Sommar 2014 i Tänndalen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sommar 2014 i Tänndalen"

Transkript

1 Sommar 2014 i Tänndalen

2 GRAFISKAHUSET.COM Foto: Assner, Robertsson, Tänndalen, privat Det är något speciellt med sommaren i Tänndalen. Välkommen till Tänndalen Upplev fjället på hästrygg, cykel eller till fots. Paddla dig fram längs slingrande och kristallklara vattendrag, lägg till vid en egen strand för bad och fiske. Njut av fjällens egna delikatesser som svamp och bär eller gå på ripjakt. Det är sommaren och hösten i Sverige när det är som bäst! Luften, lugnet och den unika spännande vildmarken som väntar på dig alldeles runt hörnet. Tillsammans i hela byn försöker vi få våra gäster att trivas och framför allt komma tillbaka. Folk kommer bara tillbaka om de trivs och vårt mål är att Du kommer tillbaka. Tänndalen är en del av det storartade samarbete som är Funäsfjällen. Över 200 fjällsjöar och 30 mil strömmande vatten på ett fiskepass. Härliga vandringsleder och över 40 mil cykelleder. I Tänndalen finns en speciell äkthet, en genuin fjällkänsla som bara finns på ett fåtal platser. Välkommen till Tänndalen och välkommen åter önskar anläggningschef Richard Palmgren. Öppettider HAMRA GÄSTCENTER RECEPTION Tel /7-14/9 Dagligen IN- & UTCHECKNING FÖR BOENDE VI SÄLJER Fiskekort Vandringskartor och -guider Cykelkartor och -guider Tänndalen på facebook Sök Tänndalen, tryck på gilla för att ta del av de senaste nyheterna. INFORMATION & BOKNING Boka din ridtur Hyr MTB-cyklar Boka din guidade fjälltur Välkommen in så hjälper vi dig med tips om vandring, sevärdheter o.s.v

3 Ski Lodge Tänndalen förenar praktiskt lägenhetsboende med lyxig hotellstandard. Perfekt för familjer, grupper eller konferensen. Bättre kan du inte bo! Ski Lodge Tänndalen Upplev Ski Lodge Tänndalen. Denna anläggning som invigdes i december 2012 erbjuder så mycket mer än boende och god mat. En ombonad anläggning byggd i genuin Härnedalsstil. Hela byggnaden andas fjäll, natur och vildmakr. Interiören är faktiskt lite av ett modernt museum där man kan njuta av verk av lokala konstnärer och hantverkare. Tänndalens historia och utsmyckningar med inspiration från samerna och Härjedalens skatter. Ski Lodge Tänndalen har 65 lägenheter med 4-8 bäddar i 2-3 sovrum, varav två sviter, restaurang, barer, lounge och relaxavdelning. Designad med inspiration från Nordamerikansk Ski Lodge tradition med inslag av Härjedalsk byggkonst, naturnära färger och smarta detaljlösningar. Det perfekta boendet i de riktiga fjällen! Alla lägenheter har fullt utrustat kök, allrum med matplats, soffa och TV, dusch och wc, altan eller balkong. Sviterna har också bastu. 4-6-bäddslägenheterna har 2 sovrum (1 dubbelsäng + 1 resp. 2 våningssängar). Sviterna med 8 bäddar har 3 sovrum (2 med dubbelsäng och 1 med 2 våningssängar). Förråd till varje lägenhet finns i anslutning till entrén på markplan. Koppla av efter en tur på fjället i sköna soffor och fåtöljer framför den öppna spisen. Njut av en drink tillsammans med familj, kompisar och nyfunna vänner i loungen, som är Ski Lodgens träffpunkt.

4 29-30/8 Fredag-lördag Matupplevelser av internationell klass Kocklandskamp SVE-NOR Föreläsningar Gourmetmiddag Gästabud med jaktbal MER INFO: Matmässa på Ski Lodge Tänndalen Den augusti bygger vi vidare på förra årets succè med vår mat & dryckesmässa med lokalproducerat, drycker och aktiviteter såsom föreläsningar, workshops och kocklandskamp. Vi koncentrerar mässan till lördagen och inbjuder till svampkurs eller övriga aktiviteter som Tänndalen erbjuder under fredagen. Mässområde är på innerplan vid Ski Lodge Tänndalen. Dryckesmässan med provsmakning sker inomhus på Ski Lodge. Mässan pågår mellan kl KOCKLANDSKAMP SVERIGE - NORGE En mattävling med trangia-kök som enda värmekälla. Titelförsvarare från i fjol är Svenska laget med lagledare Emil Bertilsson från Skoogs krog. Varje lag består av tre kockar från Rörosområdet och tre kockar från V:a Härjedalen. KÄNDISKOCK Jörgen Andersson. TORSDAG Ankomst weekendgäster. Uppstart svampkurs. FREDAG Svampkurs utedag och avslutning. Gourmetmiddag med kändiskock. LÖRDAG Mat & dryckesmässa, föreläsningar & workshops, kocklandskamp med trangiakök, mattävlingar, gästabud & Jaktbal. FÖRELÄSNINGAR & WORKSHOPS Guldbyn. Lär dig dryckesprovning från grunden och hitta dryckens smaker och ursprung. Eva Magnusson Skogens Sköna Gröna prova på Jämtland Nytt för i år är att våra kockar kommer att få en längre planeringstid till att bl.a söka produkter bland mässans utställare att komplettera med den råvarukorg som de får vid start. VÅR JURY: Margareta Burenius. Matakademin, juryns ordförande Per Åke Näsvall. Matambassadör Sverige Karl Arne Wagenius. Härjedalens Hotellförening Mikael Forselius VD Röros hotell, köksmästare GÄSTABUD & JAKTBAL Mässan avslutas med ett gästbud med underhållning och dans till dansband Strike.

5 Hyr kanot och guide Uthyrarna hjälper dig gärna med transport av din hyrkanot. Kovvo Strapatser Topsport Paddla i Funäsfjällen Glid fram över sjöar, åar och bäckar i kanot eller kajak. Med liten kraftansträngning kan du ta med dig ordentligt med packning, barn och varför inte riktigt god mat? Med över 200 fjällsjöar och mer än 30 mil strömmande vatten kan du paddla fram längs slingrande vatten och lägga till vid en ostörd strand för bad och fiske. I Funäsfjällen kan du hyra både kanoter och kajaker. Paddla själv eller med guide. Ljusnan är lämpligt dagsturer och i Rogen kan du paddla dagsturer och längre turer. Vad kan vara bättre än att uppleva fjällen från hästryggen? BOKNING OCH INFORMATION: Hamra Gästcenter Reception Tel: Tänndalens Häståkeri Ridning Låt våra pigga hästar ta dig med på en minnesvärd tur genom skog och mark. Vi har ett begränsat antal hästar, så se till att boka i tid! Tiden som anges är effektiv ridtid. TVÅTIMMARSTUREN Fre, lör & sön , fre & sön Vi rider längs Tännåns dalgång och följer gammelvägen samt andra uråldriga fäbodstigar. Turen är förhållandevis lättriden. På vissa partier finns möjlighet att prova på tölt och kanske galopp. Tempot anpassas efter gruppen. Max antal är 4 pers. Pris 600:-/pers FYRATIMMARSTUREN Lördag Vi rider ut på fjället. Vi kan rida ut i alla vädersträck beroende på underlag, väder och vind, vi stannar halvvägs för att sträcka på benen och din medhavda matsäck intas här. Turen tar ca 4 timmar och ridningen sker i starkt kuperad fjällterräng. För att njuta av turen bör du ha ridvana. Min 2 pers, max är 4 pers. Pris 1000:-/pers NYBÖRJARTUREN Vi börjar ridningen i vår paddock där du får lära dig grunderna samt hur du rider på ett säkert sätt. När vi känner oss mogna ger vi oss ut på en tur i skogen.tidsåtgång ca 1 timme. Max antal är 4 pers. Pris 350:-/pers BARNTUREN För de små som inte kan följa med på turerna erbjuder vi en halvtimmes provapåtur. En förälder eller annan vuxen följer med på turen och leder hästen om det behövs. Max antal är 4 barn. Pris 150:-/pers INFÖR TUREN Kläder efter väder. Skor med klack, gärna stövlar. Hjälm finns att låna. Gör du fyratimmersturen tar du med lättare matsäck packad i midjeväska eller liten ryggsäck.

6 13/7-14/9 Dagligen från kl Här hittar du alltid något för just din smak. Tel Hamra Wärdshus I Ski Lodge Tänndalen ligger Hamra Wärdshus där underbara måltider serveras. Här finns en lång tradition av att skapa härliga matupplevelser i fjällmiljö. Måndag-fredag från kl serveras dagens lunch med goda rätter som hör sommaren till. Du kan även boka frukostbuffé eller halvpension när du bokar ditt boende! ÖPPETTIDER: Vi håller öppet dagligen från kl Dagens lunch mån-fre. A la carte meny tis-lör från kl Här finns även lättare rätter Helger dukar vi upp vår fikabuffé kl Här finns hembakat bröd, goda pålägg, lokala ostar och marmelader samt kakor och annat gott. Pris vuxen: 120:-. Barn upp till 12 år: 55:- MISSA INTE SOMMARENS HÖJDARE MATMÄSSAN: Den augusti bygger vi vidare på förra årets succè med vår mat och dryckesmässa med lokalproducerat, drycker och aktiviteter såsom föreläsningar, workshops och kocklandskamp. Boka våran gourmetmiddag den 29/8 med gästkock, begränsat antal platser. Välkommen till Erik och Elida om du vill fika, äta eller dricka gott under din vistelse i fjällen.

7 Över 200 fjällsjöar och mer än 30 mil strömmande vatten. INFO OCH FISKEKORT: Hamra Gästcenter Reception Tel: Fiskelycka i Tänndalen I vårt närområde finns 200 fjällsjöar, mer än 30 mil av strömmande vatten och allt på ett och samma fiskepass. Med det stora fiskeutbudet finns här något för alla smaker. Här kan du fiska i nya sjöar varje dag på fjället utan att stöta på någon annan fiskare. Harr, röding och öring trivs i Funäsfjällens vatten. Att fiska ska vara enkelt. På ett och samma fiskepass får du tillgång alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen - nästan hektar vatten, över 200 fjällsjöar, mer än 30 mil av strömmande vatten! Det är ett av de största sammanhängande fiskepassen i Sverige. Tänndalssjön/Östersjöns Fiskevårdsområde bjuder på olika fiskevatten som är enkla och tillgänliga för alla. Tännån är rik på öring och harr, så också Tänndalssjön och Östersjön, som dessutom bjuder på röding. Använd gärna vindskyddet som finns vid Tännån, en härlig plats att rasta och fika på. För att fiska i Malmagen i Fjällnäs, finns ett speciellt fiskekort att köpa på Göransgården. I Tännån är det tillåtet att fiska harr efter 1:a september. Minimimått på öring och röding är 30 cm, på harr 35 cm, och totalt max. 4 fiskar per dygn. Tänndalens Guldvatten Tännån och Tänndalssjön är lättillgängliga fiskevatten för alla. Bybua hyr ut båtar i Tänndalssjön och Östersjön och nedanför Bruksvallarnas Rökeri (f.d. Kjåsken) ligger en anlagd pir att ta sig ut på för de med exempelvis funktionsnedsättning. Tänndalsvallen hyr ut båtar och kanoter i Tännån och Tänndalssjön. Det stora fiskeutbudet erbjuder något för alla smaker. Fiskeguide finns att hyra hos Tänndalsvallen som även arrangerar flugfiskekurser under juli till september. Hämta gärna ett exemplar av fiskeguiden på ett av fiskekorts-återförsäljningsställena, där får du även information om undantagsvatten och regler. FISKEPASSET FUNÄSFJÄLLEN: Pris: 1-dag 150:-, 3-dagar 250:-, 7-dagar 450:-, Årspass 1800:- FISKEKORT TÄNNDALSSJÖN/ ÖSTERSJÖNS FISKEVÅRDSOMRÅDE gällande för delar av Tännån, Tänndalssjön och Östersjön. Pris: 1-dag 80:-, 3-dagar 160:-, 7 dagar 280:-, Årskort (kalenderår) 500:-.

8 13/7-14/9 Vandring med guide. 2 dagar i veckan. 9/7-6/8 Vandring med Ingemar Lind på Tänndalens natur- och blomsterstig. Onsdagar. Guidade turer i fjället. VANDRA I NATURENS EGET SKAFFERI Sensommaren och hösten är fjällen som vackrast och luften som klarast. Varför inte boka in en vecka på Blomsterfjället med bär- och svampplockning, fiske och vandring i naturens eget skafferi. Vackrare, färgrikare och skönare än någonsin! Följ med en av våra guider på en tur i relativt lättillgänglig terräng och få en inblick i både flora och fauna i vårt vackra fjäll. Förbokas i Hamra Gästcenter Receptionen. Pris 100:-/vuxen, 50:-/barn Guidad tur med Ingemar Lind i Tänndalens naturoch blomsterstig. Start kl från Tänndalens skiduthyrning. Avslutas med kaffe och våffla på Tänndalens bygdegård. Pris 100:-/deltagare Guldturer visar fjällens vackraste Att vandra högt ovan trädgränsen med oändliga vidder i alla väderstreck och en mäktig tystnad är kvalitetstid. Guldturer I Tänndalens närområde finns många vackra vandringsleder att välja mellan. Funäsfjällens Guldturer består av ett antal hel- och halvdagsturer som är enkla att hitta och vandra på. Alla med storslagna fjällvyer att njuta av. Visst kan du söka dig fram helt på egen hand, men med Guldturerna hittar du de allra vackraste platserna i våra fjäll! Myskoxen levde tidigare fritt på blomsterfjället. Numera kan du betrakta de kraftfulla djuren i Funäsdalens eget myskoxhägn. Tanken är att man skall kunna bo bra och äta gott, och ha många fantastiska dagsturer att välja bland. Enkelt och hög kvalitet är det som gäller för Guldturerna i Funäsfjällen! CALAZOS FJÄLLKARTA FUNÄSFJÄLLEN i skala 1: med vandringsleder, MTB-leder, fiske, Nordic Ski Center och skoterleder. Denna karta är en riktig fjällkarta i vädertåligt material. VANDRINGSGUIDE Nya vandringsguiden kompletterar de befintliga Guldtur- och KulTurbladen som kan köpas eller laddas ner från Funäsfjällens hemsida. Det förenklar att bestämma sig vilken tur man vill vandra. Vandringsguiden ersätter ingen Fjällkarta. Överskott av försäljningen går oavkortat till underhåll av lederna, så att vi också i framtiden kan använda oss av de finaste hel- eller halvdagsvandringarna.

9 Tänndalens Guldturer Gruvleden och Lillskarven Svansjön och Vättafjället Anderssjöarna runt Hamrafjället runt Malmagen-Bolagen Blomsterstigen Malmagsvålen Guldturer som utgår från Tänndalen/Fjällnäs GRUVLEDEN-LILLSKARVEN NR 9 8 km. 300 meter höjdskillnad. 3 timmar. Gruvhistoria och toppkänsla med enormt vacker utsikt. En mycket vacker tur på 8 km som inte är så lång men om du går hela vägen upp på Lillskarven så är den ändå en utmaning. Turen ger en fullvärdig högfjällsupplevelse, trots att den är så pass kort och lättillgänglig. Turen är väl spångad och oftast går du torrskodd med gymnastikskor, men bra vandringsskor rekommenderas. HITTA DIT: Parkera vid Tänndalens skidstadion och starta från skidbron. SVANSJÖN-VÄTTAFJÄLLET NR 10 8 km. 180 meter höjdskillnad. 3 timmar. Lättvandrad tur i högalpin miljö med underbara vyer, sjöar, åar och vattenfall. HITTA DIT: Kör riksväg 84 västerut mellan Hamra och Fjällnäs. Tag sikte på skylten Naturrastplats 500 m och sväng till höger efter 400 meter in till ett hus. Betala för privatvägen i skåpet vid ett rött uthus. Vänd tillbaka och sväng in till höger på grusvägen. Öppna bommen och kör upp till Fjällparkeringen vid Svansjökläppen. Efter regn kan vägen vara lite dålig, men går bra att köra om man tar det lugnt. ANDERSSJÖARNA RUNT NR km. 300 meter höjdskillnad. 9 timmar. Vackets sjösystem längs en lite småkuperad led i storslagen fjällmiljö. HITTA DIT: Fjällparkeringen i Tänndalen. Skyltat från väg 84 med en textad träskylt. Sväng mot Hamrafjället (alltså det vackra fjället och inte liftarna/boendeanläggningen Hamrafjället) 250 meter väster om skidbron. Privat väg, du betalar avgift i anslutning till infarten mot parkeringen. HITTA DIT: Kör riksvägen 84 västerut mellan Hamra och Fjällnäs. Tag sikte på skylten Naturrastplats 500 m och sväng till höger efter 400 m in till ett hus. Betala för privatvägen i skåpet vid ett rött uthus. Vänd tillbaka och sväng in till höger på grusvägen. Öppna bommen och kör upp till Fjällparkeringen vid Svansjökläppen. Efter regn kan vägen vara lite dålig, men går bra att köra om man tar det lugnt. BLOMSTERSTIGEN NR 26 2,5 km. 60 meter höjdskillnad. 1 timme. Ett smakprov på Hamrafjällets fantastiska utbud. En lättgången rundtur där du ges möjlighet att förkovra dig i Härjedalens unika fauna och flora. Stigen är väl spångad men något blött parti kan förekomma efter regn. Kort vandring för att vara en Guldtur, men den utmärkta informationen längs stigen, den fina spångningen och den mysiga miljön gör ändå att den motiverar namnet. En välskyltad blomsterstig med flera sällsynta blommor, bl.a. många orkidéer och med många bilder och informationsskyltar över främst de blommor du kan se liksom fåglar och djur. HITTA DIT: Parkera vid Tänndalens Skiduthyrning. Gå den skyltade grusvägen rakt upp (norrut) mot fjället. Efter några hundra meter är turen väl skyltad in till vänster. Vandra turen medurs och så småningom återvänder du tillbaks till grusvägen. HAMRAFJÄLLET RUNT km. 300 meter höjdskillnad. 8 timmar. Blomsterfjäll med kanske Sveriges förnämsta orkidéängar i sydbranten. Magiskt vacker utsikt från toppen. HITTA DIT: Fjällparkeringen i Tänndalen. Skyltat från väg 84 med en textad träskylt. Sväng mot Hamrafjället (alltså det vackra fjället och inte liftarna/boendeanläggningen Hamrafjället) 250 meter väster om skidbron. Privat väg, du betalar avgift i anslutning till infarten mot parkeringen. MALMAGEN-BOLAGEN NR km. 80 meter höjdskillnad. 5 timmar. En spännande tur i högalpin miljö med dramatiska vyer runt Bolagen. Utgår från Svansjökläppens parkering. Kräver ordentliga skor eller stövlar. MALMAGSVÅLEN NR 28 8 km. 180 meter höjdskillnad. 3 timmar. Lättvandrad tur med vida vyer. Ger känslan av att vara på världens tak! Spångad på fuktiga ställen. Rundan är märkt med Guldtursmarkeringar och sevärdhetsskyltarna, en röd urfräst älgfigur på grå bakgrund. HITTA DIT: Fjällnäs. Nordic ski parkeringen efter riksväg 84 (mitt emot nedfarten till Strandgården). UTFÖRLIGARE BESKRIVNING hittar du i vandringsguiden som finns att köpa i Hamra Gästcenter Receptionen.

10 328 km cykelleder och 130 km MTB-leder Njut av en cykeltur på våra cykelleder. CYKELUTHYRNING: Hamra Gästcenter Reception Tel: Upplev fjällen på cykel! Att cykla över fjäll och genom grönskande dalgångar är en härlig upplevelse. Med Funäsfjällens 328 km cykelleder och 130 km mountainbikeleder är det enkelt att hitta något för alla smaker och stilar. Det finns många utmanande cykelstigar högt, belägna på fjället, men också bekväma leder längs porlande bäckar i dalarna. Oavsett förkunskaper och cykelvana så finns det passande cykelstråk för alla preferenser och åldrar. Från lätt-trampade grusvägar till mer tekniska leder. Njut av spännande cykeldagar i våra vackra fjäll! TIPS PÅ LEDER SOM UTGÅR ELLER PASSERAR TÄNNDALEN/FJÄLLNÄS. Funäsdalen-Norska gränsen - Enkel vacker tur på 60 km som mestadels går längs riksväg 84, men också på mindre grusvägar. Tänndalen-Åsvallen - en spännande utmaning på 7 km för de som vill testa sin kondition! Tänndalen-Malmbäcksstugan - 9 km. Tekniskt svår med stora krav på styrka och uthållighet. Fjällnäs-Anderssjöåfallet-Hamra - 11 km. Kuperad tur som tar dig upp på kalfjället genom björkskog och myrmarker. Utförligare beskrivning hittar du i Cykel- och MTB-guiden som finns att köpa i Hamra Gästcenter Receptionen. CYKEL- OCH MTB-GUIDE Nya cykel- och MTB-guiden kompletterar de befintliga cykel- och MTB-bladen som kan köpas eller laddas ner från Funäsfjällens hemsida. Det förenklar att bestämma sig vilken tur man vill cykla. Cykel- och MTB-guiden ersätter ingen fjällkarta. Överskott av försäljningen går oavkortat till underhåll av lederna. CALAZOS FJÄLLKARTA FUNÄSFJÄLLEN i skala 1: med MTB-leder, vandringsleder, fiske, Nordic Ski Center och skoterleder. Denna karta är en riktig fjällkarta i vädertåligt material. Mountainbike Vuxen + hjälm 320:-/dag, 485-/2-dgr, 630:-/3-dgr, 750:-/4-dgr, 840:-/5-dgr, 930:-/6-7-dgr. Barncyklar + hjälm 150:-/dag, 240:-/2-dgr, 315:-/3-dgr, 380:-/4-dgr, 430:-/5-dgr, 465:-/6-7dgr /7 Sveriges vackraste MTB-lopp Fjällturen INFO & ANMÄLAN: Tel:

11 BILD Johan Berge/visitnorway.com Upplev historiska Røros Bergstaden Röros är en av europas äldst bevarade trästäder och är upptagen på Unescos världsarvslista sedan Förekomsten av kopparmalm ledde till byggandet av ett smältverk år Røros Kopparverk var i drift fram till Sedan gruvepoken avslutats har turismen tagit över som huvudnäring. Den vackra staden, som har varit kuliss för vinterscener ur tv-serien Pippi Långstrump (1969), ligger endast 6 mil från Tänndalen och är en perfekt dagsutflykt. Staden själv är den största sevärdheten, men det finns trevliga stadsvandringar som turistbyrån i Röros erbjuder. Tänndalens Bygdegård 16/7-24/9 kl Naturfilm Nordisk vildmark-skärgård och kåseri med Ingemar Lind 100:-/deltagare inkl. fika 5/7-3/8 Sommarcafé på Tänndalens Bygdegård kl /6-19/8 Tisdagar. Motionsbingo kl Start vid Tänndalens Bygdegård BILD elden-roros.no 25/7-2/8 Elden i Røros Historiskt skådespel om Karolinernas färd genom den norska obygden. Skådespelet utspelar sig mitt i världsarvsstaden Röros. Med både känsla, stämning & underbar musik fångar spelet både barn och vuxna. Marknader Funäsdalen ONS 2, 9, 16, 23, 30/7 & 6/8 Funäsdalens sommarmarknad lockar med sina många knallar och trevliga utbud på mat och dryck. Under sex onsdagar i juli och augusti anordnas Funäsdalens sommarmarknad på Risnäset, vackert belägen vid vattnet. Knallarna står tätt och hela området sjuder av liv. Funäsdalensmarknad är ett välbesökt och populärt utflycktsmål under sommaronsdagarna. Tänndalen SÖN 7/9 Tänndalens Bygdegård. Kolbullar, rökt fisk, hemslöjd, våfflor och mycket annat. 16/6-30/9 Dagligen från Härjedalens Fjällmuseum Ett museum för hela familjen med enastående samlingar och roliga utställningar! Möt samer, fjällbönder och bruksarbetare i deras hårda arbete. En av Sveriges äldsta samlingar visas i ett av landets modernaste och vackraste museer. Museibyggnaden är värd ett besök i sig, vackert belägen mellan Funäsdalssjön och Funäsdalsberget. I byggnaden ryms också ett mysigt café där det bjuds på hembakat vid öppen brasa. Samlingarna påbörjades redan Här visas Härjedalens rika och särpräglade kulturhistoria. En golfares dröm? Att spela golf omringad av fjälltoppar är en upplevelse varje golfare borde ha med sig i bagen. Ljusnedals 18-hålsbana är Sveriges äldsta i fjällmiljö. Den byggdes 1972 och trots åldern håller den otroligt hög kvalitet, att den varit värd för den svenska proffstouren två gånger är väl bara det ett kvalitetsbevis utöver det vanliga. Information: Hamra Gästcenter Receptionen, tel eller BILD Jan Eriksson Tännäs Myskoxcentrum Träffa ett urtidsdjur här och nu! I det unika myskoxhägnet utanför Tännäs i västra Härjedalen vistas myskoxar i sin naturliga miljö. Här har de gott om plats och mycket av sin naturliga föda. Från den höga rampen i visningshägnet har du möjlighet att studera djuren. En entusiastisk och kunnig guide berättar och informerar dig. Turen startar vid Tännäs Fiskecentrum som ligger efter väg 311 i Tännäs. Innan turen startar har ni fritt inträde i Rogens naturinformation. Förbokas i Hamra Gästcenter Receptionen, tel eller Bruksvallarna Game Fair 15-16/8 En friluftsmässa mitt i fjällvärlden, omgiven av vandringsleder, jaktmarker och fiskevatten - det är Bruksvallarna Game Fair. Bruksvallarna Game Fair är en fantastisk samlingsplats för dig som gillar natur och friluftsliv. Här samlas utställare, föreläsare och intresserade från hela landet för tre fullspäckade dagar med jakt, fiske, mat, kurser, hantverk, terrängfordon och uppvisningar.

12 Längtar du till vintern? 300 km preparerade längdspår 450 km skoterleder 52 nedfarter tanndalen.com

På Grönklittsgruppens tre konferensanläggningar Orsa Grönklitt, Tänndalen och Mora Parken ger vi dig möjlighet att skapa unika, effektiva och roliga

På Grönklittsgruppens tre konferensanläggningar Orsa Grönklitt, Tänndalen och Mora Parken ger vi dig möjlighet att skapa unika, effektiva och roliga TR MÖTESPLATSER3 1 På Grönklittsgruppens tre konferensanläggningar Orsa Grönklitt, Tänndalen och Mora Parken ger vi dig möjlighet att skapa unika, effektiva och roliga konferenser. Vi hjälper dig att ge

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Klassisk sommarfest på mysiga Sandhamn med övernattning. Lägg till konferens eller aktivitet vid behov! Memento har tagit fram ett klassiskt sommarfest upplägg på Sandhamn

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 Rena din själ där ren möter säl Seskarö Strandby Släpp vardagen i samma stund som du kör över bron till Seskarö. Ta in skogen, havet och friden. Kör vägen

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 5 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Råtjärn. Liftgatan Råtjärnsvägen. Toppstugevägen

Råtjärn. Liftgatan Råtjärnsvägen. Toppstugevägen Råtjärn Liftgatan Råtjärnsvägen Toppstugevägen 19 natursköna tomter till salu i grönklitt TOMT CA M 2 AREAL UTGÅNGSPRIS 1 1320 300 OOO KR 2 1160 400 OOO KR 3 1480 400 OOO KR 4 1150 650 OOO KR 5 1370 650

Läs mer

Korterbjudanden 2010-2011

Korterbjudanden 2010-2011 Korterbjudanden 2010-2011 20101223 Sköna dagar på Ystad Saltsjöbad Besök Ystad-Österlen och njut av några sköna dagar på Ystad Saltsjöbad. Med det klassiska paketet Sandshell får du en övernattning, 3-rätters

Läs mer

Konferensanläggningar

Konferensanläggningar Konferensanläggningar i Hylte kommun Konferens på landsbygden Hylte kommun erbjuder ett antal inspirerande miljöer för alla typer av möten och konferenser. Från kick-off med personalen till dagskonferenser

Läs mer

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I Jönköping restauranger i Jönköping Tegel Matbar Galleri Sjön Köket levererar rustika, europeiska smaker i modern tappning under benämningen easy eating. Med ca 50 meter från

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

Fiske og jakt. Torsby och Sunne

Fiske og jakt. Torsby och Sunne Fiske og jakt Torsby och Sunne FISKA I SJÖ, ÄLV OCH BÄCK Kväsfiske med guide - ca 4 timmar Prova på fiske efter t.ex gädda, gös eer abborre. Enke förtäring ingår. Utrustning finns att hyra - ingår ej.

Läs mer

g u i d e Vandringen upp till Åreskutans topp från kabinbanans avstigning är populär och lätt. Men det finns betydligt roligare vandring att välja på.

g u i d e Vandringen upp till Åreskutans topp från kabinbanans avstigning är populär och lätt. Men det finns betydligt roligare vandring att välja på. Vandra i Fjällvandring behöver inte innebära fem dagar med tung ryggsäck och tält. I kan du till och med ta liften nästan ända upp till Skutans topp. Och vill du tälta och njuta av stillheten behöver du

Läs mer

Utskriftversion av: http://www.gp.se/resor/researtiklar/1.1168590-avlagsen-mysig-klassiker

Utskriftversion av: http://www.gp.se/resor/researtiklar/1.1168590-avlagsen-mysig-klassiker Detta är en utskrift från från Göteborgs-Posten. STÄNG Utskriftversion av: http://www.gp.se/resor/researtiklar/1.1168590-avlagsen-mysig-klassiker Publicerad 22 decem ber 2012 Bild: Mats Tornberg RESOR

Läs mer

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället FJÄLLGÅRDEN LINDAHL Ligger i rofylld omgivning vid foten av Portfjället. Här finns inga grannar på flera kilometrar, så här är tillfället för dig som verkligen

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Hasse Andersson - Avtryck i naturen

Hasse Andersson - Avtryck i naturen Hasse Andersson - Avtryck i naturen En i gänget Efter nio timmar i bil anländer jag till Kongsvold fjällstation i Norge. Klockan är halv fyra och solen står fortfarande högt på himlen. Det är september

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse!

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Smaka! I din hand håller du presentkortet Smaka på Norrköping. Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Med presentkortet,

Läs mer

Stöten är till salu!

Stöten är till salu! Stöten är till salu! Inbjudan att köpa boende med absolut bästa läge i Sälen. PISTBYN FJÄLLBYN YRSNÖBYN RANCHEN Investera i Stöten bo mitt i pisten! Pistbyn Fjällbyn Projekterad golfbana Ranchen Yrsnöbyn

Läs mer

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur Resor Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur [ISLAND : LANDMANNALAUGAR] Vandring i ett sagolikt landskap Den isländska naturen är så dramatisk och vacker att den nästan känns overklig. Landmannalaugar,

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015 Landskapsmåleri i akvarell Kursen utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet och

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

Obs! Vi är mycket noga med att alla barn har en medföljande ansvarig förälder med sig till badet. En olycka händer så lätt.

Obs! Vi är mycket noga med att alla barn har en medföljande ansvarig förälder med sig till badet. En olycka händer så lätt. Välkomna till läger U12:1 Lindvallen 22-25 november Nu börjar det dra ihop sig till årets första efterlängtade läger i Lindvallen. I år kommer vi inte ha några skidmöten utan istället lämnas det mer tid

Läs mer

Top End Safari med 4WD

Top End Safari med 4WD Top End Safari med 4WD Upplev fantastiska vattenfall, klippmålningar från urminnes tider och det riktiga djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield på denna guidade tredagars tur från Darwin. Ni

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer.

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. Vilka är vi? Sportfiske Vi är ett Gävleföretag med flerårig erfarenhet inom branschen. Vi producerar värden och upplevelser genom att formge och genomföra event,

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Boende Sälen 2014/15. Gula Byn 45 kvm, 6 bäddar, 2 sovrum, micro, kabel-tv, torkskåp, skidförråd. Ej rökning. 10-100 m till lift.

Boende Sälen 2014/15. Gula Byn 45 kvm, 6 bäddar, 2 sovrum, micro, kabel-tv, torkskåp, skidförråd. Ej rökning. 10-100 m till lift. Lindvallen Samtliga boenden har tillgång till Wi.Fi mot avgift. Åldersgäns för att boka är 18 år Gröna Byn 35 kvm, 4 bäddar, 1 sovrum. kabel-tv, torkskåp, skidförråd Ej rökning. 200-400 m till lift. Bruna

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015 Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal HÖSTENS och VINTERNS 2 AKTIVITETER 2014-2015 Lär dig cykla! Sörliden Valla ordnar i samarbete

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

VANDRA I VILDMARKEN. 20-23 augusti 2015. Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR 24-30 augusti 2015. En vecka. Tema: VILDMARK

VANDRA I VILDMARKEN. 20-23 augusti 2015. Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR 24-30 augusti 2015. En vecka. Tema: VILDMARK VANDRA I VILDMARKEN 20-23 augusti 2015. Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR 24-30 augusti 2015. En vecka. Tema: VILDMARK Välkommen till två härliga vandrings- och träningsresor i södra Lappland. Resan börjar

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp Afrik a från första parkett Nyati Cheetah Camp DKK 106 970:- året runt Priset avser 10 dagars lyxsafari vistelse för 6 personer med alla måltider, dagliga utflykter, transferresor och flyg t/r Följ med

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund NÄRA TILL BOENDE Foto: Øyvind Lund Hotell Kungskvarnen Borgvik Hotell i gammal bruksmiljö. Rum med dusch, toalett, tv och telefon. Värdshuskök med fullständiga rättigheter. Festvåning, bar och pub. Bastu.

Läs mer

Bokning på tel. 0950-100 83 www.ansia.se E-post: ansia@ansia.se HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!

Bokning på tel. 0950-100 83 www.ansia.se E-post: ansia@ansia.se HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN! Ansia ligger vid natursköna Umeälven. Nära till allt! Ansia är en modern camping med två-, fyra- och sex-bäddars stugor med självhushåll. Husvagn- och tältplatserna ligger i en öppen och trevlig miljö.

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

Äventyret kan börja...

Äventyret kan börja... Företag 2013-2014 Äventyret kan börja... PRODUKTIVA UPPLEVELSER FÖR FÖRETAG Företag 2013-2014 Produktiva upplevelser Större effektivitet och mera nöje Boda Borg i Karlskoga ger företagsgrupper upp till

Läs mer

Den perfekta semestern i Lappland

Den perfekta semestern i Lappland Den perfekta semestern i Lappland I ett unikt servicekoncept förs två bekväma, förstklassiga hotell samman med Levi Summit Kongress- och utställningscenter. Det vidsträckta vildmarksområdet i de finska

Läs mer

Lidingö. Bosön Lovik Skogshem & Wijk Meetings. www.fazerkonferens.se

Lidingö. Bosön Lovik Skogshem & Wijk Meetings. www.fazerkonferens.se Lidingö Bosön Lovik Skogshem & Wijk Meetings www.fazerkonferens.se Lidingö Den gröna ön vid Stockholms sida Endast en kort resa från centrala Stockholm på norra Lidingö ligger Bosön, Lovik och Skogshem

Läs mer

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Ekerum Campingen ligger mycket attraktivt alldeles vid Kalmarsund endast en dryg mil från sommarmetropolen Borgholm med dess

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem. www.grastorp.se. Ekedals säteri. Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell

Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem. www.grastorp.se. Ekedals säteri. Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem www.grastorp.se Ekedals säteri Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell Stuga i Bjärby Ekarnas Golfmotell Dillingen Ekarnas Golfmotell

Läs mer

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ ...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ & Sevärdheter Rastställen Start 1 Sävsjö camping En familjecamping i underbar miljö, här finns även campingstugor och vandrarhem med trevliga rum. Erbjuder minibutik, café,

Läs mer

ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN

ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN Ockelbo turism 2012-07-12 turism@ockelbo.se ÄTA WIJ TRÄDGÅRDAR Lunchöppet: Måndag - fredag 11.30-14.00 Tel: 0297-554 50 NINJAS KÖK www.ockelbopensionat.se Tel: 0297-409

Läs mer

LAPPETORP VID HAVET BO I NYKÖPINGS VACKRA SKÄRGÅRD

LAPPETORP VID HAVET BO I NYKÖPINGS VACKRA SKÄRGÅRD LAPPETORP VID HAVET BO I NYKÖPINGS VACKRA SKÄRGÅRD Skärgårdsliv på Lappetorp. 13 kilometer nordost om Nyköping ligger Lappetorp. Här bygger vi en levande skärgårdsmiljö med nya permanenthus. Området består

Läs mer

Välkommen till Fjällturen 2014 PM

Välkommen till Fjällturen 2014 PM Välkommen till Fjällturen 2014 PM Fjällturen 19 juli 2014 Välkommen till Fjällturen 2014-07-19 I detta PM följer viktig information gällande årets Fjälltur MTB. Fakta Fjällturen MTB 2014 den 18 19 Juli.

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

Välkommen. Särdeles vackert beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker.

Välkommen. Särdeles vackert beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker. Välkommen Särdeles vackert beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker. Husets karaktär är alltigenom väl bevarad men motsvarar även

Läs mer

Välkommen till solens och vindarnas ö

Välkommen till solens och vindarnas ö Välkommen till solens och vindarnas ö Missa inte tillfället att delta i årets unika posttramp, det är första gången vi cyklar från kust till kust. Under loppet kommer vi att få se såväl väderkvarnar som

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN. Hällefors Grythyttan Loka

HÄLLEFORS KOMMUN. Hällefors Grythyttan Loka HÄLLEFORS KOMMUN Hällefors Grythyttan Loka Hällefors kommun Hällefors kommun har ett fantastiskt läge i natursköna Bergslagen. Centralt belägen mellan storstad och landsbygd, omkring 3 timmar ifrån Stockholm,

Läs mer

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob.

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob. Kasinokampen Trekamp och middag Satsa på en annorlunda och rolig kasinokväll med trekamp och en tvårättersmiddag. Utmana varandra i de vanligaste kasinospelen. Avsluta sedan kvällen med att fira vinnarna

Läs mer

Boende. Nytt om Akele till VSm i Norrtälje

Boende. Nytt om Akele till VSm i Norrtälje Nytt om Akele till VSm i Norrtälje Det har inte blivit så många vi hoppats på till VSM i Norrtälje bussen är nu avbokad. Vi satsar på samåkning och från Linköping är det 28 mil, till största delen bra

Läs mer

BOULEHALLEN I VARBERG

BOULEHALLEN I VARBERG BOULEHALLEN I VARBERG Boulodromen.se stod färdig för invigning den 28 oktober 2006 efter två års projektering och planering. Ägare är Alliansen Varbergs Boulehall som är en sammanslutning av åtta föreningar

Läs mer

Soto Real Exklusiv fågeljakt i Spanien

Soto Real Exklusiv fågeljakt i Spanien Soto Real Exklusiv fågeljakt i Spanien Det är inte utan anledning att Spanien kallas ett av Europas bästa jaktländer. Soto Real herrgård i närheten av staden Sevilla i det otroligt vackra Andalusien, lever

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Upplev Skärgården. Vi på Stockholm Skärgårdsstugor har specialiserat oss som förmedlare av stugor på Värmdö och närliggande öar.

Upplev Skärgården. Vi på Stockholm Skärgårdsstugor har specialiserat oss som förmedlare av stugor på Värmdö och närliggande öar. Upplev Skärgården Välkommen till Värmdö mitt i Stockholms skärgård! Ni når Värmdö med bil väg 222 ca 20 minuters bilresa från Stockholm city. Det går även täta bussförbindelser från Stockholm, alternativt

Läs mer

Figeholm Konferens. Välkommen till. Figeholm Konferens

Figeholm Konferens. Välkommen till. Figeholm Konferens Figeholm Konferens Välkommen till Figeholm Konferens En familjär känsla Många gäster bor under långa perioder här. Därför känns det viktigt för oss att vi kan skapa en familjär känsla >>> Figeholm konferens

Läs mer

2015/2016 SKOLRESA TILL STOTEN

2015/2016 SKOLRESA TILL STOTEN 2015/2016 SKOLRESA TILL STOTEN Sälens bästa skidåkning och ETT FJÄLL MED UPPLEVELSER Ta klassen till Stöten! I din hand håller du ett riktigt bra erbjudande. Samla skolklassen och åk till fjällen. I Stöten

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Hej! Tiden går fort. Nu har vi snart lagt höstterminen 2014 med alla dess aktiviteter bakom oss. Men nu ser vi framåt. Vi har ytterligare en aktivitet kvar i

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

Romboleden. frihet. delande. tystnad. Vandra längs pilgrimsleder över. Skandinaviska halvön. Trondheim. Skarvdörrspasset.

Romboleden. frihet. delande. tystnad. Vandra längs pilgrimsleder över. Skandinaviska halvön. Trondheim. Skarvdörrspasset. N Vandra längs pilgrimsleder över frihet Skandinaviska halvön Trondheim S Skarvdörrspasset delande Bruksvallarna Funäsdalen Rombovallen Snösvallen tystnad snösvallen, härjulf hornbrytares boplats Strax

Läs mer

Hotell Vita Hästen. Kyrkbyn 537, Hästveda, Sverige. www.vita-hasten.com Tel.: 0725 573 495 E-Mail: info@vita-hasten.com

Hotell Vita Hästen. Kyrkbyn 537, Hästveda, Sverige. www.vita-hasten.com Tel.: 0725 573 495 E-Mail: info@vita-hasten.com Varmt välkomnande Ett varmt välkomnande väntar er på Hotell Vita Hästen i den lilla pittoreska byn Hästveda, i Skåne. Den här broschyren ger er användbar information hur vårt hotell fungerar och innehåller

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

Guide till tystnaden. Naturlig kraft och tankepauser

Guide till tystnaden. Naturlig kraft och tankepauser UPPTÄCK TYSTA PLATSER I SUNDBYBERG Guide till tystnaden Det här är en guide för dig som enkelt vill ta en promenad till en rofylld och tyst plats i naturen. Sundbybergs stad har valt ut fem natursköna,

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Må bättre på Hennickehammars Herrgård

Må bättre på Hennickehammars Herrgård Må bättre på Hennickehammars Herrgård Hennickehammrs Herrgård väntar på att få välkomna dig! En Värmländsk saga HENNICKEHAMMARS HERRGÅRD är en plats att bli förälskad i. Mjukt inbäddad i den trolska skogen,

Läs mer

Klövsjö 2.0. Från skidanläggning till skidort

Klövsjö 2.0. Från skidanläggning till skidort Klövsjö 2.0 Från skidanläggning till skidort 2015-2018 Katrinagården Strandgården Skidåkarnas skidort tar Klövsjö Fjällhotell Solviken steget till riktig skidort Hotell Klövsjöfjäll 2014 Nya Klövsjö Fjällhotell

Läs mer

Boende Åre By 2014/15

Boende Åre By 2014/15 Boende Åre By 2014/15 Mitt i Åre 1 Lgh 42-56 kvm, 4-6 bäddar, 2 sovrum. 1 WC/DU, BU, T, DM, micro (vissa), skidförråd, balkong el. uteplats. Konf.lokal för ca 20 personer i huset. Åre torg 25m. Kabinbanan

Läs mer

FRYKENKLASSIKERN 2014 START- PM

FRYKENKLASSIKERN 2014 START- PM FRYKENKLASSIKERN 2014 START- PM INFORMATION Lördagen den 2 augusti blir en träningsfylld och rolig dag som vi startar med simning på morgonen följt av löpning och cykel samt lite skidor under cykelpasset.

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

Brf Ljugarn BRF LJUGARN / INFORMATION BRF LJUGARN / SITUATIONSPLAN HAVET, 100 M POOL VÄLKOMMEN TILL LJUVLIGA LJUGARN PARKERING Gotland är speciellt. Denna Sveriges största ö ger besökaren en härligt

Läs mer

Äventyret kan börja...

Äventyret kan börja... Företag Äventyret kan börja... PRODUKTIVA UPPLEVELSER FÖR FÖRETAG Företag Produktiva upplevelser Större effektivitet och mera nöje Boda Borg i Karlskoga ger företagsgrupper upp till 25 olika Questar att

Läs mer

Stötens nya område med det bästa läget i hela Sälen.

Stötens nya område med det bästa läget i hela Sälen. Stötens nya område med det bästa läget i hela Sälen. Stöten, med Sälens högsta fallhöjd. Stöten har Sälenfjällens högsta fallhöjd på skidbackarna och erbjuder det bästa du kan tänka dig av vinteraktiviteter.

Läs mer

Skidresa Whistler ***

Skidresa Whistler *** Skidresa Whistler *** Upplev nordamerikas bästa skidåkning i detta skidåkarmecka. Whistler har över 200 nedfarter och skidåkning för alla - från barn och nybörjare till avancerade åkare som söker utmaningen.

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

Ett Sverige i miniatyr. Sommarprogram

Ett Sverige i miniatyr. Sommarprogram Ett Sverige i miniatyr. Sommarprogram 2012 Kullens fyr på Kullaberg är Sveriges högst belägna och ljusstarkaste fyr med 4,2 miljoner candela och en lysvidd på 27,5 nautiska mil. naturum Kullaberg alltid

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Välkommen till Sturup Park Golf

Välkommen till Sturup Park Golf Välkommen till Sturup Park Golf Golfpaket Sturup Park Golf kan erbjuda flera alternativ för en avslappnad och trevlig vistelse hos oss. Vi börjar med: Golfhotellet ligger mitt på banan. Du sitter på din

Läs mer

Besök i Norrrköpings konstmuseum

Besök i Norrrköpings konstmuseum ÅRSKALENDER 2011 1 Besök i Norrrköpings konstmuseum Den 13 april besökte vi Norrköpings Konstmuseum, som visade en utställning av konstnären Karl Axel Pehrson Med naturen som utgångspunkt kombinerat med

Läs mer

Dalagård. For information in English: www.dalagard.eu

Dalagård. For information in English: www.dalagard.eu Dalagård 2012 For information in English: www.dalagard.eu Välkommen till Dalagård Dalagård är en nybyggd småskalig konferensanläggning, mitt i naturen. Den fungerar lika bra för privat boende, som för

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 maj - 31 augusti 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer en närstående

Läs mer

Välkommen till. Forum Oskarshamn. Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang

Välkommen till. Forum Oskarshamn. Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang Välkommen till Forum Oskarshamn Hotell - Vandrarhem - Konferenscenter - Stadsteater - Restaurang Hotell Rum Oscar är ett hotell med stjärnstatus. För att hela tiden hålla hög kvalitet är vi granskade av

Läs mer

Nya Finlandshusen. etapp 1 pråmgatan 3

Nya Finlandshusen. etapp 1 pråmgatan 3 etapp 1 pråmgatan 3 Nya Finlandshusen 32 moderna bostäder nära centrum och mitt i naturen invid Tivoliparken och Helge å, i första hand avsedda för sökande över 60 år. Området nära till allt Att bo centralt

Läs mer

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS.

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. EM I FRIIDROTT GÖTEBORG 6 AUGUSTI 006 DET STÖRSTA EVENEMANGET PÅ TIO ÅR. Under tio dagar i augusti är hela Göteborg en arena och staden sjuder av aktivitet, förväntan

Läs mer

Motor og spill. Torsby och Sunne

Motor og spill. Torsby och Sunne Motor og spill Torsby och Sunne KUL TÄVLING FÖR KONFERENSEN, FAMILJEN O KOMPISARNA Adventure Challange, 3-, 4-, eller 5-kamp med vildmarksbad i badtunna Tävling Det traditionella 3, 4 eller 5-kampspelet

Läs mer

Till salu i Stöten. Inbjudan att köpa boende med absolut bästa läge i Sälen. PISTBYN FJÄLLBYN YRSJÖBYN RANCHEN

Till salu i Stöten. Inbjudan att köpa boende med absolut bästa läge i Sälen. PISTBYN FJÄLLBYN YRSJÖBYN RANCHEN Till salu i Stöten Inbjudan att köpa boende med absolut bästa läge i Sälen. PISTBYN FJÄLLBYN YRSJÖBYN RANCHEN Investera i Stöten Pistbyn Fjällbyn Ranc Projekterad golfbana Lite fakta: Stöten ligger i Sälenområdet

Läs mer