BHUTAN OCH SIKKIM. Äventyr i Himalaya

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BHUTAN OCH SIKKIM. Äventyr i Himalaya"

Transkript

1 BHUTAN OCH SIKKIM Äventyr i Himalaya Bhutan eller det buddhistiska riket Druk Yul (Åskdrakens land) ligger i de höga bergskedjorna i östra Himalaya. Det är de mäktiga Himalayabergen som har skyddat Bhutan och lämnat riket orört av övriga världen. Bhutan öppnades för turism först 1978, och landet har lyckats behålla all sin ursprungliga charm. Bhutan beskrivs av många som det förlorade Shangri - La, och landet är speciellt på många sätt: Landet använder en lyckonationalprodukt och inte en bruttonationalprodukt som ett uttryck för hur bra eller dåligt det går Tjänstemän måste gå i traditionella dräkter Plastpåsar är förbjudna, liksom reklamskyltar Den absoluta monarken menade att demokrati skulle vara bra för invånarna, och införde detta 2008 TV tilläts 1999 den første, daglige avis udkom i oktober 2008, Och det är bara 50 år sedan att landet gick från pärlor till pengar som betalningsmedel På en äventyrlig resa genom Bhutan kommer vi uppleva landets unika kultur med bilder som från det förflutna. Uråldriga borgar (så kallade dzonger) ligger utspridda i det vackra landskapet tillsammans med gamla tempel, kloster och stupor. Berg och dalar är täckta av barr- och rhododendronskogar med forsande floder med klart vatten och vackra vattenfall. Överallt möter vi vänliga och välkomnande människor, Bhutan är det sista Mahayana-buddhistiska riket, och religionen är en levande del av vardagen i landet. Överallt ser vi fladdrande böneflaggor. Kloster och tempel är inte museum utan levande platser med brinnande smörljus, snurrande bönhjul och mumlet av mantran (böner). Vi upplever Bhutans unika arkitektur i de gamla dzongerna, som är stora sekulära och religiösa byggnader.

2 Många av dem är byggda på 1600-talet utan användning av ritningar eller spikar, men enligt gammal tradition. Väggar, balkar, pelare och dörrar är färgglatt dekorerade med traditionella mönster. Resan har en unik kombination av Bhutan och Sikkim, en av Indiens minsta men kanske vackraste delstater. Fyra femtedelar av Sikkim är skog, och det finns både frodiga dalar och snötäckta toppar. Darjeeling är den mest kända staden, men Sikkim är mer än teplantager och fantastiska utsikter. Dag 1 Flyg Köpenhamn Delhi Vi flyger Austrian Airlines, med avresa Köpenhamn kl. 10:10, och ankomst Delhi kl. 00:45. Transfer til hotel i Delhi. Dag 2 Efter frukost transfer til flygplatsen och flyg til Bagdogra. Flyget är rund kl. 11:00. Vi kör til Darjeeling 85 km, turen tar rund 3 timmar. Efter indcheckning på hotel blir det tid på egen hand. Dinner på hotel. Dag 3 Tidigt på morgonen kör vi till Tiger Hills utsiktspunkt för att se Kanchenjunga och andra av Himalayas toppar i dagens första solstrålar. Tillbaka på hotellet får vi en välförtjänt frukost, och senare på förmiddagen har vi sightseeing i den berömda te-staden. Det var britterna som upptäckte Darjeelings förträfflighet. De letade efter ställen som erbjuder lite svalka under de varma somrarna och Darjeeling var en av dessa platser. Det var britterna som startade regionens teproduktion. Idag är Darjeeling känd för sina 3 gånger T: Trä, te och turism. Men det finns också många apelsin- och kardemummaodlingar. På rundturen i staden besöker vi Himalayan Zoological Park, som har haft viss framgång med att få snöleopard, tibetansk varg och panda att födas upp i fångenskap. Vi besöker Mountaineering Institute of Everest Museum, som byggdes 1954 till minne av sherpaen Tenzing Norgays bestigning av Everest tillsammans med Edmund Hillary. Vi ser det tibetanska flyktingcenter, där du kan köpa tibetanska hantverk. Vi passerar också Happy Valley Tea Estate, som har kanske det bästa läget i området. Dag 4 Vi säger adjö till Darjeeling och kör till Gangtok, huvudstaden i Sikkim. (135 km rund 5 timmar). Längs vägen gör vi en liten omväg på 12 km för att se det berömda Rumtek-klostret. Klostret är högkvarter för Kagyupasekten inom den tibetanska buddhismen. Det byggdes 1960 som en kopia av ett kloster i Tibet, och har en skatt av statyer, böneflaggor och skrifter som smugglades ut ur Tibet av munkar när Kina invaderade Tibet. Klostret är känt för sina väggmålningar. Där målas fortfarande nya väggmålningar och de dekorerade fasaderna gör Rumtek värt ett besök.

3 Incheckning på hotellet. Eftermiddagen är på egen hand i Gangtok. Staden är känd för sina många kloster och den underbara utsikten över Himalaya. Namnet betyder bokstavligen "High Hill" och staden ligger i 1650 meters höjd med Kanchenjungabergen i bakgrunden. Dag 5 På morgonen besöker vi Institute for Tibetology. Det skapades för att forska i samt dokumentera det tibetanska språket och tibetanska traditioner. Vi besöker även det lilla klostret Enchey. Denna charmiga oas, mitt i en tallskog, är hem för 100 munkar. Det är fyllt med buddhistiska symboler och väggmålningar och är känd för att vara värd för en årlig maskdans. staden och inkorporerade den i sitt indiska imperium. I dag är staden säte för handel med blommor - en viktig handelsvara i Indien. Speciellt orkidéer odlas i området. Inte bara läget i Teeshadalen med teplantager är vacker. Även själva staden med blomdofter och många unga studenter är en stor upplevelse. Eftermiddagen är på egen hand i Gangtoks basarer. Dag 7 Efter en tidig frukost kör vi till Bhutan. Turen tar 5 timmar (120 km)och när vi kommer dit vi äter lunch. På den andra side gränsen får vi byta från jeep till buss. Byen är Phuentsholing, och vi har en natt på hotel. Dag 6 Efter frukost kör vi till Kalimpong. Det är en resa på 3 timmar. På eftermiddagen har vi sightseeing i Kalimpong, med stadens största kloster och basaren. Kalimpong ligger vid foten av Shiwalikbergen i Himalaya. Staden ligger 1250 meter över havet, och det är en livlig marknadsstad. Fram till mitten av 1800-talet var staden en del av Bhutan. Det var en utpost för den bhutanesiska armén. Men britterna intog Dag 8 Bhutan är inte ett turistmål i vanlig mening; men landet tar alla sinnen i bruk så snart du anländer - landskap, bergen, arkitekturen, människorna, vägarna, blommorna, templen. Turen till Thimphu är på 165 km, och vil vara 6-7 timmar, med stop på vägen. Indcheck och dinner på hotel i Thimphu Dag 9 Sightseeing i Thimphu, som är den minst turistiska av alla huvudstäder i Himalaya. Men det är bara en fördel. Staden är charmig, med hus byggda och målade i traditionell bhutansk stil.

4 På rundturen besöker vi bland annat Kings Memorial Stupa, byggd för att hedra den tredje kungen. Denna stupa används av många människor i det dagliga utövandet av religionen, och hela dagen kommer folk förbi stupan. Inuti finns det många religiösa målningar och statyer av olika buddhistiska gudar. Vi besöker också utomhusmuseet Heritage Museum, som ger en bra inblick i livet på landsbygden i Bhutan, och textilmuseet som har en samling av dräkter från hela landet. Semtokha Dzong är den äldsta fästningen i Bhutan och byggd i Här finns nu den största klosterskolan i landet. Det blir också tid att besöka ett lokalt hantverkscenter och se textilier, smycken, masker och religiösa bilder. Dag 10 Efter frukost startar dagens färd. Vi kör upp till Dochu-la passet (3 150 m ö h), där vi njuter av utsikten vid de många böneflaggor som pryder passet. Om vädret är klart kan vi se flera berg som är över 7000 meter höga, bland annat Gangkar Puensum, det högsta berget i Bhutan (7497 m). Vid ankomsten till Punakha (1310 m), checkar vi in på hotellet. På eftermiddagen besöker vi Punakha Dzong, som ligger vid sammanflödet av Mo (mamma) och Pho (pappa) floderna. Det är en av de mest imponerande dzongerna i Bhutan. Från den stora fästningen med sina tempel, hallar, innergårdar och torn har vi en flott utsikt över staden. Punakha Dzong byggdes 1637 och var säte för regeringen fram till mitten av 1900-talet. Dag 11 En härlig promenad tidigt på morgonen tar oss förbi risfält och typiska bhutanesiska hus runt staden Messinha. Här ligger Chimi Lhakhang, ett fertilitetskloster, byggt till minne av en av Bhutans favorit helgon, Lama Drukpa Kunley. Smeknamnet den gudomliga galningen fick han på grund av sitt okonventionella och ganska skandalösa beteende, som inkluderade många sexuella erövringar även av andras fruar. Han använde humor och sånger när han som en yogi skulle tolka religionen för vanligt folk, och han menade att prästerskapets stelhet och konventioner stod i vägen för förkunnandet av buddhismen. Efter promenaden skall vi på en lång men otroligt vacker busstur till Bumthang. Vi kör upp till Pele La passet (3.300 mö h) som skiljer det västra och det östra Bhutan. På toppen finns det en stor vit stupa och många böneflaggor. På andra sidan av passet förändras vegetationen från bergskog till dvärgbambu. Vi äter lunch i Trongsa. Sedan kör vi över Yutang La passet (3400 m ö h) och ner till den breda Chumeydalen och de avlägsna Bumthangdalarna. Vi stannar två nätter i Bumthang (2600 m ö h).

5 Vi fortsätter till Jambey Lhakhang, som sägs ha sitt ursprung så långt tillbaka som år 659. Dessa tre sevärdheter kan nås till fots, så vi vandrar längs stigarna i byarna och över en hängbro. Vi är tillbaka i Bumthang sent på eftermiddagen. Dag 12 Området runt Bumthang består av fyra dalar, och särskilt Choskhor dalen är värt att besöka. Den kallas populärt Bumthangdalen. Namnet är sammansatt av orden Bumpa, som betyder "behållare för heligt vatten", och Thang som betyder "platt fält". Denna religiösa förklaring av ordet betonar den heliga karaktären som området har. Det finns också en annan översättning av Bumthang. Bumpa kan nämligen också betyda "kvinna". Så den andra och mer världsliga tolkningen av ordet betyder "dalen med många vackra kvinnor." Döm själv när vi tar en dagstur. Bumtangregionen hade länge varit en autonom region, innan den på 1600-talet blev en del av det bhutanesiska riket. På grund av områdets tidiga konvertering till buddhismen, rymmer dalarna här en stor koncentration av betydelsefulla tempel. Vi börjar med ett besök i Jakar Dzong, som är vackert beläget högt över Choskhor Valley. Det nuvarande klostret byggdes i Vi besöker också det viktiga Kurjey Lakhang klostret, uppkallat efter kroppsavtrycket av Guru Rimpoche som enligt uppgift hittades i en grotta i den äldsta av klostrets tre byggnader. Inne i grottan finns också mer än 1000 statyer av Guru Rimpoche, den högsta är 10 meter hög. Dag 13 Morgonen är på egen hand i Bumthang. Senare på förmiddagen beger vi oss till Wangdue. Det är en resa på 6 timmar. Längs vägen stannar vi i Trongsa, och det är mera än bara en lunchrast. Vi besöker en av Bhutans största och mest imponerande dzonger. Borgen, som en gång hyste den kungliga familjen, är en av de viktigaste i Bhutan. Från de gamla murarna kan du se milvis i båda riktningarna. Och det är ingen tillfällighet. Borgen, som är från 1648, var i själva verket byggd på en plats där ingen som reste från öst till väst eller vice versa, kunde undvika att bli sedd av vakterna. Bönder, pilgrimer och karavaner har passerat precis nedanför borgen, och det var den enda vägen mellan öst och väst. I staden Trongsa bor många tibetaner som flydde hit i början av 1960-talet. Om tiden tillåter, går vi en promenad i Trongsa och besöker vakttornet.

6 Efter Trongsa fortsätter vi till Wangdue. Längs vägen gör vi spontana stopp i byarna - och kanske bjuds vi in i privata hem. Wangdue ligger på 1250 meters höjd och därmed är klimatet varmare. Det är semitropisk växtlighet med kaktusar, bananträd och apelsinodlingar. Övernattning i Wangdue. Dag 14 Idag fortsätter vi resan till Paro och kommer fram mitt på dagen. (135 km, runt 5 timmar). Vi checkar in på hotellet. Efter lunch besöker vi Paros mest magnifika byggnadsverk, Rinpung Dzong, byggd Den vackra byggnaden fungerar som en blandning av en fästning och ett kloster. Idag bor här cirka 200 munkar i den gamla byggnaden, som de delar med den lokala förvaltningen samt en fantastisk samling av heliga masker och kostymer. Ta Dzong var tidigare ett vakttorn, men nu fungerar det som ett nationellt museum. Museet har en imponerande samling av bl.a. bhutanesiska frimärken - en del av dem måste man lyssna på från en grammofon! Kichu Lhakhang är ett av de 108 kloster som enligt legenden byggdes på en natt av den tibetanska kungen Song Sten Gampo på 600- talet. Vi besöker också en gård där vi får en inblick i livet på landsbygden i Bhutan. Klostret är en av de mest betydelsefulla platserna i buddhismen. Och med sitt läge är det en inofficiell symbol för Bhutan. Klostret är mest spektakulärt på avstånd. Vi vandrar cirka två timmar upp till en utsiktspunkt och tar en paus i cafeterian Taktsang Jakhang och därifrån kan du välja om du vill fortsätta upp till klostret. Det är ytterligare ca en timmes vandring. Belöningen är en spektakulär utsikt till klostret. Sedan följer vandringen tillbaka ned, och den har också en fantastisk utsikt, allteftersom solen flyttar sig under vandringen. Och en annan belöning väntar när vi är kommer ned till bussen igen: Lunch. Resten av dagen fri till att utforska Paro. Dag 15 Idag väntar oss en av de stora höjdpunkterna på resan när vi vandrar upp till det berömda Taktsang klostret. Klostret byggdes med ett spektakulärt läge på en smal klipphylla på 3140 meters höjd på en vertikal klippa, 900 meter över en trädbevuxen dal. Taktsang betyder "Tigerns Näste". Enligt legenden kom Guru Rinpoche, som förde buddhismen till Bhutan, flygandes hit från Tibet på ryggen av en tiger. Tigern landade på berget där Taktsang är idag. Dag 16 Tidigt på morgonen kör vi till Paro flygplats och flyger till Delhi. Om vädret är klart är utsikten över Himalaya obeskrivlig. Vi har en sightseeing i buss i Old och New Delhi, och sedan har vi några rum på hotel til Wash & Change, inden vi har avskedsmiddag i Delhi, och sedan kör vi till flygplatsen för att påbörja hemresan till Skandinavien.

7 Dag 17 Hemma igen! PRIS: ,- SEK Enkelrumstillägg: 3.800,- SEK INGÅR: Flyg t/r Köpenhamn - Delhi Inrikesflyg Delhi - Bagdogra och Paro - Delhi 9 nätter i dubbelrum i Bhutan 6 nätter i dubbelrum i Indien Helpension på dag 2-16 All transport (Delhi: Deluxe A/C buss, Bhutan: Toyota Coaster, Sikkim: Non A/C- jeep) Svensk reseledare Engelsktalande eskort guide under hela resan Alla inträdesavgifter som nämns i programmet Visum till Bhutan Turistskatt Dricks till lokala guider och chaufförer INGÅR INTE: Avbokning och reseförsäkring Visum till Indien (för närvarande 440 SEK) Drycker Personliga utgifter Antal deltagare: Max 16 deltagare Restid: 26. marts 11. april 2015 Och 13. april 29. april 2015 Reseledare: Elisabeth Sandell "Ända sedan jag 1978 för första gången gick på den kinesiska muren har jag återvänt. Inte bara till Mittens rike, utan också till andra delar av Sydostasien, både som guide och privat. Asien är en kontinent med gamla kulturer som fascinerar, och har blivit en del av mig sedan de tre år som jag och min familj bodde i Bangkok.

8 Jag har 25 års erfarenhet som legitimerad turistguide i Köpenhamn för utländska gäster (svenska och engelska). De senaste 15 åren har jag dessutom vintertid haft föreläsningsserier och museiguidningar för olika fortbildningsförbund. Samspelet mellan kulturen hemma och borta ger goda möjligheter till utbyte av erfarenheter, tankar och funderingar om världens mångfald." Elisabeth Sandell bor i Danmark men är svenska och har varit reseledare i Bhutan 4 gånger. HOTELL: Bhutan Phuentsoling: Hotel Lhakki eller likvärdigt Thimpu: Hotell Kisa eller likvärdigt Punakha: Meri Puensum Resort eller likvärdigt Bumthang: Mipham Guest House eller likvärdigt Wangdue: Dragon Nest eller likvärdigt Paro: Hotel Janka Resort eller likvärdigt Indien Delhi: Ashok Country Resort { 4 } * eller likvärdigt Darjeeling: The New Elgin Hotel { Heritage } eller likvärdigt Gangtok: Hotel Norkhill { Heritage }eller likvärdigt Kalimpong: Himalayan Hotel { Heritage } eller likvärdigt

Bhutan åskdrakens land Landvägen från Siliguri i Indien - Thimphu - Trongsa - Paro

Bhutan åskdrakens land Landvägen från Siliguri i Indien - Thimphu - Trongsa - Paro SWED-ASIA TRAVELS Bhutan åskdrakens land Landvägen från Siliguri i Indien - Thimphu - Trongsa - Paro Taktsang Monastery ( Tigernästet ) utanför Paro BHUTAN det lilla kungadömet inklämt i Himalaya som väcker

Läs mer

Bhutan åskdrakens land Landvägen från Indien; Bagdogra - Thimphu - Trongsa - Paro

Bhutan åskdrakens land Landvägen från Indien; Bagdogra - Thimphu - Trongsa - Paro SWED-ASIA TRAVELS Bhutan åskdrakens land Landvägen från Indien; Bagdogra - Thimphu - Trongsa - Paro Taktsang Monastery ( Tigernästet ) utanför Paro BHUTAN ett kungadöme i Himalaya som väcker känslor av

Läs mer

Peking-Tibet med tåg

Peking-Tibet med tåg Peking-Tibet med tåg 13 DAGAR - PEKING-LHASA-GYANTSE-SHIGATSE planerade avgångar 2013: 25/6, 10-21/9 Pris i delat dubbelrum (enkelrumstillägg 2550kr) avresa 25/6 23650kr avresa 10/9 24650kr Denna kontrastrika

Läs mer

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2013 Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Tibet världens tak RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Planerad avgång 2015: Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burma är landet som länge varit stängt för besökare,

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Bhutan drakens land - landvägen från Indien

Bhutan drakens land - landvägen från Indien SWED-ASIA TRAVELS Bhutan drakens land - landvägen från Indien Foto: Swed-Asia Travels BHUTAN - det lilla kungadömet i Himalaya väcker hos sina besökare känslor av mystik och förundran Du möter en säregen

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Indiens pärlor. 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11,

Indiens pärlor. 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11, Indiens pärlor 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11, På denna resa får du uppleva Indiens nästan overkliga blandning av överdådiga palats,

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Kon-tiki resor. Dag 3 Kolkata: Stadsrundtur Efter frukost hämtas ni för en

Kon-tiki resor. Dag 3 Kolkata: Stadsrundtur Efter frukost hämtas ni för en Sikkim och Bhutan Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför. Vi ber er observera

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2013: 10/3, 16/3, 21/3, 26/3, 27/3, 28/3, 8/4, 9/4 (kontakta oss för senare avgångar) Det här är resan

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Burmas gömda skatter

Burmas gömda skatter Burmas gömda skatter NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska sevärdheter

Läs mer

RESOR 99 LIFESTYLE WOMAN 1-09

RESOR 99 LIFESTYLE WOMAN 1-09 RESOR 99 100 RESOR Solen strålar från en klarblå himmel och luften är klar och hög. Naturen storslaget vacker och i fjärran reser sig Himalayas snöklädda toppar. På sluttningen blommar praktfulla Rododendronbuskar.

Läs mer

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2016: 21/3 (kontakta oss för senare avgångar)

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2016: 21/3 (kontakta oss för senare avgångar) Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2016: 21/3 (kontakta oss för senare avgångar) Pris i delat dubbel: 26250kr med Air China, 28750kr med Finnair

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Ladakh lilla Tibet i Indien

Ladakh lilla Tibet i Indien SWEDSWED-ASIA TRAVELS Ladakh lilla Tibet i Indien Med fyrhjulsdrivna jeepar genom grönklädda Himalaya till världens tak, Ladakh Ladakh tillhör Indien och ligger i den östra delen av Kashmir där befolkningen

Läs mer

Marockos kungliga städer

Marockos kungliga städer . Resefakta Var: Marrakech, Casablanca, Fes, Meknes, Rabat När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8590 SEK per person i delat dubbelrum. Marockos kungliga städer Om resan Marrakech,

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Vietnam & Kambodja LIGHT

Vietnam & Kambodja LIGHT Vietnam & Kambodja LIGHT 12 DAGAR HO CHI MINH CITY - SIEM REAP - SIHANOUKVILLE - PHNOM PENH NYHET! Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter. Vi inleder vår resa i spännande Ho Chi Minh

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt).

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Dag 1 Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Hyatt Regency Hotel Dag 2 Informationsträff om dagens olika aktiviteter. Bland

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 Flera av Indiens viktigaste besöksmål ligger som ett pärlband, tvärs över norra Indien; Agra, Khajuraho, Varanasi. Detta är platser som alla gör ett djupt intryck

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kulturel rundresa med 2 Kultur och Strand 12 dages rundresa till Kuba Havanna - Varadero - Havanna Denna

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Traditionell medicin och odontologi

Traditionell medicin och odontologi Traditionell medicin och odontologi Kursresa till Mongoliet 20-29 augusti 2012 Privat tilläggsresa: Vandring med kameler i Gobi 17-22 augusti 2012 Resplan Resan kan kombineras med FDI-kongressen i Hongkong

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 9-16 februari 2014 Dag 1- söndag /ankomst Ankomst till Alicante kl 23.40 Transfer till hotellet - incheckning Dag 2 - måndag 08.00 Hatha yoga med pranayama (andningsövningar)

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D INNEHÅLLSFÖRTECKNING Platsfakta 3 Program för Kinaresan 2014 4 Vårt hotell i Beijing 6 Förslag på packlista Kinaresa 7 Övrig information 8 Allmänna villkor

Läs mer

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com Mexico Guidad Rundresa Max. 6 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - M e x i k o Kulturrundresa på halvön Yuacatan i Mexiko - Guidad Resa Upptäcka pittoreska koloniala städer, ett fascinerande

Läs mer

Kursresa till Sikkim 24/3-30/3 2011. Rundresa i Sikkim och Bhutan 29/3-9/4 2011. Resprogram. ResprogrSikkimBhutan112

Kursresa till Sikkim 24/3-30/3 2011. Rundresa i Sikkim och Bhutan 29/3-9/4 2011. Resprogram. ResprogrSikkimBhutan112 Kursresa till Sikkim 24/3-30/3 2011 Rundresa i Sikkim och Bhutan 29/3-9/4 2011 Resprogram 1 Kursresa till Sikkim Trakterna i den östligaste delen av Himalaya bergen bjuder på otaliga upplevelser. Bhutan,

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN

BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN BERGEN STADEN MELLAN DE 7 FJÄLLEN Följ med till Norge och Bergen staden mellan de sju fjällen. Upplev historia i en trevlig blandning med fantastisk natur, djupa fjordar och höga fjäll. Bergen är Norges

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

CNX 93 3 dagar / 2 nätter Chiang Rai ( Thaton ) Trekking inkl Elefant ridning och båt färd. ( privat tur).

CNX 93 3 dagar / 2 nätter Chiang Rai ( Thaton ) Trekking inkl Elefant ridning och båt färd. ( privat tur). CNX 93 3 dagar / 2 nätter Chiang Rai ( Thaton ) Trekking inkl Elefant ridning och båt färd. ( privat tur). Dagligen från Chiang Mai, som privat eller grupp tur. Det här är en underbar tur genom den tjocka

Läs mer

Klassiska Kina. 3-15 april 2008 och. 6-18 april 2008

Klassiska Kina. 3-15 april 2008 och. 6-18 april 2008 Klassiska Kina 3-15 april 2008 och 6-18 april 2008 Det här är Kinaresan för Er som åker till Kina för första gången eller kanske den enda gången som Ni åker till dit. Ni besöker många av de platser som

Läs mer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer 03 JULI Ankomst Gruppen hälsas välkommen och bussen kör utan större stopp till Borgarnes som ligger ca. 12 mil, ca 2 timmar från flygplatsen.

Läs mer

Fadderresa till Zimbabwe

Fadderresa till Zimbabwe Fadderresa till Zimbabwe 12 25 april 2015 Zimbabwe var vid tiden för självständigheten 1980 Afrikas juvel och kornbod men förvandlades snabbt till ett terrorrike under Robert Mugabes styre. Nu är en möjlig

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar. Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn

Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar. Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn Upptäck Novgorod vikingastad och ortodoxt centrum, 4 dagar Avgång: 30 september - 3 oktober 2010 Avresa från Stockholm eller från Köpenhamn Sofiakatedralen i Novgorod Denna resa går till Novgorod län som

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL Landa i Kathmandu, porten till alla äventyr i Himalaya. Upplev rafting och forskajak på en av världens mäktigaste floder. Se Himalayas fantastiska berg som sträcker sig över

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Upplev Dublin i full feststämning!

Upplev Dublin i full feststämning! Upplev Dublin i full feststämning! Tradfest är en musikfestival som arrangeras varje år i Dublin, med konserter och musikaliska upplevelser i hela fem dagar! Tradfest är en folkmusikfestival med fokus

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2014: 30/3, 10/4, 9/5, 23/5, 22/6, 11/7, 10/8, 8/9, 6/10, 17/10 (kontakta oss för senare avgångar)

Läs mer

Våren kommer tidigt i Andalusien

Våren kommer tidigt i Andalusien Mandelblomsvandring i Andalusien 1 7 februari 2017 1 Våren kommer tidigt i Andalusien i södra Spanien. Redan i slutet av januari/början av februari blommar mandelträden på bar kvist. Doften från tusentals

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Kon-tiki resor. Kirgizistan

Kon-tiki resor. Kirgizistan Kirgizistan Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter sker med privat transport och engelsktalande guide/chaufför,

Läs mer

Drömmarnas Indien NYTT PROGRAM 2016 13 DAGAR DELHI - VARANASI AGRA - JAIPUR - MUMBAI HÖJDPUNKTER

Drömmarnas Indien NYTT PROGRAM 2016 13 DAGAR DELHI - VARANASI AGRA - JAIPUR - MUMBAI HÖJDPUNKTER Drömmarnas Indien Upplev det bästa av Indien, sagornas land. Att se pilgrimerna bada i den heliga floden Ganges och beskåda det mytomspunna Taj Mahal, blir minnen för livet. Vi får också se fantastiskt

Läs mer

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 Följ med Tur & Retur på en spännande resa till Peru! Förutom att ni får besöka Perus främsta sevärdheter såsom Machu Picchu, Titikakasjön,

Läs mer

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar Connemara & Western Way, Oughterard - Westport, 6 nätter 1(5) Vandra på Irland Erriff River och Devilsmother Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar Western Way slingrar

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

Viktoriafallen, Chobe & Okavango

Viktoriafallen, Chobe & Okavango Viktoriafallen, Chobe & Okavango Denna resa kombinerar Viktoriafallens magiska krafter med safari i Chobe National park samt häftiga djurupplevelser i Okavango-deltat. I resan ingår två nätter vid Viktoriafallen,

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 28 maj Solen skiner från en klarblå himmel denna morgon när 47 förväntansfulla medlemmar ska ge sig ut på resa till Lofoten med Högbergs

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Upplev atlantkustens pärlor

Upplev atlantkustens pärlor Resefakta Var: Marrakech, Oualidia, Essaouira, Agadir När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8795 SEK per person i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg: fråga oss (Grupper: förmånliga

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d)

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Resa till Polen september 2017

Resa till Polen september 2017 Resa till Polen 11 16 september 2017 Närheten, möjligheten att återuppleva kultur och gemensam historia och mycket mera gör Polen till ett land värt att besöka. Polen har enormt mycket att erbjuda mellan

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar)

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar) Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar) Pris i delat dubbel: 23750kr med Air China, 25750kr med SAS

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Kon-tiki resor. Nepal och Tibet

Kon-tiki resor. Nepal och Tibet Nepal och Tibet Resdatum 2016 2-20 september Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför samt engelsktalande

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer