Sommar 2014 i Tänndalen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sommar 2014 i Tänndalen"

Transkript

1 Sommar 2014 i Tänndalen

2 GRAFISKAHUSET.COM Foto: Assner, Robertsson, Tänndalen, privat Det är något speciellt med sommaren i Tänndalen. Välkommen till Tänndalen Upplev fjället på hästrygg, cykel eller till fots. Paddla dig fram längs slingrande och kristallklara vattendrag, lägg till vid en egen strand för bad och fiske. Njut av fjällens egna delikatesser som svamp och bär eller gå på ripjakt. Det är sommaren och hösten i Sverige när det är som bäst! Luften, lugnet och den unika spännande vildmarken som väntar på dig alldeles runt hörnet. Tillsammans i hela byn försöker vi få våra gäster att trivas och framför allt komma tillbaka. Folk kommer bara tillbaka om de trivs och vårt mål är att Du kommer tillbaka. Tänndalen är en del av det storartade samarbete som är Funäsfjällen. Över 200 fjällsjöar och 30 mil strömmande vatten på ett fiskepass. Härliga vandringsleder och över 40 mil cykelleder. I Tänndalen finns en speciell äkthet, en genuin fjällkänsla som bara finns på ett fåtal platser. Välkommen till Tänndalen och välkommen åter önskar anläggningschef Richard Palmgren. Öppettider HAMRA GÄSTCENTER RECEPTION Tel /7-14/9 Dagligen IN- & UTCHECKNING FÖR BOENDE VI SÄLJER Fiskekort Vandringskartor och -guider Cykelkartor och -guider Tänndalen på facebook Sök Tänndalen, tryck på gilla för att ta del av de senaste nyheterna. INFORMATION & BOKNING Boka din ridtur Hyr MTB-cyklar Boka din guidade fjälltur Välkommen in så hjälper vi dig med tips om vandring, sevärdheter o.s.v

3 Ski Lodge Tänndalen förenar praktiskt lägenhetsboende med lyxig hotellstandard. Perfekt för familjer, grupper eller konferensen. Bättre kan du inte bo! Ski Lodge Tänndalen Upplev Ski Lodge Tänndalen. Denna anläggning som invigdes i december 2012 erbjuder så mycket mer än boende och god mat. En ombonad anläggning byggd i genuin Härnedalsstil. Hela byggnaden andas fjäll, natur och vildmakr. Interiören är faktiskt lite av ett modernt museum där man kan njuta av verk av lokala konstnärer och hantverkare. Tänndalens historia och utsmyckningar med inspiration från samerna och Härjedalens skatter. Ski Lodge Tänndalen har 65 lägenheter med 4-8 bäddar i 2-3 sovrum, varav två sviter, restaurang, barer, lounge och relaxavdelning. Designad med inspiration från Nordamerikansk Ski Lodge tradition med inslag av Härjedalsk byggkonst, naturnära färger och smarta detaljlösningar. Det perfekta boendet i de riktiga fjällen! Alla lägenheter har fullt utrustat kök, allrum med matplats, soffa och TV, dusch och wc, altan eller balkong. Sviterna har också bastu. 4-6-bäddslägenheterna har 2 sovrum (1 dubbelsäng + 1 resp. 2 våningssängar). Sviterna med 8 bäddar har 3 sovrum (2 med dubbelsäng och 1 med 2 våningssängar). Förråd till varje lägenhet finns i anslutning till entrén på markplan. Koppla av efter en tur på fjället i sköna soffor och fåtöljer framför den öppna spisen. Njut av en drink tillsammans med familj, kompisar och nyfunna vänner i loungen, som är Ski Lodgens träffpunkt.

4 29-30/8 Fredag-lördag Matupplevelser av internationell klass Kocklandskamp SVE-NOR Föreläsningar Gourmetmiddag Gästabud med jaktbal MER INFO: Matmässa på Ski Lodge Tänndalen Den augusti bygger vi vidare på förra årets succè med vår mat & dryckesmässa med lokalproducerat, drycker och aktiviteter såsom föreläsningar, workshops och kocklandskamp. Vi koncentrerar mässan till lördagen och inbjuder till svampkurs eller övriga aktiviteter som Tänndalen erbjuder under fredagen. Mässområde är på innerplan vid Ski Lodge Tänndalen. Dryckesmässan med provsmakning sker inomhus på Ski Lodge. Mässan pågår mellan kl KOCKLANDSKAMP SVERIGE - NORGE En mattävling med trangia-kök som enda värmekälla. Titelförsvarare från i fjol är Svenska laget med lagledare Emil Bertilsson från Skoogs krog. Varje lag består av tre kockar från Rörosområdet och tre kockar från V:a Härjedalen. KÄNDISKOCK Jörgen Andersson. TORSDAG Ankomst weekendgäster. Uppstart svampkurs. FREDAG Svampkurs utedag och avslutning. Gourmetmiddag med kändiskock. LÖRDAG Mat & dryckesmässa, föreläsningar & workshops, kocklandskamp med trangiakök, mattävlingar, gästabud & Jaktbal. FÖRELÄSNINGAR & WORKSHOPS Guldbyn. Lär dig dryckesprovning från grunden och hitta dryckens smaker och ursprung. Eva Magnusson Skogens Sköna Gröna prova på Jämtland Nytt för i år är att våra kockar kommer att få en längre planeringstid till att bl.a söka produkter bland mässans utställare att komplettera med den råvarukorg som de får vid start. VÅR JURY: Margareta Burenius. Matakademin, juryns ordförande Per Åke Näsvall. Matambassadör Sverige Karl Arne Wagenius. Härjedalens Hotellförening Mikael Forselius VD Röros hotell, köksmästare GÄSTABUD & JAKTBAL Mässan avslutas med ett gästbud med underhållning och dans till dansband Strike.

