jaguar XF är en lyxig och praktisk sedan med formgivning och prestanda som en sportvagn. Den nya XF-modellen följer den inriktning som alltid kännetecknat Jaguar, d v s att bygga bilar som bjuder på

Läs mer

PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km. Nya 208 COOL Rek. lanseringspris 113.900 kr

PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km. Nya 208 COOL Rek. lanseringspris 113.900 kr PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km Nya 208 COOL Rek. lanseringspris 113.900 kr AUGUSTI 2015 NYA PEUGEOT 208 Väck din inre energi med nya 208. Nya 208 är en kompakt och sportig

Läs mer

Microcar. News. innovation. DCI Révolution. www.microcar.se. Fabriqué en France

Microcar. News. innovation. DCI Révolution. www.microcar.se. Fabriqué en France Microcar NYHET Ny collection AV Microcar M8 Coffee & Chocolate innovation Ny MOTORTEKNIK DCI Révolution News wwwmicrocarse MICROCAR M8 FINNS NU MED AIRCONDITION Fabriqué en France excellence M 8 C&C fr

Läs mer

MYCKET BIL FÖR PENGAR

MYCKET BIL FÖR PENGAR TOLEDO ENJOYNEERING SEAT Toledo är utvecklad för att motsvara högt ställda krav. Gott om plats för passage rare och bagage. Säkerhet som matchar de bästa i klassen. Snygg design och underhållande att köra.

Läs mer

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 september 2013. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris IZ21 IZ41 339 900 375 900 Teknisk data Model kod Motor Effekt kw Vridmoment NM Svängradie m

Läs mer

VÅRKÄNSLOR? DAGS FÖR NY BIL?

VÅRKÄNSLOR? DAGS FÖR NY BIL? APRIL 2010 VÅRKÄNSLOR? DAGS FÖR NY BIL? Får vi bjuda dig på VÅR bukett med bra bilerbjudanden? Vi har laddat ordentligt med många nya modeller och ett rejält uppdaterat begagnatutbud. Välkommen in och

Läs mer

PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km

PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km PRESENTERAD AV AUTOGRUPPEN LUND PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km Nya 208 COOL Rek. lanseringspris 113.900 kr AUGUSTI 2015 NYA PEUGEOT 208 Väck din inre energi med nya 208.

Läs mer

Exteriör design Interiör design Teknologi och Prestanda Säkerhet Mångsidighet Tillbehör Färger och Klädslar Modellversioner Printa Att avsluta

Exteriör design Interiör design Teknologi och Prestanda Säkerhet Mångsidighet Tillbehör Färger och Klädslar Modellversioner Printa Att avsluta Sida 1 Sida 2 LÄCKRA FORMER SPORTIG, TUFF, ELEGANT de svepande linjerna på Nissan PULSAR har en närmast magnetisk dragningskraft. Håll ögonen på de livfulla konturerna och den målmedvetna profilen de ger

Läs mer

Sharan Advantage fakta

Sharan Advantage fakta Sharan Advantage fakta Sharan Advantage Standard för Turbo och TDI 140. Förarmiljö Sharan Advantage. Navigationssystem erbjuds som tillbehör. Eluppvärmd fram- och bakruta. Färddator. Lättmetallfälg 16"

Läs mer

2015 OFF-ROAD VEHICLES

2015 OFF-ROAD VEHICLES 14 2015 OFF-ROAD VEHICLES 3 SIGNUM OCH ARV Polaris har 30 års erfarenhet av att bygga fyrhjulingar, och varje fyrhjuling bygger vi för att den ska vara bäst i sin klass. Här är vad som gör Sportsman till

Läs mer

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris Pure Impulse 2Z21 1 359 000 Teknisk data Model kod NM CO2- utsläpp g/km Räckvidd (el) km Räckvidd

Läs mer

produktfakta Peugeot 308

produktfakta Peugeot 308 produktfakta Peugeot 308 december 2013 MOTORER 1,6 VTi 1,6 VTi man 1,6 HDi man 1,6 e-hdi auto Access Active Active Active BRÄNSLEFÖRBRUKNING (l/100 km enl. EU 80/1268. Gäller 16" & 17") Stad 9,2 9,2 5,8

Läs mer

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid Tillbehör Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EXTERIÖR Sätt lite extra lyx på bilen du älskar Samtliga tillbehör exteriört är lackade i bilens färg. Främre nedre sidospoiler Sidokjol Bakre nedre sidospoiler

Läs mer