BHUTAN OCH SIKKIM. Äventyr i Himalaya

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BHUTAN OCH SIKKIM. Äventyr i Himalaya"

Transkript

1 BHUTAN OCH SIKKIM Äventyr i Himalaya Bhutan eller det buddhistiska riket Druk Yul (Åskdrakens land) ligger i de höga bergskedjorna i östra Himalaya. Det är de mäktiga Himalayabergen som har skyddat Bhutan och lämnat riket orört av övriga världen. Bhutan öppnades för turism först 1978, och landet har lyckats behålla all sin ursprungliga charm. Bhutan beskrivs av många som det förlorade Shangri - La, och landet är speciellt på många sätt: Landet använder en lyckonationalprodukt och inte en bruttonationalprodukt som ett uttryck för hur bra eller dåligt det går Tjänstemän måste gå i traditionella dräkter Plastpåsar är förbjudna, liksom reklamskyltar Den absoluta monarken menade att demokrati skulle vara bra för invånarna, och införde detta 2008 TV tilläts 1999 den første, daglige avis udkom i oktober 2008, Och det är bara 50 år sedan att landet gick från pärlor till pengar som betalningsmedel På en äventyrlig resa genom Bhutan kommer vi uppleva landets unika kultur med bilder som från det förflutna. Uråldriga borgar (så kallade dzonger) ligger utspridda i det vackra landskapet tillsammans med gamla tempel, kloster och stupor. Berg och dalar är täckta av barr- och rhododendronskogar med forsande floder med klart vatten och vackra vattenfall. Överallt möter vi vänliga och välkomnande människor, Bhutan är det sista Mahayana-buddhistiska riket, och religionen är en levande del av vardagen i landet. Överallt ser vi fladdrande böneflaggor. Kloster och tempel är inte museum utan levande platser med brinnande smörljus, snurrande bönhjul och mumlet av mantran (böner). Vi upplever Bhutans unika arkitektur i de gamla dzongerna, som är stora sekulära och religiösa byggnader.

2 Många av dem är byggda på 1600-talet utan användning av ritningar eller spikar, men enligt gammal tradition. Väggar, balkar, pelare och dörrar är färgglatt dekorerade med traditionella mönster. Resan har en unik kombination av Bhutan och Sikkim, en av Indiens minsta men kanske vackraste delstater. Fyra femtedelar av Sikkim är skog, och det finns både frodiga dalar och snötäckta toppar. Darjeeling är den mest kända staden, men Sikkim är mer än teplantager och fantastiska utsikter. Dag 1 Flyg Köpenhamn Delhi Vi flyger Austrian Airlines, med avresa Köpenhamn kl. 10:10, och ankomst Delhi kl. 00:45. Transfer til hotel i Delhi. Dag 2 Efter frukost transfer til flygplatsen och flyg til Bagdogra. Flyget är rund kl. 11:00. Vi kör til Darjeeling 85 km, turen tar rund 3 timmar. Efter indcheckning på hotel blir det tid på egen hand. Dinner på hotel. Dag 3 Tidigt på morgonen kör vi till Tiger Hills utsiktspunkt för att se Kanchenjunga och andra av Himalayas toppar i dagens första solstrålar. Tillbaka på hotellet får vi en välförtjänt frukost, och senare på förmiddagen har vi sightseeing i den berömda te-staden. Det var britterna som upptäckte Darjeelings förträfflighet. De letade efter ställen som erbjuder lite svalka under de varma somrarna och Darjeeling var en av dessa platser. Det var britterna som startade regionens teproduktion. Idag är Darjeeling känd för sina 3 gånger T: Trä, te och turism. Men det finns också många apelsin- och kardemummaodlingar. På rundturen i staden besöker vi Himalayan Zoological Park, som har haft viss framgång med att få snöleopard, tibetansk varg och panda att födas upp i fångenskap. Vi besöker Mountaineering Institute of Everest Museum, som byggdes 1954 till minne av sherpaen Tenzing Norgays bestigning av Everest tillsammans med Edmund Hillary. Vi ser det tibetanska flyktingcenter, där du kan köpa tibetanska hantverk. Vi passerar också Happy Valley Tea Estate, som har kanske det bästa läget i området. Dag 4 Vi säger adjö till Darjeeling och kör till Gangtok, huvudstaden i Sikkim. (135 km rund 5 timmar). Längs vägen gör vi en liten omväg på 12 km för att se det berömda Rumtek-klostret. Klostret är högkvarter för Kagyupasekten inom den tibetanska buddhismen. Det byggdes 1960 som en kopia av ett kloster i Tibet, och har en skatt av statyer, böneflaggor och skrifter som smugglades ut ur Tibet av munkar när Kina invaderade Tibet. Klostret är känt för sina väggmålningar. Där målas fortfarande nya väggmålningar och de dekorerade fasaderna gör Rumtek värt ett besök.

3 Incheckning på hotellet. Eftermiddagen är på egen hand i Gangtok. Staden är känd för sina många kloster och den underbara utsikten över Himalaya. Namnet betyder bokstavligen "High Hill" och staden ligger i 1650 meters höjd med Kanchenjungabergen i bakgrunden. Dag 5 På morgonen besöker vi Institute for Tibetology. Det skapades för att forska i samt dokumentera det tibetanska språket och tibetanska traditioner. Vi besöker även det lilla klostret Enchey. Denna charmiga oas, mitt i en tallskog, är hem för 100 munkar. Det är fyllt med buddhistiska symboler och väggmålningar och är känd för att vara värd för en årlig maskdans. staden och inkorporerade den i sitt indiska imperium. I dag är staden säte för handel med blommor - en viktig handelsvara i Indien. Speciellt orkidéer odlas i området. Inte bara läget i Teeshadalen med teplantager är vacker. Även själva staden med blomdofter och många unga studenter är en stor upplevelse. Eftermiddagen är på egen hand i Gangtoks basarer. Dag 7 Efter en tidig frukost kör vi till Bhutan. Turen tar 5 timmar (120 km)och när vi kommer dit vi äter lunch. På den andra side gränsen får vi byta från jeep till buss. Byen är Phuentsholing, och vi har en natt på hotel. Dag 6 Efter frukost kör vi till Kalimpong. Det är en resa på 3 timmar. På eftermiddagen har vi sightseeing i Kalimpong, med stadens största kloster och basaren. Kalimpong ligger vid foten av Shiwalikbergen i Himalaya. Staden ligger 1250 meter över havet, och det är en livlig marknadsstad. Fram till mitten av 1800-talet var staden en del av Bhutan. Det var en utpost för den bhutanesiska armén. Men britterna intog Dag 8 Bhutan är inte ett turistmål i vanlig mening; men landet tar alla sinnen i bruk så snart du anländer - landskap, bergen, arkitekturen, människorna, vägarna, blommorna, templen. Turen till Thimphu är på 165 km, och vil vara 6-7 timmar, med stop på vägen. Indcheck och dinner på hotel i Thimphu Dag 9 Sightseeing i Thimphu, som är den minst turistiska av alla huvudstäder i Himalaya. Men det är bara en fördel. Staden är charmig, med hus byggda och målade i traditionell bhutansk stil.

4 På rundturen besöker vi bland annat Kings Memorial Stupa, byggd för att hedra den tredje kungen. Denna stupa används av många människor i det dagliga utövandet av religionen, och hela dagen kommer folk förbi stupan. Inuti finns det många religiösa målningar och statyer av olika buddhistiska gudar. Vi besöker också utomhusmuseet Heritage Museum, som ger en bra inblick i livet på landsbygden i Bhutan, och textilmuseet som har en samling av dräkter från hela landet. Semtokha Dzong är den äldsta fästningen i Bhutan och byggd i Här finns nu den största klosterskolan i landet. Det blir också tid att besöka ett lokalt hantverkscenter och se textilier, smycken, masker och religiösa bilder. Dag 10 Efter frukost startar dagens färd. Vi kör upp till Dochu-la passet (3 150 m ö h), där vi njuter av utsikten vid de många böneflaggor som pryder passet. Om vädret är klart kan vi se flera berg som är över 7000 meter höga, bland annat Gangkar Puensum, det högsta berget i Bhutan (7497 m). Vid ankomsten till Punakha (1310 m), checkar vi in på hotellet. På eftermiddagen besöker vi Punakha Dzong, som ligger vid sammanflödet av Mo (mamma) och Pho (pappa) floderna. Det är en av de mest imponerande dzongerna i Bhutan. Från den stora fästningen med sina tempel, hallar, innergårdar och torn har vi en flott utsikt över staden. Punakha Dzong byggdes 1637 och var säte för regeringen fram till mitten av 1900-talet. Dag 11 En härlig promenad tidigt på morgonen tar oss förbi risfält och typiska bhutanesiska hus runt staden Messinha. Här ligger Chimi Lhakhang, ett fertilitetskloster, byggt till minne av en av Bhutans favorit helgon, Lama Drukpa Kunley. Smeknamnet den gudomliga galningen fick han på grund av sitt okonventionella och ganska skandalösa beteende, som inkluderade många sexuella erövringar även av andras fruar. Han använde humor och sånger när han som en yogi skulle tolka religionen för vanligt folk, och han menade att prästerskapets stelhet och konventioner stod i vägen för förkunnandet av buddhismen. Efter promenaden skall vi på en lång men otroligt vacker busstur till Bumthang. Vi kör upp till Pele La passet (3.300 mö h) som skiljer det västra och det östra Bhutan. På toppen finns det en stor vit stupa och många böneflaggor. På andra sidan av passet förändras vegetationen från bergskog till dvärgbambu. Vi äter lunch i Trongsa. Sedan kör vi över Yutang La passet (3400 m ö h) och ner till den breda Chumeydalen och de avlägsna Bumthangdalarna. Vi stannar två nätter i Bumthang (2600 m ö h).

5 Vi fortsätter till Jambey Lhakhang, som sägs ha sitt ursprung så långt tillbaka som år 659. Dessa tre sevärdheter kan nås till fots, så vi vandrar längs stigarna i byarna och över en hängbro. Vi är tillbaka i Bumthang sent på eftermiddagen. Dag 12 Området runt Bumthang består av fyra dalar, och särskilt Choskhor dalen är värt att besöka. Den kallas populärt Bumthangdalen. Namnet är sammansatt av orden Bumpa, som betyder "behållare för heligt vatten", och Thang som betyder "platt fält". Denna religiösa förklaring av ordet betonar den heliga karaktären som området har. Det finns också en annan översättning av Bumthang. Bumpa kan nämligen också betyda "kvinna". Så den andra och mer världsliga tolkningen av ordet betyder "dalen med många vackra kvinnor." Döm själv när vi tar en dagstur. Bumtangregionen hade länge varit en autonom region, innan den på 1600-talet blev en del av det bhutanesiska riket. På grund av områdets tidiga konvertering till buddhismen, rymmer dalarna här en stor koncentration av betydelsefulla tempel. Vi börjar med ett besök i Jakar Dzong, som är vackert beläget högt över Choskhor Valley. Det nuvarande klostret byggdes i Vi besöker också det viktiga Kurjey Lakhang klostret, uppkallat efter kroppsavtrycket av Guru Rimpoche som enligt uppgift hittades i en grotta i den äldsta av klostrets tre byggnader. Inne i grottan finns också mer än 1000 statyer av Guru Rimpoche, den högsta är 10 meter hög. Dag 13 Morgonen är på egen hand i Bumthang. Senare på förmiddagen beger vi oss till Wangdue. Det är en resa på 6 timmar. Längs vägen stannar vi i Trongsa, och det är mera än bara en lunchrast. Vi besöker en av Bhutans största och mest imponerande dzonger. Borgen, som en gång hyste den kungliga familjen, är en av de viktigaste i Bhutan. Från de gamla murarna kan du se milvis i båda riktningarna. Och det är ingen tillfällighet. Borgen, som är från 1648, var i själva verket byggd på en plats där ingen som reste från öst till väst eller vice versa, kunde undvika att bli sedd av vakterna. Bönder, pilgrimer och karavaner har passerat precis nedanför borgen, och det var den enda vägen mellan öst och väst. I staden Trongsa bor många tibetaner som flydde hit i början av 1960-talet. Om tiden tillåter, går vi en promenad i Trongsa och besöker vakttornet.

6 Efter Trongsa fortsätter vi till Wangdue. Längs vägen gör vi spontana stopp i byarna - och kanske bjuds vi in i privata hem. Wangdue ligger på 1250 meters höjd och därmed är klimatet varmare. Det är semitropisk växtlighet med kaktusar, bananträd och apelsinodlingar. Övernattning i Wangdue. Dag 14 Idag fortsätter vi resan till Paro och kommer fram mitt på dagen. (135 km, runt 5 timmar). Vi checkar in på hotellet. Efter lunch besöker vi Paros mest magnifika byggnadsverk, Rinpung Dzong, byggd Den vackra byggnaden fungerar som en blandning av en fästning och ett kloster. Idag bor här cirka 200 munkar i den gamla byggnaden, som de delar med den lokala förvaltningen samt en fantastisk samling av heliga masker och kostymer. Ta Dzong var tidigare ett vakttorn, men nu fungerar det som ett nationellt museum. Museet har en imponerande samling av bl.a. bhutanesiska frimärken - en del av dem måste man lyssna på från en grammofon! Kichu Lhakhang är ett av de 108 kloster som enligt legenden byggdes på en natt av den tibetanska kungen Song Sten Gampo på 600- talet. Vi besöker också en gård där vi får en inblick i livet på landsbygden i Bhutan. Klostret är en av de mest betydelsefulla platserna i buddhismen. Och med sitt läge är det en inofficiell symbol för Bhutan. Klostret är mest spektakulärt på avstånd. Vi vandrar cirka två timmar upp till en utsiktspunkt och tar en paus i cafeterian Taktsang Jakhang och därifrån kan du välja om du vill fortsätta upp till klostret. Det är ytterligare ca en timmes vandring. Belöningen är en spektakulär utsikt till klostret. Sedan följer vandringen tillbaka ned, och den har också en fantastisk utsikt, allteftersom solen flyttar sig under vandringen. Och en annan belöning väntar när vi är kommer ned till bussen igen: Lunch. Resten av dagen fri till att utforska Paro. Dag 15 Idag väntar oss en av de stora höjdpunkterna på resan när vi vandrar upp till det berömda Taktsang klostret. Klostret byggdes med ett spektakulärt läge på en smal klipphylla på 3140 meters höjd på en vertikal klippa, 900 meter över en trädbevuxen dal. Taktsang betyder "Tigerns Näste". Enligt legenden kom Guru Rinpoche, som förde buddhismen till Bhutan, flygandes hit från Tibet på ryggen av en tiger. Tigern landade på berget där Taktsang är idag. Dag 16 Tidigt på morgonen kör vi till Paro flygplats och flyger till Delhi. Om vädret är klart är utsikten över Himalaya obeskrivlig. Vi har en sightseeing i buss i Old och New Delhi, och sedan har vi några rum på hotel til Wash & Change, inden vi har avskedsmiddag i Delhi, och sedan kör vi till flygplatsen för att påbörja hemresan till Skandinavien.

7 Dag 17 Hemma igen! PRIS: ,- SEK Enkelrumstillägg: 3.800,- SEK INGÅR: Flyg t/r Köpenhamn - Delhi Inrikesflyg Delhi - Bagdogra och Paro - Delhi 9 nätter i dubbelrum i Bhutan 6 nätter i dubbelrum i Indien Helpension på dag 2-16 All transport (Delhi: Deluxe A/C buss, Bhutan: Toyota Coaster, Sikkim: Non A/C- jeep) Svensk reseledare Engelsktalande eskort guide under hela resan Alla inträdesavgifter som nämns i programmet Visum till Bhutan Turistskatt Dricks till lokala guider och chaufförer INGÅR INTE: Avbokning och reseförsäkring Visum till Indien (för närvarande 440 SEK) Drycker Personliga utgifter Antal deltagare: Max 16 deltagare Restid: 26. marts 11. april 2015 Och 13. april 29. april 2015 Reseledare: Elisabeth Sandell "Ända sedan jag 1978 för första gången gick på den kinesiska muren har jag återvänt. Inte bara till Mittens rike, utan också till andra delar av Sydostasien, både som guide och privat. Asien är en kontinent med gamla kulturer som fascinerar, och har blivit en del av mig sedan de tre år som jag och min familj bodde i Bangkok.

8 Jag har 25 års erfarenhet som legitimerad turistguide i Köpenhamn för utländska gäster (svenska och engelska). De senaste 15 åren har jag dessutom vintertid haft föreläsningsserier och museiguidningar för olika fortbildningsförbund. Samspelet mellan kulturen hemma och borta ger goda möjligheter till utbyte av erfarenheter, tankar och funderingar om världens mångfald." Elisabeth Sandell bor i Danmark men är svenska och har varit reseledare i Bhutan 4 gånger. HOTELL: Bhutan Phuentsoling: Hotel Lhakki eller likvärdigt Thimpu: Hotell Kisa eller likvärdigt Punakha: Meri Puensum Resort eller likvärdigt Bumthang: Mipham Guest House eller likvärdigt Wangdue: Dragon Nest eller likvärdigt Paro: Hotel Janka Resort eller likvärdigt Indien Delhi: Ashok Country Resort { 4 } * eller likvärdigt Darjeeling: The New Elgin Hotel { Heritage } eller likvärdigt Gangtok: Hotel Norkhill { Heritage }eller likvärdigt Kalimpong: Himalayan Hotel { Heritage } eller likvärdigt

Kon-tiki resor. Tadzjikistan och Kirgizistan. Pamir Highway

Kon-tiki resor. Tadzjikistan och Kirgizistan. Pamir Highway Tadzjikistan och Kirgizistan Pamir Highway Resdatum 2015 24 maj-6 juni 2016 22 maj-4 jun Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter

Läs mer

Kon-tiki resor Azerbajdzjan, Georgien och Armenien

Kon-tiki resor Azerbajdzjan, Georgien och Armenien Azerbajdzjan, Georgien och Armenien Resdatum 2016 15-28 maj Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför

Läs mer

Burma (Myanmar) Kon-tiki resor. Resdatum 2016 21 februari-6 mars

Burma (Myanmar) Kon-tiki resor. Resdatum 2016 21 februari-6 mars Burma (Myanmar) Resdatum 2016 21 februari-6 mars Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat buss, chaufför samt

Läs mer

Utforska hantverk och kultur i Nepal 26 mars 14 april 2015

Utforska hantverk och kultur i Nepal 26 mars 14 april 2015 Utforska hantverk och kultur i Nepal 26 mars 14 april 2015 Välkommen att följa med på en spännande påskresa till Nepal! Resan har ett upplägg som bjuder på flera sidor av Nepal. Vi Kommer att besöka flera

Läs mer

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE 2015 PEKING SHANGHAI XIAN GUILIN HAINAN HONGKONG TIBET YANGSHOU M. M. KINA ÄR NÅGOT FÖR DIG! Kina är inte ett land det är en kontinent. Inom landets gränser ryms både

Läs mer

Ecuador och Galápagos

Ecuador och Galápagos Ecuador och Galápagos Resdatum 2015 26 november-9 december 2016 3-18 mars, 17 november-2 december Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och

Läs mer

Upplev världen med 2012

Upplev världen med 2012 Upplev världen med 2012 17 25/2 2012 (vecka 8) Välkommen till Exodus Resor har som motto Resor med kvalitet och gemenskap d.v.s. prisvärda resor med god, kristen gemenskap. Vi vill alltså att en resa skall

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

Vamos Peru 14 dagars rundresa!

Vamos Peru 14 dagars rundresa! Vamos Peru 14 dagars rundresa! Låt din dröm bli verklighet och njut av en oförglömdig resa till Sydamerika med bästa tänkbara service och komfort. En resa som är något alldeles extra med dig som gäst i

Läs mer

Inför resan till Tibet

Inför resan till Tibet Inför resan till Tibet 1 TIBET LAND OF SNOW Få platser i världen osar av mystik lika mycket som Tibet; Munkarna, klostren, de hängivna pilgrimerna som utför prostrationer, skyhöga fjälltoppar täckta av

Läs mer

Royal Enfield-äventyr i Himalaya

Royal Enfield-äventyr i Himalaya Royal Enfield-äventyr i Himalaya För många år sedan var jag på en resebyråinformation i Skövde. Där gjordes reklam för resor till bl.a. Nepal. Det nämndes hur fantastiskt det var att se de höga Himalyabergen.

Läs mer

Februari 2015 Nr. 95 1

Februari 2015 Nr. 95 1 Februari 2015 Nr. 95 1 Briefingmaterial skickas till Marita Täppinen Fornbacken 41, 2tr, 152 56 Södertälje E-post: briefing@sgsresa.nu eller ordforande@sgsresa.nu Adressändringar: Skickas till Dag Jonsson

Läs mer

Kon-tiki resor. Uzbekistan

Kon-tiki resor. Uzbekistan Uzbekistan Resdatum 2015 22 oktober-3 november 2016 6-18 oktober Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon,

Läs mer

Kon-Tiki Resor. Dag 1 Sverige - - Hanoi: Gamla stan

Kon-Tiki Resor. Dag 1 Sverige - - Hanoi: Gamla stan Vietnam och Laos Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Utflykterna genomförs med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför. Vi ber er observera

Läs mer

Peru Lyx Resa 11 Dagar

Peru Lyx Resa 11 Dagar Peru Lyx Resa 11 Dagar Machete Tours Peru lyx resa kombinerar Perus magnifika landskap med dess fantastiska historiska platser. Fast med en helt ny lyxig standard. Vi bor på några av de bästa hotellen

Läs mer

RUNDRESOR I VÄRLDSKLASS

RUNDRESOR I VÄRLDSKLASS RUNDRESOR I VÄRLDSKLASS Jordanien Ett äventyr Specialresor Jordanien Äntligen får vi möjlighet att erbjuda Jordanien så mycket mer där vi inte bara får se de viktigaste fantastiska sevärdheterna som Petra

Läs mer

älkommen till African Tours & Safaris och det bästa av Afrika

älkommen till African Tours & Safaris och det bästa av Afrika V älkommen till African Tours & Safaris och det bästa av Afrika Vi är stolta över att kunna erbjuda ett större program än någonsin tidigare med flera nyheter. Nya destinationer är Botswana och Madagaskar

Läs mer

TIGERSAFARI & GULDKORN I INDIEN 2014

TIGERSAFARI & GULDKORN I INDIEN 2014 SWEDSWED-ASIA TRAVELS TIGERSAFARI & GULDKORN I INDIEN 2014 Foto: Kjell Borneland Swed-Asia Travels DAG 01. (14 nov) ANKOMST INDIRA GANDHI FLYGPLATS, DELHI Vi landar i Delhi redan på morgonen. På flygplatsen

Läs mer

Transsibiriska järnvägen på egen hand

Transsibiriska järnvägen på egen hand Transsibiriska järnvägen på egen hand www.iventustravel.se 08-651 45 23 Att resa med Transsibiriska järnvägen är en storslagen upplevelse som ger minnen för livet - ett riktigt klassiskt äventyr! Järnvägen,

Läs mer

MC-RESA. Till Kina den 22 april 6 maj 2006

MC-RESA. Till Kina den 22 april 6 maj 2006 MC-RESA Till Kina den 22 april 6 maj 2006 Här presenteras en specialresa för motorcykelfantaster som gärna vill uppleva de kända sevärdheterna i Mittens Rikes: Kinesiska Muren Den Förbjudna Staden Himmelska

Läs mer

Nästan i himmelriket. D ag 10 K at h m a n d u D e l h i Flygresa till Delhi. Kvällen på egen hand. (F)

Nästan i himmelriket. D ag 10 K at h m a n d u D e l h i Flygresa till Delhi. Kvällen på egen hand. (F) R ubinresor är ett svenskt företag som levererar prisvärda resor med hög kvalitet och stort upplevelsevärde. Vi som arbetar på Rubinresor är ett glatt gäng passionerade resenärer som njuter av att arbeta

Läs mer

TIGERSAFARI & GULDKORN I INDIEN 2014

TIGERSAFARI & GULDKORN I INDIEN 2014 SWEDSWED-ASIA TRAVELS TIGERSAFARI & GULDKORN I INDIEN 2014 DET VILDA INDIEN Foto: Kjell Borneland Swed-Asia Travels DAG 01. ANKOMST TILL INDIRA GANDHI FLYGPLATS. Vi landar i Delhi redan på morgonen. På

Läs mer

Nordvästra Argentina

Nordvästra Argentina Det här är en JORDNÄRA RESA. Se beskrivning på sista sidan. Nordvästra Argentina Berg, regnskog, saltöken och kulturer utan moderniteter En resa bortom allfarvägarna med Alve Henricson Nordvästra Argentina

Läs mer

Nicaragua, El Salvador och Honduras

Nicaragua, El Salvador och Honduras Nicaragua, El Salvador och Honduras Resdatum 2016 5-20 mar Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför

Läs mer

Nya Zeeland. Sightseeing Tour 13 nov - 6 dec 2014

Nya Zeeland. Sightseeing Tour 13 nov - 6 dec 2014 1 Nya Zeeland Sightseeing Tour 13 nov - 6 dec 2014 Kära resekamrat! Först och främst vill vi tacka dig för ditt intresse i den planerade sightseeing resa till Nya Zeeland. Detta blir vår 7:e resa till

Läs mer

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar)

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar) Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar) Pris i delat dubbel: 23750kr med Air China, 25750kr med SAS

Läs mer

Lä ngs Sidenvä gär och i Sven Hedins fotspä r genom Kinä Resä 1. 27 äug 19 sept 2014 Resä 2. 19 sept - 12 okt 2014

Lä ngs Sidenvä gär och i Sven Hedins fotspä r genom Kinä Resä 1. 27 äug 19 sept 2014 Resä 2. 19 sept - 12 okt 2014 Lä ngs Sidenvä gär och i Sven Hedins fotspä r genom Kinä Resä 1. 27 äug 19 sept 2014 Resä 2. 19 sept - 12 okt 2014 1 Den så kallade Sidenvägen sträcker sig över stora delar av det forntida Asien och var

Läs mer

TAIWAN, HONGKONG & MACAO 9 25 oktober 2012

TAIWAN, HONGKONG & MACAO 9 25 oktober 2012 TAIWAN, HONGKONG & MACAO 9 25 oktober 2012 Resplan dag 1-2/ Stockholm - Taipei Flyg till Taipei med Finn Air dit vi ankommer förmiddag dag 2. Taipei är en asiatisk jättestad med en fantastisk blandning

Läs mer

Kon-tiki resor. Jordanien

Kon-tiki resor. Jordanien Jordanien Resdatum 2016 15-27 april Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför samt engelsktalande

Läs mer

Peking till Shanghai. asien. asien. Läs & Res www.lasochres.se 08-452 96 96 Läs & Res

Peking till Shanghai. asien. asien. Läs & Res www.lasochres.se 08-452 96 96 Läs & Res Peking till Shanghai Sidenvägen i Kina Det gamla och det nya Kina Den ultimata resan till Kina för dig med kort om tid. På 16 dagar upplever du både stad och landsbygd, historia och natur. Resan tar dig

Läs mer