5 Hyr kanot och guide Uthyrarna hjälper dig gärna med transport av din hyrkanot. Kovvo Strapatser Topsport Paddla i Funäsfjällen Glid fram över sjöar, åar och bäckar i kanot eller kajak. Med liten kraftansträngning kan du ta med dig ordentligt med packning, barn och varför inte riktigt god mat? Med över 200 fjällsjöar och mer än 30 mil strömmande vatten kan du paddla fram längs slingrande vatten och lägga till vid en ostörd strand för bad och fiske. I Funäsfjällen kan du hyra både kanoter och kajaker. Paddla själv eller med guide. Ljusnan är lämpligt dagsturer och i Rogen kan du paddla dagsturer och längre turer. Vad kan vara bättre än att uppleva fjällen från hästryggen? BOKNING OCH INFORMATION: Hamra Gästcenter Reception Tel: Tänndalens Häståkeri Ridning Låt våra pigga hästar ta dig med på en minnesvärd tur genom skog och mark. Vi har ett begränsat antal hästar, så se till att boka i tid! Tiden som anges är effektiv ridtid. TVÅTIMMARSTUREN Fre, lör & sön , fre & sön Vi rider längs Tännåns dalgång och följer gammelvägen samt andra uråldriga fäbodstigar. Turen är förhållandevis lättriden. På vissa partier finns möjlighet att prova på tölt och kanske galopp. Tempot anpassas efter gruppen. Max antal är 4 pers. Pris 600:-/pers FYRATIMMARSTUREN Lördag Vi rider ut på fjället. Vi kan rida ut i alla vädersträck beroende på underlag, väder och vind, vi stannar halvvägs för att sträcka på benen och din medhavda matsäck intas här. Turen tar ca 4 timmar och ridningen sker i starkt kuperad fjällterräng. För att njuta av turen bör du ha ridvana. Min 2 pers, max är 4 pers. Pris 1000:-/pers NYBÖRJARTUREN Vi börjar ridningen i vår paddock där du får lära dig grunderna samt hur du rider på ett säkert sätt. När vi känner oss mogna ger vi oss ut på en tur i skogen.tidsåtgång ca 1 timme. Max antal är 4 pers. Pris 350:-/pers BARNTUREN För de små som inte kan följa med på turerna erbjuder vi en halvtimmes provapåtur. En förälder eller annan vuxen följer med på turen och leder hästen om det behövs. Max antal är 4 barn. Pris 150:-/pers INFÖR TUREN Kläder efter väder. Skor med klack, gärna stövlar. Hjälm finns att låna. Gör du fyratimmersturen tar du med lättare matsäck packad i midjeväska eller liten ryggsäck.

6 13/7-14/9 Dagligen från kl Här hittar du alltid något för just din smak. Tel Hamra Wärdshus I Ski Lodge Tänndalen ligger Hamra Wärdshus där underbara måltider serveras. Här finns en lång tradition av att skapa härliga matupplevelser i fjällmiljö. Måndag-fredag från kl serveras dagens lunch med goda rätter som hör sommaren till. Du kan även boka frukostbuffé eller halvpension när du bokar ditt boende! ÖPPETTIDER: Vi håller öppet dagligen från kl Dagens lunch mån-fre. A la carte meny tis-lör från kl Här finns även lättare rätter Helger dukar vi upp vår fikabuffé kl Här finns hembakat bröd, goda pålägg, lokala ostar och marmelader samt kakor och annat gott. Pris vuxen: 120:-. Barn upp till 12 år: 55:- MISSA INTE SOMMARENS HÖJDARE MATMÄSSAN: Den augusti bygger vi vidare på förra årets succè med vår mat och dryckesmässa med lokalproducerat, drycker och aktiviteter såsom föreläsningar, workshops och kocklandskamp. Boka våran gourmetmiddag den 29/8 med gästkock, begränsat antal platser. Välkommen till Erik och Elida om du vill fika, äta eller dricka gott under din vistelse i fjällen.

7 Över 200 fjällsjöar och mer än 30 mil strömmande vatten. INFO OCH FISKEKORT: Hamra Gästcenter Reception Tel: Fiskelycka i Tänndalen I vårt närområde finns 200 fjällsjöar, mer än 30 mil av strömmande vatten och allt på ett och samma fiskepass. Med det stora fiskeutbudet finns här något för alla smaker. Här kan du fiska i nya sjöar varje dag på fjället utan att stöta på någon annan fiskare. Harr, röding och öring trivs i Funäsfjällens vatten. Att fiska ska vara enkelt. På ett och samma fiskepass får du tillgång alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen - nästan hektar vatten, över 200 fjällsjöar, mer än 30 mil av strömmande vatten! Det är ett av de största sammanhängande fiskepassen i Sverige. Tänndalssjön/Östersjöns Fiskevårdsområde bjuder på olika fiskevatten som är enkla och tillgänliga för alla. Tännån är rik på öring och harr, så också Tänndalssjön och Östersjön, som dessutom bjuder på röding. Använd gärna vindskyddet som finns vid Tännån, en härlig plats att rasta och fika på. För att fiska i Malmagen i Fjällnäs, finns ett speciellt fiskekort att köpa på Göransgården. I Tännån är det tillåtet att fiska harr efter 1:a september. Minimimått på öring och röding är 30 cm, på harr 35 cm, och totalt max. 4 fiskar per dygn. Tänndalens Guldvatten Tännån och Tänndalssjön är lättillgängliga fiskevatten för alla. Bybua hyr ut båtar i Tänndalssjön och Östersjön och nedanför Bruksvallarnas Rökeri (f.d. Kjåsken) ligger en anlagd pir att ta sig ut på för de med exempelvis funktionsnedsättning. Tänndalsvallen hyr ut båtar och kanoter i Tännån och Tänndalssjön. Det stora fiskeutbudet erbjuder något för alla smaker. Fiskeguide finns att hyra hos Tänndalsvallen som även arrangerar flugfiskekurser under juli till september. Hämta gärna ett exemplar av fiskeguiden på ett av fiskekorts-återförsäljningsställena, där får du även information om undantagsvatten och regler. FISKEPASSET FUNÄSFJÄLLEN: Pris: 1-dag 150:-, 3-dagar 250:-, 7-dagar 450:-, Årspass 1800:- FISKEKORT TÄNNDALSSJÖN/ ÖSTERSJÖNS FISKEVÅRDSOMRÅDE gällande för delar av Tännån, Tänndalssjön och Östersjön. Pris: 1-dag 80:-, 3-dagar 160:-, 7 dagar 280:-, Årskort (kalenderår) 500:-.

8 13/7-14/9 Vandring med guide. 2 dagar i veckan. 9/7-6/8 Vandring med Ingemar Lind på Tänndalens natur- och blomsterstig. Onsdagar. Guidade turer i fjället. VANDRA I NATURENS EGET SKAFFERI Sensommaren och hösten är fjällen som vackrast och luften som klarast. Varför inte boka in en vecka på Blomsterfjället med bär- och svampplockning, fiske och vandring i naturens eget skafferi. Vackrare, färgrikare och skönare än någonsin! Följ med en av våra guider på en tur i relativt lättillgänglig terräng och få en inblick i både flora och fauna i vårt vackra fjäll. Förbokas i Hamra Gästcenter Receptionen. Pris 100:-/vuxen, 50:-/barn Guidad tur med Ingemar Lind i Tänndalens naturoch blomsterstig. Start kl från Tänndalens skiduthyrning. Avslutas med kaffe och våffla på Tänndalens bygdegård. Pris 100:-/deltagare Guldturer visar fjällens vackraste Att vandra högt ovan trädgränsen med oändliga vidder i alla väderstreck och en mäktig tystnad är kvalitetstid. Guldturer I Tänndalens närområde finns många vackra vandringsleder att välja mellan. Funäsfjällens Guldturer består av ett antal hel- och halvdagsturer som är enkla att hitta och vandra på. Alla med storslagna fjällvyer att njuta av. Visst kan du söka dig fram helt på egen hand, men med Guldturerna hittar du de allra vackraste platserna i våra fjäll! Myskoxen levde tidigare fritt på blomsterfjället. Numera kan du betrakta de kraftfulla djuren i Funäsdalens eget myskoxhägn. Tanken är att man skall kunna bo bra och äta gott, och ha många fantastiska dagsturer att välja bland. Enkelt och hög kvalitet är det som gäller för Guldturerna i Funäsfjällen! CALAZOS FJÄLLKARTA FUNÄSFJÄLLEN i skala 1: med vandringsleder, MTB-leder, fiske, Nordic Ski Center och skoterleder. Denna karta är en riktig fjällkarta i vädertåligt material. VANDRINGSGUIDE Nya vandringsguiden kompletterar de befintliga Guldtur- och KulTurbladen som kan köpas eller laddas ner från Funäsfjällens hemsida. Det förenklar att bestämma sig vilken tur man vill vandra. Vandringsguiden ersätter ingen Fjällkarta. Överskott av försäljningen går oavkortat till underhåll av lederna, så att vi också i framtiden kan använda oss av de finaste hel- eller halvdagsvandringarna.

9 Tänndalens Guldturer Gruvleden och Lillskarven Svansjön och Vättafjället Anderssjöarna runt Hamrafjället runt Malmagen-Bolagen Blomsterstigen Malmagsvålen Guldturer som utgår från Tänndalen/Fjällnäs GRUVLEDEN-LILLSKARVEN NR 9 8 km. 300 meter höjdskillnad. 3 timmar. Gruvhistoria och toppkänsla med enormt vacker utsikt. En mycket vacker tur på 8 km som inte är så lång men om du går hela vägen upp på Lillskarven så är den ändå en utmaning. Turen ger en fullvärdig högfjällsupplevelse, trots att den är så pass kort och lättillgänglig. Turen är väl spångad och oftast går du torrskodd med gymnastikskor, men bra vandringsskor rekommenderas. HITTA DIT: Parkera vid Tänndalens skidstadion och starta från skidbron. SVANSJÖN-VÄTTAFJÄLLET NR 10 8 km. 180 meter höjdskillnad. 3 timmar. Lättvandrad tur i högalpin miljö med underbara vyer, sjöar, åar och vattenfall. HITTA DIT: Kör riksväg 84 västerut mellan Hamra och Fjällnäs. Tag sikte på skylten Naturrastplats 500 m och sväng till höger efter 400 meter in till ett hus. Betala för privatvägen i skåpet vid ett rött uthus. Vänd tillbaka och sväng in till höger på grusvägen. Öppna bommen och kör upp till Fjällparkeringen vid Svansjökläppen. Efter regn kan vägen vara lite dålig, men går bra att köra om man tar det lugnt. ANDERSSJÖARNA RUNT NR km. 300 meter höjdskillnad. 9 timmar. Vackets sjösystem längs en lite småkuperad led i storslagen fjällmiljö. HITTA DIT: Fjällparkeringen i Tänndalen. Skyltat från väg 84 med en textad träskylt. Sväng mot Hamrafjället (alltså det vackra fjället och inte liftarna/boendeanläggningen Hamrafjället) 250 meter väster om skidbron. Privat väg, du betalar avgift i anslutning till infarten mot parkeringen. HITTA DIT: Kör riksvägen 84 västerut mellan Hamra och Fjällnäs. Tag sikte på skylten Naturrastplats 500 m och sväng till höger efter 400 m in till ett hus. Betala för privatvägen i skåpet vid ett rött uthus. Vänd tillbaka och sväng in till höger på grusvägen. Öppna bommen och kör upp till Fjällparkeringen vid Svansjökläppen. Efter regn kan vägen vara lite dålig, men går bra att köra om man tar det lugnt. BLOMSTERSTIGEN NR 26 2,5 km. 60 meter höjdskillnad. 1 timme. Ett smakprov på Hamrafjällets fantastiska utbud. En lättgången rundtur där du ges möjlighet att förkovra dig i Härjedalens unika fauna och flora. Stigen är väl spångad men något blött parti kan förekomma efter regn. Kort vandring för att vara en Guldtur, men den utmärkta informationen längs stigen, den fina spångningen och den mysiga miljön gör ändå att den motiverar namnet. En välskyltad blomsterstig med flera sällsynta blommor, bl.a. många orkidéer och med många bilder och informationsskyltar över främst de blommor du kan se liksom fåglar och djur. HITTA DIT: Parkera vid Tänndalens Skiduthyrning. Gå den skyltade grusvägen rakt upp (norrut) mot fjället. Efter några hundra meter är turen väl skyltad in till vänster. Vandra turen medurs och så småningom återvänder du tillbaks till grusvägen. HAMRAFJÄLLET RUNT km. 300 meter höjdskillnad. 8 timmar. Blomsterfjäll med kanske Sveriges förnämsta orkidéängar i sydbranten. Magiskt vacker utsikt från toppen. HITTA DIT: Fjällparkeringen i Tänndalen. Skyltat från väg 84 med en textad träskylt. Sväng mot Hamrafjället (alltså det vackra fjället och inte liftarna/boendeanläggningen Hamrafjället) 250 meter väster om skidbron. Privat väg, du betalar avgift i anslutning till infarten mot parkeringen. MALMAGEN-BOLAGEN NR km. 80 meter höjdskillnad. 5 timmar. En spännande tur i högalpin miljö med dramatiska vyer runt Bolagen. Utgår från Svansjökläppens parkering. Kräver ordentliga skor eller stövlar. MALMAGSVÅLEN NR 28 8 km. 180 meter höjdskillnad. 3 timmar. Lättvandrad tur med vida vyer. Ger känslan av att vara på världens tak! Spångad på fuktiga ställen. Rundan är märkt med Guldtursmarkeringar och sevärdhetsskyltarna, en röd urfräst älgfigur på grå bakgrund. HITTA DIT: Fjällnäs. Nordic ski parkeringen efter riksväg 84 (mitt emot nedfarten till Strandgården). UTFÖRLIGARE BESKRIVNING hittar du i vandringsguiden som finns att köpa i Hamra Gästcenter Receptionen.

10 328 km cykelleder och 130 km MTB-leder Njut av en cykeltur på våra cykelleder. CYKELUTHYRNING: Hamra Gästcenter Reception Tel: Upplev fjällen på cykel! Att cykla över fjäll och genom grönskande dalgångar är en härlig upplevelse. Med Funäsfjällens 328 km cykelleder och 130 km mountainbikeleder är det enkelt att hitta något för alla smaker och stilar. Det finns många utmanande cykelstigar högt, belägna på fjället, men också bekväma leder längs porlande bäckar i dalarna. Oavsett förkunskaper och cykelvana så finns det passande cykelstråk för alla preferenser och åldrar. Från lätt-trampade grusvägar till mer tekniska leder. Njut av spännande cykeldagar i våra vackra fjäll! TIPS PÅ LEDER SOM UTGÅR ELLER PASSERAR TÄNNDALEN/FJÄLLNÄS. Funäsdalen-Norska gränsen - Enkel vacker tur på 60 km som mestadels går längs riksväg 84, men också på mindre grusvägar. Tänndalen-Åsvallen - en spännande utmaning på 7 km för de som vill testa sin kondition! Tänndalen-Malmbäcksstugan - 9 km. Tekniskt svår med stora krav på styrka och uthållighet. Fjällnäs-Anderssjöåfallet-Hamra - 11 km. Kuperad tur som tar dig upp på kalfjället genom björkskog och myrmarker. Utförligare beskrivning hittar du i Cykel- och MTB-guiden som finns att köpa i Hamra Gästcenter Receptionen. CYKEL- OCH MTB-GUIDE Nya cykel- och MTB-guiden kompletterar de befintliga cykel- och MTB-bladen som kan köpas eller laddas ner från Funäsfjällens hemsida. Det förenklar att bestämma sig vilken tur man vill cykla. Cykel- och MTB-guiden ersätter ingen fjällkarta. Överskott av försäljningen går oavkortat till underhåll av lederna. CALAZOS FJÄLLKARTA FUNÄSFJÄLLEN i skala 1: med MTB-leder, vandringsleder, fiske, Nordic Ski Center och skoterleder. Denna karta är en riktig fjällkarta i vädertåligt material. Mountainbike Vuxen + hjälm 320:-/dag, 485-/2-dgr, 630:-/3-dgr, 750:-/4-dgr, 840:-/5-dgr, 930:-/6-7-dgr. Barncyklar + hjälm 150:-/dag, 240:-/2-dgr, 315:-/3-dgr, 380:-/4-dgr, 430:-/5-dgr, 465:-/6-7dgr /7 Sveriges vackraste MTB-lopp Fjällturen INFO & ANMÄLAN: Tel:

11 BILD Johan Berge/visitnorway.com Upplev historiska Røros Bergstaden Röros är en av europas äldst bevarade trästäder och är upptagen på Unescos världsarvslista sedan Förekomsten av kopparmalm ledde till byggandet av ett smältverk år Røros Kopparverk var i drift fram till Sedan gruvepoken avslutats har turismen tagit över som huvudnäring. Den vackra staden, som har varit kuliss för vinterscener ur tv-serien Pippi Långstrump (1969), ligger endast 6 mil från Tänndalen och är en perfekt dagsutflykt. Staden själv är den största sevärdheten, men det finns trevliga stadsvandringar som turistbyrån i Röros erbjuder. Tänndalens Bygdegård 16/7-24/9 kl Naturfilm Nordisk vildmark-skärgård och kåseri med Ingemar Lind 100:-/deltagare inkl. fika 5/7-3/8 Sommarcafé på Tänndalens Bygdegård kl /6-19/8 Tisdagar. Motionsbingo kl Start vid Tänndalens Bygdegård BILD elden-roros.no 25/7-2/8 Elden i Røros Historiskt skådespel om Karolinernas färd genom den norska obygden. Skådespelet utspelar sig mitt i världsarvsstaden Röros. Med både känsla, stämning & underbar musik fångar spelet både barn och vuxna. Marknader Funäsdalen ONS 2, 9, 16, 23, 30/7 & 6/8 Funäsdalens sommarmarknad lockar med sina många knallar och trevliga utbud på mat och dryck. Under sex onsdagar i juli och augusti anordnas Funäsdalens sommarmarknad på Risnäset, vackert belägen vid vattnet. Knallarna står tätt och hela området sjuder av liv. Funäsdalensmarknad är ett välbesökt och populärt utflycktsmål under sommaronsdagarna. Tänndalen SÖN 7/9 Tänndalens Bygdegård. Kolbullar, rökt fisk, hemslöjd, våfflor och mycket annat. 16/6-30/9 Dagligen från Härjedalens Fjällmuseum Ett museum för hela familjen med enastående samlingar och roliga utställningar! Möt samer, fjällbönder och bruksarbetare i deras hårda arbete. En av Sveriges äldsta samlingar visas i ett av landets modernaste och vackraste museer. Museibyggnaden är värd ett besök i sig, vackert belägen mellan Funäsdalssjön och Funäsdalsberget. I byggnaden ryms också ett mysigt café där det bjuds på hembakat vid öppen brasa. Samlingarna påbörjades redan Här visas Härjedalens rika och särpräglade kulturhistoria. En golfares dröm? Att spela golf omringad av fjälltoppar är en upplevelse varje golfare borde ha med sig i bagen. Ljusnedals 18-hålsbana är Sveriges äldsta i fjällmiljö. Den byggdes 1972 och trots åldern håller den otroligt hög kvalitet, att den varit värd för den svenska proffstouren två gånger är väl bara det ett kvalitetsbevis utöver det vanliga. Information: Hamra Gästcenter Receptionen, tel eller BILD Jan Eriksson Tännäs Myskoxcentrum Träffa ett urtidsdjur här och nu! I det unika myskoxhägnet utanför Tännäs i västra Härjedalen vistas myskoxar i sin naturliga miljö. Här har de gott om plats och mycket av sin naturliga föda. Från den höga rampen i visningshägnet har du möjlighet att studera djuren. En entusiastisk och kunnig guide berättar och informerar dig. Turen startar vid Tännäs Fiskecentrum som ligger efter väg 311 i Tännäs. Innan turen startar har ni fritt inträde i Rogens naturinformation. Förbokas i Hamra Gästcenter Receptionen, tel eller Bruksvallarna Game Fair 15-16/8 En friluftsmässa mitt i fjällvärlden, omgiven av vandringsleder, jaktmarker och fiskevatten - det är Bruksvallarna Game Fair. Bruksvallarna Game Fair är en fantastisk samlingsplats för dig som gillar natur och friluftsliv. Här samlas utställare, föreläsare och intresserade från hela landet för tre fullspäckade dagar med jakt, fiske, mat, kurser, hantverk, terrängfordon och uppvisningar.

12 Längtar du till vintern? 300 km preparerade längdspår 450 km skoterleder 52 nedfarter tanndalen.com

På Grönklittsgruppens tre konferensanläggningar Orsa Grönklitt, Tänndalen och Mora Parken ger vi dig möjlighet att skapa unika, effektiva och roliga

På Grönklittsgruppens tre konferensanläggningar Orsa Grönklitt, Tänndalen och Mora Parken ger vi dig möjlighet att skapa unika, effektiva och roliga TR MÖTESPLATSER3 1 På Grönklittsgruppens tre konferensanläggningar Orsa Grönklitt, Tänndalen och Mora Parken ger vi dig möjlighet att skapa unika, effektiva och roliga konferenser. Vi hjälper dig att ge

Läs mer

Välkommen till Idre Fjäll!

Välkommen till Idre Fjäll! Välkommen till Idre Fjäll! Aktiviteter och öppettider 19-26 juni Har du akuta frågor gällande ditt boende som inte kan vänta till dagen efter så ringer du 070-532 1963. Aktiviteter Träning Avkoppling Ledarledda

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

Familj. Konferens. Snöskoterturer 2016. 2-Toppar

Familj. Konferens. Snöskoterturer 2016. 2-Toppar Familj Konferens Snöskoterturer 2016 2-Toppar Helags Myskoxar Snöskoterturer i Funäsfjällen! Få platser i landet har fjällen så nära och så lättillgängligt som Funäsfjällen. Vindpinade kalfjäll, dramatiska

Läs mer

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden KONFERENSGUIDE Hylte kommun 2014 Konferens på landsbygden Söker du en konferensanläggning med aktiviteter i naturskön miljö? Eller en plats som erbjuder en lugn och avspänd atmosfär? Boka din konferens

Läs mer

Vandringsleder. Sommar

Vandringsleder. Sommar Vandringsleder I och omkring Kittelfjäll och Henriksfjäll finns en rad trevliga utflyktsmål som bjuder på både natur- och kulturupplevelser och om det är rätt säsong och tid möjligheter till fiske samt

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

Safaris og dyr. Torsby och Sunne

Safaris og dyr. Torsby och Sunne Safaris og dyr Torsby och Sunne BÄVERSAFARI I BÅT Guidad tur 2,5-3 timmar Följ med vår utbildade guide på en stämningsfull bäversafari i båt. Turen är anpassad till 2-4 personer och går kvällstid under

Läs mer

skutan hike - ta liften till vandringen

skutan hike - ta liften till vandringen skutan hike - ta liften till vandringen Toppsemester i sommar Ta liften upp och njut av sommarfjället! Dingla med benen i sittliften, sväva uppför berget i Kabinbanan eller åk med den hundraåriga Bergbanan.

Läs mer

Upptäck mer av Sälenfjällen!

Upptäck mer av Sälenfjällen! Upptäck mer av Sälenfjällen! JONAS i SÄLEN MAGASIN # 1. 2015 Åk häst & släde Läs om allt vi har att erbjuda, från Lindvallen till Tandådalen, mitt i backen och långt, långt bortom den... Vi har sportlovstipsen

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Upptäck Torsö Vänerns största ö!

Upptäck Torsö Vänerns största ö! Ta bussen eller tåget till natur och kultur. Tur nr 2 (10) Upptäck Torsö Vänerns största ö! Torsö är den största ön i Mariestads skärgård. Torsö består av två delar som hänger samman, Torsö och Fågelö.

Läs mer

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag.

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Guidade turer 2015 Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Heldag Ellen Key i författarinnans fotspår 10.00-16.00 570 kr Heldag Alvastra kloster

Läs mer

Konferensanläggningar

Konferensanläggningar Konferensanläggningar i Hylte kommun Konferens på landsbygden Hylte kommun erbjuder ett antal inspirerande miljöer för alla typer av möten och konferenser. Från kick-off med personalen till dagskonferenser

Läs mer

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU!

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU! CYKLA I ROSLAGEN Foto: Ewa Wikström, Wik Bed & Breakfast. CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % > TVÅ SKÄRGÅRDSIDYLLER PÅ CYKEL ÖSTHAMMAR OCH ÖREGRUND Bo & Kajak och Villa Östhammar Upplev småstadsidyllen Östhammar

Läs mer

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I Jönköping restauranger i Jönköping Tegel Matbar Galleri Sjön Köket levererar rustika, europeiska smaker i modern tappning under benämningen easy eating. Med ca 50 meter från

Läs mer

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället. Reviderad 150703

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället. Reviderad 150703 Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället Reviderad 150703 FJÄLLGÅRDEN LINDAHL Ligger i rofylld omgivning vid foten av Portfjället. Här finns inga grannar på flera kilometrar, så här är tillfället för

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Inspire me... Dalsland. Biker s Stop gör. Besök Dalsland! SKOGSDAL & SLÄTTDAL

Inspire me... Dalsland. Biker s Stop gör. Besök Dalsland! SKOGSDAL & SLÄTTDAL Biker s Stop gör Inspire me... Dalsland Besök Dalsland! Här har vi det mesta som Sverige har att erbjuda. Vi är ju trots allt - Ett Sverige i miniatyr. Det var målarprinsen Prins Eugen som i slutet av

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Nu byggs en ny 8-stolslift

Nu byggs en ny 8-stolslift Lindvallen Sälen Barnfamiljens bästa fjällsemester. I Lindvallen kan du helhjärtat gå in för att ha kul och må bra i snön. Det bekväma boendet, den varierade skidåkningen och mängden aktiviteter gör Lindvallen

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Klassisk sommarfest på mysiga Sandhamn med övernattning. Lägg till konferens eller aktivitet vid behov! Memento har tagit fram ett klassiskt sommarfest upplägg på Sandhamn

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 5 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Eriksöre Anläggningen ligger fantastiskt vackert i direkt anslutning till Kalmarsund och dess vackra stränder inbjuder till

Läs mer

Tack för din bokning!

Tack för din bokning! Tack för din bokning! Singel i Salto 9-14 juli 2017 I det här informationsbrevet vill vi berätta lite mer om vad veckan innebär och ge dig svar på saker du undrar över. Vill du ha ytterligare information

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern 2016-17 Må ndågår Kl. 10 11 Renen- ett fantastiskt djur! Träffa några av våra renar och upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer. Upptäck vilket

Läs mer

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället

Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället Fjällgården Lindahl Vid foten av Portfjället FJÄLLGÅRDEN LINDAHL Ligger i rofylld omgivning vid foten av Portfjället. Här finns inga grannar på flera kilometrar, så här är tillfället för dig som verkligen

Läs mer

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING Jogersö är en lugn familjecamping vid Sörmlands största havsbad i Trappviken. Njut av en dag på sandstranden med bryggor och hopptorn eller roa dig med våra aktiviteter som kajakpaddling

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f FJÄLLNORA VÄLKOMNA till fjällnora! Fjällnora är ett mångsidigt naturområde som erbjuder spännande aktiviteter såväl som stillsamma utflykter året om! Naturen Naturen kring Fjällnora utgörs främst av blandskog

Läs mer

www.peakpoints.se 0280-311 02 070-686 62 13 Skytteaktiviteter Lerduva En spännande aktivitet som passar både killar och tjejer. Efter lite instruktion är det möjligt för all att träffa den lilla flygande

Läs mer

Söra kollogårds inre och yttre miljö

Söra kollogårds inre och yttre miljö SÖRA ÄVENTYRSKOLLO Söra kollogård är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Kollogården ligger ca tio mil

Läs mer

Korterbjudanden 2010-2011

Korterbjudanden 2010-2011 Korterbjudanden 2010-2011 20101223 Sköna dagar på Ystad Saltsjöbad Besök Ystad-Österlen och njut av några sköna dagar på Ystad Saltsjöbad. Med det klassiska paketet Sandshell får du en övernattning, 3-rätters

Läs mer

Produktblad för privatgäster VINTER

Produktblad för privatgäster VINTER Produktblad för privatgäster VINTER Hej och välkommen till fjällen och Explore Sälen! Explore Sälen är ett renodlat aktivitets- och upplevelseföretag med affärsidé att erbjuda såväl traditionella äventyr

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker Blomstervandring En lätt vandring med Lars Lundgren som guide! Efter gemensam färd till Grönfjäll, går vi upp i Grantonsskalet och tittar på fjällets flora. Ta med fika. Söndag 10/7 Samling vid Träffpunkten

Läs mer

Söker du bra boende i Åre?

Söker du bra boende i Åre? Söker du bra boende i Åre? Skidåkarlägenhet för kompisgänget eller lilla familjen eller mysigt hus för hela släkten? Vi har boende veckovis, halvvecka och weekend hela vintern 2013-2014 Objekt ett : Fin

Läs mer

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice PÅSKPROGRAM 2015 Varje dag 07.00-20.00 Badavdelningen är öppen. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar kl. 07:00-09:00 & 18:30-20:00. 07.00-10.00 Frukostbuffén står uppdukad i kopparsalen 08.45-16.30

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Inlämning av manus ska vara oss tillhanda innan den 15:e i varje månad för införande nästkommande månad. Vad händer i Färgelanda för Juli och Augusti månad kommer att

Läs mer

Äventyret kan börja... Underbara minnen

Äventyret kan börja... Underbara minnen Privat & Föreningar 2013-2014 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00

Läs mer

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur Resor Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur [ISLAND : LANDMANNALAUGAR] Vandring i ett sagolikt landskap Den isländska naturen är så dramatisk och vacker att den nästan känns overklig. Landmannalaugar,

Läs mer

FATÄGARRESA MED MACKMYRA LOFSDALEN APRIL 2017

FATÄGARRESA MED MACKMYRA LOFSDALEN APRIL 2017 FATÄGARRESA MED MACKMYRA LOFSDALEN 20 23 APRIL 2017 VÄLKOMMEN TILL LOFSDALEN Den 20 23 april vill vi välkomna dig och dina vänner/familj till Lofsdalen för en härlig helg med whiskyprovningar, god mat

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 750.000 Konstruerad (år) 1983 område (län) Tomtarea 2000 m² Stad Konstruktion område 437 m² sida 3/5 Precis ovanför den vackra Spa orten Caldas de har vi denna storslagna

Läs mer

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen.

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen. DJUPRÄMMEN Med utsikten över vattnet och den orörda naturen som böljar på andra sidan sjön kommer ett lugn som är svårt att hitta i storstadens rus och möjligheter till lek och avslappning är oändliga

Läs mer

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 Rena din själ där ren möter säl Seskarö Strandby Släpp vardagen i samma stund som du kör över bron till Seskarö. Ta in skogen, havet och friden. Kör vägen

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015 Landskapsmåleri i akvarell Kursen utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet och

Läs mer

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se Web:bokanerja.se 2 VÄLKOMMEN TILL NERJA Nerja med sina 3000 soltimmar om året. En stad värd att upptäcka,

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

Hasse Andersson - Avtryck i naturen

Hasse Andersson - Avtryck i naturen Hasse Andersson - Avtryck i naturen En i gänget Efter nio timmar i bil anländer jag till Kongsvold fjällstation i Norge. Klockan är halv fyra och solen står fortfarande högt på himlen. Det är september

Läs mer

Fira Påsk med oss på Tandådalens Wärdshus!

Fira Påsk med oss på Tandådalens Wärdshus! Fira Påsk med oss på Tandådalens Wärdshus! FAMILJEFEST UTOMHUSAFTERSKI JAN JOHANSEN PARTYPATRULLEN MARKOOLIO LOTTA ENGBERG KIDSZON HOPPBORG VALLE SHOW SARA EDWARSSON MIDNATTSAFTERSKI DJ ALTÉGO URBAN ARTROOM

Läs mer

Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten!

Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten! Vandring vid Höga Kusten Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten Är du en Äntligen friluftsmänniska får du chansen som gillar Nu att vandra? arrangerar Vill du Ung

Läs mer

Nordiskt Hemslöjdsläger

Nordiskt Hemslöjdsläger Nordiskt Hemslöjdsläger 30 juni 5 juli 2013 Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund hälsar välkommen till sommarens Nordiska hemslöjdsläger vid Visjön i Östergötland. Missa inte chansen att slöjda tillsammans

Läs mer

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se SÖRA Söra är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Söra ligger ca tio mil söder om Stockholm och det tar

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

Råtjärn. Liftgatan Råtjärnsvägen. Toppstugevägen

Råtjärn. Liftgatan Råtjärnsvägen. Toppstugevägen Råtjärn Liftgatan Råtjärnsvägen Toppstugevägen 19 natursköna tomter till salu i grönklitt TOMT CA M 2 AREAL UTGÅNGSPRIS 1 1320 300 OOO KR 2 1160 400 OOO KR 3 1480 400 OOO KR 4 1150 650 OOO KR 5 1370 650

Läs mer

Kundutvärdering (Lena Hedlund)

Kundutvärdering (Lena Hedlund) Kundutvärdering (Lena Hedlund) Avresedatum: 2016 07 14 Destination: Norge, Jotunheimen 3 dagars tur Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med

Läs mer

KYRKEKVARN Allt under ett tak

KYRKEKVARN Allt under ett tak KYRKEKVARN Allt under ett tak PRIS & INFORMATION 2016 Priser i fet stil anges inklusive moms och priser inom parentes ( ) anges exklusive moms. Välkomna! VÄLKOMMEN TILL KYRKEKVARN Kyrkekvarn är en helårsöppen

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Fiske og jakt. Torsby och Sunne

Fiske og jakt. Torsby och Sunne Fiske og jakt Torsby och Sunne FISKA I SJÖ, ÄLV OCH BÄCK Kväsfiske med guide - ca 4 timmar Prova på fiske efter t.ex gädda, gös eer abborre. Enke förtäring ingår. Utrustning finns att hyra - ingår ej.

Läs mer

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse!

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Smaka! I din hand håller du presentkortet Smaka på Norrköping. Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Med presentkortet,

Läs mer

Swedish Open i Padel. by Ekerum Resort Öland

Swedish Open i Padel. by Ekerum Resort Öland Swedish Open i Padel by Ekerum Resort Öland Välkommen Ni har korsat sundet och är nu på solen och vindarnas ö. Njut av en kort bilfärd längs den öländska landsbygden som leder er till hjärtat av Öland,

Läs mer

Station Sågen erbjuder dig een all inclusive höstlov vecka (måndag t.om. lördag) i Dalarnas vildmark.

Station Sågen erbjuder dig een all inclusive höstlov vecka (måndag t.om. lördag) i Dalarnas vildmark. Aktiv outdoor höstlovsvecka i Dalarna. Klar höstluft, vacker natur och roliga aktiviteter erbjuder en innehållsrik höstlovsvecka för dig som älskar outdoor och äventyr. Vi trampar dressin på Inlandsbanan,

Läs mer

PADDELVATTEN kring Tibro

PADDELVATTEN kring Tibro PADDELVATTEN kring Tibro KANOTINFORMATION Att framföra sin kanot under bekväma former kräver lite träning. Vem som helst kan lära sig grunderna och redan första dagen hantera kanoten i enkla vattendrag.

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Till salu i Stöten. Inbjudan att köpa boende med absolut bästa läge i Sälen. PISTBYN FJÄLLBYN YRSJÖBYN RANCHEN

Till salu i Stöten. Inbjudan att köpa boende med absolut bästa läge i Sälen. PISTBYN FJÄLLBYN YRSJÖBYN RANCHEN Till salu i Stöten Inbjudan att köpa boende med absolut bästa läge i Sälen. PISTBYN FJÄLLBYN YRSJÖBYN RANCHEN Investera i Stöten Pistbyn Fjällbyn Ranc Projekterad golfbana Lite fakta: Stöten ligger i Sälenområdet

Läs mer

OREA Resort Devet Skal Vysocina

OREA Resort Devet Skal Vysocina OREA Resort Devet Skal Vysocina På Orea Resort Devět Skal, som ligger i Mährens berg, kan du se fram emot vackra naturvandringar, god mat i hotellets restaurang och ett dopp i poolen. Här är siktet inställt

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

Boende Sälen 2014/15. Gula Byn 45 kvm, 6 bäddar, 2 sovrum, micro, kabel-tv, torkskåp, skidförråd. Ej rökning. 10-100 m till lift.

Boende Sälen 2014/15. Gula Byn 45 kvm, 6 bäddar, 2 sovrum, micro, kabel-tv, torkskåp, skidförråd. Ej rökning. 10-100 m till lift. Lindvallen Samtliga boenden har tillgång till Wi.Fi mot avgift. Åldersgäns för att boka är 18 år Gröna Byn 35 kvm, 4 bäddar, 1 sovrum. kabel-tv, torkskåp, skidförråd Ej rökning. 200-400 m till lift. Bruna

Läs mer

SKOLRESA TILL STOTEN

SKOLRESA TILL STOTEN SKOLRESA TILL 2018 STOTEN Ta skolklassen till Stöten som har SÄLENS BÄSTA SKIDÅKNING UPPLEV STÖTEN MED SKOLKLASSEN Vi tar hand om skolgruppen från bokningsförfarandet till hemresan. På Om ni funderar på

Läs mer

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 Så var det då dags att flyga till nordligare delar av Sverige. Åtta gubbar från Veterangänget hade bokat genom Magnus och Janne en resa till skid och skoterparadiset Hemavan.

Läs mer

Fältgruppens Sommaraktiviteter 2010

Fältgruppens Sommaraktiviteter 2010 Fältgruppens Sommaraktiviteter 2010 Allmän information Fältgruppens sommaraktiviteter är till för ungdomar mellan 13-18 år. Om du vill åka med på någon aktivitet sker anmälan via blanketten längst bak

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

från 4 år och med ridvana minst 1 termin

från 4 år och med ridvana minst 1 termin från 4 år och med ridvana minst 1 termin TID Onsdag-fredag 3-6 december, kl. 17.00 18.15 Lördag unik riddaruppvisning i Uppsala, tid anslås senare. UPPLÄGG På onsdagen kommer ni att rida tillsammans med

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Ekerum Campingen ligger mycket attraktivt alldeles vid Kalmarsund endast en dryg mil från sommarmetropolen Borgholm med dess

Läs mer

KYRKEKVARN ISLANDSHÄSTAR

KYRKEKVARN ISLANDSHÄSTAR KYRKEKVARN ISLANDSHÄSTAR RIDPROGRAM Information och priser A l l a p r i s e r i n k l u s i v e m o m s Foto: G Assner VÄLKOMMEN TILL KYRKEKVARN Allt under ett tak Runt omkring Kyrkekvarn rider man på

Läs mer

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Koppla av i värmen med möjlighet till träning varje dag. Något för dig? Rehabanläggningen Mar y Sol, Los Cristianos Hej! Vi på Nordström

Läs mer

g u i d e Vandringen upp till Åreskutans topp från kabinbanans avstigning är populär och lätt. Men det finns betydligt roligare vandring att välja på.

g u i d e Vandringen upp till Åreskutans topp från kabinbanans avstigning är populär och lätt. Men det finns betydligt roligare vandring att välja på. Vandra i Fjällvandring behöver inte innebära fem dagar med tung ryggsäck och tält. I kan du till och med ta liften nästan ända upp till Skutans topp. Och vill du tälta och njuta av stillheten behöver du

Läs mer

FK Stigens fjälltur påsk 2013

FK Stigens fjälltur påsk 2013 FK Stigens fjälltur påsk 2013 Efter en utsökt lunch på Grövelsjöns Fjällstation startade turen den 1:a april med 3 km uppförsbacke. Med stighudar gick det utmärkt, och efter en knapp timme var det dags

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Äventyret kan börja...

Äventyret kan börja... Företag 2013-2014 Äventyret kan börja... PRODUKTIVA UPPLEVELSER FÖR FÖRETAG Företag 2013-2014 Produktiva upplevelser Större effektivitet och mera nöje Boda Borg i Karlskoga ger företagsgrupper upp till

Läs mer

YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015

YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015 Välkommen till... YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015 Jag, EVITA, har haft yogakurser på detta underbara ställe i flera år och står som arrangör för denna vecka. Om du vill uppleva en

Läs mer

Ronneby Brunn Hotel. Besök ett av Sveriges mest kända SPA-hotell, ladda upp med ny energi och njut! Ronneby Brunn Hotel.

Ronneby Brunn Hotel. Besök ett av Sveriges mest kända SPA-hotell, ladda upp med ny energi och njut! Ronneby Brunn Hotel. Ronneby Brunn Hotel Ronneby har alltid varit en känd kurort. Från 1700-talet fram till 1920-talet tog man sig hit för att dricka brunn och gå stärkande promenader. Idag är den vackra Brunnsparken fortfarande

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA JUL & NYÅR I SYDAFRIKA Äventyrlig ridresa bland vildhästar & jeepsafari i Krügerparken en underbar resa för ridande & icke ridande! Datum: 23/12 6/1 Platser: Totalt 8-12 platser Följ med på en riktigt

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Obs! Vi är mycket noga med att alla barn har en medföljande ansvarig förälder med sig till badet. En olycka händer så lätt.

Obs! Vi är mycket noga med att alla barn har en medföljande ansvarig förälder med sig till badet. En olycka händer så lätt. Välkomna till läger U12:1 Lindvallen 22-25 november Nu börjar det dra ihop sig till årets första efterlängtade läger i Lindvallen. I år kommer vi inte ha några skidmöten utan istället lämnas det mer tid

Läs mer

Boende. Nytt om Akele till VSm i Norrtälje

Boende. Nytt om Akele till VSm i Norrtälje Nytt om Akele till VSm i Norrtälje Det har inte blivit så många vi hoppats på till VSM i Norrtälje bussen är nu avbokad. Vi satsar på samåkning och från Linköping är det 28 mil, till största delen bra

Läs mer

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer.

En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. En Norgeresa bjuder på mycket vackra vyer. Vilka är vi? Sportfiske Vi är ett Gävleföretag med flerårig erfarenhet inom branschen. Vi producerar värden och upplevelser genom att formge och genomföra event,

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer