BHUTAN OCH SIKKIM. Äventyr i Himalaya

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BHUTAN OCH SIKKIM. Äventyr i Himalaya"

Transkript

1 BHUTAN OCH SIKKIM Äventyr i Himalaya Bhutan eller det buddhistiska riket Druk Yul (Åskdrakens land) ligger i de höga bergskedjorna i östra Himalaya. Det är de mäktiga Himalayabergen som har skyddat Bhutan och lämnat riket orört av övriga världen. Bhutan öppnades för turism först 1978, och landet har lyckats behålla all sin ursprungliga charm. Bhutan beskrivs av många som det förlorade Shangri - La, och landet är speciellt på många sätt: Landet använder en lyckonationalprodukt och inte en bruttonationalprodukt som ett uttryck för hur bra eller dåligt det går Tjänstemän måste gå i traditionella dräkter Plastpåsar är förbjudna, liksom reklamskyltar Den absoluta monarken menade att demokrati skulle vara bra för invånarna, och införde detta 2008 TV tilläts 1999 den første, daglige avis udkom i oktober 2008, Och det är bara 50 år sedan att landet gick från pärlor till pengar som betalningsmedel På en äventyrlig resa genom Bhutan kommer vi uppleva landets unika kultur med bilder som från det förflutna. Uråldriga borgar (så kallade dzonger) ligger utspridda i det vackra landskapet tillsammans med gamla tempel, kloster och stupor. Berg och dalar är täckta av barr- och rhododendronskogar med forsande floder med klart vatten och vackra vattenfall. Överallt möter vi vänliga och välkomnande människor, Bhutan är det sista Mahayana-buddhistiska riket, och religionen är en levande del av vardagen i landet. Överallt ser vi fladdrande böneflaggor. Kloster och tempel är inte museum utan levande platser med brinnande smörljus, snurrande bönhjul och mumlet av mantran (böner). Vi upplever Bhutans unika arkitektur i de gamla dzongerna, som är stora sekulära och religiösa byggnader.

2 Många av dem är byggda på 1600-talet utan användning av ritningar eller spikar, men enligt gammal tradition. Väggar, balkar, pelare och dörrar är färgglatt dekorerade med traditionella mönster. Resan har en unik kombination av Bhutan och Sikkim, en av Indiens minsta men kanske vackraste delstater. Fyra femtedelar av Sikkim är skog, och det finns både frodiga dalar och snötäckta toppar. Darjeeling är den mest kända staden, men Sikkim är mer än teplantager och fantastiska utsikter. Dag 1 Flyg Köpenhamn Delhi Vi flyger Austrian Airlines, med avresa Köpenhamn kl. 10:10, och ankomst Delhi kl. 00:45. Transfer til hotel i Delhi. Dag 2 Efter frukost transfer til flygplatsen och flyg til Bagdogra. Flyget är rund kl. 11:00. Vi kör til Darjeeling 85 km, turen tar rund 3 timmar. Efter indcheckning på hotel blir det tid på egen hand. Dinner på hotel. Dag 3 Tidigt på morgonen kör vi till Tiger Hills utsiktspunkt för att se Kanchenjunga och andra av Himalayas toppar i dagens första solstrålar. Tillbaka på hotellet får vi en välförtjänt frukost, och senare på förmiddagen har vi sightseeing i den berömda te-staden. Det var britterna som upptäckte Darjeelings förträfflighet. De letade efter ställen som erbjuder lite svalka under de varma somrarna och Darjeeling var en av dessa platser. Det var britterna som startade regionens teproduktion. Idag är Darjeeling känd för sina 3 gånger T: Trä, te och turism. Men det finns också många apelsin- och kardemummaodlingar. På rundturen i staden besöker vi Himalayan Zoological Park, som har haft viss framgång med att få snöleopard, tibetansk varg och panda att födas upp i fångenskap. Vi besöker Mountaineering Institute of Everest Museum, som byggdes 1954 till minne av sherpaen Tenzing Norgays bestigning av Everest tillsammans med Edmund Hillary. Vi ser det tibetanska flyktingcenter, där du kan köpa tibetanska hantverk. Vi passerar också Happy Valley Tea Estate, som har kanske det bästa läget i området. Dag 4 Vi säger adjö till Darjeeling och kör till Gangtok, huvudstaden i Sikkim. (135 km rund 5 timmar). Längs vägen gör vi en liten omväg på 12 km för att se det berömda Rumtek-klostret. Klostret är högkvarter för Kagyupasekten inom den tibetanska buddhismen. Det byggdes 1960 som en kopia av ett kloster i Tibet, och har en skatt av statyer, böneflaggor och skrifter som smugglades ut ur Tibet av munkar när Kina invaderade Tibet. Klostret är känt för sina väggmålningar. Där målas fortfarande nya väggmålningar och de dekorerade fasaderna gör Rumtek värt ett besök.

3 Incheckning på hotellet. Eftermiddagen är på egen hand i Gangtok. Staden är känd för sina många kloster och den underbara utsikten över Himalaya. Namnet betyder bokstavligen "High Hill" och staden ligger i 1650 meters höjd med Kanchenjungabergen i bakgrunden. Dag 5 På morgonen besöker vi Institute for Tibetology. Det skapades för att forska i samt dokumentera det tibetanska språket och tibetanska traditioner. Vi besöker även det lilla klostret Enchey. Denna charmiga oas, mitt i en tallskog, är hem för 100 munkar. Det är fyllt med buddhistiska symboler och väggmålningar och är känd för att vara värd för en årlig maskdans. staden och inkorporerade den i sitt indiska imperium. I dag är staden säte för handel med blommor - en viktig handelsvara i Indien. Speciellt orkidéer odlas i området. Inte bara läget i Teeshadalen med teplantager är vacker. Även själva staden med blomdofter och många unga studenter är en stor upplevelse. Eftermiddagen är på egen hand i Gangtoks basarer. Dag 7 Efter en tidig frukost kör vi till Bhutan. Turen tar 5 timmar (120 km)och när vi kommer dit vi äter lunch. På den andra side gränsen får vi byta från jeep till buss. Byen är Phuentsholing, och vi har en natt på hotel. Dag 6 Efter frukost kör vi till Kalimpong. Det är en resa på 3 timmar. På eftermiddagen har vi sightseeing i Kalimpong, med stadens största kloster och basaren. Kalimpong ligger vid foten av Shiwalikbergen i Himalaya. Staden ligger 1250 meter över havet, och det är en livlig marknadsstad. Fram till mitten av 1800-talet var staden en del av Bhutan. Det var en utpost för den bhutanesiska armén. Men britterna intog Dag 8 Bhutan är inte ett turistmål i vanlig mening; men landet tar alla sinnen i bruk så snart du anländer - landskap, bergen, arkitekturen, människorna, vägarna, blommorna, templen. Turen till Thimphu är på 165 km, och vil vara 6-7 timmar, med stop på vägen. Indcheck och dinner på hotel i Thimphu Dag 9 Sightseeing i Thimphu, som är den minst turistiska av alla huvudstäder i Himalaya. Men det är bara en fördel. Staden är charmig, med hus byggda och målade i traditionell bhutansk stil.

4 På rundturen besöker vi bland annat Kings Memorial Stupa, byggd för att hedra den tredje kungen. Denna stupa används av många människor i det dagliga utövandet av religionen, och hela dagen kommer folk förbi stupan. Inuti finns det många religiösa målningar och statyer av olika buddhistiska gudar. Vi besöker också utomhusmuseet Heritage Museum, som ger en bra inblick i livet på landsbygden i Bhutan, och textilmuseet som har en samling av dräkter från hela landet. Semtokha Dzong är den äldsta fästningen i Bhutan och byggd i Här finns nu den största klosterskolan i landet. Det blir också tid att besöka ett lokalt hantverkscenter och se textilier, smycken, masker och religiösa bilder. Dag 10 Efter frukost startar dagens färd. Vi kör upp till Dochu-la passet (3 150 m ö h), där vi njuter av utsikten vid de många böneflaggor som pryder passet. Om vädret är klart kan vi se flera berg som är över 7000 meter höga, bland annat Gangkar Puensum, det högsta berget i Bhutan (7497 m). Vid ankomsten till Punakha (1310 m), checkar vi in på hotellet. På eftermiddagen besöker vi Punakha Dzong, som ligger vid sammanflödet av Mo (mamma) och Pho (pappa) floderna. Det är en av de mest imponerande dzongerna i Bhutan. Från den stora fästningen med sina tempel, hallar, innergårdar och torn har vi en flott utsikt över staden. Punakha Dzong byggdes 1637 och var säte för regeringen fram till mitten av 1900-talet. Dag 11 En härlig promenad tidigt på morgonen tar oss förbi risfält och typiska bhutanesiska hus runt staden Messinha. Här ligger Chimi Lhakhang, ett fertilitetskloster, byggt till minne av en av Bhutans favorit helgon, Lama Drukpa Kunley. Smeknamnet den gudomliga galningen fick han på grund av sitt okonventionella och ganska skandalösa beteende, som inkluderade många sexuella erövringar även av andras fruar. Han använde humor och sånger när han som en yogi skulle tolka religionen för vanligt folk, och han menade att prästerskapets stelhet och konventioner stod i vägen för förkunnandet av buddhismen. Efter promenaden skall vi på en lång men otroligt vacker busstur till Bumthang. Vi kör upp till Pele La passet (3.300 mö h) som skiljer det västra och det östra Bhutan. På toppen finns det en stor vit stupa och många böneflaggor. På andra sidan av passet förändras vegetationen från bergskog till dvärgbambu. Vi äter lunch i Trongsa. Sedan kör vi över Yutang La passet (3400 m ö h) och ner till den breda Chumeydalen och de avlägsna Bumthangdalarna. Vi stannar två nätter i Bumthang (2600 m ö h).

5 Vi fortsätter till Jambey Lhakhang, som sägs ha sitt ursprung så långt tillbaka som år 659. Dessa tre sevärdheter kan nås till fots, så vi vandrar längs stigarna i byarna och över en hängbro. Vi är tillbaka i Bumthang sent på eftermiddagen. Dag 12 Området runt Bumthang består av fyra dalar, och särskilt Choskhor dalen är värt att besöka. Den kallas populärt Bumthangdalen. Namnet är sammansatt av orden Bumpa, som betyder "behållare för heligt vatten", och Thang som betyder "platt fält". Denna religiösa förklaring av ordet betonar den heliga karaktären som området har. Det finns också en annan översättning av Bumthang. Bumpa kan nämligen också betyda "kvinna". Så den andra och mer världsliga tolkningen av ordet betyder "dalen med många vackra kvinnor." Döm själv när vi tar en dagstur. Bumtangregionen hade länge varit en autonom region, innan den på 1600-talet blev en del av det bhutanesiska riket. På grund av områdets tidiga konvertering till buddhismen, rymmer dalarna här en stor koncentration av betydelsefulla tempel. Vi börjar med ett besök i Jakar Dzong, som är vackert beläget högt över Choskhor Valley. Det nuvarande klostret byggdes i Vi besöker också det viktiga Kurjey Lakhang klostret, uppkallat efter kroppsavtrycket av Guru Rimpoche som enligt uppgift hittades i en grotta i den äldsta av klostrets tre byggnader. Inne i grottan finns också mer än 1000 statyer av Guru Rimpoche, den högsta är 10 meter hög. Dag 13 Morgonen är på egen hand i Bumthang. Senare på förmiddagen beger vi oss till Wangdue. Det är en resa på 6 timmar. Längs vägen stannar vi i Trongsa, och det är mera än bara en lunchrast. Vi besöker en av Bhutans största och mest imponerande dzonger. Borgen, som en gång hyste den kungliga familjen, är en av de viktigaste i Bhutan. Från de gamla murarna kan du se milvis i båda riktningarna. Och det är ingen tillfällighet. Borgen, som är från 1648, var i själva verket byggd på en plats där ingen som reste från öst till väst eller vice versa, kunde undvika att bli sedd av vakterna. Bönder, pilgrimer och karavaner har passerat precis nedanför borgen, och det var den enda vägen mellan öst och väst. I staden Trongsa bor många tibetaner som flydde hit i början av 1960-talet. Om tiden tillåter, går vi en promenad i Trongsa och besöker vakttornet.

6 Efter Trongsa fortsätter vi till Wangdue. Längs vägen gör vi spontana stopp i byarna - och kanske bjuds vi in i privata hem. Wangdue ligger på 1250 meters höjd och därmed är klimatet varmare. Det är semitropisk växtlighet med kaktusar, bananträd och apelsinodlingar. Övernattning i Wangdue. Dag 14 Idag fortsätter vi resan till Paro och kommer fram mitt på dagen. (135 km, runt 5 timmar). Vi checkar in på hotellet. Efter lunch besöker vi Paros mest magnifika byggnadsverk, Rinpung Dzong, byggd Den vackra byggnaden fungerar som en blandning av en fästning och ett kloster. Idag bor här cirka 200 munkar i den gamla byggnaden, som de delar med den lokala förvaltningen samt en fantastisk samling av heliga masker och kostymer. Ta Dzong var tidigare ett vakttorn, men nu fungerar det som ett nationellt museum. Museet har en imponerande samling av bl.a. bhutanesiska frimärken - en del av dem måste man lyssna på från en grammofon! Kichu Lhakhang är ett av de 108 kloster som enligt legenden byggdes på en natt av den tibetanska kungen Song Sten Gampo på 600- talet. Vi besöker också en gård där vi får en inblick i livet på landsbygden i Bhutan. Klostret är en av de mest betydelsefulla platserna i buddhismen. Och med sitt läge är det en inofficiell symbol för Bhutan. Klostret är mest spektakulärt på avstånd. Vi vandrar cirka två timmar upp till en utsiktspunkt och tar en paus i cafeterian Taktsang Jakhang och därifrån kan du välja om du vill fortsätta upp till klostret. Det är ytterligare ca en timmes vandring. Belöningen är en spektakulär utsikt till klostret. Sedan följer vandringen tillbaka ned, och den har också en fantastisk utsikt, allteftersom solen flyttar sig under vandringen. Och en annan belöning väntar när vi är kommer ned till bussen igen: Lunch. Resten av dagen fri till att utforska Paro. Dag 15 Idag väntar oss en av de stora höjdpunkterna på resan när vi vandrar upp till det berömda Taktsang klostret. Klostret byggdes med ett spektakulärt läge på en smal klipphylla på 3140 meters höjd på en vertikal klippa, 900 meter över en trädbevuxen dal. Taktsang betyder "Tigerns Näste". Enligt legenden kom Guru Rinpoche, som förde buddhismen till Bhutan, flygandes hit från Tibet på ryggen av en tiger. Tigern landade på berget där Taktsang är idag. Dag 16 Tidigt på morgonen kör vi till Paro flygplats och flyger till Delhi. Om vädret är klart är utsikten över Himalaya obeskrivlig. Vi har en sightseeing i buss i Old och New Delhi, och sedan har vi några rum på hotel til Wash & Change, inden vi har avskedsmiddag i Delhi, och sedan kör vi till flygplatsen för att påbörja hemresan till Skandinavien.

7 Dag 17 Hemma igen! PRIS: ,- SEK Enkelrumstillägg: 3.800,- SEK INGÅR: Flyg t/r Köpenhamn - Delhi Inrikesflyg Delhi - Bagdogra och Paro - Delhi 9 nätter i dubbelrum i Bhutan 6 nätter i dubbelrum i Indien Helpension på dag 2-16 All transport (Delhi: Deluxe A/C buss, Bhutan: Toyota Coaster, Sikkim: Non A/C- jeep) Svensk reseledare Engelsktalande eskort guide under hela resan Alla inträdesavgifter som nämns i programmet Visum till Bhutan Turistskatt Dricks till lokala guider och chaufförer INGÅR INTE: Avbokning och reseförsäkring Visum till Indien (för närvarande 440 SEK) Drycker Personliga utgifter Antal deltagare: Max 16 deltagare Restid: 26. marts 11. april 2015 Och 13. april 29. april 2015 Reseledare: Elisabeth Sandell "Ända sedan jag 1978 för första gången gick på den kinesiska muren har jag återvänt. Inte bara till Mittens rike, utan också till andra delar av Sydostasien, både som guide och privat. Asien är en kontinent med gamla kulturer som fascinerar, och har blivit en del av mig sedan de tre år som jag och min familj bodde i Bangkok.

8 Jag har 25 års erfarenhet som legitimerad turistguide i Köpenhamn för utländska gäster (svenska och engelska). De senaste 15 åren har jag dessutom vintertid haft föreläsningsserier och museiguidningar för olika fortbildningsförbund. Samspelet mellan kulturen hemma och borta ger goda möjligheter till utbyte av erfarenheter, tankar och funderingar om världens mångfald." Elisabeth Sandell bor i Danmark men är svenska och har varit reseledare i Bhutan 4 gånger. HOTELL: Bhutan Phuentsoling: Hotel Lhakki eller likvärdigt Thimpu: Hotell Kisa eller likvärdigt Punakha: Meri Puensum Resort eller likvärdigt Bumthang: Mipham Guest House eller likvärdigt Wangdue: Dragon Nest eller likvärdigt Paro: Hotel Janka Resort eller likvärdigt Indien Delhi: Ashok Country Resort { 4 } * eller likvärdigt Darjeeling: The New Elgin Hotel { Heritage } eller likvärdigt Gangtok: Hotel Norkhill { Heritage }eller likvärdigt Kalimpong: Himalayan Hotel { Heritage } eller likvärdigt

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Tibet världens tak RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Planerad avgång 2015: Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Bhutan drakens land - landvägen från Indien

Bhutan drakens land - landvägen från Indien SWED-ASIA TRAVELS Bhutan drakens land - landvägen från Indien Foto: Swed-Asia Travels BHUTAN - det lilla kungadömet i Himalaya väcker hos sina besökare känslor av mystik och förundran Du möter en säregen

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Vietnam & Kambodja LIGHT

Vietnam & Kambodja LIGHT Vietnam & Kambodja LIGHT 12 DAGAR HO CHI MINH CITY - SIEM REAP - SIHANOUKVILLE - PHNOM PENH NYHET! Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter. Vi inleder vår resa i spännande Ho Chi Minh

Läs mer

Marockos kungliga städer

Marockos kungliga städer . Resefakta Var: Marrakech, Casablanca, Fes, Meknes, Rabat När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8590 SEK per person i delat dubbelrum. Marockos kungliga städer Om resan Marrakech,

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 Flera av Indiens viktigaste besöksmål ligger som ett pärlband, tvärs över norra Indien; Agra, Khajuraho, Varanasi. Detta är platser som alla gör ett djupt intryck

Läs mer

Klassiska Kina. 3-15 april 2008 och. 6-18 april 2008

Klassiska Kina. 3-15 april 2008 och. 6-18 april 2008 Klassiska Kina 3-15 april 2008 och 6-18 april 2008 Det här är Kinaresan för Er som åker till Kina för första gången eller kanske den enda gången som Ni åker till dit. Ni besöker många av de platser som

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2014: 30/3, 10/4, 9/5, 23/5, 22/6, 11/7, 10/8, 8/9, 6/10, 17/10 (kontakta oss för senare avgångar)

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt).

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Dag 1 Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Hyatt Regency Hotel Dag 2 Informationsträff om dagens olika aktiviteter. Bland

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

Traditionell medicin och odontologi

Traditionell medicin och odontologi Traditionell medicin och odontologi Kursresa till Mongoliet 20-29 augusti 2012 Privat tilläggsresa: Vandring med kameler i Gobi 17-22 augusti 2012 Resplan Resan kan kombineras med FDI-kongressen i Hongkong

Läs mer

Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar. Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn

Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar. Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn Sofiakatedralen i Novgorod Denna resa går till Novgorod län som

Läs mer

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 9-16 februari 2014 Dag 1- söndag /ankomst Ankomst till Alicante kl 23.40 Transfer till hotellet - incheckning Dag 2 - måndag 08.00 Hatha yoga med pranayama (andningsövningar)

Läs mer

Kursresa till Sikkim 24/3-30/3 2011. Rundresa i Sikkim och Bhutan 29/3-9/4 2011. Resprogram. ResprogrSikkimBhutan112

Kursresa till Sikkim 24/3-30/3 2011. Rundresa i Sikkim och Bhutan 29/3-9/4 2011. Resprogram. ResprogrSikkimBhutan112 Kursresa till Sikkim 24/3-30/3 2011 Rundresa i Sikkim och Bhutan 29/3-9/4 2011 Resprogram 1 Kursresa till Sikkim Trakterna i den östligaste delen av Himalaya bergen bjuder på otaliga upplevelser. Bhutan,

Läs mer

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 Följ med Tur & Retur på en spännande resa till Peru! Förutom att ni får besöka Perus främsta sevärdheter såsom Machu Picchu, Titikakasjön,

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d)

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga

Läs mer

Drömmarnas Indien NYTT PROGRAM 2016 13 DAGAR DELHI - VARANASI AGRA - JAIPUR - MUMBAI HÖJDPUNKTER

Drömmarnas Indien NYTT PROGRAM 2016 13 DAGAR DELHI - VARANASI AGRA - JAIPUR - MUMBAI HÖJDPUNKTER Drömmarnas Indien Upplev det bästa av Indien, sagornas land. Att se pilgrimerna bada i den heliga floden Ganges och beskåda det mytomspunna Taj Mahal, blir minnen för livet. Vi får också se fantastiskt

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar)

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar) Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar) Pris i delat dubbel: 23750kr med Air China, 25750kr med SAS

Läs mer

Upplev atlantkustens pärlor

Upplev atlantkustens pärlor Resefakta Var: Marrakech, Oualidia, Essaouira, Agadir När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8795 SEK per person i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg: fråga oss (Grupper: förmånliga

Läs mer

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D INNEHÅLLSFÖRTECKNING Platsfakta 3 Program för Kinaresan 2014 4 Vårt hotell i Beijing 6 Förslag på packlista Kinaresa 7 Övrig information 8 Allmänna villkor

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Kon-tiki resor. Nepal och Tibet

Kon-tiki resor. Nepal och Tibet Nepal och Tibet Resdatum 2016 2-20 september Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför samt engelsktalande

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

European Masters Athletics 2010 15-24. juli

European Masters Athletics 2010 15-24. juli Del af Holstebro RejseCenter K/S Gartnerivej 11-7500 Holstebro Danmark www.holstebrorejsecenter.dk CVR 26927021 Tilsluttet Rejsegarantifonden nr 1525 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Udvidet ansvarsforsikring

Läs mer

Irlandsresan MMWS 12-17 maj 2010. Resedokument MMWS Irlandsresa 2010. Agenda. Onsdag 12 maj

Irlandsresan MMWS 12-17 maj 2010. Resedokument MMWS Irlandsresa 2010. Agenda. Onsdag 12 maj Resedokument MMWS Irlandsresa 2010 Agenda Onsdag 12 maj Samling Kastrup 08:30, Terminal 2. GLÖM IINTE PASSET!!!!!!!!!! Flyg Köpenhamn Dublin 10:30 11:40 Flight DY3692 Norwegian Airlines Incheckat bagage

Läs mer

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Vi erbjuder här en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har på uppdrag av Gävle Kommun haft ett tätt samarbete

Läs mer

Kursresa till Hongkong samt Södra Kina

Kursresa till Hongkong samt Södra Kina Kursresa till Hongkong samt Södra Kina 27 augusti - 5 september 2012 Privat tilläggsresa: På väg till Shangri-La 5-8 september 2012 Resplan 1 Hongkong samt kursresa till Södra Kina 2012 Resplan: Dag 1:

Läs mer

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA Madrid och dess omgivning fascinerar! Här finns själva kärnan till det som idag utgör Spanien. Giftermålet 1479 mellan regenterna Isabella och Ferdinand enade Spaniens

Läs mer

European Masters Athletics 2010 15-24. juli

European Masters Athletics 2010 15-24. juli Del af Holstebro RejseCenter K/S Gartnerivej 11-7500 Holstebro Danmark www.holstebrorejsecenter.dk CVR 26927021 Tilsluttet Rejsegarantifonden nr 1525 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Udvidet ansvarsforsikring

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

- Vandring i Mustang - Ett bortglömt kungadöme med levande tibetansk kultur

- Vandring i Mustang - Ett bortglömt kungadöme med levande tibetansk kultur RESOR & ARRANEMANG - INDIEN NEPAL TIBET - BHUTAN KAMBODJA VIETNAM LAOS - Vandring i Mustang - Ett bortglömt kungadöme med levande tibetansk kultur Foto, Swed-Asia Travels Här följer ett förslag på arrangemang

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

3rd CMDM Int. Conference on Happiness Health and Productivity

3rd CMDM Int. Conference on Happiness Health and Productivity 3rd CMDM Int. Conference on Happiness Health and Productivity Bhutan 11 22 april 2015 Resprogram 1 Resprogram: Dag 1, lördag Dag 2, söndag 11-12/4, Skandinavien till Delhi Vi flyger från Stockholm med

Läs mer

Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr

Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr Ett besök i Palestina och Israel ger oss många upplevelser! Intressant historia, olika religioner och fängslande natur. Vi besöker kända platser som födelsekyrkan

Läs mer

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK RESA NEW YORK DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS Frihetsgudinnan vakar lugnt vid inloppet av Hudson River, som för att välkomna alla de förväntansfulla som anländer till storstadsmetropolen New York. New York, även

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 15-23 maj 2015 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

MYANMAR/BURMAS KLASSISKA SEVÄRDHETER 12 Dagar/11 nätter

MYANMAR/BURMAS KLASSISKA SEVÄRDHETER 12 Dagar/11 nätter MYANMAR/BURMAS KLASSISKA SEVÄRDHETER 12 Dagar/11 nätter Resväg: Rangoon Mandalay - Bagan Heho Inle Lake Heho Tandwe Ngpali Beach Rangoon Måltider som är inkluderade: F=Frukost, L=Lunch, M=Middag Vi tar

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

Kursresa till Mongoliet och FDI i Hongkong

Kursresa till Mongoliet och FDI i Hongkong Kursresa till Mongoliet och FDI i Hongkong 20 augusti - 2 september 2012 Privat tilläggsresa: Vandring med kameler i Gobi 17-22 augusti 2012 Resplan 1 Resplan: Det är sjätte gången vi genomför denna studieresa

Läs mer

UPPLEV DUBLIN & IRLAND TILLSAMMANS MED FÖRETAGARNA SUNDSVALL & TIMRÅ 22-25 OKTOBER 2015

UPPLEV DUBLIN & IRLAND TILLSAMMANS MED FÖRETAGARNA SUNDSVALL & TIMRÅ 22-25 OKTOBER 2015 UPPLEV DUBLIN & IRLAND TILLSAMMANS MED FÖRETAGARNA SUNDSVALL & TIMRÅ 22-25 OKTOBER 2015 Dublin är som ett komprimerat London. Lika bra shopping och nöjesliv, fast med allt inom behagligt gångavstånd. Att

Läs mer

Work and Life Management

Work and Life Management Work and Life Management Bhutan 11 22 april 2015 Resprogram 1 Resprogram: Dag 1, lördag Dag 2, söndag 11-12/4, Skandinavien till Delhi Vi flyger från Stockholm med Finnair på kvällen, med ankomst till

Läs mer

VINRESA TILL GEORGIEN 16-20 maj 2015 Välkommen att följa med oss på en spännande resa till vinets vagga!

VINRESA TILL GEORGIEN 16-20 maj 2015 Välkommen att följa med oss på en spännande resa till vinets vagga! Muscat från Chateau Mukhrani VINRESA TILL GEORGIEN 16-20 maj 2015 Välkommen att följa med oss på en spännande resa till vinets vagga! I det som nu är Georgien har det påträffats över åttatusenåriga fynd

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Kulturens pärla Krakow med Kulturresor Europa

Kulturens pärla Krakow med Kulturresor Europa Kulturens pärla Krakow med Kulturresor Europa Upplev det förtrollande vackra Krakow på en kulturresa i perfekta omgivningar. Från vårt härliga 3-stjärniga hotell mitt i centrum har vi direkt tillgång till

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Ölprovning i Prag 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Vill du lära dig mer om öl? Ja, då är detta bästa resan för dig. Följ med till Tjeckien, landet

Läs mer

I PILGRIMERNAS FOTSPÅR SPANIEN OCH PORTUGAL 28/9-5/10, 2015

I PILGRIMERNAS FOTSPÅR SPANIEN OCH PORTUGAL 28/9-5/10, 2015 I PILGRIMERNAS FOTSPÅR SPANIEN OCH PORTUGAL 28/9-5/10, 2015 Välkommen med på en spännande resa till det okända Spanien, de vilda och vackra nordvästra provinsen, Galicien. Vi reser med flyg, lokaltåg och

Läs mer

Grönskande Kerala med höga berg, kryddor och långa stränder

Grönskande Kerala med höga berg, kryddor och långa stränder Grönskande Kerala med höga berg, kryddor och långa stränder 01-12 oktober 2015 Följ med till Kerala och upplev ett grönskande och prunkande Indien, som bjuder på kryddor och nyplockat te, kakao och färsk

Läs mer

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare. Jordanien Rundresa genom Jordanien Vi besöker Amman, Jerash, Anjon, berget Nebo, Madaba, Kerak och klippstaden Petra. Jeepsafari i Wadi Rum. Sol och bad får vi vid Döda havet och i Aqaba vid Röda havet.

Läs mer

Med bil i New England

Med bil i New England Med bil i New England Nordöstra är så mycket mer än bara New York. Tyvärr är det många som inte hittar till dessa nordöstliga stater även kallade New England. Men här väntar både spännande städer, vacker

Läs mer

Från Cortina till Venedig på cykel

Från Cortina till Venedig på cykel Från Cortina till Venedig på cykel Friskis&Svettis Göteborg tillsammans med Hummingbird Grupp & Konferens erbjuder en semesterupplevelse rik på historia och i ett fantastiskt landskap; Följ med oss på

Läs mer

Historiska Albanien 13-18 maj 2015 med Allan Klynne

Historiska Albanien 13-18 maj 2015 med Allan Klynne Historiska Albanien 13-18 maj 2015 med Allan Klynne Följ med Clio och Allan Klynne på en vindlande historisk resa i Albanien! I detta okända hörn av Balkan är landskapet lika dramatiskt som historien.

Läs mer

www.tjejresor.nu 0243-147 92

www.tjejresor.nu 0243-147 92 VIETNAM OCH KAMBODJA Första resan till Vietnam 2007 gav verkligen mersmak, så nu är det dags för uppföljaren. Nytt för denna resa är att vi avslutar med några dagar i Kambodja då vi besöker templen i Angkor

Läs mer

Följ med oss till. du blir aldrig densamma mer. 10-21 April 2015. Nästa år i Jerusalem

Följ med oss till. du blir aldrig densamma mer. 10-21 April 2015. Nästa år i Jerusalem Följ med oss till du blir aldrig densamma mer 10-21 April 2015 Nästa år i Jerusalem H ISRAEL I APRIL 2015 Vi flyger med Finnair från Helsingfors direkt till Tel Aviv. Flygtidtabell... 10.4 kl 20.05 AY

Läs mer

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE RESA PARIS PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR Den vackra staden Paris, Frankrikes huvudstad, är en stad med många sidor och lager. Staden är full av storslagna och välkända monument och sevärdheter, men här

Läs mer

14 dagars resa till Australien med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide.

14 dagars resa till Australien med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide. East Coast Adventure 14 dagars resa till med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide. Höjdpunkter på resan: Brisbane Moreton Island Australia Zoo Fraser Island Airlie Beach

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Serkan Günes, en av Sveriges bästa landskapsfotografer till Island vulkanernas,

Läs mer

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 !!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 Att förstå vad som händer i vår värld blir allt mer angeläget i takt med att konkurrensen ökar och nya ekonomier växer fram. Att läsa

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Sankt Petersburg 19-26 maj 2014

Program för Fältjägarresa till Sankt Petersburg 19-26 maj 2014 Program för Fältjägarresa till Sankt Petersburg 19-26 maj 2014 Välkomna med på en resa till Empress of the Baltic, Sankt Petersburg i Ryssland. Förmodligen har ingen stad i världen fått så mycket historisk

Läs mer

MAURITIUS 22 oktober 3 november, 2015

MAURITIUS 22 oktober 3 november, 2015 MAURITIUS 22 oktober 3 november, 2015 Följ med på en specialdesignad resa till den tropiska ön Mauritius! Med oss på hela resan har vi interkulturutbildaren Christine Beckman uppväxt på Mauritius som ger

Läs mer

Picos de Europa, 7 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Lago Enol

Picos de Europa, 7 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Lago Enol Picos de Europa, 7 nätter 1(5) Vandra i Spanien Lago Enol Picos de Europa, 7 nätter Cangas de Onís, Arenas de Cabrales och Sotres de Cabrales, 6 vandringsdagar Det tog cirka 300 miljoner år för naturen

Läs mer

Australiens östkust i bil

Australiens östkust i bil Australiens östkust i bil Just nu bjuder vi på inrikesflyget. Läs mer om höstkampanjen HÄR Res till Australien och dess fantastiska östkust. Vi har bokat flyg, bil och boende -ni upplever på egen hand.

Läs mer

Personalresan till Amsterdam

Personalresan till Amsterdam Personalresan till Amsterdam Jag har det stora nöjet att hälsa dig välkommen till personalresan som 2010 går till Holland och vackra Amsterdam. Vi kommer att starta avresan tidigt så det blir en lång,

Läs mer

Resa Skåne runt. 10-13 augusti 2015. Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut.

Resa Skåne runt. 10-13 augusti 2015. Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut. Resa Skåne runt 10-13 augusti 2015 Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut. Så sa en man som hette Stjernswärd i mitten av 1800-talet

Läs mer

Strikeforce SAN JOSE

Strikeforce SAN JOSE SAN JOSE Strikeforce torsdag Flyg Stockholm San Francisco Våra värdar väntar med transfer som tar sällskapet till hotellet. Incheckning på Clift Hotel o Ett av stadens främsta och coolaste hotell. Hotellet

Läs mer

INDIEN REQUEST 14-28 februari & 28 februari - 13 mars 2016

INDIEN REQUEST 14-28 februari & 28 februari - 13 mars 2016 INDIEN REQUEST 14-28 februari & 28 februari - 13 mars 2016 I SHERE KHANS FOTSPÅR PAKISTAN Delhi NEPAL KINA Buss/Bil Flyg Indien - en smältdegel av kulturer, kryddor, religioner, färger och dofter. Väldiga

Läs mer

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE funktion, konstruktion och estetik Bord 1 Skydd mot vind, fukt och kyla Vi som bor långt norrut på jordklotet har alltid behövt skydda oss mot kyla. För länge

Läs mer